Selecteer per datum:

di 31 jan -   17:20  
Schoorsteenbrand in Terneuzen
Maandag aan het einde van de middag is de brandweer van Terneuzen opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Valeriaanstraat. De brandweer is enige tijd bezig geweest met het blussen en vegen van de schoorsteen.
di 31 jan -   12:36  
Ongeval met beknelling in Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Vanmorgen om 10.10 uur kreeg de brandweer van Goes 4739,4770 en de brandweer Wolphaartsdijk 4746 een melding binnen van een ongeval met beknelling aan de Oudelandsedijk. Daarop zijn ook 2 ambulances en de Rapid Responder gealarmeerd. Het ging om 2 auto's die met elkaar in botsing zijn gekomen. 1 bestuurder is er door de brandweer uitgehaald en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoert. Verdere informatie ontbreekt over de toedracht van het ongeval.
ma 30 jan -   20:22  
Politie zoekt doorrijder
Goes - Op donderdag 26 januari jl. omstreeks 08.40 uur is in de Populierenstraat in Goes een 17-jarig meisje in een rolstoel aangereden door een automobilist(e). Het meisje kwam hierbij met rolstoel en al ten val. Omstanders hebben haar en de rolstoel rechtgezet. Ze liep een pijnlijke rug op. De automobilist(e) is doorgereden zonder zich kenbaar te maken. De politie is op zoek naar deze automobilist(e) maar ook naar de personen die de vrouw hebben geholpen. Ze worden verzocht zich te melden via 0900-8844 of het politiebureau in Goes.
ma 30 jan -   15:39  
Verlichtingscontrole 's Gravenpolder
's Gravenpolder - Vandaag is tussen 07,15 uur en 08.15 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Goesestraatweg in 's Gravenpolder. Er is 17 maal een bekeuring gegeven voor defecte verlichting/niet voeren van verlichting aan fietsers. Er zijn diverse verlichtingsetjes uitgedeeld aan de overtreders door het ROVZ (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland).
ma 30 jan -   15:38  
Aanhoudingen in Goes
Goes - In de nacht van zaterdag op zondag heeft politie Zeeland drie mannen aangehouden op de Grote Markt in Goes. De drie, twee Middelburgers van 19 en 24 jaar oud en één Vlissinger van 25 jaar oud, worden verdacht van betrokkenheid bij een incident waarbij een portier van een horecagelegenheid aan de Grote Markt in Goes gewond raakte door een glas dat hem raakte. De portier is bij de huisartsenpost onder behandeling geweest voor zijn opgelopen verwonding. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.
ma 30 jan -   15:36  
Getuigen gezocht bekladding auto's in Oost Souburg
Oost Souburg - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een incident in de Westerscheldestraat in Oost Souburg. In deze straat zijn zondag tussen 03.00 uur en 06.00 uur vier auto's beklad met verf. De verf was lichtblauw van kleur. De politie verzoekt getuigen zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   20:51  
Man bestolen door 'goudverkopers', getuigenoproep
Yerseke - Vrijdagmiddag rond 13.40 uur is een 74-jarige man uit Yerseke, aan de Rijksweg A58 ter hoogte van Heinkenszand door twee mannen bestolen van zijn horloge. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Rond genoemd tijdstip reed de man in zijn auto over de Rijksweg A58 komende uit de richting van de Westerscheldetunnel. Toen hij op de vluchtstrook een auto (ogenschijnlijk) met pech zag staan stopte hij om te helpen. Meteen nadat hij gestopt was liepen de twee mannen die bij de auto stonden naar zijn voertuig toe en openden het portier.Ze lieten de man goudkleurige kettingen en ringen zien kennelijk met het doel dezen aan hem te verkopen. Toen de 74-jarige man kenbaar maakte geen interesse te hebben pakte een van de mannen hem beet en trok zijn horloge van zijn pols. De 74-jarige man werd erg boos waarop het tweetal er, in hun met pech staande auto vandoor ging, met achterlating van de ringen en kettingen. Ze reden weg in de richting van Goes. De 74-jarige man heeft de auto nog een poosje gevolgd maar raakte hem op den duur kwijt. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844. Het gaat om twee buitenlands sprekende mannen (zij spraken de 74-jarige man in het Duits aan). Zij reden in een oude donderkleurige (zwarte of donkerblauwe) auto, sedan uitvoering met vermoedelijk Duitse kentekenplaten. Signalement man 1: - ongeveer 1.60 meter lang - rond de 35 jaar oud - donkerkleurig, aan de voorzijde dun wordend haar - getinte huidskleur - gekleed in een donkerbruin pak met wit overhemd Signalement man 2: - iets langer dan man 1 - iets jonger dan man 1 - blond haar - blank - gekleed in een donkerblauw pak met lichtblauw overhemd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   20:50  
Aanhouding wegens mishandeling, Goes
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.00 uur is een 23-jarige man uit Goes, aan de Magdalenastraat in Goes, aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht even daarvoor een 34-jarige man uit Goes te hebben mishandeld. Hij hield aan de mishandeling een pijnlijke lip en kaak over. Tegen de 23-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   20:49  
Diefstal uit horecagelegenheid, Tholen
Tholen - Tussen vrijdagavond 19.00 uur en zaterdagmiddag 11.15 uur is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Oesterdam in Tholen. Er zijn flessen drank weggenomen. Om binnen te komen is een ruit vernield.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   20:48  
Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertredingen
Schoondijke - Zaterdagavond rond 20.55 uur is het rijbewijs van een 46-jarige automobilist uit Belgie ingevorderd na twee snelheidsovertredingen. De automobilist reed met een snelheid van 90 km/u over de Koningin Beatrixstraat in Schoondijke. De toegestane maximum snelheid is hier 30 km/u. Vervolgens reed de man met 140 km/u over de Sasputsestraat waar 60 km/u is toegestaan. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   20:47  
Brutale woninginbraak, getuigenoproep
Sint Annaland - In de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 03.30 uur en 04.00 uur is er ingebroken in een woning aan Tienhoven in Sint Annaland. Om binnen te komen is een deur met grof geweld opengebroken. Tussen genoemde tijdstippen werd de bejaarde bewoonster van de woning wakker en zag iemand in haar slaapkamer staan. De vrouw deed het licht aan en vroeg de man wat hij moest / wat hij daar deed. Hierop zei de man iets terug, trok nog een kastje open, pakte hier sieraden uit en ging weg. Signalement van de inbreker: - man van ongeveer 20 jaar oud - ongeveer 1.90 meter lang - kaal hoofd - droeg een zwarte trui of jas die aan de achterzijde vollgedig bedrukt was met witte letters. De politie is op zoek naar getuigen (mensen die aanslaan op opgegeven signalement / mensen die de man in de dagen voor de inbraak in de buurt hebben gezien / mensen die de man wellicht die nacht hebben zien lopen). Zij kunnen zich melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   17:03  
Aanhouding wegens mishandeling, Goes
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur is een 21-jarige man uit Goes aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht tussen 02.45 uur en 03.00 uur, aan de Lombardstraat in Goes, een 24-jarige man uit Breskens te hebben mishandeld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   17:02  
Rijden onder invloed van harddrugs
's-Heer Arendskerke - Vrijdagavond rond 21.00 uuur is het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit de gemeente Borsele ingevorderd op verdenking van het rijden onder invloed van harddrugs. In de auto van de man is een gebruikershoeveelheid (vermoedelijk) harddrugs aangetroffen. is aan de Oude Rijksweg in 's-Heer Arendskerke aan de kan gezet. Hierop is hij aangehouden en in verzekering gesteld. Een urinetest zal moeten uitwijzen of de man daadwerkelijk onder invloed van harddrugs zijn auto bestuurde.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   17:01  
Onder invloed en zonder rijbewijs, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.40 uur is een 26-jarige automobilist uit Vlisisngen, aan de Spuistraat in Vlissingen, gecontroleerd op het rijden onder invloed. De automobilist trok de aandacht van agenten toen hij met hoge snelheid over de Aagje Dekenstraat reed. Ook negeerde de automobilist een gesloten verklaring en reed via de Coosje Buskenstraat naar de Spuistraat. Uit ademanalyse bleek dat de man teveel had gedronken (2,9 maal teveel of voor een beginnend bestuurder 7,3 maal teveel). Ook bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hierop is de man aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een bekeuring voor het negeren van de gesloten verklaring.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   17:01  
Onder invloed en zonder rijbewijs, Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.15 uur is een 33-jarige Poolse automobilist aan het Stadhuisplein in Terneuzen gecontroleerd op het rijden onder ivloed. Uit ademanalyse bleek dat de man 4,4 maal teveel had gedronken. Ook verklaarde de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jan -   17:00  
Diefstal uit woning, Groede
Groede - Tussen vrijdagmiddag 16.00 uur en vrijdagavond 21.00 uur is er ingebroken in een woning aan de J.H.R. Mr. De Casembrootstraat in Groede. Uit de woning zijn een laptop, geld en sieraden weggenomen. Om binnen te komen is een ruit vernield.
zo 29 jan -   10:13  
Zoekactie naar drenkeling in Middelburg
Middelburg - In het water aan de Blauwedijk in Middelburg is in de nacht van zaterdag op zondag gezocht naar een drenkeling. De hulpdiensten werden rond 4 uur gealarmeerd door een voorbijganger die meldde dat hij een man met twee tassen in het water zag lopen
Gemaakt door: 112zeeland
za 28 jan -   01:24  
gasleiding in de brand,Stavenisse
Stavenisse - Donderdagmorgen werd blusgroep Stavenisse, Sint-Maartensdijk en Sint-Annaland opgeroepen voor een buitenbrand aan de Pilootweg in Stavenisse. Het betrof een gasleiding die samen met een elektriciteitskabel was stuk getrokken. Door de vonkvorming is de gasleiding gaan branden. Een bouwbedrijf was aldaar bezig met het plaatsen van een zendmast. Omdat de gasleiding in brand stond, heeft men opgeschaald naar middelbrand. De huizen in de directe omgeven werd verzocht ramen en deuren te sluiten. Delta is terplaatse gekomen om de gasleiding af te sluiten, maar tot die tijd werden voorzorg maatregels genomen. Hiervoor werd de waterwinning volledig aangelegd. Nadat het hoogste gevaar was geweken is blusgroep Sint-Annaland ingerukt. Blusgroep Sint-Maartensdijk en Stavenisse is daar nog gebleven totdat alle gevaar was geweken. De logistieke groep is later ook terplaatse gestuurd om voor de inwendig mens te verzorgen. Door deze gebeurtenis zijn enkele woningen en een school zonder elektriciteit en gas komen te zitten. De school heeft een noodaggregaat gekregen.
vr 27 jan -   19:29  
Ongeval met een bouwlift
Heinkenszand - Vanmiddag moest de brandweer van Heinkenszand en 2 ambulance naar een bouwplaats in Heinkenszand..Daar was een 31 jarige man uit de gemeente Tholen gewond geraakt door een bouwlift. De Lifeliner was ook gevraagt om te komen maar die is niet ter plaatse gekomen. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
vr 27 jan -   19:19  
Politie zoekt eigenaar kluis
Middelburg - Politie Zeeland is op zoek naar de eigenaar van een kluis die is gevonden op industrieterrein Ramsburg in Middelburg op 11 december 2011. De kluis is cremekleuring en de afmetingen van de kluis zijn: 45 cm breed, 35 cm hoog en 37 cm diep. De kluis is gevonden in bosjes op het industrieterrein. Heeft u meer informatie over deze kluis of bent u de eigenaar dan kunt u zich melden op het politiebureau in Middelburg of bellen naar 0900-8844.
vr 27 jan -   19:15  
Aanhouding verdachte overval Middelburg
Vlissingen - Vrijdagmiddag, rond 14.00 uur, is door de ROG (Regionale Ondersteunigs Groep) in een supermarkt op de Hermesweg in Vlissingen een 26-jarige man uit Middelburg aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewapende overval in een woning in Vreedenburg, donderdag rond 23.00 uur. De politie kwam hem op het spoor door het onderzoek dat direct na de overval is gestart. De Middelburger is ingesloten in Torentijd en wordt momenteel gehoord. De politie is nog volop met het onderzoek bezig.
vr 27 jan -   19:13  
Politie waarschuwt voor babbeltrucs
Zeeland - Donderdag is rond 14.50 uur een vrouw in de Gerbrandylaan in Middelburg slachtoffer geworden van een babbeltruc. Bij de vrouw werd aangebeld door een man die vertelde dat zijn salamander door de achterdeur van de woning van de vrouw naar binnen was gekropen. De man vroeg om verse groente en een bakje water voor de salamander. Op een gegeven moment zei de man dat hij de salamander naar buiten zag schieten en vertrok.Toen hij weg was miste de vrouw een geldbedrag. Bij een bewoonster van een woning in het Hof van Sint Jan is de man ook binnen geweest met dezelfde smoes. Hier wordt niets vermist. Het signalement van de dader luidt: 30 tot 40 jaar oud Licht getinte huidskleur Bol gezicht Kort donker haar Geen gezichtsbeharing Sprak goed Nederlands Korte zwarte leren jas, donkere broek Netjes gekleed Enkele weken geleden is bij de politie melding gemaakt van pogingen tot oplichting via een babbeltruc in het Kraaierstraat in Krabbendijke en Huize de Vliedberg in Rilland. Hier belde een man aan en vertelde de bewoners dat zij geld terug kregen van de gemeente maar dat zij dan eerst een geldbedrag aan hem moesten geven. Het signalement van deze man luidt: Blanke man Rond 40 jaar oud Kaal hoofd Spreekt goed Nederlands Zwarte broek, bruin spijkerjack Komt netjes over Heeft zwarte map bij zich
vr 27 jan -   19:12  
auto tegen boom
Tholen - Op de Oud Vossemeersedijk is donderdag rond 07.45 uur een auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Door nog onbekende oorzaak was de bestuurder, een 20-jarige inwoner van de gemeente Tholen, de bocht uitgevlogen. De auto raakte door het ongeval vermoedelijk total loss, de bestuurder had geen letsel.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jan -   18:09  
Jongens aangehouden voor straatroof, Goes
Goes - Jongens aangehouden voor straatroof, Goes Door de politie zijn deze week vijf jongens in de leeftijd van 15-/16 jaar aangehouden. Ze worden ervan verdacht op 19 januari jl. een straatroof te hebben gepleegd op de Oostsingel in Goes. Daar werd een 48-jarige vrouw uit Goes van haar fiets geduwd waardoor zij ten val kwam. De jongens eisten geld van de vrouw. Toen een man met een hond aan kwam lopen, gingen ze er vandoor. De jongens die zijn aangehouden zijn afkomstig uit de gemeente Veere, Vlissingen en Middelburg. Ze zitten vast in Torentijd en zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jan -   17:54  
Tientallen tips na uitzending Opsporing Verzocht
Axel en Sint Jansteen - De uitzendingen van Opsporing Verzocht op dinsdag 24 januari en de herhaling op woensdag 25 januari leverde meer dan 40 tips op. Momenteel worden alle tips door de politie onderzocht. De meeste tips gingen over het kenteken van de auto, over de auto zelf en over de Adidas-broek, die een van de daders droeg. Politie Zeeland toonde beelden van twee overvallen in Axel en Sint Jansteen. De eerste overval vond plaats op maandag 10 oktober jl. rond 23.25 uur in het kleine casino Playland door 4 gewapende mannen. De tweede overval werd door 3 daders gepleegd op vrijdagavond 23 december jl. in de Spar aan het Martje van Wardje Sint Jansteen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jan -   17:50  
Mannen aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagavond rond 22.00 uur zijn in de Thorbeckelaan in Vlissingen twee jongemannen aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een bewoner had de twee mannen, een 17-jarige Vlissinger en een 18-jarige man uit Oost Souburg, in zijn tuin zien lopen en belde de politie. Die trof beiden aan in de Thorbeckelaan met een aantal goederen waaronder een breekijzer. Of de andere goederen die ze bij zich hadden van diefstal afkomstig zijn is in onderzoek. De mannen zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jan -   17:45  
Vier maal rijden zonder rijbewijs, Terneuzen
Terneuzen - Vier maal rijden zonder rijbewijs, Terneuzen Woensdagmiddag rond 17.00 uur is op de Rooseveltlaan in Terneuzen een 25-jarige man uit die plaats voor de vierde maal bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is in beslaggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jan -   17:44  
Brandstichting, Sluiskil
Sluiskil - Dinsdag omstreeks 20.00 uur is brand gesticht in de kelder van een leegstaand pand aan de Nieuwe Kerkstraat in Sluiskil. De politie is op zoek naar getuigen. Ze worden verzocht te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: Krukeltje
do 26 jan -   00:22  
Explosie in woning Graauw, 1 dode
Graauw - Afgelopen woensdagavond 25 januari rond 23:30 was er een explosie in een woning aan de Achtereindstraat in Graauw. De naastgelegen woningen werden ontruimd. Diverse blusvoertuigen, ambulances en ook een traumateam met bus i.p.v. traumaheli waren onderweg. Het betrof hier een brand op zolder. Het slachtoffer werd in de woning aangetroffen. Om 0:30 werd het sein brandmeester gegeven. Om 3.00 melde de politie dat het slachtoffer was overleden.
Gemaakt door: Krukeltje
wo 25 jan -   21:33  
Bestelauto in sloot Ellewoutsdijk
Vanavond rond 20:45 is een bestelauto in een sloot gereden aan de Trenteweg in Ellewoutsdijk. De bestelauto is rechtdoor gereden bij de bocht naar het dorp.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 25 jan -   14:30  
A58 dicht na aanhouding verdachten
Kruiningen - Op de A58 tussen Yerseke en afrit Tholen in Zeeland heeft de politie woensdagochtend rond 02.00 uur drie mannen aangehouden die worden verdacht van een poging tot overval op een vrachtwagenchauffeur in Moerdijk eerder die nacht. De drie verdachten zijn bij de aanhouding neergeschoten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 24 jan -   18:53  
Hennepkwekerij, Terneuzen
Terneuzen - Dinsdagmorgen is een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Vondelstraat in Terneuzen. In de woning trof men een kleine 400 planten aan. De bewoner, een 37-jarige man, is verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
di 24 jan -   18:52  
Fietsenkijkavond, Vlissingen
Vlissingen - Maandag 30 januari is er bij Kuzee autologistiek in vlissingen (en niet op het politieburo in vlissingen) een fietsenkijkavond. Als u zich tussen 19.00 en 20.00 uur meldt bij de ingangaan de Marie Curieweg 5 , kunt u kijken of uw vermiste of gestolen fiets tussen de aangetroffen exemplaren staat. Vergeet niet uw aangifte of een passend fietssleuteltje mee te nemen.
di 24 jan -   17:31  
Twee aanhoudingen in ontploffingszaak Ritthem
Zoutelande - In de zaak van de ontploffingen van een caisson op 23 september vorig jaar in Ritthem (Zeeland) zijn dinsdag opnieuw twee mensen aangehouden. Ook zijn dinsdag vier woningen doorzocht: in Zoutelande, Hilversum, Diemen en Hoenderloo.
di 24 jan -   12:35  
BURGERNET (Einde burgernetactie)
zeeland - I.v.m een vermissing een vrouw uit Gapingen uitkijken naar een blauwe ford focus station. . Einde burgernetactie . Uw informatie heeft geleid tot het aantreffen van het voertuig en vermiste persoon.Bedankt voor u medeweking.
ma 23 jan -   15:19  
Jongens met wapen bedreigt in Vlissingen
Afgelopen donderdag zijn een 4 tal jongens in Vlissingen bedreigt met een wapen, Doordat 1 van de jongens wist te ontsnappen zijn de overvallers er vandoor gegaan.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 jan -   13:37  
Fietsenkijkdag in Hulst
Hulst - Woensdag 25 januari is er een fietsenkijkdag op het politiebureau in Hulst. Vanaf 09.30 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 20.00 uur kan men terecht op het bureau aan de Maelstedeweg 50 in Hulst. Neem uw aangifte mee! Er staan ongeveer 50 fietsen welke zijn aangetroffen vanaf september 2010 tot heden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 jan -   13:36  
Inbraak in Sluiskil
Sluiskil - Tussen zondag 15.30 uur en maandag 22.45 uur is ingebroken in een woning in de Vergaertstraat in Sluiskil, Er is onder andere een geldbedrag, sieraden en computerapparatuur weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 jan -   13:35  
Rijbewijs ingevorderd in Ijzendijke
Ijzendijke - Politie Zeeland heeft vandaag het rijbewijs ingevorderd van een bestuurder in Ijzendijke. Een 51-jarige bestuurder uit Gent werd rond 00.30 uur bestrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man had bijna drie maal teveel alcohol genuttigd en moet zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 jan -   18:22  
Ongeval met bromfiets, Grijpskerke
Grijpskerke - Zaterdagavond rond 23.00 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de Buttingseweg te Grijpskerke. Een 16-jarige jongen uit Middelburg raakte in een bocht de macht over het stuur van zijn brommer kwijt en kwam ten val. Zijn passagiere, een 16-jarig meisje uit 's Gravenpolder, is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 jan -   18:20  
Vier mannen aangehouden voor mishandeling, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Vlissingen vier mannen in de leeftijd van 27- tot 54 jaar uit die plaats aangehouden. Ze worden ervan verdacht een eigenaar van een horecagelegenheid aan de Herc. Segherslaan in die plaats te hebben mishandeld. De mannen waren onder invloed van drank. Het slachtoffer is door hen geslagen. Allen zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 jan -   18:20  
Vals geld, Goes
Goes - Zondag om 00.30 uur zijn op de Grote Markt in Goes twee 16-jarige jongens uit de gemeente Schouwen Duiveland en Goes aangehouden. De jongens hadden met een vals briefje van 50 euro betaald in een horecagelegenheid aldaar. Ze zijn verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 jan -   18:19  
Hennepkwekerij in woning, Middelburg
Middelburg - In een woning aan de Omloop in Middelburg is zaterdagmiddag een hennepkwekerij ontruimd. De politie trof 96 planten en alle apparatuur aan voor het kweken van hennep. De bewoner, een 27-jarige man, is verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 jan -   17:48  
Rijbewijs ingevorderd, IJzendijke
IJzendijke - Van een 68-jarige automobilist uit Knokke (B) is zaterdag om 11.40 uur op de Willemsweg in IJzendijke het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 139 km/u over bovengenoemde weg. Hij kreeg proces verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jan -   23:12  
Poging overval snackbar Kloetinge
Kloetinge - Vrijdagavond omstreeks 21.45 uur is een poging gedaan om snackbar 'Het Hoekje' in Kloetinge te overvallen. Een tot nu toe onbekende man bedreigde de eigenaar van de snackbar en eiste geld. De eigenaar wist de man uit de zaak te verjagen, waarna deze spoorslags de benen nam. Vervolgens rende de eigenaar achter de dader aan en zag hem in een donkere bestelauto of caddy stappen en hard wegrijden. Deze auto stond geparkeerd bij dorpshuis 'Amicitia' aan de Schimmelpenninckstraat in Kloetinge. Bij de overval zijn geen gewonden gevallen. Ook is er geen buit gemaakt. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen die mogelijk meer duidelijkheid kunnen geven over de dader(s) of de vluchtroute van de auto. Getuigen kunnen zich melden via telefoonnummer 0900 8844 of op het politiebureau in Goes.
vr 20 jan -   23:05  
Man overleden na val in water, Hansweert
Vrijdagavond zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een drenkeling ter hoogte van de sluizen in Hansweert. De hulpverlening heft niet mogen baten, De persoon is overleden.
vr 20 jan -   21:39  
Binnenbrand in Middelburg
Middelburg - Op vrijdagavond 20 januari ging het brandalarm af in een woning aan de Spanjaardstraat in Middelburg. Omdat er ook een sterke brandlucht hing hebben buurtbewoners de brandweer gebeld aangezien de bewoners van het pand niet aanwezig waren. Hierop heeft de alarmcentrale een binnenbrand gemeld en is de tankautospuit (4535) van Rooseveltlaan en de ladderwagen (4550) van stromenweg uitgerukt onder prio 1.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jan -   18:26  
Aanvulling overval Oostingel
Goes - Naar aanleiding van de straatroof op de Oostsingel in Goes, donderdagmiddag omstreeks 16.45 uur, heeft de politie een buurtonderzoek gedaan. Naar aanleiding van dit buurtonderzoek en de perspublicaties, hebben zich diverse getuigen gemeldt. Hieruit blijkt dat er een groep van 5 personen op de Beatrixlaan in Goes heeft gelopen in de richting van de Oostsingel. Vermoedelijk is deze groep opgesplitst in groepjes van 2 en 3 personen. Van de 3 personen is bekend dat ze rugtassen bij zich hadden. Mensen die deze groep personen hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844 of via het politiebureau aan de Valckeslotlaan in Goes. Hun informatie is zeer welkom.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jan -   17:27  
Diefstal auto`s, Kapelle en axel
Kapelle en axel - Diefstal auto, Kapelle Tussen donderdagavond 22.30 uur en vrijdagochtend 09.15 uur is een auto, die geparkeerd stond aan de Kaardebol in Kapelle, weggenomen. Het gaat om een grijze Honda, Type Accord met het kenteken 07-PJ-XR. Diefstal auto, Axel Tussen donderdagmiddag 17.00 uur en vrijdagochtend 08.45 uur is een auto, die geparkeerd stond aan de Bachstraat in Axel, weggenomen. Het gaat om een witte Opel, type Kadette met het kenteken YY-34-GP.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jan -   17:26  
Vuurwerk, Goes
Goes - Op oudjaarsdag is in de wijk de Goesepolder in Goes een hondenbak van de gemeente opgeblazen. Dit is door een getuige gefilmd. Hierdoor kon er een onderzoek ingesteld worden waardoor men op het spoor kwam van drie jongens uit Goes. De drie jongens in de leeftijd van 14-,15- en 16 jaar zullen allen worden gehoord terzake openlijke geweldpleging. De schade zal op daders worden verhaald. Naar alle waarschijnlijkheid zal er een HALT verwijzing volgen als er geen verdere antecedenten op naam staan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jan -   17:25  
Aanhouding, Zierikzee
Zierikzee - De Zeeuwse politie heeft donderavond een 30-jarige inwoner van Zierikzee in zijn woning aangehouden voor het bezit c.q. voorhanden hebben van verdovende middelen en verboden wapens. De politie kwam de man op het spoor nadat er een onderzoek was ingesteld naar het illegale bezit van een vuurwapen. Er werden twee (nep)vuurwapens aangetroffen in de woning van de man alsmede andere illegale wapens zoals pepperspray en een stroomstootwapen. De politie trof verder een hoeveelheid hard- en softdrugs aan. De man is vervolgens inverzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jan -   17:22  
Dader schietincident Sas van Gent overgeleverd
Sas van Gent - Dader schietincident van 10 december 2011 in Sas van Gent overgeleverd aan Nederland De dader van het schietincident in Sas van Gent op 10 december 2011 waarbij een 18-jarige vrouw uit Terneuzen gewond raakte is donderdag overgeleverd aan Nederland. De dader, een 32-jarige man uit Belgie, is in samenwerking met de Belgische politie aangehouden. De 32-jarige man is verhoord en heeft bekend. Hij is in Nederland in verzekering gesteld en wordt vandaag voorgeleid.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 20 jan -   09:13  
Brand in schuurtje Heinkenszand
Vanmorgen rond 8.30 brak er brand uit in een schuurtje naast een woning aan de Zangvogelstraat in Heinkenszand.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 jan -   23:15  
Politie zoekt getuigen van overval in Goes
Goes - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een straatroof gepleegd op donderdag 19 januari rond 16.45 uur op de Oostsingel in Goes. Een 48-jarige vrouw uit Goes kwam vanuit de Zonnebloemstraat de Oostsingel opgefietst. Op de Oostsingel kwamen twee jonge mannen op haar af en werd zij door één van hen van haar fiets geduwd waardoor zij ten val kwam. Eén van de mannen ging bovenop de vrouw zitten en de ander hield een stroomstootwapen vlak bij haar gezicht. De jonge mannen eisten geld van de vrouw. Toen een man met een hond vanaf de Zonnebloemstraat aan kwam lopen vertrokken zij. Het signalement van de jongens luidt: Dader 1 20 tot 25 jaar oud 1.70 meter en kort blond haar Blanke huidskleur en gekleed in een lichte spijkerbroek Dader 2 20 tot 25 jaar oud 1.70 meter en kort zwart kroeshaar Donkere huidskleur en gekleed in een korte zwarte jas De politie verzoekt getuigen zich te melden op het politiebureau in Goes of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 jan -   19:35  
Brand door bewoner veroorzaakt, Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland heeft deze week onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand in de woning aan de Dorus Rijkersstraat in Terneuzen. De eerste resultaten hiervan laten zien dat de brand is veroorzaakt door de 68-jarige bewoner, welke hierbij noodlottig om het leven is gekomen. Diverse sporen worden de komende maanden door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht. De verwachting is dat de resultaten hiervan zullen bevestigen dat het slachtoffer de brand zelf heeft aangestoken. De familie van het slachtoffer is van de resultaten van het politieonderzoek op de hoogte gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 jan -   19:34  
Vermoedelijk geen misdrijf gewond meisje, Sint Maartsensdijk
Sint Maartsensdijk - Uit het politieonderzoek naar het zwaargewonde meisje dat in haar woning aan de Zuidsingel in Sint Maartsensdijk is aangetroffen, zijn tot nu toe geen aanwijzingen voor een misdrijf gevonden. Het 9-jarig meisje maakt het naar omstandigheden redelijk goed. Ze verblijft nog in het ziekenhuis in Rotterdam Politie Zeeland heeft vandaag diverse getuigen gehoord, zowel van de familie als daarbuiten. Doel is om een beeld te krijgen van de omstandigheden van het meisje in het bijzonder, als van de familie in het algemeen. Met datzelfde doel is een buurtonderzoek gehouden. Uit deze onderzoeken, maar ook uit het forensisch onderzoek, is voorlopig gebleken dat in de woning geen misdrijf is gepleegd.
do 19 jan -   17:11  
Wapens in beslag genomen
Vlissingen - Naar aanleiding van een melding via een twitterbericht bij de meldkamer dat er een persoon op sociale media stond afgebeeld met wapens in de handen is de politie een onderzoek gestart. Politie Zeeland heeft vandaag in de woning van de verdachten in de Hyacinthenlaan in Vlissingen twee bolletjespistolen in beslag genomen. De twee verdachten, een man en een vrouw van 35 en 31 jaar, krijgen het verzoek een verklaring af te leggen op het politiebureau.
do 19 jan -   15:05  
Extra toezicht ambulance Zeeland
Zeeland - De meldkamer van de ambulancedienst van de Veiligheidsregio Zeeland staat sinds woensdag onder verscherpt toezicht van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Dat meldt de Veiligheidsregio donderdag. Waarom de meldkamer onder verscherpt toezicht is gesteld, is nog onduidelijk.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 jan -   14:55  
KNRM Breskens in 2011 weer druk
Breskens - Het KNRM Reddingstation Breskens heeft in 2011 57 reddingacties uitgevoerd. Dit zijn er een fractie meer dan in 2010 (53 reddingacties). Het merendeel van de reddingacties betrof sportvissers en zeiljachten die in de problemen waren geraakt. De meeste problemen werden veroorzaakt door motorstoringen. Daarnaast kwam de bemanning van de Zeemanshoop in actie voor onder andere medische evacuaties van voornamelijk beroepsvaartuigen (5x), kitesurfers en zwemmers (4x) en motorboten (12x). Onder de geredden bevonden zich diverse nationaliteiten. Naast Nederland en België waren ook Duitsland, Engeland, Frankrijk, Zweden en Indonesië vertegenwoordigd. Foto`s zijn van de knrm Breskens
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 jan -   14:48  
Doorrijden na ongeval, Vlissingen
Vlissingen - De politie is op zoek naar mensen die getuige waren van een aanrijding tussen een automobiliste en een fietsster op de Burg. Van Woelderenlaan op 17 januari jl. Een onbekende automobiliste heeft in bovengenoemde straat een 19-jarige fietsster uit de gemeente Veere aangereden en is daarna doorgereden zonder haar identiteit kenbaar te maken.. De politie doet een oproep aan deze vrouw zich te melden en vraagt tevens getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
do 19 jan -   14:42  
Aanhouding voor brandstichting
Serooskerke - Dinsdagmorgen is in de Burg. Dregmanstraat in Serooskerke (W) een 15-jarige jongen uit de gemeente Veere aangehouden op verdenking van brandstichting en vernieling. De jongen wordt ervan verdacht op 13 januari jl. brand te hebben gesticht en vernielingen te hebben aangericht aan/in de kantine van een sportvereniging aan de Zandput in Serooskerke (W).
do 19 jan -   14:41  
Rijden onder invloed
Arnemuiden - Woensdagavond is op de A58 ter hoogte van Arnemuiden een 69-jarige automobilist uit Antwerpen aangehouden. De man was onder invloed en reed slingerend over de weg. Hij had 3½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Hij kreeg een rijverbod.
do 19 jan -   14:39  
Zwaargewonde bij eenzijdig ongeval
Sint Philipsland - Woensdagmiddag om 17.40 uur vond op de Krabbekreekweg in Sint Philipsland een eenzijdig ongeval plaats. Een 61-jarige automobilist uit de gemeente Tholen was, volgens zijn verklaring, uitgeweken voor een overstekend hert en was daarna ongeveer 6 meter van de dijk afgereden. De man is door de brandweer uit zijn auto geknipt. Hij raakte door het ongeval zwaargewond aan zijn benen en is naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd.
do 19 jan -   14:38  
Openstaande boete
Terneuzen - Woensdagavond omstreeks 23.00 uur is op de Alvarezlaan in Terneuzen een 45-jarige man uit Terneuzen aangehouden. De man had een openstaande boete van 1640,35 euro. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Hij heeft dit bedrag betaald en is daarna in vrijheid gesteld.
do 19 jan -   07:52  
Eigenaar videotheek overvallen
Middelburg - Vanavond omstreeks 22.10 uur is de eigenaar van de videotheek in het winkelcentrum aan de Vrijlandstraat door drie mannen overvallen. De daders gingen er te voet met een - tot nu toe onbekend - geldbedrag vandoor. Momenteel is over de daders alleen te zeggen dan ze niet ouder zijn dan 25 jaar en donkere kleding droegen. Na de overval is de eigenaar met de politie meegegaan naar het bureau in Middelburg om daar aangifte te doen.
do 19 jan -   07:50  
9-jarig meisje gewond aangetroffen
Sint Maartensdijk - anavond omstreeks 18.20 uur is door familieleden een 9-jarig meisje in haar woning aan de Zuidsingel in Sint Maartsensdijk ernstig gewond aangetroffen. Het meisje is gereanimeerd en daarna naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar de toedracht van haar verwondingen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 jan -   22:22  
Airbags uit auto's gestolen in Yerseke
Yerseke - Afgelopen nacht werden in Yerseke auto's opengebroken waarna de airbags eruit werden gehaald. Tot nu toe zijn er bij de Zeeuwse politie 11 meldingen binnengekomen van diefstal van airbags. Uit twee auto's werd ook het navigatiesysteem gestolen. De auto's stonden geparkeerd in Vroonland, de Fuchsialaan, de Fregatstraat, de Vletstraat, de Jolstraat, op De Burcht en op de Steeweg. Mogelijk maken nog meer gedupeerden melding van diefstal van de airbags.
wo 18 jan -   19:43  
Invordering rijbewijs wegens te hard rijden, Middelburg
Middelburg - Een 41-jarige automobilist uit de gemeente Goes moest woensdagochtend op de Waldammeweg in Middelburg zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard over de Sloeweg-Noord reed.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 jan -   14:31  
16-jarige jongen aangehouden in Tholen
Tholen - In zijn ouderlijk huis is woensdagmorgen rond 07.00 uur een 16-jarige jongen aangehouden. De jongen had op Hyves een foto van zichzelf geplaatst. Daarop stond hij afgebeeld met twee mogelijke vuurwapens. Uit onderzoek kwam naar voren dat de jongen afkomstig is uit Tholen. Tijdens de zoeking in de woning werden de twee mogelijke vuurwapens gevonden. Het bleek te gaan om twee balletjespistolen die niet van echt te onderscheiden zijn. De jongen had de balletjespistolen in het buitenland gekocht. Omdat deze in Nederland verboden zijn, zijn ze in beslaggenomen. De 16-jarige jongen is na verhoor met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 jan -   14:18  
herhaling:overval Spar in Sint Jansteen
Sint Jansteen - Politie Zeeland is op zoek naar de overvallers en vraagt getuigen om hulp om deze zaak op te lossen. Op vrijdagavond 23 december 2011 omstreeks 18.35 uur wordt door drie daders een overval gepleegd op supermarkt Spar, gevestigd aan het Martje van Wardje in Sint Jansteen.
di 17 jan -   22:56  
Bromfietser rijdt meer dan 50 km/h te hard
Zierikzee - Op de Calandweg in Zierikzee werd dinsdagochtend een 16-jarige bromfietser uit Zierikzee gesnapt die meer dan 50 km/h te hard reed. De jongeman reed 78 km/h op een 30 km weg en moest zijn rijbewijs inleveren.
di 17 jan -   22:55  
Gestolen bestelwagen teruggevonden in België
Axel - Dinsdag tussen 04.30 en 05.00 uur werd van een terrein aan de Drieschouwen in Axel een bestelauto met daaraan gekoppeld een strooiwagen van de Provincie, gevuld met zout, gestolen. De combinatie werd in een onbewaakt ogenblik van het terrein afgereden en is later teruggevonden op de Papdijk in Moerbeke tegen de vangrail. De bestelauto was zwaar beschadigd omdat de (onbekende) bestuurder op een betonblok is gereden waardoor de aandrijfas is gebroken. Voor zover bekend staat de combinatie nog op Belgisch grondgebied i.v.m. verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jan -   19:16  
Politie Zeeland nu ook opTwitter.
zeeland - Deze week is Politie Zeeland een pilot gestart waarin medewerkers van het servicecentrum berichten die aan het twitteraccount @politiezld worden verstuurd uitlezen en waar mogelijk beantwoorden. Daarmee is Politie Zeeland één van de eerste politiekorpsen die Twitter op deze manier in het werk-proces heeft ingebed. Het servicecentrum is verantwoordelijk voor de beantwoording van het telefoonnummer 0900 - 8844 en voor de beantwoording van e-mails die aan Politie Zeeland worden verzonden. Omdat het servicecentrum de vraagbaak is voor het Zeeuwse korps, de plaats waar burgers met hun vragen aan Politie Zeeland terecht kunnen, is dit ook bij uitstek de plaats waar reacties en meldingen via Twitter moeten binnenkomen en kunnen worden uitgezet in verdere processen. Via Twitter kunnen burgers reageren op berichtgeving, vragen stellen aan Politie Zeeland en melding maken van overlast of zaken die opvallen en die voor de Politie van belang kunnen zijn. Voor urgente zaken kunnen mensen het beste contact opnemen via 0900-8844 of 112 (heterdaad). Het is niet mogelijk om via Twitter aangifte te doen. Twitter wordt sinds ongeveer een jaar actief ingezet in communicatie bij incidenten, voor opsporingsberichtgeving en bijvoorbeeld voor het verzenden van preventietips. Het Twitter-account van Politie Zeeland heeft inmiddels bijna 8.000 volgers en dit aantal groeit nog dagelijks. Met het groeiende aantal volgers neemt ook het aantal vragen, opmerkingen en meldingen toe, die mensen aan ons zenden via Twitter. Tot nu toe was de verwerking van de berichten, die via Twitter binnenkwamen, niet ingebed in de procedures. Door Twitter onder te brengen bij het servicecentrum hopen we nog beter aan te sluiten op de wensen op het gebied van bereikbaarheid in de huidige tijd. De proef loopt voorlopig tot 1 mei a.s. en wordt dan geëvalueerd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jan -   19:12  
overval sigarenhandel. Aanvulling
Goes - Maandag zijn twee verdachten aangehouden van de overval op de sigarenwinkel aan de Voorstad in Goes. Doordat de meldkamer van Politie Zeeland hun collega's in Midden- en West Brabant in kennis stelden van de overval, zijn de agenten in onze buurregio ook gaan uitkijken naar de opvallende personenauto. Uiteindelijk zijn de verdachten maandag aangehouden door agenten van Politie Midden- en West Brabant. De verdachten zijn 21 en 31 jaar oud en ze zijn afkomstig uit de gemeente Zemst in België. Zij zijn maandag in verzekering gesteld en mogen nu dus nog, hangende het onderzoek, maximaal drie dagen vast blijven zitten. Wat er daarna met hen gaat gebeuren, wordt op een later tijdstip bepaald. De recherche is nog heel druk bezig met de zaak. Er zijn maandag al getuigen gehoord, dat proces wordt vandaag verder voortgezet. Ook wordt de auto door de technische recherche onderzocht. Uiteraard worden de verdachten ook nog verder gehoord. Meer getuigen gezocht Vaak is het zo 'hoe meer getuigen er zijn, hoe completer het puzzeltje wordt', en dat geldt ook voor deze zaak. De Zeeuwse politie vraagt daarom of er zich nog meer getuigen willen melden. We zoeken mensen die ons iets meer kunnen vertellen over de inzittenden van de auto, waar zij allemaal nog meer zijn geweest, en waar de auto nog meer is gezien. Omdat het een vrij opvallende auto betreft, is er een foto bijgevoegd van de auto waarin de verdachten zijn aangehouden. U kunt zich melden via 0900-8844, ook kan dat via een persoonlijke melding op het politiebureau in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jan -   19:10  
Oesterstropers aangehouden
Sint Annaland - In Sint Annaland, nabij de Molendijk, zijn in de nacht van maandag op dinsdag oesterstropers aangehouden. De twee mannen werden omstreeks 02.45 uur op heterdaad betrapt tijdens een controle. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De mannen zijn 25 en 26 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Kapelle en uit Yerseke.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jan -   19:10  
Vrouw dringt woning binnen, Vlissingen
Vlissingen - Rond 22.15 uur schrokken bewoners van een woning aan de Molenstraat in Vlissingen zich een ongeluk. Ineens stond er namelijk een vrouw in de woning, ze vluchtte ook vrijwel meteen weer naar buiten, achterna gezeten door één van de bewoners. De bewoners belden de politie en toen de agenten op het woonadres aankwamen stond de vrouw inmiddels in de tuin van de woning. Iedereen was op dat moment weer een beetje van de schrik bekomen en de bewoners gaven aan dat ze er samen 'wel uit zouden komen' en de agenten maakten aanstalten om weer te vertrekken. Ook de vrouw vertrok. Ineens kwam één van de bewoners de woning weer uitrennen en hij gaf aan dat de vrouw toch iets had gestolen uit de woning. De vrouw werd aangehouden door de agenten en de tas met de portemonnee die zij had weggenomen is weer teruggegeven aan de eigenaar. De vrouw werd intussen in de politieauto gezet, maar hieruit zag zij in een onbewaakt ogenblik uit te ontglippen. In een ogenblik zat zij er ook weer in, maar nu met de handboeien om. De vrouw is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en wordt daar verder gehoord. Zij is afkomstig uit Vlissingen en 43 jaar oud.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jan -   19:08  
Woninginbraak, Vlissingen
Vlissingen - Maandag tussen 06.00 uur en 17.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat in Vlissingen. Het is niet bekend hoe de inbreker(s) binnen gekomen is/zijn. Er is een buurtonderzoek gehouden, maar daarvan zijn de resultaten nog niet bekend. Uit de woning zijn een laptop en een fotocamera weggenomen.
ma 16 jan -   18:05  
Overval tabakszaak Goes
Goes - In Goes is maandagmiddag een overval gepleegd op een tabakszaak aan de Voorstad. Omstreeks 12.30 uur kwamen twee personen de winkel binnen en bedreigden de 84-jarige eigenaresse met een vuurwapen. Zij waren uit op geld en goederen.De overvallers gingen er met hun buit vandoor. Volgens getuigen stapten ze in de Rimmelandstraat in een paarse Mazda met het Belgische kenteken 764-BPF. Gelijk werd een grote zoekactie gestart naar de betreffende auto. Hierbij werd ook Twitter ingezet en via Burgernet werd een opsporingsbericht verspreid
zo 15 jan -   20:17  
Twee mannen aangehouden voor mishandeling, Middelburg
Middelburg - In Middelburg zijn zaterdagavond twee Oost-Souburgers van 21- en 22 jaar aangehouden op verdenking van mishandeling. Zaterdag rond 23.45 uur was melding gedaan dat er een dreigende situatie was ontstaan bij een horecagelegenheid aan het Damplein. Ter plaatse bleek dat een 20-jarige Middelburger met een bierflesje op zijn hoofd was geslagen. Door omstanders werd het signalement doorgegeven van degene die zou hebben geslagen.
zo 15 jan -   20:16  
Vuurwerk in beslaggenomen, Rilland
Rilland - In een woning in Rilland heeft de politie zaterdag 1,7 kilo aan vuurwerk aangetroffen en in beslaggenomen. Naar aanleiding van klachten uit de buurt dat er vuurwerk was afgestoken, gingen agenten 's morgens naar het betreffende adres. De bewoner, een 27-jarige man, vertelde gelijk waar het vuurwerk lag en gaf toe dat hij de avond daarvoor vuurwerk had afgestoken. De bewoner is gehoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt omdat hij vuurwerk afstak buiten de toegestane tijden. Het vuurwerk zal worden vernietigd.
zo 15 jan -   20:15  
Woninginbraken in Zeeuws Vlaanderen
Zeeland - Tijdens afwezigheid van de bewoners is zaterdag tussen 13.00 en 23.00 uur ingebroken in vier woningen. In Oostburg werd ingebroken in twee woningen. Eén aan de Pastoor van Genklaan en één in de Burgemeester I. van Houtestraat. In Terneuzen werd ingebroken in een woning aan de Eemstraat en in Sluis in een woning aan het Hans Wiegelplein. De buit bestond voornamelijk uit sieraden, geld en bankpassen
zo 15 jan -   20:15  
Woninginbraken in Zeeuws Vlaanderen
Zeeland - Tijdens afwezigheid van de bewoners is zaterdag tussen 13.00 en 23.00 uur ingebroken in vier woningen. In Oostburg werd ingebroken in twee woningen. Eén aan de Pastoor van Genklaan en één in de Burgemeester I. van Houtestraat. In Terneuzen werd ingebroken in een woning aan de Eemstraat en in Sluis in een woning aan het Hans Wiegelplein. De buit bestond voornamelijk uit sieraden, geld en bankpassen
zo 15 jan -   20:14  
Rijbewijs ingenomen, 's Heerenhoek
S'Heerenhoek - Op de Sloeweg is zaterdag rond 21.30 uur een 47-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau in Goes bleek uit de ademanalyse dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij vervolgens inleveren
zo 15 jan -   20:13  
Inbraak bedrijfsloods, Middelburg
Middelburg - Aan de Anodeweg is tussen vrijdag 17.45 uur en zaterdag 10.00 uur ingebroken in een bedrijfsloods. Uit het pand werd diverse goederen weggenomen waaronder enkele lasapparaten ter waarde van enkele honderden euro's.
za 14 jan -   18:12  
Steekpartij in Vlissingen
Zaterdag 14 Januari omstreeks half 5 heeft er in het Scheldekwartier te vlissingen een steekincident plaats gevonden. Een 46 jarige Middelburger is vanwege zijn betrokkenheid aangehouden.
Gemaakt door: Krukeltje
za 14 jan -   16:28  
Ernstige aanrijding scooter Goes
Goes - Vanmiddag rond 15.00 was er een ernstige aanrijding tussen een scooter en auto op de kruising Albert Plesmanweg met de Verrijn Stuartweg te Goes. De 17-jarige bestuurder uit Kloetinge van de scooter is hierbij zwaar gewond geraakt. De ambulance vervoerde de zwaargewonde naar het ziekenhuis in Goes, waar de traumaheli al geland was.
za 14 jan -   14:34  
Eenzijdig scooterongeval Middelburg.
Middelburg - Vanmiddag is er een eenzijdig ongeval gebeurd op de kruising Dauwendaelselaan/Vrijlandstraat te Middelburg. Omstreeks 13:18 werd de ambulancedienst opgepiept voor een spoedrit aan de Dauwendaelselaan te Middelburg Direct ging ambulance (19-127) met spoed ter plaatse. Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een scooter die ten val was gekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 13 jan -   23:49  
Grote brand verwoest schuur Vrouwepolder
Vrouwenpolder - Een brand heeft aan de Koningin Emmaweg in Vrouwenpolder een leegstaande schuur volledig verwoest. Op vrijdagavond kort voor middernacht is de melding binnengekomen. De brandweer heeft voorkomen dat de brand is overgeslagen op het ernaast liggende woonhuis. Net iets na half twee is het sein brand meester gegeven. Er zijn geen gewonden gevallen.
vr 13 jan -   13:32  
Middelbrand in Serooskerke
Serooskerke - Vrijdag 13 januari heeft er korte tijd een hevige brand gewoed in een kantine in Serooskerke. De tankautospuit van Serooskerke en die van Oostkapelle evenals de ladderwagen van Middelburg werden ingezet bij de brandbestrijding.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 13 jan -   10:51  
Aanhouding wegens bedreiging, Breskens
Breskens - In een woning in Ghistelkerke in Breskens is donderdag om 21.30 uur de 64-jarige bewoner aangehouden wegens bedreiging. De man had rond 18.00 uur in een woning op de Langeweg in Breskens de 64-jarige bewoonster en een bezoekster, een 41-jarige vrouw uit Middelburg, met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bedreigd. Het wapen, dat een nepwapen bleek te zijn, werd later teruggevonden in de bossage bij de Violierstraat. De ROG (regionale ondersteuningsgroep) werd ingezet bij de aanhouding van de man, in zijn woning werd een luchtdrukgeweer aangetroffen. Beide wapens zijn in beslag genomen. De 64-jarige man is na zijn aanhouding overgebracht naar Torentijd. De oorzaak van de bedreiging ligt in de relationele sfeer. De politie is nog bezig met het onderzoek.
vr 13 jan -   00:25  
Ongeval ter hoogte van Yerseke
Yerseke - Donderdagavond is om 20.10 uur een busje van de weg geraakt aan de Zanddijk in Yerseke. De korpsen van Yerseke en Kruiningen zijn opgeroepen, daar aangekomen stond het busje schuin tegen een boom. De brandweer heeft het busje gestabiliseerd en kon zo de persoon er uit halen. Ook is de traumahelikopter ter plaatse geweest. De persoon is vervoerd naar het ziekenhuis. De politie heeft de weg een tijdje afgesloten voor onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 jan -   15:55  
Aanrijding Terneuzen, getuigenoproep
Terneuzen - Woensdag 4 januari rond 22.00 uur heeft er, op de Guido Gezellestraat in Terneuzen, ter hoogte van de kruising met de Handelspoort en Vlietstraat een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's. Er was alleen materiele schade. Na de aanrijding ontstond tussen de twee automobilisten (een 22-jarige man uit Terneuzen en een 34-jarige man uit Axel) onenigheid over de oorzaak. Beiden hebben inmiddels aangifte tegen elkaar gedaan. De politie is op zoek naar getuigen om over de aanrijding meer duidelijkheid te krijgen. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 jan -   12:33  
Dodelijk slachtoffer bij Auto te water Vlissingen
Vlissingen - Een 61 jarige Vlissinger is Donderdag Met zijn auto in het water geraakt op de Eerste Binnenhavenweg. Ook is de Traumahelicopter nog ter plaatse geweest. Alle hulp mocht niet baten, Het slachtoffer is ter plekken overleden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 jan -   10:47  
Dode bij brand Terneuzen
Terneuzen - Donderdagochtend is een nog onbekend persoon omgekomen bij een woningbrand aan de Dorus Rijkersstraat in Terneuzen. Rond 07.30 uur meldde een buurtbewoner dat er een woning aan de Dorus Rijkersstraat in Terneuzen in brand stond en dat er mogelijk nog een persoon in de woning aanwezig was. Omdat de woning volledig was afgesloten dmv rolluiken en de brand uitslaand was, was het voor de brandweer niet mogelijk het pand te betreden. Rond 08.40 uur werd het sein brandmeester gegeven. Zojuist is een overleden persoon in de woning aangetroffen. Personalia van de overleden persoon zijn nog niet bekend. Door de politie is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand en de personalia van de overleden persoon.
wo 11 jan -   15:03  
Diefstal banden
Goes - In de nacht van dinsdag op woensdag werden van een vrachtwagen op een bedrijfsterrein aan de Livingstoneweg in Goes zes banden, inclusief bijbehorende velgen gestolen. Een velg en een band wegen samen zo'n honderd kilo. De zes banden en velgen hebben een waarde van enkele duizenden euro's.
wo 11 jan -   15:01  
Geld uit winkel gestolen
Middelburg - Dinsdagmiddag werd uit het kantoor van een winkelpand aan de Langeviele in Middelburg door een onbekende man meer dan duizend euro gestolen. Een medewerkster en een klant zagen de man in het kantoor. Hij werd weggestuurd en korte tijd later werd de diefstal van het geld ontdekt.
wo 11 jan -   15:00  
Diefstal uit woonzorgcomplex
Vlissingen - Uit een woonzorgcomplex op het Weyevlietplein in Vlissingen werd dinsdag rond 18.30 uur de tas van een medewerkster gestolen. De tas hing in een ruimte waar een raam openstond. De vrouw hoorde gerommel en ging kijken. Ze zag iemand buiten staan en even later bleek haar tas verdwenen. Agenten, die ter plaatse kwamen, zagen over fietspad langs de Nieuwe Zuidbeekseweg twee fietsers rijden en één voldeed aan het door de vrouw opgegeven signalement. De twee staken de Nieuwe Zuidbeekseweg over om via de groenstrook de wijk Westerzicht in te gaan. Zij werden staande gehouden en toen in de fietstas van één van de mannen de gestolen tas werd aangetroffen werden zij beiden aangehouden. Het gaat om een 41-jarige Middelburger en een 24-jarige Vlissinger. Zij zijn in verzekering gesteld en de tas is teruggeven aan de eigenares.
wo 11 jan -   14:58  
Hardrijder bij Ritthem
Ritthem - Op de Sloeweg-Noord bij Ritthem moest een 47-jarige Vlissingse automobilist maandagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 100 km/h. De Vlissinger reed 167 km/h, dus 67 km te hard en dat kostte hem zijn rijbewijs.
wo 11 jan -   14:53  
Te hard - rijbewijs kwijt
Terneuzen - Op de N252 in Terneuzen moest een 22-jarige automobilist uit Gent maandagavond zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. Op de N252 geldt een maximumsnelheid van 80 km/h; de snelheid van de Belgische automobilist bedroeg 132 km/h, dus meer dan 50 km/h te hard.
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 jan -   20:32  
Babbeltruc, Vlissingen
Vlissingen - Omstreeks 12.15 uur dinsdagmiddag kwam er een melding binnen bij Politie Zeeland dat er door middel van een babbeltruc een portemonnee was weggenomen van een ouder echtpaar uit Vlissingen. Van deze melding is een burgernet-actie gemaakt, zodat mensen direct uit konden kijken naar de mogelijke verdachten. Het echtpaar had boodschappen gedaan bij de Agrimarkt in Papegaaienburg. Hierna liepen zij naar het appartementencomplex waar hun woning is. Door middel van een babbeltruc kwamen een man en een vrouw ook het complex binnen. In het appartementencomplex is op slinkse wijze de portemonnee van het echtpaar weggenomen door de twee. Vermoedelijk hebben de twee goed kunnen zien welke pincode er ingetoetst werd tijdens het betalen van de boodschappen, want in minder dan geen tijd was er al voor enkele duizenden euro's gepind van de rekening van het echtpaar. Door de gedupeerden is een signalement van de mogelijke dieven opgegeven. De man had een lichtgetint uiterlijk en was tussen de 25 en 30 jaar oud. Hij had kort zwart haar. De man droeg een zwarte jas met een capuchon met een bontkraag en een blauwe spijkerbroek. De vrouw was eveneens tussen de 25 en 30 jaar oud. Zij was gekleed in een witte jas met een bontkraag, een beige broek en lichte Uggs (laarzen). Op het hoofd droeg de vrouw een grijze Peruaanse muts met oorflappen. Waarschuwing: houd altijd uw pincode afgeschermd bij het intoetsen hiervan. Doe dit altijd met uw hand boven het pinapparaat. Bewaar ook nooit pincodes samen met een bankpas op dezelfde plek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 jan -   20:31  
Politie zoekt gedupeerde van auto-inbraak
Goes - De recherche in Goes is bezig met een onderzoek naar autoinbraken die plaatsvonden in Goes en omgeving. In verband met dit onderzoek wordt nog gezocht naar een gedupeerde van een auto-inbraak die nog geen aangifte heeft gedaan. Deze inbraak werd gepleegd tussen 1 september 2011 en 4 januari jl. en vond plaats in Wemeldinge. De auto, vermoedelijk een bestelauto, stond mogelijk geparkeerd in de omgeving van het Dorpsplein/Zuiderlijke Achterweg. Uit het voertuig werd een navigatiestysteem ontvreemd. Bent u deze gedupeerde? Meld u zich dan bij de politie via 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 jan -   20:58  
Inbraak strandpaviljoen, Cadzand
Cadzand - Bij een inbraak in een strandpaviljoen in Cadzand zijn o.a. levensmiddelen buitgemaakt. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 04.00 uur en 10.00 uur afgelopen zondagochtend. De inbreker(s) is/zijn het pand binnengekomen door een deur te forceren. Er werd ook nog een laptop weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 jan -   20:57  
Inbraak in verenigingsgebouw, Biggekerke
Biggekerke - Tussen 26 december 16.00 uur en 8 januari 12.00 uur is ingebroken in een verenigingsgebouw in Biggekerke. De inbreker(s) is/zijn binnengekomen in het pand aan de Zuidweg, door een hekwerk te forceren en een deur met geweld te openen. Uit het gebouwtje werden twee webcams en een accu weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 jan -   19:56  
Rijbewijs ingevorderd
Op de Sloeweg-Noord in Ritthem is zondag rond 14.00 uur een automobilist betrapt bij het overschrijden van de daar toegestane maximumsnelheid van 100 km/u. De 27-jarige bestuurder uit Terneuzen reed 163 m/u en moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 jan -   19:55  
Inbraken in woningen, Zeeland
Zeeland - Tussen 14.30 uur en 18.45 uur is zaterdag ingebroken in een woning in de Sint Pieterstraat in Sluis. Er zijn sieraden en een geldbedrag wegenomen. In Vlissingen is tussen zaterdag 22.45 uur en zondag 05.18 uur ingebroken in een woning aan de Paulus Potterlaan. Er is onder andere computer- en beeldapparatuur en een geldbedrag gestolen. Eveneens in Vlissingen is zondag rond 20.30 uur een inbraak ontdekt in een woning in Wijenburg. Uit deze woning zijn onder andere sieraden en computerapparatuur gestolen. In een woning in Zuiddorpe, gelegen aan het Dorpsplein is zondag rond 18.00 uur een inbraak ontdekt. Uit de woning zijn sieraden weggenomen. Tussen zondag 12.30 uur en 19.00 uur is zondag ingebroken in een woning in de Romanlaan in Aardenburg. Er zijn sieraden gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 jan -   19:54  
Drie verdachten vernieling auto's aangehouden
Zondag zijn rond 23.30 uur door Politie Zeeland drie verdachten aangehouden vanwege het vernielen van auto's. De drie worden verdacht van het vernielen van tenminste 22 voertuigen die geparkeerd stonden in de Nieuwe Vlissingseweg en de Kerklaan diezelfde avond. Twee van hen zijn afkomstig uit Vlissingen en 16 en 18 jaar oud. De derde verdachte is afkomstig uit Oost Souburg en is 17 jaar oud. Zij zijn ingesloten in Torentijd. De politie heeft alle gedupeerden per brief verzocht aangifte te doen bij het politiebureau in Vlissingen of Middelburg. De vernielingen aan de auto's bestaan vooral uit lakschade en kapotte buitenspiegels. De politie kwam de drie op het spoor naar aanleiding van een melding van een getuige.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 jan -   19:54  
Rijbewijs ingevorderd in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft zondag het rijbewijs ingevorderd van een automobilist in de vd. Helstlaan in Vlissingen rond 04.50 uur. De 48-jarige Vlissingse bestuurder had de toegestane hoeveelheid alcohol overschreden. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd. De man had net enkele weken zijn rijbewijs weer in zijn bezit en is eerder betrapt op het rijden onder invloed.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 jan -   19:49  
Politie zoekt getuigen diefstal in Goes
Goes - Afgelopen zondag, 8 januari, is ingebroken in een bedrijfspand gelegen aan de Albert Plesmanweg in Goes. Er is bij deze inbraak een blauwe vrachtauto weggenomen van het merk Mercedes, kenteken BR-HD-57, met het opschrift Toyabanden en Auto Unie Zeeland. Ook zijn er onder andere pallets met accu's, een geldbedrag en autoradio gestolen. De gestolen vrachtauto is inmidddels door de politie teruggevonden in de Jacob Roggeveenstraat in Goes. De politie verzoekt getuigen van deze inbraak en personen die mogelijk de blauwe vrachtauto zondagochtend hebben zien rijden contact op te nemen met het politiebureau in Goes of te bellen naar 0900-8844.
zo 8 jan -   20:35  
Drie verdachten aangehouden door arrestatieteam, Terneuzen
Terneuzen - Vanmorgen vroeg kwam een 20-jarige Terneuzenaar aan het bureau van politie in Terneuzen. Hij vertelde dat hij tussen 03.15 en 03.30 uur in een auto zat op een parkeerplaats aan de Veerhaven in Terneuzen. Op een gegeven moment zag hij mannen naar zijn auto lopen. Deze mannen mishandelden de 20-jarige Terneuzenaar en hij sprak er zelfs over dat er geschoten zou zijn. De mannen die de mishandeling hadden gepleegd en zouden hebben geschoten waren bekenden van het slachtoffer. Uiteraard is er meteen een onderzoek gestart en er werd een plaats delict afgezet op de plek die het slachtoffer aangaf. De technische recherche heeft sporen afgenomen en er is een aangifte opgenomen van de Terneuzenaar.
zo 8 jan -   00:52  
Balkon in brand in Terneuzen
Omstreeks half 9 heeft is er in de Vondelstraat te Terneuzen een brand gewoed op een balkon, De brandweer heeft uit voorzorg de brand opgeschaald naar Middelbrand en omliggende woningen ontruimt.
za 7 jan -   21:34  
Brandweer blust Buitenbrand Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post President Roosenveltlaan zijn vanavond uitgerukt voor een buitenbrand aan de Kalverstraat te Middelburg. Omstreeks 20:35 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde hierop tankautospuit (4535) onder prio twee ter plaatse. Eenmaal aangekomen bleek het te gaan om wat afval wat in brand stond.
za 7 jan -   21:32  
Kerstboomverbranding Koudekerke
Koudekerke - Vanavond was de jaarlijkse kerstboom verbranding weer te doen in Koudekerke. Ieder jaar worden er een berg kerstbomen verzameld om in brand te steken. Vanavond omstreeks half acht ging de stapel kerstbomen in brand. De brandweer van Koudekerke assisteerde tijdens de kerstboomverbranding.
Gemaakt door: 112zeeland
za 7 jan -   18:00  
Wie is in Goes in een open put gestapt?
Goes - De politie is op zoek naar een onbekende persoon die op 1 januari van dit jaar in de Eikenlaan in Goes in een open put is gestapt. Tijdens de jaarwisseling werden in de Eikenlaan twee putdeksels gelicht. Als het deksel van de put is, ontstaat een gat in de openbare weg van ongeveer 70 centimeter diep. Een toezichthouder openbare ruimte van de gemeente Goes heeft diezelfde nacht de deksels nog teruggeplaatst. Echter, in de tussentijd kwam er bij de politie een melding binnen dat er iemand in één van de putten was gstapt. In verband met het onderzoek naar de vernielingen tijdens de jaarwisseling en de afronding daarvan wil de politie graag in contact komen de de persoon die in de put is gestapt en daardoor waarschijnlijk een enkel heeft verstuikt. De betreffende persoon wordt verzocht contact op te nemen met het bureau in Goes of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
za 7 jan -   17:58  
Snorfietsbestuurster onder invloed, Middelburg
Middelburg - Op de Oude Vlissingseweg in Middelburg werd zaterdag rond 04.00 uur een 21-jarige vrouw uit Oost-Souburg op een snorfiets betrapt op rijden onder invloed. De vrouw bleek bijna 2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben en zij moest haar rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
za 7 jan -   17:57  
Gewonde bij vechtpartij in Heinkenszand
Heinkenszand - In de Dorpsstraat in Heinkenszand raakte vrijdagavond rond 23.45 uur een 19-jarige inwoner uit die plaats gewond bij een vechtpartij. De 19-jarige was eerder op de avond in een horecagelegenheid mondeling lastiggevallen door een groepje van ongeveer 8 personen. Dit vanwege een woordenwisseling met één van hen, enkele weken geleden. Toen hij de horecagelegenheid verliet werd hij door meerdere personen uit het groepje geslagen en geschopt. De 19-jarige liep bij de vechtpartij een gebroken neus, een gescheurde lip, een dik oog en schaafwonden op handen en hoofd op. Hij heeft zich onder behandeling gesteld van de huisartsenpost en heeft aangifte gedaan van mishandeling.
Gemaakt door: 112zeeland
za 7 jan -   17:57  
Babbeltruc, Rilland
Rilland - Een 78-jarige vrouw uit Rilland werd donderdagavond in haar woning in de Saaftingestraat bezocht door twee jonge, voor haar onbekende, vrouwen. Deze dames wisten zich door middel van een babbeltruc naar binnen te praten en na een kwartiertje zijn zij weer weggegaan. Later op de avond kwam de 78-jarige vrouw tot de ontdekking dat er sieraden weg waren. Ook haar bankpas was verdwenen. Met deze pas bleek later ook geld opgenomen te zijn.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 6 jan -   23:23  
vermiste vrouw weer huis, Goes
Goes - De vermiste 83-jarige Lena Joppe uit Goes is zojuist in het centrum van Goes aangetroffen. Ze is naar huis gebracht. Persbericht van zoeven kan hiermee vervallen. De 83-jarige mevrouw Lena Joppe wordt sinds 17.00 uur vrijdagmiddag vermist. Omstreeks die tijd heeft zij haar woning aan de Marijkestraat in Goes verlaten om een boodschap te gaan doen. Rond 17.45 uur is mevrouw Joppe nog gezien in de omgeving van de Zonnebloemstraat in haar woonplaats. Daarna is niets meer vernomen van mevrouw Joppe. De 83-jarige vrouw heeft kort, grijs haar. Ze is gekleed in een blauwe jas en loopt achter een blauwe rollator. Ze is ongeveer 1.60 meter lang. Mevrouw Joppe is verward. Een opvallend kenmerk is dat zij een vrij schorre stem heeft. Mocht u mevrouw Joppe aantreffen, dan wordt u verzocht de politie te bellen via 0900-8844. Een foto van de vermiste vrouw is helaas niet beschikbaar. Mocht er meer informatie bekend worden, dan volgt een aanvulling op dit bericht.
vr 6 jan -   21:45  
Gratis EHBO diploma voor nieuwe vrijwilligers
Provincie Zeeland - De stichting event-safe is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Veel mensen willen graag vrijwilligers werk doen maar willen of kunnen zelf geen dure cursus betalen. Event-safe regelt dit voor de nieuwe vrijwilligers in spe. In Nederland heeft maar twee procent van de bevolking een EHBO diploma. Met dit initiatief van gratis EHBO diploma’s wilt event-safe Nederland een stukje veiliger maken.
vr 6 jan -   17:10  
Kersboomverbranding in Zierikzee (verbranding en voorbereiding)
Zierikzee - Vanavond is het weer zo ver de jaarlijkse kerstboomverbranding van de brandweer Zierikzee. De hele middag hebben de kinderen uit de stad de bomen kunnen in leveren die ze verzameld hebben de afgelopen dagen. Al deze bomen zijn verzameld aan de Oosterscheldestraat te Zierikzee waar ze vanavond om 19:00 in brand zullen worden gestoken voor afgaand aan een optocht die om 18:30 zal vertrekken bij de Lidl aan de Grevelingenstraat.
vr 6 jan -   16:31  
Ongeval A58 ter hoogte van Arnemuiden
Arnemuiden - Vrijdagmorgen rond om 06.25 uur vond op de A58 ter hoogte van Arnemuiden een ongeval plaats.Een 30-jarige Vlissingse automobilist raakte door onbekende oorzaak in een slip en belandde via de vangrail midden op de weg. Hij schampte daarbij ook nog een vrachtwagen. De man raakte niet gewond. De vrachtwagenchauffeur en een collega-chauffeur die achter hem reed hebben de automobilist uit zijn auto geholpen en middels pillonen en de zwaailichten van hun vrachtwagens de weggebruikers gewaarschuwd dat er een personenauto midden op de weg stond.
vr 6 jan -   16:31  
Huiselijk geweld
Yerseke - Donderdag om 03.50 uur is in een woning aan de Rozenlaan in Yerseke een 25-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn partner, een 20-jarige vrouw, in deze woning te hebben bedreigd. Hij is ingesloten. De vrouw heeft donderdagmiddag aangifte gedaan van bedreiging, mishandeling en vrijheidsberoving.
vr 6 jan -   16:30  
Autobrand
Terneuzen - In de nacht van donderdag op vrijdag is een personenauto die geparkeerd stond in de Schuberthof in Terneuzen uitgebrand. De politie sluit brandstichting niet uit en doet onderzoek.
vr 6 jan -   16:29  
Eenzijdig ongeval
Oud-Vossemeer - Donderdag rond 23.20 uur vond op de Molendijk in Oud Vossemeer een eenzijdig ongeval plaats. Een 20-jarige automobilist uit Tholen had de bocht te ruim genomen en was aan de andere kant van de weg tegen een boom aangereden. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft vermoedelijk een gebroken sleutelbeen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 6 jan -   11:23  
Klein brandje in Arnemuiden
Arnemuiden - De brandweer van de Post stromenweg hebben donderdag rond 14:21uur een buitenbrand geblust aan de kerklaan te Arnemuiden. De brandweer was snel terplatsen. Het ging hier oom een klein brandje in de bosrand. Er stond een palet met afval in de brand. De brand was snel uit.
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 jan -   13:09  
Poging overval op cafetaria, Poging overval op cafetaria, Oost-Souburg
Poging overval op cafetaria, Oost-Souburg - Woensdagavond rond 19.45 uur is gepoogd het cafetaria in de Kanaalstraat in Oost-Souburg te overvallen. Een 42-jarige medewerker van de snackbar was rond dat tijdstip aan het werk. In de zaak stonden ook klanten. De medewerker hoorde dat er iemand binnenkwam en toen hij de zaak in keek, stond hij oog in oog met een donker geklede man. De onbekende man bedreigde de medewerker met een wapen en vroeg om geld. Hierop is de medewerker op de overvaller toegestapt en heeft hem weg kunnen jagen. De overvaller is vertrokken zonder buit. De 42-jarige man is gewond geraakt aan zijn arm, als gevolg van de overval. Hij is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwonding, maar hoefde niet te worden opgenomen. Meteen na de overval is de politie gebeld en is een onderzoek gestart. De technische recherche van Politie Zeeland is naar de plaats delict gegaan en heeft daar sporen afgenomen. Ook hebben agenten meteen een aangifte en een getuigenverklaring opgenomen. Andere agenten hebben een uitgebreide zoekslag gemaakt naar de dader of daders van de overval. Tot nu toe zonder resultaat. Ook is er een buurtonderzoek gehouden. Het is nog niet bekend of de overval is gepleegd door één of meerdere personen. Van de man die in de snackbar de bedreiging uitte is een signalement bekend: hij is ongeveer 1.75 lang. Hij heeft een slank postuur en was in donkere kleding gekleed, ook was zijn gezicht bedekt. Mensen die iets verdachts hebben gezien voor of na de overval, of die bijvoorbeeld de overvaller hebben zien lopen ten tijde van het incident, of die op een andere manier de Zeeuwse politie kunnen helpen aan informatie over dit delict, worden verzocht zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen met 0900-8844. Van de getuigen die in de zaak aanwezig waren op het moment van de overval, zijn alle gegevens al genoteerd door de agenten, dus die hoeven zich niet meer te melden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 jan -   13:05  
Fietsendief aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Donderdag rond 01.30 uur is op de Singel in Vlissingen een 42-jarige man uit die plaats aangehouden. De man was aan het slepen met 2 fietsen die niet van hem bleken te zijn. Hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 jan -   21:47  
Eenzijdig ongeval, Sint Philipsland
Sint Philipsland - Woensdagmiddag rond 13.00 uur vond er op de Luijsterlaan in Sint Philipsland een eenzijdig ongeval plaats. Een 21-jarige automobilist uit de gemeente Tholen reed over de Luijsterlaan toen hij vermoedelijk onwel werd. Hierdoor reed hij met zijn auto tegen een boom. De man is door ambulancepersoneel onderzocht. Of hij is overgebracht naar het ziekenhuis is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 jan -   21:46  
Dood hondje aangetroffen op strand
Dishoek - Woensdagmiddag is, op het strand tussen Dishoek en Zoutelande, op de hoogwaterlijn een dood hondje gevonden. Het gaat om een klein, bruin hondje met een brede zwarte halsband. Het hondje is waarschijnlijk weggelopen en vermoedelijk verdronken. De politie is op zoek naar de eigenaar van het dier. Hij/zij wordt verzocht zich te melden bij de dierenbescherming of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 jan -   21:44  
update Drenkeling Sas van Gent
Sas van Gent - Woensdagmiddag vanaf ongeveer 15.30 uur is er, in het kanaal van Gent naar Terneuzen aan de Westkade in Sas van Gent, gezocht naar een drenkeling. Direct nadat er bij de politie gemeld werd dat er mogelijk iemand in het kanaal van Gent naar Terneuzen zou zijn geraakt, is er een zoekactie gestart. Er is door o.a. duikers van de brandweer, een politiehelikopter en de politie te water gezocht. Het vaarverkeer is hiervoor volledig stilgelegd. Ook werd de weg afgezet tussen de rotonde Bolwerk/Westkade en de Tweekwartweg. Rond 16.35 uur is de drenkeling in het kanaal aangetroffen. Het gaat om een 85-jarige man uit Axel. De traumahelikopter kwam ter plaatse maar de man is per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Honte in Terneuzen. Hier is hij overleden. Er is geen sprake van een misdrijf of ongeval. Rond 17.05 zijn de vaarwegen weer vrijgegeven, rond 17.40 uur de weg.
wo 4 jan -   20:50  
Meisje gevallen door windvlaag busje tussen Kapelle en Kloetinge
Kapelle - Kloetinge - Op de Abbekindersezandweg tussen Kapelle en Kloetinge is dinsdag rond 15.45 uur een 16-jarig meisje uit de gemeente Goes door een windvlaag van een passerend busje gevallen en gewond geraakt. Het meisje, dat uit de richting van Vierwegen kwam, was vanwege het slechte weer naast haar fiets gaan lopen in de berm van de Abbekindersezandweg in de richting van Kloetinge. Er passeerde haar een busje, dat in dezelfde richting reed. Als gevolg van de windvlaag van het passerende busje werd het meisje weggeslingerd en viel hierdoor op haar eigen fiets. Door de val liep ze buikpijnklachten, schaafwonden en vermoedelijk een gekneusde rib op. Ook haar telefoon raakte beschadigd. Het gaat om een zilvergrijs busje, een niet al te groot model met rondom ramen. Er is geen opschrift of iets dergelijks bekend. Het meisje werd niet door het busje geraakt, mogelijk heeft de bestuurder haar door het zeer slechte weer zelfs niet goed gezien.
wo 4 jan -   20:49  
Aanhoudingen voor winkeldiefstal
Terneuzen - In een auto op de Scheldekade in Terneuzen werden dinsdag rond 17.30 uur middag twee vrouwen aangehouden wegens winkeldiefstal. Het gaat om een 18-jarige vrouw uit Terneuzen en een 24-jarige vrouw uit Hulst. De vrouwen hadden kleding gestolen in een kledingzaak in de Noordstraat. Toen de politie ter plaatse kwam, waren de vrouwen verdwenen, maar na een zoekslag werden zij even later ontdekt in een auto op de Scheldekade. In de auto werden, behalve de net daarvoor gestolen kleding ook goederen uit tenminste vijf andere winkels aangetroffen. Deze winkeliers worden vandaag benaderd om aangifte te doen, waarna zij hun gestolen spullen weer terugkrijgen. De twee vrouwen zijn in verzekering gesteld en naar Torentijd gebracht.
wo 4 jan -   20:48  
Inbraak in woningen
Zeeuws-Vlaanderen - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning in de Axelsestraat in Terneuzen. Er werd een ruit vernield en er werden enkele duizenden euro's uit de woning gestolen. In dezelfde nacht werd ingebroken in een woning in de Zandstraat in Hulst. Ook hier werd een ruit vernield en er werden een laptop en enkele duizenden euro's meegenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 jan -   16:56  
Aanhankelijke types in woning, Kloetinge
Kloetinge - Dinsdagmiddag rond 16.30 uur liep een inwoner van de Prinses Irenestraat in Kloetinge naar zijn woning. Op de hoek van de Lewestraat/Prinses Irenestraat werd hij opeens aangeklampt door een man en een vrouw. Zij vroegen de Kloetinger om geld of een telefoonkaart om een ziek familielid te kunnen bellen. Vooral de onbekende man was hierbij erg opdringerig en kuste zelfs de hand van de Kloetinger. Er werd letterlijk gesmeekt om een paar centen. De Kloetinger is niet op het verzoek ingegaan en is doorgelopen naar huis. Toen hij zijn deur opende stonden de twee types ineens weer achter hem. Ze gingen met de bewoner mee naar binnen en pakten een portemonnee die binnen lag. Ze hebben in de portemonnee zitten rommelen en hebben er een creditcard uitgehaald. Deze werd op een gegeven moment door een apparaatje gehaald. Op het apparaatje, een soort kaartlezer, verschenen een hoop cijfers. Aan de man werd gevraagd zijn pincode in te toetsen, maar dat heeft hij niet gedaan. De twee onbekenden zijn vervolgens weer vertrokken in een grijze Alfa Romeo hatchback, vermoedelijk van het type Giulietta. Vandaag (woensdag) is de man er achter gekomen dat de twee mogelijk een wisseltruc hebben toegepast, want er wordt € 50,- vermist. De Zeeuwse politie wil graag in contact komen met burgers die hetzelfde of iets soortgelijks hebben meegemaakt. Zij kunnen zich melden op het politiebureau in Goes, of bellen met 0900-8844. Een signalement van de twee aanhankelijke types is: Man: 20/25 jaar oud, ongeveer 1.70 lang, donkere oogopslag, zeer donker kort opgeschoren haar (er is een littekentje zichtbaar op zijn hoofdhuid). De man had een normaal postuur en was gekleed in een donkere jas, donkere broek en droeg donkere schoenen. Hij sprak gebrekkig Duits en onderling spraken de mensen in een onbekende taal. Vrouw: 22/25 jaar oud, ongeveer 1.65/1.70 lang, donker halflang haar dat zij los droeg. Ze had een smal postuur en was gekleed in een rode broek, een zwart gewatteerd jasje en witte schoenen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 jan -   16:54  
Drenkeling in sas van gent
sas van gent - Om 15:42 is er melding van een drenkeling gemaakt. Er zou een persoon in het water liggen ter hoogte van de westkabe in sas van gent. De hulpdiensten zijn massaal opgekomen en gaan zoeken. Ook heeft de politiehelikopter aan het zoeken geweest. Het scheepvaartverkeer werd ruim een uur stilgelegd in verband met de zoekactie. Ook werd het duikteam van Terneuzen ingezet om te zoeken. Na dik een uur zoeken werd het slachtoffer gevonden. Hier op is de traumahelikopter uit Rotterdam direct terplatsen ge gaan voor medische bijstand. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis van Terneuzen gebracht. Hoe het met het slachtoffer is is niet bekend. Hoe het slachtoffer in het water is gekomen is ook niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 jan -   10:50  
Rustig jaar voor KNRM vrijwilligers Veere
Veere - De redders van het station Veere van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijken terug op een rustig jaar. Hoewel ook het afgelopen jaar weer veel onfortuinlijke watersporters werden geholpen kwam de reddingboot Oranje slechts 30 keer in actie. Daarbij werd aan 71 mensen hulp geboden. De hulpverleningen van het voorbije jaar bestonden hoofdzakelijk uit hulp of assistentie aan omgeslagen of vastgelopen zeil- of motorboten. Hierbij was meestal sprake van onvoldoende kennis of ervaring. In een aantal gevallen was er sprake van schade of motorpech. Tijdens één hulpverlening werd een lek geslagen motorboot, door snel optreden van de bemanning van de reddingboot, voor zinken behoed.
di 3 jan -   21:58  
Automobilist rijdt tegen boompje
Terneuzen - Op de Mr. F.J. Haarmanweg is dinsdagmiddag rond 13.45 uur een 21-jarige Terneuzenaar met zijn auto tegen een boompje gereden. Hij vertelde dat hij moest uitwijken voor een kat op de weg. De 21-jarige bestuurder had wat last van zijn rug en is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. De auto raakte beschadigd aan de voorkant en moest worden weggetakeld.
di 3 jan -   21:58  
Flinke schade bij aanrijding
Terneuzen - Op de Buitenhaven vond dinsdag rond 12.45 een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Eén van de bestuurders, een 20-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, kreeg haar portier niet open en werd door de brandweer uit haar auto bevrijd. Ze werd daarna met rugklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na controle bleek ze geen letsel te hebben. De andere bestuurster, een 23-jarige Nijmeegse, was zelfstandig uit haar auto gekomen en had geen verwondingen. De twee auto's waren bij het ongeval zwaar beschadigd geraakt en werden weggetakeld.
di 3 jan -   21:57  
Diefstal van scooter
Vlissingen - Dinsdag tussen 01.00 en 07.00 uur werd in de Kalkoensprenk in Vlissingen een scooter gestolen. Het gaat om een Yamaha Sa14 met kenteken 19DTV6. De kleur en de waarde zijn onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
di 3 jan -   19:16  
Rijden onder invloed, Domburg
Domburg - Op de Krommeweg in Domburg werd woensdag rond 02.00 uur een 25-jarige automobilist uit de gemeente Veere betrapt op rijden onder invloed. De man, een beginnend bestuurder, had meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en ook kreeg hij een rijverbod van 5 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
di 3 jan -   19:14  
13-Jarige verdachte coniferenbranden in vrijheid gesteld
Terneuzen - De 13-jarige jongen uit Terneuzen die sinds 29 december jl. vast zat, is vandaag door de Rechter-commissaris naar huis gestuurd. De jongen wordt ervan verdacht in zijn woonplaats enkele branden, waaronder veel coniferenbranden, te hebben aangestoken. Hij blijft nog wel verdachte in deze zaken. In verband met het verdere onderzoek naar deze branden is de recherche op zoek naar getuigen van enkele specifieke branden in Terneuzen die eind 2011 plaatsvonden. Op 2 oktober werd in de Axelsestraat een coniferenhaag in brandgestoken bij een woning. Het huis wordt in de volksmond ook wel 'Moffenschans' genoemd. Op 17 november was er een coniferenbrand aan de Drebbelstraat en op 8 december werd brandgesticht in een leegstaand schuurtje aan de Händellaan. Bij alle drie de branden is door omstanders tegen de politie gezegd dat getuigen een naam weten van een persoon die zich kort na het uitbreken van de branden in de omgeving ophield. Deze getuigen hebben zich echter nog niet gemeld bij de politie. De recherche in Terneuzen doet dan ook een dringende oproep aan deze getuigen om zich bij hen te melden. Zij kunnen hun informatie doorgeven via 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 2 jan -   22:23  
20-jarige man gestoken, verdachte aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Om ongeveer 20.30 uur maandagavond meldde een getuige dat een 20-jarige inwoner van Vlissingen enige tijd tevoren was neergestoken. Toen de melding binnenkwam zijn agenten van Politie Zeeland direct een onderzoek gestart. Zij kwamen er al snel achter dat het steekincident plaats had gevonden op de hoek van de Kerkstraat en de Oude Markt in Vlissingen. Het 20-jarige slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis en wordt daar op dit moment behandeld. Over zijn toestand is nog niets bekend. De technische recherche van Politie Zeeland onderzoekt de plaats van het delict en daartoe is de straat afgezet met linten. Inmiddels is ook een verdachte aangehouden. Dit betreft een 23-jarige man die eveneens afkomstig is uit Vlissingen. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij later gehoord zal gaan worden. Mogelijk ligt de oorzaak van het incident in de relationele sfeer, maar de precieze toedracht wordt nog onderzocht.
ma 2 jan -   21:54  
Felle containerbrand in Terneuzen
Omstreeks negen uur heeft er in de zuidlandstraat een felle containerbrand gewoed, De brandweer heeft deze snel geblust.
ma 2 jan -   21:45  
Inbraken in Zeeland.
Zeeland - Zondag is tussen 06.00 uur en 11.00 uur ingebroken in een woning in de Pluimstraat in Middelburg. Er is computerapparatuur gestolen. Zondag is ingebroken in een woning in de Beukenstraat in Goes. Er is onder andere een sieraad en een geldbedrag weggenomen. Tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 05.10 uur is ingebroken in een woning in de Tholenstraat in Terneuzen. Er zijn onder andere sieraden en computerapparatuur gestolen. Tussen vrijdag 11.30 uur en 18.50 uur is er ingebroken in een woning in de Aletta Jacobslaan in Vlissingen. Er zijn enkele horloges weggenomen.
ma 2 jan -   21:44  
Alcoholcontrole Walcheren
Walcheren - Bij verschillende alcoholcontroles op Walcheren zijn in totaal drie bestuurders betrapt die teveel alcohol hadden gedronken om nog te mogen rijden. In Vlissingen moesten 183 bestuurders aan een blaastest meewerken. In Middelburg werden 138 bestuurders gecontroleerd en in Domburg nog eens 25. Alle automobilisten die teveel hadden gedronken kregen een rijverbod. Geen van hen moest het rijbewijs inleveren. Tijdens de controle in Vlissingen moest één automobilist nog een openstaande boete betalen van € 112,50. In Middelburg moest een automobilist nog een achterstallige boete van € 69,38 betalen.
ma 2 jan -   21:44  
Woninginbraak Sas van Gent
Sas van Gent - In een woning aan de Beneluxstraat in Sas van Gent is op 1 januari 2012 ontdekt dat er was ingebroken. Door een deur te forceren is/zijn de dader(s) binnengekomen in de woning. Uit de woning zijn een televisie en een computer weggenomen.
ma 2 jan -   21:43  
Woninginbraak Eede
Eede - Tussen 30 december en 1 januari is ingebroken in een woning aan de Brieversweg in Eede. Door een deur te forceren heeft/hebben de dader(s) zich de toegang tot het pand verschaft. Uit de woning werd gereedschap weggenomen.
ma 2 jan -   09:43  
Hennepkwekerij ontdekt bij grote-brand in Westkapelle
Maandag heeft er op de Achillesweg in Westkapelle een brand gewoed, Bij deze brand is een Hennepkwekerij ontdekt, Omstreeks 9 uur was er Sein brand meester afgegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 2 jan -   00:37  
Wederom meer duikers bij Domburgse Nieuwjaarsduik
Domburg - Op het strand Noordduine te Domburg werd vanmiddag de traditionele Nieuwjaarsduik georganiseerd. Ruim 200 mensen startten fris het nieuwe jaar met een duik in zee. De duik in Domburg neemt ieder jaar flink in populariteit toe, voorgaande jaren lag het aantal duikers aanzienlijk lager. De duik werd zoals ieder jaar georganiseerd door surfvereniging ‘Rocky Point’, met medewerking van Sportshop Domburg en strandpaviljoen ‘Noordduine’. Vrijwilligers van de Domburgse Reddingsbrigade zagen toe op een veilig verloop van de nieuwjaarsduik. Op een klein EHBO geval na is de duik zonder incidenten verlopen. De opbrengst van de duik kwam geheel ten goede aan de Domburgse Reddingsbrigade.
zo 1 jan -   20:50  
Dronken bestuurder rijdt door na aanrijding Vlissingen
Vlissingen - In een woning aan de Kromwegesingel in Oost-Souburg is zaterdag om 18.30 uur een 40-jarige man aangehouden die na een aanrijding op de Edisonweg in Vlissingen was doorgereden. De man reed rond 18.00 uur over de Edisonweg in de richting van het spoor en botste in de wegversmalling tegen de tegemoetkomende auto van een 22-jarige Vlissinger.
zo 1 jan -   20:46  
Rijden onder invloed - rijbewijs kwijt, Zierikzee
Zierikzee - Op de N59 bij Zierikzee werd zondag om 05.40 uur een 21-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland betrapt op rijden onder invloed. De man, een beginnend bestuurder, had bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en hij moest zijn rijbewijs inleveren.
zo 1 jan -   20:44  
Inbraken in Yerseke ,Terneuzen en Middelburg
Zeeland - Zaterdag tussen 18.00 en 19.00 uur werd door middel van het vernielen van een deur ingebroken in een woning op de Dam in Yerseke. Uit de woning werden twee televisietoestellen, een iPhone en meer dan duizend euro gestolen. Er werd ook een schuurtje opengebroken, maar het is onbekend of hieruit goederen werden weggenomen
zo 1 jan -   18:16  
Vuurwerk naar binnen gegooid bij dorpshuis Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Onbekenden hebben tijdens de nieuwjaarsnacht door de brievenbus vuurwerk naar binnen gegooid bij dorpshuis De Griffioen in Wolphaartsdijk. Het heeft binnen gebrand, maar de schade is beperkt gebleven. Volgens stichtingsvoorzitter Maarten Janse van De Griffioen kwam dat enkel omdat in het halletje achter de brievenbus toevallig een aantal brandwerende isolatieplaten stonden, die voor het plafond waren gebruikt. Die hebben er waarschijnlijk voor gezorgd dat het vuur zich niet heeft kunnen uitbreiden. "De brandweer zei dat het een enorme brand had kunnen worden als die platen daar niet hadden gestaan", stelt Janse.
zo 1 jan -   18:15  
Twaalf verdachten van vergrijpen tijdens jaarwisseling in Zeeland snel voor de rechter
Middelburg - Twaalf van de 22 verdachten die zijn aangehouden in Zeeland tijdens de jaarwisseling komen de eerste week van januari meteen voor de rechter. Zes verdachten staan gepland op de politierechterzitting op 4 januari en zes verdachten staan gepland voor de snelrechtzitting op 6 januari.
zo 1 jan -   16:23  
Brandweer uitgerukt voor particuliere AC Middelburg
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanmiddag uitgerukt voor een particuliere AC aan de Statenlaan te Middelburg. Omstreeks 15:41 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde hierop direct tankautospuit (4533) met spoed ter plaatse. Binnen enkele minuten was tankautospuit (4533) bemand en ging met prio 1 naar bovenstaand adres .