Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
zo 31 jul -   20:22  
binnenbrand in woning, Vlissingen
Vlissingen - De brandweer van de post Olympiaweg in Vlissingen is vanavond uitgerukt voor een binnenbrand. Omstreeks 19:14 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 4531 met spoed ter plaatse stuurde. Kort daarop De binnenbrand woedde op de eerste verdieping in de anjelierenlaan in vlissingen. De brandweer heeft de binnenbrand geblust en heeft de woning geventileerd. Er stond een kastje in de brand. Wat de oorzaak van de brand is is niet bekend
zo 31 jul -   19:38  
Inbraak in bedrijfskantoor
Vrouwenpolder - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een bedrijfskantoor op de Vroondijk in Vrouwenpolder. Er werd een deur opengebroken en binnen werden alle ruimtes doorzocht. Voor zover nu bekend werd er niets weggenomen. Wel werd binnen voor een onbekend bedrag schade aangericht aan één van de muren.
zo 31 jul -   19:38  
Rijden onder invloed
Goes - Op de Deltaweg in Goes werd zaterdagavond een 34-jarige automobilist uit Goes betrapt op rijden onder invloed. De man had bijna 4x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en dat kostte hem zijn rijbewijs
zo 31 jul -   19:37  
Aanhouding wegens huiselijk geweld
Middelburg - Vrijdagavond werd op het politiebureau Achter de Houttuinen in Middelburg een 25-jarige Middelburger aangehouden wegens huiselijk geweld in de relationele sfeer. De man had in de nacht van donderdag op vrijdag in een woning in de Meanderlaan in Middelburg een 31-jarige vrouw zodanig mishandeld dat zij diverse blauwe plekken en letsel aan haar handen had opgelopen. De vrouw was al eerder door hem mishandeld en ook had hij in de afgelopen periode diverse vernielingen in de woning gepleegd. De Middelburger meldde zich vrijdagavond bij het politiebureau en werd gelijk aangehouden. Hij zit in verzekering in Torentijd.
zo 31 jul -   19:37  
Diefstal blackberry
Middelburg - Zaterdagmiddag werd een 16-jarig meisje uit Loosdrecht in de omgeving van de Markt / de Lange Delft in Middelburg beroofd van haar blackberry. Het toestel, dat een waarde heeft van enkele honderden euro's, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar jaszak weggenomen.
zo 31 jul -   19:36  
Diesel uit vrachtauto gestolen
Lamswaarde - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd uit een vrachtwagen, die geparkeerd stond in de Frederik Hendrikstraat in Lamswaarde, ongeveer 500 liter diesel uit de brandstoftank gestolen. De totale waarde van de diesel is onbekend.
zo 31 jul -   15:41  
Hooibaal in brand
's Heer-Hendrikskinderen - Om 14:40 kreeg korps van Heinkenzand een melding van een buitenbrand aan de Oostweg in 's Heer Hendrikskinderen.Ter plaatse bleek het om een hooibaal te gaan die in brand stond. Met 1 hogedruk slang werd de brand geblust en konden ze weer terug keren naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 jul -   22:07  
aanrijding tussen twee auto`s vlissingen
vlissingen - Vandaag, even rond 16:30 uur, vond er een ongeval plaats tussen twee auto`s. De aanrijding vond plaats op de Sloeweg in Vlissingen, er was alleen materiele schade. Beide auto's zijn flink beschadigd. De auto's zijn door een takelbedrijf weggesleept. De weg was wel enige tijd afgezet.
Gemaakt door: Tommieboy
za 30 jul -   20:58  
Zeiljacht in de problemen
Neeltje Jans - De KNRM reddingboot Koopmansdank werd deze zaterdagochtend opgeroepen om een kajuitzeiljacht uit de problemen te helpen. De kajuitzeiljacht met de naam "Veronica' had drie personen aan boord en was onderweg naar het eiland Rügen in Duitsland toen het motorproblemen kreeg. 2 Opstappers van de reddingboot kregen de motor weer aan de praat en het jacht kon op eigen kracht verder. De bemanningsleden stapte in de buitenhaven van de Roompotsluis weer op de reddingboot en het jacht kon zonder problemen afmeren aan de steiger.
za 30 jul -   14:45  
Ordeverstoring en dronkenschap
Middelburg - Op de Markt in Middelburg werden zaterdag rond 05.00 uur twee Middelburgers van 22 en 23 jaar aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde en dronkenschap. De twee mannen liepen, met enkele andere personen over de Markt; één persoon uit het groepje gaf een klap tegen de ruit van een daar geparkeerd staande politieauto. De agenten spraken de groep hierop aan en de 23-jarige man begon tegen de agenten te schreeuwen en te schelden. Daarna bemoeide ook de 22-jarige zich ermee. Uiteindelijk werden beide mannen aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en dronkenschap. Ze werden later met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.
za 30 jul -   14:45  
Aanhouding voor wapenbezit
Domburg - Zaterdag rond 02.00 uur werd in de Stationsstraat in Domburg een 21-jarige Middelburger aangehouden wegens het in bezit hebben van een mes. De eigenaar van een horecabedrijf zag dat de man in zijn zaak een kopstoot aan een andere bezoeker uitdeelde en wilde hem verwijderen. Hij greep de 21-jarige bij zijn jas en voelde hier een mes inzitten. Hierop hebben beveiligers hem vastgehouden; agenten die in de buurt waren hebben de man aangehouden. De Middelburger bleek ook nog een gripzakje wiet, van 1,2 gram, bij zich te hebben. Hij deed afstand van zowel het mes als van de wiet. Na het afleggen van een verklaring werd de man later weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 29 jul -   19:02  
Dodelijke steekpartij Nieuwdorp
Vanavond rond 18.05 ging er een ambulance met spoed naar het park aan de Havenweg in Nieuwdorp. Een vrouw is achterin het park gevonden, ambulance medewerkers probeerden haar nog te helpen, maar ze is ter plaatse overleden. Volgens de politie is een man aangehouden en ligt het in de relationele sfeer. Politie doet onderzoek in een huis aan de Prinses Margrietstraat. Een politieheli heeft korte tijd boven het park gevlogen. De identiteit van de vrouw is bekend, het is een 36-jarige vrouw uit Nieuwdorp. De dader is een 39-jarige man uit de gemeente Borsele en ook de ex-man van de vrouw. De vrouw was, zoals gewoonlijk altijd op hetzelfde tijdstip, de hond aan het uitlaten. Een andere hondenuitlaatster in het park hoorde geschreeuw en trof de vrouw daar aan. De vrouw laat 4 kinderen achter.
vr 29 jul -   18:02  
Aanhouding voor brandstichting
Hulst - In verband met de autobranden van de afgelopen periode juni / juli 2011 is dinsdagochtend in een woning in de Mostaertstraat in Hulst een 23-jarige inwoner van die plaats aangehouden. De laatste autobranden vonden plaats op 9 juli; toen werden op de Tivoliweg twee personenauto's in brand gestoken. Daarvoor werden de nacht van zondag 26 op maandag 27 juni een personenauto op het Kruideniersplein en een camper in de Wilhelminalaan, beide in Hulst en een personenauto in de Hoofdstraat in Sint Jansteen in brand gestoken. De 23-jarige verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.
vr 29 jul -   18:02  
Mishandeling
Cadzand - Donderdag rond 04.30 uur werden op de Boulevard de Wielingen in Cadzand een 19-jarige jongen uit Vught en een even oude jongen uit Vlijmen mishandeld. Eerder die avond was één van de jongens zonder reden door een hem onbekende jongen met een stuk van een parasol geslagen. Rond 04.30 uur liepen de twee jongens over de Boulevard de Wielingen toen twee auto's stopten. Hieruit kwamen zo'n 8 personen werden de twee jongens in in elkaar geslagen. Beiden zijn voor verder onderzoek per ambulance naar een ziekenhuis in Knokke gebracht. Vermoedelijk heeft één van de jongens een gebroken neus opgelopen, verder letsel is onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.
vr 29 jul -   18:01  
Bellen, alcohol en rijden zonder rijbewijs
Vlissingen - Op de Koningsweg in Vlissingen is vrijdag rond 03.30 uur de auto, waar een 26-jarige automobilist uit Oost-Souburg in reed, in beslag genomen. Dit gebeurde omdat het de vierde keer was dat agenten hem in een auto zagen rijden zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man liep tegen de lamp omdat hij zat te telefoneren. Toen hij werd staande gehouden roken de agenten een alcohollucht. Een blaastest wees uit de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en de auto, die hij zonder medeweten van een famililied had meegenomen, werd in beslag genomen.
do 28 jul -   19:20  
Hennepkwekerijen
Kapelle - Politie Zeeland heeft vandaag in de tuinen van twee woningen aan de Conferencestraat en het Schuttershof in Kapelle hennepplanten in aangetroffen en vernietigd. Het gaat om ongeveer 10 planten per woning.
do 28 jul -   19:19  
Auto-inbraak
Tholen - In de Gareelmakersdreef is tussen woensdag 19.15 uur en donderdag 07.15 uur ingebroken in een geparkeerde auto. Een ruitje werd vernield waarna het dashboardkastje werd doorzocht. Weggenomen werden een autoradio en sigaretten.
wo 27 jul -   16:35  
Inbraak in bedrijfsgebouw
Vlissingen - Dinsdag rond 01.30 uur werd ingebroken in een bedrijfspand in de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Uit het pand werd niets weggenomen, maar er werd wel voor enkele duizenden euro's schade aangericht omdat twee deuren werden vernield. In het pand werd een 45-jarige Vlissinger aangetroffen en aangehouden. De man verklaarde naar binnen te zijn gelopen omdat de vernielde deur open stond. Omdat hij zich onrechtmatig in het gebouw bevond, heeft hij bij zijn vrijlating een dagvaarding meegekregen.
wo 27 jul -   16:34  
Inbraak in winkelpand
Middelburg - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkelpand op het Damplein in Middelburg. De toegang tot het pand werd geforceerd en de winkel werd doorzocht. Er werd meer dan duizend euro gestolen.
wo 27 jul -   16:34  
Bestuurder onder invloed
Terneuzen - Op de Scheldeboulevard in Terneuzen moest een 30-jarige automobilist uit Oosterzele (B) woensdag rond 03.00 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel teveel had gedronken. De man bleek bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken.
wo 27 jul -   16:34  
Getuigen gezocht van inbraak in woning
Oostburg - Dinsdag tussen 10.00 en 13.00 uur werden bij een inbraak in een woning op de Bakkersdam in Oostburg een fotocamera en een navigatiesysteem weggenomen. Getuigen zagen een zwarte Opel Astra met daarin vier donker getinte personen wegrijden en zijn er met twee auto's achteraan gereden. De Astra verdween in de omgeving van de Appelstraat echter uit het zicht. De politie zoekt getuigen van de inbraak en/of mensen die iets weten over de auto en/of de vier personen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
wo 27 jul -   12:37  
Meerdere gewonden bij kettingbotsing A58 Nieuwland
Nieuwland - Hulpdiensten zijn vanmorgen massaal uitgerukt voor een fors ongeluk op de A58 ter hoogte van Nieuw- en sint Joosland. Rond tien uur raakte een bestelbus in brand tussen de afrit Arnestein en de afrit Arnemuiden in de richting van Vlissingen naar Bergen op Zoom. Door de flinke rookontwikkeling die hier bij vrij kwam ontstond er een kettingbotsing waar in totaal negen auto's bij betrokken waren.
Gemaakt door: kees wesdorp
di 26 jul -   22:45  
Buitenbrand Kruiningen
Kruiningen - Vanavond rond 21:10 kreeg het korps Kruiningen de melding van een buitenbrand.deze waren snel uitgerukt i.v.m vergadering op de kazerne. Terplaatse bleek het te gaan om een vouwwagen die in de brand stond. de vouwwagen is met schuim geblust. De wagen moet als verloren worden beschouwd. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk de politie doet onderzoek.
Gemaakt door: kees wesdorp
di 26 jul -   20:33  
2 jongens vermist
Middelharnis - De politie is sinds vanmorgen op zoek naar twee verstandelijk beperkte jongens. Het tweetal is sinds zeven uur vanmorgen vermist . Vanmorgen rond zeven uur bemerkten medewerkers van de insteling, toen zij de jongens gingen wekken, dat ze niet meer in hun bed lagen. Het tweetal is door een raam te forceren vanuit hun slaapkamer vertrokken. Signalement Het gaat om de 19-jarige Robby de Reus en de 23-jarige Maikel de Boer. Robby is 1,70 meter lang, heeft donker krullend haar en is tenger. Maikel is 23 jaar, 1,85 meter lang, donker stekel haar, draagt een bril en is op een fiets. Onbekend is wat het tweetal draagt. Beide jongens hebben het verstandelijk vermogen van een 10 tot 12-jarige, maar zien er volwassen uit. Onderzoek De politie is direct op zoek gegaan naar de jongens. Het signalement van hen is verspreid onder agenten en vervolgens is een sms-alert verstuurd. Door de politieheli is de omgeving afgezocht en door agenten zijn mogelijke verblijflocaties , locaties bezocht. Helaas tot nu toe zonder resultaat. Oproep De politie doet een beroep op ieder die denkt te weten waar Robby en Maikel zijn, of die hen wellicht heeft gezien, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of bij aantreffen via 112.
di 26 jul -   15:37  
Inbraak vakantiewoning
Zoutelande - Maandag tussen 16.00 en 18.00 uur is er ingebroken in een vakantiewoning aan de Springvloed. Nadat een raam was geforceerd werden diverse goederen weggenomen waaronder een digitale camera. Waarde van de weggenomen spullen is niet bekend.
di 26 jul -   15:37  
Hardrijder is rijbewijs
Hoek - Door de politie is maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige automobilist uit Terneuzen. Hij reed omstreeks 21.15 uur met een (gecorrigeerde) snelheid van 142 km over de Hoekseweg. Ter plaatse is echter 80 km toegestaan. De bestuurder werd op de Molendijk aan de kant gezet waarna hij zijn rijbewijs moest inleveren.
Gemaakt door: Tommieboy
di 26 jul -   14:27  
Worteldiefstal in Axel, 2 aanhoudingen!
Axel - Twee tachtigjarigen (bestaande uit 1 man en 1 vrouw) uit Terneuzen zijn afgelopen maandag mishandeld door een 45-jarige man uit Axel. Beide hadden wortelen van het land van de 45 jarige man gestolen. De gewaarschuwde politie hield alle 3 de personen aan op op de Egelantiersdijk in Axel. De twee tachtigers die de wortelen hadden weggenomen van het land van de 45 jarige man fietsten snel weg toen deze er aan kwam. Tussen de beide mannen ontstond een kleine schermutseling waarbij de 81 jarige man een schaafwond op zijn wang opliep. De vrouw werd in het wegrijden gehinderd. De man en de vrouw zijn aangehouden wegens stroperij, de 45-jarige man was aangehouden wegens mishandeling van de 80 jarige man.
ma 25 jul -   22:02  
Diefstal uit schuur
Waarde - Tussen zondag 12.00 en maandag 15.00 uur werd op de Nolleweg in Waarde een schuur opengebroken. Uit de schuur werden vier kettingzagen, een gitaar en een racefiets gestolen. De gezamenlijke waarde van de gestolen goederen bedraagt meer dan duizend euro.
ma 25 jul -   22:02  
Personenauto gestolen
Vlissingen - In de nacht van zondag op maandag werd in de Irislaan in Vlissingen een personenauto gestolen. Het gaat om een Volkswagen Golf TDi 2.0 met kenteken 66-PR-NG. De kleur van de auto, een automaat, is zwart met een zilverkleurige grill en spiegels en een dubbele uitlaat in het midden. In de auto lag, behalve diverse persoonlijke bescheiden, ook een rolstoel. De waarde van de personenauto bedraagt meer dan tienduizend euro.
ma 25 jul -   22:01  
Drie aanhoudingen
Axel - Op de Egelantiersdijk in Axel werden maandag rond 15.00 uur drie personen, een 81-jarige man en een even oude vrouw uit Terneuzen en een 45-jarige man uit Axel aangehouden. De twee tachtigers hadden op een stuk land van de 45-jarige man wortelen weggenomen en fietsten snel weg toen de 45-jarige eigenaar er aan kwam. Tussen beide mannen ontstond een handgemeen waarbij de 81-jarige man een schaafwond op zijn wang opliep. De vrouw werd door de 45-jarige man verhinderd om weg te fietsen. De man en de vrouw werden aangehouden wegens stroperij, de 45-jarige man, die aangifte deed van diefstal, werd aangehouden wegens mishandeling.
ma 25 jul -   22:01  
Jongen uit raam gevallen
Oost-Souburg - Maandag rond 13.30 uur is in een woning in de Doornluststraat in Oost-Souburg een 6-jarige jongen uit een raam op de eerste verdieping gevallen. De jongen kwam terecht op het betegelde terras en was korte tijd buiten bewustzijn. Hij raakte gewond aan zijn pols en schouder. Ook liep hij diverse schaaf- en valplekken op. De jongen is naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
ma 25 jul -   22:00  
Motorfiets gestolen
Zierikzee - Maandag tussen 11.00 en 14.00 uur werd op het Groene Weegje in Zierikzee een motorfiets gestolen. De motorfiets was afgesloten met een stuurslot. Het gaat om een rode Honda SC35 met kenteken MF-ZJ-04. De waarde bedraagt enkele duizenden euro's.
ma 25 jul -   17:54  
Goesenaar aangehouden voor vernieling
Goes - Door de politie is maandag rond 01.15 uur een 17-jarige Goesenaar aangehouden. Agenten gingen ter plaatse na een melding dat een ruit was vernield van een woning aan de Spaakstraat in Goes. Bleek dat tussen de bewoonster en een 17-jarige jongen in de woning ruzie was ontstaan. Nadat hij van de woning een ruit had vernield was hij weggerend. Hij werd kort daarna door een agent met surveillancehond aangehouden in de Van Kleffensstraat. Het vermoeden bestaat dat de 17-jarige jongen een gsm heeft weggenomen uit de woning. Vermoedelijk heeft hij die in het park achtergelaten. Bij aantreffen van de gsm wordt u verzocht deze af te geven bij het politiebureau in Goes. (De ruzie vond plaats in de relationele sfeer, zijn bekenden van elkaar).
ma 25 jul -   17:53  
Jonge, aangeplante bomen omgezaagd
Oostburg - Aan de Grotendam zijn afgelopen weekend zeven kersenbomen omgezaagd. De bomen waren dit voorjaar aangeplant in het kader van inrichtingsproject 'Staats-Spaanse Linies'. Naast de bomen zijn eveneens de boombanden waarmee ze aan de steunpalen waren bevestigd, vernietigd.
ma 25 jul -   17:53  
Caravans gestolen
Hulst - Vanaf het terrein van een caravanbedrijf in de gemeente Hulst zijn in de nacht van zondag op maandag twee nieuwe caravans gestolen. Het gaat om een 2-assige witte Hobby 650 Prestige en een zilvergrijze Hobby 545. De totale waarde hiervan bedraagt enkele tienduizenden euro's. Om de caravans weg te nemen werd het hekwerk vernield.
zo 24 jul -   22:40  
Aanhoudingen na vechtpartij
Goes - Op de Dam ontstond zaterdagavond omstreeks 23.30 uur een vechtpartij tussen twee groepjes jongeren. De groepjes liepen richting het station en raakten met elkaar in gesprek. Plotseling werd één van de jongens, een 16-jarige Vlissinger, vastgepakt en in zijn gezicht geslagen. Een 15-jarige Middelburger die tussen beiden sprong, kreeg ook klappen. Hij raakte gewond aan zijn gezicht en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Door de politie zijn ter plaatse twee jongens uit de gemeente Reimerswaal, van 17- en 18 jaar, aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
zo 24 jul -   22:40  
Eenzijdig ongeval
Kortgene - Op de Oost-Westweg vond zaterdagavond rond 22.00 uur een eenzijdig ongeval plaats. Een 52-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland was op een betonnen verkeersgeleiding gereden en in een akkerland tot stilstand gekomen. De bestuurder en zijn passagier werden door ambulancepersoneel onderzocht. De 52-jarige bestuurder werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Daar werd ook een bloedproef afgenomen om te kijken of de man onder invloed van alcohol was. De auto is total loss.
zo 24 jul -   22:39  
Belg met softdrugs aangehouden
Breskens - Op het Veerplein is zaterdagmiddag een 24-jarige man uit Blankenberge (B) aangehouden omdat hij in het bezit was van softdrugs. Door surveillerende agenten was gezien dat de man van de veerboot kwam en in zijn auto stapte. Bij aanspreken roken zij een henneplucht in de auto. Bleek dat de man in het bezit was van twee zakjes hennep. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd de hennep in beslaggenomen en kreeg hij een boete van 400 euro. Uit navraag bleek ook nog dat hij nog zeven boetes had openstaan met een totaalbedrag van 492 euro. Die heeft hij ter plaatse betaald. De 400 euro boete voor de hennep kon hij niet meer betalen en daarom werd in overleg met het OM zijn auto in beslaggenomen. Zodra hij de boete betaald heeft, mag zijn auto terug
zo 24 jul -   22:39  
Auto rijdt tegen lantaarnpaal
Nieuw Namen - Op de Woestijnestraat is zondag rond 02.45 uur een auto tegen een lantaarnpaal gereden. De bestuurderszijde raakte flink ingedeukt waardoor de bestuurder, een 19-jarige man uit Kieldrecht (B), niet uit zijn auto kon. Hij moest door brandweerpersoneel uit zijn auto worden geknipt. Daarna werden hij en zijn passagier, een 17-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen, naar het ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. De 19-jarige bestuurder heeft vermoedelijk een gebroken arm, zijn passagier raakte slechts licht gewond.
zo 24 jul -   22:38  
Schennispleger aangehouden
Vlissingen - In zijn woning is zaterdagavond een 47-jarige Vlissinger aangehouden voor openbare schennis der eerbaarheid. Omstreeks 19.30 uur werd bij de politie melding gedaan dat ter hoogte van de Van der Brugghenstraat een man naakt over straat zou lopen. Agenten gingen gelijk ter plaatse en konden de man in zijn woning aanhouden. Hij is een nachtje ingesloten in Torentijd en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Hij heeft een dagvaarding ontvangen en zal t.z.t moeten verschijnen voor de rechtbank.
zo 24 jul -   22:38  
Viertal zet uitgetrokken bermpaaltjes terug
Terhole - Door de politie werden zondag rond 04.45 uur op de Hulsterweg vier baldadige jongens van 18- 19 jaar betrapt bij het uittrekken van tientallen bermpaaltjes. De paaltjes lagen verspreid op het fietspad en de rijbaan tussen Terhole en Kuitaart. Ter voorkoming van verdere schade voor andere weggebruikers, hebben de vier, onder toezicht van de politie, de bermpaaltjes teruggezet. Na een half uur kon het viertal, drie Hulstenaren en één uit de gemeente Terneuzen, hun reis voortzetten
zo 24 jul -   22:37  
Belgische oplichters aangehouden
Cadzand - In een woning in Cadzand-Bad zijn zaterdagmorgen twee Belgische oplichters aangehouden. Het zijn twee mannen van 43- en 45 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Tijdens onderzoek werden een camper en twee personenauto's in beslaggenomen. In één van de auto's lagen gestolen Belgische kentekenplaten. Met de aanhouding van het tweetal worden in één keer een aantal oplichtingszaken in België opgelost. Eerder vorige week werd in Cadzand-Bad ook al een soortgelijke Belgische camper in beslaggenomen. Ook deze camper was in België onderdeel van een oplichtingszaak. Beide zaken hebben verband met elkaar en kunnen aan de praktijken van dit duo worden toegeschreven. Het gedrag van dit tweetal viel op bij buurtbewoners die de politie waarschuwden. Al vrij snel werd duidelijk dat er rondom de woning ongeoorloofde praktijken afspeelden en werd een onderzoek ingesteld. Tijdens dit onderzoek werd goed samengewerkt met de politie in Belgié wat uiteindelijk resulteerde in de aanhoudingen. Het duo is ingesloten in afwachting van hun overbrenging/uitlevering aan Belgie. Justitie zal bepalen wat er met de in beslaggenomen voertuigen en kentekenplaten gaat gebeuren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 jul -   15:22  
Racefietser gewond na val, Breskens
Breskens - Een 68-jarige man uit Breskens is zaterdag rond 16.30 uur gewond geraakt nadat hij met zijn racefiets ten val was gekomen. Door onbekende oorzaak kwam hij op de Ghistelkerke in een bocht ten val. Hij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Ook kwam een traumaheli ter plaatse om bijstand te verlenen. Het slachtoffer werd met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 jul -   15:18  
Aanhoudingen tijdens City of Dance, Middelburg
Middelburg - Afgelopen zaterdag vond in Middelburg het evenement City of Dance plaats. Tijdens dit evenement zijn door de politie 10 personen aangehouden. In het kader van het Lik op Stuk beleid werden namens het OM gelijk transacties aangeboden. Vier personen werden aangehouden voor verstoring van de openbare orde. Ieder van hen kreeg een schikking van 250 euro. Eén persoon kreeg een schikking van 250 euro aangeboden voor vechten op de openbare weg. Die kon hij niet betalen, tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Eén persoon betaalde een schikking van 200 euro voor het in bezit hebben van softdrugs. Verder werd eén persoon aangehouden voor mishandeling en verstoren evenement. De verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld. Een andere verdachte werd aangehouden voor baldadigheid. Ook hij werd na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld. Een 24-jarige Middelburger werd aangehouden voor mishandeling van meerdere personen. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Een 23-jarige plaatsgenoot die probeerde de aanhouding te voorkomen werd eveneens aangehouden. Deze laatste is inmiddels met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: kees wesdorp
za 23 jul -   22:43  
wielrenner schept voetganger
Kortgene - KORTGENE - Tijdens de wielerronde van Kortgene is een vrouw, die de weg overstak, aangereden door een peloton wielrenners. Rond 18.40 uur reed het wielerpeloton over de Weststraat in Kortgene toen een vrouw uit het publiek de weg overstak. De renners konden haar niet meer ontwijken en een botsing en valpartijen waren het gevolg. Omdat niet duidelijk was hoeveel mensen er gewond waren en hoe ernstig zijn er twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. Uiteindelijk is er één persoon afgevoerd naar het ziekenhuis. Over de identiteit van de gewonde is nog niets bekend.
za 23 jul -   10:11  
Bromfietsster gewond
Bruinisse - Zaterdag rond 03.00 uur is een 18-jarig meisje uit de gemeente Schouwen Duiveland met haar scooter gevallen en hierbij gewond geraakt. Het meisje reed over de Lange Ring in Bruinisse en schrok van een overstekende voetganger. Ze week uit en kwam tegen een paaltje aan. Ze liep diverse schaafwonden in haar gezicht, armen en benen op en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
za 23 jul -   10:10  
Vandalisme
N57 - Twee 18-jarige jongens uit Numansdorp zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de N57 aangehouden. Ze waren vanwege hun gedrag uit een bus gezet en waren paaltjes uit de grond aan het trekken langs de N57 en gooiden die vervolgens op de weg. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau.
vr 22 jul -   23:34  
Diefstal uit tent
Burgh-Haamstede - Uit een tent op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede werden tussen donderdag 12.00 uur en vrijdag 09.00 uur enkele kledingstukken en sieraden gestolen. De gestolen goederen, waaronder schoeisel, shirts, broeken en een ketting, hebben een waarde van enkele honderden euro's.
vr 22 jul -   23:33  
Zakkenrollerij
Middelburg - Vrijdagmiddag werd in Middelburg in de omgeving Damplein / Korte Delft de portemonnee van een 75-jarige vrouw uit de gemeente Veere gestolen. De portemonnee, met daarin enkele tientallen euro's en persoonlijke papieren, werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas gerold.
vr 22 jul -   23:33  
Drugs
Breskens - Donderdagavond zijn op het Veerplein in Breskens twee mannen van 18 en 20 jaar uit Brugge aangehouden. Ze waren in het bezit van een geringe hoeveelheid hennep. Ze zijn na verhoor heengezonden en de hennep is in beslag genomen. Vrijdagmiddag werden op het Veerplein in Breskens een 22-jarige man uit Knokke-Heist en een 23-jarige man uit Knokke aangehouden met softdrugs, aangeschaft in Vlissingen, in hun bezit. De 22-jarige had 9 gram hennep bij zich en de 23-jarige ongeveer 12 gram. Zij kregen een bekeuring van vierhonderd euro en hun softdrugs zijn ze kwijt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 jul -   17:05  
Medische evacuatie door knrm boot.
Neeltje Jans - Vrijdagmiddag tegen half één werd de reddingboot Koopmansdank opgeroepen voor een medische evacuatie. Op de Noordzee ter hoogte van de Midden Banjaard boei, lag de Maatje Adriana van sportvisserij Hoogerwerf, met een aantal gasten te vissen, toen een sportvisser uit Wolphaarsdijk onwel werd. De man viel om, kwam weer bij en viel opnieuw, waarbij hij zijn enkel kneusde. De schipper van de Adriana vertrouwde het niet en zocht contact met de arts van de radio medische dienst van de KNRM. Hierna werd na overleg, via het kustwacht centrum de KNRM reddingboot van station Neeltje Jans opgeroepen. De reddingboot Koopmansdank was spoedig ter plaatse en heeft het slachtoffer overgenomen op een brancard en naar de wal bij het reddingstation gebracht, alwaar de gealarmeerde ambulance klaar stond en het slachtoffer voor verder onderzoek mee nam, naar het ziekenhuis.
vr 22 jul -   15:22  
Hoge Meestraat Middelburg weer vrijgegeven na dubbele moord.
Middelburg - De Hoge Meestraat te Middelburg is weer vrijgegeven. De straat was al een paar dagen afgesloten voor groot technisch onderzoek na de dubelle moord in Middelburg. Vrijdagmiddag omstreeks 15:00 uur is de straat weer vrijgegeven .
vr 22 jul -   14:17  
team militairen helpt tijdens Technisch onderzoek naar dubbele moord.
Middelburg - Een team militairen doet sporenonderzoek op de begraafplaats in Middelburg, waar de 29-jarige verdachte van de dubbele moord op een Middelburgs echtpaar zich dinsdag had verschanst. Die militairen worden als extra mankracht ingezet in de vakantieperiode. Volgens het Openbaar Ministerie is dat onderzoek gericht op sporen die de verdachte tijdens de vlucht naar en het verblijf op de begraafplaats heeft kunnen achterlaten.In het huis van het vermoorde echtpaar aan de Hooge Meestraat wordt technisch onderzoek gedaan. Ook daar wordt naar sporen gezocht. Beide onderzoeken worden vandaag afgerond, verwacht de woordvoerder van het OM.
vr 22 jul -   10:43  
A58 dicht als gevolg van ongeval
A58 - In de nacht van donderdag op vrijdag om ongeveer 00.30 uur kwamen er bij de meldkamer van Politie Zeeland diverse meldingen binnen dat er iemand van een viaduct op de A58 was gesprongen. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat er iemand zichzelf van het leven had beroofd door van het viaduct op de A58 te springen. Deze persoon, een 28-jarige vrouw, is overreden door diverse voertuigen. De A58 is enige tijd afgesloten geweest bij de afslag Heinkenszand en bij de afslag Kapelle.
vr 22 jul -   10:43  
Betrapt
Renesse - Politie Zeeland heeft vanmorgen rond 04.00 uur drie mannen aangehouden op de Kooijmansweg in Renesse. Surveillerende agenten zagen dat de mannen afkomstig uit Goes en in de leeftijd van 20-21 en 23 jaar aan het inbreken waren in een auto. Ze zijn ingesloten.
vr 22 jul -   10:42  
Bezit verdovende middelen
Renesse - Donderdagavond rond 23.30 uur zijn in Renesse twee mannen van 20- en 22 jaar uit Zwijndrecht aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen. Beiden zijn ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.
vr 22 jul -   02:15  
Winkel brand in Goes
Goes - In de nacht van donderdag op vrijdag was er brand bij een winkel aan de Wijngaardstraat in Goes. Rond 01.30 uur kreeg de brandweer van Goes de melding binnen. Het was een felle brand. De brandweer had het snel onder controlle. De bewoners die boven en naast de winkel wonen, moesten tijdelijk hun huis uit. Wat de oorzaak is, is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 jul -   20:48  
Sleper loopt vast op pier.
Terneuzen - Een Engelse sleepboot met de naam MTS Vengeance is vandaag (donderdag) rond 11:45 uur vastgelopen op de pier van Terneuzen. Diverse pogingen om de sleepboot vlot te trekken mislukten. Vaartuigen van Rijkswaterstaat en van de waterpolitie probeerden het passerende scheepvaartverkeer vaart te laten minderen. Dit was goed gelukt. De sleepboot Multratug 9 van Multraship was aanwezig en hield een goed oogje in het zeil. Halverwege de middag toen het water op kwam, kon de sleper op eigen kracht los komen. Vervolgens werd hij naar de Veerhaven gesleept voor verdere inspectie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 jul -   20:39  
Man met kinderporno moet doneren aan goed doel.
Middelburg - Een 40-jarige Middelburger die in het bezit was van kinderporno en deze ook heeft verspreid moet 10.000 euro storten in het fonds van Defence for Children.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 jul -   20:34  
Éénzijdig ongeval met tractor op de Schroeweg
Middelburg - Op de Schroeweg in Middelburg heeft een éénzijdig ongeval plaatsgevonden. Een tractor nam de bocht (komende vanaf het spoor Middelburg) te scherp waardoor de assen van de aanhangwagen het begaven. Hierdoor stond de tractor stil op één rijbaan. Het verkeer was enige tijd gestremd. De aanhangwagen is weggesleept waarna de verkeersstroom weer op gang kwam.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 jul -   20:26  
Hennepkwekerij gevonden
Middelburg - In een pand aan de Prinsenhovenlaan in Middelburg is donderdag een hennepkwekerij ontmanteld. Op de zolder van het pand was een hennepkwekerij gevestigd van ongeveer 370 planten. De planten waren voor het meeste al weg toen de politie binnentrad. Met de meter was geknoeid wat een gevaarlijke situatie met zich meenam. Delta heeft dit weer goed opgelost. Alle apparatuur en restafval is weggehaald door de gemeente Middelburg. De eigenaar is vermoedelijk op "vakantie".
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 jul -   20:00  
Drugs, Goes
Goes - Woensdagmiddag rond 14.00 uur zijn op het stationsplein in Goes twee personen aangehouden. Bij de politie was informatie binnengekomen dat een man verdovende middelen in zijn bezit had en in de trein zat richting Goes. Agenten van de Zeeuwse politie namen post bij het station in Goes en hielden daar de 38-jarige man aan. Een 20-jarige vrouw die hem vergezelde, is eveneens aangehouden. Beiden zijn na verhoor ingesloten. De verdovende middelen zijn ingenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 jul -   18:43  
Babbeltruc in Kloosterzande
Kloosterzande - Dinsdag tussen 13.00 en 13.30 uur werd de bewoner van een woning op de Groenendijk in Kloosterzande het slachtoffer van een babbeltruc. Een echtpaar met een klein kindje kwam bij hem aan de deur. Zij hingen een zielig verhaal op dat ze geen geld hadden, dat hun kind al meer dan een dag niet gegeten had en of hij ze geld konden krijgen voor melkpoeder. De man heeft het stel binnengelaten wilde hen melk geven, maar dat was niet goed, ze wilden geld hebben. Het gezin is alles bij elkaar ongeveer een uur in de woning geweest. Toen ze weer weg waren bleken er een laptop en een gsm met oplader verdwenen te zijn. Het gaat om een man en een vrouw met een getint Oosteuropees uiterlijk in de leeftijd rond de 40 jaar. De vrouw heeft lang zwart haar en een slank postuur. Zij droeg het kind op haar arm. De man heeft kort, zwart achterover gekamd haar. Ze zijn weg gereden in een oude, donkerkleurige auto, mogelijk een Nissan Sunny, voorzien van een buitenlandse kentekenplaat. De politie wil graag in contact komen met mensen die aanvullende informatie over deze mensen hebben. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 jul -   18:42  
Rijden onder invloed in Renesse
Renesse - Op de Hogezoom in Renesse werd dinsdagavond een 53-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland betrapt op rijden onder invloed. De man had meer dan 4x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en dat kostte hem zijn rijbewijs.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 jul -   18:42  
Taxichauffeur geslagen in Zierikzee
Zierikzee - Woensdag tussen 03.00 en 03.30 uur werd op het Sas in Zierikzee een 37-jarige taxichauffeur uit De Bilt door een klant geslagen. De chauffeur had in Renesse drie mannen opgepikt die naar Zierikzee wilden. Bij het afrekenen werd hij door een van hen geslagen en vastgepakt waarna een worsteling ontstond. De drie mannen zijn er daarna vandoor gegaan en het is nog onbekend of zij geld van de taxichauffeur hebben gestolen. De taxichauffeur liep een striem op in zijn nek en een rode plek onder zijn oog.
di 19 jul -   20:48  
Rijbewijs ingevorderd
Vlissingen - De politie heeft dinsdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 55-jarige Vlissinger. Die was rond 13.30 uur op de Vredehoflaan met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden. Daarna was hij weggelopen richting zijn woning. Daar kon hij even later worden aangehouden. Op het politiebureau bleek dat hij bijna 4,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.
di 19 jul -   20:47  
Diefstallen
Aardenburg - In Aardenburg zijn dinsdagmiddag een aanhangwagen en een crosbrommer weggenomen. De éénassige aanhangwagen werd weggenomen vanaf de Weststraat. De crosbrommer, een rode Rieju, stond afgesloten geparkeerd bij de C1000 aan de Peurssensstraat. Die werd gestolen tussen 16.45 en 17.00 uur.
di 19 jul -   19:27  
Update Twee slachtoffers na misdrijf, +Video
Middelburg - Bij de meldkamer van Politie Zeeland kwam omstreeks 01.00 uur, in de nacht van maandag op dinsdag, een melding binnen dat er een ernstig misdrijf was gepleegd in een woning aan de Hooge Meestraat in Middelburg. Politieagenten van de Zeeuwse politie zijn direct ter plaatse gegaan. Zij zijn in de woning gaan kijken en troffen daar een dode vrouw en een zwaargewonde man aan. Ambulancemedewerkers hebben zich over de man ontfermd en deze is naar het ziekenhuis overgebracht. later is er bekend geworden dat de man helaas ook is overleden. Het gaat om een 55-jarige vrouw en een 59-jarige man.
di 19 jul -   19:10  
Aanhouding in moordzaak Hoge Meestraat Middelburg
Middelburg - Naar aanleiding van het incident in de Hooge Meestraat in Middelburg is omstreeks 12.00 uur op de begraafplaats in Middelburg een 29-jarige man als mogelijke verdachte aangehouden. Uit buurtonderzoek is naar voren gekomen dat de verdachte zich mogelijk in de nabijheid van de begraafplaats zou bevinden. Bij de aanhouding is gebruik gemaakt van speurhonden, een helicopter en een aanhoudingseenheid. Verder onderzoek moet opheldering verschaffen over de rol en betrokkenheid van de verdachte bij dit misdrijf. Meer bijzonderheden kunnen we op dit moment nog niet vertellen.
Gemaakt door: Tommieboy
di 19 jul -   10:32  
Ongeluk tussen twee voertuigen in M`burg +Video
Middelburg - De Middelburgse brandweer is deze ochtend druk bezig geweest bij een aanrijding op de Kleverskerkseweg in Middelburg. Rond 08.15 uur kwamen op een kruising op de Kleverskerkseweg 2 voertuigen met elkaar in botsing. Één inzittende moest door het ambulancepersoneel en de brandweer uit de auto worden gehaald. Deze gewonde is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. De oorzaak van de botsing is onbekend.
Gemaakt door: Krukeltje
di 19 jul -   02:12  
Update: Steekpartij in Middelburg, 2 doden
Middelburg - Vanmorgen rond 1.00 vond er een steekpartij plaats aan de Hoge Meestraat in Middelburg Dauwendale. Meerdere ambu´s gingen ter plaatse evenals de traumaheli. Ook een hoogwerker van de brandweer ging met spoed ter plaatse. Ter plaatse bleek dat een vrouw van 55 jaar was doodgestoken en een man van 59 jaar zwaargewond. De zwaargewonde man is naar het ziekenhuis in Goes gebracht en is inmiddels ook overleden. De politie heeft een deel van de straat afgezet en doet onderzoek naar de toedracht.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 18 jul -   22:43  
Meer werk Reddingsbrigade door weer
Middelburg - De Reddingsbrigade heeft het de afgelopen week bijzonder druk gehad. Door het onstuimige weer moest de brigade 373 keer uitrukken om hulp te verlenen. Daarvan waren 34 situaties levensbedreigend. Dat is het grootste aantal in een week tijd tot nu toe dit jaar. Het ging daarbij vooral om zwemmers die in sterke stromingen terecht waren gekomen en om watersporters die door materiaalproblemen of harde wind in nood kwamen, met name kite- en windsurfers.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jul -   20:28  
Hennepkwekerij ontdekt in Middelburg
Middelburg - Vanmiddag rond 14.30 uur is in een woning aan de Beddewijkstraat in Middelburg een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de woning bevonden zich twee kweekruimtes. Er zijn 18 oogstrijpe planten, 24 kleine planten en 21 stekjes aangetroffen. Ook vond de poltie 1934 gram gedroogde hennep. Alles is in beslag genomen en vernietigd door de gemeente.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jul -   20:26  
Caravan gestolen in Hulst
Hulst - Tussen zondag 20.00 uur en maandag 14.00 uur is een caravan gestolen in Hulst. De caravan stond geparkeerd in de Abdaalseweg in Hulst.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jul -   20:26  
Opel Corsa gestolen, Vlissingen
Vlissingen - Tussen vrijdag 15 juli jl. (17.30 uur) en maandag 18 juli (08.00 uur) is een blauwe Opel Corsa gestolen in Vlissingen. De auto stond geparkeerd op het parkeerterrein aan de Kenau Hasselaarstraat in Vlissingen. Hij was afgesloten. De auto betreft een blauwe Opel Corsa Swing 1.4 en is voorzien van het kenteken 12-PHH-8.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jul -   08:23  
Jongen aangehouden wegens heling, Vlissingen
Vlissingen - Een 16-jarige Vlissinger is in de nacht van zondag op maandag omstreeks 00.15 uur aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. De agenten zagen twee jongens fietsen door de Beatrixlaan. Zij reden zonder licht, dus de agenten spraken de jongemannen aan. Zij controleerden ook de fietsen waar de jongens op reden. Uit de framenummers van de fietsen bleek dat één van de fietsen in december 2010 gestolen was in Middelburg. De 16-jarige Vlissinger die op de betreffende fiets reed is aangehouden door de agenten en overgebracht naar het politiebureau. Later is de jongen naar Torentijd gebracht, omdat in zijn fouillering munitie en een 'blanke' fietssleutel (een loper) werd aangetroffen. Vandaag onderzoekt de Zeeuwse politie deze zaak verder. De jongen zit nog vast. De andere jongeman kreeg een bekeuring voor het fietsen zonder licht.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jul -   08:22  
Auto tegen boom, Goes
Goes - In de nacht van zondag op maandag omstreeks 01.30 uur meldde een getuige aan de Zeeuwse politie dat er een man tegen een boom was aangereden op de Ringbaan West in Goes. De getuige had de man uit zijn auto geholpen en zij had bekeken of de man geen verwondingen had opgelopen. Dat bleek niet zo te zijn. De man vertrok hierop van de plaats van het ongeval en liep in de richting van Goes West. Inmiddels kwamen agenten van de Zeeuwse politie op de plaats van het ongeluk. Zij hoorden van de getuige dat de betrokkene er vandoor was gegaan en zij zijn de man gaan zoeken. Door één van de agenten werd de man aangetroffen achter een paar kliko's in de Duizendbladstraat. Hij is aangehouden omdat hij de plaats van een ongeval heeft verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De man moest een ademanalyse ondergaan en hieruit bleek dat hij meer dan vier keer teveel had gedronken. Zijn auto is weggesleept. De gemeente Goes wordt in kennis gesteld van de beschadigde bomen, zodat de schade verhaald kan worden. Rond 03.30 uur is de 34-jarige Goesenaar weer op vrije voeten gesteld.
zo 17 jul -   21:26  
Schuurtje in brand.
Kloetinge - Rond de klok van 20:00 kwam er een melding binnen voor de brandweer van Goes, voor een buitenbrand aan de Oostmolenweg in Goes. Ter plaatse bleek het te gaan om een schuurtje dat in brand stond. Het schuurtje is volledig uitgebrand. De oorzaak is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jul -   15:04  
Twee verdachten brandstichting aangehouden
Goes - Politie Zeeland heeft zondagochtend twee verdachten van brandstichtingen aangehouden. De twee mannen, beiden afkomstig uit de gemeente Goes en 18 en 21 jaar oud, worden verdacht van het in brand steken van drie bestelbusjes. Twee brandstichtingen vonden plaats in de Jenny Weijermanweg en de Beukenstraat in Goes in de nacht van vrijdag op zaterdag en een derde brandstichting vond plaats in de Schimmelpenninckstraat in Kloetinge in de nacht van zaterdag op zondag. Beide mannen zijn in verzekering gesteld. De politie heeft deze zaak in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jul -   15:01  
Aanrijding op kruising in Terneuzen
Terneuzen - Zaterdag rond 10.45 uur vond op de kruising Guido Gezellestraat/Frederik van Eedenstraat een aanrijding plaats tussen een snorfietser en een personenauto waarbij de snorfietser gewond raakte. Een 69-jarige snorfietser uit Terneuzen botste op de kruising tegen de auto van een 55-jarige Terneuzense. De 69-jarige man is met vermoedelijk een gebroken heup naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jul -   14:59  
Frontale aanrijding op Zanddijk in Kruiningen
Kruiningen - Zaterdag rond 20.00 uur vond een frontale aanrijding plaats tussen een personenauto en een busje op de Zanddijk in Kruiningen. Beide betrokken bestuurders, een 26-jarige man uit Yerseke en een 30-jarige man uit de gemeente Borsele raakten gewond. Het busje raakte van de weg en kwam enkele meters lager terecht. Beide bestuurders zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jul -   14:19  
Zeiljacht had hulp nodig.
Neeltje Jans - Zaterdagmiddag om even over vieren werd reddingstation Neeltje Jans binnen opgeroepen voor hulpverlening aan een vaartuig welke stuur / motorproblemen had. Het bleek te gaan om het 12 meter lange kajuitzeiljacht « Enjoy Life » met 3 personen aan boord, welke op de Oosterschelde voer en met motorproblemen kampte. Het jacht was onderweg van de sluizen Kats naar zijn thuishaven Roompot Marina. Bij het schutten in de sluis had de schipper van het jacht ontdekt dat zijn motor niet goed werkte. Half de Oosterschelde bij de boei SvK 6 , toen bleek dat het probleem er nog was, vroeg hij om hulp aan het Kustwachtcentrum, welke het reddingstation opriep. Aangezien de bemanning van het reddingstation Neeltje Jans nog aanwezig was op het station, na de oefening met de Strandreddingsbrigade Schouwen, was het eenvoudig om direct met de reddingboot Koopmansdank naar het jacht te gaan. Alhoewel eerst de plaats van het jacht opgegeven was bij boei SvK 6, bleek hij wat verder te liggen en koste het de bemanning van de Koopmansdank weinig moeite hem op te zoeken, men vond hem bij de R19 en bracht hem verder veilig in de haven van Roompot Marina.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 17 jul -   09:59  
Brandweer ingezet voor stormschade
Middelburg - De brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een stormschade.Rond 22:50 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat er vanaf en dak van een woning aan de Koestraat in Middelburg dakpannen waaiden.In overleg met de officier van dienst (OVD) werd besloten om de ladderwagen vanaf de Stromenweg zonder spoed ter plaatse te sturen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 17 jul -   09:53  
Gewonde bij ongeval Vlissingen
Vlissingen - Een vrouw is zaterdagavond gewond geraakt bij een ongeval in Vlissingen. Rond 22:15 uur kwamen twee personenauto's met elkaar in botsing op de Nieuwe Vlissingseweg.Een ambulance en een rapid responder en de brandweer werden met spoed ter plaatse gestuurd.
zo 17 jul -   02:43  
Bestelbus in brand Kloetinge
Kloetinge - De Goese brandweer kreeg vannacht om 01.45 uur een melding binnen van een autobrand in de Prinses Irenestraat in Kloetinge. Daar aangekomen ging het wederom om een bestelbus. Het vuur was snel onder controle. Oorzaak onbekend
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 jul -   21:24  
Persoon overleden bij ongeval
Serooskerke - De bestuurder van een personenauto is zaterdagavond overleden bij een eenzijdig ongeval. De bestuurder is een 55-jarige man uit de gemeente Veere. De auto reed over de Zompe in Serooskerke (W) toen hij door nog onbekende oorzaak tegen een boom reed.Ambulance, brandweer, politie en een traumahelikopter uit Rotterdam werden gealarmeerd om de inzittende te helpen. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen was de bestuurder al overleden. De traumahelikopter is niet meer ter plaatse geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 jul -   21:16  
Een oefening in zwaar weer
Neeltje Jans - Zaterdagmiddag, zestien juli 2011 was de grote multidisciplinaire oefening gepland voor de zuidkant van de Kop van Schouwen, in zee en ter hoogte van het strandpalvioen De Buurman. De Strandreddingsbrigade Westenschouwen, KNRM Neeltje Jans, Brandweer Schouwen-Duiveland en Connexxion Ambulancezorg Zeeland waren de deelnemende partijen. De opzet was, een voor het strand in zee voor anker liggende speedboot met daarin een tweetal zonaanbidders en 5 vrienden op het strand welke het idee hadden om even zwemmend de speedboot ter verrassing te bezoeken. En daar ontstond het probleem, het water was te fris en de boot lag te ver weg, de zwemmers kwamen in de problemen. Vanaf het strand werd om ongeveer kwart voor twee, door een strandgast het probleem gezien en alarm geslagen bij de strandpost Westenschouwen. Hierop gingen 3 boten van de reddingsbrigade het water op en werden de reddingboten Harder en Koopmansdank van KNRM station Neeltje Jans opgeroepen. Op het strand kwamen op de oproep de ambulance en de brandweer welke voor het transport moesten zorgen voor de drenkelingen, en een aantal looppatrouille’s vormde zich van de strandreddingsbrigade voor de drenkeling opvang. De coördinatie van de hulpverlening verliep niet helemaal goed en niet iedere hulpverlener op het water wist wat hem te doen stond. Het weer verslechterde ziende oog, twee boten van de reddingsbrigade konden het slechte weer niet verdragen en stopte er mee. De overige boten hebben ten slotte de drenkelingen opgepikt. Al de slachoffers zijn gered. Zo als veelal vormde de communicatie het probleem waaraan nog veel gesleuteld zal moet worden. De oefening was door de weersomstandigheden wat sneller afgelopen dan gedacht.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 jul -   11:32  
Inbraak in woning en bouwkeet
Middelburg - Op een bouwterrein aan de Koegorsstraat in Sluiskil is tussen donderdag 20.15 uur en vrijdag 06.30 uur ingebroken in een bouwkeet.Nadat een raampje was geforceerd werden diverse goederen weggenomen waaronder gereedschap. Schadebedrag is niet bekend.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 jul -   11:30  
Motorscooter gestolen in Middelburg
Middelburg - Vanaf de Londensekaai in Middelburg is vrijdagmiddag een motorscooter gestolen. Het betreft een grijze Piaggio voorzien van het kenteken MT-BN-12.De eigenaar had zijn motorscooter rond 16.00 uur afgesloten geparkeerd. Bij terugkomst omstreeks 18.15 uur bleek zijn voertuig te zijn verdwenen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 jul -   11:28  
Gewonden bij ongeval, Oosterland
Oosterland - Vrijdag omstreeks 16.30 uur vond op de N59 een aanrijding plaats tussen twee voertuigen.Een 69-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de parallelweg en sloeg linksaf om de N59 over te steken.
za 16 jul -   11:28  
Goese brandweer rukt voor de 2e keer uit voor een autobrand
Goes - De brandweer van Goes ( 4739) kreeg om 03.00 uur een melding binnen van een autobrand, aan de Beukenstraat in Goes. Daar aangekomen bleek het te gaan om een personenbus. De brand was snel onder controle. Dit was echter de 2e brand die nacht, want eerder rukte de brandweer al uit voor een bestelbus brand aan de Jenny Weijermanweg. De oorzaak is onbekend.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 jul -   11:27  
Autostoelen gestolen in Terneuzen
Terneuzen - Binnen een tijdsverloop van ongeveer een week zijn in Terneuzen en omgeving aangiftes binnengekomen van diefstallen van stoelen uit auto's.Het gaat daarbij steeds om auto's van het Merk Toyota, type Avensis.Drie autobezitters hebben aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 jul -   00:34  
Goese brandweer rukt uit voor bestelbus brand.
Goes - Een bestelauto is vrijdagnacht door een felle brand verwoest. Rond 00:04 uur werd de brand opgemerkt in een bestelbus die geparkeerd stond aan de Jenny Weijermanweg te Goes. Het blusvoertuig (4739) van Goes werd met spoed ter plaatse gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse kwam sloegen de vlammen al uit de auto.De brandweer kon niet voorkomen dat de bestelbus volledig werd verwoest door de brand . Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 jul -   23:52  
nieuwe brandweer kazerne ,Yerseke
Yerseke - Op vrijdag 15 juli 2011 is de bouw gestart van de nieuwe brandweer kazerne van Yerseke. Rond de klok van 13;00 uur werd de eerste paal de grond ingeslagen. Vanwege de bezwaren van omwonenden heeft de bouw van de kazerne enige tijd op zich laten wachten. Medio 2007 werd al een start gemaakt met de plannen voor nieuwbouw op de toen huidige locatie. Diverse bewoners van de Meulemeesterstraat hebben daarop op allerlei manier bezwaar gemaakt. Uiteindelijk heeft dit er toe doen lijden dat de bouw pas nu kon plaats vinden. Hopelijk zal de bouw voorspoediger verlopen dan het voortraject en zullen de vrijwilligers van blusgroep Yerseke vlot van hun nieuwe onderkomen gebruik maken. Indien er geen strubbelingen meer plaats vinden zou de aan het eind van 2011 gereed moeten zijn. tekst: brandweer Yerseke
Gemaakt door: Tommieboy
vr 15 jul -   22:20  
Kermiswagen lekt olie in Vlissingen
Vlissingen - Vrijdagavond is in Vlissingen een grote hoeveelheid olie uit een motor van een vrachtwagen gespoten en op het wegdek terecht gekomen.Het oliespoor leidde vanaf de Scheldestraat, via de Paul Krugerstraat naar de Koningsweg en heeft ook diverse geparkeerde auto's ondergespoten.De chauffeur had het niet in de gaten en was doorgereden. Hij meldde zich later.De politie heeft de Paul Krugerstraat afgezet en de brandweer heeft samen met een ZOAP-reinigingsauto het wegdek gereinigd.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 15 jul -   21:54  
Aanrijding met autobrand op Torenweg
Middelburg - Op de Torenweg tussen Middelburg en Oost-Souburg heeft om 21:19 een aanrijding plaats gevonden tussen twee auto's waarna één auto in brand is gevlogen. De brandweer van de post Torenweg (4533) heeft de brand inmiddels geblust.
vr 15 jul -   19:57  
Huttenbouw Middelburg traditie getrouw afgesloten met kampvuur
Middelburg - De jaarlijkse huttenbouw is vandaag officieel beeindigd . Aan het begin van de week was er een start gemaakt aan de huttenbouw en traditie getrouw werd dit aan het einde van de week weer in brand gestoken. Foto's Melvin Kievit
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 jul -   15:12  
Schennispleger aangehouden in Goes
Goes - Woensdagmiddag rond 13.15 uur meldden getuigen dat er in het Hollandsche Hoeve-gebied in Goes een man rondliep die in het openbaar onzedelijke handelingen bij zichzelf verrichtte. Het signalement is doorgegeven aan de politie. Agenten gingen direct naar het genoemde gebied om naar de man te zoeken. Het gebied werd uitgekamd en in de omgeving van de Noordhoeklaan zag één van de agenten een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man merkte dat hij gevolgd werd door de agent en verborg zich achter een struik. Dat maakte de man natuurlijk nòg verdachter. Eén van de getuigen is naar de Noordhoeklaan gekomen en verklaarde dat deze man exact dezelfde man was die zij had gezien in het Hollandsche Hoevegebied. De 43-jarige man uit de gemeente Goes is aangehouden als verdachte van deze schennispleging. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en hij is daar gehoord door agenten. Deze hebben niet voldoende bewijs kunnen verzamelen om de man ook daadwerkelijk als dader te kunnen aanmerken. Omdat de verklaring van één getuige niet voldoende bewijs is voor een officier van justitie om een verdachte te kunnen vervolgen is de man weer op vrije voeten gesteld. Mochten er nog meer getuigen zijn van bovenstaand feit, dan worden zij verzocht zich persoonlijk te melden op het politiebureau in Goes of te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 jul -   15:11  
Gezamenlijke controle, Schouwen
Schouwen - Op de N57 tussen Serooskerke (s) en Scharendijke is donderdag tussen 15.00 en 22.00 uur een gezamenlijke controle gehouden door Politie Zeeland, de Belastingdienst en het KLPD. In totaal werden 795 voertuigen gecontroleerd. Vier voertuigen werden door de Belastingdienst uit het verkeer gehaald vanwege niet betaalde vorderingen. In totaal heeft de Belastingdienst voor € 35.900,- beslag gelegd. €2500,- is direct betaald door een betrokkene en er werd één auto afgesleept omdat de betrokkene niet kon betalen. Voor de Zeeuwse politie was er één snelheidsovertreding te beboeten. Een automobilist reed 39 kilometer te hard. Ook werd een man betrapt die boetes had openstaan ter waarde van € 750,-.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 jul -   22:06  
Hennepkwekerijen ontdekt, Middelburg
Middelburg - In een pand aan de Zandstraat zijn vanmiddag twee hennepkwekerijen ontdekt. Eén van de kwekerijen bestond uit 158 plantjes van ongeveer 1 week oud. De tweede kwekerij bestond uit 83 oogstrijpe hennepplanten van ongeveer 160 cm hoog. De hennepplanten en benodigde apparatuur zullen worden vernietigd. Door een medewerker van de Delta werd vastgesteld dat de stroom buiten de meter om werd afgenomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 jul -   22:03  
Drukke week voor Reddingboot Neeltje jans
Neeltje jans - Drukte doordeweeks voor Reddingboot. Voor de bemanning van KNRM reddingstation Neeltje Jans, met de reddingboot “Koopmansdank” was het toch nog druk zo doordeweeks. Een viertal acties op de Noordzee. Zondag 10 juli, s ’avonds om even over negen, kwam de eerste melding. Het betrof hier de 8 mtr lange sportvisboot “Shiraz” welke met 5 man aan boord aan het vissen was, zo een 24 mijl west vanaf het reddingstation. Hij had een tros in zijn schroef gekregen en kon geen kant uit. De reddingboot heeft hem opgepikt en terug gebracht richting huishaven bij Roompot Marina. Maandag de 11de, kwam om even over twaalf een melding van het 13 meter lange kajuitjacht “Albatros”, welke vertrokken uit de Roompotsluis op weg was naar België met twee opvarende. Ter hoogte van de boei OR/R kreeg hij motor problemen. De reddingboot heeft hem opgehaald, toen geen reparatie mogelijk bleek is hij meegenomen en afgeleverd bij de thuishaven Roompot Marina. s’ Avonds om half zeven werd de bemanning van de Koopmansdank wederom opgeroepen. Deze keer voor het kajuitzeiljacht “Kaerel” van 12 m, welke met 3 opvarende onderweg was naar Zierikzee en gestrand was ter hoogte van de boei OR 11. Het water was nog te laag voor het vervolgen van zijn reis en de reddingboot heeft hem naar dieper water gebracht, zodat hij later met hoog water zelf verder kon. De Reddingboot heeft maar 1 meter water nodig onder het vlak. Donderdag 14 juli zag omstreeks drie uur een automobilist welke over de Oosterscheldekering reed, ter hoogte van het haventje van de Roggeplaat een klein roeibootje met een man er in. Gezien de weersgesteldheid en de stroming bij het sluitgat, sloeg hij alarm via 112. De Koopmansdank ging tussen golven van 2 á 3 meter met aangepaste snelheid naar de Roggeplaat. Zij controleerde eerst de veiligheids lijn en met ondersteuning van de SAR heli uit Koksijde (België) welke ook opgeroepen was werden zoekslagen gemaakt, maar niets gevonden. Na overleg met het kustwachtcentrum, werd van verdere actie afgezien. Vermoedelijk heeft de melder één van de vlotjes, waar de veiligheidslijn aan hangt onder water, aangezien voor een roeier in een bootje. Het vlotje met een radar reflector er op, leent zich daar goed voor. Een vergissing die veel gemaakt wordt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 jul -   22:02  
Inbraken bedrijfspanden
Burgh Haamstede - Donderdag rond 04.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Hogeweg in Burgh Haamstede. Nadat een deur was geforceerd werd het pand doorzocht. Voor zover bekend werd een geldbedrag en beeldapparatuur weggenomen. Schadebedrag is onbekend. In de nacht van woensdag op donderdag werd ook ingebroken in een pand aan de Troelstralaan in Goes. Hier werd, nadat een deur was geforceerd, een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weggomen. Totale schadebedrag is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 jul -   18:40  
Aanhouding, Goes
Goes - Woensdagavond rond 22.40 uur is in een horecagelegenheid in Goes een 25-jarige man z.v.w.o.v.p aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in het cafe met meubilair te hebben gegooid en medewerkers te hebben mishandeld. De man is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 jul -   18:39  
Tegeldieven aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van woensdag op donderdag rond 00.35 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat twee personen stoeptegels aan het stelen waren op het Pablo Piccassoplein in Vlissingen. Even verderop, ter hoogte van de Schuitvaartgracht, zagen agenten twee personen bij een busje staan. In deze bus lagen stoeptegels. Ze verklaarden dat zij deze hadden weggenomen. De 30-jarige vrouw en de 35-jarige man beiden afkomstig uit Vlissingen zijn ingesloten.
wo 13 jul -   15:15  
Fietser gewond bij valpartij
's Heer Arendskerke - Vanmorgen is een 48-jarige man uit de gemeente Goes met zijn fiets tegen een paaltje aangereden op de Torenring in 's Heer Arendskerke en daarbij gewond geraakt. De oorzaak is niet bekend. De man liep een hersenschudding op.
wo 13 jul -   15:14  
Inbraak in sportcomplex
Kortgene - Maandag is ingebroken in een sportcomplex in Kortgene. Uit de kantine is een hoeveelheid drank en een klein geldbedrag weggenomen. Er is veel schade aangericht.
wo 13 jul -   15:14  
Jeugdige koperdieven aangehouden
Vlissingen - Dinsdagavond om 20.50 uur zijn in Wijenburg in Vlissingen twee 12-jarige Vlissingse jongens aangehouden. Buurtbewoners hadden gezien dat ze op een bouwterrein aan de Govert Flincklaan koper aan het stelen waren. De politie trof bij hen een aantal koperkabels aan. Hun ouders zijn in kennis gesteld en de jongens hebben vannacht in een politiecel doorgebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 jul -   23:18  
Brandstichting en vuurwerk, Ovezande
Ovezande - De politie is op zoek naar twee jongens die ervan verdacht worden maandagmiddag in een loods op de Rooneusdijk brand hebben gesticht en een vuurpijl te hebben afgestoken, die in een wei met twee paarden op de Plataanweg terechtkwam. Het gaat om twee, ongeveer 12-jarige, jongens, waarvan de ene kort, golvend blond haar heeft en de andere donkerblond haar. Eén van de jongens droeg een felblauw shirt en ze reden samen op één fiets met fietstassen. De politie vraagt de jongens zich te melden en zoekt ook getuigen van beide voorvallen. Men kan bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 jul -   19:18  
kleine buitenbrand,Sint jansteen
Sint jansteen - Vanmiddag heeft er een kleine buitenbrand gewoed in Sint jansteen. Er stond een stuk onkruid in brand. Toen de brandweer ter plaatsen was hebben zijn nog wat nageblust. Het vuur was al voor een deel uit omdat het allemaal al opgebrand was. De man die er woonde probeerde de brand met een gieter teblussen. Voor de man werd een ambulance op geroepen omdat de man rook in geademd zou hebben hij is verzorgd door het ambulance personeel. De brand zou niet in verband staan met de andere branden volgens de politie.
di 12 jul -   18:21  
Getuigen gevraagd van aanrijding
Vlissingen - De politie zoekt getuigen van een aanrijding die plaatsvond op dinsdag 5 juli jl. omstreeks 24.00 uur. Omstreeks dat tijdstip reed een 13-jarig Vlissings meisje op haar fiets over de Burgemeester van Woelderenlaan in de richting van de Badhuisstraat. In de bocht bij de Leeuwentrap kwam er vanuit tegengestelde richting een donkerkleurige auto aangereden waardoor zij van haar fiets werd gereden. In de auto zaten een man en vrouw die even uitstapten maar daarna weer wegreden. Het meisje liep schaafwonden op en letsel aan haar pols en hand, haar fiets raakte beschadigd. De politie verzoekt de man en de vrouw uit de auto zich te melden en zoekt ook getuigen van het ongeval. Men kan zich melden bij het politiebureau in Vlissingen of bellen naar 0900-8844.
di 12 jul -   18:21  
Inbraak in winkelpand
Burgh-Haamstede - Zondagochtend werd ingebroken in winkel in de Noordstraat in Burgh-Haamstede. Er werd een deur geforceerd en uit de winkel werden onder andere een paar honderd euro en enkele tientallen dvd's gestolen.
di 12 jul -   18:20  
Aanrijding met letsel
Hulst - Op de kruising Stationsplein / Van der Maelstedeweg in Hulst vond dinsdag rond 11.30 uur een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten. Een 57-jarige automobilist uit de gemeente Hulst reed over de Absdaalseweg in de richting van de Van der Maelstedeweg en sloeg rechtsaf. Daarbij reed hij een 41-jarige vrouw uit Hulst aan, die met haar 4-jarige dochter op de fiets over de fietsstrook aan kwam rijden. De vrouw liep een hoofdwond op en klaagde over misselijkheid. Het meisje liep onbekend letsel op. De ambulance kwam direct ter plaatse en door de politie werd het verkeerd geregeld. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Voor het meisje werd de heli gewaarschuwd, maar zij is later toch met een ambulance naar een ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Over haar toestand is niets bekend.
di 12 jul -   18:20  
Diefstal uit winkel
Middelburg - Gisteren, 11 juli 2011, is in een winkel gelegen aan de Markt in Middelburg een diefstal gepleegd. Uit een kluis is een onbekend geldbedrag weggenomen.
di 12 jul -   18:19  
Speedboot gestolen
Yerseke - Tussen zondag 22.00 uur en dindag 06.00 uur is in de Burenpolderweg in Yerseke een boot gestolen. Het betreft een groene speedboot met kenteken yd-68-28 van het merk Vega. Het is een open boot.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 jul -   22:46  
Containerbrand Middelburg
Middelburg - De brandweer van de post torenweg te Middelburg is zondagavond uitgerukt voor een containerbrand. Rond 22:46 uur werd de brand ontdekt aan oude Vlissingseweg. Ter plaatsen ge kommen stond er een rol container in de brand. De brandweer zette een straal hoge druk in om de brand te doven. Nadat de brand gedoofd was werd met een straal lage druk de container vol met water gezet om herhaling te voorkomen. De brand is vermoedelijk aangestoken.
ma 11 jul -   22:09  
Banners gestolen
Middelburg - Tijdens het afgelopen weekend werden op de Schroeweg in Middelburg, bij de rotonde van de Mortiere, twee banners gestolen. Het gaat om twee grote promotiedoeken voor het evenement City of Dance dat op 23 juli a.s. in Middelburg wordt gehouden. De banners hebben een afmeting van 2 bij 7 meter en kosten zo'n duizend euro per stuk.
ma 11 jul -   22:08  
Inbraak in horecabedrijf
Burgh-Haamstede - Zondag tussen middernacht en 08.00 uur werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Ring in Burgh-Haamstede. Er werd een deur geforceerd en uit de kassa werden enkele honderden euro's gestolen. Ook werd de kluis, met daarin een onbekend geldbedrag, meegenomen.
ma 11 jul -   18:18  
Moordzaak Henry Meye uit Sint Maartensdijk in Opsporing Verzocht
Sint Maartensdijk - Politie Zeeland vraagt dinsdagavond 12 juli 2011, via het programma Opsporing Verzocht, aandacht voor de moordzaak Henry Meye uit Sint-Maartensdijk. In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni wordt de 55-jarige Surinamer Henry Meye doodgeschoten in zijn huis aan de Keethil in Sint Maartensdijk. Fotograaf Meye woonde al 30 jaar in Sint Maartensdijk. Na zijn dood treft de politie de sporen van een wietkwekerij aan in de aangrenzende garage. Mogelijk heeft die wietplantage iets met het motief voor Henry's dood te maken. De politie wil graag in contact komen met mensen die in het weekend voor de dood van Henry Meye iets bijzonders hebben gezien in de omgeving van zijn woning. Er zijn in deze zaak ook vragen aan Brabantse kijkers. Om die reden wordt hieraan dinsdag ook aandacht besteed in het regionale opsporingsprogramma 'Bureau Brabant'. Op zondag 5 juni 2011 kwam Henry erachter, dat zijn auto weg was: gestolen naar later bleek. Die auto, een rode Renault Espace, kenteken 27-LJ-SG, werd in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juni 2011omstreeks 03.15 uur brandend terug gevonden in Waalwijk. Daar stond hij in het Troelstrapark en brandde volledig uit. De politie heeft vragen over de periode tussen zondag 5 juni en vrijdag 10 juni in verband met deze auto: waar is die geweest en wie heeft meer informatie over het in brand steken in Waalwijk?
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 jul -   14:30  
Twee doden bij ongeval met motor Serooskerke (S) (UPDATE)
serooskerke (s) - Zondagmiddag is een motorrijder met zijn bijrijder dodelijk verongelukt op de N57 bij Serooskerke Schouwen. Omstreeks 14:11 zagen voorbijgangers 2 lichamen in een weiland aan de N57 kruising Dorpsstraat.Over de toedracht van het ongeval tast de politie in het duister, ook is niet bekend hoelang de slachtoffers er al hebben gelegen omdat niemand het ongeval heeft zien gebeuren. Vermoedleijk is de motorijder in de bocht de macht over het stuur verloren en vervolgens een naast gelegen sloot in gereden. De slachtoffers zijn een 26 jarige man uit Schouwen-Duiveland, en een 27 jarige man uit Hoek van Holland. Waneer het ongeval heeft plaats gevonden is echter niet bekend er hebben zich tot op heden geen getuigen gemeld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 jul -   14:13  
Brand in Natuurgebied Wemeldinge
Wemeldinge - Om 13:47 uur zagen mensen rook uit een Natuurgebied in Wemeldinge komen. Het natuurgebied ligt aan de stelhoekweg. Na deze brandmelding zijn de brandweer en politie met spoed ter plaatse gekomen. Ter plaatse aangekomen trof de politie een man aan die een vuurtje had gemaakt om koperleidingen te ontdoen van plastic. De man is aangehouden en overgebracht naar het politie bureau. Het was niet de eerste keer dat er een vuurtje was gemaakt, in de omgeving waren nog meer plaatsen te zien waar dit was gebeurd. De brandweer heeft het vuur gedoofd maar ook onderzoek gepleegd of er nog meer vuurhaarden waren . Dit was gelukkig niet het geval.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 jul -   14:08  
Auto gestolen in Kapelle
Kapelle - In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Alexanderstraat in Kapelle een bestelauto gestolen. Het gaat om een witte bestelauto, merk Fiat type Scudo met kenteken 38BJRK. De waarde is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 jul -   14:06  
Scooterrijder onder invloed, Terneuzen
Terneuzen - In de Guido Gezellestraat in Terneuzen werd zaterdagavond een 41-jarige scooterrrijder uit Axel betrapt op rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden over de Guido Gazellestraat in de richting van de Hoofdweg te Terneuzen en zagen dat hij het rode verkeerslicht negeerde. Een stopteken daarna negeerde hij, evenals de optische en geluidssignalen. De scooterrijder keek alleen even om en reed met dezelfde snelheid verder waarna hij de groenstrook ter hoogte van de Hoofdweg, naast het fietspad op reed. Daar zag hij de sloot over het hoofd en ging onderuit. De man krabbelde overeind reed over het fietspad verder. Op de Spuiweg werd hij staande gehouden. Een blaastest wees uit dat de man meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Ook was hij in het bezit van een halve joint, wat wiet en een kleine hoeveelheid cocaïne, waarvan hij afstand heeft gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 jul -   14:05  
Hond uit auto gehaald in Renesse
Renesse - Zaterdagmiddag heeft de politie in de Kromme Reke in Renesse een hond uit een hete auto gehaald. De hond zat in de auto zonder water en zag er suf uit. Een agent heeft een portierruit ingeslagen, de hond bevrijd en gekoeld met natte doeken die door omstanders/bewoners werden gebracht. Kennelijk was de hond hier zo van geschrokken dat hij wegrende. Een zoektocht in de omgeving leverde niets op. Later werd met de baas van de hond en zijn familie verder gezocht, maar van de hond was geen spoor te bekennen. Pas rond 20.30 uur kwam het bericht dat de hond in de Laone was teruggevonden en is hij met zijn baasjes herenigd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 jul -   14:04  
Rijbewijs ingevorderd van hardrijder, Goes
Goes - Op de A58 bij Goes moest een 47-jarige automobilist uit Bierbeek (B) zaterdagmiddag zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 187 km/h en dat kostte hem zijn rijbewijs.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 jul -   14:04  
Winkeldiefstal, Terneuzen
Terneuzen - In een winkel in de Noordstraat in Terneuzen werd zaterdagmiddag, binnen enkele minuten, voor bijna duizend euro aan kleding gestolen. Een onbekende man liep de winkel binnen, pakte een stapeltje vesten en een stapeltje korte broeken uit een rek. Hij stopte alles in een tas en liep zo de winkel uit zonder te betalen.
za 9 jul -   16:04  
Brandweer geeft demonstratie tijdens Braderie Heinkenszand.
Heinkenszand - De brandweer heeft vanmiddag diverese demonstratie's gegeven tijdens de jaarlijke braderie van Heinkenszand. Tijdens de demonstratie werd er na gespeeld dat er iemand bekneld zat in het voertuig, de brandweer heeft hierbij het dak van de auto eraf geknipt.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 jul -   14:34  
Gewonde na aanrijding
Ritthem - Bij een ongeval op de Ritthemsestraat ter hoogte van Ritthem zijn vrijdagmiddag één gewonde gevallen. Rond 16:45 reden twee auto's door nog onbekende oorzaak tegen elkaar. Bij deze aanrijding raakte één persoon gewond. Deze persoon is behandeld door het ambulance personeel en overgebracht naar het ziekenhuis. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor al het verkeer. Beide auto's zijn opgehaald door een bergingsbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 jul -   14:26  
weer Auto's in brand, Hulst
Hulst - Zaterdag rond 02.45 uur is er brand ontstaan in twee auto's die stonden geparkeerd aan de Tivoliweg. De brandjes werden door buurtgenoten geblust met emmers water. De eigenaren hebben aangifte gedaan van brandstichting.
vr 8 jul -   20:25  
Rijbewijzen van hardrijders ingenomen
Vlissingen - Vrijdag hebben agenten van de Zeeuwse politie de rijbewijzen van twee automobilisten ingenomen omdat zij veel te hard reden. Op de Sloeweg Noord in Ritthem is een maximum snelheid toegestaan van 100 kilometer per uur. Die werd door beide automobilisten fors overschreden. Een 38-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland reed omstreeks 15.50 uur 156 kilometer per uur. Na correctie bleef daar nog 151 kilometer van over. Hij is zijn rijbewijs kwijt. Een 36-jarige man uit Markegem (B) was hetzelfde lot beschoren. Hij reed omstreeks 11.45 uur 166 kilometer per uur. Na correctie was dit nog 160 kilometer. De rijbewijzen worden opgestuurd naar de officier van justitie en die bepaalt wat er verder mee gaat gebeuren.
vr 8 jul -   16:09  
Viertal aangehouden voor vernielingen
Vogelwaarde - Door de politie zijn afgelopen nacht vier jongeren uit de gemeente Hulst, in de leeftijd van 16- tot 18 jaar, aangehouden. Omstreeks 05.20 uur werd door een getuige gemeld dat door een groepje vernielingen werden gepleegd in Vogelwaarde. Agenten gingen ter plaatse en konden de vernielers, een meisje en drie jongens, aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau. Uit onderzoek bleek dat in de omgeving van Rapenburg diverse bloembakken waren omgegooid en op straat lagen. Ook waren rolcontainers op de kop gezet en een reclamebord omver getrokken.
vr 8 jul -   10:30  
Update: Duiker verdronken in Oosterschelde
Wemeldinge - In de Oosterschelde is donderdagavond nabij het Zeeuwse dorp Wemeldinge een Belgische sportduiker om het leven gekomen. De man werd rond tien uur als vermist opgegeven door zijn duikgroep en werd anderhalf uur later met behulp van reddingsboten en een helikopter gevonden, zo liet het KLPD in de nacht van donderdag op vrijdag weten. Ook werden vaartuigen ingezet door Rijkswaterstaat en de brandweer. Toen de man gevonden was, werd tevergeefs geprobeerd hem te reanimeren aan boord van een van de reddingsboten. De reden waarom de duiker in de problemen kwam is niet bekend
Gemaakt door: Krukeltje
do 7 jul -   22:42  
Vermiste duiker is gevonden Wemeldinge
Wemeldinge - Vanavond rond 21.54 uur kwam er een alarm binnen van een waterongeval, wat snel werd opgeschaald naar groot waterongeval bij de duikplek klein stelle te Wemeldinge. De duikers van de brandweer Goes en Middelburg gingen er met spoed naar toe. Ook een brandweerboot uit Stavenisse zou ter plaatse gaan. Er wordt een duiker vermist. Om 22:23 kwam er een melding van groot waterongeval aan de Oude Zeedijk te Kattendijke voor de duikers en brandweerboot van de Koegors. Dit is voor de uitbreiding van het zoekgebied voor de vermiste duiker. ook de Belgische Heli van Koksijde zijn aan het zoeken. KNRM van Hansweert en van Neeltje Jans zijn onderweg naar Wemeldinge. Belgische Heli van Koksijde en de traumahelikopter zijn net geland op de dijk. De duiker is gevonden om 23.09 uur en is aan boord van een reddingsboot en wordt zo snel mogelijk naar de wal gebracht in Wemeldinge waar de ambulance`s op het slachtoffer staan te wachten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 jul -   16:09  
Geld en pinpas weg na babbeltruc, Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - Een bejaarde man is woensdagavond het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Omstreeks 20.30 uur belden twee vrouwen van ca 20 à 25 jaar met donker haar, aan bij zijn woning aan de Zandweg. Ze vertelden dat hun moeder een huis verderop in de straat had gekocht en dat ze wat wilden drinken. De man liet ze binnen in zijn woning. Na hun vertrek bleek dat zijn geld en pinpas uit zijn portemonnee waren weggenomen. Die lagen in de kamer waar hij de dames even alleen had gelaten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 jul -   16:08  
Pas op voor goudverkopers
Terneuzen, Axel, Hulst en Oost-Souburg. - Politie Zeeland waarschuwt burgers voor een groepje personen die proberen door middel van een 'wisseltruc' sieraden te stelen. Bij de politie zijn de afgelopen tijd diverse meldingen binnengekomen van gedupeerden van dit groepje. De meldingen kwamen o.a uit Terneuzen, Axel en Hulst. Ze hangen kettingen bij de slachtoffers om, schuiven ringen aan hun vingers en zeggen dat ze geld nodig hebben voor benzine. Wanneer het slachtoffer dan aangeeft niets te willen, worden de sieraden weer verwijderd. Tegelijkertijd worden sieraden die men zelf draagt ook meegepakt. Op deze slinkse wijze wordt het slachtoffer bestolen. Deze rondtrekkende groep personen werkt in wisselende samenstelling. De leeftijden variëren van tussen de 30 en 40 jaar oud en allen hebben donker haar. Men verplaatst zich vermoedelijk in een zilvergrijze personenauto. Bent u de dupe geworden van deze wisseltruc? Doe dan aangifte bij de politie. Aanvulling Let op voor goudverkopers Ook melding bij politie gedaan van goudverkopers in Oost-Souburg.
do 7 jul -   11:16  
Grote prijs
Wolphaartsdijk - Woensdagavond 6 juli was het dan zover. De grote brandweerprijs Goes . Dit jaar moest Wolphaartsdijk het organiseren. Om 19:30 kwamen alle 4 groepen aan op de Meerkoet in Wolphaatsdijk. Ze moesten 4 parcoursen afleggen. Zo als :eentowbrug over,eendjes redden uit het water,hindernisparcours maar dan een ademluchtmasker die geblindeerd was gemaakt,lege flessen vastpakken met een spreider. Toen iedereen klaar was stond er een heerlijke bbq maaltijd op het programma. Kortom het was geslaagde en gezellige avond .
wo 6 jul -   14:35  
Inbraak woning
Goes - Dinsdagavond is er ingebroken in een woning aan de 's Gravenpolderseweg. De bewoners verlieten rond 19.45 uur hun woning. Bij thuiskomst omstreeks 23.15 uur ontdekten ze dat er was ingebroken. Ze missen diverse goederen waaronder enkele sieraden. Het schadebedrag is niet bekend.
wo 6 jul -   14:35  
Automobilist overleden na ongeval
Biervliet - Een 23-jarige automobilist uit de gemeente Sluis is vanmorgen overleden als gevolg van een ongeval op de N61. Zijn passagier raakte daarbij gewond. Omstreeks 04.00 uur reed de 23-jarige bestuurder vanuit Terneuzen richting IJzendijke. Door nog onbekende oorzaak kwam hij in de rechterberm. Na een stuurcorrectie schoot de auto terug de weg op en belandde aan de linkerzijde in een droge sloot. De bestuurder werd daarbij uit zijn auto geslingerd. Diverse hulpdiensten kwamen snel ter plaatse waaronder een traumahelicopter. Beide inzittenden van de auto zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Daar overleed de bestuurder aan zijn verwondingen. De N61 is enige tijd afgesloten geweest, tegen 07.30 uur werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.
Gemaakt door: 112zeeland
di 5 jul -   22:57  
receptie even niet bereikbaar,Domburg
Domburg - Vanavond even voor zessen ging de pieper voor de vrijwillige spuitgasten van Domburg. Het betrof een automatisch brandalarm in hotel "In den Brouwerij" aan de Brouwerijweg te Domburg. Eenmaal ter plaatse ging de bevelvoerder polshoogte nemen bij de receptie. De medewerker van het hotel kon hem vertellen dat alles goed was en dat er geen brandweerinzet nodig was. De meldkamer van de brandweer kon echter de receptie niet bereiken, vandaar dat de TS4641 werd opgepiept. Het personeel gaf aan, dat er tijdens het alarm daar even niemand aanwezig was, omdat iedereen was gaan kijken wat er loos was. Nadat de bevelvoerder de meldkamer had ingelicht, konden de spuitgasten weer terug op kazerne en snel richting het avondeten. Om 19.00 stond namelijk alweer de oefenavond op de planning!
di 5 jul -   21:11  
Verwarde, naakte man pleegt vernielingen
Middelburg - In de nacht van maandag op dinsdag rond 01.35 uur is, aan de Van Cittersstraat in Middelburg, een man (leeftijd en woonplaats onbekend) aangehouden. De man had kort daarvoor ruiten van twee woningen aan de Van Cittersstraat vernield. Na het plegen van de vernielingen sprong de man, die poedelnaakt was, op de motorkap van een passerende auto, gleed eraf en probeerde de passagiersdeur te openen. De automobilist probeerde dit te voorkomen door weg te rijden, echter de naakte man bleef zich aan de handgreep vasthouden en werd een stukje met de auto meegesleept. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Hij schopte naar de agenten en probeerde te bijten. De man was vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen. Hij heeft nog niet willen vertellen wie hij is.
di 5 jul -   21:10  
Winkeldiefstal
Goes - Maandagmiddag rond 16.40 uur is een 18-jarige man uit Goes, bij een supermarkt aan de Beukenhof in Goes, aangehouden wegens winkeldiefstal. Eerder die middag nam de man, buiten bij de winkel, lege bierkratten weg. Een andere winkelier zag de man een uur na de diefstal weer naar de supermarkt gaan en waarschuwde het personeel van de supermarkt. Toen medewerkers van de supermarkt de winkeldief aanspraken werd deze agressief en bedreigde de medewerkers. Ook heeft hij de supermarktmedewerkers o.a. geschopt, geslagen en gebeten. Twee medewerkers hebben aangifte gedaan van mishandeling. Ook toen de politie erbij kwam en de man overnam (hij is aangehouden door supermarktpersoneel) bleef de man agressief en verzette zich hevig. De 18-jarige man is in verzekering gesteld.
di 5 jul -   15:30  
Daders overval supermarkt Scharendijke zijn tieners.
SCHARENDIJKE - De gewapende overval die maandag rond 17.50 uur plaatsvond op een supermarkt aan de Dorpsstraat in Scharendijke werd gepleegd door kinderen.
di 5 jul -   13:36  
60-jarige slachtoffer ongeval N59 overleden.
KERKWERVE - Een 60-jarige man uit Zierikzee is overleden aan de verwondingen die hij maandagavond opliep bij een ernstig ongeluk op N59 bij Kerkwerve. Twee anderen raakten ernstig gewond. Het ongeluk gebeurde toen twee auto's met elkaar in botsing kwamen. Eén van de auto's is na het ongeval in brand gevlogen. De slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Rotterdam vervoerd. Eén persoon is met de opgeroepen traumahelikopter vervoerd, de twee anderen per ambulance.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 4 jul -   20:59  
Grote oefening in de haven van Yerseke
Yerseke - Vanavond vond er een grote oefening plaats in de haven van Yerseke. In de haven was een scenario van een brand op een "partyboot" waarna de KNRM van Hansweert in aktie moest komen. Alles vond plaats onder toezicht van de burgemeester van Reimerswaal Jan Huisman. De ladderwagen van Goes , de duikers van Goes en Tholen, Yerseke, Rilland, het Rode Kruis en lotus slachtoffers waren allemaal voor deze oefening ingezet. Alles is goed verlopen, het was een geslaagde oefening.
ma 4 jul -   19:32  
Ernstig ongeval N59 Kerkwerve
Kerkwerve - Bij een ongeval op de Provincialeweg (N59) Nieuwe Koolweg ter hoogte van Kerkwerve, zijn drie personen gewond geraakt, waarvan er 2 ernstig aan toe zijn. Het ongeluk gebeurde rond 18.50 uur nadat een van de betrokken auto's wilde inhalen en een tegemoet komende auto over het hoofd zou hebben gezien. Door de aanrijding is één van de voertuigen in de slootkant terecht gekomen, waarna deze onmiddelijk in brand is gevlogen. Door omstanders is door middel van poeder en schuimblussers getracht het vuur te bestrijden. Zierikzee is met 2 blusvoertuigen ter plaatse gekomen, evenals de post Kerkwerve met een tankautospuit en het hulpverleningsvoertuig van de post Burgh-Haamstede. Er zijn 2 traumahelicopters gealarmeerd uit Rotterdam en Nijmegen, deze zijn ter plaatse gekomen. Ook zijn er 4 ambulances ter plaatse gekomen, waarvan er één uit rotterdam kwam. OVD's van de politie, brandweer en die van de ambulance, zijn op de plek aanwezig om het geheel te cöordineren. Één van de slachtoffers is met een traumahelikopter afgevoerd naar het Dijkzicht Ziekenhuis in Rotterdam. De overige slachtoffers zijn met ambulance's naar verschillende ziekenhuizen vervoerd.
ma 4 jul -   17:47  
Eenzijdig ongeval
Goes - Vanmorgen rond 10.00 uur vond op de Kattendijksedijk in Goes een eenzijdig ongeval plaats. Een 56-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle was door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en de dijk af gereden. Hij is door de omheining gereden, is hierop ongeveer 10 meter naar beneden gevallen en is na ongeveer 50 meter in de sloot terechtgekomen. De man zat niet bekneld. De arts van de traumahelicopter heeft hem onderzocht en er is besloten hem over te brengen naar het ziekenhuis in Goes. Hij maakt het naar omstandigheden goed. Het slachtoffer heeft zijn leven te danken aan twee passanten. Zij hebben zijn hoofd boven water gehouden. Bij deze reddingsactie is 1 van hen gewond geraakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 jul -   21:22  
Openlijke geweldpleging goederen, Domburg
Domburg - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.20 uur zijn, aan de Singel in Domburg, vier mannen uit de gemeente Veere (21, 24, 25 en 27 jaar oud) aangehouden wegens openlijke geweldpleging tegen goederen. Kort daarvoor zagen surveillerende agenten het viertal lopen op de Singel. Door één van hen werd er aan een lantaarnpaal geschud zodat deze uitging. Hierop zijn de vier mannen aangehouden. Bij verhoor bekende de 25-jarige man dat hij aan de lantaarnpaal had geschud. Hierop is het viertal in vrijheid gesteld; de 25-jarige man met een bekeuring op zak.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 jul -   21:21  
Vernielingen in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar vernielingen die in de nacht van zaterdag op zondag in de Rossinilaan en Goeman Borgesiusstraat in Vlissingen zijn gepleegd. Aan de Rossinilaan zijn van vijf auto's ruiten vernield. Ook van twee woningen aan de Rossinilaan zijn ruiten vernield. In de Goeman Borgesiusstraat is van één auto een ruit vernield; van een andere auto is de linker buitenspiegel vernield. Het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 jul -   21:20  
Aanhoudingen wegens winkeldiefstal, Goes
Goes - Zaterdagmiddag rond 14.05 uur zijn, in de H&M aan de Lange Vorststraat in Goes, vijf meisjes (twee van 13 en drie van 14) uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aangehouden wegens winkeldiefstal. De meisjes hadden kleding en sieraden met een totale waarde van ruim 140 euro weggenomen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Ook kregen de meisjes een winkelverbod.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 jul -   19:37  
brand in bunker vlissingen
vlissingen - De brandweer van de post olympiaweg Vlissingen en de post Koudekerke is zondagmiddag uitgerukt voor een brand in het bunkerbos. Rond 12:42 uur kwam bij de alarmcentrale en melding binnen dat er in een bunker in het bos aan de vrijburgstraat in Vlissingen een brandje woedde. Het blusvoertuig ging met spoed ter plaatse om de brand te doven. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleken onbekende in en rond een bunker diverse brandjes te hebben gesticht. De brandweer heeft met een straal hoge druk alle brandjes gedoofd. Om te voorkomen dat het oud papier dat daar lag opnieuw in brand werd gestoken heeft de brandweer uit voorzorg alles nat gemaakt. Na een klein half uur kon de brandweer weer inpakken en terug keren naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 jul -   17:56  
Rijden onder invloed, Renesse
Renesse - Zaterdagmiddag rond 15.45 uur is een 74-jarige automobilist uit Burgh-Haamstede, aan de Hogezoom in Renesse gecontroleerd op het rijden onder invloed. Kort daarvoor zag een surveillerende agent de man slingerend en met zijn alarmverlichting aan over de Recreatieverdeelweg rijden en gaf hem een stopteken. Hier reageerde de man niet op. De agent kon de man, aan de Hogezoom, tot stoppen dwingen. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proce-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 jul -   17:56  
Invordering rijbewijs na snelheidsovertreding, Kerkwerve
Kerkwerve - Zaterdagavond rond 18.30 uur is, aan de Provincialeweg in Kerkwerve, het rijbewijs van een 28-jarige Duitse automobilist ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 135 km/u over genoemde weg. De toegestane maximum snelheid op deze weg is 80 km/u. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 jul -   17:55  
Eenzijdig ongeval onder invloed, Tholen
Tholen - Zaterdagavond rond 22.00 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er aan de Eeweg in Tholen een auto op zijn kop in de sloot lag. Omdat niet bekend was of er nog iemand in de auto zat zijn, naast de politie en brandweer, ook de ambulance en traumahelikopter gealarmeerd. Na controle door de brandweer bleek dat er niemand in de auto zat. De bestuurder bleek zelf uit de auto te zijn gekomen en was naar huis gegaan. De politie en ambulancemedewerkers troffen de 27-jarige bestuurder van de auto uit Tholen thuis aan. Door het ambulancepersoneel is de man onderzocht. Hij bleek niet gewond te zijn geraakt. Wel bleek dat de man teveel had gedronken. Uit ademanalyse bleek dat dat ruim 3,3 maal teveel was. Het rijbewijs van de man is hierop ingevorderd. In de auto van de man bleek een mes te liggen. Tegen de 27-jarige Tholenaar is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 jul -   17:54  
Diefstal motor, Vlissingen
Vlissingen - Tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagmiddag 12.00 uur is, uit een garage aan het Marnixplein in Vlissingen, een motor weggenomen. Het betreft een rode Suzuki, type sv650s (racemotor). De motor, die niet voorzien is van een kenteken, heeft een waarde van enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 jul -   17:52  
Doorrijden na aanrijding onder invloed, Terneuzen
Terneuzen - Vrijdagavond rond 22.00 uur is een 38-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden wegens doorrijden na een aanrijding, belediging van agenten en het rijden onder invloed. Rond 21.50 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er op de Donze Visserstraat in Terneuzen een auto tegen een geparkeerd staande auto was aangereden. Na de aanrijding reed de bestuurder van dit voertuig door. De eigenaar van de geparkeerd staande auto, een 45-jarige man uit Terneuzen, ging met zijn buurman achter de auto aan. Op de Grenulaan stopte de auto. De eigenaar van de geparkeerd staande auto belde de politie en gaf de locatie van de auto en het kenteken door. Door de politie die kort daarop ter plaatse kwam werd de bestuurder van de auto, de 38-jarige man uit de gemeente Terneuzen, vlakbij zijn voertuig aangetroffen. Toen de agenten de man aanspraken beledigde hij hen waarop hij is aangehouden. Uit ademanalyse op het politiebureau bleek dat de automobilist ongeveer 4 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.