Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
do 30 jun -   19:31  
Achtervolging vanuit België
Nummer Een - Rond 15.45 uur vanmiddag ontstond op Belgisch grondgebied een achtervolging van een personenauto door twee Belgische motoragenten. De achtervolging is voortgezet op Nederlands grondgebied. De personenauto is in de buurtgemeenschap Nummer Een in de gemeente Sluis tot stilstand gekomen. Hierbij is een verdachte, een 47-jarige man, aangehouden. Bij de aanhouding heeft de Belgische politie enkele schoten gelost. Niemand raakte gewond. De personenauto is in beslag genomen en Politie Zeeland doet onderzoek naar dit voorval waarbij ook de Belgische motoragenten gehoord zullen worden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 30 jun -   17:10  
Politie zoekt getuigen beroving
Goes - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een beroving op een man die plaatsvond in de nacht van maandag 20 juni op dinsdag 21 juni jl. tussen 01.35 uur en 01.55 uur in Goes. De beroving vond plaats op het paadje tussen de Statenhof en de Ringbaan-West. De daders hebben daar waarschijnlijk al een tijdje rondgehangen. Het slachtoffer, een 57-jarige Goesenaar, is om 01.35 uur vanaf de Zusterstraat door de Wijngaardstraat in de richting van de Beestenmarkt gelopen en ging vervolgens richting Goes-Noord. Op het paadje achter de Statenhof is het slachtoffer overvallen door twee personen die vervolgens vermoedelijk richting TV-toren zijn weggerend. Getuigen van deze beroving worden verzocht te bellen naar 0900-8844 of zich te melden op het politiebureau in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
do 30 jun -   16:07  
zonder simkaart niet 112 bellen
nederland - Het politie wil dat telefoons zonder simkaart het alarmnummer 112 niet meer kunnen bellen. Jaarlijks krijgt de alarmcentrale in Driebergen 4 miljoen oproepen; driekwart van die telefoontjes is volgens de politie onterecht. Kinderen krijgen vaak oude mobieltjes van hun ouders om mee te spelen. Elk jaar krijgt de alarmcentrale zo'n anderhalf miljoen telefoontjes van een mobieltje zonder simkaart. In slechts 0,8 procent van die gevallen gaat het echt om iemand die hulp nodig heeft. In het buitenland is het volgens het KLPD al zo dat mobieltjes zonder simkaart niet naar 112 kunnen bellen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 30 jun -   15:52  
Stormvloed Festival afgelast
Vrouwenpolder - De organisatie van Het Stormvloed Festival heeft tot zijn spijt het besluit moeten nemen om Het Stormvloed Festival te houden op 9 juli 2011 in Vrouwenpolder, te moeten afgelasten wegens de tegenvallende kaartverkoop. “Wij, als organisatie, betreuren dit ten zeerste, en danken de sponsoren en alle betrokkenen voor hun inzet.”aldus de organisatie. De organisatie heeft er tot het laatste alles aangedaan om het festival toch nog plaats te laten vinden. Ondanks alle inspanningen, reclamecampagnes mocht het niet baten. Wij zijn momenteel druk bezig om alles correct af te handelen. Een ieder die reeds een kaart heeft gekocht informeren wij maandag  a.s. via www.stormvloedfestival.nl over het terugbetalen van de kaarten. Wij danken een ieder voor het begrip. De organisatie van Het Stormvloed Festival info@stormvloedfestival.nl
wo 29 jun -   21:08  
achtjarige zoon zet auto van onwel geworden moeder aan de kant A58
Arnemuiden - Een 8-jarige jongen heeft vanmiddag het autostuur van zijn moeder overgenomen toen ze onwel werd op de A58 ter hoogte van Arnemuiden. De 30-jarige Vlissingse vrouw reed met haar 8-jarige zoon over de A58. De jongen bemerkte dat er iets met zijn moeder niet goed was toen ze in de middenberm reed en daarbij de vangrail raakte. Hij greep het stuur, stuurde de auto uit de berm en trok aan de handrem en verminderde de snelheid van de auto zodanig dat hij deze de berm in kon sturen naar de vluchtstrook aan de rechtkant van de weg. Dit had zijn vader hem geleerd voor het geval er ooit iets mis zou gaan met zijn moeder en zij zelf de auto niet meer aan de kant kon krijgen. Automobilisten die in de nabijheid reden zijn gestopt, hebben de politie gebeld en de vrouw en de jongen aangesproken. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht maar kon zelfstandig haar weg vervolgen
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 jun -   20:29  
Medicijnen verloren
's Heerenhoek-Goes-Wolphaartsdijk - Dinsdag zijn tussen 15.00 uur en 16.00 uur medicijnen verloren, mogelijk in een bus van connexxion op de route 's Heerenhoek-Goes-Wolphaartsdijk. Het betreffen twee doosjes Alprozelan. Bij inname door kinderen kan het gevaarlijk zijn. Wil de vinder de doosjes afgeven op het politiebureau of bij een apotheek?
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 jun -   03:18  
Hond in snikhete auto
Sluis - Een 58-jarige Duitse vrouw heeft vanmorgen rond half elf haar hond achtergelaten in de auto op een parkeerplaats aan de Sint Annastraat in Sluis. De vrouw uit Gummersbach had de ramen enkele centimeters opengelaten, maar de hond verkeerde in zodanige ademnood dat de politie hem rond half twaalf uit de auto heeft gehaald. De hond heeft gelijk water gekregen en maakt het nu weer goed. Zijn bazin kreeg een boete van tweehonderd euro.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 jun -   03:17  
Vissen met verboden vistuig, Neeltje Jans
Neeltje Jans - Dinsdagmiddag zijn twee mannen uit Goes bij Neeltje Jans betrapt op vissen met verboden vistuig. De mannen waren aan het vissen in de Oosterschelde en maakten gebruik van een staand want met een totale lengte van 150 meter. Ze werden staande gehouden door medewerkers van de gemeente en overgedragen aan de politie. Ook werden 30 harders en een rubberen boot met toebehoren in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 jun -   03:16  
Wielrenners in Westerscheldetunnel
Borssele - Dinsdag rond 12.00 uur kreeg de politie een melding dat er fietsers in de Westerscheldetunnel reden. Het ging om vier Engelse wielrenners, die geen borden hadden gezien. Toen zij in de tunnel reden hadden ze meteen in de gaten dat ze daar niet mochten fietsen maar konden niet meer terug. Zij kregen elk een bekeuring van € 110,-.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 29 jun -   03:15  
Brandstichting, 's-Gravenpolder
's-Gravenpolder - In de Kamperfoeliestraat in 's-Gravenpolder werd dinsdagmiddag door twee jongens van 13 en 14 jaar uit die plaats brand gesticht. Zij hadden eerst in de speeltuin een paal in brand gestoken. Daarna hebben zij over het voetpad bij een bankje bij de dijk brandbare vloeistof gegoten en aangestoken. Er was geen ernstige schade. De jongens zijn aangehouden ter zake baldadigheid; ze zullen worden doorverwezen naar HALT.
Gemaakt door: 112zeeland
di 28 jun -   00:21  
Doorrijden na aanrijding, Getuigenoproep
Aagtekerke - Maandagmiddag rond 16.25 uur vond er op de Prelaatweg in Aagtekerke een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. De bestuurder/bestuurster van één van de personenauto's reed na de aanrijding door. Een 66-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed over de Pelaatweg komende uit de richting van Westkapelle en gaande in de richting van Aagtekerke. Een oud model personenauto reed haar, op dezelfde weg, tegemoet. Omdat de tegemoet komende auto slingerde week de vrouw uit naar rechts om een aanrijding te voorkomen. Desondanks reed de tegemoet komende auto tegen de zijkant van haar auto. De vrouw bleef ongedeerd; haar auto raakte aan de linker zijkant flink beschadigd. Na de aanrijding reed de tegenpartij door in de richting van Westkapelle. Hij/zij reed in een bruine of goudkleurige personenauto, oud model, lijkend op een Opel Kadett (d-type). Getuigen worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
ma 27 jun -   23:15  
Illegaal vissen
Vrouwenpolder - Maandagmiddag rond 14.00 uur zijn twee mannen uit Helmon (leeftijd onbekend), aan de vluchthaven Neeltje Jans (thv Dijkgraaf A.M. Gelukweg) betrapt op het vissen met verboden vistuig. De mannen maakten gebruik van een warrelnet over een lengte van 100 meter. De zes zeebaarzen die ze hadden gevangen, het vistuig en hun rubberen boot zijn in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.
ma 27 jun -   16:10  
Mishandeling in Vlissingen
Vlissingen - Zondag rond 03.00 uur werd een 24-jarige Vlissinger in de Gerbrandystraat in zijn woonplaats zonder reden of oorzaak door enkele personen mishandeld. Het slachtoffer stond met twee vrienden te praten toen een onbekende man aan kwam lopen die ruzie zocht. Hij begon te vechten met de 24-jarige man. Ze vielen allebei en de 24-jarige verloor het bewustzijn. Vervolgens kwam er een auto aan waaruit twee mannen stapten die tegen het hoofd van de 24-jarige man gingen schoppen. De mannen zijn daarna weggereden in de richting van Koudekerke. Het slachtoffer is met de ambulance naar Goes gebracht, waar bleek dat hij een gebroken neus, een lichte hersenschudding, twee blauwe ogen, een bult en schaafwonden op zijn voorhoofd had opgelopen. Zondagavond werd de eigenaar van de auto, een 20-jarige Vlissinger, aangehouden en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.
ma 27 jun -   16:09  
Verlaten plaats ongeval
Terneuzen - Maandag rond 04.00 uur werd in de Burgemeester Geillstraat in Terneuzen een 39-jarige Terneuzense automobilist aangehouden. De man was tegen een lantaarnpaal en een personenauto gebotst en was daarna weggereden. Omstreeks 04.30 uur meldden getuigen dat de man eerst op de hoek Spuistraat / Stadhuisplein tegen de lantaarnpaal was gereden en daarna in de Burgemeester Geillstraat tegen een geparkeerde auto. De man is daarna weggereden. De politie trof de beschadigde auto later aan bij een woning en bleek de bewoner de eigenaar van de auto. De man was gewond aan zijn gezicht en moest voor behandeling naar de huisartsenpost. Hij is hij aangehouden en er werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat er geen alcohol in het spel was. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld en is bereid een schaderegeling te treffen.
ma 27 jun -   12:33  
Autobranden in Hulst en Sint Jansteen
Hulst - Sint Jansteen - In de nacht van zondag op maandag zijn in Hulst en Sint Jansteen twee auto's en een camper uitgebrand. Enkele andere auto's, een motor en vier fietsen liepen daarbij uiteenlopende schade op. De eerste melding kwam binnen bij de politie om 23.50 uur. Op het Kruideniersplein in Hulst stond een personenauto in brand. Aan weerszijden van de brandende auto stonden twee auto's geparkeerd. Beide hebben schade opgelopen. Om 00.25 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Om 00.45 bleek er in de Hoofdstraat in Sint Jansteen een personenauto onder een carport in brand te staan. De brand sloeg over op de carpoort en een motor en vier fietsen, die onder de carport stonden zijn verbrand. Om 01.15 uur was de brand onder controle. Tenslotte kwam om 01.35 uur de melding dat er in de Wilhelminalaan in Hulst een camper in brand stond. Naast de camper stond een personenauto die bij de brand schade opliep. Deze brand was om 02.00 uur onder controle. Naar al deze branden zal een technisch onderzoek worden gedaan.
ma 27 jun -   12:32  
Rijden onder invloed
Vlissingen - Op het Stadhuisplein in Vlissingen is zondag rond 04.00 uur een 20-jarige Vlissingse automobilist aangehouden voor rijden onder invloed. De man, die als beginnend bestuurder teveel had gedronken, was even voor zijn aanhouding op de Commandoweg tegen een paar geparkeerde auto's gereden. Eén van de eigenaren is de man achterna gegaan en heeft de politie gewaarschuwd. Toen agenten de auto stopten op het Stadhuisplein wilde de man eerst niet toegeven dat hij gereden had. Achter het stuur zat namelijk een andere man, hij verklaarde ook niets van een aanrijding af te weten. Maar uiteindelijk gaf de 20-jarige man toe dat hij het ongeval veroorzaakt had. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg ook nog een rijverbod van 5 uur.
ma 27 jun -   12:32  
Vrouw lastiggevallen in Middelburg
Middelburg - Op de Zandvoortweg in Middelburg werd zondagmiddag een 75-jarige Middelburgse vrouw door een onbekende man lastiggevallen. De vrouw kwam op de Zandvoortweg een man op de fiets tegen die haar afsneed waardoor zij moest stoppen. De man deed de vrouw een 'oneerbaar voorstel', trok daarna aan haar shirt en betastte haar. De vrouw rukte zich los waardoor haar fiets viel. De man schrok daarvan en de vrouw zag kans weg te fietsen. De man maakte haar nog attent op het feit dat de fietstas van haar fiets was gevallen, daarna reed hij weg in de richting van de Walcherseweg.
ma 27 jun -   12:31  
In bezit van drugs
Goes - Afgelopen nacht zijn in de omgeving van de Nobelweg in Goes drie mannen afkomstig uit de gemeenten Veere en Schouwen Duiveland en de stad Zierikzee, aangehouden voor het in bezit hebben van drugs. Ze waren allen in het bezit van XTC en kregen een boete van 100 euro.
ma 27 jun -   12:31  
Verdacht van openlijke geweldpleging
Terneuzen - Zaterdagavond om 21.00 uur is in Terneuzen een 18-jarige Terneuzenaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van drie personen. Allen; drie mannen in de leeftijd van 25-, 27- en 51 jaar en afkomstig uit Terneuzen, hebben aangifte gedaan. De oorzaak is niet bekend.
ma 27 jun -   12:30  
Eenzijdig ongeval
Lewedorp - Zondagmorgen rond 02.20 uur is op de Postweg in Lewedorp een 22-jarige automobilist uit Heinkenszand met zijn auto van de weg geraakt en tegen een boom aangereden. De man verklaarde dat hij was uitgeweken voor een overstekend dier en daarbij de macht over het stuur was verloren. Ambulancepersoneel hebben de man onderzocht maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Agenten roken een sterke weedlucht in de auto en doorzochten deze. Ze troffen drie zakjes hennep (1,3 gr.) aan. De hennep is in beslaggenomen. De man is meegenomen naar het bureau en daar is hem een bloedproef afgenomen.
zo 26 jun -   15:13  
Dronken vrouw
Middelburg - Een 44-jarige Middelburgse vrouw is zaterdagmiddag rond 17.30 uur zwaar onder invloed aangetroffen op het Jaagpad in haar woonplaats. Ze was gevallen en was daarbij gewond geraakt. Ze wilde zich niet laten behandelen door ambulancepersoneel en wilde geen personalia opgeven. De vrouw was erg agressief en is onder dwang in een politievoertuig gezet en meegenomen naar het politiebureau. Ze is later heengezonden met een bekeuring voor openbare dronkenschap.
zo 26 jun -   15:13  
Aanhouding voor aanranding
Middelburg - Zaterdagavond rond 23.30 uur is op de Kanaalweg in Middelburg een 22-jarige Vlissinger aangehouden op verdenking van aanranding van een 15-jarig Vlissings meisje op de Pottebakkerssingel in die plaats. De man wordt ervan verdacht het meisje onzedelijk te hebben betast. Het meisje heeft hiervan aangifte gedaan en de man is ingesloten.
zo 26 jun -   15:12  
Aanhouding voor belediging
Goes - Zondag rond 04.20 uur is op de Grote Markt in Goes een 23-jarige Vlissinger aangehouden voor het beledigen van een politieambtenaar in functie. Hij is meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden.
zo 26 jun -   15:12  
Alcoholcontrole in gemeente Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland heeft in samenwerking met een bureau dat in opdracht van Rijkswaterstaat een enquete hield, in de nacht van zaterdag op zondag, een alcoholcontrole gehouden op diverse plaatsen in de gemeente Terneuzen. In totaal zijn 684 bestuurders aan een blaastest onderworpen. 11 bestuurders ontvingen een bekeuring voor rijden onder invloed. Onder hen waren 3 beginnende bestuurders. Twee rijbewijzen zijn ingevorderd. De bedoeling van de enquete was om meer inzicht te krijgen waar de bestuurders hun alcohol hadden genuttigd.
zo 26 jun -   15:11  
Vechtpartij
Vlissingen - Bij een vechtpartij in het uitgaansgebied van Vlissingen zijn afgelopen nacht vier mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 24-jarige Vlissinger en een 23-jarige man uit de gemeente Veere te hebben mishandeld. De slachtoffers liepen hierbij hoofdwonden op en zijn behandeld in het ziekenhuis. De verdachten afkomstig uit Vlissingen (1) en Tiel (3) zijn in de leeftijd van 22 en 23 jaar. Na de vechtpartij bleef het onrustig in het uitgaansgebied in Vlissingen. Politieagenten hebben diverse malen personen gescheiden en assistentie verleend aan beveiligers. Omdat zich een groep van een twintigtal personen ophield t.h.v. het museum met enkel en alleen het doel conflicten te zoeken en zich op te dringen tijdens een politieoptreden is door de politie deze groep verwijderd, hierbij geholpen door een politiehond. Een 23-jarige Goesenaar is hierbij aangehouden voor aanstootgevend gedrag en het niet voldoen aan een bevel of een vordering.
Gemaakt door: Tommieboy
za 25 jun -   19:34  
Zeehond gered uit koelwaterinlaat Dow
Terneuzen - De brandweer van Dow en het Rope Rescue Team Terneuzen (RRT) hebben zaterdagochtend een babyzeehondje bevrijd uit de zeewaterinlaat bij Dow Terneuzen. Het mannetjeszeehondje van ongeveer 8 dagen oud is door het reddingsteam Jerommeke genoemd. Het beestje is overgedragen aan de zeehondencrèche in Pieterburen.
za 25 jun -   15:06  
Twee personen aangehouden
Hulst - Politie Zeeland heeft vrijdagavond rond 23.45 uur twee personen aangehouden op het Cornelis de Vosplein te Hulst. Een 17-jarige jongen afkomstig uit Hulst was door het lint gegaan en heeft vier terrastafels en twee terrasstoelen van een horecagelegenheid vernield. Toen de politie wilde overgaan tot zijn aanhouding werd dit belemmerd door een 21-jarige inwoner uit Axel. Beiden zijn aangehouden en ingesloten.
vr 24 jun -   22:08  
Locatie fietsen kijken in Vlissingen is gewijzigd
Vlissingen - Maandag 27 juni a.s. is het fietsenkijkavond in Vlissingen. De locatie waar de fietsen staan is gewijzigd: de fietsen staan gestald bij garage Kuzee, Marie Curieweg 5 in Ritthem. Heeft u uw fiets als verloren/gestolen opgegeven, dan bent u tussen 19.00 en 20.00 uur van harte welkom op bovenstaand adres om te kijken of uw fiets er tussen staat. Neemt u wel uw proces-verbaal van aangifte mee!
vr 24 jun -   22:07  
Inbraak in horecabedrijf
Middelburg - Vrijdag tussen 01.00 en 15.00 uur werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Vlasmarkt in Middelburg. Men kwam de zaak binnen door het vernielen van een deur. Er werd meer dan honderd euro gestolen. Ook werden enkele tientallen blikjes frisdrank / bier weggenomen.
vr 24 jun -   20:01  
Tas van krantenverkoper gestolen
Middelburg - Op de Pottenbakkerssingel in Middelburg werd vrijdag rond 16.00 uur de tas van een 32-jarige Terneuzense verkoper van de Daklozenkrant gestolen. De man stond bij de ingang van een winkel. Naast hem stond zijn tas die in een onbewaakt ogenblik werd weggenomen. In de tas zaten persoonlijke papieren, een horloge en een klein geldbedrag.
vr 24 jun -   20:00  
Zakkenrollerij
Vlissingen - In de Walstraat in Vlissingen is vrijdagmiddag een 18-jarige inwoonster van Rotterdam van haar mobiele telefoon beroofd. De telefoon werd in een onbewaakt ogenblik uit haar tas weggenomen.
vr 24 jun -   19:59  
Geld gestolen uit woning
Middelburg - Vrijdag tussen 02.00 en 15.00 uur werd ingebroken in een woning in de Prins Mauritsstraat in Middelburg. De bewoner miste uit zijn portemonnee enkele tientallen euro's en zag toen dat de voordeur op een kier stond. Deze was wel dicht geweest maar niet op het nachtslot.
vr 24 jun -   18:25  
Vlissinger geslagen
Vlissingen - Een 19-jarige Vlissinger kreeg vrijdag rond 04.00 uur op het Bellamypark in zijn woonplaats een klap in het gezicht, waardoor hij letsel opliep aan zijn oog. Hij groette een 16-jarige bekende met een klap op de schouder. De 16-jarige, die alcohol had gedronken, werd recalcitrant en sloeg na een woordenwisseling de 19-jarige op zijn oog. Personeel van een van de horecabedrijven heeft het letsel verzorgd. Ook is het slachtoffer nog bij zijn huisarts geweest. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling.
vr 24 jun -   18:24  
Inbraak in woning
Groede - Vrijdag tussen 11.00 en 12.10 uur werd ingebroken in een woning in de Voorstraat in Groede. Men is de woning binnengekomen door een deur open te breken. In de woning werden enkele kamers doorzocht. De bewoners missen een bedrag van enkele honderden euro's, een iPod en een afstandsbediening voor de televisie.
vr 24 jun -   15:17  
Diefstal aanhangwagen
Kamperland - Tussen donderdagochtend 10.00 uur en donderdagmiddag 15.00 uur is een aanhangwagen, die geparkeerd stond op een kampeerterrein aan de Mariapolderseweg in Kamperland, weggenomen. Het gaat om een beige aanhangwagen met oranje en grijze strepen. De aanhanger is voorzien van het Duitse kenteken AWQQ219. De aanhanger heeft een waarde van honderden euro's.
vr 24 jun -   15:17  
Diefstal uit woning
Domburg - Tussen donderdagavond 22.30 uur en vrijdagochtend 05.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Noordstraat in Domburg. Uit de woning zijn waardepapieren, een geldkistje en honderden euro's weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
vr 24 jun -   15:16  
Diefstal tuinbeelden
Oud-Vossemeer - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn, vanuit de voortuin bij een woning aan de Van Overvestraat in Oud-Vossemeer enkele tuinbeelden weggenomen. De beelden hebben een totale waarde van duizenden euro's.
vr 24 jun -   15:16  
Aanhoudingen wegens vernieling bushokje
Terneuzen - Donderdagavond rond 22.00 uur zijn er vernielingen gepleegd aan een bushokje aan het Stadhuisplein in Terneuzen. Er is een ruit vernield; het totale schadebedrag is onbekend. Om 22.05 uur zijn twee meisjes (16 en 19) en 3 jongens (16, 17 en 19) allen uit Terneuzen aangehouden. Bij verhoor bleek dat de 19-jarige man uit het groepje verantwoordelijk is voor de vernieling. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
vr 24 jun -   15:15  
Diefstal uit woning
Middelburg - Tussen donderdagochtend 07.00 uur en donderdagmiddag 16.00 uur is er ingebroken in een woning aan het Parelplein in Middelburg. Uit de woning is een laptop met onbekende waarde weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend. Uit de tuin bij de woning is een fiets met onbekende waarde weggenomen.
do 23 jun -   20:28  
Bezoek aan Lifeliner 2
Rotterdam - Dinsdagavond 21 juni was het zover, een aantal medewerkers van 112zeeland gingen naar de Lifeliner 2. Om 20.00 uur werden we verwacht in Rotterdam. 1 keer per jaar worden fotograven en belangstellenden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen achter de schermen bij de Lifeliner. We werden goed ontvangen met een lekker kopje koffie of thee. Er werd veel uitgelegd over hoe en wat bij de lifeliner. Het bezoek werd echter onderbroken omdat de lifeliner weg moest. Maar we hebben wel een leuke, gezellige en leerzame avond gehad. We willen de medewerkers van de lifeliner graag bedanken voor deze avond.
Gemaakt door: 112zeeland
do 23 jun -   15:31  
Van Rijn Brandbeveiliging ontvangt Keurmerk
Tholen - Kwaliteit is belangrijk. Dat weten ze bij Van Rijn Brandbeveiliging, en daar ligt dan ook altijd de nadruk op. Maar zeggen en doen zijn twee dingen. Het Thoolse bedrijf heeft daarom het “Keurmerk Opleidingsinstituten Bedrijfshulpverlening” aangevraagd én gekregen. Om dit keurmerk te ontvangen moeten opleidingsinstituten voldoen aan de Erkenningsregeling opgesteld door het Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Per 1 juni 2011 heeft Van Rijn Brandbeveiliging het keurmerk ontvangen. De directie en instructeurs zijn hier blij mee. Het streven is om de kwaliteit van alle cursussen zo hoog mogelijk te houden. Dit keurmerk is een bevestiging en waardering voor het geleverde werk. Voor de klanten van Van Rijn Brandbeveiliging is het fijn om te weten dat ze hun BHV cursus volgen bij een bedrijf die het keurmerk mag voeren. Veiligheid is belangrijk, en een ondernemer kan zijn geld ook maar een keer uitgeven. Diverse ondernemers stellen dan ook als eis dat het opleidingsinstituut in bezit is van het keurmerk. Van Rijn Brandbeveiliging doet zijn uiterste best om zijn klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn, en aan hun vragen te voldoen. Van Rijn Brandbeveiliging is een landelijk werkend bedrijf met vestigingen in Tholen en Lelystad. In beide plaatsen heeft het bedrijf de beschikking over een magazijn. In Tholen beschikt het bedrijf over een leslocatie voor de BHV trainingen die afgelopen winter nog vernieuwd is. Bij het bedrijf, met Thoolse wortels, werken naast de directie tien medewerkers die verspreid door Nederland wonen. Hiermee heeft het bedrijf een landelijke dekking. Naast de snelgroeiende afdeling veiligheidsopleidingen staat het bedrijf vooral bekend om de kwaliteit die geleverd wordt in het onderhouden en leveren van kleine blusmiddelen, noodverlichting, verbandmiddelen, AED, en andere veiligheidsmiddelen. Dit keurmerk is niet de enige stap die Van Rijn Brandbeveiliging zet. Van Rijn Brandbeveiliging heeft nog meer wensen en ideeën, waar u in de toekomst nog wel van zult horen. Van Rijn Brandbeveiliging bedankt alle klanten die het mede mogelijk gemaakt hebben om dit keurmerk te mogen ontvangen! Ook in de toekomst kunt u rekenen op de inzet van het personeel van Van Rijn Brandbeveiliging.
do 23 jun -   13:15  
Dodelijk ongeval Bathseweg te Rilland
Rilland - Rilland - Bij een zeer ernstige aanrijding op de Bathseweg tussen de gemeente Woensdrecht en Bath is vanochtend een 21-jarige vrouw uit de gemeente Reimerswaal om het leven gekomen. De automobiliste is van de dijk ter hoogte van het crossterrein van de weg geraakt en enkele meters lager tegen een boom geklapt. Hierbij is de bestuurster zeer ernstig bekneld geraakt. De brandweer, ambulance en politie zijn met spoed ter plaatse gegaan en zijn begonnen met het stabiliseren van het slachtoffer. Doordat het slachtoffer zodanig gewond was en het een ernstige beknelling betrof is direct een traumaheli opgeroepen. Helaas mocht alle hulp niet meer baten en is het slachtoffer ter plaatse overleden. Over de toedracht en van welke kant het slachtoffer af is gekomen heerst momenteel grote onduidelijkheid, maar de politie zal een sporenonderzoek houden om duidelijkheid te krijgen. De Bathseweg zal gedurende het onderzoek afgesloten blijven voor alle verkeer. Doorgaand verkeer wordt ter plaatse omgeleid.
wo 22 jun -   21:04  
Eenzijdig verkeersongeval bij Westdorpe
Westdorpe - Op de Finlandweg bij Westdorpe is woensdag rond 16.30 uur een 29-jarige Poolse automobilist uit de bocht gevlogen en tegen een boom gereden. Door de klap van de aanrijding raakte de man gewond. Hij is eerst nog zelf uit de auto gestapt, maar op advies van een getuige terug ingestapt. De brandweer kwam ter plaatse om het slachtoffer, dat nekklachten had uit de auto te halen. Hiervoor werd het dak van de auto geknipt. De man is naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht, waar bleek dat het opgelopen letsel meeviel.
wo 22 jun -   21:03  
Aanhouding in Vlissingen
Vlissingen - Woensdagmiddag werd in de Adriaen van de Vennestraat in Vlissingen een 50-jarige Vlissinger aangehouden wegens verbale bedreiging van een vrouw en het overtreden van een huisverbod. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.
wo 22 jun -   21:02  
Rijbewijs ingenomen van hardrijder
Ritthem - Op de N254 bij Ritthem werd woensdagochtend het rijbewijs ingenomen van een 21-jarige Rotterdamse automobilist. Op de N254, waar een snelheidslimiet van 100 km/h geldt, reed de Rotterdammer 155 km/h.
wo 22 jun -   19:51  
15 jaar geëist voor gifmoord
Zeeland - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag 15 jaar gevangenisstraf geëist tegen Galina R. De vrouw uit het Zeeuwse Kattendijke wordt ervan verdacht haar man te hebben vergiftigd. Zij zou het haargroeimiddel minoxidil in het likeurtje van haar man hebben gedaan. De 60-jarige Ad van den Doel overleed in maart 2009. In eerste instantie werd gedacht dat hij een natuurlijke dood gestorven was. Al snel werd echter duidelijk dat er meer aan de hand was. Ad had vlak voordat hij overleed tegen zijn dochter gezegd dat hij vermoedde dat zijn vrouw Galina hem vergiftigde. Zij is kort na zijn dood opgepakt. De rechter doet op 6 juli uitspraak.
wo 22 jun -   16:19  
Mediamarkt Middelburg ontruimd na binnenbrand.
Middelburg - De Mediamarkt in Middelburg is weer open. De winkel moest woensdagmiddag rond kwart over drie korte tijd ontruimd worden vanwege een mogelijke binnenbrand. Volgens bedrijfsleider Jaco van de Ridder kwam er rook uit een ventilatiekanaal. Daardoor bestond de vrees dat er gassen verspreid zouden worden door de winkel Bij een inspectie bleek daar van geen sprake. De oorzaak bleek een defecte ventilatiemotor. Nadat die was uitgeschakeld, was het probleem verholpen. De winkel kon na een half uur weer worden geopend en het personeel kon weer aan het werk. De brandweer was met drie wagens naar de Mediamarkt uitgerukt. Bron:pzc
di 21 jun -   23:15  
Auto-inbraken in Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in auto's die geparkeerd stonden aan de Meeuwenlaan en de Poststraat. Tot nu toe zijn drie aangiftes binnengekomen. De buit bestond voornamelijk uit navigatiesystemen en autoradio's.
di 21 jun -   23:14  
Woninginbraak in Zaamslag
Zaamslag - Aan de Veer is dinsdag tijdens afwezigheid van de bewoners, ingebroken in hun woning. Ze verlieten rond 10.00 uur hun huis. Toen ze een uur later terugkwamen, zagen ze dat er was ingebroken. Er was geld weggenomen en enkele sieraden. Schadebedrag is onbekend.
di 21 jun -   23:14  
Inbraak in kerk
Schoondijke - Bij een inbraak in een kerkgebouw is dinsdag een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt. Een getuige had rond 04.15 uur gezien dat er werd ingebroken in de kerk en belde gelijk de politie. Toen die ter plaatse kwam, werd niemand meer aangetroffen.
di 21 jun -   18:58  
Flinke vertragingen na aanrijdingen A58
Heinkenszand - Vanmiddag hebben er twee aanrijdingen plaats gevonden op de A58 ter hoogte van Goes en Heinkenszand . De eerste aanrijding vond plaats tussen Heinkenszand en Goes door nog onkende oorzaak botste diverse voertuigen met elkaar. Door dat er file ontstond was er een stukje terug ook nog een aanrijding gebeurd tussen twee personenauto's een bergingsbedrijf heeft de voertuigen weggesleept. Door de aanrijdingen ontstond er een flinke file in de richting van Bergen op Zoom .
di 21 jun -   17:51  
Dode man Middelburg, geen misdrijf
Middelburg - In een woning aan 't Zanddorp in Middelburg werd maandagmorgen 6 juni 2011 de 64-jarige bewoner van het pand dood aangetroffen. Uit uitgebreid onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. Gebleken is dat de 64-jarige man in zijn woning is gevallen en aan de gevolgen hiervan is overleden. De politie heeft het onderzoek afgesloten. De politie kwam 6 juni jl. rond 10.45 uur, bij de woning naar aanleiding van een melding van één van de omwonenden, die de man had zien liggen. Het was voor de politie nog geen heldere zaak, het kon gaan om een ongeval of een natuurlijke dood, maar ook een misdrijf werd niet uitgesloten. Er werd een team opgestart, wat bestond uit 12 personen Het team deed o.a. onderzoek naar de levensomstandigheden van de man. Ook was men bezig om de uren voordat de man was overleden in kaart te brengen. Op het lichaam werd, in Rijswijk door een forensisch pathaloog, sectie verricht.
di 21 jun -   10:07  
Drugs
Goes - Agenten van de Zeeuwse politie hebben maandagavond rond 20.15 uur op de Deltaweg in Goes een 24-jarige man uit Gent aangehouden. De auto trok in het centrum van Goes de aandacht waarop de agenten besloten het voertuig te volgen. Op de Deltaweg kreeg de bestuurder een stopteken waarna de inzittenden, allen afkomstig uit Gent, zijn gefouilleerd. Hierbij is een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen bij een 24-jarige man. Hij verklaarde dat hij van plan was om de hennep mee te nemen naar Belgie. Hij deed afstand van de hennep en moest een bedrag van 400 euro betalen.
di 21 jun -   10:06  
Aanhouding voor diefstal met geweld
Goes - Dinsdagmorgen is in Goes een 18-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. De man wordt ervan verdacht op 15 juni jl rond 22.35 uur in de Troelstralaan in Goes een 15-jarige jongen te hebben beroofd van zijn GSM. De jongen zat op een bankje en werd door de verdachte aangesproken. Plots werd hij door de verdachte in zijn gezicht gestompt en werd zijn GSM hardhandig uit zijn hand gerukt. De verdachte is voorgeleid.
di 21 jun -   10:05  
Man beroofd
Goes - In de nacht van maandag op dinsdag is een 57-jarige Goesenaar beroofd van zijn portemonnee. De man ging tussen 01.00 en 02.00 uur een luchtje scheppen en maakte buiten een wandeling. Toen hij op het voetpad bij de Statenhof liep, kreeg hij plotseling een klap op zijn hoofd met een (onbekend) hard voorwerp. Als gevolg van de klap kwam de man ten val. Zijn twee belagers hebben op een gegeven moment kans gezien om de portemonnee en de gsm van de man te pakken te krijgen. Deze namen zij mee. Hierna zijn de daders er vandoor gegaan. Het slachtoffer verklaarde dat de twee mannen maskers op hadden en dat hij de mannen niet kende. De man is door de aanval licht gewond geraakt aan zijn hoofd en handen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De Zeeuwse politie is direct een onderzoek gestart. Een hondengeleider is met zijn politiehond gaan zoeken naar de daders en ook heeft de technische recherche sporenonderzoek gedaan. Tot nu toe is er nog niemand aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 20 jun -   22:40  
korting op het Stormvloed Festival
Vlissingen - Event-safe biedt alle EHBO’ers en BHV’ers korting op het Stormvloed Festival. Aanbieding: Het Stormvloed Festival wat op 9 juli op het Breezandstrand van Vrouwenpolder gehouden wordt is een Hart Veilig evenement. Event-safe de medische zorgverlener van dit evenement mag in samen werking met Klover Producties u een fantastisch voorstel doen: Iedereen die in het bezit is van een reanimatie, AED, BHV of een EHBO diploma kan naar het stormvloed voor maar € 20 in plaats van € 27,50 ! Wat moet u doen? Koop voor vrijdag 24 juni 24.00 uur online een kaartje. U kiest bij uw aankoop voor optie speciale actie kaartjes. Nog meer actie voor U. Maakt u gebruik van deze mooie actie koop uw kaarten online en stuur event-safe een tweet of mail. Onder alle gebruikers van de actie wordt een mooi EHBO cadeau verloot. Stormvloed festival. Het stormvloedfestival is een nieuw festival op het strand van Vrouwenpolder. Op 9 juli komen onder meer Jan Smit, Gerard Joling, Wolter Kroes, Dean Saunders en vele andere top artiesten langs.
ma 20 jun -   18:54  
Brandweer uitgerukt voor gaslucht Middelburg.
Middelburg - De post Torenweg is maandagavond uitgerukt onder prio 1 voor een gaslucht Granaat ** in Middelburg. Om 18.01 uur gingen de piepers van de vrijwilliger van de post Torenweg. De volgende melding was op de pieper te lezen "P1 4533 Granaat ** Middelburg gaslucht" Met deze melding in gedachten spoeden de vrijwilliger zich naar de kazerne. Binnen enkele minuten was de TS 4533 bemand en is onder prio 1 uitgerukt naar boven genoemd adres. Ter plaatsen aangekomen is er een onderzoek ingesteld, na enig zoek werk werd de oorzaak van de gaslucht, wat eigenlijk een benzinelucht bleek te zijn ontdekt. Er stond een bromfiets benzine te lekken in een naast gelegen schuurtje. Na dat de brommer buiten was gezet, en het plasje benzine was opgeruimd. Was de gaslucht (benzine) verdwenen en kon de TS 4533 weer terug naar de kazerne Na een klein half uurtje was de TS weer terug op zijn post en uitruk gereed.
ma 20 jun -   10:41  
Inbraken en insluipingen in Middelburg
Middelburg - In Middelburg is in het afgelopen weekend in vijf woningen ingebroken of ingeslopen door onbekenden. In de nacht van zaterdag op zondag is in twee woningen ingebroken. In de General Hakewell Smithlaan hoorde de bewoner omstreeks middernacht een geluid. Op dat moment schonk de bewoner er niet zo veel aandacht aan en viel weer een beetje in slaap. Een uur later bedacht hij zich en ging toch het bed uit. Toen bleek dat één van de kamers bezocht was door inbrekers. De kamer was doorzocht.Vermoedelijk is/zijn de dader(s) op het balkon geklommen en hebben zij daarna een ruit vernield om binnen te komen. Op zondag 19 juni vond op de Oude Vlissingseweg ook een inbraak plaats. Tussen 14.15 en 16.15 uur werd ingebroken in een woning. Door een raam te breken kwam(en) de dader(s) de woning binnen.Uit de woning is geld weggenomen, alsmede een mp3-speler en een spelcomputer. In de nacht van zondag op maandag werden drie woningen in Middelburg bezocht door een insluiper. Vermoedelijk is deze inbreker de woningen binnengekomen doordat de bewoners hun huisdeuren niet hadden afgesloten. Mensen gaan er vaak van uit dat een deur op slot zit als je hem achter je dichttrekt. Dat is dus niet het geval. Inbrekers kennen zo hun maniertjes om heel gemakkelijk een woning binnen te komen als de deur niet afgesloten is.
zo 19 jun -   21:10  
Quad van de weg gehaald, Yerseke
Yerseke - Agenten zagen zaterdagmiddag in de Steeweg een man op een quad rijden die bij het zien van de politieauto er vandoor ging. In de Govert Flincklaan zagen ze de quad staan zonder verzekerings- of kentekenplaat. De bestuurder had zich verstopt in de tuin van een woning, bleek te gaan om een 37-jarige man uit Yerseke. Hij bekende dat hij de eigenaar was van de quad en onder invloed van alcohol had gereden. Hij ging vrijwillig mee naar het politiebureau. Daar kreeg hij een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal. De quad voldeed niet aan de wettelijke eisen en was niet verzekerd. De eigenaar heeft vrijwillig afstand gedaan van zijn voertuig
zo 19 jun -   21:09  
Man aangehouden voor verduistering
Reimerswaal - Door de politie is vrijdagavond een 31-jarige man uit Breda aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking. Sinds enige maanden was hij als chauffeur werkzaam bij een transportbedrijf in de gemeente Reimerswaal. In eerste instantie was hij aangehouden voor verduistering van een telefoon. Tijdens verhoor bleek dat hij ook nog twee dozen met geluidsapparatuur had verduisterd. Op zijn aanwijzing werden die teruggevonden in de bossages vlakbij Koudekerke. De man is na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.
zo 19 jun -   20:35  
Jongen vernielt autospiegel Middelburg
Middelburg - Een 17-jarige jongen uit de gemeente Veere is zondagmorgen betrapt bij het vernielen van een autospiegel. Bij de politie was omstreeks 05.30 uur melding gedaan dat op de Noordweg door enkele fietsers een spiegel was afgetrapt van een geparkeerde auto. De fietsers werden door agenten een eindje verderop staande gehouden. De 17-jarige jongen bekende dat hij de vernieling had gepleegd
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 jun -   20:29  
knrm helpt twee zeiljacht
hansweert - de vaders zitten net bij te komen van het vaderdagontbijt ,als de piepers gaan met de melding “vaartuig aan de grond prio2” . Ondanks een prio 2 varen we binnen 10 minuten uit. Door een stevige zuidwestenwind in kracht 6 Bft staan er lekkere golven. We varen richting Schor van Baalhoek waar het jacht tussen boei 59A en 61 aan de grond is gelopen. Als we bijna ter plaatse zijn komt de locale berger voorbij en gooit als eerste een lijn over naar het zeiljacht Stardust. Wij blijven standby liggen om eventueel te assisteren indien nodig. Als het zeiljacht los is ziet men kans om op eigen gelegenheid naar de haven van Hansweert te varen. Als we nog wat bij het zeiljacht liggen horen we via kanaal 16 een noodoproep van zeiljacht Yeraj , dat hun zeil is gescheurd en ze geen aandrijving meer hebben. Snel wordt naar het zeiljacht gevaren en een sleepverbinding gemaakt. We brengen het zeiljacht rustig naar binnen , een linke klus want we moeten rekening houden met tegenwind ,golven en stroming. Kwart voor een liggen we veilig achter de remming. De motor van het zeiljacht draait weer en kan zijn weg weer vervolgen. En wij schuiven aan bij de Vaderdaglunch.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 jun -   17:25  
auto in de sloot, Hulst
Hulst - Vanmiddag is er een ongeval gebeurt aan de hontenissestraat in hulst. In eerste instantie werd er groot alarm geslagen maar later bleek het allemaal mee tevallen. De traumaheli en de duikers werden geanulleerd.Er waren duikers op geroepen omdat er een auto in de sloot gereden zou zijn en er niet duidelijk was wat er precies aan de hand was. De personen konden zelf uit de auto klimmen en zijn behandeld door het ambulance personeel.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 jun -   16:40  
autobrand op a58 kapelle
kapelle - Zondagmiddag werden de blusgroepen Kapelle en Yerseke opgeroepen i.v.m MET een autobrand op de A58 rechter rijbaan (richting kruiningen hmp 144).Ter plaatse bleek dat er een brand onder de moterkap woedde. De brandweer was er snel bij. Het voorval zorgde enige tijd voor een korte file omdat het goed rookte, één rijstrook werd afgesloten. Een berger heeft het voertuig afgevoerd. De brandwee van Yerseke hoefde niet mee ter plaatse te komen
Gemaakt door: troetelbeer
zo 19 jun -   15:35  
Slachtoffer was 62-jarige man
Westkapelle - De man die zaterdagavond bij een ongeval om het leven kwam is een 62-jarige man uit de gemeente Goes.De man reed samen met zijn vrouw in de auto toen rond 18:45 uur de man onwel werd.Daardoor verloor de man de controle over het stuur waardoor hij in een bocht rechtdoor reed en op zijn kop in een droge sloot tot stilstand kwam.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 19 jun -   13:08  
Brandweer ingezet voor stormschade in Vlissingen
Vlissingen - De hoogwerker van de stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg is zondagmorgen uitgerukt voor een melding van stormschade. Bij de timmerfabriek aan de Koningsweg in Vlissingen was van morgen een raam los gewaaid. De brandweer is zonder spoed ter plaatse gegaan. De brandweerlieden hebben het raam er uit gehaald, zo dat het niet op de weg kon waaien. Na een klein half uur kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne.
zo 19 jun -   11:28  
Post Torenweg uitgerukt voor liftopsluiting Middelburg.
Middelburg - MIDDELBURG - De vrijwilligers van de post Torenweg Zijn vanmorgen uitgerukt voor een liftopsluiting aan de Meanderlaan te Middelburg. Omstreeks 10:30 kwam de melding binnen bij de alarmcentrale dat er een persoon opgesloten zou zitten in de lift aan de Meanderlaan.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 jun -   20:52  
Zeeuwse KNRM houdt grote oefening
Ellewoutsdijk - Zaterdag heeft de Zeeuwse KRNM een grote oefening gehouden op de Westerschelde. Rond de klok van tien uur kwam de melding bij de kustwacht binnen dat twee binnenvaartschepen een aanvaring hadden gehad in de buurt van Ellewoutsdijk. Eén van de schepen meldt dat er brand is ontstaan in het voorschip en dat er meerdere slachtoffers zijn. Ook het andere schip meldt diverse slachtoffers. Omdat het om een grote aanvaring gaat, word door de kustwacht een viertal reddingsstations opgeroepen, de Jan van Engelenburg uit Hansweert, Zeemanshoop uit Breskens, Winifred Lucy Verkade-Clark uit Cadzand en de Uly uit Westkapelle. Als eerste arriveert de reddingsboot uit Hansweert ter plaatse die direct een aantal opstappers op beide schepen afzet voor een eerste hulp en verkenning, ook word begonnen met het blussen van de brand. Korte tijd later arriveren ook de andere reddingsboten en worden per binnenvaartschip twee reddingsboten ingezet om de slachtoffers in veiligheid te brengen. Stuurman William houd ondanks de grote golven de Jan van Engelenburg netjes op plaats naast binnenvaartschip “de Elionie”. Hij luistert nauwkeurig naar de aanwijzingen die schipper Arjan aan de opstappers geeft. Gestructureerd gaan de redders te werk en ontfermen zich over de slachtoffers die op kundige wijze in veiligheid worden gebracht. Al gauw vertrekt de Reddingsboot Uly met een slachtoffer met brandwonden richting Terneuzen waar al een ambulance staat te wachten. Inmiddels komt de melding vanaf de Zeemanshoop die naast het binnenvaartschip “Rio 1” ligt, dat er twee opvarenden worden vermist. Direct word overlegt met de andere reddingsboten. Vervolgens vertrekt de reddingsboot uit Cadzand om opzoek te gaan naar de vermisten. Met zoekslagen zoeken zij het water van de Westerschelde af. Op beide binnenvaartschepen zijn inmiddels de slachtoffers in veiligheid gebracht en wordt besloten dat ook de Zeemanshoop gaat zoeken naar de vermisten. Deze worden al gauw gevonden ter hoogte van de Middelplaat, waar ze zich op één van de platen die in de Westerschelde zijn in veiligheid hebben weten te brengen. Ze worden door beide Reddingsboten opgehaald en voor onderzoek naar Terneuzen gebracht waar inmiddels weer al een ambulance klaar staat. “Het doel van deze oefening is om de samenwerking en communicatie nog meer te versterken”. Zo vertelt Edwin Kriekaard van de KNRM. “Ook kunnen we door deze oefening kennis en ervaring delen”. Een van de opstappers benadrukt dat dit heel erg belangrijk is. “Het gaat toch om mensenlevens die de dood in ogen zien. Als je zulke mensen kan redden, dat is dan ook het mooiste van ons werk en daar doen wij het dan ook voor”.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 jun -   20:19  
Man overleden bij ongeval foto+video
Westkapelle - Een man is zaterdagavond overleden bij een ongeval in Westkapelle. De man reed samen met een vrouw in een auto over de Grindweg toen hij rond 18:50 uur onwel werd.De auto belande in een droge sloot. Twee ambulances, de traumahelikopter uit Rotterdam, het blusvoertuig van Westkapelle en het snel interventievoertuig (SIV) en het hulpverleningsvoertuig uit Middelburg werden gealarmeerd om de inzittende te helpen.
za 18 jun -   20:04  
Jongen mishandeld
Zaamslag - Op het Plein in Zaamslag is zaterdag rond 02.00 uur een 17-jarige inwoner van de gemeente Terneuzen door enkele andere jongens, die hij niet persoonlijk kent, mishandeld. Toen de politie ter plaatse kwam reed de ambulance met het slachtoffer daarin juist weg. Het bleek dat de 17-jarige ruzie had gekregen met een andere jongen. Er ontstond vervolgens een vechtpartij waarbij de 17-jarige door deze jongen en enkele andere jongens tegen zijn hoofd werd geschopt. De jongens zijn vervolgens in een auto gestapt en weggereden. De 17-jarige hield aan de vechtpartij hoofd- en nekklachten over. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling.
za 18 jun -   20:03  
Mishandeling in Terneuzen
Terneuzen - Vrijdag tussen 09.00 en 09.30 uur is een 14-jarige jongen uit Terneuzen in de Handellaan in zijn woonplaats mishandeld. De jongen fietste door de Handellaan waar een groepje van ongeveer vijf jongens stond. Eén van hen schopte de 14-jarige tegen zijn been. De jongen viel en kwam op de straat onder zijn fiets terecht. Nadat hij ook nog in zijn gezicht was gestompt liep het groepje weg. Ten tijde van de mishandeling liepen een man en een vrouw op de stoep. De politie wil graag met deze mensen in contact komen. Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.
za 18 jun -   20:02  
Handel in drugs
Middelburg - Op de Oude Vlissingseweg werden donderdagmiddag twee mannen aangehouden voor handel in harddrugs. Een 50-jarige Middelburger verkocht daar heroïne aan een 30-jarige man uit Oost-Souburg. Beiden werden aangehouden met enkele bolletjes heroïne op zak. Hierna is er met toestemming van de 50-jarige man in zijn woning in Radenhove in Middelburg onderzoek gedaan. Daar werden nog een potje met een onbekende hoeveelheid heroïne aangetroffen en twee nepvuurwapens. Alles werd in beslag genomen. Eén van de nepvuurwapens, een bolletjespistool, behoorde toe aan een 23-jarige medebewoner en ook hij werd aangehouden. De 30-jarige man uit Oost-Souburg deed afstand van de heroïne en is inmiddels in vrijheid gesteld. Ook de 23-jarige Middelburger, die afstand deed van het bolletjespistool is weer vrij. De 50-jarige Middelburger is in verzekering gesteld.
za 18 jun -   20:02  
Inbraak in woning in Middelburg
Middelburg - Zaterdag tussen 04.00 en 12.00 uur werd ingebroken in een woning in de Prins Mauritsstraat in Middelburg. Uit de woning werd een portemonnee met daarin enkele honderden euro's en persoonlijke papieren gestolen.
za 18 jun -   20:01  
Verkeersongeval in Vlissingen
Vlissingen - Op de Nieuwe Vlissingseweg vond vrijdagavond een aanrijding plaats. Een 23-jarige Middelburgse automobilist reed vanuit Vlissingen in de richting van Middelburg. Uit tegenovergestelde richting kwam een 57-jarige man uit Oost-Souburg. De Middelburger verloor de macht over zijn stuur ter hoogte van de afslag Vrijburg tijdens het inhalen en slipte. Hij belandde op de rijbaan voor tegengesteld verkeer en botste tegen de auto van de 57-jarige man. De 23-jarige weigerde een ademanalyse waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij werd aangehouden waarbij hij zich verzette en een agent beledigde. De man is naar Torentijd gebracht. Na het afleggen van een verklaring is hij zaterdagmiddag weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: Krukeltje
za 18 jun -   14:05  
Melding groot waterongeval Goese Sas
Wilhelminadorp - Vanmiddag rond 13.00 werden de hulpdiensten opgeroepen voor 2 vermiste duikers in het Goese Sas. De duikers van de brandweer Goes en Tholen werden in eerste instantie opgeroepen. 5 minuten later werd de melding groot waterongeval gegeven, ook de duikers van de brandweer van Middelburg zijn opgeroepen. De ambulance 104 en de traumaheli uit Rotterdam gingen met spoed ter plaatse.
za 18 jun -   12:47  
Concert at SEA afgelast i.v.m harde wind
Brouwersdam - Het Concert at SEA in het Zeeuwse Renesse is afgelast wegens het slechte weer. De burgemeester van Schouwen-Duiveland Gerard Rabelink heeft dit zaterdag besloten op basis van advies van deskundigen. Foto: Foto Rob Verhorst De windvlagen en de stevige buien die zijn voorspeld, zijn te sterk om de veiligheid van de bezoekers te kunnen garanderen, laat de organisatie weten. De festivalorganisatie staat achter de beslissing van de burgemeester. „De veiligheid en het comfort van onze bezoekers zijn het belangrijkst. Er is geen sprake van een calamiteit, maar het zijn veiligheidsoverwegingen”, aldus festivaldirecteur Lesley Grieten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 18 jun -   12:11  
binnenbrand Vlissinen
Vlissingen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een binnenbrand aan de Paauwenburgweg te Vlissingen. Omstreeks 17:18 uur kwam de binnenbrand melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit (4536) en tankautospuit (4541) onder prio 1 ter plaatse stuurde al snel bleek het te gaan om een middelbrand en werd ladderwagen (4551) met spoed ter plaatse gestuurd. De brandweer heeft de binnenbrand geblust. Hoe groot de schade is is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 17 jun -   22:16  
Inbraak in clubgebouw, Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - Tussen donderdagavond 21.30 uur en vrijdagochtend 09.30 uur is er ingebroken in het clubgebouw van een sportvereniging in Burgh-Haamstede. Uit het clubgebouw zijn tientallen euro's, etenswaren en frisdrank met onbekende waarde weggenomen. Er is een ruit vernield; het totale schadebedrag is onbekend.
vr 17 jun -   22:14  
Scooter gestolen in Vlissingen
Vlissingen - Vrijdag tussen 01.30 en 10.30 uur werd in de Kanariesprenk in Vlissingen een scooter gestolen. De scooter, merk Yamaha, kleur donkerpaars, kenteken D843JZ, stond op stuurslot en kettingslot in voortuin van een woning. De waarde bedraagt enkele honderden euro's.
vr 17 jun -   22:14  
Rijden onder invloed, rijbewijs kwijt
Goes - Op de 's-Heer Hendrikskinderendijk in Goes werd vrijdag om 03.00 uur een een 37-jarige automobiliste uit Middelburg aangehouden voor rijden onder invloed. De politie kreeg even daaroor een melding dat de vrouw, die onder invloed van alcohol verkeerde, over de Oostwal in Goes reed. Zij werd door de politie gezien op de Ringbaan West. Bij het Tiendenplein kreeg zij een stopteken, maar zij reed gewoon door over de Deltaweg, de A58 op. De vrouw had daarbij de hele weg nodig. Op de afrit Heinkenszand kwam de vrouw uiteindelijk tot stilstand. Bij haar aanhouding bleek de automobiliste bijna 4x teveel alcohol gedronken te hebben. Zij kreeg een rijverbod van 11 uur en moet ook haar rijbewijs, dat zij op dat moment niet bij zich had, inleveren.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 17 jun -   09:28  
Man overleden bij ongeval in Gapinge
Gapinge - Op de kruising Weelweg / Kreekweg vond vrijdag rond 03.15 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij de bestuurder, een 25-jarige man uit Middelburg, om het leven is gekomen.De man reed met zijn auto tegen een boom en raakte bekneld. Politie, brandweer en ambulance kwamen kort na het ongeval ter plaatse en ook de traumaheli werd gewaarschuwd.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 17 jun -   09:27  
Jongen aangehouden na mishandeling
Middelburg - Donderdagavond rond 18.15 uur is een 16-jarige jongen uit de gemeente Middelburg, aan de Kanaalweg in Middelburg aangehouden wegens mishandeling.De jongen wordt ervan verdacht kort daarvoor een 15-jarig meisje uit de gemeente Middelburg te hebben mishandeld. Het meisje is enkele malen in haar gezicht geslagen.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 17 jun -   09:26  
Camper gestolen bij inbraak
Hulst - Tussen woensdagavond 21.00 uur en donderdagochtend 07.15 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Azieweg in Hulst.Om binnen te komen is er een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend. Uit het pand zijn auto-onderdelen, een grote hoeveelheid gereedschap en geluidsapparatuur met onbekende waarde weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 17 jun -   09:25  
Fietsenkijkuurtje politie Zierikzee
Zierikzee - Zaterdag 25 juni a.s. is er weer een fietsenkijkuurtje op het politiebureau in Zierikzee.Heeft u uw fiets als gestolen/verloren opgegeven, dan bent u van harte welkom tussen 10.00 uur en 11.00 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
do 16 jun -   11:05  
Agressieve dronkelap aangehouden, Middelburg
Middelburg - In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 01.30 uur, werden agenten van de Zeeuwse politie gestuurd naar een café in de Reigerstraat in Middelburg. In het café werd een vreselijke agressieve man in bedwang gehouden door cafégasten. De man had, volgens getuigen, de deur van het café vernield en ook een ruit van een pand in de Lange Delft. De man ging kennelijk compleet door het lint toen een medewerker van het café tegen hem zei dat hij geen bier meer kreeg, omdat hij al teveel had gehad. De man is hierop naar buiten gelopen. Hij wilde buiten tegen de gevel van een woning gaan plassen. Toen de cafémedewerker hem hierop aansprak verloor de man zijn zelfbeheersing en kwam hij terug het café in om de deur te vernielen en bedreigingen te uiten. Door de agenten is de man van de cafégasten overgenomen en vervoerd naar het bureau. Ook werden verschillende getuigen gehoord. De man, een 40-jarige inwoner van Bergen op Zoom, liep twee flinke snijwonden op in zijn armen. Deze zijn gehecht. Hij mag het café nooit meer bezoeken en wordt vandaag verder verhoord door de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 16 jun -   11:04  
Eindhovenaren aangehouden wegens bedreiging, Ritthem
Ritthem - Woensdagavond omstreeks 23.15 zag een 53-jarige medewerker van een bedrijf aan de Marie Curieweg in Ritthem twee ongenode gasten lopen op het bedrijfsterrein waar hijzelf werkt. Hij is, samen met een andere medewerker, naar de twee mannen toegelopen en vroeg hen wat zij daar kwamen doen. Omdat hij dacht dat de twee mannen inbrekers waren heeft hij de autosleutels van de auto waar zij mee waren, snel uit het contact gehaald. Direct werd de politie via 112 ingeschakeld. Eén van de twee mannen begon de 53-jarige direct met de dood te bedreigen. Op het moment dat de twee mannen in de richting van de werknemers kwamen, hoorden zij al de sirenes van de toesnellende politieauto's. Toen agenten van de Zeeuwse politie ter plaatse kwamen zijn de twee mannen aangehouden. Eén, een 21-jarige man uit Eindhoven, werd vanwege de bedreigingen aangehouden en de ander, een 19-jarige man uit dezelfde plaats, werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De 19-jarige is na verhoor weer in vrijheid gesteld. De 21-jarige zit nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
do 16 jun -   10:40  
ongeval,'s- heer arendskerke.
's- heer arendskerke. - Vanmorgen rond half 9 is er een eenzijdige ongeluk gebeurt op de nijverheidsstraat in 's- heer arendskerke. Bij het ongeluk is één persoon gewond geraakt. De brandweer is ter plaatse gekomen om de persoon uit de auto te knippen. De gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis in goes.
Gemaakt door: troetelbeer
do 16 jun -   10:38  
Brandweer assisteert ambulance
Middelburg - De brandweer is woensdagavond gealarmeerd om de ambulance te assisteren. Rond 19:20 uur werd de ladderwagen van de post Stromenweg gealarmeerd om zonder spoed naar de Buitenruststraat in Middelburg te gaan.
Gemaakt door: troetelbeer
do 16 jun -   10:33  
Aanrijding in Terneuzen
Terneuzen - Bij de verkeerslichten op de kruising N61/Tractaatweg in Terneuzen zijn woensdag rond 15.15 uur een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen.Een 54-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen reed over de N61, rechtdoor richting Zaamslag.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 15 jun -   18:19  
Meisje aangereden door bromfiets
Lewedorp - De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat plaatsvond dinsdag, 14 juni, rond 15.00 uur op de Postweg in Lewedorp.Een 12-jarig meisje uit de gemeente Borsele fietste rond 15.00 uur met een aantal andere fietsers over de Postweg in Lewedorp. Het betreft het gedeelte net voor het viaduct over de snelweg. Een bromfietser op een zwarte bromfiets wilde de fietsers passeren en raakte met zijn stuur het stuur van de fiets van het meisje.
di 14 jun -   19:49  
Dood Bart Koster onderzocht
Internationaal - Het onderzoek naar de doodsoorzaak van Bart Koster in het Turkse Marmaris is nog in volle gang. Terwijl op het lichaam sectie wordt verricht, zoeken agenten op de plek waar hij omkwam naar meer aanwijzingen. Ondertussen is zijn weduwe Mireille maandagavond herenigd met haar kinderen. Voor haar betekent de vondst van het lichaam van Bart de afsluiting van vijf dagen van onzekerheid.
di 14 jun -   19:11  
Diefstal koper
Middelburg - Vanaf een afgesloten bedrijfsterrein aan de Kleverskerkseweg zijn tussen vrijdagmiddag en dinsdagmorgen koperen buizen weggenomen. De buizen, met een totaal gewicht van 100 a 150 kg, zijn weggenomen uit een container. Het schadebedrag is niet bekend.
di 14 jun -   19:10  
Vlissinger is rijbewijs kwijt
Vlissingen - Een 26-jarige automobilist uit Vlissingen is dinsdag rond middernacht betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Dit gebeurde op de Koudekerkseweg in zijn woonplaats. De bestuurder is meegegaan naar het bureau voor de ademanalyse. Daar blies hij 375 ug/l terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie beslist over de teruggave ervan.
di 14 jun -   00:46  
Containerbrand in Goes
Goes - Vanavond om 23.21 uur kreeg de brandweer van Goes ( 4741) een melding binnen van een containerbrand aan de Marconistraat in Goes. Ten hoogte van supermarkt Jumbo stond een kledingcontainer van het leger des heils in brand. De brand was snel geblust en de brandweer kon weer terug keren naar de kazerne.
Gemaakt door: Krukeltje
ma 13 jun -   23:46  
Zoekactie langs spoor 's-Heerarendskerke
Vanavond rond 22.15 zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een melding ongeval overweg sinoutskerkseweg te 's-Heerhendrikskinderen.
ma 13 jun -   23:07  
Achtervolging door centrum
Vlissingen - Een motoragent van de Zeeuwse politie zag op zondagmiddag, rond 14.00 uur, een motorfiets rijden door de Spuistraat. Dat feit op zich is niet zo heel bijzonder, maar wat deze motor bijzonder maakte voor de agent was dat er geen kentekenplaat op zat. Dan gaan bij de meeste agenten een heleboel belletjes rinkelen. Zo ook bij deze agent. Hij besloot de bestuurder, die overigens ook nog zonder helm reed, te controleren en reed hiertoe achter de motorfiets aan. Deze gaf een flinke dot gas en ging er vandoor in de richting van de Gasthuisstraat en de Provooststraat. Het gas werd diep ingetrapt en de rit ging in de richting van het centrum van Vlissingen waar het erg druk was, omdat er Pinkstermarkt gehouden werd. De bestuurder vloog door de Molenstraat en het Bellamypark over. Zonder te kijken scheurde hij over kruisingen en de motoragent heeft op een gegeven moment zelfs zijn sirenes en zwaailichten aan gezet, puur om het argeloze publiek te waarschuwen dat er een gevaarlijke situatie gaande was. Diverse mensen moesten op de Nieuwendijk opzij springen om de motorrijder te ontwijken. De snelheid van de motor lag op een gegeven moment boven de 70 km/u. (o.a. in 30-km-zones) Op een leeg stuk rijbaan op de Koningsweg kon de motoragent de bestuurder van de andere motor inhalen en hem tot stoppen dwingen. De bestuurder is direct aangehouden door de motoragent.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   20:19  
Ongeval materiele schade, Terneuzen
Terneuzen - Zaterdagochtend om ongeveer 06.10 uur kwam er bij de Zeeuwse politie een melding binnen dat er een flink ongeluk was gebeurd op de rotonde bij de Serlippensstraat/Rooseveltlaan. Agenten zijn direct ter plekke gegaan en troffen onderaan de dijk op de Rooseveltlaan een personenauto aan. Bij de auto waren geen inzittenden aanwezig. Wel lag de hele rijbaan bezaaid met glas, auto-onderdelen en tassen die vermoedelijk afkomstig waren uit de auto's die bij het ongeluk betrokken waren geweest en waren diverse verkeersborden omgebogen doordat er tegenaan was gereden. De tweede auto, waar getuigen het over hadden gehad, was nergens te bekennen. Doordat er helemaal niet duidelijk werd hoe het ongeluk gebeurd was, zijn de verkeers-ongevallen-analisten van Politie Zeeland naar de ongevalsplaats gekomen om onderzoek te doen. Ten behoeve van dit onderzoek is de Rooseveltlaan de hele ochtend afgesloten geweest. Agenten hadden inmiddels de tweede auto aangetroffen op een parkeerplaats bij het jachthaventje even verderop. Enige tijd later kwam de bestuurster van de naar beneden gereden auto zich melden op het politiebureau. Zij had, na het ongeluk, contact opgenomen met haar verzekering en daar hadden ze haar verteld dat zij geen contact op hoefde te nemen met de politie, omdat er geen gewonden waren gevallen bij het ongeluk. De 36-jarige vrouw uit Terneuzen verklaarde dat zij een auto voor haar wilde inhalen. Dat deed zij net voor de rotonde. Omdat de weg nat was geregend slipte zij, raakte de andere auto en haar auto reed vervolgens van de weg af. De andere auto was over de kop geslagen. De inzittenden van de andere auto waren naar haar toegekomen om te kijken of alles goed met haar was en alle betrokkenen hebben de afspraak gemaakt om samen een schadeformulier in te vullen. Dat is ook gebeurd. De betrokkene uit de andere auto, een 19-jarige man uit Schalkhaar, kwam zich ook melden op het politiebureau. Hij verklaarde dat hij werd ingehaald door de vrouw en dat zij zijn auto raakte tijdens deze manoeuvre. Hierdoor was de vrouw van de dijk af gereden en zijn auto was een paar keer over de kop geslagen. Omdat er geen gewonden waren hebben alle betrokkenen met elkaar afgesproken een schadeformulier in te vullen. Allebei de voertuigen waren total loss en zijn weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 13 jun -   19:27  
Lichaam vermiste Zeeuw in Turkije gevonden
Marmaris (Turkije) - In Turkije is het stoffelijk overschot van de Nederlandse man gevonden die sinds donderdag werd vermist. Over de doodsoorzaak van de 53-jarige man uit Yerseke is nog niets bekend. De man keerde donderdag niet terug na een fietstocht in de buurt van Marmaris en werd sindsdien vermist. Het leger en de politie hebben gisteren en vandaag een grote zoektocht gehouden naar de man. De echtgenote van de man is in de Turkse badplaats. Het paar was in Marmaris voor een vakantie.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   16:50  
Jongens redden man uit water.Hansweert
Hansweert - Op de Zouteweg in Hansweert is vandaag een man te water geraakt. De melding kwam binnen om 16:40 uur. Het zou gaan om een man die in het water was gevallen. Ter plaatse bleekt het te gaan om een man die in het water lag en door jongens werd boven gehouden. De hulpdiensten waren snel ter plaatsen. De jongens hadden een touw over grote vijver gemaakt. De opa van een van de jongens wilde het ook proberen maar viel in het water en kwam met zijn hoofd tegen de rand van de vijver en ging onder.Een jongen hield de man boven en de andere belde direct 112 . De man was even buiten bewustzijn. De man is door de twee jongens uit het water gehaalt. Door het snel optreden van de kleinzoon en zijn vriendje hebben zij het leven van zijn opa gered . De man is opgevangen door het ambulancepersoneel en is over gebracht naar het ziekenhuis in Goes.De man hield er een hersenschudding en wat hechtingen aan over, maar maakt het goed.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   16:18  
Mercedes gestolen, Brouwershaven
Brouwershaven - In de nacht van zondag op maandag, tussen 00.00 en 09.00 uur, werd een personenauto gestolen in Brouwershaven. De auto betreft een Mercedes type E-200 in de kleur grijs. De auto was afgesloten achtergelaten door zijn eigenaar en er zijn geen braaksporen te vinden, dus het is niet bekend hoe de auto is weggenomen. Het kenteken van de auto is: GT-LJ-74.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   16:17  
Auto gestolen door bekenden, Vlissingen
Vlissingen - Een 47-jarige man uit de gemeente Reimerswaal reed zondagavond rond 23.00 uur in zijn auto door Vlissingen. De man had wat bekenden van hem in de auto. Ter hoogte van de Aagje Dekenstraat in Vlissingen ontstond een ruzie tussen de inzittenden van de auto en de eigenaar zette zijn auto aan de kant, omdat hij vond dat er wat passagiers uit de auto moesten stappen. De ruzie ging over een voorval uit het verleden. De 47-jarige man stapte uit zijn auto om de rest er uit te laten, maar dat lukte niet helemaal. De passagiers kwamen wel uit de auto, maar sloegen de eigenaar, volgens eigen zeggen, in elkaar en gingen er met zijn auto vandoor. Later die avond is de auto in Rotterdam aangetroffen door de politie aldaar. Ook zijn er meteen twee verdachten bij de auto aangehouden. Het betreffen een 40-jarige man uit Poortugaal en een 50-jarige man met een tot nu toe onbekende woonplaats. De twee aangehouden verdachten zitten nu vast en worden op een later tijdstip gehoord over hun betrokkenheid bij deze diefstal.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   15:46  
eiergooier aangehouden,Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van zondag op maandag (omstreeks 02.45 uur) is een 17-jarige Terneuzense jongeman aangehouden op verdenking van eieren gooien tegen een woning. De jongeman werd door getuigen op heterdaad betrapt toen hij eieren gooide tegen de ruiten van een woning aan de Langs de Kreek in Terneuzen. De jongen wordt er van verdacht al meerdere keren eieren tegen de ruiten van de woning te hebben gegooid. Toen de getuigen hem aanhielden hebben deze hem onmiddellijk overgedragen aan agenten van de Zeeuwse politie. De jongeman is naar Torentijd gebracht en heeft daar de nacht doorgebracht. Op maandagochtend is hij verhoord in het bijzijn van zijn vader, omdat hij nog minderjarig is. Hij is, na dit verhoor, weer in vrijheid gesteld. Hij ontkend iets te maken te hebben met de vernieling.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   15:39  
Lichaam Bart Koster mogelijk gevonden
Yerseke - DeTurkse autoriteiten hebben maandag het lichaam mogelijk gevonden van de sinds donderdagochtend vermiste Zeeuw Bart Koster. Dit meldt het Turkse nieuwsbureau IHA NEWS. De politie heeft tragische nieuws bevestigd. De 54-jarige Koster uit het Zeeuwse Yerseke word sinds donderdagochtend vermist in de Turkse badplaats Marmaris. Onderzoek moet uitwijzen dat hij het is zo ja hoe is hij om het leven is gekomen. bron:IHA NEWS
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   15:38  
Getuigen gezocht, N59 Kerkwerve
Kerkwerve - Omstreeks 12.00 uur maandagmiddag vond op de N59 ter hoogte van Kerkwerve een aanrijding plaats tussen een Duitse personenauto en een Nederlandse personenauto met caravan. Op dat tijdstip was het filerijden op de N59 doordat alle vakantiegangers weer huiswaarts keerden. Vanaf de Boogerdweg kwam een personenauto aangereden, vermoedelijk een grijze Mercedes, deze stak met hoge snelheid de N59 over. Hierdoor moest de 67-jarige Duitse automobilist flink op zijn rem trappen. Het gevolg was een aanrijding, want een 55-jarige automobilist uit Ouddorp kon niet meer op tijd remmen en reed achterop de Duitser. Door de aanrijding ontstond schade aan beide auto's, maar ze konden nog wel verder rijden. De caravan moest door een takelbedrijf van de auto afgehaald worden, omdat de trekhaak helemaal verbogen was. De Zeeuwse politie zoekt getuigen van de aanrijding, omdat ze graag wil weten wie de bestuurder was van de auto die zich zo gevaarlijk gedroeg. Het vermoeden bestaat dat de automobilist zijn rit, na de gevaarlijke oversteek, vervolgde over de Zwaardweg in de richting van de Delingsdijk. Getuigen die iets meer kunnen vertellen over de tot nu toe onbekende bestuurder worden verzocht zich te melden via 0900-8844
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   15:37  
Inbraak bedrijf, Goes
Goes - Bij een bedrijf aan het Geldeloozepad in Goes is het afgelopen weekend ingebroken. De inbraak werd op maandagmorgen omstreeks 08.30 uur ontdekt door een passant. De inbreker(s) is/zijn het pand binnengekomen door een ruit te verbreken. Uit het bedrijf is een geldbedrag meegenomen. De technische recherche van politie Zeeland heeft sporenonderzoek gedaan
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   14:45  
Achtervolging door centrum Vlissingen
Vlissingen - Een motoragent van de Zeeuwse politie zag op zondagmiddag, rond 14.00 uur, een motorfiets rijden door de Spuistraat. Dat feit op zich is niet zo heel bijzonder, maar wat deze motor bijzonder maakte voor de agent was dat er geen kentekenplaat op zat. Dan gaan bij de meeste agenten een heleboel belletjes rinkelen. Zo ook bij deze agent. Hij besloot de bestuurder, die overigens ook nog zonder helm reed, te controleren en reed hiertoe achter de motorfiets aan. Deze gaf een flinke dot gas en ging er vandoor in de richting van de Gasthuisstraat en de Provooststraat. Het gas werd diep ingetrapt en de rit ging in de richting van het centrum van Vlissingen waar het erg druk was, omdat er Pinkstermarkt gehouden werd. De bestuurder vloog door de Molenstraat en het Bellamypark over. Zonder te kijken scheurde hij over kruisingen en de motoragent heeft op een gegeven moment zelfs zijn sirenes en zwaailichten aan gezet, puur om het argeloze publiek te waarschuwen dat er een gevaarlijke situatie gaande was. Diverse mensen moesten op de Nieuwendijk opzij springen om de motorrijder te ontwijken. De snelheid van de motor lag op een gegeven moment boven de 70 km/u. (o.a. in 30-km-zones) Op een leeg stuk rijbaan op de Koningsweg kon de motoragent de bestuurder van de andere motor inhalen en hem tot stoppen dwingen. De bestuurder is direct aangehouden door de motoragent. De man bleek een 18-jarige Middelburger die niet in het bezit was van een motorrijbewijs. De motor was ook niet zijn eigendom, maar die van een maat van hem, een stadsgenoot van dezelfde leeftijd. De kentekenplaat van de motor bleek in de buddysit van de motor te liggen. De motor staat nu op het politiebureau gestald en de eigenaar wordt nog nader gehoord door de agenten van de Zeeuwse politie. Het is namelijk nog niet helemaal duidelijk of de eigenaar de bestuurder toestemming had gegeven om op zijn motor te rijden. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor zijn gevaarlijke rijgedrag, het rijden zonder kentekenplaat, het rijden zonder helm, het negeren van een stopteken en rijden zonder rijbewijs.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   14:30  
reddingshonden kunnen niet zoeken in Turkije
Yerseke - De reddingshondenbrigade, RHWW die in Turkije willen zoeken naar de vermiste man uit Yerseke, kunnen niet vertrekken. Om dat de benodigde papieren niet gemaakt kunnen worden. De mensen die er over gaan zijn met pinksterverlof. De groep kan in Turkije kommen maar niet verder. Ze hebben toestemming nodig om met het vliegtuig naar de badplaats te kommen waar de man is vermist en die papieren kunnen nog niet gemaakt worden. Kijk ook op de site www. reddingshonden.nl
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   13:51  
Getuigen houden dronken automobilist tegen, Hulst
Hulst - Getuigen houden dronken automobilist tegen, Hulst Om ongeveer 03.45 uur in de nacht van zondag op maandag belden diverse getuigen naar de Zeeuwse politie dat er op hetzelfde moment een Belgische automobilist werd tegengehouden door omstanders op de Markt in Hulst, omdat hij gedronken zou hebben. Agenten van de Zeeuwse politie gingen meteen ter plaatse en troffen de auto, rijdend, in de Steenstraat in Hulst. De auto kreeg een stopteken en stond ook direct stil. Aan de bestuurder is een blaastest gevorderd en hieruit bleek dat de man vijf keer teveel had gedronken. Het rijbewijs van deze 56-jarige Belg uit Verrebroek is door agenten van de Zeeuwse politie ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   13:50  
Heler aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Omstreeks 00.30 uur in de nacht van zondag op maandag reden bikers van de Zeeuwse politie over het Kolibriepad in Vlissingen. Hen tegemoet kwam een bromfietser. De bikers hielden de bromfietser, een 25-jarige Vlissinger, staande en vroegen hem om zijn rijbewijs en de papaieren van de brommer. De Vlissinger antwoordde dat hij geen papieren had, maar dat het goed was dat hij de agenten juist tegenkwam, omdat hij net op weg was naar het politiebureau met deze van diefstal afkomstige scooter... De agenten vroegen het framenummer van de brommer na bij de meldkamer. Uit de gegevens bleek dat de scooter in november 2010 gestolen was bij een woning aan de Van Dishoeckstraat in Vlissingen. De 25-jarige man is hierop aangehouden wegens heling. Hij is door agenten overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar in verzekering gesteld. De bromfiets is door de Zeeuwse politie in beslag genomen. Intussen hebben de agenten contact opgenomen met een getuige. Deze verklaarde dat de bromfiets al lang in het bezit was van de verdachte en dat hij die niet, zoals de verdachte zelf verklaarde, net had gevonden. Toen de agenten de verdachte op zondagmorgen met deze bevindingen confronteerden, moest de verdachte de diefstal wel toegeven. Op dit moment zit de verdachte nog vast. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   13:46  
Vernieler aangehouden, Terneuzen
Terneuzen - Zondagavond rond 20.15 uur kwam er bij de Zeeuwse politie een melding binnen van een getuige die zag dat er iemand spullen in een tuin van een woning aan de Handellaan aan het vernielen was. De getuige gaf een goed signalement door van de vernieler en de politie was snel ter plaatse. Agenten zagen een man lopen die voldeed aan het signalement dat de getuige had opgegeven. De man is aangehouden door de agenten. Onderweg naar het politiebureau begon de man steeds dreigender taal uit te slaan tegen één van de politieagenten. Hij bedreigde de agent op een gegeven moment zelfs met de dood. Op het bureau is de man in een ophoudkamer gezet en toen hij daar in zat raakte hij buiten zichzelf van woede. Daarom konden de agenten geen verklaring van de man opnemen en is hij overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De man wordt er van verdacht een overkapping van een waterput te hebben vernield. Hiervan is door de eigenaar aangifte gedaan. Ook de agent heeft aangifte gedaan van de bedreigingen. Maandagmiddag is de verdachte, een 32-jarige Terneuzenaar, weer in vrijheid gesteld. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 13 jun -   13:44  
Rijbewijs ingenomen na ongeval, Hulst
Hulst - Zondagavond rond 20.30 uur vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een lantaarnpaal in de Zoutestraat in Hulst. Een getuige, die de aanrijding had zien gebeuren, is naar de bestuurster van de personenauto gegaan om te kijken of zij gewond was. Dat bleek niet het geval. Toen de getuige de bestuurster aansprak rook zij dat deze alcohol had gedronken. Zij aarzelde niet en heeft direct de politie gebeld, ondanks tegenstribbelen van de bestuurster. Agenten van de Zeeuwse politie zijn ter plaatse gegaan en troffen daar beide dames aan. De getuige heeft haar verhaal gedaan tegen de agenten en zij hebben de bestuurster laten blazen. Uit de blaastest bleek dat de 59-jarige vrouw uit Hulst veel te veel gedronken had. (vier keer teveel) Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De lantaarnpaal is door Delta verwijderd, want deze was helemaal vernield. Tegen de dronken vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto van de 59-jarige vrouw is weggesleept door een takelbedrijf, deze kon niet meer rijden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 jun -   19:29  
brand invakantiepark Aquadelta
Bruinisse - Op het vakantiepark Aquadelta in Bruinisse heeft een brand gewoed in een appartement. De brand was niet groot maar er ontstond wel veel water schade. Dat kwam door dat de plastic waterleiding smolt. Het appartement was niet verhuurd en daarom waren er geen persoonlijke letsels.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 jun -   19:15  
Motor weggenomen, Oost-Souburg
Oost-Souburg - Zaterdagavond tussen 21.15 uur en 23.30 uur is een motor, die geparkeerd stond aan de Zeewijksingel in Oost-Souburg, weggenomen. Het betreft een zwarte Honda, type CBR 600 rr met het kenteken MZ-BB-21. De motor heeft een waarde van duizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 jun -   19:14  
Rijden onder invloed, Renesse
Renesse - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.20 uur is een 22-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aan de Jan van Renesseweg in Renesse gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man, beginnend bestuurder, ongeveer 6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 jun -   19:13  
Auto in de sloot na rijden onder invloed
Middelburg - Zondagochtend rond 07.00 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er, aan de N57 bij Middelburg, een auto in de sloot lag. De bestuurder van de auto, een 28-jarige man uit Middelburg, bleef ongedeerd. Zijn rijbewijs bleek in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd te zijn wegens rijden onder invloed. Bij een alcoholcontrole aan de Turfkade in Goes, rond 04.00 uur, bleek dat de man ongeveer 2,9 maal teveel alcohol had gedronken. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en is proces-verbaal opgemaakt. Zondagochtend bleek uit ademanalyse dat de man nog steeds 2 maal teveel alcohol in zijn bloed had. Tegen hem is wederom proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 jun -   19:12  
Diefstal uit auto, Renesse
Renesse - Tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en zaterdagavond 20.30 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Rampweg in Renesse. Uit de auto zijn een radio cd-speler, een slaapzak, een jas en een koffer met kleding met onbende waarde weggenomen. De auto is opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 12 jun -   19:12  
Diefstal uit woning, Oostkapelle
Oostkapelle - Tussen vrijdagmiddag 16.00 uur en zaterdagnacht (vrijdag op zaterdag) 00.20 uur is er ingebroken in een woning aan de Torenstraat in Oostkapelle. Uit de woning zijn vele honderden euro's en sieraden met een waarde van enkele duizenden euro's weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
za 11 jun -   20:33  
Ride for the roses 2011
Goes - Vandaag is de jaarlijks terug kerende tour tocht Delta Ride for the Roses weer gereden. Er reden dit jaar ongeveer 4200 fietsers mee. De start was in Goes en er konden meerdere afstanden gereden worden. Zo als 25, 50, 80 en 120km. De tour tocht trekt elk jaar weer meer deelnemers die mee fietsen. Ieder heeft zijn eigen reden ervoor . De meeste hebben wel een kennis of familieleden die de ziekte heeft of heeft gehad. De tour tocht gaat door heel zeeland. .Dit jaar werd er € 104,607,- euro bij elkaar gereden. De opbrengst van het inschrijfgeld en sponsoring komt ten goede aan het KWF Kankerbestrijding. Brandi ( een finalist van het programma Popstars 2008 ) zong voor alle mensen het lied The rose.U kunt ook naar de officele site van de Ride for the Roses gaan. http://www.deltaridefortheroses.nl/ voor meer foto's
za 11 jun -   18:51  
Zeeuwse man verdwenen in Turkije
Internationaal - De 54-jarige Bart Koster uit het Zeeuwse Yerseke wordt sinds donderdagochtend vermist in de Turkse badplaats Marmaris. De Zeeuw had besloten om een fiets te huren en richting de bergen en de bossen te fietsen. Hij is niet teruggekomen van zijn fietstochtje. Zijn vrouw, die niet mee was met het fietstochtje, sloeg alarm. De familie maakt zich grote zorgen.
Gemaakt door: Krukeltje
za 11 jun -   15:04  
Man zwaargewond geraakt in huis te Goes
GOES –Een man uit Goes is zaterdagmorgen zwaargewond geraakt toen hij vast kwam te zitten in een zaagmachine aan de Indira Ghandilaan. Rond twaalf uur kwam bij de politie de melding binnen van het incident. Daarna zijn gelijk een ambulance en de traumahelikopter opgeroepen voor assistentie.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 jun -   18:45  
geen doodsoorzaak Dode man in Middelburg
Middelburg - De man die maandagochtend dood in een woning in 't Zanddorp in Middelburg is gevonden, is de 64-jarige bewoner van dit pand. Sectie Vandaag is in Rijswijk door een forensisch pathaloog sectie uitgevoerd. Hierbij is geen zekerheid ontstaan over de doodsoorzaak van het slachtoffer. Er zal nog een nader onderzoek volgen, wat wellicht meer duidelijkheid op levert. Het zal geruime tijd duren voordat de uitkomsten van dit onderzoek bekend zijn. Getuigen De politie heeft de afgelopen dagen een buurtonderzoek gehouden en diverse getuigen gehoord. Het buurtonderzoek is nagenoeg afgerond. Toch is de politie nog op zoek naar mensen die meer kunnen vertellen wat het slachtoffer op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni heeft gedaan. Zij kunnen bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Getuigen die anoniem informatie willen doorgeven, kunnen contact opnemen met de Criminele inlichtingen Eenheid (CIE) van Politie Zeeland onder nummer: 06-18176703. Bij de CIE is uw anonimiteit absoluut gewaarborgd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 10 jun -   13:11  
Aanvulling: Misdrijf in Sint Maartensdijk
Sint Maartensdijk - De auto van het slachtoffer is deze nacht brandend aangetroffen in het Mr. Troelstrapark in Waalwijk. Vrijdagavond wordt in de omgeving van het Troelstrapark een buurtonderzoek gehouden. De verdachte die eerder werd aangehouden is donderdagavond weer in vrijheid gesteld, maar de man blijft wel verdachte. Het huis van het slachtoffer aan de Keethil in Sint Maartensdijk is nog niet vrijgegeven en blijft beschikbaar voor verder onderzoek. Sectie heeft uitgewezen dat het slachtoffer, de 55-jarige Henry Meye, is doodgeschoten. De recherche wil graag meer weten over het leven van het slachtoffer. Mensen die menen iets te weten over deze zaak en nog niet benaderd zijn door de politie, worden verzocht zich te melden. Dat kan bij de politie via 0900-8844. Mensen die anoniem willen blijven kunnen contact opnemen met de Criminele Inlichtingen Eenheid (CID) van Politie Zeeland onder nummer: 06 18176703. Bij de CIE is hun anonimiteit absoluut gewaarborgd.
vr 10 jun -   10:19  
Man aangehouden op verdenking van diefstal brandstof
Zierikzee - In de Oesterstraat in Zierikzee is vrijdag rond 03.00 uur een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof uit auto's. De politie kreeg een melding van een man die met een fiets en een jarrycan met een brandstofleiding tussendoor de geparkeerde auto's liep. Een agent kwam met zijn diensthond, Valentino Rossi, ter plaatse. Nadat de fiets was gevonden, kwam korte tijd later de man de straat ingelopen, met in zijn hand een koffer met twee jerrycan's en een brandstofleiding. De man reageerde niet op het aanroepen van de agent, waarna Valentino Rossi werd ingezet. De hond stopte de man, maar werd door hem geslagen met de koffer. Hierop beet hond in de arm van de man. De verdachte werd, vanwege verzet, door middel van een armklem aangehouden en overgebracht het politiebureau in Goes. Daar is hij eerst door een arts onderzocht en daarna is de man naar Torentijd gebracht.
vr 10 jun -   10:18  
Twee jongens aangehouden voor vernieling
Terneuzen - Op een autobedrijfsterrein in de Ambachtsstraat in Terneuzen werden donderdag rond 20.30 uur twee 13-jarige jongens uit die plaats aangehouden wegens vernieling van een tiental autoruiten van oude auto's. Van enkele auto's was ook het dak vernield. Er is geen schadebedrag bekend.
vr 10 jun -   10:18  
Rijden onder invloed
Goes - In de Piet Heinstraat in Goes is vrijdag net na middernacht een 23-jarige Rotterdamse automobilist betrapt op rijden onder invloed. Agenten zagen de man met hoge snelheid door de Piet Heinstraat rijden. Hij droeg geen gordel en een blaastest wees uit dat hij bijna 2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Omdat het om een beginnend bestuurder gaat, is zijn rijbewijs ingevorderd.
vr 10 jun -   10:17  
Autobrand met dodelijk slachtoffer
Nieuwvliet - Vrijdag omstreeks 05.30 uur is op de Sint Bavodijk bij Nieuwvliet een personenauto tegen een boom gereden. De auto vloog daarna in brand, ook de boom vatte vlam. De bestuurder van de auto, een 70-jarige man uit de gemeente Sluis, kwam bij het ongeval om het leven. Om 06.00 uur had de brandweer de brand onder controle. Hoe het ongeval heeft plaatsgevonden is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 jun -   13:38  
Aanvulling op: Dode man in Middelburg
Middelburg - Het onderzoek naar de dode man in 't Zanddorp in Middelburg is in volle gang. Politie onderzoekt de omstandigheden waaronder de man is overleden. Op het lichaam zal vrijdagochtend sectie worden verricht om duidelijk te krijgen wat de doodsoorzaak van de man is. Politie Zeeland is nog bezig met het buurtonderzoek, het horen van getuigen en het analyseren van de forensische sporen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 jun -   13:36  
Negen woninginbraken in Sint Philipsland
Sint Philipsland - In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in 9 woningen. Twee woningen op de Langeweg en zeven op de Noordweg. Terwijl de bewoners lagen te slapen werd hun woning doorzocht. De buit bestond alleen uit geld, in totaal een paar duizend euro. Bij een woning aan de Noordweg werd(en) de dader(s) gestoord door de bewoonster. Die kwam rond 02.30 uur beneden en zag een manspersoon buiten voor het raam staan. Door hard te gillen, ging die persoon er snel vandoor. De vrouw belde vervolgens gelijk de politie. Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een schoolgebouw aan de Oudelandsepoort. Hier werd o.a. fotoapparatuur en een klein geldbedrag weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 jun -   13:36  
Inbrekers betrapt, 's Heer Hendrikskinderen
's Heer Hendrikskinderen - Bij een inbraak in een bedrijfspand aan de Nieuwe Rijksweg zijn woensdagavond twee inbrekers betrapt door de eigenaar. Omstreeks 23.15 uur ontdekte hij dat er werd ingebroken in zijn loods. Daar trof hij twee personen aan die bij het zien van hem er vandoor vluchtten. Voor zover bekend zijn er geen goederen weggenomen. Door een hondengeleider van de politie werd nog een zoekslag in de omgeving gemaakt, dit had echter geen resultaat.
Gemaakt door: 112zeeland
do 9 jun -   13:35  
Automobilist gewond bij ongeval, Hansweert
Hansweert - Bij een eenzijdig ongeval op de Vlakeweg is woensdagavond een 40-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle gewond geraakt. De man is met o.a. een gebrokken bekken opgenomen in het ziekenhuis in Goes. Hij was rond 19.30 uur door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de weg geraakt ter hoogte van de watergang. Zijn auto was vervolgens op de zijkant in het land beland. Omdat de bestuurder beklemd zat in zijn voertuig werd hij door de brandweer uit zijn auto geknipt. Omdat agenten het vermoeden hadden dat de 40-jarige man onder invloed van alcohol was, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 8 jun -   18:25  
Medicijnen verloren in Vlissingen
Vlissingen - Woensdagochtend is in de Verkuil Quakkelaarstraat in Vlissingen een blauw mapje met een insulinespuit verloren. In het mapje zitten een insulinespuit en drie nieuwe en twee gebruikte naalden. De vinder wordt verzocht het mapje af te geven in de apotheek of bij het politiebureau in Vlissingen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 8 jun -   18:25  
Misdrijf in Sint Maartensdijk
Sint Maartensdijk - Woensdag rond 01.15 uur is in een woning aan de Keethil in Sint Maartensdijk de 55-jarige bewoner door een misdrijf om het leven gekomen. De politie is een grootscheeps onderzoek gestart en de tactische en forensische recherche houden een sporenonderzoek in en om de woning. Ook is een buurtonderzoek gehouden onder de buurtbewoners omdat mogelijk iemand iets heeft gehoord of gezien wat in verband kan worden gebracht met deze zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 8 jun -   18:24  
Bromfietser rijdt door na aanrijding, Middelburg
Middelburg - Op de kruising Oude Vlissingseweg / Schroeweg in Middelburg werd zondag tussen 12.00 en 12.30 uur een 61-jarige Middelburgse vrouw op een fiets door een bromfietser aangereden. De vrouw fietste over de Oude Vlissingseweg in de richting van de Schroeweg. Bij de kruising werd zij aangereden door de bromfietser, die uit de richting van de Schroebrug kwam. De vrouw viel en liep een gekneusde enkel op; haar fiets raakte beschadigd. De bromfietser reed na de aanrijding weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Enkele personen, met een kind bij zich, die zich in de directe omgeving bevonden hebben de aanrijding mogelijk zien gebeuren. De politie vraagt deze personen zich te melden. Ook eventuele andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan telefonisch: 0900-8844 of bij het politiebureau Achter de Houttuinen in Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 8 jun -   18:24  
Mishandeling in Hulst
Hulst - In de Kleine Bagijnestraat in Hulst is dinsdagavond een horecaondernemer door enkele jongeren mishandeld. De 46-jarige man hoorde glasgerinkel en zag dat er enkele bierflesje tegen de zijgevel kapot waren gegooid. Onder de Graauwse poort stonden enkele jongeren en de man wilde hen op het gooien van de bierflesjes aanspreken, waarop de meesten er vandoor gingen. De man kon drie jongeren tegenhouden maar toen hij de politie wilde bellen werd hij door één van de jongens in zijn gezicht geslagen en er braken twee tanden. Ook liep hij nog meer klappen op, waardoor hij last had van zijn schouder. De jongeren zijn er daarop vandoor gegaan.
wo 8 jun -   18:23  
Inbraak in woning
Graauw - In een woning in de Tulpstraat in Graauw is dinsdag ingebroken. De inbraak vond plaats tussen 11.00 en 20.30 uur en er werd een slot van een deur vernield om binnen te kunnen komen. De woning werd doorzocht en er werden enkele tientallen euro's en een horloge gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 8 jun -   18:23  
Inbraak in woning in Graauw
Graauw - In een woning in de Tulpstraat in Graauw is dinsdag ingebroken. De inbraak vond plaats tussen 11.00 en 20.30 uur en er werd een slot van een deur vernield om binnen te kunnen komen. De woning werd doorzocht en er werden enkele tientallen euro's en een horloge gestolen.
di 7 jun -   21:15  
Brandweer uitgerukt voor autobrand melding .
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een melding van een autobrand aan de Schroeweg te Middelburg. Omstreeks 20:15 uur kwam er een melding binnen van een autobrand bij tankstation Total aan de Schroeweg hierop stuurde de alarmcentrale direct tankautospuit (4533) onder prio 1 ter plaatse .
di 7 jun -   21:03  
Hardrijder is rijbewijs kwijt
Sluis - Vanmiddag is het rijbewijs van een 37-jarige automobilist uit België ingenomen omdat hij meer dan 50 km te hard reed. Tijdens surveillance zagen agenten rond 14.30 uur een auto met hoge snelheid rijden naar de N675, richting Sluis. Ze besloten de snelheid van de auto te meten die werd geklokt op 111 km daar waar 60 km is toegestaan. De bestuurder werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.
di 7 jun -   21:02  
276 Kilo aan illegale vis in beslaggenomen
Tholen - Tijdens controle op visstroperij rond het Schelderijnkanaal/Markiezaatsmeer zijn dinsdagavond twee mannen op heterdaad betrapt. De twee mannen uit Tholen waren, tussen Bergen op Zoom en Tholen, aan het vissen met een zgn zegen (dit is een 600 m lang net dat aan de boot wordt vastgemaakt. Door het rondvaren wordt daarbij alle vis opgevangen en naar binnen gehaald). Met dit vistuig is het verboden te vissen op een binnenwater. In een half uur tijd hadden ze op deze manier al 276 kg dunlipharder gevangen. De vis is in beslaggenomen. Tegen de twee Tholenaren is proces-verbaal opgemaakt. Deze controle is een samenwerking tussen Provincie, Federatie Binnenvisserij, nVWA (nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit) en Politie Zeeland.
Gemaakt door: 112zeeland
di 7 jun -   18:19  
Blokkades opgeheven
Borssele - Politie Zeeland heeft vandaag 33 demonstranten van Greenpeace gearresteerd. Zij voerden actie tegen het transport van kernafval van Borssele naar het Franse Cal La Hague. De acties begonnen rond zeven uur met mensen die zich op diverse plaatsen in Vlissingen-Oost hadden vastgeketend aan de spoorlijn waarover de trein met kernafval zou rijden. Deze blokkades zijn in de loop van de ochtend door de politie opgeheven, zodat de trein zijn weg kon vervolgen. Omstreeks 12.00 uur passeerde de trein de Belgische grens. Alle arrestanten worden in de loop van de dag weer vrijgelaten. Inzet Nederlandse ME In het kader van internationale samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse politie begeleidt een sectie van de Nederlandse Mobiele Eenheid (ME) het transport door België, tot aan de grens met Mouscroen. Vijftien leden van de ME van het Korps Landelijke Politie Diensten zijn in de trein aanwezig om in het kader van de openbare orde de Belgische collega's te assisteren. Het bijstandsverzoek is officieel door de Belgen gedaan aan de Nederlandse autoriteiten. Deze vorm van samenwerking past in de eerder gemaakte afspraken tussen de Benelux Politiediensten om elkaar bij dit soort grensoverschrijdende inzetten te assisteren. Deze Nederlandse ME-ers zijn specifiek getraind voor optreden in en om treinen. Beneluxverdrag Mede door de komst van het Beneluxverdrag is de politiesamenwerking steeds meer uitgerbreid. Door dit verdrag hebben politieagenten uit België, Nederland en Luxemburg meer bevoegdheden om op elkaars grondgebied te werken. Hierdoor komt de uitwisselbaarheid van Mobiele Eenheden uit de betrokken landen steeds meer van de grond. Bij de inhuldiging van het Nederlands elftal in juli 2010 en tijdens de laatste Koninginnedagviering in Limburg, verleende de Belgische Mobiele Eenheid ondersteuning. Op haar beurt zijn ook pelotons van de Nederlandse ME ingezet voor ondersteuning van de openbare orde tijdens EU-top in België.
di 7 jun -   15:11  
Inbraak in horecabedrijf
Tholen - In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een horecabedrijf aan de Oesterdam in Tholen. Er werd een ruit vernield en uit het kantoor van het bedrijf werden enkele honderden euro's gestolen.
di 7 jun -   15:11  
Verkeersongeval bij Rilland
Rilland - Op de A58 bij Rilland vond dinsdagochtend, even voor 06.00 uur, een verkeersongeval plaats. Een 21-jarige automobilist uit Terneuzen is op de A58 waarschijnlijk in slaap gevallen en tegen de achterzijde van een voor hem rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 47-jarige man uit Kaatsheuvel, gebotst. De voorkant van de personenauto, die door de aanrijding in de berm terechtkwam, zat volledig in elkaar en de 21-jarige man is met onbekend letsel naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. De vrachtwagen liep aan de achterzijde schade op, de bestuurder bleef ongedeerd.
di 7 jun -   15:10  
Inbraak in woning
Koudekerke - Maandag, tusen 14.00 en 17.30 uur, werd ingebroken in een woning in het Vebenabos in Koudekerke. Men kwam binnen door een raampje en uit de woning werden twee digitale camera's met onbekende waarde weggenomen.
di 7 jun -   15:09  
Inbraak in woning
Terneuzen - In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning in de Geulstraat in Terneuzen. Uit de woning werden o.a. foto- en computerapparatuur, een telefoon, persoonlijke papieren en een geldbedrag gestolen
Gemaakt door: 112zeeland
ma 6 jun -   18:58  
Ongeval met letsel, Borssele
Borssele - Op zaterdag 4 juni jl. heeft omstreek 18.00 uur een ongeval plaatsgevonden op de Westeindsedijk in Borssele. Op voornoemde weg reden een tractor en een scooter. Door onbekende oorzaak raakte de aanhanger van de tractor (bestuurd door een 44-jarige man uit de gemeente Borsele) de scooter van een 16-jarige jongen uit dezelfde gemeente, waarop deze ten val kwam. De jongen is met letsel aan zijn lever, arm en ribben overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de tractor krijgt een proces-verbaal, omdat hij achter de tractor een aanhanger had hangen waaraan scherpe, uitstekende delen zaten. Daarmee heeft de bestuurder vermoedelijk de scooterrijder geraakt. Beide betrokkenen worden in de loop van deze week door agenten van de Zeeuwse politie gehoord.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 6 jun -   17:33  
30 jaar geeist tegen hoofdverdachte uit Clinge
Middelburg - Het OM (Middelburg) heeft dertig maanden cel geeist, waarvan tien maanden voorwaardelijk, tegen de hoofdverdachte uit Clinge van een groot proces rond drugshandel.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 6 jun -   17:24  
Politie pakt negen minderjarigen op voor brandstichting
Terneuzen - De politie heeft negen minderjarigen uit Terneuzen aangehouden naar aanleiding van een reeks brandstichtingen van de afgelopen maanden. Het onderzoek nam enkele weken in beslag en in overleg met het Openbaar Ministerie is één van de minderjarigen ingesloten; de overige acht zijn na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Het onderzoek is nog niet afgerond. Er wordt rekening gehouden dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen. Gebleken is dat de jongens in groepjes en met een wisselende samenstelling opereerden. In de maanden maart tot en met mei waren vuilnisbakken, coniferen, containers en nog meer het doelwit.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 6 jun -   17:19  
Kraanwagen ramt friettent op boulevard
Vlissingen - Frituur Toon's Kiosk en Snackbar gevestigd op de Vlissingse boulevard is maandagochtend zwaar beschadigd doordat een kraanwagen tegen de kiosk aan is gereden. De kraanwagen van Meijers Staalbouw uit Serooskerke raakte door de gladheid van de weg toen het plots hard begon te regenen. Gelukkig raakte bij het ongeval niemand gewond. Delta nuts heeft wel uit voorzorg de gasleiding naar de kiosk afgesloten.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 6 jun -   17:13  
Persoon uit Goes opgepakt vanwege oplichting
Goes - Een 55-jarige man uit Goes is deze morgen aangehouden door de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN). De aanhouding vond plaats bij de man thuis. De man was werkzaam als tussenpersoon met verzekeringen en wordt ervan verdacht tientallen cliënten voor ruim 200.000 euro te hebben opgelicht. De fraude zou gepleegd zijn met polissen en valse nota's.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 6 jun -   17:05  
Dode man gevonden in Middelburg
Middelburg - In een woning in de wijk het Zanddorp (Middelburg) is maandag rond de klok van 11.00 uur een dode man gevonden. Dit is bevestigd door een woordvoerder van de politie. Omdat er momenteel onderzoek wordt verricht is de woning afgezet met gele linten. Wel wordt door de politie uitgegaan dat er geen misdrijf is gepleegd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 jun -   23:49  
Drukke dagen voor KNRM
Neeltje Jans - Zaterdag 4 juni zou toch een drukke dag worden voor station Neeltje Jans. Om kwart voor twaalf verscheen er op de piepers: prioriteit 1, zwemmer in de problemen voor de Harder op de Oosterschelde. Net vertrokken kwam het bericht dat de melding was ingetrokken. Het bleek te gaan om een duiker in de problemen ter hoogte van de haveningang van Burghsluis. Maar daar was al een duikploeg van de brandweer opgeroepen en stond de ambulance gereed. Om even voor half één kwam de melding van: vaartuig aan de grond, ook hoogste prioriteit, voor de Koomansdank op de Noordzee ter hoogte van de Bollen van het Nieuwe Zand. Aangekomen bij het Belgische Jacht “Bura” uit Brasschaat, met 5 personen aan boord, bleek hulp niet meer zo nodig, de bemanning van de reddingboot Koopmansdank heeft voor het “hoog en droog” zittende jacht een anker uitgezet en afgesproken dat de zeilbemanning het zelf wel zou klaren bij hoogwater enkele uren later. Net terug op station volgde even later om kwart voor drie: Jongetje vermist, prio 1 voor de Koopmansdank voor het strand van Neeltje Jans. Gezien de stroming van het opkomende water werd besloten zowel met de Koomansdank als de Harder te gaan met ondersteuning van boten van de strandreddingsbrigade van Westenschouwen en Vrouwenpolder. Tevens werd er een oproep gedaan voor assistentie van de SAR heli van Koksijde. Voor dat deze er was vonden de redders van de strandreddingsbrigaden het jongetje en werd verdere actie afgeblazen. Om bijna kwart over vijf kwam weer een melding voor station Neeltje Jans. Met prio 2 was de reddingboot nodig voor het bekende jacht “Bura”op de Bollen van het Nieuwe Zand. Het zeiljacht was keurig van de plaat afgekomen maar had even later een lijn in de schroef gekregen en dreef hulpeloos rond. De Koopmansdank heeft het kajuitzeiljacht opgepikt en veilig bij de steiger van de Roompotsluis afgeleverd. Voor die dag was het nog niet af en tegen elf uur kwam, met prio 1, weer een oproep voor de Koopmansdank, deze keer voor een vaartuig met motor of stuur problemen. Het bleek het 12 meter lange kajuitzeiljacht de “Heineken” te zijn met 3 man aan boord. Het dobberde met motorpech op de Noordzee in de buurt van de OG 3. De schipper van het zeiljacht gaf aan dat hij naar Neeltje Jans wilde zeilen, maar gezien wind en stroming was dat onverstandig en werd gekozen voor Vlissingen. Dat hield in geen werk voor de Koopmansdank en gaf na overleg, de klus over aan de Uly van Westkapelle De wind en het mooie weer zorgde voor een druk dagje op KNRM station Neeltje Jans.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 5 jun -   23:45  
Drukke dagen KNRM en Reddingsbrigade
zeeland - Grote hemelvaart drukte voor de Schouwse redders. Het warme weer tijdens het hemelvaart weekend zorgde voor grote drukte voor de Schouwse redders van Strandreddingsbrigade Westerschouwen (SRB). In samenwerking met KNRM station Neeltje Jans, Reddingsbrigade Ouddorp en strandwachten van Stichting Strandexploitatie Walcheren (SSW) hebben zij vele reddingen uitgevoerd. Omstreeks donderdag half 4 werd er vanaf de reddingspost een afdrijvende speedboot waargenomen voor de Oosterscheldekering. Tijdens het ter plaatse komen van de Schouwse redders bleken de eigenaar en zoon zwemmend onderweg te zijn naar hun speedboot. De beide vermoeide zwemmers zijn door de aanwezige reddingsvaartuigen van de SRB uit het water gehaald. De KNRM van Neeltje Jans heeft vervolgens het vaartuig geborgen vanaf de veiligheidslijn. Op het zelfde moment heeft de SRB in samenwerking met Reddingsbrigade Ouddorp een redding van een kitesurfer in de nabijheid van de Ouddorpse vuurtoren. De Schouwse redders hebben hierbij de kitesurfer, welke licht onderkoeld was, aan boord genomen en deze samen met zijn materiaal teruggebracht naar het strand. Deze kitesurfer gaf het startsein voor veelvuldige hulpverlening aan kiters op de Brouwersdam. De strandwachten van de SSW hadden een vermissing ontvangen van een kind. Al snel werd duidelijk dat er een vermoeden was dat het kind te water was geraakt. Hierop werd direct groot alarm geslagen. Vanaf het water heeft de SRB in samenwerking met de reddingsboot Koopmansdank (KNRM Neeltje Jans) een zoekactie op het water gerealiseerd. De Strandwachten van de SSW en de SRB