Selecteer per datum:

za 30 apr -   10:40  
Joyriding met vorkheftruck
Zonnemaire - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur zijn op de Rietdijk in Zonnemaire twee mannen aangehouden. De mannen waren in beschonken toestand met een vorkheftruck op weg gegaan en hadden daarbij schade aangericht aan een geparkeerde personenauto. Beiden waren zwaar onder invloed van alcohol. De 20-jarige man uit de gemeente Schouwen Duiveland had 2 maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Zijn maat, een 20-jarige man uit Dronten had 4 maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Ze zijn meegenomen naar het bureau. Van beiden is het rijbewijs ingenomen en ze ontvingen proces verbaal voor rijden onder invloed en baldadigheid.
za 30 apr -   10:39  
Aanhouding voor mishandeling
Middelburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag om 03.20 uur is op de Vlasmarkt in Middelburg een 42-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 23-jarige man uit Harderwijk in zijn gezicht te hebben geslagen
za 30 apr -   10:38  
Vandalen aangehouden
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op het Stationsplein in Goes twee 16-jarige jongens uit Goes aangehouden. Om 00.43 kwam bij de meldkamer een melding binnen dat twee jongens fietsen aan het vernielen waren nabij het station. Toen agenten ter plaatse kwamen gooiden de jongens net een fiets in de bosjes en hadden al diverse fietsen vernield. Ze zijn meegenomen naar het bureau.
vr 29 apr -   21:35  
Dronken automobiliste ramt lantaarnpaal
Middelburg - Donderdagmiddag rond 16.30 uur is op de Oude Vlissingseweg in Middelburg een 63-jarige automobiliste uit die plaats met haar auto tegen een lantaarnpaal aangereden. De vrouw was dronken en weigerde haar medewerking te verlenen aan de politie. Op het politiebureau is haar een bloedproef afgenomen en is haar rijbewijs ingevorderd. Om 20.15 uur is ze heengezonden maar kort daarna ging ze weer in de fout. Ze stapte weer achter het stuur van haar auto, die nog op de plaats van de aanrijding stond. Wederom is ze meegenomen naar het politiebureau en aangehouden voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol.
vr 29 apr -   09:23  
Onder invloed en zonder rijbewijs in onverzekerde auto
Goes - Donderdagmiddag rond 13.40 uur is een 33-jarige automobilist uit Haarlem, op de Rijksweg A58 bij Goes, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Nadat een getuige meldde dat de automobilist, mogelijk onder invloed van alcohol, vanuit de richting van de Westerscheldetunnel richting Goes reed zagen agenten de man op de A58 ter hoogte van Goes rijden en gaven een stopteken. Hieraan voldeed de automobilist. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 4,7 maal teveel had gedronken. Ook bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en dat zijn auto onverzekerd was. De man is bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden in een onverzekerde auto. Voor het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt.
vr 29 apr -   09:23  
Auto bekrast
Hulst - Tussen woensdagmiddag 12.00 uur en woensdagavond 18.30 uur is een auto, die geparkeerd stond aan Refugium in Hulst, bekrast. De motorkap en de gehele linkerzijde zijn bekrast. De schade bedraagt honderden euro's.
vr 29 apr -   09:22  
Diefstal electromotoren
Sluiskil - Tussen woensdagmiddag 15.30 uur en donderdagochtend 10.30 uur zijn, vanaf een bedrijfsterrein aan de Spuikreekweg in Sluiskil, electromotoren, accu's en kabels weggenomen. De waarde van de goederen, met een totaal gewicht van vele honderden kilo's, is onbekend. De toegang tot het terrein is geforceerd; het totale schadebedrag is onbekend.
do 28 apr -   14:51  
Aanhouding in Vlissingen
Vlissingen - In de Hercules Segherslaan in Vlissingen werd woensdag tegen 15.00 uur een 25-jarige Vlissingse man aangehouden wegens mishandeling. De man had even daarvoor een 27-jarige plaatsgenoot zodanig geduwd dat deze viel en met zijn hoofd op de stoeprand terechtkwam. Het slachtoffer klaagde over pijn in zijn nek en rug en tintelingen in zijn armen. Hij is per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De 25-jarige man is in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex van Torentijd. De twee mannen kennen elkaar, een reden voor de mishandeling is niet bekend.
do 28 apr -   14:50  
Inbraken in Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van woensdag op donderdag werden in Terneuzen van enkele bedrijfsterreinen goederen gestolen. Twee bedrijven aan de Mr. F.J. Haarmanweg werden bezocht. Bij het ene bedrijf werden in totaal enkele honderden kilo's aan koper, lood, ijzer en aluminium gestolen. Bij het andere bedrijf verdwenen 5 rollen elektricteitskabel. Ook op een bedrijfsterrein in de Zeelandlaan werden goederen gestolen. Het gaat hierbij om kabels, haspels en enkele bouwlampen.
do 28 apr -   14:49  
Rijden onder invloed
Groede - Op de Krabbedijk in Groede werd woensdag omstreeks 23.30 uur een 53-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie had al verschillende meldingen gekregen van een dronken bestuurder in de omgeving van Groede. Op de Krabbedijk werd de man uiteindelijk gestopt en aangehouden. Op het politiebureau in Oostburg moest de bestuurder blazen, hij had ongeveer 4x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken, tevens bleek zijn auto niet verzekerd te zijn. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
do 28 apr -   14:48  
Aanhoudingen wegens stroperij
Dreischor - Woensdag tegen 21.00 uur werden in de Middelburgsestraat in Goes twee mannen van 28 en 33 jaar uit Yerseke aangehouden wegens stroperij. De politie kreeg een melding dat bij de Grevelingen stropers kreeften aan het vangen waren. Nadat deze mannen over de Zeelandbrug richting Goes waren gereden, werden zij in de Middelburgsestraat gestopt en werd hun auto gecontroleerd. Daarin werden 32 illegaal gevangen kreeften aangetroffen en de mannen werden aangehouden. De kreeften zijn teruggebracht naar de Grevelingen; tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt.
wo 27 apr -   21:58  
Onder invloed tegen lantaarnpaal
Middelburg - Woensdagmiddag rond 14.30 uur is het rijbewijs van een 32-jarige automobiliste uit Middelburg ingevorderd. Door getuigen werd kort daarvoor gezien dat de vrouw, op de Vrijlandstraat in Middelburg, met haar auto tegen een lantaarpaal reed en daarna doorreed. Ook hadden getuigen gezien dat de vrouw slingerend over de rijbaan reed. Bij haar woning troffen agenten de auto van de vrouw aan met schade aan de voorzijde. Uit ademanalyse bleek dat de vrouw ongeveer 5,7 maal teveel had gedronken. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingevorderd
wo 27 apr -   21:57  
Diefstal caravan
Serooskerke - Tussen donderdag 21 april en dinsdag 26 april is een caravan, die op een afgesloten terrein aan de Noordweg in Serooskerke (W) gestald stond, weggenomen. Het betreft een caravan van het merk Chateau met het kenteken 09-77-WH.De waarde van de caravan is onbekend.
wo 27 apr -   21:57  
Aanhouding in Heikant
Heikant - Woensdagochtend rond 06.30 uur is een 20-jarige man uit de gemeente Hulst, in Heikant aangehouden op verdenking van bedreiging. De man wordt ervan verdacht onlangs personeel van een slijterij in Hulst te hebben bedreigd. De man wilde in beschonken toestand sterke drank kopen. Toen dat werd geweigerd bedreigde hij het personeel en vernielde een prullenbak. De man is in verzekering gesteld.
wo 27 apr -   21:56  
Oplichting
Hulst - In de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.30 uur is een 45-jarige inwoner uit de gemeente Hulst, in Hulst aangehouden op verdenking van oplichting. De man belt bij mensen aan met het verhaal dat hij zonder brandstof is komen te staan. Hierover zijn de laatste tijd veel meldingen binnengekomen bij de politie. Inmiddels zijn er een tiental aangiftes gedaan door mensen die de man geld hadden gegeven. De man is in verzekering gesteld.
wo 27 apr -   15:15  
Onwelwording in zwembad
Domburg - In het zwembad aan de Babelweg in Domburg is woensdagochtend een 75-jarige Duitse toerist uit het water gehaald. De man was met zijn kleinkinderen in het zwembad. Mogelijk heeft hij met het afglijden van de glijbaan zijn achterhoofd gestoten, waarna hij even buiten bewustzijn is geraakt. De man is direct uit het water gehaald en kwam spoedig weer bij kennis. De ambulance heeft hem ter controle meegenomen naar het ziekenhuis in Goes.
wo 27 apr -   15:14  
Rijplaten gestolen in Rilland
Rilland - Op de Sint Martijnsweg in Rilland werden in de nacht van dinsdag op woensdag van een bedrijfsterrein een stuk of dertig rijplaten gestolen. Ook werd op het terrein ingebroken in containers en in de mobiele kraan. Behalve de rijplaten werden ook een koffiezetapparaat en een laadschop gestolen. Er werden enkele hekken en sloten vernield en in de kraan werd het dashboard gesloopt.
wo 27 apr -   15:14  
'Shit happens', Hulst
Hulst - Op de Van der Maelstedeweg in Hulst werd woensdagochtend een 44-jarige vrachtwagenbestuurder uit Opdam bekeurd wegens 'wildpoepen'. Agenten van de politie te Hulst wisten woensdagochtend niet wat ze zagen. Voor het bureau, op de Van der Maelstedeweg, stopte een vrachtwagen en de bestuurder sprintte naar de achterzijde van zijn cabine. Hij bukte zich en het leek erop dat hij met een reparatie bezig was tussen de truck en de oplegger. Het bleek echter dat de man zijn broek had laten zakken en ter plaatse een grote boodschap had gedaan. Kennelijk was de nood hoog. Ter plaatse kon de chauffeur een boete in ontvangst nemen van honderd euro voor wildpoepen!
wo 27 apr -   15:13  
Drugs, Goes
Goes - In de Middelburgsestraat in Goes werden dinsdag om 21.00 uur in een auto, met daarin twee Belgen, drugs aangetroffen. Een 24-jarige man uit Roeselare was in het bezit van 9,1 gram weed en 30 gram paddo's en een 26-jarige man uit Wez-Velvain had 4,5 gram weed en 5.1 gram hasj bij zich. De twee Belgen werden aangehouden en kregen elk een boete van vierhonderd euro.
wo 27 apr -   15:13  
Teveel gedronken, rijbewijs kwijt
Vrouwenpolder - In de Elzenlaan in Vrouwenpolder werd woensdag om 02.15 uur een 30-jarige automobilist uit de gemeente Veere betrapt op rijden onder invloed van alcohol. De man had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.
wo 27 apr -   15:12  
Rijden onder invloed
Terneuzen - Op de Dokweg in Terneuzen is woensdag om 02.30 uur het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige automobilist uit Rotterdam. De man, een beginnend bestuurder, had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
di 26 apr -   20:38  
Middelbrand in bejaardentehuis
Hansweert - Om 20:00 uur kwam er een melding binnen van automatisch brandalarm bij bejaardentehuis Mariaoord in Hansweert.Het korps van Kapelle ging ook naar de melding toe. Al snel bleek het gaan om een brand op een kamer van een bewoner. Er werd al snel middelbrand gemaakt, korps Kruiningen ging ook ter plaatse. De bhv-ers hadden de bewoners al geevacueerd, maar al snel was het brandmeester.
di 26 apr -   14:30  
Fietsendieven betrapt, Oost Souburg
Oost-Souburg - In de nacht van maandag op dinsdag rond 04.30 uur zijn in de Spoorstraat in Oost Souburg twee mannen aangehouden. De meldkamer van de politie werd getipt dat twee mannen met fietsen aan het slepen waren. De politie ging ter plaatse en trof de beide mannen; 18- en 22 jaar uit Oost Souburg, aan met drie fietsen in hun bezit. De mannen zijn meegenomen naar het bureau en verhoord.
di 26 apr -   10:09  
Autobrand Hoofdweg Rilland
Rilland - Een autobrand in de Hoofdweg van Rilland heeft gisterenavond veel bekijks getrokken. Rond 19.45 uur vloog een Alfa Romeo spontaan in brand op de Hoofdweg. De eigenaar van de auto heeft de Alfa nog net een van de weg in een parkeervak kunnen duwen voordat de gehele voorkant in lichterlaaie stond. De brandweer van Rilland heeft de alfa met behulp van een straal hogedruk en schuim afgeblust. Tijdens de blus werkzaamheden heeft de politie de Hoofdweg voor een deel afgesloten en het nieuwsgierige publiek op afstand gehouden. De auto is helaas totall loss en is door een berger afgevoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 apr -   06:25  
Bouwkeet in de brand
Vlissingen - De brandweer van de post olympiaweg uit Vlissingen is dinsdagmorgen uitgerukt voor een brandende bouwkeet. Rond 05:14 uur zagen voorbijgangers vuur van onder de keet aan de Rozengracht komen en waarschuwde de brandweer. De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig zonder spoed ter plaatse . Toen de brandweer ter plaatse kwam viel het allemaal wel mee, de vlam zat er al goed in. Omdat de brandweer snel ter plaatse was kon voorkomen worden dat de keet in brand ging. Om zeker te weten dat binnen niks brandde heeft de brandweer de deur van de keet geforceerd.Hoe groot de schade aan de keet is, is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 apr -   22:20  
Schuur in brand Kloetinge
Kloetinge - In een schuur aan het abbekindersezandweg te kloetinge is maandagavond flinke schade ontstaan na een brand. Rond 22:10 uur is de brandweer gebelt. Hier op is het blusvoertuig en de ladderwagen van de post goes gealarmeerd. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek al snel dat het om een schuur ging waar in de avond de dieren konden over nachten. Mensen waren al met brandblussers aan het blussen. Maar dat was niet genoeg. De brandweer heeft twee hoge druk stralen in gezet om de brand te blussen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekent.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 25 apr -   19:07  
Griekse traditie, Vlissingen
Vlissingen - Zondagmiddag kwam een bewoner van de Glacisstraat in paniek naar het bureau. Volgens hem waren een paar buurtbewoners twee hazewindhonden in de achtertuin aan het roosteren. Agenten ging mee naar de woning die uitzicht gaf op de betreffende achtertuin. In die tuin zaten een stuk of tien mannen en werden twee grote stukken vlees aan een spit gebraden. Zo op afstand te zien kon de melder wel eens gelijk hebben dat het honden waren.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 25 apr -   19:02  
Vrouw zwaargewond na val van fiets
Nieuwvliet - Bij een val met haar fiets is zondag een 65-jarige Belgische vrouw gewond geraakt. Ze liep een flinke hoofdwond op en heeft vermoedelijk ook haar heup gebroken.De vrouw fietste omstreeks 17.45 uur achter haar man over het fietspad aan de Zouterik.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 25 apr -   19:01  
Duitse Audi gestolen
Gapinge - Zondagmiddag is vanaf de Snouck Hurgronjeweg een grijze Audi A3 gestolen.Auto is voorzien van het Duitse kenteken ADDF1901. Opvallend is dat op de achterruit van de auto een sticker zit met daarop een bruine vos met een geel overhemd.
ma 25 apr -   17:48  
Vermiste jongen weer terecht
Oostkapelle - Het jongetje dat vanmiddag vermist werd op het strand bij Domburg is weer terecht. Hij werd bij de strandpost in Ooskapelle aangetroffen.
ma 25 apr -   17:35  
Jongetje enige tijd vermist
Domburg - Op het strand bij Domburg werd vanmiddag druk gezocht naar een vermiste jongen. Hij werd sinds 14:30 vermist en was het laatst gezien bij strandpaviljoen Zeven Golven. De KNRM was uitgerukt met de boot van Westkapelle en van Neeltje Jans, ook de kusthulpverleningsvoertuig van Westkapelle de reddingsbrigade en de politie hielpen mee met zoeken. Tevens werd er vanuit de lucht gezocht naar de jongen.
ma 25 apr -   17:29  
Motor gestolen in Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - Zondagmiddag is vanaf de Strandweg een nagenoeg nieuwe motor gestolen. Het betreft een rode BMW R1200 GS voorzien van het Duitse kenteken VIEJ09. De eigenaar had rond 14.00 uur zijn motor afgesloten geparkeerd en was met zijn vrouw gaan wandelen op het strand.
ma 25 apr -   17:08  
Dronken mannen zorgen voor overlast
Vlissingen - Door de politie zijn zondag rond 16.00 uur op Boulevard Bankert twee mannen aangehouden voor openbare dronkenschap. Er waren diverse meldingen binnengekomen van bezoekers aan de Paasmarkt dat twee dronken mannen voor overlast zorgden en dat één van hen een mes zou hebben. Ze waren behoorlijk dronken en liepen te schreeuwen.
ma 25 apr -   17:07  
Wielrenner gewond bij aanrijding
Rilland - Een 63-jarige Belgische wielrenner is zondag rond 11.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een motor. Een 63-jarige motorrijder uit Bavel reed over de Oude Rijksweg toen ter hoogte van de kruising met de Oesterdam plotseling een wielrenner de weg overstak. Hij probeerde die nog te ontwijken maar dit mislukte en de fietser kwam ten val.
ma 25 apr -   17:04  
Aanrijding in Bruinisse
Bruinisse - Op de N59 vond zondagmiddag rond 14.45 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's waarbij drie personen gewond raakten. Een auto, met daarin een ouder echtpaar uit de gemeente Schouwen-Duiveland, reed richting Zierikzee. Opeens kwam er uit een rijtje tegenliggers een auto op de verkeerde weghelft die tegen hun auto botste. Door de klap draaide hun auto en kwam tegengesteld tot stilstand. De veroorzaker van het ongeval, een 60-jarige Vlaardinger, raakte van de weg af en zijn auto belandde op zijn kop in de sloot.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 apr -   16:26  
Buitenbrand Biggekerke
Biggekerke - De vrijwilligers van de post Zoutelande zijn maandagmiddag geallarmeerd voor een buitenbrand. Rond 15:22 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er aan de Hogelandseweg te Biggekerke een buitenbrand zou woedde. Het blusvoertuig 4634 werd zonder spoed ter plaatse gestuurd, om de brand te blussen. De brandweer zette een straal hoge druk in om de brand te doven.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 apr -   16:06  
Gevangenbewaarder in gezicht gestoken, Middelburg
Middelburg - In het Huis van Bewaring Torentijd is zondagmiddag een gevangenbewaarder door een gedetineerde met een mes in zijn gezicht gestoken. De bewaarder liep daardoor meerdere wondjes op aan zijn gezicht en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Na zijn 'daad' werd de gedetineerde overgeplaatst van de gevangenis naar een politiecel waar hij werd aangehouden voor poging tot moord c.q. poging tot doodslag. Aanstaande woensdag zal hij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie heeft de zaak verder in onderzoek. Justitie en politie hechten veel waarde aan een zorgvuldige afhandeling van deze zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 apr -   16:03  
Motorrijder onderuit, Goes
Goes - Zondag rond 12.30 uur is een 77-jarige Belg gewond geraakt nadat hij met zijn motor onderuit was gegaan. Samen met zijn zoon was hij een toertochtje aan het maken. Vanaf de A58 namen ze de afslag. De zoon reed voorop en zag ineens zijn vader niet meer. Die bleek in de bocht onderuit te zijn gegaan. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Daar bleek dat hij een pijnlijke knie had opgelopen. Na behandeling mocht hij dan ook naar huis. Zijn motor raakte beschadigd en is getakeld.
ma 25 apr -   13:31  
Auto brand op het terrein van de kazerne
Goes - Vanmiddag om 12.30 uur kreeg de brandweer van Goes (4739) een melding binnen van een autobrand, aan de Oranjeweg 100. Dit is het adres van de brandweer zelf, dus moesten ze niet ver rijden. De bestuurder zag rook onder de motorkap vandaan komen en kon op het terrein van de brandweer stoppen. Toen de brandweerlieden aankwamen bij de kazerne waren de mensen al hun spullen uit de auto aan het halen. Er bleek onder de motorkap isolatiematriaal te branden. De brandweer had het snel geblust.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 apr -   21:31  
Junior redders leggen examen af
Domburg - Afgelopen zaterdag hield de Domburgse Reddingsbrigade haar jaarlijkse examen reddend zwemmen. Van de in totaal 40 deelnemers was er helaas een kandidaat die het examen niet met goed gevolg aflegde. De uitslag was als volgt: Junior redder 1: 5 geslaagden Junior redder 2: 5 geslaagden Junior redder 3: 22 geslaagden Brevet 6: 3 geslaagden Diploma A 4 geslaagden Verreweg hetgrootste deel van dekandiedaten heeft examen gedaan volgensde vorigejaar ingevoerde diplomalijn”junior redder”. Daarmee zijn de kinderen conform de laatste richtlijnen van reddingsbrigade Nederland geëxamineerd. In september 2011 start het nieuwe seizoen reddend zwemmen weer ,iedere woensdagavond in zwembad “ de parel” te Domburg.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 apr -   19:38  
persoon ter water en onwel geworden
Hulst - In het water (Zandput) langs de Zoutestraat is zondagavond is rond 18:38 uur een man aangetroffen. Uit onderzoek is gebleken dat het gaat om een 64-jarige man uit Hulst. Een echtpaar liep te wandelen langs de Zandput en zag iets in het water drijven, bleek te gaan om een persoon. De man is het water ingegaan en heeft het slachtoffer aan de kant getrokken en is gelijk begonnen met reanimeren. Zijn vrouw belde ondertussen 112. Later werd de reanimatie overgenomen door de diverse hulpdiensten maar dit heeft niet meer mogen baten. Het slachtoffer was overleden.
zo 24 apr -   15:12  
ongeval N59 terhoogte van Oosterland
Oosterland - Op de N59 vond zondagmiddag rond 14.45 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's waarbij drie personen gewond raakten. Een auto, met daarin een ouder echtpaar uit de gemeente Schouwen-Duiveland, reed richting Zierikzee. Opeens kwam er uit een rijtje tegenliggers een auto op de verkeerde weghelft die tegen hun auto botste. Door de klap draaide hun auto en kwam tegengesteld tot stilstand. De veroorzaker van het ongeval, een 60-jarige Vlaardinger, raakte van de weg af en zijn auto belandde op zijn kop in de sloot. In eerste instantie was er sprake van een beknelling maar dit bleek dit het geval. Ook een traumahelikopter was ter plaatse gekomen. Het oudere echtpaar, man van 74 en zijn 66-jarige vrouw werden door de trauma-arts onderzocht. Zij hadden alleen wat pijnlijke plekken aan schouder en arm. De 60-jarige automobilist en een man en vrouw die bij hem in de auto zaten, raakten wel gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. De vrouw naar Dirksland, één man naar Bergen op Zoom en de derde naar Goes. Na het ongeval is de weg tot 16.45 uur afgesloten geweest voor het verkeer.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 24 apr -   13:50  
Inbrekers aangehouden in Middelburg
Middelburg - Een bewoonster van een woning aan de Krammer in Middelburg kwam vannacht rond 03.15 uur thuis in haar woning toen zij de schrik van haar leven kreeg.De vrouw zag namelijk twee mannen in haar woning die daar niet thuis hoorden. De vrouw vluchtte direct naar haar buren en de inbrekers gingen er op de fiets vandoor.Bij de buren heeft de vrouw de politie in kennis gesteld van de inbraak en het signalement van de daders. Er werd meteen een zoekactie naar de dieven op touw gezet.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 24 apr -   13:48  
Man steelt geldkistje en zak aardappelen
Kruiningen - Bij de Zeeuwse politie kwam zaterdagmiddag omstreeks 12.00 uur een melding binnen dat er een zak aardappelen en een geldkistje waren gestolen bij een zelfbedieningskraampje aan de Zanddijk in Kruiningen.Agenten kwamen ter plaatse en kregen van de aangever een duidelijk signalement van de verdachte te horen. Zij hebben een onderzoek ingesteld en een klein uurtje later troffen zij in de buurt een man aan op een fiets. Deze man voldeed aan het opgegeven signalement, dus de agenten hebben hem aangehouden op verdenking van de diefstal.
za 23 apr -   14:47  
Vrouw aangehouden, Zierikzee
Zierikzee - Afgelopen nacht rond 06.00 uur is in de Kreefstraat in haar woonplaats een 44-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een autobrand en het verwonden van een 37-jarige plaatsgenoot met een scherp voorwerp. De gebeurtenissen vonden plaats in de Kreeftstraat. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De vrouw is ingesloten. De politie doet onderzoek.
za 23 apr -   13:45  
Mini spinning marathon
Goes - Vandaag was het zover, de mini spinning marathon is begonnen. Dit werd georganiseerd door brandweer 's Heer- Arendskerke. Hun collega Gertjan Otte zit al geruime tijd in Haitie om te helpen met de wederop bouw. Om ook iets te doen voor Haitie, besloot brandweer 's Heer- Arendskerke dit te organiseren. Er deden een groot aantal mensen mee, zowel brandweer, politie en bekenden. Het begon eerst op een laag tempo en daarna steeds sneller. Kortom het was een gezellige en zweterig uurtje.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 apr -   10:17  
Weer een coniferenhaag in brand gestoken
Vlissingen - In Vlissingen is zaterdagochtend opnieuw een coniferenhaag in brand gestoken. Rond 04:15 uur, amper 25 minuten na de brand op de singel in vlissingen, konden de brandweerlieden gelijk doorrijden naar de korenbloemlaan. Van grote afstand waren de vlammen al te zien. ook hier was weer een coniferenhaag in brand gestoken. De brandweer is met twee stralen hoge druk de brand te lijf gegaan. Na enkele minuten was de brand onder controle. Dit was reeds de tweede coniferenhaag in 1 nacht. Advies van 112Zeeland is dan ook om uw ogen goed de kost te geven in de late uurtjes. Bent u bezorgd, dan kunt u uit voorzorg de haag goed nat houden. Bij onraad kunt u meteen de politie bellen op 0900-8844. De komende dagen zien er droog uit.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 apr -   08:20  
Coniferenhaag in de brand
Vlissingen - Zaterdag morgen is de brandweer van vlissingen uitgerukt voor het blussen van een Coniferenhaag. Om ongeveer rond 03:52 uur kwam er een melding binnen bij de alarmcentrale dat er op de Singel in vlissingen een coniferenhaag in de brand zou staan. Daarop is de post olympiaweg met spoed gealarmeerd. Ter plaatse bleek dat er een klijne coniferenbrand woede. De brand is met twee stralen hogedruk geblust en was binnen enkel minuten onder controle. De coniferenhaag moet als verloren worden beschouwd. De politie doet onderzoek naar de mogelijke oorzaak.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 apr -   07:37  
man gevalen van trap
Vlissingen - De vrijwillgers van de post Stromenweg zijn vrijdag avond uitgerukt voor een tillassistentie aan de Ruyterstraat te Middelburg. Omstreeks 19:22 uur werd de ladderwagen (4550) van post Stromenweg met spoed ter plaatse gevraagd voor een tillassistentie van een man die ernstig ter val was gekomen van een trap. De brandweer moest eerst een raam los maaken om goede toegang te krijgen. De ladderwagen heeft het slachtoffer naar beneden gehaald en kon na een half uur terug keren naar de post.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 apr -   22:56  
Hennepkwekerij in garage, Waterlandkerkje
Waterlandkerkje - In een garage bij een woning aan de Turkeijeweg is vrijdagmiddag een hennepkwekerij van 110 planten aangetroffen. Ter plaatse is een 21-jarige man uit Hulst aangehouden. Alle planten alsmede de benodigde apparatuur zijn verwijderd en afgevoerd door de gemeente. De stroom die nodig was voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. Door de Delta is aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 apr -   22:53  
Vlissinger beroofd van zijn geld
vlissingen - In zijn woonplaats is vrijdagmorgen een 56-jarige Vlissinger beroofd van zijn geld door een hem onbekende man. Dit gebeurde omstreeks 10.30 uur in de Spuistraat. Het slachtoffer wilde juist in zijn auto stappen toen hij in gebrekkig Engels werd aangesproken door een man. Die wilde geld met hem wisselen. Toen de man aangaf dat hij niet kon wisselen werd hij bedreigd en moest zijn geld afgeven. Hierna liep de dader weg, vermoedelijk richting het centrum. Het slachtoffer bleef ongedeerd maar was wel hevig geschrokken. Signalement: Man van ca. 1.75 cm lang met een Oost-Europees uiterlijk. Hij had kort, bruin stekelhaar en is tussen de 30 en 35 jaar oud. Droeg een beige jas en donkere broek. Hij sprak gebrekkig Engels. Bent u getuige geweest van deze straatroof of kunt u meer informatie verschaffen over de dader? Bel dan met de politie op 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 apr -   18:23  
brand in dixie.
middelburg - De brandweer van de post stromenweg is vrijdagmorgen rond 03:24 uur uitgerukt voor een brandende dixie in Middelburg. Onbekende(n) hadden de dixie die aan de trompstraat stond in de brand gestoken. Het blusvoertuig werd zonder spoed ter plaatse gestuurd. Met een straal hoge druk werd de brand gedoofd .Na korte tijd kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne.
vr 22 apr -   16:22  
Aanhouding wegens vernieling
Middelburg - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.30 uur is, aan de Oosterscheldestraat in Middelburg, een 15-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden op verdenking van vernieling. De jongen wordt ervan verdacht eerder die nacht, aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg, vernielingen te hebben gepleegd aan fietsen en een ruit. De jongen zou een winkelruit hebben ingegooid en enkele fietsen in het water te hebben gegooid.
vr 22 apr -   16:22  
Aanhouding wegens mishandeling
Terneuzen - Donderdagavond rond 21.10 uur is, aan de Julianastraat in Terneuzen een 30-jarige man uit Terneuzen aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht, bij een onenigheid over een kat, een 58-jarige buurtbewoner te hebben mishandeld. De 58-jarige man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan pijnlijke plekken op zijn hoofd en lichaam.
vr 22 apr -   16:20  
Meisje gewond door bloempot
Goes - Donderdagmiddag rond 15.20 uur is een 15-jarig meisje uit 's-Gravenpolder, aan de Vogelzangsweg in Goes, gewond geraakt nadat er een bloempot tegen haar hoofd is gegooid. Rond genoemd tijdstip fietste het meisje met twee vriendinnen naast elkaar over de Vogelzangsweg.
vr 22 apr -   16:18  
ruim 70 km/u te hard
Biervliet - Donderdagavond rond 23.50 uur, is aan de Middenweg in Biervliet, het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Terneuzen ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 153 km/u over genoemde weg. De toegestande maximum snelheid is hier 80 km/u. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 apr -   23:36  
haag in de brand Vlissingen
Vlissingen - De brandweer van Koudekerken is donderdagavond uitgerukt voor een buitenbrand. Rond 21:34 uur werd een brand ontdekt aan de blikenburg te vlissingen. De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig met spoed ter plaatse. Ter plaatsen gekomen stond in een brandgang een stuk van een haag in de brand. De brandweer heeft de brand met een straal hoge druk. Brandstichting word niet uit ge sloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 apr -   23:35  
brand in haag oost-souburg
oost-souburg - Woensdagavond rond 22:30 werd er een brand in een haag ontdekt. Hier op is de brandweer van oost-souburg met spoed ter plaatsen gegaan. Bij aankomst in de westerscheldestraat in oost-souburg bleek de haag net in het beginstadium van de brand te zijn. Met een straal hoge druk is de brand geblust. Hier woord brandstichting niet uit gesloten.
do 21 apr -   22:04  
Tas met medicijnen en kleding verloren
Zeeland - Vanmiddag is op het traject Goes-Vlissingen een tas met medicijnen en kleding verloren. De eigenaar reisde met de trein en de bus. De medicijnen betreffen: Tramadol, Tiamide, Nexium, Paracetamol en Seroquel. Bij inname door kinderen kunnen deze medicijnen gevaar opleveren. De politie verzoekt de vinder de tas af te geven bij het politiebureau.
do 21 apr -   22:03  
Gezamenlijke controle Politie en Belastingdienst
Tholen - Donderdag 21 april heeft Politie Zeeland, het KLPD en de Belastingdienst gezamenlijk gecontroleerd op Tholen. Tijdens de actie is gebruik gemaakt van de automatische nummerplaat herkennings apparatuur. In totaal zijn 2439 auto's gecontroleerd. De scanvoertuigen hebben hun werkzaamheden uitgevoerd op de Eendrachtweg, de Philipsdam en de Bergse-diepsluis. De motorrijders van de verkeerspolitie begeleidden de auto's naar de parkeerplaats op industrieterrein Welgelegen voor de verdere afhandeling. Voor de politie leverde dit 17 bekeuringen op voor het niet dragen van de autogordel en 1 bekeuring voor niet handsfree bellen. Daarnaast werden er een bekeuringen uitgeschreven omdat de ruiten van een auto te donker waren, het ontbreken van een kentekenplaat en een snelheidsovertreding. De Belastingdienst heeft 10 bestuurders aangesproken omdat zij niet tijdig hun belastingschuld hebben betaald. 2 personen betaalden ter plekke contant € 1291. De deurwaarders van de belastingdienst hebben 9 auto`s in beslag genomen en 3 auto's zijn direct tot zekerheid van betaling afgevoerd.
do 21 apr -   22:03  
Duitsers aangehouden voor diefstal gereedschap
Terneuzen - Donderdagmiddag rond 14.30 uur zijn bij een bedrijf aan de H.H. Dowweg in Terneuzen twee mannen aangehouden. De twee; beiden afkomstig uit Marl (D) en 27-en 55-jaar hadden gereedschap uit het bedrijf weggenomen. De politie trof het gereedschap bij hen aan. Ze zijn ingesloten.
do 21 apr -   22:02  
Bromfietser gewond bij aanrijding
Terneuzen - Donderdagmorgen rond 07.40 uur vond op de N61 een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een automobilist. De 57-jarige automobilist uit Roosendaal reed over de N61 en verleende bij het afslaan geen voorrang aan de 16-jarige Terneuzense bromfietser. De jongen is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij raakte gewond aan zijn voeten, armen en benen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 apr -   15:04  
Diefstal uit woning, Biggekerke
Biggekerke - Woensdagmiddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur is er ingebroken in een vakantiewoning aan De Rijser in Biggekerke. Uit de woning zijn sieraden met onbekende waarde, waardepapieren en enkele honderden euro's weggenomen. Er is een raampje opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 apr -   15:02  
Diefstal uit woning, Vlissingen
Vlissingen - Tussen woensdagmiddag 17.45 uur en woensdagavond 18.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Vredehoflaan in Vlissingen. Uit de woning zijn waardepapieren en enkele tientallen euro's weggenomen. Er is geen braakschade.Tijdens de inbraak zat de 83-bewoonster van het pand in de tuin. Toen zij iets hoorde aan de voorzijde van de woning, en ging kijken, zag ze nog net iemand wegrennen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 apr -   14:04  
Rijden onder invloed, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van woensdag op donderdag rond 01.35 uur is een 25-jarig automobilist uit Deventer, aan de Hellingbaan in Vlissingen, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 2,9 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 apr -   14:00  
Overspannen man aangetroffen, Vogelwaarde
Vogelwaarde - Politie Zeeland heeft vanavond een 58-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland in overspannen toestand in Vogelwaarde aangetroffen. De politie kreeg om 20.50 uur een melding dat de man in een auto onderweg was naar een kennis in Vogelwaarde. Omdat een dreigend incident niet kon worden uitgesloten is de ondersteuningsgroep van Politie Zeeland naar Vogelwaarde gegaan. Bij aankomst van de politie bleek de man al bij de kennis in de woning aanwezig te zijn. De woning is gelegen aan de Lindestraat. Uit onderzoek bleek dat de situatie onder controle was. De politie heeft ter plaatse omstreeks 21.40 uur de man overtuigd om de woning te verlaten. Hij is daarna naar het politiebureau in Terneuzen meegenomen. Daar wordt hij nader gehoord.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 20 apr -   21:19  
Brandweer houdt oefenavond in zwembad
Domburg - De brandweer heeft woensdagavond een oefening gehouden. Bij de Parel in Domburg werd de oefenavond georganiseerd. Volgens het scenario zou er een lek zijn ontstaan in een ketel met gevaarlijke stoffen. Daardoor moest het pand worden ontruimd.de medewerker kon niet op tijd de ruimte verlaten. de brandweer moest de man bevrijden.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 20 apr -   21:18  
5-Jarig meisje enige uren vermist
Sluiskil - In Sluiskil is woensdag enige uren gezocht naar een vermist meisje.Het meisje was omstreeks 16.45 uur voor het laatst gezien in de omgeving van de Isabellastraat. De familie was eerst zelf gaan zoeken. Toen dit geen resultaat opleverde, werd de politie rond 19.30 uur gebeld.
wo 20 apr -   20:50  
Bejaarde fietser van de snelweg gehaald
Oost-Souburg - Woensdag rond 17.45 uur kreeg de politie een melding dat een oudere man met zijn fiets op de A58 liep. Een passant had zich over de man ontfermd en de politie gebeld. Agenten troffen ter plaatse de man aan. Bleek te gaan om een 85-jarige Middelburger die op weg naar huis letterlijk de weg kwijt was. Hij werd in de politieauto gezet en zijn fiets werd via een naast liggend terrein terug naar Souburg gereden. Daar werd hem uitgelegd hoe hij het beste naar Middelburg kon fietsen. Voor de zekerheid werd hij door de agenten begeleid tot aan Groot Abeele waarna hij wegreed richting Middelburg.
wo 20 apr -   20:50  
Mannen aangehouden voor visstroperij
Rilland - Een 46-jarige man uit Woensdrecht en een 67-jarige man uit Bergen op Zoom zijn woensdagmiddag aangehouden voor visstroperij. Het tweetal had in het Markiezaatsmeer bij Rilland-Bath (in de buurt van de Kreekraksluizen) illegaal fuiken uitgezet om zo paling te vangen. Deze fuiken werden eerder ontdekt door BOA's (Bijzonder Opsporingsambtenaren) van de Visfederatie. Bij hun aanhouding waren ze in het bezit van ongeveer 25 kilo paling. Deze paling is weer teruggezet in het water. De fuiken zijn in beslaggenomen. De mannen zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau in Tholen. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze weer in vrijheid gesteld.
wo 20 apr -   19:58  
Middelbrand in grote kerk Rilland
Rilland - Om 18:26 kreeg het korps van Rilland een melding binnen dat er een binnenbrand zou wezen in de grote kerk in Rilland . Als snel werdt er middelbrand van gemaakt.Het korps van Krabbendijke ging ook naar deze melding toe.Maar na een korte tijd was het brandmeester.
wo 20 apr -   16:13  
Openbare dronkenschap, Vlissingen
Vlissingen - Afgelopen nacht is in de C. Buskenstraat in Vlissingen een 41-jarige Vlissinger aangehouden voor openbare dronkenschap. De man zwalkte over straat en was erg dronken. Omdat het niet verantwoord was de man op straat te laten is hij ingesloten. Hij ontving een bekeuring voor openbare dronkenschap.
di 19 apr -   21:02  
Hennepkwekerij ontmanteld in Terneuzen
Terneuzen - In de Stijn Streuvelsstraat in Terneuzen is dinsdag een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij werd aangetroffen in een garagebox en bevatte 147 planten. Alle planten en de apparatuur zijn vernietigd. De 37-jarige eigenaar van de garagebox is aangehouden.
di 19 apr -   21:01  
Diefstal aluminium profielen
Terneuzen - Dinsdagmiddag zijn Achter het Spoor in Terneuzen een 54-jarige man en een 32-jarige vrouw, beiden uit Terneuzen aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van alumium profielen. Deze profielen lagen opgeslagen bij een bedrijf aldaar. Hoeveel profielen er gestolen zijn en wat de waarde daarvan is, is nog niet bekend.
di 19 apr -   21:00  
Aanhouding in Vlissingen
Vlissingen - In de Scheldestraat in Vlissingen is dinsdagmiddag een 49-jarige man uit die plaats aangehouden. De man reed op een van diefstal afkomstige fiets. De fiets is terug naar de eigenaar en de 49-jarige Vlissinger is in verzekering gesteld.
di 19 apr -   15:36  
Zeeuwse wijkagenten op Twitter
Zeeland - Sinds vandaag zijn onze wijkagenten op Twitter te vinden. Voor een wijkagent is het van belang dat deze zichtbaar aanwezig is in zijn gebied. Politie Zeeland beseft maar al te goed dat het tegenwoordig niet meer voldoende is om regelmatig in de wijk rond te lopen. Een grote groep mensen en bedrijven maakt namelijk gebruik van sociale media en wil ook via dat medium in contact kunnen komen met de wijkagent. Voor de wijkagent is Twitter een snelle manier om met mensen en organisaties te communiceren en eventueel hulp in te roepen bij zaken die spelen in de wijk. Ook willen de wijkagenten via Twitter laten zien waar hun werk zoal uit bestaat. Zo zullen zij twitteren over bijvoorbeeld actuele acties en incidenten in hun wijk, maar ook kunnen ze Twitter gebruiken om aan te geven wanneer ze aanwezig - en dus aanspreekbaar zijn.
di 19 apr -   15:35  
Bromfietser botst tegen paard
Ritthem - Een bromfietser is dinsdag rond 03.00 uur tegen een paard gebotst op de Ritthemsestraat in Ritthem. De 36-jarige bromfietser, afkomstig uit Vlissingen, botste tegen een paard dat op het fietspad stond. De Vlissinger is met een pijnlijke heup en schouder door de politie naar het ziekenhuis gebracht. Het paard was uit zijn stal ontsnapt.
di 19 apr -   15:35  
Twee mannen aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft maandag rond 21.00 uur twee mannen aangehouden op de Hellingbaan in Vlissingen. De twee, 24 en 50 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen, worden verdacht van diefstal uit een gebouw op de Houtkade.
di 19 apr -   01:38  
brandweer krijgt melding van binnenbrand, Zierikzee
Zierikzee - Om tien minuten over een kreeg de brandweer van de post Zierikzee een melding van een binnenbrand op de Schouwenbank in Zierikzee. Terplaatse hoefde de brandweer niet veel meer te doen. Omwonenden hadden de brand al geblust. Het bleek te gaan om een hoopje afval bij een boom op de achterplaats van een portiekwoning. De brandweer heeft nog een controle uitgevoerd en is hierna weer terug gekeerd naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 apr -   23:17  
****technische storing ****
middelburg - Door technische storing zijn sommige foto`s en plaatjes niet te zien. Ons excuus hier voor . Er wordt aan een oplossing gewerkt . Bedankt voor u begrip.
ma 18 apr -   21:44  
Hennepkwekerij ontmanteld
Axel - In de Bachstraat in Axel is maandagochtend een hennepkwekerij ontmanteld. Op de bovenverdieping van de woning werden, verdeeld over drie kamers, in totaal 417 hennepplanten en 24 hennepstekjes aangetroffen.
ma 18 apr -   21:43  
Bedreiging, vernieling en onrust
Clinge - Maandagochtend vond op het Woestijneplein in Clinge een ruzie plaats tussen twee groepen. De politie stelt een onderzoek in om te achterhalen wat er is gebeurd. Hierbij zijn tussen 11.35 en 13.25 uur drie mannen in de leeftijd van 28, 30 en 57 jaar in hun woning op het Woestijneplein aangehouden. Ze worden verdacht van diverse overtredingen zoals bedreiging, vernieling en het voorhanden hebben van hennep.
ma 18 apr -   21:42  
Diefstal uit woning
Vlissingen - In de nacht van zondag op maandag werden uit een woning aan de Cirkel in Vlissingen diverse goederen gestolen. Het gaat om computerapparatuur, twee telefoons, een portemonnee met daarin persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's en een autosleutel.
ma 18 apr -   21:41  
Inbraak in sportcomplex
Zierikzee - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in het horecagedeelte van een sportcomplex aan het Groene Weegje in Zierikzee. Het slot van het hek en een deur werden vernield, waarna men er met een geldbedrag vandoor ging.
ma 18 apr -   12:31  
Rijbewijs ingevorderd in Breskens
Breskens - Politie Zeeland heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een automobiliste in Breskens. Toen de politie de automobiliste, een 41-jarige vrouw uit Breskens, wilde controleren, ging zij steeds sneller rijden en deed even later de verlichting van de auto uit. Ook negeerde zij een stopteken van de politie. De politie achtervolgde haar en in de Nijverheidstraat in Breskens stopte zij haar auto. Uit een blaastest bleek dat de vrouw ruim 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Haar rijbewijs is ingevorderd.
ma 18 apr -   12:30  
Fietsenkijkdag Terneuzen
Terneuzen - Woensdagochtend 20 april is er 's ochtends tussen 10.00 uur en 12.00 uur en 's middags tussen 14.00 uur en 16.00 uur weer een fietsenkijkdag in Terneuzen. Is uw fiets gestolen of bent u die kwijt? Kom dan langs! Vergeet niet uw aangifte of een passend fietssleuteltje mee te nemen. De fietsenkijkdag wordt gehouden bij het bedrijf NAVIMAR, Schependijk 29 in Terneuzen.
ma 18 apr -   03:23  
stacaravan brand volledig uit, Renesse
Renesse - Omstreeks twintig minuten over twee kreeg de brandweer van Renesse een melding van binnenbrand aan de Hoogeboomlaan. Deze werd al snel opgeschaald naar middel-brand. Hier op zijn de nieuwe waterwagen en de tankautospuit uit Haamstede uitgerukt mede om dat er moeilijk aan bluswater te komen was. Terplaatse bleek dat er een stacaravan in brand stond. De brandweer kon na ongeveer een half uur het sein brandmeester geven. Ook zijn er twee personen met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De stacaravan is volledig uitgebrand en moet als verloren worden beschouwd.
zo 17 apr -   20:43  
Roosendaalse automobilist in de fout
Rilland - Op de Oude Rijksweg bij Rilland moest zondag rond 14.30 uur een 34-jarige automobilist uit Roosendaal zijn rijbewijs inleveren, nadat hij verschillende overtredingen had begaan. Agenten van de verkeerspolitie reden in een auto over de Reimerswaalseweg in de richting van Rilland en daar beging de man zijn eerste overtreding door hen in te halen over een doorgetrokken streep. Even daarna haalde hij een andere auto in over de doorgetrokken streep. Op de Oesterdam reed hij tussen 149 en 151 km/h. Hier geldt een maximumsnelheid van 100 km/h. Tevens haalde hij daar voor de 3e maal in over een doorgetrokken streep. Op de Oude Rijksweg bij Rilland werd nogmaals de snelheid gemeten en reed hij gecorrigeerd 148 km/h i.p.v. de toegestane 80 km/u. De Roosendaalse automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. Vanweg al deze overtredingen zal er een 'Mededeling voor een EMG' (Educatieve Maatregel Gedrag) worden uitgebracht naar het CBR.
zo 17 apr -   20:42  
Snelheidsovertreders op de A58 bij Arnemuiden en Goes
Arnemuiden - Bij Arnemuiden werd zondag rond 12.00 uur een 24-jarige motorrijder uit Zierikzee tijdens videosurveillance betrapt op te hard rijden. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 205 km/h. Op de A58 geldt een maximumsnelheid van 120 km/h. De motorrijder moest zijn rijbewijs inleveren. Bij Goes werd om 16.30 uur, ook tijdens videosurveillance, een 23-jarige automobilist uit Berchem (B) opgemerkt die veel te hard reed. Zijn gecorrigeerde snelheid bedroeg 178 km/h i.p.v. de toegestane 120 km/h. Ook deze man moest zijn rijbewijs inleveren.
zo 17 apr -   20:42  
Eenzijdig verkeersongeval
Goes - Op de Ringbaan West in Goes gebeurde zondag om 04.30 uur een eenzijdig verkeersongeval. Een 20-jarige automobilist uit Heinkenszand was, mogelijk onder invloed van alcohol, tegen een lantaarnpaal gereden, waardoor deze was afgebroken. Daarna kwam de man tot stilstand tegen een boom. Hij verklaarde dat hij was uitgeweken voor een haas. De automobilist had geen zichtbaar letsel, maar is toch door per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar is tevens een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.
zo 17 apr -   20:41  
Diefstal uit woning
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag werden uit een woning in de Hyacinthenlaan in Vlissingen diverse goederen gestolen. De bewoners missen computerapparatuur, een gsm, twee fotocamera's en een tas met kleding. Uit de tuin werd ook nog een fiets gestolen. De waarde van de weggenomen spullen is niet bekend.
zo 17 apr -   20:40  
Verkeersongeval in Walsoorden
Walsoorden - Op de Kalverdijk in Walsoorden raakten zondag rond 09.30 uur bij een verkeersongeval twee fietsers gewond. Een 69-jarige automobiliste verleende geen voorrang aan een tourclub die van rechts uit de Noordstraat kwam. Een 52-jarige fietser uit de gemeente Hulst kon de auto niet meer ontwijken en er ontstond een botsing. Door de chaos die ontstond kwam een 39-jarige vrouw naast de auto ten val. De 52-jarige man klaagde over pijn aan zijn been en voet en is voor onderzoek naar de huisartsenpost gegaan. De 39-jarige vrouw bezeerde haar elleboog. Alle betrokkenen zijn afkomstig uit de gemeente Hulst.
zo 17 apr -   20:40  
Diefstal gereedschap
Hoek - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd uit een keet, die voor een in aanbouw zijnde woning aan de Molendijk in Hoek staat, gereedschap gestolen. Er werden accuboormachines, een repro- en een decoupeerzaag, een slijptol en enkele radio's weggenomen. De waarde van het gestolen gereedschap bedraagt meer dan duizend euro.
zo 17 apr -   20:39  
Automobilist aangehouden
Axel - In de Margrietstraat in Axel is zondag rond 04.30 uur een 34-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man was, onder invloed van alcohol, tegen een geparkeerde auto gereden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich. Op het politiebureau bleek uit een blaastest dat hij bijna 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 2 uur.
zo 17 apr -   20:38  
Aanhouding in Terneuzen
Terneuzen - Op de Hoofdweg in Terneuzen werd zondag rond 04.00 uur een 18-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Hij had een 20-jarige man uit Breda een klap in het gezicht gegeven. De 18-jarige is naar Torentijd gebracht en is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 17 apr -   16:46  
Schuurtjes in brand gestoken
Middelburg - In Middelburg zijn in de nacht van zaterdag op zondag (16-17 april) twee schuurtjes geheel afgebrand.De politie kreeg een melding van brand in een schuurtje in de Jasmijnstraat te Middelburg. Ter plaatse bleek het om twee houten schuurtjes aan de achterzijde van woningen in de Sportlaan te gaan. De woningen aan de Sportlaan staan vanwege renovatie leeg.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 17 apr -   16:44  
Vernielingen gepleegd in Renesse
Renesse - In de nacht van zaterdag op zondag werden in Renesse verschillende vernielingen gepleegd.De vernielingen vonden plaats op de Bermweg, de Duinweg en de Vlierweg.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 17 apr -   16:43  
Dronken man rijdt tegen lantaarnpaal
Vlissingen - Op de Sloeweg in Vlissingen werd zondag rond 02.00 uur een 20-jarige automobilist uit de gemeente Veere aangehouden omdat hij, onder invloed van alcohol, tegen een lantaarnpaal was gereden.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 17 apr -   16:41  
Elektrische fiets gestolen
Middelburg - Zaterdag tussen 14.30 en 14.45 uur werd bij een winkel in de Johan van Reigersbergstraat een elektrische fiets met een waarde van enkele duizenden euro's gestolen.Het gaat om een grijs/beige Gazelle, type Easyglider met 8 versnellingen.
zo 17 apr -   15:13  
Persoon vast in traplift
Zierikzee - Een persoon is in de nacht van zaterdag op zondag vast komen te zitten in een traplift. Rond 00:45 uur kwam de persoon vast te zitten in en pand aan de Straalweg in Zierikzee. Twee ambulances en de lifeliner 2 uit Rotterdam werden ingezet om het slachtoffer te helpen. De arts van de helikopter heeft geholpen om het slachtoffer te stabiliseren.
zo 17 apr -   14:10  
Drugstoerist aangehouden
Breskens - Op het Veerplein in Breskens is zaterdagavond in de bus een 27-jarige man uit Oostende aangehouden. Hij zat achterin de bus komende uit Vlissingen en had 4 gram hennep bij 2 gram hasj bij zich. De Belg kon het schikkingsbedrag van € 400,- niet betalen en hij kreeg daarom een dagvaarding uitgereikt. De drugs zijn in beslag genomen.
zo 17 apr -   14:09  
Diefstal diesel in Kattendijke
Kattendijke - Uit een vrachtwagen, die geparkeerd stond aan de Kattendijksedijk, werd ongeveer 500 liter dieselolie gestolen. De diefstal vond plaats tussen vrijdag 19.30 en zondag 09.00 uur.
zo 17 apr -   14:07  
Auto's bekrast in Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag werden op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen auto's bekrast. Het gaat tot nu toe over 52 auto's die schade opliepen. De politie zoekt getuigen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
zo 17 apr -   14:06  
Verkeersongeval met dodelijke afloop
Rilland - Zaterdag rond 16.00 uur vond op de Bathseweg in Rilland een ongeval plaats, ten gevolge waarvan een 61-jarige man uit Ossendrecht later is overleden. Een 26-jarige man uit de gemeente Reimerswaal zat, samen met zijn vrouw, vanuit hun stilstaande auto naar een crosswedstrijd te kijken, die bezig was op het crossterrein van Bath. De auto stond half geparkeerd in de berm en half op de Bathseweg. Nadat ze eerst een harde klap tegen de achterzijde van hun auto hoorden, zagen zij een wielrenner, naar later bleek een 61-jarige man uit Ossendrecht, met fiets en al voor de auto neervallen. De fietser was niet bij kennis en er was ook geen hartslag.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 apr -   20:40  
Vrouw aangereden na onwelwording
Rilland - Vanmiddag even na vier uur is er op de Bathseweg in Rilland ter hoogte van het motorcrossterrein een vreemd ongeval gebeurd. Een dame op de fiets is rond vier uur onwel geworden en gevallen, waardoor een achterop komende automobilist niet tijdig kon stoppen en de vrouw aanreed. Hierop zijn twee ambulances en een traumaheli ingeschakeld. Doordat de vrouw midden op een doorgaandeweg lag heeft de politie besloten om de bathseweg af te sluiten om de hulpdiensten hun werk te kunnen laten doen. Na iets meer dan een uur is de vrouw gestabiliseerd en is de vrouw met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De trauma arts is met de ambulance meegereden. De verkeersongevallen dienst heeft naderhand sporenonderzoek verricht. De bathseweg is na bijna 3 uur weer vrijgegeven. Tekst en foto's Lars Windsma
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 apr -   19:30  
gaslek in Sint Philipsland
Sint Philipsland - De brandweer van Sint Philipsland is vanmorgen omstreeks 11:00 uitgerukt voor een gaslucht aan de Krammerstraat van Sint Philipsland. De brandweer ging onder de hoogste prioriteit ter plaatse. Ter plaatse bleek dat er bij graafwerkzaamheden een gasleiding was geraakt waardoor er gas ontsnapte. De brandweer heeft de straat afgezet en wachtte op de komst van DELTA b.v. die het gas afsloot. Foto's en tekst Daan Kempeneers
za 16 apr -   18:24  
Luke Rowe wint opnieuw ZLM Tour.
Zeeland - Luke Rowe heeft de ZLM Tour om de Arjaan de Schipper trofee gewonnen. De Brit was na 176 kilometer de snelste in een massasprint. Rowe schreef de koers in 2009 ook al op zijn naam.
za 16 apr -   17:34  
Bermbrand langs het spoor
Net na 16:00 uur kreeg de blusgroep van Goes een melding van een bermbrand. Ter plaatse bleek het te gaan om een bermbrand langs het spoor. Met 1 hogedruk slang heeft de brandweer de brand geblust, na een korte tijd konden ze weer terug naar de post.
za 16 apr -   17:13  
Jongens aangehouden voor brandstichting
Terneuzen - Vrijdagavond zijn twee jongens van 16-jaar afkomstig uit gemeente Terneuzen, aangehouden op verdenking van brandstichting. Omstreeks 17.30 uur zag een agent, buiten diensttijd, een drietal jongens brand stichten in de bossages aan de Hogendijk. Omdat langs de Hogendijk woningen en bedrijfspanden staan, zou dit gevaarlijk kunnen zijn. Hij ging acher de jongens aan die er direct vandoor gingen. Intussen was een collega ter plaatse gekomen en konden ze één jongen vastpakken. De jongen zag kans zich los te rukken en rende weg. Omdat een getuige hem herkend had, gingen agenten naar zijn huisadres en informeerden zijn familie.
za 16 apr -   17:12  
Beginnende automobiliste is rijbewijs al kwijt
Sint Jansteen - Zaterdag is het rijbewijs ingenomen van een 28-jarige automobiliste uit de gemeente Hulst. Agenten zagen rond 04.00 uur in het centrum een auto hard rijden zonder verlichting. De auto werd op De Verrekijker aan de kant gezet. De bestuurster bleek onder invloed van alcohol te zijn. Ze is meegenomen naar het politiebureau in Hulst voor de ademanalyse. Ze blies uiteindelijk 390 ug/l terwijl voor een beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, ook in dit geval. Ze had nog maar sinds een maand haar rijbewijs.
za 16 apr -   17:11  
Rijbewijs ingevorderd van dronken Fransman
's Heerenhoek - Op de Sloeweg is zaterdagmorgen rond 05.45 uur een 23-jarige Franse automobilist aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Even daarvoor was melding gedaan dat er mogelijk een dronken automobilist door de Westerscheldetunnel zou rijden. De bestuurder werd 'opgewacht' en vervolgens aan de kant gezet. Hij is meegenomen naar het politiebureau waar hij 550 ug/l blies. Als beginnend bestuurder werd ook van hem het rijbewijs ingevorderd.
za 16 apr -   14:17  
Auto botst tegen trein op spoorwegovergang Arnemuiden
Arnemuiden - Rond kwart over één vanmiddag botste een personenauto tegen een passerende trein op de spoorwegovergang op de Van Cittersweg in Arnemuiden.
za 16 apr -   12:20  
Man zwaar gewond bij bedrijfsongeval in Middelburg
Middelburg - Een 57-jarige Vlissinger is zaterdagochtend omstreeks 09.15 uur zwaar gewond geraakt bij een bedrijfsongeval bij construktiebedrijf Hillebrand aan de Herculesweg in Middelburg. Volgens de melding bij de politie was de man van een trap gevallen en op zijn hoofd terecht gekomen. Hij is met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 apr -   22:46  
Brandweer ingezet voor schoorsteenbrand Middelburg
Middelburg - De brandweer van Middelburg is vrijdag aan het eind van de avond gealarmeerd voor een schoorsteenbrand. Rond 21:11 uur ontdekte de bewoner van een woning aan de lode van hamelstraat in Middelburg dat er in het rookkanaal van zijn openhaard brand was ontstaan. Direct werd het blusvoertuig van de President Rooseveltlaan en de ladderwagen van de Stromenweg met spoed ter plaatse gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse kwam hebben zij gelijk het vuur dat in de openhaard woedde gedoofd. Met de ladderwagen werd het rookkanaal geveegd. Na ruim een uur kon de brandweer weer inpakken en terug naar de kazerne.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 15 apr -   22:35  
Vervoersverbod vanwege vogelgriep opgeheven
Schore - DEN HAAG - Het vervoersverbod voor onder meer pluimvee en eieren in de omgeving van het Zeeuwse Schore dat was ingesteld nadat er bij een pluimveebedrijf vogelgriep was vastgesteld, wordt met ingang van maandagochtend opgeheven. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie maakte dat vrijdag bekend. Sinds het afkondigen van de maatregel op 25 maart zijn er geen nieuwe besmettingen meer geconstateerd. Het besmette bedrijf wordt nog niet vrijgegeven. Dit gebeurt drie weken na de definitieve reiniging en ontsmetting. Het ging in Schore om een milde variant van de vogelgriep. Bron: ANP - Nu.nl
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 apr -   19:18  
agent word bij eigen woning bedreigd
Terneuzen - Een agent van Politie Zeeland is donderdagavond in zijn privé-tijd en bij zijn eigen woning bedreigd door een 50-jarige man uit de gemeente Terneuzen. De 50-jarige man belde aan bij de woning van de politieman. Toen deze de deur opende maakte de man dreigende toespelingen op het dramatische incident in Baflo (Groningen) van de afgelopen week. Hierbij kwam een politieagent om het leven. De politieman heeft hierop de man te verstaan gegeven dat hij niet meer aan zijn deur moest komen en hij heeft zijn collega's gebeld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 apr -   19:06  
NIEUW GEBOUW DE KOEGORS IN TERNEUZEN OPENT DEUREN
Terneuzen - Het nieuwe gebouw voor operationele diensten De Koegors in Terneuzen is vrijdag officieel geopend. Aanstaande zaterdag is het gebouw door iedereen tijdens de open dag te bezichtigen. Het markante gebouw van ruim tienduizend vierkante meter is de nieuwe uitvalsbasis voor de buitendienst van de gemeente Terneuzen, de brandweer Terneuzen en de ambulancedienst van ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen. De Koegors biedt plaats aan talrijk materieel en ongeveer tweehonderd medewerkers waarvan het grootste deel voor de gemeentelijke buitendienst werkt.
vr 15 apr -   15:54  
Onderzoek naar onzedelijke handelingen gastdocent Kohnstammschool Goes
Goes - Bij Politie Zeeland zijn, van de openbare basisschool prof.dr. Kohnstammschool in Goes, verschillende meldingen binnengekomen van onzedelijke handelingen door een gastdocent. Het gaat om aangiften van enkele leerlingen uit groep 8. Door de politie wordt onderzocht of er daadwerkelijk sprake is van strafbare feiten. Daarna zal het Openbaar Ministerie een beslissing nemen of zij tot vervolging overgaat. De politie heeft in het verleden geen andere meldingen of aangiften met betrekking tot de gastdocent ontvangen.
vr 15 apr -   14:45  
Tweede overval in Vlissingen (Fotos + video)
Vlissingen - Hotel Piccard in de Badhuisstraat in Vlissingen is vrijdagochtend rond 11.30 uur overvallen. In het hotel vond vrijdag een goudinwisseldag plaats. Een getuige zag twee mannen met capuchons op het hotel in- en uitlopen. Volgens hem duurde de overval ongeveer anderhalve minuut. Het vermoeden bestaat dat de daders het park achter het hotel in zijn gevlucht. De politie is daar met onder meer honden op zoek naar de overvallers.
vr 15 apr -   14:28  
Belg rijdt te hard door de tunnel
Driewegen - Donderdagavond is het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige Belgische automobilist omdat hij te hard door de Westerscheldetunnel reed. Hij reed met een snelheid van 175 km door de tunnel waar 100 km is toegestaan. Bij de tolpoortjes kreeg hij een stopteken en werd aan de kant gezet. Zijn rijbewijs moest hij inleveren omdat hij meer dan 50 km te hard reed.
vr 15 apr -   14:27  
Fietsenkijkavond Vlissingen
Vlissingen - Op maandag 18 april a.s. is er weer een fietsenkijkavond op het politiebureau in Vlissingen. U kunt zich, met een proces-verbaal van aangifte of reservesleutel, melden bij de ingang aan de Molenstraat tussen 19.00 en 20.00 uur. Op het bureau staan alle fietsen die op heel Walcheren zijn aangetroffen. Omdat Pasen dit jaar op de laatste maandag van de maand valt, is deze kijkavond een week vervroegd.
vr 15 apr -   14:26  
Dronken bromfietser is rijbewijs kwijt
Zierikzee - Door de politie is donderdagavond het rijbewijs ingenomen van een 43-jarige bromfietser uit Zierikzee. Hij werd op de Scheldestraat gecontroleerd omdat hj zonder licht reed. Bleek dat hij onder invloed van alcohol was.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 apr -   10:15  
Overval op woning in Vlissingen
Vlissingen - Vrijdagmorgen werd een overval gepleegd op een vrijstaande woning aan de Jacoba van Beierenweg. Daarbij was sprake van meerdere daders. De daders zijn de woning binnengekomen en hebben de bewoner van het pand overmeesterd. De overvallers zijn enige tijd in de woning aanwezig geweest en hebben na de overval het huis weer verlaten. Het is niet bekend in welke richting ze zijn gevlucht en of ze daarbij gebruik hebben gemaakt van een voertuig. Of er goederen zijn weggenomen is op dit moment ook nog niet bekend. De politie is nog volop bezig met het onderzoek. Het slachtoffer heeft bij de overval geen zware verwondingen opgelopen. Bij de politie is bekend dat door veel fietsers gebruik wordt gemaakt van de Jacoba van Beierenweg. Heeft u vanmorgen vroeg, in ieder geval voor 06.30 uur, gebruik gemaakt van deze weg? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 apr -   14:39  
Aanrijding tussen auto en tractor, Axel
Axel - Donderdag omstreeks 10.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een tractor. De bestuurder van de tractor, een 23-jarige Belg, reed over de Eglantiersweg en wilde linksaf de Zaamslagsedijk oprijden. Toen hij afsloeg werd hij juist ingehaald door een personenauto. Bij de aanrijding die volgende belandde de personenauto op de zijkant. De bestuurster, een 55-jarige vrouw uit de gemeente Hulst, kwam met de schrik vrij. Een 29-jarige man uit Axel die naast haar zat, werd met licht letsel voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Na onderzoek mocht hij later weer naar huis.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 apr -   14:32  
Vermiste vrouw uit Hengstdijk aangetroffen
Hengstdijk - Sinds afgelopen maandag werd een 54-jarige vrouw uit Hengstdijk vermist. In de voorbije dagen heeft de Zeeuwse politie, in samenwerking met de brandweer en het KLPD, diverse zoekacties op touw gezet om de vrouw te kunnen vinden. Dat is even na 12.00 uur vanmiddag gelukt. Helaas is de vrouw niet meer in leven. Met een helicopter met warmte-apparatuur is in een groot gebied naar de vrouw gezocht. Daarna werd gezocht in en op het water door medewerkers van de brandweer en vanmorgen (donderdag) is ook gezocht door speurhonden en hun geleiders van het landelijk dregteam van het KLPD. De honden sloegen aan bij een bepaalde plek in het water 'De Vogel' vlak bij een gelijknamige camping. Deze plek is al eerder aangewezen door een getuige die de vrouw in die buurt had gezien. Omdat de speurhonden aansloegen bij deze plek is door het landelijk dregteam sonarapparatuur ingezet. Via die sonarapparatuur kwam een zogenaamde 'echo', een aanwijzing dat er iets of iemand in het water ligt. Omdat het water op die plek niet zo diep is, hoefden de duikers niet te komen assisteren, maar kon het lichaam van de vermiste vrouw door het KLPD uit het water worden gehaald.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 apr -   11:51  
Aangetroffen goederen grote serie autoinbraken
Middelburg - Eind vorige week zijn door agenten van Politie Zeeland twee personen aangehouden die worden verdacht van het plegen van een grote serie auto-inbraken. Deze, in totaal zeker 100, auto-inbraken zijn gepleegd tussen oktober 2010 en maart 2011 en gebeurden vooral in de buitengebieden op Walcheren en Schouwen-Duiveland. De verdachten betreffen een 59-jarige man en een 47-jarige vrouw. Zij zijn beide afkomstig uit de gemeente Veere. De man is op 1 april jl. door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en de vrouw is inmiddels weer op vrije voeten. Beide verdachten werden op 29 maart jl. om ongeveer 05.00 uur in hun woning aangehouden nadat de man de avond daarvoor gecontroleerd was op Schouwen-Duiveland. De man gedroeg zich op dat moment verdacht en heeft zich moeten legitimeren bij een Zeeuwse politieagent. Toen deze later zijn gegevens invoerde in de computer kwam hij er achter dat de auto waar hij de man bij aantrof, gestolen was en dat er gestolen kentekenplaten op zaten. Collega's van de betreffende agent zijn toen naar het opgegeven adres van de man gereden en troffen hem en de vrouw daar aan. Op bevel van de officier van justitie zijn de beide verdachten aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De auto met de gestolen kentekenplaten is direct in beslag genomen door agenten van de Zeeuwse politie en er is een onderzoek in de woning ingesteld. Tijdens het navolgende onderzoek heeft Politie Zeeland inmiddels 26 auto-inbraken opgelost, ook werden twee gestolen auto's teruggevonden. De agenten die bezig zijn met deze zaak zijn er van overtuigd dat er nog meer zaken opgelost gaan worden, maar er is een probleem. Van een heleboel aangetroffen goederen is op dit moment geen eigenaar bekend en die wil de politie natuurlijk wel graag achterhalen. De auto's waarin werd ingebroken waren voor een groot gedeelte het eigendom van toeristen en de goederen die aangetroffen zijn, komen dus niet alleen van mensen uit Zeeland. Dit is ook de reden dat Politie Zeeland het persbericht breed verspreidt, zodat zoveel mogelijk gedupeerden de kans krijgen om hun gestolen goed weer terug te ontvangen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 apr -   21:15  
Auto rijdt van dijk, Domburg
Domburg - Woensdag om ongeveer 18.45 uur werd bij de meldkamer van Politie Zeeland gemeld dat er een auto het strand op was gereden vanaf de dijk aan de Panoramaweg in Domburg. Toen hulpdiensten ter plekke kwamen troffen zij inderdaad een auto in het zand aan. De auto kon op eigen kracht niet meer weg. Het verhaal: een gezin bestaande uit vader, moeder en zoontje van 2 jaar oud, zaten in de auto naar de zee te kijken. Vader was uit de auto, moeder was 'half' uit de auto en het zoontje zat nog in de auto en zag ineens... de handrem. Alle gezinsleden schrokken zich wezenloos toen de auto ineens de dijk afreed en op het strand terechtkwam. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, iedereen kwam met de schrik vrij. Met behulp van een Unimog van de reddingsmaatschappij is de auto weer van het strand getrokken en de familie kon weer vanaf hun eerder ingenomen plekje naar de zonsondergang kijken.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 apr -   19:14  
Asbestdumping, Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Tussen woensdag 30 maart en donderdag 31 maart jl. zijn asbestplaten gedumpd door een tot nu toe onbekende persoon. Politie Zeeland is op zoek naar getuigen die iets meer kunnen vertellen over deze zaak. Tussen 30 maart 17.00 uur en 31 maart 08.00 uur werden op het toegangsweggetje naar recreatieterrein De Piet in Wolphaartsdijk in totaal 88 asbestplaten op de weg achtergelaten. Deze weg bevindt zich tussen de Muidenweg en de Piet. De platen waren per vier verpakt in doorzichtig plastic en omwikkeld met tape. Bij de in totaal 22 pakketten lag ook puin, vermoedelijk sloopafval. Het Waterschap, dat op die plek wegbeheerder is, heeft aangifte gedaan van de vondst bij Politie Zeeland en die stelt een onderzoek in. Mensen die iets meer kunnen vertellen over de herkomst van de asbestplaten of op wat voor manier die platen op die lokatie terecht zijn gekomen, worden verzocht te bellen met 0900-8844 of (anoniem) via 0800-7000.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 apr -   19:13  
Getuigen gezocht van mishandeling, Middelburg
Middelburg - De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen van een gepleegde mishandeling op woensdagochtend omstreeks 08.15 uur. Een 42-jarige man uit Middelburg zou met een fiets hebben gegooid naar een 45-jarige vrouw en haar dochtertje en hij zou haar hebben geschopt. Eén en ander zou ter hoogte van de apotheek op de Rentmeesterlaan in Middelburg gebeurd moeten zijn. De 45-jarige man is even later aangehouden door agenten. Hij is verhoord en in verzekering gesteld, omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Omdat er op dat tijdstip nogal wat verkeer door de Rentmeesterlaan rijdt en loopt, gaat de Zeeuwse politie er van uit dat er veel mensen zijn die het voorval hebben gezien. Zij vraagt daarom eventuele getuigen zich te melden op het politiebureau in Middelburg of te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 apr -   19:11  
Bromfietser gaat er vandoor bij controle, Middelburg
Middelburg - In de nacht van dinsdag op woensdag, om ongeveer 01.15 uur, zagen twee surveillerende agenten een man op een bromfiets rijden op de Turfkaai in Middelburg. De man reed nogal slingerend over de weg en de agenten wilden hem controleren, omdat het hen voorkwam alsof hij gedronken zou hebben. Zij wilden de man staande houden, maar de man wilde dat duidelijk niet en ging er vandoor. De agenten hebben het kenteken van de brommer opgevraagd bij de meldkamer van Politie Zeeland en op die manier kwamen zij achter de adresgegevens van de man. De agenten zijn naar de woning van de bromfietser in Oost-Souburg gereden en enige tijd later verscheen de bromfietser daar. De 23-jarige man is aangehouden door de agenten en overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een blaastest afgelegd. Hieruit bleek dat hij teveel had gedronken en de man kreeg een rijverbod van vier uur. Bij de fouillering van de man bleek ook nog dat hij 8,5 gram hennepop zak had. Dit is in beslag genomen door de agenten. Ook bleek de man niet in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs. De agenten maken proces-verbaal op tegen de man voor alle overtredingen die hij heeft begaan.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 apr -   19:10  
Winkeldief aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur kregen agenten van de Zeeuwse politie de melding dat er een winkeldief was aangehouden in de Albert Heijn in de Aagje Dekenstraat in Vlissingen. Daar aangekomen bleek een 35-jarige Vlissingse vrouw te zijn aangehouden door medewerkers van de supremarkt. Zij had een pak wasmiddel en shampoo weggenomen zonder deze af te rekenen. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau en daar bekende zij het strafbare feit. Zij is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 13 apr -   13:16  
Bestelauto rijdt tegen barrier, Kortgene
Kortgene - Op de Oost-Westweg is woensdagmorgen rond 07.45 uur een bestelauto tegen een betonnen barrier gereden. De barrier, bestaande uit blokken beton, was geplaatst in verband met een tijdelijke wegomlegging. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de bestelauto, een 56-jarige man uit de gemeente Tholen, zijn snelheid niet genoeg aangepast. Daardoor reed hij tegen de barrier aan en werden 13 blokken van 500 kg 'verplaatst'. De bestuurder bleef ongedeerd. Zijn voertuig raakte flink beschadigd en is vermoedelijk total loss
Gemaakt door: Krukeltje
di 12 apr -   23:51  
Auto van de dijk Ovezande
Ovezande - Op de Bernhardweg-midden te Ovezande is dinsdagavond een 48-jarige Goesenaar met zijn auto tegen een boom gereden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 apr -   22:37  
aanrijding tussen vrachtwagen en personenauto
Middelburg - Dinsdagmiddag rond kwart over één, vond er een aanrijding plaats op de A58 tussen een vrachtwagen en een personenauto. De vrachtwagen reed achterop de personenauto, waardoor de personenauto van de weg raakten en omgekeerd op de weg tot stilstand kwam.de personenauto is total-loss. Beide auto's zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd. Eventuele getuigen worden gevraagd zich te melden via 112zeeland@zeelandnet.nl
di 12 apr -   21:02  
Persoon onwel in zwembad Vlissingen.
Vlissingen - Vanavond zijn de hulpdiensten met groot materiaal uitgerukt naar het Vrijburgbad te Vlissingen. Omstreeks 19:25 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop direct twee ambulance's met spoed ter plaatse stuurde.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 apr -   20:41  
Diefstal bij bedrijf in Middelburg
Middelburg - Dinsdag is rond 13.30 uur een diefstal gepleegd bij een bedrijf gelegen aan de Grenadierweg in Middelburg. Er zijn twee rollen koper uit een magazijn weggenomen. De rollen zijn 50 kg per stuk en bevatten 250 meter koperdraad.
di 12 apr -   17:19  
Ladderwagen Goes assisteert ambulance, Zierikzee
Zierikzee - Vanochtend heeft de ladderwagen van Goes assistentie verleend aan de ambulance in Zierikzee met het naar beneden takelen van een patiënt. Deze patiënt kon niet via de trap naar benden en toe is er besloten om de ladderwagen van de brandweer Goes terplaatse gevraagd. Na 25 minuten was de ladderwagen terplaatse en kon het afhijsen van de patiënt beginnen. De klus was na een kleine 20 minuten geklaard en kon de patiënt in de ambulance vervoerd worden en is de ladderwagen weer terug gekeerd naar de kazerne in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 apr -   00:35  
Vrouw vermist, Hengstdijk
Hengstdijk - Sinds vanmiddag 13.00 uur wordt een 54-jarige vrouw uit Hengsdijk vermist. SIGNALEMENT: - blanke vrouw - mager postuur bij een lengte van 1,65 meter - zwart haar, grijzend, in een zogenaamd bob-kapsel - gehoorapparaten - bril met relatief groot montuur - vermoedelijke kleding: blauwe spijkerbroek, beige vest, blauwe bodywarmer met rode voering . De politie vraagt naar haar uit te zien. U kunt bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 apr -   22:25  
bermbrand , Ritthem
Ritthem - Rond 14:50 uur maandagmiddag is de blusgroep van de Stromenweg Middelburg, gealarmeerd voor een bermbrand aan de Sloeweg noord te Ritthem. Ter plaatse bleek het vuur al grotendeels gedoofd maar de brandweer heeft het nog wel geblust met een paar emmers water. Het ging hier om een zeer klein brandje. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 apr -   22:15  
Gevaarlijke stoffen gelekt in ziekenhuis
Vlissingen - Even rond 18:30 uur kwam de melding binnen dat er in het ziekenhuis op de derde verdieping gefarlijke stoffen waren gelekt. Hier op is de brandweer van de 4531 van de post Vlissingen en de 4570 van de post Middelburg uitgerukt. Bij het ziekenhuis aan gekomen is de brandweer met lucht op de ruimte in gegaan op dat moment was het al duidelijk om welke stof het ging. De brandweer heeft het opgeruimd waarna de ruimte weer begaanbaar was. Er is geen gevaar voor passenten geweest. Hier na kon de brandweer weer naar de kazerne.
ma 11 apr -   21:35  
Rijbewijs ingevorderd
Arnemuiden - Van een 36-jarige man uit Arnemuiden is vandaag op de Oranjeplaatweg in Arnemuiden het rijbewijs ingevorderd. De man was met zijn motor aan het 'crossen' over bovengenoemde weg. Deze weg maakt deel uit van een recreatiegebied rond het Veerse Meer en is doodlopend. De toegestane snelheid is hier 30 km/u. De man reed een gecorriceerde snelheid van 89 km/u.
ma 11 apr -   20:11  
Vrouw vast tussen traplift Middelburg
Middelburg - De brandweer is aan het begin van de avond uitgerukt naar de Jan Van Hoofkwartier voor een bijzondere melding. Omstreeks 18:40 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop direct tankautospuit (4535) en ambulance (19-124) met spoed ter plaatse stuurde.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 apr -   16:00  
Aanhouding in 's-Heer Arendskerke
's-Heer Arendskerke - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.10 uur is een 21-jarige automobilist uit de gemeente Goes, aan de Slotstraat in 's-Heer Arendskerke aangehouden. De man kreeg, kort daarvoor, rijdens een alcoholcontrole in 's-Heer Arendskerke, een stopteken. De man stopte echter niet en reed, zonder snelheid te minderen verder. Op de Slostraat parkeerde hij zijn auto en liep weg. De agenten, die de man waren gevolgd, spraken hem aan en vroegen hem mee te werken aan een blaasproef. Hieraan wenste hij niet me te werken waarop hij is aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich en schold de agenten meerdere malen uit. Uit onderzoek bleek dat de automobilist, die beginnend bestuurder is, al eerder is betrapt op het rijden onder invloed en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Uit ademanalyse, waar hij op het politiebureau toch aan meewerkte, bleek dat de man ruim 6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed en met ongeldig verklaard rijbewijs, verzet, belediging en het negeren van een stopteken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 apr -   15:59  
Rijden onder invloed, Middelburg
Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur is een 26-jarige automobilist uit Rotterdam, aan de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 2,6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 apr -   15:58  
bestuurder onder invloed, Goes
Goes - Vrijdagavond rond 23.40 uur is een 21-jarige automobilist uit Heinkenszand, aan de 's-Gravenpolderseweg in Goes, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man, die beginnend bestuurder is, ongeveer 6 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 apr -   15:46  
Rijbewijs ingevorderd, Oud-Vossemeer
Oud-Vossemeer - Vrijdagavond rond 18.00 uur is, aan de Molenweg in Oud-Vossemeer, het rijbewijs van een 37-jarige motorrijder uit Tholen ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 157 km/u over de Molenweg, waar 80 km/u is toegestaan. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 apr -   14:34  
buitenbrand in koudekerke
koudekerke - De brandweer van de post Koudekerke is zondag ochtend uitgerukt voor een buitenbrand. Rond 02:59 uur werd de brand ontdekt aan de middelburgsestraat in Koudekerke. Het blusvoertuig werd zonder spoed ter plaatse gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat een stapel afval en palets in brand waren gestoken. De brandweer bluste de brand met twee stralen hoge druk. Brandstichting word niet uitgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 apr -   14:03  
aanrijding tussen personenauto en motor
Westkapelle - Zaterdagavond rond 18.05 uur vond er op de N287 - Zeedijk in Westkapelle een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor.De 23-jarige bestuurster van de personenauto uit de gemeente Veere reed over de Zeedijk komende uit de richting van Westkapelle en gaande in de richting van Domburg. Toen ze bij een afrit linksaf sloeg verleende ze geen voorrang aan de haar op dezelfde weg tegemoet komende 31-jarige motorrijdster uit Vlissingen.De automobiliste raakte niet gewond, de motorrijdster is met oa. een gebroken been en een gebroken/verbrijzelde pols, per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
za 9 apr -   20:58  
Update:"Dode man aangetroffen, geen misdrijf (video)
Vlissingen - Vanmorgen heeft Politie Zeeland in een kamer in een appartementengebouw aan de Singel in Vlissingen een dode man aangetroffen. Onderzoek wees uit dat er geen sprake is van een misdrijf. Het gaat vermoedelijk om de bewoner van deze kamer. Omstreeks 10.50 uur ontving de meldkamer van de politie een melding dat vermoedelijk een dode man in de kamer van dat gebouw lag. De politie trof inderdaad een stoffelijk overschot aan. In het appartementengebouw en in de directe omgeving werd een onderzoek gestart. Het stoffelijk overschot is in de loop van de middag met behulp van een ladderwagen van de brandweer van de bovenverdieping gehaald en voor verder onderzoek naar een mortuarium gebracht.
za 9 apr -   19:27  
Zwaargewonde bij valpartij Nieuwdorp
Nieuwdorp - Bij een valpartij aan de Havenweg te Nieuwdorp is aan het begin van de avond een persoon ten val gekomen. Direct werd de ambulance met spoed ter plaatse gestuurd de ambulancedienst kreeg ook assistentie van het traumateam uit Rotterdam.
za 9 apr -   17:37  
Dode man aangetroffen in Vlissingen (video)
Vlissingen - In een woning in Vlissingen is zaterdagmiddag een dode man aangetroffen in een appartement op de bovenverdieping van een pand aan de Singel. Rond half drie is het stoffelijk overschot in een kist met behulp van een ladderwagen van brandweer uit de woning gehaald.
za 9 apr -   13:15  
Brandweerwedstrijden Vlissingen
Vlissingen - Zaterdag werden er brandweerwedstrijden gehouden op walcheren . Diverse brandweerploegen deden mee aan de wedstrijden. De wedstrijden waren te doen aan het oude Olau terrein in vlissingen .
Gemaakt door: troetelbeer
vr 8 apr -   23:25  
Schoorsteenbrand in Koudekerke
Koudekerke - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt voor een schoorsteenbrand.Rond 21:30 uur werd het blusvoertuig van Koudekerke en de hoogwerker van Vlissingen met spoed naar een woning aan de Keiweg in Koudekerke gestuurd.In het rookkanaal was een brand ontstaan.
vr 8 apr -   19:00  
Hennepkwekerij aangetroffen in Rilland
Rilland - In een woning gelegen aan de Swaanhilstraat heeft Politie Zeeland donderdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er zijn 180 hennepplanten aangetroffen welke zijn vernietigd. De stroom werd buitenom de meter afgetapt.
vr 8 apr -   19:00  
Hennepkwekerij aangetroffen in Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland heeft woensdag in een woning in de Grenulaan in Terneuzen een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal zijn 255 planten gevonden, in de in werking zijnde kwekerij, en vernietigd. Een 28-jarige Terneuzenaar is aangehouden
vr 8 apr -   18:59  
Inbraak in woning, Middelburg
Middelburg - Tussen 08.10 uur en 14.30 uur is donderdag ingebroken in een woning in de Johan Costenobelstraat in Middelburg. Er zijn sieraden, persoonlijke documenten, computerapparatuur en een portemonnee weggenomen.