Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
do 31 mrt -   22:25  
Reddingboot Christien helpt groot zeiljacht.
Oostkapelle - De bemanning van reddingstation Neeltje Jans werd donderdagmiddag om half vijf opgeroepen, met hoge prioriteit, voor hulp aan een vaartuig met stuur en motor problemen. Het bleek te gaan om het ruim 12 mtr lange zeiljacht « Kind of Magic », welke tussen Vrouwenpolder en Oostkapelle, zo een 5oo mtr voor het strand, in de problemen was geraakt en niet verder durfde te varen voor de Oosterscheldekering. Het jacht had motorproblemen en was onderweg van Vlissingen naar de Roompotsluis met 2 personen aan boord. De reddingboot Christien vond het jacht spoedig en heeft na overleg met de zeilschipper besloten om het jacht verder op een stormfok te laten varen, gezien de bar slechte weersomstandigheden. De reddingboot heeft hem uit veiligheids oogpunt verder begeleid. In de buitenhaven bij de Roompotsluis heeft de reddingboot het jacht vastgemaakt en naar de loswal gesleept. De Reddingboot Christien is een reserve reddingboot van de KNRM, welke de Koopmansdank verving, die op de werf in Maasluis lag in verbant met een onderhoudsbeurt.
Gemaakt door: troetelbeer
do 31 mrt -   22:15  
Groot brandweerinzet voor schoorsteenbrand
Koudekerke - De brandweer is donderdagavond met meerdere voertuigen uitgerukt voor een schoorsteenbrand.Rond 20:15 uur werd de bewoner van een woning aan de Anthonissenstraat in Koudekerke door voorbijgangers aangesproken dat er vlammen uit het rookkanaal van de woning kwam.De alarmcentrale stuurde gelijk het blusvoertuig van Koudekerke en het blusvoertuig van Vlissingen en de hoogwerker van Vlissingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: troetelbeer
do 31 mrt -   22:02  
Vrouw verjaagd inbrekers
Hulst - In de nacht van woensdag op donderdag rond 01.55 uur is er gepoogd in te breken in een winkel aan de Overdamstraat in Hulst.Rond genoemd tijdstip werd de eigenaresse van de winkel, die boven het pand woont, wakker van geluiden op straat.
Gemaakt door: troetelbeer
do 31 mrt -   20:22  
Fietser gewond na botsing
Middelburg - Een fietser is donderdagmiddag gewond geraakt na een ongeval met een personenauto.Op de hoek Nieuwe Vlissingseweg met de Maasstraat kwamen de twee in botsing met elkaar.De motorambulance en de politie werden met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
do 31 mrt -   20:00  
Brandweer ingezet voor assistentie
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is woensdagavond ingezet voor een tilassistentie aan de ambulancedienst.Rond 19:30 moest de ambulance met spoed naar een woning in de Kasteelstraat in Vlissingen.
Gemaakt door: troetelbeer
do 31 mrt -   19:53  
Brandweer ingezet voor bermbrand
Biggekerke - De brandweer van Koudekerke is woensdag aan het einde van de middag uitgerukt voor een bermbrand.Rond 17:40 uur werd het blusvoertuig zonder spoed naar de Bergweg in Biggekerke gestuurd.
do 31 mrt -   16:03  
Dode in auto is vrouw (64) uit Bergen op Zoom, man gearresteerd
KAMPERLAND - Een 64-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is dinsdag, op de Banjaardweg bij het Zeeuwse Kamperland, dood aangetroffen in haar auto. Volgens de Zeeuwse politie is zij slachtoffer geworden van een ‘ernstig misdrijf binnen de familiaire sfeer’. Forensisch onderzoek heeft dat inmiddels uitgewezen.
do 31 mrt -   11:28  
Aanhouding wegens mensenhandel
Rilland - Deze week heeft het Prostitutie Controle Team van politie Zeeland een 68-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden op verdenking van mensenhandel. De verdachte heeft tussen juli 2009 en juli 2010 diverse vrouwen uitgebuit. De vrouwen die door de verdachte werden geprostitueerd waren voornamelijk afkomstig uit het harddrugs-circuit. De verdachte liet de vrouwen op een parkeerplaats bij de Kreekraksluizen nabij Rilland, in ruil voor harddrugs, klanten afwerken.Op dit moment zijn er een 4-tal slachtoffers bekend. De politie is op zoek naar meer mogelijke slachtoffers. Zij kunnen zich melden bij de politie op telefoonnummer 0900-8844.
wo 30 mrt -   21:07  
Man aangehouden in Zierikzee
Zierikzee - Een 40-jarige inwoner van Zierikzee is woensdagavond in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling van een 38-jarige plaatsgenote. De mishandeling, waarbij de man de vrouw stompte en schopte, vond 's middags plaats. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.
wo 30 mrt -   21:07  
Portemonnee gerold in Terneuzen
Terneuzen - In een winkelpand in de Alvarezlaan in Terneuzen werd woensdagmiddag de portemonnee van een 36-jarige Terneuzense vrouw gestolen. De vrouw had haar tas een ogenblik onbeheerd laten staan en in dat korte moment werd haar portemonnee met daarin persoonlijke papieren uit de tas weggenomen.
wo 30 mrt -   21:06  
Portemonnee gerold in Vlissingen
Vlissingen - Dinsdagmiddag werd een 83-jarige Vlissingse man in een winkel in de Aagje Dekenstraat in zijn woonplaats beroofd van zijn portemonnee. De portemonnee met daarin enkele tientallen euro's werd in een onbewaakt ogenblik uit zijn jaszak weggenomen.
wo 30 mrt -   21:06  
Inbraak in bedrijf
Middelburg - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijfsgebouw aan de Kuipersweg in Middelburg. In het dak werd een opening gemaakt, waardoor men in het gebouw kon komen. Eenmaal binnen werden enkele daar geparkeerd staande bussen en een kantoor doorzocht. Er werden onder meer enkele honderden euro's weggenomen.
wo 30 mrt -   21:05  
Onderzoek handel in verdovende middelen
Goes - Op woendag 30 maart 2011 zijn Goes inzake een onderzoek naar de handel in verdovende middelen een 7-tal personen in de leeftijd van 19 tot en met 33 jaar aangehouden. Alle personen zijn afkomstig dan wel woonachtig te Goes. Tevens hebben een viertal doorzoekingen in Goes plaatsgevonden, waarbij onder meer verdovende middelen zijn aangetroffen. Er vindt nog nader onderzoek plaats naar de soort en hoeveelheid verdovende middelen. Twee personen zijn inmiddels na verhoor weer in vrijheid gesteld.
wo 30 mrt -   15:42  
Vlissinger moet rijbewijs inleveren
Vlissingen - Door de politie is dinsdagavond het rijbewijs ingenomen van een 37-jarige Vlissinger omdat hij dronken achter het stuur zat. Rond 21.45 uur was melding gedaan dat een dronken man was weggereden in een bedrijfsbusje. Ook het kenteken werd doorgegeven.
wo 30 mrt -   15:13  
Aanvulling bericht: Dode aangetroffen in auto
Kamperland - Het onderzoek dat dinsdag is opgestart door Politie Zeeland naar aanleiding van het aantreffen van een personenauto met een dode erin heeft tot nu toe de volgende resultaten opgeleverd. Nadat het onderzoek door de afdeling Forensische Ondersteuning op de plaats delict was afgerond is de auto overgebracht naar een onderzoeksplaats waar de auto zelf minutieus kan worden onderzocht. Uit het onderzoek is gebleken dat er een ernstig misdrijf heeft plaatsgevonden in de familiaire sfeer. Waar dat misdrijf heeft plaatsgevonden wordt nog onderzocht.Het stoffelijk overschot dat in de auto is aangetroffen blijkt te zijn van een 64-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. De persoon die met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis is gebracht, betreft de 65-jarige echtgenoot van het slachtoffer.
Gemaakt door: troetelbeer
di 29 mrt -   23:20  
Brandweer dooft bermbrand in Koudekerke
Koudekerke - De brandweer van Koudekerke is dinsdagavond met spoed uitgerukt voor een bermbrand.Rond 22:20 uur werd het blusvoertuig naar de Strandweg in Koudekerke gestuurd omdat daar een brand zou zijn.Toen de brandweer ter plaatse kwam konden zij geen brand ontdekken waarop zij op onderzoek gingen.
di 29 mrt -   22:13  
Fietser geschept door auto
Biggekerke - In Biggekerke is dinsdagmiddag een 47-jarige Middelburgse geschept door een auto. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De vrouw fietste rond 17.45 uur over het fietspad van de Hogelandseweg.
di 29 mrt -   16:59  
Dode aangetroffen in auto
Kamperland - Naar aanleiding van een melding van een getuige zijn agenten van Politie Zeeland vanmorgen een grootschalig onderzoek gestart. Agenten troffen om ongeveer 08.00 uur vanmorgen een personenauto aan op de Banjaardweg in Kamperland. In de auto werden twee personen aangetroffen. Eén van hen was overleden en één is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.
di 29 mrt -   16:58  
Te hard, rijbewijs ingevorderd
IJzendijke - Maandagavond rond 23.30 uur is, aan de Willemsweg in IJzendijke het rijbewijs van een 27-jarige automobilist uit Dorst ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed kort daarvoor met een gecorrigeerde snelheid van 137 km/u over genoemde weg. Dit is een overschrijding van 57 km/u. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.
di 29 mrt -   16:57  
Aanhoudingen in Scharendijke
Scharendijke - Maandagavond rond 21.50 uur zijn, aan de Kuijerdamseweg in Scharendijke, een 20-jarige man uit Melissant en een 20-jarige man uit Dirksland aangehouden wegens diefstal. Het tweetal is op heterdaad betrapt toe ze probeerden een personenauto uit een schuur weg te nemen. De eigenaar van de schuur (en de auto) heeft aangifte gedaan. De deuren van de schuur zijn opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 28 mrt -   19:30  
Verkeersongeval met letsel, Aagtekerke
Aagtekerke - In Aagtekerke, op de Zuiverseweg, heeft vanmorgen een verkeersongeval plaatsgevonden. Als gevolg hiervan zijn twee bestuurders met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Een 57-jarige bestuurder uit Vlissingen reed over voornoemde weg. Ineens zag hij een tegemoetkomende auto op zijn weghelft rijden. Hij probeerde nog uit te wijken door de berm in te rijden, maar een aanrijding was niet meer te voorkomen. De bestuurster die op de verkeerde weghelft reed betrof een 27-jarige vrouw uit de gemeente Veere. Zij verklaarde last te hebben van de laagstaande zon. Beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf. De beide betrokkenen moeten nog gehoord worden door de Zeeuwse politie.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 28 mrt -   19:29  
Rijbewijs ingevorderd, Sluis
Sluis - In de Sint Annastraat in Sluis is in de nacht van zondag op maandag omstreeks 02.30 uur een 72-jarige Belg zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij teveel had gedronken. Bij controle van de auto en zijn bestuurder roken agenten van de Zeeuwse politie dat de man alcohol had gedronken. De man uit Eeklo moest op straat een blaastest ondergaan en hij blies een 'f'. Hierna werd hij meegenomen naar het politiebureau waar van hem bloed is afgenomen. (De man kon vanwege gezondheidsredenen geen blaastest doen op het ademanalyseapparaat) Omdat de man op straat al een 'f' had geblazen, was dus al duidelijk dat hij flink teveel gedronken had en de agenten hebben het rijbewijs van de man afgenomen. De uitslag van de bloedproef is (uiteraard) nog niet binnen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 28 mrt -   19:28  
Eenzijdig ongeval, Zaamslag
Zaamslag - Zondagavond rond 19.15 uur is een eenzijdig ongeval gebeurd in de Terneuzensestraat in Zaamslag. De melding was dat er een auto op zijn kop in een sloot lag. Agenten van de Zeeuwse politie gingen snel ter plaatse en troffen de bestuurder aan. Hij was op eigen kracht uit de auto geklommen en bleek niet gewond te zijn. De agenten hebben de bestuurder laten blazen en hij bleek gedronken te hebben, maar niet zoveel dat zijn rijbewijs ingevorderd moest worden. De 19-jarige Terneuzenaar kreeg een rijverbod van 3 uur opgelegd. Zijn auto is weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 28 mrt -   19:27  
Inbraak woning, Zierikzee
Zierikzee - In een woning aan de Hofferstraat in Zierikzee is tussen vrijdagmiddag en zondagmiddag ingebroken. Deze inbraak werd zondagmiddag rond 13.00 uur ontdekt. De dieven zijn vermoedelijk het pand binnengekomen door een raam te forceren. Uit de woning zijn computerapparatuur, een horloge en wat flessen drank meegenomen. Bij de Zeeuwse politie is aangifte van de inbraak gedaan door de benadeelden. Er is een buurtonderzoek gehouden door agenten van de Zeeuwse politie en er is een sporenonderzoek gedaan door de technische recherche.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 28 mrt -   19:26  
Rijbewijs van hardrijder ingevorderd, Nieuwdorp
Nieuwdorp - Zondagavond rond 21.00 uur is het rijbewijs van een 56-jarige man uit Werkendam ingevorderd door agenten van de Zeeuwse politie. De man reed op de Bernhardweg-West met een snelheid van 159 km/u. Op die weg is 100 km/u toegestaan.
ma 28 mrt -   18:40  
Trio aangehouden voor diefstal kentekenplaten
Rilland - Door de politie zijn zondagavond drie personen in de leeftijd van 20- t/m 27 jaar aangehouden voor de diefstal van kentekenplaten. Rond 18.00 uur was door een getuige melding gedaan dat er kentekenplaten werden gestolen vanaf een personenauto die stond bij de golfbaan aan de Grensweg in Rilland. Deze getuige gaf ook het kenteken door van de auto die betrokken was bij de diefstal.
ma 28 mrt -   18:38  
15-jarige achter stuur auto
Vlissingen - In de nacht van zondag op maandag, om ongeveer 02.00 uur, zagen agenten van de Zeeuwse politie op de Gildeweg een personenauto rondjes rijden. De agenten namen een kijkje bij de auto en lieten deze stoppen. Zij zagen een meisje achter het stuur zitten en een man op de bijrijdersplaats. Bij navraag naar haar identiteit gaf het meisje op dat zij een (bijna) 18-jarige Vlissingse was. Een identiteitskaart had zij niet bij zich, zo vertelde ze.
zo 27 mrt -   22:25  
Automobilist aangehouden
Goes - Een 22-jarige automobilist uit Terneuzen is zondag rond 00.45 uur aangehouden na een melding dat een auto opzettelijk op iemand was ingereden. Ter hoogte van de Grote Kade was vermoedelijk tussen hem en een groepje voetgangers wat onenigheid ontstaan.
zo 27 mrt -   22:24  
Jongens op heterdaad betrapt bij inbraak school
Middelburg - Twee 15-jarige jongens zijn zaterdagavond op heterdaad betrapt bij een inbraak in een school aan de Westmede. Omstreeks 23.30 uur was een melding binnengekomen dat er werd ingebroken in de school. Agenten gingen ter plaatse en gingen samen met een sleutelhouder de school binnen. Daar troffen ze in een lerarenkamer de twee jongens, één uit Vlissingen en één uit Oost-Souburg, aan. De jongens zijn ter plaatse aangehouden. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn ze zondag weer in vrijheid gesteld.
zo 27 mrt -   22:23  
Dronken automobiist rijdt tegen vangrail
Goes - Op de A58 ter hoogte van Goes is zondagmorgen 05.30 uur een 37-jarige Vlissinger met zijn auto tegen de vangrail gereden. Uit de afgenomen ademanalyse bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en moest hij zijn rijbewijs inleveren. Zijn auto raakte beschadigd en moest worden weggesleept.
zo 27 mrt -   22:23  
Woninginbraken in Zierikzee
Zierikzee - Zaterdag werden in Zierikzee twee woninginbraken gepleegd. In een woning aan de Wandeling werd ingebroken tussen 16.30 en 22.00 uur. Hier werd o.a. geld en computerapparatuur weggenomen. Uit een woning aan de Julianastraat werden sieraden en een laptop gestolen. Deze inbraak vond plaats tussen 09.00 en 23.45 uur.
zo 27 mrt -   22:21  
Aanhoudingen voor beledigen agenten
Zeeland - In de Dortsmanstraat in Lewedorp is zaterdagavond een 31-jarige Oost-Souburger aangehouden voor het beledigen van een agent. De agent ging omstreeks 20.00 uur ter plaatse na een melding van een burenruzie. Een van de betrokkenen, de Oost-Souburger, vond het nodig de agent uit te schelden en te beledigen. De man is meegenomen naar het politiebureau.
zo 27 mrt -   22:21  
Jongen van fiets geduwd
Goes - Een 15-jarige fietser uit Goes is afgelopen vrijdag rond 08.15 uur door een hem onbekende man van zijn fiets geduwd. Op de kruising Bergweg/Vogelzangsweg werd de fietser in verband met een voorrangkwestie van zijn fiets geduwd en bij zijn keel gegrepen door een man die te voet wilde oversteken. De man had drie kinderen bij zich. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van dit incident.
zo 27 mrt -   22:20  
Woninginbraak in Goes
Goes - Tijdens afwezigheid van de bewoners is tussen vrijdag 19.00 en zaterdag 17.00 ingebroken in een woning aan de Fluitekruidstraat. De hele woning werd doorzocht en vermoedelijk zijn er sieraden wegenomen. Schadebedrag is nog niet bekend.
zo 27 mrt -   22:20  
Huisverbod voor 33-jarige man
Schouwen-Duiveland - Aan een 33-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland is afgelopen zaterdagavond een tijdelijk huisverbod uitgereikt. De man wordt verdacht van regelmatige mishandeling van zijn vrouw. Dit huisverbod houdt in dat de man 10 dagen zijn woning niet meer in mag en ook geen contact mag opnemen met zijn vrouw.
zo 27 mrt -   18:09  
Palingstropers aangehouden
Philippine - Door de politie zijn zaterdagavond bij toeval twee palingstropers aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man uit Breskens en een 20-jarige man uit Sas van Gent. Agenten reden omstreeks 21.30 uur over de Braakmanweg en zagen ter hoogte van de waterfabriek een bestelauto staan zonder verlichting. Toen kort daarna de auto wegreed, besloten de agenten het voertuig te controleren. In de bestelauto troffen ze een drietal fuiken, enkele waadbroeken en andere benodigdheden aan om paling te vangen. In een kuip lag een net met daarin ongeveer vijf kilo paling. De twee inzittenden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau in Terneuzen.
zo 27 mrt -   18:08  
Aanhoudingen openlijke geweldpleging met vuurwapen
Renesse - Door de politie zijn zondag vijf personen aangehouden na een melding van een vechtpartij waarbij met een vuurwapen was gedreigd. Omstreeks 04.15 uur was melding gedaan dat op het Transferium in Renesse een vechtpartij plaatsvond waarbij ook met een vuurwapen was gedreigd. De persoon die in het bezit was van het wapen was ingestapt in een donkere personenauto en weggereden. Kenteken van de auto was door omstanders genoteerd en doorgegeven aan de politie.
zo 27 mrt -   16:08  
Fransman aangehouden in gestolen Ferrari
Borssele - Op de Westerscheldetunnelweg is zondagmorgen een 35-jarige Fransman aangehouden in een gestolen Ferrari. Zondag omstreeks 10.30 uur kwam bij de meldkamer van Politie Zeeland de melding binnen dat in Gent een Ferrari was gestolen door carjacking, mogelijk onder bedreiging van een vuurwapen. Surveillerende agenten werd verzocht naar het voertuig uit te kijken. De sportwagen werd gespot in Sas van Gent. Bij het zien van de politieauto ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Door de meldkamer werden diverse politieauto's richting Terneuzen en de Westerscheldetunnel gestuurd. Na enige tijd kwam het bericht dat de gestolen auto in de tunnel reed, richting Borssele.
zo 27 mrt -   16:07  
Grote groep bromfietsers zorgt voor overlast
Domburg - Een grote groep bromfietsers heeft zaterdagmiddag voor overlast gezorgd op de Domburgseweg. Agenten zagen rond 14.00 uur een groep van ongeveer 70 bromfietsen over de rijbaan van de Domburgseweg rijden, richting Domburg, terwijl naast de rijbaan een verplicht (brom-)fietspad lag. Deze groep bromfietsen reed met snelheden van tussen de 65 en 120 kilometer per uur. Van diverse bromfietsen was de kentekenplaat afgeplakt met tape. Door de groep werd zeer agressief en onveilig gereden hetgeen zorgde voor gevaarlijke situaties.
zo 27 mrt -   16:06  
Inbraak bedrijfspand
Goes - Aan de Leliestraat is tussen vrijdag 13.00 uur en zaterdag 12.00 uur ingebroken in een bedrijfspand. Nadat een ruit was geforceerd, werden diverse sieraden weggenomen van nog onbekende waarde.
zo 27 mrt -   16:05  
Auto's vermoedelijk total loss bij aanrijding
Vlissingen - Op de kruising Parklaan/Nieuwe Zuidbeekseweg vond zaterdag rond 09.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.Een 66-jarige automobiliste uit Vlissingen reed over de Parklaan en wilde rechtdoor de Nieuwe Zuidbeekseweg oversteken, richting Westerzicht. Ze verleende daarbij geen voorrang a an een personenauto die van rechts kwam. Deze auto werd bestuurd door een 61-jarige man uit de gemeente Veere.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 mrt -   14:10  
weer een autobrand ,Vlissingen
Vlissingen - De brandweer is vanmorgen uitgerukt voor een autobrand in de Boschweg te vlissingen. Omstreeks 05:22 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 4531 onder prio 1 ter plaatse stuurde. De brandweer heeft de autobrand geblust. Hoe de brand is ontstaan is niets bekend , de auto moet als verloren worden beschouwd. Politie heeft een onderzoek in gestelt naar de oorzaak van de autobrand.
zo 27 mrt -   09:52  
Brand richt veel schade aan in ruilwinkel Goes
Goes - Een felle brand heeft zondagochtend vroeg in Goes flinke schade aangericht bij de ruilwinkel aan de Couwervestraat in Goes. De brand werd rond vijf voor half zes (zomertijd) opgemerkt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 mrt -   05:36  
autobrand in vlissingen
Vlissingen - Om 01:15 uur heeft de brandweer van vlissingen een brand geblust. Op de hoek van het Nollepad stond een auto in de brand. De brandweer heeft de brand geblust met schuim. De auto stond volledig in de brand.Hoe de brand is ontstaan is niet bekend, wel is er een persoon naar het ziekenhuis ge bracht. Na een uur kon de brandweer weer naar de kazerne. .
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 mrt -   04:46  
schoorsteenbrand in Biggekerke
Biggekerke - De brandweer van de post koudenkerke en de ladderwagen uit middelburg zijn zaterdagavond uitgerukt voor een schoorsteenbrand in Biggekerke. Rond 21:36 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen van iemand die vonken uit de schoorsteen zag komen bij woning aan de L.Simonsestraat. De brandweer die erg snel ter plaatse was ging gelijk de brand doven en de schorsten werd geveegt . na het ventieleren van het huis kon de brandweer weer naar de kazerne
za 26 mrt -   17:59  
Schoorsteenbrand in Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Aan het einde van de middag kreeg de brandweer van Wolphaartsdijk en de ladderwagen van Goes een melding van een schoorsteenbrand aan de Weeldijk in Wolphaartsdijk binnen. De brandweer is met het bakje van de ladderwagen omhoog gegaan om in de schoorsteen te kijken met een warmtebeeld camera. Om te kijken of er nog veel warmte aanwezig was in de schoorsteen. Na een korte onderzoek kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne.
za 26 mrt -   17:07  
Middelbrand in schuur Oost-souburg
Oost-Souburg - In een schuur achter Van Teylingenstraat in Oost-Souburg is rond 15.40 uur brand uitgebroken. Een auto die nog in de schuur stond is zwaar beschadigd. Rond 16.30 uur kon het sein brand meester gegeven worden
za 26 mrt -   11:58  
Brandweer word bekogeld door eieren na blussen brand Vlissingen.
Vlissingen - Op de Eerste Binnenhavenweg in Vlissingen werden zaterdag rond 02.45 uur vier jongeren in de leeftijd van 15, 17 en 19 jaar, uit de gemeente Middelburg aangehouden.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 25 mrt -   22:50  
Brandweer dooft buitenbrand in Arnemuiden
Arnemuiden - De brandweer van Arnemuiden is vrijdagavond uitgerukt voor een buitenbrand. Rond 21:30 uur werd het blusvoertuig van Arnemuiden naar de van Cittersweg gestuurd omdat daar een oud papiercontainer in de brand zou staan. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om een brandje achter de container.
vr 25 mrt -   19:20  
Hennepkwekerij in opleggers ontdekt
Rilland - Politie Zeeland heeft vrijdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld in Rilland. De planten stonden in twee opleggers die in een loods stonden. De opleggers zijn in beslaggenomen en de kwekerij is ontmanteld. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De polite onderzoekt de zaak
vr 25 mrt -   17:12  
Zakkenrollerij
Domburg - Van een 54-jarige vrouw uit de gemeente Veere is vanmorgen in een winkel in Domburg haar portemonnee gerold. De lege portemonnee is teruggevonden op de Prelaatweg in Aagtekerke. De inhoud, een paar honderd euro, is weggenomen.
vr 25 mrt -   17:10  
Aanhoudingen in zaak mishandeling
Oostburg - De getuigenoproep van een mishandeling in Oostburg, die Politie Zeeland op 7 maart j.l. in de media bracht, heeft resultaat opleverd. Een aantal tips bracht de politie op het spoor van twee mannen van 19- en 21 jaar uit Oostburg. Ze zijn dinsdag (21-jarige) en donderdag (19-jarige) aangehouden en ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mrt -   11:28  
Fietsen kijken in Vlissingen
Vlissingen - Vlissingen • Maandag, 28 maart a.s., is er op het politiebureau in Vlissingen weer de maandelijkse fietsenkijkavond. Als u zich tussen 19.00 en 20.00 uur meldt bij het politiebureau, ingang Molenstraat, kunt u kijken of uw vermiste of gestolen fiets tussen de aangetroffen exemplaren staat. Er staan deze keer veel fietsen want ook de fietsen uit Middelburg staan in Vlissingen (uit)gestald. Vergeet niet uw aangifte of een passend fietssleuteltje mee te nemen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mrt -   11:26  
Aanhoudingen wegens visstroperij, Tholen
Tholen - Door het Regionaal Milieu Team van Politie Zeeland, het Korps Landelijke Politiediensten, Hansweert en medewerkers van de Visfederatie Zuidwest Nederland is donderdagavond gecontroleerd op visstroperij op het Schelde-Rijnkanaal en het Zoommeer. In verband hierbij werden op de Oesterdam twee mannen van 19 en 20 jaar, beiden uit de gemeente Tholen aangehouden. De twee hadden snoekbaarzen en platvissen gevangen. Het 120 meter lange 'staand want' is uit het water gehaald en in beslag genomen, evenals de gevangen vis. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mrt -   11:25  
Man aangehouden wegens diefstal
Serooskerke (W) - Op de N57 bij Serooskerke (W) is donderdagavond een 33-jarige man uit de gemeente Veere aangehouden wegens diefstal van elektriciteitskabels. Hij had deze kabels gestolen van een bouwplaats in de buurt bij de nieuwe tunnel. De man deed afstand van de kabels en is na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 25 mrt -   09:15  
Vogelgriep in Zeeland, Schore
Schore - Op een pluimveebedrijf in Schore (Gemeente Kapelle in Zeeland) is vogelgriep vastgesteld. Alle 127.000 legkippen op het bedrijf zullen worden geruimd. Voor een zone van een kilometer om het bedrijf is een vervoersverbod ingesteld voor eieren, mest en voer. De besmetting komt vrijwel zeker van wilde vogels welke het virus met hun ontlasting hebben overgebracht. Vanmiddag is er waarschijnlijk meer duidelijkheid om welke variant het gaat en hoe besmettelijk deze is. Meer informatie volgt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mrt -   00:52  
Vrouw gewond bij aanrijding, Oostburg
Oostburg - Donderdag rond 17.15 uur vond in de Torenweidelaan in Oostburg een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Sluis was in aanrijding gekomen met een 49-jarige fietsster uit Oostburg. De vrouw raakte gewond aan haar knie en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor het afnemen van een blaastest.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mrt -   00:51  
Aanhouding voor diefstal auto, Zierikzee
Zierikzee - Donderdagmorgen omstreeks 11.45 uur is op de N59 ter hoogte van Zierikzee een 27-jarige man uit 't Loo aangehouden. De man had in de nacht ervoor een bedrijfsbus weggenomen uit Renesse en lag daarin te slapen. Familieleden van de eigenaar zagen de bus staan en lichtten de eigenaar en de politie in. De man is aangehouden en ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 24 mrt -   23:01  
grote hulpverlenings-oefening Arnemuiden
Arnemuiden - Dinsdagavond is er een grote hulpverlenings-oefening gehouden in en rondom het Shell-tankstation in Arnemuiden. Volgens het scenario was een auto tegen het gebouw gebotst, waarbij in het gebouw brand uitbrak, en waarbij de bestuurder bekneld kwam te zitten. De bemanning van de tankautospuit van de post Arnemuiden, die als eerste ter plaatse kwam, voerde een eerste verkenning uit rondom het gebouw. Een tweede tankautospuit uit Oost-Souburg kwam ter plaatse, evenals een hoogwerker en een watwerwagen. Ook twee ambulances werden ingezet. De bemanning van de post Arnemuiden hield zich voornamelijk bezig met het bevrijden van het slachtoffer uit het voertuig, terwijl de bemanning van de post Oost-Souburg zich bezig hield met de brandbestrijding in het gebouw. Ook Rijkswaterstaat, die met verschillende voertuigen ter plaatse kwam, was paraat. Het was een leerzame oefening, zowel voor de hulpverleners als voor de medewerkers van het tankstation. Tekst en foto's: Rens Marijs www.hvsite.nl
Gemaakt door: 112zeeland
do 24 mrt -   15:28  
Politie zoekt herkomst jerrycans
Sint Philipsland - Politie Zeeland is op zoek naar de herkomst van 26 jerrycans die De jerrycans zijn vermoedelijk afgelopen nacht (24 maart) gedumpt zijn aangetroffen op de Campweg in Sint Philipsland. De jerrycans hebben diverse inhoudsmaten (20, 25, 30 en 50 liter) en bevatten vloeistoffen. Op de jerrycans zaten labels van aceton, mierezuur, zoutzuur en chloride. Wie meer kan vertellen over de herkomst van deze jerrycans kan bellen naar 0900-8844 of zich melden bij een politiebureau. Blijft u liever anoniem dan kunt u bellen naar 0800-7000.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 mrt -   21:25  
Vrouw gewond geraakt in Westkapelle
Westkapelle - Vanavond is er op de Poppekerkseweg in Westkapelle een vrouw gewond geraakt. De vrouw raakte rond half acht gewond. De ambulance was snel ter plaatse en bood hulp. Ook is de traumahelikopter uit Rotterdam gekomen om assistentie te verlenen. De vrouw is daarna direct overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. Hoe ze gewond is geraakt is niet bekend. Er waren geen voertuigen bij betrokken.
Agendapunt:       wo 23 mrt
Spinning voor het goede doel
middelburg - Op 23 april 2011, wordt er in Flex fit center een mini marathon spinning gehouden. Deze actie is voor Haïti, daar is een brandweerman van post 's Heer-Arendskerke aan het helpen van de wederop bouw. Lees voor verdere informatie de poster.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 mrt -   18:41  
Politie vraagt getuigen , Goes
Goes - Woensdag rond 08.15 uur is een 12-jarig meisje uit Goes door een hond gebeten. De vrouw reed op haar fiets over de rotonde M.A. de Ruijterlaan/Piet Heinstraat in haar woonplaats. Over het fietspad liep een niet aangelijnde hond. Door de eigenaresse werd de hond bij de halsband vastgehouden om de fietsster laten passeren. De hond schoot echter los en beet de fietsster in haar been. De eigenaresse van de hond rende weg zonder de schade te regelen of haar identiteit achter te laten. Ze was in het bezit van 2 honden, waarvan er 1 niet aangelijnd was. Het slachtoffer moest zich laten behandelen bij een dokter. De politie is op zoek naar mensen die getuige waren van dit incident of weten wie de vrouw met de twee honden is. Ze kunnen bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 mrt -   18:39  
Doorrijden na ongeval, Oostburg
Oostburg - Dinsdagmiddag rond 16.45 uur is een automobilist tegen de zijgevel van de bibliotheek in Oostburg gereden in de Gobiusstraat. Toen agenten poolshoogte gingen nemen na de melding, troffen zij een auto aan die total loss was en een beschadigde gevel. De bestuurder had de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Een getuige is ter plaatse gehoord en er is door de agenten een aangifte opgenomen. De personenauto is weggesleept door een takelbedrijf. De brandweer is ook nog ingeschakeld om olie van het wegdek op te ruimen. De bestuurder van de personenauto, een 20-jarige man uit Oostburg, heeft zich inmiddels gemeld bij de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 mrt -   18:39  
Drie personen aangehouden, Vogelwaarde
Vogelwaarde - Op de Provincialeweg in Vogelwaarde zijn dinsdag om 22.10 uur drie personen uit Terneuzen aangehouden. Het betreffen twee mannen van 25 en 26 jaar en een 27-jarige vrouw, die met z'n drieën in een auto zaten. Zij werden aangehouden toen bij een controle bleek dat er in de auto 1,8 kilo hennep lag. Bij een onderzoek in de woning van een van hen, in de Begoniastraat in Graauw, werd nog eens 2, 9 kilo hennep aangetroffen. De betrokkenen deden allen afstand van de hennep. Ze zijn in verzekering gesteld en de politie heeft de zaak nog in onderzoek.
Gemaakt door: Krukeltje
wo 23 mrt -   17:44  
JOP-containerbrand Driewegen
Driewegen - Vanmiddag rond 16.35 is er brand uitgebroken in de jop-container aan de Maaiklinkstraat te Driewegen. Er was geen persoonlijk letsel. (volgens omstanders is de grootste schade het bier wat binnen stond ;-) )
wo 23 mrt -   13:16  
Personenauto gestolen
Zierikzee - In de nacht van dinsdag op woensdag werd in de Zijpestraat in Zierikzee een personenauto gestolen. Het gaat om een blauwe Nissan met kenteken HB-GG-29; de waarde is onbekend.
wo 23 mrt -   13:15  
Tasjesrover aangehouden
Terneuzen - Op 4 maart jl. is in de Guido Gezellestraat in Terneuzen om ongeveer 22.15 uur een tasjesroof gepleegd. Een onbekende man sprak een 22-jarige Terneuzense vrouw aan. Zij gaf antwoord en toen trok de man haar tas van haar arm. Door de onverwachtheid van dat moment raakte de vrouw in onbalans en kwam zij ten val. De tasjesrover rende hard weg. De vrouw kon snel opkrabbelen en is de man achterna gerend. Een voorbijganger kon de tasjesdief bij zijn jas grijpen, maar deze bleef doorrennen, trok zijn jas uit en liet deze achter.
wo 23 mrt -   13:14  
Inbraak in winkelpand
Vlissingen - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een winkel in Papegaaienburg in Vlissingen. Er werd een deur geforceerd en de hele zaak werd doorzocht. Uit de winkel werden enkele honderden euro's gestolen. Ook bij een andere winkel in Papegaaienburg werd een poging gedaan om in te breken. Het slot werd vernield, maar men is niet in de winkel geweest.
wo 23 mrt -   13:13  
Inbraak in winkelcentrum
Middelburg - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in het winkelcentrum Dauwendaele in de Vrijlandstraat. Eenmaal binnen werd bij vier zaken in het centrum ingebroken. Men kwam de winkels binnen door het forceren van de rolluiken, hoe men in het winkelcentrum is gekomen is nog onbekend. Uit één winkel werden enkele honderden euro's gestolen, uit een andere winkel een onbekend geldbedrag. Uit de derde zaak werd niets meegenomen en van de vierde zaak is nog onbekend of er iets werd gestolen. De politie is nog bezig met het onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 mrt -   00:03  
Brandweer haalt patiënt van boot
Middelburg - De brandweer van de stromenweg te Middelburg is dinsdagavond uitgerukt voor een assistentie aan de ambulance. Rond 23:02 uur vroeg de ambulance de hulp in van de brandweer om een patiënt van boord te hallen. De patiënt lag op een motorboot. Het blusvoertuig ging zonder spoed naar de boot aan de maisbaai in Middelburg. Nadat de patiënt van boort was gehaald werd die door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na een een uur kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
di 22 mrt -   21:28  
Aanrijding tussen wielrenner en fietsster, Axel
Axel - Op de Derde Verkorting in Axel hebben twee fietsers dinsdagmiddag rond 14.15 uur een aanrijding met elkaar gehad. Een 73-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen fietste met haar zuster over voornoemde straat toen zij aangereden werd door een wielrenner. Beide kwamen op de straat terecht en de vrouw liep een bult op naast haar oog en een wond op dezelfde plaats. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De wielrenner had wat last van zijn schouder. De 49-jarige man uit de gemeente Terneuzen verklaarde aan de politie dat hij de beide dames volledig over het hoofd gezien had. Hij zag hen pas toen hij vlakbij fietste en toen was het te laat en kon hij de 73-jarige vrouw niet meer ontwijken. Door de agenten wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 22 mrt -   19:00  
Een gewaarschuwd mens...
Axel - Maandag bekeurt een agent van de Zeeuwse politie in Axel een 17-jarige jongeman uit Axel, omdat hij over de rijbaan rijdt met zijn brommer waar dat niet is toegestaan. (Hij had het fietspad moeten gebruiken.) Het valt de agent ook op dat de brommer van de jongen erg hard rijdt en hij waarschuwt de Axelaar om een beetje op zijn snelheid te letten, want bij een hoge snelheid ontstaan eerder ongelukken en bovendien worden voor een dergelijke overtreding ook bekeuringen uitgedeeld. De jongeman belooft de agent om zijn waarschuwing ter harte te nemen en vertrekt weer. Op dinsdag is dezelfde agent om ongeveer 07.50 uur op snelheid aan het controleren bij Magrette, in Axel. Daar is een 30-kilometerzone en er komen veel klachten binnen dat daar te hard gereden wordt. Op een gegeven moment komt er een brommer aan die veel te hard rijdt. De gemeten snelheid bedraagt zelfs meer dan het dubbele van wat daar is toegestaan. De agent houdt de bestuurder staande en dan blijkt dat beide mannen elkaar een dag eerder al ontmoet hebben... Dit keer komt de 17-jarige Axelaar er niet meer met een waarschuwing van af.
Gemaakt door: 112zeeland
di 22 mrt -   18:57  
Geen verdachte maar wel een kwekerij, Goes
Goes - Dinsdagmorgen omstreeks 08.00 uur gingen agenten van de Zeeuwse politie naar een woning aan de Johnsonlaan in Goes om daar een verdachte van een mishandeling aan te houden. De agenten werden binnengelaten door twee mannen die in de woning aanwezig waren. Zij vroegen of de betreffende verdachte, een 29-jarige Goesenaar, in de woning aanwezig was. De beide mannen antwoordden daar ontkennend op. Op hun beurt liepen de agenten door de woning om te kijken of de verdachte zich niet toevallig in de woning verstopt had. Tijdens hun zoektocht stuitten de agenten niet op de genoemde verdachte, maar wel op... een in werking zijnde hennepkwekerij. De twee mannen die in de woning waren, één van 26 en één van 23 jaar oud, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zijn ze gehoord over de kwekerij en even later in verzekering gesteld. Zij werden overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Ondertussen gingen agenten, samen met medewerkers van de gemeente Goes, de kwekerij ontmantelen. Tijdens het opruimen van alle 225 planten en toebehoren kwam opeens de 29-jarige man binnenlopen waar de politie eigenlijk dezelfde morgen naar op zoek was. Ook hij is overgebracht naar het bureau. Hij is daar gehoord over de gepleegde mishandeling en de hennepkwekerij en tegelijkertijd kreeg deze man nog een derde feit op zijn conto, want hij kwam namelijk bij de woning aanrijden op een gestolen fiets.Ook de 29-jarige verdachte is in verzekering gesteld en zit nu in een politiecel in Torentijd.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
di 22 mrt -   09:26  
Ramkraak Mediamarkt Middelburg
Middelburg - In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.30 uur meldde een getuige dat er mogelijk werd ingebroken bij de Media Markt aan de Mortiere in Middelburg. Agenten van de Zeeuwse politie zijn meteen met verschillende eenheden ter plaatse gegaan. Toen zij bijna op de Mortiere waren werden zij voorbij gescheurd door auto's. Enkele agenten hebben de achtervolging ingezet en anderen zijn achtergebleven bij het winkelpand om een onderzoek te starten.
ma 21 mrt -   10:57  
Auto rijdt tegen boom
Hengstdijk - Op de Sint Josephstraat is zondagavond rond 22.00 uur een auto tegen een boom gereden. De bestuurder, een 36-jarige Terneuzenaar, kwam daarbij bekneld te zitten met zijn been. Hij werd door brandweerpersoneel uit zijn auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Zijn passagier, een 24-jarige man uit de gemeente Hulst, kon wel zelf uit de auto komen. Ook hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Na controle mocht hij weer naar huis. In het ziekenhuis werd van de bestuurder een bloedproef afgenomen om na te gaan of hij onder invloed van alcohol had gereden.Ter plaatse is ook nog een traumahelicopter geweest om bijstand te verlenen.
ma 21 mrt -   10:56  
Bromfietser gewond bij aanrijding
Oosterland - Een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Schouwen-Duiveland is zondagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen werd aangereden door een 23-jarige automobiliste uit Zierikzee. Die reed over de Rijksweg en sloeg linksaf een zijweg in. Ze zag daarbij de bromfietser over het hoofd waarna een aanrijding het gevolg was. De bromfietser liep een pjnlijke schouder op en werd voor onderzoek overgebracht naar de HAP in Zierikzee. De bromfiets raakte zwaar beschadigd, de auto had schade rechtsvoor.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 20 mrt -   21:57  
Auto-inbreker aangehouden VLISSINGEN
Vissingen - Omstreeks 17.40 uur meldde een getuige dat er werd ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op de Houtkade, nabij de Hellingbaan, in Vlissingen. De getuige gaf het signalement door van de man die in de auto ingebroken had en agenten van de Zeeuwse politie zijn direct op zoek gegaan naar de man. Twitter werd ingezet in de hoop dat er 'twitteraars' in Vlissingen mee wilden uitkijken naar de vermoedelijke dader. Nog geen tien minuten later is in de Vlissingse binnenstad de verdachte aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. De man voldeed volledig aan het opgegeven signalement en is overgebracht naar het politiebureau.De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan van diefstal uit zijn auto. Er werden een paar sportschoenen ontvreemd en wat pakjes shag.De verdachte betreft een 18-jarige Vlissinger. Hij zit nog vast in afwachting van zijn verhoor.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 20 mrt -   21:54  
insluiper Goes
Goes - De bewoner van een woning aan de M.A. De Ruijterlaan in Goes kreeg zondagmorgen vroeg de schrik van zijn leven toen er ineens een onbekende man in zijn slaapkamer stond. Omstreeks 06.30 uur zag de bewoner een hem onbekende man in zijn kamer staan. De bewoner is uit bed gesprongen en heeft de achtervolging ingezet. De insluiper is door de man niet meer aangetroffen.Bij thuiskomst ontdekte de bewoner dat er wat pasjes en een gsm waren weggenomen. Vermoedelijk is de dief door een open raam de woning binnen gekomen. De bewoner heeft aangifte gedaan bij de Zeeuwse politie en agenten hebben ook nog een zoekslag gemaakt in de buurt, helaas zonder resultaat. De technische recherche van de Zeeuwse politie is in kennis gesteld van het feit en zij gaan nog sporenonderzoek doen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 20 mrt -   21:34  
Brandweer blust containerbrand in Vlissingen
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is zondagavond uitgerukt voor een containerbrand in Vlissingen. Rond 20:00 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er rook uit een ondergrondse afvalcontainer kwam op de hoek Schuitvaartgracht met de Steenhuisstraat. Het blusvoertuig werd zonder spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 20 mrt -   21:33  
Meisje van scooter getrokken
Vlissingen - De Zeeuwse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht op de Langeleenweg in Vlissingen een 16-jarige meisje van haar scooter af te hebben getrokken. Het meisje uit Oost-Souburg was opgevangen door een buurtbewoner en daar was de politie gebeld.Door getuigen waren de twee mannen die aangesproken en deze twee zijn ook meteen aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 20 mrt -   21:31  
Politie zoekt getuigen van incident
Vlissingen - Vanmiddag rond 15.30 uur heeft zich een incident voorgedaan op de Boulevard de Ruijter waar de Zeeuwse politie getuigen van zoekt.Een 35-jarige man zat met zijn dochter van anderhalf op zijn fiets. Ter hoogte van het Loodswezen kwamen er tegenliggers aan en om deze een vrije doorgang te verlenen ging de man uiterst rechts van de weg fietsen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 20 mrt -   21:30  
Grote drugscontrole in Breskens
Breskens - Van 13.00 uur tot 21.00 uur hebben zaterdag 13 agenten van de Zeeuwse politie meegewerkt aan de vierde grote drugscontrole op het Veerplein in Breskens.Er werd gecontroleerd op motorvoertuigen en in bussen. De controle vond plaats in samenwerking met een drugshond (en begeleider) van het KLPD.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 20 mrt -   21:29  
Motorrijder onderuit in Goes
Goes - Op de Deltaweg in Goes is zaterdagmiddag rond 14.45 uur een motorrijder gewond geraakt, doordat hij onderuit ging bij het wegrijden bij een verkeerslicht.Getuigen verklaarden dat de man vermoedelijk te hard weg wilde rijden bij het verkeerslicht. De motor ging te schuin en de man gleed als het ware weg. De motorrijder, een 23-jarige man uit Goes, ging bij zijn val een paar keer over de kop.
Gemaakt door: Krukeltje
zo 20 mrt -   16:09  
Aanrijding tussen twee fietsers Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - Wilhelminadorp, 20-03-2011 • Een 48-jarige wielrenner uit Bergen Op Zoom is vanmiddag omstreeks 13.15 uur zeer ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een 50-jarige fietser in Wilhelminadorp. De twee botsten in het fietstunneltje aan de Westhavendijk tegen elkaar aan. De man uit Bergen op Zoom raakte door de aanrijding dermate ernstig gewond dat er zelfs een traumahelikopter voor hem is opgeroepen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 mrt -   06:30  
politie haalt dronken man uit het water
Middelburg - Zondagmorgen rond 5:40 uur is de brandweer en ambulance uit gerukt voor een melding van een drenkeling. De politie die dicht in de buurt was bij de Houtkade in Middelburg zag dat het alleen een man in het water was. Waarop een van de agenten de man uit het water heeft gehaald. Hierdoor was de brandweer niet meer nodig. De man is in beschonken toestand naar torentijd gebracht. Het was een bekende van de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 mrt -   05:59  
Boerderij brand in borssele
Borssele - zondagmorgen vroeg rond 04:20 werden de bewoners aan de westeindseweg in Borssele verast door een brand in de woning. Hier op werd de brandweer ge belt. De brandweer van Borssele was snel ter plaatsen. Bij de aankomst is er dierekt middel brand van gemaakt omdat het al flink branden. Hier op is ook de brandweer van ovezande en van nieuwdorp ter plaatsen gekomen . ook werd de laderwagen en het watertransport uit goes opgeroepen. De bewoners konden op tijd de woning verlaten . ze zijn nog wel door het ambulance personeel onderzocht. Een deel van de bovenwoning is verloren ge gaan en er is veel water schade. De brandweer is nog enige tijd bezig. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekent.
za 19 mrt -   15:40  
Ongeval met beknelling, Noordgouwe. (Update!!)
Noordgouwe - Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur kwam een 88-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland in botsing met een 66-jarige automobiliste uit dezelfde gemeente. De man verzuimde de vrouw op de kruising Roterijdijk/Kloosterweg in Noordgouwe voorrang te verlenen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 mrt -   15:38  
Auto te water in dok van Vlissingen
vlissingen - Zaterdagmorgen is er een oefening gehouden door de brandweer van Goes. In het dok van Vlissingen was een auto te water gereden. Hier konden de duikers goed oefenen omdat het dok vrij diep is en de kade nogal hoog. De oefening is verder goed verlopen en er hebben zich geen incidenten voor gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 mrt -   15:31  
Door de mand gevallen, Vlissingen
Vlissingen - Omstreeks 00.45 uur, in de nacht van vrijdag op zaterdag, kregen agenten van de Zeeuwse politie de melding dat er een ongeval was gebeurd op de kruising Spuikomweg/Badhuisstraat/Koudekerkseweg in Vlissingen. Zij gingen uiteraard direct ter plaatse en kregen onderweg van de meldkamer te horen dat het ongeval mogelijk gebeurd zou zijn met een gestolen auto. De eigenaar van de auto stond op hetzelfde moment aan het politiebureau om aangifte te doen van de diefstal van zijn auto. De agenten zijn naar de ongevalsplaats gereden en troffen daar een diverse getuigen van het ongeluk. Zij verklaarden allemaal dat de auto met hoge snelheid over de Spuikomweg had gereden. De bestuurder was via de berm aan de linkerkant van de weg tegen een verkeerspaal en over een aantal stoepjes gereden. Toen is de auto omgedraaid en achterwaarts over de kruising gereden. De auto kwam tot stilstand tegen een kademuur van de Schuitvaartgracht met zijn achterwielen hangend boven het water van die gracht. De inzittenden van de auto zouden zijn uitgestapt en keihard zijn weggerend. Vragend naar het signalement van de bestuurder en zijn bijrijder kwamen de agenten erachter dat het signalement van de bestuurder wel heel erg overeenkwam met dat van de man die op dit moment aangifte wilde doen van de diefstal van zijn auto... De agenten op het bureau hebben de man geconfronteerd met hun bevindingen en hebben de 26-jarige Vlissinger aangehouden. Uit onderzoek bleek toen dat de bijrijder mogelijk een 24-jarige Vlissinger zou zijn geweest en de agenten zijn hierop langs de woning gereden van deze man. Op aanbellen werd niet gereageerd, maar omdat de man moest worden aangehouden op last van de officier van justitie, hebben de agenten met geweld de deur geforceerd. Binnen werd de 24-jarige man aangetroffen en aangehouden. Hij is, net als de 26-jarige man, overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De auto van de 26-jarige Vlissinger is in beslag genomen voor onderzoek. De beide heren worden vandaag verder verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 mrt -   15:17  
Eenzijdig ongeval, Poortvliet
Poortvliet - Een 51-jarige vrouw uit de gemeente Tholen reed vrijdagmiddag rond 14.45 uur in haar auto over de Roolandsedijk in Poortvliet. Door onbekende oorzaak verloor zij de macht over haar stuur en raakte van de weg. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis door een ambulance. Zij verklaarde dat zij pijn in haar nek had. De auto van de vrouw is weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 mrt -   15:17  
Inbraak woning, Middelburg
Middelburg - Bij thuiskomst bij zijn woning aan de Herberdsland in Middelburg, ontdekte de bewoner dat er was ingebroken in zijn huis. De deur was opengebroken en de woning was doorzocht. De daders hebben een computer en een onbekend geldbedrag weggenomen. De inbraak heeft vrijdag plaatsgevonden tussen 16.30 en 23.00 uur.
Gemaakt door: kees wesdorp
vr 18 mrt -   22:31  
Auto totall los Kortgene
Kortgene - Een 47-jarige Belgische automobilist uit Hoevenen (B) reed vrijdagavond rond 20.30 uur over de Oost-Westweg ter hoogte van Kortgene.Waar de man reed is een tijdelijke wegomlegging. Om deze aan te duiden zijn er betonnen randen op de weg geplaatst. De man reed hier tegenaan, de auto sloeg een paar keer over de kop en kwam in een naast de weg gelegen sloot terecht.Het ongeluk is gezien door getuigen, zij hebben 112 gebeld, het verkeer geregeld en eerste hulp verleend. De brandweer is ter plaatse gekomen om de auto van de Belg open te knippen, zodat hij uit de auto gehaald kon worden. De man was goed aanspreekbaar. De agenten roken een alcohollucht toen zij met de man spraken.De Belg is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij meteen aan zijn (onbekende) verwondingen behandeld is. Later op de avond kon de man verhoord worden door de politieagenten. Hij verklaarde wel iets gedronken te hebben, maar dat kon, volgens hem, niet de oorzaak zijn van het ongeval. Tijdens het verhoor vertelde de man dat hij uit moest wijken voor een overstekend dier.Omdat de man geen blaastest af kon leggen is er in het ziekenhuis bloed van hem afgenomen door een GGD-arts. Dit bloed wordt onderzocht en later zal blijken of de man teveel gedronken had om zijn auto te mogen besturen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 mrt -   15:57  
Personenauto gestolen te Middelburg
Middelburg - Rond donderdagochtend 07.30 uur en vrijdag 08.30 uur is vanaf de Loskade in Middelburg een grijze Opel Kadett gestolen. Het kenteken van de ontvreemde auto is: PJ69TS. Mensen die meer informatie willen en kunnen verschaffen kunnen contact opnemen met onderstaand telefoonnummer. Politie Zeeland: 0900-8844
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 mrt -   15:56  
Winkeldief gepakt, Oostburg
Oostburg - Vrijdag om 10.37 uur kwam bij de Zeeuwse politie een melding binnen dat er winkeldief was overmeesterd in Oostburg. Bleek dat de winkeldief, een 58-jarige man uit Bosnie-Herzegovina, twee leren jassen had weggenomen uit een winkel. Hij was achtervolgd door een winkelbediende, was daarbij over diverse schuttingen gesprongen en uiteindelijk in een tuin van een woning aan het Sint Eligiusplein overmeesterd. Hij is overgedragen aan de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 mrt -   15:55  
Hennepkwekerij ontmanteld, Domburg
Domburg - Woensdagavond is in een woning aan de Singel in Domburg een hennepkwekerij ontmanteld. De 27-jarige bewoner is aangehouden. Men trof ruim 40 planten aan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 mrt -   15:54  
Betrapt, Terneuzen
Terneuzen - Vrijdag om 05.18 uur is op de Axelsestraat in Terneuzen een 49-jarige Terneuzenaar aangehouden. Bij de meldkamer van de politie kwam een melding binnen dat bij een keet aan de Axelsestraat iemand elektriciteitskabels aan het stelen was. Agenten konden deze persoon, de 49-jarige Terneuzenaar, op zijn fiets aanhouden. Zijn fietstassen zaten vol met electriciteitskabels. De man is meegenomen naar het politiebureau en verhoord.
vr 18 mrt -   12:45  
Aanhoudingen voor vernielingen
Hansweert - Vrijdag om 00.45 uur zijn op de Kanaalweg in Hansweert 2 mannen aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van een woning en het aftrappen van autospiegels in die plaats. Door buurtbewoners was gezien dat de verdachten: een 17-jarige Goesenaar en een 20-jarige man uit Urk, deze vernielingen aan het plegen waren. Ze zijn op zoek gegaan, troffen de mannen aan op de Kanaalweg en hebben ze overgedragen aan de politie.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 18 mrt -   08:00  
Brand Terneuzen
Terneuzen - In een pand aan de Vlooswijkstraat in Terneuzen is in de nacht van Donderdag op Vrijdag omstreeks 1:00 brand uitgebroken. De uitslaande brand, in het pand naast de voormalige kerk, greep snel om zich heen en zorgde voor grote rookontwikkeling in de binnenstad. De brandweerkorpsen van Terneuzen en Sluiskil waren snel ter plekke met diverse tankautospuiten en een hoogwerker, welke ook werd ingezet.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mrt -   21:53  
Vlissinger bekeurd èn aangehouden
Vlissingen - In de Aagje Dekenstraat in vanavond omstreeks 18.10 uur een 50-jarige Vlissinger aangehouden omdat hij een agent beledigde. Deze wilde de Vlissinger bekeuren omdat hij alcohol nuttigde op de openbare weg en dat is niet toegestaan in Vlissingen. De man was het niet eens met zijn bekeuring en begon heel hard tegen de agent te schreeuwen en weigerde alle medewerking. Na veel vijven en zessen wilde hij uiteindelijk wel z'n identiteitskaart aan de agent tonen, maar vond het nog wel nodig om een beledigende term tegen de agent te roepen. Hierop vond de agent het genoeg en hij heeft de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens de belediging en hij kreeg ook nog een bekeuring mee voor drinken op de straat
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mrt -   21:52  
Winkeldief bij H&M, Goes
Goes - Door de oplettendheid van medewerkers van H&M in Goes is vanmiddag rond 17.30 uur een winkeldievegge betrapt op het stelen van twee haarbandjes. Het 16-jarige meisje uit de gemeente Hulst had de haarbandjes in haar tas gestopt en wilde deze meenemen uit de winkel. Zij werd aangesproken door een medewerkster van de kledingzaak. Toen haar werd verteld dat zij even mee mocht lopen naar een kantoortje in de winkel, haalde zij snel de bandjes uit haar tas en gooide deze op de grond. Dit werd weer opgemerkt door een andere medewerker en het meisje kon niet meer onder de diefstal uit. Ze is aangehouden en overgedragen aan agenten van de Zeeuwse politie. Op het politiebureau heeft ze een verklaring afgelegd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mrt -   21:51  
Recht in de 'sterke armen'...
goes - Een 30-jarige man uit Dordrecht zal zijn bezoek aan de ALDI in Goes niet licht vergeten. Hij moest namelijk de cel in. In de supermarkt pakte hij, tegen 16.00 uur donderdagmiddag, drie trays met bier en stopte deze in een tas. Hierna wilde hij de winkel verlaten zonder zijn bier af te rekenen. Dit werd gezien door een medewerker van de winkel. De man ging er vandoor en rende over de Oostwal met achter zich aan de (luid roepende) medewerker van de ALDI. De Dordtenaar spurtte het Pyntorenstraatje in, recht in de armen van twee politiebikers.Uiteraard hebben de dienders hun armen wijd geopend voor dit 'heterdaadje' en de bierdief werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Op het bureau heeft de man een verklaring afgelegd. Hij is in verzekering gesteld en zit voorlopig dus nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mrt -   15:42  
Rijbewijs ingenomen van hardrijder, Westdorpe
Westdorpe - Woensdagavond om 21.45 uur is van een 36-jarige motorrijder uit Axel het rijbewijs ingenomen. De man reed over de Tractaatweg in Westdorpe in de richting van Sas van Gent met een gecorrigeerde snelheid van 162 km/u waar 100 km/u is toegestaan
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mrt -   15:40  
Diefstal motor, Sluiskil
Sluiskil - Afgelopen nacht is uit een garage van een woning aan de Drostlaan in Sluiskil een motor gestolen. Het betreft een Harley Davidson met het kenteken MV-BB-13.
Gemaakt door: kees wesdorp
wo 16 mrt -   21:25  
Ketting-botsing vlaketunnel
Vlake - Bij een kettingbotsing in de Vlaketunnel zijn woensdagmiddag waarschijnlijk drie auto’s beschadigd geraakt. Het ongeluk gebeurde rond 15.35 uur op de A58 in de richting van Vlissingen naar Bergen op Zoom.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 mrt -   20:53  
Aanhouding op Buitenhavenpad, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagmiddag rond 17.20 uur is een 31-jarige man uit Vlissingen, aan het Buitenhavenpad in Vlissingen, aangehouden. Even daarvoor zagen twee surveillerende agenten de man, met een geopend blik bier, in het tunneltje richting Oost-Souburg staan. Toen de agenten de man hierop wilden aanspreken liep de Vlissinger weg. Ook toen hem naar zijn identiteitskaart werd gevraagd wilde de man niet meewerken. Omdat hij elke keer bij de agenten weg liep pakte één van hen de man beet. Hierop sloeg de Vlissinger de agent op zijn arm en schold hem uit. Hierop is hij aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette de man zich en bleef schelden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 mrt -   20:11  
hennepplanten, Terhole
Terhole - Woensdagochtend rond 07.45 uur is, bij een onderzoek in een woning aan de Hulsterweg in Terhole, 25 hennepplanten aangetroffen. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 mrt -   20:10  
Computerapparatuur gestolen
Terneuzen - In de nacht van dinsdag op woensdag werden uit een woning in De Blokken in Terneuzen twee laptops en een sleutelbos gestolen. Men kwam de woning binnen door het vernielen van een raam. De waarde van de computerapparatuur is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 mrt -   20:09  
Inbraak in woning in Renesse
Renesse - Inbraak in woning in Renesse Dinsdag tussen 18.00 en 23.00 uur werd ingebroken in een woning op de Wilhelminaweg in Renesse. Door het vernielen van een deur kwam men de woning binnen. Er werden een horloge, schoeisel en rookwaar gestolen. Van de weggenomen spullen is geen waarde bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 mrt -   19:47  
ongeval op op vlissingseweg
vlissingen - vanmiddag rond 12:40uur vond er op de nieuwe vlissingseweg in vlissingen een ongeval plaats met twee auto`s. Een persoon is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder hat niets. Bij de auto`s liepen veel schade op. De brandweer die ook ter plaatsen kwam hoefde niets te doen en konden weer maar de kazerne toe
di 15 mrt -   22:54  
Brandweer uitgerukt voor buitenbrand
Middelburg - Op dinsdag 15 maart werd de stadsgewestelijke brandweer rond 22:05 opgepiept om zonder spoed naar de Geersesweg te gaan voor een buitenbrandje. Hierop is de tankautospuit 4535 uitgerukt. Ter plaatse en na een kleine zoektocht werd de brandhaard gevonden op het terrein van de volkstuinen en kon het geblust worden. na ongeveer en kwartier kon de brandweer weer terug naar de post.
Gemaakt door: 112zeeland
di 15 mrt -   21:06  
vrachtwagen gekanteld bij nieuwdorp
nieuwdorp - voor de spoorwegovergang in nieuwdorp is vanmiddag een vrachtwagen gekanteld die geladen was met puin.de vrachtwagen ree om 15.20 uur op de europaweg noord. bij het afslaan naar de finlandweg kantelde de vrachtwagen. de reden hier van is nog onbekend. Door middel van een kraan van het bedrijf zelf is de vraagt wagen op zijn wielen ge zet. De bestuurder was ligt gewond aan zin arm en hoefde niet naar het ziekenhuis.
Gemaakt door: 112zeeland
di 15 mrt -   20:36  
Motorrijders moeten rijbewijs inleveren
Hoek - Dinsdagmiddag zijn de rijbewijzen ingenomen van twee Belgische motorrijders omdat ze meer dan 50 km te hard reden. Op de Westkade/N252 bij Hoek reed omstreeks 14.00 uur een 24-jarige Belg 159 km waar echter 80 km is toegestaan. Een uur later werd op de A58 ter hoogte van Goes de snelheid van een 39-jarige Belg gemeten. Hij behaalde met zijn motor een snelheid van 194 km. Ook hij werd aan de kant gezet waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd.
di 15 mrt -   18:32  
Tractor in brand
Kruiningen - De brandweer van Kruiningen kreeg aan het begin van de avond een melding binnen van een autobrand. Ter plaatse aangekomen stond er in een schuur een tractor in de brand. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand. De brandweer uit Krabbendijke en een hulpverlenings voertuig uit Kruiningen werden gealarmeerd. De tractor is door de eigenaar uit de schuur gehaald. De dieren die in de schuur stonden en stro die er nog in lag zijn ongedeert gebleven. De brand was snel onder controle, omdat de bewoner zelf de brand al had geblust. Wat de schade en oorzaak is, is nog niet bekend.
di 15 mrt -   17:24  
Hennepkwekerij in woning
Scherpenisse - In een woning aan de Platteweg is dinsdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen van in totaal 700 planten. De kwekerij was verdeeld over drie kweekruimtes met nagenoeg oogstrijpe planten. Uit onderzoek bleek dat de stroom op illegale wijze werd afgetapt van de Delta. Alle planten en apparatuur voor de kwekerij zijn inmiddels afgevoerd en vernietigd. In de woning was niemand aanwezig.
di 15 mrt -   17:23  
Diefstal RVS en kabels
Kapelle - Tussen vrijdag 11 maart en maandagochtend 14 maart zijn diverse delen RVS en koperen kabels weggenomen vanaf een bedrijfsterrein aan de Handelsweg in Kapelle. Door de aangever wordt de schade geraamd op enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
di 15 mrt -   13:34  
Zeeuwse politie kan straks live mee kijken vanuit helicopter
Zeeland - Bij achtervolgingen, crisissituaties of rampen kan voortaan in Zeeland direct gebruik worden gemaakt van live-beelden uit de politiehelikopter.De centale meldkamer van de gezamenlijke hulpdiensten in Middelburg heeft dinsdag een vast grondstation in gebruik genomen, voor ontvangst en rechtstreekse doorgave van de luchtopnamen.
ma 14 mrt -   20:07  
Brandweer blust buitenbrand.
Middelburg - De brandweer heeft aan het begin van de avond een buitenbrand geblust aan het Seispark te Middelburg. Omstreeks 18:17 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop tankautospuit (4535) onder prio twee ter plaatse stuurde. De brandweer heeft de buitenbrand geblust en kon binnen een kwartier terug keren naar de post. Over de brandoorzaak is niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mrt -   18:25  
Man mishandeld in Rilland
Rilland - Afgelopen zondag is tussen 01.40 uur en 01.50 uur een man mishandeld op de Valckenisseweg in Rilland. Een 30-jarige man uit de gemeente Reimerswaal werd op bovengenoemd tijdstip mishandeld door een nog onbekende man. De 30-jarige werd bij de keel gegrepen en kwam ten val. Eenmaal op de grond liggend stampte de onbekende man zodanig op zijn been dat zijn enkel en kuitbeen braken. De onbekende man stapte hierna in een auto en reed weg richting Hoofdweg. De aanleiding voor deze mishandeling is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mrt -   18:24  
Inbraken in Terneuzen
Terneuzen - Maandagochtend is rond 08.00 uur een diefstal ontdekt in een gebouw aan de Leeuwenlaan in Terneuzen. Uit het in aanbouw zijnde gebouw is ongeveer 10 meter koperen leiding gestolen. Maandag is tussen 00.00 uur en 02.45 uur, eveneens in de Leeuwenlaan in Terneuzen, ingebroken in een woning. Er zijn onder andere computerapparatuur, telefoons en persoonlijke documenten gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mrt -   18:24  
Diefstal van gereedschap in Goes
Goes - Tussen vrijdag 13.00 uur en maandag 10.30 uur is ingebroken in een bedrijfsauto die geparkeerdstond in de Nieuwstraat in Goes. Er is voor honderden Euro's gereedschap gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mrt -   18:21  
hennep Afvalgedumpt in bos
Clingse - Maandagmorgen omstreeks 08.00 uur zijn in het Clingse bos 69 vuilniszakken aangetroffen met daarin afval afkomstig van een hennepkwekerij. De zakken, die waren gevuld met potgrond afkomstig van een kwekerij, lagen verspreid in het water langs de Molenstraat. De politie in Hulst is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen verstrekken over de herkomst van het afval. Ook willen ze graag in contact komen met getuigen die hebben gezien dat de zakken werden gedumpt. U kunt hiervoor bellen met 0900-8844.
ma 14 mrt -   16:33  
Inbrekers aangehouden
Yerseke - In Yerseke zijn maandagmorgen twee mannen van 19- en 20 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor een auto-inbraak. Omstreeks 04.30 uur meldde een getuige dat er mogelijk was ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Langeville en dat één persoon was weggelopen. De politie ging meteen ter plaatse en doorzocht de omgeving met behulp van een politiehond.
zo 13 mrt -   19:55  
Inbraken in Zeeland.
Zeeland - Bij een bedrijf gelegen aan de Deltahoek in Breskens is zaterdagochtend een inbraak ontdekt. Er zijn diverse werktuigen gestolen waaronder een lasapparaat,een bandenlegger en een bandenbalanceerder. Uit inventarisatie moet blijken wat er nog meer is gestolen. In Goes is dit weekend ingebroken in woningen aan het Beukenhof en de Riemwagenweg. Uit beide woningen is geld weggenomen. Uit een woning in de Meanderlaan in Middelburg is zaterdag computerapparatuur, een geldbedrag en een tas gestolen.
zo 13 mrt -   19:54  
Verkeerscontrole Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft zaterdag tussen 10.00 uur en 14.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Poortersweg in Vlissingen. Drie maal waren bestuurders niet in het bezit van rijbewijs B+E terwijl dit verreist was. Twee maal kwam het kenteken van het trekkend voertuig niet overeen met de aanhangwagen. Hiervoor zijn bekeuringen uitgedeeld. Een groot gedeelte van de gecontroleerde bestuurders hadden niet alle benodigde documenten bij zich zoals rijbewijs en kentekenbewijzen van de auto's en aanhangers. Zij kregen een waarschuwing.
zo 13 mrt -   19:54  
Aanhouding in Westdorpe
Westdorpe - Politie Zeeland heeft zondag rond 11.30 uur een man aangehouden nadat er een melding binnen kwam bij de politie dat een auto slingerend over de Eversdam in Westdorpe reed. De bestuurder, een 25-jarige man afkomstig uit Frankrijk, was in het bezit van 9,4 gram hennep. De hennep is in beslag genomen.
zo 13 mrt -   19:53  
Drie mannen aangehouden
Goes - Politie Zeeland heeft zondag rond 03.00 uur drie mannen aangehouden in de Gasthuisstraat in Goes. Twee van hen. Een 19-jarige en een 24-jarige man uit Heinkenszand voor het bezit van harddrugs en een van hen, een 19-jarige man uit Goes, voor het dealen van harddrugs. De 19-jarige deed afstand van een zakje cocaine.
zo 13 mrt -   19:52  
Jongen aangehouden wegens belediging agenten
Bruinisse - Zaterdag is rond 22.40 uur een 15-jarig jongen aangehouden in de Vang in Bruinisse. De jongen, afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland beledigde enkele agenten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 mrt -   16:47  
Politie zoekt getuigen
Middelburg - Politie zoekt getuigen poging tot omverrijden in Middelburg Politie Zeeland zoekt getuigen van een voorval dat plaatsvond op 5 maart jl. rond 15.10 uur op de Beenhouwerssingel in Middelburg. Een parkeercontroleur werd op bovengenoemd tijdstip bijna omver gereden door een automobilist toen zij een bekeuring wilde geven. Het vooval gebeurde ter hoogte van de videotheek. De politie verzoekt getuigen van dit voorval zich te melden bij het politiebureau in Middelburg of te bellen naar 0900-8844.
zo 13 mrt -   16:34  
Man gewond bij aanrijding
Westdorpe - Zondag is rond 01.30 uur een man gewond geraakt bij een aanrijding tussen een scooter en een personenauto op de Finlandweg in Westdorpe. De 29-jarige scooterbestuurder is door nog onbekende oorzaak in botsing gekomen met de personenauto, bestuurd door een 41-jarige man uit Terneuzen. De 29-jarige man uit Axel is per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht.
zo 13 mrt -   16:33  
Vrouw komt ten val
Zuiddorpe - Zondag omstreeks 10.30 uur is een vrouw gewond geraakt op de Blijpolderseweg in Zuiddorpe. De vrouw, een 54-jarige Belgische, fietste in een wielerploeg en kwam ten val. Zij raakte gewond aan haar mond en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
zo 13 mrt -   16:32  
Rijbewijs ingevorderd
Terneuzen - Politie Zeeland heeft zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 40-jarige man in Terneuzen. De inwoner van Terneuzen negeerde zaterdagavond het inhaalverbod op de Tractaatweg tot driemaal toe, hield onvoldoende afstand van zijn voorganger en reed met een snelheid van 154 km/u terwijl 100km/u is toegestaan. De man is staande gehouden in de Bachlaan in Terneuzen. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
zo 13 mrt -   16:32  
Aanvulling Waarschuwing voor babbeltruc
Middelburg - Bij Politie Zeeland zijn dit weekend in totaal 5 meldingen binnengekomen van twee vrouwen die door middel van een babbeltruc proberen woningen in Middelburg binnen te komen. De twee vrouwen zijn rond de 18 en 50 jaar oud en rijden in een donkere auto. Uit twee woningen waar de vrouwen zijn binnengekomen is geld gestolen. De vrouwen zijn gesignaleerd in de Statenlaan, Nieuwe Vlissingseweg, Piet Heinstraat en het Karel Doormanplein. De politie waarschuwt bewoners deze vrouwen, die diverse smoesjes gebruiken, niet binnen te laten.
za 12 mrt -   11:32  
Aanhouding na mishandeling
Goes - Vrijdagavond rond 20.20 uur zijn in een woning in 's Gravenpolder twee personen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 21-jarige man uit Goes. Een 24-jarige man en een 34-jarige vrouw uit 's Gravenpolder, worden ervan verdacht in een winkel aan de Beukenhof in Goes de 21-jarige man (klant) te hebben mishandeld zonder dat daar enige aanleiding toe was. Het slachtoffer liep kneuzingen aan zijn nek op. De verdachten zijn ingesloten.
za 12 mrt -   11:12  
Aanhouding na achtervolging
Middelburg / Oost Souburg - Afgelopen nacht omstreeks 02.50 uur is in de Maasstraat in Oost Souburg een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden. Agenten zagen rond 02.30 uur de jongen met hoge snelheid en slingerend op zijn bromfiets over de Langeviele in Middelburg rijden.
za 12 mrt -   11:11  
Getuigenoproep mishandeling op de Keijzerdijk in Goes
Goes - De politie is op zoek naar een echtpaar die vrijdagmiddag rond 17.50 uur getuige waren van een mishandeling van een 15-jarige jongen uit de gemeente Goes op de Keijzerdijk in Goes.
za 12 mrt -   11:09  
Rijbewijs ingevorderd
Retranchement - Van een 53-jarige automobilist uit Knokke is vrijdag om 23.52 uur, op de Retranchementweg in Retranchement zijn rijbewijs ingenomen. De man was onder invloed van alcohol, hij had ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
za 12 mrt -   11:09  
Diefstal uit woning
Goes - Vrijdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Koos Vorrinkstraat in Goes. Uit de woning zijn sieraden en computerapparatuur weggenomen.
za 12 mrt -   11:07  
Waarschuwing voor babbeltruc
Provincie Zeeland - Vrijdag zijn bij Politie Zeeland 3 meldingen binnengekomen van twee vrouwen die bij mensen aanbellen en met diverse smoesjes proberen binnen te komen. De meldingen van vrijdag kwamen uit Middelburg en betroffen twee vrouwen van ongeveer 18- en 50 jaar oud, die redelijk goed Nederlands praten. De politie vraagt alert te zijn.
vr 11 mrt -   21:21  
Gewonde bij eenzijdig ongeval
Bruinisse - Bij een eenzijdig ongeval is donderdag omstreeks 23.00 uur een 17-jarige inwoner van Groot Britannië gewond geraakt. Hij werd ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De 17-jarige reed in een auto over de Jachthavenweg en verloor de macht over het stuur. De auto botste tegen een boei en reed vervolgens dwars door het hekwerk van de jachthaven. De bestuurder liep hierbij enkele kneuzingen op en mogelijk een hersenschudding. Zijn passagiere en eigenaresse van de auto, een 50-jarige vrouw uit Brabant, bleef ongedeerd.
vr 11 mrt -   20:07  
Nog geen lid van onze hyves?
Bent u nog geen lid van onze 112zeeland hyves wordt dan nu lid.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 11 mrt -   17:36  
Getuigenoproep insluiping Zoutelande
Zoutelande - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een insluiping in een woning die donderdagavond, rond 19.30 uur aan de Noordervroon in Zoutelande plaatsvond. Rond genoemd tijdstip werd de bejaarde bewoner van het pand verrast door twee onbekende mannen die in zijn woning stonden. De onbekende mannen doorzochten de woning en gingen er vervolgens, zonder iets mee te nemen, vandoor. De politie is op zoek naar mensen die donderdagavond iets verdachts of de twee mannen hebben gezien in de omgeving van de Noordervroon. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op het telefoonnummer 0900-8844.
vr 11 mrt -   15:53  
Diefstal uit bedrijf
Goes - Tussen woensdagavond 21.30 uur en donderdagochtend 07.00 uur is er ingebroken in een pand aan het Joannaplantsoen in Goes. Uit het pand is computerapparatuur met een totale waarde van enkele duizenden euro's weggenomen. Er is een raam vernield; het totale schadebedrag is onbekend.
vr 11 mrt -   07:13  
Beknelling op Deltaweg
Goes - Om 5:33 uur kwam er een melding binnen voor de brandweer en ambulance van een beknelling op de Deltaweg. De brandweer Wolphaartsdijk(4746), Goes(4739) , en het hulpverlenings voertuig van goes (4770) gingen naar het ongeval toe. Er waren ook 2 ambulances ter plaatsen(101 /104). Ter plaatse gekomen waren er 2 auto's bij dit ongeval betrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mrt -   21:50  
Aanhouding wegens gevaar op de weg
Middelburg - In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.45 uur is een 32-jarige automobilist uit Krabbendijke, op de Rijksweg A58 in Middelburg aangehouden. Rond 02.30 uur zagen surveillerende agenten, aan de Schroeweg in Middelburg, een personenauto rijden. Toen de bestuurder van de personenauto de agenten ook zag ging hij er met hoge snelheid vandoor. De politie zette de achtervolging in. De man reed via de Schroeweg-noord, waar een snelheid van 190 km/u werd gemeten, door Arnemuiden naar de Rijksweg A58. Ter hoogte van Middelburg kon de politie de man tot stoppen dwingen. De 32-jarige bestuurder van de auto uit Krabbendijke is aangehouden voor het veroorzaken van gevaar of hinder op de weg (A58). Tevens bleek uit ademanalyse dat de man ruim 2,3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mrt -   21:49  
Diefstal uit bedrijf, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van woensdag op donderdag rond 23.40 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Westerhavenweg in Vlissingen. Uit het pand zijn genotmiddelen met onbekende waarde weggenomen. Er is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
do 10 mrt -   19:21  
Zakken met dode kippen gevonden
Sint Annaland - Donderdag zijn op de Kleinedijk in Sint Annaland drie zakken met dode- en geslachte kippen gevonden. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de dieren. Het geheel is door het waterschap opgeruimd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 9 mrt -   22:30  
Coniferen brand
oost-souburg - Vanavond rond 20:51 uur was er een medling van een buitenbrand aan de schroeweg in oost-souburg. het bleek te gaan om coniferen haag van 3.5 meter hoog die in brand stond. de rook was al van een afstandje te zien. De brandweerwagen van oost-souburg is uit gerukt zonder spoed naar de brand . De brand is vermoedelijk aangestoken. De brand was snel onder controle. De haag is verloren
wo 9 mrt -   19:59  
Tip leidt tot aanhouding
Middelburg - Vanmiddag om 15.35 uur zijn op de Poelendaeleweg in Middelburg drie mannen aangehouden die even daarvoor aan het inbreken waren in een woning aan de Breeweg aldaar. Een buurman had de mannen een raam open zien breken en verwittigde de politie. Die kon even daarna de drie, twee mannen uit Den Haag en een man uit Terneuzen in de kraag vatten. Ze zijn ingesloten
wo 9 mrt -   19:58  
Diefstal uit woning
Terneuzen - Dinsdag is ingebroken in een woning aan het Schuberthof in Terneuzen. Uit de woning zijn sieraden weggenomen. De waarde hiervan is niet bekend.
wo 9 mrt -   19:57  
Politie controleert snelheid
Zeeuws-Vlaanderen - Politie Zeeland ontvangt met regelmaat klachten over verkeerssituaties of verkeersgedragingen op locaties die door burgers en/of weggebruikers als onveilig worden ervaren. Zo ook in de buurtschap Spui en Margrette. Bewoners klagen over het veel te hard rijden van voertuigen. Daar is een 30km zone ingesteld binnen de bebouwde kom van Spui en Margrette. De Zeeuwse politie zal de komende tijd veelvuldig gaan controleren op deze locatie's met de lasergun of radarauto. Vandaag is er gecontroleerd tussen 10.00 uur - 12.30 uur en 13.00u - 16.00u De hoogst gemeten snelheid was 76km/u.
wo 9 mrt -   18:42  
Schip in brand bij Hansweert
Hansweert - Er woed op dit moment een brand op het binnenvaartschip Janine , waarschijnlijk in de machinekamer. De brandweer is op dit moment aan het blussen met schuim. Rijkswaterstaat houdt het andere scheepvaartverkeer op afstand. Rond 18.50 uur was het brandmeester.