do 31 mrt - 16:03
Een 64-jarige vrouw uit Bergen op Zoom is dinsdag, op de Banjaardweg bij het Zeeuwse Kamperland, dood aangetroffen in haar auto. Volgens de Zeeuwse politie is zij slachtoffer geworden van een ‘ernstig misdrijf binnen de familiaire sfeer’. Forensisch onderzoek heeft dat inmiddels uitgewezen.

Aanvankelijk leek het erop dat de vrouw bij een ongeval was omgekomen. De auto waarin zij zat was ter hoogte van de Banjaardweg in een hek gereden. Haar 65-jarige echtgenoot liep daarbij diverse verwondingen op en werd in het ziekenhuis opgenomen. De man is later door de politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vrouw. Hij zit vast in de Middelburgse gevangenis Torentijd.

Moord
Volgens politiewoordvoerster Mireille Aalbers wordt de man morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris in Middelburg. Aalbers zei verder dat de precieze doodsoorzaak van de vrouw nog moet worden vastgesteld. Volgens haar was er geen sprake van een echtelijke ruzie. Onduidelijk is of de politie alleen de man verdenkt van moord cq doodslag op de vrouw of dat er meer verdachten zijn.  

Buren
Ook is onduidelijk waar de vrouw om het leven is gebracht. De politie wil hierover niets zeggen. Dinsdag en gisteren vond er uitgebreid politieonderzoek plaats in de woning van het echtpaar op de hoek van de Karmel en Halsterseweg in Bergen op Zoom. De bruine rolluiken van het grote pand waren beide dagen allemaal gesloten.

Buurtbewoners tasten in het duister over de gebeurtenissen. Op het adres is formeel kledingzaak Ngoc-Hong gevestigd.Een buurtbewoonster omschrijft het echtpaar als rustig. Het tweetal zou een betrekkelijk teruggetrokken leven leiden. 

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) van de politie Zeeland onderzoekt de zaak.

Bron: BN de Stem

Ingezonden door: Anoniem