Selecteer per datum:

di 30 nov -   21:43  
Parkeersensoren gestolen uit bumpers
Sas van Gent - Aan de Wilhelminalaan zijn tussen zondag 19.00 en maandag 00.30 uur de parkeersensoren weggenomen van een geparkeerde auto. De sensoren werden uit de voor- en achterbumper losgetrokken en meegenomen. Schade bedraagt een paar duizend euro.
di 30 nov -   21:42  
Aanhoudingen na vernielingen
Westkapelle - Door de politie zijn maandagmorgen twee mannen van 19- en 20 jaar, afkomstig uit de gemeente Veere, aangehouden voor openlijke geweldpleging.
di 30 nov -   21:40  
Diefstal personenauto
Vlissingen - Vanaf een parkeerterrein aan de Sportweg in Vlissingen is tussen zondag 19.00 ur en maandag 03.00 uur een personenauto weggenomen. Het betreft een blauwe Citroen Saxo 1.6. met het kenteken TN-VG-79.
di 30 nov -   21:39  
Aanhouding voor bedreiging
Vlissingen - Vanmiddag is in zijn woning een 19-jarige Vlissinger aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 17-jarig meisje uit Oost Souburg mondeling te hebben bedreigd.
di 30 nov -   21:37  
Bekeuringen voor gevaarlijk rijgedrag
Terneuzen - Vanwege meldingen van gevaarlijke inhaalmanoeuvres en hard rijden op de H.H. Dowweg in Terneuzen heeft politie Zeeland maandagmiddag tussen 16.00 uur en 17.30 uur gecontroleerd.
di 30 nov -   21:35  
Slippartijen door gladheid
Zeeland - In heel de provincie zijn dinsdagmorgen automobilisten in de problemen gekomen door de gladheid op de weg. Voor zover bekend bleef het alleen bij materiële schade.
di 30 nov -   19:10  
Brandweer blust felle autobrand Middelburg.
Middelburg - De brandweer is vanmorgen uitgerukt voor een autobrand in de Dolfijnstraat te Middelburg. Omstreeks 10:25 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 4530 onder prio 1 ter plaaste stuurde. De brandweer heeft de autobrand geblust. Hoe de brand onstaan is is niets bekend , de auto moet als verloren worden beschouwd. Berginsbedrijf Kuzee heeft het voertuig weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 29 nov -   19:04  
Woning binnenbrand ,Sint-Annaland
Sint-Annaland - Maandagmorgen heeft er korte tijd een uitslaande brand gewoed, in een woning aan de Hoenderweg te Sint-Annaland, de brand werd rond 11.45 uur ontdenkt. Enkele minuten later rukte de busgroep van Sint-Annaland uit met spoed. Z’n 4 minuten later, schaalde de brandweer op naar Middel-Brand, waardoor de blusgroep van Sint-Maartensdijk en de Hoofd Officier van Dienst ook gealarmeerd werd. Ook een Hoogwerker van Midden- en West Brabant werd gealarmeerd, alleen is niet terplaatse geweest. Terplaatse bleek er een zolder van een woning in de brand te staan, de vlammen waren inmiddels uitslaand. De brandweer zetten enkele stralen water, en schuim in om de brand te blussen. De blusgroep van Sint-Maartensdijk kwam terplaatse, maar hoefde verder niet in actie te komen. Hoe de brand is ontstaan, en hoeveel schade er ontstaan is, is niet bekend. tekst:Leendert van der Klooster www.112tholen.nl
ma 29 nov -   14:46  
Politie zoekt getuigen van een overval in woning
Vlissingen - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een overval die plaatsvond zondag 28 november jl. rond 20.00 uur in een woning aan de Kappeijne van de Coppellostraat in Vlissingen. Een hoogbejaarde vrouw is onder bedreiging met een wapen gedwongen goederen af te geven aan twee overvallers.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 29 nov -   12:24  
Gewapende woningoverval
Vlissingen - Gewapende woningoverval Politie Zeeland toont morgen in het tv-programma 'Opsporing Verzocht' beelden van een woningoverval in Vlissingen. De uitzending wordt uitgezonden op Nederland 1 van 21:10 uur tot 21.50 uur.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 29 nov -   01:56  
Kat uit boom
Vlissingen - Het was -2 vannacht op de Roosenveldtlaan in Vlissingen. Omstanders hadden al geprobeert of de kat zelf uit de boom wilde komen maar dit lukte niet. De ladderwagen bracht uitkomst en binnen no-time was de kat dan ook weer terug bij haar baas.
zo 28 nov -   23:23  
Politiehond ingezet tijdens aanhouding Kapelle.
Kapelle - Zaterdagavond is in de Stationsstraat in Kapelle een 26-jarige Amsterdammer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een ruit van het stationsgebouw in Kapelle vernield te hebben alsmede de bewoner hiervan te hebben bedreigd. Met hulp van een politiehond kon de man worden aangehouden. De man bleek ook eerder die dag iemand van zijn GSM te hebben beroofd. Hij is ingesloten.
zo 28 nov -   23:21  
Mishandeling in Zeelandhallen Goes.
Goes - Zaterdagavond is in Goes een 40-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht een 19-jarige vrouw uit de gemeente Goes te hebben mishandeld in de Zeelandhallen aldaar. Het slachtoffer kreeg een stomp in haar gezicht en viel op de grond. Ze heeft zich laten behandelen in het ziekenhuis. De verdachte is in verzekering gesteld.
zo 28 nov -   22:26  
Politie blust buitenbrand Middelburg.
Middelburg - De politie heeft vanavond een klein buitenbrandje aan de Vrijlandstraat te Middelburg geblust. Omstreeks 21:37 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit 4533 onder prio twee ter plaatse stuurde. De politie was eerder dan de brandweer en heeft de buitenbrand geblust met een brandblusser ,hierop hoefde tankautospuit 4533 niet ter plaatse te komen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 28 nov -   01:23  
Man aangehouden
Terneuzen - De politie heeft zaterdag rond 00.15 uur een 23-jarige man aangehouden in de Nieuwstraat in Terneuzen wegens bedreiging. De 23-jarige Terneuzenaar wordt verdacht van het bedreigen van twee 20-jarigen uit de gemeente Terneuzen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 28 nov -   01:21  
Man aangehouden voor flessentrekkerij
Kamperland - Politie Zeeland heeft vrijdag rond 17.30 uur een man aangehouden op verdenking van flessentrekkerij in de Noordstraat in Kamperland. Tegen 28-jarige man, afkomstig uit Duitsland, is onlangs aangifte gedaan voor flessentrekkerij. De man huurde kamers in pensions en vertrok zonder te betalen. De man liep tegen de lamp doordat zijn signalement en gedane flessentrekkerij in een krantenartikel waren geplaatst en hij werd herkend toen hij wederom een kamer huurde.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 28 nov -   01:19  
Verlaten plaats ongeval
Wolphaartsdijk - Afgelopen nacht rond 05.30 uur kwam bij de meldkamer van de politie een melding binnen dat er op de Kaaidijk een auto op z'n kop in de sloot lag maar dat zich geen personen in of in de buurt van deze auto bevonden. Via het kenteken kon de bestuurder, een 34-jarige man uit de gemeente Goes, opgespoord worden. Hij was naar huis gegaan en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij had geen verwondingen opgelopen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 27 nov -   15:37  
Winterweer op komst
Zeeland - De weerdiensten verwachten van de week meer kou en sneeuw . Ook voor Zeeland wordt veel sneeuw verwacht. Het gaat zowel overdag als in de nacht vriezen. Iedereen word aangeraden of de tijd te nemen om ergens heen te gaan of op een andere manier te reizen. Ook is het advies om extra drinken en eten mee te nemen en een deken. Dit voor het geval de reis langer gaat duren.
Gemaakt door: 112zeeland
za 27 nov -   11:34  
Woonboot in brand
Middelburg - Rond 10:15 uur is er brand uitgebroken op een woonboot liggende aan de Londense Kaai in Middelburg. De brandweer was zeer snel ter plaatse ondanks het barre weer. De bewoonster kon op eigen kracht uit de woonboot komen maar de schade is aanzienlijk. De oorzaak is nog onbekend, later volgt hierover een update.
za 27 nov -   11:34  
Middel brand op woonboot Middelburg
Middelburg - De stadsgewestelijke brandweer is vanmorgen in actie gekomen voor een brand op een woonboot aan de Londensekaai te Middelburg. Bij de brand ontstond een flinke rookontwikkeling. Aanvankelijk dacht de politie dat de bewoonster nog aan boord was, daarom werd het sein middelbrand gegeven. Maar de bewoonster bleek al op de kade te staan. De melding kwam rond kwart over tien binnen. De schade is zodanig dat de bewoonster voorlopig om moet zien naar andere woonruimte.
za 27 nov -   06:13  
Auto van de weg
Het korps van Wolphaartsdijk (4746) kreeg vannacht om 05.28 uur een melding binnen van een verkeersongeval op de Kaaidijk in Wolphaartsdijk. Ter plaatse aangekomen lag er een auto op zijn kop in het land. Verdere informatie ontbreekt
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 27 nov -   00:34  
Tanker in problemen
Terneuzen - Gisteravond is het schip GLOBAL SEA getroffen door een blackout Hij raakte onbestuurbaar op het Kanaal van Gent - Terneuzen. Het schip, een tanker, vaart onder de vlag van Gibraltar. Gisteravond na het verlaten van de het Grootdok in Gent kreeg het te maken met de blackout.
vr 26 nov -   12:20  
Aanrijding met letsel Breskens.
Breskens - Op de Boulevard in Breskens is donderdagavond omstreeks 19.30 uur een aanrijding tussen een personenauto en een scooter gebeurd. Volgens diverse getuigen reed de veroorzaker van de aanrijding, een 21-jarige automobilist uit Oostburg, eerder al een paar keer met hoge snelheid door het dorp. De laatste keer liep dit uit op een aanrijding met de scooter. De 21-jarige man is aangehouden door de politie en zijn rijbewijs is (voor de derde maal) ingenomen. Hij ontkent overigens dat hij met hoge snelheid door de bebouwde kom heeft gereden. De 16-jarige scooterrijder uit Breskens is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Tegen de 21-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie die verder beslist wat er met de 21-jarige gaat gebeuren.
vr 26 nov -   12:16  
Aanrijding met letsel Ritthem.
Ritthem - Op vrijdag 26 november omstreeks 00.15 uur heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarna een automobilist met nekklachten is overgebracht naar het ziekenhuis. Een 75-jarige Vlissinger reed, samen met een 60-jarige Oost-Souburger, in zijn personenauto over de Sloeweg Noord in Ritthem. Vermoedelijk is door gladheid zijn auto in de berm terecht gekomen. De man kon niet meer corrigeren en belandde in een naast de weg gelegen (droge) sloot. Hij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn voertuig is weggesleept door een takelbedrijf. De 60-jarige Oost-Souburger is door de ter plaatse geroepen agenten naar huis gebracht
vr 26 nov -   12:09  
Weer geen snelheidsovertredingen Vlaketunnel
Kruiningen - Gisteren is er bij de wegwerkzaamheden bij de Vlaketunnel opnieuw op snelheid gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. Er werden, over de hele dag, geen snelheidsovertredingen geconstateerd. Politie Zeeland controleert intensief op die lokatie, omdat er wegwerkers aan de reparatie van het wegdek van de Vlaketunnel bezig zijn. Voor hun veiligheid is de snelheid in de Vlaketunnel verlaagd naar 70 km/u.
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 nov -   23:49  
schoorsteenbrand aagtekerke
aagtekerke - De brandweer van domburg is donderdag aan het eind van de middag gealarmeerd voor een schoorsteenbrand. Rond 17:01 uur ontdekte de bewoner van een woning aan de Hekwiede in Aagtekerke dat er in het rookkanaal van zijn openhaard brand was ontstaan. Direct werd het blusvoertuig van de Domburg en oostkapelle en de ladderwagen van de Stromenweg uit middelburg met spoed ter plaatse gestuurd.Toen de brandweer ter plaatse kwam hebben zij gelijk het vuur dat in de openhaard woedde gedoofd. Met de ladderwagen werd de het rookkanaal geveegd. Na ruim een uur kon de brandweer weer inpakken en terug keren naar de kazerne.
do 25 nov -   22:12  
Gewonde tijdens scooterrijles Middelburg.
Middelburg - Tijdens een scooterles is het vanmiddag fout gegaan aan de Torenweg te Middelburg door nog onbekende oorzaak kwam er een scooterrijder in opleiding ten val. Een toevallig passerende brandweervoertuig verleende eerste hulp bij dit voorval de ambulance heeft de jongeman onderzocht over enventuele verwondingen is niets bekend. Sinds 1 maart dit jaar moeten scooterrijders lessen ondergaan om hun certificaat te behalen
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 25 nov -   22:09  
Zakkenrollers op Walcheren
Walcheren - Meerdere personen in Middelburg en Vlissingen zijn te prooi gevallen aan zakkenrollers. De politie waarschuwt al langer dat mensen, zeker in deze dagen goed moeten opletten hoe en waar ze hun geld stoppen.
do 25 nov -   22:04  
Aanhouding in Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland heeft om 14.20 uur een 21-jarige man aangehouden op de Schroeweg in Middelburg. De 21-jarige Goesenaar wordt verdacht van het uitdelen van een vuistslag aan een 17-jarige Vlissinger in een gebouw aan het Podium in Middelburg.
do 25 nov -   15:42  
Arrestatie na vechtpartij ROC Middelburg.
Middelburg - Bij het ROC in Middelburg is vanmiddag een vechtpartij ontstaan. Volgens de politie raakte er meerdere personen slaags met elkaar er is 1 persoon aangehouden. Over de aanleiding van de vechtpartij is niets bekend volgens diverse omstanders rende diverse mensen over het parkeerterrein bij het Zep te Middelburg in de richting van de Schroeweg. De politie was met diverse voertuigen aanwezig en bleef standby staan tot de rust weder was gekeerd.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 25 nov -   11:52  
Snelheidscontrole werkt
Hansweert - De snelheidscontroles aan de Vlaketunnel zoals de politie die afgelopen maandag aangekondigd heeft lijken te werken. De eerste dag reden nog 365 mensen te snel een dag later waren dat er nog maar een stuk of 5. Nu staat de teller op nul. De mensen hebben blijkbaar door dat er opgetreden wordt zegt een medewerker die aan de tunnel werkt. De politie blijft nog controleren op welke schaal en hoe is niet bekend gemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 nov -   11:40  
Fietsendieven opgepakt, Goes
Goes - Woendagmorgen rond 04.00 uur zagen surveillerende agenten op het Geldeloozepad in Goes twee jongens slepen met vier fietsen. Toen de jongens de politie zagen reden ze hard weg. Eén van hen, een 20-jarige Goesenaar, is ter plekke aangehouden. De andere, een 18-jarige Goesenaar, is in de middag in zijn woning aangehouden. Beide zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 nov -   11:39  
Poging brandstichting, Axel
Axel - In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een gebouw van de scouting aan de Boslaan in Axel. De beheerder bemerkte vanmorgen de inbraak en rook een sterke gaslucht. De man heeft alle ramen en deuren opgezet. Het vermoeden bestaat dat men heeft geprobeerd brand te stichten. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 nov -   11:38  
Autospiegels vernield, Meliskerke
Meliskerke - Afgelopen weken zijn van diverse auto's die geparkeerd stonden in Meliskerke de autospiegels vernield. Een enkele autobezitter heeft aangifte gedaan maar de politie vermoedt dat er meer gedupeerden zijn. De politie doet daarom een oproep tot het doen van aangifte.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 nov -   18:43  
Aanhoudingen voor diefstal fietsen
Middelburg - Aanhoudingen voor diefstal fietsen, Middelburg De laatste paar maanden zijn in Middelburg veel fietsen gestolen vanuit de binnenstad. Naar aanleiding hiervan is de politie een onderzoek gestart. Dit resulteerde in het terugvinden van 45 fietsen in Middelburg. Afgelopen weken heeft de politie twee Middelburgse jongens van 16- en 17 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen/leveren van een groot aantal van deze fietsen. Beiden zijn voorgeleid en veroordeeld. De 16-jarige kreeg 24 dagen jeugddetentie met aftrek van voorarrest en de 17-jarige kreeg 33 dagen jeugddetentie met aftrek van voorarrest. Beiden kregen 120 uur werkstraf en een proeftijd van 2 jaar opgelegd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 nov -   18:42  
Politie zoekt getuigen
Middelburg - Politie zoekt getuigen aanrijding, Middelburg De politie is op zoek naar mensen die woensdagmorgen rond 08.00 uur getuige waren van een aanrijding tussen een bromfietser en een fietsster op de Markt in Middelburg. Een 13-jarig meisje uit die plaats reed over de Markt en werd door een bromfietser, die vanuit de Kapoengang kwam rijden, aangereden. Beiden kwamen ten val. De bromfietser vroeg aan het meisje hoe het was maar stapte vervolgens op zijn bromfiets en reed er vandoor. Het meisje raakte lichtgewond aan haar been. Getuigen worden verzocht te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 nov -   18:42  
Fietsenkijkavond, Vlissingen
Vlissingen - Maandag 29 november a.s. van 19.00 uur tot 20.00 uur is het fietsenkijkavond in het politiebureau in Vlissingen. Men wordt verzocht de aangiftes mee te nemen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 nov -   18:41  
Veel auto's vernield in Axel
Axel - Veel auto's vernield in Axel, politie zoekt getuigen In de avond en nacht van dinsdag op woensdag zijn vernielingen gepleegd aan een groot aantal auto's in Axel. De vernielingen bestaan uit het inslaan van ruiten en het wegnemen van apparatuur. Momenteel zijn meer dan 20 meldingen bij de politie binnengekomen. Personen die informatie kunnen verstrekken over deze vernielingen worden verzocht te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 nov -   18:38  
Woninginbraken in Zierikzee
Zierikzee - In de nacht van dinsdag op woensdag is in Zierikzee ingebroken in vier woningen. Bij twee andere woningen bleef het bij een inbraakpoging. In de Lange St. Janstraat, Pieterseliestraat, Regenboogstraat en Wevershoek werd ingebroken terwijl de bewoners lagen te slapen. De buit bestond o.a. uit kleding, diverse pasjes en persoonlijke papieren. Bij woningen in de Bagijnestraat en de Sint Anthoniesdam bleef het bij een inbraakpoging. Hier is niemand binnen geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 nov -   18:37  
Rijbewijs ingenomen
Philippine - Door de politie is dinsdagavond het rijbewiijs ingevorderd van een 31-jarige Belgische automobilist. De man was onder invloed van alcohol rond 23.00 uur in een sloot beland langs de Isabellaweg. De 31-jarige Belg is overgebracht naar het politiebureau voor de ademanalyse. Bleek dat hij ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken waarna zijn rijbewijs werd ingenomen. Agenten hebben hem vervolgens naar de grens bij Ede gebracht en overgedragen aan de Belgische collega's.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 nov -   08:31  
tilassistentie middelburg
middelburg - De brandweer is dinsdag uitgerukt voor een tilassistentie voor de ambulance. Rond 13:25 uur moest de ambulance een patiënt van de radenhoven in Middelburg met spoed naar het ziekenhuis brengen. Omdat het slachtoffer boven lag en niet via de trap naar beneden kon werd de brandweer gealarmeerd. Deze kwam met de ladderwagen van de Stromenweg met spoed ter plaatse. Nadat het slachtoffer via het raam naar beneden was gehaald is deze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
di 23 nov -   22:57  
EHBO en brandweer Sas van Gent oefenen
Sas van Gent - De EHBO en brandweer van Sas van Gent hebben gezamelijk een oefening gehouden aan de Noordstraat. Het scenario; Een cv ketel onplofte terwijl er een muziek voorstelling bezig was. Door de rook onstaat paniek en mensen vluchten weg. Omdat er een groot ongeluk heeft plaast gevonden zijn er geen ambulances aanwezig dus moet de EHBO van Sas uitkomst bieden. Snel zijn deze dan ook aanwezig net als de brandweer. De mensen die zelf konden wegkomen hebben veelal lichte verwondingen en worden apart genomen op het kerkplein door de EHBO'ers. Echter er bevinden zich nog mensen in het gebouw die vol staat met rook en waar ook geen licht meer aanwezig is. Behoedzaam trekt de brandweer het pand in vind snel de nog aanwezige gewonden die niet zelf weg konden komen. Als iedereen geevacueerd is kan de brandweer zich concentreren op de brand... De oefening die rond 19.45 uur begon was rond 21 uur afgelopen...
di 23 nov -   22:32  
Brandweer houdt peletonsoefening parkeergarage Middelburg.
Middelburg - De brandweer heeft vanavond een peletonsoefening gehouden aan de kalverstraat te Middelburg. Het scenario deed zich voor in de parkeergarage de Geere ,er zou brand zijn uigebroken op de onderste verdieping van de parkeergarage waarbij diverse auto's in brand stonden en er een auto tegen een pilaar was gereden. Diverse brandweervoertuigen kwamen ter plaatse onder andere diverse tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig en verbindingsvoertuig deden mee aan de oefening
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
di 23 nov -   18:21  
Meisje terecht
Rotterdam/Vlissingen - De vermiste Jo Ann Nijbroek is weer terecht. Het meisje is vandaag aangetroffen in Rotterdam. Voor zover bekend, maakt zij het goed. Het 14-jarige meisje werd op vrijdag 5 november jl. voor het laatst gezien in de binnenstad van Vlissingen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
di 23 nov -   16:26  
Brandweer tilt man uit huis
Vlissingen - De brandweer van de Middelburg/Vlissingen verleende vanmiddag bijstand in de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Een bewoner moest uit het pand maar kon niet via de normale weg naar beneden de ladderwagen (4550) bracht uitkomst.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
di 23 nov -   11:43  
Gemeente sluit drugspand
Middelburg - De gemeente Middelburg en de politie hebben vanmorgen een drugspand gesloten aan de Varkensmarkt in Middelburg. Het was al de derde keer dat er klachten waren. Het pand was al gesloten maar de eigenaar mocht er nog blijven zitten. Nu heeft de gemeente het pand dichtgetimmerd.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 22 nov -   22:59  
Veel bekeuringen Vlaketunnel
Hansweert - Ruim 365 bestuurders zijn vandaag geflitst bij de Vlaketunnel. Daar geld een snelheidsbeperking van 70 km per uur. De acties waren aangekondigt en zullen nog verder doorgaan. (foto Henk Ketting, Het Zeeuwse Nieuws)
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 22 nov -   15:40  
Reparatie Vlaketunnel
Hansweert - Het herstel van de Vlaketunnel kan mogelijk nog wel eens poos op zich laten wachten. Volgens Rijkswaterstaat is het nog niet duidelijk wat het probleem is en hoe dit opgelost zou moeten gaan worden. Een verslaggever van de website het Zeeuwse Nieuws. Hoorde van een bron dat het goed mogelijk is dat de heipalen onder de plaat afgebroken zijn. Als dat zo is kan het wezen dat dat gedeelte van de tunnel vervangen moet worden en dan zou het nog wel eens een lang tijd kunnen duren. Zolang de tunnel niet gerepareerd is zal de politie blijven toezien op de snelheid. (lees eerder bericht)
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 22 nov -   15:17  
Inbraak in bedrijf
Oostburg - Bij een bedrijf aan de Neringweg in Oostburg is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. De inbraak vond plaats tussen 04.45 en 07.00 uur. De inbrekers zijn het pand binnengekomen door een deur te forceren. Binnen in het pand troffen medewerkers een grote ravage aan. Bijna alle kasten en bureaulades waren geopend en doorzocht. Uit het bedrijf is een onbekend geldbedrag weggenomen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 22 nov -   15:07  
Volkswagenbusje gestolen
Middelburg - Tussen zondagmiddag 17.00 uur en maandagmorgen 08.00 uur werd vanaf zijn parkeerplaats aan de Korczakstraat in Middelburg een VW-busje (Transporter) gestolen. De bus is voorzien van het kenteken 23-HB-BK. Het is niet bekend hoe de bus is weggenomen, de sleutels lagen nog op hun plek.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 22 nov -   09:15  
extra snelheidscontroles Vlaketunnel
Hansweert - Voor de mensen die het gemist mochten hebben. De politie Zeeland gaat vanaf vandaag extra toezien op de snelheid die gereden wordt bij de Vlaketunnel. De snelheid is nu terug gebracht naar 70 km maar er wordt nog veels te snel gereden. Er is nog een reden voor de controle zegt Alwin Don van de politie Zeeland.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 22 nov -   08:55  
Woninginbraken Heinkenszand
Heinkenzand - Afgelopen weekend werd ingebroken in twee woningen in Heinkenszand. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Julianastraat terwijl de bewoners lagen te slapen. Er werden o.a. sieraden en geld weggenomen. In de Strandloperstraat werd zaterdag tussen 16.30 en 22.00 uur ingebroken in een woning. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Ook hier bestond de buit uit sieraden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 nov -   21:45  
Winkeldiefstal met geweld, Vlissingen
Vlissingen - Zondagmiddag is een 43-jarige man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal met geweld. Omstreeks 12.30 uur kwam een melding binnen dat bij een winkel aan de Gildeweg een winkeldiefstal was gepleegd. Een man had twee koffieapparaten uit de winkel weggenomen zonder die te betalen. Bij het verlaten van de winkel zou hij een personeelslid hebben bedreigd en zou hij enkele klappen hebben uitgedeeld. Hij vluchtte te voet weg richting het Baskensburgplein. Agenten gingen op zoek naar hem en troffen hem aan in de Irislaan waar hij door een burger in bedwang werd gehouden. De 43-jarige man (woonplaats is nog onbekend) is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 nov -   17:47  
opening kazerne Tholen
Tholen - In Tholen is zaterdagmiddag de brandweerkazerne geopend na dat de oud kazerne na dertig jaar officieel is gesloten. Het nieuwe pand dat aan de Grindweg in Tholen, om 10:30 uur officeel geopent door de burgemeester en de kinderen van de brandweer lieden. Door aan het touw te trekken ,kwamen de voertuigen uit de mist op zetten. Daar na werd de sleutel overhandigt aan de commandant van de kazerne. Ook de inrichter (BMT uit Oss)van het blusvoertuig overhandigde twee karikaturen. Ook werd de waterwagen officieel overhandigt. Ook hier werd de inrichting geleverd door BMT uit oss. Het voertuig heeft zijn staanplaats in Sint Annaland. Ook werd de geschiedenis van de kazernes verteld. Er is nu plaats voor alle voertuigen. Er werden diverse kado`s overhandigd. Daar na ging de opendag van start hier konden de mensen de kazerne en de voertuigen bekijken. De mensen mochten zelf een brandje blussen en er werden verschillende demo’s gegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 nov -   17:44  
Rijbewijs kwijt Vlissingen
Vlissingen - Rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed Op de Rondweg in Sluis is zaterdag rond 22.15 uur een 48-jarige automobiliste uit die gemeente betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Omdat ze bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken werd haar rijbewijs ingevorderd. Op de Koudekerkseweg in Vlissingen werd zondag omstreeks 02.00 uur een 32-jarige automobilist uit Boxtel aan de kant gezet. Hij had ruim 3,5, maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.Ook hij is zijn rijbewijs kwijt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 nov -   17:43  
inbraak kerk, Meliskerke
Meliskerke - Jongens aangehouden voor inbraak kerk, Meliskerke Twee jongens van 14- en 16 jaar uit de gemeente Veere zijn zaterdag aangehouden voor inbraak in een kerk. Omstreeks 01.00 uur was melding gedaan dat er mogelijk vernielingen werden gepleegd bij de kerk in Meliskerke. Ter plaatse bleek dat van de kerk een ruit was vernield en een deur openstond. In de kerk werd niemand aangetroffen. Door een politiehond werd een spoor opgepakt die leidde naar de Molenwerf. Daar werden twee jongens aangetroffen. Bij het zien van de agent, renden ze weg. Door diverse agenten werd gezocht in de omgeving waarna de twee jongens in de kraag werden gevat en worden aangehouden. De twee jongens hebben inmiddels een verklaring afgelegd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 nov -   17:42  
babbeltruc, Middelburg
Middelburg - Bejaarde vrouw slachtoffer babbeltruc, Middelburg Een bejaarde vrouw is vrijdagmiddag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een onbekende jonge vrouw kwam met een smoes haar woning binnen aan de Trompstraat. Toen deze vrouw even later weer wegging, was er nog niets aan de hand. Het slachtoffer werd 's avonds opgebeld door een man die zich voordeed als een medewerker van haar bank. Deze man wist op slinkse wijze de pincode van haar bankpas te ontfutselen. Toen het slachtoffer ontdekte dat haar pinpas was gestolen, belde ze naar de bank om haar rekening te laten blokkeren. Dit was al te laat, er was toen al een geldbedrag van haar rekening gepind.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 nov -   14:55  
poesje in de boom
middelburg - De brandweer van Middelburg is zondagmiddag uitgerukt voor een kat in de boom. Rond 13:41 uur werden de brandweermannen van de post Stromenweg gealarmeerd om het katje eruit te halen. De brandweer ging zonder spoed naar de breestraat om het katje die al twee dagen in de boom zat eruit te halen. Met een ladder werd de kat uit de boom gehaald. Ook de dierenambulance van de dierenbescherming was met spoed ter plaatse gekomen. Toen ze met de bak van de laderwagen bij de boom kwam sprong het katje uit de boom. De eigenaarese heeft het net 1 jarige katje weer ontvangst genomen en veilig in huis ge aten. Het katje mankeerde na omstandegheden niets.
Gemaakt door: 112zeeland
za 20 nov -   23:27  
auto tegen de boom ,Stavenisse
Stavenisse - Zaterdagavond heeft een eenzijdig ongeval plaatst gevonden op de Oudelandsedijk te Stavenisse. Bij het ongeval is een persoon gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak, klapte een automobilist, tegen een boom en kwam een eindje verder tot stilstand. Door de klap vloog het motorblok en andere motoronderdelen door de lucht en kwamen onder aan de dijk te liggen.De ambulance en politie werden met spoed gealarmeerd. Het slachtoffer is opgevangen door het ambulancepersoneel, en onderzocht. Het slachtoffer bleek een hoofdwond te hebben en last van zijn nek, na het medisch onderzoek, is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft ter plaatse een proces-verbaal opgemaakt. Een bergingsbedrijf heeft de auto geborgen. De auto moet als verloren worden beschouwd. tekst en foto`s:Leendert van der Klooster
Gemaakt door: 112zeeland
za 20 nov -   22:38  
binnenbrand vlissingen
Vlissingen - De brandweer van de post stromenweg in Middelburg is vanavond uitgerukt voor een binnenbrand. Omstreeks 22:25 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop de tankautospuit 4530 en de laderwagen 4550 met spoed ter plaatse stuurde. De binnenbrand woedde in een leegstaand pand aan Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. De brandweer heeft de brand geblust. Een onbekend persoon is in de woning aangetroffen en overgedragen aan de politie.ook is de ambulance opgeroepen om de persoon te controleren of hij rook had in geademd. Wat er in de brand stond is nog niet bekend.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 20 nov -   14:59  
Openbare dronkenschap
Vlissingen - Op het Bellamypark in Vlissingen zijn zaterdag om 00.15 twee mannen aangehouden wegens openbare dronkenschap. Het betreffen een 56-jarige Vlissinger en een 24-jarige man uit Breskens. Ze hadden, onder invloed van alcohol, op een terras op het Beursplein enkele mensen lastiggevallen en waren daarop weggestuurd. Later kwamen ze terug en er ontstond een handgemeen tussen hen en enkele medewerkers. Toen ze even daarna de eigenaar van een horecabedrijf op het Bellamypark begonnen lastig te vallen, werden ze aangehouden ter zake openbare dronkenschap. De mannen zijn naar Torentijd gebracht
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 20 nov -   14:55  
Diverse inbraken
Wemeldinge - Diefstal uit woning, Wemeldinge Vrijdagavond werd ingebroken in een woning aan de Blauwhuisweg in Wemeldinge. Men kwam de woning binnen door het vernielen van een ruit. Binnen werden alle ruimtes doorzocht en er werden een onbekend geldbedrag en sieraden gestolen. Ook in woning in Heinkenszand is ingebroken Dit was in de nacht van vrijdag op zaterdag in een woning in de Laan van Barbestein in Heinkenszand. Uit de woning werden enkele tientallen euro's gestolen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 20 nov -   10:50  
Hardrijder is rijbewijs kwijt, Kruiningen
Kruiningen - Zaterdag, kort na 01.00 uur, moest een 32-jarige Vlissingse automobilist zijn rijbewijs inleveren omdat hij meer dan 50 km/h te hard reed. De man werd bij Kruiningen betrapt, waar hij met een snelheid van 176 km/h over de A58 reed.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 20 nov -   10:47  
Onder invloed in Goes
Goes - In Goes moesten twee automobilisten hun rijbewijs inleveren omdat ze veel teveel alcohol gedronken hadden. Vrijdag rond 20.30 uur reed over de Louise de Colinylaan een auto zonder verlichting. De bestuurster, een 26-jarige vrouw uit Goes, negeerde een stopteken. Nadat zij uiteindelijk toch was gestopt, kon zij zich niet identificeren.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 20 nov -   10:42  
Woninginbraak in Kats
Kats - Vrijdagavond werd ingebroken in een woning in de Dijkstraat in Kats. Er werd een deur vernield en in de woning werd alles doorzocht; er werden sieraden met onbekende waarde gestolen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 20 nov -   10:36  
Grote brand Aagtekerke
Aagtekerke - In een loods aan de Pekelingseweg in Aagtekerke heeft vanmorgen een grote brand gewoed. Om 5:56 kwam de melding binnen dat er brand woedde op het terrein bij loon en verhuursbedrijf Melse Maljaars in Aagtekerke. Direct werd de brandweer van de post Domburg en Westkapelle ter plaatse gestuurd. Toen later de aanvullende informatie kwam dat er vlammen te zien waren in de loods, werd er opgeschaald naar grote brand. Hierop werd de brandweer van Zoutelande geallarmeert, tevens kwam ook de commandowagen van de post Arnemuiden, en een haakarmvoertuig met daarop de commando container van de post Middelburg-Vlissingen. Omdat er sprake was van een slechte bluswatervoorziening werd besloten om ook de watertankwagen van de brandweerkazerne in Oost-Souburg met spoed ter plaatse te laten komen. Voor de zekerheid werd ook een ambulance ter plaatse gestuurd. In de loods bleek een rupsdumper, shovel, en een tractor te staan, men heeft de rupsdumper nog kunnen redden. De brandweer had enige tijd nodig om het vuur onder controle te krijgen. Rond kwart over zeven gaf de brandweer het sein 'brandmeester'. Uitbreiding naar naastgelegen loodsen kon voorkomen worden. Over de ontstane schade is nog niets bekend. Er zijn metingen gedaan om te kijken of er schadelijke stoffen zijn vrijgekomen. Voor zover bekend was dat niet het geval. De brandweer is nog bezig met het nablussen. De brand trokt veel bekijks. Tekst: Anton Jeroense
za 20 nov -   09:15  
Buiten brand Total Vliedberg
A58 - De brandweer kreeg vanmorgen een melding van een buitenbrand bij de Total Vliedberg langs de A58. Ter plaatse aangekomen ging het om een ondergrondse prullenbak. Het brandje was snel geblust.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 20 nov -   02:03  
Wie kent deze kluis
Terneuzen - Op 10 november 2010 werd door het Woning Inbraken Team een onderzoek ingesteld in een woning te Terneuzen. Hierbij werden enkele goederen aangetroffen, die bij verschillende inbraken bleken te zijn weggenomen. Onder deze goederen bevonden zich o.a. een geldkistje en een kluis.De politie is op zoek naar mensen die hierover informatie kunnen geven. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
vr 19 nov -   19:36  
Woning inbraak
Vrouwenpolder - Donderdag tussen 17.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een woning in de Koningin Wilhelminalaan in Vrouwenpolder. Er werd een raam geforceerd en uit de woning werden sieraden, een laptop en een onbekend geldbedrag gestolen.
vr 19 nov -   19:34  
Diefstal rijplaten
Ellewoutsdijk - De Zeeuwse politie onderzoekt de diefstal van een 8-tal stalen rijplaten, die donderdag rond 22.00 uur gestolen werden op de P.J. Israëlweg in Ellewoutsdijk. In verband met deze diefstal werden even na 22.00 uur op de Goesestraatweg in 's-Gravenpolder twee mannen van 54 en 23 jaar uit Sommelsdijk en een 51-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden.
vr 19 nov -   19:32  
Medicijnen verloren
Vlissingen - Donderdagavond is rond 19.00 uur een medicijn verloren in de omgeving van de van Dishoeckstraat in Vlissingen. Het gaat om een neusspray genaamd Midasolam.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 19 nov -   16:38  
Waarschuwing autoinbraken in Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland waarschuwt inwoners en bezoekers van Terneuzen alert te zijn voor autoinbraak. Sinds begin oktober hebben er tientallen autoinbraken plaatsgevonden in Terneuzen en dan vooral in het noordelijke deel van Terneuzen. Dieven hebben vooral interesse in handtassen en navigatiesystemen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 19 nov -   16:28  
Straatrovers aangehouden
Middelburg - De politie Zeeland heeft 3 mensen aangehouden voor de straatroven die begin november werden gepleegd in Middelburg en Oost-Souburg.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 19 nov -   15:50  
extra snelheidscontroles Vlaketunnel
Hansweert - De politie Zeeland gaat vanaf aanstaande maandag extra snelheidscontrole uitvoeren bij de werkzaam heden aan de Vlaketunnel. Op dit moment mag daar 70 km worden gereden. Er zal worden gecontroleerd door middel van laser, mobile flitsers , opvallende en onopvallende auto’s. De reden van deze aangekondigde acties is niet om het gevoel te geven dat de politie extra bekeuringen wilt uitschrijven, zo zegt Dhr. Don woordvoerder van de politie Zeeland. Er wordt nu te hard gereden en dat levert gevaar op voor zowel de mensen die er werken maar ook voor automobilisten zelf. Daarnaast veroorzaakt de trillingen extra schade aan de tunnel. Op dit moment is de Vlaketunnel alleen maar te bereiden via de vluchtstroken. Aan de kant van Kruiningen staan betonblokken op de weg die het omhoog gekomen deel naar beneden moeten drukken. Door de trillingen van, veelal, de vrachtwagens bestaat ook de kans dat deze blokken gaan schuiven. Hoelang de acties gaan duren kon de politie niet vertellen. Nu is het nog dat in de ochtend en avondspits al extra politie aanwezig is om eventueel ambulances snel door het verkeer te rijden.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 19 nov -   01:02  
Dodelijk ongeval trein met auto Lewedorp
Vanavond rond 23.40 vond er een ongeval plaats tussen een auto en trein op de noord-kraaijertsedijk te Lewedorp. Er werd direct een middel HV afgegeven. Om 1.00 is een GRIP 1 alarm afgegeven. De plaats van het ongeval is moeilijk te bereiken. Volgens een woordvoerder van de politie is de bestuurder overleden. Of er nog meer inzittenden in de auto waren is nog niet bekend.
Gemaakt door: Krukeltje
do 18 nov -   19:16  
Auto rijdt tegen boom in Borssele
Vanavond rond 18:30 is op de Westeindsedijk te Borssele een auto tegen een boom gereden. Een ambulance ging met spoed ter plaatse. Een inzittende, mogelijk de bestuurder, raakte gewond.
Gemaakt door: 112zeeland
do 18 nov -   17:43  
Auto met kind water
Middelburg - Auto met kind water in gerold, Middelburg In Middelburg is vanochtend een auto met daarin een een 6-jarig jongetje het water in gerold. Het jongetje werd gered door een buurtbewoner. De auto stond op een oprit aan de Louis Armstrongstraat. De moeder had de auto even verlaten om iets te halen. De auto rolde toen achteruit het water in. De auto dreef af en wam aan de overkant van het water terecht. Het jongetje werd uit de auto gehaald door een buurtbewoner.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 18 nov -   16:20  
Politie waarschuwt voor onbetrouwbaar bedrijf
De Politie Zeeland waarschuwt voor een bedrijf dat diensten aan huis verleent, bijvoorbeeld het schoonmaken van goten en het vegen van de schoorsteen. Werknemers van het bedrijf bellen aan bij mensen thuis en bieden hun diensten aan. Ze zeggen werkzaamheden aan het dek, goten en/of schoonsteen te doen. Uiteindelijk wordt er veel te veel gerekend voor de klus of wordt het werk niet of nauwelijks gedaan. Het betreffende bedrijf blijkt landelijk actief te zijn. Bij meerdere politieregio's zijn meldingen binnengekomen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 18 nov -   15:42  
EODD ruimt bommen
Nieuwvliet-Bad - De EODD heeft vandaag de zes bommen die zij gisteren al hadden ontmanteld bij Cadzand op het strand van Nieuwvliet-Bad tot ontploffing gebracht. De EODD probeerde dit zoveel mogelijk twee aan twee te doen. De 500 ponders bezitten elk 100 kg springstof.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 17 nov -   23:11  
Vele brand woning
Clinge - In Clinge is rond 20.30 uur een brand onstaan in een schouw aan een woning in de Prins Bernhardstraat. De korpsen van Hulst en Nieuw-Namen werden opgeroepen om de brand te bestrijden. De brandweer kon niet voorkomen dat de bovenverdieping uitbrande en de woning moet als verloren worden beschouwd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 17 nov -   19:31  
Gewonde door vuurwerkbom, Hoek
Hoek - Vanmiddag rond 14.40 uur kwam bij de meldkamer van de politie de melding binnen dat er een vuurwerkbom was afgegaan in de Burg. Hendrik Wolferthof in Hoek en dat daarbij iemand gewond was geraakt. Een drietal jongens in de leeftijd van 14- en 15 jaar hadden samen een vuurwerkbom gemaakt middels koperen pijpjes en het kruit van een aantal strikers. Ze hadden het kruit in de pijp gestopt en 1 van de hen was naar buiten gegaan en had de koperen pijp dichtgeslagen met het gevolg dat de pijp ontplofte. Het slachtoffer, een 14-jarige jongen is met de ambulance naar het UZ in Gent gebracht. Hij liep zware verwondingen aan zijn hand op.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 17 nov -   19:31  
Hennepkwekerij, Sint Maartensdijk
Sint Maartensdijk - In een woning in Sint Maartensdijk zijn vandaag 7 personen aangehouden. In de woning, waar hennep werd gekweekt, is de 38-jarige bewoner aangehouden alsmede 6 vrouwen die de hennepplanten aan het toppen waren. De vrouwen zijn afkomstig uit Bergen op Zoom en Roosendaal. Allen zijn in verzekering gesteld. Hoeveel planten in de woning stonden is niet bekend omdat een groot gedeelte al in zakken was gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 17 nov -   19:24  
Sportvisboten met problemen.
Neeltje Jans - Dinsdagmiddag om even over vijven werd de reddingboot Koopmansdank van reddingstation Neeltje Jans opgeroepen voor hulpverlening aan een vaartuig met motorproblenen. Het bleek te gaan om een sportvisboot genaamd Calimero, welke met 2 personen aan boord, lag te vissen zo een 25 mijl west vanaf het KNRM reddingstation. Deze boot had een touw in de schroef gekregen en kon niet meer voor of achteruit. De reddingboot spoedde zich er naar toe en toen hij in de buurt kwam bleek de tros er net uitgehaald te zijn.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 17 nov -   13:02  
Inbraak in woning
Zierikzee - Dinsdag tussen 12.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een woning in de Kokmeeuwstraat in Zierikzee. Nadat een deur was opengebroken, werd de gehele woning doorzocht.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 17 nov -   13:00  
Diefstal koperen leiding
Oud-Vossemeer - Tussen 11 en 16 november werd van een gebouw in de Raadhuisstraat in Oud-Vossemeer koperen leiding gestolen. Van het gebouw werd in totaal 2,5 m koperen leiding van de bliksemafleidier weggenomen. Ook is aan de achterzijde de waterafvoer losgerukt en werd een deel van de koperen buis meegenomen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 17 nov -   12:53  
Automobilist rijdt in Westkapelle door twee tuinen
Westkapelle - In de De Casembroodstraat in Westkapelle is dinsdagavond een 79-jarige automobilist uit de gemeente Veere door twee tuinen gereden. De man, die op de Prelaatweg in de richting van Westkapelle reed,
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 17 nov -   12:48  
Even geen 112 Nieuws
Even geen 112 nieuws maar wel op de hoogte blijven van het laatste nieuws. Ga dan naar Het Zeeuwse Nieuws. Meer achtergronden, foto's en weer en verkeer. Het Zeeuwse Nieuws de nieuws website van Zeeland...
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 17 nov -   08:41  
Bommen geruimd
Cadzand - De zes explosieven die in de afgelopen maand zijn aangetroffen in het plangebied Cavelot in Cadzand-Bad worden vandaag geruimd. Om de omgeving en de medewerkers van de EODD tijdens de demontage te beschermen, worden uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 nov -   23:18  
autobrand kapelle
kapelle - Aan de Middenweg nabij conservenfafriek Coroos raakte dinsdagmorgen 16-11 een bestelbus in brand. De VW Transporter stond bij aankomst van de brandweer geheel in brand, de rookontwikkeling was dan ook vanaf de kazerne waarneembaar. De brand werd bestreden met twee stralen hoge druk, na een half uur was de brand geblust en kon het voertuig worden afgevoerd. tekst brandweer kapelle
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 nov -   21:08  
Scootmobiel in de sloot
Kloetinge - Vanmiddag even voor vier uur is een 87-jarige man uit Goes met zijn scootmobiel in de sloot terechtgekomen naast de Stelleweg in Kloetinge. De zoon van de man die hem op zijn fiets vergezelde merkte plots dat zijn vader niet meer achter hem reed en zag dat hij in de sloot was terechtgekomen. Hij is de sloot ingestapt en heeft zijn vader tegen het talud van de ondiepe sloot gelegd. Met behulp van passanten is het slachtoffer uit de sloot gehaald. De bejaarde man was onderkoeld en had een wond aan zijn neus en voorhoofd. Het slachtoffer kon na behandeling naar huis.
di 16 nov -   20:05  
File's op zeeuwse weg door mist en ongelukken.
Kruiningen - Door ongelukken op de doorgaande routes in Zeeland en de opkomende mist moet het wegverkeer rekening houden met oponthoud Op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is een auto in de sloot gereden. Op de A58 zijn vlak voor de Vlaketunnel, in de richting van Bergen op Zoom, twee auto’s op elkaar gereden.
di 16 nov -   20:05  
Verkeer vanaf woensdag door beide richtingen vluchtstrook Vlaketunnel.
Vlake - Het verkeer kan vanaf woensdagochtend weer in beide richtingen door de Vlaketunnel, al zijn er nog wel beperkingen. Voorlopig worden alleen de beide vluchtstroken geopend voor lokaal verkeer. Ook kunnen voertuigen breder dan 3,5 meter nog geen gebruik maken van de tunnel. Het is nog niet bekend wanneer er nog meer rijbanen kunnen worden geopend. Rijkswaterstaat onderzoekt nog steeds waardoor het wegdek in de tunnel vrijdagavond omhoog is gekomen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 15 nov -   21:56  
Ongeval tussen scooter en taxi
Vlissingen - Ongeval tussen scooter en taxiEen 65-jarige scooterrijder uit Vlissingen is vanmiddag rond 15.00 uur aangereden op de kruising Bloemenlaan/Vincent van Goghlaan in zijn woonplaats. Een 24-jarige taxichauffeuse uit dezelfde woonplaats reed de man aan. Zij verleende de man geen voorrang waar hij dit wel had. Hij kwam ten val en bleef op zijn rug op de grond liggen.
ma 15 nov -   19:40  
Vuurpijl bij Antwerpen
STATION HANSWEERT KNRM - Rond de klok van 7 uur gisteravond , is de reddingsboot Jan van Engelenburg uitgevaren voor een melding van een vuurpijl . deze was gezien recht voor de Berendrecht sluis . en op verzoek van de havenpolitie was ook de reddingsboot uit Hansweert opgeroepen . men wilde geen enkel risico lopen , maar ging eigenlijk al wel uit van een misselijke grap . en zo was het ook want na een tevergeefse zoektocht is de reddingsboot weer retour station gegaan .
ma 15 nov -   18:54  
Vlaketunnel dinsdag deels open voor lokaal verkeer.
Vlake - Vanaf dinsdagochtend zes uur kan er weer mondjesmaat verkeer door de Vlaketunnel. Het verkeer vanuit Vlissingen richting Bergen op Zoom kan vanaf dat moment gebruik maken van de vluchtstrook in tunnel. Lokaal verkeer vanuit de richting Bergen op Zoom blijft omgeleid. Rijkswaterstaat blijft dringend adviseren om zoveel mogelijk gebruik te maken van de N57 en N256/N59 richting Zuid-Holland en Brabant en vice versa. Vorige week vrijdag kwam een deel van het wegdek in de tunnel omhoog. tekst omroep zeeland
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 15 nov -   17:59  
Brand Philipine
Philipine - Op dit moment woed er een brand op een Zolder in vrijstaande woning Philippine. Van wegen de waterwinning zijn er meerder korpesen ter plaatse en is de brand opgeschaald naar middelbrand. De Brandweer zet nu buitenaanval in.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 15 nov -   16:44  
Ongeval Hoek
Hoek - Bij een frontale botsing tussen een bestelauto en vrachtwagen op de Herbert H. Dowweg bij Hoek is vanmiddag een man zwaargewond geraakt. Het slachtoffer was de bestuurder van de bestelbus en moest door de brandweer worden bevrijd uit zijn benarde positie.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 15 nov -   11:48  
Pas op voor wisseltruc
De laatste tijd zijn in Hulst verschillende mensen het slachtoffer geworden van een wisseltruc waarbij geld uit hun portemonnee werd gestolen. Een tot op heden onbekende dader vraagt aan mensen of ze geld kunnen wisselen voor bijvoorbeeld een parkeermeter of een winkelwagentje. Op het moment dat men nietsvermoedend zijn portemonnee pakt steelt de dader hier op listige wijze geld uit waarna hij zich uit de voeten maakt. Politie Zeeland vraagt u hier alert op te zijn en niet in te gaan op vragen om geld te wisselen. Verdachte situaties kunt u melden bij politie Zeeland 0900-8844.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 15 nov -   08:52  
Achtervolging A58, vervolg
Goes - Zaterdag aan het eind van de middag heeft een inwoner uit Vlissingen de achtervolging in gezet. Hij deed dit nadat hij zag dat een Poolse auto er met hoge snelheid vandoor ging na een kleine kopstraat botsing in Vlissingen. De bestuurster van de auto die door de Pool was aangereden wilde de man meenemen om alles te regelen. De reden dat de man is weggereden was dat hij 3 maal zoveel heeft gedronken dan toegestaan heeft de politie zondag bekend gemaakt
Gemaakt door: 112zeeland
ma 15 nov -   01:25  
eenzijdig ongeval oost-souburg(video)
oost-souburg - De bestuurder van een personenauto is zondagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de burgemeester stemerdinglaan in oost-souburg toen hij rond 22:41 uur de controle over het voertuig kwijt raakte. De auto botste tegen een boom waarna die op de weg tot stilstand kwam. Direct werden diverse politievoertuigen en 3 ambulance`s en de brandweer met spoed ter plaatse gestuurd. Nadat de man en zijn pagagier gestabiliseerd waren door het ambulancepersoneel zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De helikopter uit Rotterdam hoefde niet te kommen. Ter plaatsen heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Een bergingsbedrijf kuzee heeft het voertuig geborgen. De Auto is totaal los
zo 14 nov -   15:33  
Vlaketunnel afgesloten: tunnel is wel stabiel.
Yerseke - VLAKE – Rijkswaterstaat heeft de Vlaketunnel gestabiliseerd met grote ballastzakken. Het tunnelgedeelte dat vrijdagavond omhoog kwam is door het gewicht weer naar beneden gedrukt. Volgens Rijkswaterstaat blijkt uit onderzoek dat er geen andere zwakke plekken bij de tunnel zijn. Waterstand Hoe het kon gebeuren dat het wegdek omhoog kwam is nog niet helemaal duidelijk. Vermoed wordt dat de hoge waterstand er mee te maken heeft. Rijkswaterstaat Rijkswaterstaat meldt dat de afsluiting zeker het hele weekend zal duren en misschien nog wel veel langer, zegt Edwin de Feijter van Rijkswaterstaat Zeeland Afsluiting Rijkswaterstaat hoopte de weg vrijdagnacht te kunnen repareren, maar dat is niet gelukt. De oorzaak van de verschuiving wordt onderzocht, daarna kan een oplossing worden gezocht. Hoe lang de tunnel afgesloten blijft is nog niet bekend. Rijkswaterstaat verwacht het probleem niet voor maandag opgelost te hebben. De ANWB meldt op internet dat de tunnel maanden afgesloten blijft. De Feijter van Rijkswaterstaat zegt dat dit niet het geval is. tekst omroep zeeland
zo 14 nov -   12:39  
Ernstig ongeval twee doden en drie gewonden
Breda - Bij een ernstig ongeval wat zaterdagmorgen vroeg om omstreeks 10.00 uur heeft plaats gevonden zijn er twee doden gevallen en waren er drie gewonden. Het ongeval vond plaats op de Graaf Engelbertlaan bij de op en afrit van de A16. Bij het ongeluk zijn twee auto's betrokken. Over de toedracht van het ongeval is niets bekend de Verkeers Ongevallen Analyse van de Politie stelt een onderzoek in. Burgemeester Peter van der Velden van Breda kwam naar de plek van het ongeluk om zich te laten informeren.
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 nov -   19:13  
Wateroverlast Sint-Annaland
Sint-Annaland - Zaterdagmorgen is de blusgroep van Sint-Annaland gealarmeerd om zonder spoed op te komen naar de kazerne. Na enkele minuten rukte de brandweer uit naar de Stoofweg te Sint-Annaland ivm een dreigende wateroverlast in de Hoenderweg. Door de hevige regenval van de afgelopen dagen, was het waterpeil in de watergang die achter de huizen loopt, die in de hoenderweg gebouwd zijn, flink om hoog gegaan. Dit probleem heeft enkele jaren gelezen tot een flink wateroverlast gezorgd in de Hoenderweg. Daarom werd de blusgroep gealarmeerd die uit rukte met de dompel pomp. De brandweer gaat nu met de dompelpomp het waterpeil in de watergang omlaag brengen, wat waarschijnlijk tot laat in de avond gaan duren. tekst en fotos :112tholen(Leendert van der Klooster)
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 nov -   19:00  
brand in mobiel toilet
Domburg - Onbekende hebben zaterdagavond een mobiel toilet in brand gestoken.Rond 18:09 uur belde een bewoner uit de Domburgseweg in Domburg naar de brandweer om de brand te melden. De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig van de post Domburg met spoed ter plaatse. De brandweer was snel ter plaatse.Ter plaatse bleek dat het toilet in brand was gestoken. Met een straal hoge druk werd de brand geblust. Na een half uur kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne.
za 13 nov -   18:09  
Politie assisteerd tijdens intocht Sinterklaas.
Middelburg - De politie heeft vanmiddag geassisteerd tijdens de intocht van Sinterklaas in Middelburg. Omstreek 13:30 uur kwam de Sint en zijn Pieten met de pakjesboot aan op de Punt te Middelburg. Nadat de Sint en zijn Pieten aan wal waren klom Sinterklaas op zijn paard en ging door het centrum van Middelburg. De politie begeleiden de Sint door het centrum .
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 13 nov -   17:45  
Achtervolging A58
Vlissingen - Zaterdag aan het eind van de middag heeft een inwoner uit Vlissingen de achtervolging in gezet. Hij deed dit nadat hij zag dat een Poolse auto er met hoge snelheid vandoor ging na een kleine kopstraat botsing in Vlissingen. De bestuurster van de auto die door de Pool was aangereden wilde de man meenemen om alles te regelen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 13 nov -   15:12  
2 Zeeuwen overleden bij ongeval in Breda
Breda - Twee vrouwen van 28 en 45 jaar oud uit Vlissingen zijn zaterdagochtend omgekomen door een verkeersongeval op de Graaf Engelbertlaan in Breda.Dat meldde de politie. Bij het ongeval, dat iets voor 10.00 uur gebeurde, waren twee auto's betrokken.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 13 nov -   14:38  
Vlaketunnel mogelijk lang dicht
Vlake - De Vlaketunnel tussen Bergen op Zoom en Vlissingen blijft mogelijk maanden afgesloten. Deskundigen van Rijkswaterstaat zijn geschrokken van de slechte staat waarin de tunnel verkeert, zegt een woordvoerder van de Verkeersinformatiedienst. Rijkswaterstaat zegt dat de tunnel in ieder geval dit weekeinde dicht blijft. De tunnel in de A58 werd vrijdagavond in beide richtingen afgesloten.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 13 nov -   14:31  
Door gereden na aanrijding
Middelburg - Zaterdag rond 00.30 uur werd een 18-jarige inwoonster van Middelburg in de Oosterscheldestraat in haar woonplaats aangereden door een auto. De vrouw fietste door de Oosterscheldestraat en ter hoogte van de Piet Heinstraat......
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 13 nov -   13:35  
Busje in tuin
Oosterland - Op de Rijksweg bij Oosterland is vrijdag rond 22.30 uur een busje van de weg geraakt en in de tuin van een woning terechtgekomen. De auto was geslipt en over de watergang gevlogen en in de tuin van een woning tot stilstand gekomen. De bestuurder, waarvan nog geen gegevens bekend zijn, was, toen de politie bij de auto kwam, inmiddels met lichte verwondingen door ambulance naar het ziekenhuis in Dirksland gebracht. Het busje raakte beschadigd
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 13 nov -   13:26  
Wel geld of geen geld
Goes - Een winkelpand aan de Marconistraat in Goes is gisteren benadeelt voor enkele honderden euro's door een wisseltruc.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 13 nov -   13:19  
Patronen gevonden in brandgang
Middelburg - In een brandgang bij de Prins Mauritsstraat in Middelburg werden zaterdagochtend door de politie 10 patroonhulzen aangetroffen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 13 nov -   00:33  
Verschillende inbraken
Oostburg - In de nacht van donderdag op vrijdag is op het industrieterrein in Oostburg ingebroken bij drie bedrijven. Bij een bedrijf aan de industrieweg werd een geldbedrag van enkele honderden euro's, een mobiele telefoon en bankpassen weggenomen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 13 nov -   00:29  
Weekopbrengst gestolen
Terneuzen - Uit een auto is vrijdagochtend op de markt aan het Beethovenhof in Terneuzen de weekopbrengst van een marktonderneming gestolen. De eigenaren waren hun spullen voor de kraam aan het uitladen en hadden een tas en de weekopbrengst in de auto laten liggen. Toen ze iets uit de tas wilden pakken, bleek deze te zijn verdwenen. De eigenaren zijn enkele duizenden euro's kwijt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 nov -   21:02  
Buitenland onder indruk
Zeeland - COVRA (de Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval) krijgt dinsdag van de Italiaanse stichting Pimby (Please In My BackYard) een onderscheiding voor haar communicatiebeleid. De wijze waarop COVRA communiceert over radioactief afval is uniek in de wereld. Communicatie en transparantie waren vanaf de bouw van de COVRA locatie in Zeeland speerpunten en vormen nog steeds een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Vernieuwend is dat COVRA kunst gebruikt voor communicatie over radioactief afval. Zo worden collecties van Zeeuwse musea tussen het radioactieve afval opgeslagen en is het gebouw voor hoog radioactief afval ook het grootste kunstwerk van Nederland. Op deze manier worden mensen uitgenodigd zelf een kijkje in de opslag- en verwerkingsgebouwen te nemen en kan op een positieve wijze worden gesproken wat het beheer van radioactief afval inhoudt. In het buitenland is het communicatiebeleid van COVRA niet onopgemerkt gebleven. De Italiaanse stichting Pimby ziet de wijze waarop COVRA de opslag van radioactief afval maatschappelijk bespreekbaar maakt als voorbeeld voor Italië. COVRA krijgt daarom de Eervolle vermelding PIMBY 2010. De stichting reikt jaarlijks prijzen uit aan organisaties die een dialoog aangaan met burgers bij grote infrastructurele projecten. De jury gaf aan onder de indruk te zijn van de wijze waarop COVRA de radioactief afval op een constructieve wijze onder de aandacht brengt en dat bij COVRA met radioactief afval wordt omgegaan 'als ware het kunst'. Bijkomende factor is dat dit onderwerp momenteel in Italië, waar de regering anderhalf jaar geleden heeft besloten nieuwe kerncentrales te gaan bouwen, zeer actueel is. Covra-directeur Hans Codée neemt de onderscheiding op 16 november in Rome in ontvangst in aanwezigheid van de Italiaanse ministers van Milieu, van Werkgelegenheid en van Regiorelaties. Er zijn 17 kandidaat-projecten waaruit 4 prijswinnaars zullen worden gekozen. Alle 17 kandidaten (veelal gemeentes en andere overheidsinstellingen) zijn Italiaans. COVRA is de enige buitenlandse organisatie die een eervolle vermelding krijgt. De andere eervolle vermeldingen gaan naar een nieuw museum voor hedendaagse kunst in Rome (MAXXI), de treinverbinding Turijn-Lyon en een radioprogramma dat de discussie over genetisch gemodificeerd voedsel bespreekbaar maakt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 nov -   20:30  
Straatroof, Vlissingen
Vlissingen - Een 23-jarige man is vrijdag omstreeks 17.30 uur in de Walstraat in Vlissingen beroofd door twee mannen. De mannen renden vervolgens weg richting het Betje Wolffplein. Het 23-jarige slachtoffer liep in de Walstraat, op de hoek met de Hellingbaan, toen hij werd aangesproken door twee mannen. Zij vroegen hem om een sigaret. De 23-jarige man gaf de mannen ieder een sigaret en liep verder. Hij kreeg echter een harde duw in zijn rug waardoor hij op zijn buik op straat viel. De mannen pakten vervolgens zijn armband en enkele tientallen euro's uit zijn portgemonnee. Daarna renden de daders weg in de richting van het Betje Wolffplein. Het 23-jarige slachtoffer rende de daders nog achterna maar haalde ze niet meer in. De daders zagen er als volgt uit: Dader 1 Negoide man Tussen de 18 en 25 jaar Normaal postuur Rond/bol gezicht Tussen de 1.80m en 1.89m lang Donkerkleurige baard, opvallende bakkebaarden Kort haar Jas in camouflageprint en capuchon Blauwe spijkerbroek Nette zwarte leren schoenen Petje/muts op Sjaal voor het gelaat Engelssprekend, stotterend Dader 2 Negroïde man Tussen de 18 en 25 jaar Mager postuur Ingevallen gezicht Tussen de 1.70m en 1.79m lang Kort, stekelig rood/rossig haar Grijze jas met capuchon Sjaal voor het gelaat De politie is op zoek naar getuigen. Wie heeft de straatroof, de mannen of de achtervolging gezien? Neem contact op met de politie via nummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 nov -   19:40  
Auto in de sloot A58 Heinkenszand
Goes - Langs de A58 bij Heinkenszand is vrijdagavond een auto in de sloot geraakt. Het ongeluk vond rond 18.45 uur plaats. De bestuurder van de autokwam uit de richting van Middelburg en is door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt. De brandweer uit Arnemuiden en de ambulance waren snel terplaatsen. Een slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Over de andere inzittende is niets bekent. De auto is door bergingsbedrijf de Moor uit de sloot gehaald en weggesleept. De snelweg moest enige tijd dicht vanwege bergingswerkzaamheden hier door ontstonden er kleine files. De auto heeft flinke schade op gelopen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 12 nov -   16:36  
Katten dood aangetroffen
Borssele - Katten dood aangetroffenIn de Borssele zijn dode katten aangetroffen. Er bestaat het vermoeden dat de katten om het leven zijn gebracht. Een 27-jarige vrouw uit Borssele had haar kat voor het laatst op dinsdag 2 november gezien. Daarna keerde de kat niet meer terug naar huis.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 12 nov -   16:29  
Methadon verloren
Methadon verloren, Vlissingen Een man heeft donderdag een flesje gevaarlijke vloeistof verloren. Hij vermoed dat dit in het centrum van Vlissingen is gebeurd. In het flesje zit methadon, een groene vloeistof die gevaarlijk kan zijn bij inname. Het flesje is ongeveer 10 à 15 centimeter groot.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 12 nov -   16:27  
Politie geslagen
Middelburg - Een 38-jarige dronken man uit de gemeente Terneuzen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 01.30 uur agenten geslagen. De Politie Zeeland ontving de melding dat er een man op de grond zou liggen op de parkeerplaats achter het station. Agenten gingen daarop ter plaatse.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 12 nov -   12:39  
Snelheidscontrole in Middelburg
Naar aanleiding van diverse klachten over het hard en asociaal rijden in de gemeente Middelburg, heeft de Zeeuwse politie een snelheidscontrole gehouden op de Schroeweg t.h.v. het kantorenpark. De controle vond donderdag tussen 23.00 en 24.00 uur plaats en er werden ca. 70 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Er waren drie snelheidsovertredingen van respectievelijk 22, 23 en 26 km te hard. Op de Schroeweg mag 50 km/h worden gereden.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 12 nov -   11:59  
Omstanders redden man uit het water
Westdorpe - Gistermiddag is een automobilist door twee omstanders gered nadat hij met zijn auto het kanaal in gereden was. Dit gebeurde aan het begin van de middag in Westdorpe. De 72-jarige automobilist reed op de Industrieweg-Zuid in Westdorpe....
vr 12 nov -   04:31  
Grote brand in loods
Wissekerke - Om 02.12 uur kreeg de brandweer een melding van een Middelbrand binnen aan de Nieuwe Rijksweg bij Wissekerke. Daar aangekomen stond er een bedrijfsloods in brand. Al snel werd er opgeschaald naar grote brand. De hulpdiensten zijn met groot materieel uitgerukt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 11 nov -   17:20  
Brommobiel op A58, Goes
Goes - Een 72-jarige man uit Bergen op Zoom reed donderdagochtend in zijn brommobiel op de A58. De politie kreeg rond 09.00 uur een melding binnen dat een brommobiel op de A58 ter hoogte van Goes richting Vlissingen zou rijden. Zij gingen ter plaatse maar zagen de brommobiel niet. Ze bleven echter verder zoeken. Uiteindelijk vonden ze de man in zijn brommobiel op de Sloeweg bij 's-Heerenhoek. Ze hielden hem staande op de vluchtstrook. De man verklaarde vanuit Bergen op Zoom via de Oude Rijksweg richting Middelburg te willen rijden. Bij Kapelle werd het verkeer van de Oude Rijksweg echter omgeleid via de A58 wegens de werkzaamheden bij Vierwegen. De man besloot hierop de A58 te volgen. Bij Goes kon hij de afslag nemen, maar zijn navigatiesysteem gaf aan dat hij pas bij de afslag 's-Heer Arendskerke de A58 moest verlaten. De man besloot dit advies op te volgen. De man wist wel dat hij met zijn brommobiel niet op de snelweg mocht rijden, maar hij zei niet te weten hoe hij anders moest rijden. Bovendien vond hij het minder gevaarlijk omdat zijn brommobiel harder kon rijden dan de toegestande 45 kilometer per uur. Tegen de man is een proces verbaal opgemaakt voor het rijden op de autoweg.
Gemaakt door: 112zeeland
do 11 nov -   17:17  
Hennepkwekerij ontdekt
Terneuzen - De Politie Zeeland heeft een 25-jarige man en 21-jarige vrouw uit Terneuzen aangehouden wegens heling. Hierbij werd ook een hennepkwekerij aangetroffen in de woning van de verdachten. In de nacht van 16 op 17 juli werd er ingebroken in een woning in Terneuzen. Hierbij werden diverse goederen weggenomen. De politie Zeeland startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kwam er een verdachte in beeld: de 21-jarige vrouw uit Terneuzen. Zij werd woensdagochtend aangehouden en verhoord. Inmiddels is zij weer in vrijheid gesteld. Uit het onderzoek kwam nog een tweede verdachte naar voren: de 25-jarige Terneuzenaar, de huisgenoot van de 21-jarige vrouw. Hij werd woensdagmiddag aangehouden. Morgen zal de man voorgeleid worden aan de rechter commissaris. Bij een huiszoeking in de woning van de verdachten vonden agenten goederen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Daarnaast werd een hennepkwekerij ontdekt. Hierbij werd illegaal stroom afgetapt van de energiemaatschappij, die aangifte zal doen. De kwekerij is geruimd door de gemeente. De Politie Zeeland heeft de zaak nog in onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 11 nov -   15:26  
Meisje vermist
Zeeland - De 14-jarige Jo Ann Nijbroek wordt sinds vrijdag 5 november vermist. Zij is voor het laatst gezien in de binnenstad van Vlissingen rond 20.30 uur. Daarna is ze weggelopen. Jo-Ann is 14 maar kan er ouder uitzien. Ze heeft een donkere huidskleur, is 1m58 lang en heeft een normaal postuur, bruine ogen en zwart haar.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 11 nov -   13:06  
Katten vergiftigd
Kloosterzande - De Dierenbescherming waarschuwt huisdiereigenaren in Kloosterzande voor mogelijk vergiftigd voedsel. Aanleiding voor de waarschuwing zijn vijf katten
Gemaakt door: 112zeeland
do 11 nov -   12:00  
Middelburger rijdt auto zonder rijbewijs
middelburg - In zijn woonplaats is donderdag een 21-jarige Middelburger betrapt tijdens het autorijden terwijl hij nog geen rijbewijs had. Tijdens surveillance zagen agenten omstreeks 01.30 uur op de Herculesweg een auto rijden die hun aandacht trok. Ze reden er achteraan en zagen dat de auto half op de weg stopte en de motor van de auto diverse malen werd gestart. De bestuurder, de 21-jarige Middelburger, bleek nog geen rijbewijs te hebben. Moest toevallig vandaag op voor zijn theorieexamen voor het behalen van zijn rijbewijs. Ook had hij alcohol gedronken. Verklaarde te rijden in de auto van zijn vriend die naast hem zat maar ook die had alcohol gedronken. Achterin zaten nog twee passagiers maar die hadden ook geen rijbewijs. Daarom werd de auto veilig aan de kant gezet waarna ze besloten maar te gaan lopen. Tegen de Middelburger is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 11 nov -   11:59  
Snelheidscontrole Nieuwe Vlissingseweg
Middelburg - Naar aanleiding klachten van bewoners heeft de politie woensdagavond een snelheidscontrole gehouden op de Nieuwe Vlissingseweg. De weg is een 80 km weg maar hier wordt vaak harder gereden, vooral in de avonduren. Tijdens de controle tussen 23.00 en 00.30 uur reden vijf automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid was 109 km per uur.
Gemaakt door: 112zeeland
do 11 nov -   01:19  
auto brand Vlissingen(video)
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is donderdagmorgen uitgerukt voor een autobrand in Vlissingen. Rond 00:33 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er op de parkeerplaats van een autobedrijv aan de handelsweg een auto stond te branden. Het blusvoertuig van de stromenweg werd met spoed ter plaatse gestuurd om de brand te doven. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de auto geheel in lichte laaie. Ook de auto er naast stont al in brand. De brandweer heeft de brand met twee stralen hoge druk gedoofd. De oorzaak van de brand is niet bekend. brandstichting word niet uitgesloten.
wo 10 nov -   21:10  
16 jarige bromfietser is rijbewijs kwijt
Lewedorp - Een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Middelburg is zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij te hard reed. Agenten hielden een snelheidscontrole op de Postweg in Lewedorp toen de jeugdige bestuurder met hoge snelheid voorbij reed.
wo 10 nov -   21:08  
Inbraken in winkels
Middelburg - In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in twee winkelpanden aan de Markt in Middelburg. Bij een derde winkelpand bleef het bij een poging tot inbraak.
wo 10 nov -   21:06  
Gestolen auto teruggevonden
Zierikzee - Een personenwagen die eerder als gestolen werd opgegeven, is woensdag teruggevonden in de woonplaats van de aangeefster. De auto werd afgelopen maandag tussen 19.15 en 22.30 uur weggenomen.
wo 10 nov -   21:04  
Inbraak in winkel, kluis open
Terneuzen - In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een winkelpand aan de Vlooswijkstraat. In de kantoorruimte werd een kluis geforceerd en de inhoud weggenomen. Ook werd computerapparatuur gestolen. Het totale schadebedrag is niet bekend.
wo 10 nov -   21:02  
Aanhouding hoofdverdachten drugszaak
Vlissingen - Naar aanleiding van de aanhouding van een 33-jarige inwoonster van Vlissingen in Noorwegen eerder dit jaar, heeft de politie Zeeland onderzoek gedaan naar het ronselen van drugskoeriers in met name Vlissingen en Middelburg.
wo 10 nov -   21:01  
grote bromfietscontrole
Middelburg - Woensdag werd er tussen 07.30 en 15.30 uur door de Politie Zeeland een uitgebreide bromfietscontrole gehouden op verschillende locaties in Middelburg en omgeving. Tijdens deze controle werd er gebruik gemaakt van een rollentestbank en daar waar nodig werd het geluid van de bromfietsen gemeten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 10 nov -   18:45  
Grote uitslaande brand in landbouwschuur
Waterlandkerkje - Woensdagavond is er een grote uitslaande brand in een landbouwschuur aan de Van Der Bekeweg in Waterlandkerkje gemeld. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit de schuur. Hier op is direct grote brand gegeven. De brandmelding kwam rond 18:00 uur binnen bij de alarmcentrale.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 10 nov -   18:30  
aanrijding in vierwegen
Vierwegen - Op de kruising tussen de afrit van de A58 en Vierwegen bij Kapelle zijn twee auto's woensdagmiddag rond 14.00 uur op elkaar gebotst. De auto's reden op elkaar bij het kruispunt waar stoplichten werkzaam zijn. Vermoedelijk is één van de automobilisten door rood gereden. Bij de aanrijding raakte een 57-jarige vrouw uit de gemeente Goes gewond. De vrouw is door een ambulance met nekklachten naar het Admiraal de Ruyterziekenhuis in Goes vervoerd. De andere betrokkene, een 74-jarige vrouw uit Goes, raakte niet gewond. Beide auto's raakten zwaar beschadigd. Omdat de toedracht van het ongeval nog niet geheel duidelijk is, is de politie op zoek naar getuigen. De politie heeft twee getuigen al gesproken en zoekt getuigen die zich nog niet gemeld hebben. Deze nieuwe getuigen kunnen de politie bereiken op het algemene politienummer 0900-8844 of naar een nabijgelegen politiebureau gaan.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 10 nov -   18:24  
Roemenen aangehouden
Goes - In Goes zijn dinsdagmiddag vier Roemenen in de leeftijd van 21 t/m 43 jaar aangehouden. Zij worden ervan verdacht op grote schaal winkeldiefstallen te hebben gepleegd. De politie kwam de mannen op het spoor na een melding dat bij de Hema in de Klokstraat enkele personen hadden geprobeerd pincodes van klanten af te kijken. Mogelijk dat er sprake was van skimming. Na deze melding gingen agenten op zoek naar de mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Ter hoogte van de Frans den Hollanderlaan zag een agent een auto met Roemeens kenteken rijden met voorin twee mannen die voldeden aan het signalement. De bestuurder kreeg een stopteken. In de auto zaten in totaal vier mannen. Achterin de auto stonden twee geprepareerde tassen met daarin goederen die afkomstig waren van de Hema. In de kofferbak van de auto werden nog enkele tassen met parfurm aangetroffen met daarop prijsstickertjes van drogisterijen op Walcheren. De mannen waren niet in het bezit van aankoopbonnetjes, alles was in Brussel gekocht volgens hen. Hierop werden de vier mannen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Uit onderzoek is gebleken dat de goederen afkomstig van de Hema, waren gestolen. De parfum, ter waarde van 1.300 euro, bleek te zijn gestolen bij drogisterijen in Middelburg en Vlissingen. De Roemenen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 10 nov -   00:16  
Tweemaal in de fout
Rilland - Een 17-jarige jongen uit Roosendaal is dinsdagmiddag tweemaal kort na elkaar met de politie in aanraking gekomen. De eerste keer was rond 13.00 uur na een melding van de Spoorwegpolitie. In de trein was een jongen betrapt die geen vervoersbewijs.....
Gemaakt door: 112zeeland
di 9 nov -   19:16  
Roofovervallen langs de snelwegen.
middelburg - Als je op de snelweg rijdt (dit betreft voornamelijk voor nachtelijke ritten ) en ze gooien eieren op je voorruit (!!!), zetten de meeste mensen hun ruitenwissers en sproeier in werking. Gebruik echter geen ruitenwisser en/of water maar rij gewoon verder door tot dat je op een veilige locatie kunt stoppen. Indien je n.l. eieren met water mengt, wordt het een melkachtig substantie en zie je helemaal niets meer! Je bent of wordt dan gedwongen om te stoppen en zo wordt je dan het slachtoffer van een roofoverval. De handlangers van de eierengooiers rijden nl. vlak achter je. Dit is de nieuwste techniek die wordt gebruikt door de slimme criminelen. Stop op een veilige plaats zodat je veilig de eieren met een papieren zakdoek of tissue kunt verwijderen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 9 nov -   19:14  
Getuigenoproep middelburg
middelburg - Getuigenoproep in verband met dodelijk verkeersongeval, dat plaatsvond op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg op maandag 8 november om 17.46 uur en waarbij een 68-jarige man om het leven kwam. Politie Zeeland is op zoek naar personen die voor, tijdens of na het dodelijke verkeersongeval op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg, iets (bijzonders) hebben gezien. Zij worden verzocht te bellen naar 0900 8844.
di 9 nov -   17:42  
Snorfiets gestolen
Vlissingen - In de Bloemenlaan in Vlissingen werd in de nacht van maandag op dinsdag een snorfiets gestolen. De snorfiets, met de sleutels nog in het contact, is een rode Peugeot Vivacity met kentekenplaatje 08DNP1
di 9 nov -   17:41  
Auto gestolen in Zierikzee
Zierikzee - Maandagavond werd op het Havenplein in Zierikzee een personenauto gestolen. Het gaat om een blauwe Ford Fiësta met kenteken 63-GL-XX. De waarde van de auto is niet bekend
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
di 9 nov -   16:47  
Bomruiming Westkapelle
Westkapelle - Sinds Vanmiddag 14.00 uur is er een noodverordening van kracht in een gedeelte van Westkapelle omdat vandaag een vliegtuigbom uit WOII wordt ontmanteld door de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EODD). Bom is reeds tot ontploffing gebracht.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
di 9 nov -   16:44  
Inbraak Vlissingen
Vlissingen - Woninginbraak in Vlissingen Maandag tussen 03.00 en 04.00 uur werd ingebroken in een woning in de Breewaterstraat in Vlissingen.
ma 8 nov -   19:39  
Binnenbrand in kortgene
Kortgene - De brandweer van Colijnsplaat/Kortgene is maandagavond uitgerukt voor een binnenbrand in de Hoofdstraat in Kortgene. Toen de 4776 van Kortgene ter plaatse was bleek het reuze mee te vallen, het vet in een oven was zo warm geworden dat het in brand vloog. De brandweerlieden van Kortgene hebben de brand geblust, nog voor de 4733 van Colijnsplaat ter plaatse was. Voor de zekerheid hebben ze nog met een warmtebeeldcamera gecontroleerd of er geen brandgevaar meer was in de oven, hierna konden beide voertuigen weer terugkeren naar hun kazernes. tekst is van Dennis Klap
Gemaakt door: 112zeeland
ma 8 nov -   18:30  
Dodelijk ongeval middelburg
middelburg - Maandagavond is er op de Vlissingseweg een 45km wagentje aangereden. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt. Dit gebeurde om 17:50 uur de auto is meerdere keren over de kop gegaan een persoon is zwaargewond bij dit ongeval. Twee ambulances, twee brandweervoertuigen van de post stromenweg en de mmt helikopter uit Nijmegen zijn ter plaatse. Inmiddels is er een persoon overleden. later meer.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 nov -   20:35  
Diefstal in Hulst
Hulst - Zaterdag is tussen 17.15 uur en 17.30 uur een diefstal gepleegd in een kleedkamer van een sportvereniging aan de Wittebrugstraat in Hulst. Er zijn uit een aantal tassen portemonnees, gsm's, I-pods en persoonlijke documenten gestolen. De politie onderzoekt deze diefstal.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 nov -   20:34  
Politie zoekt getuigen incident Poortvliet
Poortvliet - Politie Zeeland zoekt getuigen van een voorval dat plaatsvond op 4 november rond 16.30 uur in de Priestermeetpolder in Poortvliet. Een 14-jarige jongen fietste het fietstunneltje in nabij de Kleine Dijk. Een man die zich in de tunnel bevond dwong de jongen te stoppen en vroeg hem mee te gaan. Toen de man de jongen vastpakte kwam er een wielrenner voorbij waarop de man de jongen losliet. De 14-jarige schopte de man en kon toen ontkomen. De man was geheel in het zwart gekleed, had een capuchon op en droeg een zwarte bivakmuts. De man rende weg richting Oud-Vossemeer. De politie is op zoek naar getuigen en in het bijzonder naar de passerende wielrenner die een shirt met het opschrift 'Rabobank' droeg. Getuigen of personen die meer weten van dit voorval kunnen bellen naar 0900-8844 of zich melden bij het politiebureau. Blijft u liever anoniem dan kunt u bellen naar 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 nov -   20:34  
Diefstal op maisveld
Rilland - Zaterdag werd een 34-jarige man op heterdaad betrapt op het stelen van maiskolven van een perceel landbouwgrond aan de Kreekrakweg in Rilland. Tegen de 34-jarige man uit de gemeente Woensdrecht is proces-verbaal aangezegd. De man verklaarde dat de maiskolven bestemd waren voor zijn konijnen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 nov -   20:32  
Mishandeling in Krabbendijke
Krabbendijke - Zondag tussen 04.45 uur en 05.00 uur zijn enkele personen mishandeld op een parkeerterrein bij de Voetpomp in Krabbendijke. Een groepje jongeren kwam op het parkeerterrein inzittenden (6 a 7 personen) van een busje tegen die iets tegen hen riepen. Enkele ogenblikken later werd een van de jongeren, een 20-jarige man uit de gemeente Tholen, geslagen en geschopt en met iets in zijn gezicht gespoten door een van de inzittenden van het busje. Een 20-jarige vrouw uit de gemeente Tholen hield een pijnlijke neus en tanden over aan het incident. Ook zij werd bespoten met iets prikkends tijdens het incident. Een andere jonge man kreeg een klap op zijn hoofd met een voorwerp van een van de personen uit het busje.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 nov -   20:32  
Rijbewijs ingevorderd in Vlissingen
Vlissingen - Zondag is het rijbewijs ingevorderd van een bestuurder van een personenauto in Vlissingen. De 23-jarige Vlissingse bestuurder reed op de Bloemenlaan in Vlissingen rond 04.00 uur een 17-jarige meisje aan dat met haar fiets stond te wachten op de hoek van de J. Israelslaan/Bloemenlaan. Bij een blaastest bleek dat de (beginnend) bestuurder alcohol had genuttigd waarna zijn rijbewijs is ingevorderd. Het Vlissingse meisje is vermoedelijk van achteren aangereden en op de motorkap terecht gekomen. Zij is naar de HAP gebracht voor onderzoek. Zowel de fiets als de personenauto zijn beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 nov -   20:30  
diverse Inbraken
zeeland - Inbraken in Beskens, Middelburg, Terneuzen en Hulst Op zaterdag 6 november is aangifte gedaan van een inbraak in een vakantiewoning aan de Kieweg n Breskens. Uit de woning wordt een waterkoker, tv en geluidsapparatuur vermist. Ook in Hulst vonden inbraken plaats. In een woning aan de Zomerstraat is eveneens op zaterdag ingebroken. Uit deze woning zijn computerapparatuur, foto- en filmapparatuur, sieraden en een persoonlijk document weggenomen. Tussen 13.00 uur en 20.30 uur is ingebroken in een woning gelegen aan de Nieuweweg in Hulst. Uit deze woning is computerapparatuur gestolen. In een woning aan de Gerrit vd Veenstraat in Middelburg is zaterdag een poging tot inbraak gedaan. Vermoedelijk zijn de inbrekers gestoord door thuiskomst van de bewoners en gevlucht. Uit de woning is niets weggenomen. In Terneuzen is zondag tussen 15.00 uur en 22.50 uur ingebroken in een woning in de 1e Verbindingsstraat. Er is computerapparatuur weggenomen. In de Jacob Catsstraat in Terneuzen is zondag rond 01.30 uur in een schoolgebouw ingebroken. Er worden geen goederen vermist.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
zo 7 nov -   16:30  
Van de weg op het weiland