zo 14 nov - 12:39
Bij een ernstig ongeval wat zaterdagmorgen vroeg om omstreeks 10.00 uur heeft plaats gevonden zijn er twee doden gevallen en waren er drie gewonden. Het ongeval vond plaats op de Graaf Engelbertlaan bij de op en afrit van de A16. Bij het ongeluk zijn twee auto's betrokken. Over de toedracht van het ongeval is niets bekend de Verkeers Ongevallen Analyse van de Politie stelt een onderzoek in. Burgemeester Peter van der Velden van Breda kwam naar de plek van het ongeluk om zich te laten informeren.

Deidentiteit van de twee omgekomen personen zijn Vlissingse vrouwen van 28 en 45 jaar.

De 19-jarige Bredanaar is door de politie aangehouden op verdenking van het veroorzaken van het dodelijke ongeval. De politie heeft bloed van hem afgenomen om te kijken of hij onder invloed van alcohol of drugs was. Volgens politiewoordvoerder Andre van den Hul wil dat niet zeggen dat daarvoor expliciete aanwijzingen zijn: "Het is de standaardprocedure bij zo'n ongeval."

Het is volgens hem niet zo dat de drie terugkwamen van een nacht stappen in Antwerpen. "Zij waren juist op weg ergens naar toe." Volgens een meisje dat zegt familie van de bestuurder te zijn, waren de drie op weg naar De Efteling en wilden ze eerst nog iemand anders ophalen.

De politie heeft verkeersongevallenanalisten aan het werk gezet om onderzoek te doen naar de oorzaak van het ongeval. Zij hebben de remsporen onderzocht en foto's gemaakt, waardoor de weg ter plekke enkele uren afgesloten is geweest. Een getuige heeft tegen de politie gezegd dat hij vlak voor het ongeval met hoge snelheid is ingehaald door de auto van de 19-jarige Bredanaar, die later dus op de verkeerde weghelft belandde. Andere getuigen heeft de politie nog niet gesproken. Volgens woordvoerder Andre van den Hul gaat het nog zeker enkele dagen duren voor de ongevallenanalysten met hun eerste bevindingen komen. De resultaten van het bloedonderzoek zijn naar verwachting binnen twee weken bekend.  

Ingezonden door: Anoniem
IMGP0658.jpg
IMGP0647.jpg
IMGP0649.jpg
IMGP0650.jpg