Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
za 29 jun -   21:01  
Brand in schuur, Koudekerke
Koudekerke - Om 20:50 uur kwam de melding binnen dat er een binnenbrand was op de Westsrtaat in Koudekerke. De vrijwilligebrandweer van Koudekerke is met spoed naar deze straat gegaan. Er was een brandje in een vrijstaande schuur. Na wat bluswerk was de brand gedoofd. Enkele spullen zijn er uit de schuur gehaald om dat deze verbrand waren. De schuur stond zeer vol. Hoe groot de schade is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 29 jun -   18:23  
Vechtersbaas bijt beveiliger
Renesse - Aan de Hogezoom is zaterdagmorgen (29 juni 2013), rond 01:30 uur een 33-jarige inwoner van Dordrecht aangehouden. Voor de ogen van beveiligers en politieagenten mishandelde hij een man op straat. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig, waarbij hij een beveiliger beet. De beambte heeft aangifte gedaan van mishandeling. Enkele vrienden van de man uit Dordrecht probeerde de aanhouding te beletten. Op het bureau kon hij zich van het voorval niets herinneren. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Midden en West Brabant pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 jun -   11:53  
Hennep in auto op A29
Numansdorp - In een auto vonden agenten tijdens een controle ruim 500 gram wiet. De controle vond plaats bij de A29 ter hoogte van Numansdorp op donderdag rond 17:00 uur. De twee inzittenden werden aangehouden. Toen de agenten de inzittenden, mannen van 26 jaar uit Zierikzee, aanspraken roken ze al snel een sterke wietlucht in hun auto. In de kofferbak van het tweetal bleken vijf zakken met hennep te liggen, in totaal ruim 500 gram. De twee verdachten werden aangehouden en hun auto werd in beslag genomen. Tegen het duo wordt proces verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 26 jun -   23:01  
Dief tijdens verkeerscontrole aangehouden
Dordrecht - Het is een 24-jarige dief uit Vlissingen gelukt om enkele weken uit handen van de politie te blijven. Tot gisteravond om precies te zijn, toen informatie bij de politie binnenkwam dat hij in een woning aan de Jan Vermeerlaan in Vlissingen zou zitten. Omdat de verdachte bekend staat als vuurwapengevaarlijk is de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) ingezet om de man aan te houden. Helaas is de man intussen gevlogen. Later die avond is het geluk weer aan de zijde van de politie. Tijdens een verkeerscontrole in Dordrecht wordt de auto van de man aan de kant gezet. De Dordtse collega's hebben als snel in de gaten dat de man gesignaleerd staat en wordt vervolgens, iets later dan gepland, alsnog aangehouden. De man is inmiddels voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en in verzekering gesteld in PI Torentijd in Middelburg. Hij wordt ervan verdacht op 10 juni jl. een auto te hebben gestolen in Blikkenburg in Vlissingen.
wo 12 jun -   18:18  
Vrachtwagentje in brand in Middelburg
Middelburg - Even voor drie uur werd melding gemaakt van brand in een kleine vrachtwagen naast een flat in de J van Reigersbergstraat. De cabine is geheel uitgebrand. Door de grote rookontwikkeling moesten diverse flatbewoners tijdelijk binnen, blijven zodat de rook niet ingeademd werd. De oorzaak van de brand in de vrachtauto van Kringloop Orionis, is kortsluiting.
ma 10 jun -   20:03  
Brand in meubelfabriek Vlissingen
Vlissingen - Rond 18.30 uur is brand uitgebroken bij een meubelfabriek op de Koningsweg te Vlissingen. Deze werd 0m 18.45 door een voorbijganger ontdekt, die direct de brandweer heeft gewaarschuwd. De korte maar hevige brand heeft een grootdeel van de fabriek beschadigd. Ook is er veel rook en waterschade, daar er uit het Kanaal door Walcheren brakwater werd gepompt. Rond 19.50 uur was de brand meester. Een medewerker van de stichting Salvage heeft namens de verzekering een eerste expertise gemaakt.
zo 9 jun -   22:22  
Brand op minicamping Koudekerke
Koudekerke - De vrijwillige brandweermannen van Koudekerke en Vlissingen zijn zondagavond uitgerukt voor een brand op een minicamping te Koudekerke. De kleine brand in een gaskachel met fles, was snel onder controle. De gasfles werd voor de veiligheid met water gekoeld.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jun -   22:00  
Dodelijk ongeval op Philipsdam ( N 257 )
Philipsdam - Op de Philipsdam vond om 21:00 uur een eenzijdig ongeval plaats. Bij het ongeval zijn vier gewonden betrokken, waar van er een ernstig. De hulpdiensten zijn ter plaatse. Een halfuur later werd i.v.m. de ernst der verwondingen bij een der slachtoffers, het Mobiel Medisch Team uit Rotterdam ter plaatse gevraagd, ook het MMT uit Amsterdam werd opgeroepen. De brandweer is met drie eenheden ter plaatse. Men heeft bekend gemaakt dat een persoon overleden is. na onderzoek blijkt hier geen sprake te zijn van een eenzijdig ongeval. De betreffende auto heeft tijdens het inhalen een auto in tegengestelde richting geraakt, en is hierdoor onbestuurbaar geworden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jun -   21:20  
Overnachten in de Zeemanshoop
Breskens - Het klinkt wellicht een beetje vreemd, maar vanaf 1 juli is het echt mogelijk; Overnachten in de Zeemanshoop. Het allereerste slaaphuisje op het Zeeuws-Vlaamse strand! Deze week is namelijk het eerste slaaphuisje op het strand in Zeeuws-Vlaanderen geplaatst. De huisjes krijgen een bepaald thema en dit eerste huisje heeft het thema ˜KNRM “ Zeemanshoop™. Op uitnodiging van Strandcamping Groede, eigenaar Eric van Damme bracht de bemanning van KNRM Breskens een bezoek aan dit bijzondere strandhuis. Bij ondergaande zon konden we met eigen ogen zien hoe mooi slapen op het Zeeuwse strand kan zijn. We vinden het zeer leuk dat bij deze bijzondere mijlpaal er aandacht geschonken is aan de reddingmaatschappij. KNRM Breskens bedankt Strandcamping Groede.
za 8 jun -   20:34  
Liftopsluiting Oost-Souburg
Oost-Souburg - De Souburgse brandweer werd vrijdagmiddag gealarmeerd voor een liftopsluiting in flatgebouw Wilgenhof aan de Wilgenstraat Rond 13.11 uur belde een bewoner naar de meldkamer om te melden dat een persoon in de lift vast zat. hierop werden de brandweermannen zonder spoed gevraagd dit probleem op te lossen.De persoon in de lift was een bewoner. Na tien minuten was het probleem opgelost en ging ieder zijn's weegs.
za 8 jun -   19:58  
Brandweerwedstrijden ABWC Middelburg
Middelburg - vandaag zijn brandweerwedstrijden gehouden in de gewestelijkehoofdklasse. Dit alles was te doen op het industrieterrein Arnestein.Er deden zes ploegen aan deze wedstrijd mee. Iedere ploeg had 45 minuten om de toets te volbrengen. Na het einde der wedstrijden, werden op de kazerne Stomenweg de prijzen uitgereikt door de waarnemend burgemeester van Middelburg. KORPS PUNTEN (tech.totaal) PUNTEN (Totaalscore) OPMERKING 1 BRW - GEMERT-BAKEL groep BAKEL 1350 1716 0 2 VR - ROTTERDAM-RIJNMOND groep GOEDEREEDE 1234 1574 0 3 BRW - BRABANT NOORD groep UDEN - 2 1266 1565 0 4 BRW - BRABANT NOORD groep MAASDONK - 2 1154 1425 (regl.) 1 5 BEDR - BRW - BAVARIA groep BAVARIA 1228 1554 (regl.) 3 6 VRU - DISTRICT BINNENSTICHT-LEKSTROOM groep ZEIST - 2 1328 1630 (regl.) 4
za 8 jun -   18:13  
Motor onderuit bij de Zandkreeksluis
Zandkreeksluis - Even na 17.00 uur is een motor onderuit gegaan nabij de Zandkreeksluis, tussen Noord en Zuid Beveland. Een ambulance werd met spoed voor dit ongeval gevraagd.
za 8 jun -   17:26  
Onderkoeling op badstrand Vlissingen
Vlissingen - Om 16.45 uur werd een spoedambulance verzocht op het badstrand. Hier was een badgast onderkoeld. De strandwachters die de man uit het water haalden, hebben de man voorzien van warmtefolie, hij is door de ambulancemedewerker onderzocht en hoefde niet mee.
za 8 jun -   16:53  
K.N.R.M. gaat naar omgeslagen zeilboot
Veere - Om 16.21 uur werd de bemanning van de reddingboot Oranje (K.N.R.M. Veere) met spoed verzocht te gaan naar een omgeslagen zeilboot op het Veersemeer tussen Geersdijk en Kortgene. De melding was dat er 4 personen in het water lagen. De redders hebben de mensen uit het water gehaald en de zeilboot recht getrokken. Ook een aantal mede watersporters hebben de handen uit de mouwen gestoeken om de boot weer recht te krijgen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jun -   13:06  
Man sleept met verkeersbord
Middelburg - Een agent fietste zaterdagmorgen rond 06:45 uur over de Gerbrandylaan in Middelburg. Hij was onderweg naar het politiebureau om te starten met zijn dienst. Hij zag een man met een verkeersbord over de stoep slepen. Het verkeersbord werd in een personenauto gelegd en even later haalde man het er ook weer uit en legde het bord terug op de stoep.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jun -   13:04  
Fietser en brommer in aanrijding
Kapelle - Vrijdagmiddag rond 17:15 uur fietste een 18-jarig meisje vanuit Kapelle terug naar haar woonplaats Goes. Ter hoogte van de Noordstraat in Kapelle wilde zij linksaf slaan, de Noordstraat in. Door een foutief ingeschatte voorrangssituatie komt zij in aanrijding met een bromfiets die bestuurd wordt door een 16-jarige jongeman uit Hansweert. De 16-jarige jongen moet namelijk zo hard remmen voor het meisje dat hij een aanrijding niet meer kan voorkomen en met zijn voorwiel tegen de fiets van het meisje aanbotst. Beide komen ten val.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jun -   13:01  
Agent mishandeld Middelburg
Middelburg - De politie heeft in de afgelopen week een verzoek gekregen van een instelling, waar een 15-jarig meisje uit Middelburg zou moeten verblijven, om haar op te sporen en terug te brengen. Het meisje was namelijk een paar dagen geleden weggelopen. Agenten troffen het meisje vrijdagavond rond 21:45 uur aan in een woning aan 't Zanddorp in Middelburg.
vr 7 jun -   23:47  
Hulpverlening door K.N.R.M. Veere
Veersemeer / Kortgene - Om 19.44 werd de reddingboot Oranje (station Veere) gealarmeerd voor een vastgelopen jachtje bij Kortgene. Men heeft het jachtje vlotgetrokken, waarna het op eigen kracht de reis vervolgde.
vr 7 jun -   23:23  
Melding medische noodsituatie Vlissingen
Vlissingen - Even voor 22.00 uur werden een ambulance en een groot aantal politieeenheden opgeroepen met spoed te gaan naar een kamerverhuurpand in de Paul Krugerstraat. Als eerste was de politie ter plaatse, die direct polshoogte nam en de "patient" gerust stelde. De ambulance medewerkers hadden na enige minuten vastgesteld dat er niets aan de hand was met de persoon. Dit betekende voor beide diensten, afblazen actie.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 7 jun -   16:39  
Overval op woning in Terneuzen
Terneuzen - Vanochtend rond half drie zijn politieagenten naar een woning gegaan in de Amberboomstraat in Terneuzen, dit naar aanleiding van een melding. Er zouden twee mannen de woning binnen zijn gedrongen en hebben gedreigd met een vuur- en steekwapen. Door de verdachten is een klein geldbedrag buitgemaakt en ze zijn weer vertrokken. De bewoner is niet gewond geraakt. De politie heeft een zoekslag in de omgeving gemaakt maar de daders niet gevonden. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. Er vond ook een buurtonderzoek plaats.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 7 jun -   06:51  
Dodelijk ongeval Sloeweg s' Heerenhoek
s-heerenhoek - Vrijdag rond 06.24 uur vond er op de Sloeweg bij `s-Heerenhoek een aanrijding plaats tussen een personen en een vrachtauto. De auto kwam op de tegengestelde weghelft in aanrijding met een vrachtwagen. Brandweer, ambulances en de traumahelikopter zijn ter plaatse gegaan. men heeft gepoog de bestuurder te reanimeren, dit mocht helaas niet meer baten. De man overleed ter plekke. De bestuurder van de vrachtwagen raakte niet gewond maar was ernstig ge schokken. De politie heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Het verkeer is omgeleid via de A58 waardoor grote files ontstonden van af Middelburg
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 jun -   15:48  
Op bezoek bij M.M.T. Rotterdam
Rotterdam / The Hague Airport - Woensdagavond zijn 2 fotografen afgereisd naar Rotterdam Airport voor een bezoek aan de Lifeliner 2. Rond de klok van 20:00 uur werden we ontvangen op Rotterdam / the Hague-airport met een kopje koffie en een plakje cake. Na ons te hebben voorgesteld kregen we te horen wat we wel en niet mocht op het terrein, ivm de strenge veiligheidsnormen van het vliegveld. Na wat foto's te hebben gemaakt, maakte het personeel van de lifeliner tijd om vragen te beantwoorden en mochten we een kijkje nemen in hun onderkomen. Tevens beschikt men over een Volvo, die kan worden ingezet wanneer de heli niet kan vliegen, of vervoer over de weg sneller is. Mocht dit voorkomen dan blijft meestal de piloot achter, om eventueel de storing te verhelpen, of hij zijn rust nodig heeft ivm de vlieguren. Hier onder vindt u een aantal foto's. Wij willen ook bij deze nogmaals, namens het team van 112Zeeland, het Mobiel Medisch Team hartelijk bedanken voor de gastvrijheid.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 jun -   15:38  
Verkeersruzie leidt tot handgemeen
Burg-Haamstede - Woensdagmiddag is een verkeersruzie aan de Serooskerkseweg uitgelopen op een handgemeen. Een bestuurder van een Mercedes Cabriolet en een blauwe Volkswagen Polo kregen het rond 17:10 uur nabij de rotonde met elkaar aan de stok. De bestuurder van de Mercedes, een 47-jarige inwoner van Zonnemaire is korte tijd later in Goes aangehouden. Een 49-jarige inwoner van Vlaardingen kwam in zijn auto vanuit Burg-Haamstede en reed in de richting van Renesse, toen de Mercedes volgens hem met grote snelheid van rechts aan kwam rijden. Na de rotonde zette de man uit Zonnemaire zijn auto stil op de weg, waardoor de ander gedwongen werd om te stoppen. Beide mannen stapten uit, waarna het slachtoffer enkele vuistslagen op zijn gezicht kreeg en ten val kwam. Vervolgens werd hij nog geschopt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 jun -   15:36  
Verkeerscontrole Vlissingen
vlissingen - Woensdagmorgen heeft de politie aan het Baskensbrugplein een verkeerscontrole gehouden. De controle werd uitgevoerd door agenten en agenten in opleiding. Veertig automobilisten en dertig bromfietsers zijn onderworpen aan en controle op de technische staat van het voertuig en de aanwezigheid van de benodigde keuring en bescheiden. De controle vond plaats in het kader van de verkeersveiligheid. Agenten schreven bekeuringen uit voor het niet dragen van de gordel, onverzekerd rijden, een geschorst kenteken, niet tonen van een (geldig) rijbewijs (2). Vijf bromfietsers gingen op de bon voor een te hoge constructiesnelheid van hun bromfiets. Eén kentekenbewijs is ingevorderd vanwege de forse hoogte van de overschrijding.
do 6 jun -   06:42  
Containerbrandje Middelburg
Middelburg - Om 03.44 uur werd de Middelburgsebrandweer gealarmeerd voor een containerbrand aan de Buitenhovelaan. De kleinebrand was snel geblust, naar de oorzaak tast men in het duister.
di 4 jun -   21:21  
Ongeval Westerscheldetunnelweg
Westerscheldetunnelweg - Om 20.53 uur is er groot ongevalsalarm gegeven voor brandweer, ambulancedienst en politie, i.v.m. een ongeval mogelijk met beknelling op de Westerscheldetunnelweg richting Terneuzen. Dit ter hoogte van de slagbomen voor de tunnel. Er was geen sprake van een beknelling. Bij het ongeval zijn 3 auto's betrokken, 2 personen zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De gewonden zouden als figuranten bij de Lotusslachtoffers functioneren bij de brandweeroefening vanavond in de tunnel, deze gaat vanwege het ongeval niet door.
di 4 jun -   20:04  
Jachtje vastgelopen voor Breskens
Breskens - Om ongeveer 19.20 uur werd de bemanning van de reddingboot Zeemanshoop (Breskens) opgeroepen voor een vastgelopen jachtje net voor Breskens. Het jachtje de Shica Easy met 2 personen aan boord werd losgetrokken, en naar de haven van Breskens begeleid.
zo 2 jun -   23:59  
K.N.R.M. Westkapelle inzet KHV (wippertruck)
Vrouwenpolder - In de laatste minuut van de zondag werd de K.N.R.M. te Westkapelle verzocht naar Breezand (Vrouwenpolder) te gaan, alwaar bij Hotel Duinoord een vastgereden auto van het strand gesleept moest worden. Men is met de wippertruck onderweg.
za 1 jun -   14:58  
Binnenbrand Vlasmarkt Middelburg
Middelburg - Rond kwart voor drie werd de Middelburgsebrandweer gealarmeerd voor een binnenbrand bij een Pizzeria in de Vlasmarkt. De kleine brand woedde in de keuken. Een medewerker heeft lichte brandwonden aan zijn handen opgelopen en wordt ter plaatse behandeld. De andere aanwezigen konden het pand tijdig verlaten.
za 1 jun -   11:56  
Spoorwegongeval station Middelburg
Middelburg - Rond 11.50 uur heeft op het station te Middelburg een ongeval plaatsgevonden, ambulance's brandweer, politie en de traumahelikopter uit Rotterdam zijn onderweg. Er is een man aangereden, deze word met spoed per helikopter naar het E.M.C. ziekenhuis te Rotterdam gebracht. De spoorwegpolitie doet nader onderzoek. Treinverkeer Vlissingen / Goes tot +/- 13.30 uur gestremd.