za 8 jun - 13:04
Vrijdagmiddag rond 17:15 uur fietste een 18-jarig meisje vanuit Kapelle terug naar haar woonplaats Goes. Ter hoogte van de Noordstraat in Kapelle wilde zij linksaf slaan, de Noordstraat in. Door een foutief ingeschatte voorrangssituatie komt zij in aanrijding met een bromfiets die bestuurd wordt door een 16-jarige jongeman uit Hansweert. De 16-jarige jongen moet namelijk zo hard remmen voor het meisje dat hij een aanrijding niet meer kan voorkomen en met zijn voorwiel tegen de fiets van het meisje aanbotst. Beide komen ten val.

Hierop wordt de jongeman zo boos dat hij naar het meisje toeloopt en haar twee keer een klap in haar gezicht geeft. Er komen twee getuigen aanlopen, de politie wordt gebeld en de jongeman is inmiddels al weer wat bedaard. Als de politie ter plaatse komt en het verhaal aanhoort, wordt de 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van mishandeling. Het meisje uit Goes doet aangifte van dit feit.

De jongen wordt overgebracht naar het politiebureau. Daar verhoren agenten hem en hij legt een bekennende verklaring af. Hij betuigt spijt en wil de eventuele schade aan de fiets van het meisje vergoeden. Intussen zijn ook de twee getuigen door de agenten verhoord. Tegen 20:30 uur wordt de aangehouden verdachte weer in vrijheid gesteld.

Ingezonden door: 112zeeland