Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
ma 30 okt -   13:48  
Dodelijk ongeval westerscheldetunnelweg hoek
Hoek - Op de westerscheldetunnelweg Is maandag rond 13.15 uur een zwaar ongeval gebeurt. Melding kwam binnen als ongeval bekneling. Ter platsen was er een personenauto op een vrachtwagen gereden. De hulpdiensten konoen niets meer doen voor persoon in de personen wagen. Deze was al overleden. De politie doet onderzoek de weg is nog voor onbepaalde tijd afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 30 okt -   10:31  
Hennepkwekerij ontdekt na lekkage
Middelburg - Middelburg - De politie heeft zondagavond 29 oktober in de Buitenhovelaan een hennepkwekerij ontdekt. Daarbij zijn 218 planten geruimd. De meldkamer kreeg rond 17.08 uur de melding van een waterlekkage in een woning. Buren hadden alarm geslagen omdat de bewoners niet thuis waren. Agenten reden naar het adres toe om een monteur binnen te kunnen laten. Bij het huis aangekomen roken ze een enorme henneplucht. De dienders gingen naar binnen, in de badkamer lag een tuinslang waar water uit spoot, vermoedelijk de oorzaak van de lekkage. In een van de slaapkamers van de bovenwoning bleek een hennepkwekerij aanwezig te zijn. In de kwekerij stonden 218 planten. Na onderzoek bleek dat de stroom ook nog illegaal werd afgetapt. De kwekerij is ontmanteld. De bewoner zal op een later moment uitgenodigd worden om op het politiebureau een verklaring af te komen leggen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 okt -   11:01  
Brandweer komt in actie voor bang poesje
Middelburg - Middelburg – zaterdagmorgen is rond 10:15 uur werd er op het dak van een woning aan de Willem aronddeusstraat in Middelburg een bang poesje gezien. Om dat het nog een jong poesje was en niet meet naar beneden kon . Is de brandweer opgeroepen voor hulp, de laderwagen van de brandweer post stromenweg in Middelburg was snel op de plaats aan gekomen. Een brandweerman heeft het poesje beet gepakt en voorzichtig naar beneden gebracht. Het poesje mankeerde niets maar was wel erg bang na zijn avonduur op het dak. Brandweer bedankt voor het reden van het poesje.
Gemaakt door: 112zeeland
za 28 okt -   22:56  
Man overleden bij steekincident, vrouw aangehouden
Middelburg - Middelburg - Zaterdagavond vond in een woning aan het Hof van Sint Pieter een steekincident plaats. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Een vrouw werd aangehouden. Het incident gebeurde rond 21.05 uur in een beschermd wonen locatie. Politie en ambulancedienst gingen met spoed ter plaatse. Ook kwam er een traumahelikopter ter plaatse. Een bewoonster werd aangehouden, vanwege haar vermoedelijke betrokkenheid bij het steekincident. Om het slachtoffer mogelijk via het raam naar buiten te halen, kwam alvast een reddingsvoertuig van de brandweer naar het Hof van Sint Pieter. De hulpverlening mocht niet baten, het slachtoffer overleed in de woning. De vrouw is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Zowel het slachtoffer als de verdachte vrouw waren daar bewoners. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het incident. Hierbij worden mensen verhoord en wordt in de woning een sporenonderzoek ingesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
za 28 okt -   18:41  
Brandweer blust koelkast in Veere
Veere - Veere – vrijdagmiddag rond een uur is er brand ontstaan in een schuurtje. De gealarmeerde brandweer was op de bosweg in Veere aangekomen. Toen de brandweer binnen ging bleek de koelkast in de brand te staan. Deze weert geblust en vervolgens naar buiten gebracht. Omdat de brandweer snel op de bestemming was kon erger worden vorkomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 28 okt -   18:22  
Belgische vrouw gearresteerd met een kilo hennep
Sint Jansteen - Sint Jansteen - Vrijdagmiddag is op de Roskamstraat een inwoonster uit het Belgische Nieuwkerken Waas aangehouden. Ze had drie zakken met hennep bij zich. Achterin de auto zat haar kindje van ongeveer 1 jaar. Rond 15.00 uur controleerde een agent in Sint Jansteen een automobiliste. De agent rook gelijk een sterke lucht van hennep uit de auto komen. Deze lucht bleek afkomstig van drie zakken, die goed gevuld waren met hennep. De vrouw werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiebureau in Hulst gebracht. e drugs werd op het politiebureau gewogen. Het was bijna een kilogram. Het kindje is door familieleden opgehaald. De vrouw is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 okt -   11:00  
Gezamenlijke aanpak tegen overlast in Oost-Souburg
Oost-Souburg - Oost-Souburg - Politie en gemeente Vlissingen pakken samen met de jeugd een reeks aan vernielingen en overlast aan.De afgelopen week kreeg de politie beduidend meer meldingen uit de omgeving van het Oranjeplein en de Karolingenburcht. Het gaat om meldingen van vernielingen, geluidsoverlast en het afsteken van zwaar illegaal vuurwerk. Tijdens het politieonderzoek ontmoette wijkagent Maaike van Osta een groep van 25 jongeren waar een ‘click’ mee ontstond. Maaike: “Deze jongeren zijn een voorbeeld voor anderen. We hebben goeie gesprekken gevoerd. Ook gaven zij ons informatie over de hinderlijke en overlastgevende jongeren.”
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 okt -   21:10  
Kwekerij ontmanteld in Tholen
Tholen - Tholen - Dinsdag heeft het districtelijk hennepteam in Tholen een hennepkwekerij ontmanteld. De containers en de woning komen in beeld na (anonieme) tips. Na een vooronderzoek is het hennepteam vervolgens tot actie overgegaan. In een aantal containers aan de Oudelandsedijk in Tholen zijn vier kweekruimtes aangetroffen. In twee ruimtes stonden oogstrijpe hennepplanten terwijl een derde ruimte alweer ingericht werd voor een nieuwe hennepkweek. Door een grote professionele aggregaat dat samen met een grote dieseltank in een container stond, werd in de elektriciteit voorzien. Er is niemand aangehouden. In totaal zijn 300 oogstrijpe planten in beslag genomen. In een kleinere bouwwagen is nog een ruimte ontdekt voor jonge hennepstekken. Tijdens de ontmanteling is vastgesteld dat in één van de aansturingsruimtes, vermoedelijk door oververhitting, een korte felle brand heeft gewoed. Alle kweekruimtes zijn ontmanteld. De gebruikte apparatuur en de container met het aggregaat zijn in beslaggenomen en ter vernietiging weggebracht. Tegen alle verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Zij zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 okt -   15:41  
Tanker vast gelopen op de westerschelde (Foto & Video)
Borssele - Borssele - om 14:23 uur is op de westerschelde een tanker vast gelopen. Er zijn inmiddels drie sleepboten aan gekomen om het schip los te trekken. Het is de tanker van de rederij rbd. het gaat om de Maria Bottiglieri. om 15:53 uur is de tanker weer los getrokken. toe hij los was is de waterpolitie aan boord gegaan om de reden te achterhalen wat er was mis gegaan.
Gemaakt door: 112zeeland
di 24 okt -   09:12  
Auto op zijn kop in de sloot lewedorp
Lewedorp - Lewedorp - even rond 08.15 uur zaChen voorbijgangers een auto ligen in de sloot last de poster in lewedorp.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 okt -   11:52  
auto botst op vrachtwagen
Yerseke - YERSEKE – zaterdag om 0.06 uur is er een personenauto tegen een geparkeerde vrachtwagen aan ge reden. De bestuurder van de personenauto hat de geparkeerde vrachtwagen vermoedelijk over het hoofd gezien en kwam tot stilstand tegen de vrachtwagen. In de auto zaten meerdere personen die door de ambulancedienst nagezien. De auto is flink beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 okt -   10:34  
Beschonken bestuurders raken rijbewijs kwijt
Scharendijke/ Zierikzee - Scharendijke/ Zierikzee - Een 46-jarige man uit Kerkwerve en een 25-jarige man uit Zierikzee zijn dit weekend aangehouden omdat ze beschonken achter het stuur zaten. Scharendijke De 46-jarige man werd op zaterdag 21oktober rond 20.15 uur aan de Elkerzeeseweg door een getuige aan de kant gezet. Volgens de getuige slingerde de verdachte over de rijbaan. De getuige waarschuwde de politie. De verdachte bleek zwaar onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies hij 880 ug/l, viermaal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een bekeuring. Daarna is de man in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: Krukeltje
za 21 okt -   17:44  
Kitesurfer gewond op de Kaloot in Borssele
Borssele - Vanmiddag rond 14.00 raakte een kitesurfer gewond op de Kaloot in Borssele. Een ambulance en later een brandweervoertuig gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 okt -   22:31  
Gemeentelijke handhavers bedreigd, man aangehouden
Goes - Goes - Agenten hebben donderdag 19 oktober rond 17.10 uur een 40-jarige man uit Arnemuiden aangehouden. Hij zou op de Zusterstraat twee gemeentelijke handhavers hebben beledigd en bedreigd met de dood. De twee Buitengewone Opsporingsambtenaren waren donderdagavond aan het werk in het centrum van Goes. Ze werden aangesproken door een groepje mensen die hadden gezien dat de verdachte aan de Schuttershof met bierflesjes aan het gooien was. Het tweetal ging een kijkje nemen en zagen de man staan. Die was aan het schreeuwen en leek onder invloed van drugs of alcohol te zijn. Hij liep op de twee handhavers af en begon uit te schelden en te bedreigen: ‘Ik maak je kapot kankerhond!’ en ‘Ik steek je neer’. Vervolgens liep de man weg. De politie werd gewaarschuwd en agenten hielden de man in de omgeving aan. De twee BOA’s hebben aangifte gedaan van belediging en bedreiging. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 okt -   16:10  
Vrouw beroofd na babbeltruc,Goes
Goes - Goes - Een hoogbejaarde vrouw die woont in een appartement aan de Bongerd is vrijdagmiddag 20 oktober slachtoffer geworden van een babbeltruc. De dader heeft haar beroofd van verschillende kostbare sieraden. Het slachtoffer deed ergens tussen 13.40 uur en 14.00 uur de deur open voor een voor haar onbekende vrouw. Deze vrouw, rond de 25 jaar, blank, normaal postuur, witte broek en zwarte jas met opgestoken zwart haar met blonde lokken, deed zich voor als medewerkster van de thuiszorg. Na een kwartier in het appartement te zijn geweest ging de vrouw weg. Het slachtoffer kwam er vervolgens achter dat ze beroofd was. Ze waarschuwde de politie. Er begon direct een zoektocht naar de dader waarbij ook Burgernet werd ingezet. Tot op heden is de dader nog niet gevonden. De politie vraagt getuigen zich te melden. Heeft u rond 13.40 en ongeveer 14.15 uur iets verdachts gezien in de Bongerd of een van de omliggende straten of herkend u het signalement van de circa 25-jarige blanke vrouw met het normale postuur, witte broek, zwarte jas en het opgestoken zwart haar met de blonde lokken Het lijkt er op dat de dader gebruik heeft gemaakt van een babbeltruc om toe te slaan. Meer informatie over babbeltrucs vind u hier.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 okt -   15:36  
Bekendmaking rapport ‘Onderzoek beleving repressief brandweerpersoneel 2017
nederland - Nederland -Vandaag 18 oktober, is het landelijke rapport van het Onderzoek Beleving repressief brandweerpersoneel 2017 bekend gemaakt. Dit onderzoek vond plaats in opdracht van het Veiligheidsberaad en Brandweer Nederland. Het doel van het onderzoek was eenduidige informatie te verkrijgen over de beleving van repressieve brandweermensen ten aanzien van ontwikkelingen in hun werk en in de brandweerorganisatie. Onderzoeksresultaten De resultaten van het belevingsonderzoek zoals verwoord in het landelijk rapport geven inzicht in de beleving ten aanzien van elf thema’s die van belang zijn bij de doorontwikkeling van de Nederlandse brandweer. Aanvullend op dit landelijk rapport is voor elke brandweerregio een regionaal, cijfermatig overzicht van de resultaten opgesteld. Uit het regionaal beeld blijkt dat Zeeland op een aantal onderdelen positiever scoort dan het landelijk gemiddelde. Daarnaast toont het ook een aantal ontwikkelpunten. Over de gehele linie zien we een positief beeld van de brandweer. Het blijkt dat 91% trots is om brandweerman/-vrouw te zijn 89% veel plezier heeft in het werk. Daarnaast worden vakbekwaamheid en aandacht voor gezondheid en nazorg hoog gewaardeerd. Als ontwikkelpunten komen onder meer naar voren de inspraak van de werkvloer richting hoger management en de ‘regelruimte’ in het eigen brandweerwerk. Regionale context Voor een zorgvuldige, adequate duiding en goed begrip van de regionale resultaten, is het goed te realiseren dat dit geen benchmark is omdat elke veiligheidsregio in een andere bestaansfase zit. Ook is het noodzakelijk om hierbij kennis van de specifieke regionale context te betrekken. Op basis van het onderzoek Twynstra Gudde en de vele gesprekken die we hebben gevoerd is de veiligheidsregio momenteel de ontwikkelpunten aan het aanpakken in het project Emergo. Veel thema’s uit het belevingsonderzoek worden hierdoor opgepakt. Daar waar dat niet zo is, gaan we dat nader onderzoeken. Veiligheidsregio Zeeland neemt de beleving van haar brandweermensen serieus.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 okt -   14:57  
Twee mannen zwaar gewond na ongeval Axel
Axel - Axel - Vanmorgen zijn een 18-jarige man uit Hulst en een 38-jarige man uit Breda ernstig gewond geraakt tijdens een verkeersongeval op de Langeweg in Axel. Omstreeks 07.47 uur komt het 18-jarige slachtoffer op de Langeweg door nog onbekende reden met zijn personenauto op de verkeerde weghelft terecht. Daar botst hij frontaal op een vrachtwagen. Door de klap raken beide bestuurders bekneld en moesten met behulp van de brandweer uit hun voertuigen worden gehaald. Beiden zijn vervolgens met spoed naar het Universitair Ziekenhuis in Gent gebracht. Het jongste slachtoffer moet mogelijk een been missen. Voor zover nu bekend heeft de vrachtwagenchauffeur een gecompliceerde enkelfractuur opgelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 okt -   14:08  
Vrouw beroofd op Bunkerpad, Middelburg
Middelburg - Middelburg - Vanmorgen is een 27-jarige vrouw uit Vlissingen op het Bunkerpad tussen Vlissingen en Middelburg met geweld beroofd van haar tas. De dader is richting Vlissingen weggerend. De vrouw rijdt met haar snorfiets omstreeks 06.00 uur op het Bunkerpad vanaf Vlissingen richting Middelburg. Zij is op weg naar haar werk. Komende vanuit de richting Jacoba van Beierenweg passeert zij na enkele honderden meters een bruggetje en vervolgens een picknicktafel. Op dat moment stapt ineens een onbekende man het fietspad op. Deze dwingt haar om te stoppen en haar tas af te geven. Daarna duwt hij het slachtoffer van haar snorfiets af. Terwijl zij op de grond ligt stompt de straatrover haar enkele malen op haar lichaam. Hierna rent de man weg richting Vlissingen. Het slachtoffer weet het volgende over haar belager te vertellen. Het gaat om een man van ongeveer 1.80 m lang met een normaal postuur. Hij spreekt accentloos Nederland. Op dat moment draagt hij een donkere jas met capuchon. Tijdens de straatroof heeft hij een donkere sjaal voor zijn mond tot over zijn neus getrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 okt -   11:24  
Man aangehouden voor huiselijk geweld
Terneuzen - Terneuzen - Dinsdagmiddag is een 33-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden in zijn woning op verdenking van huiselijk geweld. Zijn vrouw heeft aangifte gedaan en vertelt dat zij de afgelopen drie jaar regelmatig is mishandeld door haar partner. Er is inmiddels een huisverbod van kracht. De verdachte mag zijn woning voorlopig niet meer betreden. Hij zit nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 okt -   17:00  
Wie reed er vrijdagavond tussen Dishoek en Middelburg?
Middelburg/Dishoek - Middelburg/Dishoek - Naar aanleiding van de ernstige aanrijding op de Langevieleweg in Middelburg van afgelopen vrijdag 13 oktober is de politie op zoek naar getuigen van een verkeerssituatie die even voor de aanrijding gebeurde op de N288. Dit betreft de weg tussen Dishoek en Middelburg. De politieagenten die met het onderzoek naar de aanrijding bezig zijn willen graag met mensen spreken die vrijdag 13 oktober tussen 19.00 en 19.15 uur op deze weg hebben gereden. Mogelijk hebben zij een personenauto zien rijden die het met betrekking tot de verkeersregels niet zo nauw zou hebben genomen. Het rijgedrag van deze bestuurder zou mogelijk verband kunnen houden met de ernstige aanrijding die even later gebeurde op de Langevieleweg. Mensen die op deze weg gereden hebben tussen genoemde tijdstippen worden verzocht contact op te nemen met de politie
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 okt -   16:42  
Drugsdealer aangehouden na klachten uit Sint Maartensdijk
Sint Maartensdijk - Sint Maartensdijk - Naar aanleiding van diverse klachten van drugsoverlast op de Markt in Sint Maartensdijk heeft de politie maandagmiddag rond 17.30 uur een drugsdealer op heterdaad betrapt toen hij cocaïne verkocht aan een klant. Agenten zagen een drugsdeal plaatsvinden tussen de twee personen. In eerste instantie werd de koper aangehouden en daarna werd de dealer, een 42-jarige man uit Sint Maartensdijk, ook aangehouden. In zijn auto werd een hoeveelheid cocaïne en hennep aangetroffen. Naar aanleiding van de aanhouding is er door de agenten ook nog een huiszoeking gedaan in een woning in de Wilhelminastraat in Sint Maartensdijk. Daar werd een plastic tas met hennep aangetroffen. In de woning is niemand aangehouden. De drugsdealer is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda. Daar is hij gehoord en na het afleggen van een verklaring is de man vandaag weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: Krukeltje
za 14 okt -   18:24  
Jongen 13 overleden in zwembad in Goes
Goes - Vanmiddag rond 15.00 uur werd een jongen van 13 levenloos uit het water gehaald in het zwembad Omnium aan de Zwembadweg te Goes. Twee ambulances en een traumaheli gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: Krukeltje
za 14 okt -   17:25  
Scooterrijder knalt op auto Heinkenszandseweg Heinkenszand
Heinkenszand - Vanmiddag rond 14.40 vond er een aanrijding plaats tussen een scooterrijder en een auto op de Heinkenszandseweg / Oudelandseweg te Heinkenszand. In eerste instantie ging een rapid responder ter plaatse maar later ook een ambulance.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 13 okt -   23:53  
Brand in goederentrein station Kapelle
Kapelle - Vanavond rond 18.00 is er brand uitgebroken in een goederentrein op het station van Kapelle. Een tankautospuit ging met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 13 okt -   12:24  
Auto frontaal op boom vlissingen
Vlissingen - Vlissingen.-vrijdagmiddag is er een auto frontaal op een boom gereden. De bestuurder zat beknelt. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto moeten knippen. Het geburen op de nieuwvlissinseweg te vlissingen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 okt -   09:48  
Internationale verkeerscontrole bij Westdorpe
Westdorpe - Westdorpe - De politie hield woensdagavond 11 oktober samen met de Koninklijke Marechaussee en de Belgische politie een internationale verkeerscontrole op de Tractaatweg. Met behulp van ANPR, camera’s die kentekens van voertuigen scannen, werden de voertuigen geselecteerd voor de controle. Ook motoragenten leidden voertuigen naar de controleplek. Er werd specifiek gelet op vermoedens van verschillende vormen van criminaliteit zoals drugscriminaliteit, woninginbraken, overvallen en witwassen. Ook werd gelet op de technische staat van de voertuigen. In totaal werden 54 auto’s en 75 personen aan een controle onderworpen. De controle was van 18.00 uur tot 02.30 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 okt -   11:38  
Brand op jacht Vrouwenpolder
Vrouwenpolder - Vrouwenpolder - De brandweer is rond 11:02 uur opgeroepen voor een brand op een jacht. Het jacht lach bij de steiger bij Vrouwenpolder. De reddingsboot van de KNRM in Veere en de brandweer ging naar de plaats van de brand toe. Bij aankomst stond deze flink in de brand. De brandweer heeft de brand geblust. Het heeft flinke schade op gelopen. Wat er de oorzaak van is, word nog onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 okt -   00:04  
Binnenbrand in woning vlissingen (foto's)
Vlissingen - Vlissingen- op woensdag 11 oktober heeft er een brand ge woed in een woning aan de Sandenburg in Vlissingen. Rond 23:55 uur is de brandweer opgeroepen voor een binnenbrand. Bijaankomst van de brandweer stond een woning vol roker werd gelijk op geschaald naar middel brand. Op het moment lagen er nog twee personen te slapen op de eerste etage ook was er nog een kat in huis. De twee personen zijn naar de ambulance gebracht voor onderzoek. Omstanders hadden vlammen in de keuken gezien en veel rook. Toen de brandweer binnen was bleek het te gaan om een frituurpan die was gaan branden. De politie en brandweer waren snel ter plaatsen om dat ze door buurtbewoners naar de plaats van bestemming werden gebracht. Het is anders een groot doolhof. De poes was er slecht aan toe. Iemand van de brandweer en een vrouw van de politie ontfermde zich over het katje. Na een kwartier hun uiterste best gedaan te hebben. Kwam er weer beweging in het katje deze is later door de dieren ambulance me genomen voor verzorging. Ook word er in dit soort gebeurtenissen ook aan de huisdieren gedacht. Selvage is opgeroepen om alles weer in orden te maken.
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 okt -   23:39  
grote stroomstoring in yerseke
Yerseke - er is een grote stroomstoring in yerseke. ook de telefoon en het mobiele netwerk ligt plat. 23.35 uur ontstont de stroom uitval. montuur's gaan ter plaatse om het probleem op te lossen .hoe lang het nog gaat duren is niet bekent.
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 okt -   14:48  
Kop staart ongeval. s-Gravenpolder
’s-Gravenpolder - s-Gravenpolder - Dinsdagochtend 10 oktober 2017 rond 08. uur botste een 18-jarige automobiliste uit s-Gravenpolder op de N669 richting Goes op haar voorligger waarna nog twee autos beschadigd raakten. De 18-jarige bestuurster uit s-Gravenpolder botste door onduidelijke redenen op de auto voor haar. Deze auto, waarin een 50-jarige vrouw uit s-Heerenhoek zat schoof door tegen haar voorligger. Daarin zat een 42-jarige vrouw uit Ovezande. Zij gleed weer door tegen de auto voor haar waarin een 54-jarige vrouw uit Ovezande reed. De 18-jarige automobiliste is met de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht. De drie achterste auto’s moesten weggesleept worden. De voorste automobiliste kon op eigen kracht doorrijden. De brandweer kwam uit voorzorg naar het incident, omdat uit de achterste auto rook kwam, maar verdere actie was niet nodig. De wegbeheerder heeft het wegdek gereinigd. Tegen 10.00 uur werd de weg vrijgegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 okt -   13:35  
Bekneling op A58 bij Kruiningen.
Kruiningen - Kruiningen- rond 13.25 uur is er op de a58 terhogte van Kruiningen een vrachtwagen op een file gereden. De bestuurder van de vrachtwagen hat de vele niet in de gate en reed met anzienlijke snelheid op een andere vrachtwagen die in de file stil stond. Er is een persoon gewond geraakt. De achter opkomende vrachtwagen liep behorlijke schade op.de vrachtwagen is door een bergingsbedrijf weg gesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 okt -   09:10  
Beroofd van nieuwe iPhone
Middelburg - Middelburg - Maandag 9 oktober 2017 rond 15.30 uur werd een 22-jarige man uit Middelburg op het Vlissings Bolwerk van een nieuwe iPhone 8 beroofd. Het slachtoffer liep over het fietspad toen een scooter hem van achteren benaderden. Hij ging aan de kant, maar een van de jongens op de scooter greep zijn tas waarin een gloednieuwe iPhone zat. Het slachtoffer viel en had alleen nog een handvat in zijn handen. De scooter ging ervandoor.
Gemaakt door: 112zeeland
za 7 okt -   17:28  
24 jarige vrouw uit zee gered
Vlissingen - Vlissingen - Een politieman haalde zaterdag 7 oktober 2017 rond 12.00 uur op de Boulevard Bankert een 24-jarige vrouw uit zee. De temperatuur was 11 graden, het watertemperatuur 14,5. Een voorbijganger meldde dat een vrouw de jas en schoenen uitdeed en de zee in liep. Twee agenten reden met spoed naar de Boulevard. Kort voor hun aankomst meldde de voorbijganger dat de vrouw inmiddels de zee weer uit kwam. Toen de politie arriveerde wees de melder de vrouw aan. Zij liep op het strand, maar rende plotseling de zee weer in richting een voorbij varende loodsboot die de kust op ongeveer 75 meter afstand passeerde. Een van de agenten rende de glooiing af, deed ondertussen zijn politievest en zijn koppel uit en drukte deze bij een omstander op het strand in zijn handen. Daarna sprong hij de zee in om de vrouw terug te halen. De golven waren hoog door de harde wind van zee en de stroming. De agent greep de vrouw voordat zij onder water verdween en bracht haar terug naar het strand. De agenten brachten haar met spoed naar het ziekenhuis voor verdere hulp. De politie heeft nadien beide omstanders gebeld voor een terugkoppeling en hen bedankt voor hun alerte reactie. Ook gaat onze dank uit naar de bemanning van de loodsboot die gewacht heeft tot de agent en de vrouw, afkomstig uit Vlissingen, uit het water waren.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 6 okt -   15:32  
Hennep ontdekt tijdens routine vlucht
Reimerswaal - Reimerswaal - De Dienst Luchtvaart van de politie ontdekte in september tijdens een routinevlucht boven de Mosselkreek hennepplanten in een bosgebied. In totaal werden 80 planten opgeruimd. De vondst werd met de lokale politie gedeeld en agenten stelden samen met natuurwachters een onderzoek in. Op donderdag 14 september trof het team zo’n 50 planten aan met een bruto gewicht van 140 kg en vrijdag 6 oktober zette het team het onderzoek voort. Toen vond men in twee kleine kwekerijen ongeveer 30 hennepplanten, waarvan er 20 mislukt waren. De kleine kwekerijen waren niet onderhouden. Alle 60 planten werden vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 6 okt -   14:58  
Vermissing Duitse vrouw
Oostkapelle - Oostkapelle - De uit Duitsland afkomstige Gaby Schlusser (50) is maandag 2 oktober rond 11.00 uur op een huurfiets vertrokken vanaf de camping aan de Duinweg en sinds die tijd vermist. Op camerabeelden is te zien dat zij bij de uitgang van de camping rechtsaf slaat richting het strand. Vanaf dat punt kan ze alle richtingen zijn opgegaan. De politie heeft in een groot gebied gezocht, zowel richting Westkapelle als richting Vrouwenpolder. Ook is gezocht op het strand, bos en op de kering. Zoeken met de politiespeurhond heeft ook niets opgeleverd. Er zijn tientallen meldingen van burgers binnengekomen, maar helaas zonder resultaat. De vermiste draagt een blauwe of zwarte broek en blauwe sportieve wandelschoenen. Ze heeft een helblauwe JANSSPORT rugzak bij zich. Ze rijdt op een witte gehuurde Gazelle- fiets, voorzien van huurstickers op het achterspatbord van campingverhuur Het Dennenbos.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 6 okt -   12:50  
aanrijding tussen twee auto's in middelburg
middelburg - Vrijdag middag om 12.40 vond er een aanreiding plaats op de schroeweg in middelburg. Een auto was op de achterkant van hummer gereden. Aangezien bit type auto niet echt mee geeft zat de auto goed vast.het sleepbedrijf gat er een flinke klus aan. Voor zo ver bekent zijn er geen gewonden. Een rijstrook is tijdelijk afgesloten geweest.de schade aan de achter opkomende auto is flink.
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 okt -   16:59  
Eerste resultaten jacht op online vuurwerk(ver)kopers
nederland - Nederland - De 30 internetrechercheurs die woensdag 4 oktober tijdens actiedag Megathon het internet afzochten naar illegaal vuurwerk hebben mooie resultaten geboekt. In een paar uur tijd identificeerden de rechercheurs zo’n 160 online identiteiten – nicknames – die zich met de online handel in illegaal vuurwerk bezighouden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 okt -   12:13  
Internetrechercheurs speuren online naar vuurwerk(ver)kopers
zeeland - Nederland - De politie speurt online intensief naar kopers en verkopers van illegaal vuurwerk. Kopers kunnen rekenen op persoonlijke aandacht van de politie. Bijvoorbeeld door een huisbezoek van de wijkagent langs. Verkopers worden waar mogelijk strafrechtelijk aangepakt. Woensdag 4 oktober zochten dertig rechercheurs in een extra actie internet af. Kabelaansluiting op computer De actie leverde zo’n 65 proces verbalen op. Deze dossiers worden verstuurd naar wijkagenten in het hele land. Zij stellen verder onderzoek in en gaan op huisbezoek bij kopers en verkopers. Met de actie’Megathon’- genoemd naar de eenheid energie die vrijkomt bij een zware ontploffing- wil de politie de online handel in illegaal vuurwerk terugdringen. Zodra de politie online handel in verboden vuurwerk tegenkomt, worden kopers en verkopers achterhaald. Daarna gaat de site op zwart.
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 okt -   11:04  
Man mishandeld in voetgangerstunnel
Middelburg - Middelburg - Dinsdag 3 oktober jl. is een 54-jarige Middelburger aan het eind van de middag in de tunnel tussen de Westmede en het Meiveld mishandeld door twee jonge mannen en een vrouw. Deze zijn na hun daad met lege handen weggerend. Het slachtoffer heeft hiervan gisterenmiddag aangifte gedaan. Rond 18.00 uur komen agenten bij de voetgangerstunnel aan na een melding van een voorbijganger over een gewonde man die daar op de grond ligt. Het slachtoffer vertelt dat hij op zijn hoofd is geslagen door twee jongen mannen en een vrouw en daar al een tijdje ligt. Een van hen zou een mes bij zich hebben en wilde spullen van hem hebben. Omdat het niet lukt om spullen van het slachtoffer weg te nemen, rennen de verdachten snel weg. De jongen mannen richting het Meiveld en de vrouw richting Dauwendaele. De hoofdwond van de man is behandeld door ambulancepersoneel. Daarna is hij door zijn zoon opgevangen en naar huis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 okt -   10:21  
Opnieuw aanhouding in autodievenzaak. Zierikzee
Zierikzee - Zierikzee - Dinsdagochtend is een 16-jarige jongen uit Zierikzee in zijn woning aangehouden op verdenking van diverse woninginbraken waarbij ook auto’s zijn gestolen. Sinds 12 augustus jl. hebben in Zeeland een tiental woninginbraken plaatsgevonden waarbij gelijktijdig ook auto’s zijn gestolen. In eerste instantie ging het om vakantiewoningen in Domburg en Kamperland. Daarna zijn er ook woningen in Gapinge, Kruiningen en Nieuwdorp bezocht. Ook daar zijn auto’s meegenomen. In dit onderzoek zijn op 14 september jl. ook al vier verdachten aangehouden. Hun voorarrest is met 90 dagen verlengd. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 okt -   01:51  
poging tot straatroof in Middelburg
Middelburg - Dinsdagvond is er een poging tot straatroof gedaan in Middelburg. Deze fondplaats in de buurt van het voetgangers tunneltje onder de Schroeweg. De daders zijn twee mannen en een vrouw van ongeveer 25 jaar. De daders zijn mogelijk van Marokkaanse afkomst. Na de poging zijn de drie weggerend. Ook werd er direct een Burgernet oproepen verzonder. Er is nog niemand aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 1 okt -   13:13  
Man met keukenmes aangehouden
's Gravenpolder - Zaterdagavond heeft de politie bij een woning aan de Langeweg een man met een flink keukenmes aangehouden. De politiemeldkamer kreeg rond 19.00 uur een melding dat een man met een groot mes op de straat liep. De politie ging snel ter plaatse. Terwijl een agent met de melder sprak, kwam er plotseling een man uit een woning. Hij had een flink keukenmes in zijn hand. De agent trok onmiddellijk zijn pistool en sommeerde het mes te laten vallen, waaraan hij gelijk voldeed. De man werd geboeid en naar het politiebureau in Goes gebracht. Het mes werd in beslag genomen. De man bleek veel alcohol te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 1.040 ug/l. Hij werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Een GGD-arts heeft de man beoordeeld. Hij heeft zondagmorgen een verklaring afgelegd, waarna hij in vrijheid is gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 1 okt -   11:17  
Politie-inval in cafe Walstraat Vlissingen
Vlissingen - De politie heeft zaterdagavond in een café aan de Walstraat onderzoek gedaan naar drugs. Rond 22.40 uur vielen zeker tien agenten het café binnen. De ongeveer dertig bezoekers werden onmiddellijk geboeid om te voorkomen dat ze bewijs zouden vernietigen. Vervolgens werd de omgeving met hekken en schermen afgesloten. Er werden enkele tenten geplaatst voor het onderzoek naar de bezoekers. Ze werden hierna één voor één naar buiten gebracht. Op straat werden de klanten gefouilleerd en moesten zich legitimeren. Na het onderzoek mochten ze de plaats van het onderzoek verlaten. Nadat het café leeg was, werd in aanwezigheid van de officier van justitie onderzoek in het pand gedaan. Hierbij werd ook een speurhond van de politie ingezet. Tevens was er een surveillancehond van de politie aanwezig. De politie heeft diverse spullen, zoals wat hard- en softdrugs en een busje pepperspray voor verder onderzoek meegenomen. De eigenaresse van het café is aangehouden. Ze is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en ingesloten. Ze wordt zondag verhoord. Van gemeente Vlissingen waren eveneens enkele opsporingsambtenaren van de inspectie bouwen- en wonen en milieu- en horecatoezicht aanwezig.