Selecteer per datum:

do 8 apr - 16:41
Op zaterdag 8 mei a.s. organiseert de 185-jarige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. De Nationale Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het werk, de mensen en het materieel van de KNRM en om mee te varen aan boord van de reddingboten. De open dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 42 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden. ‘

Reddingbootdag 2010 staat in het teken van fondsenwerving. Bij het uitvoeren van haar taak heeft de KNRM er, sinds de oprichting in 1824, voor gekozen dit als zelfstandig opererende, ongesubsidieerde instelling te doen. De 1.100 vrijwilligers kunnen hun werk alleen doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. De slogan van dit jaar is dan ook: "Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!"

Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud. Ronkende motoren aan de steiger, een plekje aan boord naast de schipper, een praatje met een echte redder of onvergetelijk fotomoment van de kleine op de reddingboot. Een belevenis!

Waar? Alle reddingstations van de KNRM zijn open voor publiek. Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma's, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.

Ook op en rond Walcheren zijn de reddingstations opengesteld, de bemanningsleden staan u graag te woord over het werk van de Redding Maatschappij. Al naar gelang van de mogelijkheden zijn er per station verschillende activiteiten. Uiteraard zijn er video presentaties.

Op station Westkapelle kunt u mee varen als donateur met de reddingboot "Uly". Ook kunt u mee rijden over het strand met het kust hulpverlenings voertuig. Het prachtige onder de radartoren gelegen boothuis is ook te bezichtigen.

Station Neeltje Jans doet natuurlijk ook mee. U kunt meevaren met de "Koopmansdank" en met de op de Oosterschelde opererende "Harder". U mag mee varen met de "Harder", als u tenminste eerst donateur wordt. Uiteraard is het drijvende boothuis Wim Klem te bezichtigen.

Station Veere zal zijn kunnen tonen met de "John Stegers". Tevens kunt u de nieuwe reddingboot van Veere bewonderen. Er is in wat beperkte hoeveelheid, gelegenheid om met de reddingboot mee te varen op het Veerse meer. U kunt het reddingstation vinden in de haven Oostwatering aan het Veersemeer.

Fotowedstrijd: Speciaal voor Reddingbootdag heeft de KNRM de site http://fotowedstrijd.knrm.nl gelanceerd. Omdat we vaak heel veel foto's krijgen opgestuurd van Reddingbootdag leek het ons leuk om er een wedstrijd van te maken. Zodat iedereen zijn mooiste foto kan insturen, maar ook kan terugkijken op alle mooie momenten.

In kort bestek betekent de Reddingbootdag:

mogelijke vaartochten met reddingboten

bezichtiging boothuizen

diversen demonstraties

videopresentatie

koek en zopie

en veel meervraag en antwoord

foto's maken

promotie materiaal van o.a. Rinus Redder

 

Ingezonden door: 112zeeland
image001.jpg