Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
do 31 jan -   00:06  
brand in keuken
Middelburg - woensdagochtend heeft er brand gewoed in de keuken aan het Driewegenhof te middelburg. De brand was rond 06.48 uur uitgebroken . De brandweer hat de brand snel ge dooft. Twee personen liepen hier bij ademhalingsproblemen op. Hoe groot de schade is niet bekent.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 30 jan -   23:56  
Hont ernstig gewond bij woninginbraak
Zaamslag - Zondag omstreeks 04.00 uur was melding gedaan dat er was ingebroken in een woning aan de Rozemarijnstraat en dat er een hond was neergestoken. Ter plaatses gekomen bij de woning zagen agenten dat de voordeur openstond. Vervolgens gingen zij naar binnen en zagen overal bloed liggen. Op aanroepen werd niet gereageerd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 29 jan -   23:33  
weer autobrand vlissingen
Vlissingen - Een auto is dinsdagavond in Vlissingen door een felle brand verwoest. Rond 20:15 uur werd de brandweer van Vlissingen gealarmeerd om naar de Minister Lelystraat te gaan. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de auto volledig in brand. Met een straal hoge druk werd de brand gedoofd. Om de brand goed te kunnen blussen heeft de brandweer met een betonschaar de motorkap open geknipt. Ook een naast gelegen auto is door brand verwoest.
Gemaakt door: 112zeeland
di 29 jan -   23:26  
Aanhoudingen in verband met steekincident in Middelburg
Middelburg - Maandag rond 20.30 uur werden door de politie op de Statenlaan in Middelburg een 18-jarge Middelburgse vrouw en een 18-jarige man uit Breda aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een steekincident, dat plaatsvond maandag tussen 19.30 en 20.00 uur op een veldje op de Spinhuisweg. Daar werd om nog onbekende reden een 18-jarige Middelburger met een scherp voorwerp gestoken en hij raakte daardoor gewond aan zijn rug. Het slachtoffer was daar, samen met een even oude plaatsgenoot, aanwezig toen ook de twee verdachten daar ter plaatse kwamen. Er ontstond een handgemeen waarbij het slachtoffer in zijn rug gestoken werd met een scherp voorwerp. Hij werd voor verder onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 29 jan -   23:22  
Aanrijding op de Nansenbaan in Goes
Goes - Op de Nansenbaan in Goes raakte maandagochtend tegen 08.00 uur een 51-jarige vrouw uit de gemeente Borsele gewond bij een aanrijding. Een 22-jarige automobilist uit Breda reed vanaf de richting van de A58 over de A Fokkerstraat en wilde rechtsaf de Nansenbaan oprijden. Hij zag de vrouw, die uit dezelfde richting aan kwam fietsen en rechtdoor wilde rijden, over het hoofd. De vrouw liep bij de aanrijding letsel op aan haar hoofd en rug. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De fiets en de auto raakten beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 29 jan -   23:21  
Aanhouding automobilist, Zierikzee
Zierikzee - Op de Weg naar de Val bij Zierikzee werd afgelopen nacht een 24-jarige Poolse automobilist aangehouden. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en moest nog een openstaand bedrag van 300 euro betalen. Ook bleek hij in het bezit te zijn van drie pillen, mogelijk verdovende middelen. De pillen zijn in beslag genomen en de man is naar Torentijd gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
di 29 jan -   23:19  
Goederen gestolen bij woninginbraak
Vlissingen - Maandagavond werd ingebroken in een woning in Batenburg in Vlissingen. Er werd een ruit vernield om binnen te kunnen komen, daarna werd de hele woning doorzocht. De bewoner mist een aansteker, diverse sleutels en persoonlijke papieren.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 28 jan -   01:27  
Teveel sneeuw op dak Vlissingen
Vlissingen - Zondag om 10.43 uur kwam er een melding binnen voor dienstverlening op het bedrijventerrein te Vlissingen. Ter plaatsen bleek het te gaan om te veel sneeuw op het dak van het gebouw waar een taxi dienst zit. De sneeuw is met behulp van de brandweer verwijderd van het dak. Het dak heeft wel schade opgelopen en zal maandag bekeken worden door een bedrijf voor daken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 jan -   23:36  
Auto in de brand te Vlissingen
Vlissingen - Een auto is zondagavond in Vlissingen door een felle brand verwoest. Rond 20:43 uur werd de brandweer van Vlissingen gealarmeerd om naar de Papegaaienburg te gaan. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de auto aan de voorkant volledig in brand. Met een straal hoge druk werd de brand gedoofd. Om de brand goed te kunnen blussen heeft de brandweer met een betonschaar de motorkap open geknipt. Mogelijk is kortsluiting de oorzaak van de brand.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 jan -   23:10  
Inbraken in Oostburg
Oostburg - Zaterdag 26 januari is ingebroken in vier woningen in Oostburg. Deze inbraken vonden plaats in de Schuttebochtlaan, 't Schuttebocht en De blikken tussen circa 15.00 uur en 22.00 uur. In een woning in de Schuttebochtlaan zijn geld en sieraden weggenomen. De andere gedupeerden moeten nog inventariseren wat is weggenomen. Bij de woning in De Blikken zijn de vermoedelijke daders overlopen door de bewoonster. Toen de vrouw bij haar woning aankwam liepen er twee mannen aan de zijkant van de woning. De vrouw sprak de mannen aan waarna zij vertrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 jan -   23:01  
Reeks diefstallen opgelost
Goes - Met de aanhouding van twee mannnen, 27 en 30 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Tholen en de gemeente Borsele, is een reeks diefstallen opgelost. Een gedupeerde zag eind 2012 zijn gestolen aanhangwagen op internet staan en waarschuwde de politie. depolitie is samen met de gedupeerde naar een bedrijf in Vlissingen gegaan waar de aanhangwagen is aangetroffen. Op het terrein van het bedrijf stonden vijf aanhangwagens welke van diefstal afkomstig waren. De 30-jarige man heeft tevens gereedschap uit een container gestolen in Nieuwdorp en is schuldig aan een autoinbraak in Nieuwdorp waarbij een navigatiesysteem is gestolen. Beide mannen worden verdacht van het stelen van diesel uit een geparkeerde vrachtwagen in Sint Philipsland in augustus 2012. Van drie aanhangwagens is de eigenaar opgespoord. de politieis nog op zoek naar de eigenaren van de twee afgebeelde aanhangwagens. De aanhangwagens zijn door de verdachten wel opgeknapt zodat ze moeten worden herkend aan specifieke kenmerken. Herkent u één van de aanhangwagens als uw eigendom? bel dan 0900-8844 of meld u bij het politiebureau in Goes.
Gemaakt door: Krukeltje
za 26 jan -   18:04  
Aanrijding Heinkenszand
Vanmiddag rond 16.45 vond er een aanrijding plaats op de Heinkenszandseweg - Eendvogelstraat te Heinkenszand. Een ambulance ging ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 jan -   14:39  
Liftopsluiting Middelburg
Middelburg - De brandweer van Middelburg is zaterdagochtend gealarmeerd voor een liftopsluiting in een gebouw aan de Touwbaan in Middelburg. Rond 08:56 uur belde een bewoner naar de meldkamer om te melden dat er een persoon in de lift vast zat. De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig 4530 zonder spoed ter plaatse. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om een bewoner van de flat. Na tien minuten was de bewoner uit de lift bevrijd waarna de brandweer weer terug kon keren naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 jan -   14:21  
Aanhoudingen wegens drugsbezit
Rilland - Bij De Poort in Rilland werden zaterdag tegen 00.30 uur drie mannen aangehouden wegens drugsbezit. Het gaat om twee mannen van 25 en 25 jaar, beiden afkomstig uit de gemeente Rucphen en een 27-jarige man uit Roosendaal. Tijdens surveillance in de omgeving van De Poort zagen agenten de auto staan met daarin de drie mannen. Bij het aanspreken van de drie zagen de agenten dat de gezichten twee van hen onder de witte poeder zaten. De derde had naast zich een tasje staan met hierin een gripzakje en was bezig om twee gripzakjes met wit poeder te verstoppen. De mannen werden alle drie aangehouden en de auto werd nader onderzocht. Hierin werden een fles met vloeistof, mogelijk GHB, een gripzakje met twee bootjes vermoedelijk harddrugs, een gripzakje met een henneptop en gruis en enkele tientallen lege en nieuwe gripzakjes aangetroffen. Alles werd in beslag genomen en de mannen zijn naar Torentijd gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 jan -   14:15  
Diefstal koper bij woninginbraak
Hulst - Vrijdag werd ingebroken in een woning in de Oude Polderstraat in Hulst. Men kwam de woning binnen door een, waarschijnlijk, onafgesloten deur. De bewoner had de woning 's ochtends vroeg verlaten. Bij thuiskomst 's middags rond 15.00 uur kwam hij tot ontdekking dat de leiding van de waterleiding, ongeveer tien meter koperen buis, vanaf de meterkast tot aan de CV op zolder was afgeknipt en weggehaald. Door de politie is een buurtonderzoek gehouden, maar dat heeft niets opgeleverd.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 25 jan -   17:12  
Ambulance vast in de sneeuw te Wolphaartsdijk
Vanmiddag rond 15.10 gingen twee brandweerwagens met spoed naar de Pietweg te Wolphaartsdijk om een ambulance te assisteren.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 jan -   16:37  
Buschauffeur mishandeld
Sint Maartensdijk - Bij de bushalte van Sint Maartensdijk werd donderdag tussen 18.00 en 18.30 uur een 33-jarige buschauffeur uit de gemeente Tholen door enkele jeugdige passagiers mishandeld. In de bus, die reed vanaf de richting Bergen op Zoom naar Tholen vielen enkele jongens meisjes lastig. De buschauffeur zei daar iets van en bij de bushalte op de Provincialeweg bij Sint Maartensdijk kwam het tot een woordenwisseling tussen de chauffeur en de jongens. Er ontstond daarna buiten een handgemeen waarbij de buschauffeur geslagen werd. De man liep letsel op in zijn gezicht, maar kon daarna wel gewoon zijn rit afmaken.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 jan -   16:29  
Twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal
Vlissingen - In een winkel in de Aagje Dekenstraat in Vlissingen werden donderdag tegen 16.30 uur twee Vlissingse vrouwen van 38 en 46 jaar aangehouden wegens winkeldiefstal. De vrouwen hadden even daarvoor in een winkel in de Lange Zelke een portemonnee gestolen en de eigenaar van de winkel ging naar hen op zoek. Ze bleken in een in de winkel in de Aagje Dekenstraat te zijn en werden daar door de politie aangehouden. De vrouwen hadden goederen bij zich die van diefstal uit zes andere winkels in het centrum van Vlissingen afkomstig waren. Zij zijn in verzekering gesteld en de gestolen spullen zijn terug naar de eigenaars.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 jan -   16:23  
Goederen gestolen bij woninginbraak
Vlissingen - Tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 08.00 uur werd ingebroken in een woning in de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Er werden een deur en een ruit geforceerd om binnen te kunnen komen, waarna de woning werd doorzocht. De bewoonster mist onder meer een camera met toebehoren, een laptop, filmmateriaal en persoonlijke papieren.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 jan -   16:17  
collecteren zonder vergunning
Zierikzee - In de Brauwstraat in Zierikzee heeft de politie vrijdag rond 13.00 uur een 48-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden wegens het collecteren zonder vergunning / oplichting. De man liep in de wijk Malta te collecteren voor een onduidelijk doel waarbij het vermoeden bestond dat de giften van de mensen uiteindelijk voor hemzelf bestemd waren. De politie voert een buurtonderzoek uit omtrent de wijze waarop de man de mensen bewoog tot afgifte van geld. Omdat er meerdere meldingen hierover bij de politie zijn binnengekomen, wordt nog onderzocht het om dezelfde persoon gaat als degene die de afgelopen dagen elders op Schouwen-Duiveland als 'collectant' actief was De 48-jarige man is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 jan -   13:43  
Mensen redden mensen
KNRM zeeland - Redders van de KNRM zijn vrijwel zonder uitzondering vrijwilligers. 24 uur per dag, 7 dagen per week kunnen de redders worden opgeroepen voor mensen in nood op het binnenwater of op zee. Nieuwe vrijwilligers zijn nodig om dit werk ook in de toekomst te kunnen blijven doen. De KNRM heeft onder meer reddingstations in Westkapelle, Veere en op Neeltje Jans. De kustwacht roept de redders op voor duikers, surfers of zwemmers in nood, boten in problemen of bijvoorbeeld voor medische evacuaties. De KNRM leidt iedere vrijwilliger op tot schipper. Opleidingen zijn er op het gebied van eerste hulp, communicatie, navigatie en techniek. Er zijn regelmatig oefenavonden. Uitgangspunt voor de KNRM is dat de boot binnen 10 minuten na alarmering moet kunnen varen - voor Neeltje Jans is dat 15 minuten. Dat betekent dat redders in de directe omgeving van een station moeten wonen of werken. De schippers van de KNRM reddingstations Neeltje Jans, Veere en Westkapelle zijn graag bereid meer te vertellen over de mogelijkheden. Hun contactgegevens staan op de website. Neeltje Jans, Veere, Westkapelle, 25 januari 2013
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 jan -   12:30  
Militair ingerekend na mishandeling portier
Oud-Vossemeer - Een 23-jarige militair uit Oud-Vossemeer is in de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 januari in de Arnhemse binnenstad aangehouden wegens mishandeling. De man zou een portier van een horecazaak hebben geslagen. Aanleiding tot de mishandeling zou het wangedrag van de militair zijn geweest in een horecazaak aan de Korenmarkt. De portier zette de man vervolgens de zaak uit waarna de man uit Oud-Vossemeer de portier in het gezicht sloeg. Bij de daarop volgende schermutseling grepen gewaarschuwde agenten in waarna de man werd aangehouden. Omdat hij militair bleek te zijn is hij voor verder onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.
Gemaakt door: 112zeeland
do 24 jan -   13:22  
moorden en overvallen stapelen zich op
Zeeland - Moord, doodslag en overvallen zorgden het afgelopen jaar voor opschudding in de relatief veilige Zeeuwse samenleving. Politie en justitie hadden hun handen vol aan de criminaliteit. Veel zaken konden worden opgelost en kwamen tot een afwikkeling voor de rechtbank. Maar lang niet alles. Een aantal kwesties vergt nog nader onderzoek en is noodgedwongen over de jaarwisseling heen getild. In sommige spraakmakende zaken loopt het spoor dood en ontspringen de daders vooralsnog de dans.
Gemaakt door: 112zeeland
do 24 jan -   13:17  
Lavare Horloge gestolen
Vlissingen - Op vrijdag 21 december 2012 vond op het Groenwoud in Vlissingen een straatroof plaats. Tijdens de straatroof is een horloge gestolen. Het betreft een witgouden horloge van het eigen merk 'Lavare' voorzien van 52 briljantjes dat in 1983 gekocht is voor een bedrag van 6000 gulden. Het horloge is onlangs voorzien van een nieuw uurwerk. Wie heeft dit horloge aangeboden gekregen of heeft informatie over de verblijfplaats hiervan.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 jan -   00:39  
Dodelijk ongeval op Tractaatweg
Sluiskil - Dinsdagochtend om ongeveer 09.30 uur is een ongeval gebeurd op de Tractaatweg ter hoogte van Sluiskil. Bij dit ongeval is een vrouw overleden. Omstreeks bovengenoemd tijdstip reed een vrachtauto over de Tractaatweg. Deze auto kwam van het bedrijf Dow Chemicals. Uit tegenovergestelde richting kwam een personenauto aanrijden. Deze raakte door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en reed frontaal tegen de vrachtwagen aan. Hierbij kwam de bestuurster van de personenauto om het leven. De bestuurster was een vrouw van 49 jaar oud. Zij was afkomstig uit de gemeente Hulst.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 jan -   00:35  
Handhaving oplossing voor afvalprobleem?
Hulst - Bij de inwoners van Hulst, en dan met name de omwonenden van de Poorterslaan, rezen het aantal klachten over de toename van zwerfafval de pan uit. Tussen de supermarkt en de scholen in die buurt lieten jongeren heel vaak lege blikjes, verpakkingen van snoep en chips en andere rotzooi achter. Dat ging de omwonenden dusdanig de keel uithangen dat zij zich hebben vervoegd bij de gemeente. In een overleg met de politie is dit probleem aan de kaak gesteld en is er gezocht naar een oplossing voor dit probleem.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 jan -   00:31  
Auto te water, Terneuzen
Terneuzen - Maandagmiddag rond 16.45 uur was hulp snel ter plaatse voor een automobilist die zijn auto gedeeltelijk het water had ingereden aan de Rosegracht in Terneuzen. Omdat het politiebureau ook aan die straat gevestigd is, konden agenten heel snel ingrijpen. De bestuurder van de auto reed, in een poging zijn auto te parkeren, iets te ver door en belandde daardoor met de voorkant van zijn auto in de gracht. De 68-jarige Terneuzenaar is door één van de agenten uit zijn auto gehaald, nadat deze gezekerd was en dus goed vast stond. Op het moment dat de agent het portier opende rook hij een alcohollucht. Daarom is een blaastest van de bestuurder afgenomen. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is onderzocht. Ook heeft een arts daar een bloedproef van de man afgenomen om te onderzoeken hoeveel alcohol de man genuttigd had. Hij is hierna naar huis gegaan en hoefde niet opgenomen te worden in het ziekenhuis. Het rijbewijs van de Terneuzenaar is ingenomen en er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De auto is weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 jan -   00:27  
66-jarige vrouw beroofd
Vlissingen - Maandagavond rond 18.30 uur liep een 66-jarige Vlissingse op straat in De Cirkel in Vlissingen. Zij hoorde iemand achter zich aan komen rennen en voelde ineens dat er hard aan haar tas gerukt werd. De vrouw hield de tas goed vast en de jongeman rende vervolgens door. Toen er een tweede jongen langs haar heen kwam rennen en eveneens hard aan haar tas trok, kwam de vrouw ten val en moest haar tas loslaten. Ook de tweede jongeman rende weg, met de tas van de vrouw. De Vlissingse kwam hard op straat terecht en door de val liep zij licht letsel op aan haar arm, hand en knie. In de tas zaten wat persoonlijke spullen en een portemonnee met een heel klein geldbedrag. Wie zijn deze straatrovers? de politie is op zoek naar deze twee straatrovers. Hebt u iets gezien dat ons kan helpen om deze zaak op te lossen? Dan wordt u vriendelijk verzocht te bellen met 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau. De beide jongens waren ongeveer 20 jaar oud en droegen allebei een grijze muts, een donkere jas en een grijze trainingsbroek. De één was blank en de ander lichtgetint.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 23 jan -   00:14  
Intensief jaar voor KNRM Breskens
Breskens - KNRM reddingstation Breskens heeft een bovengemiddeld druk jaar achter de rug. De bemanning is 72 keer uitgevaren voor een reddingactie, dit tegen 57 keer in 2011. Hierbij zijn 145 personen veilig aan wal gebracht. In tegenstelling tot andere jaren waren relatief veel acties buiten het zomerseizoen. In totaal is 49 keer uitgevaren voor de pleziervaart, 8 keer voor de beroepsvaart, 6 keer voor een zoekactie naar een vermist persoon en 8 keer voor een medische evacuatie.
Gemaakt door: Tommieboy
di 22 jan -   13:05  
Brand verwoest loods met auto's
Hoedekenskerke - Een loods met tweedehands auto's in Hoedekenskerke is dinsdag door brand voor een groot deel verwoest.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 21 jan -   18:10  
1,7 Kg henneptoppen in beslag genomen
Koewacht - In een woning aan de Nieuwstraat zijn maandagmorgen de restanten van hennepkwekerij aangetroffen. De hennepplanten waren net geoogst. Dit leverde 1,7 kilogram aan henneptoppen op, klaar voor de verkoop. De henneptoppen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De bewoner is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is hij vanmiddag weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 21 jan -   18:06  
Racemotor gestolen uit garage
Terneuzen - In de nacht van zondag op maandag is uit een garage aan de Merwedelaan een racemotor weggenomen. De diefstal werd vanmorgen rond 09.30 uur ontdekt door de eigenaar. Die zag dat de garagedeur van zijn garage openstond. Hij zag gelijk dat zijn motor, een blauw/witte Suzuki GSX R1000, verdwenen was. Deze stond op een motorlift omdat beide banden waren gedemonteerd. Hij mist niet alleen zijn motor maar ook nog een motortrailer en diverse gereedschappen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 21 jan -   17:51  
Inbreker overlopen in woning, Middelburg
Middelburg - De bewoner van een woning aan de Oude Koudekerkseweg werd maandag rond 05.45 uur wakker van 'vreemde' geluiden. Hij stapte uit bed en keek langs de trap naar beneden en zag een manspersoon staan. De bewoner rende de trap af de inbreker achterna, naar buiten. Daar zag hij dat drie mannen ervan door gingen. De bewoner zetten nog even de achtervolging in, maar gezien zijn luchtige kleding heeft hij deze snel gestaakt. Uit onderzoek bleek dat er uit de woning niets is weggenomen. Door een agent met een politiehond is in de omgeving nog gezocht naar de mannen maar dit had geen resultaat. Wel waren er duidelijke voetafdrukken te zien in de sneeuw. Deze maakten een spoor dat liep vanaf de Langevieleweg/Banckertstraat/Koninginnelaan/Oude Koudekerkseweg/Nachtegaalstraat/Adelaarstraat. Opvallend is dat deze mannen opvallend veel woningen hebben bekeken. Woninginbraak Vlissingen Afgelopen zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Rosenburglaan. Tijdens afwezigheid van de bewoonster, tussen 15.00 en 16.30 uur, vond de inbraak plaats. De hele woning werd doorzocht. Voor zover bekend zijn er sieraden weggenomen met een nog onbekende waarde.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 21 jan -   17:43  
35-jarige automobilist rijbewijs kwijt
Terneuzen - Zondagmiddag is het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige automobilist uit Terneuzen. Hij meldde zich rond 15.30 uur op het politiebureau in Terneuzen. Daar vertelde hij dat hij even daarvoor op de Oude Vaart tegen een tweetal auto's was gereden. Hij was eerst naar huis gereden maar besloot zich toch maar te komen melden. Door de dienstdoende agent werd bij hem een alcohollucht geroken. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij ter plaatse inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 jan -   16:10  
Openlijke geweldpleging bij H.A.P. Zierikzee
Zierikzee - Rond 03.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag werd bij de politie een melding gedaan dat er twee jongens vernielingen aan het plegen waren bij het ziekenhuis c.q. de huisartsenpost in Zierikzee, aan de Koning Gustaafweg.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 jan -   16:06  
Tand kwijt na mishandeling
Goes - Surveillerende agenten werden zaterdagnacht op de Grote Markt in Goes aangesproken door een man die er niet heel florissant uitzag. De man miste een tand en zijn gezicht was bebloed.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 jan -   15:04  
Auto in de sloot
Grijpskerke - Zondag rond 07:18 uur zijn de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval. Op de Middelburgseweg te Grijpskerke was een bestuurder in de sloot gereden met de auto. De oorzaak hier van was een glad wegdek. De bestuurder is met lichte verwondingen naar het zieken huis gebracht.
za 19 jan -   18:57  
Brand Rookstraat Westkapelle
Westkapelle - Om 18.30 uur werd er brand ontdekt in een woning aan de Rookstraat te Westkapelle. Hiervoor werd direct de brandweer gealarmeerd. Snel nadat het eerste korps op de plaats des onheils was, werden het korps Domburg, de ladderwagen uit Middelburg en de watertankwagen uit Serooskerke, met spoed ter assistentie gevraagd. Ook zijn medewerkers van gemeentewerken Veere opgeroepen, om pekel te strooien.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 jan -   13:25  
Teveel op? Rijbewijs kwijt
Sluis - In Sluis hebben agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs van twee automobilisten in moeten vorderen omdat zij teveel gedronken hadden en tòch in hun auto waren gaan rijden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 jan -   22:36  
Aanhoudingen wegens gijzeling en mishandeling
Middelburg - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.10 uur zijn, in een woning aan de Westerscheldestraat in Middelburg, drie Middelburgers (van 21, 32 en 38 jaar oud) aangehouden wegens gijzeling en mishandeling. De mannen worden ervan verdacht vanaf afgelopen dinsdag een 23-jarige man uit Middelburg, tegen zijn wil, te hebben vastgehouden in een woning aan de Westerscheldestraat in Middelburg. In de dagen dat het slachtoffer werd vastgehouden is hij opgesloten en herhaaldelijk mishandeld. Het slachtoffer en de drie verdachten zijn bekenden van elkaar. De drie mannen zijn in verzekering gesteld. In de woning aan de Westerscheldestraat is de afdeling Forensisch Onderzoek al de hele dag bezig met technisch onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 jan -   22:34  
Vrouw beroofd van tas
Vlissingen - Op de Cirkel werd donderdag rond 17.30 uur een 27-jarige Vlissingse vrouw beroofd van haar tas. De vrouw fietste over de Cirkel en haar tas hing aan het stuur. Zij moest even stoppen omdat een 4-jarige kindje achterop haar aandacht vroeg. Op dat moment kwam uit de richting van de Dreesstraat een man op de fiets aanrijden. Hij pakte de tas van het stuur en reed er mee weg in de richting van de Troelstralaan. In de tas zat een portemonnee met daarin enkele tientallen euro's en persoonlijke papieren.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 jan -   22:33  
OM eist 9 jaar cel voor schietpartij in Terneuzen
Terneuzen - De advocaat-generaal (OM) in ’s Hertogenbosch heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van negen jaar geëist tegen een 28-jarige verdachte uit Terneuzen. De man zou op 13 februari 2011 in Terneuzen drie mensen hebben neergeschoten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 jan -   21:11  
Meisje (14) zwaargewond bij aanrijding Middelburg
Middelburg - Donderdag 17 januari 2013 rond 14.50 uur is nabij de Schroebrug in Middelburg een 14-jarig meisje zwaargewond geraakt. Het meisje stak met haar fiets de weg over komende vanaf de richting van het station. Uit diezelfde richting kwam een vrachtwagenchauffeur. Deze bestuurder wilde rechtsaf de brug over maar kwam daarbij in aanrijding met het meisje. Ze is naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. De afdeling VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) van de politie doet onderzoek naar de oorzaak. Het kruispunt wordt geregeld middels verkeerslichten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 jan -   23:29  
Terneuzenaar aangehouden na bedreiging met wapen
Terneuzen - Dinsdag 15 januari jl. is een 20-jarige Terneuzenaar aangehouden voor bedreiging met een wapen. Hij wordt ervan verdacht maandagavond een 52-jarige plaatsgenoot te hebben bedreigd met een wapen. Deze heeft daar aangifte van gedaan. Naar aanleiding hiervan is een onderzoek ingesteld. In eerste instantie werden twee Terneuzenaren van 20 jaar aangehouden. Na verhoor is één van hen dezelfde dag nog in vrijheid gesteld. De andere zit nog vast voor verder onderzoek. Inmiddels is ook het wapen aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 jan -   23:21  
Grote stijging woninginbraken op Schouwen-Duiveland
Schouwen-Duiveland - Op Schouwen-Duiveland is een grote stijging van het aantal woninginbraken en de politie waarschuwt de bewoners om alert te zijn en verdachte situaties onmiddellijk te melden. Gekeken naar de laatste jaren waren er 147 woninginbraken in 2010, in 2011 waren er 135 en in 2012 bedroeg het aantal 204: een duidelijke stijging. Vooral in de laatste maanden van 2012 steeg het aantal woninginbraken explosief.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 jan -   23:17  
Vier hennepkwekerijen ontmanteld
Tholen - Op het eiland Tholen zijn vandaag vier hennepkwekerijen aangetroffen en ontmanteld. Dit naar aanleiding van anonieme tips. Als eerste werd vanmorgen in een woning aan de Hoogstraat in Tholen een kwekerij van 105, nagenoeg oogstrijpe, planten ontmanteld. In het pand was niemand aanwezig. In Sint Philipsland werden vanmorgen twee kwekerijen ontmanteld. In een woning aan de Achterstraat werd een kwekerij van 520 oogstrijpe hennepplanten ontruimd. De bewoner is aangehouden en na verhoor en opmaken van proces-verbaal inmiddels weer in vrijheid gesteld. Even later werd een kleine kwekerij van 20 nagenoeg oogstrijpe planten ontdekt in een woning aan de Deldensestraat. Hier was niemand aanwezig.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 jan -   23:15  
Diefstal uit woning in Kruiningen
Kruiningen - Tussen dinsdagochtend 08.15 uur en dinsdagmiddag 15.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Rijksweg in Kruiningen. Uit de woning zijn geld en een laptop weggenomen. Om binnen te komen is een ruit vernield.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 jan -   23:13  
Aanhouding wegens diefstal vrachtauto
Rilland - Dinsdagavond rond 23.10 uur is, aan de Oude Rijksweg in Rilland, een 35-jarige man uit Roosendaal aangehouden wegens diefstal van een vrachtauto. Rond 21.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat er bij een bedrijfspand aan de Kleverskerkseweg in Middelburg een vrachtauto werd weggenomen. Direct na deze melding is door meerdere politievoertuigen gezocht naar de vrachtauto. In de omgeving van Rilland zagen agenten het voertuig rijden. Na een korte achtervolging stopte de vrachtauto aan de Oude Rijksweg in Rilland. De bestuurder sprong uit het voertuig en rende weg. Het gebied werd afgezet en met een politiehond is gezocht naar de verdachte. Met behulp van de politiehond is de man aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 16 jan -   23:11  
Gewapende overval Vogelwaarde opgelost
Vogelwaarde - De gewapende overval op een woning in de Elzenstraat in Vogelwaarde, 26 december 2012 rond 23.30 uur, is opgelost. De politie heeft, behalve een groot onderzoek en een buurtonderzoek, in totaal vijf verdachten gehoord, alsmede de diverse getuigen en er zijn meerdere bekentenissen afgelegd. Op donderdag 3 januari 2013 werd een 27-jarige man uit de gemeente Hulst in zijn woning aangehouden; op dinsdag 8 januari 2013 volgde de aanhouding van een 24-jarige man uit Terneuzen. Ook deze man werd in zijn woning aangehouden. Deze twee mannen zitten nog vast. De andere drie verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.
di 15 jan -   01:18  
Sneeuw overlast in Nederland
Nederland - Minder treinen, lange files, en problemen met het openbaar vervoer. Dit zijn de problemen die men dinsdag vanwege de sneeuw verwacht. Ondanks de inzet van veel strooi en schuifmaterieel door Rijkswaterstaat, was het vannacht op de A58 stapvoets rijden, door grote overlast van stuifsneeuw.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 jan -   23:30  
Nadine Matena vermist
Kamperland - Sinds 12 januari ’13 te Kamperland. Nadien heeft een slank postuur. Ze droeg op het moment van verdwijning, een zwarte gewatteerde jas, tot net op de heupen, zonder capuchon, een zwart sportvest met capuchon met fluoriserend roze binnenkant, een blauwe skinny ribbroek (of zwarte joggingbroek), gouden Adidas sneakers en oorbellen met diamantjes. Een ieder die informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met: Regiopolitie Zeeland-West-Brabant, tel. 0800-6070. Gegevens: Roepnaam: Nadien Geboortedatum: 12-04-1997 Leeftijd: 15 jaar Lengte: 170 cm Haarkleur: Bruin Oogkleur: Bruin Geslacht: Vrouw
ma 14 jan -   20:02  
Kind te water in Arnemuiden
Arnemuiden - Walcherse hulpdiensten geactiveerd voor drenkeling aan de Hengst te Arnemuiden. De gezamelijke politiemeldkamer Brabant / Zeeland kreeg om ongeveer 16.10 uur de melding dat er een kind te water was geraakt bij de Hengst in Arnemuiden. Hierop werd groot alarm geslagen. Snel werd bekend dat het kind inmiddels al op het droge was, en door buurtbewoners opgevangen was. De ambulancemedewerkers hebben het slachtoffer onderzocht, en na onderzoek bleek dat het kind geen letsel had opgelopen.
zo 13 jan -   23:43  
Brand bij busstation Middelburg
Middelburg - Om 18.20 uur werd de Middelburgse brandweer van de post Stomenweg gealarmeerd voor een buitenbrand bij het busstation aan de Kanaalweg te Middelburg. Hier was wat afval in de brand geraakt. Nog voor de brandweer gearriveerd was, had men het vuurtje geblust. De brandweer heeft het bushokje gecontroleerd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 jan -   14:42  
Hennepkwekerij ontmanteld in Kapelle
Kapelle - Vrijdag 11 januari omstreeks half elf, is in een pand aan de Handelsweg in Kapelle een hennepkwekerij ontmanteld. Op de eerste verdieping trof men een inwerkingzijnde kwekerij aan. Het betrof een kweekruimte met daarin 210 planten en 2 kweektenten met hierin respectievelijk 32 en 16 planten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 jan -   14:34  
Woninginbraken in Zeeland
Zeeland - Tussen vrijdag en zondag werden in Zeeland verschillende woninginbraken gepleegd. Vrijdag rond 19.30 uur werd in een woning in de Grevelingenstraat ingebroken. De daders werden door de thuiskomende bewoners overlopen. Zij hebben de inbrekers nog achtervolgd, maar niet meer kunnen inhalen. De daders hadden het slot van een van de deuren vernield en de woning doorzocht. De bewoners missen sieraden en enkele honderden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 jan -   14:22  
Vals geld in Goes aangeboden
Goes - In de nacht van zaterdag op zondag, werd in diverse horecagelegenheden in het centrum van Goes, vals geld aangeboden. Er werd gepoogd om te betalen met valse biljetten van vijf en twintig euro. Drie personen werden betrapt door het horecapersoneel en vervolgens door de politie aangehouden.
zo 13 jan -   14:05  
Kapelle, Schoorsteenbrand
Kapelle - Om enige minuten voor twee uur werd er in een woonboerderij, in de Ooststraat te Kapelle brand in de schoorsteen geconstateerd. Hiervoor werd de plaatselijke brandweer gealarmeerd, die direct assistentie van de ladderwagen uit Goes kreeg.
za 12 jan -   16:02  
Jacht vast op Veersemeer
Veersemeer - Om 15.49 uur werd de K.N.R.M. bemanning van de reddingboot Oranje (station Veere) opgeroepen, om hulp te verlenen aan het motorjacht Crozon, wat in het Veersemeer ter hoogte van de "Haringvreter" was gestrand. Na een "touwtje" overgegooid te hebben, trok de reddingboot het jacht probleemloos los. Om 16.30 uur einde aktie.
za 12 jan -   11:48  
Meanderlaan Middelburg brand
Middelburg - Om 11.26 uur is de brandweer van de post Torenweg Middelburg uitgerukt naar de Meanderlaan. Dit maal voor een brand, waarbij een persoon brandwonden heeft opgelopen.Nadat eerst de motorambulance er naar toe gedirigeerd werd, is de persoon later door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
vr 11 jan -   23:46  
Scooterbrand Oost-Souburg
Oost-Souburg - Om 23.36 uur was er wederom een brandmelding voor het brandweerkorps Stadsgewest Vlissingen-Middelburg. Nu moesten de mannen van de post Souburg in actie komen.Op het Buitenhavenpad stond een scooter in de brand, die niet meer te redden viel.
vr 11 jan -   23:16  
Brand Meanderlaan Middelburg
Middelburg - Vrijdagavond om 23.10 uur, werden de vrijwillige brandweerlieden van de Torenweg en Stromenweg gealarmeerd voor een binnenbrand in een flat aan de Meanderlaan te Middelburg. Hier stonden een afvalcontainer en een stortkoker in brand. De kleine brand met veel rookontwikkeling was snel onder controle. De brandweer heeft het complex geventileerd.
vr 11 jan -   21:44  
Aanrijding Middelburg
Middelburg - Op de Oude-Vlissingseweg onder de rook van Middelburg, is een auto op een niet voorrang verlenende tractor gebotst.Na de aanrijding kwam er "rook" uit de auto. Hiervoor werd de brandweer gealarmeerd, bij aankomst werd direct vastgesteld dat er geen rook maar stoom van het koelsysteem naar buiten kwam. De auto is zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 11 jan -   18:51  
Tweede verdachte aangehouden voor overval woning Vlissingen
Vlissingen - Op 8 januari jl. is in zijn woning in Roosendaal, een 22-jarige man aangehouden als tweede verdachte van een woningoverval in Vlissingen. Op 4 december vorig jaar werd de eerste verdachte aangehouden, eveneens een 22-jarige Roosendaler. Zij worden ervan verdacht op 16 september vorig jaar een overval te hebben gepleegd op een woning in de Van Karnebeekstraat in Vlissingen. In de woning was een soort sportzaak gevestigd, waar hoofdzakelijk trainingspakken van bekende voetbalteams werden verkocht. Bij de overval werden geld en trainingspakken buitgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 11 jan -   14:04  
Tas geroofd van vrouw,Vlissingen
Vlissingen - Een 33-jarige Middelburgse vrouw is donderdag om ongeveer 18.30 uur van haar tas beroofd op het fietspad aan de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen. De vrouw was onderweg naar huis toen er naast haar een rode Fiat Panda stopte. In de auto zaten twee mannen. Uit de auto stapte een man die haar tas weggriste. De onbekende man stapte hierna weer in de auto, die reed vervolgens weg. Gelukkig had de vrouw de tegenwoordigheid van geest om het kenteken van de auto te onthouden. Dat is via een burgernetbericht verspreid.
do 10 jan -   21:11  
Ongeval scooterrijdster
Middelburg - Rond 21.00 uur zijn twee ambulances, van de post Stromenweg, met spoed naar de Schroebrug gereden. Op deze brug is een ongeval met een scooterrijdster gebeurd. De jongedame is tegen een GESLOTEN slagboom van de brug gereden en hierdoor van haar scooter "gelanceerd" Ze is door de ambulancemedewerkers, met een schepbrancard opgepakt, dit betekend mogelijk rugletsel. Men had geruime tijd nodig om het slachtoffer te stabiliseren, alvoorens het vervoer naar het ziekenhuis aanving. Een tussen de Stationsbrug en Schroebrug liggend schip had door het ongeval enige vertraging.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 jan -   19:15  
Burgernet actie Vlissingen (gestopt)
Vlissingen - Graag uitkijken naar rode Fiat Panda met kenteken HZ-NZ-78 i.v.m. een beroving zojuist gepleegd in Vlissingen. Heeft u informatie? Bel 0800-0011 Rode Fiat Panda is aangetroffen. geen idee waar. Actie gestart: donderdag 10 januari 2013 18:55:11 Actie gestopt: donderdag 10 januari 2013 20:00:23
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 jan -   15:41  
Marelco sluit service contract met Connexxion ambulancezorg
Nederland - Marelko Benelux B.V. heeft een servicecontract ondertekend met Connexxion Ambulancezorg. Marelko gaat onder meer het (preventief) onderhoud uitvoeren van alle beveiligingsapparatuur die nodig is voor de hulpverlening zoals van de zwaailichten en geluidssignalen. Connexxion Ambulancezorg is met zo’n 120 hulpverleningsvoertuigen, en een marktaandeel van vijftien procent, de grootste in haar sector in ons land.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 jan -   15:39  
Vechtpartij in supermarkt
Terneuzen - Woensdagmiddag om ongeveer 15.00 uur kregen agenten in Terneuzen een melding van een vechtpartij in de Lidl aan de Alvarezlaan. Met spoed zijn de agenten naar de supermarkt gereden, omdat er volgens de melder sprake was van een vuurwapen. In een rij bij de kassa's was tussen klanten een ruzie ontstaan. Waar de ruzie over ging is niet bekend. Deze mondde uit in een vechtpartij. Een 26-jarige man uit de gemeente Terneuzen is bij de vechtpartij geslagen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Verdachten aangehouden Toen de agenten ter plaatse kwamen hebben zij twee verdachten aangehouden. Dit betroffen een 30-jarige man en een 22-jarige man, allebei afkomstig uit Terneuzen. Zij zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zijn in verzekering gesteld. De twee verdachten zitten nog steeds vast. De politie stelt een onderzoek in. De 26-jarige man is naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld aan zijn verwondingen. Na behandeling kon hij weer naar huis.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 jan -   15:33  
Bromfietser gewond bij aanrijding
Kapelle - Donderdagmorgen om ongeveer 08.15 uur is een 17-jarige bromfietser gewond geraakt na een aanrijding op de kruising Smokkelhoekweg / Kloosterweg in Biezelinge. De jongen werd aangereden door een automobilist die de jongen over het hoofd zag.
do 10 jan -   00:50  
Poes Fiona Middelburg gered
Middelburg - Na diverse pogingen o.a. door de brandweer en reddingsbrigade, is het gelukt om met een vangkooi de poes te redden. Deze was in de onderaardse gewelven, van de oude getijdenmolen bij de Stadschuur in Middelburg terecht gekomen en durfde hier zelf niet meer uit te komen.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 9 jan -   15:27  
Omgeving gevangenis Middelburg afgezet
Middelburg - De politie heeft woensdag de omgeving van een gevangenis in Middelburg afgezet na een anonieme melding.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 jan -   23:41  
Vrouw aangehouden na mishandeling
Stavenisse - Maandagavond, 7 januari is een vrouw aangehouden wegens mishandeling en huisvredebreuk. De vrouw, 42 jaar en afkomstig uit de gemeente Tholen, drong rond 21.30 uur een woning in Stavenisse binnen en sloeg de bewoners met een voorwerp. Ook vernielde zij huisraad in de woning. De bewoners, een 53-jarige man en een 40-jarige vrouw, zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. De oorzaak ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 jan -   23:38  
Dronken vrachtwagenbestuurder aangehouden
Middelburg - Op de Ampèreweg in Middelburg is maandag even na 18.00 uur een 43-jarige dronken Poolse vrachtwagenbestuurder aangehouden. Agenten van het KLPD zagen de man in zijn vrachtwagencombinatie (trekker + oplegger) slingerend over de A58 rijden. De man werd gestopt en daarna aangehouden op een parkeerhaven op de Ampèreweg in Middelburg. Op het politiebureau in Middelburg werd een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de chauffeur bijna 5x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de Poolse bestuurder werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 14 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 jan -   23:36  
Vlissinger aangehouden
Vlissingen - Een 29-jarige Vlissinger is dinsdag om 01.30 uur door de politie op de Edisonweg in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van diefstal van verkeersborden. In zijn auto werden drie verkeersborden aangetroffen. Ook lagen er in zijn auto enkele op drugs (speed, hasj) gelijkende stoffen. Deze stoffen worden nog nader onderzocht. De borden en de op drugs gelijkende stoffen zijn in beslag genomen en de man is naar Torentijd gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 7 jan -   01:07  
Ongeval A58 Kapelle
A58 - Maandag om 00:30 uur is op de A58 tussen Schore en Kapelle een auto in de midden berm van de weg beland. De auto ligt op zijn dak. De bestuurder is uit de auto gehaald en overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is totalloss, en zal door een berger worden weg gesleept. Hoe dit eenzijdig ongeval kon plaatsvinden is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 7 jan -   00:00  
Zoekactie Hoek (beeindigd)
Hoek - Op dit moment is de politie in Hoek op zoek naar een vermiste vrouw . Zij is 63 jaar oud en sinds vanmiddag half 6 niet meer gezien. Mevrouw is vertrokken uit haar woning in de Irisstraat. Haar familie maakt zich ernstige zorgen, hopelijk wordt zij snel gevonden. Signalement: een grote vrouw met kort grijs haar, ze draagt een rode trui en donkere spijkerbroek. Is zonder jas weggegaan. Als u de vrouw aantreft, wilt u dan bellen met 09008844?
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 jan -   18:47  
Poes nog steeds vast, Middelburg
Middelburg - Donderdagavond heeft de eigennaresse van haar huisdier alarm geslagen, om dat dit voor het laatst gezien was bij het voormalig gemaal bij de Stadsschuur te Middelburg. Later blijkt dat de poes al 14 dagen weg was. De brandweer van Middelburg is terplaatse gekomen om de poes te redden. Eenmaal in de poort van het gemaal aangekomen met een rubberbootje was de poes niet meer te zien, en moest de reddingsactie gestaakt worden. Echter was het dier zaterdag en zondag weer gehoord in het gangenstelsel. Zondagmiddag probeerde de padvinders, de poes te reden maar het lukte hun ook niet. Zodra de poes weer gehoord of gezien wordt, gaat men kijken hoe of wat er verder gedaan wordt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 jan -   17:17  
Burgernet actie Axel beeindigd
Axel - De politie is op zoek naar het volgende witte Chevrolet camper. Kenteken: 76ZFF3. Rond 13.30 uur is de bestuurder met de camper in overspannen toestand uit Axel vertrokken. Heeft u informatie? Bel 0800-0011 (Actie gestart: zondag 6 januari 2013 16:40:11) De camper is rond 18.00 uur aangetroffen, en de Burgernet actie beeindigd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 jan -   15:49  
Autospiegels vernield in Oostburg
Oostburg - Zondagmorgen, 6 januari is ontdekt dat er in de Nieuwstraat in Oostburg autospiegels zijn vernield. Van tien geparkeerde auto's zijn de autospiegels aan de stoepzijde vernield. Van één auto is het kenteken weggenomen. In tuinen en bosjes zijn de spiegels en het kenteken terug gevonden. De politie zoekt getuigen van deze vernielingen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 jan -   14:03  
Kerstboom verbranding Koudekerke
Koudekerke - Zaterdagavond was de jaarlijkse kerstboomverbranding weer te doen in Koudekerke. Ieder jaar worden er een berg kerstbomen verzameld om in brand te steken. Vanavond omstreeks half acht ging de stapel kerstbomen in brand. De brandweer van Koudekerke assisteerde tijdens de kerstboomverbranding. fotos volgen zo.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 jan -   12:35  
21 wapens in beslag genomen in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdagochtend is rond 02.55 uur is op de hoek Nieuwendijk/Bellamypark in Vlissingen een 24-jarige Vlissinger van Marokkaanse afkomst aangehouden. Hij bleek in bezit van een taser en een vlindermes welke in beslag zijn genomen.
za 5 jan -   20:06  
Brand Middelburg
Middelburg - Om 20.00 uur werd bij de meldkamer van de Zeeuwse brandweer een melding gedaan betreffende een binnenbrand in een woning aan de Roozenburglaan te Middelburg. Van de posten Torenweg en Stromenweg, rukten de autospuit en de ladderwagen uit. De badkamer op de 1e etage is volledig uitgebrand. Bij de brand zijn geen personlijke ongelukken gebeurd, wel hebben de vrijwilligers van de dierenambulance zich over de huisdieren ontfermd.
za 5 jan -   15:56  
Ongeval met beknelling N57.
Middelburg - Om 15.45 uur zijn brandweer en ambulancedienst van Middelburg gealarmeerd voor een ongeval op de N57 Havenpoortweg, een personenauto is in de sloot beland. Even later werdt ook het traumateam uit Rotterdam gealarmeerd, maar deze werd tijdens hun vlucht boven Zierikzee gecanceld. update Door nog onbekende oorzaak raakte een 30-jarige Middelburger van de weg.De man is per ambulance met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een bloedonderzoek zal uitwijzen of alcohol een rol speelt bij dit ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
za 5 jan -   15:10  
Schipper vaart door na aanvaring
Tholen - Een schipper van een Duits containerschip is vannacht na een aanvaring op het Rijn-Scheldekanaal ter hoogte van de Thoolsebrug omstreeks 01.30 uur doorgevaren. Hij voer kop op kop tegen een tanker geladen met stookolie. Het Duitse containerschip vervoerde gevaarlijke stoffen en moest hiervoor twee kegels voeren. Medewerkers van Rijkswaterstaat hebben het Duitse schip op het Hollands Diep opgevangen. De Waterpolitie stelt een onderzoek in. Ondanks de aanvaring en de schade die hierdoor ontstond is er geen gevaar geweest voor de omgeving.
Gemaakt door: 112zeeland
za 5 jan -   15:01  
Koperdieven op heterdaad betrapt
Terneuzen - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee Litouwers van 23- en 37 jaar op heterdaad betrapt bij de diefstal van koper. Omstreeks 01.45 uur was melding gedaan dat er werd ingebroken bij een bedrijf aan de Ambachtsstraat in Terneuzen. Agenten gingen direct ter plaatse alsmede een medewerker van het bedrijf, die het hek naar het terrein opende. Op het bedrijfsterrein zagen ze twee personen lopen die wegvluchtten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 5 jan -   14:59  
Auto weg na woninginbraak
Goes - Aan de 's Heer Hendrikskinderendijk in Goes is afgelopen vrijdag tussen 03.00 en 11.00 uur ingebroken in een woning. Aan de achterzijde van de woning werd een ruit geforceerd waarna uit het pand diverse spullen werden weggenomen. Onder andere een televisie en de autosleutels waarna vervolgens de auto die voor de deur stond, werd ontvreemd. De auto is een grijze Citroën C4 coupé met het kenteken 09-ZD-HT.
Gemaakt door: 112zeeland
za 5 jan -   01:21  
Kerstboomverbranding
Middelburg - Vrijdagavond was er op het grasveldje het Seispark in Middelburg een kerstboomverbranding. De kerstboomverbranding was een initiatief van de Stichting Griffioen 'De Wijk'. De kerstbomen werden door wijkbewoners verzameld en opgestapeld. Na controle door de brandweer dat alles veilig was, kon de stapel kerstbomen aangestoken worden. Er waren veel wijkbewoners naar het park gekomen om de verbranding te bekijken.
vr 4 jan -   22:29  
Autobrand Vlissingen
Vlissingen - Om 22.25 uur is de Koudekerkse brandweer opgeroepen voor het blussen van een autobrand in de wijk Bossenburg te Vlissingen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 3 jan -   14:56  
Lichaam aangetroffen in sloot
Sint Maartensdijk - Rond het middaguur is een lichaam aangetroffen in de sloot langs de Provincialeweg in Sint Maartensdijk. Bekeken wordt of het slachtoffer de vermiste Valerie Rust uit Sint Maartensdijk is. Deze 72-jarige vrouw was sinds gisteren vermist. Ingezette speurhonden en politiehelikopter hebben woensdag de hele middag en avond naar haar gezocht, maar haar niet aangetroffen. Nog voor de zoekaktie vandaag begon is het levenloze lichaam van mevrouw Rust door twee wandelaars aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 3 jan -   14:14  
Verdachte aangehouden voor overval woning
Vogelwaarde - Vandaag, woensdag 3 januari is in zijn woning één van de overvallers aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit de gemeente Hulst. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Woensdag 27 december 2012 om ongeveer 23.00 uur is een bewoner van de Elzenstraat in zijn huis overvallen. De bewoner was alleen toen er plotseling twee mannen in zijn woning stonden. Hij werd bedreigd door de mannen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Meteen nadat de overval (om ongeveer 23.30 uur) bij de politie was gemeld zijn agenten uit de surveillancedienst een onderzoek gestart. De technische recherche is ter plaatse geroepen om sporenonderzoek te doen, tactisch rechercheurs zijn naar de plaats delict gekomen om onderzoek te doen en diverse agenten zijn in Vogelwaarde op zoek gegaan naar de overvallers. Ook is er met een speurhond gezocht.
Gemaakt door: 112zeeland
do 3 jan -   14:06  
Verdachte aangehouden voor straatroof
Terneuzen - Op woensdag 2 januari jl. is een tweede verdachte aangehouden voor een straatroof die werd gepleegd op donderdag 27 december 2012. Het gaat om een 37-jarige Terneuzenaar. Kort na de straatroof werd al een 21-jarige Terneuzenaar aangehouden. In de nacht van 27 december 2012 werd een 25-jarige Terneuzenaar op de Herengracht mishandeld door het tweetal, ze wilden geld van het slachtoffer. Enkele vrouwen die in zijn gezelschap waren, moesten hun portemonnee afgeven. Beide verdachten zitten nog vast
Gemaakt door: 112zeeland
wo 2 jan -   23:28  
KNRM kijkt terug op een bewogen jaar
Zeeland - Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) kijkt terug op een bewogen jaar. De reddingstations kwamen samen 176 keer in actie, waarbij aan enkele honderden mensen daadwerkelijke hulp werd geboden. De meest in het oogspringende actie was de hulpverlening op 5 en 6 december ll , naar aanleiding van de aanvaring tussen de Corvus J. en de Baltic Ace, 60 km uit de Zeeuwse kust.
wo 2 jan -   22:01  
Arnemuiden Ongeval A 58
Arnemuiden RW 58 - Om 21.27 uur werd een ambulance gevraagd bij een ongeval op de A 58 ter hoogte van Arnemuiden. Een minuut er na werd nog een ambulance gevraagd, gezien de ernst van het ongeval werden nog een derde ambulance en de brandweer van Arnemuiden en 's Heer Arendskerke ter assistentie op geroepen. Om 22.10 uur is de eerste ambulance met spoed naar het ziekenhuis te Goes gereden. Bij het ongeval waren meerdere personen betrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
di 1 jan -   21:03  
Vrouw aangereden tijdens oversteken
Terneuzen - Een 78-jarige vrouw uit Terneuzen is maandagavond gewond geraakt, nadat ze was aangereden door een personenauto. De vrouw stak rond 18.30 uur de Serlippensstraat over. Zij liep op de zebra, op het zelfde moment, dat een 19-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen naderde. Deze remde maar gleed door het natte wegdek door en kon een aanrijding met de vrouw niet voorkomen. De vrouw kwam ten val en liep een pijnlijke schouder op. Ze is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek dat haar schouder uit de kom was. Deze is gezet waarna ze het ziekenhuis weer kon verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 1 jan -   21:00  
Man aangehouden voor bedreiging
Wolphaartsdijk - Een 38 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is maandagavond rond 19.00 uur aangehouden in Wolphaartsdijk. Hij wordt ervan verdacht een 46 jarige vrouw in haar woning te hebben bedreigd met een mes. De vrouw is daarna de tuin in gevlucht. De man is ter plaatse aangehouden door agenten. Hij was behoorlijk dronken en probeerde de agenten nog te bijten. De man is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. De bedreiging vond plaats in de relationele sfeer.
Gemaakt door: 112zeeland
di 1 jan -   20:43  
Domburgse Nieuwjaarsduik
Domburg - Op het strand Noordduine te Domburg vond vandaag voor de zesde keer de nieuwjaarsduik plaats. In totaal 310 mensen trapten het nieuwe jaar af met een duik in zee. De omstandigheden waren gunstig te noemen, zo lag de temperatuur van het zeewater met ongeveer 8 graden celcius relatief hoog. Wel zorgde een noordwestenwind voor een lagere gevoelstemperatuur.
Gemaakt door: 112zeeland
di 1 jan -   19:31  
Overzicht incidenten jaarwisseling 2012 - 2013
Zeeland - Tijdens de jaarwisseling in Zeeland, zijn over de hele dag veel meldingen bij de gezamenlijke meldkamer van Politie, Brandweer en Ambulance binnengekomen. Het betreft hier met name meldingen van vuurwerkoverlast, vernielingen en brand. Veiligheidsregio Zeeland: De Veiligheidsregio kreeg 105 meldingen binnen waarbij de brandweer ingezet is. De omvangrijkste inzetten betroffen twee branden in Vlissingen en een in Yerseke. In Vlissingen werd om 20.35 uur brand gemeld in een leegstaand pand aan de Oude Markt. Bij de bestrijding werden twee tankautospuiten en een redvoertuig ingezet. Om de brandhaarden goed te kunnen bereiken diende een deel van het dak te worden opengebroken. Om 22.15 uur keerde het laatste voertuig terug naar de kazerne. Om 5.50 uur werd brand gemeld bij een horecagelegenheid aan de Walstraat. Uit de bovenliggende woning werden drie personen gered. De drie geredde personen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld en hebben in overleg met de gemeente tijdelijk onderdak in een hotel gevonden. Voor de bestrijding van de brand zijn 3 blusvoertuigen en een redvoertuig ingezet. Omdat er tussen de vloeren en plafonds vuurhaarden waren diende veel breekwerk te worden verricht om deze te kunnen blussen. Twee naastgelegen panden liepen eveneens schade op. De brandweer werd om 03.15 uur gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Zweedijkseweg in Yerseke. Om deze omvangrijke brandstapel te kunnen blussen werden twee tankautospuiten en een watertankwagen ingezet. Omstreeks 04.30 uur kon de brandweer terug naar de posten. Er zijn tijdens de jaarwisseling geen incidenten geweest waarbij geweld tegen brandweerpersoneel aan de orde was.
di 1 jan -   14:59  
K.N.R.M. Noordland
Noordzee - De reddingboot Koopmansdank en een ambulance zijn onderweg voor een medische evacuatie, naar het werkschip de Yogi. Hier aan boord is een persoon gewond geraakt aan boven en onderbeen. Gezien de ernst van de verwondingen is ziekenhuisopname dringend noodzakelijk. Het ambulancepersoneel is met de reddingboot Koopmansdank meegevaren. De patient zal naar het ziekenhuis in Goes worden gebracht. Bij aankomst van de reddingboot bij het werkschip, bleek er nog een tweede gewonde te zijn, deze had problemen met zijn voet.
Gemaakt door: 112zeeland
di 1 jan -   13:21  
Kerstboom brand Meliskerke
Meliskerke - De brandweer is rond 16:00 uur oudejaarsdag opgeroepen voor een kerstboom die in brand zou staan op de Torenstraat in Meliskerke. Ter plaatse was de brand al bijna gedoofd. De gemeente heeft de boom opgehaald.
di 1 jan -   10:24  
Spoorongeval
Eindewege - Om half acht heeft er op een spoorwegovergang in het buurtschap Eindewege ('s Heer Arendskerke) een ongeval tussen een persoon en een trein plaatsgevonden. De hulpdiensten, die massaal zijn uitgerukt konden niets meer voor de persoon betekenen. Er rijden momenteel geen treinen tussen Middelburg en Goes. De NS heeft bussen ingezet. Hoelang deze verstoring gaat duren kon de spoorwegpolitie niet zeggen.
di 1 jan -   08:12  
Brand in Vlissings cafe
Om 05.52 kreeg de meldkamer van de brandweer, een melding van een binnenbrand in een cafe in de Vlissingse Walstraat. Zeer snel na de eerste melding werd er opgeschaald naar "middelbrand" en om 06.11 uur werd er alarm gemaakt voor grote brand. Naast de brandweer werden er twee ambulances met spoed naar de plaats des onheils gestuurd.Ook de officier van dienst geneeskundig werd opgeroepen. De brandweer heeft drie bewoners uit de panden gehaald, deze hadden allen last van de ingeademde rook en zijn door de ambulancemedewerkers hiervoor behandeld. Momenteel is nog niet bekend waardoor de brand is ontstaan.
Gemaakt door: 112zeeland
di 1 jan -   00:10  
Gelukkig 2013
zeeland - Het personeel van 112 Zeeland wenst alle hulpverleners, lezers, "vrienden" en bekenden een gelukkig 2013
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   21:53  
Schoorsteenbrand Vlissingen
Vlissingen - De hulpdiensten zijn om 20:52 uur uitgerukt voor een schoorsteenbrand in Vlissingen. Een minuut later werd er opgeschaald naar middelbrand. Het was een brand op een zolder met doorslag naar het dak. Het gaat om een leeg staand gebouw. Een half uur later, werd het sein brandmeester gegeven. Er zijn geen schadelijke stoffen vrij gekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   21:36  
Afvalbrand Grijpskerke
Grijpskerke - Om 16:57 uur is de brandweer uitgerukt voor een brand in Grijpskerke. In de Jacob Catsweg woedde een afvalbrand, deze werd geblust door de brandweer van Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 31 dec -   21:09  
Binnenbrand was containerbrand
Vlissingen - In de van Hallstraat in Vlissingen is om 15:18 uur melding gemaakt van een binnenbrand. Ter plaatse aangekomen was het geen binnenbrand maar een containerbrand. De brand was snel gedoofd.