Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 nov -   16:48  
Hennepkwekerij in woning
Zierikzee - In een woning aan de Zeehondenplaat in Zierikzee is donderdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt.De kwekerij bestond uit ongeveer 100 volgroeide hennepplanten. Alle planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen en zijn afgevoerd ter vernietiging. De bewoner is meegegaan naar het politiebureau voor verhoor. Na opmaken van proces-verbaal mocht hij nadien weer naar huis.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 nov -   16:46  
Twee winkeldieven aangehouden in goes
Goes - Door de politie zijn donderdagmiddag twee Roemeense vrouwen van 33- en 36 jaar, zonder vaste- woon of verblijfplaats, aangehouden voor winkeldiefstal bij de Kruidvat in Goes. Opvallend gedrag Een agente had in privétijd gezien dat in de betreffende winkel twee vrouwen opvallend rondliepen en die vermoedelijk niet de bedoeling hadden iets te kopen. Hun signalement werd doorgegeven aan collega's die in dienst waren. Het tweetal verliet kort na elkaar de winkel, zonder iets af te rekenen bij de kassa, en liepen weg richting de Steenen Brug. Daar werden ze staande gehouden door twee agenten. Naar aanleiding van de melding, de manier waarop de vrouwen zich gedroegen, en het feit dat er de laatste tijd veel zakken gerold worden in Goes, werd het tweetal verzocht mee te gaan om zich door een vrouwelijke collega te laten onderzoeken aan hun kleding. Zware handtassen Bij het instappen in de politieauto voelde één van de agenten dat de schoudertassen van de dames wel erg zwaar wogen. Op het politiebureau bleek waarom, de tassen waren gevuld met make-up en parfum ter waarde van 300 euro, afkomstig van de Kruidvat. Beide dames zijn aangehouden en verhoord. Tijdens dit verhoor bekenden ze deze diefstal te hebben gepleegd. Ze zijn vervolgens ingesloten in een politiecel in Torentijd voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 nov -   16:44  
Dode man gevonden in nieuwland
nieuw en sintjoosland - Even rond vier uur is de politie opgeroepen voor assistentie. In de kerkstraat in nieuw en sintjoosland is in een huis een dode man aan ge troffen. De politie was snel ter plaats. In en om het huis word onderzoek gedaan door de politie. Wat de toedracht is nog niet bekend. Later meer
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 nov -   13:28  
Diefstal motor, Vlissingen
Vlissingen - Tussen woensdagavond 19.00 uur en donderdagmiddag 13.00 uur is een motor, die geparkeerd stond aan de Lieftinckstraat in Vlissingen, gestolen. Het gaat om een zwarte Honda, type Cb450 met het kenteken ML-06-BJ.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 nov -   13:03  
Auto van de weg
middelburg - Hulpdiensten zijn vanmiddag uitgerukt voor een eenzijdig ongeval op de N57 in Middelburg. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Havenpoortweg rond 12.29 uur. Een vrouw was met haar auto van de weg geraakt en in de berm gekomen. De vrouw was erg ge schokken en hat verder geen verwondingen. Een Bergingsbedrijf heeft de auto geborgen. De brandweer heeft direct de weg schoon gespoten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 30 nov -   12:15  
Illegaal vuurwerk in beslag genomen
Terneuzen - Vrijdagochtend hebben we, in een woning in Terneuzen, ongeveer 20 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Na een melding dat de bewoner van een woning aan de Oude Vaart in Terneuzen in illegaal vuurwerk zou handelen stelden agenten vrijdagochtend een onderzoek in in de woning. Hieruit bleek dat de bewoner ongeveer 20 kilo illegaal vuurwerk in zijn bezit had. Het vuurwerk is in beslag genomen. De bewoner zal binnenkort worden gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 nov -   20:37  
Auto rijdt tegen boom na uitwijken
Poortvliet - Op de Bram Groenewegeweg in Poortvliet is donderdagmiddag rond 16.00 uur een 53-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen tegen een boom gereden. Dit nadat zij moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto. Uitwijken De tegenligger, een 20-jarige man uit de gemeente Tholen, reed achter een vrachtwagen die hij wilde inhalen. Toen hij naast deze vrachtwagen reed, naderde de 53-jarige automobiliste. Om een aanrijding te voorkomen, week zij uit waarna zij tegen een boom tot stilstand kwam. Pijnlijke rug Toen agenten ter plaatse kwamen, stond de 53-jarige vrouw naast haar auto. Ze had door de aanrijding last van haar rug. Een ambulance kwam ook ter plaatse en heeft de vrouw voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Haar auto raakte flink beschadigd en moest worden weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 nov -   14:54  
Snelheidscontrole in Ritthem
Ritthem - Donderdagochtend tussen 06.30 uur en 08.00 uur vond er op de Ritthemsestraat in Ritthem een snelheidscontrole plaats. De controle vond plaats naar aanleiding van klachten en was gericht op verkeer wat in de richting van de havens van Vlissingen-Oost reed. Er zijn in totaal 500 voertuigen gecontroleerd; 23 daarvan reden te hard.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 nov -   14:52  
Zakkenroller aangehouden
Terneuzen, Axel - De politie denkt met de aanhouding van een 44-jarige Roemeense man meerdere zaken van zakkenrollen te hebben opgelost. De man werd op 27 oktober 2012 aangehouden in Terneuzen. Hij zou die middag in Axel een portemonnee van een oudere vrouw hebben gestolen. De 44 jarige man werd herkend van diverse camerabeelden. Slachtoffers Hij wordt verdacht van het zakkenrollen van nog vier andere slachtoffers. Dit zou hebben plaatsgevonden in supermarkten in heel Zeeland. De slachtoffers betroffen hoofdzakelijk oudere dames. In een aantal gevallen werd ook geld opgenomen met de ontvreemde bankpassen. De politie vermoedt dat in andere winkels eerst de pincode werd afgekeken. Een 72-jarige vrouw uit Goes werd zelfs twee keer slachtoffer van zakkenrollen door vermoedelijk de 44-jarige man. Ze werd op 5 juli en op 26 oktober 2012 van haar tas en portemonnee bestolen. De 44 jarige man zit nog vast en zal zich begin januari voor de rechter moeten verantwoorden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 nov -   14:46  
schoolbus 24km te hard door 30 km zone
Philippine - Donderdagochtend vond een controle plaats in de 30km zone te Philippine. Dit na aanleiding van veel klachten . De bestuurder van een bus met schoolkinderen werd bekeurd omdat hij 24km te hard door de 30km zone schuurden. Dit waren niet de enige bonnen die uit ge schreven werden. Er waren meer auto’s die te hard reden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 29 nov -   09:17  
Aanrijding in Nieuw-Namen
Nieuw-Namen - In de Vercauterenweg in Nieuw-Namen vond donderdagochtend een aanrijding tussen twee plaats. Hier bij kwam een auto op zijn kop tot stilstand. De aanrijding vond plaats om 8:51 uur. Een bestuurder liep verwondingen op deze is ook overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s zijn weg gesleept door een bergingsbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 nov -   23:15  
Automobilist(e) rijdt door na aanrijding
Middelburg - Een 27-jarige motorrijder uit Middelburg is woensdagmiddag aangereden door een onbekende automobilist(e). Na de aanrijding ging de veroorzaker er met hoge snelheid vandoor. Hoge snelheid Omstreeks 16.30 uur wilde de motorrijder het terrein van de Delta aan de Poelendaelesingel verlaten en stond te wachten voor de haaientanden. Komende vanaf de Nieuwe Vlissingseweg kwam een kleine, grijze auto met hoge snelheid, de bocht om rijden richting de Poelendaelesingel. Deze auto botste eerst tegen de middenberm en reed vervolgens tegen de stilstaande motorrijder die daardoor ten val kwam.Hierna is de grijze auto er met hoge snelheid, zonder te stoppen, vandoor gereden richting het Groene Woud. Door de val liep de Middelburger diverse blauwe plekken op, zijn motor raakte aan de voorzijde flink beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 nov -   23:14  
Aanrijding tussen twee personenauto's
Terneuzen - Op de Buitenhaven vond woensdag rond 06.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Geen voorrang Een 48-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland verleende geen voorrang aan een 44-jarige Belgische automobilist. Een aanrijding was het gevolg. De 44-jarige bestuurder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Beide auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 nov -   23:13  
Vrouw betrapt inbreker
Terneuzen - In de nacht van dinsdag op woensdag tussen 01.10 uur en 01.15 uur heeft de bewoonster van een woning aan de Axelsestraat in Terneuzen een inbreker in haar woning betrapt. Onbekende man Tussen genoemde tijdstippen werd de vrouw wakker omdat het licht op haar slaapkamer brandde. Ze zag een onbekende man naast haar bed staan en begon te gillen. Hierop vluchtte de man weg. Buit Uit de woning bleken sieraden te zijn weggenomen. Om binnen te komen is een deur opengebroken.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 28 nov -   23:11  
Diefstal koperen leidingen, Yerseke
Yerseke - Tussen zondagochtend 10.00 uur en woensdagochtend 09.30 uur zijn, vanaf een kerk aan het Kerkplein in Yerseke, koperen leidingen weggenomen. De leidingen dienen al bliksemafleider.
Gemaakt door: 112zeeland
di 27 nov -   21:44  
Gewonde bij verkeersongeval in Goes
Goes - Op de Singelstraat in Goes is dinsdagochtend een 60-jarige vrouw uit de gemeente Goes gewond geraakt bij een verkeersongeval. De fietsende vrouw werd aangereden door een 84-jarige automobilist uit dezelfde gemeente. Zij werd door omstanders gestabiliseerd en liep bij de aanrijding diverse botbreuken op. De automobilist verklaarde dat hij de vrouw wel had zien fietsen. Hij wilde op de rem trappen maar zijn voet schoot waarschijnlijk van het pedaal af en kwam op het gaspedaal terecht, waardoor de aanrijding ontstond. De gewonde vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De 84-jarige man reed ook nog tegen een bestelbus en een personenauto die in de Singelstraat geparkeerd stonden. Beide voertuigen liepen schade op. Vanwege het ongeluk was de Singelstraat enige tijd afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 27 nov -   21:39  
Meisjes gewond bij val van fiets 's Heer Hendrikskinderen
's Heer Hendrikskinderen - Vrijdag 23 november 2012 zijn twee fietsende meisjes gewond geraakt na een val op de Ploegweg in 's Heer Hendrikskinderen. De twee meisjes kwamen fietsend, een grote groep scholieren tegen ter hoogte van de volkstuintjes. Een jongen uit de groep kwam op de meisjes af gefietst en gaf één van hen een elleboogstoot, waardoor beide meisjes ten val kwamen doordat zij tegen elkaar aanvielen. Eén van de meisjes, 11 jaar oud, raakte zodanig gewond aan haar voet dat zij geopereerd moet worden. De groep reed door nadat de meisjes waren gevallen en sommigen lachten hen uit. Wij zijn op zoek naar getuigen van dit voorval. De jongen die de elleboogstoot gaf is ongeveer 14 tot 17 jaar oud en heeft blond haar.. Getuigen kunnen zich melden bij het politiebureau in Goes of bellen naar 0900-8844
ma 26 nov -   23:58  
Waterlekkage wooncomplex H.Z.
Vlissingen - De Vlissingse brandweer werd omstreeks 23.30 uur verzocht naar de Aagje Dekenstraat te Vlissingen te gaan, alwaar studenten van de Hogeschool Zeeland, waterlekkage in hun nieuwe onderkomens hebben. In de containerwoningen die zijn geplaatst op het oude Scheldeterrein, is een leiding die lekt en er voor zorgde, dat in diverse appartementen, de vloer blank stond. De brandweer heeft advies gegeven en assistentie verleend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 nov -   23:06  
Babbeltruc, Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - Vrijdagmiddag, 23 november, werd in de Platboslaan in Burgh-Haamstede een 73-jarige vrouw het slachtoffer van een babbeltruc. Twee jongens kwamen bij haar aan de deur en wisten, onder het mom van het verkopen van kerstkaarten, de woning binnen te komen. Met een smoesje over het wisselen van geld, maakten ze de vrouw zeventig euro afhandig.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 nov -   23:02  
Vernieling geldautomaat in Oostburg
Oostburg - Bij het postagentschap in de Brouwerijstraat in Oostburg zijn zondagavond vernielingen gepleegd aan de geldautomaat. De afdekking van de lamp boven de automaat was losgetrokken en er was met iets zwaars op de automaat zelf geslagen. De automaat is gescheurd in de directe nabijheid van de pasinvoer. Hierdoor ging de automaat in storing en was niet meer bruikbaar.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 nov -   23:01  
Diefstal koperenkabel, Goes
Goes - Tussen zaterdag 12.00 en maandag 07.00 uur werd van een bouwterrein in de Troelstralaan in Goes koperen kabel gestolen. De kabel, met een lengte van 40 meter, lag ingegraven naast het pad tussen de Troelstralaan en de Kuijperlaan. Vanwege de diefstal van de kabel is het bouwterrein het gehele weekend zonder verlichting geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 nov -   22:59  
Mogelijke beroving in Zierikzee
Zierikzee - Maandag rond 09.30 uur vond bij de Oude Haven in Zierikzee mogelijk een beroving plaats, waarvan een 90-jarige man uit die plaats het slachtoffer werd De man, die slechtziend is en daarom gebruik maakt van een wit met rode wandelstok, liep vanaf de Oude Haven in de richting van de Korte Groendal. Halverwege kwam de man ten val en uit het niets doken daar een man en een vrouw op die hem, in de Nederlandse taal, hulp aanboden. Zij hielpen de man overeind en pakten zijn beide handen vast toen hij aangaf daar pijn aan te hebben. De man liep verder geen letsel op en liep verder. Rond het middaguur bemerkte hij dat hij zijn zegelring en zijn horloge miste. Mogelijk is de wandelstok van de man door de man of de vrouw onderuit geschopt waardoor hij is gevallen en is hij daarna door het stel bestolen. Vanwege de slechtziendheid van de man is er geen signalement bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 26 nov -   22:57  
Bromfietser aangereden in Kats
Kats - Maandagochtend 26 november 2012 is rond 07.00 uur een bromfietser aangereden op de Katseveerweg in Kats. De bestuur(st)(d)er van de personen auto die hem aanreed heeft de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. De bromfietser, een 26-jarige man uit Heinkenszand, kwam uit de richting van Goes en reed richting Kats toen een auto hem in tegengestelde richting naderde en enkele meters voor hem plotseling groot licht voerde waarna de auto hem raakte en hij ten val kwam. De man raakte gewond aan zijn knie. Zijn kleding, helm en bromfiets zijn beschadigd. De automobilist(e) is na de aanrijding doorgereden in een donkerkleurige auto. De auto is vermoedelijk donkerblauw. De auto reed richting sluizen en sloeg daarna linksaf richting Goes op een weg parallel aan de Deltaweg. Wij verzoeken de bestuur(d)(st)er van de donkerkleurige personenauto en getuigen zich te melden op het politiebureau in Goes
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 nov -   20:20  
Scooterbrand Middelburg
Middelburg - Zondag avond rond 19:37 uur kreeg de brandweer van de President Roosenveltlaan te Middelburg, de melding van een buitenbrand. Aan gekomen bij de Dampoortweg, bleek het om een scooterbrand te gaan. De brand was snel onder controle. De scooter is totaal verbrand. Hoe de brand is ontstaan is niet bekent. Wat de scooter daar deed , of wie hem daar heeft neer gezet is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 nov -   14:08  
Autobrand in Terneuzen
Terneuzen - Zondag morgen rond 08.20 uur kreeg de brandweer in Terneuzen, melding van een autobrand aan de Bellamystraat. Daar aangekomen was er geen brand te zien. Na verkenning van de omgeving, bleek de autobrand te woeden aan het Schuberthof in Terneuzen. Gezien de brandweer, ondanks het vroege tijdstip zeer snel ter plaatse was, kon men erger voorkomen en was de brand snel geblust. Door de brand is er wel schade ontstaan aan de binnenkant van de auto. De politie doet nader onderzoek, naar de oorzaak van deze brand.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 nov -   03:33  
Vrijwilligers K.N.R.M. beloond
Vrouwenpolder - In restaurant Duinoord te Vrouwenpolder, heeft de plaatselijke commissie van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij station Veere, twee vrijwilligers beloond voor hun trouwe dienst. De voorzitter R.J. van der Zwaag reikte de oorkondes en bijbehorende medailles uit. Op vrijdag 24 november jl. kwamen plaatselijke bestuur en redders van de KNRM Veere bijeen voor hun eindejaarsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst werd terug geblikt op het afgelopen reddersjaar en werden hoogte- en dieptepunten voor het voetlicht gebracht. Als dank en waardering voor hun inzet als redder werd aan Peter van Es en Sal Colpaert, voor respectievelijk 10 en 15 jaar trouwe dienst, de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid uitgereikt. Voorzitter van der Zwaag roemde beiden voor hun inzet en enthousiasme bij het reddingswerk op en om het Veerse Meer. Sal Colpaert verrichtte in zijn 15 jarige dienst in totaal 136 hulpverleningen waarbij hij aan 248 mensen daadwerkelijke hulp of bijstand verleende. Peter van Es was in de afgelopen 10 jaar betrokken bij 222 hulpverleningen en hielp daarbij 439 personen. Tijdens de jaarlijkse K.N.R.M. bijeenkomst werd ook de nieuwe KNRM bedrijfskleding officieel in gebruik genomen. De redders zijn hiermee voorzien van eenduidige en representatieve kleding voor openbare gelegenheden.
zo 25 nov -   03:30  
Politiecontrole in Vlissingen
Vlissingen - De politie heeft o.a. in de Vlissingse Gravestraat een grote controle actie gehouden. Deze had te maken met een muziek evenement in het Arsenaal theater.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 25 nov -   00:06  
Zware explosie in Vlissingen
Vlissingen - De bewoners van de wijk Rijsenburg te Vlissingen zijn erg geschokken. Even rond 23:30 uur hoorden zij een harde knal, waar na ze veel vuur zagen. Hier op is de brandweer gebeld. Deze was zeer snel ter plaatse. De bestelbus die in brand stond is totaal uit gebrand, ook de auto die er naast stond is ernstig beschadigd. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Beide auto’s zijn mee genomen door een bergingsbedrijf.
za 24 nov -   19:24  
Gewonden door aanval honden
Middelburg - Zaterdagavond net na zes uur zijn twee ambulances en politie met spoed op de Achter de Houttuinen te Middelburg gevraagd, voor het verzorgen van een man en een vrouw. Deze zijn door twee agressieve honden gebeten. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, de man is ter plaatse verzorgd. Er was geen eigenaar bij de honden. Omstanders hebben de honden weggejaagd. Later bleek dat de vrouw tijdelijk op de honden paste. De politie heeft deze honden naar een asiel gebracht
Gemaakt door: Krukeltje
za 24 nov -   12:31  
Ongeval met beknelling Nieuwedijk Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Vanmorgen rond 11.25 uur vond er een ongeval tussen 2 auto's plaats op de Nieuwedijk ter hoogte van de "Plankentent" te Wolphaartsdijk. Drie ambulance's en twee brandweer voertuigen uit Wolphaartsdijk en Goes gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 nov -   12:07  
Overval op sportvisboot
Bruinisse - Twee gemaskerde mannen overvielen vrijdag rond 18.00 uur sportvisboot 'De Zuiderzee'. in de haven van Bruinisse. De twee mannen kwamen vrijdag avond aan boord. Ze waren op zoek naar geld. Tijdens de overval was alleen een 25-jarige vrouw aan boord. Er vond een worsteling plaats waarbij de vrouw lichtgewond raakte. De daders verlieten het schip verlaten en zijn weggelopen richting de sluis. Van hen is geen duidelijk signalement beschikbaar. Of ze ook daadwerkelijk iets hebben buitgemaakt, kan de politie in het belang van het onderzoek niet meedelen. Medewerkers van de technische recherche deden op de boot sporenonderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 nov -   12:05  
Automobilist rijdt zonder rijbewijs
Vlissingen - Op de Aagje Dekenstraat in Vlissingen hebben politieagenten zaterdag omstreeks 00.30 uur een automobilist gecontroleerd. Deze bestuurder, een 24-jarige Middelburger, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Ook had hij alcohol gedronken. De man ging vrijwillig mee naar het bureau voor de ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Normaal gesproken zou hiervoor zijn rijbewijs worden ingenomen, maar dit had hij niet. Daarom kreeg hij twee processen verbaal, één voor autorijden zonder rijbewijs en één voor rijden onder invloed.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 nov -   12:04  
Rijbewijs kwijt voor rijden onder invloed
Terneuzen - Tijdens een alcoholcontrole, vrijdagavond op de Willem de Zwijgerlaan in Terneuzen, is een 45-jarige automobilist uit Terneuzen betrapt op rijden onder invloed. Ingevorderd De man is meegegaan naar het politiebureau om daar een ademanalyse af te nemen. Hieruit bleek dat hij ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd ter plaatse ingevorderd. Daarna mocht hij het bureau weer verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 24 nov -   12:02  
Inbraak in woning
Vlissingen - Vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Zuilenburg in Vlissingen. De bewoner was 's morgens rond 11.45 uur vertrokken en had zijn woning slotvast afgesloten. Bij thuiskomst, 's avonds omstreeks 20.45 uur zag hij dat er was ingebroken in zijn huis. Het hele pand was doorzocht. Voor zover bekend mist hij etenswaren en enkele sleutels. Door de politie is een buurtonderzoek gehouden maar dit heeft niets opgeleverd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 nov -   19:07  
Bekentenis in Axelse moordzaak
Axel - Vandaag is door Middelburgse Rechtbank besloten dat ook de derde aangehouden verdachte, een 57-jarige man uit Axel, langer vast blijft ivm mogelijke betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een bejaarde man in Zeeuws-Vlaanderen. Een van de twee eerder aangehouden mannen, de 36-jarige man, heeft een bekennende verklaring afgelegd. Justitie ziet de twee eerder aangehouden mannen als hoofdverdachten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 23 nov -   12:20  
Man krijgt rake klappen
Kloosterzande - Een 24-jarige man uit de gemeente Hulst heeft afgelopen dinsdag enkele klappen gekregen van een vijftal mannen. Aangevallen Hij liep die dag tussen 11.30 en 12.00 uur met zijn hond ter hoogte van de Karel Doormanstraat. Plotseling werd hij van achteren aangevallen door een vijftal mannen die hij niet kende. Ze pakten hem beet en begonnen te slaan. Doordat de 24 jarige man zich fel verdedigde, kozen zijn aanvallers het hazenpad en gingen er vandoor.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 nov -   21:08  
Brand in frituurwagen nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Om 20:20 is er brand uitgebroken in een frituurwagen in Nieuwerkerk aan de Nieuweweg. Ten eerste werd er een prio 2 afgegeven maar werdt al snel opgeschaald naar prio 1 middelbrand. De brandweer Dreischor was snel ter plaatsen. De brand woede in de motor ruimte van de frietwagen. Ook zijn er een paar gasflessen veilig gesteld. De brandweer van Oosterland kwam ook ter plaatse, dit in verband met waterwinning. De brand was snel onder controle. Het naast gelegen huis liep geen schade op. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 nov -   20:40  
Aanrijding tussen auto en fietser
Vlissingen - Op de Spuikomweg te Vlissingen, vond donderdagavond rond 20.00 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser. De fietser kwam ernstig ten val. De hulpdiensten waren met 2 autos uitgerukt, ook de trauma helikopter was opgeroepen, maar is later weer afbesteld. De fietser is over gebracht naar het ziekenhuis.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 nov -   18:42  
Zeven keer ingebroken
zeeland - In zeven verschillende woningen op vakantieparken in Burgh-Haamstede en Renesse is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De eerste inbraken werden op donderdagochtend ontdekt en in de loop van de dag bleek er in steeds meer vakantiehuizen te zijn ingebroken. De eigenaren van de huizen zijn door de politie benaderd om aangifte te doen van inbraak of poging daartoe.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 nov -   18:18  
meldkamer ambulancezorg over aan Connexxion
Zeeland - Per 1 januari 2013 draagt Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) de meldkamer ambulancezorg over aan Connexxion Ambulancezorg. De reden hiervoor is de Tijdelijke Wet ambulancezorg (TWaz), die vanaf begin 2013 in werking treedt. Met deze wet wordt de verantwoordelijkheid voor ambulancezorg en het gehele zorgproces volledig in handen gelegd bij een Regionale Ambulancevoorziening (RAV), zowel het vervoer als de personele bezetting van de meldkamer. Sinds 2009 heeft Connexxion Ambulancezorg al de vergunning voor het ambulancevervoer in Zeeland.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 nov -   17:20  
update:dodelijk ongeval Noordgouwe.
Noordgouwe - Gisteravond is er een dodelijk ongeval gebeurd op de Kloosterweg in Noordgouwe. Hierbij is een 18-jarige jongeman om het leven gekomen. Door een medewerker van VOA (Verkeersongevallen Analyse) van de politie is zo spoedig mogelijk na het ongeval ter plaatse onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak. Hij heeft hierbij verschillende scenario's onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 nov -   17:18  
Auto-inbraken Rilland
Rilland - In de nacht van woensdag op donderdag is in Rilland op diverse plaatsen ingebroken in geparkeerde auto's. De auto's stonden aan de Roerdomp, Oeverzwaluw, Broekestraat, Krooneend en de Sichuytdam. De buit bestond uit airbags en navigatieappartuur. Bij de politie zijn tot nu toe zeven inbraken bekend. Is u vannacht iets opgevallen wat mogelijk met deze inbraken te maken heeft? Laat het ons weten en bel met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
do 22 nov -   17:17  
Convenant Schoolveiligheid gemeente Tholen
Tholen - Op het Calvijn College in Tholen is vanmorgen het convenant Schoolveiligheid gemeente Tholen ondertekend. Doel van dit convenant is om eenduidige afspraken te maken ten behoeve van het voorkomen en bestrijden van overlast, vandalisme en ander crimineel gedrag en het creëren van een (sociaal) veilig klimaat op en rondom de middelbare scholen van de gemeente Tholen. Het convenant werd ondertekend door wethouder Hoek namens de gemeente, de heer De Kunder namens Leerplicht/RMC Oosterschelderegio, de heer Weijdema namens Politie Zeeland, de heer Kunst namens het Calvijn College Tholen, de heer Van Loon namens het WesterpoortcollegeTholen, mevrouw Boeynants namens Halt Zuid-West Nederland en mevrouw Tax namens het Openbaar Ministerie.
wo 21 nov -   22:32  
Dodelijk ongeluk
Noordgouwe - Omstreeks 21:00 kregen de ambulance en de brandweer de melding van een ongeval met letsel aan de Kloosterweg tussen Schuddenbeurs en Noordgouwe. Na aankomst bleek het te gaan om een auto die waarschijnlijk door de modder op de weg in de slip was geraakt, en verloor de macht over het stuur. Hij raakte een boom en belande in de naast gelegen weiland. De 18-jarige automobilist is gereanimeerd door het ambulance en brandweerpersoneel. De traumahelicopter uit Rotterdam is ter plaatse gekomen en heeft assistentie verleend. Dit mocht helaas niet meer baten. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Door dit ongeval is de weg enige tijd voor verkeer afgesloten geweest. De wegbeheerder heeft later op de avond de weg opgeruimd en weer vrijgegeven voor verkeer.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 nov -   22:24  
Cafetaria in Terneuzen Overvallen
Terneuzen - Woensdagavond omstreeks 21.10 uur is een cafetaria aan de Geraniumstraat in Terneuzen overvallen. De overvaller is het cafetaria binnengedrongen en heeft een onbekend bedrag aan geld meegenomen. Na zijn daad is hij op de fiets gevlucht richting de Azaleastraat. Het signalement van de dader is volgt: •blanke man van ongeveer 20 jaar •gekleed in sportkleding: lichte broek en donkere jas De Tactische Recherche doen in het pand onderzoek naar sporen. later meer
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 nov -   22:22  
Dode schapen aangetroffen in Kattendijke
Kattendijke - Afgelopen zondag (18 november 2012) zijn door een voorbijganger twee bebloede, dode, schapen aangetroffen in een weiland aan de Reijmersweg in Kattendijke. De man had de kudde schapen zaterdag nog zien lopen in het weiland en zondag zag hij twee schapen uit de kudde dood in het weiland liggen. Hij heeft de dierenpolitie van zijn bevindingen in kennis gesteld. De kadavers van de schapen zijn inmiddels uit het weiland verwijderd en opgehaald door een destructiebedrijf. Hebt u iets gezien? Omdat wij nu geen onderzoek meer kunnen doen op de schapen zelf, moeten we afgaan op de waarnemingen van de melder. Hij heeft de verwondingen van de schapen omschreven en hieruit zou de conclusie getrokken kunnen worden dat de schapen door hondebeten zijn omgekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 21 nov -   22:20  
Vier tips in moordzaak Michael ten Napel
Westdorpe - Naar aanleiding van de opsporingsberichtgeving omtrent de moord op Michael ten Napel op 2 juli jl. hebben wij vier tips binnengekregen. Na de aandacht in de regionale media en de uitzendingen van het televisieprogramma Opsporing Verzocht hebben zich vier mensen bij ons gemeld met aanvullende informatie over de zaak. De tipgevers zijn door ons benaderd en hun informatie wordt nu verder onderzocht.
wo 21 nov -   00:36  
Fietsers botsen
Vlissingen - Om ongeveer kwart voor zes zijn 2 fietsers met elkaar in aanraking gekomen op het fietspad naast de Nieuwe Vlissingseweg te Vlissingen. Voor een persoon werd een ambulance gevraagd. Door de aanrijding lag er op het fietspad een grote hoeveelheid levensmiddelen die uit de fietstas van de aangereden persoon zijn geslingerd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 nov -   22:27  
Verkeerscontrole in Ijzendijke
Ijzendijke - Vandaag is een verkeerscontrole gehouden in Parkzicht ter hoogte van de rontonde in Ijzendijke. In Sluis nabij de grensovergang en in Ede. Resultaten van de controle Vijftien bekeuringen voor het niet dragen van de gordel. Hiervan hadden zes personen de Belgische nationaliteit en zij hebben de bekeuring ter plaatse voldaan. Vijf boetes voor het niet handsfree bellen. Eén bekeuring voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Eén bekeuring voor geen goede bevestiging van de losbreekreminrichting van de aanhangwagen. Eén boete voor het tonen van een verlopen id-kaart. In totaal is vijf maal gewaarschuwd voor defecte verlichting van aanhangwagens en één bestuurder moet nog komen aantonen dat de uitlaat van zijn auto gasdicht is.
Gemaakt door: 112zeeland
di 20 nov -   22:24  
Man overleden bij bedrijfsongeval in Kruiningen
Kruiningen - Tijdens werkzaamheden bij een bedrijf, dinsdag 20 november 2012, in de Stationsweg in Kruiningen is een 30-jarige man uit Yerseke overleden. Val De man viel tijdens het aanbrengen van verlichting aan een loods en overleed ter plekke. De Inspectie SZW (arbeidsinspectie) is in kennis gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 nov -   22:59  
Aanhouding in moord zaak John Smidt
Axe - Maandagmorgen, 19 november 2012, is in zijn woning in Axel een 57-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid in de zaak van de vermoorde 86-jarige John Smidt uit Axel. John Smidt werd op dinsdag 23 oktober 2012 dood gevonden in een sloot in Westdorpe. Hij bleek op gruwelijke wijze met messen te zijn doodgestoken. Eerder waren in Axel zijn hondje gevonden en een pet en een hondenriem bij een grote plas bloed. Twee mannen zijn al eerder aangehouden. Politieonderzoek: Het politieonderzoek gaat verder.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 nov -   18:16  
Daders op scooter beroven vrouw
Middelburg - Zondag 18 november 2012 is rond 22.15 uur een vrouw beroofd op het Vlissings Jaagpad in Middelburg. Scooter Een 25-jarige vrouw fietste richting Vlissingen op het Jaagpad toen een scooter haar van achteren naderde. Eén van de twee mannen op de scooter greep de tas van de vrouw, ter hoogte van het Deltakantoor, waarna zij er vandoor gingen. In de tas bevonden zich persoonlijke documenten en een geldbedrag.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 nov -   18:15  
Aanrijding in Vlissingen
Vlissingen - Maandag 19 november 2012, rond 10.00 uur, vond op de Koudekerkseweg in Vlissingen een aanrijding plaats. De toedracht: Een 74-jarige automobilist uit de gemeente Veere reed vanuit de Sottegemstraat de Koudekerkseweg op maar kwam daarbij in aanrijding met een 20-jarige automobilist uit de gemeente Hoogeveen. Letsel: Omdat de man uit de gemeente Hoogeveen klaagde over pijn aan zijn nek is hij naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 nov -   18:13  
Moordzaak ten Napel in 'Opsporing Verzocht'
Westdorpe - De politie in Zeeland vraagt morgen, dinsdag 20 november, via het programma 'Opsporing Verzocht', aandacht voor de moord op Michael ten Napel. De politie is op zoek naar getuigen die het slachtoffer op maandagavond 2 juli in een donkerkleurige Ford Ka hebben gezien. Politieonderzoek Woensdagmorgen 4 juli jl. vinden passanten het levenloze lichaam van de 30-jarige Michael ten Napel in een sloot langs de Kapittelstraat in Westdorpe. Het slachtoffer is door geweld om het leven in gekomen. Uit rechercheonderzoek blijkt dat ten Napel in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Axel voor het laatst in leven is gezien. Deze woning is van een bekende van het slachtoffer. Ten Napel verbleef daar tijdelijk. In de vroege ochtend van 15 oktober is in de Europalaan in Sas van Gent een man (41) aangehouden, wegens zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van Michael ten Napel. Hij zit nog steeds vast. Tijdens het politieonderzoek bleek dat het slachtoffer op maandagavond 2 juli tussen 21.00 en 22.00 uur is opgehaald in Axel aan de Vincent van Goghstraat. Michael is ingestapt in een donkerkleurige Ford Ka met een Belgisch kenteken. Het slachtoffer heeft diezelfde avond (2 juli) tussen 23.00 en 23.35 uur diverse keren naar 112 gebeld. De politie weet dat hij zich toen in de Kanaalzone in de gemeente Terneuzen bevond. Opsporing Verzocht Het programma 'Opsporing Verzocht' wordt dinsdag 20 november uitgezonden op Ned.1 en begint om 21.30 uur. Deze uitzending wordt herhaald op woensdag 21 november om 11.55 uur op Ned. 2.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 19 nov -   18:11  
doorrijden na aanrijding
Zierikzee - Zaterdagmiddag 17 november 2012 rond 12.05 uur kregen we de melding dat er aan de Schuurbeque Boeijestraat in Zierikzee een auto tegen een boom was gereden en dat de bestuurder na het ongeval was doorgereden. Getuige Door een oplettende getuige is de bestuurder van de auto herkend waarop agenten naar zijn woning gingen. De bestuurder, een 45-jarige man uit Zierikzee, bekende te hebben gereden en na de aanrijding te zijn doorgereden. Hierop is hij aangehouden. Ook verklaarde de man dat hij drugs had gebruikt. Na verhoor en het afnemen van bloed is de man in vrijheid gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 nov -   23:31  
Scooter in de brand
Oost-souburg - In Oost-souburg is in de Pieter Louwersestraat, om kwart voor tien s'avonds een scooter brandend aangetroffen. Deze stond in de brandgang achter de huizen. De brandweer is met spoed gekomen on het vuur te doven. Of er er spraake is van brandstichting of technisch falen is niet bekend. De scooter is totaal uitgebrand.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 nov -   15:13  
Update brand Hercules Segherslaan Vlissingen
Vlissingen - Inmiddels is door een getuige bevestigd, dat de 38 jarige man die vanmorgen werd aangehouden, de dader van de brandstichting is. De politie doet nog nader technischonderzoek wat de reden zou zijn. Ook blijkt dat de man regelmatig geluidsoverlast veroorzaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 nov -   15:00  
Diefstal uit woning, Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en vrijdagavond 19.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Esdoornstraat in Nieuwerkerk. Uit de woning zijn geld, waardepapieren en sieraden weggenomen. Er is een deur opengebroken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 nov -   14:59  
Rijden onder invloed, Rilland
Rilland - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.30 uur is een 36-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal, bij een alcoholcontrole an de Oostkilhoek in Rilland, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 3,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
zo 18 nov -   08:31  
Kelderbrand Hercules Segherslaan Vlissingen
Vlissingen - Zondagmorgen om 07.04 uur werd de Vlissingse brandweer gealarmeerd voor brand in de Hercules Segherslaan in Vlissingen. Er werd direct opgeschaald naar middelbrand daar het een flat betreft. Ook de ambulancedienst werd hier naar toe gedirigeerd. Alle bewoners werden geevacueerd, daar het trappenhuis vol rook stond. Met een overdrukventilator heeft de brandweer de rook verdreven. Na metingen en visuele controle werden de woningen weer vrijgegeven. De politie heeft een persoon aangehouden, die volledig door het lint is gegaan, en mogelijk de brand aangestoken heeft. Er wordt door de politie nader onderzoek ingesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 18 nov -   00:29  
Containerbrand Vlissingen
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen werd zaterdag om 20.22 uur gealarmeerd voor een ondergrondsecontainerbrand op de Lammerenburgweg te Vlissingen. Men heeft de contaier gevuld met water en hierdoor de brand "verzopen"
Gemaakt door: Krukeltje
za 17 nov -   17:04  
Ongeval Randhof Goes
Goes - Vanmiddag rond 12.00 vond er een ongeval plaats bij zorgcentrum Randhof aan de 's-heer Elsdorpweg in Goes. Met spoed ging een ambulance, een rapid responder, een brandweervoertuig, een traumaheli en de OVD-Geneeskundig ter plaatse. De traumaheli is later omgezet naar Mobiel Medisch Team.
za 17 nov -   15:31  
Auto te water in Middelburg
Middelburg Mortiere - Om 15.10 uur is de Middelburgse brandweer gealarmeerd, voor het bieden van hulp bij een te water geraakte auto. Deze is, vanwege het niet op de handrem zetten, achteruit de parkeerplaats naast het huis afgereden.Niemand raakte gewond.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 nov -   11:30  
Aanhoudingen in Hulst
Hulst - Vrijdagavond heeft de politie in Hulst zes personen aangehouden op verdenking van bezit en handel in verdovende middelen. Bezit softdrugs Eerder die avond rond 20.30 uur zijn twee mannen uit Hulst, van 19 en 25 jaar oud, aangehouden in verband met het bezit van softdrugs. Inval Kort daarop deed de ROG (Regionale Ondersteunings Groep) een inval in een woning aan de Churchillweg in Hulst. De 54-jarige bewoner is hierbij aangehouden. Ook een 17-jarige jongen, een 18-jarige man, een 19-jarige man (allen uit de gemeente Hulst) en een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, die zich in de woning bevonden zijn aangehouden. Drugs en wapen In de woning is ruim 300 gram weed en een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Tevens is er een vuurwapen in beslag genomen. Torentijd De 54-jarige bewoner, de 17-jarige jongen en de 19-jarige man zijn voor nader verhoor overgebracht naar Torentijd. Verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 17 nov -   00:59  
Meer gedupeerden van vernielingen in Middelburg
Middelburg - Middelburg - De twee jongens van 16 en 17 jaar oud die in de nacht van woensdag op donderdag, 14 op 15 november 2012, zijn aangehouden in Middelburg voor vernieling van een winkelruit in Middelburg hebben meer vernielingen bekend. Rondvaartboot Zij hebben die nacht meerdere winkelruiten vernield en zijn bij enkele winkels binnen geweest. Ook hebben zij bekend vernielingen te hebben gepleegd aan een rondvaartboot die aan de Loskade in Middelburg ligt. Meer gedupeerden? De politie verzoekt, personen waar in de nacht van 14 op 15 november vernielingen zijn gepleegd aan bijvoorbeeld winkels of boten in Middelburg, hiervan melding te maken. U kunt terecht op het politiebureau in Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 nov -   12:31  
Inbrekers aangehouden, Kapelle
Kapelle - In de nacht van donderdag op vrijdag, om ongeveer 02.45 uur zijn drie mannen aangehouden door agenten van de surveillancedienst. De mannen hielden zich verdacht op op een parkeerplaats in Kapelle en hadden geen plausibele verklaring voor hun aanwezigheid daar. Brabanders In de auto bleken drie mannen uit West-Brabant te zitten (21, 26 en 28 jaar oud). De agenten vroegen hen wat zij in het holst van de nacht uitvoerden op een parkeerplaats in Kapelle en geen van de drie mannen had eigenlijk een goede verklaring voor hun aanwezigheid daar. De identiteit van de mannen werd gecontroleerd en toen bleek dat de drie een waslijst aan antecedenten op het gebied van diefstallen had openstaan. De collega's hebben een onderzoek in de auto gedaan en troffen diverse attributen aan die gebruikt worden om inbraken te plegen. De drie mannen zijn toen aangehouden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening waar in staat dat het verboden is om inbrekerswerktuigen bij je te hebben in de voor de nachtrust bestemde tijd. Torentijd Ze zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd, de penitentiaire inrichting in Middelburg. Uit onderzoek bleek dat twee van de drie nog celstraffen moesten ondergaan van respectievelijk 14 en 10 dagen. De derde man, de 21-jarige, kon geen identiteitsbewijs overleggen, dus van hem moet nog onderzocht worden of hij wel is wie hij zegt dat hij is.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 16 nov -   12:27  
ontvoerders Kruiningen melden zich
Kruiningen - Vorige week woensdag hebben we een nieuwsbericht verspreid over een verdachte situatie bij de carpoolplaats aan de Zanddijk in Kruiningen. Een 13-jarige jongen was daar aangesproken door drie mannen in een zwarte auto. Hij was zich rot geschrokken en had het op een lopen gezet om hulp te halen. De jongen had namelijk het idee dat hij meegenomen zou worden door de drie mannen in de auto. Naar aanleiding van dat bericht en de daarop volgende aandacht, hebben de drie mannen zich bij ons gemeld. De drie hebben verklaard dat één en ander op een misverstand berustte en dat de hele zaak waarschijnlijk zo 'groot' is geworden door een opmerking van één van hen, die verkeerd is begrepen door de jongen. De mannen zijn niet aangehouden door ons, omdat er geen strafbaar feit is gepleegd.
vr 16 nov -   00:08  
Nieuwe Vlissingseweg gedeeltelijk afgesloten
Vlissingen - Vlissingen, donderdagavond is de Nieuwe Vlissingseweg tussen de Paul Krugerstraat en de afslag Souburg / Koudekerke afgesloten voor alle verkeer. Op de kruising met de President Rooseveldtlaan word een nieuw portaal voor de verkeerslichten geplaatst. Enige maanden geleden was het oude, door een aanrijding van een vrachtwagen van de gemeente dusdanig beschadigd dat het vernieuwd moest worden. Om 00.15 uur werd de weg weer voor het verkeer opengesteld.
do 15 nov -   23:37  
K.N.R.M. Breskens
Westerschelde - Om 18.18 uur werd de K.N.R.M. Breskens gealarmeerd voor een sleepbootje de Thames Explorer met sleep, dat motorproblemen had. Men voer uit met de vervangende reddingboot Christien. Het bleek een brandstof probleem te zijn. Nadat dit verholpen was, is het sleeptransport onder begeleiding van de reddingboot en een vaartuig van Rijkswaterstaat, op eigen kracht terug gevaren naar de buitenhaven van Vlissingen. De bedoeling van het sleepje, was van Hansweert naar Engeland te varen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 nov -   18:51  
Controle in Hulst
Hulst - Door de Politie Zeeland (verkeerspolitie) is in samenwerking met de Belastingdienst Zuid-West, een controle uitgevoerd in Hulst. ANPR (automatische nummerplaat herkenning) Bij deze controle werd gebruikt gemaakt van ANPR. De controle vond plaats tussen 09.00 uur en 17.00 uur. Totaal zijn 1333 voertuigen gecontroleerd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 nov -   18:24  
Bestuurster stationwagen gezocht, Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland is op zoek naar de bestuurster van een auto die vandaag, 15 november 2012, een scooterbestuurster aanreed op de Statenlaan in Middelburg rond 13.45 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 nov -   18:03  
Bent u als winkelier bestolen?
Zierikzee of Vlissingen - Afgelopen vrijdagavond 9 november jl. is in Vlissingen om 20.50 uur een man aangehouden wegens winkeldiefstal. De man, 30 jaar afkomstig uit Amsterdam, werd betrapt in een magazijn van een winkel in de Lange Zelke in Vlissingen door een personeelslid die de politie alarmeerde. Even later kwamen meerdere soortgelijke meldingen bij de politie binnen. Ook in de Walstraat was de man gesignaleerd in magazijnen van winkels.
do 15 nov -   17:11  
Man ontspringt gevangenisstraf
Middelburg - Een acht en twintig jarige overvaller uit Goes, die in oktober 2010 een benzinestation in Biervliet overviel, is hiervan vrijgesproken. Ook een inbraak 2 maanden eerder op het zelfde benzinestation, werd niet bewezen verklaard. Er was door het Openbaar Ministerie 30 maanden gevangenisstraf geeist. Voor een inbraak in een sporthal te Axel, waar de man sleutels stal en er met de auto vandoor ging werd een taakstraf van 80 uren waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 nov -   13:03  
Aanhoudingen in henneponderzoek
Vlissingen - De politie van Groningen, Zeeland en Flevoland, heeft dinsdagmorgen rond 09.00 uur op diverse plaatsen in Vlissingen, Lelystad, Delfzijl, Oosterwijtwerd en Leermens huiszoekingen gedaan waarbij er diverse aanhoudingen zijn verricht. Hierbij werden een 41-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Lelystad, een 32-jarige inwoner van Vlissingen, een 44-jarige inwoonster van Leermens en een 60-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 nov -   12:59  
Verdachten aangehouden, Middelburg
Middelburg - Een getuige hoorde in de nacht van woensdag op donderdag, rond 03.45 uur, een enorme klap en glasgerinkel vanuit een winkel. Hij gaf een grote schreeuw en zag hierna twee personen wegrennen van een winkel in de Segeersstraat in Middelburg. Een ruit van de winkel was gesneuveld. Nadat zij deze melding van de meldkamer hadden doorgekregen zijn er diverse politieagenten in het centrum van Middelburg naar de verdachten gaan zoeken. Het vermoedden bestond, dat de jongens gepoogd hebben in te breken in de winkel, maar zijn in ieder geval verdacht van het vernielen van de winkelruit.
Gemaakt door: 112zeeland
do 15 nov -   10:52  
Gewapende overval op restaurant, Middelburg
Middelburg - Woensdagavond 14 november even voor 21.00 uur zit een medewerkster van een Chinees restaurant in de Zacharias Jansenstraat in Middelburg in het publieke gedeelte van het restaurant als zij ineens de deur open hoort gaan.
wo 14 nov -   06:37  
K.N.R.M. Westkapelle medische evacuatie
Noordzee - Om 06.15 uur werd K.N.R.M te Westkapelle verzocht een persoon van het visserschip Scheveningen 45 op te halen en aan wal te brengen voor medische verzorging. De man heeft bij werkzaamheden aan boord letsel opgelopen. De visserman voer rond deze tijd ter hoogte van de Middenbank.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 nov -   23:34  
Kat beschoten, Nieuw- en Sint Joosland
Nieuw- en Sint Joosland - Tussen maandagochtend 08.30 uur en maandagmiddag 16.15 uur is, in de omgeving van de Scheldepoortstraat in Nieuw- en Sint Joosland, een kat beschoten. Bij de dierenarts is geconstateerd dat er in het bekken van de kat een kogeltje zat. Het dier heeft een breuk in het bekken en wordt hieraan behandeld door de dierenarts.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 nov -   23:28  
Onderzoek naar incident op schoolplein Middelburg
Middelburg - De politie onderzoekt een incident dat maandagmiddag 12 november 2012 plaatsvond rond 12.30 uur op een schoolplein aan de Generaal Eisenhowerlaan in Middelburg waarbij een 16-jarige jongen letsel opliep. De 16-jarige jongen, een leerling van de school gelegen aan de Generaal Eisenhowerlaan is gestoken met een op een steeekwapen door een andere 16-jarige jongen. Geen aangifte Er is geen aangifte gedaan dit incident. De verdachte, die leerling is op een andere school in Middelburg, is aangehouden. De politie mag in zulke zaken ook zonder aangifte een verdachte aanhouden. Het slachtoffer raakte licht gewond. Contact De politie heeft contact met beide scholen en onderzoekt dit incident. Er zijn getuigen gehoord. Het slachtoffer raakte licht gewond.
Gemaakt door: 112zeeland
di 13 nov -   23:25  
Verdachten van 17 inbraken aangehouden
Kloosterzande - Zondag 11 november 2012 zijn bij een controle door de KMAR (Koninklijke Marechaussee) twee mannen aangehouden op de A16 in Breda.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 nov -   23:15  
hennepkwekerij aangetroffen
Krabbendijke - Niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen Maandagochtend is, in de schuur bij een woning aan de Doelstraat in Krabbendijke, een niet in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De kweekapparatuur die nog in de schuur aanwezig was is in beslag genomen en vernietigd. De bewoner van het pand is aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 nov -   23:14  
Alcoholcontrole in Vlissingen
Vlissingen - Vrijdagavond en -nacht hebben wij een alcoholcontrole gehouden op verschillende locaties in Vlissingen. Scheldestraat Tussen 21.00 uur en 00.00 uur is er gecontroleerd aan de Scheldestraat. Hier moesten in totaal 91 bestuurders een blaastest ondergaan. Drie van de gecontroleerde bestuurders bleken teveel te hebben gedronken (1,2 maal teveel, 1,7 maal teveel en 1 maal teveel). President Rooseveltlaan Tussen 01.00 uur 04.00 uur is er gecontroleerd aan de President Rooseveltlaan. In totaal hebben hier 37 bestuurders een blaastest gedaan. Vijf van hen moesten op het politiebureau een blaastest afleggen op het ademanalyseapparaat. Vier bestuurders bleken teveel te hebben gedronken; drie van hen waren beginnend bestuurder. Zij hadden 1,4 maal, 2,5 maal en 3,9 maal teveel gedronken. De vierde bestuurder was geen beginnend bestuurder. Hij/zij had 1,5 maal teveel gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 nov -   23:08  
Woninginbraken in Colijnsplaat
Colijnsplaat - In Colijnsplaat werd tussen zaterdagmiddag en zondagavond ingebroken in drie woningen. Zaterdag tussen 13.30 en 21.00 uur werden in de Havelaarstraat twee woningen het doelwit van inbrekers. Bij de ene woning werd een ruit vernield om binnen te komen. De gehele woning werd doorzocht. De bewoners missen diverse sieraden met onbekende waarde. Bij de andere woning kwam men niet verder dan de garage. Voor zover bekend werd daar niets weggenomen. Zondag betrof het een woning in de Tulpstraat. Er werd een ruit vernield en uit de woning werden een laptop en meer dan honderd euro gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 12 nov -   23:06  
Rijden onder invloed, Oostburg
Oostburg - Op de Margarethaweg in Oostburg vond maandag om 04.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 29-jarige automobilist uit Sluis kwam uit de richting van Oostburg en en reed in de richting van Sluis. Hij verloor de controle over zijn voertuig, reed via de berm de sloot in en kwam daarna met zijn auto op de zijkant op de weg tot stilstand. De auto was total loss maar voor zover bekend raakte de automobilist niet gewond. De man, een beginnend bestuurder bleek meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.
zo 11 nov -   14:00  
Brand in loods Nieuwdorp
Nieuwdorp - Om 13.50 uur werden de brandweerkorpsen van Nieuwdorp en Borssele gealarmeerd voor een brand aan de Halsweg te Nieuwdorp. Bij aankomst van de blusgroep Nieuwdorp, was het al snel duidelijk dat het om een kleine brand in een loods ging. De blusgroep Borssele is niet meer door gekomen. Gegevens wat er gebrand heeft is niet bekend.
zo 11 nov -   09:54  
Autobrand Oost-Souburg
Oost-Souburg - De Souburgse brandweermannen werden van morgen om 06.11 uur opgeroepen voor het blussen van een autobrand in de Burgemeester Stemerdinglaan. Gezien het vuur bij de brandstoftank woedde, is brandstichting zeer wel mogelijk.
zo 11 nov -   09:48  
K.N.R.M. vaart uit voor sleephulp sportvisser
Walcherse Noordzee - Zondag rond de klok van 08.00 uur, is de bemanning van de reddingboot Uly uit Westkapelle opgeroepen voor een hulpverlening op de Noordzee, voor de Walcherse kust. Een sportvisbootje met motorproblemen, is op sleep genomen en naar de Roompotsluizen bij Neeltje Jans gebracht. Om 10.30 uur was men weer terug in Westkapelle.
zo 11 nov -   09:19  
Scooter in brand
Middelburg - Zondag morgen om 05.05 uur werd de Middelburgse brandweer (post Stromenweg) geallarmeerd voor een brandende scooter, in de Middelburgse Zandkreekstraat.
zo 11 nov -   01:01  
Auto in sloot te Oost-Souburg
Oost-Souburg - Om ongeveer 23.35 uur werden politie, brandweer en ambulance gealarmeerd vanwege een verkeersongeval te Oost-Souburg. Een automobilist die op de Bermweg reed, was in de bocht doorgegleden de sloot in. Dit kwam doordat de man onwel werd. tevens is bladval een mede oorzaak hiervan. Nadat de bestuurder door ambulance en brandweer personeel uit de auto was geholpen en in de ambulance is onderzocht, werd besloten de man naar het ziekenhuis te brengen voor nader onderzoek. Een berger heeft de auto uit de sloot getrokken en meegenomen. De schade hieraan is klein.
Gemaakt door: 112zeeland
za 10 nov -   01:21  
Hennepkwekerij aangetroffen in Kapelle
Kapelle - Vrijdagochtend is, bij een onderzoek in een pand op een industrieterrein in Kapelle, een hennepkwekerij aangetroffen. In het pand zijn 200 hennepplanten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Verder bleek uit onderzoek dat de stroom en het water, ten behoeve van de kwekerij, buiten de meter om werden afgetapt.
vr 9 nov -   17:44  
Bruidstaart verongelukt, Middelburgse bakster in tranen
Middelburg / Rotterdam - Een taartenbakster uit Middelburg, heeft donderdag een slechte dag gehad. Bij het afleveren van een gigantische bruidstaart in Rotterdam liet zij haar werk uit haar handen vallen. De taart had in volle glorie moeten worden aangesneden door een bruidspaar in het Rotterdamse restaurant Wijn en Water. Nadat de maakster hem had laten glippen, bleef er van de drie verdiepingen hoge lekkernij weinig meer over. In tranen heeft de Middelburgse haar creatie nog zo goed mogelijk opgelapt. Het bruidspaar was "gelukkig" genoeg om bij het aansnijden van de resten toch nog blij te lachen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 nov -   12:38  
Motor gestolen in Goes
Goes - In de nacht van donderdag op vrijdag is uit de voortuin van een woning aan de Heernisseweg in Goes een motor gestolen. De motor stond slotvast afgesloten in de tuin. Het gaat om een Honda Sd01 met kenteken MB-RG-72. De kleur en de waarde zijn niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 nov -   12:37  
Auto uitgebrand in Terneuzen
Terneuzen - In de Plataanstraat in Terneuzen is vrijdag rond 02.00 uur een personenauto geheel uitgebrand. De oorzaak van de brand en of het mogelijk om brandstichting gaat is (nog) onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 9 nov -   12:36  
Koperdiefstal in Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van donderdag op vrijdag werd vanaf het dak van een gebouw in de Wielingenlaan in Terneuzen koper gestolen. Het gaat om in totaal circa 30 meter koperen leiding van de bliksemafleider.
Gemaakt door: 112zeeland
do 8 nov -   18:48  
240 uur taakstraf voor man uit Wissenkerke
Wissenkerke - De rechtbank in Middelburg heeft vandaag 240 uur en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen een man uit Wissenkerke. De man had kinder en dierenporno op zijn laptop. Leerlingen van de zelfde school hadden dit op de laptop van de man gezien en vervolgens gemeld aan de politie. Hoe de porno op de laptop is gekomen is niet bekend, aldus de man. De rechtbank in Middelburg doet over twee weken uitspraak.
wo 7 nov -   21:16  
Poging tot ontvoering in Kruiningen
Kruinigen - Om iets voor 18.00 uur fietste een 13-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal, de carpoolplaats aan de Zanddijk in Kruiningen op. Hij had daar afgesproken met bekenden om samen naar Goes te rijden. Toen de jongen zijn fiets had geparkeerd in de fietsenstalling, liep hij de carpoolplaats op. Toen hij daar even stond, kwam er vanuit de richting Yerseke een zwarte personenauto, mogelijk een Audi, aanrijden....
di 6 nov -   23:31  
Realistische politie oefening op Bellamypark Vlissingen.
Vlissingen - De politie heeft vanavond een oefening gehouden Op het Bellamypark en in een aantal cafe's. Hierbij werd een tiental agenten, En meerdere politie wagens ingezet. Ook waren er een aantal politiehonden aanwezig.
di 6 nov -   21:09  
Grote brandweeroefening te Middelburg
Middelburg - Onder het scenario lekkage in een aardgas verdeelstation, is er door de brandweer een grote oefening, brand met explosies in scene gezet. De oorzaak van deze brand was lekkage in een hogedruk aardgasverdeelstation op het industriegebied Arnestein in Middelburg.vanwege een technisch probleem werd het automatisch gasstation handmatig bediend. Dit om ongewenste meldingen van de controlekamer van chemischefabriek Eastman te voorkomen. Men zou ieder uur een controle bij het gasstation doen. vanwege etenstijd en een storing in het proces bij Eastman is een ronde overgeslagen. Door de storing is bij het gasstation een forse gaswolk ontstaan. deze is tot explosie gekomen, door de explosie en hierdoor gevormde vuurbal zijn er in de omgeving van Eastman brandende brokstukken in vaten kunsthars gekomen. de brandweer van Eastman en van de post Torenweg worden direct geallarmeerd. Om de situatie niet erger te laten worden legt Eastman de produtie stil.Het CMT wordt opgeroepen om de communicatie met de pers te verzorgen. In de wijde omgeving zijn door de explosie een aantal brandjes ontstaan en is er door de vuurbal een aanrijding veroorzaakt op grote kruising Waldammerweg. Ook diverse bedrijven werden beschadigd. Door de brandweer zijn er voor deze oefening ongeveer 15 blus en ondersteunende voertuigen ingezet. Tankautospuiten, laderwagens, waterwagens en in het Arnekanaal een dompelpomp voor groot watertransport. Ook deed er een groot aantal leidinggevenden aan deze oefening mee. De oefening duurde tot ongeveer 21.15 .
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 nov -   18:49  
Jongen breekt arm bij bedreiging, Goes
Goes - Een 13-jarige jongen is dinsdag 6 november 2012 rond 15.00 uur op de Bergweg in Goes lastig gevallen door een groepje van ongeveer 10 jongeren. De jongen kwam een groepje jongeren tegen toen hij over de Bergweg fietste. Een van hen stapte op de jongen af en duwde hem van zijn fiets af. Hij viel op de grond en brak hierbij zijn arm. Een man die langs kwam fietsen hielp de jongen overeind en bracht hem naar zijn school. Daar is de jongen opgevangen en verzorgd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 nov -   18:48  
Vrouw gewond bij aanrijding, Middelburg
Middelburg - Een 73-jarige vrouw uit Middelburg stak op haar fiets de Schroeweg in Middelburg over en werd daarbij aangereden door een 25-jarige automobilist uit Terneuzen. De vrouw is met been- en hoofdletsel naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 nov -   18:47  
Reeks inbraken in Koudekerke
Koudekerke - In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 november 2012 zijn een aantal woningen in Koudekerke doelwit geweest van inbrekers. Woningen in de Duinstraat, de Biggekerksestraat en de Boomgaard waren doelwit. In de woning aan de Boomgaard is men binnen geweest en is een portemonnee gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 nov -   18:46  
Bedrijfsongeval, Aagtekerke
Aagtekerke - Dinsdag, 6 november 2012, rond 14.00 uur is een 20-jarige man uit de gemeente Veere gewond geraakt. De man is door een kunststof dakplaat gevallen toen hij de dakplaten aan het vernieuwen was aan een loods aan de Herenweg in Aagtekerke. Het slachtoffer viel ongeveer 5 a 6 meter naar beneden. Personeel van de Lifeliner en de ambulancedienst hebben hem gestabiliseerd en hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 nov -   18:44  
Politie vraagt hulp
Goes - Op zaterdag 3 november 2012 zijn tussen 21.00 uur en 01.45 uur in Goes en omstreken een aantal brandjes geweest. Rond 21.30 uur ontstond een brand onder een bouwkeet op de kruising Zuidzakseweg en de Stenevate te Heinkenszand. Rond 22.20 uur ontstond een brand in een caravan in een boomgaard aan de Repelweg in Goes. Deze caravan is geheel uitgebrand. Even later werd een verkeersbord, welke deels was afgebrand, aangetroffen op de Velluweweg in 's Heer Hendrikskinderen. Omstreeks 22.50 uur ontstond brand in een Dixie aan de Dirk Donkersweg in Goes. Even later is een prullenbak in brand gestoken in de Ganzepoortstraat in Goes. Om 01.45 uur is een auto in brand gestoken in de Lewestraat in Kloetinge. Deze auto is geheel uitgebrand en de gevel van de woning heeft schade opgelopen. De politie is dringend op zoek naar getuigen of personen die informatie over deze branden kunnen verstrekken. Ze worden verzocht contact op te nemen met tel.0900-8844 of het politiebureau in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 nov -   18:42  
Landelijke politieactie tegen hennep
Zeeland - In het kader van de landelijke ruimdag van hennepkwekerijen zijn vandaag in Zeeland vijf kwekerijen geruimd. Vier hennepkwekerijen zijn geruimd op het eiland Tholen en één in Zaamslag. In totaal heeft men 950 planten geruimd. Een 44-jarige man is aangehouden. Hij is de bewoner van het pand in Zaamslag. Tijdens de acties heeft de politie ook beslag gelegd op bezittingen van de verdachte. In dit geval betreft het een TV en een auto. De politie, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst werken nauw samen om hennepkwekers te raken op een plek die pijn doet: in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.
Gemaakt door: 112zeeland
di 6 nov -   18:38  
Diefstal uit woning, Kloosterzande/Rilland
Kloosterzande/Rilland - Tussen zaterdagavond 18.45 uur en zondagochtend 09.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Tromstraat in Kloosterzande. Uit de woning zijn o.a. computerapparatuur, fotoapparatuur, kleding, honderden euro's, waardepapieren en sieraden weggenomen. Om binnen te komen is een raam opengebroken.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 5 nov -   22:45  
Update: Wapenvondst in woning dode man, Vlissingen
Vlissingen - Vanmorgen om ongeveer 11.00 uur is de politie gestart met een onderzoek in de woning van de zaterdag aangetroffen overleden man in de Willem van de Veldelaan in Vlissingen. Bij dit onderzoek werkte politie en EOD samen. De EOD is ter plaatse gevraagd om, met name, onderzoek te doen in een paar afgesloten kamers in de woning die met een amateuristisch alarmsysteem waren 'beveiligd'. Omdat de politie zo omzichtig mogelijk te werk willen gaan en, hebben ze voor de zekerheid de EOD uitgenodigd. Het onderzoek is 's middags afgerond. In de afgesloten kamers hebben we nog meer vuurwapens gevonden. Het ging hierbij voornamelijk om antieke geweren en (nep)handvuurwapens, dozen met duizenden stuks munitie en één onklaar gemaakte handgranaat. In totaal zijn er veertig (nep)vuurwapens in beslag genomen en duizenden stuks munitie van verschillend kaliber.
ma 5 nov -   12:20  
Onderzoek EOD na vondst dode
Vlissingen - Wapens gevonden in woning dode man, 05-11-2012 • Zaterdagochtend om ongeveer 11.45 uur kregen de politie in Vlissingen een melding van een buurtbewoner, dat deze een 58-jarige buurtbewoner al enige tijd niet gezien had. De man om wie het ging, leidde volgens de melder een teruggetrokken bestaan en had weinig contact met de mensen in zijn buurt.       De politie is ter plaatse gegaan in de Willem van de Veldelaan en troffen, nadat men de woning met de nodige moeite was binnengekomen, een dode man aan. Uit onderzoek bleek dat deze dode man de 58-jarige bewoner was. Hij is een natuurlijke dood gestorven en lag vermoedelijk al enige tijd dood in zijn woning, hoe lang precies is niet bekend.
zo 4 nov -   18:15  
Auto in de sloot
Nieuwerkerk - Omstreeks 17:05 kreeg de brandweer van Oosterland en de hulpverleningswagen 2 van Bruinisse een melding van een verkeersongeval op de Stolpweg bij Nieuwerkerk. Ook werden de ambulances 19-108 en de 19-107 opgeroepen. Ter plaatse bleek de bestuurder en de inzittende al uit het voertuig te zijn, dat op zijn zij in de sloot was beland. Ze zijn door het ambulancepersoneel onderzocht, en de brandweer kon weer terug naar de post. De weg is tijdelijk afgesloten geweest door bergingswerkzaamheden van ISTA.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 4 nov -   18:11  
Fietser gewond na val in Middelburg
Middelburg - Een fietser is zondag aan het einde van de middag gewond geraakt na een val. De fietser kwam ten val op de kruising Schroeweg met Park Veldzigt. Een ambulance werd met spoed ter plaatse gestuurd om het slachtoffer te helpen. Voor zover bekend is het slachtoffer niet door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
za 3 nov -   16:44  
Herdenking bevrijding Vlissingen "Operatie Infatuate"
Vlissingen - Zaterdag om 11.00 uur marcheerden een groot aantal oud / commando's vanaf de parkeerplaats aan de Koningsweg naar het commandomonument op de Commandoweg. Hier werd herdacht, dat 68 jaar geleden de bevrijders van Vlissingen vanuit Breskens aan land gingen. Er werden diverse kransen gelegd. Afgevaardigden van alle krijgsmacht onderdelen, waaronder een oud commando uit Engeland, waren vertegenwoordigd, evenals de burgemeester en een aantal notabelen. Vanwege het slechte weer was er weinig burger publiek.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 nov -   13:48  
Drugs, Zierikzee/Hulst
Zierikzee/Hulst - Zaterdag tegen 01.00 uur werd een 20-jarige man uit Zierikzee in de Maltastraat in zijn woonplaats aangehouden wegens drugsbezit. Agenten zagen in zijn auto een gripzakje met wit poeder liggen. De auto werd daarna verder onderzocht en er kwamen nog 9 zakjes en een XTC pil tevoorschijn. In totaal werden 10 gripzakjes (1 gram per zakje) met, vermoedelijk, cocaïne en een XTC pil in beslag genomen. De 20-jarige man werd aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 3 nov -   13:47  
Snorfietser gewond, Vlissingen
Vlissingen - In Papegaaienburg in Vlissingen kwam vrijdag rond 19.30 uur een snorfietser ten val omdat hij moest remmen voor een auto. Een 23-jarige Vlissingse automobiliste zag op de kruising Papegaaienburg / Nieuwe Zuidbeekseweg de snorfiets niet aankomen en reed door. De snorfietser, een 43-jarige Vlissinger moest hierdoor remmen en kwam ten val. Hij is, samen met een 10-jarig meisje dat bij hem achterop zat, per ambulance naar de HAP gebracht. Daar bleek dat de man een gekneusde knie had opgelopen. Het meisje had een teen gebroken. Beide voertuigen raakten beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 2 nov -   12:29  
Diverse inbraken zeeland
zeeland - Woninginbraak in Zaamslag In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning in de Puntstraat in Zaamslag. Er werd een deur geforceerd en in de woning werden verschillende kasten doorzocht. Men ging er vandoor met een LCD televisie ter waarde van enkele honderden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 2 nov -   01:31  
Inbreker aangehouden, Oost Souburg
Oost Souburg - Donderdagmorgen, 1 november, is een 19-jarige man uit Oost Souburg aangehouden op verdenking van een inbraak in een woning aan de Kievietsprenk in Vlissingen op 8 oktober jl. Het regionaal woninginbrakenteam doet onderzoek naar deze en enkele andere inbraken op Walcheren, waar deze verdachte vermoedelijk bij betrokken is.
Gemaakt door: 112zeeland
do 1 nov -   23:06  
Felle autobrand Middelburg
Middelburg - De brandweer is vanavond uitgerukt voor een autobrand op de Nieuwe Kleverskerkseweg te Middelburg. Omstreeks 19:10 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale, die daarop direct tankautospuit 4533 onder prio 1 ter plaatse stuurde. De brandweer heeft de autobrand geblust. Hoe de brand is ontstaan is niets bekend, de auto moet als verloren worden beschouwd. De politie heeft een onderzoek in gesteld naar de oorzaak van de autobrand.
Gemaakt door: kees wesdorp
do 1 nov -   22:11  
Schoorsteenbrand Yerseke
Yerseke - De brandweer heeft donderdagavond een schoorsteenbrand geblust aan de Wijngaardstraat in Yerseke. De brand werd rond 19:50 uur ontdekt. De brandweer heeft met behulp van de ladderwagen uit Goes, de schoorsteen geveegd en met behulp van een warmtebeeldcamera de temperatuur in de schoorsteen gemeten. Nadat zeker was dat alle vuurhaarden waren gedoofd kon de brandweer inpakken, en terug naar de kazerne keren.
Gemaakt door: 112zeeland
do 1 nov -   00:24  
UPDATE.Grote binnenbrand sauna Goes
Goes - Omstreeks middernacht had de brandweer alles opgeruimd en verliet de laatste wagen het brandadres. Een vertegenwoordiger van de stichting Salvage is bezig met het opnemen en regelen van de schade.