Selecteer per datum:

wo 31 okt -   22:20  
Keukenbrand Sterkenburg Vlissingen
Vlissingen - Om 19.16 uur werden de tankautospuit en ladderwagen van de Vlissingse brandweer, post Olympiaweg, opgeroepen voor het blussen van een keukenbrand in Sterkenburg. Enkele minuten later werd ook de ambulancedienst ter plaatse gevraagd, dit i.v.m. het inademen van rook door 2 mensen, nadat beiden door de ambulancemedewerkers waren verzorgd, bleek dat een persoon naar het ziekenhuis moest worden gebracht.
wo 31 okt -   21:12  
Grote binnenbrand sauna Goes
Goes - Donderdagavond om 20.26 uur werden de brandweer en ambulancedienst van Goes gealarmeerd voor brand in de Sauna Fitland te Goes. Even nadat de 1e brandweerploeg gearriveerd was, werd direct opgeschaald naar middelbrand / grote brand. Daar er mogelijk meerdere gewonden zouden zijn werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen. Na einig onderzoek bleek dat deze niet nodig was. De brand is in de dames-saunaruimte begonnen, vanwaaruit twee vrouwen met brandwonden en rookvergiftiging door brandweerpersoneel naar buiten zijn gebracht en door ambulancepersoneel zijn behandeld. Deze personen zijn later naar het ziekenhuis vervoerd. De Goese brandweer heeft assistentie gekregen van diverse regionaal ondersteunende diensten vanuit Walcheren. Het bowlingcentrum en wokrestaurant, zijn in het kader van algemene veiligheid gesloten en ontruimd. De bioscoop had geen hinder van de brand en mocht open blijven, hier zijn ook een aantal aanwezige sporters opgevangen. De Goese burgemeester Verhulst, heeft de zaak in oog aanschouw genomen, en met het beleidsteam gesproken.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 31 okt -   18:04  
Brandweer houdt oefenavond in de Sligro
Vlissingen - De stadsgewestelijke brandweer heeft vanavond een brandoefening gehouden bij groothandel Sligro te Vlissingen . Er was een scenario opgezet dat er een middelbrand zou woedde en dat er twee slachtoffers zich nog in het pand bevonden. De brandweer heeft bij deze oefening twee tankautospuiten ingezet (4530)(4538) en ladderwagen (4550) . . . . .
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 okt -   08:38  
Brand in woning Vlissingen
Vlissingen - Maandag omstreeks 18.45 uur, brak er brand uit in de Coosje Buskenstraat / Gasthuisstraat in Vlissingen. Hier op is de brandweer van Vlissingen met spoed ter plaatse gegaan. Bij aankomst bleek het mee te vallen. Het ging om een kleine brand die snel geblust was. Wat er in brand stond is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 okt -   08:27  
Beginnend bestuurster levert rijbewijs in
Cadzand - In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 02.30 uur, heeft een beginnend bestuurster haar rijbewijs moeten inleveren bij de politie. De 19-jarige Terneuzense vrouw reed over de Zuidzandseweg in Cadzand toen zij werd gecontroleerd door twee collega's van de surveillancedienst. Ze moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat zij had gedronken. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en heeft daar een ademanalysetest gedaan. De uitslag hiervan lag ten grondslag aan het feit dat zij haar rijbewijs moest achterlaten op het bureau. Zij blies namelijk 390 ug/l en dat is ruim vier keer zoveel dan maximaal is toegestaan voor een beginnend bestuurder. Haar rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie en die gaat bepalen of en wanneer zij haar rijbewijs weer terug krijgt. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 okt -   08:24  
Volkswagen Caddy gestolen in Vlissingen
Vlissingen - Op maandagmorgen kwam een Vlissinger er achter dat zijn bestelauto, een witte Volkswagen Caddy met het kenteken 7-VFT-74, was gestolen van de plek waar hij hem afgesloten had achtergelaten. Hij had de auto zondagavond omstreeks 22.30 uur geparkeerd op de Industrieweg in Vlissingen en had de auto afgesloten. Toen hij vanmorgen met de auto wilde weggaan bleek deze te zijn weggenomen. Er zijn door ons geen sporen aangetroffen die er op wijzen hoe de auto is weggehaald. De Vlissinger had alle sleutels nog, dus het was voor hem ook een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren. Van de eigenaar is een aangifte opgenomen op het politiebureau en ook is de auto door ons 'gesignaleerd'. Dit houdt in dat er, op het moment dat ergens de witte Volkswagen Caddy gecontroleerd wordt, een melding verschijnt dat de auto als gestolen is opgegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 okt -   22:46  
Poging inbraak vijf garageboxen Rilland
Rilland - In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 01.30 uur en 08.30 uur, zijn de deuren van vijf garageboxen in de Aggerstraat in Rilland vernield. De garageboxen staan in een blokje bij elkaar en bij vijf van de zes garages is de roldeur vernield. Uit de garageboxen is niets weggenomen. Uiteraard willen de collega's die met de zaak bezig zijn graag weten wie dit op zijn of haar kerfstok heeft. Hebt u iets gezien dat ons kan helpen om de dader(s) op te sporen, dan horen we dat graag.
zo 28 okt -   17:33  
Kind van paard gevallen
Vlissingen - Even na 15.00 uur, is een kind van een paard gevallen op een prive manege in de Jacoba van Beierenweg te Vlissingen. In eerste instantie werden een ambulance en de tramahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd. Na aankomst van de ambulance en een eerste onderzoek, werd de helikopter "afbesteld" De patient is voor nader onderzoek zonder spoed naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 okt -   17:17  
Toedracht Hobeinstraat Vlissingen
Vlissingen - Afgelopen vrijdagavond heeft de politie een nieuwsberichtje verspreid over een onderzoek dat gaande was in de Hobeinstraat in Vlissingen. Er was een melding binnengekomen dat er geschoten zou zijn. Hierop is door de recherche direct een onderzoek gestart. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat er inderdaad geschoten was in de Hobeinstraat, in dit geval met een alarmpistool. Dat is een pistool waar geen 'echte kogels' uit komen. Vermoedelijk is het pistool gebruikt nadat er onenigheid was ontstaan tussen een 31-jarige Vlissinger en een 39-jarige plaatsgenoot. De 31-jarige heeft tijdens de ruzie met het alarmpistool geschoten. De 39-jarige man heeft hierna de schutter mishandeld. Een getuige, heeft de politie op het spoor gebracht van zowel de verdachte als het slachtoffer. Toen hun gegevens eenmaal bekend waren konden beide mannen worden opgespoord en aanhouden. Het alarmpistool is in beslag genomen. Beide mannen hebben een verklaring afgelegd. Zij zijn, nadat ze uitgebreid verhoord zijn, op zaterdag weer in vrijheid gesteld, op last van de officier van justitie.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 okt -   17:13  
Tweede verdachte aangehouden in zaak Axel
Zaterdagavond rond 21.30 uur is door de Regionale Ondersteuningsgroep van Politie Zeeland een tweede verdachte aangehouden in de zaak omtrent de gedode John Smidt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 okt -   17:05  
Geparkeerde auto aangereden, Sint Philipsland
Sint Philipsland - In de nacht van zaterdag op zondag is in de Wilhelminastraat in Sint Philipsland een geparkeerde personenauto aangereden door een onbekende. Deze onbekende is na de aanrijding verdwenen en heeft niet de moeite genomen om even zijn gegevens achter te laten. Dit is strafbaar!
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 okt -   17:00  
geweldplegingen in Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van zaterdag op zondag vonden twee afzonderlijke zaken met betrekking tot openlijke geweldpleging plaats. Allebei de zaken speelden in de Nieuwstraat in Terneuzen. Het ene geweldsincident was om ongeveer 01.00 uur, het andere een uur later.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 okt -   16:54  
Rijbewijzen ingevorderd, Arnemuiden/Middelburg
Arnemuiden/Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag zijn op Walcheren twee rijbewijzen ingevorder van beginnend bestuurders. Beide betrokkenen reden onder invloed van alcohol in hun auto.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 okt -   16:53  
Jonge winkeldief bij Media Markt, Middelburg
Middelburg - Door een winkelmedewerker van de Media Markt aan de Mortiereboulevard in Middelburg is zaterdag een 16-jarige jongen uit Vlissingen aangehouden omdat hij een diefstal had gepleegd. De jongen haalde zaterdagmiddag rond 16.15 uur een computerspel uit de verpakking en verstopte dit onder zijn jas. Hij had niet in de gaten dat dit werd opgemerkt door een beveiliger van de winkel. Die hield de jongen in de gaten tot het moment dat hij de kassa passeerde. Hier sprak de beveiliger de jongen aan en confronteerde hem met zijn bevindingen. Door de beveiliger is de politie gebeld, en twee agenten van de surveillancedienst hebben de jongeman overgebracht naar het politiebureau. Daar werd hij in het bijzijn van zijn vader gehoord en legde hij een bekennende verklaring af. De jongen krijgt een verwijzing naar HALT.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 okt -   16:38  
Winkeldief aangehouden, Middelburg
Middelburg - Zaterdagmiddag om ongeveer 16.00 uur is een 15-jarig meisje uit de gemeente Noord-Beveland aangehouden vanwege een winkeldiefstal die zij had gepleegd. Het meisje was met een vriendin in een schoenenwinkel in de Lange Geere in Middelburg. Zij zag een paar laarzen staan, heeft het prijskaartje er af getrokken, maar hield er verder geen rekening mee dat er ook nog een alarm op de laarzen zat. Toen zij de winkel uit wilde lopen gingen dus de alarmpoortjes af. Het meisje is aangehouden door medewerkers van de winkel en is overgedragen aan de politie. De surveillancedienst hebben haar meegenomen naar het bureau in Middelburg en daar is ze gehoord. Ze bekende de diefstal en heeft afstand gedaan van de laarzen. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 okt -   12:27  
update vaardigheidstoetsen vlissingen
vlissingen - vaardigheidstoetsen vlissingen
za 27 okt -   18:33  
Informatiemarkt & vaardigheidstoetsen
Vlissingen - Informatiemarkt Veiligheid & Water die vandaag gehouden is is druk bezocht in en rondom de Timmerfabriek in Vlissingen. Deze informatiemarkt was voor het grote publiek. Wat viel er allemaal te zien? Bezoekers konden de schepen van defensie, Rijkswaterstaat en Veiligheidsregio Zeeland en een blusboot bezichtigen. Ook het vaartuig van de politie was aanwezig waar men -afhankelijk van de weersomstandigheden- op mee kon varen. Tevens waren er andere partners bij ongevallen op het water aanwezig. Bezoekers konden zien hoe burgemeesters en brandweermensen in een virtuele omgevingen worden opgeleid en getraind. Men kan zelf ervaren hoe het is om als burgemeester een beslissing te nemen bij een ramp. Daarnaast zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van geografische informatievoorziening te zien. Spectaculair zijn de 3D overstromingsbeelden van Zeeland. Bezoekers kunnen zien hoever het water komt in hun buurt als er een dijk doorbreekt. Ook krijgen bezoekers informatie over wat ze zelf kunnen doen bij een overstroming of wateroverlast. Op het terrein van de Timmerfabriek strijden Zeeuwse brandweer¬ploegen tegen elkaar tijdens de jaarlijkse vaardigheidstoetsen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 27 okt -   01:56  
Woningbrand Middelburg
middelburg - Even rond kwart over tien zagen voorbijgangers veel rook uit het dak van een woning in de Rentmeesterlaan te Middelburg komen. Hiervoor is de brandweer gebeld. Terplaatse aangekomen was de rook al enorm. Om deze reden is het sein middelbrand gegeven. De brandweer van de Torenweg was al terplaatse om de eerste aanval te doen. Deze blusgroep werd even later versterkt door de brandweer van de Stromenweg. Het ging hier om een leegstaand huis. Toen de brand geblust was is het huis geventieleerd. Wat er presies brandde is niet bekent. De schade is enorm.
Gemaakt door: 112zeeland
za 27 okt -   01:23  
Onderzoek Hobeinstraat, Vlissingen
Vlissingen - Rond 19.35 uur kreeg de politie een melding van onenigheid in de Hobeinstraat in Vlissingen waarbij mogelijk geschoten zou zijn. Agenten die kort na de melding op de Hobeinstraat aankwamen troffen geen slachtoffer of dader aan. Er is meteen een onderzoek ingesteld in de Hobeinstraat en omgeving. Hiervoor is een ruime afzetting ingezet, en worden getuigen gehoord. Wanneer er meer informatie bekend is, leest u dit op 112zeeland.nl
Gemaakt door: Krukeltje
vr 26 okt -   23:26  
Ongeval Westerscheldetunnelweg N62 Driewegen, 5 gewonden
Vanavond rond 22.10 vond er op de Westerscheldetunnelweg N62 een aanrijding plaats tussen 2 auto's. De aanrijding was bij Driewegen in de richting van het tolplein tussen de korte Zuidweg en de Monsterweg. Er werden 5 ambulances opgeroepen en ook enkele brandweervoertuigen. In de tunnel was een snelheidsbeperking van toepassing.
vr 26 okt -   15:19  
Medische evacuatie van varensgezel
Vlissingen - Om ongeveer 15.00 uur is de reddingboot Koopmansdank (post Neeltje Jans) gealarmeerd voor het overbrengen van een gewond bemanningslid van het schip de Grumant. Het bemanningslid heeft bij werkzaamheden oogletsel opgelopen, en moet met spoed naar een oogarts in Vlissingen gebracht worden. De Koopmasdank brengt de patient naar de buitenhaven van Vlissingen. Vanaf hier zal hij met een taxi naar het ziekenhuis gebracht worden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 okt -   13:01  
Opel Manta gestolen in Terneuzen
Terneuzen - Tussen donderdag 25 oktober 21.15 uur en vrijdag 05.35 uur is vanaf de Marijkestraat in Terneuzen een grijze Opel Manta met het kenteken NN13SJ gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 okt -   13:00  
Aanhoudingen voor inbraak en diefstal auto
Oost Souburg - Vrijdag 26 oktober 2012, omstreeks 02.00 uur, zijn in de Westerscheldestraat in Oost Souburg twee 17-jarige Middelburgers aangehouden. Ze worden ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning aan de Zaanstraat in Oost Souburg. Uit deze woning hebben ze o.a. de autosleutel weggenomen en met deze auto zijn ze er vandoor gegaan. Gestommel De bewoonster van de woning werd wakker van gestommel in haar woning en ontdekte toen dat haar auto was verdwenen. Ze belde meteen 112 en gaf het kenteken door. Aanhouding Niet veel later zagen agenten de auto rijden en zijn de jongens, na een korte achtervolging, aangehouden. Ze zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 okt -   18:51  
update Brutale beroving in Vlissingen
Vlissingen - Eén van de daders is na de beroving, vanaf het Scheldeplein, de Walstraat in gerend. Uit onderzoek is gebleken dat rond dat tijdstip nogal wat mensen in de Walstraat liepen. De kans is dus groot dat zij de rennende man hebben gezien en mogelijk meer informatie kunnen verstrekken. Dus liep u net na middernacht in de Walstraat en heeft u wat gezien? Bel ons dan op 0900-8844
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 okt -   16:09  
Auto uit gebrand Middelburg
Middelburg - De brandweer van de post Torenweg heeft woensdagavond een autobrand geblust. De brand werd rond 22.45 uur ontdekt door een bewoner uit de buurt. Deze belde 112 met de melding dat er een auto in brand stond. Toen de brandweer in de Buitenhovenlaan aan kwam stond de personenauto al volledig in brand. Het vuur was snel uit, maar dat kon de auto niet meer redden. Vermoedelijk is het brandstichting. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht. De auto is totaal uitgebrand en overgebracht naar Vlissingen voor technischonderzoek. De auto`s die er naast stonden liepen lichte schade op.
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 okt -   14:38  
Aanhouding voor mishandeling
Sluis - Woensdag, 24 oktober 2012, rond 21.15 uur is in de Sint Annastraat in Sluis een 28-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een horecamedewerker in die plaats te hebben mishandeld. De man is na verhoor heengezonden.
do 25 okt -   01:10  
Brutale beroving in Vlissingen.
Vlissingen - In de nacht van Woensdag naar Donderdag is omstreeks 00:00 een man overvallen toen hij een geldzak storten door 2 jongeren.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 24 okt -   08:47  
Gaslucht in Vlissingen
Vlissingen - Om half acht is de brandweer van Vlissingen uitgerukt voor een gaslek. Omwonenden van de van Dishoekstraat in Vlissingen hadden geklaagd over een gaslucht. Door onderzoek van de brandweer is uit gekomen dat het niet om gas ging maar om iemand die aan zijn brommer had gesleuteld en benzine op zijn kleren had. Deze persoon is vervolgens in huis gegaan om andere kleding aan te doen. Na onderzoek is de brandweer weer terug naar de kazerne gegaan.
Gemaakt door: 112zeeland
di 23 okt -   22:01  
Aanhouding in zaak dode man Westdorpe
Westdorpe - Door de politie is vanmorgen een 32-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van de 86-jarige John Smidt uit Axel. Zijn stoffelijk overschot werd vanmorgen rond 09.30 uur aangetroffen in de sloot bij de Vissersverkorting in Westdorpe. Hij was eerder vannacht opgegeven als vermist. Vannacht omstreeks 02.00 uur hoorden buurtbewoners van de Eisenhowerlaan in Axel een hondje aanhoudend blaffen bij het hondenuitlaatterrein. Toen ze gingen kijken zagen ze daar inderdaad een hondje loslopen. Ook vonden ze een hondenriem en een pet en een plas bloed. Deze ongewone vondst werd direct gemeld bij de politie waarna een onderzoek werd ingesteld. Uit dit onderzoek b leek dat het hondje en de pet thuishoorden bij een 86-jarige man uit de Gerbrandylaan. Collega's namen een kijkje in de woning van de man maar troffen hem daar niet aan. Dit was ongebruikelijk omdat de man leefde volgens een vast patroon. Zo ging hij een paar keer per dag met zijn auto naar het hondenuitlaatterrein om zijn hond uit te laten. Nu bleek ook dat zijn auto, een grijze Mitsubishi Carisma met het kenteken 10-PF-RT, was verdwenen. Deze stond niet bij zijn woning en ook niet bij het hondenuitlaatterrein. Het vermoeden rees dat het niet ging om een vermissingszaak maar om een misdrijf en door de politie werd een TGO (Team Grootschalig Optreden) gestart. Dezelfde nacht werd door de recherche op verschillende plaatsen sporenonderzoek gedaan. Gedurende de hele dag is er buurtonderzoek gedaan in de Eisenhowerlaan en de Gerbrandylaan. Ook heeft een heli vanuit de lucht foto's gemaakt van de omgeving. De verdachte is overgebracht naar PI Torentijd voor verhoor. Omdat de auto van het slachtoffer niet bij de aangehouden man is aangetroffen en nog steeds niet bekend is waar de auto is, vermoedt de recherche dat er nog anderen bij dit misdrijf betrokken zijn. De politie gaat verder met het onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 23 okt -   21:59  
Linsey Tramper uit Goes terecht
Goes - De 20-jarige Linsey Tramper uit Goes is weer terecht. Linsey was zaterdagochtend weggelopen vanaf haar ouderlijk huis in de Robert Schumanlaan in Goes. Zij heeft zich maandagavond rond 23.00 uur in goede gezondheid bij het politiebureau in Goes gemeld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 23 okt -   21:58  
Verkeerscontrole in Middelburg
Middelburg - In Middelburg werd maandag een algemene verkeerscontrole gehouden van 15.00 uur tot 18.15 uur in de Grevelingenstraat en van 19.15 uur tot 21.15 uur in de Sir Winston Churchilllaan. Op beide locaties is de maximumsnelheid 30 km/h. Er werden de volgende overtredingen geconstateerd en geverbaliseerd: Overtreden van de maximumsnelheid: 24 automobilisten en 4 brommers/scooters. Er werden 5 personen bekeurd voor het niet dragen van de autogordel; 4 voor het niet bij zich hebben van het rijbewijs/ID en 2 voor een niet goed zichtbare kentekenplaat. Verder werden nog bekeuringen uitgeschreven voor geen voorrang verlenen en rijden door rood licht. Er moesten 23 bestuurders blazen, maar niemand had teveel gedronken. In het totaal werden 47 bekeuringen uitgescheven.
Gemaakt door: 112zeeland
di 23 okt -   08:24  
Misdaad loont niet
zeeland - Vannacht, maandag 22 oktober 2012, rond 01.50 uur is ter hoogte van de Wouwse Plantage een automobilist aangehouden na een achtervolging door Politie Zeeland vanaf de grensovergang met België. Controle Tijdens een controle van Politie Zeeland op de A4 bij de grensovergang naar België is de politie gepasseerd door een auto met een Frans kenteken en heeft hierop de achtervolging ingezet. De automobilist verhoogde zijn snelheid naar tenminste 185 km/uur en negeerde stoptekens van de hem achtervolgende politie. De man reed daarna richting Brabant. Een politieauto is tijdens de rit vóór de vluchtende automobilist gezet waarna de man zijn weg vervolgde richting Wouwse Tol. Aanhouding Bij de afslag Wouwse Plantage is de man, 23 jaar en afkomstig uit Frankrijk aangehouden. De man is ingesloten in Torentijd Witwasgeld Bij zijn aanhouding bleek de man in het bezit te zijn van enkele tientallen duizenden euro's aan contant geld dat vermoedelijk bedoeld is voor witwaspraktijken. Het geld is in beslag genomen evenals de auto en het rijbewijs van de 23-jarige Fransman.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 okt -   22:54  
informatiemarkt Veiligheid & Water
Vlissingen - informatiemarkt Veiligheid & Water op 27 oktober as, van 12.30 – 17.00 uur plaatsvindt in en rondom de Timmerfabriek in Vlissingen. Deze informatiemarkt is voor het grote publiek. Wat valt er allemaal te zien? Bezoekers kunnen de schepen van defensie, Rijkswaterstaat en Veiligheidsregio Zeeland en een blusboot bezichtigen. Ook het vaartuig van de politie is er, waar men -afhankelijk van de weersomstandigheden- op mee kan varen. Tevens zijn de andere partners bij ongevallen op het water aanwezig. Bezoekers kunnen zien hoe burgemeesters en brandweermensen in een virtuele omgevingen worden opgeleid en getraind. Men kan zelf ervaren hoe het is om als burgemeester een beslissing te nemen bij een ramp. Daarnaast zijn de laatste ontwikkelingen op het gebied van geografische informatievoorziening te zien. Spectaculair zijn de 3D overstromingsbeelden van Zeeland. Bezoekers kunnen zien hoever het water komt in hun buurt als er een dijk doorbreekt. Ook krijgen bezoekers informatie over wat ze zelf kunnen doen bij een overstroming of wateroverlast. Op het terrein van de Timmerfabriek strijden de Zeeuwse brandweer¬ploegen tegen elkaar tijdens de jaarlijkse vaardigheidstoetsen. Kortom een leuke middag voor jong en oud.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 okt -   22:51  
Wapens in beslag genomen in St.Annaland en Terneuzen
Terneuzen - De politie heeft zaterdag en zondag, 20 en 21 oktober 2012, wapens in beslag genomen in St. Annaland en Terneuzen. Stalen staaf In St. Annaland is zondag rond 00.50 uur op de Oude Zeedijk een automobilist staande gehouden. In de auto van de 25-jarige man uit de gemeente Tholen trof de politie een 68 cm lange stalen staaf aan welke in beslag is genomen. Bajonet Een 33-jarige bestuurder van een personenauto uit de gemeente Terneuzen is zaterdag rond 20.50 uur staande gehouden toen hij in de Buitenhaven in Terneuzen reed. De man was in het bezit van een kleine hoeveelheid hennep en cocaine. In de auto lag tevens een bajonet. De drugs en het bajonet zijn in beslag genomen. De man is aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 okt -   22:50  
Koperdiefstal in Clinge
Clinge - Bij een bedrijf gelegen aan de Kapelledreef in Clinge is zaterdag 20 oktober 2012 rond 08.30 uur een inbraak ontdekt. Koper Er is circa 300 tot 400 kilo kabel weggenomen. De kabels zijn zwart, bruin en blauw van kleur en bevatten koperdraad. De waarde van het gestolen goed bedraagt enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 okt -   22:47  
Inbraken in Kloosterzande en Vlissingen
Vlissingen - Zaterdag 20 oktober is rond 13.30 uur een inbraak ontdekt in een woning in Westerzicht in Vlissingen. Er is beeldapparatuur en een geldbedrag gestolen Kloosterzande Zaterdag 20 oktober 2012 is ingebroken in een woning in de Kerklaan in Kloosterzande. Uit deze woning is geluidsapparatuur weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 20 okt -   19:10  
Vrouw vermist vanuit Goes
Goes - Sinds zaterdag 20 oktober wordt de 20-jarige Lindsey Tramper vermist.Ze is weggelopen vanaf haar ouderlijk huis aan de Robert Schumanlaan in Goes. De vrouw heeft de verstandelijke vermogens van een 12-jarige.
Gemaakt door: troetelbeer
za 20 okt -   19:09  
Man zwaargewond na val
Yerseke - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.50 uur is op de Havendijk in Yerseke een 69-jarige man uit die plaats zwaargewond geraakt.De man reed op zijn snorfiets. Waarschijnlijk heeft de standaard de stoeprand geraakt waardoor hij met zijn hoofd tegen een hek is gevallen. De lifeliner is ter plaatse geweest en deze heeft de man meegenomen naar het Erasmus MC in Rotterdam.
Gemaakt door: troetelbeer
za 20 okt -   19:08  
Man aangehouden na vechtpartij
Vlissingen - In de nacht van vrijdag op zaterdag, om 03.50 uur, is in de Walstraat in Vlissingen een 20-jarige Vlissinger aangehouden.De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een vechtpartij in het uitgaansgebied. Hij is ingesloten in Torentijd.
Gemaakt door: troetelbeer
za 20 okt -   19:07  
Man aangehouden na bedreiging
Middelburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag, om 02.40 uur, is in de Schuttershofstraat in Middelburg een 23-jarige man uit Kruiningen aangehouden.Hij wordt ervan verdacht een medewerker van een horecagelegenheid aldaar te hebben bedreigd. De man verzette zich bij zijn arrestatie en is ingesloten in Torentijd.
Gemaakt door: troetelbeer
za 20 okt -   19:05  
Man probeerd meisje te beroven
Goes - en onbekende man heeft afgelopen zondagavond geprobeerd een 16-jarig meisje uit de gemeente Goes te beroven van haar tas.Het meisje liep rond 19.45 uur over de parkeerplaats Stationspark aan de achterzijde van het station toen de man haar tegemoet kwam lopen. De man pakte plotseling haar handtas en begon hier aan te trekken. Het meisje gaf de man een trap waarna ze weg kon rennen, met haar tas.
Gemaakt door: troetelbeer
za 20 okt -   19:03  
Dronken meisje aangehouden
Goes - Zaterdag rond 01.50 uur is op de Westwal in Goes een 16-jarig meisje uit de gemeente Reimerswaal aangehouden.Het meisje was onder invloed van alcohol. Een blaastest wees uit dat ze bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 19 okt -   14:34  
Diverse diefstallen in zeeland
Zeeland - Diefstal uit woning, Terneuzen Tussen woensdagavond 20.30 uur en woensdagnacht 01.50 uur is er ingebroken in een woning aan de Walstraat in Terneuzen. Uit de woning is geld weggenomen. Een raam is beschadigd geraakt.
do 18 okt -   23:20  
Auto in de greppel
Zierikzee - Een 67-jarige man uit Zierikzee is donderdagmiddag met zijn auto in een greppel beland. Hij reed tegen 17.00 uur over de Laan van Sint Hilaire. Bij het nemen van een bocht belandde hij aan de linkerzijde van de weg in de greppel. De 67-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte flink beschadigd en moest worden weggesleept.
do 18 okt -   23:16  
Inbraken in Sluis
In de nacht van woensdag op donderdag is aan de Oude Kerkstraat ingebroken in twee winkelpanden. Bij beide winkels was een deur geforceerd om binnen te komen. Uit de ene winkel werd geld weggenomen, uit de andere winkel werd een nog onbekende hoeveelheid brillen weggenomen. Het schadebedrag is niet bekend
do 18 okt -   23:14  
Kleine hennepkwekerij in woning
Vogelwaarde - In een woning in Vogelwaarde is donderdagmorgen een kleine hennepkwekerij van 21 planten aangetroffen. De plantjes en de benodigde apparatuur zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en zullen worden vernietigd. Er was geen sprake van diefstal van stroom. Wel was er brandgevaar door stekkerdraden die open en bloot lagen. De bewoner is ter plaatse aangehouden terzake overtreding van de opiumwet. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is hij vanmiddag weer in vrijheid gesteld
do 18 okt -   23:13  
Diefstal isolatiemateriaal
Terneuzen - Donderdagochtend is ontdekt dat er vanaf een bouwterrein aan de Axelsestraat in Terneuzen isolatiemateriaal is weggenomen. De diefstal vond waarschijnlijk in de nacht van dinsdag op woensdag plaats. Het hek wat om het bouwterrein staat is opengebroken.
do 18 okt -   23:11  
Diefstal uit woning
Middelburg - In de nacht van woensdag op donderdag is er ingebroken in een woning aan de Laan van Nieuwenhove in Middelburg. Uit de woning zijn geld en een computer weggenomen. Om binnen te komen is een raam opengebroken. In dezelfde nacht is er ingebroken in twee woningen aan de Nadorstweg in Middelburg. Uit één woning is geld weggenomen. Uit de andere woning geld en computers. Ook bij deze woningen is een raam opengebroken.
do 18 okt -   11:54  
Schoorsteenbrand
Goes - Een Woensdagavond kreeg de dienstdoende groep een melding van een schoorsteenbrand ,aan de blokjesplaat in Goes. Ter plaatse was er flinke rookontwikkeling in de woning onstaan. Na een 1 uur was de hardnekkige schoorsteen onder controle.
do 18 okt -   00:08  
Man aangehouden met speelgoedpistool
Goes - Op het Stationsplein in Goes is woensdagmiddag een 40-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Bij de politie kwamen rond 13.00 uur enkele meldingen binnen over een verwarde man die met een nepwapen aan het zwaaien was. De eerste keer liep hij ter hoogte van het Kolveniershof. Agenten gingen ter plaatse maar troffen de man niet meer aan. Even later kwam de melding dat de man richting het station was gelopen. Daar troffen ze de man aan, zittend op een bankje, met een speelgoedpistool. De man was duidelijk onder invloed van alcohol. Hij is ter plaatse aangehouden voor verstoring voor de openbare orde en het gebruik van alcohol op straat. Op het politiebureau bleek dat hij ook nog een boete had openstaan van 115 euro. Deze kon hij niet betalen dus is hij ingesloten in Torentijd.
do 18 okt -   00:07  
Overval op de Zeeman in Axel
Axel - De politie stelt een onderzoek in naar een overval die eind van de middag werd gepleegd op de Zeeman aan de Noordstraat in Axel. Tegen sluitingstijd, kort voor 18.00 uur, kwam een man de winkel binnen waar op dat moment alleen twee personeelsleden aanwezig waren. Hij bedreigde één van hen met een wapen en eiste geld. Met zijn buit liep hij daarna weer naar buiten en stapte op een fiets. Hij fietste weg in de richting van de Molenstraat. Is u rond het tijdstip van de overval iets opgevallen in de omgeving van de Zeeman? Geef uw informatie door aan de politie via 0900-8844.
do 18 okt -   00:06  
Snelheidscontroles 30 km zones in Kapelle
Kapelle - Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft de politie afgelopen maandagmorgen op diverse locaties gecontroleerd op snelheid. De snelheidscontroles werden tussen 08.15 uur en 10.00 uur gehouden in 30 km zones zoals de Maalstede, Ooststraat en de Abdijstraat. In totaal reden tien automobilisten te hard. Zij krijgen allen een proces-verbaal.
do 18 okt -   00:04  
Woninginbraken
Zeeland - Middelburg en Vlissingen is afgelopen dagen ingebroken in woningen. In Middelburg werd in de nacht van zondag op maandag ingebroken in een woning aan de Nadorstweg. Hier werden diverse pasjes en wat kleingeld weggenomen. Afgelopen nacht werd een deur geforceerd van een woning aan de Windwijzer waarna een laptop werd gestolen. In Vlissingen werd tussen dinsdag en woensdag ingebroken in drie woningen aan de Noorderbaan, Van der Veerlaan en de Weyevlietweg. De buit bestond uit sieraden, diverse pasjes en geld. Tussen dinsdag 17.30 uur en woensdag 09.00 uur is er ingebroken in een bedrijfspand aan de Noordpolderstraat. Nadat een deur was geforceerd, werd uit het pand een geldbedrag van een paar honderd euro buitgemaakt
do 18 okt -   00:02  
éénzijdig ongeval
Scherpenisse - Dinsdag 16 oktober 2012 heeft rond 20.00 uur een éénzijdig ongeval plaatsgevonden op de Gorishoeksedijk in Scherpenisse. Een personenauto met drie inzittenden is door nog onbekende oorzaak tegen een boom gebotst. Gewond Een 13-jarig meisje uit de gemeente Tholen, één van de inzittenden, is met vermoedelijk een beenbreuk naar een ziekenhuis in Rottedam gebracht. De andere twee inzittenden, een 18-jarige man uit de gemeente Tholen en een 15-jarig meisje uit Apeldoorn, raakten niet gewond. De auto is total loss en is weggetakeld.
wo 17 okt -   11:04  
Ongeval Kats
Kats - een ongeval op de Eerste Deltaweg bij Kats is woensdagmorgen kort na 09:30 uur een auto in de sloot beland na een aanrijding met een vrachtwagen. De automobilist zat tijdelijk bekneld, maar kon snel worden bevrijd. Er was een traumahelikopter opgeroepen, maar die hoefde niet te worden ingezet. De persoon is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
wo 17 okt -   11:00  
Gewonde na schietpartij Middelburg
Middelburg - Om ongeveer 02.15 uur werden we gebeld dat er een schietpartij had plaatsgevonden in de wijk Dauwendaele in Middelburg. Collega's van de surveillancedienst zijn de wijk in gegaan en troffen, op straat, in de Kriekenhof een meneer die was neergeschoten. Deze man, van wie de gegevens nu nog niet bekend zijn, is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. We kunnen nu nog niet vertellen hoe ernstig zijn verwondingen zijn. De man is pas anderhalf uur na de melding door de collega's aangetroffen in de Kriekenhof in Middelburg. Dat kwam omdat hij na de melding van de schietpartij enige tijd onvindbaar en onbereikbaar was. Drie pd's afgezet In de wijk zijn drie plekken waar ons onderzoek zich voorlopig op toespitst. Die plekken zijn afgezet met rood-witte linten en de collega's van FO (forensische opsporing) zijn daar nu bezig met hun sporenonderzoek. Die zogenaamde pd's (plekken waar het delict mogelijk heeft plaatsgevonden) zijn bij kerkgebouw De Hoeksteen aan de Vrijlandstraat, in de Topaas en in de Kriekenhof. Onderzoek buiten afgerond Om ongeveer 05.45 uur is het onderzoek op de drie afgezette onderzoeksplaatsen afgerond. De rood-witte linten zijn door ons weer weggehaald. Nu gaan we aan het werk om de aangetroffen sporen te onderzoeken. Wat voor sporen er precies zijn aangetroffen maken we nog niet bekend, omdat de dader van de schietpartij nog niet is aangehouden. Deze informatie zou het lopende rechercheonderzoek kunnen schaden, omdat dit zogenaamde daderinformatie is. Verdachte aangehouden Zojuist (om ongeveer 07.30 uur) is bekend geworden dat er een 35-jarige Middelburgse man is aangehouden door ons. Hij wordt op dit moment overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zal hij later gehoord worden over zijn aandeel in de schietpartij.
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 okt -   22:08  
Winkeldief aangehouden in Goes
Goes - Dinsdagmiddag rond 16.00 uur is een Goesenaar aangehouden in V&D, omdat hij kleding had gestolen uit die winkel. De 25-jarige man hield zich al een tijdje verdacht op in de winkel en viel daarom op bij de beveiliger van V&D. Toen hij even later de winkel verliet met een jas en een zonnebril die hij niet had betaald, is de Goesenaar aangehouden door de beveiligingsmedewerker. De winkeldief werd meegenomen naar een aparte ruimte waar de medewerker ons heeft gebeld. Twee collega's van de surveillancedienst zijn ter plaatse gekomen en hebben de dief meegenomen naar het bureau. Daar heeft de 25-jarige Goesenaar een verklaring afgelegd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en daarna mag de man weer naar huis.
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 okt -   22:05  
Vrouw gewond bij aanrijding in Vlissingen
Vlissingen - Maandagavond 15 oktober 2012 vond rond 20.00 uur een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietsster op de kruising Bloemenlaan/Paul Krugerstraat in Vlissingen. Een 62-jarige fietsster uit Vlissingen kwam in aanrijding met een 32-jarige Vlissingse automobilist. De vrouw is met rug- en elleboogklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Vermoedelijk heeft de automobilist geen voorrang verleend aan de fietsster.
di 16 okt -   13:21  
Bewoners blussen woningbrand
Vlissingen - In Vlissingen is dinsdagsmiddag de brandweer opgeroepen voor een woningbrand aan de Vlamingstraat. De bewoners van het pand hebben de beginnende brand zelf geblust.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 15 okt -   23:25  
Brand in bunker Vlissingen
Vlissingen - Zondagavond moest de brandweer van de stromenweg opkomen om een brand te blussen. De brand woeden in een bunker bij het vrijburgpad te Vlissingen. Daar aangekomen kwam er rook uit de bunker. Met een slang hoge druk is de brand ge blust. De brand was snel geblust. Of dat er mensen met ademhalingsproblemen zij onderzocht is niet bekend de ambulance was wel aanwezig.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 15 okt -   23:04  
Explosieven tot ontploffing gebracht, Nieuw en Sint Joosland
Nieuw en Sint Joosland - De EOD heeft vanmiddag drie mijnen tot ontploffing gebracht op een stuk land aan de Oude Rijksweg in Nieuw- en Sint Joosland. De mijnen waren vanmorgen rond 11.00 uur tijdens graafwerkzaamheden aangetroffen. Tegen 16.00 uur kwam de EOD ter plaatse en werd besloten de mijnen gecontroleerd tot ontploffing te brengen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 15 okt -   23:00  
Aanhouding in Sas van Gent
Sas van Gent - Vanmorgen, 15 oktober 2012, rond 06.30 uur is in Sas van Gent een man aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van Michael ten Napel. Een 41-jarige man is aangehouden in de Europalaan. De 30-jarige Michael ten Napel werd 4 juli jl. dood aangetroffen in een sloot langs de Kapittelstraat in Westdorpe. Na de aanhouding vanmorgen is de woning aan de Europalaan grondig door de politie onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 14 okt -   21:01  
Eenzijdig dodelijk verkeersongeval, Scharendijke
Scharendijke - Op de Hogeweg in Scharendijke is zaterdagavond een 59-jarige bromfietser uit Holtum bij een eenzijdig verkeersongeval om het leven gekomen. Het ongeval vond plaats na 22.00 uur omdat de man rond die tijd nog is gezien. Mogelijk heeft hij bij de kruising Hogeweg/Elkerzeeseweg een flauwe bocht naar links gemist vanwege slecht weer en daardoor slecht zicht en/of door onwelwording. Hij is op zijn bromfiets rechtdoor gereden en kwam in de sloot terecht waarna hij botste en tot stilstand kwam tegen het talud. Daarna is hij over de brommer heen gelanceerd en op de wal aan de overzijde in de bossages terechtgekomen. Daar is hij waarschijnlijk ten gevolge van hartfalen overleden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 14 okt -   16:19  
Getuigen gezocht van bedreiging in Goes
Goes - Politie Zeeland zoekt getuigen van een bedreiging die plaatsvond zaterdag rond 21.30 in de Nieuwstraat in Goes. Een 18-jarige inwoonster van Goes fietste vanaf de Grote Markt in de richting van Goes Noord. Net voorbij restaurant Karel IV in de Nieuwstraat stonden drie jongens op de weg. Toen de 18-jarige hen wilde passeren stapte één van de jongens naar achteren waardoor ze tegen hem aanreed en moest stoppen. Er ontstond een woordenwisseling, waarna ze weg reed richting Goes Noord. Aan het einde van de 's-Heer Hendrikskinderenstraat werd ze door één van de jongens op de fiets ingehaald. Hij probeerde haar tot stoppen te dwingen waarbij hij een scherp voorwerp hanteerde. Op dat moment kwam er vanuit de Westerstraat een kennis van de 18-jarige. Ze fietste naar hem toe en haar belager reed terug de 's-Heer Hendrikskinderenstraat in, waar ook de twee andere jongens naar toe gerend waren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 14 okt -   16:18  
Vrouw beroofd van tas in Goes
Goes - Politie Zeeland zoekt getuigen van een beroving die plaatsvond zaterdag tussen 11.00 en 12.00 uur. Een 26-jarige vrouw uit Goes werd net voor de spoorwegovergang ter hoogte van de Jumbo supermarkt door een man verbaal bedreigd en van haar tas beroofd. In de tas zaten kleding, persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's. Getuigen worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 14 okt -   16:17  
Man aangehouden wegens bedreiging in Wemeldinge
Wemeldinge - Zaterdag even na 23.00 uur werd in een horecagelegenheid op de Noordelijke Achterweg een 65-jarige man uit Emmen aangehouden voor bedreiging. Hij verbleef met drie andere personen in de horecagelegenheid en er onstond onenigheid. De 65-jarige man uittte daarbij dreigende taal, ook het personeel werd mondeling bedreigd. Er was sprake van dat de man een mes bij zich had en de politie kwam ter plaatse, waarbij ook de diensthond werd ingezet. Tijdens zijn aanhouding probeerde de man de kop van de diensthond vast te pakken, dat leverde hem een beet in zijn arm op. Het bleek dat de man geen mes bij zich had. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en is na het afleggen van een verklaring zondagmiddag weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 14 okt -   16:16  
Scooter gestolen in Vlissingen
Vlissingen - In de Paul Krugerstraat in Vlissingen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag een scooter gestolen. De scooter stond afgesloten met een stuur- en een kettingslot op de galerij van een flatwoning. Het gaat om een zwarte Piaggio, type Zip, met kenteken DV-212-D. De waarde van de scooter is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 14 okt -   16:15  
Jassendief aangehouden in Middelburg
Middelburg - In de Schuttershofstraat in Middelburg werd zondag, even na 03.00 uur, een 22-jarige man uit Oost-Souburg aangehouden wegens het stelen van drie jassen. Hij had de jassen vanuit een horecagelegenheid mee naar buiten genomen, maar één van de jassen werd herkend door een betrokkene. Daarna werd de man aangehouden en hij is naar Torentijd gebracht. Twee van de drie jassen zijn al naar de eigenaar terug, de derde wacht nog op zijn eigenaar.
za 13 okt -   16:42  
Pop in top kerktoren Burg Elenbaasstraat Kruiningen leidt tot grote inzet hulpdiensten.
KRUININGEN - Politie, brandweer en een speciaal klimteam van de brandweer in Terneuzen zijn zaterdag met bijna dertig man bezig geweest om een pop van de torenspits in Kruiningen te halen.
za 13 okt -   16:42  
Pop in top kerktoren Kruiningen leidt tot grote inzet hulpdiensten.
KRUININGEN - Politie, brandweer en een speciaal klimteam van de brandweer in Terneuzen zijn zaterdag met bijna dertig man bezig geweest om een pop van de torenspits in Kruiningen te halen.
Gemaakt door: Krukeltje
za 13 okt -   15:47  
Auto in de sloot Deltaweg Goes
Vanmiddag rond 12.30 vond er een ongeval plaats op de Deltaweg te Goes. Er werd een melding gegeven van waterongeval op de Zandkreeksluis. Een ambulance en meerdere brandweervoertuigen met een duikteam gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 okt -   05:35  
Weer container in de brand Veere
Veere - Om even voor vijf uur is het weer raak. Dit maal is er weer brand maar nu op het Bastion in Veere. Ook nu staat er weer een container in de brand. Deze is gemaakt van staal. Ook hier was de brandweer Veere weer snel ter plaatsen. De container is dit maal uitgebrand.(dat scheelt de bewoners weer een lichting) ook deze brand word onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 okt -   05:16  
Containers afgebrand Veere
Veere - Tijdens het blussen van de brand van de friettent aan het oranjeplein in Veere, komt er om 2.23 weer een brandmelding binnen. Deze melding is ook in Veere. Hier word de brandweer van Serooskerke voor opgeroepen. Ditmaal staan er ongeveer 5 container`s in de brand op de Sandenburglaan. Terplaatsen gekomen is er niet veel meer over van de container`s alles is ge smolten. Er is alleen nog een hoop brandend afval over. De brandende hoop is dan ook snel geblust. Ook deze brand wordt onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 okt -   04:12  
Felle brand bij friettent in Veere
Veere - Om even voor half drie vanmorgen is er een felle brand gemeld bij de 112. De brand woede in de friettent aan het Oranjeplijn te Veere. De brandweer van Veere was zeer snel terplatsen. Bij de friettent aan ge kommen stond de hele tent in de brand. De brandweer had de brand snel onderkontrollen. De vlammen sloegen er meters hoog uit dit was al van veren te zien. Ook de burgemeester van Veere Rob van der Zwaag had de vlammenzee ge zien en was terplaatsen ge gaan. Hoe de brand is ontstaan word nog onderzocht. De friettent kan als verloren worden beschouwd.
vr 12 okt -   20:00  
Woninginbraken in Zeeland
In Vlissingen en Goes is donderdag ingebroken in twee woningen. In de Constantijn Huijgenslaan in Vlissingen werd ingebroken tussen 09.00 en 17.00 uur. Hier werden een laptop gestolen. In de Van Goghstraat in Goes werden geld en sieraden weggenomen. Hier werd ingebroken tussen 10.00 en 23.30 uur. In de Lutulistraat in Middelburg is afgelopen nacht ingebroken in drie woningen. Er is geld, een laptop en een horloge weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 okt -   18:54  
9 kg hennep in bezit van fransman
Kruiningen - Fransman in bezit van bijna 9 kg hennep In de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.00 uur is een 27-jarige Fransman de macht over het stuur verloren op de A58 ter hoogte van Kruiningen. Toen de politie ter plaatse kwam was de man, die niet gewond was, al uit de auto. In de nabijheid van zijn auto trof men een aantal tassen aan met in totaal bijna 9 kg hennep. De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd.
vr 12 okt -   10:55  
Jongeman niet langer verdachte overval Zoutelande
Onderzoek heeft uitgewezen dat de 16-jarige jongen, die afgelopen dinsdag is aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op de eigenaar van campingwinkel Weltevreden in Zoutelande, deze overval niet heeft gepleegd. Na controle van zijn alibi is gebleken dat hij de overval niet gepleegd kan hebben. Vanmiddag is hij in vrijheid gesteld. De politie is nog op zoek naar de overvallers en stelt alles in het werk om de brute zaak op te lossen.
vr 12 okt -   10:54  
Verkeerscontrole op Tholen
Donderdag tussen 10.00 uur en 16.00 uur heeft politie Zeeland in samenwerking met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden in de omgeving van Tholen. Belastingdienst: In totaal waren er 13 zaken van de Belastingdienst. 2 personen hebben direct betaald en is 11 maal is beslag gelegd op een voertuig. Bekeuringen: 23 x voor het niet dragen van de autogordel, 2 x voor overschrijding geluid, 1 x voor overbelading van aanhangwagen, 1 x voor rijden zonder rijbewijs, 1 x voor rijden met een verlopen rijbewijs, 1 x voor rijden met kleine kentekenplaten.
vr 12 okt -   10:52  
Politie zoekt hardloopster
De politie is op zoek naar een vrouw die woensdagavond bijna omver gereden is door een dronken automobilist op de Veerseweg in Middelburg. De dronken automobilist, een 50-jarige man uit de gemeente Middelburg, is enige tijd later aangehouden. Hij had 5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. De man was op de Veerseweg tegen een lantaarnpaal aangereden en was daarna gewoon doorgereden. Getuigen hadden dit zien gebeuren en belden de politie. Deze getuigen hadden ook gezien dat de automobilist zo roekeloos reed dat een vrouw, die aan het hardlopen was, in de bossages moest springen om niet aangereden te worden. De politie vraagt of deze vrouw zich wil melden. De dronkenlap is meegenomen naar het politiebureau, waar hij zijn roes heeft uitgeslapen.
vr 12 okt -   10:51  
Aanhoudingen voor illegale verkoop softdrugs, Vlissingen
In de omgeving van het Scheldeplein is donderdagmiddag door de politie een actie gehouden. Deze actie was gericht om de illegale verkoop van (soft)drugs op straat tegen te gaan. Er werden een 33-jarige Vlissinger en drie toeristen aangehouden. De toeristen, afkomstig uit Duitsland en Amerika, hadden de Vlissinger gevraagd om drugs voor hen te halen in een coffeeshop. Nadat hij dit had gedaan en de softdrugs aan hen overhandigde, werden ze allen aangehouden. Het viertal is na verhoor en opmaken van proces-verbaal gisterenavond weer in vrijheid gesteld. In totaal werd vijf gram wiet in beslaggenomen. Overlast melden Het melden aan de politie van mogelijk dealen is absoluut zinvol. Heeft u last van deze praktijken of vermoedt u dat er bij u in de buurt gedeald wordt? Geef dit dan door aan de politie. Dat kan via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan gratis met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
Gemaakt door: Tommieboy
do 11 okt -   12:18  
Vlissings vissersschip gezonken op Noordzee
Noordzee - Een vissersscheepje uit Vlissingen is woensdag op de Noordzee gezonken nadat er aan boord brand had gewoed.
do 11 okt -   11:08  
Ruit woning Biggekerke ingegooid
In Biggekerke is donderdag om 0.30 uur een ruit van een woonhuis ingegooid met een stuk baksteen. De bewoners lagen te slapen, toen zij opgeschrikt werden door een harde klap. Bij nadere inspectie bleek een ruit van de woonkamer te zijn ingegooid. Op camerabeelden is te zien hoe een jongere aan komt fietsen, de steen gooit en weer verder fietst. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de zaak.
do 11 okt -   10:49  
Twee personen overleden bij bedrijfsongeval in Hoek
Vanmorgen, 11 oktober 2012, zijn twee personen overleden bij een bedrijfsongeval bij een bedrijf in de Elementenweg in Hoek. Rond 08.30 uur vond het ongeval plaats. Brandweer, ambulance en politie zijn ter plekke gegaan. Tevens is de traumahelikopter uit Brugge opgeroepen die later weer gecanceld is. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. Het ongeval wordt onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 10 okt -   23:11  
Verkeersgevaarlijke situaties bij Waterlandkerkje
Waterlandkerkje - De politie treedt vanaf vandaag, woensdag 10 oktober, verbaliserend op vanwege de verkeersgevaarlijke situatie op de Turkeijeweg bij Waterlandkerkje. De aangegeven omleidingen en de ge- en verbodsborden die geplaatst zijn i.v.m. wegwerkzaamheden worden massaal genegeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 10 okt -   22:58  
Jongeman aangehouden voor overval op campingwinkel
Vlissingen - Dinsdag, 9 oktober, is een jongeman (16) uit de gemeente Vlissingen aangehouden in verband met de overval op de eigenaar van campingwinkel Weltevreden in Zoutelande. Zijn betrokkenheid wordt nu onderzocht. Drie mannen bedreigden die middag omstreeks 17.45 uur de eigenaar van de winkel met enkele wapens. Er ontstond een worsteling waarbij het vermoeden ontstond dat een van de overvallers in zijn gezicht gewond raakte. De daders renden zonder buit de camping af. De politie denkt dat ze twee scooters bij de bushalte hadden geparkeerd en daarmee weg zijn gereden. De politie kwam de deze verdachte op het spoor na uitvoerig onderzoek naar een petje en een helm, die op de vluchtroute werden gevonden. Deze spullen zijn vermoedelijk van de daders. De politie is nog op zoek naar de andere overvallers en stelt alles in het werk om deze brute zaak op te lossen.
Gemaakt door: Krukeltje
wo 10 okt -   19:14  
Gewonde bij ongeval Baarlandsezandweg te ´s-Gravenpolder
Vanavond rond 18.10 vond er een ongeval plaats tussen 2 auto's op de kruising Baarlandsezandweg en Schoorkenszandweg te 's-Gravenpolder. Twee ambulances en 2 brandweervoertuigen gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
di 9 okt -   22:40  
Man aangehouden in Rilland
Rilland - Op de Westelijke Schelde-Rijnweg in Rilland is maandag rond 23.30 uur een 43-jarige man uit de gemeente Tholen aangehouden. Agenten zagen de man met hoge snelheid over de Oude Rijksweg bij Rilland rijden in de richting van de Oesterdam. Achter zijn auto had hij een aanhanger zonder verlichting. Na een stopteken werd de bestuurder op een parkeerplaats op de Westelijke Schelde-Rijnweg aangesproken vanwege de verlichting van de aanhanger en de snelheid. Daar bleek ook dat de kabel t.b.v. losbreekreminrichting niet was bevestigd. Nader onderzoek wees uit de de aanhanger even daarvoor gestolen was op de Markt in Kruiningen. De man werd aangehouden en naar Torentijd gebracht. Hij deed afstand van de aanhanger en deze is naar de eigenaar teruggebracht. Er werd proces-verbaal opgemaakt en na het aflggen van een verklaring is de man dinsdagmiddag weer in vrijheid gesteld
Gemaakt door: 112zeeland
di 9 okt -   22:39  
Aanhoudingen in Goes
Goes - Dinsdagochtend heeft de politie in Goes twee woningen doorzocht in verband met een mogelijke overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Hierbij werden verschillende goederen waaronder een boksbeugel, een werpster en munitie in beslag genomen. Twee bewoners werden aangehouden en na verhoor in de loop van de dag weer in vrijheid gesteld. Er zal tegen hen proces-verbaal worden opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 9 okt -   22:36  
Man gewond bij ongeval met tractor in Kwadendamme
Kwadendamme - Maandag 8 oktober om 15.15 uur is een 76-jarige man gewond geraakt bij een ongeval met een tractor op de Stelsedijk in Kwadendamme. De man, afkomstig uit de gemeente Borsele, week te ver uit voor een auto waarna zijn tractor een boom raakte en het wiel afbrak. Hierdoor reed de tractor de dijk af. De kipwagen achter de tractor bleef op de dijk staan. De 76-jarige man is, met vermoedelijk een beenbreuk en enkele gebroken ribben, per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd
Gemaakt door: 112zeeland
di 9 okt -   22:34  
Hennepkwekerij ontdekt in Heikant
Heikant - Maandag 8 oktober 2012 hebben wij, Politie Zeeland, in de Julianastraat in Heikant een hennepkwekerij aangetroffen. In een tuin van een woning stonden onder plastic 14 planten van 3 meter hoog. Aan de overzijde van de tuin stonden nog 4 grote planten van circa 2,5 meter hoog. De kwekerij is vernietigd. Er is niemand aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 8 okt -   23:28  
Man gewond bij werkzaamheden in Bruinisse
Bruinisse - Maandagmiddag rond 13.15 uur is een 46-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland nabij de Zijpseweg in Bruinisse gewond geraakt tijdens zijn landbouw-werkzaamheden. De man was water aan het innemen in zijn veldspuit (een agrarische machine) die gekoppeld was aan zijn tractor. Hij is daarbij gegrepen door de as van de veldspuit waarbij hij met zijn kleding klem kwam te zitten. De man raakte zodanig gewond dat hij naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 8 okt -   23:27  
Vlissinger aangehouden voor ernstige bedreiging, Vlissingen
Vlissingen - Vanmorgen, 8 oktober 2012 om 10.25 uur heeft de politie op de Trompweg een man (24) aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij eerder een ernstige bedreiging heeft geuit. Vanmorgen deed een vrouw (25) uit Vlissingen op het politiebureau aangifte van deze bedreiging in Vlissingen. De verdachte was vanmorgen mogelijk aanwezig op de Hogeschool Zeeland, locatie Edisonweg in Vlissingen. Dat was de reden waarom enkele politieauto's in de omgeving van deze school stonden. Uit het politieonderzoek bleek dat hij niet op deze locatie was, maar dat de verdachte zich op dat moment mogelijk in de omgeving van de Boulevard Bankert bevond. In een zijstraat hiervan, namelijk de Trompweg, werd hij aangetroffen en aangehouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Vlissingen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de bedreiging.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 8 okt -   23:23  
Aanrijding op de Sloeweg, 's Heerenhoek
's Heerenhoek - Vanmorgen, 8 oktober 2012 om 07.15 uur, is een personenauto in botsing gekomen met een vrachtwagen op de Sloeweg in 's Heerenhoek. De personenauto kwam vanuit de A58, reed richting Westerscheldetunnel en kwam bij een inhaalmanoevre in botsing met de tegemoetkomende vrachtwagen. De bestuurder van de vrachtwagen, een 34-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht bleef ongedeerd. De drie inzittenden van de personenauto zijn , met nog onbekende verwondingen, per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vrachtwagen belandde in een sloot. De bestuurder van de personenauto verliet zijn rijbaan waar dat niet is toegestaan. Deze weg is gemarkerd met een dubbele doorgestrokken streep. De Sloeweg is afgesloten voor verkeer en het verkeer wordt omgeleid via Middelburg. De afsluiting zal zeker tot 10.30 uur duren. Politie, ambulance en brandweer hebben hulp verleend bij deze aanrijding.
ma 8 okt -   16:46  
Tractor met kar van de dijk af
Kwadendamme - Vanmiddag om 15.14 uur werdt de brandweer en ambulance opgeroepen voor een ongeval met beknelling aan de Stelsedijk in Kwadendamme. De lifeliner werdt ook mee gealarmeerd, maar werd even later geannuleerd. Het ging om een tractor die onder aan de dijk lag, de kar die eigenlijk aan de tractor vastzat werd door een boom tegen gehouden. De brandweer heeft de kar gestabiliseerd zodat hij niet naar beneden kon vallen. De bestuurder van de tractor zat niet bekneld en ging met de ambulance mee om onderzocht te worden. Over de oorzaak van het ongeval is nog niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 okt -   23:53  
Aanrijding onder invloed, Terneuzen
Terneuzen - Zaterdagavond rond 22.00 uru vond er op de Scheldeboulevard in Terneuzen een aanrijding plaats tussen een bromscooter en een personenauto. De 41-jarige scooterrijder uit Axel reed over de Scheldeboulevard komende uit de richting van de Scheldekade. Toen hij, ter hoogte van flatgebouw Waterfrond, afsloeg naar het fietspad verleende hij geen voorrang aan de hem op de dezelfde weg tegemoet komende personenauto (leeftijd en woonplaats bestuurster onbekend). Door de aanrijding raakte de scooterrijder ten val. Hij raakte niet gewond. Uit ademanalyse bleek dat de man, al beginnend bestuurder, ruim 9 maal teveel had gedronken. Tegen de scooterrijder is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 okt -   23:52  
Ondergoeddief aangehouden, Goes
Goes - Politie Zeeland is op zoek naar vrouwen waarvan in de afgelopen weken damesondergoed van de waslijn in weggenomen. Vrijdagavond is een 47-jarige man uit Goes, in zijn woning aangehouden wegens diefstal van damesondergoed. De politie stelde een onderzoek in nadat er over een langere periode,bij een flatwoning in Goes, damesondergoed van het droogrek op het balkon werd weggenomen. Uit dit onderzoek bleek dat de 47-jarige man uit Goes kon worden aangemerkt als verdachte van deze diefstallen. Hierop is hij aangehouden. De man heeft inmiddels bekend niet alleen bij de flatwoning maar ook bij in ieder geval twee andere woningen damesondergoed van de waslijn te hebben weggenomen. De politie verzoekt vrouwen die in de afgelopen weken hebben bemerkt dat er ondergoed van de waslijn verdween zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 okt -   23:48  
mishandeling en vernieling in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdagavond rond 18.15 uur is een 49-jarige vrouw uit Vlissingen, aan de van Dishoeckstraat in Vlissingen aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht, zonder enige aanleiding, een 29-jarige vrouw uit Vlissingen te hebben mishandeld. De twee vrouwen zijn geen bekenden van elkaar. Ook zou de vrouw een deur in de ruit van een woning aan de van Dishoeckstraat hebben getrapt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 okt -   23:47  
Aanhouding wegens mishandeling, Goes
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 22-jarige man uit Goes, aan de Grote Kade in zijn woonplaats, aangehouden op verdenking van mishandeling. De man wordt ervan verdacht rond 03.45 uur die nacht een 23-jarige vrouw uit Goes, aan de Grote Kade, te hebben mishandeld. De vrouw is geschopt en geslagen waardoor ze in het glas viel. De vrouw raakte hierdoor gewond aan haar hand. Ze is bij de huisartsenpost behandeld aan haar verwonding (gehecht).
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 okt -   15:52  
Aanhouding wegens vernieling, Domburg
Domburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00.15 uur is een 38-jarige man uit Polen, aan de Markt in Domburg aangehouden wegens vernieling. De Poolde man, die met wat vrienden op het terras van een horecagelegenheid aan de Markt in Domburg zat, kreeg eerder die nacht onenigheid met wat andere personen die ook op het terras zaten. De Poolse man pakte hierop een glas en gooide dit naar één van die andere personen. Deze kon het glas echter ontwijken waardoor het glas tegen een ruit van het terras vloog. De ruit raakte hierdoor vernield.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 okt -   15:08  
Aanhouding motorrijder na achtervolging, Oost-Souburg
Oost-Souburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.45 uur is een 35-jarige motorrijder uit Maasmechelen (B), aan de Kromwegesingel in Oost-Souburg aangehouden. Rond 04.10 uur die nacht zag een agent een oude motor staan bij de moestuintjes aan de Westelijke Bermweg bij Oost-Souburg. Toen hij enkele ogenblikken later weer langsreed zag de agent iemand zonder verlichting wegrijden op de motor. Hierop gaf hij de bestuurder een stopteken. Dit negeerde de motorrijder echter en ging er met hoge snelheid vandoor. Na een achtervolging door Oost-Souburg konden agenten de motorrijder op de Kromwegesingel tot stoppen brengen en aanhouden. De 35-jarige Belg is aangehouden wegens wegens het negeren van een stopteken en het zonder rijbewijs op een onverzekerde motor met valse kentekenplaten rijden.
zo 7 okt -   12:39  
Demonstratie hulpdiensten Poortvliet
Poortvliet - Het Korps Nationale Reserve (NATRES) van de Landmacht heeft zaterdag in samenwerking met de brandweer een demonstratie gegeven bij de woonboulevard in Poortvliet. Op het terrein stond een vijandelijke vrachtwagen met enkele mensen erin die waren bewapend. De NATRES ging op patrouille en overmeesterde de eerste man. Bij de tweede aanhouding werden enkele schoten gelost. In de vrachtwagen raakte een slachtoffer bekneld en ontstond er brand. De brandweer van (`s middag Sint-Annaland) (osmorgens st Maartensdijk) heeft de man bevrijd en de brand geblust. De demonstratie trok veel bekijks.
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 okt -   12:40  
Politie zoekt getuigen ontvoering/mishandeling
Goes - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een poging tot ontvoering/mishandeling, die in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen 02.30 uur en 03.30 uur in Goes plaatsvond. Een 23-jarige vrouw uit Doorn stapte rond 02.30 uur in haar auto die aan de Bierkade in Goes geparkeerd stond. Toen zij net in haar auto zat stapte een onbekende man aan de passagierszijde in en sommeerde de vrouw om weg te rijden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 5 okt -   18:00  
Felle uitslaande brand in voormalig pand AZC
Middelburg - Een felle brand heeft vrijdagmiddag een voormalig pand van het AZC in de as gelegd. Rond 17:30 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale. Die stuurde het blusvoertuig en de ladderwagen van de post Stromenweg en het snel interventievoertuig van Koudekerke en de watertankwagen van Souburg met spoed ter plaatse. De brand ging gepaard met enorme rookwolken wat tot ver in de omtrek zichtbaar was. De brandweer heeft de brand met water en schuim geblust. Na een half uur kon het sein brandmeester gegeven worden. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 5 okt -   12:49  
Straatroof in de Walstraat, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van 4 op 5 oktober, om ongeveer 04.15 uur, is een straatroof gepleegd in de Walstraat in Vlissingen. Een 20-jarige jongeman uit Vlissingen is van zijn portefeuille beroofd door onbekenden. De Vlissinger was, wegens het feit dat hij zich had misdragen, een kroeg uitgezet. De portier van de kroeg was nog op zoek naar zijn tas en de man stond buiten te wachten. Een paar mannen kwamen naar de Vlissinger toe en probeerden zijn portefeuille uit zijn zak te halen. Dit lukte niet, omdat de Vlissinger op de deur van het café bonkte.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 5 okt -   12:48  
Man rijdt onder invloed, Middelburg
Middelburg - Op de Schroeweg betrapten de collega's uit Middelburg in de nacht van donderdag op vrijdag, rond 04.00 uur, een dronken automobilist. Tijdens een surveillancerondje reden de collega's van de nachtdienst over de Schroeweg in Middelburg. Zij zagen een personenauto slingerend over de weg rijden en besloten hem te laten stoppen om de bestuurder te controleren.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 5 okt -   12:45  
Eenzijdig ongeval met letsel, Kruiningen
Kruiningen - In de nacht van 4 op 5 oktober omstreeks 01.00 uur is op de Oude Rijksweg in Kruiningen een eenzijdig ongeval gebeurd. Bij dit ongeval zijn twee mannen gewond geraakt. Eén van hen bleek gedronken te hebben. De mannen reden, vermoedelijk met hoge snelheid, over de Oude Rijksweg in Kruiningen. In de bocht bij de Kanaalweg vloog de auto van de dijk en reed in volle vaart het talud af, werd gelanceerd over een sloot en kwam 40 meter verderop in een weiland tot stilstand. Bij onze meldkamer kwam een telefoontje binnen dat er een auto in de sloot was gereden, dus de collega's zijn met spoed naar Kruiningen gereden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 4 okt -   20:04  
Automobilist gaat er vandoor
Serooskerke (W) - Woensdagmiddag rond 15.00 uur is op de Oostkapelseweg in Serooskerke (W) een 72-jarige vrouw uit de gemeente Veere aangereden door een onbekende automobilist. De vrouw fietste over het fietspad van de Oostkapelseweg en werd geraakt door een auto die vanuit een uitrit het fietspad op kwam rijden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 4 okt -   16:42  
Zilveren jubilea voor vrijwilligers KNRM
Neeltje Jans - Woensdag 3 oktober werden twee vrijwilligers van KNRM reddingstation Neeltje Jans gehuldigd vanwege hun zilveren jubileum. Directeur Roemer Boogaard kwam over uit IJmuiden om de jubilarissen te versieren met een bronzen medaille. Familieleden en bemanning van het reddingstation kwamen in Vrouwenpolder bijeen om dit bijzondere moment te vieren.
Gemaakt door: 112zeeland
do 4 okt -   14:50  
Brand in landbouwschuur,Waarde
Waarde - Even na twee uur is de brandweer van Kruiningen gealarmeerd voor een brand in Waarde. Tijdens het aanrijden naar Waarde is er opgeschaald naar middelbrand. Om deze reden is ook het korps Krabbedijke gewaarschuwd. Bij aankomst op de Plasseweg in Waarde bleek dat de brand in een landbouwschuur woedde. Daar het een kleine brand betrof was deze snel geblust, en is erger voorkomen. De brand is ontstaan tijdens laswerkzaamheden in de loods. Wat in brand stond en welke schade de brand heeft aangericht is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 4 okt -   13:05  
Inbraken in Zeeland
Zeeland - Tussen woensdag 3 oktober 04.15 uur en donderdag 00.00 uur is in Zeeland drie maal aangifte gedaan van een woninginbraak. De inbraken zijn gepleegd in Goes, Vlissingen en Oostburg.
Gemaakt door: 112zeeland
do 4 okt -   13:04  
Twee aanhoudingen in Oostburg
Oostburg - Woensdagavond rond 20.45 uur ontstond een bedreigende situatie voor de bezoekers van een jongerencentrum aan de Torenweidelaan in Oostburg. Twee jongemannen die daar vernielingen aanrichtten en bezoekers bedreigden zijn door ons aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 4 okt -   10:00  
Waterpartijen Zeeland oefenen ramp op Westerschelde
Borssele - Een botsing tussen twee schepen met olielekkage als gevolg, een brand aan boord van een schip met giftige stoffen of het overboord slaan van een container met onbekende lading. Het zijn scenario’s waar je niet aan moet denken. Om een dergelijke ramp in goede banen te leiden, worden verschillende waterpartijen opgeleid, getraind en geoefend. Binnen het project Deltawateren werken Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Zeeland en alle andere betrokken waterpartijen nauw samen aan de veiligheid op het water. Op 4 oktober 2012 oefenen zij samen op de Westerschelde.
Gemaakt door: 112zeeland
do 4 okt -   00:01  
Gebakken sponzen in Kortgene
Kortgene - Politie Zeeland waarschuwt honden- en kattenbezitters in Kortgene goed op hun huisdieren te letten. De afgelopen dagen zijn namelijk, verspreid over heel het dorp, meerdere gebakken sponzen gevonden. Als een hond of kat zo'n gebakken spons, ingesmeerd met een voor het dier lekker ruikend goedje, opeet zal deze in de maag weer uit gaan zetten. Hierdoor sterft het dier. Hebt u iets gezien of gehoord wat hiermee verband kan houden? Bel dan 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 3 okt -   23:57  
Aanhouding in Kruiningen
Kruiningen - Maandagavond rond 21.20 uur is een 34-jarige automobilist uit Krabbendijke, aan de Kanaalweg in Kruiningen aangehouden nadat hij een eenzijdig ongeval had veroorzaak en de plaats van het ongeval had verlaten. Rond 21.20 uur kreeg de politie de melding dat er op de Oude Rijksweg in Kruiningen een eenzijdig ongeval had plaatsgevonden. De bestuurder van de auto had de plaats van het ongeval verlaten. Een getuige, die vlak na het ongeval langsreed, zag de 34-jarige man in een beschadigde auto zitten en sprak hem aan. Kort daarop verliet de bestuurder de plaats van het ongeval. Door agenten is de bestuurder van de personenauto op het sluizencomplex aan de Kanaalweg in Kruiningen aangetroffen en aangehouden. Bij zijn aanhouding rook de man sterk naar alcohol. Hij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. De auto waarin hij reed bleek gestolen te zijn. De eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan. De 34-jarige man is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 3 okt -   23:55  
Aanhouding andere zakkenroller
Dordrecht. - Afgelopen donderdag heeft politie Zeeland een 26-jarige Roemeense zakkenroller aangehouden. Hij is aangehouden in gevangenis de Dordse Poort in Dordrecht. De man zat al een straf van een jaar uit voor andere zaken van zakkenrollen. Hij is echter alsnog herkend van beelden van bewakingscamera's. De man bleek in 2009 betrokken te zijn bij zakkenrollen in supermarkten in Krabbendijke, Kruiningen en Kapelle.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 3 okt -   23:52  
15 zaken opgelost met aanhoudingen zakkenrollers
Goes - Politie Zeeland heeft met de aanhouding van twee Roemeense zakkenrollers 15 zaken opgelost. Op 31 augustus 2012 zag personeel van de Jumbo supermarkt in Goes dat twee mannen pincodes afkeken van klanten en belde de politie. Beide mannen, van 35 en 39 jaar oud, zijn daarna door de politie aangehouden. Het tweetal is vervolgens herkend van camerabeelden van eerdere zaken. Zij bleken betrokken te zijn bij zaken van zakkenrollen op 15 juni en 3 juli jongstleden in Goes en op 3 juli jongstleden in Vlissingen. De 35-jarige man bleek bij nog 12 zaken van zakkenrollen door heel Nederland betrokken te zijn. Hij werd herkend van camerabeelden. De man heeft inmiddels in totaal 15 zaken bekend. Beide mannen zijn inmiddels in bewaring gesteld. De zakkenrollers hadden het vooral voorzien op oudere mensen. In winkels worden de pincodes afgekeken. Daarna worden de slachtoffers vaak afgeleid en wordt de portemonnee gerold. Met de pinpas, en afgekeken pincodes wordt vervolgens direct geld opgenomen. De politie waarschuwt nogmaals om voorzichtig te zijn met betalingen met je pinpas.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 3 okt -   23:48  
Man gewond bij steekincident, Terneuzen
Terneuzen - In Terneuzen is woensdag een 31-jarige man uit die plaats aangehouden wegens een steekincident in een woning in de Mascagnistraat. Bij het steekincident, dat plaatsvond rond 23.00 uur, heeft de 31-jarige man een van de bewoners, een 49-jarige man, met een scherp voorwerp gestoken. De 49-jarige man raakte gewond en hij is naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat hij niet levensbedreigend gewond was. De 31-jarige man is er na de steekpartij te voet vandoor gegaan, maar hij heeft zich rond 02.30 uur bij het politiebureau gemeld. Hij is daar aangehouden en overgebracht naar Torentijd. Het incident vond plaats in de relationele sfeer.
wo 3 okt -   17:20  
Vrouw van paard gevallen.
Burgh-Haamstede - Woensdagmiddag rond half 5 is in de duinen bij het verklikkerpad in Burgh-Haamstede een vrouw van een paard gevallen. Waarbij ze vermoedelijk nek, rug en beenletsel heeft opgelopen. Waarschijnlijk heeft de vrouw na de val nog een trap gekregen van het paard. Ambulance-personeel en personeel van de strandjeep zijn bijna een uur bezig geweest met stabiliseren van de vrouw. De vrouw is afgevoerd per ambulance naar het ziekenhuis in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
di 2 okt -   22:59  
Hennepkwekerij aangetroffen, 's-Gravenpolder
's-Gravenpolder - In de Rangeerstraat in 's-Gravenpolder heeft de politie maandag in de bedrijfspand een professionele hennepkwekerij aangetroffen. Boven in het bedrijfspand werden 279 kleine planten aangetroffen alsmede een kweektent, attributen en sporen van eerdere oogsten. Later werd beneden, achter een damwand, nog een kwekerij aangetroffen met 205 bijna oogstrijpe planten. In het gebouw stond een auto, deze is in beslag genomen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.
Gemaakt door: 112zeeland
di 2 okt -   22:59  
Motorrijder gewond bij ongeval, Bruinisse
Bruinisse - Dinsdagmiddagmiddag rond 17.00 uur is een 59-jarige man uit Stad a/h Haringvliet gewond geraakt op de N59 ter hoogte van Bruinisse. De man reed op zijn motor en verloor bij het inhalen de macht over het stuur. Hij raakte de achterzijde van een personenauto en kwam ten val. De man brak zijn sleutelbeen en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn motor vloog in brand.
Gemaakt door: 112zeeland
di 2 okt -   22:58  
Hennepkwekerij ontmanteld in Sas van Gent
Sas van Gent - Dinsdagmiddag is in een bedrijfspand aan de Vier Ambachtenstraat in Sas van Gant een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof ruim 400 planten aan.
Gemaakt door: 112zeeland
di 2 okt -   22:57  
Vrouw beroofd in woning in Middelburg
Middelburg - Maandagavond tussen 23.15 uur en 23.30 uur is in haar woning aan de Oosterscheldestraat in Middelburg een 21-jarige vrouw beroofd. Rond bovengenoemd tijdstip werd bij de vrouw aangebeld waarop ze deur opende. Op hetzelfde moment stormden drie mannen haar woning binnen die haar bedreigden en geld eisten. Met een klein geldbedrag zijn ze vertrokken. De vrouw is lichtgewond geraakt maar behoefde geen doktersbehandeling. De politie is op zoek naar getuigen. Ze worden verzocht te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 2 okt -   22:57  
16-jarig meisje aangerand, politie zoekt getuigen
Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag tussen 01.30 uur en 01.45 uur is een 16-jarig meisje aangerand op Klein Vlaanderen in Middelburg. Het meisje reed op haar scooter door deze straat toen een groepje van 4 á 5 jongens haar dwong te stoppen. Er vonden onzedelijke handelingen plaats. Het meisje wist aan haar belagers te ontkomen door hevig te gaan gillen. Hebt u iets gezien? Bel 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 2 okt -   22:55  
Inbreker aangehouden in Middelburg
Middelburg - In de Sir Winston Churchilllaan in Middelburg werd maandag tegen 18.00 uur een 32-jarige Middelburger aangehouden. De man werd aangehouden nadat bij de politie een melding van diefstal uit een woning op de Nieuwenhovenseweg was binnengekomen. Agenten zagen de man lopen in de Parklaan. Hij ging er vandoor, eerst de Nadorstweg in en daarna de andere kant op richting de Churchilllaan, waar hij uiteindelijk werd aangehouden. De man bekende dat hij uit de woning een gsm en een portemonnee met persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's had gestolen. De portemonnee is terug naar de eigenaar. De gsm is (nog) niet teruggevonden. De Middelburger is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 2 okt -   22:54  
Personenauto gestolen in Axel
Axel - Maandag tussen 06.30 en 07.30 uur werd in de Jan Steenstraat in Axel een personenauto gestolen. Het gaat om een grijze Opel Kadett cabrio met kenteken ZL-59-YY. De waarde van de auto is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
di 2 okt -   22:30  
Snelheidsovertreder in Sluis
Sluis - Een 30-jarige automobilist uit Breskens moest maandagmiddag zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. De man reed over de parallelweg (langzaam verkeersweg) naast de rijksweg van Sluis naar Oostburg. Hij reed met een snelheid van 130 kilometer per uur over een weg waar de maximum snelheid 60 kilometer per uur bedraagt. Bij de rotonde Oostburg werd de man door agenten gestopt. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
di 2 okt -   22:27  
Diefstal rijplaten en loopbruggen, Goes
Goes - Tussen vrijdag 18.00 en maandag 07.00 uur werden van een terrein op de Scottweg in Goes rijplaten en loopbruggen gestolen. Het gaat om 36 kunststof rijplaten en ongeveer 6 aluminium loopbruggen. Het hek rond het toegangsterrein werd opengebroken. De waarde van het gestolen goed is onbekend.
ma 1 okt -   08:03  
Gewapende Overval Alberthein XL.
Vlissingen - In de Albert Hein aan de Gildeweg te Vlissingen is vanmorgen vroeg een gewapende overval gepleegd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 1 okt -   00:43  
Jachtje vast op zandbank in de Roompot
Neeltje Jans - Maandagmorgen om 00.04 uur is de reddingboot Koopmansdank K.N.R.M. Neeltje Jans, gealarmeerd voor een vastgelopen jachtje in het vaarwater de Roompot . Gezien het jachtje de Stella–Clair maar een bemanningslid heeft, was snelle hulp geboden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 1 okt -   00:41  
K.N.R.M. helpt reddingsbrigade,
Neeltje Jans - Zaterdagmiddag is de K.N.R.M. station Neeltje Jans opgeroepen om hulp te bieden aaneen boot van de reddingsbrigade. Dit was rond 15.30 uur. Het bootje zou motorproblemen hebben,men heeft dit op sleep genomen en bij de Roompotsluizen afgeleverd.