Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 sep -   22:20  
Coniferenhaag in brand,
Middelburg - Zondagavond rond 22.09 uur, was er een brandmelding van een buitenbrand, aan de J.W. Thibautstraat in Middelburg, hiervan was de rook al op afstand te zien. De brandweer van de Torenweg (4533) is hiervoor met spoed uitgerukt. Het bleek te gaan om een coniferenhaag van 4,5 meter hoog, die in brand stond. De brand die vermoedelijk is aangestoken was snel onder controle, van de haag bleef niets meer over.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 sep -   22:01  
Drie mannen aangehouden op verdenking mishandeling
Goes - In de nacht van zaterdag op zondag zijn in het uitgaansgebied van Goes drie mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht een 34-jarige Goesenaar te hebben geslagen en geschopt. De oorzaak is niet bekend. Het slachtoffer liep een scheur in zijn werkbrauw op. De verdachten, allen Goesenaars van 34- (2x) en 37 jaar zijn verhoord en ingesloten.
zo 30 sep -   12:41  
Traumahelikopter ingezet in Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - Omstreeks 11:00 kregen de ambulances 19-107 en de 19-108 een melding in Burgh-Haamstede in de Bernhardstraat. Er is een slachtoffer ter plaatse gestabiliseerd en meegenomen met de ambulance onder begeleiding van de trauma-arts. De traumahelikopter is meegevlogen naar de desbetreffende ziekenhuis. Onbekend wat er gebeurt is.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 sep -   00:22  
Doorrijder na aanrijding in Belgie aangehouden in Rilland
Rilland - Een automobilist die is doorgereden na een aanrijding in Belgie in Hoevenen is uiteindelijk aangehouden in Rilland vrijdagavond 28 september 2012 rond 19.30 uur. De 59-jarige automobilist is na de aanrijding doorgereden en is achtervolgd door één van de betrokkenen va het ongeval die de politie heeft gebeld. De politie trof de doorrijder, afkomstig uit de gemeente Reimerswaal, aan in zijn auto in Rilland waarop hij is aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 sep -   00:02  
Val uit Scootmobiel
Vlissingen - Zaterdagavond om ongeveer 21.15 uur is in de Hercules Sehgerslaan te Vlissingen, een vrouw uit haar scootmobiel gevallen. Volgens omstanders had zij teveel aan Bacchus geofferd. Na gecontroleerd te zijn in de ambulance, werd zij later naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht.
za 29 sep -   10:48  
Vandaag Opendag Brandweer Rilland
Rilland - Vandaag 29 september heeft de brandweer van Rilland een open dag. Met demonstraties van het nieuwe blussysteem one seven van het nieuwe voertuig, div voertuigen ,Brandweersjop en voor de kleintjes een springkussen.v.a 13:30 uur tot 16:30 uur
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 sep -   15:44  
Meer verdachten aangehouden overval Kortgene
Kortgene - Onderstaand bericht verzond Politie Zeeland nadat in Kortgene een poging was gedaan om een 60-jarige man te overvallen (persbericht 1299-2012, 8 augustus 2012) Poging beroving in Kortgene
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 sep -   14:31  
Politie Zeeland start onderzoek brief seksueel misbruik
Vlissingen - Bij Politie Zeeland is een anonieme brief binnengekomen van 'inwoners van Walcheren'. In die brief wordt gevraagd actie te ondernemen tegen een man uit de gemeente Vlissingen. Deze man zou zich volgens de briefschrijvers al enige jaren schuldig maken aan seksueel misbruik. De recherche neemt de anonieme brief serieus en wil een onderzoek starten. Wij verzoeken de briefschrijvers dan ook om uit de anonimiteit te treden en contact op te nemen met de recherche in Vlissingen. Zonder nadere informatie wordt verder onderzoek bemoeilijkt. Uiteraard worden alle gesprekken vertrouwelijk behandeld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 sep -   14:30  
Aanhoudingen wegens illegale handel in softdrugs
Vlissingen - Agenten van de Zeeuwse politie hebben donderdagavond, in het kader van illegale handel in softdrugs in de omgeving van het Scheldeplein een drugsactie gehouden. Hierbij zijn twee mannen van 29 en 21 jaar, beiden uit Vlissingen, aangehouden wegens illegale handel in sofdrugs. Zij hadden in totaal 3 gram weed in hun bezit. De weed werd in beslag genonmen en tegen de mannen werd proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 sep -   18:57  
Waar was een handrem voor
Bij Westkapelle is donderdag een auto te water geraakt. Rond 12:41 uur rolde de auto die geparkeer d stond op de zeedijk het water in. Hier op is de K.N.R.M. opgeroepen om de auto vast te maken aan de gearriveerde tractor. Dit was om te zorgen dat de auto niet de Noordzee op kon drijven. De tractor heeft de auto uit het water getrokken en weer op de Z eedijk ge zet. Waarna een bergingsbedrijf de auto heeft weg gesleept. De vermoedelijke oorzaak is dat de handrem er niet goed opstond. Da auto is totaallo door het zeewater.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 sep -   18:26  
“Wat doe jij bij brand?”
zeeland - “Wat doe jij bij brand?” Deze vraag staat centraal tijdens de Zeeuwse Brandpreventieweek van 5 tot en met 12 oktober 2012. Om het bewustzijn in de regio rondom brandveiligheid te vergroten en inwoners op hun eigen verantwoordelijkheid te wijzen, trekt een aantal preventieteams van de brandweer erop uit om in gesprek te komen met bezoekers van diverse bouwmarkten in Zeeland. Ze geven verschillende tips over hoe je een brand kunt voorkomen, hoe je ervoor kunt zorgen dat je op tijd gealarmeerd wordt en wat je daadwerkelijk wel en niet moet doen als je huis in brand staat. “Mij overkomt het niet!”, is een veelgehoorde zin. Inderdaad, als je de juiste maatregelen neemt, verminder je de kans op een brand. Dat kun je doen door apparatuur stofvrij te maken, apparatuur uit te zetten als je het huis verlaat en kaarsen te doven als je gaat slapen of de woning verlaat. Daarnaast is het van groot belang dat er werkende rookmelders in huis hangen. Maak ze regelmatig stofvrij en controleer de batterijen. Een rookmelder kan je leven redden. En wat als er brand uitbreekt? De brandweer kan er niet meteen zijn, dus is het goed om van te voren na te denken over wat je doet als je wordt overvallen door brand. Zelfredzaamheid is essentieel.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 sep -   11:30  
Nep-glazenwasser aangehouden
Vlissingen - In de avond van woensdag 26 september is in een woning in de Nieuw Bonedijkelaan in Vlissingen een 44-jarige man uit de gemeente Noord Beveland aangehouden. Deze man zou de laatste maanden een groot aantal oplichtingen hebben gepleegd, v.n.l op Walcheren en Zuid-Beveland. De oplichting bestond uit het feit dat hij zich als glazenwasser aanbood, daaraan vooraf een geldbedrag ontving en vervolgens spoorloos verdween zonder de diensten te hebben verricht. Tijdens het onderzoek is de politie geconfronteerd met een groot aantal adressen die in zijn bezit waren. Om die reden is het onderzoekteam van politie Zeeland op zoek naar gedupeerden die daarvan (nog) geen aangifte hebben gedaan. Bent u één van de gedupeerden, neem dan contact op met tel. 0900-8844. De verdachte is ingesloten.
wo 26 sep -   16:18  
Professionele hennepkwekerij aangetroffen
IJzendijke - In een woning annex bedrijfspand in het buitengebied van IJzendijke is vanmorgen een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was verdeeld over vier ruimtes en een droogruimte. In één van de ruimtes werden ongeveer 400 oogstrijpe planten van ongeveer 1.50 cm hoog aangetroffen. In een tweede ruimte stonden nog eens 400 nagenoeg oogstrijpe hennepplanten. In de andere ruimtes stonden 600 stekjes in verschillende groeistadia. Ter plaatse werd een 52-jarige man uit Leidschendam aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.
wo 26 sep -   16:17  
Woninginbraken Oost-Souburg
Oost-Souburg - In de nacht van dinsdag op woensdag is in Oost-Souburg ingebroken in vier woningen. Het betreft woningen aan de Spaarnestraat, Abeelseweg Oost en twee aan de Grote Abeele. De buit bestond uit geld, sieraden en enkele flessen sterke drank. Door de technische recherche is ter plaatse sporenonderzoek gedaan. Ook is een buurtonderzoek gehouden.
wo 26 sep -   16:16  
Rijbewijzen ingevorderd van automobilisten
Oostkapelle - Door de politie zijn dinsdagavond de rijbewijzen ingevorderd van twee automobilisten omdat ze meer dan 50 km te hard reden. Omstreeks 20.30 uur reden agenten achter een auto aan die met hoge snelheid over de Duinweg reed. Tijdens het volgen haalden ze een andere automobilist in die op zijn beurt besloot dat hij ook snel kon rijden.
wo 26 sep -   16:15  
Twee jongens aangehouden in Hoek
Hoek - Politie Zeeland heeft dinsdag 25 september 2012 in de Gladiolenlaan in Hoek twee jongens aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal. De twee, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Terneuzen worden verdacht van diefstal uit een woning in de Noorddijk in Hoek. Er is een dienshond ingezet die enkele goederen traceerde welke in beslag zijn genomen. De politie onderzoekt deze zaak.
wo 26 sep -   16:15  
Kittens in leeg huis aangetroffen
Aardenburg - Bij de assistentie van een deurwaarder, dinsdag 25 september 2012, bij een woning in de Boelaertstraat in Aardenburg trof de politie in de woning een viertal kittens aan. De kittens hadden geen voedsel en zijn door de dierenambulance meegenomen. Uit de woning zijn al eerder katten weggehaald. Er waren geen personen in de woning aanwezig.
wo 26 sep -   16:13  
Wijziging registratie verloren en gevonden voorwerpen
Zeeland - Vanaf maandag 1 oktober a.s. moet u in Zeeland voor verloren en gevonden voorwerpen bij een van de dertien Zeeuwse gemeenten zijn. Zij nemen deze taak vanaf die datum terug van de politie. Heeft u een voorwerp verloren of iets gevonden, registreer uw gegevens dan. Veel gemeentes in Nederland maken hiervoor gebruik van het online registratiesysteem van www.verlorenofgevonden.nl. Zo ook de meeste Zeeuwse gemeenten. Bij de gemeente Terneuzen registreert u de voorwerpen via de website terneuzen.nl. Groot voordeel van de online registratie is dat u dat 24-uur per dag kunt doen, dus wanneer u wilt. U heeft dan niet te maken met de openingstijden van de gemeentelijke balies.
wo 26 sep -   16:12  
Inbraak supermarkt
Aagtekerke - In de nacht van maandag op dinsdag is er ingebroken in de supermarkt aan het Dorpsplein in Aagtekerke. Om ongeveer 03.00 uur werd de inbraak ontdekt. Er werd door de inbreker(s) een raam vernield om de winkel binnen te komen. Uit de winkel werd rookwaar meegenomen, hoeveel is nog niet bekend, dat wordt vandaag geïnventariseerd. Vandaag gaan agenten een buurtonderzoek doen en door medewerkers van Forensische Opsporing worden sporen afgenomen in de winkel.
wo 26 sep -   16:10  
Inbraken in Middelburg
Middelburg - In de loop van maandagavond en in de nacht van maandag op dinsdag is er drie keer ingebroken in Middelburg. Om ongeveer 21.30 uur werd de eerste woninginbraak ontdekt. Een raam was opengebroken in een woning aan de Moerland in Middelburg. Uit de woning zijn op het eerste gezicht geen spullen weggehaald.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 24 sep -   22:39  
Eerste herfststorm
zeeland - De eerste herfststorm die eind van de middag over een groot deel van Nederland raasde heeft veel schade aangericht. Vele bomen zijn ontworteld en op huizen auto's of wegen gevallen. In Zeeland werd er rond 16.45 uur bijna iedere minuut een brandweerkorps gealarmeerd om bijstand te verlenen. De Westerscheldetunnel had ook problemen, doordat tijdelijke afzetting spontaan de lucht in ging. De treinen reden tot ongeveer 18.30 uur met vertraging, vanwege een versperring tussen Bergen op Zoom en Roosendaal, oorzaak, een grote boom. In de Vlissingse wijken Pauwenburg Roosenburg en Westerzicht, moest de brandweer diverse omgewaaide bomen kort zagen. Langs de weg naar Wolphaartsdijk heeft de brandweer een gevaarlijk hangende tak weggezaagd. Hier voor werd de Nieuwedijk enige tijd voor het verkeer gesloten. Op de Papeweg ook in Wolphaartsdijk, was er een boom omgewaait tegen een woning. In Tholen werd een boom op de Eendrachtsweg verwijdert.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 24 sep -   22:37  
14-jarige fietster gewond na aanrijding Middelburg
Middelburg - Op de Vrijlandstraat in Middelburg, nabij het winkelcentrum Daauwendale, is maandagmiddag omstreeks 17.15 uur een 14-jarige fietster aangereden door een busje. Het meisje is hierbij gewond geraakt aan haar heup en knie. De bestuurster van het voertuig is na de aanrijding uitgestapt en heeft kort gesproken met het slachtoffer. Daarna is zij weer ingestapt en weggereden, het slachtoffer in hulpeloze toestand achterlatend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 24 sep -   22:36  
Automobilist(e) rijdt door na aanrijding, Middelburg
Middelburg - Zaterdag rond 19.45 uur is op de kruising Pottenbakkerssingel/Zandstraat in Middelburg een 22-jarige Middelburger op zijn fiets aangereden door een automobilist(e). De Middelburger werd door de automobilist(e) aangereden en viel op de weg. De automobilist(e) reed door zonder zijn/haar identiteit bekend te maken. Hij/zij reed in een zilverkleurige auto met een witte kentekenplaat en zwarte letters. Het slachtoffer heeft door de val zijn hand gebroken. De politie is dringend op zoek naar getuigen of mensen die menen deze auto te herkennen. Ze kunnen bellen met tel. 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 24 sep -   22:34  
Hennepkwekerij ontdekt in Hulst
Hulst - Politie Zeeland heeft maandagochtend 24 september 2012 in een woning in de Zoutestraat in Hulst een hennepkwekerij ontdekt en vernietigd. Nadat de politie de woning was binnengegaan kwam een luid grommende en blaffende hond op hen af. Toen de hond onder controle was trof de politie een hennepkwekerij aan in de woning. De kwekerij omvatte 176 planten. Even later is een 36-jarige man aangehouden die zich onder een bed in de woning had verscholen. De man is aangehouden en ingesloten. Er was tevens sprake van diefstal van stroom. De kwekerij is ontmanteld en vernietigd. De hond is ondergebracht in een dierenasiel.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 24 sep -   22:31  
Inbraken zeeland
zeeland - Inbraken in Kloosterzande Tussen zaterdagochtend 22 september 2012 10.15 uur en zondagochtend 23 september 2012 06.30 uur is ingebroken in 3 woningen in Kloosterzande. De 3 woningen waar is ingebroken bevinden zich op de Groenendijk, de Monninkenstraat en de Zeedijk. Uit de woningen is onder andere geld, foto-apparatuur en sieraden gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 24 sep -   22:30  
Laatste fietskijkdag in Terneuzen
Terneuzen - Op woensdag 3 oktober 2012 wordt door Politie Zeeland de allerlaatste fietskijkdag gehouden in Terneuzen. Na deze datum wordt het overgedragen aan de gemeente. U kunt die dag 's ochtends tussen 10.00 uur en 12.00 uur en 's middags tussen 14.00 uur en 16.00 uur naar fietsen komen kijken op het adres: Nijverheidsstraat 10 in Terneuzen. Neem uw aangifte en/of reservefietssleutel mee.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 sep -   22:42  
woningoverval Zonder buit, Goes
Goes - Zondagavond rond 20.30 uur gaat de bel in een woning aan de Cornelisweg in Goes. Een bewoner van de woning doet de deur open en staat dan oog in oog met vier onbekende donkergetinte mannen van ongeveer 20 jaar. Een van de mannen valt hem aan, maar de bewoner weet de mannen weg te jagen. De vier mannen rennen, zonder buit, de wijk Goes-Noord in. De man belt meteen naar de politie. Een eenheid gaat ter plaatse en door Politie Zeeland wordt een BURGERNET-bericht uitgestuurd naar alle abonnees in Goes. Op twitter is het signalement van de vier daders verspreid en de richting waarin zij zijn gevlucht. Op datzelfde moment gaan diverse politieagenten zoeken in de wijk waarin de daders zijn verdwenen. Er is een speurhond aanwezig om mogelijke geursporen te volgen. De tactische recherche start een onderzoek en ook de technische recherche komt naar de woning toe om een sporenonderzoek te doen.
zo 23 sep -   17:42  
Autoinbraken Aardenburg
In de nacht van zaterdag op zondag is in Aardenburg ingebroken in een vijftal auto's. De auto's stonden geparkeerd aan de Tuimelstraat, Oude Kerkstraat, Weststraat, Korte Dreefje en de Landstraat. In alle gevallen was een ruit vernield. De buit bestond uit geluids- en navigatieapparatuur.
zo 23 sep -   17:40  
Vlissinger aangehouden voor bedreiging
Op de Nieuwendijk is zondag omstreeks 04.30 uur een 21-jarige Vlissinger aangehouden op verdenking van bedreiging van een horecamedewerker. De aangehouden Vlissinger is meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat hij in het bezit was van een mesje en een kleine gebruikershoeveelheid weed. Beiden zijn in beslaggenomen. Uit verder onderzoek kwam ook naar voren dat hij nog een boete had openstaan van 192 euro. Na verhoor en betaling van zijn boete is hij met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.
zo 23 sep -   17:40  
Politie Terneuzen zoekt getuigen mishandeling
In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september jl. vond in de Noordstraat in Terneuzen, ter hoogte van de Havenstraat, een incident plaats. Een 22-jarige Terneuzenaar werd door een drietal personen mishandeld en bedreigd, tevens werd geprobeerd hem te beroven. Het slachtoffer heeft van deze feiten aangifte gedaan. In verband met deze zaak zijn drie mannen aangehouden in de leeftijd van 24- t/m 31 jaar, afkomstig uit Hellevoetsluis en Terneuzen. De politie is bezig met het onderzoek en is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Ook wil ze graag in contact komen met mensen die dezelfde nacht mogelijkerwijs ook slachtoffer zijn geworden van bedreiging/intimidatie. Zij kunnen contact opnemen met de de politie via 0900-8844
zo 23 sep -   17:38  
Tweetal aangehouden voor winkeldiefstal, Goes
Zaterdagmiddag zijn in de V&D in Goes twee meisjes van 16- en 17 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Het tweetal, afkomstig uit Axel en Middelburg, wilde diverse kledingstukken meenemen zonder te betalen. Ze werden daarbij betrapt door een beveiliger die ze overdroeg aan de politie. Op het politiebureau bleek dat de twee meiden gloednieuwe schoenen droegen. Bleek dat ze die afgelopen vrijdag hadden gestolen bij een winkel in Middelburg. Deze schoenen zijn in beslaggenomen. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is het tweetal weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 sep -   00:21  
Aanvulling illegale houseparty
Kamperland - Omstreeks 17.00 uur is de Mobiele Eenheid het terrein aan de Campersweg in Kamperland op komen rijden. Aan de feestvierders was een ultimatum gesteld en aangezien zij zich niet aan het gestelde ultimatum hebben gehouden is de ME ter plaatse gekomen. Hondengeleiders, medewerkers van de Regionale Ondersteuningsgroep, verkeerspolitie, reguliere surveillancedienst en een helikopter werden ingezet op het land en in de lucht. In het Veerse Meer hielden medewerkers van de waterpolitie preventief toezicht vanaf een boot. Door de ME is op enig moment de energievoorziening stopgezet en toen is de muziek uitgegaan en was de lol er voor de meeste feestgangers af. De organisatoren en bezoekers van de illegale houseparty zijn daarna druppelsgewijs vertrokken. Om 19.30 uur was het terrein aan de Campersweg leeg. 7 grote aggregaten waar de feestgangers gebruik van maakten zijn door de politie in beslag genomen. Op het terrein zelf is één aanhouding verricht, een 30-jarige man uit de gemeente Bernisse voldeed niet aan een bevel of vordering. Buiten het terrein is een 33-jarige man uit Gent (B) aangehouden. Deze man werd betrapt op rijden onder invloed. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt. De ontruiming van het natuurgebied waar de illegale houseparty werd gehouden is verder op een rustige manier verlopen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 sep -   17:53  
Illegale houseparty in Kamperland
Kamperland - Zaterdagochtend vroeg is door agenten van Politie Zeeland een illegale houseparty ontdekt op een parkeerterrein aan de Campensweg in Kamperland. Het feest is vermoedelijk vannacht gestart en in de loop van de dag zijn meldingen van geluidsoverlast bij Politie Zeeland binnengekomen. Er staan verschillende podia op het terrein en er zijn voor zover nu bekend een paar honderd mensen op het terrein aan het Veerse Meer aanwezig. Inmiddels hebben agenten van Politie Zeeland de Schotsmanweg afgesloten, zodat er geen voertuigen meer naar het terrein kunnen komen. Mensen die bij de afzettingen komen worden teruggestuurd. Uiteraard mogen er wel voertuigen het terrein verlaten. Er zijn geen aanhoudingen verricht en ook is er geen apparatuur in beslag genomen. Omdat er geen vergunning voor het feest is afgegeven, proberen we in samenwerking met de gemeente Noord-Beveland het feest te laten stoppen. Dit is afgesproken in het driehoeksoverleg met de gemeente Noord-Beveland en het Openbaar Ministerie.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 sep -   17:51  
Onder invloed, Kloosterzande
Kloosterzande - In de Cloosterstraat in Kloosterzande werd zaterdag tegen 04.00 uur een 35-jarige man uit Terneuzen onder invloed van alcohol in zijn auto aangetroffen. De man was met zijn auto tegen een wegversmalling gereden en had daardoor de macht over zijn stuur verloren. Hij kwam enkele meters verder, met twee platte banden, tot stilstand en werd slapend in zijn auto aangetroffen. De bestuurder bleek meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg ook een rijverbod van 10 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 sep -   17:43  
Waterongeval Geul van de Rassen
Westkapelle. - Omstreeks 14.30 uur werden de K.N.R.M. reddingboten Christien (tijdelijk Breskens) en Steur Westkapelle gealarmeerd voor een waterongeval met 2 Rib’s (snelle rubberboten) in de Geul van Rassen voor Westkapelle. Twee rib’s zijn met elkaar in aanraking gekomen, waardoor meerdere personen te water raakten. De reddingboot Christien heeft 15 personen die nat en onderkoeld waren meegenomen naar de reddingspost te Breskens. Hier zijn de mensen weer wat tot rust en op adem gekomen, en voorzien van droge kleding. Een persoon met rugletsel is door de ambulancedienst onderzocht, de verdere aard van de verwondingen zijn onbekend. 6 Rib’s zijn op eigen kracht teruggevaren naar Breskens.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 sep -   16:59  
Allerlaatste fietsenkijkdag in Hulst
Hulst - Op woensdag 26 september vindt bij het politiebureau aan de Van der Maelstedeweg in Hulst van 08.30 - 16.30 uur de allerlaatste fietsenkijkdag plaats. Met ingang van 1 oktober a.s. wordt de registratie van verloren en gevonden goederen bij de diverse Zeeuwse gemeenten ondergebracht. In de rest van Nederland is dit al het geval sinds 1 juli 2012. Politie Zeeland wil nog zoveel mogelijk fietsen terugbezorgen bij de rechtmatige eigenaren, dus houden we woensdag 26 september nog eenmaal een fietsenkijkdag in Hulst. Mist u nog een fiets, dan bent u van harte welkom, wel moet u het proces-verbaal van aangifte meenemen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 21 sep -   16:55  
Verkeersongeval , 's-Gravenpolder
's-Gravenpolder - Op de Goesestraatweg in 's-Gravenpolder vond donderdag rond 21.30 uur een verkeersongeval plaats waarbij een 45-jarige man uit de gemeente Borsele gewond raakte. De 45-jarige man kwam in botsing met een vrachtwagencombinatie die achteruit de ingang van een boomgaard aan het insteken was. De vrachtwagencombinatie werd bestuurd door een 40-jarige man uit de gemeente Borsele. De brandweer moest de 45-jarige man uit de auto te knippen, waarna deze met een gebroken pols en een hoofdwond naar het ziekenhuis in Goes werd gebracht.
vr 21 sep -   14:50  
gaslekkage
Rilland - In Rilland is er een melding van gaslekkage in de Vlietbergstraat. Er wordt voor de zekerheid een aantal woningen ontruimd. Hiervoor is een extra brandweereenheid gealarmeerd. Momenteel is grip 1 afgegeven. De omwonende zijn geïnformeerd en de woningen worden zo nodig ontruimd. De lekkage is inmiddels door gasfitters van Delta gedicht. Nadat alles was geventileerd en gemeten is de grip1 alarmering beëindigd. De lekkage werd veroorzaakt, doordat vandalen gasleidingen uit de woningen gestolen hebben. De leidingen stonden nog onder druk, hierdoor is gas in de woningen gekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 sep -   20:36  
Mannen aangehouden voor poging beroving in Terneuzen
Terneuzen - Afgelopen dagen zijn in Terneuzen drie mannen aangehouden op verdenking van het mishandelen en het trachten te beroven van een 22-jarige Terneuzenaar. De 22-jarige man was op zaterdagmorgen15 september vanuit het uitgaansgebied op weg naar huis toen hij in de Noordstraat werd aangesproken door een groepje mannen. Plots pakte één van hen het slachtoffer vast en sloeg hem diverse malen op zijn hoofd. De 22-jarige man wist zich te bevrijden en zo te voorkomen dat ze hem zouden beroven. Het slachtoffer liep een gescheurd oor op. Drie verdachten; twee mannen uit Terneuzen van 24- en 32 jaar en een 26-jarige man uit Hellevoetsluis, zijn de afgelopen dagen aangehouden. Ze zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 sep -   20:31  
Algemene verkeerscontrole in Zierikzee
Zierikzee - Woensdag tussen 14.00 en 21.00 uur heeft Politie Zeeland samen met de Belastingdienst een verkeerscontrole gehouden. Deze controle werd gehouden op parkeerplaats 'De Val' langs de N256.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 sep -   20:23  
Man aangereden in Vlissingen
Vlissingen - De ambulancedienst werd om 16.00 uur gewaarschuwd dat er een man was aangereden in de Badhuisstraat te Vlissingen. Gezien het letsel werd in eerste instantie de noodarts per helikopter gevraagd. Deze bleek bij nader onderzoek niet nodig. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De technischeverkeersdienst van de politie heeft een onderzoek ingesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 19 sep -   22:27  
Overval op snackbar in Axel
Axel - Woensdagavond rond 19.30 uur vond door twee mannen een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Beethovenstraat in Axel. De overvallers zijn met de buit gevlucht. (hoeveelheid niet bekend). Er zijn geen gewonden. Momenteel is een helicopter de omgeving aan het afzoeken. Mensen die iets bijzonders zien of hebben gezien in de omgeving van Axel worden verzocht te bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 19 sep -   22:21  
Eigenaar sportzaak in woning overvallen
Vlissingen - Op dinsdag 18 september jl. heeft een man (23) uit Vlissingen bij ons aangifte gedaan van een gewapende overval in een woning in de Van Karnebeekstraat. De overval vond zondagavond jl. plaats. Het slachtoffer raakte niet gewond. Het slachtoffer heeft in de woning, op de bovenverdieping, een soort sportzaak, waar hoofdzakelijk trainingspakken van bekende voetbalteams worden verkocht. Zondagavond kwamen omstreeks 18.50 uur twee mannen kleding kopen. Toen ze ieder een trainingspak paste en wilde afrekenen, pakte een van de daders een wapen en bedreigde de man. Er ontstond een worsteling, waarna ze hem vastbonden. Hierna gingen ze er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor, waarbij ze de door hen uitgezochte trainingspakken nog aanhadden. Het signalement van de daders: Dader 1: donker getinte man, leeftijd 20-25 jaar, kort geschoren haar, hij droeg een petje. Deze dader droeg na de overval een lichtblauwe sweater van Chelsea met een donker blauwe Chelsea broek. Op de voorzijde van dit pak staat met grote letters Samsung geschreven. Dader 2: licht getinte man, leeftijd 20-25 jaar. Hij vluchtte na de overval in een fel rood trainingspak van Liverpool, met de bijbehorende grijze broek. De daders gingen omstreeks 19.00 uur te voet via de Albardastraat naar de Piersonweg en vluchtten verder richting de Troelstraweg. Hierbij droegen ze in hun handen - naast de buit - ook hun oorspronkelijke kleding. Heeft u informatie? Kunt u ons helpen bij het onderzoek naar deze gewapende overval? Neem dan contact op: 0900-8844. Wilt u liever anoniem een tip doorgeven, dan kunt u Meld Misdaad Anoniem bellen: 0800-7000.
di 18 sep -   12:25  
Overvallers krijgen en pak slaag met blikjes bier
In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 september, rond 02.30 uur, is geprobeerd een 42-jarige Middelburger te beroven in de Johan Costenobelstraat in Middelburg. Er kwamen rond dat tijdstip twee mannen op de Middelburger af. Zij dreigden hem aan te vallen en te beroven, maar voordat dit kon gebeuren, gaf de Middelburger de mannen een klap met een tasje waarin twee (volle) blikjes bier zaten. Door die klap sloegen de mannen op de vlucht en is er verder gelukkig niets gebeurd.
ma 17 sep -   19:17  
Inbraak bij bedrijf in Vlissingen
Bij een bedrijf aan de Poortersweg in Vlissingen is onlangs een inbraak gepleegd. Vandaag werd de inbraak ontdekt en is aangifte gedaan. Uit het bedrijf zijn schoonmaak- en levensmiddelen weggenomen, alsmede een geldbedrag van enkele tientallen euro's. In het bedrijf werden sporen van braak aangetroffen, er was o.a. een slot verbroken.
ma 17 sep -   19:16  
Parkeerautomaten opengebroken, Middelburg
Middelburg, 17-09-2012 • Tussen 26 augustus en 15 september jl. zijn drie parkeerautomaten in het centrum van Middelburg opengebroken. Het gaat om twee automaten op het Hof van Tange en een automaat aan de Stadsschuur. In totaal zijn er vermoedelijk enkele duizenden euro's weggenomen uit de automaten. De automaten zijn eigendom van de Gemeente Middelburg
ma 17 sep -   19:15  
Verdachte van mishandeling aangehouden, Goes
In de nacht van zaterdag op zondag werd in een horecagelegenheid in het centrum van Goes een 19-jarige jongen uit de gemeente Reimerswaal mishandeld. De jongen verklaarde dat hij een klein opstootje wilde sussen en daartoe tussen twee jongens in ging staan. Hijzelf werd nu de klos, want tot twee keer toe werd de jongen op zijn gezicht geslagen. Hierbij liep hij vermoedelijk een gebroken neus op en braken stukjes van zijn tanden af. De politie werd gewaarschuwd en even later kon de verdachte op de Oude Vismarkt worden aangehouden. Dit betrof een 18-jarige Goesenaar. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en daar heeft hij de nacht doorgebracht. Zondagmiddag is hij verhoord en mocht na het afleggen van een verklaring weer naar huis.
zo 16 sep -   15:31  
Waarschuwingsschoten gelost na verdachte situatie, Yerseke
In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.30 uur meldde een bewoner van een woning in de Ericastraat in Yerseke dat vier mannen zich verdacht gedroegen bij een andere woning in die buurt. Omdat Politie Zeeland al tijden vraagt aan burgers om dit soort verdachte situaties te melden via 0900-8844, is hierop uiteraard meteen geacteerd. Ook zijn woninginbraken een belangrijk aandachtspunt voor de Zeeuwse politie, dus als de agenten een inbreker kunnen vangen, dan doen ze daar ook uiterste pogingen toe. De Zeeuwse politie is met meerdere auto's de kant van Yerseke op gegaan. Door de bewoner werd een gedeelte van een kenteken doorgegeven, evenals een beschrijving van de auto en de richting waarin de auto was weggereden. Ter hoogte van de toerit naar de A58 werd de auto aan de kant van de weg gezet. In de auto bleken vier mannen te zitten. Door de agenten werd een onderzoek ingesteld in de auto en daar troffen zij een vuurwapen, een wapenstok en inbrekerswerktuig aan. Hierop zijn de vier mannen aangehouden. Twee van de mannen wisten zich echter te onttrekken aan de aanhouding. Eén van de mannen vluchtte in de richting van de A58. Door agenten die achter hem aan gingen zijn waarschuwingsschoten gelost. Dit weerhield de man er echter niet van om te blijven vluchten. Met een politiehond is nog naar sporen gezocht die mogelijk konden leiden tot de vondst van de man, maar dit is helaas niet gelukt. Ook de andere man is niet meer aangetroffen. Agenten van Politie Zeeland onderzoeken nu of zij er achter kunnen komen wie deze twee mannen zijn. De twee aangehouden verdachten zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Het bleken beide mannen van 19 jaar oud te zijn.Ze zijn afkomstig uit Bergen op Zoom en zitten nu nog vast. De auto waarin de mannen reden is in beslag genomen. Hij is weggesleept door een takelbedrijf. Uiteraard zijn ook de wapens die de mannen bij zich hadden in beslag genomen. Door dit soort zaken blijkt maar weer dat het wel degelijk nut heeft om de politie te bellen bij verdachte situaties. Blijf dit ook vooral doen, zo vergroten we met zijn allen de pakkans. U kunt altijd bellen op 0900-8844. Zo houden we samen uw buurt veilig.
zo 16 sep -   15:30  
Mogelijke inbreker aangehouden door burger
In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 06.00 uur werd een jongetje (8) dat woonachtig is in De Spinne in Goes, wakker van vreemde geluiden. Hij keek uit zijn raam en waarschuwde zijn moeder en haar vriend, zij sliepen nog. De man aarzelde geen moment en rende de woning uit. Hij zag een man op straat lopen, deze voldeed aan de beschrijving die het jongetje had gegeven. De verdachte man is aangehouden door de vriend die inmiddels goed wakker was. Direct hierna is de politie in kennis gesteld. Agenten waren snel ter plaatse om de verdachte van de man over te nemen en een onderzoek in en om de woning in te stellen. Hierbij zijn diverse sporen veiliggesteld, zodat deze later onderzocht kunnen worden door de medewerkers van de afdeling Forensische Ondersteuning. De mogelijke inbreker die is aangehouden bleek een 20-jarige Goesenaar te zijn. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en zal daar vandaag verder gehoord worden over de zaak. Vermoedelijk is, door het kordate optreden van het jongetje, een inbraak verijdeld
Gemaakt door: Krukeltje
za 15 sep -   15:23  
Auto in de sloot A58 bij Kapelle
Vanmiddag rond 13.00 is er een auto in de sloot gereden op de A58 hm 146,2 ter hoogte van Kapelle. Omdat de melding drenkeling werd gegeven zijn er meerdere brandweervoertuigen opgeroepen inclusief duikteams. Ook 2 ambulances werden opgeroepen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 sep -   23:37  
Overval in Zoutelande
Zoutelande - Vrijdagmiddag rond 17.45 uur kwamen drie mannen een winkel aan de Westkapelseweg in Zoutelande binnen. De drie mannen bedreigden de aanwezige winkelmedewerkers, er waren geen klanten in de winkel. Er ontstond een lichte worsteling waarna de mannen de winkel zonder buit zijn uitgevlucht. De mannen zijn te voet weg gegaan, welke richting zij op liepen is niet bekend. Meteen na de overval is de Zeeuwse politie gebeld en er is een onderzoek ingesteld. Zowel de technische als de tactische recherche is ter plaatse gekomen. De medewerkers van de technische recherche hebben sporen afgenomen in en om de winkel. Medewerkers van de tactische recherche hebben verklaringen opgenomen van benadeelden en getuigen. Ook werd een hondengeleider naar de plaats delict geroepen, deze is gaan zoeken naar (geur)sporen van de daders. Het enige dat er van de drie daders bekend is, is dat het drie mannen zijn en dat er twee ongeveer 1.75 meter lang zijn en één ongeveer 1.80 meter. Mocht u getuige zijn geweest van de overval, of hebt u iets gezien dat mogelijk met de overval te maken kan hebben? Dan verzoekt Politie Zeeland u te bellen met 0900-8844. Wilt u anoniem tips doorgeven, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem. Het telefoonnummer is 0800-7000.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 sep -   23:35  
Auto te water, Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - Vanmorgen is een automobilist uit Kruiningen met zijn auto te water geraakt in het kanaal bij Wilhelminadorp. Hij was, volgens zijn zeggen, uitgeweken voor een roofvogel en was zo de macht over het stuur verloren. De man is zelf uit de auto gekropen en is door politiemensen in een deken gewikkeld en naar huis gebracht. Zijn auto moet als verloren worden beschouwd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 sep -   23:33  
Grote verkeerscontrole, West Zeeuws Vlaanderen
West Zeeuws Vlaanderen - Donderdagmiddag is door politie Zeeland, in samenwerking met de Belastingdienst Zuid-West en de KLPD een uitgebreide controle gehouden in West Zeeuws Vlaanderen. De controle vond plaats in Schoondijke tussen 13.30 uur en 23.00 uur. Er werden 1857 voertuigen gecontroleerd. Dit leverde in totaal 22 zogenaamde "Hits" op. Door de Belastingdienst Zuid West werden 11 beslagen gelegd. 1 voertuig werd geconfisceerd en afgetakeld. Er werden geen betalingen terplaatse gedaan. Door de politie werden de navolgende bekeuringen uitgeschreven: 3x Te donkere ramen 1x Overschrijden doorgetrokken streep 1x Niet tonen rijbewijs 1x Niet handsfree bellen 2x Overschrijding maximum snelheid met meer dan 30 km per uur 1 bestuurder blies 245 ug/l op de ademanalyse. Derhalve een proces verbaal en 1 uur rijverbod. Tevens werd nog een persoon aangetroffen, die nog openstaande boetes had voor een totaal van 530 euro. Heeft uiteindelijk betaald. Door de KLPD werden tijdens het scannen nog 3 snelheidsovertredingen geflitst.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 sep -   23:29  
Brandje in studenten woning Vlissingen
Vlissingen - Om 16.35 uur moest de Stadsgewestelijke brandweer net voor hun weekeinde begon, nog uitrukken naar de Vlissingse Walstraat. Hier was melding gemaakt van een binnenbrand, een bewoner heeft deze geblust. Nadat de brandweer een controle ronde had gedaan kon ieder weer naar huis om aan het vrije weekeinde te beginnen.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 14 sep -   12:04  
Gewonde bij ongeval Goesestraatweg 's-Gravenpolder
Vanmorgen rond 9.30 vond er een aanrijding plaats op de kruising Goesestraatweg met de Populierenstraat. Een fietser was aangereden door een auto. Twee ambulances en de traumaheli werden opgeroepen.
do 13 sep -   13:18  
Vrachtwagen gekanteld A58
A58 - Op de Rijksweg A58 ter hoogte van knooppunt Markiezaat vond donderdagmiddag een ongeval plaats. Bij het ongeval verloor een vrachtwagenchauffeur kort na 12:00 uur de macht over het stuur. De vrachtwagen kantelde en de lading, bestaande uit uien, kwam op het wegdek terecht. Een personenauto raakte door het ongeval van de weg en liep eveneens schade op. Door het ongeval is de weg in de richting Zeeland tot ca. 18:00 uur afgesloten voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via Zandvliet en de Reimerswaalweg (N289) richting Zeeland. De chauffeur raakte licht gewond en uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis. Verkeersongevalanalisten stellen een (sporen)onderzoek in.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 sep -   23:52  
Hennepkwekerij in Yerseke opgerold
Yerseke - In een schuur bij een woning aan de Oranjehof is woensdagmorgen een hennepkwekerij aangetroffen. In de schuur troffen agenten een in werking zijnde kwekerij aan van 85 oogstrijpe planten. De bewoner is ter plaatse aangehouden. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal is hij vanmiddag weer in vrijheid gesteld. De hennepplanten en alle benodigde apparatuur zijn afgevoerd ter vernietiging.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 sep -   22:57  
stro en hooi in brand
Zaamslag - De brandweer heeft vannacht bij de Grote Huissenspolderweg in Zaamslag een buitenbrand geblust. De brandweer van zaamslag werd omstreeks 23.20 gealarmeerd omdat er stro en hooi in brand stond. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand met één straal hoge druk geblust. De brandweer was omstreeks 0.15 terug op de post.
wo 12 sep -   10:15  
Controles in 30 km/u zones
Politie Zeeland heeft vandaag controles gehouden in 30km/u zones in Clinge, Philippine, Sas van Gent en Terhole met de volgende resultaten: In de 's Gravestraat in Clinge zijn tussen 09.00 uur en 12.30 uur 2 overtredingen geconstateerd. Tussen 09.00 uur en 10.30 uur zijn in de Braakmanweg in Philippine 11 overtreders betrapt. In de Nieuwstraat in Koewacht is de snelheid van 30 km/u 8 maal overschreden en in de Zandstraat in Sas van Gent, tussen 11.00 uur en 13.00 uur, 5 maal. In de Hulsterweg in Terhole zijn geen overtredingen geconstateerd
wo 12 sep -   10:14  
Diefstal kabels in Goes
In de nacht van maandag op dinsdag werden van een bouwplaats in de Fluitekruidstraat in Goes elektriciteitskabels gestolen. Het gaat om vier 5-polige kabels met grijze schroefstekers. De waarde bedraagt enkele honderden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 sep -   00:51  
Man aangereden op Marnixplein West-Souburg
West-Souburg - Dinsdag middag ongeveer is op de kruising Marnixplein / Kerklaan te West-Souburg een man aangereden door een bestelwagen. Het slachtoffer dat enkele hoofdwonden heeft en een armblessure is ter plaatse door de ambulancedienst verzorgd. Naar de schuldvraag wordt een onderzoek ingesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 sep -   00:01  
Verkeershinder Koningsweg / Paul Krugerstraat
vlissingen - Vanmorgen om ongeveer 07.30 uur stond er een verreiker stil, in de bocht Paul Krugerstraat / Koningsweg. De overstekende fietsers en scooterrijders hadden veel hinder van het obstakel. De machine kon niet meer voor of achteruit rijden i.v.m. een kapotte achter as. De machine is door het bedrijf opgehaald en hersteld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 sep -   23:59  
Gaslek Slijkstraat Vlissingen
Vlissingen - Om ongeveer 17.04 werd er gemeld dat er een gaslekkage was op het terrein van de nieuwbouw in de Slijkstraat te Vlissingen. Na intern overleg bij de brandweer, werd er om 17.12 alarm gemaakt om naar Vlissingen te gaan. Na enige tijd kwamen 2 monteurs van Delta n.v. die het lek snel dicht maakten. De oorzaak is vooalsnog onbekend.
di 11 sep -   19:34  
Kerntransport van Borssele naar Frankrijk vertrokken
De trein met kernafval vertrok rond 14:30 uur vanaf Covra terrein via het spoor van Vlissingen-oost naar de sloedam .Waar het en paar uur moest wachten wegens drukte op de spoorlijn Maar zover bekend werd is er niemand opgepakt .De trein kon rond 17:00 uur vertrekken naar Belgie waar het afval wordt overgeladen op en andere trein richting Frankrijk
Gemaakt door: Krukeltje
di 11 sep -   15:53  
Kop-staart botsing Rondepolderdijk te 's-Gravenpolder
Vanmorgen rond 11.45 was er een kop-staart botsing tussen 2 auto's op de Rondepolderdijk te 's-Gravenpolder. Beter bekend als naast de Zwaakse weel, afslag naar de Drieweg. 1 ambulance en 2 brandweervoertuigen gingen ter plaatse.
ma 10 sep -   19:30  
Gevaarlijkestof in ziekenhuis walcheren gelekt
Vlissingen - De brandweer Stadsgewest werd om 17.30 uur opgeroepen, om met spoed naar het Admiraal de Ruyterziekenhuis te Vlissingen te gaan. Hier was op de eerste etage in de omgeving van de operatiekamers, 5 liter formaline (oplossing van formaldehyde) dit is een desinfecteermiddel, gemorst / gevallen. Dit middel wordt gebruikt als ontsmettingsmiddel . De BHV ploeg van het ziekenhuis heeft de de afdeling ontruimd en de brandweermannen de vloeistof opgeruimd . Personeel en patiënten zijn niet met de Gevaarlijkestof in contact gekomen. De ambulance 19101 stond paraat voor eventuele assistentie .
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 sep -   00:28  
Brand in tankstation
Arnemuiden - In het Shell station aan de A58 terhogte van Arnemuiden heeft er een binnenbrand gewoed. Om 22:10 is de brandweer gebeld om de brand te blussen. De brandweer van Arnemuiden en s`Heer Arendskerke waren snel terplatsen. De brand was in het tank station. Door nog onbekende oorzaak was er brand ontstaan,deze was snel geblust met een straal hoge druk. Hoe groot de schade is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 sep -   23:27  
Bermbrand
nieuw en sint joosland - Om even rond 16:09 uur is de brandweer gevraagd om op onderzoek te gaan. Op de Treedijk in Nieuw en sint Joostland aan gekomen, was het al snel duidelijk dat het om een bermbrand ging. De brandweer van de torenweg uit Middelburg heeft de brand gedoofd met een straal hoge druk. De berm brand was zo geblust.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 sep -   22:37  
Jachtje in veiligheisdslijn stormvloedkering.
station Noordland - Om 08.43 uur werd de bemanning van reddingboot Fred (station Noordland) gealarmeerd voor assistentie aan een jachtje. Dit jachtje was in het gevarengebied, binnen een der veiligheidslijnen van de stormvloedkering, aan de Oosterschelde zijde gekomen. Na het losnemen van de lijn, is het jachtje onder begeleiding van de reddingboot naar veilig water gevaren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 sep -   12:36  
Man gewond na schietincident, Sas van Gent
Sas van Gent - Zaterdagmiddag, iets na 15.00 uur, werd bij Politie Zeeland gemeld dat er een 61-jarige man gewond was geraakt na een schietincident. Eén en ander vond plaats op de Tweekwartweg in Sas van Gent. Met meerdere auto's zijn agenten van Politie Zeeland ter plaatse gegaan en de situatie ter plaatse is 'bevroren' tot de komst van medewerkers van de afdeling Forensische Ondersteuning. Zij gaan technisch onderzoek doen op de plaats delict. Dat de situatie ter plaatse 'bevroren' is, houdt in dat alles op de plaats delict exact zo moet blijven als het was toen de eerste agenten op de plek van het incident aan kwamen. Er mag dus ook niemand de plaats delict betreden of verlaten. Dit geldt uiteraard niet voor de 61-jarige man, hij is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Voor hem was in eerste instantie ook nog een traumahelikopter opgeroepen, maar deze kon onverrichter zake weer naar zijn basis terugkeren. Politie Zeeland onderzoekt op dit moment de toedracht van het incident. Ook over de toestanden de verwondingen van de 61-jarige gewonde is nog onduidelijkheid. Op het eerste gezicht leek de man niet levensbedreigend gewond. Mocht er meer informatie zijn over het schietincident, dan volgt zo snel mogelijk een aanvulling op dit bericht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 sep -   16:06  
Jeugdbrandweer Vlissingen organiseert weer rommelmarkt
Vlissingen - Jeugdbrandweer Vlissingen is een enthousiaste club jongens en meiden van 12 tot 18 jaar, die onder volledig vrijwillige leiding van professionele brandweermensen spelenderwijs kennis maken met het brandweervak. In de loop van de jaren zijn een groot aantal oud-jeugdleden doorgestroomd naar de ‘grote brandweer’.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 sep -   13:36  
Aanhoudingen, Goes
Goes - Afgelopen nacht zijn in het uitgaansgebied van Goes twee mannen van 20 jaar afkomstig uit Goes en Heinkenszand aangehouden voor het beledigen en het slaan van een politieambtenaar. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau en verhoord. Diezelfde nacht is op de Grote Kade een 38-jarige man uit Zuid Beijerland aangehouden voor het vernielen van een olielamp op een daar afgemeerd schip. Ook hij is meegenomen naar het bureau en verhoord.
vr 7 sep -   13:43  
Binnenbrand Rehoboth
Goes - Vandaag kreeg de brandweer van Goes een automatische brandalarm door bij zorgcentrum Rehoboth in Goes. Al snel bleek dat er daadwerkelijk brand was. Daardoor werd ook de ladderwagen mee gepiept. Ter plaatse hadden ze de brand snel onder controle.Er kwam een ambulance ter plaatse voor één persoon. Die kon ter plaatse behandelt worden. Oorzaak onbekend. Er was veel bekijks bij deze uitruk.
vr 7 sep -   01:30  
Jongen mishandeld, Vlissingen
Donderdagmiddag tussen 15.30 uur en 16.00 uur is op het Bunkerpad in Vlissingen een 13-jarige Vlissingse jongen mishandeld. Hij is door een aantal jongeren geslagen en geschopt waardoor hij letsel in zijn gezicht heeft opgelopen. De politie is op zoek naar twee fietsers die de jongen hebben geholpen en die een stukje met hem mee gefietst zijn. Ze worden verzocht contact op te nemen met het politiebureau in Vlissingen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 sep -   22:28  
Bermbrand in Arnemuiden
Arnemuiden - De brandweer heeft vanmiddag een bermbrand geblust. De melding kwam rond16:00 uur binnen. Heer op is de brandweer van Arnemuiden direct terplatsen ge gaan. De brembrand branden op de doelenweg te Arnemuiden. De brand was snel geblust met een straal water. De opgeroepen brandweer uit middelburg is niet meer ter plaatsen geweest. Het ging om een klein bermbrandje.
do 6 sep -   22:08  
Binnenbrand na Automatisch brandalarm
Middelburg - Omstreeks 20:00 donderdagavond 6 september gingen de pagers af van de vrijwilligers van brandweer post Rooseveldlaan in Middelburg voor een automatisch brandalarm in de Prinses Maximastraat in Middelburg. Onderweg werd al snel duidelijk dat er meer aan de hand was. Hierop werd de OVD en de ladderwagen van stromenweg opgeroepen om met spoed ter plaatse te komen.
do 6 sep -   19:28  
Ongeval Valckenisseweg, Rilland
Woensdagochtend rond 11.05 uur vond er op de Valckenisseweg in Rilland een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. Vermoedelijke toedracht: De 79-jarige fietser uit Tholen reed over de Valckenisseweg in de richting van de Rijksweg A58. De man reed over de rijbaan in plaats van op het verplichte fietspad. De personenauto, bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Vlissingen reed op dezelfde weg in dezelfde richting. Door nog onbekende oorzaak werd de fietser geraakt door de buitenspiegel van de auto en kwam ten val. De man raakte bij het ongeval zwaargewond en is overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hier is hij later die dag overleden.
do 6 sep -   19:26  
Zakkenrollen, Middelburg
Donderdagochtend tussen 11.00 uur en 11.15 uur is een 80-jarige vrouw uit Middelburg, op de Markt in Middelburg, door een zakkenroller bestolen van haar portemonnee. De portemonnee, met daarin geld en waardepapieren, is uit haar tas weggenomen. Ook een 51-jarige vrouw uit Mailbronn (D) is op de Markt bestolen door een zakkenroller. Dit gebeurde donderdagochtend tussen 11.15 uur en 11.30 uur. Ook bij haar is de portemonnee, met daarin waardepapieren, uit tas weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 sep -   08:54  
Rijden onder invloed, Middelburg
Middelburg - In de nacht van woensdag op donderdag rond 00.25 uur is een 22-jarige automobilist uit de gemeente Goes, aan de Kousteensedijk in Middelburg gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) ongeveer 5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 sep -   08:54  
Diefstal uit woning, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagmiddag tussen 15.00 uur en 17.30 uur is er ingebroken in een woning aan de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Uit de woning zijn sieraden weggenomen. Om binnen te komen is een deur opengebroken.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 sep -   08:53  
Te hard, rijbewijs ingevorderd - Clinge
Clinge - Woensdagmiddag rond 14.30 uur is het rijbewijs van een 44-jarige motorrijder uit de gemeente Hulst, aan de Woestijnestraat in Clinge, ingevorderd na een snelheidsovertreding. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 135 km/u over genoemde weg. De toegestane maximum snelheid op deze weg is 80 km/u. Tegen de man is tevens proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 sep -   08:48  
vermist Duitse man weer aangetroffen
Domburg - In Domburg omg strand vermist Duitse hr Keller 78 jr. verward, rode fleecetrui, bl spijkerbroek witte schoenen witte pet. Heeft u informatie bel dan 0800-0011 De vermiste Duitse meneer Keller is zojuist aangetroffen. U wordt bedankt voor uw medewerking. Actie gestart: woensdag 5 september 2012 21:00:11 Aantal benaderde deelnemers: 43
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 sep -   23:16  
Motorrijder ten val, Sluiskil
Sluiskil - Vanmorgen rond 07.00 uur is in de Baljuwlaan in Sluiskil een motorrijder onderuit gegaan doordat hij over een stuk plastic/rubber wat op de weg lag was gereden. De 52-jarige motorrijder uit de gemeente Terneuzen klaagde over pijn op zijn borst en is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 sep -   23:14  
Aanhouding, Vlissingen
Vlissingen - Vanmorgen rond 06.00 uur is in zijn woning in de Bloemenlaan in Vlissingen een 31-jarige man aangehouden. In zijn woning trof de politie 106 gram hennep en diverse imitatievuurwapens, een kruisboog en messen aan. De man is ingesloten voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 sep -   23:10  
Explosie op jacht
Stavenisse - Woensdagmorgen om 10.18 uur is de K.N.R.M. post Noordland geallarmeerd voor een explosie op het jacht de Delmar Deze explosie heeft plaatsgevonden ter hoogte van de Keten 2 boei bij Stavenisse. Op het jacht waren ook nog drie niet ontplofte gasflessen aan boord. De brandweer van Stavenisse is hiervoor om 10.27 uur met de boot terplaatse gegaan. Verder werd assistentie verleend door de Zephirus en Mistral De politieboot P 84 heeft het scheepvaartverkeer stilgelegd. Een bemanningslid is gewond naar vluchthaven de Val bij Zierikzee gebracht, en van hieruit per ambulance, door naar het ziekenhuis.
Gemaakt door: Krukeltje
di 4 sep -   20:12  
Auto in de sloot A58 Arnemuiden
Vanavond rond 18.50 was er een auto in de sloot gereden naast de A58 bij KM 160,0 ter hoogte van Arnemuiden. 3 Brandweervoertuigen en 2 ambulances gingen ter plekke. Er zou een persoon bekneld zitten.
Gemaakt door: troetelbeer
di 4 sep -   19:04  
Man zwaargewond na val van derde verdieping
Middelburg - Een man is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt nadat hij van de derde verdieping van een bejaardentehuis aan de Laurens Stommesweg in Middelburg naar beneden viel. Diverse politie-eenheden, ambulance en motorambulance en de Rotterdamse traumahelikopter werden ingezet om de man te helpen. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was is hij per ambulance, onder begeleiding van de trauma-arts naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Hoe de man naar beneden kon vallen is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 3 sep -   18:28  
Zonder rijbewijs
Goes Vlissingen - Een surveillerende politieagent in Goes trof vannacht omstreeks 01.45 uur een rijdende personenauto aan op de Oostwal. Hij besloot de auto te controleren en dat bleek niet geheel onterecht. De 27-jarige Middelburgse bestuurder van de personenauto bleek namelijk niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Ook in Vlissingen, in de Glacisstraat, werd een 23-jarige Middelburger betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Deze man reed op een bromscooter en werd omstreeks hetzelfde tijdstip betrapt. Ook hij krijgt een proces-verbaal. Hij kende het klappen van de zweep, want voor deze man was het reeds de tweede keer dat hij voor dit feit bekeurd werd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 3 sep -   18:26  
Skimapparatuur aangetroffen in Zierikzee
Zierikzee - Zondagmiddag werd, door een klant van een benzinepomp aan de Boerenweg in Zierikzee, skimapparatuur aangetroffen op een van de pompen. De apparatuur is van de pomp afgehaald door agenten van Politie Zeeland en deze wordt onderzocht door de afdeling Forensische Ondersteuning van Politie Zeeland. Het is niet bekend hoe lang de apparatuur al op de pomp zat, maar mensen die onlangs getankt hebben bij deze benzinepomp, worden verzocht de komende tijd alert te zijn op hun bankafschriften en contact met hun eigen bank op te nemen mochten er vreemde transacties gedaan zijn. De benzinepomp is nu weer vrij van skimapparatuur en op dit moment is er dus niets meer met de pomp aan de hand. U kunt daar dan ook gewoon tanken. Als u iets vreemds opvalt aan een betaal- of geldautomaat, hetzij bij een benzinepomp, hetzij bij een winkel, stel dan altijd direct de politie in kennis via 0900-8844.
ma 3 sep -   14:18  
Inbraak in woning, Adriaen Brouwerlaan Vlissingen
Tussen zaterdag 01.00 uur en zondag 15.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Adriaen Brouwerlaan in Vlissingen. De inbraak werd ontdekt toen de bewoner bij thuiskomst een enorme ravage aantrof in de woning. De gehele woning was doorzocht. Het is niet bekend hoe de inbreker(s) is/zijn binnengekomen en ook is het nog niet bekend wat er precies is weggenomen. Agenten van Politie Zeeland gaan een buurtonderzoek houden en ook zullen medewerkers van de afdeling Forensische Ondersteuning een sporenonderzoek gaan doen in en om de woning.
ma 3 sep -   14:16  
Woninginbraak Stationsstraat Sas van Gent
In een woning aan de Stationsstraat in Sas van Gent is tussen 31 augustus 15.30 uur en 02 september 16.00 uur ingebroken. In de woning werden geen braaksporen aangetroffen, dus hoe de dader(s) is/zijn binnengekomen is niet duidelijk. Uit de woning werden een laptop, een pc en een wii-spelcomputer weggenomen. Agenten van Politie Zeeland gaan buurtonderzoek doen en ook gaat de afdeling FO een sporenonderzoek doen in en om de woning.
ma 3 sep -   14:14  
Inbraak in leegstaande woning, Vlissingen
Zondagavond omstreeks 22.00 uur meldden getuigen bij Politie Zeeland dat er mogelijk ingebroken werd in een leegstaande woning aan de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen. Agenten zijn direct poolshoogte gaan nemen en hoorden, op het moment dat zij uit hun auto stapten, een hoop gekraak aan de achterkant van de woning. Zij troffen een 31-jarige Roemeense man aan die de woning was ingekomen door de dichtgetimmerde ramen open te breken. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar zit hij nu nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 sep -   23:38  
Verkeersongeval bij Ellemeet
Ellemeet - Zondagmiddag omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats waarbij de bestuurder van een personenauto gewond is geraakt. Een 26-jarige vrouw uit Horst verleende geen voorrang op de kruising Hogeweg/Schelpweg. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen haar voertuig en de auto van een 50-jarige man uit Dordrecht. De auto van de man uit Dordrecht belandde door de aanrijding in een sloot en de man kwam bekneld te zitten. Een traumahelikopter werd opgeroepen voor de 50-jarige man, deze is later met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Welk letsel de man opliep is op dit moment nog niet bekend. De vrouw die het ongeval veroorzaakte raakte niet gewond, zij is wel onderzocht door ambulancemedewerkers. De man had een hond bij zich in de auto, deze is tijdelijk naar het asiel overgebracht. Beide personenauto's die betrokken waren bij de aanrijding zijn vermoedelijk total loss. Ze zijn weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 sep -   23:37  
Aanhouding wegens mishandeling, Heinkenszand
Heinkenszand - Zaterdagavond werd een 39-jarige man uit Heinkenszand wegens mishandeling aangehouden in zijn woning. De man had even daarvoor de 60-jarige bewoner van een woning in de Bonekruidstraat in het gezicht geslagen. Deze liep daarbij een gebroken neus op. De mishandeling komt voort uit een aanvaring tussen de 60-jarige man en een relatie van de 39-jarige man over aangelijnde en loslopende honden, enige weken geleden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 sep -   23:33  
Aanhouding op verdenking van diefstal, Kloosterzande
Kloosterzande - Bij een horecabedrijf op de Hulsterweg in Kloosterzande werd zondag rond 02.00 uur een 27-jarige man uit Terneuzen aangehouden op verdenking van diefstal van de tas van een medewerkster. Toen de vrouw bemerkte dat haar tas, met daarin onder meer enkele tientallen euro's en een gsm, verdwenen was, meldde ze dit aan de beveiligingsmedewerkers, waarna direct de toiletten gecontroleerd werden. Daar werd de 27-jarige man aangetroffen en even later werden daar ook de tas en de portemonnee teruggevonden. De 27-jarige man is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 sep -   23:33  
Alcoholcontroles Verkeerspolitie Zeeland
Yerseke - Het afgelopen weekend zijn er door de Verkeerspolitie Zeeland alcoholcontroles uitgevoerd. Van vrijdag op zaterdag werd gecontroleerd in de gemeente Reimerswaal. Met name Yerseke, waar die avond een danceparty werd gehouden. In totaal hadden 6 bestuurders teveel alcohol gedronken. Eén bestuuder moest het rijbewijs inleveren omdat hij een joint rookte in de auto. Van zaterdag op zondag werd gecontroleerd op Schouwen-Duiveland in het kader van Alcohol Meetnet Zeeland. Met name gebeurde dit in en rond Renesse. In totaal hadden vier bestuurder teveel alcohol gedronken. Een andere bestuurder reed met een ongeldig verklaard rijbewijs.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 sep -   23:32  
Teveel gedronken, rijbewijs kwijt, Koudekerke
Koudekerke - In de Tulpstraat in Koudekerke werd zondag even na 05.30 uur een 23-jarige Vlissingse automobilist betrapt op rijden onder invloed. Een blaastest wees uit de de man, een beginnend bestuurder, bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren, ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 sep -   23:31  
Snorfiets gestolen in Middelburg
Middelburg - Zaterdagavond werd op de Pottenbakkerssingel in Middelburg een snorfiets gestolen. De eigenaar stond bij de pinautomaat en had zijn snorfiets enkele ogenblikken onafgesloten geparkeerd. Nadat hij geld had gepind draaide hij zich om en de snorfiets was verdwenen. Het gaat om een zwarte Tomos A35 met kenteken 55-DZF-2. De waarde bedraagt enkele honderden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 sep -   23:31  
Hennepplanten vernietigd, Zierikzee
Zierikzee - Zaterdagavond werden op het balkon van een woning op de Middenbank in Zierikzee door surveillerende agenten hennepplanten ontdekt. Het ging in totaal om vier planten. De eigenaar heeft hiervan afstand gedaan en de planten zijn vernietigd.
zo 2 sep -   21:19  
Caravan gekanteld A58 net voorbij arnemuiden
Een caravan is zondag door nog onbekende oorzaak gekanteld op de A58 bij Arnemuiden. Dat gebeurde rond half 3. Volgens de politie zijn daarbij geen gewonden gevallen. Er onstond en file toe aan de afslag naar Arnemuiden De caravan is door bergingsbedrijf De moor overeind gezet en weggesleept
Gemaakt door: Tommieboy
za 1 sep -   13:39  
Dode na treinbotsing
Krabbendijke - Bij een treinbotsing in Krabbendijke is zaterdagochtend een automobilist om het leven gekomen.
za 1 sep -   08:21  
Winkeldief aangehouden door winkelmedewerkers, Middelburg
Bij de Mediamarkt in Middelburg is vrijdagmiddag een 24-jarige man uit Roemenië betrapt toen hij een diefstal pleegde met behulp van een geprepareerde tas. De man had een fototoestel in de tas gestopt. Hij werd betrapt op dit feit door een zeer oplettende medewerker van de Mediamarkt. De Roemeen werd aangehouden door de medewerker en is overgedragen aan agenten van Politie Zeeland. Die hebben de man naar het politiebureau gebracht. Daar is hij gehoord. Hij is op dit moment nog niet in vrijheid gesteld.
za 1 sep -   08:20  
Hulde aan de goede conditie van Jumbomedewerkers!
Vrijdagmiddag rond half drie kregen agenten van Politie Zeeland in Goes de opdracht te gaan naar de Jumbo in Goes. Medewerkers van deze supermarkt reageerden zeer alert toen zij zagen dat twee mannen zeer geïnteresseerd waren als klanten hun pincodes intoetsten bij de kassa. Dit vonden zij erg verdacht en daarom spraken zij de twee mannen aan. De mannen aarzelden geen moment en gingen er als een speer vandoor. Maar ook de medewerkers van de Jumbo aarzelden vervolgens niet en zij zetten de achtervolging op de mannen in. De politie werd meteen gebeld en agenten van Politie Zeeland gingen ook met meerdere eenheden op zoek naar de vermeende zakkenrollers. Doordat er telefonisch contact werd gehouden met de winkelmedewerkers kon één van de verdachten al heel snel aangehouden worden in de Van Doornestraat in Goes. De andere verdachte was een andere kant op gerend, maar ook hij werd nog steeds op de hielen gezeten door de medewerker van de Jumbo. Op een gegeven moment vluchtte deze man een winkel in aan het Schuttershof. Agenten die ter plaatse gekomen waren hebben deze man daar ook aangehouden. Alle twee de mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en daar zitten zij nu nog vast. Uit onderzoek is gebleken dat de beide mannen (35 en 39 jaar) afkomstig zijn uit Roemenië. Uit onderzoek blijkt dat beide mannen vaker zijn aangehouden door de politie en dat bijna al deze zaken te maken hebben met het afkijken van pincodes bij geld- of betaalautomaten. Politie Zeeland waarschuwt vaker voor dit soort praktijken, maar we kunnen er niet vaak genoeg op hameren: Let er alstublieft goed op dat u altijd uw pincode goed afschermt bij het intoetsen in winkels of bij geldautomaten. Geïnteresseerden kunnen dan niet meelezen op het moment dat u de code intoetst. Op die manier houdt u uw zuurverdiende geld gewoon in uw eigen portemonnee en verdwijnt het niet in de portemonnee van een dief!