Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
di 31 jul -   22:19  
Inbrekers snel gepakt, Borssele
Borssele - Door de politie zijn vanmiddag bij de Westerscheldetunnel twee mannen aangehouden. Het tweetal, een 20- jarige Rotterdammer en een 22- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een woning in Terneuzen. Omstreeks 16.00 uur vanmiddag kwam bij de meldkamer van politie Zeeland een melding binnen dat er zojuist was ingebroken in een woning aan de Jan van Galenstraat in Terneuzen. Door de getuige was doorgegeven dat de bewoners niet thuis waren en dat twee mannen met tassen waren weggelopen vanaf de woning. Het tweetal was in een auto gestapt en weggereden. Gelukkig had de oplettende getuige het type en kenteken van de auto genoteerd. Omdat een mogelijke vluchtroute richting de Westerscheldetunnel zou kunnen zijn, reden de agenten die kant op. Ter hoogte van de Herbert H. Dowweg zagen ze de betreffende auto rijden richting de tunnel. Ze besloten het voertuig te volgen tot aan de tolpoorten waar de auto bij de kassa tot stilstand kwam. De twee inzittenden werden ter plaatse aangehouden. Ze zijn overgebracht naar politiecellencomplex in Torentijd waar ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 31 jul -   18:40  
Rijden onder invloed in Renesse
Renesse - Op de Lagezoom in Renesse werd dinsdag rond 04.00 uur een 27-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland betrapt op rijden onder invloed. De man had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
di 31 jul -   18:39  
Portemonnee gestolen, Bruinisse
Bruinisse - Een 85-jarige vrouw uit de Deestraat in Bruinisse werd maandagavond in haar woning van haar portemonnee, met daarin enkele tientallen euro's en bankpassen, beroofd. Twee vrouwen waren via een onafgesloten deur ongevraagd de keuken binnengekomen en keken, ondanks een verbod van de bewoonster, in enkele lades en kasten. Toen de vrouwen kort daarna verdwenen waren bemerkte de 85-jarige vrouw dat haar portemonnee weg was. Zij heeft direct haar bankpassen geblokkeerd. Diezelfde avond werd zij enkele keren opgebeld door een zgn. 'bankmedewerkster' en een 'politieagent', die met een smoes naar haar pincode vroegen. De 85-jarige vrouw heeft haar pincode echter niet afgegeven.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 30 jul -   12:58  
Kerkbestuurder steelt parochiegeld
Hulst - De penningmeester van de parochie Heilige Maria Sterre der Zee in Hulst heeft twee jaar lang geld van de kerk gebruikt voor eigen doeleinden. De man is uit het kerkbestuur gezet.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jul -   21:06  
Vier verdachten aangehouden in Yerseke
Yerseke - Politie Zeeland heeft zondag rond 04.12 uur vier verdachten van metaaldiefstal aangehouden op de Stationstraat in Yerseke. Eerder kwam bij de politie de melding binnen dat enkele personen zich bezig hielden met metaaldiefstal bij een bedrijf aan de Schippersstraat in Yerseke. Na het zien van de politie reden de verdachten hard weg in een auto. Na een stopteken van de politie stopten zij en werden ze aangehouden. De vier, twee vrouwen van 24 en 31 jaar oud en afkomstig uit Bergen op Zoom en twee mannen van 19 en 30 jaar oud en afkomstig uit Kruiningen en Bergen op Zoom, zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt deze zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jul -   21:05  
Aanhouding wegens belediging in Axel
Axel - Zondag rond 04.00 uur is een 28-jarige man aangehouden wegens belediging van agenten op de Boulevard de Wielingen in Cadzand. Bij controle bleek de man nog een boetes open had staan voor een totaalbedrag van 1983 euro. Omdat hij dit niet kon betalen is hij ingesloten in Torentijd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jul -   21:04  
Gewonde in Renesse
Renesse - Zondag rond 03.00 uur rende een groepje jonge mannen op de politie af die op dat moment de Lange Reke in Renesse passeerde. Eén van de mannen, een 20-jarige uit de gemeente Woensdrecht, had een slagaderlijke bloeding en de polite bood eerste hulp door met een riem zijn arm af te binden. De man was even eerder door een ruit gevallen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jul -   21:03  
Aanrijding auto en fietsers in Renesse
Renesse - Bij een aanrijding tussen fietsers en een auto zijn vandaag rond 12.00 uur op de Rampweg in Renesse enkele personen gewond geraakt. Een man en een vrouw fietsten met twee kinderen als passagier op de Rampweg toen zij geraakt werden door een personenauto bestuurd door een 18-jarige man uit de gemeente Rijnwoude. De bestuurder van de auto raakte niet gewond. De traumahelikopter uit Rotterdam en vier ambulances zijn ter plekke geweest. De wegenwacht en 8 jonge mannen van de reddingsbrigade hebben de politie geassisteerd door omstanders op afstand te houden. Het gezin is met nog onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jul -   21:02  
Botsing tussen fietsers en bromfietser,Burgh Haamstede
Burgh Haamstede - Rond 11.00 uur zijn 4 fietsers en een bromfietser op de N57 in Burgh Haamstede met elkaar in botsing gekomen. De bromfietser kwam uit de tegenovergestelde richting van de wielrenners en begon te slingeren. De fietsers konden hem niet meer ontwijken en zowel de bromfietser en 4 fietsers kwamen ten val. De 25-jarige bromfietser uit de gemeente Goes is naar het ziekenhuis vervoerd. Eén van de fietsers, een 25-jarige man uit Goes, is met arm- en beenletsel eveneens naar het ziekenhuis gebracht. De overige gevallen fietsers liepen schaafwonden op.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jul -   21:01  
Rijbewijs ingevorderd in Axel
Axel - Politie Zeeland heeft zondag om 00.34 uur een bestuurder van een personenauto op de Spuiweg in Axel gewaarschuwd voor het rijden met defecte verlichting waarna een achtervolging ontstond. De bestuurder, een 38-jarige man uit Axel, kwam de politie op de Spuiweg tegemoet rijden. Toen de man gewaarschuwd was door de politie ging hij er met hoge snelheid vandoor richting Spui en Magrette. Uiteindelijk trof de politie de man aan in de Eglantiersweg in Axel waar hij met gedoofde lichten in zijn voertuig zat. De man bleek 2x teveel alcohol te hebben gedronken en kon geen rijbewijs tonen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij ontving boetes voor zijn overtredingen. De man had 88km/uur te hard gereden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jul -   21:00  
Aanrijding in Middelburg
Middelburg - Zaterdag zijn in Middelburg rond 12.30 uur twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen op de Looijerssingel. Een 72-jarige bestuurder uit Middelburg belandde met zijn voertuig ondersteboven op de rijbaan. Hij raakte licht gewond. De bestuurder van de andere betrokken personenauto, een 37-jarige man uit de gemeente Buren bleef ongedeerd. Beide voertuigen zijn weggetakeld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jul -   20:14  
burgernet aktie
Middelburg - Verzoek uit te zien naar een blauwe Opel Zafira kentekeplaat 63GNTK bestuurster in depressieve toestand rond 19.00 in Middelburg weggereden Informatie bel dan 0800-0011
Gemaakt door: Tommieboy
zo 29 jul -   17:50  
Man snijdt pony's de hals door
Terneuzen - Een 50-jarige man uit Axel heeft in Terneuzen twee pony's de hals doorgesneden. Dat gebeurde in een wei aan de Goesseweg in de Zeeuwse gemeente.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 jul -   00:01  
KNRM bij Visserijfeesten Breskens
Breskens - Verrassende activiteiten KNRM Breskens Deze zomer doet KNRM Breskens mee met een aantal verrassende activiteiten om ons reddingstation extra onder uw aandacht te brengen. Tijdens de Visserijfeesten 4 en 5 augustus zijn twee authentieke voormalige reddingboten te bewonderen in de Vissershaven; de Koningin Juliana en de Johanna Louisa. Het bijzondere aan de Koningin Juliana is, dat deze reddingboot een zusterschip is van de Javazee, de voormalige reddingboot van Breskens. Dat de Koningin Juliana nog beslist niet is afgeschreven, bewijst wel het feit dat deze reddingboot afgelopen winter nog is ingezet op Terschelling. Vanwege ijsgang kon de reguliere reddingboot niet gebruikt worden. De Johanna Louisa deed 25 jaar dienst op het reddingstation IJmuiden en was betrokken bij veel reddingen. Na uitgeleend te zijn aan de Nederlandse Antillen, wordt de Johanna Louisa nu ingezet als public relations reddingboot voor de KNRM. KNRM Breskens heeft een speciale actie tijdens de Visserijfeesten. Nieuwe donateurs kunnen zondag (mits de omstandigheden het toelaten) meevaren met één van deze reddingboten. Ook kunt u nader kennismaken met onze redders, die hun belangrijke werk bij KNRM geheel vrijwillig doen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 28 jul -   18:51  
Auto vol schuim gespoten na brand
Middelburg - De brandweer heeft zaterdagmiddag een Mercedes vol schuim gezet nadat er brand was ontstaan in de auto.Rond 16:30 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een brand woedde in een auto aan de Althoornweg in Middelburg.Direct werd het blusvoertuig van de post torenweg en het Snel Interventie Voertuig (SIV) met spoed ter plaatse gestuurd.
za 28 jul -   15:30  
Man loopt over auto, Zierikzee
Afgelopen nacht rond 01.30 uur is in de Sint Domusstraat in Zierikzee een 28-jarige Brit aangehouden. Passanten hadden gezien dat de man over een auto aan het lopen was en het dak daarbij had beschadigd. Hij is meegenomen naar het bureau en verhoord.
za 28 jul -   15:27  
Beroofd van GSM, Renesse
Afgelopen nacht rond 02.30 uur is op de Recreatieverdeelweg in Renesse een 16-jarige jongen uit Waspik beroofd van zijn GSM. De jongen was samen met een vriend met de fiets aan de hand aan het wandelen over bovengenoemde weg toen een auto, met daarin vier personen, stopte. Eén van hen pakte de GSM van de jongen af, waarna ze hard wegreden.
Gemaakt door: kees wesdorp
za 28 jul -   14:19  
dure vakantie
thv Goes - Zaterdagmorgen rond 09.30 uur is op de A58 ter hoogte van Goes een toerist uit Worms (D) aangehouden voor rijden onder invloed. Hij had 1½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken, kreeg een rijverbod tot 12.02 uur en een boete van 550 euro. De man was 10 dagen op vakantie in Nederland en had al twee parkeerboetes in Nijmegen, een bekeuring voor slapen in de auto in Renesse en deze voor rijden onder invloed gekregen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 jul -   23:15  
Verkeersongeval op A58
Arnemeuden - Bij een verkeersongeval op de A58 te Arnemuiden zijn rond 20:30 uur zijn twee personen gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van Arnemuiden. Bij de aanrijding waren twee auto`s betroken. De opgeroepen brandweer was niet nodig. Wel waren er twee personen die met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht moesten worden. Bij de auto`s zijn door bergingsbedrijf de moor geborgen. De vermoedelijke rede van het ongeval was, dat het hart regende en dat er ergveel water op de weg lag.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 jul -   18:14  
K.N.R.M. Westkapelle
Westkapelle - Om 13.52 uur werd de bemanning van de reddingboot Uly te Westkapelle geallarmeerd voor een sportvissersbootje met motorstoring. Het bootje Orka lag voor anker bij de Tojaro boei op de Noordzee. Nadat een sleepverbinding was gemaakt, is het visbootje naar de Roompotsluis gebracht. Hier kwam men om ongeveer 15.45 uur aan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 jul -   18:08  
jacht aan de grond, vrouwenpolder
vrouwenpolder - Om 15.30 uur werd de bemanning van de reeds varende reddingboot Oranje, door de kustwacht te den Helder, gevraagd te gaan naar de Veersegat 3 boei in het Veersemeer. Hier was het Belgische jacht La Punta vastgelopen. De K.N.R.M vrijwilligers hebben het jacht met 7 opvarenden losgetrokken
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 jul -   12:21  
Politie zoekt getuigen Graffiti in Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van donderdag 26 juli op vrijdag 27 juli is graffiti aangebracht in Terneuzen. De graffiti is op verschillende plaatsen vanaf het centrum tot het Sweelinckhof aangebracht. Onder andere op auto's en een kerk. De politie verzoekt getuigen zich te melden op het politiebureau in Terneuzen of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 jul -   12:18  
Aanrijding in Zuidzande
Zuidzande - Een 14-jarige fietser uit Belgie stak donderdag rond 14.00 uur de Mariastraat over en net voordat hij de weg geheel was overgestoken werd hij geraakt door een auto en kwam ten val. De jongen liep schaafwonden op en zijn fiets is zwaar beschadigd. De bestuurder van de auto heeft zich vandaag gemeld bij de poltie nadat hij eerst was doorgereden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 jul -   12:17  
Twee aanhoudingen in Arnemuiden
Arnemuiden - Op een camping gelegen aan de Muidenweg in Arnemuiden zijn twee jongens vanmorgen rond 05.15 uur aangehouden op verdenking van diefstal. Een 42-jarige man uit Dongen bemerkte dat er plotseling een jongen in zijn tent stond. Toen de politie ter plekke kwam trof deze twee gewonde jongens, 16 jaar en afkomstig uit Duitsland, aan op de camping. Beiden hadden hoofdletsel. Eén van de jongens is naar het ziekenhuis vervoerd in verband met zijn hoofdletsel. De andere jongen is ingesloten. De politie heeft deze zaak in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jul -   23:59  
Dodelijk ongeval Oesterdam (N 659), Rilland
Rilland - Op de Oesterdam is donderdagavond om ongeveer, half twaalf bij een eenzijdig motorongeval, een 44 jarige man uit Woensdrecht om het leven gekomen. De motorrijder die vanuit de richting Tholen kwam reed in een flauwe bocht de berm in. Hier werd hij van de motor afgeschoten en kwam vele meters verder in het riet terecht. Er werd door omstanders direct groot alarm gemaakt en Zeeuwse en Brabantse hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse, ook werd de traumahelikopter uit Rotterdam gevraagd, ondanks dit alles is, de motorrijder aan zijn verwondingen overleden. De Oesterdam was tot ruim na 03.00 uur afgesloten wegens technisch onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jul -   23:58  
Rol stro in de brand, Vlissingen
Vlissingen - Donderdagmorgen om 4:47 uur, werd de brandweer gealarmeerd voor een brand. Toen de brandweer van Vlissingen ter plaatsen kwam op de Weijenvlietweg eveneens te Vlissingen, blijkt het te gaan om een rol stro die in de brand stond. De brandweer heeft met een straal hoge druk de brand geblust. Na korte tijd kon de brandweer weer terug gaan naar hun post.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jul -   23:41  
Boetes in Oost-Souburg
Oost-Souburg - Donderdag tussen 11.30 en 11.45 uur is korte controle gehouden op het fietspad Koopmansvoetpad. Dit (onverplichte) fietspad is verboden voor bromfietsers danwel snorfietsers met ingeschakelde motor. Drie bestuurders die dit verbod negeerden, kregen ieder een boete van 80 euro. Eén van hen, een 23-jarige Middelburger, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Uit navraag bleek ook dat hij nog 14 dagen gevangenisstraf moest uitzitten voor een gepleegde diefstal en bedreiging. Hij is ter plaatse aangehouden en overgebracht naar Torentijd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jul -   23:33  
Aanvulling op persbericht dode man, Tholen
Tholen - Op 23 juli jl werd ter hoogte van de Deurlooweg in Tholen het lichaam aangetroffen van een dode man. Het onderzoek heeft zich in de afgelopen dagen gericht op de doodsoorzaak. Dit heeft enige tijd geduurd. Uit sectie is echter niet vast te stellen hoe de man om het leven is gekomen. De politie richt zich nu op het vaststellen van de identiteit van de man, maar dit wordt bemoeilijkt door de verre staat van ontbinding van het lichaam. De politie hoopt dat, als de identiteit eenmaal bekend is, er meer aanknopingspunten komen die er op wijzen hoe de man om het leven is gekomen. Aanvulling persbericht Lichaam man gevonden, Tholen De identiteit van de man die op 23 juli jl. dood werd aangetroffen in Tholen, is bekend. Het betreft een 52-jarige man afkomstig uit Bergen op Zoom. Het vermoeden bestaat dat er geen sprake is van een misdrijf. De politie doet nader onderzoek om de juiste toedracht van zijn overlijden te kunnen achterhalen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jul -   23:31  
Aanhouding voor verdovende middelen, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van woensdag op donderdag rond 02.30 uur is in de Scheldestraat in Vlissingen een 17-jarige Vlissinger aangehouden. De jongeman was in het bezit van een kleine hoeveelheid verdovende middelen. Hij is na verhoor heengezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jul -   23:30  
Automobilist ziet rotonde over het hoofd, Axel
Axel - Woensdagavond rond 23.20 uur vond op de Langeweg in Axel een eenzijdig ongeval plaats. Een 79-jarige man uit de gemeente Hulst reed over de Langeweg en gekomen bij de rotonde Kinderdijk/Provincialeweg rechtdoor. Hij kwam toto stilstand in een naast de weg gelegen droge sloot. De man heeft nagenoeg geen verwondingen opgelopen maar is ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jul -   23:29  
Motorrijder gewond, Zaamslag
Zaamslag - Woensdagavond rond 20.20 uur is een motorrijder gewond geraakt op de Reuzenhoek in Zaamslag. De motorrijder, een 35-jarige man uit Terneuzen, werd aangereden door een 24-jarige automobilist uit diezelfde plaats. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De automobilist verklaarde dat hij verblind werd door het zonlicht en de motorrijder daardoor te laat opmerkte.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 jul -   23:28  
Jongen mishandeld, Middelburg
Middelburg - Woensdagavond is op de Loskade in Middelburg een 15-jarige Middelburger mishandeld. De jongen was met een aantal vrienden aan het zwemmen in het Kanaal door Walcheren. Er ontstond wat onenigheid tussen de jongen en een aantal jongeren. Hij werd door hen geschopt en geslagen en liep hierbij een pijnlijke heup en letsel aan zijn oog op. Vier jongeren in de leeftijd van 12- tot 16 jaar (twee meisjes en twee jongens) zijn aangehouden op verdenking van de mishandeling. Ze zijn na verhoor in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 25 jul -   23:08  
aanrijding tussen 3 auto’s Middelburg
Middelburg - Vanmorgen is op de kruising Nieuwlandseweg / Kleverkerkseweg een aanrijding geweest tussen 3 auto’s. Bij deze aanrijding vielen meerdere licht gewonden, die door het personeel van twee gewaarschuwde ambulances onderzocht werden. Ook de motorambulance werd ter plaatse gevraagd. 2 autos werden door een bergingsbedrijf afgevoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 25 jul -   20:49  
Mogelijk kind te water, oost-souburg
oost-souburg - Om 14.55 uur werd er door een passant aan de politie een melding gegeven dat er een kinderfiets in het kanaal door Walcheren lag., dit ongeveer 400 meter vanaf de brug Souburg in de richting Middelburg. De fiets lag ongeveer een meter vanaf de kant. De gealarmeerde politieagenten vonden de situatie zeer ernstig, dat na rijp beraad en gedegen overleg, beslist werd de brandweer met een duikgroep ter plaatse te vragen. Na een grondig onderzoek door de duikers is er geen persoon aangetroffen
wo 25 jul -   19:49  
Brand in woning Middelburg
Middelburg - Woensdagavond 25 juli rond 18:40 uur brak er brand uit in de bovenste kamer van een studentenwoning aan de Vlissingsesingel in Middelburg. Direct hierop worden de SIV 4560 en de laderwagen 4550 van Stromenweg en de tankautospuit 4535 van Rooseveltlaan op geroepen om met spoed ter plaatse te komen. Ook kwamen er verschillende politie eenheden ter plaatse. De brandweer heeft met schuim het vuur gedoofd en kon zo erger voorkomen. Na een uurtje konden alle eenheden weer terug naar de post. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. Bij de brand is niemand gewond geraakt.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 25 jul -   19:48  
Hennepkwekerij opgerold in Zaamslag
Zaamslag - In een woning aan de Wilhelminastraat heeft de politie, aan het begin van de middag, een hennepkwekerij van ruim 500 oogstrijpe planten ontdekt. De kwekerij was verdeeld over twee ruimtes. In een slaapkamer op de eerste verdieping was een kwekerij van 211 planten. Op de zolder was een tweede kwekerij gevestigd van 325 planten. Volgens een medewerker van de Delta was de stroom illegaal afgetapt. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld en afgevoerd. Er is niemand aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 24 jul -   20:01  
Reddingboot gealarmeerd voor zwemmers .
Borssele - Dinsdag avond om 18.20 werd de reddingboot Zeemanshoop gealarmeerd, om met spoed te gaan naar de Total zeesteiger te Borssele dit voor twee in de problemen geraakte zwemmers. De zwemmers waren inmiddels afgedreven tot bij de kerncentrale, hier werden zij uit het water gehaald. De redders uit Breskens hebben de twee naar de Poseidonsteiger in Vlissingen gebracht, alwaar ze door het personeel van de ambulance uit Goes onderzocht werden. Beide mannen hebben geen letsel aan dit voorval over gehouden. De twee zwemmen wel meer in dit gebeid maar hebben dit nog niet eerder meegemaakt
Gemaakt door: 112zeeland
di 24 jul -   18:33  
Zoekactie Noordzeekust 6 jarig duits meisje ,
Oostkapelle - Om ongeveer 16.00 uur werden de reddingboten Uly en Koopmansdank van de K.N.R.M. gealarmeerd, voor een zoekactie naar een 6 jarig duits meisje op het strand te Oostkapelle. Ter hoogte van strandpaviljoen de Piraat was zij aan het toezicht van haar oma ontsnapt. Er werd zowel op het water en door de strandwachters in de duinen en op het strand gezocht. Ook werd assistentie verleend door de Seaking helikopter uit Koksijde, het kustwachtschip Frans Nearebout, de waterscooter van de strandwacht, de wippertruck van de K.N.R.M. de plaatselijke politie en een aantal vrijwilligers met sport en visbootjes. Na iets meer dan een uur zoeken, werd het kind door de strandwachters met haar zeer verdrietige oma herenigd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 24 jul -   18:32  
Lichaam man gevonden Tholen
Tholen - Gistermiddag is ter hoogte van de Deurlooweg in Tholen het lichaam aangetroffen van een dode man. Het lichaam lag aan de waterkant en werd opgemerkt door een passant die in een boot aan de plek voorbij voer. Vervolgens heeft deze man de politie hiervan op de hoogte gesteld en is deze naar de door de man aangewezen plek gegaan. Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld. Later op de avond kon het lichaam geborgen worden. De politie start een vervolgonderzoek omdat de doodsoorzaak van de man tot nu toe nog niet vast te stellen is. Daarnaast is de identiteit van de man ook nog niet bekend. Het is dan op dit moment ook niet aan te geven of de man een natuurlijke dood stierf of door een misdrijf om het leven is gekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 24 jul -   18:31  
Vechtpartij in Terneuzen
Terneuzen - Op een terras van een horecagelegenheid op de Markt in Terneuzen is maandagmiddag rond 16.15 uur een vechtpartij ontstaan. Een man had overgegeven in een tas en gooide deze tas op een ander tafeltje van het terras waardoor glazen omvielen en er een woordenwisseling ontstond. Hierna escaleerde de woordenwisseling in een vechtpartij waarbij enkele mannen gewond raakten. Eén van hen, een 47-jarige Terneuzenaar, is naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling. Een 19-jarige Terneuzenaar en een 28-jarige man uit Sluiskil, liepen lichte verwondingen op. Twee mannen, 32 en 42 jaar oud en woonachtig in Frankrijk, die betrokken waren bij de vechtpartij zijn aangehouden en in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 24 jul -   18:29  
Kleding gestolen in Scharendijke
Scharendijke - Maandagmiddag tussen 16.15 uur en 16.30 uur is op het strand bij de Brouwersdam kleding gestolen. Na het zwemmen bemerkte een gezin uit Limburg dat er enkele kledingstukken die zij op het strand hadden gelegd waren gestolen. Er zijn 3 paar schoenen, een broek en een horloge gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 jul -   19:24  
Aanrijding op de Sloeweg, Vlissingen
Vlissingen - Op de Sloeweg in Vlissingen vond maandag rond 11.30 uur een aanrijding plaats. Alle bij de aanrijding betrokken voertuigen kwamen uit de richting van de kruising Bermweg / A58 en reden in de richting van de Weyevlietweg. Een 42-jarige automobiliste uit Oss reed op de rechter rijstrook. Door onbekende oorzaak remde zij af en hierbij slipte haar voet van het rempedaal. Daardoor belandde zij op de linkerrijstrook waar zij tegen de auto van een 70-jarige man uit Axel botste. De vrouw schrok en stuurde terug naar rechts waar zij vervolgens tegen de auto van een 21-jarige vrouw uit Naarden reed. Voor de auto van de vrouw uit Naarden reed een 43-jarige man uit Brussel. Hij zag de aanrijding, remde af en de Naardense automobiliste botste tegen de achterzijde van zijn auto. Alle betrokkenen bleven ongedeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 jul -   19:23  
Kettingbotsing op N59,Zierikzee
Zierikzee - Op de N59 bij Zierikzee vond maandagochtend, kort na 11.00 uur een kettingbotsing tussen vier auto's plaats. Er was voor de rotonde Zierikzee een file ontstaan. Een 44-jarige man uit Slenaken en daarachter een 29-jarige vrouw uit Goes stonden stil in deze file. Een achteropkomende 50-jarige man uit Bergen op Zoom kon niet meer remmen en botste tegen de auto van de vrouw. Zij schoof door tegen de auto van 44-jarige man. Daarna klapte nog een 55-jarige man uit Venlo op de achterste auto. In de auto van de vrouw zat een 10-jarige jongen die door de botsing last had van zijn rug. Hij is voor controle naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 jul -   19:17  
visbootje met motorproblemen .Westkapelle
Westkapelle - Vanmiddag om 15.20 uur werd reddingboot Uly gealarmeerd voor een visbootje met motorproblemen bij het wrak van de Christiaan Huygens zo’n 10 mijl uit de kust. Het bootje was van een Duitse visser met z’n twee zoons. Uitgevaren en ter plaatse bij het visbootje gevraagd naar de problemen. De motor wilde niet meer starten. Vervolgens twee opstappers overgezet met een start booster. Na verschillende pogingen kregen we de motor weer aan de praat. Vervolgens is het visbootje onder begeleiding van de Uly terug gevaren naar het strand in Westkapelle waar de trailer van de visser stond. De Duitse toerist was al enkele jaren donateur van de KNRM
ma 23 jul -   17:30  
Buitenbrand in park
Zierikzee - Om 16:49 kreeg de brandweer van Zierikzee de melding van een buitenbrand in het park in Gouwepad tegenover de Banninklaan. In eerste instantie werd het aangegeven op de Banninklaan maar toen de brandweer zag dat het op de Gouwepad was, werd het duidelijk voor hun. Na een paar keer met de hogedruk spuit te blussen was het brandje uit. Door getuigen werd er aangegeven dat het om brandstichting ging.
ma 23 jul -   13:03  
Ongeval tussen tractor en auto.
Kerkwerve - Het ongeluk gebeurde rond 10.50 uur op de Zwaardweg tussen Kerkwerve en Moriaanshoofd. De Duitse personenauto reed over de Zwaardweg richting Delingsdijk toen het landbouwvoertuig richting aangaf om af te slaan, om het land op te gaan. Waarschijnlijk zag de Duitse automobilist niet dat de tractor wilde afslaan en begon zodoende een inhaalmanoeuvre. De chauffeur van de tractor had dit ook niet in de gaten waardoor de botsing ontstond. De auto belandde onder de achterzijde van de tractor. De brandweer kwam ter plaatse en naast enkele ambulances werd ook de traumahelikopter ingezet. Eén persoon werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere inzittenden bleven ongedeerd. Ook de bestuurder van de tractor liep geen letsel op.De bestuurder en de bijrijder hebben engeltjes op hun schouders gehad. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Vanwege de hulpverlening en het onderzoek was de weg een paar uur afgesloten geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 jul -   00:23  
Knrm veere helpt motorjacht
Veere - Even voor half zes moest de redingboot van de K.N.R.M te Veere er uit om een motorjachtje te helpen. Bij aan komst op het Veersemeer is er gekeken naar de problemen van de motor. Dit was maar een klein probleem. Er is terplaatse een veilige noodoplosing gemaakt. Hier na kon de boot op eigen kracht, doorvaren naar een haven in de buurt. De reddingboot Oranje is hier na weer terug gegaan naar zijn eigen ligplaats in Veere.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 jul -   00:21  
Zeiljacht naar Neeltje Jans gesleept
Neeltje Jans - De K.N.R.M. reddingboot van reddingsstation Neeltje Jans is zondagmiddag uitgevaren, voor een jacht dat in de problemen was gekomen. Rond 14:09 uur kreeg het jacht problemen met de motor. Dit ter hoogte van Renesse, 19 mijl uit de kust. De reddingboot Koopmansdank heeft het jacht binnen gesleept
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 jul -   23:39  
K.N.R.M. Cadzand sleept motorjacht
Cadzand - Zondagmiddag om 17.50 vroeg de schipper van het motorjachtje Snoepy hulp aan de kustwacht, vanwege een defect geraakte motor. De kustwacht te den Helder heeft hiervoor de K.N.R.M. Cadzand laten waarschuwen. De Snoepy is voor de kust van Nieuwvliet voor anker gegaan, wachtende op de reddingboot uit Cadzand. Deze heeft het jachtje naar Breskens gesleept, alwaar men om ongeveer 19.00 uur aankwam.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 22 jul -   22:38  
Hond uit hete auto gehaald
Scharendijke - Uit een auto met een Belgisch kenteken op de Hogeweg in Scharendijke hebben omstanders zondag even na 16.00 uur een hond uit een hete auto gehaald. De hond, een Golden Retriever zat al ongeveer sinds 12.00 uur in de auto, waarvan het ruitje op een kiertje open stond. De hond werd, nadat hij uit de auto was gehaald, gekoeld en kreeg water. Het dier heeft er geen nadelige gevolgen aan overgehouden.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 22 jul -   22:37  
Bankpas en armband uit woning gestolen
Renesse - Uit een woning op de Vlierweg in Renesse werden zaterdag rond 17.00 uur een bankpas en een armband gestolen. De 80-jarige bewoonster, die in haar tuin bezig was, werd daar met een smoesje aangesproken door twee vrouwen die haar tuin in kwamen. De vrouw heeft ze weggestuurd. Zondagochtend werd de vrouw opgebeld met vragen over haar pincode. Toen de vrouw in haar tas keek, was haar bankpas weg. Ook een armband bleek verdwenen te zijn. De 80-jarige heeft haar rekening tijdig laten blokkeren.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 22 jul -   22:35  
Aanhouding wegens mishandeling,
Renesse - Op de Hogezoom in Renesse is zondag tegen 04.00 uur een 41-jarige man uit Hellevoetsluis aangehouden wegens mishandeling. De man duwde een stel, een 21-jarige vrouw en een 23-jarige man, beiden uit de gemeente Schouwen-Duiveland, met kracht tegen elkaar. De vrouw liep daardoor een pijnlijk strottenhoofd op. Even later kreeg de 23-jarige man ook nog een kopstoot. De 41-jarige man werd aangehouden en op het politiebureau bedreigde hij verbaal de agent die zijn aanhouding had verricht. Hij is naar Torentijd gebracht en in verzekering gesteld. De agent heeft aangifte gedaan.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 22 jul -   22:33  
Aanhouding in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdag even na 19.00 uur werd in de Scheldestraat in Vlissingen een 23-jarige Vlissinger aangehouden. De man, die alcohol had gedronken, werd na een ruzie in een horecabedrijf weggestuurd. Even later kwam hij terug om een sleutel die nog binnen zou liggen. Er ontstond een handgemeen tussen hem en de horeca-eigenaar, hetgeen een een grote toeloop van belangstellenden tot gevolg had. De politie kwam ter plaatse en vorderde de man enkele keren om weg te gaan. Hij negeerde dit, schold een van de agenten uit en pakte deze bij de keel. De 23-jarige werd aangehouden en naar Torentijd gebracht. De betreffende agent heeft aangifte gedaan. .
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 22 jul -   22:32  
Mishandeling in Cadzand
Cadzand - Op de Boulevard de Wielingen in Cadzand werden zondag rond 02.30 uur twee vrouwen van 19 en 22 jaar uit de gemeente Sluis mishandeld. Een jongeman schold de vrouwen uit en zij spraken hem daarover aan. Daarna sloeg en schopte de jongeman de 22-jarige vrouw en sloeg bij de 19-jarige vrouw een tand uit haar mond. Beide vrouwen hebben aangifte gedaan van mishandeling
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 22 jul -   22:31  
Vechtpartij in Breskens
Breskens - Op het Spuiplein in Breskens werd zondag rond 06.00 uur een 20-jarige man uit Breskens aangehouden wegens mishandeling. Hij was met een groep op het Spuiplein in zijn woonplaats waar op dat moment ook een scoutinggroep aanwezig was. Er ontstond ruzie en de 20-jarige mishandelde daarbij twee 20-jarige mannen uit Liedekerke en Denderleeuw, beiden leiding van de scoutinggroep. Ook twee andere inwoners uit Breskens van 20 en 16 jaar werden wegens mishandeling aangehouden. Tijdens de ruzie werden ook enkele fietsen van de scoutinggroep beschadigd.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 22 jul -   22:27  
Mishandeling in Renesse
Renesse - Op de Hogezoom in Renesse is zondag rond 03.00 uur een 18-jarige Tilburger aangehouden wegens mishandeling van een 23-jarige man uit de gemeente Goes. Tussen de twee ontstond een woordenwisseling, waarna de Tilburger de 23-jarige aanviel en enkele klappen en schoppen gaf. Deze liep een pijnlijk oor en een geschaafde knie op. Ook zijn bril raakte beschadigd. In het kader van het Lik op Stuk beleid moest de Tilburger gelijk een boete van € 220,0 euro betalen.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 22 jul -   22:25  
Vrouw beroofd van portemonnee,
Vlissingen - Bij het Dok van Perry in Vlissingen is zaterdagmiddag een 19-jarige inwoonster uit die plaats beroofd van haar portemonnee. Zij liep met haar hond te wandelen toen het dier ineens een trap kreeg. De vrouw ging op haar hurken zitten om naar haar hond te kijken en kreeg toen een duw in haar rug zodat ze voorover viel. Ze zag een jongen op een fiets en voelde dat haar portemonnee uit haar broekzak werd weggenomen. Dit gebeurde door een tweede jongen. De twee gingen er op de fiets vandoor, richting de Koningsweg. In de portemonnee zaten persoonlijke papieren.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 22 jul -   17:32  
Kat krijgt een nat pak in Middelburg
Middelburg - Een kat heeft zondagmiddag beangstigende momenten gehad toen hij op een betonnen voet in het water terecht kwam. Rond 15:30 uur is de officier van dienst van de Stadsgewestelijke brandweer, naar de Zwanenhof in Middelburg gestuurd voor de kat.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 22 jul -   15:30  
Autobrand Kruiningen
Kruiningen - Vanacht werd de blusgroep Kruiningen gepiept voor een autobrand aan de weihoek in Kruiningen. Bij aankomst bleek de voorkant van de auto volledig in brand te staan. De brand was snel onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend. Bergingsbedrijf van Hoek heeft het voertuig afgevoerd. De auto is totall loss.
Gemaakt door: 112zeeland
za 21 jul -   17:54  
Drietal aangehouden voor baldadigheid, Middelburg
Middelburg - Door de politie zijn vrijdagavond drie jongens in de leeftijd van 10 t/m 15 jaar aangehouden voor baldadigheid. Omstreeks 22.00 uur werd melding gedaan dat een dietal jongens zich baldadig gedroegen en vernielingen pleegden in de Nassaulaan. Ter plaatse gekomen troffen agenten alleen een getuige aan die de signalementen doorgaf. Na een zoektocht in de omgeving zagen agenten de jongens op de Noordsingel. Bij het zien van de politieauto gingen ze er vandoor. Het drietal, afkomstig uit Rotterdam en Middelburg, kon uiteindelijk in de Leliestraat worden aangehouden. Op aanwijzing van één van hen werd onder een geparkeerde auto een balletjespistool aangetroffen en in beslaggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 21 jul -   17:52  
Man moet nog 22 dagen zitten, Bruinisse
Bruinisse - Tijdens een alcoholcontrole in Bruinisse heeft de politie afgelopen nacht bij toeval een 24-jarige automobilist uit Veenendaal aangetroffen die nog een straf van 22 dagen moest uitzitten. Bij het natrekken van zijn persoonsgegevens bleek dat hij ook nog 2300 euro aan openstaande boetes moet betalen. De auto waarin hij reed, stond niet op zijn naam, was niet verzekerd en bleek te zijn geschorst. De auto is dan ook in beslaggenomen. De 24-jarige man is gelijk overgebracht naar Torentijd voor 22 dagen hechtenis.
Gemaakt door: 112zeeland
za 21 jul -   02:15  
brand op mini camping
meliskerke - Rond twee uur is er een brand ontstaan op een mini camping. de mini camping is gelegen aan de kruisweg te meliskerke. De blus wagens van zoutelande, Domburg en de waretwagen van serooskerke zijn uit ge rukt naar de brand. De brandweer schalde op naar middelbrand maar dat werd later weer ingetrokken. Het gaat om 2 leegstaande caravan`s die in de brand staan en een die zware schade heeft opgelopen. De nieuwe waterwagen van serooskerke is ingezet om de bluswagens te voorzien van water. Er zijn tot zover bekent geen mensen gewond geraakt.
vr 20 jul -   22:24  
Brandweer uitgerukt voor kleine brand mortiere Middelburg
Middelburg - De vrijwillige brandweer van post torenweg zijn uitgerukt voor en binnenbrand aan de Robert Johnsonstraat in middelburg. eenmaal terplaatsen was er en kleine brand in de meterkast De woning werd door de brandweer gecontroleerd met warmtebeeld camera En de ladderwagen heeft controle uitgevoerd vanaf het dak
vr 20 jul -   17:06  
Aanrijding op kruispunt
Zierikzee - Vanmorgen om 11:40 ontstond een aarijding op de Grevelingenstraat/Scheldestraat tussen twee personenauto's. Het ongeval ontstond door dat er geen voorrang is verleend op de rechts komende auto. De klap kwam voor een bejaarde man hard aan waardoor de airbags eruit klapten. Er is een ambulance terplaatse geweest en heeft de man gecontroleerd. De man moest alleen bekomen van de schrik en werd samen met zijn vrouw door de politie thuis gebracht. Nadat de ambulance weg ging, werd er gewacht het sleepwagenbedrijf Ista. Waarna de auto's geborgen konden worden.
Gemaakt door: Krukeltje
vr 20 jul -   15:27  
Motorongeval Nieuwdorp
Vanmiddag rond 14.30 vond er een motorongeval plaats op de Europaweg-oost te Nieuwdorp. Een motorrijder is ten geval gekomen op de rotonde bij de vuilnisbelt. Of er andere voertuigen bij betrokken zijn is niet bekend. Een ambulance ging ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jul -   12:35  
Grote verkeerscontrole in Terneuzen
Terneuzen - Donderdag tussen 13.30 en 23.00 uur werd in Terneuzen een grote verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werkte Politie Zeeland samen met de Belastingdienst en de KLPD.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jul -   12:34  
Oost-Souburgse aangehouden, Vlissingen
Oost-Souburg - Vrijdagmorgen is een 19-jarige vrouw uit Oost-Souburg aangehouden door de politie. Agenten die in het politiebureau in Vlissingen waren, hoorden rond 05.00 uur een man herhaaldelijk om hulp roepen. Toen ze naar buiten keken, zagen zij naast het bureau een man op de grond liggen, op deze man lag een vrouw. De man schreeuwde herhaaldelijk dat de vrouw van hem af moest gaan. Eén van de agenten herkende het tweetal, zij hadden eerder die nacht ook al ruzie gehad. De agenten liepen naar buiten en bevrijden de man uit zijn benarde positie. Ze sommeerden het tweetal ieder een andere kant op te gaan. De man gaf hieraan gelijk gehoor, de vrouw niet ondanks diverse waarschuwingen. Om verdere verstoring van de openbare orde dan wel een volgend fysiek treffen tussen het tweetal te voorkomen, is de vrouw aangehouden. Na verhoor is ze met een proces-verbaal op zak weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jul -   01:27  
Fietser gewond, Koudekerke
Koudekerke - Vanmorgen om 11.30 uur vond op de Middelburgsestraat in Koudekerke een aanrijding plaats tussen en fietser en een automobilist. Een 66-jarige automobilist uit Vinkeveen zag de 48-jarige Vlissingse fietser over het hoofd toen hij aan het keren was. De Vlissinger liep verwondingen op aan zijn heup en schouder. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jul -   01:27  
Zakkenrollen, Goes
Goes - Vanmiddag is in het centrum van Goes een 80-jarige vrouw uit die plaats bestolen van haar portemonnee. De vrouw had geld gepind en even later ontdekte ze de diefstal van haar portemonnee. Toen ze haar pas wilde blokkeren ontdekte ze dat er geld van haar rekening was afgeschreven. Bent u slachtoffer van een zakkenroller? Ga meteen naar het politiebureau en doe aangifte. De politie kan dan snel actie nemen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jul -   01:26  
Vrouw overleden, Hoekenskerke
Hoekenskerke - De bejaarde bewoonster die op 10 juli 2012 bij een brand in haar woning aan de Kasteelhoekstraat in Hoedekenskerke zwaargewond raakte, is op 15 juli overleden
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 jul -   12:21  
Reddingsdemonstratie met flinke wind
Domburg - Woensdagavond hield de Domburgse Reddingsbrigade in samenwerking met KNRM Neeltje Jans en Strandwacht Noordduine de eerste reddingdemonstratie van het seizoen 2012. Ondanks het slechte weer kwamen er toch heel wat mensen kijken naar de kunsten die de redders toonden. Het publiek was getuige van zowel moderne als klassieke reddingsmethoden. Zo werd een slachtoffer gesignaleerd door een looppatrouille, waarna direct een vrije zwemmer het water in werd gestuurd. Daarna kreeg het publiek uitleg over de signaalvlaggen en de gevaren op het strand en in de zee. Vervolgens werd gedemonstreerd hoe een slachtoffer snel en veilig uit het water kan worden gehaald met behulp van het rescueboard. Met behulp van de kettinggreep werd aan het publiek duidelijk gemaakt dat een redding ook zonder reddings- of hulpmiddelen effectief uitgevoerd kan worden. Hoogtepunt van de avond was een omgeslagen bootje, met diverse personen aan boord. Deze werden opgepikt door de reddingsboot van de Domburgse Reddingsbrigade, de Koopmansdank van KNRM Neeltje Jans en de waterscooter van Strandwacht Noordduine. Deze varende eenheden sloten af met een vlotenshow.
Gemaakt door: kees wesdorp
di 17 jul -   19:18  
Binnenbrand in Machinekamer schip
Rilland - Omstreeks 15:18 was de brandweer gealarmeerd voor een binnenbrand op een schip. Eenmaal bij de locatie aangekomen bleek de brand te woeden in de machinekamer van het schip "Jean Bart". De brand was ontstaan door isolatiemateriaal wat rond de uitlaat gekomen was. De brandweer had de brand snel onder controle.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jul -   18:28  
meerdere Diefstalen in zeeland
zeeland - Diefstal auto, Scharendijke Tussen maandagavond 18.00 uur en dinsdagochtend 04.00 uur is een auto die geparkeerd stond aan de Grevelingenlaan in Scharendijke weggenomen.Het gaat om een blauwe Opel, type Astra Tailgate met het kenteken NF-GR-85
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jul -   00:19  
Aanrijding Aagtekerke
Aagtekerke - Op de Pekelingseweg te Aagtekerke heeft omstreeks 21.42 uur een aanrijding plaats gevonden. Twee auto's reden door nog onbekende oorzaak tegen elkaar. Er waren geen gewonden. De brandweer heeft na afloop het wegdek schoon gespooten. De twee autos zijn weg gesleept. De weg was enige tijd afgesloten voor al het verkeer.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jul -   00:10  
Brand in fietsenstalling, Middelburg
Middelburg - Maandag morgen om 03.55 werden bewoners van de Haringvlietstraat opgeschikt door een brand. Bewoners zagen rook uit de fietsenstalling komen. Hiervoor is de brandweer gebeld. De brandweer was zeer snel ter plaatse. De brand in de stalling is geblust en was snel onder controle. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van deze (vermoedelijk) aangestoken brand
Gemaakt door: 112zeeland
ma 16 jul -   18:40  
Oesterraper betrapt, Sint Annaland
Sint Annaland - Zondagavond heeft een 30-jarige man uit Yerseke proces-verbaal gekregen omdat hij in het bezit was van 13 zakken oesters. De man had ze net geraapt en was ze aan het inladen in zijn auto op de Molendijk in Sint Annaland toen hij werd betrapt. Hij ontving proces verbaal en de oesters zijn weer in het water gezet.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 16 jul -   18:37  
Diefstal bij horecagelegenheid in Serooskerke
Serooskerke - Bij een horecagelegenheid in de Torenstraat in Serooskerke (W) is maandag rond 00.40 uur een diefstal ontdekt. Uit een kassalade is een onbekend geldbedrag weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 16 jul -   18:35  
mishandeling in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond in de Walstraat in Vlissingen zondag 15 juli rond 02.45 uur. Twee Vlissingers van 57 en 59 jaar oud zijn toen mishandeld door een groep van vier jonge mannen ter hoogte van foto Verschoore in de Walstraat. Het signalement van de vier luidt: Allen rond de 20 jaar oud Licht getint uiterlijk, vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst Enkelen droegen witte petjes Eén van de daders was gekleed in een trainingsbroek met 2 witte biezen op elke broekspijp en droeg witte sportschoenen. De 57-jarige man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan vermoedelijk een gebroken jukbeen. De 59-jarige man hield een pijnlijk been over aan de mishandeling. De jonge mannen renden weg ricting Badhuisstraat/Aagje Dekenstraat. De politie verzoekt getuigen of personen die meer informatie hebben over de vier daders zich te melden op het politiebureau in Vlissingen of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   23:18  
Containerbrand in Veere,
Veere - Zaterdag middag om ongeveer 12.00 uur zag een voorbijganger dat errook uit een ondergrondsecontainer kwam, in de Sandenburghlaan. Hierop werd de brandweer gealarmeerd, de groep Serooskerke heeft de brand geblust, en voor de zekerheid de container met water gevuld, zodat verdere brand uitgesloten was.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   23:17  
K.N.R.M. vaart uit,
Veere - De reddingboot Oranje van de K.N.R.M. te Veere is zaterdagmiddag uitgevaren om een bootje los te trekken dat voor de vluchthaven te Geersdijk, gestrand was. Op het ogenblik dat de Oranje op de plaats aan kwam was het bootje weer los. Na nog enig inspectiewerk, kon men weer terukeren naar de jachthaven oostwatering.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   23:17  
"Dixies" in brand te Vlissingen
Vlissingen - Vrijdagavond is de Vlissingse brandweer (4531) gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Zwanenburgseweg. Op het moment dat men ter plaatse kwam, kwam er veel rook uit een mobiel toilet. Men zette 2 stralen hogedruk in, door deze actie was er alleen schade aan de binnenzijde van het toilet. De politie heeft nog naar een dader gezocht van brandstichting, maar deze niet meer aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   23:14  
knrm Westkapelle
Westkapelle - De reddingboot Uly van de K.N.R.M werd zondagavond om ongeveer 18.00 uur opgeroepen voor een melding van een sportvissersboot met motorproblemen. De boot met 10 sportvissers aan boord, werd aangetroffen ter hoogte van Zoutelande. Daar de boot nog op eigen kracht kon varen, heeft de reddingboot de sportvisser begeleid naar de Vlissingse sluizen. Daar de sportvisser met dezelfde schutting als de politieboot meeging, werd aan de schipper van de P41 gevraagd, na de sluis de begeleiding over te nemen. Dit was niet meer nodig.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   21:21  
Mishandeling Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag zijn en 57-jarige man en een 59-jarige man, beiden uit Vlissingen, aan de Walstraat in Vlissingen mishandeld door een groepje jongeren. De mannen liepen na een avondje stappen over de Walstraat richting de Badhuisstraat toen ze plotseling, zonder enige aanleiding, van achteren werden aangevallen door een groepje van vier jongemannen. De 59-jarige man werd tegen zijn been geschopt. Toen hij zich omkeerde en uithaalde naar zijn belager ging deze er vandoor. De andere jongemannen, die de 57-jarige man mishandelden, gingen er hierop ook vandoor. De 59-jarige man bezeerde zijn been, de 57-jarige man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan vermoedelijk een gebroken jukbeen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   17:57  
Ongeregeldheden voor café Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag zijn een 22-jarige man en een 23-jarige man, beiden uit Vlissingen, bij ongeregeldheden voor een café aan de Nieuwendijk in Vlissingen aangehouden. Iets na 03.00 uur werd een groepje mannen het café uitgezet omdat zij zich binnen vervelend gedroegen. Eenmaal buiten begon de groep op het terras te vechten met personeel en portiers van het café. De inmiddels gealarmeerde politie suste de ruzie met behulp van de portiers en hield de twee mannen aan. De 22-jarige Vlissinger is aangehouden omdat hij een 16-jarige jongen uit Vlissingen in het gezicht sloeg. De 23-jarige man is aangehouden omdat hij, na verwijderd te zijn van het terras, bleef terug komen en telkens de confrontatie weer wilde aangaan. Tegen de twee mannen is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   17:56  
Woninginbraak, Goes
Goes - Tussen zaterdagavond 21.30 uur en zondagochtend 09.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Bankertstraat in Goes. De gehele woning is doorzocht maar er is niets weggenomen. Om de woning binnen te komen is een raam opengebroken. Ook twee deuren van de schuur zijn opengebroken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   17:56  
Vernielingen aan auto's, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van zaterdag op zondag zijn er vernielingen gepleegd aan verschillende auto's die geparkeerd stonden aan de Dokter Nolsonstraat in Vlissingen. Twee eigenaars hebben inmiddels aangifte gedaan van vernieling van hun auto. Van één van de auto's is de buitenspiegel vernield. Het glas van de spiegel heeft krassen veroorzaakt op de motorkap en zijkant van de auto. Van een andere auto is de voorruit totaal vernield.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   17:55  
Rijden onder invloed, Yerseke
Yerseke - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.50 uur is een 38-jarige automobilist uit Yerseke, aan de Langeville in Yerseke, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 3,7 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 jul -   22:44  
Actie burgernet Domburg
Domburg - Actie gestart: zaterdag 14 juli 2012 22:34:36 Sinds 19.00 uur omg Domburg vermist mevr Cijvat. 78 jr 1.75 m tenger postuur grijs hr bl paarse jas is verward rijdt op zwarte opoefiets info bel 0800-0011
za 14 jul -   19:35  
Incident op camping
Burgh-Haamstede - Rond 18:02 werd een ambulance met spoed ter plaatse gestuurd naar de camping de Duinhoeve te Burgh-Haamstede. Niet veel later werd de traumahelikopter uit Rotterdam gealarmeerd en deze is op het terrein van de camping geland. Om 18:10 werd de motorambulance ter assistente ter plaatse gevraagd. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter is terug naar Rotterdam gegaan. Ondanks dat er politie aanwezig was is er nog onbekend wat er op de camping heeft afgespeeld.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 jul -   13:07  
Brand in de Vlissingse Palingstraat
Vlissingen - Bij een brand zaterdag morgen om 11.22 uur, in de Vlissingse Palingstraat, heeft een persoon, die door de brandweer uit het pand gehaald is, rook ingeademd. De persoon is door een ambulancemedewerker onderzocht en verzorgd. De persoon hoefde zich niet onder verdere medische behandeling te stellen. Tevens heeft de brandweer een kat gered, deze is door de dierenambulance opgehaald. De brand woedde aan de achterzijde van de woning in de serre. Ondanks dat het een kleine brand betrof, is de brandweer nog geruime tijd bezig geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 jul -   12:55  
Politie zoekt eigenaren fietsen
Goes - De politie is op zoek naar de eigenaren van twee fietsen die bij twee fietsendieven zijn aangetroffen. Op woensdagavond j.l. is een 19-jarige man uit Middelburg, in de omgeving van het station in Goes, aangehouden. Hij was in het bezit van een fiets waarvan hij de herkomst niet kon verklaren. Tevens werd de herkend van beelden van een bewakingscamera bij het station in Goes. Hierop is te zien dat de man, op 21 mei 2012, een fiets wegnam. Hij is ingesloten in Torentijd en na verhoor in vrijheid gesteld. Van de fiets die hij afgelopen woensdag bij zich had is nog geen eigenaar bekend. De politie verzoekt deze dan ook aangifte te komen doen op het politiebureau in Goes (met aankoopbewijs van de fiets).
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 jul -   12:54  
Jongens stelen horloge, Goes
Goes - Vrijdagavond rond 21.10 uur zijn, aan de Korte Vorststraat in Goes, twee jongens uit Goes (van 14 en 16 jaar oud) aangehouden wegens diefstal van een horloge. Agenten die in de stad liepen in verband met zakkenrollen werden door getuigen aangesproken dat twee jongens, uit een groep die aan de Korte Vorststraat stond, kort daarvoor een horloge hadden weggenomen. De 14-jarige jongen bekende het horloge te hebben weggenomen bij een kraam aan de Markt in Goes. Na de diefstal had hij het horloge over gegeven aan de 16-jarige jongen. Hierop zijn beiden aangehouden. Het horloge is terug gegeven aan de eigenaar. De jongens zijn op het politiebureau gehoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 jul -   12:51  
Diefstal aanhangwagen, Nieuw en Sint Joosland
Nieuw en Sint Joosland - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een aanhangwagen, die aan de Molendijk in Nieuw en Sint Joosland stond geparkeerd weggenomen. Het gaat om een aanhangwagen met bruine beplating zonder neuswiel. Op de aanhangwagen zat een witte kentekenplaat met daarop het kenteken VP-ZZ-17.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 jul -   12:50  
Onder invloed tegen geparkeerde auto, Vlissingen
Vlissingen - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.30 uur is een 31-jarige automobilist uit Vlissingen, aan Boulevard Bankert in Vlissingen, tegen een geparkeerd staande auto aangereden. De geparkeerd staande auto raakte aan de rechterzijde beschadigd. Uit ademanalyse bleek dat de Vlissinger ongeveer 1,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 jul -   12:50  
Rijden onder invloed, Yerseke
Yerseke - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.15 uur is een 52-jarige automobilist uit Yerseke, aan de Breeweg in Yerseke, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 3,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 jul -   12:48  
Eenzijdig ongeval onder invloed, Kloosterzande
Kloosterzande - Vrijdagavond rond 20.00 uur vond er op de Hulsterweg in Kloosterzande een eenzijdig ongeval plaats. Een 46-jarige automobilist uit Hulst, die vanuit Kloosterzande richting Hulst reed, raakte door onbekende oorzaak van de weg, reed een lantaarnpaal en een verkeersbord omver en kwam tot stilstand in de sloot. De man en zijn bijrijder (leeftijd en woonplaats onbekend) konden zelf uit de auto komen. Zij raakten niet gewond. Uit ademanalyse bleek dat de automobilist ongeveer 3,6 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
vr 13 jul -   18:42  
Kleine schuurbrand in Goes
Goes - Net na 17.30 uur kwam er een melding van een binnenbrand aan de Graaf Aldolfstraat in Goes. De Tankautospuit en de ladderwagen gingen ter plaatsen. Ter plaatse aangekomen bleek er een kleine brand te zijn in een schuur. Na 1 hogedrukslang ingezet te hebben was het snel brandmeester.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 13 jul -   16:33  
Aanhouding man in Zoutelande
Zoutelande - Politie Zeeland heeft vandaag een man aangehouden in de Blauwpoortseweg in Zoutelande rond 05.00 uur. De man bestuurde een personenauto terwijl hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Tevens gaf de man een valse identiteit op. De 25-jarige man uit Vlissingen is aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 13 jul -   16:33  
Fietser overleden na aanrijding in Kuitaart
Kuitaart - Donderdag rond 17.30 uur kwam een fietser in aanrijding met een vrachtwagen met oplegger op de Hulsterweg in Kuitaart. De 82-jarige fietser is per ambulance naar het ziekenhuis in Gent gebracht en daar overleden. Ook de traumahelikopter was opgeroepen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 jul -   23:01  
Grasbrand Middelburg
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg, hebben vanavond een buitenbrand geblust aan de Kruitmolenlaan te Middelburg. Er stond een hoop maaiafval in brand. Het snel interventie-voertuig van de Stromenweg was ook ter plaatse maar was niet nodig. De tankautospuit (4533) kon binnen een kwartier terug keren naar de post.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 jul -   12:55  
Snelheidscontrole, Schuddebeurs/Noordgouwe
Schuddebeurs/Noordgouwe - Naar aanleiding van klachten van omwonenden heeft politie Zeeland woensdagmiddag tussen 17.30 uur en 18.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Kloosterweg in Schuddebeurs/Noordgouwe. Twee automobilisten reden te hard t.w. een overschrijding van 32 km/u en 34 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 jul -   12:53  
Mishandeling, Terneuzen
Terneuzen - Woensdagavond rond 21.30 uur is op de Evertsenlaan in Terneuzen een 17-jarig meisje uit Terneuzen mishandeld. Het meisje zat samen met een vriendin op een bankje toen ze plots, zonder dat daar enige aanleiding toe was, door twee onbekende mannen werd geschopt en geslagen. Het meisje is door haar ouders naar het ziekenhuis gebracht en daar constateerde men dat ze een gebroken arm had opgelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 jul -   21:07  
K.N.R.M. Westkapelle vandaag 2x uitgevaren
Westkapelle - Om 09.44 uur werden de schipper en opstappers van de K.N.R.M. reddingboot Uly uit Westkapelle, gealarmeerd voor een jachtje met problemen, op de Westerschelde. Aangekomen bij het vaartuig, bleek dat dit het roer verspeeld had, en hierdoor stuurloos werd. Een der opstappers werd op het jachtje overgezet. Nadat een sleepverbinding gemaakt was, kon men veilig de terugtocht naar Vlissingen maken. De sleep kwam om ongeveer 12.00 uur in de “de Ruyter” jachthaven aan. Snel hierna is de Uly weer naar Westkapelle gevaren.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 jul -   21:07  
Diefstal uit boot, Middelburg
Middelburg - Tussen dinsdagavond 22.00 uur en woensdagochtend 06.50 uur is er ingebroken in een boot die aan de Meestoof in Middelburg lag. Uit de boot zijn geluids- en beeldapparatuur weggenomen. Verder zijn vernielingen gepleegd aan de boot. Zo is er een deur vernield en is er een brandblusser leeggespoten in de boot.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 jul -   21:06  
Vernielingen aan school, Axel
Axel - Tussen maandagavond 22.00 uur en woensdagochtend 11.00 uur zijn er venielingen gepleegd aan een school aan de Karel Doormanlaan in Axel. Er zijn zes ruiten vernield.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 jul -   21:06  
Brandstichting op bouwterrein in Zierikzee
Zierikzee - Op een bouwterrein in de Scheldestraat in Zierikzee, waar momenteel woningen worden gebouwd, werd dinsdagavond brand gesticht. Toen de politie ter plaatse kwam bleken enkele blikken, met daarin een brandbare stof, in brand te zijn gestoken. Enkele personen renden er vandoor en op de Boerenweg werd een 15-jarige jongen uit Zierikzee aangehouden. Later op de avond werd in de Wielingenstraat een 16 jarige jongen, ook uit Zierikzee, aangehouden. Ze zijn naar Torentijd gebracht en de politie is nog bezig met het onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 jul -   22:34  
containerbrand in Middelburg
Middelburg - De brandweer van de post Stromenweg te Middelburg, is dinsdagmiddag gealarmeerd voor een containerbrand. Rond 16:41uur zag een man, een container in brand staan. De man heeft de brandweer gebeld met de melding dat er een container in brand stond op de Grenadierweg te Middelburg. Tijdens het aanrijden kreeg de alarmcentrale meer telefoontjes van verontruste mensen dat het behoorlijk zou branden waarop de alarm centrale besloot om de brandweer met hoge spoed door te laten gaan. Toen de brandweer ter wat plaatse kwam, is de brand met 2 stralen hoge druk geblust. toen de brand onder controle was is er met een straal lage druk is de boel volwater gezet. Na korte tijd kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne. Er is verder geen schade aan de omgeving. De container was na de brand weer bijna leeg (dit is niet de manier).
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 jul -   18:36  
Hennepkwekerij opgerold, drie personen aangehouden
Middelburg - Dinsdagmorgen zijn in een woning aan de Statenlaan in Middelburg drie personen aangehouden. In de woning trof de politie een in werkingzijnde kwekerij aan met in totaal 136 planten. De 31-jarige bewoner en een 41-jarige man en een 33-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Vlissingen, die op dat moment in de woning aanwezig waren zijn aangehouden en ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 jul -   18:35  
Kop-/staartbotsing bij Hoek
Hoek - Op de N61 bij Hoek vond dinsdag tegen 08.00 uur een kop-/staartbotsing plaats waarbij in totaal vier auto's waren betrokken. Een 28-jarige vrouw uit Axel bemerkte te laat de stilstaande file voor haar en reed tegen de achterste auto. Deze auto schoof naar voren en in totaal raakten drie auto's in de file en de auto van de 28-jarige vrouw beschadigd. De bestuurders van de drie auto's, die in de file stonden, waren een 45-jarige vrouw uit Axel, een 32-jarige vrouw uit Axel en een 31-jarige vrouw uit Gent. De 28-jarige vrouw brak bij de aanrijding haar pink, de andere vrouwen bleven ongedeerd. Door de aanrijding werd de rijbaan tijdelijk geblokkeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 10 jul -   18:35  
Eenzijdig verkeersongeval, Koewacht
Koewacht - Op de Emmabaan in Koewacht raakte maandagmiddag een 54-jarige man uit Stekene bij een eenzijdig verkeersongeval gewond. De man reed op een scooter over het fietspad van de Emmabaan en is waarschijnlijk ten val gekomen. Hij is daarbij ernstig gewond geraakt. Twee ambulances en de traumaheli kwamen ter plaatse; de man is, na stabilisatie, naar een ziekenhuis in Gent gebracht. De oorzaak van het ongeval is onbekend, mogelijk is de man onwel geworden en daardoor gevallen.
di 10 jul -   16:34  
Uitslaande woning brand in Hoedekenskerke
Hoedekenskerke - Vanmiddag om 14.00 uur woedde er een brand in een woning aan de Kasteelhoekstraat in Hoedekenskerke. De brandweer van 's Gravenpolder, Baarland en Goes (ladderwagen) waren snel ter plaatse. Daar aangekomen waren de bewoners nog in de woning. De brandweer heeft de bewoners gered en die zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De brand was snel onder controle. Over de oorzaak en de verwondingen van de bewoners is nog niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 jul -   19:23  
overdracht reddingsmaterialen door Rabobank
Domburg - Afgelopen zaterdag vond op het Banjaardstrand de overdracht plaats van reddingsmaterialen door de Rabobank Walcheren/Noord-Beveland aan de Domburgse reddingsbrigade. Uit handen van ambassadeur Bas Boone van de Rabobank ontvingen de vrijwilligers van de Domburgse reddingsbrigade een rescueboard en een overlevingspak. De materialen zijn bekostigd uit het coöperatiefonds van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, dat is ingesteld om projecten die de leefbaarheid vergroten en van belang zijn voor de lokale gemeenschap te ondersteunen. De Domburgse reddingsbrigade beschikte al over een rescueboard, maar had de wens voor een tweede board. Dit zodat er binnen het gehele bewakingsgebied altijd een peddelboard voor handen is, waarmee direct een slachtoffer uit het water gehaald kan worden. Het rescueboard heeft zich internationaal bewezen als een snel en makkelijk interventiemiddel. Het overlevingspak is uitgevoerd in een kleine maat, zodat ook de jeugdleden veilig mee kunnen varen aan boord van de reddingsboot. Na de overdracht werd gedemonstreerd, hoe een redding met het rescueboard in zijn werk gaat.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 jul -   20:59  
K.N.R.M. Westkapelle,
Westkapelle - Zondagavond om 18.13 uur werd de reddingboot Uly, van K.N.R.M. station, Westkapelle gealarmeerd voor een jacht met motorstoring. Het jacht Freetime was voor de Walcherse Noordzeekust, zonder voortstuwing gekomen. De Uly heeft het scheepje met een snelheid van 8.5 Kn, naar het K.N.R.M station Noordland gesleept. Om 20.40 uur voer de Uly weer richting Westkapelle
Gemaakt door: troetelbeer
zo 8 jul -   16:24  
Brandweer gealarmeerd voor liftopsluiting
Middelburg - De brandweer is zondagmiddag gealarmeerd voor een liftopsluiting in Middelburg. Rond 14:55 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een lift vast zat in een pand aan de Olmenhof.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 8 jul -   16:22  
2 gewonden bij eenzijdig ongeval
Zoutelande - Een man en een vrouw zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 1.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeluk.Het ongeluk gebeurde op de de Westkapelseweg in Zoutelande. Een auto raakte net voor de kruising met de Houtenburgseweg van de weg en reed tegen bermpaaltjes aan.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 8 jul -   16:20  
Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding
Axel - De politie gebruikte in de nacht van zaterdag op zondag pepperspray om een agressieve dronken man in bedwang te houden.Dat gebeurde rond 2.35 uur in de Noordstraat in Axel. Daar werd de 50-jarige man uit Axel aangehouden omdat die betrokken was bij een vechtpartij in het uitgaansgebied van Axel.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 8 jul -   16:18  
Ramkraak bij Kijkshop in Terneuzen
Terneuzen - Onbekende(n) hebben in de nacht van zaterdag op zondag een ramkraak gedaan bij de kijkshop in Terneuzen.De ruit naast de toegansdeur is totaal vernield.Dat meldt de politie. Drie vitrines van het winkelpand aan de Alvarezlaan zijn verwoest.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 jul -   14:06  
Waterongeval Poortvliet
Poortvliet - Even rond twee uur is er melding gemaakt van een water ongeval. Het gaat vermoedelijk om een duiker die vermist is ter hoogte van de schelphoekweg te Poortvliet. De duikers van Tholen zijn onderweg en ook de brandweer, KNRM uit Hansweert, de mmt helikopter uit Rotterdam, en een ambulance. De groot op-geschaalde melding van een duikongeval / vermissing, te Poortvliet, was loos alarm. Enige tijd na de melding, kwam een duiker boven water. Omdat men niet zeker wist, of dit de persoon was, waar het om ging, werd de de Aktie voortgezet. Na een kort onderzoek, bleek de uit belgie afkomstige man de betreffende duiker te zijn.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 jul -   11:48  
Auto volledig uitgebrand in Middelburg
Middelburg - In Middelburg is zondagmorgen een personenauto uitgebrand. Rond 06:40 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een auto in de brand stond aan de Baarsjesstraat. Het blusvoertuig van de Stromenweg werd met spoed ter plaatse gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse stond bleek de auto in de Langevieleweg te staan. Met een straal hoge druk is de brand gedoofd. De auto werd door de vlammenzee compleet verwoest. Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend. Opvallend is dat er in deze buurt vorig jaar ook al diverse voertuigen in vlammen opgingen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 7 jul -   17:20  
Brandweer blust bermbrand in Ritthem
Ritthem - De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een bermbrand in Ritthem. Rond 15:20 uur werd de brand opgemerkt aan de Schotteweg. De alarmcentrale stuurde daarop het blusvoertuig van de post Souburg en het snel interventievoertuig van de post Stromenweg zonder spoed ter plaatse. Met een straal hoge druk is de brand gedoofd. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.
Gemaakt door: troetelbeer
za 7 jul -   15:29  
Brand op boerderij
Ritthem - De brandweer is zaterdagmiddag gealarmeerd voor een brand op een boerderij in Ritthem. Rond 13:00 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er aan de Scheeweg een schuur in de brand stond. Gelijk werd er groot alarm geslagen en werd het blusvoertuig van de post Torenweg, van de post Souburg het blusvoertuig en de watertankwagen en van de post Stromenweg het snel interventievoertuig en de ladderwagen gealarmeerd. Toen de eerste twee voertuigen ter plaatse kwamen bleek dat niet de schuur maar een tractor die in de schuur stond in de brand stond. Toen de tractor naar buiten was gesleept was de kans op uitbreiding geweken waarop de andere voertuigen terug naar de kazerne mochten gaan. Met schuim en een straal hoge druk is de brand gedoofd. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.
Gemaakt door: troetelbeer
za 7 jul -   14:56  
Dode bij brand in Sluiskil
Sluiskil - Bij een brand in een woning aan het Kanaalzich in Sluiskil is zaterdagochtend een man om het leven gekomen.De brand brak rond 11:30 uur uit. Het slachtoffer bevond zich tijdens de brand in de woning. De brandweer heeft de man uit de woning gehaald. Hij bleek aan zijn verwondingen te zijn overleden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 7 jul -   11:52  
Aanhoudingen in Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 02.10 uur zijn, op een camping aan de Maireweg in Burgh-Haamstede, een 24-jarige man en een 25-jarige man (beiden uit Zeist) aangehouden op verdenking van poging tot inbraak. Kort daarvoor zagen medewerkers van de camping twee mannen over het terrein lopen die er niet thuis hoorden. Toen de mannen de medewerkers zagen renden ze weg en verstopten zich in bosjes op het terrein. Het tweetal werd echter door de medewerkers gevonden en vastgehouden tot de politie arriveerde. Op het campingterrein zijn op diverse plaatsen inbraaksporen aangetroffen. De twee mannen zijn in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 6 jul -   22:05  
Auto op zijn kant in de sloot. waarde
waarde - Vrijdagavond rond 21.50 uur vond er op de Havenoordseweg in Waarde een eenzijdig ongeval plaats. Een 19-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal raakte in een bocht, door nog onbekende oorzaak, van de weg en kwam in de sloot tot stilstand. De automobilist en zijn inzittende, een 20-jarige man uit de gemeente Reimerswaal, raakten bekneld. Zij zijn beiden door de brandweer van Kruiningen uit het voertuig bevrijd. De bijrijder is met botbreuken in zijn benen overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De bestuurder is met een gebroken bekken overgebracht naar ziekenhuis de Lievensberg in Bergen op Zoom. Hier is van hem bloed afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van alcohol was. De Havenoordseweg is enige tijd, aan beide zijden, afgesloten geweest voor technisch onderzoek. De auto is geborgen door bergingsbedrijf van hoek uit rilland.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 6 jul -   17:24  
Palletverbranding in Middelburg
Middelburg - De brandweer heeft vrijdagmiddag stand-by gestaan bij een grote palletverbranding. Op een veld aan de Geersesweg in Middelburg was deze week de jaarlijks huttenbouw week. Ter afsluiten werden vrijdagmiddag alle pallets op een stapel gegooid en in de brand gestoken.
vr 6 jul -   12:13  
Diefstal uit auto`s Mortiere
MIDDELBURG - In meerdere auto's die tussen donderdagmiddag en vrijdagochtend geparkeerd stonden in de woonwijk Mortiere in Middelburg is ingebroken. De auto's stonden geparkeerd in onder meer de Bessie Smithstraat, de Eddie Boydstraat, de Bluesroute en de Paul Butterfieldstraat. Inmiddels hebben vijf personen aangifte gedaan van diefstal uit hun auto. Uit de auto's zijn sturen (met airbag), navigatie-apparatuur en autoradio's gestolen. Van alle auto's is het portier opengebroken
Gemaakt door: Krukeltje
vr 6 jul -   08:56  
Kettingbotsing A58 oprit Heinkenszand
Vanmorgen rond 7.45 vond een kettingbotsing plaats op de oprit A58 bij Heinkenszand richting Goes. Er waren 4 autos bij betrokken. De brandweer en 3 ambu´s gingen ter plaatse. Ook de traumaheli is opgeroepen
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 jul -   22:11  
Aanrijding in Terneuzen
Terneuzen - In de Amstelstraat in Terneuzen zijn vandaag rond 13.15 uur een bestuurder van een personenauto en een fietser met elkaar in botsing gekomen. De fietser, een 84-jarige man uit Terneuzen, raakte gewond en is naar het UZ in Gent gebracht. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 jul -   22:11  
Eénzijdig ongeval in Axel
Axel - Bij een éénzijdig ongeval is vandaag rond 12.30 uur een vrouw gewond geraakt op de Langeweg in Axel. De 64-jarige vrouw uit Hulst belandde met haar personenauto in een sloot door nog onbekende oorzaak. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
do 5 jul -   14:22  
Containerbrand in Middelburg
Middelburg - De beroepsbrandweer van Middelburg is donderdagmiddag uitgerukt voor een containerbrand in Middelburg. Rond 13:30 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er rook uit een ondergrondse afvalcontainer kwam in de Singelstraat. Het blusvoertuig werd zonder spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 jul -   12:39  
Aanvulling : Dode persoon aangetroffen in Westdorpe
Westdorpe - Identiteit dode man Westdorpe bekend In de loop van de ochtend is de identiteit bekend geworden van de dode man die woensdagochtend 4 juli jl. in de sloot aan de Kapittelstraat in Westdorpe is aangetroffen. Omdat de familie nog niet is ingelicht kunnen hierover op dit moment nog geen verdere mededelingen gedaan worden. Rechercheurs van Forensische Opsporing hebben gisteravond totdat het donker werd sporenonderzoek gedaan op de plaats delict. Het stoffelijke overschot is daarna naar een mortuarium gebracht waar verder onderzoek op het lichaam plaatsvindt naar de oorzaak van zijn overlijden. Het sporenonderzoek werd gisteravond ernstig belemmerd door de hevige onweersbuien die op dat moment boven Westdorpe voorbijtrokken. Vandaag worden door de tactische recherche tips nagelopen die tijdens gesprekken met bewoners van Westdorpe naar voren zijn gekomen. Verder worden alle middelen die de politie tot haar beschikking heeft ingezet om helder te krijgen wanneer en door wie de man om het leven is gebracht. De politie wil graag nog meer Informatie over verdachte situaties, zoals bijvoorbeeld vreemde voertuigen of personen, die in de dagen rond de vondst in de buurt van de Kapittelstraat zijn gezien. Heeft u tips, bel dan naar 09008844 of via Meld Misdaad Anoniem 09007000.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 jul -   20:25  
Uitslaande brand in Domburg
Domburg - Woensdag omstreeks 19.17 uur, brak er brand uit, in een woning aan het Paalhoofd te Domburg. De brand ontstond in een rietendak, nadat de bliksem aan de achterzijde van de woning was ingeslagen. De brandweer was ter plaats. De brandweer van Domburg en Middelburg bestrijdt de brand. De vlammen slaan al uit het dak.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 jul -   18:16  
Dode persoon aangetroffen in Westdorpe
Westdorpe - In een sloot langs de Kapittelstraat in Westdorpe is woensdag rond 11.30 uur een nog onbekende persoon dood aangetroffen. Het is nog onbekend of het om een man of een vrouw gaat. De persoon is gevonden door mensen die langs de sloot liepen. Inmiddels wordt door de politie een buurtonderzoek gehouden, is een T.G.O. (Team Grootschalig Optreden) opgestart met daarin 20 personen en is F.O. (Forensische Opsporing) bezig met een uitgebreid sporenonderzoek. Een politiehelikopter, die bezig was met een milieuvlucht, heeft (lucht)foto's gemaakt van de omgeving. De politie zoekt contact met mensen die onlangs in de omgeving van de Kapittelstraat iets vreemds/bijzonders hebben gezien. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
wo 4 jul -   12:13  
Inbraak bij bedrijf in Kapelle
Bij een bedrijf gelegen aan de Nijverheidsweg in Kapelle is zondag tussen 00.45 uur en 01.15 uur ingebroken. Er zijn in toaal circa 40 pallets met kratten (blauwe kratten en zwarte kratten) weggenomen. Het gaat om ongeveer 7800 kratten. De totale waarde van het gestolen goed loopt in de tienduizenden Euro's.
wo 4 jul -   00:50  
Middelbrand groenvoederdrogerij
Kortgene - Vanavond heeft er een brand gewoed in een groenvoederdrogerij in Kortgene. Er woedde een brand op de 3e verdieping in een afvoerbuis. Er is 1 persoon met een ambulance afgevoerd. Na snelle actie van de brandweer kon de schade beperkt blijven.
Gemaakt door: 112zeeland
di 3 jul -   23:18  
Aanhouding, Goes
Goes - Dinsdag rond 15.00 uur is in de Edisonstraat in Goes een 39-jarige Roemeense man aangehouden tijdens een routinecontrole. In zijn auto lag een grote hoeveelheid shampoo (36 flessen) van de merken Head & Shoulders en L'Oreal Paris. De man kon geen aannemelijke verklaring geven over de herkomst van de shampoo. De man is aangehouden op verdenking van heling en is ingesloten in Torentijd. De politie probeert de herkomst van de shampoo te achterhalen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 3 jul -   23:16  
Duur sigaretje, A58
A58 - Politieagenten troffen vandaag een personenauto op de vluchtstrook van de A58 aan. De bestuurder was een shaggie aan het draaien en verklaarde dat hij hiervoor speciaal op de vluchtstrook gestopt was. Volgens de bestuurder was het veiliger dan een shaggie draaien tijdens het rijden. Het leverde hem een boete op van €180.-
Gemaakt door: 112zeeland
ma 2 jul -   17:55  
Motorrijder zwaargewond op A58
Oost-Souburg - Omstreeks 17.15 uur is in Oost-souburg, op de kruising van de RW 58 met de oude Veerhavenweg een motorrijder, met grote snelheid tegen een auto gebotst. Voor dit ongeval werden 2 ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam ingezet. De motorrijder is met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Tijdens dit vervoer werd medische bijstand door de trauma arts verleent De automobilist is niet gewond. Naar de oorzaak wordt door de politie technischonderzoek gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 2 jul -   08:36  
Rijbewijzen motorrijders ingevorderd, Middelburg
Middelburg - Zondagavond heeft politie Zeeland, naar aanleiding van klachten over hard rijden, een snelheidscontrole (laser) gehouden op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. Bij de controle zijn de rijbewijzen van twee motorrijders (twee 24-jarige mannen uit Oost-Souburg) ingevorderd. Zij reden rond 20.35 uur met een gecorrigeerde snelheid van 175 km/u over de Nieuwe Vlissingseweg. De maximum snelheid op deze weg is 80 km/u. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 2 jul -   08:35  
Rijden onder invloed, Renesse
Renesse - In de nacht van zondag op maandag rond 02.20 uur is een 33-jarige automobilist (woonplaats onbekend), aan de Hogezoom in Renesse, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Kort daarvoor zagen agenten de man, kennelijk onder invloed van alcohol, vanuit een cafe naar zijn auto lopen en instappen waarop zij hem waarschuwden niet te gaan rijden. Enkele minuten later zagen ze de man toch in zijn auto rijden. Uit ademanalyse bleek dat hij ongeveer 3,9 maal teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 1 jul -   23:16  
Oliespoor in Vlissingen
Vlissingen - De afdeling afvalverwijdering van de gemeente Vlissingen, heeft een oliespoor dat vanaf de Prins Hendrikweg, tot in een groot gedeelte van de Paul Krugerstraat liep, geneutraliseerd. Door een speciale absorptie korrel testrooien, waar de olie in trekt, is de gladheid weggenomen Door het verkeer worden de korrels verder verspreid. Van de veroorzaker ontbreekt vooralsnog ieder spoor.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 1 jul -   19:59  
KNRM Veere redt mensen van het veersemeer
Veere - Zondagmiddag rond 16.34 uur is de reddingboot Oranje van de KNRM te Veere, weer in actie moeten komen. Ook dit keer ging het om een zeilbootje. Het bootje was omgeslagen ter hoogte van de Veersedam. De KNRM was er snel bij om de bemanning te reden. De bemanning heeft het zeilbootje weer recht getrokken en leeg gepompt. Hier na is de boot op sleeptouw genomen door de Oranje. De bemanning van het bootje heeft geen letsel opgelopen. Het zeilbootje is naar het trailerstrandje bij de Oostwatering in Veere gebracht. Hierna kon de Oranje weer terug naar het eigen station een tiental meters verder.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 1 jul -   17:50  
Automaatje blijkt brand te zijn
Middelburg - Zondagmiddag bleek waarom een automatisch brandmeldsysteem zo goed kan werken. Rond 16:45 uur ging het brandalarm af in een Bejaardentehuis aan de Briandlaan in Middelburg. Direct werd het snel interventie voertuig (SIV) het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan en de ladderwagen van de Stromenweg met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 1 jul -   17:49  
Witte bestelauto gestolen
Wemeldinge - Tussen woensdag 27 en zaterdag 30 juni jl. is vanaf een terrein aan de Hoogeweg een bestelauto gestolen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 1 jul -   17:47  
Politie zoekt getuigen van ongeval tussen fietsers
Vlissingen - Op donderdag 31 mei 2012 vond omstreeks 08.30 uur op de kruising Weyevlietweg/Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen een aanrijding plaats tussen twee fietsers.Een 58-jarige vrouw kwam uit de richting van de Nieuwe Zuidbeekseweg en wilde naar het winkelcentrum. Bij het oversteken kwam uit de richting van de Weyevlietweg, op de verkeerde weghelft, een meisje op een witte fiets aangereden.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 1 jul -   17:46  
Inbraak in woning
Axel - Tijdens afwezigheid van de bewoners is tussen woensdag 27 en zaterdag 30 juni jl. ingebroken in hun woning aan de Van Gistellelaan.Aan de achterzijde werd een deur geforceerd waarna de hele woning werd doorzocht.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 1 jul -   17:44  
Rijbewijs kwijt na botsing op parkeerterrein
Hulst - Door de politie is zaterdagavond het rijbewijs ingenomen van een 21-jarige man uit Hulst.Op een parkeerterrein aan het Stationsplein was hij, rond 22.30 uur, in de auto van een vriend rondjes gaan rijden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 1 jul -   15:21  
Aanrijding auto met bromfiets, Middelburg
Middelburg - Op de kruising Schroeweg/Segeerssingel vond zaterdagavond rond 20.00 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. Een 81-jarige automobilist uit Friesland reed over de Schroeweg, komende uit de richting van de Kanaalweg. Naast hem op het fietspad reed een 41-jarige Vlissinger op zijn bromfiets in dezelfde richting. Bij de stoplichten ter hoogte van de Segeerssingel sloeg de bromfietser linksaf. Ondanks hevig remmen kon de automobilist een aanrijding niet meer voorkomen. Hij raakte de bromfietser die ten val kwam en daarbij zijn voet bezeerde. Ook bleek dat de 41-jarige bromfietser teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal. Daarna is hij overgebracht naar de Huisartsenpost in Vlissingen voor behandeling. Volgens beide bestuurders hadden zij ten tijde van de aanrijding groen licht. Omdat dit niet mogelijk is, is de politie op zoek naar getuigen van de aanrijding die meer informatie kunnen geven. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 1 jul -   15:15  
Dronken automobilist veroorzaakt gaslek, Oostburg
Oostburg - Op de Maagdenbergweg is zondag omstreeks 04.45 uur een 21-jarige automobilist uit Oostburg uit de bocht gevlogen. Hij reed daarbij een hoofdgaskraan kapot waardoor er een gaslek ontstond. Een medewerker van de Delta is ter plaatse gekomen en heeft de hoofdkraan dichtgedraaid waardoor het gevaar was geweken. De 21-jarige bestuurder is ter plaatse aangehouden, hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Op het politiebureau is zijn rijbewijs ingevorderd. Hij is na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 1 jul -   15:15  
Rijbewijzen ingevorderd
Waterlandkerkje - Op de Turkeijeweg in Waterlandkerkje is zondag rond 01.00 uur een 60-jarige Belgische automobilist betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat hij ruim 4,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij ter plekke inleveren. Op de Liniestraat in Hulst is zaterdag omstreeks 21.15 uur een 42-jarige automobilist uit die gemeente betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij had ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.