Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
za 30 jun -   22:58  
K.N.R.M. Veere redt bemanning zeilboot
Veere - De reddingboot Oranje van de K.N.R.M te Veere, is zaterdagmiddag om 13:15 uur gealarmeerd voor een omgeslagen zeilboot. De redders van de K.N.R.M waren snel ter plaatse. Het ging om een zeilbootje dat was omgeslagen ter hoogte van de Arneplaat op het Veersemeer. De bemanning heeft het zeilbootje weer recht getrokken en leeg gepompt . Hier na is de boot op sleeptouw genomen door de Oranje. De bemanning van het bootje heeft geen letsel opgelopen . Het zeilbootje is naar het trailerstrandje bij de Oostwatering in Veere gebracht. Hierna kon de Oranje weer terug naar het eigen station een tiental meters verder.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 jun -   19:14  
Diefstal Harley Davidson in Middelburg
Middelburg - Tussen afgelopen maandagochtend en zaterdagmiddag is in de Verwerijstraat in Middelburg een motor gestolen. De motor stond op een afgesloten parkeerterrein en was op slot gezet met een startslot en een remschijfslot. Het gaat om een Harley Davidson Flstf met kenteken MX-HS-37. De kleur en de waarde van de motor zijn niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 jun -   19:12  
Automobiliste rijdt woning binnen, Oostburg
Oostburg - Op het Sint Eligiusplein in Oostburg is een 28-jarige automobilist uit Oostburg zaterdagmiddag een woning binnen gereden. Hierbij werd de volledige muur onder het raam aan de voorzijde vernield, het kozijn raakte ontzet en het raam was kapot. Voor zover bekend bleef de automobiliste ongedeerd. De oorzaak van het ongeval is (nog) onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 jun -   19:09  
Middelburger aangehouden wegens mishandeling
Middelburg - In zijn woning in de Rentmeesterlaan in Middelburg is vrijdag rond 20.30 uur een 49-jarige man aangehouden wegens mishandeling. Een van de honden van de man had een andere hond aangevallen. De honden werden door omstanders uit elkaar getrokken. Er ontstond een woordenwisseling tussen hen en de 49-jarige man. Dit mondde even later uit in een vechtpartij tussen de 49-jarige en een 40-jarige plaatsgenoot. Deze 40-jarige man liep een gekneusde kaak op. De 49-jarige man is na zijn aanhouding in verzekering gesteld en verblijft momenteel in Torentijd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 jun -   12:39  
Aanhouding in Renesse
Renesse - Op de Jan van Renesseweg in Renesse werd zaterdag rond 02.00 uur een 34-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden. Agenten liepen over de Zeeanemoonweg, hoorden een rinkelend geluid en zagen de 34-jarige man met een fiets staan. Op de vraag of hij de eigenaar van fiets was, antwoordde de man ontkennend. Hij gooide daarna de fiets tegen een van de agenten, rende weg en sprong over een hekje in de tuin van een woning aan Jan van Renesseweg. Toen maakte de man een kuchend geluid en verraadde zodoende waar hij zat. Hij werd aangehouden en later met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 jun -   12:38  
Belgische automobilist onder invloed, Eede
Eede - Belgische automobilist onder invloed, Eede In de Biezenstraat in Eede werd een 22-jarige automobilist uit Adegem (B) zaterdag even na 07.30 uur betrapt op rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de man meer dan 2x teveel alcohol gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur en moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: troetelbeer
za 30 jun -   12:15  
Portakabin in brand gestoken in Middelburg
Middelburg - De brandweer is zaterdagmorgen uitgerukt omdat er een brand had gewoed is een portakabin. Vanmorgen werd ontdekt dat er was geprobeerd om de portakabin in de brand te steken aan de Geersesweg in Middelburg. Direct werd werd er met een tuinslang de portakabin te blussen. Omdat het niet bekend was of er in de wand nog brandhaarden waren werd de brandweer ter plaatse gestuurd. Met een warmtebeeldcamera werd geconstateerd dat er in de wand een warmte zat. Daarop werd besloten om de wand te slopen zodat gekeken kon worden of de brand zich had uitgebreid. Toen de wand gesloopt was was ook de warmte aanzienlijk verminderd waarop de brandweer kon inpakken en terug keren naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 jun -   00:54  
knrm Cadzand zoekt 16 jarige dame
Cadzand - Zaterdag om 00.20 uur werd de reddingsboot Winnifred uit Cadzand opgeroepen ter assistentie, van de Belgische zeevaartpolitie. Dit i.v.m. het zoeken naar een vermistte 16 jarige dame, voor de kust van Knokke-Zeebrugge. De K.N.R.M werd gevraagd dicht onder de kust te kijken vanaf de Nederlandse grens. Om 01.13 uur kwam bij de kustwacht de melding binnen dat het meisje ongedeerd op het strand werd aangetroffen
Gemaakt door: 112zeeland
vr 29 jun -   23:51  
Motorrijdster ten val in Biggekerke
Biggekerke - Vrijdag rond 15.00 uur is een motorrijdster ten val gekomen in de Valkenisseweg in Biggekerke. De 24-jarige bestuurster uit Vlissingen kwam door nog onbekende oorzaak ten val en is naar het ziekenhuis gebracht met nek- rug en hoofdklachten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 29 jun -   11:25  
man schietvereniging overleden
Vlissingen - De 66 jarige man die donderdagavond zwaar gewond raakte is in het ziekenhuis in rotterdam overleden. het is nog steets onduidelijk wat de toedracht hier van is. De politie doet nog verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 29 jun -   11:18  
Plofkraak geldautomaat in Sluiskil
Sluiskil - Op het Kerkplein in Sluiskil is vrijdag rond 04.00 uur een poging gedaan om een geldautomaat te kraken. De poging is mislukt, voor zover bekend is er geen geld buitgemaakt maar de geldautomaat raakte wel zwaar beschadigd. Ter plaatse werd een gestolen auto aangetroffen die gisteren in de omgeving van Amsterdam werd ontvreemd. De politie is nog druk bezig met het onderzoek. Ook naar eventueel gebruikte middelen om de automaat te kraken, wordt nog onderzoek gedaan.
Gemaakt door: Tommieboy
do 28 jun -   23:25  
Man zwaargewond bij schietvereniging
Vlissingen - Bij schietvereniging de Fles in Vlissingen is een man zwaargewond geraakt. De schietvereniging is gevestigd aan het Baskenburgplein in Vlissingen. Hoe het ongeval kon plaats vinden is nog in onderzoek. De traumahelikopter uit Rotterdam is ter plaatse geweest voor assistentie. En heeft de 66 jarige man waar het om gaat overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident. Er is geen sprake van een misdaad.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 jun -   23:20  
Wie herkent deze kleding, Clinge
Clinge - Donderdagavond rond 18.50 uur zijn bij de vijver 'de Witte Bergen' aan het Kriekeputdreefje in Clinge (NED) een aantal kinderkledingstukken maat 110 en een handdoek gevonden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 jun -   23:06  
Fietsster gewond bij aanrijding, Middelburg
Middelburg - Door een aanrijding op het kruispunt Torenweg / Schroeweg is een 19 jarige vrouw uit Middelburg gewond geraakt. Vanwege werkzaamheden op het rijwielpad, stak de fietster de voetgangersoversteekplaats over. Hier werd zij aangereden door een automobiliste die groen licht had. De fietster liep wat kneuzingen op, maar kon na behandeling in het ziekenhuis naar huis.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 jun -   22:08  
Man zwaargewond bij schietvereniging in Vlissingen
Vlissingen - Bij de bij schietvereniging der fles in Vlissingen is een man zwaargewond geraakt. De vereniging is gevestigd aan het Baskenburgplein in Vlissingen. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog in onderzoek. De 66 jarige man is overgebracht naar het ziekenhuis in Rotterdam. Ook is de trauma helikopter uit Rotterdam ter platsen ge weest voor assistentie. De politie doet nu onderzoek naar het incident. Er is geen spraken van een misdaad. later meer
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 jun -   19:09  
levenslang voor moorden Middelburg
Middelburg - Het Openbaar Ministerie eist een levenslange gevangenisstraf tegen een 29-jarige man. De man, Fred B., wordt verdacht van de moord op de ouders van zijn ex-vriendin. Henk en Trees Schroevers werden vorig jaar in hun woning in Middelburg doodgestoken. Kort daarop arresteerde de politie B. Volgens het OM heeft hij "geobsedeerd door de verbroken relatie het paar afgeslacht". Bewust Op de zitting zei B. dat hij de moorden had begaan om zijn ex-vriendin te laten lijden. De vrouw was in de woning toen hij haar ouders neerstak. De 55-jarige moeder overleed ter plekke, haar 59-jarige man bezweek een paar uur later in het ziekenhuis. B. liet zijn ex bewust in leven. "Het lijden door de dood van je ouders is het ergste dat je kunt hebben", verklaarde B. "Als ik haar had gedood, zou ze dat niet hebben gehad." Vreemdgaan De relatie tussen B. en de dochter eindigde een jaar voor de moorden en duurde maar een paar maanden. Volgens de verdachte zou ze zijn vreemdgegaan en hem daardoor "tot het alleruiterste hebben gedreven". B. staat ook terecht voor het mishandelen van de vrouw en brandstichting in haar woning.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 jun -   16:08  
Aanhoudingen wegens diefstal brommer
Middelburg - In de nacht van woensdag op donderdag rond 05.35 uur zijn, aan de Oosterscheldestraat in Middelburg, vijf jongeren (in de leeftijd van 13 tot 15 jaar uit Middelburg en de gemeente Veere) aangehouden wegens poging tot diefstal. Door een getuige werd gemeld dat de vijf jongens een bromfiets, die in een brandgang achter de Dorus Rijkersstraat stond, probeerden weg te nemen. Door de politie is het vijftal aan de Oosterscheldestraat aangetroffen. De eigenaar van de bromfiets heeft donderdagochtend aangifte gedaan. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 jun -   16:07  
Overval in woning, Goes
Goes - Vannacht om 03.15 uur is in een woning aan de Fluitekruidstraat in Goes de 47-jarige bewoner overvallen. De man is na de overval naar het politiebureau gefietst om aangifte te doen. Terwijl de man lag te slapen, hoorde hij gestommel in zijn woning, waarna hij ging kijken. Hij stond oog in oog met twee getinte mannen, die hem overvielen. Na de overval zijn de daders te voet gevlucht richting Ringbaan West en spoorlijn. Het slachtoffer is niet gewond. Hij is naar het politiebureau gefietst om aangifte te doen. Terwijl de man aangifte deed, heeft de politie in de omgeving van de Fluitekruidstraat met een speurhond naar sporen gezocht. Medewerkers van de afdeling forensisch opsporing onderzochten de woning. Na de overval heeft de politie een Burgernet bericht verstuurd, hierbij zijn bijna 600 deelnemers bereikt. Graag ontvangen wij uw tips op 0900-8844 of anoniem 0800-7000. Ook kunt u zich melden op het politiebureau.
Gemaakt door: Krukeltje
do 28 jun -   14:39  
Auto in de sloot ´s-Heerabtskerke
Vanmiddag rond 13.30 vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Kloetingseweg te 's-Heerabtskerke. De melding aan de hulpverlening was Sinoutskerksezandweg. Een auto was in de sloot gereden. Brandweer en ambulance gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 jun -   19:55  
Nachtelijk alarm voor reddingboot Uly
Westkapelle - Midden in de nacht; alarm voor reddingboot Uly Vanmorgen om 03.05 uur alarm voor reddingboot Uly voor een sportvisboot van het type SpaceFish met motorstoring bij het wrak van de Christiaan Huygens ca. 12 mijl uit de kust van Westkapelle. Lichte paniek aan boord, de vissers durfden niet te ankeren vanwege de hoge golven. Met spoed vertrokken en ter plekke geprobeerd een sleepverbinding te maken met de sleephaak maar dit was onmogelijk vanwege de hoge zeegang. Bemanningslid overgezet en de sleepverbinding vastgemaakt op het voordek. Vervolgens met de sleep richting Noordland waar de trailer van de vissers stond. De oudere vissers, 67 en 71 jaar, waren dinsdagmiddag al vertrokken met het mooie weer en wilden vanwege de goede vangst niet stoppen met vissen en besloten ’s nachts door te gaan. Inmiddels was er een flinke ZW wind, windkracht 5 opgestoken. De sportvisser had geen marifoon aan boord en had contact gezocht met de Kustwacht via zijn GSM. Op zich al een geluk dat je op die afstand contact kunt maken via de GSM met het vasteland. Bij het afleveren van de visboot op Noordland bleek dat de vissers al Redder aan wal waren. Toch nog maar even op het hart gedrukt dat een marifoon op zee van levensbelang kan zijn, en vervolgens de thuisreis richting Westkapelle aanvaard.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 jun -   19:49  
Bejaarde fietser zwaargewond, Hoek
Hoek - Vanmiddag omstreeks 14.20 uur is op de Seydlitzweg in Hoek een 78-jarige fietser uit Terneuzen zwaargewond geraakt. Een bestuurder van een tractor met giertank reed achter de man. Of de bejaarde fietser schrok, of dat hij met de tractor is aanrijding is gekomen, is niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de toedracht. De bestuurder van de tractor is verhoord, niet aangehouden. De 78-jarige man is met de traumahelicopter naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 jun -   19:48  
Vrachtauto van de weg af, 's Heer Arendskerke
's Heer Arendskerke - Een 46-jarige vrachtwagenchaffeur uit Made reed rond 15.00 uur op de A58 vanuit de richting Goes richting Vlissingen en nam de afslag naar de Sloeweg. Op ongeveer 3/4 van de afrit kwam hij achter een andere vrachtautocombinatie. Plots ging de chauffeur daarvan remmen. Door het onverwachte moest de chauffeur uit Made uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Tengevolge daarvan ging hij rechts het talud af. De chauffeur wist de combinatie rechtop te houden door gas te blijven geven en rustig uit te sturen. Hij kwam terecht in het lange gras en de zachte ondergrond. De afrit is tot 16.45 uur afgesloten geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 jun -   19:45  
Politie vraagt getuigen in zedenzaak, Oost Souburg
Oost Souburg - dinsdagavond tussen 21.30 uur en 21.45 uur is op het Jaagpad tussen Middelburg en Oost Souburg een 23-jarige vrouw uit Vlissingen lastiggevallen door een onbekende man. De vrouw fietste op het Jaagpad in de richting van Oost Souburg, toen de man naast haar kwam fietsen en sexsuele handelingen bij zichzelf verrichtte. Net voorbij de brug van Oost Souburg kwam het tot een handgemeen waarbij de vrouw zich van haar belager kon bevrijden. De politie is op zoek naar mensen die de vrouw en de man hebben zien fietsen. Met name is de politie op zoek naar twee vrouwen die op bovengenoemd tijdstip aan het skeeleren waren en naar een hardloopster. Ze worden verzocht contact op te nemen met tel.0900-8844 Het signalement van de man: - Mediteraans uiterlijk, - ongeveer 30 - 35 jaar - zwart haar aan de zijkanten van het hoofd, kort geschoren - hij droeg een lichtbeige broek.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 jun -   19:44  
Rijden onder invloed, Domburg
Domburg - Een 37-jarige uit Knokke-Heist (B) afkomstige bestuurder van een bestelbus werd woensdag tegen 01.30 uur op de Brouwerijweg in Domburg betrapt op rijden onder invloed. Op het politiebureau in Middelburg werd een blaastest afgenomen, waaruit bleek dat de man meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbwijs inleveren, ook kreeg hij een rijverbod van 8 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 jun -   19:39  
8 Aanhoudingen voor witwaszaak
zeeland - Dinsdagavond werden in een loods op de Stationssingel in Kapelle 8 personen aangehouden voor handel in verdovende middelen. Dezelfde avond werd in de Oosterscheldestraat in Middelburg een hennepkwekerij met 91 planten ontdekt en vernietigd. Dit alles heeft te maken met de witwaszaak van het hoogwerkersbedrijf in Kapelle. De aangehouden personen zijn twee Middelburgers van 42 en 30 jaar; een 42-jarige man uit Tholen; een 46-jarige man uit Goes; een 46-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats; een 37-jarige man uit Bergen op Zoom; een 17-jarige jongen uit Kapelle en een 14-jarig meisje uit Yerseke. De twee laatste betrokkenen zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. De politie is nog steeds bezig met deze zaak en doet geen verdere mededelingen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 jun -   18:23  
Aanhoudingen voor overval Sportsworld Middelburg
Middelburg - Door Politie Zeeland zijn vorige week twee Vlissingers aangehouden. Het gaat om een 28-jarige vrouw en een 33-jarige man. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de overval op Sportsworld aan de Markt in Middelburg op 21 maart jl. Rond sluitingstijd werden twee medewerkers van de winkel, onder bedreiging van een wapen, door een man gedwongen geld af te geven. Meteen na de melding van de overval ging de politie met diverse eenheden ter plaatse en startte een groot onderzoek. Gedurende het onderzoek rees het vermoeden dat één van de medewerkers van de sportzaak mogelijk betrokken zou zijn geweest bij de overval. Dit leidde uiteindelijk naar de twee Vlissingers. Bij hun aanhoudingen werden panden doorzocht, daarbij werd onder andere een vuurwapen in beslag genomen. Beide verdachten zijn inmiddels in bewaring gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 jun -   18:22  
Politie zoekt getuigen vechtpartij, Sint Annaland
Sint Annaland - De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij die plaatsvond in de nacht van 16 op 17 juni jl. Er is een aangifte opgenomen van een 31-jarige man uit de gemeente Tholen. Hij was op die avond samen met een maat op stap in het dorp. Zij kregen ruzie met een groep van, volgens eigen zeggen, ongeveer 20 man. Die ruzie is omstreeks 02.30 uur uitgevochten op de Ring in Sint Annaland en hierbij is de 31-jarige man dusdanig toegetakeld dat hij er een gebroken pols aan heeft overgehouden. Ook werd een ruit van zijn woning vernield. Wie weet er iets meer van deze vechtpartij en wil dat ook vertellen aan de politieagenten die met deze zaak bezig zijn? U wordt dan verzocht om te bellen met 0900-8844. U kunt zich ook melden op het politiebureau in Tholen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 jun -   18:17  
Aanhoudingen in verband met gewapende overval 2011
Axel - Deze week zijn, in verband met een gewapende overval die op donderdag 7 april 2011 plaatsvond op juwelier Maridiam aan de Noordstraat in Axel, in Servië drie verdachten aangehouden. Het gaat om drie mannen van 45, 30 en 24 jaar oud, allen afkomstig uit Servië. Op donderdag 7 april 2011 kwamen drie mannen de juwelierszaak binnen en bedreigden de juwelier met wapens. De juwelier wist te ontkomen via een achterdeur en sloeg alarm. De overvallers sloegen hierop vitrinekasten kapot, stopten de sieraden in een zak en verlieten de winkel.Ze gingen er vandoor in de richting van het Szydlowskiplein. Tijdens hun vlucht werd één van de daders gehinderd door een passant waarna een schot afging en de dader de zak met buit achter liet. Twee voorbijgangers raakten bij de vlucht van het drietal licht gewond en werden behandeld door ambulancepersoneel. De verdachten vluchtten te voet verder en werden voor het laatst gezien in de omgeving van het Axelse bos. In de omgeving van het Axelse bos is uitgebreid gezocht met o.a. politiehonden en een politiehelikopter maar de verdachten werden niet aangetroffen. Na de overval werd er een buurtonderzoek ingesteld, waarbij de politie in de directe omgeving vroeg of mensen iets meer konden vertellen over de overval, en is er technisch onderzoek gedaan. Ook deed de politie een getuigenoproep. Bij het technisch onderzoek is een verdachte personenauto, die geparkeerd stond aan het Szydlowskiplein en mogelijk iets met de overval te maken had, voor nader onderzoek in beslag genomen. De auto bleek een huurauto, afkomstig uit Servië te zijn. In de auto werd een gsm aangetroffen die, zo bleek uit recherche-onderzoek, in gebruik was geweest bij één van de daders. De drie verdachten zullen in Servië gehoord en vervolgd worden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 jun -   18:15  
Mishandeling op parkeerplaats in 's-Heer Arendskerke
's-Heer Arendskerke - In de nacht van vrijdag op zaterdag jl. is een mishandeling gepleegd op een parkeerplaats aan de Sloeweg in 's-Heer Arendskerke. Een 30-jarige man had daar omstreeks 04.30 uur zijn auto geparkeerd. Plotseling kwam er een andere auto de parkeerplaats oprijden. In die andere auto zaten vier jonge mannen. Zij maakten rare gebaren naar de 30-jarige man. Op een gegeven moment stapte de bestuurder uit deze auto en gaf de 30-jarige man, zonder enige aanleiding diverse klappen in zijn gezicht. Het slachtoffer is hierop snel weggereden. Hij heeft geen letsel overgehouden aan de klappen. Over de bestuurder van de andere auto is niet veel bekend. Het betreft een blanke man van ongeveer 20-25 jaar oud. Hij had een stevig postuur en blond, golvend haar. De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Hebt u die nacht iets gezien, of heeft u later iets gehoord dat met deze zaak verband kan houden, dan wordt u verzocht om te bellen met Politie Zeeland op telefoonnummer 0900-8844. U kunt zich ook persoonlijk melden op het politiebureau in Goes.
Gemaakt door: Tommieboy
di 26 jun -   11:59  
Man trekt mes in ziekenhuis
Vlissingen - In het ziekenhuis van Vlissingen heeft een man van 56 jaar vanmorgen een mes getrokken. Daarmee bedreigde hij een medewerker en later ook de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 jun -   08:38  
Rijbewijs ingevorderd na overtreding, Biervliet
Biervliet - In de nacht van maandag op dinsdag werd het rijbewijs ingevorderd van een 27-jarige man uit de gemeente Terneuzen. Omstreeks middernacht hielden agenten van Politie Zeeland een snelheidscontrole op de Middenweg, omdat bekend is dat daar vaak te hard (en gevaarlijk) gereden wordt. Uit de richting van Ijzendijke kwam op een gegeven moment een personenauto aangereden. De snelheid van deze auto werd vastgesteld op 151 km/u. Op de Middenweg mag slechts 80 km/u gereden worden. Deze automobilist overschreed de toegestane snelheid dus ruim (met 71 km/u) en zijn rijbewijs is ingevorder. Het zal naar de officier van justitie worden opgestuurd. Deze zal vervolgens beslissen wat er met het rijbewijs gaat gebeuren.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 jun -   08:37  
Twee drugsdealers en vijf drugsklanten aangehouden, Terneuzen
Terneuzen - De Zeeuwse politie heeft vanmiddag in totaal zes mannen en één vrouw aangehouden. Twee mannen worden verdacht van het dealen van harddrugs en vier mannen en een vrouw zijn vermoedelijke klanten van deze dealers. In het tweede deel van de middag werden de aanhoudingen verricht in Terneuzen op de Binnenvaartweg, Herengracht, Dokweg en Kennedylaan. De dealers zijn twee mannen, 24 en 22 jaar, afkomstig uit Terneuzen. De drugsklanten komen ook uit Terneuzen. De mannen zijn 50, 45, 39 en 31 jaar. De vrouw is 48 jaar.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 jun -   21:17  
Getuigen gezocht van verkeersruzie, Axel
Axel - Afgelopen zaterdag 23 juni ontstond op de Kerkdreef in Axel een verkeersconflict tussen de bestuurders van twee personenauto's. Beide bestuurders wilden een wegversmalling passeren en er ontstond onenigheid tussen beide mannen. Dit mondde uit in een handgemeen en er werden daadwerkelijk klappen uitgedeeld. Eén en ander vond plaats om ongeveer 11.45 uur. Beide bestuurders hebben aangifte gedaan tegen elkaar. Een 49-jarige man uit Axel verklaarde dat hij is geslagen door een 35-jarige man uit Sas van Gent. De man uit Sas van Gent verklaart juist dat de Axelaar hem het eerst geslagen heeft. Omdat de Zeeuwse politie graag duidelijkheid wil over deze zaak, hoopt zij dat er getuigen geweest zijn van het incident. Mocht u iets gezien hebben dat met deze zaak verband houdt, wilt u dan bellen met 0900-8844?
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 jun -   21:16  
Vernielingen in Sint Annaland
Sint Annaland - De Zeeuwse politie is op zoek naar getuigen die ons iets meer kunnen vertellen over diverse vernielingen die zijn gepleegd in St. Annaland in de nacht van zaterdag op zondag. Vermoedelijk zijn deze vernielingen gepleegd door dezelfde dader(groep), door het dorp verspreid zijn namelijk ruiten ingegooid. In de Julianastraat werden gaten gegooid in een grote voorruit van een woonkamer. De bewoners werden om ongeveer 03.00 uur wakker van harde knallen en glasgerinkel. Toen zij gingen kijken wat er aan de hand was, bleek de ruit van hun kamer ingegooid te zijn. Er zaten diverse gaten in de ruit. In de Hoenderweg werden bewoners een kwartiertje eerder ruw uit hun slaap gehaald. Ook hier bleen een ruit te zijn ingegooid. Ook een nieuw te bouwen winkel werd niet ontzien door de daders. Hier werd op zondagmiddag ontdekt dat er ook een ruit was vernield. Ook in de Hoenderweg werd een net om lading mee af te dekken uit de laadbak van een auto weggenomen. De Zeeuwse politie is op zoek naar mensen die iets meer kunnen vertellen over deze drie vernielingen en de diefstal. Weet u iets meer van de vernielingen, meld u dan alstublieft op het politiebureau in Tholen, of neem contact op via 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 jun -   21:15  
Heupfractuur na mishandeling, Goes
Goes - Een 76-jarige Goesenaar heeft maandagmiddag rond 15.30 uur vermoedelijk een heupfractuur opgelopen, nadat hij was mishandeld door een 16-jarige plaatsgenoot. De man was bij zijn woning in de Frambozestraat, toen twee jongens met een rotvaart over het trottoir voor zijn woning fietsten. De man sprak de jongens aan en één van hen was daar kennelijk niet van gediend. Hij zette zijn fiets neer en rende naar de 76-jarige toe. De jongen gaf de man een harde duw en daardoor kwam hij ten val. Door een getuige is de man overeind geholpen en een ambulance werd gewaarschuwd, evenals de Zeeuwse politie. Ambulancemedewerkers constateerden een gebroken heup en de man is naar het ziekenhuis gebracht. Enige tijd later is de 16-jarige jongen door agenten van Politie Zeeland aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en wordt daar op dit moment gehoord. Door de agenten die ter plaatse kwamen, zijn getuigenverklaringen opgenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 jun -   19:53  
Dief dreigt winkelpersoneel te slaan, Middelburg
Middelburg - In de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg werd omstreeks 14.30 uur op maandagmiddag een 46-jarige winkeldief betrapt door de aanwezige medewerkers. De man, afkomstig uit Middelburg, had een fles drank weggenomen en was hiermee de winkel uitgerend. Medewerkers van de supermarkt achtervolgden de man en één van hen belde intussen de politie. Toen de dief in de Radenhove was beland, werd het hem te heet onder de voeten en dreigde hij het winkelpersoneel te slaan met de glazen fles. Juist op dat moment arriveerden agenten van Politie Zeeland. De man is door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar aangekomen wenste hij niet meer mee te werken en liet zich op de grond vallen. Agenten hebben de man zijn cel in gedragen. Later is hij overgebracht naar een politiecel in Torentijd, omdat uit onderzoek bleek dat hij een veelpleger is. Hij is in verzekering gesteld en zit voorlopig nog vast. De man wordt later gehoord, omdat hij behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 jun -   19:51  
Rookwaar gestolen bij inbraak, Kapellebrug
Kapellebrug - Omstreeks 03.15 uur in de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een tankstation aan de Gentsevaart in Kapellebrug. Door een ruit te vernielen zijn de daders van deze inbraak het tankstation binnengekomen. Door agenten van Politie Zeeland is een buurtonderzoek gehouden, maar dat heeft tot nu toe nog geen resultaten opgeleverd. Uit het tankstation werd een onbekende hoeveelheid rookwaar meegenomen.
ma 25 jun -   15:51  
Rijbewijs ingevorderd
Terneuzen - Op de Van der Waalsstraat in Terneuzen is maandag rond 00.45 uur een 37-jarige automobilist uit Terneuzen betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Uit de ademanalyse bleek dat hij driemaal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren.
ma 25 jun -   15:50  
Brandstoftanks lekgeboord
Bruinisse - In de omgeving van de Technologieweg zijn afgelopen zondag, tussen 16.00 en middernacht, gaatjes geboord in de dieseltanks van vrachtauto's die daar geparkeerd stonden. Bij drie vrachtwagens werden gaatjes geboord in de tanks waardoor de diesel langzaam op straat liep. Bij een andere vrachtwagen bleef het bij een poging. Omdat de dieselolie niet werd opgevangen, lijkt het niet te gaan om diefstal maar om vernieling. De politie heeft de zaak in onderzoek.
ma 25 jun -   15:48  
Diverse woninginbraken in Zeeland
Zeeland - In Terneuzen is zaterdag op twee locaties ingebroken in woningen. Aan de Katspolderlaan is zaterdag ingebroken in een woning.De bewoners gingen rond 10.00 uur weg en kwamen omstreeks 19.30 uur weer thuis. Bij binnenkomst ontdekten ze dat er was ingebroken, de hele woning was doorzocht. Voor zover bekend zijn er geen goederen weggenomen. Door de politie is een buurtonderzoek gedaan. In de Bachlaan is zaterdag tijdens afwezigheid van de bewoners ingebroken in een woning. Dit gebeurde tussen 11.30 en 22.00 uur. De woning werd doorzocht en er werden sieraden weggenomen ter waarde van enkele duizenden euro's.
ma 25 jun -   15:45  
Motorrijder gewond bij ongeluk
Zierikzee - De motorrijder, een 32-jarige man uit Zierikzee, is met onbekende verwondingen met een traumahelikopter naar het EMC in Rotterdam gebracht. Ook een ambulance en de brandweer zijn ter plekke geweest. Eén rijbaan was vanwege het ongeval tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Vermoedelijk is de man ten val gekomen door het natte wegdek waardoor zijn achterwiel weggleed.
ma 25 jun -   15:44  
Beginnend bestuurder betrapt op rijden onder invloed
Poortvliet - Zaterdag rond 23.55 uur heeft een bestuurder van een personenauto zijn voertuig midden op een rotonde neergezet en ging daarna wildplassen. Dit gebeurde op de Postweg in Poortviet. Bij het zien van de politie reed hij weg waarna hij is staande gehouden.Uit een blaastest bleek dat de man, 19 jaar en afkomstig uit de gemeente Tholen, 9 1/2 x de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
zo 24 jun -   18:52  
Man aangehouden
Hulst - Zaterdag rond 14.30 uur is een man aangehouden in de Janseniuslaan in Hulst. Na een woordenwisseling sloeg een 66-jarige Hulstenaar een 63-jarige man uit de gemeente Hulst enkele malen met een hark. De 66-jarige man is hierop aangehouden en ingesloten. De 63-jarige man is naar de huisartsenpost gegaan voor behandeling.
zo 24 jun -   18:47  
Hennepkwekerij in Goes
Goes - Politie Zeeland heeft in een woning in de M.D. de Grootstraat in Goes een hennepkwekerij aangetroffen rond 01.00 uur afgelopen nacht. Drie mannen, twee van hen zonder vaste woon- en verblijfplaats en 19 en 21 jaar oud, zijn aangehouden. De derde aangehouden verdachte is een 47-jarige Goesenaar. In totaal zijn er 300 hennepplanten aangetroffen welke zijn vernietigd. Er was tevens sprake van diefstal van stroom.
zo 24 jun -   18:45  
Man aangehouden
Hulst - Zaterdag rond 14.30 uur is een man aangehouden in de Janseniuslaan in Hulst. Na een woordenwisseling sloeg een 66-jarige Hulstenaar een 63-jarige man uit de gemeente Hulst enkele malen met een hark. De 66-jarige man is hierop aangehouden en ingesloten. De 63-jarige man is naar de huisartsenpost gegaan voor behandeling.
zo 24 jun -   18:44  
Vernielingen
Zeeland - Bij Politie Zeeland kwam afgelopen nacht rond 04.45 uur de melding binnen dat vier jongens vernielingen aan auto's hadden gepleegd in de omgeving van de Abdij. Toen de politie ter plekke kwam en de vier daders signaleerde werden zij direct aangehouden. Twee van hen zijn aangehouden op de Dam en twee in de Molstraat. De vier zijn 20, 21 en en 23 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Woerden. Bij één van de mannen is een mes aangetroffen en in beslag genomen. Een oplettende burger heeft zondag rond 04.20 uur een jongen staande gehouden en overgedragen aan de politie. De 16-jarige jongen uit Eindhoven was even eerder betrapt toen hij een autospiegel vernielde in de Lewestraat in Kloetinge.
zo 24 jun -   18:42  
Inbraken
Zeeland - In een woning in de Gerbrandylaan in Middelburg is afgelopen nacht tussen 00.30 uur en 08.00 uur ingebroken. Er is o.a. rookwaar en een geldbedrag gestolen. • Tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 07.00 uur is ingebroken in een verenigingsgebouw in de Vliegende Vaart in Terneuzen. Er is een televisie gestolen.
zo 24 jun -   18:39  
Jonge snelheidsovertreder in Kerkwerve
Kerkwerve - Politie Zeeland betrapte zaterdag rond 23.50 uur een jongen op een bromfiets die met te hoge snelheid over de Provinciale weg reed. De jongen, 16 jaar en afkomstig uit Oude Tonge, reed tussen de 95 en 100 km/uur. Hij is staande gehouden en kreeg een boete
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 jun -   13:45  
meerdere inbraken Zeeland
Zeeland - inbraken Zeeland Middelburg vrijdag is rond 00:20 uur een inbraak ondekt in een woning in de Meanderhof in Middelburg. uit de woning is computerapparatuur weg genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 jun -   20:54  
jacht met motorstoring in de vaargeul
Breskens - Om 07.50 uur werd de bemanning van de reddingboot Zeemanshoop uit Breskens gealarmeerd. Dit om met spoed te gaan naar de Songa-boei op de Westerschelde. Hier lag een jacht met motorstoring in de vaargeul, dat zo snel mogelijk weg moest. De redders hebben het jacht naar de jachthaven in Breskens gesleept.
za 23 jun -   20:19  
Binnenbrand in Goes
Goes - De brandweer van Goes ( 4739 en 4750) kreeg aan het begin van de avond een melding binnen van een binnenbrand aan de Oostmolenweg in Kloetinge. In het pand was er rookontwikkeling te zien, de brandweer heeft hoge druk stralen ingezet om eventueel uitbreiding te voorkomen. Na een tijdje kon de brandweer het pand ventileren , en konden ze terugkeren naar de kazerne.
Gemaakt door: troetelbeer
za 23 jun -   16:41  
Brandweer uitgerukt voor woningbrand
Middelburg - De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een woningbrand. Rond 14:40 werd werd bij de alarmcentrale gemeld dat er een brand woedde in een woning aan de Penninghoeksingel in Middelburg. De alarmcentrale stuurde daarop het blusvoertuig en de ladderwagen van de Stromenweg met spoed ter plaatse. De brandweer is met een straal hoge druk naar binnen gegaan. Ook werd met een warmtebeeldcamera gekeken of de brand helemaal uit was. Of er veel schade in de woning is ontstaan door de brand is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 jun -   12:27  
Auto total loss bij eenzijdig ongeval, Noordgouwe
Noordgouwe - Bij de politie was zaterdag rond 04.15 uur melding gedaan dat op de Donkereweg een beschadigde auto stond waarbij niemand aanwezig was. Onderweg zagen agenten op de Kakkersweelweg een man lopen. Bleek de bestuurder van de betreffende auto te zijn, een 20-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Uit de blaastest bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij had aan het ongeval geen letsel overgehouden. Agenten namen hem mee naar zijn auto die flink beschadigd half op de weg stond. De 20-jarige man was met zijn auto richting Noordgouwe gereden toen hij in een bocht de macht over het stuur verloor. Vervolgens belandde hij in de berm waar hij diverse bomen raakte. De auto is total loss. Op het politiebureau in Zierikzee blies hij uiteindelijk 830 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie beslist over de teruggave ervan.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 jun -   12:26  
Dronken automobilist belandt in sloot, Biervliet
Biervliet - Op de N61/Willemsweg is zaterdag omstreeks 01.30 uur een 29-jarige automobilist uit Etten-Leur in de sloot gereden. Tevens had hij een verkeersbord omver gereden en raakte een coniferenhaag beschadigd aan de overzijde van de sloot. De bestuurder kwam met de schrik vrij. Wel bleek dat hij onder invloed van alcohol had gereden. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal. Zijn auto raakte beschadigd en moest worden weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 jun -   12:25  
Rijden onder invloed, Goes
Goes - Op de Anthony Fokkerstraat is zaterdag rond 01.30 uur een 46-jarige automobilist uit Yerseke betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij ter plaatse inleveren. Met een proces-verbaal op zak mocht hij het bureau weer verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 jun -   12:24  
Hardrijders zijn rijbewijs kwijt
Rilland - Door de politie zijn de rijbewijzen ingenomen van twee automobilisten omdat ze meer dan 50 km te hard reden. Een 39-jarige automobilist reed vrijdag rond 21.15 uur over de Oude Rijksweg te Rilland met een snelheid van 175 km waar echter 80 km is toegestaan. Zaterdag omstreeks 00.15 uur reed op de A58 ter hoogte van Kapelle een 38-jarige automobilist uit Roosendaal te hard. Hij reed 183 km waar 130 km is toegestaan. Beide bestuurders zijn aan de kant gezet waarna ze gelijk hun rijbewijs moesten inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 jun -   17:14  
inbraak in tankstations, Kapellebrug en Biervliet
Kapellebrug en Biervliet - Afgelopen nacht is ingebroken in een tankstation aan de Gentsevaart in Kapellebrug. De dader(s) hebben een kleine hoeveelheid rookwaar weggenomen. Diezelfde nacht is ook in een tankstation aan de Middenweg in Biervliet ingebroken. Hier is niets weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 jun -   17:12  
3x rijden zonder rijbewijs, Koudekerke
Koudekerke - Van een 27-jarige Middelburger is donderdagavond rond 21.00 uur, in de Middelburgsestraat in Koudekerke zijn auto in beslaggenomen. De man werd voor de 3e maal betrapt op rijden zonder rijbewijs waarop zijn auto in beslag is genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 jun -   17:11  
Controle op de Brouwersdam
Brouwersdam - Controle op de Brouwersdam Donderdag tussen 13.30 uur en 23.00 uur heeft politie Zeeland in samenwerking met de Belastingdienst Zuid-West en de KLPD een controle gehouden op de Brouwersdam. Deze controle heeft de volgende resultaten opgeleverd: Aantal passanten: 1529 "Hits"voor de belastingdienst: 13 2 auto's zijn in beslaggenomen en weg getakeld. 1 automobilist werd door de politie bekeurd voor het niet dragen van de gordel, 1 automobilist werd door de politie bekeurd voor een verlopen APK. Tevens zijn nog een aantal automobilisten bekeurd voor te hard rijden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 jun -   13:31  
Eenzijdig ongeval, Cadzand
Cadzand - Donderdagmorgen rond 02.30 uur vond op de Ringdijk Noord in Cadzand een eenzijdig ongeval plaats. Een 33-jarige automobilist uit Rijssen raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De man is met de ambulance naar een ziekenhuis in Brugge vervoerd. Zijn verwondingen zijn niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 jun -   13:31  
Diefstal uit woning, St Philipsland
St Philipsland - Woensdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Oostdijk in Sint Philipsland. Onbekenden hebben de toegang geforceerd en de autosleutels weggenomen. De 3 weken oude BMW is daarmee ontvreemd. Het betreft een grijze BMW met het kenteken 63XFL1.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 jun -   20:34  
Doorrijden na aanrijding - getuigenoproep
Vlissingen - Woensdagochtend rond 09.10 uur vond er op de President Rooseveltlaan in Vlissingen een aanrijding plaats tussen een snorfiets en een personenauto. De 17-jarige bestuurder van de snorfiets uit Oost-Souburg reed, tegen het verkeer in, over het fietspad aan de President Rooseveltlaan in Vlissingen. Op de kruising met de Mercuriusweg kreeg hij geen voorrang van een voor hem van links komende donkere personenauto. Door de aanrijding kwam de snorfietser ten val. Hij hield aan de aanrijding een zwaar gekneusde rib en blauwe plekken over. Zijn snorfiets raakte vernield. De personenauto reed na de aanrijding door in de richting van de Nieuwe Vlissingseweg. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 jun -   20:34  
Diefstal bromfiets, Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van dinsdag op woensdag is, uit de schuur bij een woning aan de Esdoornlaan in Terneuzen, een bromfiets weggenomen. Het betreft een rode Puch, type Zip met het kenteken 35-DGZ-9. De schuur en de bromfiets waren niet afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 jun -   20:33  
Hennepkwekerij, Hulst
Hulst - Woensdagochtend rond 08.30 uur is, bij een onderzoek in een woning aan de Meeuwstraat in Hulst, een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij is geruimd en de planten zijn vernietigd. In verband hiermee is een 21-jarige man uit Hulst aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 jun -   20:20  
Onderzoek fietsendiefstal Goes
Goes - Op woensdag 6 juni j.l. deed Politie Zeeland een oproep aan de eigenaars van twee fietsen, die bij een onderzoek in Goes zijn aangetroffen, zich te melden en aangifte te doen. Op woensdag 6 juni is twee keer aangifte gedaan van fietsendiefstal in het centrum van Goes. Bij het terugkijken van de camerabeelden zijn die twee diefstallen gezien. De dader, een 26-jarige man uit Goes, is door de agenten herkend en kort daarop aangehouden. De 26-jarige man gaf bij zijn verhoor zoveel informatie dat de politie dezelfde dag nog drie verdachten kon aanhouden. Het gaat om een 29-jarige man uit de gemeente Reimerswaal, een 46-jarige vrouw uit Goes en een 35-jarige man uit Goes. Bij de aanhouding van deze drie verdachten zijn vijf fietsen aangetroffen, waaronder twee waarvan aangifte was gedaan. Van twee van de aangetroffen fietsen was geen eigenaar te achterhalen omdat er nog geen aangifte van diefstal was gedaan. De politie deed daarom een oproep aan de eigenaars van deze fietsen zich te melden. Eén van hen heeft inmiddels aangifte gedaan. Van één van de aangetroffen fietsen was duidelijk dat niet meer te traceren zou zijn wie de eigenaar is. Drie van de vijf aangetroffen fietsen zijn terug naar hun eigenaar. De 26-jarige man en de 35-jarige man zijn dezelfde dag, na verhoor, in vrijheid gesteld. De 29-jarige man uit de gemeente Reimerwaal en de 46-jarige vrouw zijn in verzekering gesteld. Inmiddels zijn ook zij weer in vrijheid.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 jun -   19:23  
Rijden onder invloed in Hengstdijk
Hengstdijk - Een 41-jarige autombilist uit de gemeente Terneuzen werd woensdag rond 03.00 uur op de Koningsdijk in Hengstdijk betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Een blaastest wees uit dat de man meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 jun -   19:22  
Auto's beschadigd door afvallende lading, Westdorpe
Westdorpe - Dinsdag rond 16.30 uur raakten op de Tractaatweg bij Westdorpe twee auto's beschadigd door afvallende lading. Van een auto met een aanhangwagen waren twee stoelen gevallen en hierdoor liepen twee tegemoetkomende auto's schade op. De bestuurder van de auto + aanhangwagen is doorgereden. De politie verzoekt de bestuurder van de auto + aanhangwagen contact op te nemen en te bellen naar 0900-8844. Ook eventuele getuigen of mensen die weten van wie de auto +aanhangwagen is, worden verzocht naar bovenstaand telefoonnummer te bellen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 jun -   21:29  
Woninginbraak, Middelburg
Middelburg - Tussen afgelopen zaterdag 14.00 uur en dinsdag 10.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Radenhove te Middelburg. Nadat een deur was opengebroken is de woning doorzocht. Voor zover nu bekend zijn er geen goederen weggenomen
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 jun -   21:27  
Dode huisdieren aangetroffen in Westdorpe
Westdorpe - In een woning in Westdorpe zijn op 12 juni jl. enkele dode dieren aangetroffen die door uitdroging zijn overleden. De dode dieren werden gevonden naar aanleiding van een melding van stankoverlast bij de gemeente Terneuzen. Door de politie werd in een hondenhok in de schuur de overblijfselen gevonden van een dode hond. Uit onderzoek is gebleken dat er twee honden zouden moeten zijn. Het is onbekend waar de tweede hond is gebleven, mogelijk heeft de ene hond de andere opgegeten. Tevens werden in de achtertuin in een konijnenhok de restanten van zeven cavia's aangetroffen. De woning was niet bewoond. Uit navraag bleek dat de voormalige bewoners, twee vrouwen van 24 en 42 jaar, eind november vorig jaar waren verhuisd naar een woning in België met achterlating van alle huisdieren. Sindsdien is er niet meer voor de dieren gezorgd. In opdracht van de gemeente zijn de dode dieren afgevoerd en is de schuur door een ongediertebestrijder behandeld. Inmiddels hadden de voormalige bewoners gehoord dat ze gezocht werden door de politie en meldden ze zich dinsdagmiddag op het politiebureau in Terneuzen. Daar werden ze, in overleg met de officier van justite, gelijk aangehouden. Na het afleggen van een verklaring zijn ze met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. Zij zullen binnenkort moeten verschijnen voor de rechtbank. Ook zullen ze de rekening gepresenteerd krijgen van de schoonmaakkosten die de door de gemeente zijn gemaakt. De Dierenpolitie treedt in dergelijke zaken altijd strafrechterlijk op.
di 19 jun -   13:27  
Schietincident in Axel
AXEL - In de Bachstraat in Axel is maandagavond tenminste één schot gelost. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Rond 21.00 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer van de politie Zeeland. Agenten hebben direct de Bachstraat afgezet met rood-wit lint. De technische recherche deed een sporenonderzoek. Na een paar uur werd een huls van een kogel aangetroffen op straat. De melder van het incident had het ook over één schot gehad dat hij had gehoord. De politie is maandagavond ook begonnen met een buurtonderzoek, maar gezien het late tijdstip zijn de agenten daar op een gegeven moment mee stopt. Vandaag gaat het onderzoek verder. De politie vraagt mensen die rond 21.00 uur iets hebben gezien dat met het schietincident te maken heeft, zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jun -   20:24  
man overleden aan zijn verwondingen, vlissingen
vlissingen - Maandagmiddag is op de Kruidmolenweg in Vlissingen een noodlottig ongeval gebuurd. Rond 15.11 uur kwam de melding binnen dat er een persoon bekneld zat. Hier op zijn de hulpdiensten met spoed ter plaatse gegaan. Bij aankomst bleek het te gaan om een 78 jarige Vlissinger die beklemt zat tussen de klep van een marktwagen. De hulpverleners hebben de man bevrijd uit zijn benarde positie. Ook is de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen om te assisteren. Op het moment dat deze aan kwam, was hulp helaas niet meer nodig. De man is aan zijn verwondingen overleden. Hoe het ongeval kon plaats vinden is nog niet bekend. De politie doet hier nog onderzoek naar.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jun -   19:37  
Hennepkwekerij ontdekt in woning,Middelburg
Middelburg - Hennepkwekerij ontdekt in woning in de Houtkaai in Middelburg Vanmorgen is in een woning in de Houtkaai een hennepkwekerij ontdekt. De kwekerij bevond zich in een slaapkamer van de woning en is ontmanteld en vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jun -   19:36  
Diefstal in 's Heer Arendskerke
's Heer Arendskerke - Afgelopen weekend zijn goederen gestolen van een bouwterrein aan de Slotstraat in 's Heer Arendskerke. Er zijn onder andere 4 kabelhaspels met ca 40 m kabel, een bouwlamp, een verlengkabel en 2 elektrische verdeelpaddestoelen gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jun -   18:19  
Aanrijding in Yerseke
Yerseke - Op de Postweg vond maandagmorgen rond 06.30 uur een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 45-jarige automobilist uit de gemeente Kapelle reed, samen met zijn passagier, een 46-jarige plaatsgenoot, richting Yerseke. In een bocht net buiten de bebouwing van Yerseke, verzuimde hij de bocht te nemen en reed rechtdoor. Daardoor botste hij frontaal op een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 51-jarige man uit Yerseke. De 45-jarige bestuurder werd ter plaatse aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat hij 1,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. De 51-jarige man en de 46-jarige man hadden pijnklachten, beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Beide auto's raakten aan de voorzijde zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jun -   18:17  
Aanrijding in Biervliet
Biervliet - Maandag rond 07.00 uur vond op de N61/Middenweg een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Een 41-jarige man uit de gemeente Middelharnis reed in zijn bestelauto over de N61, richting Oostburg. Bij de kruising met de afslag Biervliet/Hoofdplaat kwam een busje met Poolse inzittenden de N61 oprijden, richting Terneuzen. De 41-jarige bestuurder probeerde nog een aanrijding te voorkomen maar dit is niet gelukt. Hij botste tegen de linkerzijkant van het busje. De bestuurder van dit busje, een 32-jarige Pool, is meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Hij bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden en kreeg een rijverbod van één uur. Als gevolg van de aanrijding kreeg de 41-jarige bestuurder flinke rugpijn. Hij is afgezet bij het ziekenhuis in Terneuzen voor controle.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jun -   00:30  
grote brand in Terneuzen
Terneuzen - Om ongeveer 24.00 uur brak er brand uit in de Westkolkstraat in Terneuzen. De brand woedt in een, in februari verkocht kantoorpand, dit was een voormalige sexshop. De brandweer is met man en macht bezig om het vuur te doven. Inmiddels is het dak van het gebouw al ingestort. De brandweer kan niet naar binnen vanwege verder instortingsgevaar. Om 00.45 uur is het sein brand meester gegeven. Straks meer
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jun -   00:30  
Felle autobrand in Grijpskerke
Grijpskerke - De brandweer van Oostkapelle is vanmiddag uitgerukt voor een autobrand, op de Mariekerkseweg in Grijpskerke. Omstreeks 13:11 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale binnen, die daarop direct tankautospuit 4642 er met spoed heen stuurde. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond de auto al volledig in brand. De bestuurder kon nog net op tijd de auto verlaten en raakte niet gewond. De brandweer heeft de autobrand geblust met twee stralen hoge druk. Hoe de brand is ontstaan is niets bekend , de auto moet als verloren worden beschouwd. De politie heeft een onderzoek in gesteld naar de oorzaak van de autobrand.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 jun -   00:13  
4 Zeeuwse ploegen door naar Landelijke Finale
Hoogeveen - Afgelopen Zaterdag speelden verschillende Zeeuwse ploegen in Hoogeveen de Halve Finale wedstrijd van Jeugdbrandweer Nederland. De ploegen van Goes, Vlissingen en Westerschouwen Speelden op de Junioren baan. Voor de Junioren was een kantoor brand gesimuleerd welke was ontdekt door een werknemer. Aandachtspunt hierbij was de CV ketel waarvoor eerst het gas moest worden afgesloten. Op deze Baan behaalde de Junioren van Goes een 1e plaats gevolgd door de ploeg van Westerschouwen met een 2e plaats. Hiermee stelde zij een plaats in de finale zeker. Vlissingen behaalde een 8e plaats en zijn hiermee dus niet door. Op de Aspiranten HogeDruk baan (15 t/m 18 jaar) speelde eveneens de ploegen van Goes, Vlissingen en Westerschouwen. Hier betrof het scenario een brand in de meterkast waarbij een bluspoging door een medewerker niet had geholpen. Deze kwam dan ook met de brandblusser naar de ploeg toerennen zodra deze het terrein betraden. Belangrijk bij deze inzet was dat eerst de stroom moest worden uitgeschakeld voordat de brand haard kon worden bestreden. De ploeg van Goes behaalde ook op deze baan een 1e plaats en de ploeg van Westerschouwen een 4e plaats. Hiermee stelden ook deze ploegen wederom een plaats in de finale zeker. De ploeg van Vlissingen behaalde hierbij een 9e plaats en is dus ook niet door naar de finale. Op de derde baan in Hoogeveen in de Klasse Aspiranten LageDruk betrof het een brand in het afvalverwerking's gedeelte van Van Ganzewinkel. Hierbij moest een slachtoffer worden gered. Echter moest hierbij wel de eigen veiligheid in acht worden genomen. Hiervoor moest eerst een brandhaard worden bestreden voordat het slachtoffer kon worden gered. Op deze baan behaalde de ploegen van Sint Philipsland en Vlissingen een 12e en 11e plaats. De ploeg uit Middelburg behaalde een hierbij een 9e plaats.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:22  
Inbraak in gebouw in Sint Maartensdijk
Sint Maartensdijk - In een gebouw aan de Westvest in Sint Maartensdijk werd in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Er werd een ruit opengemaakt en de ruimte en de kasten zijn doorzocht. Er werd voor enkele euro's aan waardepapieren gestolen. Ook werd een sleutel meegenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:22  
Man gewond bij ruzie in Sint Annaland
Sint Annaland - Een 31-jarige man uit de gemeente Tholen is zondag rond 02.30 uur gewond geraakt bij een ruzie in Sint Annaland. De man had, samen met vrienden, in een horecagelegenheid ruzie gekregen met enkele andere bezoekers. Eenmaal buiten escaleerde de ruzie en de man werd in elkaar geslagen. Hij liep een gebroken pols en diverse blauwe plekken op.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:21  
Brandstof uit vrachtwagens gestolen, Bruinisse
Bruinisse - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd uit enkele vrachtwagens in Bruinisse brandstof gestolen. Op de Visserijweg verdween uit de brandstoftank van een vrachtwagen ongeveer 500 liter diesel en uit de hydrauliekolie tank werd ca. 125 liter olie gehaald. Ook uit een vrachtwagen op de Industrieweg werd brandstof gestolen. De hoeveelheid is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:19  
Snorbromfiets in Middelburg gestolen
Middelburg - Zondag tussen 12.30 en 13.00 uur werd op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg een snorbromfiets gestolen. De snorbromfiets stond onafgesloten in de tuin van een woning. Het gaat om een zwarte Tomos met kenteken FX-677-D. De waarde bedraagt enkele honderden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:18  
Inbraak in een woning , Middelburg
Middelburg - Middelburg, 17-06-2012 • In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning in Tussenmede in Middelburg. Er werd een ruitje vernield en uit de woning werd een tas met daarin een portemonnee gestolen. In de portemonnee met persoonlijke papieren gestolen. De tas met de portemonnee met inhoud is later in de omgeving teruggevonden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:17  
Overval in woning in Goes
Goes - Naar eerst nu pas bekendgeworden is, heeft zondag rond 04.00 uur een overval in een woning op de Cornelisweg in Goes plaatsgevonden. Twee mannen zijn de woning binnengekomen en hebben een onbekend geldbedrag meegenomen. De bewoner, leeftijd nog onbekend, heeft bij de overval letsel opgelopen aan zijn hoofd en hand en is voor behandeling bij de huisartsenpost geweest. Omdat hij in de woning werd opgesloten, heeft hij pas rond de middag melding van de overval kunnen maken. De woning, die tussen de televisietoren en de begraafplaats ligt, is gelegen aan een fiets-voetpad, een veelgebruikte route vanuit de binnenstad Goes richting de Goese polder. Mogelijk hebben passanten op het fiets-/voetpas iets opmerkelijks gezien. De politie vraagt daarom dringend aan eventuele getuigen om contact op te nemen. Dit kan via 0900-8844 of bij het politiebureau in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:16  
Auto-inbrekers betrapt, Renesse
Renesse - Op een parkeerterrein op de Rampweg in Renesse werden zaterdagochtend twee auto-inbrekers betrapt. De eigenaar van de auto zag bij terugkomst bij zijn voertuig dat er een man in zijn auto zat rommelen terwijl een andere man naast de auto stond. Zij gingen er, met medeneming van twee gsm's, elk ter waarde van enkele honderden euro's, in een auto vandoor. De politie heeft nog met twee auto's de omgeving afgezocht, maar de auto met de mannen erin is niet meer aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:14  
Snorfiets van Belg gestolen in Middelburg
Middelburg - Middelburg, 17-06-2012 • Zondag tussen middernacht en 08.00 uur werd op de Veerseweg in Middelburg een Belgische snorfiets gestolen. Het gaat om een zwarte Keeway Flesh 50 met een waarde van enkele honderden euro's. De snorfiets stond afgesloten met een stuurslot. Op de snorfiets zat geen kentekenplaat omdat dat in België niet verplicht is.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:12  
Automobilist onder invloed, Kapelle
Kapelle - Kapelle, 17-06-2012 • Een 27-jarige automobilist uit Kapelle werd zondag om 09.00 uur op de Viaductweg in zijn woonplaats betrapt op rijden onder invloed. Op het politiebureau wees een blaastest uit dat de man meer dan 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 9 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:11  
Zakkerrollers in Middelburg
Middelburg - In het centrum van Middelburg, omgeving Lange Delft, werden zaterdagmiddag twee vrouwen van hun portemonnee beroofd. De portemonnee van een 65-jarige Middelburgse vrouw werd uit haar rugzak gestolen. In de portemonnee zaten persoonlijke papieren en enkele tientallen euro's. Een 63-jarige vrouw uit de gemeente Veere deed aangifte van diefstal van haar portemonnee uit haar tas. Deze portemonnee werd later in een winkel in de Lange Delft teruggevonden. Alle persoonlijke papieren zaten er nog in, alleen het geld, enkele tientallen euro's, was verdwenen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 jun -   19:10  
Diefstal van motor in 's-Heer Arendskerke
's-Heer Arendskerke - Tussen vrijdag 15.30 en zaterdag 10.30 uur werd in de Arendstraat in 's-Heer Arendskerke een motor gestolen. Het gaat om een witte Triumpf, type Speed Triple, met kenteken MS-VX-26. De waarde van de motor is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 jun -   23:19  
Eenzijdig ongeval onder invloed, Goes
Goes - Vrijdagavond rond 21.05 uur is een 24-jarige automobilist uit Yerseke, aan de Kamperfoeliestraat in Goes aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Iets voor negenen kreeg Politie Zeeland de melding dat er op de Voorstad een busje op twee palen was gereden. Door getuigen werden de ter plaatse gekomen agenten gewezen op de bestuurder van het busje die bij het ongeval wegliep, de Kamperfoeliestraat in. De 24-jarige man ontkende het busje bestuurd te hebben en wilde niet meewerken aan een blaasproef. Hierop is hij aangehouden. Op het politiebureau is van de man bloed afgenomen om te bepalen of hij onder invloed was van alcohol en/of drugs. Door twee takels is het busje van de palen getild. In het busje is een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) harddrugs aangetroffen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 jun -   23:18  
Vechtpartij Goes
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.10 uur zijn er, bij een vechtpartij bij het politiebureau aan de Valckeslotlaan in Goes, meerdere personen aangehouden. De vechtpartij, waarbij tussen twee groepen mannen over en weer klappen vielen en waarbij over en weer met stenen werd gegooid, ontstond door een mishandeling eerder die nacht aan de Koningsstraat in Goes. Rond 03.30 uur werd aan de Koningsstaat een man (leeftijd en woonplaats onbekend) meerdere malen geslagen door een 23-jarige man uit Rotterdam. De 23-jarige man uit Rotterdam is hierop aangehouden. Het slachtoffer deed geen aangifte en dezelfde nacht is de 23-jarige Rotterdammer, met een bekeuring voor vechten op straat op zak, in vrijheid gesteld. Inmiddels stond het slachtoffer van de mishandeling aan de Koningsstraat met wat vrienden voor het politiebureau te wachten op de Rotterdammer. Hierop onstond een vechtpartij. Door agenten en een politiehond zijn de twee groepen gescheiden. Een 24-jarige man uit Rotterdam, een 22-jarige man uit Goes, een 30-jarige man uit Middelburg en een 21-jarige man uit 's-Gravenhage zijn aangehouden. Een 24-jarige aangehouden Rotterdammer heeft aangifte gedaan.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 15 jun -   22:43  
Trauma helikopter ingezet voor val uit boom (update)
Middelburg - Aan de Balans in Middelburg is vrijdagavond een 40-jarige man uit Vlissingen zwaargewond geraakt nadat hij uit een boom is gevallen. Rond 22.05 uur viel de man uit de top van de boom naar beneden. Het voorval vond plaats in een groenstrook nabij de fontein. Omdat de man zwaargewond was is er ook een traumahelikopter opgeroepen. Ook zijn twee ambulances ter plekke geweest om hulp te verlenen. Doordat er weinig ruimte was om te landen voor de traumahelikoper is hij op een weiland aan de Rooseveldlaan geland. Het slachtoffer is met spoed door een ambulance naar deze locatie gebracht. De man is zwaargewond met de traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. Over zijn letsel is verder nog niks bekend.
vr 15 jun -   15:49  
Kind met voet vast tussen spaken
Middelburg - Vrijdagmiddag rond half vier werd er een ambulance met spoed naar de Grote Sternstraat gestuurd. Terplaatse bleek het om een kind te gaan die met zijn voet tussen de spaken zat. Omdat de ambulance medewerkers hem niet los kregen werd er een tankautospuit van de brandweer terplaatse geroepen. De beroeps brandweer van Stromenweg was nog bij de staalconstructie bedrijf bezig (ze kwamen nog wel even langs), hierop werden de vrijwillers van Rooseveldlaan opgepiept. Deze hebben met behulp van een tang de voet bevrijd. Gelukkig vielen de verwondingen mee en kon het slachtoffer zel naar huis fietsen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 jun -   15:20  
Tweetal zorgt voor overlast, Zierikzee
Zierikzee - Door de politie zijn donderdagavond twee mannen van 19- en 24 jaar, beiden afkomstig uit Zierikzee, aangehouden. Het tweetal liep 'opgefokt' door het centrum en zorgde voor veel overlast. Ze spraken willekeurige mensen aan en zochten ruzie. Zo hadden ze bij een woning aan de Kerkhof iets tegen het raam gegooid. Tussen hen en de bewoonster ontstond een conflict waarbij bedreigingen werden geuit. Eén van hen zou op een scooter op het publiek van de Avondvierdaagse zijn ingereden. Verder vernielden ze een prullenbak en werd aan de Poststraat een winkelruit ingetrapt. Ook werd op het Havenplein een 21-jarige plaatsgenoot mishandeld. Bij hun aanhouding bleek het tweetal onder invloed van alcohol en/of drugs te zijn. Beiden zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie in Zierikzee wil graag in contact komen met mensen die ook door het tweetal zijn lastig gevallen en dit nog niet hebben gemeld. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
vr 15 jun -   15:09  
Brand bij bedrijf in Middelburg
Middelburg - Vrijdagmiddag 15 juni is er een brand uitgebroken bij een bedrijf aan de Kleverkerkseweg in Middelburg. De brand brak even voor 2 uur uit. Hierop is direct de tankautospuit van Stromenweg en de ladderwagen met spoed uitgerukt. Terplaatse bleek het te gaan om een brand in een afzuiginstallatie van een staalconstructie bedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 jun -   19:28  
Aanhoudingen voor diefstal brandstof, Hulst
Hulst - Politie Zeeland heeft de laatste weken onderzoek gedaan naar de verdachten die zich schuldig hebben gemaakt aan diefstallen van dieselbrandstof uit geparkeerde vrachtwagens en wegenbouwmachines in de omgeving van Hulst en Sint Jansteen. Naar aanleiding hiervan zijn op dinsdagochtend in Hulst een 26-jarige man en een 22-jarige vrouw uit Putte (B) aangehouden en in verzekering gesteld. Beiden zijn overgebracht naar Torentijd in Middelburg. De verdachten worden er ook van verdacht betrokken te zijn bij diefstallen van dieselbrandstof in de gemeente Stekene (B). In totaal wordt de hoeveelheid weggenomen dieselbrandstof geschat tussen de 10.000 en 15.000 liter. Ook namen ze bij een inbraak nog een gereedschapskist mee en vernielden ze de toegang van een kantoorkeet. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 jun -   19:26  
Mishandeling, Kapelle
Kapelle - Woensdagavond rond 23.45 uur is in de Van der Biltlaan in Kapelle een jongen mishandeld. De jongen liep samen met twee vrienden vanaf het station de Van der Biltlaan in waar hij door een groepje jongeren werd geschopt en geslagen. Hij liep hierbij letsel op aan zijn gezicht en schouder. De aanleiding is niet bekend. De politie doet onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 jun -   19:24  
Fietsster gewond bij aanrijding, Vlissingen
Vlissingen - Vanmorgen om 08.10 uur is op de Nieuwe Zuidbeekseweg in Vlissingen een 49-jarige vrouw uit die plaats gewond geraakt bij een aanrijding. Een 37-jarige automobilist uit Vlissingen wilde afslaan vanaf de Zuidbeekseweg naar de Flaminoweg mag zag de vrouw op haar fiets over het hoofd. Ze is met rugletsel naar het ziekenhuis in Goes vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 jun -   12:06  
Aanhoudingen in Aardenburg
Aardenburg - Donderdagochtend rond zessen zijn, door de ROG(Regionale Ondersteunings Groep) van Politie Zeeland, in een woning aan de Landstraat in Aardenburg twee personen aangehouden. Na een tip dat er zich een ongewenst vreemdeling in de woning bevond die mogelijk vuurwapen gevaarlijk was deed de ROG een instap. In de woning is inderdaad een ongewenst vreemdeling aangetroffen. Hij is aangehouden. Door de vreemdelingenpolitie zal verder onderzoek gedaan worden. De bewoner van het pand is aangehouden omdat er wapens aan de muur hingen. Er zal onderzocht worden of deze wapens onder de wet wapens en munitie vallen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 jun -   23:25  
Diefstal uit bedrijfspand, Oostburg
Oostburg - Tussen dinsdag 20.30 uur en woensdag 07.00 uur is ingebroken in een pand aan de Industrieweg in Oostburg. Men heeft een aantal honderden werkhandschoenen en 1 jerrycan schoonmaakmiddel weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 13 jun -   23:23  
Aanhouding voor bezit autoradio's
Kapelle - Woensdagmorgen is in zijn woning in Kapelle een 18-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van diefstal van autoradio's en navigatie apparatuur. De man bleek in het bezit te zijn van een kleine hoeveelheid autoradio's en navigatieapparatuur, afkomstig van diefstal uit voornamelijk auto's die niet afgesloten waren in de regio Kapelle. De politie doet een oproep aan mensen waarvan hun radio- of navigatiesysteem is weggenomen zich te melden. De man is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 jun -   23:39  
Bromfiets gestolen in Middelburg
Middelburg - In de nacht van zondag op maandag werd uit de tuin van een woning in Poortershove in Middelburg een bromfiets gestolen. Het gaat om een rode Gilera, type C27 met kenteken DX 165 T. De bromfiets was afgesloten met een ketting- en een stuurslot.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 jun -   23:38  
Brand in flitspaal, Oud-Vossemeer
Oud-Vossemeer - Maandag rond 00.30 uur is op de Oud-Vossemeersedijk in Oud-Vossemeer een flitspaal in brand gestoken. De politie was snel ter plaatse en heeft de brand met de brandblusser uit het dienstvoertuig geblust. De paal liep minimale schade op.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 jun -   18:42  
Inbraak bij bedrijf in Westkapelle
Westkapelle - Bij een horecagelegenheid aan de Markt in Westkapelle is ingebroken tussen zondag 00.00 uur en maandag 07.45 uur. Er is onder andere een gokkast opengebroken en er is een geldbedrag weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 jun -   18:41  
Inbraak bij bedrijf in Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - Bij een bedrijf gelegen aan Het Sas is maandag een inbraak ontdekt. Er zijn sigaretten weggenomen en er is een geldbedrag gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 jun -   18:41  
Man aangehouden in Goes
Goes - Politie Zeeland heeft maandag rond 01.20 uur een man aangehouden wegens het beledigen van een agent op de Albert Joachimkade in Goes. Tevens kon de man zich niet legitimeren en was hij recalcitrant. Hierop is hij aangehouden. De man sloeg daarna zelf met zijn hoofd tegen een dienstvoertuig waardoor hij zijn onderlip scheurde. Vervolgens liet hij zichzelf vallen.. De man, een 26-jarige Tilburger, is ingesloten in Torentijd ter ontnuchtering. Een GGD-arts heeft de gewonde lip van de man behandeld..
Gemaakt door: Tommieboy
ma 11 jun -   10:49  
Lek ontdekt in aquaduct N57, weg afgesloten!
Middelburg - In Middelburg is een lek ontdekt in het aquaduct van de N57. Het is een tunnel van de provinciale weg die richting de snelweg A58 loopt. De weg is afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 jun -   12:07  
Aanhouding in Goes
Goes - Door de politie is vrijdag rond 22.00 uur op de Ringbaan west een 47-jarige man uit Zierikzee aangehouden op verdenking van diefstal. Kort daarvoor was door een alerte getuige melding gedaan dat er iemand op het terrein van de milieustraat in Kapelle liep. Mogelijk dat er iets werd gestolen. Deze getuige was in zijn auto achter het voertuig van de 'inbreker' aangereden en gaf steeds hun positie door aan de meldkamer van de politie. Die kon kort daarna de 'inbreker' aanhouden, bleek te gaan om de 47-jarige man.Tijdens de insluitingsfouillering werd een gebruikershoeveelheid harddrugs aangetroffen, dit is in beslaggenomen. De politie onderzoekt nog of de man goederen heeft ontvreemd. De 47-jarige man zal na verhoor weer in vrijheid worden gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 jun -   12:05  
Rijbewijs ingevorderd, Clinge
Clinge - Door de politie is zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 33-jarige automobilist uit België. De bestuurder werd rond 03.15 uur ter hoogte van de Opperstraat aan de kant gezet voor een blaastest. Deze gaf aan dat hij teveel alcohol had gedronken. De man ging vrijwillig mee naar het bureau voor de ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim 2,5 maal teveel alcohol op had. Zijn rijbewijs moest hij ter plekke inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 jun -   12:05  
Rijden onder invloed, Goes
Goes - Een 62-jarige automobilist uit de gemeente Borsele is vrijdag rond 20.30 uur op de Beukenhof in Goes aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat hij ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Daarom zou zijn rijbewijs moeten worden ingevorderd maar dat bleek ongeldig te zijn verklaard. De man is zaterdagmorgen na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 jun -   12:04  
Aanrijding auto met scooter, Oudelande
Oudelande - Op de Stationsstraat zijn vrijdag rond 21.15 uur een auto en een scooter met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de scooter, een 25-jarige man uit 's Gravenhage, raakte daarbij gewond. Een 27-jarige automobilist uit de gemeente Borsele reed vanaf een bedrijfsterrein de weg op, richting Kwadendamme. De scooter reed op de Stationsstraat en botste tegen de zijkant van de auto op waarna de bestuurder ten val kwam. Daarbij liep hij een gebroken been op en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 jun -   12:03  
Auto in de sloot, Serooskerke
Serooskerke - Op de Vrouwenpolderseweg/N57 is vrijdagavond een 42-jarige Arnemuidenaar met zijn auto in de sloot beland.
vr 8 jun -   18:58  
Vrachtwagen omgevallen in Grijpskerke
Grijpskerke - Op vrijdagmiddag rond half vier is er een vrachtwagen gekanteld in de stenenkruisweg in Grijpskerke. De vrachtwagen is teven voor een gedeelte op een graafmachine terecht gekomen. Naar dit voorval is er een tankautospuit van de brandweer opgeroepen en ook een ambulance om de chauffeur te onderzoeken en mee te nemen naar het ziekenhuis. De vrachtauto die geladen was met zand is door onbekende oorzaak omgevallen en in de sloot naast de weg terecht gekomen. Hierbij is de chauffeur gewond geraakt en door een ambulance meegenomen voor onderzoek. Een kraanbedrijf uit Middelburg is ter plaatse gekomen om de vrachtwagen recht te trekken, ook is er een tweede graafmachine ter plaatse gekomen om te helpen bij de berging. Waterschap Scheldestromen heeft in de sloot olieschermen aangebracht. Na twee uur stond de vrachtwagen wier op zijn wielen en kon hij weggesleept worden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 jun -   18:49  
Algemene verkeerscontrole, Hulst
Hulst - Donderdag tussen 15.00 en 21.00 uur werd in Hulst en omgeving een algemene verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controle werkte Politie Zeeland samen met de Douane, de KLPD en de Belastingdienst. Er werden 35 boetes uitgeschreven: 10x niet dragen autogordel; 7x getinte ramen; 2x lekke uitlaat; 7x niet handsfree bellen; 2x slecht profiel banden: 2x onnodig signalen geven; 1x geen juiste kentekenplaat aanhangwagen; 1x voeren mistlampen; 1x losliggende lading; 1x verlopen rijbewijs; 1x geen rijbewijs bij zich. Verder werden nog twee personen gecontroleerd die nog een boete hadden openstaan. Beide boetes (één van 300 euro en één van 168 euro) zijn ter plaatse betaald. Bij de controle werden passerende voertuigen gecontroleerd middels een ANPR-voertuig van het KLPD. Deze auto kan kentekens lezen en vervolgens kijken of er bijvoorbeeld boetes open staan bij de bestuurder. Deze auto had 32 hits. Met vijf bestuurders is een betalingsregeling met de belastingdienst afgesproken. Door de Douane werd één voertuig aangetroffen die op rode diesel reed.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 jun -   18:47  
Grote verkeerscontrole gemeenten Reimerswaal/Kapelle
Reimerswaal/Kapelle - Tussen donderdag 19.00 en vrijdag 02.00 uur zijn op zes verschillende locaties verkeerscontroles gehouden. Deze controles werden gehouden in Rilland, Kapelle en Yerseke. In totaal werden 16 boetes uitgeschreven voor de volgende overtredingen: 1x niet dragen van een helm op een bromfiets; 2x niet kunnen tonen van een kentekenbewijs; 8x niet kunnen tonen van een rijbewijs; 1x geen deugdelijk rijbewijs (kapot, niet leesbaar); 3x niet dragen van de autogordel; 1x niet handsfree bellen. Verder werd tegen drie automobilisten proces-verbaal opgemaakt omdat ze onder invloed van alcohol achter het stuur zaten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 jun -   18:46  
Vrouw overleden bij ongeval, Yerseke
Yerseke - Bij een verkeersongeval is vrijdagmorgen een 74-jarige vrouw uit Yerseke om het leven gekomen. De vrouw fietste rond 07.30 uur over de Marijkestraat toen ze werd aangereden door een betonmixer. Ze kwam terecht onder het voertuig en is ter plaatse overleden aan haar verwondingen. De bestuurder van de betonmixer, een 37-jarige man uit Oudenbosch, is aangehouden en zal worden verhoord door de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 jun -   12:25  
Bootje weggenomen in Bruinisse
Bruinisse - Woensdag tussen 12.00 en 16.00 uur werd een polyester bootje weggenomen uit de haven van Bruinisse. Het bootje lag in de Vluchthaven en is wit van kleur. Het is ongeveer 3,50 meter lang en er zit een bankje ingebouwd. Aan de boot is een buitenboordmotor bevestigd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 jun -   12:24  
Aangehouden wegens bedreiging, Sluiskil
Sluiskil - Woensdagavond omstreeks 18.00 uur zijn twee mannen uit Axel (42 en 24) aangehouden wegens bedreiging van twee andere mannen. De twee verdachten werden woensdagavond rond 18.00 uur aangehouden nadat zij twee inwoners van de gemeente Terneuzen in de Kanaalstraat in Sluiskil hadden bedreigd. De twee inwoners van de gemeente Terneuzen (31 en 22 jaar) hebben aangifte gedaan bij de Zeeuwse politie. Bij de twee aangehouden verdachten werden een werpster en een honkbalknuppel in beslag genomen. Ze zijn in verzekering gesteld en zitten voorlopig nog vast. Vandaag worden de verdachten verder gehoord, ook worden nog getuigen gehoord door de agenten van de Zeeuwse politie. Vermoedelijk ligt de oorzaak van de bedreiging in een langer slepend conflict.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 jun -   20:57  
3425 Hennep plantje`s in 2 zeecontainers, Noordwelle
Noordwelle - Woensdag werd in een tuin, behorend bij een woning op de Stoofweg in Noordwelle een stekkenkwekerij, verspreid over twee zeecontainers ontmanteld. In totaal zaten in de twee zeecontainers 3425 stekjes en 277 planten. Op de zolder van een schuur werd nog een grote in werking zijnde kweekruimte aangetroffen; maar hier stonden geen planten. De 68-jarige bewoner werd aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en naar Torentijd gebracht.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 6 jun -   20:01  
Uitruk KNRM strandvoertuig voor assistentie
Westkapelle - Het kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM van westkapelle is met spoed opgeroepen om de ambulance 19-126 te assisteren bij een ongeval op het strand.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 jun -   19:04  
Politie zoekt eigenaren van fietsen, Goes
Goes - De politie in Goes is op zoek naar de eigenaren van twee fietsen, die tijdens een onderzoek naar fietsendiefstal in Goes zijn aangetroffen en waarvan waarschijnlijk geen aangifte is gedaan. Het gaat om de volgende fietsen, foto's zijn te zien op Politie.nl: Fiets 1: - herenfiets merk: Gazelle type: Orange AXA slot kleur: donkerblauw opvallend detail: sticker 'OK' op achterspatbord. Fiets 2: - herenfiets merk: Avenue kleur: donkerblauw/ zilvergrijs AXA slot opvallend detail: rood zadelhoesje Herkent u uw fiets, neem dan contact op met de politie en bel naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 jun -   19:03  
Inbraak in bedrijfspand in Hulst
Hulst - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijfspand op de Oude Zoutdijk in Hulst. Er werd een deur geforceerd en uit het pand werd een onbekende hoeveelheid rookwaar gestolen. Het is de tweede keer in korte tijd dat er in dit bedrijfspand is ingebroken. De vorige inbraak vond plaats in de nacht van 27 op 28 mei.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 jun -   19:02  
Bestuurder onder invloed, auto in de sloot, Poortvliet
Poortvliet - Op de Bitterhoekseweg in Poortvliet is woensdag rond 09.00 uur een 38-jarige automobilist uit de gemeente Tholen met zijn auto in de sloot gereden. De man kwam vanaf de rotonde Bram Groenewegeweg en reed de Bitterhoekseweg in. Daar raakte hij in de berm en reed vervolgens de sloot in. De bestuurder zelf bleef ongedeerd, zijn auto raakte beschadigd en moest worden weggetakeld. Op het politiebureau bleek uit een blaastest dat de man bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en hij moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 jun -   19:02  
Aanrijding met letsel, Goes
Goes - Op de Westwal in Goes werd woensdag tegen 10.00 uur een 78-jarige fietsende vrouw uit de gemeente Goes aangereden door een busje, bestuurd door een 42-jarige man uit Yerseke. Het busje kwam vanaf de Zusterstraat en wilde linksaf richting Piet Heinstraat. De bestuurder had geen erg in de fietsende vrouw en reed haar aan. De vrouw raakte door de aanrijding even buiten bewustzijn en ze is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 jun -   19:00  
Inbraak Arnelaan, Middelburg
Middelburg - In een woning aan de Arnelaan in Middelburg is dinsdag tussen 15.30 en 16.00 uur ingebroken. Vermoedelijk is/zijn de dader(s) via een raampje het huis binnengegaan. Uit de woning zijn een beamer en klokken weggenomen. Politie Zeeland heeft een buurtonderzoek gedaan, maar daaruit zijn tot nu toe geen nieuwe feiten bekend geworden.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 jun -   19:00  
Auto weg na inbraak, Sluiskil
Sluiskil - Via een raampje zijn inbrekers tussen maandag 16.00 uur en dinsdag 09.00 uur een woning aan de Bontepolderstraat in Sluiskil binnengekomen. Uit de woning werden geld en een autosleutel weggehaald. Met die autosleutel werd vervolgens een witte Ford Ka, die geparkeerd stond in de Vergaertstraat in Sluiskil gestolen. De witte Ford is voorzien van kenteken 81-TBL-6. De technische recherche gaat een sporenonderzoek doen in en om de woning.
Gemaakt door: 112zeeland
di 5 jun -   18:48  
Politie zoekt getuigen straatroof in Hulst
Hulst - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond op dinsdag 5 juni rond 12.00 uur in de Koolstraat in Hulst. Een jonge vrouw stond met haar baby in een kinderwagen te wachten op de bus bij een bushalte toen er een fiets naderde met daarop twee jongens. Eén van de jongens rukte de portemonnee uit de hand van de vrouw. De daders verdwenen in de richting van de rotonde op de Grote Kreekweg. Het signalement van de daders luidt: Beiden hebben een getinte huidskleur en zijn 16 a 17 jaar oud. De dader die de fiets bestuurde was gekleed in een donkerblauwe broek en wit/zwarte Nike-sportschoenen en droeg een pet. De dader die achterop de fiets zat was gekleed in een donkere broek en een zwart shirt/vest met witte opdruk (geen letters). Ook deze dader droeg een pet. De politie verzoekt getuigen of personen die meer informatie hebben over dit delict zich te melden op het politiebureau in Hulst of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 5 jun -   18:47  
Politie zoekt eigenaar weekendtas
Politie Zeeland is op zoek naar de eigenaar van een weekendtas met inhoud welke is gevonden in de Glacisweg in Hulst op 27 februari om 12.30 uur. De tas is een 'Fortis' weekendtas en grijs van kleur. In de tas zit herenkleding, schoenen maat 43, toiletartikelen, een fototoestel van het merk Lumix(dmc-tlz) en een carnavalboekje van Ossenisse. De politie verzoekt de eigenaar van de tas zich te melden op het politiebureau in Hulst of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 5 jun -   18:44  
Twee verdachten aangehouden na tips Opsporing Verzocht
Sluis - De politie heeft maandag 4 juni twee mannen van 23 jaar uit Den Haag aangehouden. Ze worden verdacht van hun betrokkenheid bij een poging inbraak in een tankstation in Eede en een inbraak in een parkeerautomaat in Sluis. We zijn nog op zoek naar de derde verdachte. De mannen hebben in de nacht van zondag 19 op maandag 20 februari jl. geprobeerd een tankstation aan de Rijksweg in Eede open te breken. Enige tijd later in deze nacht doken de mannen op bij de parkeerplaats van Toversluis aan de Nieuwstraat in Sluis. Met z'n drieën hebben ze de parkeerautomaat opengebroken, waarna ze er met de geldcassette vandoor gingen. De cassette werd iets later leeg teruggevonden. De schade aan de automaat is groot: zo'n € 10.000,=. er is vorige week aandacht aan deze zaak besteed in Opsporing Verzocht. Dit leverde meerdere tips op, waarin ook namen werden genoemd. Gisteren zijn twee mannen in hun woning in Den Haag aangehouden en naar het politiecellencomplex in Middelburg gebracht en in verzekering gesteld. De mannen worden door de politie verhoord. Donderdag a.s. worden ze door de officier van justitie voor de Rechter-commissaris voorgeleid. Omdat we nog op zoek zijn naar de derde verdachte, worden vanavond op Nederland 1 van 19.30 tot 19.55 uur de beelden nogmaals in Opsporing Verzocht uitgezonden. De uitzending wordt morgen, woensdag 6 juni om 10.05 uur op Nederland 2 herhaald. Kunt u meer vertellen over de derde verdachte? Bel dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen naar 0800-7000.
Gemaakt door: 112zeeland
di 5 jun -   18:40  
Staandehoudactie in Middelburg
Middelburg - Dinsdag 5 juni 2012 is van 08.15 uur tot 09.15 uur op de Oude Rijksweg te Nieuw- en Sint Joosland, een staandehoudactie gehouden. Dit was een samenwerking van de Politie Zeeland, gemeente Middelburg en vier leerlingen van basisschool De Lonneboot. Doel van de actie was om te werken aan de verkeersveiligheid in hun buurt en automobilisten bewust te maken van de gevaren van het harder rijden in een 30 km/u zone. Weggebruikers die zich keurig aan de maximum snelheid hielden werden beloond met een oranje sjaal, een groene kaart, een 30 km/u folder en kregen complimenten van de leerlingen. Bestuurders die tussen de 31 km/u en 41 km/u reden kregen van de leerlingen een gele kaart uitgereikt met daarbij de vraag waarom ze zo hard reden. Bestuurders die harder reden dan 41 km/u kregen direct een bekeuring. Het resultaat van de actie: 23 groene kaarten, 7 gele kaarten en 5 bekeuringen.
di 5 jun -   17:48  
Inbraak in woning, Vlissingen
Inbraak in woning, Vlissingen Vlissingen, 05-06-2012 • Maandag tussen 09.30 en 16.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Tobagolaan in Vlissingen. Om binnen te komen in de woning gebruikte(n) de dader(s) een openstaand raampje. Uit de woning werden diverse goederen weggenomen, waaronder een I-pad en een laptop. Vandaag wordt een buurtonderzoek gehouden en ook komt de technische recherche ter plaatse om sporen af te nemen.
di 5 jun -   13:17  
19-jarige vrouw verdacht van 9 berovingen
Vlissingen - De 19-jarige vrouw die op 12 mei jl. in België is aangehouden, is op 23 mei jl. aan de Nederlandse autoriteiten uitgeleverd. Ze wordt verdacht van negen zaken die te maken hebben met berovingen van pinpassen en illegaal pinnen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 jun -   21:56  
Ongeval, Goes
Goes - Vanmiddag rond 15.30 uur vond op de Deltaweg te Goes een ongeval plaats waarbij een persoon gewond is geraakt. Een 72-jarige automobilist uit de gemeente Goes was door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijtgeraakt en over de middengeleider op het wegdek van het tegemoetkomende verkeer terech gekomen. Hij kwam daarbij in aanrijding met een tegenligger. Zijn passagiere moest met de ambulance naar het ziekenhuis en liep gekneusde ribben op. Ze mocht na behandeling naar huis. De beide bestuurder kwamen met de schrik vrij.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 jun -   21:56  
Eenzijdig ongeval, Oud Vossemeer
Oud Vossemeer - Vanmiddag rond 16.20 uur vond op de Molendijk in Oud Vossemeer een eenzijdig ongeval plaats. Een automobilist, een 22-jarige man uit de gemeente Tholen, is vermoedelijk met iets te grote sneldheid de eerste bocht naar links ingestuurd en daarbij de macht over het stuur verloren waarna hij aan de linkerzijde frontaal tegen een boom botste. De auto is totaal vernield. Het slachtoffer is met de ambulance naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom vervoerd. Over zijn toestand is niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 jun -   21:54  
Verdachte van inbraak aangehouden.
Kloetinge - Politie Zeeland heeft maandag om 05.35 uur een verdachte van een inbraak aangehouden in Kloetinge. De verdachte, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden tijdens een zoekslag van de politie naar aanleiding van een melding van inbraak in een woning aan de Tervatenseweg in Kloetinge. De verdachte vluchtte bij het zien van een agent met diensthond die een geurspoor had opgevangen en is vervolgens enkele malen gebeten tijdens zijn vlucht. Uiteindelijk is de 35-jarige man aangehouden in de sloot langs de Kapelseweg. Een fiets met daarin een laptop is aangetroffen nabij de plaats waar de man is aanhouden. Zowel de fiets als de laptop, waarvan inmiddels aangifte van diefstal is gedaan, zijn in beslag genomen. De verdachte is door de politie naar een huisartenpost gebracht voor behandeling.
zo 3 jun -   16:09  
Gewestelijke 112 wedstrijden Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - In het kader van het 90 jarig bestaan van brandweer Wolphaartsdijk is gister de Gewestelijke 112 wedstrijden gehouden. HEt senario: Een vrachtauto ( met chemicalien) wilde de bocht omrijden. Een bestelauto ( vervoer van nucleaire bronnen) moest hiervoor ernstig in zijn ankers. Hierdoor zijn verschillende materialen van het dak geschoven. En kwamen tegen een IBC container aan. Gelukkig ontstond er geen lekkage. Een personenauto die niet meer kon remmen knalde achterop de vrachtauto, de bestuurster raakte bekneld. De brandweerploegen moesten eerst metingen verrichten om te kijken of er geen gevaarlijke stoffen waren vrijgekomen. Dit was echt niet het geval, en konden ze zich op de slachtoffers richten. Al om al was het een geslaagde dag. De uitslag is 1: Meerkerk 2: Goes 3: Katwijk. Deze gaan door naar de volgende ronde. Die wordt gehouden op 23 juni in Zoutelande.
zo 3 jun -   08:39  
Auto doorgereden na dodelijk ongeluk
Auto doorgereden na dodelijk ongeluk Hulst, 03-06-2012 • Van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur is op de Tolweg in Hulst een nog onbekende auto doorgereden nadat een aanrijding was ontstaan met twee fietsers. Een van de fietsers is overleden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en is op zoek naar de doorgereden automobilist. Het ongeval vond plaats op de Tolweg. Dat is een parallelweg van de Absdaalseweg. De fietser, een 46-jarige man uit Stekene (België) overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De tweede fietser is voor nader onderzoek door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zijn letsel is onbekend, maar hij was aanspreekbaar. Uit het eerste politieonderzoek is gebleken dat het een personenauto betreft, merk Alpha Romeo, bouwjaar 2005-2006, kleur donker metallic blauw is. Het voertuig verloor een buitenspiegel en minimaal één ruit werd vernield. Getuigen die weten waar de auto vandaan komt, of die op een andere manier getuige zijn geweest, worden verzocht zich te melden via telefoonnummer 0900-8844, anoniem 0800-7000 of op het politiebureau in Hulst.
Gemaakt door: 112zeeland
za 2 jun -   16:43  
Aanhouding voor vernieling ruit, 's Gravenpolder
's Gravenpolder - Vrijdag rond 23.30 uur is in de Lavendelstraat in 's Gravenpolder een 46-jarige vrouw uit die plaats aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit van een voordeur aldaar. De vrouw is verhoord en ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 2 jun -   16:43  
Aanhouding voor drugsbezit, Terneuzen
Terneuzen - Zaterdag rond 02.00 uur is op het Huizingaplein in Terneuzen een 28-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van 2.5 gr. verdovende middelen en is na verhoor op het bureau heengezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 jun -   20:10  
containerbrand in Zaamslag
Zaamslag - De brandweer van Zaamslag. heeft donderdagavond in Zaamslag een felle brand in een bouwcontainer geblust. De brand werd rond 17.50 uur ontdekt bij de gymzaal aan de Sportlaan. Bij aankomt van de brandweer stond de container volledig in brand. Deze heeft de brand geblust. De gymzaal heeft mogelijk lichte rook en roetschade opgelopen door de brand. Brandweer rukte uit met de TS 5639 post zaamslag
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 jun -   20:06  
Lugubere vondst in binnenstad Zierikzee
Zierikzee - In de binnenstad van Zierikzee zijn in de afgelopen dagen twee vreemde vondsten gedaan door omwonenden. De vondsten zijn gemeld via 144 (dierenpolitie) en betreffen gecoupeerde staarten die mogelijk afkomstig zijn van honden. Een eventueel ras is niet bekend. Het zijn allebei grijskleurige staartjes en ze zijn gevonden in de Houwersweg en de Steiltjesstraat in Zierikzee. Mochten er mensen zijn die weten waar de staartjes vandaan komen, of die op een andere manier getuige zijn geweest, worden zij verzocht zich te melden via het telefoonnummer van de dierenpolitie: 144.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 jun -   19:51  
steekincident in Axel
Axel - Diefstal met geweld, Axel Donderdagavond om ongeveer 21.30 uur kwam er een melding binnen bij de Meldkamer van Politie Zeeland dat er in een woning in Axel een steekincident had plaatsgevonden. Agenten van Politie Zeeland zijn meteen ter plaatse gegaan en werden direct aangesproken door een getuige van het incident. Zij troffen buiten de woning inderdaad bloedsporen aan, daarom werd door hen aangebeld en op de ramen geklopt. De bewoner, die tevens slachtoffer zou zijn, deed niet open. Omdat de agenten vermoedden dat de man mogelijk in levensgevaar zou kunnen zijn, hebben ze de deur van de woning ingetrapt en zijn ze naar binnen gegaan. In de woning aan de Vincent van Goghstraat in Axel werd niemand aangetroffen. De technische recherche is direct ter plaatse geroepen om sporen af te nemen in en om de woning. De woning is afgezet met politielint. Intussen zijn andere agenten op zoek gegaan naar het slachtoffer èn de verdachte. De personalia van de verdachte waren uit onderzoek bekend geworden en de 24-jarige man uit Axel is om ongeveer 23.15 uur aangehouden in een woning in Axel. Hij is overgebracht naar het politiebureau en later naar een politiecel in Torentijd. Daar bleek dat de verdachte tijdens een autorit even tevoren ook nog een verkeerspaaltje had geraakt. Hierbij is schade ontstaan. Hij heeft een blaastest moeten afleggen en blies 815 ug/l. Dit is bijna vier keer zoveel als is toegestaan en daarom is het rijbewijs van de Axelaar ingevorderd door de agenten. Enige tijd later werd ook het 50-jarige slachtoffer door agenten aangetroffen in een café in Axel. Hij is door agenten naar de huisartsenpost gebracht en daar zijn steekwonden aan zijn arm door artsen behandeld. Hierna kon de man weer huiswaarts keren. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van diefstal van geld door de verdachte en van het feit dat hij door hem is gestoken. De vermoedelijke oorzaak van de steekpartij is een ruzie over geld, tussen het slachtoffer en de verdachte. Die ruzie is op een dusdanige manier uit de hand gelopen dat de verdachte nu vast zit en het slachtoffer gewond naar de huisartsenpost is gebracht. Inmiddels zijn al getuigen gehoord door agenten van Politie Zeeland en is het onderzoek in volle gang.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 jun -   19:46  
Ingebroken in school, Ellemeet
Ellemeet - Tussen 30 mei 13.00 uur en 31 mei 08.00 uur is ingebroken in een school in Ellemeet. Het is niet bekend hoe de dader(s) is/zijn binnengekomen. Er werden 3 laptops en een beeldscherm weggenomen uit de school.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 jun -   19:45  
Winkeldievegge aangehouden, Middelburg
Middelburg - Donderdagavond omstreeks 20.45 uur werd een 41-jarige Middelburgse aangehouden in een winkel aan de Lange Geere in Middelburg. De vrouw had twee paar slippers weggenomen en deze niet af willen rekenen. Toen zij de alarmpoortjes passeerde, gingen deze af. De vrouw is aangehouden door een medewerker van de winkel en overgedragen aan de Zeeuwse politie. De slippers zijn weer teruggegeven aan de winkel en de vrouw is meegenomen naar het bureau. Hier werd zij gehoord en bekende de diefstal. Er is proces-verbaal opgemaakt en tegen 23.00 uur is de vrouw weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 jun -   19:44  
Onbekende schade aan tolpoort, Borssele
Borssele - Vrijdagochtend omstreeks 05.30 uur meldden medewerkers van de Westerscheldetunnel dat een automobilist één van de slagbomen 'eruit had gereden'. Kennelijk kon de 26-jarige man uit Hilversum zijn toegang niet betalen. Hij wilde toch door en liet zijn rijbewijs achter en reed hierna door de (dichte) slagboom. Door diverse politieauto's van de Zeeuwse politie is post gevat langs de A58 en ter hoogte van Waarde werd de personenauto waargenomen door agenten. Deze konden de man om 05.45 uur bij de afslag Rilland aanhouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en is daar gehoord vanwege de vernieling. Het is nog niet duidelijk of er schade is ontstaan aan de slagboom.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 jun -   19:43  
Te hard, rijbewijs kwijt, Kortgene
Kortgene - Donderdagmiddag om ongeveer 14.45 uur is een 33-jarige automobilist uit Burgh-Haamstede staandegehouden door agenten van Politie Zeeland. De man reed over de Oost-Westweg nabij Kortgene. De agenten zagen dat hij daar tot twee keer toe andere voertuigen inhaalde over de dubbele doorgetrokken streep. Ook constateerden zij dat de man 157 km/u reed terwijl daar ter plaatse 100 km/u is toegestaan. De agenten hielden de man staande en confronteerden hem met hun bevindingen. Zij namen het rijbewijs van de man in, omdat hij meer dan 50 km te hard had gereden. Voor deze snelheid krijgt de man ook nog een proces-verbaal, evenals voor het inhalen waar dat niet is toegestaan. Hiervoor krijgt hij een boete van €220,-. Over het rijbewijs beslist de officier van justitie verder.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 jun -   19:42  
Blikje bier gestolen en in verzekering, Terneuzen
Terneuzen - Donderdagavond omstreeks 19.15 uur is een 44-jarige Terneuzenaar aangehouden door beveiligers van de C1000 in Terneuzen. De man bleek een blikje bier gestolen te hebben. Hij is overgedragen aan de Zeeuwse politie die hem meenamen naar het politiebureau. Daar is hij gehoord over het gepleegde feit. Omdat de man bekend staat als veelpleger is hij in verzekering gesteld en duurt het dus nog even voordat hij weer vrij komt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 jun -   19:41  
Golf gestolen, Kattendijke
Kattendijke - Donderdagavond dacht een 53-jarige Belg uit Wetteren een duik te gaan maken nabij de Oude Zeedijk in Kattendijke. Hij parkeerde rond 18.00 uur zijn blauwe VW Golf (met Belgisch kenteken 1-BRF-114) op een parkeerplaats aldaar en ging, samen met een buddy, het water in. Op de parkeerplaats stonden meerdere auto's geparkeerd. Toen zij een klein uurtje later weer boven water kwamen, bleek de auto weg te zijn. De eigenaar heeft direct aangifte gedaan bij de Zeeuwse politie. Die heeft de auto direct in het opsporingssysteem gesignaleerd en agenten keken uit naar het voertuig. Ook is een twitterbericht aan meer dan 12.000 volgers verspreid door Politie Zeeland. De Zeeuwse politie hoopt deze diefstal op te lossen en vraagt hierbij mede de hulp van mogelijke getuigen. Mochten er mensen zijn die iets gezien hebben, dan worden zij verzocht zich te melden op het politiebureau in Goes, of te bellen met 0900-8844. Vanuit België kan men bellen met 0031-343-578844.