Selecteer per datum:

do 31 mei -   18:02  
ambulance quad gestolen in vlissingen
Vlissingen - VLISSINGEN - In Vlissingen is in de nacht van woensdag op donderdag een quad gestolen van de medische hulpstichting Medical First Service. Dit is een opleidingscentrum voor EHBO'ers, die in actie komt tijdens evenementen. Het voertuig 34-XD-RTstond geparkeerd in de President Rooseveltlaan voor de woning van een vrijwilliger. Tussen 1.00 en 2.00 uur is het motorvoertuig gestolen. De stichting heeft nu nog maar één quad om in te zetten. Tip Volgens een tip zou donderdagmorgen een quad rondjes hebben gereden in de omgeving van de Paul Krugerstraat en de Scheldestraat. MFS heeft een beloning van 250 euro uitgeloofd voor de gouden tip.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 30 mei -   23:06  
Reddingsboot klaar voor de komende jaren
Zierikzee - Jan B na hermotorisatie en grondige renovatie terug in de vaart Ouwerkerk, de reddingsboot Jan B van de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland is afgelopen woensdagavond weer terug genomen in de vaart door de redders van de Zierikzeese Reddingsbrigade. De afgelopen winter is er door de leden en de medewerkers van De Wolf Maritime Safety hard gewerkt aan de reddingsboot.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 30 mei -   18:22  
Brandweer blust brand bij sportpark
Terneuzen - De brandweer van Terneuzen is dinsdagavond gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Vliegende Vaart in Terneuzen bij sportpark Vliegende Vaert.Rond 21:50 werd het blusvoertuig zonder spoed ter plaatse gestuurd.Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek er een stapeltje hout in de brand te staan.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 30 mei -   18:21  
Aanrijding in Sint Jansteen
Sint Jansteen - Op de kruising van de Verrekijker en Heerlijkheid in Sint Jansteen raakte dinsdag rond 17.00 uur een vrouw gewond.Een 22-jarige automobiliste sloeg rechtsaf de Heerlijkheid in en liet een 47-jarige vrouw op een bromfiets, die rechtdoor over fietspad reed, niet voorgaan.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 30 mei -   18:19  
Drie inbraken op Walcheren
Middelburg - Dinsdag tussen 05.00 en 19.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Gerstakker in Arnemuiden. Er werd een deur geforceerd en binnen werden kasten doorzocht. Uit de woning werden sieraden, afstandsbedieningen en enkele tientallen euro's gestolen. Tussen zaterdag 18.00 en dinsdag 17.00 uur werd een poging gedaan om in te breken in een woning in de Pinksterbloemlaan in Arnemuiden. Een deur en een raamkozijn raakten hierbij beschadigd.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 30 mei -   18:18  
Man krijgt rijverbod
Axel - Een 28-jarige automobilist uit Axel kreeg dinsdag rind 23.00 uur op de Kanaalkade in zijn woonplaats een rijverbod van 2 uur.De man, een beginnend bestuurder, trok de aandacht van de agenten omdat hij door Axel reed met een oranje zwaailicht op zijn auto.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 30 mei -   18:15  
Auto's bekrast in Vlissingen
Vlissingen - In de Vlissingse wijk Bossenburg worden de laatste weken veel auto's met een scherp voorwerp bekrast.De politie vernam van de gedupeerden dat er gedurende deze periode in Blikkenburg tenminste 6 auto's bekrast waren en maandag werd een personenauto in Sterkenburg bekrast.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 30 mei -   18:13  
Tasje met medicijnen achtergelaten
Vlissingen - Op het strand aan de Oranjedijk in Vlissingen, ter hoogte van de molen, is dinsdagmiddag een tasje met medicijnen achtergelaten.De eigenaar heeft het strand rond 15.00 uur verlaten en heeft een zwart lederen herentasje met inhoud laten liggen.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 30 mei -   18:12  
Twee caravans gestolen
Kapelle - In de nacht van dinsdag op woensdag werden van een afgesloten bedrijfsterrein aan de Rijksweg in Kapelle twee toercaravans gestolen.De toegang tot het bedrijfsterrein werd geforceerd.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 30 mei -   18:11  
Man valt met fiets, Biggekerke
Biggekerke - Vanmorgen is door nog onbekende oorzaak een man ten val gekomen met zijn fiets op de Hogelandseweg in Biggekerke.De 28-jarige man uit Westkapelle sloeg over de kop en viel.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 30 mei -   18:10  
Twee hennepkwekerijen ontmanteld
Middelburg - Politie Zeeland heeft vandaag een hennepkwekerij aangetroffen in de Frederik Hendrikstraat in Lamswaarde en één in het Meulenpad in Vogelwaarde.De kwekerij in Lamswaarde omvatte 26 planten welke zijn aangetroffen in een tuinkas.
Gemaakt door: 112zeeland
di 29 mei -   19:17  
Aanhouding, Axel
Axel - Dinsdag rond 07.00 uur is in een woning in de Troelstralaan in Axel een 32-jarige vrouw uit Wondelgem (B) aangehouden op verdenking van het toebrengen van letsel aan een 54-jarige man uit Axel. De vrouw heeft, tijdens een ruzie in een horecapand in die plaats, met een scherp voorwerp de man verwond. Hij moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. De vrouw is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 29 mei -   19:16  
Harddrugs in bezit, Domburg
Domburg - Dinsdag rond 03.00 uur is tijdens een verkeerscontrole een 32-jarige Vlissinger in Domburg aangehouden. Agenten troffen in zijn voertuig een aanzienlijke hoeveelheid XTC-pillen en cocaine aan. De man deed vrijwillig afstand van de verdovende middelen en hij is ingesloten.
Gemaakt door: Tommieboy
di 29 mei -   14:53  
Klopjacht in België op Nederlander
Moerbeke (België) - De Nederlander die zaterdagavond laat in het Belgische Moerbeke, net over de grens bij Koewacht (Zeeuws Vlaanderen), zijn broer en schoonzus neerstak, is nog steeds voortvluchtig. De politie zoekt nog met alle macht naar de man.
Gemaakt door: Krukeltje
di 29 mei -   10:13  
Ongeval monsterweg Borssele
Borssele - Vanmorgen rond 8.00 vond op de Monsterweg in Borssele een ongeval plaats tussen een fietster en een scooter. Het ongeval vond plaats op het fietspad ter hoogte van de Sint Anthoniedijk ( bij cafe het Klompekot). Twee ambu´s en de traumaheli gingen ter plaatse.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 28 mei -   19:37  
Vier gewonden bij ongeval in Ellemeet
Ellemeet - Bij een ongeval in Ellemeet zijn maandagmiddag 4 gewonden gevallen. Door nog onbekende oorzaak raakte rond 15:00 uur een personenauto van de weg en belande in een naastgelegen sloot. 4 ambulances, een traumahelikopter en twee brandweervoertuigen werden gelijk naar het ongeval aan de Kuijerdamseweg gestuurd. Een van de slachtoffers is onder begeleiding van de arts uit de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.
ma 28 mei -   18:40  
Auto in de sloot.
Zierikzee - Aan de Nieuwe Koolweg in Zierikzee, is om 15:11 te hoogte van het tankstatio Texaco twee auto's met elkaar in botsing gekomen, waarvan 1 de macht over het stuur verloor en in de gracht terecht kwam. De betrokkenen werden al snel geholpen door omstanders en de HAP die op weg was naar zijn werk, verleende eerste hulp. Er werd onlangs een ambulance gealarmeerd uit Goes, waarop ook een ambulance uit Terneuzen werd opgeroepen vanwege de grote drukte. Om 15:31 werd de brandweer opgeroepen ter assistentie. Drie personen zijn gewond geraakt, volgens de politie hebben ze neklachten.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 28 mei -   17:09  
Neergestort vliegtuig gevonden
Vliegveld Zeeland - Het vliegtuigje dat een paar uur vermist is geweest, is gevonden. De Kustwacht heeft het wrak op land ontdekt ten westen van de Tweede Maasvlakte. Er waren vier mensen aan boord. Twee volwassenen en twee tieners, zijn zwaargewond overgebracht naar ziekenhuizen in Den Haag en Rotterdam. Het is nog niet bekend hoe zij eraan toe zijn. Met een helikopter worden reddingswerkers ter plekke gebracht. De luchtverkeersleiding verloor iets na 12.00 uur het contact met de eenmotorige Cessna, dat op weg was van Zeeland Airport in Arnemuiden naar Rotterdam The Hague Airport. Het toestel is vermoedelijk in problemen gekomen door plotseling opkomende zeemist. De Kustwacht zoekt met meerdere boten en er is ook een boot van de Havendienst Rotterdam ingezet. De dikke mist bemoeilijkte de zoekactie, zegt een woordvoerder.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 28 mei -   14:21  
Vliegtuig neergestort boven Maasvlakte
Vliegveld Zeeland - Boven de Tweede Maasvlakte wordt een vliegtuigje vermist. Het gaat om een eenmotorige Cessna. De kustwacht is een grote zoekactie gestart.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 27 mei -   22:13  
ongeval Oesterdam
Oesterdam - Bij een ongeval op de Oesterdam is zondag rond 14.30 uur een motorrijder om het leven gekomen. Het gaaat om een 31-jarige man uit het Belgische Oostmalle. Door onbekende oorzaak raakte hij een verkeersbord en kwam hij verderop met zijn motor in een sloot tot stilstand. Voorbijgangers waren gelijk gestart met reanimatie. Naast de brandweer en twee ambulances kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. Maar hulp mocht niet meer baten. Het Team Verkeers Ongevallen Analyse van de politie heeft de plaats van het ongeval onderzocht. Tijdens het onderzoek was de Oesterdam afgesloten voor al het verkeer.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 mei -   19:35  
Jonge vrouw mishandeld in Renesse
Renesse - Zondag is rond 04.00 uur een jonge vrouw mishandeld in de Constantijnweg in Renesse. De 18-jarige vrouw zag rond bovengenoemd tijdstip een jonge man in een deel van de woning staan. De man begon haar te mishandelen en rende na enige tijd weg. Na een zoekslag is de de jonge man, een 19 jarige Duister, aangehouden door de politie. De politie heeft deze zaak in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 mei -   19:33  
Politie stabiliseert situatie op veerboot Breskens-Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft zaterdagavond een grimmige situatie onder controle gehouden op de veerboot van Breskens naar Vlissingen. Een 60-tal personen, voornamelijk bezoekers van een voetbaltournooi in Breskens, gedroeg zich recalcitrant en raakten met elkaar in gevecht op de veerboot. Door ingrijpen van de politie en de KLPD is de vechtpartij gestopt. Hierna heeft de politie busvervoer geregeld voor de groep en heeft deze onder begeleiding naar Arnemuiden gebracht. Een 44-jarige man uit Arnemuiden is aangehouden omdat hij geen gehoor gaf aan een vordering van de politie. De man is naar Torentijd gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 27 mei -   19:06  
Jeugdbrandweer Vlissingen weer succesvol.
Vlissingen - Weer heeft een groep van de Vlissingse Jeugdbrandweer zich geplaatst voor de halve finale. Afgelopen zaterdag is de juniorenploeg, van 11 t/m 15 jaar, in Helmond 3e geworden tijdens de selectiewedstrijden.
Gemaakt door: Krukeltje
zo 27 mei -   11:52  
Ongeval bij vliegveld midden-zeeland arnemuiden
Vanmorgen rond 11.00 vond een ongeval plaats op de Calandweg te Arnemuiden. Een persoon ligt op het parkeerterrein van het luchtvaartmuseum. Betreft mogelijk een motorongeval.
Gemaakt door: Tommieboy
za 26 mei -   21:05  
Dode bij aanvaring op Westerschelde
Breskens - Een zeeman is zaterdag om het leven gekomen, toen een vrachtschip een noodstop moest maken op de Westerschelde om een aanvaring te voorkomen.
Gemaakt door: kees wesdorp
za 26 mei -   18:43  
Autobrand Rilland
Rilland - Vrijdag na middernacht kreeg de post van Rilland een melding binnen voor een autobrand. Ter hoogte van de carpoolplaats, afslag oesterdam.Ter plaatse sloegen de vlammen uit het voertuig de brandweer heeft het voertuig geblust. Het voertuig is vermoedelijk afkomstig van diefstal en daarna in brand gestoken.de politie onderzoekt de zaak. Firma van hoek heeft de auto geborgen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 26 mei -   16:34  
Brandweer controleert EK-versiering
Zeeland - De brandweer gaat vóór en tijdens het EK Voetbal versieringen in straten controleren op brandveiligheid. Dat meldt de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR). Volgens de NVBR ontstaan er door de versieringen gevaarlijke situaties. "Veel gevels worden volgehangen met bijvoorbeeld oranje zeilen en vlaggetjes die in de meeste gevallen niet brandvertragend zijn. Als dat in brand vliegt, is de situatie niet te overzien." Verantwoordelijk Daarom raadt de vereniging aan versiering op minimaal 50 centimeter afstand van spotjes en andere apparaten te hangen, waarvan de temperatuur kan oplopen. Ook mogen de straten niet geblokkeerd worden. "Burgers zijn zelf verantwoordelijk voor een brandveilige omgeving en ook voor de aanrijroutes van hulpdiensten", aldus de NVBR. De brandweer gaat de oranjeversiering ook controleren bij cafés en clubhuizen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mei -   23:08  
Postzakken in water gevonden, Hulst
Hulst - Vrijdagochtend kwam bij de politie in Hulst een melding dat in het water van de Zandput in de Zoutestraat in Hulst postzakken, gevuld met post, lagen. De politie trof ter plaatse twee met post gevulde zakken van een Nederlandse postbesteldienst aan. Deze natte post is naar een depot van deze besteldienst gebracht. Daar wordt alles gedroogd, ook wordt onderzocht hoe de post in het water is terechtgekomen. Het personeel van postbezorgdiensten mag geen post openmaken, maar als na droging het adres nog leesbaar is, wordt de post alsnog bij de geadresseerden bezorgd. Het gaat voornamelijk om postbescheiden voor bewoners van de omgeving Zoutestraat / Moerschansstraat in Hulst.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mei -   19:37  
Aanrijding bij Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Vrijdag even na 12.00 uur vond op de N59 bij Nieuwerkerk een aanrijding plaats. Ter plaatse stond het verkeer te wachten voor de verkeerslichten. Een 38-jarige man had dit te laat in de gaten en botste op de achterste auto van de rij met daarin een 58-jarige vrouw. Beiden zijn afkomstig uit de gemeente Schouwen-Duiveland. Ze zijn allebei ter observatie naar het ziekenhuis vervoerd. De weg was enige tijd afgezet.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mei -   19:36  
Aanrijding in Goes
Goes - Op de kruising Oranjeweg / Patijnweg in Goes ontstond donderdag rond 17.00 uur een aanrijding. Bij aanrijding waren drie personenauto's betrokken die vanuit de richting van de Van de Spiegelstraat naar de Patijnweg reden. Een 56-jarige man uit Goes moest remmen voor stilstaand verkeer op de Patijnweg. Een achter hem rijdende 20-jarige man uit Yerseke remde ook, maar een 26-jarige man, die achter hem reed, kon niet tijdig stoppen. Alle voertuigen kwamen met elkaar in botsing en raakten beschadigd. De twee Goese automobilisten van 20 en 56 jaar liepen nekklachten op. Nadat ze door het ambulancepersoneel onderzocht waren is de 20-jarige Goesenaar voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Door de brandweer is het wegdek gereinigd vanwege lekkage van koelvloeistof. Het overige verkeer, dat vertraging opliep, is enige tijd door agenten geregeld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mei -   19:28  
de jeugdbrandweer Middelburg heeft plaats voor nieuwe leden
Middelburg - Ben jij tussen de 11 en 16 jaar? Niet vies van aanpakken? Lijkt de brandweer je wel wat? Dan is de jeugdbrandweer Middelburg echt iets voor jou! De jeugdbrandweer Middelburg oefent elke vrijdagavond op de kazerne Stromenweg. De jeugdleden leren hoe je brand moet bestrijden, hoe je werkt in een team en alles wat je nodig hebt om later echte branden te kunnen blussen. Maar, we doen nog veel meer! Wedstrijden, jeugdkamp, collecteren en demonstraties geven bijvoorbeeld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mei -   13:40  
Controle Grevelingendam, Bruinisse
Bruinisse - Tussen donderdagmiddag 13.30 uur en donderdagavond 23.00 uur vond er op de Grevelingendam in Bruinisse, in samenwerking met de Belastingdienst, de douane en de KLPD, een verkeerscontrole plaats. Bij de controle zijn er in de middaguren 5200 voertuigen gecontroleerd; in de avonduren waren dat er 2467. Door de politie zijn bekeuringen uitgeschreven voor de volgende zaken: 1x te donkere ruiten 2x niet bij hebben van het rijbewijs 1x verlopen APK 2x geen geldige verzekering 1x inhalen over de dubbele doorgetrokken streep Eén bestuurder had nog een openstaande boete. Deze werd direct afgerekend. Twee bestuurders bleken te veel te hebben gedronken. Tegen één van hen is proces-verbaal opgemaakt (de andere bestuurder blies beneden de grens). Eén auto is in beslag genomen en afgesleept omdat het voertuig niet verzekerd was. Eén bestuurder kreeg een waarschuwing voor belediging Door de belastingdienst zijn vijf auto's afgesleept. Ter plaatse is een bedrag van 3427 euro direct afgerekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mei -   12:00  
Politie zoekt getuigen incident Kapelle
Kapelle - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een voorval dat plaatsvond op 24 mei op de Postweg in Kapelle rond 08.00 uur. Vier jongens, 12, 13 en 14 jaar en afkomstig uit de gemeente Reimerswaal, fietsten over de Postweg toen er een tegenligger aankwam. De tegenligger, een man, gaf één van de jongens een klap waarna een vechtpartij ontstond. Het signalement van de man luidt: Ongeveer 40 jaar oud en 1,75 m lang. Kort zwart gemillimeterd haar. Gekleed in sportkleding en bergschoenen waarbij de sokken over de broek werden gedragen. Hij reed op een zwarte mountainbike met zwarte bagagekist De politie verzoekt getuigen zich te melden op het politiebureau of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 25 mei -   11:49  
Reddingsbrigade waarschuwt voor koudwater
Domburg - Reddingsbrigades in Nederland verwachten dat veel mensen aankomend Pinksterweekend aan of op het water zullen doorbrengen vanwege de gunstige weersverwachting. De Reddingsbrigade waarschuwt mensen daarom voor de lage temperatuur van het water. Op veel plaatsen ligt die nog maar rond de 11-12 graden. Hierdoor liggen de risico’s van kramp en onderkoeling op de loer. Door die verschijnselen kunnen mensen snel in de problemen komen in het water.
Gemaakt door: kees wesdorp
do 24 mei -   16:49  
woningbrand goes
goes - De brandweer van Goes is donderdagmiddag uitgerukt voor een woningbrand in Goes.Rond 16.00 uur werd de brand opgemerkt in een woning aan de Lijnbaan.De alarmcentrale stuurde daarop het blusvoertuig en de ladderwagen van Goes met spoed ter plaatse.Bij aankomst bleek er nog iemand boven te zitten, deze is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijdt. De brandweer heeft met een straal hoge druk de brand gedoofd. De woning heeft door de brand schade opgelopen.Twee personen zijn ter plaatse behandeld door ambulance personeel. De brandweer heeft de woning geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend
wo 23 mei -   18:01  
Fietser gevallen en overleden in Middelburg
Fietser gevallen en overleden in Middelburg Middelburg, 23-05-2012 • Op de Seisweg in Middelburg is woensdag tegen 10.00 uur een 94-jarige Middelburgse fietser ten val gekomen en overleden. Politie en ambulance kwamen ter plaatse en de man werd nog gereanimeerd, dit mocht echter niet meer baten. De man is ter plekke overleden. Uit onderzoek van het Verkeers Ongevallen Analyseteam kwam vast te staan dat het een verkeersongeval betrof waarbij geen derden waren betrokken.
Gemaakt door: 112zeeland
di 22 mei -   23:31  
meer betrokkenheid bij woninginbraken!
zeeland - Vanaf vandaag (dinsdag) informeren we de bevolking meer bij woninginbraken. We hopen dat getuigen ons meer gaan helpen bij het oplossen ervan. Ook hopen we dat huisbezitters meer preventieve maatregelen gaan treffen. De laatste jaren is het aantal woninginbraken met 70 procent gestegen (van 800 in 2006 naar 1350 in 2011). Een andere ontwikkeling is dat de communicatie van Politie Zeeland via nieuwe en social media directer gericht wordt op de burger naast de pers. Vanwege deze twee redenen heeft Politie Zeeland besloten om de communicatiestrategie rondom woninginbraken te veranderen. Zo spoedig mogelijk na een woninginbraak wordt ‘communiceren tenzij’ het uitgangspunt. We doen dit middels Twitter, nieuwsberichten op de website politie.nl/zeeland en persberichten. Een extra mogelijkheid tijdens een heterdaadsituatie is de inzet van Burgernet, ondersteund met Twitterberichten. Hierbij betrekken we onmiddellijk mensen in de omgeving van de inbraak en 'organiseren' we extra ogen en oren. Hoewel we hierdoor meer berichten gaan verspreiden, denken we niet dat er een stortvloed aan berichten en informatie wordt verspreid. Tijdens de start communiceren we nog niet over pogingen tot inbraak en inbraken in vakantiewoningen. Herkent u een verdachte situatie of heeft u mogelijk informatie na een inbraak, bel dan met de politie: 0900-8844 of anoniem 0800-7000.
Gemaakt door: 112zeeland
di 22 mei -   23:26  
Dodelijke aanrijding bij Rilland
Rilland - Op de Oude Rijksweg bij Rilland, op de rijbaan richting Brabant, vond dinsdag even voor 18.00 uur een dodelijk verkeersongeval plaats. Op dit moment is bekend dat een motor in botsing kwam met een personenauto. De motorrijder is hierbij om het leven gekomen. Diverse hulpverleners, waaronder de brandweer, omdat er brand ontstond, kwamen ter plaatse. De traumaheli die was opgeroepen is vanwege de dodelijke afloop niet meer ter plaatse geweest. Het Verkeer Ongevallen Analyseteam doet onderzoek. De Oude Rijksweg is tussen de Oesterdam en Brabant aan beide zijden afgesloten. Deze afsluiting zal zeker nog enkele uren duren. De oorzaak van de aanrijding is nog niet bekend.
Gemaakt door: Krukeltje
di 22 mei -   00:06  
Grote brand Champignonbedrijf Yerseke
yerseke - Vanavond rond 23.50 is er een grote brand uitgebroken in de bakoven van een champignonbedrijf Scelta aan de Industrieweg te Yerseke. De brandweer van Yerseke, Wemeldinge en Kapelle zijn ter plaatse. Ook de ladderwagen van Goes is ter plaatse.
ma 21 mei -   11:59  
Vuilniswagen ramt verkeerslichten Nieuw-Vlissingseweg
Vlissingen - Vanmorgen heeft rond 8 uur in Vlissingen een Vuilniswagen de stoplichteninstalatie op de Nieuwvlissingse weg omver gereden.
zo 20 mei -   22:53  
buitenbrand Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Om 21.48 uur kreeg de brandweer van Wolphaartsdijk een prio 2 melding voor een buitenbrand bij de schelphoek .Ter plaatse bleek het te gaan om afval wat in brand stond. Na met een hogedrukslang alles te hebben uitgemaakt konden ze weer terug naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 mei -   18:55  
Agressieve man aangehouden, Terneuzen
Terneuzen - In een supermarkt aan de Schuttershofweg is zaterdagmiddag een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Ondanks dat hij een winkelverbod heeft voor de betreffende supermarkt, was hij toch naar binnengegaan. Toen hij daarop werd gewezen werd hij erg agressief. Hij bedreigde het personeel en gaf een medewerker een trap tegen het hoofd. Die liep daardoor een hersenschudding op. De 42-jarige man is ingesloten in Torentijd voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 mei -   18:54  
Diefstal met geweld, Westkapelle
Westkapelle - Op de Zeedijk is zondag rond 13.00 uur een Goesenaar beroofd van zijn foto-apparatuur. Hij was zojuist aan het fotograferen geweest en had zijn camera in zijn fototas gedaan. Toen hij richting de kleine vuurtoren liep over het voet-/fietspad onderaan de dijk, werd hij door een achteropkomende fietser omver geduwd. Zijn tas werd van zijn schouder gerukt. De fietser reed vervolgens hard weg.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 mei -   18:53  
Terneuzenaar aangehouden voor diefstal, Sluiskil
Sluiskil - Door de politie is zaterdag rond 10.15 uur een 39-jarige Terneuzenaar aangehouden op verdenking van diefstal kabels. Agenten zagen hem met een fiets aan de hand lopen op de Lange Blikstraat. Aan het stuur en het zadel hingen diverse electrische kabels. Op de vraag waar hij de kabels vandaan had, vertelde hij dat ze van de vuilnisstortplaats kwamen. Omdat de agenten het niet vertrouwden, hebben ze hem aangehouden. Tijdens transport naar het politiebureau vond hij het nodig een agente te beledigen. De Terneuzenaar is ingesloten in Torentijd voor verder onderzoek. Inmiddels is gebleken dat de electriciteitskabels afkomstig zijn van een bedrijf in Sluiskil. Dit bedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 mei -   15:43  
Woninginbraak, Wemeldinge
Wemeldinge - Tussen zaterdag 17.00 en zondag 08.15 uur is er ingebroken in een woning aan het Zijpe. Na het forceren van een deur werd de woning doorzocht. Of er goederen zijn weggenomen is nog niet duidelijk. Door de politie is ter plaatse een buurtonderzoek gehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 mei -   15:41  
Dronken vrouw ten val met snorfiets, Vlissingen
Vlissingen - Een 44-jarige Vlissingse is in de nacht van zaterdag op zondag ten val gekomen met haar snorfiets. Agenten troffen haar rond 03.15 aan in de berm van de Langeleenweg. Bleek dat ze onder invloed van alcohol, in een bocht was gevallen. Ze had last van haar voet en kon niet overeind komen. Agenten hebben de vrouw meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat ze ruim 4,5 maal teveel alcohol had gedronken, haar bromfietsrijbewijs moest ze inleveren. Een GGD-arts constateerde dat haar voet, als gevolg van de val, vermoedelijk was gebroken. De vrouw is door agenten afgezet bij de Huisartsenpost.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 20 mei -   15:40  
Dronken automobiliste is rijbewijs kwijt
Nieuw en Sint Joosland - Door de politie is vrijdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobiliste uit Middelburg. Omstreeks 20.15 uur die avond was door een getuige melding gedaan dat, ter hoogte van Nieuw en Sint Joosland, een auto slingerend over de A58 reed. Agenten gingen op de melding af en zagen de auto rijden, richting Goes. De auto was rondom beschadigd en reed met een gangetje van ongeveer 80 km/u. De bestuurster kreeg een stopteken ter hoogte van benzinestation Vliedberg. Ze was zichtbaar onder invloed van alcohol en is overgebracht naar het politiebureau in Goes voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat ze ruim 3,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Haar rijbewijs is ter plaatse ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 mei -   20:19  
Aanrijding op de A58 bij Krabbendijke
Krabbendijke - Op de A58 bij Krabbendijke vond vrijdag tegen 22.30 uur een aanrijding plaats. Een 40-jarige man uit de gemeente Veere reed met zijn auto + aanhangwagen waarop een racemotor stond, over de A58 in de richting van Vlissingen. Hij werd aangereden door een achteropkomende auto. Zijn auto kwam daardoor tegen de middengeleider, de aanhangwagen lag geschaard in de berm. De racemotor en een groot aantal onderdelen, lagen overal rond de aanhangwagen verspreid. De auto die de aanrijding had veroorzaakt stond, zonder bestuurder, enkele tientallen meters verder in de berm. De bestuurder had de plaats van het ongeval verlaten, maar even later meldde getuige van het ongeval dat de man in zijn auto zat. Het bleek een 36-jarige man uit Middelburg te zijn die meer dan 2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedroken. De man moest zijn rijbewijs inleveren. De auto's raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggetakeld.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 mei -   20:18  
Man aangehouden voor mishandeling in Hulst
Hulst - Een 40-jarige man uit de gemeente Hulst is vrijdag om 17.30 uur in zijn woning aangehouden wegens mishandeling van een 40-jarige vrouw uit Antwerpen. De man had haar op de Broodmarkt in Hulst een harde klap tegen het hoofd gegeven waardoor zij het bewustzijn verloor. Zij reden daarna in een auto weg. Deze auto met daarin de gewonde vrouw, werd even later door de politie op de Zeildijk aangetroffen. De ambulance behandelde de vrouw ter plaatse en het bleek dat zij ook letsel aan haar hals, rug en been had opgelopen. De man zat niet meer in de auto. Hij werd later in zijn woning aangehouden en naar Torentijd gebracht. De mishandeling vond plaats in de relationele sfeer.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 mei -   20:18  
Man twee keer aangehouden in Biervliet
Biervliet - Een 31-jarige man uit de gemeente Terneuzen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag twee keer aangehouden op een evenemententerrein aan de Braakmanlaan in Biervliet. De eerste keer gebeurde dit kort na middernacht nadat hij vanwege zijn gedrag was buitengezet door de beveiliging. De man werd door de politie meerdere keren weggestuurd maar kwam telkens terug. Hij werd aangehouden en kreeg een bekeuring. Tegen 02.30 uur was de man terug bij het evenemententerrein en bedreigde een van de agenten die bij zijn eerdere aanhouding betrokken was met een honkbalknuppel. Hij werd 'gepepperd' en voor de tweede keer aangehouden. De man is naar Torentijd gebracht, de honkbalknuppel is in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 19 mei -   20:16  
Auto over de kop, Vlissingen
Vlissingen - Op de Sloebrug in Vlissingen is vrijdag even na 17.00 uur een personenauto over de kop geslagen. De auto kwam daarna, zwaar beschadigd, op de rijbaan van de Sloeweg terecht. De 80-jarige bestuurder uit Oost-Souburg is vermoedelijk onwel geworden. Hij werd geholpen en gestabiliseerd door omstanders en is per ambulance ter observatie naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Of hij letsel door de aanrijding heeft opgelopen is niet bekend. De Sloeweg, Vlissingen uitgaand ter hoogte van de toerit vanaf de Nieuwe Vlissingeseweg, was enige tijd afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 mei -   18:38  
Flessentrekkerij in Goes
Goes - In de Ganzepoortstraat in Goes werd donderdagavond een 28-jarige man uit Huizen aangehouden wegens het niet betalen van een rekening in een horecabedrijf. Hij had voor enkele tientallen euro's gegeten en gedronken en probeerde daarna de horecagelegenheid te verlaten zonder te betalen. Medewerkers waarschuwden daarom de politie en de man werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij voor dit feit in diverse regio's bekend stond. De man zit in Torentijd en is in verzekering gesteld. Hij wordt begin volgende week aan de rechter-commissaris voorgeleid.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 mei -   18:35  
Inbraak in woning in Zierikzee
Zierikzee - In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een woning in de Kokmeeuwstraat in Zierikzee. Er werd een deur geforceerd, voor zover bekend werd er uit de woning niets weggenomen. Enige preventietips van de politie: zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van een keurmerk; sluit ramen en deuren goed af; doe de deur altijd op slot (nacht- of penslot), zelfs als u maar heel even weg bent.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 mei -   18:31  
Fietsenkijkavond Vlissingen week vervroegd
vlissingen - De maandelijkse fietsenkijkavond aan de Marie Curieweg in Ritthem is deze maand een week vervoegd. De fietsenkijkavonden zijn gewoonlijk op de laatste maandag van de maand. Omdat het de laatste maandag van mei 2e Pinksterdag is, wordt deze maand de avond gehouden op maandag 21 mei a.s., een week vroeger dus! Voor de rest blijft alles bij het oude: u kunt tussen 19.00 en 20.00 uur terecht bij de achteringang van garage aan de Marie Curieweg in Ritthem. Voor teruggave van uw fiets is een origineel proces-verbaal van aangifte nodig, neem dit dus mee als u komt kijken.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 18 mei -   18:30  
Teveel gedronken, rijbewijs kwijt, Breskens
Breskens - Een 24-jarige automobilist uit Breskens moest vrijdag omstreeks 00.45 uur in de Mercuriusstraat in zijn woonplaats zijn rijbewijs inleveren. De man, een beginnend bestuurder, had meer dan 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en dat kostte hem zijn rijbewijs.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mei -   22:02  
Aanrijding auto met fietsers, Aardenburg
Aardenburg - Bij een aanrijding tussen een auto en een groepje wielrenners zijn woensdagavond drie fietsers gewond geraakt. Ze zijn alle drie overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge. Eén van hen is opgenomen, de andere twee mochten na behandeling weer naar huis. Het ongeluk gebeurde rond 19.30 uur. Een 29-jarige automobilist uit de gemeente Sluis reed over de Langeweg, richting Draaibrug. Op de t-splitsing met de Jokweg kwam een groepje van 13 Belgische wielrenners van rechts de Langeweg opgedraaid. De automobilist trapte hard op de rem maar kon een aanrijding niet meer voorkomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mei -   22:01  
Politie controleert recreatieverkeer, Kamperland
Kamperland - Op de Oost-Westweg (parkeerplaats Veersegatdam) is woensdag tussen 14.30 en 21.15 uur een grote verkeerscontrole gehouden. Deze controle was met name gericht op het recreatieverkeer en op voertuigen met een aanhangwagen. Tijdens deze controle werden in totaal 45 combinaties gecontroleerd en 10 personenauto's. Hierbij werden de volgende boetes uitgedeeld: 1x niet bezitten van een juiste categorie rijbewijs 1x niet tonen van het rijbewijs 1x het inhalen over een doorgetrokken streep 1x te donker getinte ruiten 1x linker achterlicht defect 1x niet voeren van een kenteken gelijkend op die van het trekkend voertuig 1x rijden met een ingevorderd rijbewijs 1x niet dragen van de autogordel
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mei -   21:51  
redding door reddingboot Koopmansdank
Neeltje Jans - medevac door reddingboot Koopmansdank. Donderdagmorgen om half twaalf werd de KNRM reddingboot Koopmansdank van reddingstation Neeltje Jans, opgeroepen voor een medische evacuatie op de Noordzee. Het was deze week al de tweede maal dat de reddingboot voor een evacuatie werd opgeroepen. Deze keer betrof het de hofmeester van de Noordse Tanker Ek Sky, welke voor anker lag in het anker gebied de Schouwenbank. Zo een 15 mijl NW van het reddingstation. De patiënt had pijn in de borst en benauwdheid. De kapitein van de tanker heeft via het kustwachtcentrum in Den Helder overleg gevoerd met een arts van de Radio Medische Dienst van de KNRM en er werd besloten de man op te halen. De bemanning van Koopmansdank en het ambulance personeel hebben de hofmeester, na onderzoek van boord gehaald en in de gereed staande ambulance op het reddingstation gebracht, voor verder onderzoek in het ziekenhuis.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mei -   21:50  
Motorrijder ten val, Biervliet
Biervliet - Op de Lange Betteweg is donderdagmorgen rond 10.30 uur een motorrijder ten val gekomen. Hij maakte deel uit van een groepje motorrijders die kwam aangereden vanaf de N61. Gekomen bij de kruising met de Lange Betteweg zag hij te laat dat zijn vrienden remden, om deze weg in te rijden. Hij heeft vervolgens te hard met zijn voorrem geremd waardoor hij over de kop is geslagen. De motorrijder is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mei -   21:48  
vermiste meisje uit Hoek is terecht
Hoek - De sinds vrijdag 11 mei jl. vermiste 14-jarige Diana Lemmens uit Hoek, is weer terecht. Ze heeft zich zondagmiddag, in goede gezondheid, gemeld bij de politie in Stadskanaal.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mei -   21:44  
17-Jarige gewond bij eenzijdig ongeval, Aardenburg
Aardenburg - Bij een eenzijdig ongeval in Draaibrug is zondagmiddag een 17-jarige automobilist uit Oostburg gewond geraakt. Hij is met verwondingen aan borst en heup per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge. De 17-jarige bestuurder was, komende uit de richting Aardenburg, bij het nemen van een verkeersremmer geslipt en tegen een geparkeerde bedrijfsbus met aanhanger geklapt. Hij raakte daarbij gewond, zijn passagier een 14-jarige jongen uit Breskens, is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar had geen letsel. Ook de traumaheli is ter plaatse geweest maar die hoefde geen bijstand te verlenen. Saillant detail is dat de 17-jarige jongen pas sinds enkele dagen zijn rijbewijs heeft. Dit is een zogenaamd 2toDrive rijbewijs waarbij tot het 18e levensjaar een op het rijbewijs vermeld 'ervaren' bestuurder naast de jonge bestuurder moet zitten. Dit was nu niet het geval. Hij was zonder toestemming van zijn ouders in de auto gaan rijden. Zijn rijbewijs zal hij nu al moeten inleveren.
Gemaakt door: Krukeltje
do 17 mei -   17:38  
motorjacht overvaren krammersluizen
Om 12.30 uur volgde een melding van de Verkeerscentrale Wemeldinge dat op het Volkerak een motorjacht was overvaren door een binnenvaartschip. Direct zijn door het Kustwachtcentrum de particuliere reddingboot ‘Hellegat’ en de offshore reddinghelikopter gealarmeerd. Ook een politievaartuig is ter plaatse gegaan.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mei -   12:59  
Poging inbraak pinautomaat, Vlissingen
Vlissingen - Vannacht omstreeks 04.25 uur is vermoedelijk geprobeerd om een pinautomaat in het winkelcentrum aan de Papegaaienburg open te breken. De politie onderzoekt dit voorval. Bleek aan de achterzijde van het winkelcentrum, aan de kant van de Nieuwe Zuidbeekseweg, dat enkele meters van de pinautomaat, een gasfles op straat lag. Bij de gasfles lagen enkele spullen die brandden. Brandweer heeft de brand geblust. De politie heeft hierna de omgeving afgezet en forensisch sporenonderzoek verricht. Ook zijn enkele getuigen gehoord. Mocht u meer over deze poging inbraak kunnen vertellen, bel dan de politie 0900-8844 of anoniem 0800-7000.
Gemaakt door: 112zeeland
do 17 mei -   11:06  
75-jarige man in woning overvallen, Heinkenszand
Heinkenszand - Vannacht ontvingen wij omstreeks 03.00 uur een melding van een overval aan de Stationsweg. Omdat het slachtoffer gewond was, ging ook onmiddellijk een ambulance ter plaatse. Bleek dat de 75-jarige bewoner licht gewond was geraakt. De man is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie startte een onderzoek. Zo wordt ter plaatse een sporenonderzoek uitgevoerd. Ook worden getuigen gehoord. Mocht u meer over deze overval kunnen vertellen, bel dan de politie 0900-8844 of anoniem 0800-7000.
do 17 mei -   00:11  
Tieners gearresteerd na tekenen hakenkruis op strand Vlissingen
Vlissingen - Drie tieners zijn Woensdag in de avond opgepakt nadat zei op het strand in Vlissingen meerderen hakenkruisen en beledigde teksten hadden geschreven.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 16 mei -   11:42  
Hennepkwekerij ontruimd
Middelburg - In de Hoogstraat nabij het centrum van Middelburg is woensdagochtend een wietkwekerij ontmanteld. De gevonden kwekerij was gevestigd boven café De Schuur in een huurwoning. De wietplantage is ontmanteld. Het ging hier om circa 80 tot 100 planten. Alle apparatuur om te kweken zal worden vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 15 mei -   22:52  
Winkeldief aangehouden, Middelburg
Middelburg - In een winkel aan de Mortiereboulevard in Middelburg is dinsdagmiddag een winkeldief aangehouden door een medewerker. De 24-jarige man uit Almere had in de winkel een demo MP3-speler van een stelling afgehaald en had deze in zijn zak gestoken.
Gemaakt door: 112zeeland
di 15 mei -   19:23  
Rijden onder invloed, Vlissingen
Vlissingen - Door de politie is maandagavond rond 21.15 uur een 24-jarige automobilist uit Vlissingen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen tijdens surveillance een auto te voorschijn komen uit het fietstunneltje onder de Sloeweg. De auto maakte een rondje over een parkeerplaats en ging toen terug het fietstunneltje in richting Bossenburgh. De agenten gingen er achteraan en zetten de automobilist aan de kant. Bleek te gaan om een 24-jarige Vlissinger die onder invloed van alcohol was. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Hij blies 355 ug/l, terwijl voor hem als beginnend bestuurder slechts 88 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 350 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Omdat hij zijn rijbewijs niet bij zich had, werd hem tot vijf maal toe de mogelijkheid geboden dit door iemand te laten brengen. Hieraan gaf hij geen gehoor dus werd zijn auto als onderpand weggesleept. Na betaling van de sleep- en bewaarkosten en inlevering van zijn rijbewijs krijgt hij die weer terug.
Gemaakt door: 112zeeland
di 15 mei -   19:22  
Automobilist rijdt gevaarlijk over A58, Goes
Goes - Bij de politie werd maandag rond 23.30 uur melding gedaan van een auto die op de A58 de hele weg nodig had en af en toe naast de weg belandde. De melding werd gedaan door een andere weggebruiker die achter de betreffende auto reed en met de alarmverlichting aan het overige verkeer waarschuwde. Agenten gingen op de melding af en zagen de auto, met een snelheid van ongeveer 80 km/u, van links naar rechts rijden over beide rijbanen. Ook reed de auto diverse malen in de berm. Omdat de bestuurder niet reageerde op een stopteken, werd de blauwe lamp op de politieauto aangezet om zo achteropkomend verkeer te waarschuwen. De automobilist reageerde nog steeds niet en bleef met een gangetje van 60 a 80 km/u doorrijden. Uiteindelijk zagen twee andere politieauto's kans voor het voertuig uit te rijden en zo de bestuurder te laten stoppen ter hoogte van Nieuw en St. Joosland. De bestuurder, een 21-jarige man uit Bergen op Zoom, is ter plaatse aangehouden. Hij was zichtbaar onder invloed, mogelijk van verdovende middelen. De man is ingesloten in Torentijd voor verder onderzoek. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
ma 14 mei -   20:30  
Binnenbrand in Middelburg
Middelburg - Maandagavond 14 mei kwam er rond half 8 een melding binnen bij de alarmcentrale voor een binnenbrand aan de Veersesingel in Middelburg. Hierop werden direct de tankautospuit van Rooseveldlaan en de ladderwagen van Stromenweg opgeroepen om met spoed ter plaatse te gaan. Ook werden er twee politievoertuigen ter plaatse gevraagd. Toen de eerste voertuig van de brandweer arriveerde bleek het te gaan om een brandje in de keuken. De brandweer heeft het vuur geblust en de woning met een warmtebeeldcamera onderzocht op meer mogelijk aanwezige vuurhaarden, dit bleek gelukkig niet het geval te zijn. Hierna heeft de brandweer de woning geventileerd met een ventilator om de rook uit de woning te blazen. De opgeroepen ladderwagen van de brandweer hoefde niet ingezet te worden maar is wel ter plaatse gekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mei -   20:26  
Aanrijding motor/fiets, Hulst
Hulst - Maandagmiddag om ongeveer 15.30 uur vond er een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een fietser. Beiden reden op de Zoutestraat in Hulst. De motorrijder kwam vanuit de richting Graauw en de fietser kwam vanuit de richting Hulst-centrum. Ter hoogte van de Truffinoweg sloeg de 13-jarige fietser uit de gemeente Hulst plotseling linksaf. De 56-jarige motorrijder uit dezelfde gemeente moest vol in de remmen, kon de fietser net ontwijken, maar kwam zelf ten val en brak hierbij zijn sleutelbeen. De fietser is er met de schrik vanaf gekomen, maar de motorrijder moest met de ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht. Zijn motor is beschadigd. Agenten van de Zeeuwse politie kwamen ter plaatse en hebben een getuige van het ongeluk gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mei -   20:25  
Aandacht voor 'grooming' bij Opsporing Verzocht
Dinsdagavond 15 mei besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan het fenomeen 'grooming'. Grooming is een manier waarop volwassenen kinderen benaderen via zogenaamde chatboxen en dan hun vertrouwen proberen te winnen. Als dit, na één of meerdere chatsessies, is gelukt, zullen ze het kind tot seksueel of onzedelijk gedrag proberen aan te zetten. De dader zal de opgenomen beelden vervolgens gebruiken als chantagemiddel. In Opsporing Verzocht van dinsdag 15 mei a.s. wordt het verhaal van twee pubers (een jongen van 13 en een meisje van 16) verteld. Zij kregen allebei te maken met een internetpedofiel. In het geval van het meisje deed ene 'Hans' zich voor als 19-jarige. Nadat 'Hans' was aangehouden, bleek hij een 70-jarige man te zijn die in het bezit was van een grote hoeveelheid kinderporno. In de zaak van de 13-jarige jongen is eveneens een aanhouding verricht. De politie zoekt nog naar meer slachtoffers van deze verdachte. Opsporing Verzocht wordt op dinsdagavond uitgezonden tussen 21.30 en 22.15 uur op Nederland 1. Op woensdag 16 mei wordt het programma integraal herhaald op Nederland 2 om 11.00 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mei -   20:24  
Auto te water, Goes
Goes - Op de Westhavendijk in Goes is maandagmorgen rond 08.45 uur een auto het kanaal ingereden. Door een getuige werd aan Politie Zeeland gemeld dat er vermoedelijk geen personen in de auto zaten, maar toch is de brandweer opgeroepen en zij zijn met een duikploeg gaan zoeken. In het water werd gelukkig niemand aangetroffen. Door het kenteken na te trekken kwam de politie uit bij de Vlissingse eigenaar van het voertuig. Die werd gebeld en later zijn agenten van Politie Zeeland bij hem aan de deur geweest. Niemand werd thuis aangetroffen, maar dat kwam, bleek later, omdat de eigenaar van de auto aan het werk was in Goes. De auto is uit het water gehaald door een takelbedrijf en overgebracht naar het takelbedrijf om daar onderzocht te worden. Het is niet bekend waardoor de auto het water in is gereden, hij stond namelijk netjes op de handrem.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mei -   20:23  
Eenzijdig ongeval, Rilland
Rilland - Op de A58 ter hoogte van Rilland is maandag rond 05.00 uur een 18-jarige automobilist uit Krabbendijke in de slip geraakt. Hij was met zijn auto in de berm geraakt en begon te slippen. Vervolgens is hij tegen de middenberm gereden. De rechterzijkant van de auto raakte flink beschadigd. De bestuurder bleef ongedeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mei -   20:22  
Eenzijdig ongeval, Middelburg
Op de Havenpoortweg is maandag rond 05.00 uur een 29-jarige Middelburger met zijn auto in de slip geraakt. Hij reed tegen de vangrail waardoor de voorzijde van zijn auto zwaar beschadigd raakte. De 29-jarige bestuurder kwam met de schrik vrij. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 14 mei -   20:21  
Auto in de sloot, Aardenburg
Aardenburg - Op de Herenweg is zondag rond 15.15 uur een auto in de sloot beland. De inzittenden van de auto, drie Polen, konden zelf uit het voertuig komen en hadden geen letsel. De bestuurder, een 39-jarige Pool, had met teveel alcohol op achter het stuur gezeten. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij ruim 4,5 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. De auto is door de betrokkenen zelf uit de sloot gehaald.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 14 mei -   17:25  
Minderjarig meisje vermist vanuit Hoek
Hoek - Op vrijdag 11 mei jl. is de 14-jarige Diana Lemmens vanuit haar ouderlijk huis in Hoek vertrokken. Sinds die 11e mei is er niets meer van Diana vernomen. Het is niet bekend waar Diana zich op dit moment bevindt en daarom vraagt de Zeeuwse politie of mensen willen uitkijken naar Diana.
ma 14 mei -   15:06  
Verdachte laffe diefstal bejaard echtpaar aangehouden
Afgelopen zaterdagmorgen is in België een 19-jarige vrouw aangehouden. Zij wordt ervan verdacht samen met een 24-jarige man, begin januari 2012, in Vlissingen een bejaard echtpaar te hebben bestolen van hun tas met pinpas, nadat dit echtpaar net hun boodschappen hadden betaald bij de Agrimarkt te Vlissingen. Toen het echtpaar de diefstal bemerkte, was er al voor duizenden euro's van hun rekening gehaald.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 mei -   20:52  
(update) Ongeval op de Sloebrug in Vlissingen.
Vlissingen - Door nog onbekende oorzaak is er een motorrijder 31-jarige man uit Vlissingen met zijn motor in de vangrail van de brug gekomen. Dit gebeurde rond 17:45 uur. Direct werden er drie ambulances`s naar de brug gestuurd. Even later werd ook de traumahelikopter uit Rotterdam op geroepen om te komen helpen. Medeweggebruikers die het zagen gebeuren hebben de motorrijder direct hulp geboden. Er moest gelijk begonnen worden met reanimeren. Toen de artsen ter plaatse waren hebben zij het over genomen. De trauma-arts die snel ter plaatse was kon niets meer doen voor de bestuurder. Ook is de brandweer uit Oost-souburg ter plaatse. De hulpverleningswagen (4570) uit Middelburg heeft de afscherming geplaatst. De sloebrug is in beide richtingen af gesloten voor al het verkeer. Politie doet op het moment nog onderzoek. update
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 mei -   20:06  
Medevac door Reddingboot Koopmansdank.
Neeltje Jans - Zondagmiddag om even over drie uur werd de KNRM reddingboot Koopmansdank van reddingstation Neeltje Jans, opgeroepen voor een medische evacuatie op de Noordzee. Het betrof een Filipijnse matroos, aan boord van de Portugese tanker Philipp Essberger, welke in het ankergebied Steenbank lag. Dat is zo een 15 mijl west vanaf het reddingstation. De matroos was al enkele dagen niet in orde, en nu bleek hij ernstige buik klachten te hebben. Na overleg met het kustwachtcentrum in Den Helder werd besloten de matroos van boord te halen met de reddingboot. De Koopmansdank heeft de ongelukkige matroos van boord gehaald en bij de gereed staande ambulance op het reddingstation afgeleverd voor verder onderzoek in het ziekenhuis.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 mei -   20:03  
Eenzijdig ongeval onder invloed, Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - Zaterdagavond rond 22.05 uur vond er op de Hogezoom in Burgh-Haamstede een eenzijdig ongeval plaats. Politie Zeeland kreeg rond genoemd tijdstip de melding dat er aan de Hogezoom een auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Ter plaatse zagen agenten de bestuurder van de auto, een 18-jarige man uit Burgh-Haamstede, enkele meters van het ongeval over de stoep lopen. De man bleek met zijn auto tegen een lantaarpaal, een televisiekast en twee paaltjes die op een vluchtheuvel stonden te zijn gereden. De lantaarnpaal lag in stukken in de berm, de televisiekast was opengereten en de auto was aan de voorzijde zwaar beschadigd. Uit ademanalyse bleek dat de automobilist (beginnend bestuurder) ongeveer 5,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 mei -   20:01  
Woninginbraak zeeland
zeeland - Woninginbraak, Wissenkerke Zondagochtend tussen 09.45 uur en 10.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Dorpsweg in Wissenkerke. Uit de woning zijn waardepapieren, geld en sieraden weggenomen. Er is een deur opengebroken.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 mei -   13:23  
Jeugdbrandweer Vlissingen op tweede plaats
Honselersdijk - De stadsgewestelijke Jeugdbrandweer Vlissingen heeft een prima resultaat behaald bij de kwalificatiewedstrijden. Deze werden zaterdag 12 mei georganiseerd door brandweer Haaglanden. Bij Flora Holland in Honselersdijk moesten 22 jeugdbrandweerploegen uit heel Nederland een gesimuleerde brand bestrijden. De beide Vlissingse aspirantenploegen, onder leiding van de bevelvoerders Anniko Janssen en Colin Paulusse, behaalden de tweede plaats. Hierdoor plaatsten zij zich in zowel de klasse hoge, als de klasse lage druk met beide ploegen voor de halve finale. Scherpenzeel eindigde met 2 ploegen op de eerste plaats.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 13 mei -   13:19  
knrm Veere in actie voor omgeslagen kajuitboot
Veere - Reddingboot Oranje van het KNRM reddingstation Veere is vanmiddag in actie gekomen na een melding van een omgeslagen kajuitboot nabij de Oranjeplaat. Op zaterdag 12 mei 2012 ging omstreeks 13.15 uur de pieper van de vrijwilligers van het KNRM reddingstation Veere. Er werd alarm gemaakt voor een omgeslagen kajuitzeilboot ter hoogte van de Oranjeplaat. De redders vertrokken met spoed na ongeveer 10 minuten vanuit het drijvende boothuis aan de Oostwatering te Veere. Na nog eens 10 minuten varen was de reddingboot Oranje ter plaatse.
za 12 mei -   09:42  
Schoorsteenbrand
Zierikzee - Om 22:53 kreeg de post Zierikzee de melding binnen van een schoorsteenbrand in de Meelstraat waarbij de Tas 4839 werd ingezet. Na de eerste 10 minuten, werd ook de ladderwagen 4750 van Goes opgeroepen maar die is uit eindelijk niet meer ter plaatse geweest. Om 23:07 werd de brand opgeschaald naar middel-brand, deze was na enige tijd onder controle en kon het sein brand-meester gegeven worden.
Gemaakt door: 112zeeland
za 12 mei -   09:41  
Drie inbrekers aangehouden in Goes
Goes - Een bewoner van de Vosmaerstraat in Goes kwam vrijdagavond omstreeks 22.45 uur bij zijn woning en zag plotseling drie mannen uit zijn huis komen. Aangezien die mannen daar niet thuishoorden sprak hij ze aan. De bewoner kreeg hierbij een klap van één van de mannen en hierop maakten zij zich uit de voeten. De Goesenaar heeft het signalement van de mannen goed in zich opgenomen en is direct naar binnen gerend om de politie te bellen. De meldkamer gaf het signalement vervolgens door aan agenten op straat en die keken uit naar de drie verdachten. De bewoner van de woning is intussen rond gaan kijken in de woning en trof een verbroken raam aan. Vermoedelijk zijn de inbrekers hierdoor naar binnen gekomen. Er is nog niet bekend of er iets is weggenomen uit de woning. Omstreeks 23.15 uur troffen agenten van Politie Zeeland in de Jacob Valckestraat in Goes drie mannen aan die aan het opgegeven signalement voldeden. Uit onderzoek bleek dat dit de mannen waren die de bewoner uit zijn huis had zien komen. De drie mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Het betreffen alledrie Goesenaren en ze zijn 30, 32 en 42 jaar oud. De bewoner is onderzocht door een arts, maar liep verder geen ernstige verwondingen op als gevolg van de klap.
Gemaakt door: 112zeeland
za 12 mei -   09:41  
Inbraak woning, Axel
Axel - In de nacht van donderdag op vrijdah is ingebroken in een woning aan de Kanaalkade in Axel. De inbraak werd vrijdag ontdekt. Om de woning binnen te komen heeft/hebben de dader(s) een raam vernield. De gehele woning werd doorzocht en een computer werd meegenomen. De technische recherche van Politie Zeeland gaat sporen afnemen in de woning en ook zullen agenten van Politie Zeeland een buurtonderzoek houden om te kijken of iemand in de buurt misschien iets gezien of gehoord heeft. Mocht u iets verdachts zien in uw buurt, aarzel dan niet en bel de politie. Noteer kentekens van vreemde auto's die zich verdacht ophouden in uw buurt en geef deze door aan de politie via 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
za 12 mei -   09:40  
Agent beledigd en gediscrimineerd, Vlissingen
Vlissingen - Omstreeks 04.45 uur zaterdagochtend zagen surveillerende agenten van Politie Zeeland op de Nieuwendijk een man uit een café komen. De agenten dachten de man te herkennen als een persoon voor wie nog de nodige boetes open stonden en één van de agenten sprak de man aan. Om goed na te gaan of hij niet de verkeerde persoon voor zich had, vroeg de agent aan de man om zijn identiteitsbewijs. De man gaf een raar antwoord aan de agent en maakte geen aanstalten om het identiteitsbewijs te pakken. De agent vroeg het nogmaals en wederom gaf de man een vreemd antwoord, maar pakte hij zijn ID-kaart niet. Hierop besloot de agent om de man aan te houden om op het bureau uit te zoeken wie deze man was. De agent begon de man te boeien. Hier wilde de man ook niet aan meewerken en hij draaide zich precies in tegenovergestelde richting als waar de agent de man naartoe probeerde te bewegen. De man pakte vervolgens de agent hardhandig vast. Verder dan dit kon de man niet gaan, want op dat moment werd hij door twee andere agenten naar de grond gewerkt en geboeid. Eenmaal op de grond riep de aangehouden Vlissinger (28 jaar) discriminerende uitingen naar één van de agenten en beledigde hem. De Vlissinger is overgebracht naar het politiebureau en zit daar nu nog vast. De agent heeft aangifte gedaan.
vr 11 mei -   22:51  
Omstander redt vrouw uit water
Vlissingen - Vanavond omstreeks 21:00 is er bij het KNRM een melding binnengekomen van een drenkeling ter hoogte van de Pantha Rhei in Vlissingen. Een omstander zag de vrouw, En heeft deze uit het water gehaald.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mei -   17:44  
Event-safe steunt stichting Jayden.
zeeland - Event-safe de medische totaal oplosser voor Zeeland staat pal achter de doelstellingen van stichting Jayden. Daarom zijn er zondag op het festival Racoon & Friends for Jayden event-safers aanwezig die belangeloos de medische zorg verlenen voor dit goede doel. Bijna tienduizend mensen gaan zondag genieten van top acts als Racoon, de 3JS en Jurk. Alles om geld in te zamelen voor de stichting Jayden. Event-safe steunt de stichting Jayden door belangeloos de medische zorg te bieden inclusief alle verbandmiddelen op de evenementen: Racoon & Friends for Jayden, Johnny Hoogerland Grand Tour en de spinningmarathon Biking for Bikkel. Wilt je net als wij een goed doel dienen. Dan kan je natuurlijk geld overmaken naar de stichting Jayden. Maar wat is er leuker dan genieten van een mooi muziekfestival en gelijk een goed doel steunen?
Gemaakt door: troetelbeer
do 10 mei -   16:45  
Gewonden bij ongeval in Aagtekerke
Aagtekerke - Op de Pekelingseweg in Aagtekerke, op de weg naar Grijpskerke, heeft woensdagmiddag om 16.10 uur een aanrijding tussen twee personenauto's plaatsgevonden. Ten minste één bestuurder heeft hier klachten aan overgehouden, voor zover de politie nu weet te melden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mei -   13:49  
Binnenbrand in de binnenstad van Tholen
Tholen - Om 13.23 is er brand ontstaan in de hoogstraat in Tholen. Er werd direct middelbrand ge geven. Twee tankautospuiten zijn ter plaatse, 1 van Tholen en 1 van Sint-Maartensdijk. Even later moesten er ook nog wagens uit Brabant komen. Het gaat om een monumentaalpand. Om 13:35 is ook de tankautospuit van Sint-Annaland opgeroepen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mei -   13:48  
Gewonden bij aanrijding op A58, Oost Souburg
Oost Souburg - Vanmorgen rond 08.30 uur vond op de A58 ter hoogte van Oost Souburg een kop/staartaanrijding plaats waarbij vijf auto's waren betrokken. Een 25-jarige vrouw uit de gemeente Borsele en een 36-jarige vrouw uit de gemeente Veere zijn met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hun verwondingen zijn niet bekend. Ze zaten niet bij elkaar in de auto.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mei -   13:47  
Vissen zonder vispas, Brouwershaven
Brouwershaven - Woensdag controleerde men op de naleving van de visserijwet bij alle viswateren van Schouwen Duiveland. Hierbij zijn tientallen personen gecontroleerd op diverse locaties. Vier personen ontvingen proces verbaal voor het vissen zonder vispas. Ze zaten op de Brouwersdam aan de zijde van het Grevelingenmeer.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mei -   13:40  
33 kilo cocaïne aangetroffen op schip
Vlissingen-Oost - In een vrachtschip dat lag te laden/ lossen in de Bijleveldhaven in Vlissingen-Oost, heeft de Douane vorige week dinsdag bijna 33 kilo cocaïne aangetroffen. De partij heeft een straatwaarde van zeker 1,7 miljoen euro. Tijdens een controle op het schip werd door de Douane de verdovende middelen aangetroffen en in beslaggenomen. Na de vondst werd door een onderzoeksteam nader onderzoek verricht. Dit onderzoeksteam bestond uit verschillende ketenpartners die sinds vorig jaar de samenwerking op het gebied van haven gerelateerde criminaliteit hebben geïntensiveerd. De ketenpartners betreffen de Douane, de Koninklijke Marechaussee, het Korps Landelijke Politiediensten, de regiopolitie Zeeland en het Openbaar Ministerie te Middelburg. Het betreft hier de tweede cocaïne vondst in korte tijd. Twee weken geleden werd er ook al een partij van 45 kilo cocaïne aangetroffen op een schip in de Bijleveldhaven waarbij eveneens het multidisciplinaire onderzoeksteam werd ingezet
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mei -   13:39  
Agressieve man, Vlissingen
Vlissingen - Donderdag rond 03.00 uur is in de Badhuisstraat in Vlissingen een 30-jarige man aangehouden. Even daarvoor was een melding van overlast binnengekomen bij de meldkamer van politie. Agenten die poolshoogte gingen nemen zagen een man op een scooter, slingerend over de Badhuisstraat rijden. De man is staande gehouden en werd verzocht een blaastest af te leggen. Hieraan werkte hij niet mee en gedroeg zich erg agressief. Hij is meegenomen naar het bureau en daar werd in zijn kleding een kleine hoeveelheid hennep gevonden en uit de blaastest die op het politiebreau werd afgenomen bleek dat hij 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mei -   13:25  
Meisje gewond bij aanrijding, Tholen
Tholen - Woensdagavond rond 20.00 uur is een 8-jarig meisje uit Tholen gewond geraakt. Het meisje reed op een laag model driewieler/skelter over de Windsingel in haar woonplaats en nam de bocht erg ruim. Een 39-jarige automobilist uit Tholen kwam met haar in botsing. Het meisje liep ernstig beenletsel op en is met de ambulance naar een ziekenhuis in Rotterdam vervoerd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 10 mei -   13:24  
Stroperij, 's Heer Arendskerke
's Heer Arendskerke - Woensdagavond rond 21.30 uur zijn op de Peigersweg in 's Heer Arendskerke vier Britten aangehouden op verdenking van stroperij. De vier in de leeftijd van 15 en 21 en nog 2 van 29 jaar oud zijn ingesloten
Gemaakt door: troetelbeer
wo 9 mei -   19:53  
Brandweer uitgerukt voor gaslucht in auto
Middelburg - De brandweer van de post Torenweg is woensdagavond uitgerukt voor een melding van gaslek in een auto.Rond 18:20 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale over de mogelijke gaslek in een auto bij het Total tankstation aan de Schroeweg in Middelburg. De brandweer ging met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 9 mei -   19:46  
Volkswagen gestolen in Zierikzee
Zierikzee - In de nacht van dinsdag op woensdag werd van de Roggenplaat in Zierikzee een zwarte VW Transporter gestolen.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 9 mei -   19:45  
Auto in de sloot bij IJzendijke
IJzendijke - Op de Turkeijeweg in IJzendijke, ter hoogte van de rotonde, reed woensdag rond 08.30 uur een 22-jarige automobilist uit de gemeente Sluis met zijn auto in de sloot.De automobilist kwam vanaf IJzendijke en reed in de richting van Waterlandkerkje.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 9 mei -   14:47  
Westkapellenaar verdacht van 8 ontuchtzaken
Westkapelle - Het Openbaar Ministerie heeft een 60-jarige man uit Westkapelle aangeklaagd voor ontucht met acht minderjarigen. Drie mensen hebben aangifte gedaan tegen de man.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 mei -   20:32  
Aanhouding wegens mishandeling, Middelburg
Middelburg - Een 26-jarige Middelburger werd dinsdag rond 02.30 uur in zijn woonplaats aangehouden wegens mishandeling. Hij had een 31-jarige vrouw in haar woning mishandeld. De vrouw liep letsel op in haar gezicht en is bij de huisartsenpost behandeld. De 26-jarige man is naar Torentijd gebracht. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 mei -   20:31  
Snelheidscontrole bromfietsers, Middelburg
Middelburg - Op de Oude Vlissingseweg is vandaag een bromfietscontrole gehouden waarbij specifiek werd gelet op de snelheid en weggedrag van deze weggebruikers. De politie maakte tijdens deze controle gebruik van de lasergun. 14 Bromfietsers reden harder dan de 30 km die is toegestaan. De hoogste gemeten snelheid was 56 km. De aanleiding van deze controle is dat bromfietsers vaak met hoge snelheid over deze weg rijden. De afgelopen paar jaar zijn er diverse ongevallen geweest waarbij bromfietsers betrokken waren. De controle werd gehouden van 08.30 tot 10.00 uur en van 15.00 tot 16.30 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 mei -   20:30  
Kop/staartbotsing in Sas van Gent
Sas van Gent - Op de Westkade vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats waarbij vier voertuigen betrokken waren. Het ongeluk gebeurde bij een tijdelijk verkeerslicht dat geplaatst was in verband met wegwerkzaamheden aan de Westkade. Drie auto's stonden te wachten voor het verkeerslicht. Een achterop komende 26-jarige automobilist uit Breskens kon niet meer op tijd remmen en botste achterop de laatste auto waardoor de andere auto's tegen elkaar doorschoven. Twee bestuurders liepen door de klap nekklachten op en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De beschadigde auto's zijn weggesleept door een takelbedrijf.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 mei -   20:29  
Aanrijding in Terneuzen
Terneuzen - Bij een aanrijding is dinsdagmiddag een 48-jarige motorrijder uit Terneuzen licht gewond geraakt. Hij reed omstreeks 15.15 uur over de Rooseveltlaan en kreeg op de kruising met de Hugersluys geen voorrang van een 64-jarige automobilist uit Terneuzen. Hij reed daardoor tegen de zijkant van de auto aan. Zijn letsel leek mee te vallen maar voor de zekerheid is hij overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 mei -   20:28  
Alcoholcontroles bij sportkantines
Zeeuws Vlaanderen - Afgelopen zondag zijn op diverse plaatsen in Zeeuws Vlaanderen alcoholcontroles gehouden waarbij het accent lag op de bezoekers van de sportkantines van de diverse voetbalverenigingen. Aan het eind van de middag werd gecontroleerd in Zandstraat, Breskens, Terneuzen en Phillipine en in de avonduren in de omgeving van Ovezande (Zuid-Beveland). Ongeveer 59 personen hebben een blaastest afgelegd. Geen van de bestuurders had teveel gedronken.
di 8 mei -   18:32  
Brand na kortsluiting bij Etos in Vlissingen.
Vlissingen - In de namiddag is de dagploeg gealarmeerd voor een kleine brand na kortsluiting in de Etos te Vlissingen, de brand zorgde voor rooktontwikkeling in o.a. de Alberthein XL en Luncherie Extra lekker.
Gemaakt door: 112zeeland
di 8 mei -   00:51  
update: Gewapende overval tankstation Terneuzen
Terneuzen - Het rechercheonderzoek naar de gewapende overval op tankstation Picobello aan de Bellamystraat in Terneuzen, gepleegd op zaterdag 5 mei om 15.30 uur, heeft nieuwe feiten aan het licht gebracht.
ma 7 mei -   17:13  
Aanrijding in Scharendijke
Scharendijke - Bij een aanrijding raakten zondag rond 19.45 uur twee personenauto's beschadigd. Een 23-jarige Duitse automobilist reed over de Elkerzeeseweg. Op de kruising met de Delingsdijk verleende hij geen voorrang aan een 18-jarige automobiliste uit de gemeente Noord-Beveland. Een aanrijding was het gevolg. De 18-jarige vrouw is door de ambulance ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis, zij had geen ernstig letsel. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij. Beide voertuigen zijn getakeld door een takelbedrijf.
ma 7 mei -   17:12  
Milieustraat in Hulst weer geopend
Hulst - De milieustraat aan de Afrikaweg in Hulst is vandaag vanaf het middaguur weer vrijgegeven. Afgelopen vrijdag, 4 mei, is daar door een medewerker van de milieustraat in de oudijzercontainer een explosief aangetroffen. Inmiddels is duidelijk dat het om twee oefenprojectielen gaat. Het zijn resten van mortiergranaten waarin geen explosief materiaal meer aanwezig is. De EOD heeft de resten meegenomen voor vernietiging.
ma 7 mei -   17:12  
Explosief aangetroffen milieustraat
Hulst - Vandaag, maandag 7 mei, is de milieustraat aan de Afrikaweg in Hulst tot nader order gesloten. Dit in verband met het aantreffen van een explosief tussen het afval. Dit explosief werd afgelopen vrijdag door een medewerker in de oudijzercontainer gevonden. De EOD komt in de loop van de dag het explosief ophalen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 mei -   15:59  
Politie zoekt getuigen, Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland zoekt getuigen van een incident dat plaatsvond vrijdag 4 mei op de Nieuwe Vissingseweg in Middelburg rond 16.50 uur waarbij een personenauto beschadigd raakte. De voorruit van de auto raakte beschadigd door een steen die tegen de auto is gegooid. De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval en is in het bijzonder op zoek naar een echtpaar van middelbare leeftijd met een bruin/witte hond, mogelijk een Engelse bulldog, die getuigen zijn geweest. U kunt bellen naar 0900-8844 of zich melden bij het politiebureau in Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 mei -   15:57  
ongeregeldheden tijdens bevrijdingsfestival Vlissingen
Vlissingen - Bevrijdingsfestival Tijdens het bevrijdingsfestival vonden wat ongeregeldheden plaats en werden enkele personen aangehouden. Door een beveiligingsmedewerker werd op de Nieuwendijk een 22-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. De 22-jarige was ruzie aan het maken met enkele anderen en maakte slaande bewegingen. De beveiligingsmedewerker kwam ertussen en kreeg een vuistslag in het gezicht. Hij heeft de 22-jarige aangehouden en overgedragen aan de politie. Daarbij gedroeg de man zich lastig, maakte schoppende bewegingen richting de agenten en beledigde één van hen. De politie was daarom genoodzaakt de man hardhandig aan te pakken. Op de Nieuwendijk werd de diensthond twee keer ingezet. Tijdens ongeregeldheden weigerde een 15-jarige Vlissinger een bevel van de politie op te volgen. Ondanks enkele waarschuwingen en de melding dat de diensthond ingezet zou worden, bleef de 15-jarige gewoon zitten waar hij zat. Toen een tik met de wapenstok ook niet hielp, werd hij door de diensthond gebeten. Even daarna werd een 24-jarige man uit Oost-Souburg gebeten, ook omdat hij niet voldeed aan een bevel van de politie. Een groep jongeren had bij de ingang van een horecagelegenheid de toegang versperd en er werd met goederen gegooid. De groep werd daarop door de politie verwijderd. De 24-jarige bleef echter, ook na enkele bevelen, staan. Het gevolg was dat hij in zijn been werd gebeten door een diensthond. Softdrugs in beslag genomen In de Lepelstraat in Vlissingen werd zondag tegen 03.00 uur een 16-jarige jongen uit Oost-Souburg betrapt met wiet. Tijdens surveillance werd gezien dat de 16-jarige wat uit de bosjes pakte en in zijn kleding stopte. Daarna rende hij weg. Hij werd staande gehouden en gefouilleerd. Het bleek dat hij 4 gram wiet in gripzakjes bij zich had en een vermaler. Alles werd in beslag genomen. De jongen zal worden doorverwezen naar HALT. Gedurende de nacht werden enkele personen aangehouden wegens niet voldoen aan een bevel/opdracht van de politie, belediging van agenten of wegens vechten op straat. Vier mannen van 18, 19, 22, 24 en 27 jaar uit de gemeente Vlissingen werden aangehouden omdat zij een bevel/vordering van de politie niet opvolgden; een 20-jarige Vlissinger werd aangehouden wegens belediging van agenten en een en 21-jarige Middelburger werd aangehouden wegens vechten op straat,
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 mei -   15:55  
Fietsers aangereden in de Scheldestraat in Fietsers aangereden in Vlissingen
Vlissingen - Zondag tegen 01.00 uur veroorzaakte een 27-jarige Vlissingse motorrijder in de Scheldestraat een aanrijding met twee fietsers. De motorrijder, die uit de richting van de stad kwam, heeft daarna de plaats van het ongeval verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 6 mei -   15:53  
Gewapende overval tankstation Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland doet onderzoek naar een gewapende overval op tankstation Picobello aan de Bellamystraat in Terneuzen. Drie mannen liepen 's middags omstreeks 15.30 uur de zaak binnen en bedreigde de pompbediende met een wapen. Zij eisten geld. Nadat aan hun wens werd voldaan, verdwenen de mannen spoorslags richting het nabijgelegen sportveld. Tot op dit moment ontbreekt nog ieder spoor van de overvallers. Op het moment van de overval waren enkele klanten in de zaak getuige van de overval. Zij hebben aan de recherche het volgende signalement opgegeven:
Gemaakt door: Tommieboy
za 5 mei -   22:15  
Afgelopen donderdag grote oefening in Yerseke
Yerseke - Donderdag 3 mei: Even rond 20.00 uur kwam er door een onwelwording een auto onder een vrachtwagen van de firma Steketee uit Yerseke. De auto kwam precies tussen de vrachtwagen en de aanhangwagen terecht en hierdoor kwamen er kisten van de vrachtwagen afzetten die vervolgens op de auto terecht kwamen.
Gemaakt door: Krukeltje
za 5 mei -   18:36  
Ernstig ongeval Goes middelburgsestraat
Goes - GOES - Bij een aanrijding op de Middelburgsestraat in Goes is zaterdagmiddag tegen half zes een vrouw ernstig gewond geraakt. Haar man liep ook verwondingen op. De zeventigjarige vrouw was samen met haar man (73) spullen aan het inladen in hun auto die op de ventweg langs de Middelburgsestraat stond. Het echtpaar werd aangereden door een taxi, bestuurd door een 68-jarige man uit de gemeente Borsele. Die reed dwars door de struiken van de hoofdrijbaan de ventweg op. De vrouw is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Rotterdam vervoerd. Haar man is naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De politie kon zondagmiddag nog niet zeggen hoe het ongeval is veroorzaakt. De Middelburgsestraat is in verband met het onderzoek een tijd afgesloten geweest Filmpje gemaakt door: Marcel Kloet © www.112zeeland.nl
Gemaakt door: troetelbeer
vr 4 mei -   23:40  
Auto uitgebrand in Vlissingen (VIDEO)
Vlissingen - In Vlissingen is vrijdagavond een auto volledig uitgebrand.Rond 21:45 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er op een parkeerplaats aan de Burgemeester van Woelderenlaan een auto in lichterlaaie stond.De alarmcentrale stuurde daarop het blusvoertuig van Vlissingen met spoed ter plaatse.Met twee stralen hoge druk werd de aanval op de vlammen ingezet.Om de brand goed te kunnen blussen werd de motorkap open geknipt.Wat de oorzaak van de brand is, is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 4 mei -   22:07  
Eigenaar dode hond aangehouden
Vlissingen - Door de politie is donderdagavond in zijn woning een 20-jarige Vlissinger aangehouden. Hij was de eigenaar van de dode hond die in februari jl. werd gevonden in een vijver in Goes. Door de politie werd een getuigenoproep geplaatst in de media. Hierop reageerde een getuige die meer informatie kon verstrekken. Door de dierenpolitie werd een nader onderzoek ingesteld en zo kwam die uiteindelijk terecht bij de Vlissinger. De Vlissinger is vandaag gehoord maar hij ontkent alle betrokkenheid. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld maar hij zal t.z.t. voor de rechter moeten verschijnen.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 4 mei -   16:01  
Politie kreeg tip over overvallers A58
Middelburg - De drie Belgen die 25 januari na een schietpartij door een arrestatieteam op de A58 werden opgepakt, wilden waarschijnlijk een bedrijf in edelmetalen in Moerdijk overvallen. Vandaag stond het drietal terecht bij de rechtbank in Rotterdam.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 2 mei -   23:34  
Medische evacuatie 5 jarig meisje
Breskens - Breskens, 2 mei 2012 Aan boord van een hengelboot wordt een jong meisje plotseling onwel. Reddingboot Zeemanshoop rukt snel uit en brengt het meisje naar de gereed staande ambulance. Een hengelsportvereniging is met charterboot Festijn aan het vissen in het ‘Vaarwater langs Hoofdplaat’. Plotseling wordt een 5 jarig meisje onwel. Het meisje zakt enkele keren weg en is niet aanspreekbaar. De schipper van de Festijn aarzelt geen moment en roept hulp in. Kort daarna gaan in Breskens de piepers af met de melding: Prio 1, Medevac. Reddingboot Zeemanshoop is snel weg en zet koers naar boei VH3 waar de hengelboot op dat moment ligt. De vader van het meisje heeft haar stevig vast in de armen en stapt bij aankomst van de reddingboot gelijk over. Tijdens de terugreis van de reddingboot is de ambulance uit Oostburg al onderweg naar het KNRM ponton. Bij aankomst in de haven kunnen we de het meisje overdragen aan het ambulancepersoneel. De hevig geschrokken leden van de hengelsportvereniging deden bij terugkomst in Breskens gelijk een donatie aan de KNRM. N.B. In de namiddag is er nog contact geweest met de ambulancedienst. Het meisje maakte het inmiddels goed en mocht in de namiddag naar huis.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 2 mei -   23:30  
13-jarig meisje mishandeld .Terneuzen
Terneuzen - De politie is op zoek naar personen die zaterdagmiddag getuige zijn geweest van een mishandeling van een 13-jarig meisje in het zwembad in Terneuzen. Het meisje is door een voor onbekende vrouw, zonder dat daar enige aanleiding toe was, geschopt en aan haar haren meegesleurd. Het meisje is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Personen die informatie hebben kunnen zich melden op het politiebureau in Terneuzen of bellen met tel. 0900-8844.
wo 2 mei -   20:17  
Eenzijdig ongeval A58 Nieuw en Sint Joosland.
Nieuw en Sint Joosland - Vanavond heeft er een eenzijdig ongeval plaats gevonden op de A58 ter hoogte van Nieuw en Sint Joosland. Omstreeks 19:17 uur kwam er een melding dat er een ongeval had plaats gevonden. Hierop stuurde de ambulance de moterambulance (19-321) met spoed ter plaatse. Eenmaal te plaatse bleek het allemaal mee te vallen door nog onbekende oorzaak was er een personenauto tegen de vangrail gereden.
di 1 mei -   20:29  
Veel bekijks bij arrestatie in vlissingen
Vlissingen - In een woning in Vlissingen heeft de politie in het begint van de avond twee arrestatie's vericht. De arrestatie's werden verricht na een conflict in privre sfeer wat zich had afgespeeld in een woning in de de Frans Halslaan....
Gemaakt door: Tommieboy
di 1 mei -   09:17  
Schietpartij Terneuzen
Terneuzen - Bij een schietpartij in Terneuzen zijn maandagavond een man en een vrouw gewond geraakt. De 20-jarige man is zwaargewond naar een ziekenhuis in Gent gebracht. De vrouw ligt in het ziekenhuis in Terneuzen. Haar leeftijd is niet bekend.