Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
ma 30 apr -   23:59  
Aanhouding voor nepwapen in Middelburg
Middelburg - Maandagmiddag rond 15.15 uur is een 18-jarige man uit de gemeente Veere, aan de Pottenbakkerssingel in Middelburg aangehouden. Bij een ruzie werd gezien dat de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich had. Hij is door omstanders overmeesterd en overgedragen aan de politie. Bij zijn aanhouding bleek dat hij een nep vuurwapen bij zich had. Tevens bleek bij zijn fouillering dat de man wit poeder bij zich had. De 18-jarige man is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 30 apr -   23:49  
Doorrijden na aanrijding, Getuigenoproep
Goes - Politie Zeeland is op zoek naar de bestuurder van een rode Alfa Romeo, type GTV met mogelijk zwarte velgen. De auto is vermoedelijk betrokken geweest bij een aanrijding die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond aan de Ossenhoofstraat in Goes. Die nacht rond 00.30 uur fietste een 19-jarige vrouw uit Goes, naast haar zus over de Ossenhoofdstraat, komende uit de richting van de Beestenmarkt. Uit tegenovergestelde richting reed, vanaf de Grote Kade een personenauto (de rode Alfa) de Ossenhoofdstraat in, de geslotenverklaring die daar geldt negerend. De 19-jarige vrouw kon niet meer op tijd uitwijken voor de auto en werd frontaal aangereden. De auto reed na de aanrijding, tegen de richting in, door in de richting van de Beestenmarkt. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Hier bleek dat haar sleutelbeen gebroken is en haar knie zwaar gekneusd. De politie is op zoek naar getuigen die de aanrijding hebben gezien of die de rode Alfa die nacht, kort na de aanrijding in de omgeving van de Beestenmarkt hebben zien rijden. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844. op foto een soortgelijke Alfa Romeo type GTV.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 30 apr -   16:55  
Man gewond na botsing met boom
Middelburg - Een man is maandagmiddag gewond geraakt nadat hij een boom raakte met de auto waarin hij zat.De man reed samen met zijn vrouw over de Leliendaalseweg tussen Middelburg en Sint Laurens toen de vrouw vlak voor Sint Laurens de macht over het stuur verloor. De auto reed over de strook van het tegemoetkomend verkeer om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen.
ma 30 apr -   13:37  
Brandweer blust Binnenbrand Arnemuiden
Arnemuiden - De brandweer is vanmiddag uitgerukt voor een binnenbrand aan de Spoorstraat te Arnemuiden . Omstreeks 12:43 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop direct tankautospuit (4534) en ladderwagen (4550) met spoed ter plaatse stuurde. Binnen enkele minuten waren de brandweerlieden ter plaatse en hebben de brand geblust. De ladderwagen is ook nog even ter plaatse geweest maar hoefde niet ingezet te worden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 30 apr -   13:18  
Duitse redding hondenbrigade oefent in Middelburg
Middelburg - De Duitse reddings hondenbrigade oefende in Middelburg in de wijk Dauwedaele. De honden zochten naar slachtoffers. Er werd gestart bij het winkelcentrum in Dauwedaele en liepen zo de landen buurt in. Na een paar uur hadden de honden het slachtoffer gevonden. De Duitse reddings brigade blijven nog een paar dagen in Zeeland om te oefenen.
ma 30 apr -   10:15  
Frontale aanrijding op kruising Middelburg
Middelburg - Vanmorgen heeft er een flinke aanrijding plaats gevonden op de kruising Herculesweg/Ampereweg te Middelburg. Omstreeks 09:05 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale dat er een frontale aanrijding had plaats gevonden op bovenstaand adres. Hierop alarmeerde de alarmcentrale de ambulance (19-127) en de tankautospuit (4530) met spoed ter plaatse.
zo 29 apr -   15:23  
Diefstal uit auto's, Oost-Souburg
Oost Souburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Oost-Souburg drie auto's opengebroken. Het gaat om een auto in de Ritthemsestraat waaruit het navigatiesysteem werd gestolen en twee auto's op Groot Abeele. Uit een van deze auto's werd de radio/cd-speler gestolen. Bij de andere auto bleef het bij een poging. Er werd geprobeerd brandstof uit deze auto te stelen. Ook dit mislukte, maar de tankdopklep werd daarbij vernield. In dezelfde nacht werd uit een auto in de Willem Klooslaan in Vlissingen eveneens het navigatiesysteem gestolen
zo 29 apr -   15:21  
Aanhouding wegens dealen, Middelburg
Middelburg - Op het Damplein in Middelburg werd zondag rond 01.30 uur een 21-jarige man uit Arnemuiden aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. Hij zou in een horecagelegenheid pillen te koop hebben aangeboden. Een horecamedewerker had een gripzakje met een pil van de man in beslag genomen. De man is na zijn aanhouding naar Torentijd gebracht. De politie doorzocht met zijn toestemming de woning. Daar werden een zakje met meer dan 20 pillen en enkele zakjes wiet aangetroffen en in beslag genomen. De zaak is nog in onderzoek en de man is in verzekering gesteld.
zo 29 apr -   13:36  
Update Technische recherche ook ter plaatse na Middelbrand Middelburg.
Middelburg - Vanmorgen is ook de technische recherche ter plaatse geweest bij de middelbrand aan de Bellinkstraat te Middelburg. Vannacht heeft er een middel brand gewoed in een schuurtje aan de Bellinkstraat . De brandweer is vanmorgen ook opgeroepen om wederom na te blussen bij het schuurtje.
zo 29 apr -   12:43  
Brandweer wederom uitgerukt voor brand in schuurtje Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Stromenweg zijn vanochtond wederom uitgerukt voor een buitenbrand aan de Bellinkstraat te Middelburg . Omstreek 10:30 uur kwam er een melding binnen van een buitenbrand aan de bellinkstraat al snel bleek het te gaan om het zelfde schuurtje waar vanacht ook brand had gewoed. De alarmcentrale alarmeerde hierop tankautospuit (4530) onder prio twee ter plaatse . De brandweer heeft hierop een deel van de dakpannen verwijderd en de overige vuurhaarden geblust. Binnen een uur konden de brandweerlieden terug keren naar de post.
zo 29 apr -   11:57  
Middel brand verwoest schuurtje Middelburg
Middelburg - In een schuurtje aan de Bellinkstraat in Middelburg heeft in de nacht van zaterdag op zondag een brand gewoed. Rond 01.30 uur werd de brand opgemerkt, en rukte de brandweer uit. Uit voorzorg kwam er ook een ambulance ter plaatse. Een bewoner van de nabijgelegen woning had rook ingeademd, maar die persoon hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Het schuurtje stond los van de woning. Om 2.00 uur was de brand geblust
Gemaakt door: 112zeeland
za 28 apr -   18:55  
Reddingbootdag: vrijwilligerswerk op zee!
zeeland - Vandaag organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de vrijwillige redders en het materieel. De KNRM laat zien dat water lééft; juist in het Zeeuws jaar van het water! Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet voortbestaan zonder de voortdurende inzet van 1.100 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. Voor die mensen is Reddingbootdag. De Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd in 1824 bij wijze van particulier initiatief opgericht. Nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid. 28 april is een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM. Waar? Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt op alle 42 reddingstations van de KNRM in Nederland gehouden. Walcheren beschikt over drie KNRM reddingstations: Neeltje Jans (reddingboten Koopmansdank en Fred), Veere (reddingboot Oranje) en Westkapelle (reddingboot Uly). Donateurs kunnen meevaren op alle stations. Daarnaast is er een demonstratie met reddingshonden en kinder-EHBO (Veere) en een expositie met varende scheepsmodellen en een springkussen (Westkapelle). Kijk op reddingbootdag.nl voor een kaart met alle stations, routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s en nog veel meer. Fotowedstrijd Speciaal voor Reddingbootdag heeft de KNRM een fotowedstrijd in het leven geroepen. Deelnemers aan de wedstrijd dingen mee naar prachtige prijzen. Het thema van de fotowedstrijd is dit jaar STOER! Foto’s insturen kan tot 15 mei.
Gemaakt door: 112zeeland
za 28 apr -   13:06  
Jongen vermist in Middelburg (is weer terecht)
Middelburg - De vermiste jongen is weer terecht. Bedankt voor het uitkijken !
Gemaakt door: troetelbeer
vr 27 apr -   23:40  
Brandweer ingezet voor een automatisch brandalarm
Middelburg - Het blusvoertuig van de post Stromenweg is vrijdagavond gealarmeerd voor een automatisch brandalarm.Rond 22:20 uur ging het alarm af in een pand aan het Toorenvliedtwegje in Middelburg. Toen de brandweer ter plaatse kwam hebben zij een onderzoek in het pand gedaan.Na onderzoek bleek het te gaan om een loze melding.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 27 apr -   23:40  
Meisje in auto getrokken in Zierikzee
Zierikzee - een 14-jarig meisje is vrijdagavond rond 21:45 ontvoerd geweest in Zierikzee. Het meisje werd in de Scheldestraat in de auto getrokken. Na ongeveer een kilometer rijden kon het meisje uit de auto vluchten richting de Waterwijk. Volgens de politie raakte het meisje niet gewond.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 apr -   19:31  
Getuigen insluiping gezocht, Goes
Goes - De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie kunnen verstrekken over een insluiping die plaatsvond op donderdagmorgen rond 11.15 uur in een woning aan de Van Hogendorplaan in Goes. Rond bovengenoemd tijdstip zijn twee mannen een woning in de Van Hogendorplaan binnengedrongen en hebben de woning doorzocht. De bewoonster die op dat moment thuis was kon zich in veiligheid brengen en de politie bellen die kort daarna arriveerde. De inbrekers waren toen echter al vertrokken. Of er iets is weggenomen, is niet bekend. Het signalement: Dader 1: Man 28-30 jaar oud, Licht getint Ongeveer 1.80 m Donker haar, opgeschoren aan de zijkanten en de achterkant. De bovenzijde kort geknipt. Glad geschoren gezicht, Hij droeg een lichtblauwe trui met een V-hals. Dader 2: Man (leeftijd onbekend) Ongeveer 1.65 m, Zwart haar, normaal kapsel, Hij droeg een zwart draagtasje over zijn schouder. Weet u wie deze mannen zijn of hebt u de mannen in de buurt van woning zien lopen, belt u dan a.u.b. de politie op tel. 0900-8844. Uw informatie is belangrijk.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 apr -   19:30  
Winkeldievegges aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Vrijdagmiddag zijn in de Lange Zelke in Vlissingen drie vrouwen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Ze worden ervan verdacht in de Xenos aldaar goederen te hebben weggenomen. De bedrijfsleider van deze winkel had de diefstal ontdekt en was achter de vrouwen aangelopen terwijl hij de politie in kennis had gesteld van de diefstal. Agenten hebben het drietal meegenomen naar het bureau en verhoord. De vrouwen afkomstig uit Rotterdam en Capelle a/d IJssel, 29-, 35- en 38 jaar oud zijn na verhoor heengezonden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 apr -   19:29  
Aanhouding voor belediging agenten, Vlissingen
Vlissingen - Op de Nieuwendijk is vrijdag rond 02.15 uur een 26-jarige man uit Zoetermeer aangehouden. Hij bemoeide zich met een aanhouding van een bekende van hem. Toen hem door een agent werd gevorderd weg te gaan, gaf hij hieraan gehoor maar kwam snel weer terug. Vervolgens werd hij opnieuw gevorderd weg te gaan maar hieraan voldeed hij niet. Hij bleef staan en pakte de agent vast bij zijn jas. Hierop werd de 26-jarige man aangehouden waartegen hij zich flink verzette. Eén van de agenten kreeg een elleboogstoot tegen zijn kaak. Vanaf zijn aanhouding tot aankomst in Torentijd bleef hij zich hevig verzetten. Hij beledigde de agenten en spuugde één van hen in het gezicht. De betreffende agenten hebben aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 apr -   23:30  
Getuigen gevraagd, Grijpskerke
Grijpskerke - De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest of informatie kunnen verstrekken over het vernielen van een 30-tal jonge boompjes op de Mariekerkseweg tussen Grijpskerke en de Kruisweg Meliskerke in de nacht van zaterdag 21 april op zondag 22 april jl. Deze informatie kan men doorgeven aan tel 0900-8844 of op het politiebureau in Serooskerke.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 apr -   23:29  
Wie heeft de gestolen handtas afgegeven
Sas van Gent - Op zaterdagavond 24 maart jl. omstreeks 23.00 uur is van een bejaarde vrouw haar handtas gestolen in de Canadalaan in Sas van Gent. De gestolen handtas is na de straatroof afgegeven op een adres in Sas van Gent. De politie is op zoek naar degene die daar de handtas heeft afgegeven. Alle andere informatie is ook welkom. Men wordt verzocht te bellen met tel. 0900-8844.
Gemaakt door: Tommieboy
do 26 apr -   17:15  
Explosie Ritthem was ongelukje
Middelburg - Twee mannen die worden verdacht van de enorme explosie op het strand van het Zeeuwse Ritthem komen voorlopig vrij.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 apr -   16:28  
Bestelbus gestolen in Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Tussen woensdag 23.30 uur en donderdag 07.30 uur is vanaf de Poststraat een bestelbus gestolen. Betreft een zwarte Volkswagen Transporter met een dubbele cabine voorzien van het kenteken 83-BP-GS. De waarde van de auto is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 apr -   16:27  
Bejaarde man beroofd , Middelburg
Middelburg - In zijn woonplaats is woensdagmiddag een 90-jarige Middelburger beroofd van zijn portemonnee. Omstreeks 15.00 uur liep hij naar de brievenbussen in de hal van het bejaardentehuis waar hij verblijft. Daar werd hij aangesproken door een hem onbekende man die geld wilde wisselen. Op het moment dat hij zijn portemonnee pakte, werd deze uit zijn handen gegrist en holt de onbekende man ermee weg.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 apr -   16:26  
Bestelbus in de sloot, Goes
Goes - Op de A58 is donderdag rond 04.30 uur een bestelbus in de sloot beland. De bestuurder, een 54-jarige man uit de gemeente Dirksland, reed richting Arnemuiden toen hij in de rechterberm raakte. Vervolgens raakte hij een boom en kwam tot stilstand in de sloot. De bestuurder was door de voorruit uit de bus geslingerd en belandde op het gras. Hij heeft zelf de hulpdiensten gebeld. Ambulancepersoneel heeft hem ter plaatse onderzocht maar hij had geen letsel opgelopen. De bestelbus is total loss en is weggetakeld.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 25 apr -   14:54  
Nieuwe directeur Veiligheidsregio
Middelburg - Mevrouw G. Ruijs is voorgedragen als de nieuwe directeur van de Veiligheidsregio Zeeland. Een commissie van het AB (algemeen bestuur) van de betreffende Veiligheidsregio heeft voor Ruijs gekozen. Ruijs is vijf jaar directeur Veiligheidsregio geweest en ook Brandweer Commandant van Zaanstreek-Waterland. Op 24 mei tijdens de vergadering van het AB zal de benoeming formeel bekrachtigd worden. Samen met de directeur Publieke Gezondheid, Ronald de Meij, gaat Ruijs de directie vormen van de Veiligheidsregio.
Gemaakt door: Tommieboy
wo 25 apr -   14:49  
Verwaarloosde paarden bij fokker
Tholen - Bij een fokker op Tholen zijn 25 verwaarloosde paarden weggehaald. De dieren werden slecht verzorgd en zijn zwaar ondervoed. Tegen de fokker is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 25 apr -   00:56  
doorrijder van aanrijding Middelburg 3 april is bekend
Middelburg - De doorrijder van de aanrijding in Middelburg op 3 april 2012 in inmiddels bekend. Op aanwijzing van een getuige is afgelopen weekend een 23-jarige man uit de gemeente Veere gehoord. Hij heeft bekend dat hij de aanrijding heeft veroorzaakt en dat hij daarna zonder te stoppen is doorgereden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 apr -   22:43  
Helilanding bij ziekenhuis in Terneuzen.
Terneuzen - Zondag 22-04-12 werd de brandweer gealarmeerd voor een Helilanding bij ziekenhuis De Honte in Terneuzen. Het bleek te gaan om de lifeliner 2 die s middags naar Breskens moest. De heli lande bij het Ziekenhuis, De arts die met de ambulance mee reedt naar Terneuzen is door de traumaheli op gehaald.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 apr -   22:40  
Diefstal uit woning, Bruinisse
Bruinisse - Maandagmorgen is ingebroken in een woning aan 't Hoefje in Bruinisse. Toen de bewoonster thuiskwam zag ze dat twee mannen haar tuin uitvluchtten. Zij had nog gezien dat 1 van de mannen uit het slaapkamerraam naar beneden sprong en dat ze wegreden in een kleine grijze auto. Uit de woning zijn twee horloges en een geldbedrag weggenomen
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 apr -   22:40  
Diefstal bij bedrijf in Middelburg
Middelburg - Tussen vrijdag 17.00 uuren maandag 08.00 uur is ingebroken bij een bedrijf in de Uijterschrootweg in Middelburg. Er zijn 112 RVS deksels weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 apr -   23:33  
Rijden onder invloed, Zonnemaire
Zonnemaire - Rijden onder invloed, Zonnemaire Zaterdagavond rond 20.30 uur is een 64-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland, bij een alcoholcontrole aan de Dijk van Bommenede in Zonnemaire, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Omdat het blazen op het ademanalyseapparaat niet lukte is er bloed afgenomen om te bepalen of de man teveel had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 apr -   23:32  
Achtervolging vrachtauto, Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - Zaterdagavond heeft politie Zeeland een gestolen vrachtauto achtervolgd door de Wilhelminapolder. Rond 23.15 uur zagen agenten een vrachtauto die als gestolen gesignaleerd stond rijden over de A58 tussen 's-Gravenpolder en Goes. Zij zetten de achtervolging en en gaven de bestuurder van de vrachtauto een stopteken. De bestuurder van de vrachtauto negeerde dit echter en ging er vandoor. Na een achtervolging door de Wilhelminapolder stopte de vrachtauto uiteindelijk aan de Katseveerweg bij Wilhelminadorp. De bestuurder van de vrachtauto zette het voertuig dwars over de weg zodat de doorgang voor de agenten werd geblokkeerd. Vermoedelijk is de bestuurder van de vrachtauto overgestapt in een andere auto. De politie heeft een onderzoek ingesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 apr -   23:32  
Vechtpartij Goes, getuigenoproep
Goes - In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur vond er op het parkeerterrein bij de Aldi aan de Oostwal in Goes een vechtpartij plaats tussen twee groepjes mannen. Rond genoemd tijdstip ontstond er door onbekende oorzaak onenigheid tussen vier mannen uit Yerseke en vier mannen uit Vlissingen en Middelburg. Hierbij vielen over en weer klappen. Vier mannen (een 20-jarige man uit Yerseke, een 25-jarige man uit Yerseke, een 27-jarige man uit Vlissingen en een 28-jarige man uit Middelburg) raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij deden alle vier aangifte van mishandeling. Zij zullen tevens gehoord worden als verdachte. Drie mannen zijn aangehouden (een 23-jarige man uit Yerseke, een 19-jarige man uit Yerseke en een 24-jarige man uit Vlissingen). Zij zijn in verzekering gesteld. De politie is op zoek naar getuigen van de vechtpartij. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 apr -   23:29  
Jeugdbrandweer Borsele-Goes succesvol
Maassluis - Op zaterdag 21 april heeft één juniorenploeg van de jeugdbrandweer Borsele-Goes zich geplaatst voor de halve finale op 16 juni in Hoogeveen. Recent behaalde één ploeg aspiranten al de halve finale in de klasse Hoge Druk. In Maassluis behaalde de men de halve finale in de klasse Lage Druk. Een ploeg uit Terneuzen werd 12e in deze klasse en bij de aspiranten Lage Druk 11e. Het succes kon niet op bij de leden van de junioren (11-15 jaar). In Maassluis werd de juniorenploeg afgestuurd op een uitgebroken buitenbrand, die achteraf ook was doorgeslagen naar binnenin het gebouw. Zij deden dit volgens de jury als beste en behaalden de eerste plaats. Dit alles is een enorme opsteker voor de jeugdbrandweer Borsele-Goes, die op 2 juni a.s. met een tweede ploeg deel zal nemen aan de kwalificatiewedstrijd in Medemblik. De wedstrijden worden door de Stichting Jeugdbrandweer Nederland georganiseerd. Junioren Aspiranten 1. Borsele-Goes 1 871 pnt 1. Lelystad 916 pnt 2. Lelystad 797 pnt 2. Beuningen 869 pnt 3. Steenbergen 778 pnt 3. Dalfsen 856 pnt 12. Terneuzen 611 pnt 11. Terneuzen 768 pnt
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 apr -   17:57  
Poging kraak geldautomaat Rilland
Rilland - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een poging tot kraak van een geldautomaat in Rilland. In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.30 uur kwam bij de alarmcentrale van de politie de melding binnen van een gasalarm in de geldautomaat aan de Hoofdweg in Rilland. Door de politie, die meteen na de melding ter plaatse ging, is bij de geldautomaat een onderzoek ingesteld. Ook deden zij een buurtonderzoek. Bij het onderzoek aan de geldautomaat en de unit waar deze zich in bevindt is geen schade aangetroffen. Ook bleek dat er niets uit de automaat is weggenomen. Door de brandweer zijn gasmetingen in de unit gedaan. De uitslag hiervan was negatief. Naast de unit waarin de geldautomaat zich bevind is een zwarte Audi aangetroffen. De Audi blijkt in de nacht van vrijdag op zaterdag in Amsterdam te zijn weggenomen. De politie is op zoek naar getuigen die de zwarte Audi die nacht of zaterdagavond hebben zien staan of rondrijden in Rilland. Ook wil de politie in contact komen met mensen die iets verdachts hebben gezien bij, of in de omgeving van de geldautomaat. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 22 apr -   16:49  
Pan op het vuur vergeten
Meliskerke - Om 16:02 kwam er een brandmelding. Op de Sivertstraat in Meliskerke had een vrouw een pannetje op het vuur vergeten. Dit veroorzaakte een beginnende brand. De brandweer van Zoutelande was zeer snel ter plaatse en heeft het vuur gedoofd. De motor-ambu heeft de vrouw nagekeken en gelukkig viel alles mee.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 apr -   15:36  
Aanhoudingen wegens vernieling, Grijpskerke
Grijpskerke - Zaterdagavond rond 22.10 uur zijn, aan de Kerkstraat in Grijpskerke, drie jongens (twee van 14 en één van 15 jaar oud afkomstig uit de gemeente Vlissingen) aangehouden wegens vernieling. Door een getuige werd gezien dat de jongens kort daarvoor van twee auto's die geparkeerd stonden aan het Bergpad in Grijpskerke de banden lekstaken. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 apr -   15:35  
Aanhouding wegens verstoren openbare orde, Terneuzen
Terneuzen - Zaterdagavond rond 22.40 uur is een 42-jarige vrouw uit Terneuzen, aan de Donze Visserstraat in Terneuzen, aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Kort daarvoor sloeg de vrouw bij meerdere woningen aan genoemde straat op de ramen. Door agenten werd de vrouw meerdere malen gevorderd weg te gaan. Hier voldeed de vrouw niet aan waarop ze is aangehouden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 apr -   15:33  
Rijden onder invloed, Middelburg
Middelburg - In de nacht van zaterdag op zondag rond 05.25 uur is een 28-jarige automobilist uit Middelburg, aan Bachtensteene in Middelburg, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man, die beginnend bestuurder is, ongeveer 10 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 apr -   15:33  
Diefstal schapen, Eede
Eede - Tussen vrijdagavond 18.00 uur en zaterdagmiddag 12.00 uur zijn, vanuit twee weilanden aan de Lievestraat in Eede, schapen weggenomen. Het gaat in totaal om 15 ooien (waarvan er 6 drachtig zijn), 9 lammeren en 1 ram. De waarde van de weggenomen dieren is onbekend.
zo 22 apr -   04:44  
GRIP 2 Groote uitslaande brand in loods te Gapinge
Gapinge - In de vroege ochtend van zondag 22 april 2012 werd kort na 03.30 uur een uitslaande brand gemeld aan de Maria van Reigersbergstraat in Gapinge.
Gemaakt door: 112zeeland
za 21 apr -   17:54  
Auto's beschadigt bij ongeval in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdagmiddag rond 18.00 uur vond er op de Paul Krugerstraat in Vlissingen een eenzijdig ongeval plaats. Een 25-jarige automobilist uit Vlissingen reed over de Paul Krugerstraat komende uit de richting van de brug. Toen hij, ter hoogte van de kruising met de Industrieweg, moest remmen voor een voor hem rijdende auto raakte hij op de verkeerde weghelft en ramde daar twee geparkeerd staande auto's.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   21:03  
Aanrijding met letsel, Oostburg
Oostburg - Rond 16.00 uur vrijdagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij twee vrouwelijke automobilisten gewond zijn geraakt. De toedracht van het ongeluk is nog niet bekend. Beide vrouwen reden in hun personenauto over de Ondernemersweg in Oostburg en kwamen met elkaar in botsing. Een 58-jarige vrouw uit de gemeente Sluis liep ernstig hoofdletsel op en is, met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Brugge. De vrouw in de andere auto, een 79-jarige Terneuzense, liep verschillende fracturen op en is naar het ziekenhuis in Terneuzen vervoerd. Beide voertuigen zijn weggesleept door een takelbedrijf. Het wegdek is gereinigd door de brandweer en de afdeling VerkeersOngevallen Analyse van Politie Zeeland heeft onderzoek gedaan naar de mogelijke oorzaak van het ongeluk.
vr 20 apr -   20:09  
Brandweer redt persoon uit het kanaal door walcheren.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Stromenweg zijn vanavond uitgerukt voor een drenkeling melding aan het Jaagpad te Middelburg. Omstreeks 20:06 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale er zou een persoon te water zijn geraakt en deze kon niet zelfstandig uit het water komen . Met deze melding in gedachten alarmeerde de alarmcentrale direct ambulance (19-126) tankautospuit (4530) duikteam (4510) en ladderwagen (4550) met spoed naar het Jaagpad te Middelburg.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   20:09  
persoon te water Middelburg
Middelburg - Rond 20:06 uur zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt naar het jaagpad te Middelburg. Er zou een persoon te water zijn geraakt in het kanaal door Walcheren. De brandweer rukte uit met een duikteam een ladderwagen. Toen de brandweer ter plaatse was bleek de persoon aan de kant van het water te liggen. Hierop was de inzet van het duikteam nodig. De brandweer heeft de persoon op de kant ge zet. Het ambulancepersoneel heeft de persoon onderzocht. Over eventuele verwondingen is niets bekend. Ook niet over hoe de persoon in het water kwam. De brandweer was zeer snel te plaatsen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   18:45  
Diefstallen opgelost, 's-Heerenhoek
's-Heerenhoek - Op 10 april jl. werd een 32-jarige man uit de gemeente Borsele aangehouden door agenten (en een diensthond) van Politie Zeeland op verdenking van koperdiefstal bij een bedrijf in 's-Heerenhoek. Uit het politieonderzoek dat op de aanhouding volgde bleek dat de verdachte in de afgelopen maanden veertien keer eerder koper had ontvreemd. Op 11 april jl. werd in deze zaak een tweede verdachte aangehouden. Dit betreft een 26-jarige man uit de gemeente Borsele die twee keer betrokken is geweest bij koperdiefstallen. Tijdens huiszoekingen in de woningen van de twee verdachten werden diverse gestolen goederen aangetroffen. Deze goederen waren o.a. afkomstig uit een bedrijf in 's-Heerenhoek waar in september 2011 was ingebroken. Ook werden in de woningen van de verdachten gestolen fietsen, een gestolen aanhangwagen en kleine hoeveelheden harddrugs aangetroffen. De gestolen goederen gaan terug naar hun rechtmatige eigenaar. De drugs worden vernietigd. In verband met de gestolen aanhangwagen is donderdag door de Zeeuwse politie een 29-jarige inwoner van de gemeente Tholen verhoord. Hij bleek ook te maken te hebben met een inbraak in een container in 's-Heerenhoek.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   18:44  
Fietsenkijkdag in Terneuzen
Terneuzen - Bij Kees Mechielsen BV aan de Nijverheidsstraat 10 in Terneuzen, houdt Politie Zeeland woensdag 25 april a.s. weer een fietsenkijkdag. Alle fietsen die door de Zeeuwse politie zijn aangetroffen in de gemeente Terneuzen staan daar dan te wachten op hun rechtmatige eigenaar. De fietsen die er staan, zijn allemaal als 'gevonden voorwerp' door burgers gemeld bij de politie. De politie haalt deze fietsen dan op en slaat ze op. Is uw fiets gestolen, of bent u hem kwijt? Dan bent u van harte welkom om een kijkje te nemen op woensdag 25 april 2012 tussen 10.00 en 12.00 uur of tussen 14.00 en 16.00 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   18:41  
rijden onder invloed van (mogelijk) drugs
Krabbendijke - Vrijdagochtend omstreeks 10.00 uur kwamen er diverse meldingen binnen bij de meldkamer van Politie Zeeland over een automobilist die zeer gevaarlijk over de A58 zou rijden. De man zou vanaf Krabbendijke over de weg slingeren en hierbij bij diverse voertuigen schade hebben veroorzaakt. Ook zou hij een lantaarnpaal omver hebben gereden in de buurt van een tankstation. Zaak is dus dat de agenten deze auto snel tot stilstand dwingen. Op het moment dat twee agenten van Politie Zeeland de A58 opdraaien, zitten ze achter de wegpiraat die ook nu van links naar rechts over de weg slingert. De agenten proberen voorbij hem te komen, maar de situatie is echt gevaarlijk. De man negeert stoptekens, zwaailichten en sirenes en blijft stug doorrijden. De achtervolging gaat door tot na de Vlaketunnel. Op dat stuk weg zijn wegwerkzaamheden en de rechterrijbaan is afgezet met pylonen. Ongeveer 10 van die pylonen worden door de automobilist omver gereden en op een gegeven moment komt de automobilist met zijn inmiddels zwaar beschadigde auto op de rechterweghelft terecht. Dan zien de agenten hun kans schoon. Ze sturen hun politieauto naast de verdachte en op een gegeven moment weten ze hem klem te rijden, nèt voor de plek waar wegwerkers bezig zijn. Als de agenten de man uit zijn auto hebben gehaald, wordt deze direct aangehouden en in de politieauto gezet. Hij wordt overgebracht naar het politiebureau in Goes. Daar moet hij een verklaring afleggen. De agenten vermoeden dat de man onder invloed is van verdovende middelen. Dit wordt nog onderzocht. Er hebben zich al een tweetal getuigen gemeld bij de Zeeuwse politie, maar mogelijk zijn er ook mensen die schade aan hun auto hebben gekregen door de manoeuvres van deze automobilist. De Zeeuwse politie vraagt dan ook of mensen die getuige zijn geweest van de levensgevaarlijke capriolen van de automobilist, of mensen die hierdoor schade hebben opgelopen, zich telefonisch willen melden via 0900-8844 of persoonlijk op het politiebureau. Het rijbewijs van deze 26-jarige wegpiraat uit Steenbergen is in ieder geval ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   18:40  
Aanrijding in Terneuzen, verdachte aangehouden
Terneuzen - Rond 10.45 uur vrijdagochtend vond een aanrijding plaats op de kruising Guido Gezellestraat/Rooseveltlaan in Terneuzen. Volgens getuigen betrof het een aanrijding tussen twee personenauto's en één daarvan lag op z'n kant. Toen agenten van Politie Zeeland ter plekke kwamen zagen zij inderdaad een auto op z'n kant liggen. In de auto zat een 79-jarige man. Deze is bevrijd door de brandweer, zijn auto is opengeknipt. In de andere auto zat een 40-jarige man uit Zelzate. De man, die ongedeerd was, rook naar het inwendig gebruik van alcohol en moest dus van de agenten een blaastest ondergaan. Uit de test bleek dat hij daadwerkelijk gedronken had. Hij is dan ook aangehouden. Op het bureau is het rijbewijs van de man afgenomen, vanwege het rijden onder invloed en het onder invloed veroorzaken van een ongeval. Een andere reden hiervoor is dat diverse onafhankelijke getuigen verklaren dat de man zich als een gevaar op de weg heeft gedragen even voor het ongeluk. Zowel de verdachte als het slachtoffer zijn onderzocht door ambulancemedewerkers. De verdachte had geen verwondingen en het 79-jarige slachtoffer liep een paar lichte schrammen op, maar bleef verder gelukkig ongedeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   18:39  
Politie zoekt getuigen straatroof in Goes
Goes - Donderdag 19 april is rond 23.15 uur een man beroofd in het recreatiegebied de Hollandsche hoeve in Goes. De 74-jarige man uit Goes fietste over een fietspad in dat gebied waar hij werd vastgepakt door een jonge man die om zijn portemonnee vroeg. Even later voegde zich een tweede jonge man bij hem. De 74-jarige gaf zijn portemonnee met daarin een geldbedrag, persoonlijke documenten en een credit card, waarna beide overvallers verdwenen richting Kattendijksedijk. Het signalement van de jonge mannen luidt: Eén van hen is ongeveer 1.80 m lang, de ander iets kleiner Beiden ten tijde van de overval gekleed in donkere kleding Nederlands sprekend De politie zoekt getuigen van deze straatroof. U kunt bellen naar 0900-8844 of zich melden op het politiebureau in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   18:38  
Diefstal bij bedrijf in Goes
Goes - Vrijdag rond 07.35 uur is een diefstal ontdekt bij een bedrijf op de Scottweg in Goes. Er is een aanhangwagen met kenteken WF-FL-34 weggenomen en een steiger van 8 meter hoogte.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   18:36  
Twee gewonden bij aanrijding in Oudelande
Oudelande - Op de Dierikweg zijn donderdag rond 17.00 uur twee auto's met elkaar in botsing gekomen. Twee personen, een 62-jarige man en een 58-jarige vrouw uit de gemeente Borsele, raakten gewond en zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De bestuurder van het andere betrokken voertuig, een 56-jarige man uit de gemeente Borsele, bleef ongedeerd. Beide auto's zijn weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   18:35  
Jongen mishandeld in Middelburg
Middelburg - Donderdag is tussen 14.30 uur en 15.02 uur een jongen mishandeld op de Abeelseweg in Middelburg. De 14-jarige jongen, afkomstig uit Vlissingen, fietste met een vriend op de Abeelseweg toen een groepje van vier jongens hen de weg versperde. Even eerder had één jongen uit het groepje de vriend van de 14-jarige een klap gegeven op de Abeelseweg en is het groepje verder gefietst. Drie van de vier begonnen de 14-jarige jongen te slaan en te schoppen waarna het groepje vertrok. De leeftijd van het groepje van vier is ongeveer 15 á 16 jaar oud. De jongen hield een pijnlijk hoofd en een hersenschudding over aan de mishandeling.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 apr -   12:03  
twee mannen Aanhoudingen voor brandstichting
Vlissingen - Door de politie zijn twee mannen aangehouden op verdenking van brandstichting in leegstaande panden in Vlissingen. Deze branden vonden plaats begin maart 2011. Het gaat om een 19-jarige man uit de gemeente Veere en een 20-jarige man uit de gemeente Borsele.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 apr -   13:18  
Jongen aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft woensdag rond 20.30 uur een 16-jarige Vlissinger aangehouden in de Zeeaster in Vlissingen. Even eerder was bij de politie de melding binnengekomen dat er twee jongens met bivakmutsen op rijdend op crossmotoren aan het crossen waren door de wijk Lammerenburg. Zij zijn daarna gesignaleerd in Paauwenburg. Op de Lammerenburghweg/Wildbaan kwam één van de bestuurders ten val en vluchtten beide jongens te voet voor de politie. Eén van de jongens is door buurtbewoners overmeesterd en overgedragen aan de politie. Hij was niet in het bezit van een rijbewijs, reed zonder helm, de pitbike was niet verzekerd en had geen verlichting. Er is afstand gedaan van de pitbike.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 apr -   13:17  
Aanrijding in Terneuzen
Terneuzen - Woensdag zijn rond 20.50 uur in Terneuzen op de kruising Guido Gezellestraat/Vlietstraat bij een aanrijding tussen twee personenauto's vier personen gewond geraakt. Een 21-jarige bestuurder uit Terneuzen raakte een verkeerslicht en kwam daarna in botsing met een andere personenauto. De twee inzittenden, een 19-jarige man uit Hulst en een 20-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, van de 21-jarige bestuurder zijn naar het ziekenhuis gebracht met nek- en rugklachten. De bestuurder van de andere betrookken personenauto en zijn inzittende raakten eveneens gewond. Zij zijn beiden, een 63-jarige vrouw en een 66-jarige man uit Hulst, met een gebroken borstbeen naar het ziekenhuis vervoerd. Beide auto's zijn total loss. De toedracht wordt onderzocht door de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 apr -   13:16  
Verdovende middelen aangetroffen in haven
Ritthem - In de nacht van woensdag op donderdag jl. zijn verdovende middelen aangetroffen op een schip dat ligt in de haven ter hoogte van de Ierlandweg te Ritthem. Even na middernacht kwam een melding dat er een ongeval zou hebben plaatsgevonden op of bij het schip. Hulpdiensten gingen ter plaatse maar al gauw bleek van een ongeval geen sprake. Omdat vervolgens aangegeven werd dat er verdachte personen waren gezien deed de Politie nader onderzoek en troffen op het desbetreffende schip verdovende middelen aan. Politie Zeeland heeft de zaak in onderzoek samen met de Douane, Korps Landelijke Politiediensten en de Koninklijke Marechaussee. Het onderzoek is op dit moment in volle gang. Zodra er meer informatie bekend is, zal een aanvulling worden gegeven. Het schip is een vrachtschip dat vaart onder Liberiaanse vlag. In totaal werd op het vrachtschip 45 kg aan cocaïne aangetroffen.
wo 18 apr -   20:18  
Bedrijfsongeval in Grijpkerke
Grijpskerke - Op woensdag 18 april werd er rond half 7 s’avonds een ambulance opgeroepen om met spoed richting de Poppendamseweg in Grijpskerke te gaan voor een bedrijfsongeval. Vlak na deze eerste melding werd er nog een ambulance opgeroepen om ter plaatse te komen. Maar al snel bleek er meer aan de hand te zijn en werd ook de traumahelikopter van Rotterdam opgeroepen om ter plaatse te komen. Het slachtoffer is uiteindelijk met spoed naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance. Zodoende kon de traumahelikopter ook weer retour richting Rotterdam. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.
di 17 apr -   22:27  
Schoorsteenbrand in 's Heer Abtskerke
's Heer Abtskerke - Om 21.09 uur kreeg de blusgroep van 's Gravenpolder een melding binnen van een schoorsteenbrand, aan de Gerbernesseweg in 's Heer Abtskerke. Nadat de blusgroep ter plaatse was, hebben ze de assistentie gevraagd van de ladderwagen van Goes . Na alles goed gecontrolleert te hebben, konden ze weer terugkeren naar hun posten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 apr -   18:27  
Politiebureaus morgen tijdelijk dicht voor publiek
Zeeland - Op woensdag 18 april 2012 leggen medewerkers van Politie Zeeland het werk tijdelijk neer. Hiermee willen zij aandacht vragen voor de moeilijke CAO-onderhandelingen. Om die reden zijn alle politiebureaus van 10.00 tot 12.00 uur dicht voor publiek. De noodhulp blijft gegarandeerd en zaken die geen uitstel dulden worden normaal opgepakt. Indien gewenst staan bondsbestuurders tussen 10.30 uur en 11.00 uur journalisten te woord in het politiebureau aan de Valckeslotlaan 6 in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 apr -   18:25  
Vrouw beroofd van portemonnee in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdag tussen 14.30 en 15.00 uur werd een 50-jarige vrouw uit Oost-Souburg in de Paul Krugerstraat in Vlissingen beroofd van haar portemonnee. De vrouw wilde tanken bij een onbemand tankstation. Toen zij haar voertuig daar had stilgezet en het portier had geopend, wilde zij een pasje uit haar portemonnee pakken. Op dat moment griste een persoon de portemonnee uit haar handen en rende er daarna vandoor de van Van Dishoeckstraat in, richting de begraafplaats. Het gaat om, vermoedelijk, een manspersoon in donkere kleding en een capuchon. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 apr -   18:24  
Conifeer afgebrand in Terneuzen
Terneuzen - Dinsdag, kort na middernacht, is bij een woning in de Dinkelstraat in Terneuzen een conifeer van zo'n 8 meter beed en 3 meter hoog, afgebrand. De brand was tien minuten later al door de brandweer geblust. De politie onderzoekt nog of er sprake is van brandstichting.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 apr -   18:22  
Fietskijkavond in Vlissingen
Vlissingen - Op maandag 23 april a.s. is er weer een fietskijkavond georganiseerd door Politie Zeeland. De kijkavond wordt tussen 19.00 en 20.00 uur gehouden op de Marie Curieweg 5 in Ritthem. Voor teruggave van uw fiets is een origineel proces-verbaal van aangifte nodig, neem dit dus mee als u komt kijken. In verband met Koninginnedag op maandag 30 april, is de fietskijkavond een week vervroegd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 16 apr -   18:53  
Laffe diefstal in Opsporing Verzocht
Vlissingen - Politie Zeeland is op zoek naar een man en een vrouw die op dinsdag 10 januari jl. rond 12.15 uur in Papegaaienburg in Vlissingen een bejaard echtpaar hebben bestolen. Deze laffe diefstal wordt a.s. dinsdagavond 17 april uitgezonden in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Het echtpaar liep in de Agrimarkt in Papegaaienburg. Tijdens het pinnen bij de kassa stonden een jonge man en een jonge vrouw enkele malen vlak achter hen. Zij volgden het echtpaar naar een flat in Papegaaienburg en stapten bij hen in de lift. In de lift zag het jonge stel kans de handtas van het oudere echtpaar, die tussen de boodschappen lag, weg te nemen. In deze tas zaten o.a. hun bankpassen. Eenmaal thuis bemerkte het echtpaar pas de diefstal. Toen ze contact opnamen met hun bank bleek dat er al meerdere malen geld opgenomen en betaald was met de passen. In totaal gaat het om een bedrag van een paar duizend euro. Politie Zeeland heeft een aantal bewakingsbeelden uit de Agrimarkt die a.s. dinsdag 17 april in Opsporing Verzocht getoond worden. Het programma wordt om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1. De uitzending wordt a.s. woensdag 18 april herhaald rond 11:15 uur op Nederland 2. Politie Zeeland is op zoek naar mensen die de daders van deze laffe diefstal herkennen. Kunt u meer vertellen over de man en vrouw die het bejaarde echtpaar hebben bestolen of bent u getuige geweest van bovengenoemd incident? Dan kunt u bellen naar 0900-8844, of u kunt zich melden op het politiebureau in Vlissingen. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen naar 0800-7000.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 16 apr -   18:51  
Politie zoekt getuigen,Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van geweld gepleegd op de Westhavendijk in Wilhelminadorp op zondag 15 april rond 03.30 uur. Een 17-jarige jongen fietste op de Westhavendijk toen een zwarte VW-Golf met daarin vier personen naast hem kwam rijden, Vervolgens wordt er gedreigd dat ze hem tegen een bord gaan rijden waarna één van de inzittenden van de auto het achterwiel van de fiets pakt. De bestuurder van de auto geeft gas en het achterwiel wordt losgelaten. De 17-jarige komt daardoor ten val en raakt gewond. Signalement van de vier daders: Leeftijd 18 á 19 jaar Blank Breed postuur Zaten in een zwarte VW-Golf Bent u getuige geweest van dit delict of kunt u meer informatie geven over de vier daders dan kunt u zich melden op het politiebureau in Goes of bellen naar 0900-8844. Blijft u liever anoniem dan kunt u bellen naar MMA (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 16 apr -   15:10  
Alcoholcontroles Zeeuws Vlaanderen
Hulst - Afgelopen zondag heeft de politie alcoholcontroles nabij sportkantines in Zeeuws Vlaanderen uitgevoerd. Hierbij zijn vijf bestuurders betrapt die alle vijf teveel hadden ingenomen. Er werden in totaal bijna 150 bestuurders gecontroleerd. De controles werden in de middag verricht in de Kapitelstraat in Westdorpe en later in de avond op de Stationsweg en de Zoutestraat in Hulst.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 16 apr -   15:00  
Thermphos verantwoordelijk voor dood 2 werknemers
Middelburg - Het OM gaat Thermphos vervolgen voor de dood van twee werknemers in 2009. De twee werknemers kwamen door verstikking om het leven in een fosforoven toen deze werd schoongemaakt. Het OM stelt dat Thermphos schuldig is aan hun dood omdat er niet voor een veilige werkomgeving werd gezorgd. Het OM stelt dat een werkgever de plicht heeft daar wel voor te zorgen. De zaak dient 18 oktober voor de rechtbank in Middelburg.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 16 apr -   14:55  
Politiebureaus Zeeland a.s. woensdag (tijdelijk) gesloten
Middelburg - A.s. woensdag 18 april wordt het werk bij de Zeeuwse politie door medewerkers tijdelijk neergelegd. Door deze actie willen zij aandacht vragen voor de nogal moeilijke cao-onderhandelingen die de laatste tijd worden gevoerd. Om deze reden zijn alle politiebureaus woensdag van 10.00 tot 12.00 uur dicht voor het publiek maar de noodhulp blijft wel gegarandeerd en de echt ernstige zaken worden normaal opgepakt.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 16 apr -   14:38  
Verdachte in gevangenis aangehouden
Middelburg - In de gevangenis in Middelburg is maandag een 26-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van moord of zware vorm van doodslag op taxichauffeur Gerard Denz. Vorige week werd in deze zaak uit 2004 al een 23-jarige man opgepakt. Dat heeft de politie Rotterdam-Rijnmond maandag bekendgemaakt. De 52-jarige Denz werd op zondag 29 februari in Rotterdam doodgeschoten toen hij daar als taxichauffeur aan het werk was.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 15 apr -   18:14  
Koe op rijksweg zorgt voor oponthoud
Arnemuiden - Een koe op de snelweg A58 bij Arnemuiden zorgt zondagmiddag voor verkeershinder. Het beest loopt op de rijbaan in de richting van Goes. Meerdere mensen proberen de bruine koe, vermoedelijk nog een kalf, van de weg af te krijgen. Het verkeer moet er voorzichtig langs rijden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 apr -   15:54  
Junior redders Domburgse Reddingsbrigade weer diploma rijker
Domburg - Na maanden van training was het afgelopen zaterdag 14 april 2012 voor een groot aantal jonge leden van de Domburgse Reddingsbrigade een spannende dag. Zij mochten tijdens de examens zwemmend redden laten zien wat zij de afgelopen periode geleerd hadden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 apr -   15:26  
Wildplassen en negeren van bevel, Goes
Goes - In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige Goesenaar aangehouden omdat hij geen gehoor gaf aan een bevel. De man was in gezelschap van twee vrienden en het drietal was ook al bekeurd voor wildplassen en het drinken van alcohol op straat. Omdat ze zich hinderlijk gedroegen tegen over de agenten die met hun werk bezig waren werd ze gevraagd zich te verwijderen. Twee van hen gaven gehoor aan dit bevel, de 20-jarige echter niet. Hij is meegenomen naar het bureau en verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 apr -   15:21  
Aanhouding voor mishandeling, Middelburg
Middelburg - Zondag rond 01.40 uur is in de Lange Delft in Middelburg een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in gezelschap van twee andere jongens een 19-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 apr -   15:20  
Beroving, Vlissingen
Vlissingen - Een 50-jarige Vlissinger is zaterdagmiddag rond 14.45 uur bij een tankstation aan de Paul Krugerstraat in zijn woonplaats van zijn portemonnee beroofd. De man wilde gaan tanken, was uit de auto gestapt en had zijn portemonnee in zijn handen doen deze plots werd weggerukt door een voor hem onbekende man. Hij zag hem wegrennen in de richting van de Van Dishoeckstraat. Het slachtoffer is heel erg geschrokken maar heeft geen verwondingen opgelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 apr -   15:20  
Aanrijding, Goes
Goes - Zaterdagmiddag rond 15.40 uur zijn op de Kattendijksedijk in Goes twee automobilisten met elkaar in aanrijding gekomen. Vermoedelijk is een 81-jarige automobilist uit Goes te ver naar links uitgeweken waardoor hij in aanrijding is gekomen met een 32-jarige Duitse automobilist. De vrouw van de Goese automobilist had last van haar borst en ribben en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Duitse automobilist en zijn inzittende zijn zelf naar het ziekenhuis gegaan voor controle.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 apr -   15:19  
Insluiping bij bejaarde vrouw, Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Zaterdagavond rond 20.00 uur kwam bij de Gemeenschappleijke Meldkamer een melding binnen van een insluiping in Nieuwerkerk. Een getuige had gezien dat er drie vrouwen en een man (Slavische types)binnen waren geweest bij een bejaarde (94) vrouw aan de Magnoliastraat. De vrouw had zelf de deur niet open gedaan dus deze mensen hebben op een andere manier kans gezien de woning te betreden. Na enige ogenblikken hebben ze de woning verlaten. Voor zover bekend is er niets weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 apr -   15:18  
Insluiping, Zierikzee
Zierikzee - Zaterdag tussen 18.00 uur en 20.30 uur zijn sieraden weggenomen uit een woning aan de Miereweg in Zierikzee. Een onbekende zag kans om in een onbewaakt ogenblik de sieraden weg te nemen. Er is geen braakschade.
zo 15 apr -   13:29  
Schoorsteenbrand in Wilhelminadorp
Wilhelminadorp - Vanmorgen om 10.53 uur kreeg de brandweer van Wolphaartsdijk en de ladderwagen van Goes, een melding binnen van een schoorsteenbrand aan de J. van den Boschstraat in Wilhelminadorp. Er was rookontwikkeling te zien aan de buitenkant. De brandweer heeft de schoorsteen geveegt en met een warmtebeeld camera hebben ze gekeken waar de warmtebron zat. Na alles goed te hebben gecontroleerd konden ze weer terugkeren naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 apr -   18:22  
Controle 'In Goes uit'
Goes - Tussen vrijdag 21.30 uur tot zaterdag 00.30 uur en zaterdag van 01.30 uur tot 05.00 uur is voor de 25e keer de controle 'In Goes Uit' gehouden. In de vooravond werd het inkomende verkeer gelijktijdig op twee locaties uitvoerig gecontroleerd ('s Heer Hendrikskinderendijk en de Patijnweg). Hetzelfde gebeurde in het tweede gedeelte van de controle van het uitgaande verkeer gelijktijdig op twee locaties (Middelburgsestraat en Willem Barentszstraat). Doelstelling van de controle is de veiligheid en het veiligheidsgevoel onder het (uitgaans) publiek te vergroten door middel van een uitgebreide voertuig- en inzittendencontrole. In totaal zijn 164 voertuigen gecontroleerd en evenzoveel blaastesten afgenomen met het volgende resultaat: 2x is een boete uitgeschreven voor het rijden onder invloed van alcohol. 1x is een rijbewijs ingevorderd voor het rijden onder invloed van drugs. Bij deze persoon is een bloedproef afgenomen. 1x gaf een bestuurder een valse identiteit op. Bij nader onderzoek bleek de man nog voor 750 Euro boetes open hebben staan, te rijden zonder rijbewijs en was zijn voertuig niet verzekerd. Tegen hem is proces verbaal aangezegd. 1x was een bestuurder in het bezit van een boksbeugel waarvoor hij een boete kreeg. In verband met het coulansebeleid is 20 x een waarschuwing gegeven voor minder ernstige feiten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 apr -   18:20  
Controle rookverbod in de gemeente Reimerswaal
Reimerswaal - Politie Zeeland heeft van vrijdag 22.00 uur tot zaterdag 02.15 uur assistentie verleend aan de Nederlandse Voedsel en Waren authoriteit bij controles in diverse horecagelegenheden in de gemeente Reimerswaal In totaal zijn 7 horecagelegenheden gecontroleerd (Rilland, Krabbendijke, Hansweert en Yerseke). 5 gelegenheden overtraden het rookverbod en tegen hen is proces-verbaal aangezegd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 apr -   18:20  
Rijbewijs ingevorderd in Kortgene
Kortgene - Zaterdag is rond 03.30 uur een man met zijn auto dwars door een hekwerk gereden en in een voortuin beland in de Hoofdstraat in Kortgene. De man, 20 jaar oud en afkomstig uit de gemente Noord-Beveland bleek teveel alcohol te hebben genuttigd waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. Het hekwerk is totaal vernield.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 apr -   18:18  
meerdere inbraaken
zeeland - Inbraak bij bedrijf in Hoek Bij een bedrijf gelegen aan de Herbert H. Dowweg is ingebroken tussen donderdag 21.30 uur en vrijdag 06.45 uur. Uit kantoren is computerapparatuur, een tv en een beamer gestolen. Inbraak in Middelburg Vrijdag rond 20.00 uur is een inbraak ontdekt in een clubgebouw van een vereniging in de Zuidsingel in Middelburg. Er is een geldbedrag weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 apr -   18:14  
meerdere Aanhoudingen
zeeland - Aanhouding in Terneuzen Politie Zeeland heeft zaterdag rond 02.50 uur een man aangehouden in de Nieuwstraat in Terneuzen wegens bedreiging en vernieling. De 28-jarige man bedreigde het beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid in de Nieuwstraat en vernielde een ruit van de gelegenheid door er terrasmeubilair tegen te gooien. Tevens was de man in het bezit van een mes en een schroevendraaier welke in beslag zijn genomen. Aanhouding in Goes Politie Zeeland heeff zaterdag rond 02.40 uur op de Grote Markt in Goes een 23-jarige man aangehouden wegens bedreiging. De 23-jarige man uit Goes bedreigde een portier van een horecagelegenheid aan de Grote Markt. Hij is aangehouden en overgebacht naar Torentijd. Aanhouding in Middelburg In Middelburg is zaterdag rond 00.40 uur een 16-jarige jongen aangehouden in de Heerengracht in Middelburg. De jonge Middelburger reed op een bromfiets en negeerde stoptekens van de politie waarna hij werd klemgereden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en de bromfiets was niet verzekerd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 13 apr -   20:47  
Diefstal van bouwterrein, Nieuwvliet
Nieuwvliet - In de nacht van donderdag op vrijdag werden uit in aanbouw zijnde woningen op een bouwterrein op de Baanstpoldersedijk combiketels en magnetrons gestolen. Op het terrein worden vakantiewoningen gebouwd en daaruit werden in totaal 13 combiketels en 2 magnetrons gestolen. De combiketels hebben alle een waarde van meer dan duizend euro, de waarde van de magnetrons bedraagt een enkele honderden euro's per stuk.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 13 apr -   18:11  
Instap in woning Oost-Souburg
Oost-Souburg - Vanochtend vroeg heeft de Regionale Ondersteunings Groep van Politie Zeeland een instap gedaan in een woning aan de Merwedestraat in Oost-Souburg. In de woning is een 36-jarige man uit de gemeente Vlissingen aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 apr -   12:44  
Man aangehouden voor vernielen huisraad ex-partner
Axel - In de nacht van woensdag op donderdag is in een woning aan de Thorbeckelaan in Axel een 28-jarige man uit St. Niklaas (B) aangehouden. De man wordt ervan verdacht de woning van zijn ex-partner te zijn binnengedrongen en huisraad te hebben vernield. Omdat de man zich verstopte voor de politie zette men een politiehond in. Deze vond hem tussen een matras en een lattenbodem. Hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 apr -   12:41  
Verzet bij aanhouding, Oost Souburg
Oost Souburg - Woensdagavond rond 23.00 uur is in het tunneltje tussen Oost- en West Souburg een 15-jarige Vlissinger aangehouden. Agenten zagen de jongen door het tunneltje rijden op een minibike en maanden hem tot stoppen. Hij probeerde zich aan de staandehouding te ontrekken, gaf gas en reed hierbij in volle vaart tegen een stenen muurtje. Na een korte worsteling is hij geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek ook in het bezit te zijn van 8 gram hennep. De jongen wordt verdacht van het rijden op een motor zonder rijbewijs, zonder kenteken, zonder helm en tevens voor het in bezit hebben van hennep en voor wederspanningheid. Rijden op een minibike op de openbare weg is verboden. Hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 apr -   20:21  
Automobiliste rijdt achterop trailer, Poortvliet
Poortvliet - Op de Lageweg is woensdag rond 07.45 uur een 32-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen achterop een stilstaande trailer gereden. Vermoedelijk door de laagstaande zon heeft ze de trailer niet gezien waardoor ze tegen de achterzijde botste. De vrouw is ter plaatse door ambulancepersoneel bekeken en overgebracht naar de huisarts. Haar auto raakte beschadigd en werd weggetakeld. De trailer had nagenoeg geen schade.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 apr -   20:17  
Waarschuwing voor wisseltruc, Hulst
Hulst - Politie Zeeland waarschuwt ondernemers voor een wisseltruc. Woensdagmiddag probeerde een vrouw bij een ondernemer aan het Stationsplein in Hulst middels een wisseltruc geld afhandig te maken. De vrouw, een ongeveer 35-40-jarige vrouw, buitenlands type voorzien van een hoofddoek, kocht een kleinigheid en betaalde met 50 euro. Nadat zij het wisselgeld had ontvangen deed zij het voorkomen dat er een vergissing door de caissière was gemaakt en eiste zij dat er meer wisselgeld moest worden betaald. Op dat moment werd de druk opgevoerd doordat ook andere buitenlandse vrouwen stampij begonnen te maken bij de kassa. Doordat de oplettende caissière vervolgens meedeelde de politie te gaan bellen mislukte de wisseltruc en verlieten de vrouwen gehaast de winkel. In Hulst zijn de afgelopen weken al meerdere meldingen gedaan van deze wisseltruc.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 apr -   20:16  
Poging beroving, Terneuzen
Terneuzen - Langs de Kreek in Terneuzen werd dinsdag even voor 23.00 uur door drie jongens gepoogd een 20-jarige inwoner van Terneuzen te beroven. De 20-jarige fietste richting de Kortenaerstraat en werd tegengehouden door drie jongens. Hij moest stoppen en zijn belagers vroegen hem op dwingende toon al zijn spullen aan hen af te geven. Er ontstond een kort handgemeen tussen de 20-jarige en een van de drie jongens. De 20-jarige is naar een huis in de Kortenaestraat gerend en heeft de politie gewaarschuwd. De drie jongens liepen daarop weg naar de Michiel de Ruytersingel en daarna richting de rotonde Rooseveltlaan/Alvarezlaan.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 apr -   20:16  
Poging geldroof in supermarkt, Hulst
Hulst - Zaterdag tussen 16.00 en 16.30 uur probeerde een onbekende persoon geld uit de kassa van de Spar in de Poorterslaan in Hulst te stelen. Hij bedeigde daarvoor een 18-jarige kassamedewerker uit de gemeente Hulst met een scherp voorwerp en eiste het geld uit de kassa. Omdat de kassamedewerker de kassa niet gelijk open kreeg, ging de overvaller er zonder geld vandoor. Hij vluchtte via de brandgang tegenover de Spar. Daar stond een fiets waarop hij is weggefietst in de richting van de Zoutestraat, vervolgens naar de Carmelweg in de richting van de Zandstraat. De eigenaar van de Spar ging nog, samen met een andere man, achter de dader aan, maar in de Carmelweg zijn ze hem kwijt geraakt. Het gaat om een jongeman, geheel in het zwart gekleed met een capuchon over zijn hoofd. Het onderzoek loopt.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 11 apr -   18:32  
Ongeval met beknelling yerseke
yerseke - Om 15:50 uur kwam er een melding binnen voor de brandweer en ambulance van een beknelling op de molendijk. De brandweer Yerseke (4748),kruiningen (4747) en het hulpverlenings voertuig van kruiningen (4771) gingen naar het ongeval toe. Ter plaatse gekomen waren er 2 auto’s op elkaar gereden. Een van de personen moest uit de auto worden bevrijd . De 31 jaarige is door de brandweer uit de auto geknipt en overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De 44jaarige man is ter plaatsen onderzocht maar had niets. Door dat er ook nog onderzoek gedaan moest worden door de politie was de weg enkele tijd afgesloten voor al het verkeer. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet bekend. Hoek berging heeft de twee voertuigen geborgen.
Gemaakt door: Tommieboy
di 10 apr -   20:53  
Westerscheldetunnel gesloten
Zeeland - Enkele schapen hebben er dinsdagavond voor gezorgd dat de Westerscheldetunnel op de N62 in beide richtingen is afgesloten. Door nog onbekende oorzaak liepen de dieren op de weg, meldt de verkeersinformatiedienst van de tunnel. De politie probeert de schapen te vangen. Hoe lang dat nog gaat duren is onduidelijk. De tunnel verbindt Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen met elkaar.
Gemaakt door: Tommieboy
di 10 apr -   18:42  
Busje in brede sloot
Krabbendijke - Op de A58 ter hoogte van krabbendijke (hm130) vond rond 17:00 uur een éénzijdig ongeval plaats. Een busje is door onbekende oorzaak een brede sloot sloot ingereden en lande op z'n kop in het water. De brandweer van Rilland heeft de bestuurder eruit gehaald en deze is met spoed naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De traumahelikopter werd wel ingeseind maar deze kon rechtsomkeer maken. Ook de HV in Kruiningen hoefde niet meer te komen. Hoek berging heeft het voertuig erg snel en correct geborgen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 apr -   21:53  
Auto op zijn kop in het weiland Hansweert
Hansweert - Bij een eenzijdig ongeval aan de Zeedijk te Hansweert zijn om 20:45 uur twee personen gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de weg. In de bocht ter hoogte van de zeedijk lande de auto in het weiland. De zwaar beschadigde auto licht op zijn kop in het weiland. De twee inzittenden zijn door de brandweer van kapelle en kruiningen bevrijd. De man en de vrouw zijn met de opgeroepen ambulance`s met spoed afgevoerd naar het Ziekenhuis in Goes.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 9 apr -   17:15  
Vermiste duikers levend aangetroffen
Zierikzee - In Zeeland zijn de twee vrouwelijke duikers terecht die sinds het begin van de middag werden vermist. De Veiligheidsregio Zeeland heeft de zoektocht gestaakt. De twee Belgische vrouwen van 40 en 22 jaar zijn levend uit het water gehaald door de opvarenden van een boot, en bij de roompot af gezet. Hoe ze eraan toe zijn is nog onduidelijk. De duikers werden vermist bij de Zeelandbrug bij Zierikzee. De melding van de vermissing kwam rond 13.00 uur, anderhalf uur nadat de twee het water in waren gegaan. Met reddingsboten en een helikopter werd naar de duikers gezocht. Ook duikers van de brandweer hielpen zoeken.
Gemaakt door: Tommieboy
ma 9 apr -   13:55  
Duikers vermist Zierikzee
Zierikzee - Nabij de Zeelandbrug bij Zierikzee worden sinds maandagmiddag 13:00 uur twee duikers vermist. Vermoedelijk gaat het hier om twee Belgische vrouwen die bij een duikgezelschap horen. De alarmmelding kwam 1,5 uur nadat de duikers het water waren ingegaan binnen. Reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (Koopmansdank en Fred en de Jan van Engelenburg) en een Belgische Seaking reddingshelikopter uit Koksijde zijn een zoekactie begonnen. Vaartuigen van Rijkswaterstaat, politie en brandweer leveren ondersteuning. De brandweer heeft ook duikers ingezet.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 8 apr -   19:41  
Zeelandbrug niet naar beneden
Goes - Verkeer op de N256 tussen Zierikzee en Goes heeft enige tijd in beide richtingen vastgestaan voor de Zeelandbrug. Die ging door een technische storing niet meer dicht. De storing begon om 17.45 uur, een uur later was het euvel verholpen. Dat meldde de ANWB zondagavond. De verkeersdienst denkt dat het nog wel even duurt voordat de weg in beide richtingen weer filevrij is.
zo 8 apr -   15:18  
Schuur verwoest door grote brand.
Oosterland - Een grote uitslaande brand heeft vannacht in Oosterland een schuur volledig in de as gelegd. De brandweer kon de schuur niet meer redden, de schuur is volledig afgebrand. De brand woedde in een pand aan de Lange Achterweg. Het vuur werd rond 02.05 uur opgemerkt. Er werd direct opgeschaald naar middelbrand. Binnen vijf minuten werd het sein grote brand gegeven. De brandweer rukte uit met drie tankautospuiten. Er werd ook een ambulance opgeroepen om stand-by te staan. De schuur grensde aan een woning. Deze stond leeg en bleef wel overeind. Hoe groot de schade aan de woning is, moet nog duidelijk worden. Het vuur was snel onder controle. De oorzaak van de brand is onduidelijk.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 apr -   14:46  
Jeugdbrandweer Westerschouwen ook met hd naarhalve finales
Westerschouwen - Zaterdag 7 April speelde de Aspiranten Hoge Druk (15 t/m 18 jaar) van Westerschouwen de selectie wedstrijden in Zeist. In Zeist waren 3 wedstrijdbanen; de Aspiranten LD, en 2 Aspiranten HD. De aspiranten van Westerschouwen kregen een brandmelding op een terrein van Defensie te Zeist. Aangekomen op de locatie werd de ploeg van Westerschouwen opgevangen door een medewerker die de brand had gemeld. Na een snelle verkenning kon, na een snelle inzet, vrijwel direct brandmeester worden gegeven. De Aspiranten ploeg van Westerschouwen wist hier een 1e plek te behalen en stelde hiermee een plaats in de halve finale op 16 Juni in Hoogeveen zeker. Dit betekent dat de Jeugdpost Westerschouwen zich nu geplaatst heeft met 2 ploegen voor de Halve Finale, vorige week plaatste de Junioren (12 t/m 15 jaar) zich al voor de halve Finale. De Aspiranten ploeg bestond uit: Bevelvoerder Annemarie Verbiest, Aanvalsploeg Patrick Verberk en Manon Kostense, Waterploeg Jens Scheers en Tenere Middelhoek en Pompbediende Willem Verbiest. Deze dag speelde ook andere Zeeuwse jeugdkorpsen, dit waren de ploegen van Middelburg, Veere en Goes. De Aspiranten Lage Druk van Middelburg behaalde een 4e plaats en behalen hierdoor geen plaats in de halve finale. Echter op de andere HD baan behaalde Middelburg een 2e plaats boven Goes die de 3e plaats behaalde en zijn hiermee ook door naar de halve finale in Hoogeveen. Op de zelfde baan als de Aspiranten van Westerschouwen speelde ook de ploegen van Veere en Goes. Deze wisten met een 5e en 10e plaats geen plaats in de halve finale zeker te stellen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 apr -   14:44  
Aanhouding wegens bedreiging, Vlissingen
Vlissingen - Zaterdagmiddag rond 14.45 uur is een 56-jarige man uit Vlissingen aangehouden wegens bedreiging. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor, aan het Kleiwegpad in Vlissingen, twee spelende jongens te hebben bedreigd. De jongens, van 11 en 12 jaar oud beiden uit Vlissingen, waren aan het voetballen op een pleintje nabij de Kleiweg. Nadat de bal enkele malen bij de man in de buurt kwam, liep hij op de jongens af en bedreigde hen. De man is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 apr -   14:43  
Eenzijdig ongeval onder invloed, Goes
Goes - Zaterdagavond rond 20.00 uur vond er op de Elvis Presleylaan in Goes een eenzijdig ongeval plaats. Een 38-jarige automobilist uit Goes wilde op genoemde weg keren en reed achteruit de sloot in. Uit ademanalyse bleek dat de man ongever 4,5 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 apr -   14:42  
Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding, Driewegen
Driewegen - Zaterdagavond rond 22.10 uur is het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen ingevorderd na een snelheidsovertreding aan de Westerschedeltunnelweg / N62 bij Driewegen. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 156 km/u over genoemde weg. De toegestane maximum snelheid is hier 100 km/u. Tegen de man is tevens procees-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 apr -   14:41  
Diefstal brandstof, Sluiskil
Sluiskil - Tussen vrijdagavond 18.30 uur en zaterdagavond 18.00 uur zijn, uit de tank van een bestelauto die geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Stroodorpestraat in Sluiskil tientallen liters benzine weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 apr -   14:40  
Rijden onder invloed, Eede
Eede - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.10 uur is een 47-jarige automobilist uit Adegem (B), bij een alcoholcontrole aan de Brieversweg in Eede gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 3,2 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 apr -   14:40  
Rijden onder invloed, Goes
Goes - In de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur is een 21-jarige automobilistu it Vleuten, aan de Houtkade in Goes, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man (beginnend bestuurder) ongeveer 6,3 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: Krukeltje
zo 8 apr -   02:57  
Ongeval A58 bij Lewedorp
Vanmorgen rond 1.50 vond er ongeval plaats op A58 bij Lewedorp bij hm 159,8. 3 Ambulances, brandweer en traumaheli gingen ter plaatse. Een auto met daarin vermoedelijk 2 personen is diverse keren over de kop gegaan.
za 7 apr -   09:01  
Hennepkwekerij aangetroffen
Sluiskil - Politie Zeeland heeft donderdag rond 19.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een schuur bij een woning in de Leidinglaan in Sluiskil. In de schuur zijn 55 planten aangetroffen welke zijn vernietigd. Drie personen, een 36-jarige vrouw uit Sas van Gent, een 41-jarige man uit de gemeente Terneuzen en een 38-jarige Belg, zijn aangehouden.
vr 6 apr -   17:59  
Aanhouding op verdenking van verboden wapenbezit
Hulst - Donderdag om 13.17 uur is in een woning aan de Frans van Waesberghestraat in Hulst een 34-jarige man aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Agenten van de Zeeuwse politie zagen zondag op het Princebolwerk in Hulst een auto onbeheerd staan die niet was afgesloten. Om de eigenaar van het voertuig te kunnen achterhalen doorzochten ze de auto en stuitten daarbij op een nepwapen. Onder leiding van de rechter-commissaris is donderdag een huiszoeking gedaan in de woning van de verdachte. Daar is de man is aangehouden; later is hij in verzekering gesteld
vr 6 apr -   17:59  
Diefstal jerrycans uit auto
Serooskerke (W) - In de nacht van donderdag op vrijdag werden uit een bedrijfswagen, die geparkeerd stond in De Meijstraat in Serooskerke (W) twee jerrycans met inhoud gestolen. Het gaat om twee 5-liter jerrycans waarvan de ene was gevuld met benzine en de andere met smeerolie.
vr 6 apr -   17:58  
Personenauto gestolen
Stavenisse - In de nacht van donderdag op vrijdag werd in Stavenisse een personenauto gestolen. De auto stond geparkeerd op de hoek Wilhelminastraat/prinses Margrietstraat. Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 88-PRS-8. De waarde van de auto is onbekend.
Gemaakt door: Tommieboy
do 5 apr -   23:45  
Grote KNRM oefening
Kattendijke - Nabij Kattendijke heeft de KNRM woensdagavond een grote oefening gehouden. De aanwezige partijen waren de KNRM's van Hansweert (Jan van Engelenburg), Fred (Neeltje Jans), Oranje (Veere) en de seeking helikopter van koksijde en de sar helikopter en als laatste rijkswaterstaat. De oefening vond plaats op een schip en in het water.
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 apr -   22:44  
Politie zoekt getuigen mishandeling, 's Heer Abtskerke
's Heer Abtskerke - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op donderdag rond 12.00 uur op de Bimmelsweg in 's Heer Abtskerke. Een 17-jarig meisje uit de gemeente Borsele was op de fiets onderweg naar Goes toen ze op de Bimmelsweg, net buiten Heinkenszand, door 3 jongens werd mishandeld en bedreigd met een scherp voorwerp. Ze trapten tegen haar fiets en dwongen haar om te stoppen. Hierna is ze geschopt en geslagen. Omdat er iemand aan kwam uit de richting Heinkenszand stopten de jongens en fietsten ze door in de richting van Goes. De politie is dringend op zoek naar deze persoon. Hij/zij wordt verzocht te bellen met 0900-8844. Het signalement van de jongens luidt: Dader 1: Blank, 17/18 jaar, donker haar (stekels), donkere korte jas, spijkerbroek, zwarte Eastpack rugzak. Dader 2: Kort blond haar, 17/18 jaar, donker kort jack, spijkerbroek, zwarte Eastpak rugzak. Dader 3: Blond steil haar, 17/18 jaar, donker jack, G-star spijkerbroek met plaatje achterop, blauwe Eastpack rugzak
Gemaakt door: 112zeeland
do 5 apr -   22:44  
Diefstal uit loods, Oud-Vossemeer
Oud-Vossemeer - Tussen woensdagochtend 09.30 uur en donderdagochtend 09.00 uur is er ingebroken in een loods aan de Leguitsedijk in Oud-Vossemeer. Uit het pand is een zilverkleurige aanhangwagen van het merk Saris (76-DZ-VH) met een waarde van enkele honderden euro's weggenomen. Ook zijn er elektrische gereedschappen met een totale waarde van enkele duizenden euro's meegenomen. Om binnen te komen is een raam geforceerd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 apr -   22:03  
let op burgernet aktie (einde)
vlissingen - dhr Ubbink 41jr vermist. in zwarte bmw 5 serie kenteken 81SRXS. Signalement man, kaal, grof postuur. Heeft u informatie bel dan 0800-0011 Jurben Ubbink is 51 jaar! (niet 41, zoals eerder gemeld) melding was om 21.42 uur melding om 22.46 Deze actie wordt afgesloten.Helaas zonder resultaat .
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 apr -   20:43  
Recordbedrag voor de KNRM
Colijnsplaat - Dinsdagmiddag is het kreeftseizoen 2012 officieel van start gegaan met de veiling van de eerste Oosterscheldekreeft. De kreeft werd door tv-persoonlijkheid Herman den Blijker voor € 27.750 verkocht aan Vers 24/7. De opbrengst gaat dit jaar volledig naar de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Onder het toeziend oog van enkele bemanningsleden van KNRM reddingstation Neeltje Jans en KNRM directeur Roemer Boogaard werd in ruim één uur tijd na de inzet het eindbod bereikt. Deze kreeft is aangeboden aan burgemeester van Kooten van Noord-Beveland. Veilingmeester Johan van Nieuwenhuijzen van United Fish Auctions (UFA) en zijn collega voor deze gelegenheid Herman den Blijker waren net als de aanwezige vrijwilligers van de KNRM zeer verguld met de recordopbrengst. Herman draagt de KNRM een zeer warm hart toe en zei: "Ik ben zelf een frequent watersporter en trotse bezitter van een Rib boot, ik zie van nabij wat er af en toe misgaat op het water. Het vrijwilligerswerk van de KNRM verdient alle steun. Dit bedrag is aan hen zeer besteed.” De veiling van de eerste kreeft in de Zeeuwse vissersplaats Colijnsplaat werd druk bezocht door vishandelaren uit Nederland en België. De Oosterscheldekreeft wordt door de Belgische en Nederlandse horeca zeer gewaardeerd. De veiling van de symbolische eerste kreeft werd afgesloten door het overhandigen van de cheque door Johan van Nieuwenhuijzen en de directie van Vers 24/7 aan KNRM directeur Roemer Boogaard.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 apr -   20:41  
Ongeval met minibike, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagmorgen rond 11.30 uur is op de Singel in Vlissingen een 14-jarige jongen uit die plaats gewond geraakt. De jongen reed op een minibike en kwam in aanrijding met een personenauto. Hij liep hierbij een dubbele beenbreuk en een hersenschudding op en is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Hij krijgt proces verbaal voor rijden zonder rijbewijs, zonder kenteken en verzekering. Rijden met een minibike is verboden op de openbare weg.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 apr -   20:41  
9-jarig meisje gewond, Middelburg
Middelburg - Woensdagmiddag rond 14.00 uur is een 9-jarig meisje uit Middelburg op de Kruisweg in haar woonplaats gewond geraakt. Het meisje was zonder te kijken de weg overgestoken en zag daarbij een fietser over het hoofd. Deze fietser kon haar niet meer ontwijken. Ze is met letsel aan haar voet overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 apr -   20:40  
Diefstal personenauto, Zierikzee
Zierikzee - Tussen zaterdag 31 maart en dinsdag 3 april werd van parkeerplaats Mosselboomgaard in Zierikzee een personenauto gestolen. Het betreft een zwarte Nissan 100Nx met kenteken ZV-93-VD. De waarde is niet bekend. Weet u waar deze auto zich bevindt of wie momenteel in deze auto rijdt? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan bij het bureau in Zierikzee of telefonisch naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 apr -   20:39  
Overlast motoren en minibikes, Vlissingen
Vlissingen - Bij de politie komen de laatste weken regelmatig meldingen binnen van overlast van crossmotoren en minibikes. Er wordt op hoge snelheid door de woonwijken o.a. in Bossenburg en omgeving gescheurd waardoor de veiligheid van burgers in gevaar komt. Ook dinsdagavond kreeg de politie zo'n melding van overlast in de omgeving van de Jacoba van Beierenweg. Agenten die daar op dat moment surveilleerden in verband met zo'n eerdere overlastmelding, zagen bij het Sterkenburgplein twee motoren zonder verlichting aan komen rijden. De bestuurders, twee 16-jarige jongens uit de gemeente Vlissingen, reden beiden op een crossmotor zonder verlichting, zonder kentekenplaat en onverzekerd, ook hadden zij geen rijbewijs. Ze werden staande gehouden. Eén van hen kon zich niet legitimeren en gedroeg zich recalcitrant, waarop hij werd aangehouden. De twee motoren zijn in beslag genomen. Door de Vlissingse politie zullen in de toekomst meer gerichte acties worden gehouden, aangezien er steeds meer meldingen komen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 4 apr -   01:13  
Bermbrand Ritthem
Ritthem - Rond 13.53 uur maandagmiddag is de blusgroep van de Stromenweg Middelburg gealarmeerd voor een bermbrand aan de Landbouwweg te Ritthem, ter plaatse bleek het om een bermbrand te gaan. Het vuur is gedoofd met èèn straal hogedruk. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
di 3 apr -   23:21  
Buitenbrand Schoorse Zeedijk Schore.
Schore - Maandagmiddag rond de klok van 15:37 uur was het de beurt aan de blusgroep Kapelle. Om te gaan naar een dijkbrand aan de zeedijk te Schore. Na aankomst van de TAS 4742 van kapelle was het vuur al aardig op ge laait. De brandweer heeft de dijk geblust met een straal hoge druk. Dit om te voorkomen dat het vuur niet verder kon verspreiden. Ook deze brand blijkt te zijn aan gestoken
Gemaakt door: 112zeeland
di 3 apr -   22:50  
brand in wonning Goes
Goes - Maandagmiddag om 13.07 uur kwam er een melding voor de 4739 en 4750 dat er een binnenbrand was aan de Couwervestraat in Goes. De brandweer is de woning binnengekomen door de deur open te breken. In de woning werd geen brand ontdekt (dus loos alarm).
di 3 apr -   18:19  
Twitter, succesvolle bijdrage strategie Politie Zeeland
Middelburg - Dit blijkt uit een eigen onderzoek dat is uitgevoerd naar de rol van Twitter voor de bedrijfsstrategie van Politie Zeeland. Doel van dit onderzoek is het geven van aanbevelingen aan de korpsleiding van Politie Zeeland. Deze aanbevelingen moeten zorgen voor een verbetering van het uitgevoerde beleid met Twitter. Het onderzoek werd afgelopen jaar gehouden onder de zogenaamde 'volgers' van het twitteraccount @politiezld van Politie Zeeland. Inmiddels is het aantal 'volgers' opgelopen tot ruim 10.000. Via Twitter werden deze opgeroepen een enquête in te vullen. Hierin werd o.a. gevraagd of het gebruik van Twitter heeft bijgedragen aan het veiligheidsgevoel van de burger en of het contact met de politie is verbeterd. Ruim 700 volgers vulden de digitale vragenlijst in. Eindconclusie is dat door het gebruik van Twitter het veiligheidsgevoel van de burger is vergroot en dat er meer waardering is voor het politiewerk. Het advies van Karl Verlaan, die het onderzoek heeft gedaan, is dan ook vooral door te gaan met het gebruik van Twitter en op die manier de burgers meer te betrekken bij het politiewerk. Wilt u het hele onderzoek lezen? Stuur dan een mailtje met uw gegevens naaraanmelden@zeeland.politie.nl. U krijgt dan een exemplaar van het rapport gemaild.
di 3 apr -   18:18  
Aanrijding fiets met auto
Terneuzen - Dinsdagochtend om ongeveer 08.45 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden in de Vlietstraat in Terneuzen. Een personenauto, bestuurd door een 19-jarige inwoner van Hulst, reed over voornoemde straat. Een 14-jarige fietser uit de gemeente Terneuzen stak de kruising over en werd geschept door de auto. Hij kwam via de motorkap op straat terecht. De 14-jarige jongen is door ambulancemedewerkers overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij opgenomen ter observatie, omdat hij mogelijk een hersenschudding heeft opgelopen.
di 3 apr -   17:19  
Arrestatie bij buitenbrand Commandoweg
Vlissingen - Vanmiddag omstreeks 4 uur heeft de politie Zeeland 2 kinderen aangehouden bij een buitenbrand op de Commandoweg in Vlissingen.
ma 2 apr -   17:40  
Bekeuring voor overtreding APV
Goes - Om ongeveer 00.45 uur in de nacht van zondag op maandag reden surveillerende agenten van Politie Zeeland over de Albert Plesmanweg in Goes. Op het verlaten industrieterrein zien de agenten een busje staan. Bij het zien van de politieauto doet de bestuurder ineens de verlichting van het busje aan, keert zijn voertuig en rijdt naar de agenten toe. Deze laten vervolgens het busje stoppen en dan blijkt dat er in het busje twee mannen zitten. De mannen zijn gekleed in donkere kleding. De agenten vragen om de personalia van de twee mannen. Ze zijn 35 en 52 jaar oud en afkomstig uit Nijkerk en Amersfoort. De agenten mogen van de mannen in het busje kijken en treffen daar een keur aan gereedschappen aan die te benoemen zijn als 'inbrekerswerktuig'. Dit is voor de agenten voldoende grond om e.e.a. te bestempelen als 'verdachte situatie'. Het is volgens de APV van Goes verboden om deze werktuigen bij je te hebben in de 'voor de nachtrust bestemde tijd'. De twee mannen worden aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zijn ze vandaag gehoord en, na het afleggen van een verklaring, aan het eind van de middag in vrijheid gesteld. Ze krijgen beiden een bekeuring voor het overtreden van de APV.
ma 2 apr -   17:39  
Inbraak in schoenenwinkel
Zierikzee - In een bedrijf aan de Industrieweg in Zierikzee is tussen zaterdag 16.45 uur en maandag 05.30 uur ingebroken. Door de toegang te forceren zijn de inbrekers het pand binnengetreden. Er werd een onbekend aantal schoenen weggenomen.
ma 2 apr -   17:38  
Diefstal uit in aanbouwzijnde woning
Nisse - Afgelopen nacht is uit een in aanbouwzijnde woning aan de Gerbernesseweg in Nisse de CV-installatie en keukenapparatuur weggenomen. De politie wil graag in contact komen met een buurtbewoner die mogelijk informatie kan verstrekken. Hij/zij wordt verzocht te bellen met 0900-8844.
ma 2 apr -   17:38  
Update: Dodelijk ongeval
Sint Jansteen - Het 12-jarige meisje uit Hulst dat vorige week overleed na een ongeval, is niet overleden als gevolg van een aanrijding met een auto maar door een ongelukkig val. Dit is uit onderzoek gebleken. Het meisje fietste afgelopen woensdagmiddag met twee vriendinnen over de Wilhelminastraat in Sint Jansteen. Op een bepaald moment raakten de sturen van het slachtoffer en een vriendin elkaar en raakten de twee in onbalans. Als gevolg daarvan kwam het slachtoffer ten val en raakte daarbij ernstig gewond aan haar hoofd. Hieraan is ze uiteindelijk later in het ziekenhuis overleden. De 43-jarige automobilist uit de gemeente Borsele die op dat moment van de val hen tegemoet kwam rijden, is niet in aanrijding geweest met het slachtoffer. Dit is uit technisch onderzoek gebleken.
ma 2 apr -   17:37  
Man twee keer aangehouden
Oost-Souburg - Een 39-jarige Vlissinger is in de nacht van zaterdag op zondag tot twee keer toe aangehouden. De man was rond 02.00 uur op de A58 ter hoogte van hect.paal 167.3 (rechterrijbaan) aangehouden voor rijden onder invloed (ruim 4 maal teveel). Zijn rijbewijs is hierbij ingenomen. Hij verklaarde ook dat hij achter stuur in slaap was gevallen en daarbij de vangrail had geraakt. Na verhoor is hij door agenten naar huis gebracht. Rond 05.20 uur kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer een melding binnen dat een ruit was ingegooid van een woning aan de Bermweg in Oost Souburg. De politie ging poolshoogte nemen en trof even verderop, in de Burg. Stemerdinglaan, de 39-jarige Vlissinger aan. Hij wordt verdacht van het vernielen van de ruit en is wederom aangehouden en meegenomen naar het bureau.
ma 2 apr -   17:35  
Aanhouding voor diefstal planten
Middelburg - Zaterdag is in haar woning in Middelburg een 58-jarige vrouw aangehouden. De vrouw had in een tuincentrum in Middelburg planten gekocht maar de bedrijfsleider zag dat ze ook planten naar haar auto bracht die ze niet had afgerekend. Hij nam het kenteken op en belde dit door naar de politie. Het kenteken leidde naar de 58-jarige Middelburgse vrouw. De weggenomen planten waren in haar bezit.
ma 2 apr -   17:34  
Diefstal gouden ketting
Arnemuiden - Uit een woning aan het Middelgat in Arnemuiden is zaterdag een gouden ketting weggenomen. Het betreft een groot formaat ketting voorzien van een hanger (vissersschip). Opvallend detail is dat het visserschip in de hanger rondom een band heeft waarin vier vissen zitten. De eigenaar heeft deze ketting speciaal laten maken en heeft voor hem veel waarde.
Gemaakt door: Krukeltje
ma 2 apr -   15:14  
Fietser in de sloot Nisse
Vanmiddag rond 14.05 is er een fietser in de sloot gereden aan de Bergweg te Nisse. Een ambulance en 2 brandweervoertuigen gingen ter plaatse. De fietser lag in de sloot en de brandweer heeft tilassistentie verleend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 1 apr -   12:00  
Jeugdbrandweer Westerschouwen naar halve finales
Opheusden - Zaterdag 31 maart is het wedstrijdseizoen van jeugdbrandweer Nederland weer begonnen met de eerste kwalificatiewedstrijden in Opheusden. Op de juniorenbaan, klasse lage druk wist de ploeg van Westerschouwen de 1ste plaats te behalen met 122 punten verschil met nummer twee Hoogezand-Sappemeer, nummer 3 werd Ouddorp. De junioren ploeg bestaat uit Bevelvoerder Nino Waller, No1 Niek de Haas, No2 Nienke Zwetsloot, No3 Robert Clement, No4 Bert de Vries en Pompbediende Richard Klapwijk. De aspiranten ploeg van Westerschouwen legde op de andere baan, klasse lage druk beslag op de 3de plaats. Hier werd Papendrecht 1ste en Ouddorp 2de. De halve finale is op 16 juni in Hoogeveen. Aanstaande zaterdag is de 2de landelijke kwalificatie wedstrijden in een reeks van acht en wel in Zeist en dan zal Westerschouwen met een ploeg deelnemen aan de klasse hoge druk. Hier zijn dan ook andere Zeeuwse ploegen aanwezig namelijk, Middelburg, Goes en Veere in de verschillende klassen Aspiranten lage druk en hoge druk.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 1 apr -   11:37  
brand in de fietsenstalling Vlissingen
Vlissingen - Zondag 1 april (geen mop) om 00.26 uur werd de Vlissingse brandweer, gealarmeerd voor een brand in de fietsenstalling van de Rooms-katholieke kerk in de Dokter Friesenstraat. Daar men zeer snel ter plaatse was, bleef het bij een binnenbrand, naar de oorzaak wordt een onderzoek ingesteld, brandstichting wordt niet uitgesloten.