Selecteer per datum:

Gemaakt door: Tommieboy
di 31 mei -   22:57  
Bom in Westkapelle geruimd
Westkapelle - De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie heeft dinsdag in Westkapelle een bom uit de 2e wereldoorlog geruimd en in Vrouwenpolder tot ontploffing gebracht. De bom werd in maart gevonden tijdens graafwerkzaamheden voor de kustversterking. Bijna tweehonderd mensen moesten voor de ruiming hun huizen of bedrijven verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 31 mei -   20:46  
Man overvallen op homo-ontmoetingsplaats bij Rilland
Rilland - Maandag tussen 17.30 en 18.00 uur is een 45-jarige man op een homo-ontmoetingsplaats aan de Markiezaatsweg bij Rilland door twee negroïde mannen bedreigd, mishandeld en beroofd. Nadat ze gedrieën het Markiezaatsgebied waren ingegaan, kwamen ze even later terug bij de auto van de man. Daar kreeg de hij een pistool tegen zijn hoofd gedrukt en moest hij terug de bossage’s in lopen. Bij een worsteling die daar ontstond, werd getracht de man te knevelen en te wurgen. Hij werd deels ontkleed en er werden ook kledingstukken vernield. Uiteindelijk kon de man zich bevrijden en wegrennen in de richting van de Markiezaatsweg. De twee daders zijn daarna weggereden in een kleine groene personenauto met Nederlands kenteken, met medeneming van o.a. de portemonnee, de telefoon en de autosleutels van het slachtoffer. De man heeft letsel opgelopen aan zijn gezicht en aan zijn hals. Deze plaats is bekend als een homo-ontmoetingsplaats. Mogelijk zijn de laatste tijd meer mannen slachtoffer geworden van een dergelijke beroving, maar hebben hiervan geen aangifte gedaan. De politie roept hen op om contact op te nemen. Getuigen Het onderzoek naar de overval is in volle gang. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die weten van wie de kleine groene auto is of wie de twee negroïde mannen zijn. Men kan zich melden op het politiebureau in Goes of bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 31 mei -   20:45  
Valpartij met letsel in Vlissingen
Vlissingen - Op de Jacoba van Beierenweg in Vlissingen raakte dinsdagochtend een 16-jarige Vlissingse fietser gewond. De fietser kwam van rechts uit de Van Oorschotlaan en reed de Jacoba van Beierenweg op. Op de Jacoba van Beierenweg reed een 17-jarige bromfietser uit de gemeente Veere die in de richting van de Weyevlietweg reed. De 17-jarige bromfietser verklaarde dat hij had geremd en wilde uitwijken, maar door het gladde, beregende wegdek was gevallen. In zijn val trok hij de fietser mee. De 16-jarige fietser raakte lichtgewond en is door de ambulance naar huis gebracht. De fiets en de bromfiets liepen schade op.
di 31 mei -   18:32  
Man gewond in Grijpskerke bij bedrijfsongeval
Grijpskerke - Dinsdag om 08.30 uur is een man gewond geraakt bij een bedrijfsongeval op een bouwterrein in Bakkersland in Grijpskerke. De 40-jarige man uit Arnemuiden maakte een val van ongeveer 3 meter terwijl hij aan het werk was in een in aanbouw zijnde woning. Hij is met rug- en polsletsel met een traumahelikopter naar het Erasmusziekenhuis in Rotterdam gebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.
di 31 mei -   10:54  
Buitenbrand op steiger
Wihelminadorp - Om 08:24 uur kreeg de dagdienst van Goes een melding binnen van een buitenbrand. Aan de Katseveerseweg in Wilhelminadorp. Daar aangekomen zagen ze dat er 2 balken van de oude steiger in brand had gestaan. Met 1 hoge druk straal hebben ze de balken nageblust.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 30 mei -   20:33  
Politie zoekt getuigen van aanrijding in Goes
Goes - De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die plaatsvond maandagmiddag rond 15.00 uur op de kruising Livingstoneweg / Nansenbaan in Goes. Op de kruising ontstond een aanrijding tussen een auto, bestuurd door een 25-jarige vrouw uit de gemeente Borsele en een 58-jarige fietser uit Goes. De fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis in Goes gebracht, waar bleek dat hij een hersenschudding had opgelopen. Getuigen worden verzocht zich te melden bij het politiebureau in Goes of te bellen naar 0900-8844.
ma 30 mei -   20:02  
Politie Zeeland bewust van multicultureel vakmanschap
Vlissingen - Politie Zeeland start vandaag (maandag 30 mei) met een expertgroep die zich gaat richten op interne en externe vraagstukken op het gebied van multicultureel vakmanschap. Rondom dit startmoment organiseerden de Zeeuwse expertleden een interessante thema-avond in het gemeentehuis in Vlissingen. Een van de sprekers was de heer Ahmed Marcouch,Tweede Kamerlid PVDA, die sprak over de aanpak en het voorkomen van overlast door Marokkaanse jongeren in de wijk. Advies en ondersteuning De kracht van de expertgroep zit 'm in het netwerk van expertise binnen allerlei soorten culturen en subculturen. Politie Zeeland zet de experts in voor advies en ondersteuning in (sub)cultuurgebonden zaken, zoals eergerelateerd geweld, straatcultuur, homoseksualiteit, kennis van vele leefstijlen en bij multiculturele verhoren. Soms kan dat volstaan met telefonisch advies, soms zullen de leden daadwerkelijk ondersteunen in een onderzoek of openbare orde kwestie. Ook bij interne problemen op multicultureel gebied, zoals bejegening van homoseksuelen of pesten van politiemensen van allochtone afkomst kunnen deze deskundigen hulp bieden.
ma 30 mei -   19:02  
Doorrijden na verkeersongeval
Vlissingen - Op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen vond maandagmiddag een verkeersongeval plaats, waarna de veroorzaker daarvan de plaats van het ongeval verliet. Een 34-jarige automobilist uit Goes stond voorgesorteerd voor het rode stoplicht om linksaf richting de Sloebrug te rijden. Daar reed onbekende automobilist achterop zijn auto. Toen de 34-jarige man uitstapte en foto's van het ongeval te maken, reed de achteropkomende automobilist om hem heen reed en ging linksaf in de richting van de Sloebrug. De 33-jarige zwangere vrouw van de Goese automobilist is voor onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De politie heeft de zaak nog in behandeling.
ma 30 mei -   19:01  
Inbraken en pogingen tot inbraak
Sint Maartensdijk - In de nacht van zaterdag op zondag werden in Sint Maartensdijk verschillende inbraken en pogingen daartoe gepleegd. Op de Molendijk werd een schuur, behorend bij een woning opengebroken. Uit de schuur werden een kluis met onbekend inhoud en een breekijzer gestolen. Beide voorwerpen werden later in de directe omgeving teruggevonden. Op de Molendijk werd ook een mislukte poging gedaan om in te breken in een woning. Uit een woning op de Markt werd een kluis met onbekende inhoud gestolen. Ook deze kluis werd inmiddels teruggevonden. In de Kaaistraat werd ingebroken in een woning en de bijbehorende schuur. Hier werd niets weggenomen.
ma 30 mei -   19:01  
Hennepkwekerij ontmanteld
Wemeldinge - Maandagochtend werd door de politie bij een woning in de Dorpsstraat in Wemeldinge een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. De kwekerij, bestaande uit twee kweekruimtes, bevond zich in de schuur, behorend bij de woning. In totaal werden 126 planten aangetroffen. Planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. De 39-jarige bewoner van de woning is aangehouden.
ma 30 mei -   19:00  
Aanrijding in Arnemuiden
Arnemuiden - In de Clasinastraat in Arnemuiden vond maandagochtend een verkeersongeval plaats. Een 45-jarige automobilist reed over de Clasinastraat in de richting van de A58 en kwam in botsing met een 24-jarige fietser uit Kapelle. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat hij enkele vingers had gebroken en schaafplekken had opgelopen.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
ma 30 mei -   17:21  
Brandweer Kapelle-Reimerswaal online
reimerswaal - Sinds kort is de nieuwe brandweersite Kapelle-Reimerswaal online. Via deze website wil de brandweer u adviseren en laten nadenken over brandveiligheid en u inzicht geven in de brandweerwerkzaamheden. Brandweer Kapelle-Reimerswaal is een samenwerkingsverband tussen de korpsen van Kapelle en Reimerswaal en telt bijna 120 brandweervrijwilligers en acht beroepskrachten. De ruim 120 vrijwilligers zijn 24 uur per dag oproepbaar om hulp te verlenen aan de ruim 33.500 inwoners van Kapelle en Reimerswaal. Deze vrijwilligers zijn verdeeld over zes brandweerposten verspreid over de gemeenten. Naast de bluswerkzaamheden hebben verschillende posten nog specialistische taken. Wilt u meer weten over brandveiligheid en de werkzaamheden van de brandweer? Neem dan een kijkje op de site www.brandweerkapellereimerswaal.nl. (www.hetzeeuwsenieuws.nl)
Gemaakt door: Tommieboy
ma 30 mei -   16:45  
Steekpartij op school in Terneuzen
Terneuzen - Bij een school in Terneuzen is maandag een jongen lichtgewond geraakt. Het slachtoffer is een jongen van 15 jaar oud. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een 14-jarige jongen is aangehouden, meldt de politie.
zo 29 mei -   18:26  
Kitesurfer gewond op Brouwersdam
SCHARENDIJKE - Op de Brouwersdam is zondagmiddag een kitesurfer gewond geraakt. De kitesurfer klapte meermalen op het water. De Reddingsbrigade heeft het slachtoffer uit het water gehaald en met de strandambulance van de brandweer naar de ambulance gebracht. Waar later ook de Lifeliner uit Rotterdam assistentie heeft verleend. Het slachtoffer is in de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis onder begeleiding van de arts van de Lifeliner. Over de aard van de verwondingen is nog niets bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   16:57  
binnenbrand in woning Krabbendijke
Krabbendijke - De vrijwilligers van de post Krabbendijke zijn van uitgerukt voor een binnenbrand aan het kerkplein te Krabbendijke. Omstreeks 14:21 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die stuurde hierop tankautospuit (4745) onder prio 1 ter plaatse. De brandweer was snel ter plaatse en toen bleek het te gaan om een kleine brand op de eerste verdieping. De brandweer heeft de brand geblust en hierop nog de woning geventileerd. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   16:56  
Woninginbraak in Sint Maartensdijk
Sint Maartensdijk - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning in de Wilhelminastraat in Sint Maartensdijk. Er werd een deur geforceerd en uit de woning werden twee portemonnee's en een spaarpot gestolen. In portemonnee's zaten persoonlijke papieren en enkele honderden euro's. In één van de portemonnee's zat een ketting. In de spaarpot zaten enkele tientallen euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   16:54  
Inbraak in horecabedrijf, Kloosterzande
Kloosterzande - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een horecabedrijf aan het Hof te Zandeplein in Kloosterzande. Men kwam het pand binnen door een gedeelte van het dak te vernielen. In het pand werden enkele ruimtes doorzocht, maar er werden geen goederen weggenomen. De politie heeft zondagochtend een buurtonderzoek gedaan, maar daaruit zijn geen bijzonderheden naar voren gekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   16:53  
Onder invloed, Kruiningen
Kruiningen - Op de A58 bij Kruiningen trof de politie na een melding een personenauto met draaiende motor en brandende verlichting langs de kant van de weg aan. De bestuurder, een 40-jarige man uit Stabroek (B), lag met het hoofd op het stuur. Een blaastest wees uit dat de Belg 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   16:52  
Rijden onder invloed, Kloosterzande
Kloosterzande - Zondag tussen middernacht en 00.30 uur werd op de Hulsterweg in Terhole een 41-jarige beschonken man uit de gemeente Hulst aangehouden. De man kreeg een stopteken wat hij negeerde en hij reed daarna met hoge snelheid weg in de richting van Hulst. Op de rontonde bij Terhole kon de man door de politie worden gestopt. Een blaastest gaf aan dat hij 5 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. De man moest zijn rijbewijs inleveren en zijn auto werd in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   16:20  
Diefstal wielen vrachtwagen, Goes
Goes - In de nacht van vrijdag op zaterdag werden van een vrachtwagen die geparkeerd stond op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Scottweg in Goes vier achterwielen gestolen. De nacht daarvoor werden zes wielen gestolen van een vrachtwagen die geparkeerd stond op een bedrijfsterrein aan de Verrijn Stuartweg in Goes. Uit twee andere vrachtwagens op dit terrein werd een onbekende hoeveelheid diesel gestolen
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   15:09  
Buschauffeur vastgepakt door passagier
Oude Tonge - Op de N59, tussen Zierikzee en Oude Tonge, werd zaterdag tussen 13.00 en 13.30 uur een 45-jarige buschauffeur vastgepakt door een passagier. De man drong, met zijn fiets, bij het sas de bus in voordat andere passagiers waren uitgestapt. De chauffeur maakte hierover een opmerking waardoor de man boos werd. Toen bij de rotonde de in het gangpas staande fiets omviel, werd de man nog bozer en er volgde een woordenwisseling waarna hij de chauffeur bij de keel pakte. Door hard op de rem te trappen liet de man los. Bij de bushalte Bruinisse stapte hij al tierend uit en ging richting het dorp. Het betreft een man met lang krullend zwart haar tussen de 25 en 30 jaar, lengte ca. 1.70 m, stevig postuur. Hij was gekleed in een blauwe broek en een blauwe jas. Hij had een blauwe vouwfiets bij zich. De politie zoekt getuigen. Zij worden verzocht zich te melden bij het bureau in Zierikzee of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   15:08  
Rijbewijs kwijt en boete voor automobilist in Terneuzen
Terneuzen - Een 42-jarige Terneuzenaar moest zaterdagochtend zijn rijbewijs inleveren wegens te hard rijden en kreeg ook nog een boete voor onveilig rijgedrag. De man haalde op de Tractaatweg in zijn woonplaats in over een dubbele doorgetrokken streep en ging er daarna met een snelheid van 156 km/h vandoor. Omdat hij meer dan 50 km/h te hard reed moest hij zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een boete van honderd euro voor het inhalen over een dubbele doorgetrokken streep.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   15:07  
Rijbewijs ingevorderd van hardrijder, Nieuwdorp
Nieuwdorp - Op de Europaweg Noord bij Nieuwdorp werd zaterdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige automobilist uit de gemeente Hulst. De man reed eerst op de A58 een politieauto met hoge snelheid voorbij en haalde even later op de Europaweg Noord een snelheid van ongeveer 200 km/h. Hier mag maximaal 100 km/h worden gereden en de man kon dus zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 29 mei -   15:06  
Verkeersongeval met letsel in Nisse
Nisse - Op de Kruiningenpolderweg in Nisse vond zaterdagmiddag een verkeersongeval plaats. Een 40-jarige automobiliste uit Axel reed over de Kruiningenpolderweg in de richting van 's-Gravenpolder. Zij wilde linksaf de Krommezandweg inrijden en werd bij het voorsorteren van achteren aangereden door een 28-jarige automobiliste uit de gemeente Borsele. De voorste auto kwam door de aanrijding in de sloot aan de linkerkant van de weg terecht. De bestuurster werd door de brandweer uit haar auto gehaald. Beide vrouwen zijn per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De auto's zijn allebei total loss.
Gemaakt door: Tommieboy
za 28 mei -   21:27  
Lozing ongezuiverd rioolwater gaat nog door
Bath - Het waterschap Brabantse Delta loost nog steeds vervuild rioolwater in de Westerschelde.
Gemaakt door: troetelbeer
za 28 mei -   11:59  
17 auto's in beslag genomen bij controle
Terneuzen - Donderdag 26 mei 2011, tussen 13.30 uur en 23.00 uur, is een uitgebreide controle gehouden door Politie Zeeland, de belastingdienst en de KLPD.De controle vond plaats op de Herbert H. Dowweg te Hoek, gemeente Terneuzen (14.30 uur - 18.00 uur) In de avonduren is de controle gehouden op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen ( 19.00 uur - 22.00 uur)
Gemaakt door: troetelbeer
za 28 mei -   11:57  
Politie waarschuwt voor skimmen bij chipknipopladers
Middelburg - Politie Zeeland waarschuwt burgers alert te zijn voor skimmen bij chipknipopladers.Bij de politie zijn onlangs, vandaag en gisteren, twee aangiftes gedaan van skimmen bij een chipknipoplaadpunt aan de buitenzijde van een winkel aan de Gildeweg in Vlissingen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 28 mei -   03:48  
Gezonken schip is weer boven water
Hansweert - [12:28:38] Tom Moes: Vrijdagavond heeft de drijvende bok (Cormorant ) van het bergingsbedrijf Multraship het gezonken schip even boven water gehad. Rond 04:00 uur is het binnenvaartschip, dat was gezonken bij de steiger in Hansweert, tijdelijk bovenwater geweest. Omdat het toch te zwaar was met de lading er in moesten ze noodgedwongen het schip weer laten zakken.
Gemaakt door: 112zeeland
za 28 mei -   00:23  
autobrand op sluis Hansweert
Hansweert - De brandweer is vanavond uitgerukt voor een autobrand aan de sluis van hansweert. Omstreeks 00:20 werden de brandweer van de Post Kruiningen opgepiept voor een autobrand. Toen de brandweer ter plaatse kwam werd er al snel duidelijk dat het om een autobrand ging. Een bmw die op de parkerplaats geparkeerd stond was in brand gevlogen..De brandweer heeft de auto geblust. Na een tijdje konden de brandweerlieden terug keren naar de kazerne. De auto heeft flinke schade. Een Auto die in de buurt stond heeft lichte schade opgelopen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 mei -   20:55  
Bromfietser in de sloot, Kloetinge
Kloetinge - Vrijdagmiddag omstreeks 14.50 uur is een 69-jarige man uit Goes met zijn scooter in de droge sloot gereden naast de Bredeweg in Kloetinge. De man, diabetespatient, was de controle over zijn voertuig verloren. Na toediening van glucose knapte hij op. De man is door de ambulancedienst naar zijn woning gebracht. De brandweer heeft de scooter uit de sloot gehaald.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 mei -   20:06  
Overschrijding van 82 km/u, Tholen
Tholen - Vrijdagmiddag is van een 46-jarige man uit de gemeente Tholen het rijbewijs ingevorderd. De man reed met zijn motor over de Nieuwe Postweg te Tholen met een (gecorrigeerde) snelheid van 162 km/u. Op deze weg is 80 km/u toegestaan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 27 mei -   18:30  
Dode bij verkeersongeval in Geersdijk
Geersdijk - Bij een eenzijdig ongeval op de Campvlietweg, vanmorgen rond 11.30 uur, is een 63-jarige automobilist uit de gemeente Noord Beveland om het leven gekomen. Door nog onbekende oorzaak was hij tegen een boom gereden. Diverse hulpdiensten kwamen ter plaatse. Ter plaatse wordt onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. De Provincialeweg is momenteel afgesloten tussen de Stekeldijk en de Oostwestweg.
Gemaakt door: Tommieboy
vr 27 mei -   12:27  
Berging cementschip mogelijk vrijdagmiddag
Hansweert - De berging van het binnenvaart-cementschip Conzelo in Hansweert begint vermoedelijk vrijdagmiddag. Het was de bedoeling dat het binnenvaartschip donderdag geborgen zou worden maar dat was niet haalbaar, zegt Rijkswaterstaat.
vr 27 mei -   09:54  
Resultaten grote controle Goes
Goes - Donderdagavond werd een multidisciplinaire controle gehouden in Goes, op de Ringbaan West/Tiendenplein. Aan de controle werkten de Belastingdienst, de Douane, de sociale recherche, de Koninklijke Marechaussee, de Arbeidsinspectie en het Joint Hit Team (een speciaal drugsinterventieteam van de politie) mee. Het gezamenlijke doel van deze gemeenschappelijke controle was vooral om de samenwerking te bevorderen tussen de verschillende instanties, er werd als het ware ' in elkaars keuken gekeken' . Dit is dan ook niet de laatste keer dat er op deze manier gecontroleerd gaat worden. Motorrijders en agenten in onopvallende politieauto's vingen voertuigen op en brachten ze naar de controleplaats. Daar werd alles, van rijbewijs tot aan de brandstof, gecontroleerd door de verschillende instanties. Van de controle zijn globale resultaten beschikbaar. De exacte resultaten zijn op dit moment nog niet bekend. Door de Zeeuwse politie werd tussen de 4000 en 5000 euro geind van drugstoeristen die drugs wilden uitvoeren. (Zij kregen per persoon een boete van € 400,- voor het uitvoeren van drugs.) Ook werd een openstaande boete van een persoon geind van € 300,-. In een achterbak van een Belgische personenauto werd vuurwerk aangetroffen en dat is door de agenten in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 mei -   22:06  
Fietsenkijkavond, Vlissingen
Vlissingen - Op maandag 30 mei a.s. wordt op het politiebureau in Vlissingen, ingang Molenstraat, weer een fietsenkijkavond georganiseerd. Heeft u uw fiets als verloren/gestolen opgegeven, dan bent u van harte welkom tussen 19.00 en 20.00 uur om te kijken of uw fiets er tussen staat. Neemt u wel uw proces-verbaal van aangifte of uw fietssleutel mee.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 mei -   22:05  
Auto in beslaggenomen, Terneuzen
Terneuzen - Bij een controle op de H.H. Dowweg in Terneuzen is vanmiddag een auto in beslaggenomen. De bestuurder, een 27-jarige Vlissinger, bleek niet in het bezit van een rijbewijs en was al zes keer hiervoor bekeurd. Tweemaal in 2009, driemaal in 2010 en voor de tweede maal in dit jaar. Deze keer is de auto in beslaggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 26 mei -   22:04  
Personenauto gestolen, Wolphaartsdijk
Wolphaartsdijk - Afgelopen nacht is vanaf de Vliedbergstraat in Wolphaartsdijk een zwarte Volkswagen Golf GTI met het kenteken 73-JDR-7 gestolen. De auto heeft een schuifdak.
do 26 mei -   17:33  
Rijbewijzen ingevorderd
Zeeland - Afgelopen nacht zijn door de politie de rijbewijzen ingevorderd van twee automobilisten wegens rijden onder invloed van alcohol. Op de Gentsevaart in Kapellebrug werd woensdag rond 00.15 uur een 30-jarige automobiliste uit de gemeente Hulst betrapt. Bleek dat zij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. In Terneuzen werd omstreeks 01.00 uur vannacht een 52-jarige automobiliste uit die plaats onderworpen aan een blaastest. Ook zij had teveel alcohol op. De vrouw ging mee naar het bureau voor de ademanalyse. Omdat deze mislukte en het vermoeden bestond dat ze teveel had gedronken, werd een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan is haar rijbewijs ingevorderd.
do 26 mei -   17:31  
Verwarde man aangehouden in Zierikzee
Zierikzee - Door de politie is woensdagavond in Zierikzee een 29-jarige man aangehouden. Omstreeks 17.20 uur was melding gedaan dat in de voortuin van een woning aan de Scheldestraat een verwarde man zou staan. Hij dreigde zichzelf van het leven te beroven met een mes. Agenten kwamen snel ter plaatse maar mochten van de man niet dichterbij komen anders zou hij zichzelf iets aandoen. Hij was verbaal zeer agressief en onvast ter been. Om te zorgen voor een veilige werkomgeving werd de weg afgezet en omstanders op een afstand gehouden. Tevens werd een hondengeleider ter plaatse gevraagd voor ondersteuning. De verwarde man werd diverse malen met dwang gevraagd of hij het mes wilde laten vallen maar gaf daaraan geen gehoor. Uiteindelijk liep hij weg richting de Deurloostraat en Grevelingenstraat. Op de Mierenweg werd de 29-jarige man aangehouden door de agent met zijn diensthond Valentino Rossi. De verwarde man is eerst per ambu overgebracht naar de HAP in Zierikzee voor onderzoek. Daarna werd hij in verzekering gesteld in Torentijd. Tijdens zijn aanhouding had de verwarde man zijn mes weggegooid. Dit mes werd door de politiehond teruggevonden.
wo 25 mei -   22:58  
Rook van grote bosbrand te zien in Zeeland
Belgie/Nederland - De grote heide brand in Kalmthoutse heide is ook in Zeeland te zien. Vanaf Krabbendijke is er een grote rook wolk te zien. 1e foto is gemaakt van de parkeerplaats 't Scheld. Net als je Zeeland binnen rijdt. 2e foto is gemaakt in de buurt van de bosbrand zelf.
wo 25 mei -   20:32  
Aanhouding wegens mishandeling
Kloosterzande - Politie Zeeland heeft woensdagmorgen een 18-jarige inwoner van Hulst aangehouden wegens mishandeling. Hij wordt er van verdacht afgelopen zondag, omstreeks 00.30 uur, bij een horecagelegenheid aan de Hulsterweg te Kloosterzande een 23-jarige man uit de gemeente Hulst ernstig te hebben mishandeld. Het slachtoffer kwam na een aantal vuistslagen op de grond terecht waarna hij nog diverse malen tegen het hoofd werd getrapt. Tengevolge hiervan geraakte de 23-jarige buiten bewustzijn. Een 17-jarige inwoner van dezelfde gemeente wilde tussenbeide komen en kreeg ook enkele klappen. De 18-jarige Hulstenaar sloeg daarna op de vlucht en werd dus woensdagochtend aangehouden. De verdachte is overgebracht naar Torentijd en in verzekering gesteld.
wo 25 mei -   20:32  
Man beschoten met luchtbuks
Scharendijke - Maandagavond is op een recreatieterrein aan de Elkerzeeseweg in Scharendijke een 26-jarige man uit Tilburg vermoedelijk beschoten met een luchtbuks. De man hoorde een geluid en even daarna bemerkte hij dat er een bloedend wondje op zijn buik zat. Hij is eerst naar de huisartsenpost en daarna naar het ziekenhuis in Goes gegaan. Uit foto's en een mri-scan werd duidelijk dat het waarschijnlijk om een kogeltje uit een luchtbuks gaat. De politie heeft de directe omgeving onderzocht en foto's gemaakt van de plaats waar de man beschoten is. Via de gemeente is voor een luchtopname gezorgd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De 26-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling.
wo 25 mei -   20:31  
Hardrijder moet rijbewijs inleveren
Vlissingen - Op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen moest een 25-jarige Vlissingse automobilist woensdagmiddag zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. Op dat gedeelte van de Nieuwe Vlissingseweg is een maximumsnelheid van 80 km/h toegestaan. De Vlissinger reed met een gecorrigeerde snelheid van 132 km/h. Meer dan 50 kilometer te hard dus dat kostte hem zijn rijbewijs.
wo 25 mei -   18:05  
Meisje beroofd van portemonnee
Vlissingen - Woensdag rond 12.00 uur is een 17-jarig Vlissings meisje op de Koudekerkseweg in haar woonplaats beroofd van haar portemonnee. Toen zij uit de bus tegenover het ziekenhuis was gestapt werd zij door een man tegen de grond geduwd en van haar portemonnee beroofd. Toen het meisje daarna op wilde staan bleek zij een pijnlijke en dikke voet te hebben opgelopen. Het signalement van de man, die er na de beroving vandoor liep in de richting van de Badhuisstraat luidt als volgt: Blanke man, 25 - 25 jaar; ongeschoren / vet zwart haar. Hij was gekleed in een donkerblauw vest met spijkerjack een en witte sportschoenen. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden bij het politiebureau of te bellen naar 0900-8844.
wo 25 mei -   18:04  
Diefstal koperen leidingen
Brouwershaven - In de nacht van dinsdag op woensdag werden van de kerk aan het Kerkplein de Brouwershaven koperen geleiders gestolen. Op zeven plaatsen rondom de kerk waren koperen geleiders van ongeveer 2 meter van de bliksemafleiding weggehaald. De waarde is onbekend.
wo 25 mei -   18:03  
Inbraak in bedrijfspand
Tholen - In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Eendrachtsweg in Tholen. De deur werd vernield en uit het pand werden een kluisje met enkele honderden euro's en een onbekend aantal cadeaubonnen gestolen.
di 24 mei -   20:17  
Ernstig bedrijfsongeval
Ritthem - Bij een bedrijf aan de Engelandweg in Ritthem is dinsdag rond 16.00 uur een 47-jarige man uit Koningsee (D) bij een bedrijfsongeval om het leven gekomen. De man was chauffeur van een vrachtwagen en hij is tijdens werkzaamheden tussen zijn vrachtwagen en enkele ijzeren platen bekneld geraakt. Hij liep dusdanig letsel op dat hij ter plaatse is overleden. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.
di 24 mei -   20:16  
Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal
Terneuzen - Een 26-jarige vrouw uit Terneuzen is dinsdagmiddag in de Gentsestraat in Hulst aangehouden voor winkeldiefstal in een winkelpand in die straat. Zij had een paar slippers zonder betalen uit de winkel meegenomen. Na haar aanhouding bleek tijdens het onderzoek dat zij in dezelfde winkel ook nog voor ongeveer 50 euro aan haarspelden en -elastieken in haar tas gedaan had. De vrouw is naar verhoor met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.
di 24 mei -   20:16  
Vrouw gewond bij aanrijding
Terneuzen - Op de kruising Handelspoort / Ambachtsstraat in Terneuzen is dinsdagmiddag een 50-jarige fietsster uit die plaats gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw fietste over de Handelspoort en wilde linksaf slaan. Achter haar kwam een 84-jarige automobilist uit Axel, die rechtdoor wilde rijden. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw letsel aan haar hand en rug- en schouderklachten opliep. Zij is naar het ziekenhuis in haar woonplaats gebracht.
di 24 mei -   20:15  
Verkeersongeval met letsel
Middelburg - Op de kruising Gortstraat / Plein 1940 is dinsdagochtend een 76-jarige Middelburgse fietsster gewond geraakt bij een aanrijding. Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Goes reed over Plein 1940, komende uit de richting van de Zusterstraat. De man wilde linksaf de Gortstraat in en verleende geen voorrang aan de van links komende 76-jarige vrouw die op haar fiets in de Gortstraat reed. Bij de aanrijding liep de vrouw letsel op aan haar pols en zij is naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 mei -   20:40  
Tweemaal proces verbaal, A58
A58 - Maandagmorgen is op de parkeerterrein Het Rak aan de A58 een 44-jarige automobilist uit Terheijden aangehouden. Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 188 km/u, dus 68 km/u te hard, over de A58. De man bleek ook niet in het bezit te zijn van een rijbewijs B. Hij kreeg twee processen verbaal.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 23 mei -   19:31  
grote brand in groede
groede - Maandag middag om 12.20 kwam er een melding binnen van een brand in Groede. Meteen daarna werd er opgeschaald naar middelbrand en twee minuten daarna werd er opgeschaald naar grote brand en werden er diversen brandweer voertuigen opgeroepen uit de wijde omtrek ook de WaWa (Waterwagen) uit Terneuzen werd opgeroepen. Ter plaatsen bleek er een landbouwschuur met daar in een paar landbouw voertuigen en een dieseltank in lichte laaien te staan. De eigenaar heeft tweede en eerst graad brandwonden opgelopen, om half twee werd het sein brandmeester gegeven. De brandweer zal nog tot in de middag bezig zijn met nablus werkzaam heden. de woning naast de schuur kon bespaard blijven De rook wolken waren tot in Vlissingen te zien.(hier van een foto)
ma 23 mei -   17:04  
Man aangehouden bij brand
Kapellebrug - Bij een brand in een gebouw gelegen aan de Gentsevaart in Kapellebrug is zondag om 23.10 uur een man aangehouden. De man, een 45-jarige man woonachtig in Hulst, stapte het pand binnen terwijl de brandweer nog aan het werk was in het pand. Hij werd gesommeerd het pand te verlaten maar voldeed hier niet aan. Hierop is de man aangehouden.
ma 23 mei -   17:04  
Verdachte van inbraak aangehouden
Cadzand - Politie Zeeland heeft zondag rond 02.00 uur een man aangehouden wegens inbraak in een horecabedrijf gelegen aan het Noordzeestrand in Cadzand. De verdachte, een 34-jarige Duitser, werd slapend aangetroffen op een bankje op 500 meter afstand van het horecabedrijf richting natuurgebied het 't Zwin. De inbraak, waarbij een flesje cola was buitgemaakt, was eerder diezelfde nacht gepleegd.
ma 23 mei -   17:03  
Drie jongens aangehouden in Goes
Goes - Politie Zeeland heeft zaterdag rond 22. 30 uur drie jongens aangehouden in de Nieuwstraat in Goes wegens openlijke geweldpleging eerder die avond tegen een 16-jarige jongen uit Heinkenszand. De 16-jarige fietste die avond met twee vrienden door het fietstunneltje onder de Ringbaan West in Goes. Eenmaal uit het tunneltje kwamen de drie een groep van tien jongens tegen. Een van die jongens gaf een trap tegen de fiets van de 16-jarige waarna een andere jongen van de groep een fiets op het fietspad gooide. De 16-jarige kwam hierdoor ten val. Toen hij trachttte overeind te komen werd hij in zijn rug en tegen zijn heup getrapt. De groep werd staande gehouden in de Nieuwstraat in Goes. Een 14, 15 en 16-jarige jongen uit de groep, allen uit Middelburg, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. Zondag rond 16.30 uur konden de drie aangehouden jongens weer huiswaarts keren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   21:14  
Woninginbraken Yerseke
Yerseke - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar twee woninginbraken die In de nacht van vrijdag op zaterdag plaatsvonden aan de Galjoenstraat in Yerseke. Uit één woning zijn tientallen euro's en sieraden met een waarde van honderden euro's weggenomen. Uit de andere woning is niets weggenomen. De bewoners van deze woning werden rond 04.15 uur wakker van een geluid, deden verlichting aan en gingen kijken. Bij allebei de woningen is een deur opengebroken; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   21:14  
Politie zoekt getuigen aanrijding Goes
Goes - Politie Zeeland is op zoek naar getuigen van een aanrijding die vrijdagavond tussen 19.10 uur en 19.15 uur, aan de Westwal in Goes, plaatsvond. Een van de betrokkenen reed na de aanrijding door. Rond genoemde tijdstippen reed een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit de gemeente Goes, vanuit de parkeergarage, bij groen licht linksaf de Westwal op. Een wit Mercedes bestelbusje, wat vanuit de richting van de Middelburgsestraat kwam, reed vermoedelijk met hoge snelheid door het rode verkeerslicht waardoor een aanrijding ontstond. Door de aanrijding raakte de personenauto voor enkele duizenden euro's beschadigd. De bestuurder van het bestelbusje reed na de aanrijding door. De politie is op zoek naar getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren of mogelijk achter het witte busje reden. Zij worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   21:13  
Aanhouding wegens vernieling, Goes
Goes - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.35 uur is een 16-jarige jongen uit de gemeente Borsele, aan de 's-Gravenpolderseweg in Goes, aangehouden wegens vernieling. Agenten stonden, in verband met eerdere meldingen van vernielde autospiegels, rond genoemd tijdstip aan de 's-Gravenpolderseweg in Goes toen zij iets hoorden. Toen zij in de richting waar het geluid vandaan kwam keken zagen ze de 16-jarige jongen tegen een autospiegel trappen. Hierop is hij aangehouden. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   21:12  
Aanhouding in Sint Jansteen
Sint Jansteen - In de nacht van zaterdag op zondag rond 00.55 uur is een 51-jarige automobiliste uit de gemeente Hulst, aan de Geslechtendijk in Sint Jansteen aangehouden. Kort daarvoor kreeg politie Zeeland de melding dat er aan de Geslechtendijk een auto tegen een verkeersbord stond en de bestuurster van de auto mogelijk onder invloed van alcohol was. Agenten die ter plaatse kwamen troffen inderdaad een auto aan die een verkeersbord omver had gereden. De bestuurster zat er nog in. De vrouw wilde niet meewerken aan een blaasproef waarop ze is aangehouden. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. Eenmaal in de politiebus begon de vrouw tegen ramen te slaan en de agenten te beledigen. Ook probeerde ze een agent te bijten toen deze haar (na het slaan op de ramen) boeide. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   21:11  
Aanhouding in Noordgouwe
Noordgouwe - Zaterdagavond rond 20.40 uur is een 30-jarige man uit Kerkrade, aan de Heereweg in Noordgouwe aangehouden wegens mishandeling. De man wordt ervan verdacht een 28-jarige vrouw uit Herzogenrath (D) te hebben mishandeld. De vrouw heeft hiervan aangifte gedaan. Er was sprake van problemen in de relationele sfeer. De man wordt er tevens van verdacht rond 19.25 uur een ruit te hebben vernield van een horecagelegenheid aan de Rampweg in Scharendijke. De man gedroeg zich, in de horecagelegenheid, vervelend en was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Toen de eigenaar van de gelegenheid de man mee naar buiten nam en hem aansprak op zijn gedrag sloeg hij de eigenaar en vernielde een ruit. Bij zijn aanhouding probeerde de man een agent te schoppen. De man is in verzekering gesteld. Tijdens het overbrengen naar Torentijd bedreigde hij de agenten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   21:11  
Aanhouding in Zierikzee
Zierikzee - In de nacht van zaterdag op zondag rond 02.00 uur is een 20-jarige man uit Zierikzee, aan de Scheldestraat in Zierikzee, aangehouden. Rond 01.20 uur kreeg politie Zeeland de melding dat er vernielingen werden gepleegd op het parkeerterrein aan de Scheldestraat in Zierikzee. Ter plaatse bleek dat er een stapel pallets in brand was gestoken nabij de skatebaan. Eromheen stond een groepje jongeren. Eén van de jongeren, de 20-jarige man, begon bij het zien van de agenten te schelden. Ook brandweerlieden die het brandje kwamen blussen werden door de man uitgescholden en beledigd. Toen hij door één van de agenten bij zijn arm werd gepakt begon de man de agent te schoppen en slaan. Hierop is hij aangehouden wegens belediging en mishandeling van een ambtenaar in functie. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig en bleef schoppen en beledigen. In de politiebus trapte hij tegen de portieren en ramen van het voertuig. Op het politiebureau probeerde hij een andere agent te schoppen. De man is in verzekering gesteld. Tijdens het overbrengen naar Torentijd bedreigde de man de agenten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   21:10  
Diefstal uit centrale berging, Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van zaterdag op zondag is er ingebroken in de centrale berging van woningen aan Ravelijn in Terneuzen. Tot nu toe hebben drie bewonders aangifte van diefstal gedaan. Weggenomen zijn een fietscomputer, de accu van een motor, een acculader en een fiets. De waarde van de weggenomen goederen is onbekend. Er is een ruit vernield; het totale schadebedrag is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   21:09  
Controle op Keersluisbrug, Vlissingen
Vlissingen - Naar aanleiding van klachten dat er fietsers op de Keersluisbrug tegen de richting in fietsen heeft politie Zeeland zaterdag een controle gehouden op genoemde locatie. Bij de controle zijn 4 fietsers bekeurd voor het tegen de richting in fietsen. Zij kregen een bekeuring van 40 euro.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   21:03  
automatisch brandalarm in woning hulst
hulst - Vanmorgen om 5 voor elf gingen de piepers van brandweer Vogelwaarde er zou een automatisch brandalarm afgaan in een woning aan de Hogeweg te Hulst. In eerste instantie werd gedacht dat het op het industrie terrein zou zijn in hulst maar het bleek een adres in de polder de zijn. De brandweer die heel het terrein heeft verkent. Heeft niks kunnen vinden om dat er niet duidelijk was of er nog mensen in het huis zouden zijn is er ook gelijk een ambulance opgeroepen voor inventuele slachtoffers. Maar deze waren gelukkig niet aanwezig. Er was niemand thuis. Voor de rest is er niet bekend waarom het alarm afging.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   16:32  
Politie en KNRM zochten in Oosterschelde
Burgh-Haamstede - Zondagochtend kreeg politie Zeeland de melding dat een getuige op de Oosterscheldekering bij Burgh-Haamstede een persoon bij de reling had gezien staan die mogelijk van de kering gevallen of gesprongen was. Door de politie is op de Oosterscheldekering gezocht naar mogelijke sporen van een sprong of val. Er zijn geen sporen aangetroffen. Door de KNRM is met twee boten op het water gezocht. Ook door hen is niets aangetroffen. Tot nu toe is er niemand als vermist opgegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   16:31  
Rijden onder invloed, Arnemuiden
Arnemuiden - Vrijdagavond rond 20.10 uur is een 27-jarige automobilist uit Polen, aan de Rijksweg A58 bij Arnemuiden gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ongeveer 4,9 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   16:30  
Mishandeling portier horecagelegenheid, Middelburg
Middelburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.05 uur is een 26-jarige portier van een horecagelegenheid aan de Kromme Weele in Middelburg mishandeld. Even voor 02.00 uur wilde de portier een man uit de gelegenheid verwijderen omdat hij zich binnen niet aan de huisregels hield (de man stond binnen te roken en droeg een pet). Hem was al verschillende malen verzocht zijn pet af te doen en binnen niet te roken; hier gaf hij echter geen gehoor aan. Toen de 26-jarige portier hem, en een andere man waar hij mee was, uit de gelegenheid verwijderde is hij door één van de mannen met een glas op zijn hoofd geslagen. De portier moest zich in het ziekenhuis laten behandelen (hechten) aan verwondingen aan zijn hoofd en arm. In verband met de mishandeling zijn een 33-jarige man en een 25-jarige man, beiden uit Nieuw Vennep, aangehouden. De 25-jarige man is in verzekering gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   16:30  
Val van balkon, Terneuzen
Terneuzen - Zaterdagochtend rond 09.55 uur is, aan de Korte Kerkstraat in Terneuzen, een 64-jarige man uit Terneuzen van een balkon gevallen. Tijdens het helpen bij een verhuizing viel de man door onbekende oorzaak over de rand van het balkon op de 1e etage en kwam met zijn hoofd op de grond of op de rand van een border terecht. De traumahelikopter kwam, voor behandeling van de man, ter plaatse. De Terneuzenaar is per ambulance, met een grote hoofdwond, overgebracht naar het UZ in Gent. Hier is hij opgenomen.
Gemaakt door: Tommieboy
zo 22 mei -   13:18  
Frans binnenvaartschip gezonken nabij Hansweert
Hansweert - Een Frans binnenvaartschip is in de vroege zondagochtend bij de sluis van het Schelde-Rijnkanaal in Hansweert gezonken. De kapitein en de bemanning konden gelukkig het schip net op tijd verlaten. Het lek geslagen 50 meter lange schip kon omstreeks halfzeven nog afmeren, maar zonk daarna snel. Het ligt op ca 9 meter diepte en vormt geen belemmering voor de scheepvaart. De kapitein en zijn twee zoons konden nog op tijd van het schip afkomen. Een van de zoons lag nog te slapen en moest in het water springen. Het KLPD onderzoekt de precieze toedracht. In het water zijn geen gevaarlijke stoffen terechtgekomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 22 mei -   00:13  
knrm uit gevaren voor vreemd opject
Westkapelle - De knrm boot uly van Westkapelle is vanmiddag uit gevaren . Er zou een vreemd opject in het water liggen. Dit was gemeld door een voorbij varende boot. De uly is direct in actie gekomen. Na even gezocht te hebben zagen ze het opject drijven. Bij het uit het water halen van het voorwerp bleek het een geknutselt bouwwerk te zijn. Het is aan land gebracht waar na de boot terug in de loods kon.
vr 20 mei -   15:29  
Hennepkwekerijen in Vlissingen opgerold
Vlissingen - In Vlissingen zijn gisteren en vandaag twee hennepkwekerijen ontdekt in woningen. Aan de Bloemenlaan werd gisteren een in werking zijnde hennepkwekerij van 80 planten aangetroffen. De bewoner zal worden verhoord. In een woning aan de Batenburg is vandaag een kwekerij ontdekt van 108 hennepplanten. Deze kwekerij bevond zich in een slaapkamer. In een tweede slaapkamer werden nog de restanten van een kwekerij aangetroffen. Wel werd hier geconstateerd dat de stroom illegaal werd afgetapt. In het pand waren geen personen aanwezig. In beide gevallen hebben medewerkers van de gemeente Vlissingen de kwekerijen ontmanteld en vernietigd. Vandaag heeft de politie ook nog een onderzoek ingesteld in een woning aan de Meindert Hobbemalaan in Vlissingen.Hier werden alleen nog de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning was niemand aanwezig.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 mei -   02:21  
autobrand in vlissingen
vlissingen - De brandweer Koudekerke is vanavond uitgerukt voor een autobrand in Batenburg te Vlissingen. Omstreeks 00:26 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 4643 onder prio 2 ter plaatse stuurde. Toen de brandweer terplaatsen kwam stond de auto aan de voorkant al al flink in brand. De brandweer heeft de autobrand geblust met twee stralen hoge druk. Hoe de brand is ontstaan is niets bekend , de auto moet als verloren worden beschouwd. Politie heeft een onderzoek in gesteld naar de oorzaak van de autobrand.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 mei -   11:55  
18-jarige man vast voor overval hotel Piccard
vlissingen - Afgelopen dinsdagochtend vroeg is door de Regionale Ondersteuningsgroep van Politie Zeeland een 18-jarige Vlissinger in zijn woning aangehouden. Deze man wordt er van verdacht dat hij betrokken is bij de gewapende overval op hotel Piccard op vrijdag 15 april jl. De aangehouden verdachte wordt aanstaande vrijdag voorgeleid voor de rechter commissaris en zit nu vast. Het onderzoek naar de bewuste overval loopt nog steeds en Politie Zeeland sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit. De Vlissinger wordt door rechercheurs van Politie Zeeland gehoord over zijn betrokkenheid bij de overval.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 mei -   07:57  
Vlissingers aangehouden wegens koperdiefstal
vlissingen - Woensdagochtend om ongeveer 09.30 uur reden twee surveillerende agenten door de Bonedijkestraat. In die straat zagen zij twee (ambtshalve) bekende mannen van hen lopen sjouwen met twee tassen. Omdat deze combinatie hen al enigszins verdacht voorkwam vroegen de agenten of zij in de tassen mochten kijken. De mannen gaven daar toestemming voor en de agenten troffen diverse koperen leidingen en ander koperspul aan in de tassen. Hierop zijn de mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachten betreffen een 38-jarige Vlissinger en een 33-jarige Vlissinger. De 38-jarige man verklaarde dat hij niets met de diefstal te maken had, hij had alleen helpen tillen. De 33-jarige man verklaart tot nu toe nog niets. Beide zijn ingesloten vanwege het feit dat zij allebei veelplegers zijn en de herkomst van het koper nog niet bekend is bij de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 mei -   07:56  
Aanrijding auto/motor, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagochtend heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een motor op de Weyevlietweg in Vlissingen. Om ongeveer 08.00 uur reed een 30-jarige Goese bestuurster van een personenauto over de Weyevlietweg. Zij verklaarde dat zij wachtte voor overstekende fietsers en dat zij daarna een motorrijder al slippend aan zag komen rijden. De motorrijder zou hierop tegen haar auto aangereden zijn. De 36-jarige motorrijder uit Vlissingen verklaarde dat de bestuurster van de auto juist voor hem de weg overstak en dat zij hem geen voorrang verleende. Agenten van de Zeeuwse politie gaan nu uitzoeken aan de hand van de sporen op de weg hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Daarna beslissen derden wie er schuldig is aan het ongeluk. De motorrijder is, in verband met mogelijk nekletsel, op een plank door ambulancemedewerkers overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto mankeert niets. Beide voertuigen zijn door een takelbedrijf weggesleept, ze waren allebei ernstig beschadigd.
do 19 mei -   00:32  
Heftige Buitenbrand Edisonstraat
Goes - Vanavond om 23.00 uur kreeg de brandweer van Goes een melding binnen van een buitenbrand aan de Edisonstraat. Ter plaatse aangekomen ging het om pallets en een container die in de brand stonden. De vlammen waren zo hoog dat het aan het begin van de straat te zien was. De brandweer heeft met een paar hogedruk stralen de brand weten te blussen. Wat de schade, en oorzaak is is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 mei -   20:59  
Belgen bekeurd, Sint Philipsland
Sint Philipsland - Woensdagmiddag rond 12.10 uur zijn twee mannen uit Leuven (B), leeftijd onbekend, aan de Sluisweg in Sint Philipsland bekeurd. Zij liepen met een buks door het veld en waren vermoedelijk op wild aan het schieten. De buks is in beslag genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 mei -   20:58  
Vrouw met mes bedreigd, Terneuzen
Terneuzen - Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar twee incidenten die de afgelopen twee dagen in de rivierenbuurt in Terneuzen hebben plaatsgevonden. Woensdagmiddag rond 15.30 uur is een 20-jarige vrouw uit Terneuzen, aan de Merwedelaan in Terneuzen bedreigd door een onbekende man. Het signalement van deze man komt overeen met dat van de man die gisteren een meisje aanviel aan Rivierenpark. Ook vandaag vond het incident plaats in de rivierenbuurt door een vloeiend Nederlands sprekende man van 50 a 60 jaar oud en van ongeveer 1.65 meter lang. Ook deze man had een baard en snor. De 20-jarige vrouw liet vandaag rond genoemd tijdstip haar hond uit aan de Merwedelaan toen de onbekende man haar aansprak en bedreigde met een mes. Hij heeft de vrouw geen verwondignen toegebracht. Op het moment dat de man een stap naar voren deed beet de hond van de vrouw hem. Hierop is hij weggelopen in de richting van de Hunzelaan. De politie is op zoek naar getuigen.
wo 18 mei -   14:20  
Rijbewijs ingevorderd van automobilist
's Heerenhoek - Op de Bernhardweg West is dinsdag omstreeks 21.30 uur een 64-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen betrapt op rijden onder invloed. Hij is meegegaan naar het politiebureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat hij bijna driemaal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs moest hij ter plekke inleveren.
wo 18 mei -   14:19  
Grote hennepkwekerij ontruimd
Breskens - Dinsdag is in een schuur aan de Platteweg in Breskens een grote hennepkwekerij ontmanteld. In de schuur trof de politie 6 kweekruimtes aan met een kleine 1400 planten. De planten en de apparatuur zijn vernietigd. Er is niemand aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.
wo 18 mei -   14:19  
Beginnend bestuurder is rijbewijs kwijt
Wilhelminadorp - Dinsdagavond is het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige Goesenaar. Agenten zagen rond 23.00 uur op de Langeweg een voertuig stilstaan met de alarmlichten aan. Op het moment dat de politieauto bij het voertuig kwam, reed die weg richting Wilhelminadorp. Auto laten stoppen om te controleren. In de auto werd naast de bestuurdersstoel een koevoet aangetroffen, deze werd in beslaggenomen. De 22-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegegaan naar het politiebureau waar zijn rijbewijs werd ingevorderd.
wo 18 mei -   14:18  
Meisje zwaargewond
Nieuwvliet - Op een terrein van een camping aan de Zeedijk in Nieuwvliet vond dinsdag rond 17.30 uur een ernstig ongeval plaats. Een 69-jarige automobilist uit Brunssum reed achteruit maar zag daarbij een 6-jarig meisje uit Aken over het hoofd. Nadat het meisje eerst door de achterzijde van de auto was aangetikt viel zij op straat waarna een wiel van de auto over haar buik reed. Ze is met onbekend letsel met de ambulance naar het AZ in Brugge vervoerd. Hoe het momenteel met het meisje gaat is niet bekend.
wo 18 mei -   14:17  
Vissen in verboden gebied
Tholen - Dinsdagmiddag is bij de Bergse Diepsluis aan het Schelde Rijnkanaal nabij Tholen een 20-jarige man uit die gemeente betrapt op vissen in een verboden gebied. Inspecteurs Handhaving van de Provincie Zeeland zagen de man zitten en seinden de politie in. Hij ontving proces verbaal en er is 150 kg vis in beslaggenomen.
wo 18 mei -   14:16  
Politie waarschuwt voor oplichter
Zeeland - De politie waarschuwt mensen voor een man die zich uitgeeft voor een glazenwasser. De man vraagt vooraf geld en zegt dan zijn spullen te halen. Na betaling blijft echter het wassen van de ruiten uit. Hij keert niet terug. Hij is actief op Walcheren en heeft 7 mensen gedupeerd. De politie waarschuwt om niet op dit aanbod in te gaan.
di 17 mei -   22:55  
Buitenbrand Houtkade/Kattendijksedijk
Goes - De brandweer van het korps Goes kreeg vanavond een melding binnen van een buitenbrand aan de Houtkade/Kattendijksedijk. Ter plaatse aangekomen stond er een stuk gras in de brand. Een boom die er staat, smeulde ookal een beetje. Het buitenbrandje was snel geblust.
di 17 mei -   21:01  
Brandweer assisteerd politie Middelburg
Middelburg - De vrijwilligers van de post Stromenweg zijn vanavond uitgerukt voor een melding aan de Lange Delft te Middelburg. Omstreeks 18:30 kwam er een melding binnen bij de politie dat er stenen van een schoorsteen waren gevallen, hierop werd er een politievoertuig ter plaatse gestuurd.
di 17 mei -   15:42  
Ruitjes van de kerk vernield
Krabbendijke - Zondag rond 19.00 uur heeft een 20-jarige man in Krabbendijke twee ruitjes van de kerk aan het Kerkpad met een luchtdrukgeweer vernield. De man had vanaf een woning in de Dorpsstraat met een luchtdrukgeweer, volgens zijn verklaring, op vogels geschoten en had daarbij ook twee ruitjes van de kerk geraakt. De kerkvoogd heeft aangifte gedaan van vernieling. De schutter krijgt een boete en moet de schade vergoeden; het luchtdrukgeweer is in beslag genomen.
di 17 mei -   15:41  
Aanrijding in Hulst
Hulst - In de Dullaertstraat in Hulst vond maandagmiddag een aanrijding plaats. Een 43-jarige Middelburgse automobilist reed over de Dullaertstraat achter een 46-jarige man uit de gemeente Hulst. Deze man remde voor overstekende eenden. De Middelburger zag dit te laat, kon niet meer op tijd stoppen en er ontstond een aanrijding. In de auto van de 46-jarige man zat een vrouw die vanwege nekklachten door de brandweer uit de auto is geknipt. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De weg was enige tijd afgezet.
di 17 mei -   15:41  
Hennepkwekerij geruimd
Colijnsplaat - In een woning in de Oost-Kerkstraat in Colijnsplaat is maandag rond 17.30 uur een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. In de woning werden vier kamers op de eerste verdieping aangetroffen met in totaal 336 planten in verschillende stadia van ontwikkeling. De stroom werd illegaal afgetapt. Vanwege het slecht functioneren van de bevloeiing was in het pand waterschade ontstaan. De kwekerij is door de gemeente geruimd. In de woning was een 22-jarige man uit Roosendaal aanwezig, die nog probeerde er via het dak vandoor te gaan. Hij werd echter toch aangehouden en hij is in verzekering gesteld.
di 17 mei -   15:40  
Diefstal bromfiets in Vlissingen
Vlissingen - Op het Stationsplein in Vlissingen is maandagavond een bromfiets gestolen. Het gaat om een zwarte Kymco Agility 50 met kentekenplaatje 31FPG7. De waarde van de bromfiets, die stond afgesloten met een stuurslot, is onbekend.
di 17 mei -   15:39  
Boete voor snelheidsovertreding
Vlissingen - Op de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen werd dinsdag rond 00.15 uur een automobilist bekeurd omdat hij veel te hard reed. Agenten zagen hem met hoge snelheid over de Schroebrug in Middelburg via de Nieuwe Vlissingeseweg in de richting van Vlissingen rijden. Er werd een snelheid gehaald van 140 km/h waar 80 km/h is toegestaan. De bestuurder een Poolse man kreeg een boete van 320 euro.
ma 16 mei -   18:27  
Gewonde bij ongeval Middelburg
Middelburg - Bij een ongeval in Middelburg zijn er vanmiddag twee personenauto's flink beschadigd geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste twee personenauto's op elkaar op de kruising Laan der Verenigde Naties /Europalaan te Middelburg. Drie ambulance's kwamen ter plaatse bij het ongeval hoeveel gewonde er waren is bij ons niet bekend Bergingsbedrijf Kuzee heeft beide voertuigen geborgen. Het verkeer ondervond enige tijd last van dit ongeval en werd ter plaatse omgeleid.
ma 16 mei -   18:27  
Gewonde bij ongeval Middelburg
Bij een ongeval in Middelburg zijn er vanmiddag twee personenauto's flink beschadigd geraakt. Door nog onbekende oorzaak botste twee personenauto's op elkaar op de kruising Laan der Verenigde Naties /Europalaan te Middelburg. Drie ambulance's kwamen ter plaatse bij het ongeval hoeveel gewonde er waren is bij ons niet bekend Bergingsbedrijf Kuzee heeft beide voertuigen geborgen. Het verkeer ondervond enige tijd last van dit ongeval en werd ter plaatse omgeleid.
ma 16 mei -   12:38  
Grote hennepkwekerij opgerold in Sas van Gent
SAS VAN GENT - Maandagochtend werd in sportcomplex De Vlaanderenhal te Sas van Gent een hennepkwekerij opgerold. Het betreft volgens een politiewoordvoerster een grote kwekerij waarbij ruim 900 planten zijn aangetroffen. De kwekerij wordt ontuimd en er zijn 15 aanhoudingen verricht.
zo 15 mei -   20:31  
Ongeval, Hoek
Hoek - Een 30-jarige automobilist uit Terneuzen veroorzaakte zaterdag rond 20.00 uur een aanrijding op de Hoofdweg te Hoek. Hij kwam in aanrijding met een 55-jarige automobilist uit Ubbergen die door de klap met zijn voertuig in de sloot belandde. Hij raakte niet gewond. De verdacht bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Hij had bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd. Zijn rijbewijs is ingenomen.
zo 15 mei -   20:28  
Aanrijding onder invloed
Goes - Zondag rond 03.35 uur is in de Koepoort in Goes een 23-jarige automobiliste uit Heinkenszand aangereden. De bestuurder, een 41-jarige man uit de gemeente Borsele, is doorgereden mar kon enige tijd later in het centrum van Goes worden aangehouden. Hij was onder invloed.
zo 15 mei -   20:27  
Aanhouding voor bedreiging BOA
Axel - Zaterdagmiddag om 14.30 uur is in de Laureijnestraat in Philippine een 25-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) te hebben bedreigd. De man was het niet eens met een bon die hij kreeg voor het parkeren van zijn auto op het trottoir. De verdachte is na verhoor heengezonden.
zo 15 mei -   20:26  
Mishandeling
Zoutelande - Zaterdagavond om 22.55 uur is in de Joosesweg in Westkapelle een 19-jarige inwoner uit de gemeente Veere aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in een horecabedrijf in Zoutelande een 22-jarige inwoner uit diezelfde gemeente te hebben mishandeld. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen aan zijn gezicht en borst op. Hij is met de ambulancenaar het ziekenhuis in Goes vervoerd. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten.
zo 15 mei -   20:24  
Aanhouding voor mishandeling
Breskens - Naar aanleiding van een mishandeling is zaterdagavond een 47-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn buurman in de Banckertlaan in Breskens. Hij is in verzekering gesteld.
zo 15 mei -   20:24  
Diefstal uit bedrijf
Bruinisse - Tussen zaterdag 22.00 ur en zondag 08.15 uur is ingebroken in een bedrijfspand in Bruinisse. De toegang is geforceerd en men heeft de kluis met een onbekend geldbedrag weggenomen.
zo 15 mei -   20:23  
Rijden onder invloed
Vlissingen - In de Begonialaan in Vlissingen is zondagmorgen rond 04.00 uur een 18-jarige Vlissinger aangehouden voor rijden onder invloed. De man had 2½ maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en is meegenomen naar het bureau en ontving proces verbaal. In de Wilhelminastraat in Vlissingen is zaterdagavond een 48-jarige automobilist uit Antwerpen aangehouden. Hij had bijna 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Ook hij is meegenomen naar het bureau en ontving proces verbaal.
zo 15 mei -   20:22  
Visserijcontrole, Scharendijke
Scharendijke - Zaterdagmiddag controleerde men op de Brouwersdam te Scharendijke. Twee mannen waren aan het vissen terwijl ze niet in het bezit waren van een vispas. Een derde persoon was aan het vissen met vijf haken terwijl een max. van drie haken is toegestaan. Alle drie ( Rotterdammers) ontvingen een bekeuring.
zo 15 mei -   20:21  
Belediging politieagent
Vlissingen - Zondagmorgen rond 05.00 uur is op de Nieuwendijk in Vlissingen een 22-jarige man uit die plaats aangehouden voor het beledigen van een politieagent. De man is meegenomen naar het bureau en ontving proces verbaal.
zo 15 mei -   20:20  
Zakkenrollen
Goes - Zaterdagmiddag is uit de handtas van een 15-jarig meisje uit de gemeente Goes een GSM gestolen. Het meisje wilde in een winkel betalen en bemerkte de diefstal.
zo 15 mei -   20:19  
Brandstichting, 's Gravenpolder
's Gravenpolder - Een aantal jongeren hebben zaterdagavond rond 22.00 uur in de speeltuin aan de Magnoliastraat in 's Gravenpolder brand gesticht. Tevens was er een conflict gaande en daarbij is met een mes gedreigd.Dit mes is weggegooid en later door een politiehond gevonden. Tegen de eigenaar van dit mes wordt proces verbaal opgemaakt. De namen van de jongeren die verdacht worden van deze zaken zijn bekend bij de politie. Zij zullen worden aangehouden.
Gemaakt door: Tommieboy
za 14 mei -   22:37  
Schuurbrand in Vlissingen
Vlissingen - De brandweer van Koudekerke en Vlissingen is zaterdagavond uitgerukt voor een schuurbrand in Vlissingen. Rond 20:02 uur moest een blusvoertuig met spoed naar de kanariesprenk in Vlissingen om de brand te doven. Het tweede blusvoertuig van Vlissingen is ook ter plaatse gegaan omdat er in eerste instantie middelbrand werd gealarmeerd. Bij aankomst bleek de buitenkant van de schuur te zijn aangestoken. De brandweer heeft de brand geblust met twee stralen hoge druk. De grootte van de schade is nog niet bekend.
Gemaakt door: Tommieboy
za 14 mei -   22:14  
Man overleden na val van fiets.
Tholen - Op de Reimerswaalseweg bij Tholen is deze zaterdag een man overleden na een val van zijn fiets. Rond 14.40 uur kwam het slachtoffer ten val, de toegesnelde hulp van ambulances en een traumahelicopter mocht niet meer baten. De oorzaak van de val is tot op heden nog niet bekend. Het fietspad werd enige tijd afgesloten.
Gemaakt door: Tommieboy
za 14 mei -   21:50  
Gewonde bij strandcross in Zoutelande
Zoutelande - Bij de strandcross in Zoutelande is zaterdagavond een motorcrosser zwaargewond geraakt. Tijdens de finale solo, kwam hij ten val en liep rugletsel op. Omdat het ongeluk op het strand gebeurde, werd er wel een traumahelikopter ingezet welke eerste hulp verleende. Hierna werd de crosser uiteindelijk per ziekenauto naar een ziekenhuis in Antwerpen vervoerd. De wedstrijd werd na het ongeluk tijdelijk stilgelegd maar werd later hervat.
Gemaakt door: 112zeeland
za 14 mei -   20:50  
Overhandiging nieuwe reddingsvaartuigen
Schouwen-Duiveland - Zaterdag 14 mei heeft burgemeester Rabelink 6 nieuwe vaartuigen overhandigd aan Strandreddingsbrigade (SRB) Westerschouwen. De 6 vaartuigen worden gestationeerd op de 3 reddingposten gelegen op het Noordzeestrand van Schouwen-Duiveland. Volgens scheepvaarttraditie zijn de vaartuigen gedoopt. Om de schepen een behouden vaart te wensen schrijft de traditie voor dat deze door een dame uitgevoerd worden. De vaartuigen zijn hierom gedoopt door Mevr. Rabelink (vrouw van de Burgemeester), Charlotte Martens (voorzitter Strandreddingsbrigade Westerschouwen) & Jolanda Bruin (Gemeente Schouwen Duiveland). De aanschaf van de vaartuigen, evenals de dit jaar in gebruik genomen zuurstofsets komen voort uit het Euregioproject. Middels de zuurstofset is betere hulpverlening aan drenkelingen mogelijk. Het Euregioproject heeft als doelstelling kwaliteits en veiligheidsverbetering langs de Zeeuwse en Vlaamse Kust. Middels de overhandiging van de boten is officieel het strandbewakingsseizoen voor de SRB Westerschouwen begonnen. In de periode tot juli zijn de posten in de weekenden geopend. Gedurende de maanden juli en augustus vindt er dagelijks strandbewaking plaats.
Gemaakt door: troetelbeer
za 14 mei -   11:42  
Lesauto verlaat plaats ongeval
Zierikzee - Vrijdagochtend rond 08.10 uur is een 9-jarige jongen uit Zierikzee, aan de Scheldestraat in Zierikzee aangereden door een lesauto. De lesauto is na de aanrijding doorgereden.De jongen fietste rond genoemd tijdstip over de Scheldestraat en wilde bij de rotonde Scheldestraat, Laan van Sint Hilaire, Weststraat rechtdoor rijden. Toen hij de rotonde overstak werd hij aangereden door een lesauto (zonder leerling) die vanuit de richting van de Hoofdpoortstraat over de Laan van Sint Hilaire reed.
Gemaakt door: troetelbeer
za 14 mei -   11:40  
Skimapparatuur ontdekt bij bank
Middelburg - Vrijdagmiddag rond 17.00 uur is er skimapparatuur ontdekt die was aangebracht op de chipknipoplader van de ABN Amro (tegenover de Hema) aan de Lange Delft.Het apparaatje werd ontdekt door een man die zijn chipknip wilde opladen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 14 mei -   11:38  
Politie zoekt getuigen van verkeersruzie
Dreischor - De politie wil graag in contact komen met twee hardlopers die vrijdag rond 19.45 uur getuige zijn geweest van een ruzie tussen twee automobilisten op de kruising Zuiddijk/Bogerdweg.Naar aanleiding van een voorrangskwestie was er ruzie ontstaan tussen de bestuurder van een grijze bus en die van een blauwe personenauto.
vr 13 mei -   21:43  
Brandstichting in school
Middelburg - Op vrijdag 13 mei kreeg de brandweer van post torenweg en Stromenweg in Middelburg een melding van een binnenbrand in de korczakschool aan de Keurhove te Middelburg. Hierop is de 4533 en de 4550 met spoed uitgerukt. Ter plaatse aangekomen bleek het om een brandje in de kelder te gaan.
vr 13 mei -   21:42  
Diefstal trolley
Middelburg - Donderdagavond werd een 75-jarige Middelburgse vrouw op de Goese Korenmarkt in haar woonplaats beroofd van een boodschappentrolley. De trolley werd door een man die haar achterop kwam uit haar hand getrokken en hij ging ermee vandoor in de richting van de Loskade. De vrouw ging de man achterna en aangekomen bij een terras vertelde zij terrasbezoekers wat er was gebeurd.
vr 13 mei -   21:42  
Oplichting in Koudekerke
Koudekerke - Vrijdagmiddag is een vrouw in de Banckertstraat in Koudekerke slachtoffer geworden van een oplichter. Er kwam een man bij haar aan de deur die beweerde glazenwasser te zijn. Hij bood aan om voor twintig euro alle ramen van de woning te zemen. De vrouw betaalde vooraf met vijftig euro en de man ging wisselgeld halen, maar hij is niet meer teruggekomen.
vr 13 mei -   21:41  
Jongen breekt been bij ongeval
's-Heer Arendskerke - Op de Torenring in 's-Heer Arendskerke brak een 9-jarige jongen uit de gemeente Goes vrijdag rond 17.00 uur zijn been. De jongen was plotseling vanachter een geparkeerde auto komen lopen. Een 59-jarige automobiliste uit dezelfde gemeente kon niet meer op tijd stoppen. Er ontstond een aanrijding waarbij de 9-jarige jongen zijn been brak. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
vr 13 mei -   21:40  
Aanrijding fietsers
Lewedorp - Donderdagochtend vond op de Kasteelweg in Lewedorp een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een van hen, een 56-jarige man uit Goes, raakte hierbij ernstig gewond. Een groepje van ongeveer tien jongeren reed van Nieuwdorp in de richting van Goes. In de berm, buiten de wei, liep een geit.
vr 13 mei -   21:39  
Rijden onder invloed van alcohol
Goes - Op de Oranjeweg in Goes reed een 18-jarige automobilist uit Goes vrijdag rond 00.30 uur zwaar onder invloed van alcohol tegen de stoeprand. Het gevolg was een lekke voorband. De bestuurder bleek bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en zijn rijbewijs werd in beslag genomen.
vr 13 mei -   21:38  
Vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal
Vlissingen - Donderdag rond 21.00 uur werd in Westerzicht in Vlissingen een 26-jarige Vlissingse vrouw aangehouden wegens winkeldiefstal.De vrouw had aan het einde van de middag in een winkel in Papegaaienburg gepoogd etenswaren te stelen.
vr 13 mei -   15:05  
Diefstal uit sleepboot
Arnemuiden - Tussen donderdagmiddag 15.30 uur en vrijdagochtend 06.30 uur is er ingebroken in een sleepboot die op het Kanaal door Walcheren bij Arnemuiden lag. De toegangsdeuren zijn opengebroken; uit de stuurhut is een verrekijker met onbekende waarde weggenomen. Op het ponton is gepoogd een luik open te breken. Dit is niet gelukt. Het totale schadebedrag is onbekend.
vr 13 mei -   15:04  
Rijden onder invloed
Aardenburg - In de nacht van donderdag op vrijdag rond 00.30 uur is een 37-jarige automobilist uit de gemeente Sluis, aan de Draaibrugseweg in Aardenburg, gecontroleerd op het rijden onder invloed. Uit ademanalyse bleek dat de man ruim 5,4 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
do 12 mei -   19:08  
Personenauto weggenomen
Middelburg - Afgelopen nacht is vanaf de oprit van een woning aan de Louis Armstrongstraat in Middelburg een personenauto weggenomen. Het betreft een grijze Honda Cr-V met het kenteken 29HBH2.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 mei -   10:30  
Aanhouding winkeldief, Vlissingen
Vlissingen - In de Paul Krugerstraat in Vlissingen werd woensdag rond 17.00 uur een 40-jarige Vlissinger aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De man had in een supermarkt aan de Hermesweg een sixpack bier gestolen en was er, nadat hij een van de medewerksters had weggeduwd, op de fiets vandoor gegaan. In de Paul Krugerstraat hield de politie een man staande die voldeed aan het signalement. Een getuige van de winkeldiefstal was de winkeldief na gereden herkende de man die bij de politie stond. Hierop werd de 40-jarige Vlissinger aangehouden. De winkeldief had de blikjes onderweg weggegooid, ze zijn later terug naar de winkel gebracht. De verdachte bedreigde verbaal de getuige en een van de agenten. De agent heeft aangifte gedaan van bedreiging. Om 20.00 uur is in de Scheldestraat in Vlissingen een 45-jarige Middelburgse man aangehouden op verdenking van eventuele medeplichtigheid. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 12 mei -   10:28  
Hennepkwekerij aangetroffen Sas van Gent
Sas van Gent - Dinsdagavond werd in een woning in de Frisostraat in Sas van Gent de 34-jarige bewoner aangehouden wegens verbale bedreiging. De man had eerder die avond enkele omwonenden uitgescholden en verbaal bedreigd; hij is na zijn aanhouding naar Torentijd gebracht. Bij zijn aanhouding werd in zijn woning een in werking zijnde hennepkwekerij met 425 plantjes aangetroffen. De stroom hiervoor werd illegaal afgetapt. De kwekerij is door de Delta en de gemeente ontmanteld en opgeruimd.
wo 11 mei -   12:39  
Middelbrand Zierikzee
Zierikzee - De brandweer van Zierikzee kreeg rond 11:41 een melding binnen van een binnenbrand, aan de Klerksweg in Zierikzee. De brandweer rukte uit met de tankautospuit (4839) na een korte tijd werd er middel-brand opgegeven waarna de tankautospuit van Kerkwerve (4836) ter plaatse kwam. Wat er precies in brand stond, is nog onbekend.
Gemaakt door: troetelbeer
di 10 mei -   14:26  
Bouwvakker zwaargewond na val
Middelburg - Een 21-jarige bouwvakker uit Breda is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt na een val. Rond 12:15 uur viel de bouwvakker ongeveer 5 meter naar beneden op een bouwterrein aan de Oosterscheldestraat in Middelburg. Twee ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam werden gealarmeerd. Omdat de helikopter niet bij het bouwterrein kon landen moest hij uitwijken naar een braakliggend terrein aan de Mastgatstraat.
Gemaakt door: troetelbeer
di 10 mei -   14:16  
41 meldingen kussende wielrenner
Goes - Bij de Zeeuwse politie zijn tot nu toe 41 meldingen en aangiftes binnengekomen van vrouwen die gekust zijn door een tot nu toe onbekende wielrenner.De vrouwen zeggen lastiggevallen te zijn door de wielrenner vanaf 2009 tot nu. De politie kan niet zeggen of het om één en dezelfde wielrenner gaat, het signalement dat de dames opgeven is niet altijd even duidelijk. De meldingen komen vooral uit Goes en de directe omgeving van Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 mei -   23:35  
kat al week vast onder bording
Middelburg - vandaag rond de klok van 19:58 uur werd de blusgroep torenweg (4533) te Middelburg gepiept voor een beknelling van een kat. Voorbijgangers zagende kat zitten en belde de hulpdiensten. hier op is de dierenambulance en de brandweer uit gerukt naar de Beiaard in middelburg. bij aankomst werd geprobeerd de kat te bevrijden maar zonder resultaat . de kat zat al vast onder een houten vlonder. toen werd besloten om een stuk uit de bording te zagen met een kettingzaag. Toen lukten het wel om de kat te vangen . de eigenaar waren de kat al bijna een week kwijt . ze hadden al gezocht in de omgeving maar niet gevonden . de kat is met de dierenambulance mee genomen voor onderzoek. .
Gemaakt door: Tommieboy
ma 9 mei -   22:37  
Faxen jeugdzorg op rommelmarkt Middelburg
Middelburg - Op een rommelmarkt in Middelburg is afgelopen weekend een fax met gevoelige informatie van Bureau Jeugdzorg Zeeland verkocht. Het gaat om een oud apparaat van een bedrijf in Ritthem. De koper, een man uit Zevenbergen, ontdekte bij thuiskomst dat op een afdrukrol in de machine teksten uit 2008 staan. Het gaat volgens hem om bedrijfscommunicatie, rechtbankstukken en informatie over de familie van het Meisje van Nulde, dat in 2001 om het leven werd gebracht. Bureau Jeugdzorg noemt de verkoop van de fax betreurenswaardig en onderzoekt hoe het komt dat er nog gegevens in het apparaat zaten. "Als we weten waar het aan ligt, kunnen we nieuwe richtlijnen maken om zoiets in de toekomst te voorkomen", aldus Jeugdzorg. Bron: Nos.nl
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 mei -   20:36  
Inbraak supermarkt, Scharendijke
Scharendijke - Maandag omstreeks 04.30 uur is er ingebroken in een supermarkt in Scharendijke. Uit het pand werd een grote hoeveelheid sigaretten weggenomen. Het precieze aantal is nog niet bekend. Ook werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 mei -   20:35  
Hennepkwekerij in Krabbendijke
Krabbendijke - Maandagmiddag is in een woning aan de Dorpsstraat een hennepkwekerij van ruim 600 planten aangetroffen. De kwekerij bevond zich op de eerste verdieping en was verdeeld over verschillende kamers. Door een medewerker van de Delta werd diefstal van stroom geconstateerd (buiten de meter om). In de woning werden twee personen aangehouden. Een 43-jarige Terneuzenaar en een 40-jarige vrouw uit Krabbendijke. Beiden zijn ingesloten in Torentijd. De hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur voor de kwekerij zijn inmiddels vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 mei -   20:35  
Hennepkwekerij ontdekt in woning, Oost-Souburg
Oost-Souburg - In een flat aan de Wilgenstraat is maandagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij van circa 400 planten aangetroffen. Rond het middaguur kregen agenten de melding om te gaan naar de Wilgenstraat waar door medeflatbewoners een kwekerij was ontdekt. Daarbij zou een verdachte persoon zijn weggelopen. Door agenten werd in de omgeving gezocht naar deze persoon. Uiteindelijk werd die aangehouden in de Irenestraat, bleek te gaan om een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle hennepplanten alsmede de benodigde apparatuur zijn door medewerkers van de gemeente vernietigd. Ook kwam een medewerker van de Delta ter plaatse die constateerde dat de installatie brandgevaarlijk was aangelegd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 mei -   20:33  
Cafetaria overvallen in Middelburg
Middelburg - Op zondagavond omstreeks 22.00 uur is een cafetaria in de Zacharias Jansenstraat in Middelburg overvallen. Een medewerkster was rond genoemd tijdstip bezig met schoonmaakwerkzaamheden, de laatste klant was even van tevoren vertrokken. Op een gegeven ogenblik merkt de vrouw dat er iemand in de zaak staat. Ze draait zich om en ziet een man staan met een steekwapen in zijn hand. Onder bedreiging moest ze geld afgeven. De buit bedraagt enkele honderden euro's. Hierna verdwijnt de dader. Agenten van de Zeeuwse politie hebben na de melding met verschillende eenheden gezocht naar de mogelijke dader. Ook is er gezocht door een speurhond van de politie, maar tot nu toe is de dader nog niet aangehouden. De Zeeuwse politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om zich te melden. Als u in de buurt van de Zacharias Jansenstraat in Middelburg rond het tijdstip van de overval iets verdachts gezien hebt, of u weet iets meer te vertellen over deze overval, dan kunt u bellen met 0900-8844 of u kunt zich melden aan het politiebureau in Vlissingen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 mei -   20:32  
Bestuurder van busje gezocht, Middelburg
Middelburg - De politie is op zoek naar de bestuurder van een grijs busje die maandag rond 12.45 uur op de J.C. Mathiasstraat, tijdens het passeren, twee meisjes op een fiets raakte. Hierdoor kwamen beide meisjes ten val en raakte één van hen gewond aan haar knie. Het meisje dat gewond raakte, zat achterop bij haar vriendinnetje. Ze is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie is op zoek naar de bestuurder, die mogelijk niets van de aanrijding heeft gemerkt, en/of getuigen van het ongeval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 mei -   18:32  
Overvallen of niet? Goes
Goes - Zondagavond is een 21-jarige Goesenaar aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie nadat hijzelf overvallen zou zijn in de Wijngaardstraat in Goes. Een bekende van de Goesenaar belde rond dat tijdstip naar de politie en sprak zijn verontwaardiging uit over het feit dat de politie niets deed aan een overval die zou zijn gepleegd op de Goesenaar. Deze liep in de Wijngaardstraat en zou door drie mannen zijn gedwongen om geld te pinnen. Ook zou de 21-jarige zijn geschopt en geslagen. Het slachtoffer had hierna, volgens eigen zeggen, 112 gebeld en daar zou een centralist gezegd hebben dat er op dit moment niets gedaan werd aan de overval en dat hij maandag maar aangifte moest gaan doen op het politiebureau. Agenten van de Zeeuwse politie zijn naar het opgegeven woonadres gegaan van het slachtoffer en hebben daar het verhaal aangehoord. Ondertussen bekeken agenten op het politiebureau de gemaakte camerabeelden. Daarop werd gezien dat het slachtoffer inderdaad contact had gehad met drie jongemannen. Zij voldeden ook aan het door de Goesenaar opgegeven signalement. De agenten zijn hierop op zoek gegaan naar deze drie mannen. Ook werd er contact opgenomen met de alarmcentrale in Driebergen, waar veel 112-meldingen binnenkomen. Op een zeker moment bleek dat er helemaal geen 112-meldingen uit Zeeland waren binnengekomen in Driebergen, de vermeende daders van de overval waren nergens meer te vinden en ook op de verdere camerabeelden was niet te zien dat er daadwerkelijk een overval was gepleegd. De agenten confronteerden het slachtoffer met hun bevindingen en zij hebben de man meegenomen naar het politiebureau. Daar bekende de man na lang praten dat hij een valse melding had gedaan. Hij is aangehouden. Later die nacht is de man in vrijheid gesteld. De agenten zijn tussen 22.30 uur en 04.30 uur met de vermeende overval bezig geweest. De man verklaarde dat hij niet goed had nagedacht over de gevolgen van zijn verzinsels. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 9 mei -   18:30  
23 gram hennep aangetroffen, Terneuzen
Terneuzen - In de nacht van zondag op maandag werd op de Schoolweg in Terneuzen een personenauto gecontroleerd door agenten van de Zeeuwse politie. Om ongeveer 01.15 uur zagen de agenten een personenauto rijden. Zij controleerden de auto en de bestuurder en troffen in de auto hennep aan. Hierop vorderden zij de uitlevering van alle aanwezige drugs in de auto en er kwam 23 gram hennep tevoorschijn. De bezitters van de softdrugs zijn aangehouden. Het betreffen een 23-jarige man uit Sas van Gent en een 26-jarige man uit Terneuzen. Zij hebben afstand gedaan van de drugs en de 23-jarige man kreeg een boete van € 110,- opgelegd na overleg met de officier van justitie. Hij was in het bezit van 22 gram hennep.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   20:28  
Autodief veroorzaakt aanrijding, Schoondijke
Schoondijke - Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft zondagmorgen een aanrijding veroorzaakt met een gestolen auto. Omstreeks 09.15 uur was melding gedaan dat er zojuist in Aardenburg een bestelauto was gestolen door een onbekende man. Agenten zagen de betreffende auto rijden in Oostburg. Die ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor richting Schoondijke. De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat de bestuurder gevaarlijke reed. Zo reed hij herhaaldelijk in het midden van de weg om auto's in te halen terwijl er tegenliggers aankwamen. Op de rontonde in Schoondijke reed hij met hoge snelheid vol in de flank van een taxi. De taxichauffeur, een 65-jarige inwoner van de gemeente Sluis, liep daardoor een pijnlijke nek op. De autodief raakte bij het ongeval licht gewond en is, na zijn aanhouding, overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Omdat het vermoeden bestond dat hij onder invloed van alcohol en/of drugs had gereden, werd een bloedproef afgenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   20:27  
Scooter weg na proefrit, Goes
Goes - Een 17-jarige Goesenaar heeft zondag aangifte gedaan van verduistering van zijn scooter. Die had hij op internet te koop gezet. Hierop was gereageerd en voor vanmiddag was een afspraak gemaakt. Met toestemming van de eigenaar ging de aspirant koper rond 13.00 uur een proefritje maken en keerde net terug. Door de 17-jarige jongen en agenten is nog een zoekslag gemaakt maar de scooter werd niet aangetroffen. Het gaat om een witte Yamaha Aerox met het kenteken 05-DZJ-5.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   20:27  
Aanhoudingen in Vlissingen
Vlissingen - Een 28-jarige Vlissinger is zondag in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 25-jarige vriendin tijdens een ruzie te hebben mishandeld. Agenten gingen omstreeks 03.30 uur ter plaatse na een melding van een vechtpartij op het Ravensteijnplein. Daar aangekomen troffen ze enkele personen aan en een auto met een kapotte ruit. De 28-jarige Vlissinger werd ter plaatse aangehouden voor mishandeling. Een 21-jarige Middelburger en een 27-jarige Vlissinger probeerden zijn aanhouding te voorkomen waarop ook zij werden aangehouden. De twee laatsten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   19:10  
Geparkeerde auto's aangereden, Terneuzen
Terneuzen - In de Rozenstraat zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee geparkeerde auto's aangereden. Door een getuige was omstreeks 04.15 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden en dat twee personen een auto de straat uitduwden. Naar aanleiding van het opgegeven signalement werden kort daarna in de Axelsestraat twee mannen aangehouden. Een 22-jarige Terneuzenaar en een 27-jarige inwoner van Schiedam. De mannen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit onderzoek bleek dat de Terneuzenaar achter het stuur had gezeten. Na de aanrijding wilden ze wegrijden maar kregen hun auto niet meer aan de praat. Die hadden ze weggeduwd en met flinke schade achtergelaten op het Wilhelminaplantsoen. Het tweetal is na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   19:09  
Auto in de sloot, Axel
Axel - Op de Steenovens is zondag rond 06.30 een 19-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen met haar auto in de sloot beland. Vermoedelijk heeft ze een bocht gemist waarna ze in een droge sloot belandde. Ze kon zelf uit haar auto komen en heeft aangebeld bij een woning voor hulp. De vrouw is voor behandeling per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd van haar een bloedproef afgenomen omdat ze mogelijk onder invloed had gereden. Haar auto raakte bij het ongeval total loss.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   19:08  
Middelburger aangehouden voor diefstal scooter
Middelburg - In zijn woonplaats is zondag een 26-jarige Middelburger aangehouden voor diefstal van een scooter. Bij de politie was rond 04.30 uur melding gemaakt dat er in de omgeving van de Pr. Irenestraat iemand met een scooter liep te slepen. Agenten gingen ter plaatse en zagen een man een scooter een brandgang in slepen. De man werd aangesproken en op de vraag of de scooter van hem was, reageerde hij ontkennend. Hierop werd hij aangehouden voor diefstal en meegenomen naar het bureau. Hij is na verhoor met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld. De scooter is weer terug bij de rechtmatige eigenaar.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   19:07  
Aanhoudingen voor vernielingen
Breskens - Door de politie zijn zaterdag rond 22.45 uur 13 personen, in de leeftijd van 16/-24 jaar, aangehouden voor vernieling. Die avond rond 22.15 uur was melding gedaan dat op de veerboot Breskens-Vlissingen een groep zou zitten die diverse vernielingen hadden gepleegd in de vertrekhal in Breskens. Na afmeren van het voetveer aan de Vlissingse zijde werd de groep opgewacht. Besloten werd de groep aan te houden en in te sluiten in Torentijd. Dit omdat op dat moment nog niet duidelijk was wat er was vernield en wie de vernielingen had gepleegd. Na verhoor en opmaken van proces-verbaal zijn alle 13 betrokkenen vanmiddag weer in vrijheid gesteld. Uit onderzoek is gebleken dat er in de vertrekhal o.a. diverse prullenbakken waren omgegooid/vernield.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   19:06  
Dronken automobilist is rijbewijs kwijt, Krabbendijke
Krabbendijke - Zaterdagavond is van een 46-jarige automobilist uit de gemeente Sluis het rijbewijs ingenomen wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten kregen rond 19.15 uur een melding dat op de Oude Rijksweg een automobilist bijna twee vrouwen had aangereden. Het tweetal liep op het fietspad toen de automobilist vermoedelijk de macht over het stuur verloor en het fietspad opreed. Door een sloot in te rennen, konden ze een aanrijding voorkomen. Even later zagen ze de bewuste auto met bestuurder staan in de Dorpsstraat in Krabbendijke en belden gelijk de politie. De 46-jarige bestuurder was onder invloed van alcohol en ging vrijwillig mee naar het bureau. Daar bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs moest hij inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   19:04  
Motor gestolen in Oostkapelle
Oostkapelle - Zaterdagmiddag werd vanaf de Duinweg een motor gestolen. De eigenaar had zijn motor rond 14.30 uur afgesloten achtergelaten op parkeerplaats de Vier Hoogten. Toen hij rond 16.45 uur weer terugkwam, bleek zijn motor te zijn gestolen. Het betreft een donkerblauwe Yamaha FJR met zijkoffers voorzien van het Belgische kenteken MUY-066.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   19:04  
Auto gestolen in Terneuzen
Terneuzen - Zaterdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur is vanaf de Kennedylaan een personenauto gestolen, De auto, een grijze Skoda Fabia met kenteken 09-NN-VN, stond geparkeerd voor de Gamma.
zo 8 mei -   17:36  
Update binnenbrand Middelburg kwam door molotov cocktail
Middelburg - Aan de Vreedenburg in Middelburg is zondag een molotov cocktail door een ruit van een woning gegooid. Hierdoor is er in de gang brand ontstaan. De bewoner lag te slapen en hoorde rond 01.00 uur een grote knal en glasgerinkel. Bleek uit de richting van zijn voordeur te komen. Ruit was vernield en er was een brandje ontstaan in de gang.
zo 8 mei -   14:47  
Binnenbrand bij Emergis
Goes - De brandweer van Goes kreeg aan het begin van de middag een melding binnen van een binnenbrand, aan de Oostmolenweg in Goes. De brandweer rukte met 2 voertuigen uit, de tankautospuit ( 4739) en de ladderwagen (4750). Ter plaatse aangekomen bleek het niet veel te zijn. Na enige tijd gingen ze weer terug naar de kazerne.
zo 8 mei -   01:46  
Brandweer uitgerukt voor binnenbrand Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vannacht uitgerukt voor een binnenbrand melding aan de Vreedenburg te Middelburg. Omstreeks 01:05 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die hierop direct tankautospuit (4533) en ladderwagen (4550) onder prio 1 ter plaatse stuurde. Eenmaal ter plaatse bleek het vuur al uit te wezen en heeft de brandweer nog een controle uitgevoerd. De oorzaak van de brand is bij ons niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   00:20  
grote opkomst knrm dag
KNRM Zeeland - op de opendag van de knrm in zeeland was de opkomst zeer groot. ook vanwegen het weer waren er veel mensen komen kijken naar kraampjes en de demonstraties van de knrm boten. dit jaar was het starion van wastkapelle gesloten van wegen dijk werkzamheden. daarom was de boot (uly) en de uniemog verhuist naar neeltje jans. bij de posten breskens,cadzand, en hansweert kon je met de boot meevaaren en veel zien. ook zijn er weer veel nieuwe leden bij gekomen, daar is de knrm zeer dankbaar voor. volgend jaar zal er weer een nieuwe editie zijn van deze dag.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   00:19  
Mishandeling in Terneuzen
Terneuzen - In een horecabedrijf in de Westkolkstraat in Terneuzen is zaterdag rond 02.00 uur een vrouw door een 43-jarige man uit Terneuzen van een barkruk getrapt. De 29-jarige vrouw uit Terneuzen stond op de kruk te dansen toen de man, zonder reden, een trap tegen de kruk gaf. De vrouw viel op de grond en brak haar arm. Zij is naar het ziekenhuis in haar woonplaats gebracht. De man is aangehouden en naar Torentijd gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   00:19  
Auto in beslag genomen, Nieuwdorp
Nieuwdorp - Op de Sloeweg Noord bij Ritthem is zaterdag tussen 01.00 en 02.00 uur een auto in beslag genomen wegens het overschrijden van de maximum snelheid met 60 km/h. Tijdens surveillance zagen agenten op de Denemarkenweg bij Nieuwdorp enkele auto's hard wegrijden en later weer terugkomen. Het bleek een illegale straatrace te zijn en er werden, met de laser, snelheden afgelezen van 145 tot 182 km/h. Een van de voertuigen moest even later op de toerit van de Sloeweg Noord stoppen omdat een van de voorbanden, inclusief de velg, stuk was gereden. De bestuurder, een 23-jarige man uit de gemeente Veere, kreeg een proces-verbaal i.v.m. een snelheidsoverschrijding van 60 km/h, alsmede voor deelname aan een illegale straatrace. De auto is door de politie inbeslaggenomen. Door de Zeeuwse politie zal het verscherpte toezicht op overlastgevende voertuigen voortgezet worden, om zodoende de overlast te verminderen en de verkeersveiligheid te bevorderen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 8 mei -   00:17  
Aanrijding in Vlissingen
Vlissingen - Vrijdag om 18.00 uur vond op de kruising Koningsweg/Paul Krugerstraat een frontale aanrijding plaats. Een 39-jarige Middelburgse automobilist kwam vanuit Nieuwe Vlissingseweg en reed richting de Koningsweg. De andere automobilist, een 54-jarige Vlissinger kwam vanaf Koningsweg en reed richting de Paul Krugerstraat. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij beide auto's zwaar beschadigd raakten. De 39-jarige Middelburger bleek meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken en zijn rijbewijs werd ingenomen. De politie zoekt getuigen; zij worden verzocht te bellen naar 0900-8844.
za 7 mei -   13:18  
Foto's open dag KNRM Veere.
Veere - De KNRM houdt vandaag een open dag op diverse locatie's in Zeeland. Bij het KRNM station aan de Polredijk te Veere werden diverse actie's in scerne gezet. Zo werd er een brand nageboot