Selecteer per datum:

ma 31 jan -   18:41  
Aanhouding voor huiselijk geweld in Vlissingen
Vlissingen - Zaterdagochtend is rond 05.00 uur in een woning in Vlissingen een man aangehouden voor huiselijk geweld. De 25-jarige Vlissinger wordt verdacht van het mishandelen van zijn vrouw. De man is in verzekering gesteld en heeft een huisverbod gekregen
ma 31 jan -   18:39  
Aanhouding wegens bedreiging Middelburg
Middelburg - Politie Zeeland heeft zaterdagavond rond 21.15 uur een man aangehouden in de Zusterstraat in Middelburg wegens een eerder gedane bedreiging. De 37-jarige man,afkomstig uit de gemeente Veere, wordt verdacht van een bedreiging gepleegd op 20 januari jl. rond 21.30 uur in een horecabedrijf aan de Vlasmarkt in Middelburg De man is in verzekering gesteld
ma 31 jan -   17:01  
Aanrijding tussen twee voertuigen Middelburg.
Middelburg - Vanmiddag heeft er een aanrijding plaats gevonden op de kruising Waldammeweg/Herculesweg. Door nog onbekende oorzaak kwamen twee voertuigen met elkaar in botsing . Omdat er eerst onduidelijkheid was over eventuele slachtoffers werd er een ambulance en rapid responder ter plaatse gestuurd. Eenmaal ter plaatse bleek het mee te vallen en was er enkel materiele schade. Bergingsbedrijf Kuzee heeft het voertuig weg gesleept.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 30 jan -   20:45  
kat klem tussen muur
yerseke - Vanavond rond 19;00 uur kreeg de TAS 4748 van het korps yerseke een melding van een vastzittende kat. ter-plaatse bleek het nog een hele klus om bij de kat te komen. in het aangelegen schuurtje moest eerst ruimte gemaakt worden om bij de muur te komen waar de kat achter vastzat. met een hamer en beitel is er een gat in de muur gemaakt,hiervan werdt de kat niet blij en besloot langs de binnenzijde van de muur naar boven te klimmen.deze aktie bleek niet te helpen de kat gleed naar beneden waarna de brandweer bij het gemaakte gat in de muur de kat kon pakken.de brandweer heeft de kat overgegeven aan de eigenaar. de kat kwam met de schrik vrij. na dik drie kwartier zat de klus erop.
zo 30 jan -   18:31  
Eigenaar van roestvrijstalen bakken meldt zich
Yerseke - Naar aanleiding van een opsporingsbericht van Politie Zeeland heeft de eigenaar van twee roestvrijstalen bakken zich gemeld bij de politie. Op 20 januari heeft de politie twee mannen van 32 en 35 jaar aangehouden in Yerseke voor diefstal van metalen. In een aanhanger achter hun auto vervoerden zij twee roestvrijstalen bakken.
zo 30 jan -   18:21  
Kleine brand in leegstaande woning
Rilland - Rond 17:50 kwam de melding binnen van een brand aan de Zimmermanweg in Rilland. Direct werd de tankautospuit van Rilland met spoed ter plaatse gestuurd. De brand zou zijn in een leegstaande woning. Enkele minuten later werd er opgeschaald naar een middel-brand.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 jan -   17:58  
Inbraken in Goes en Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - In Goes is zaterdag ingebroken in een woning aan Het Oude Hof en in een woning in de Columbusweg. Uit de woning aan de Columbusweg wordt niets vermist en van de woning gelegen aan Het Oude Hof is nog niet bekend of er iets is gestolen. Ook in een woning aan de Muyeweg in Nieuwerkerk is afgelopen nacht ingebroken. Uit deze woning wordt niets vermist.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 jan -   17:56  
Man aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft een 34-jarige man aangehouden op verdenking van het openbreken van een sloopwoning en diefstal van metalen in de Sottegemstraat in Vlissingen. De politie signaleerde een kapotte ruit en hoorde gebonk uit de woning komen waarna zij het pand inspecteerden. De 34-jarige Vlissinger werd zondag rond 00.30 uur in de woning aangetroffen op de bovenste verdieping. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.
zo 30 jan -   14:13  
Auto in het water bij Spuiweg
Terneuzen - Vanmiddag werden rond 14:00 de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding van drenkeling(en) aan de Spuiweg in Terneuzen. Het zou gaan om een auto die in het water is beland. De brandweer van Axel, Terneuzen en Zaamslag zijn opgeroepen. Tevens zijn de brandweerduikers van Terneuzen en Goes opgeroepen.
zo 30 jan -   11:27  
Update Zeelandbrug nog een uur afgesloten door ongeval
Zierikzee - De zeelandbrug is in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer dit door dat er vanmorgen een aanrijding heeft plaats gevonden tussen twee voertuigen ,hierbij kwam er 1 voertuig in de sloot terecht. Politie Zeeland meldt via twitter (11:13uur)dat de N256 nog minstens 1 uur is afgesloten. Bij de aanrijding vielen 4 gewonden , 3 gewonden zijn naar het ziekenhuis in Goes gebracht en 1 andere gewonde is naar een ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. De vermoedelijke oorzaak van de aanrijding is gladheid.
zo 30 jan -   09:40  
Zeelandbrug weer open na ongeval
Zierikzee - Vanmorgen omstreeks 08:50 uur heeft er op de Weg naar de Val (N256) een ernstig ongeval plaats gevonden. Twee auto's kwamen in de bocht frontaal in botsing met elkaar dit gebeurde onder aan de voet van de Zeelandbrug ter hoogte van hectometerpaal 20,7. Een van de auto’s is door het ongeval in de naast gelegen sloot terecht gekomen.
za 29 jan -   10:52  
Bestelbus in brand
Arnemuiden - Tien minuten voor negen uur vanochtend vatte een bestelbus vlam aan de Tuindorp in Arnemuiden. De brandweer werd ingezet om de brand te blussen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend.
za 29 jan -   10:51  
Aanhouding wegens huiselijk geweld
Clinge - Vrijdagavond is in een woning in Clinge een 53-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 53-jarige vrouw te hebben mishandeld. Hij is ingesloten.
za 29 jan -   10:51  
Laptop gestolen bij woninginbraak
Kapelle - Tussen vrijdag 17.30 uur en zaterdag 01.15 uur is ingebroken in een woning aan de Gagelaar in Kapelle. Uit de woning zijn sieraden en een laptop weggenomen.
za 29 jan -   10:50  
Man daagt mensen uit met stuk glas
Terneuzen - Zaterdag omstreeks 01.20 uur is in de Nieuwstraat in Terneuzen een 21-jarige man uit die plaats aangehouden. Agenten zagen dat de man met een afgebroken glas liep te zwaaien en daarmee mensen uitdaagde.
za 29 jan -   10:49  
Boete van € 480,00 rijden onder invloed
Terneuzen - Zaterdag rond 02.00 uur is in de Peter van Anrooylaan in Terneuzen een 29-jarige automobilist uit Slovenie aangehouden voor rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete van € 480,00.
za 29 jan -   10:48  
Winkeldieven aangehouden op A58
Vlissingen - Vrijdag rond 12.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er spullen (o.a. parfums) waren gestolen bij de DA drogist aan de Zeemanserve in Vlissingen. Een medewerkster van de drogist had al wat spullen afgepakt maar ze kon niet beletten dat de twee er vandoor gingen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 jan -   16:38  
Aanrijding tussen twee auto's bij 's-Heerenhoek
's-Heerenhoek - Op de Sloeweg bij 's-Heerenhoek gebeurde vrijdagmiddag om 14.30 uur een aanrijding. Twee automobilisten kwamen in aanrijding met elkaar. Een persoon moest uit de auto worden geknipt door de brandweer. Beide personen zijn over gebracht naar het ziekenhuis.
vr 28 jan -   14:38  
Auto komt tot stilstand in een sloot
Zuiddorpe - Op de Provinciale weg bij Zuiddorpe is donderdagavond rond 19.45 uur een 44-jarige Amsterdammer met zijn auto uit de bocht gevlogen. Door nog onbekende oorzaak had hij een boom geschampt en vervolgens een tiental meters verder tot stilstand gekomen in een sloot.
vr 28 jan -   14:37  
Inbraken op Zeeuws-Vlaanderen
Middelburg - In Zeeuws Vlaanderen is donderdag op drie plaatsen ingebroken in woningen. Bij een woning aan de Zoutestraat in Hulst werd, tijdens afwezigheid van de bewoners, ingebroken tussen 19.45 en 21.30 uur. De hele woning werd doorzocht. Is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen.
vr 28 jan -   13:11  
21 bekeuringen bij grote verkeerscontrole
Middelburg - Op donderdag 27 januari jl. werd een grote verkeerscontrole gehouden waarbij Politie Zeeland samenwerkte met de Belastingdienst Zuid-West. Deze eerste controle van 2011 (er volgen er dit jaar nog meerdere verspreid over heel Zeeland) werd gehouden op Walcheren.
vr 28 jan -   13:08  
Eigenaar gezocht van roestvrijstalen bakken
Yerseke - De politie is op zoek naar de eigenaar van twee roestvrijstalen bakken. Op 20 januari jl. werden aan de Kreeft in Yerseke een 32-jarige man uit de gemeente Halderberge en een 35-jarige man z.v.w.o.v.p. aangehouden voor diefstal van metalen.
vr 28 jan -   13:07  
Reeks inbraken en diefstallen opgelost
Vlissingen - Door Politie Zeeland zijn afgelopen week drie Vlissingers van 17-, 23- en 36 jaar aangehouden. Met deze aanhoudingen heeft de politie een reeks inbraken en diefstallen opgelost die tussen eind 2010 en heden werden gepleegd. De Vlissingers worden verdacht van diefstallen, woning- en auto-inbraken die voornamelijk werden gepleegd in Vlissingen, Koudekerke en omgeving.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 jan -   01:13  
nieuwe helmen voor de brandweer
Koudekerke - Sinds donderdag gaat u de brandweer van Koudekerke zien met nieuwe helmen. De helmen vallen direct op omdat ze zwart zijn en reflectiestrepen hebben. De meeste brandweerkorpsen hebben witte helmen. Donderdag bij de keukenbrand in Koudekerke werden de nieuwe helmen voor het eerst gebruikt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 jan -   01:02  
keukenbrand in Koudekerke
Koudekerke - De brandweer is donderdagavond met spoed uitgerukt voor een keukenbrand. Rond 18:27 uur brak de brand uit in een woning aan de Cithershillsingel in Koudekerke. Het blusvoertuig ging ter plaatse om de brand te doven. Toen de brandweer van koudekerke ter plaatse kwam had de bewoner zich al in veiligheid gebracht door naar buiten te gaan. Met een straal hoge druk werd de brand gedoofd. Nadat de brand gedoofd was heeft de brandweer de woning geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 jan -   00:49  
brand in treinstel
Vlissingen - De brandweer is donderdagmorgen uitgerukt voor een brand in een treinstel. Rond 00:56 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er rook uit de trein kwam.de trein stont op het station van vlissingen. bij aankomst van de brandweer uit oost-souburg bleek het te gaan om een brandende bank in de trein. Met een straal hoge druk werd de brand gedoofd.Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. brandstichting wort niet uit gesloten.de schade is anzienlijk.
do 27 jan -   21:55  
Winkeldieven aangehouden, Vlissingen
Vlissingen - Donderdagmiddag zijn in de Walstraat in Vlissingen een man en een vrouw aangehouden. Ze hadden uit de "Schoenenreus" een paar laarzen weggenomen. De 31-jarige vrouw uit Tholen had in de winkel haar oude schoenen uitgetrokken en de nieuwe laarzen aangedaan.Ze werd daarbij geholpen door een 33- jarige man uit Dordrecht. Beiden zijn na verhoor heengezonden.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 27 jan -   17:15  
Nieuwe Korpsrichtlijn optische- en geluidsignalen brandweer
Tholen - De gemente Tholen heeft de nieuwe ‘Korpsrichtlijn optische- en geluidsignalen brandweer Tholen’ vastgesteld
do 27 jan -   14:28  
Peugeot Partner gestolen
Terneuzen - In Terneuzen is afgelopen nacht een blauwe Peugeot Partner, voorzien van het kenteken 99-BF-FJ, gestolen. Het voertuig was woensdag rond 20.30 uur geparkeerd aan de Debussyhof.
do 27 jan -   14:26  
Inbraken in Tholen
Tholen - In de nacht van woensdag op donderdag zijn in de gemeente Tholen diverse inbraken gepleegd. In Stavenisse werd ingebroken in twee woningen terwijl de bewoners lagen te slapen. In een woning aan de Poststraat werd de benedenverdieping doorzocht. De buit bestond o.a. uit geld en diverse pasjes.
do 27 jan -   07:57  
Hennepkwekerij ontmanteld
Schore - Woensdagavond is in Schore een hennepkwekerij met 300 planten ontmanteld. De bewoner, een 45-jarige man, is aangehouden.De planten en de apparatuur zijn afgevoerd
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 26 jan -   20:24  
Benoeming eerste vrouwelijk bevelvoerder brandweerkorps Veere
Veere - Op vrijdag 28 januari 2011 zal Anetta Francke-Boogaard benoemd worden in de functie van bevelvoerder bij de post Serooskerke. Anetta Francke zal de eerst vrouwelijke bevelvoerder zijn bij de brandweer van de gemeente Veere
wo 26 jan -   19:16  
Man rijdt 80km te hard bij Ritthem
Ritthem - Van een 39-jarige automobilist uit de gemeente Borsele is woensdagmiddag, op de Sloeweg Noord te Ritthem het rijbewijs ingevorderd. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 180 km/u over bovengenoemde weg. Op deze weg is 100 km/u toegestaan.
wo 26 jan -   19:13  
Aanhouding voor mishandeling, Sas van Gent
Sas van Gent - Woensdag omstreeks 12.50 uur zijn in Hoek twee mannen aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 53-jarige man uit Sas van Gent. De mannen afkomstig uit de gemeente Terneuzen en 26- en 49 jaar oud worden verdacht de 53-jarige man nabij zijn woning te hebben mishandeld. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. Beiden zijn na verhoor heengezonden.
wo 26 jan -   17:13  
Aanhouding op verdenking van diefstal laptops, Zierikzee
Zierikzee - Woensdagmorgen om 10.50 uur is in de Kokmeeuwstraat in Zierikzee een 31-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van diefstal van een aantal laptops uit de ALDI-markt aldaar. De man was de winkel uitgegaan met in zijn kar een aantal laptops maar had deze niet afgerekend. Hij is ingesloten.
wo 26 jan -   17:12  
Motorrijder ten val Middelburg
Middelburg - Woensdagmorgen rond 07.30 uur vond op de Ampereweg in Middelburg een aanrijding plaats. Een automobilist verleende op de rontonde geen voorrang aan de 40-jarige motorrijder. Het gevolg was een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij liep wat kneuzingen op maar had verder geen zwaar letsel opgelopen.
di 25 jan -   21:06  
Auto botst op Bromfietser Arnemuiden
Arnemuiden - Op de Langeweg in Arnemuiden raakte dinsdagochtend een 17-jarige bromfietser uit Arnemuiden bij een aanrijding gewond. Een 32-jarige automobiliste uit de gemeente Borsele kwam uit de richting van Lewedorp. Op het moment dat zij inhaalde kwam de bromfietser uit tegenovergestelde richting. Er volgde een aanrijding waarbij de bromfietser een gebroken arm en een gebroken pink opliep. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto raakte beschadigd.
di 25 jan -   21:04  
Verkeerscontroles bij Eede
Eede - Naar aanleiding van klachten zijn er door de verkeerspolitie een 2-tal verkeerscontroles uitgevoerd ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats op de Rijksweg te Eede. De klachten hadden te maken met te hoge snelheid en daardoor verkeersonveilige situaties bij het oversteken. De oversteekplaats wordt, zeker in de ochtend, gebruikt door kinderen die naar de daar tijdelijk gevestigde school gaan. De controles werden gehouden op maandag 24 januari en dinsdag 25 januari. Maandag werden 6 bekeuringen uitgeschreven wegens te hoge snelheid. Dinsdag werd een 23-jarige Belgische automobilist bekeurd, die te hard reed en vervolgens een andere automobilist ging inhalen. In de toekomst zullen op deze locatie zeker meer controles worden uitgevoerd.
di 25 jan -   21:02  
Jongen van zijn fiets geduwd in Goes
Goes - Op de Ploegweg in Goes is maandagmiddag een 13-jarige jongen uit de gemeente Goes zonder reden van zijn fiets geduwd. De jongen fietste daar samen met een vriend. Ze werden ingehaald door vier fietsende jongens die begonnen te schelden. De 13-jarige, die aan de buitenkant reed kreeg daarna een duw en viel van zijn fiets. Hij liep daarbij een gekneusde en geschaafde knie op. De vier, hem onbekende, jongens zijn daarna doorgefietst.
di 25 jan -   12:54  
Tanker vast bij Hansweert
Hansweert - Bij de oude scheepshaven van Hansweert is vanmorgen rond zeven uur een tanker vastgelopen op de strekdam. Rijkswaterstaat en bergers kwamen al snel tot de conclusie dat het schip voorlopig niet vlot kan worden getrokken. Besloten is om te wachten tot het hoog water is. Dat is vanavond rond zeven uur. "Dan zullen we zien of het schip zelf los komt of dat het alsnog vlot moet worden getrokken", zegt een woordvoerster van Rijkswaterstaat. Volgens haar gaat het om een lege tanker. "Er is dus geen gevaar." Het gaat om de Neptunus, een tanker van 110 meter lang en 12 meter breed. Het schip is dinsdagavond rond kwart voor zeven losgetrokken.
di 25 jan -   12:27  
Grote brand in Nieuwerkerk
Nieuwekerk - Bij Hanse Staalbouw in Nieuwerkerk is rond half twaalf dinsdagochtend brand uitgebroken. Brandweerkorpsen uit Bruinisse, Oosterland, Zierikzee en Goes zijn uitgerukt. Volgens de melding gaat het om een grote brand. Omstreeks 12:22 uur kon het seinbrandmeester worden gegeven. Alle aanwezige waren al uit het pand de ambulance kwam enkel stanby staan voor eventuele calimiteiten. De brand woedde in het gedeelte van de afzuiging van de spuiterij , de brandweer is op dit moment druk bezig met het ventileren van het pand.
di 25 jan -   12:25  
Vastgelopen tanker bij Terneuzen is weer vlot
Terneuzen - De dieseltanker Zennestroom die bij Terneuzen op een strekdam terecht was gekomen is weer vlot. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland. De Zennestroom was maandagavond onderweg van Antwerpen naar Gent. De tanker was geladen met 3.000 ton dieselolie. Om ervoor te zorgen dat het schip makkerlijker los kon komen is een deel van de dieselolie overgepompt naar een andere tanker. Volgens de woordvoerder van de hulpdiensten was het “ronduit spannend”. Het schip is enkelwandig, maar voor zover bekend is er geen brandstof gelekt. Andre Willemstein van de hulpdiensten vertelt: De Zennestroom wordt in Terneuzen gecontroleerd op schade. Als Rijkswaterstaat zijn goedkeuring geeft kan het daarna verder varen naar Gent.
ma 24 jan -   20:13  
Waarschuwingsactie scholieren, Rilland
Rilland - Door de Zeeuwse politie, Basisschool 'De Zandbaan', de Gemeente Reimerswaal en Veilig Verkeer Nederland werd maandag tussen 09.00 en 11.30 uur een 'waarschuwingsactie' gehouden op de kruising Valckenisseweg - Swaanhilstraat. Op deze kruising wordt vaak geen voorrang verleend aan fietsende schoolkinderen. Daarom deelde de schooljeugd deze ochtend een groene, danwel gele kaart uit, al naar gelang de bestuurder zich aan de voorrangssituatie had gehouden of niet. Ongeveer 60 à 70 voertuigen werden staande gehouden, hiervan had zo'n 50% zich niet aan de verkeerssituatie gehouden. Door media werd aan deze geslaagde en zinvolle actie aandacht besteed.
ma 24 jan -   20:11  
Automobilist rijdt tegen gevel in Goes
Goes - In de Jacob Valckestraat in Goes is maandagmiddag een 80-jarige man uit Goes met zijn auto tegen de voorgevel van een woning gereden. De gevel werd zowel aan buiten- als aan de binnenkant zwaar beschadigd, ook de personenauto liep schade op. De bestuurder en zijn vrouw, die bij hem in de auto zat, bleven ongedeerd.
Gemaakt door: Krukeltje
ma 24 jan -   20:10  
Stookolie tanker vast op strekdam Terneuzen GRIP 2
Vanavond rond 19:40 is groot alarm geslagen voor een stookolie tanker die in de oostbuitenhaven in Terneuzen op een strekdam is gelopen. Bergers zijn gestopt met hun werk aan het schip van 3000 TON. Het betreft de Zennestroom 110 meter. Het schip lekt voor zover bekend nog geen olie. update 20:30: De slepers Terneuzen (be). Gent(be) en Multratug 17(nl) liggen in de buurt van het schip. Ook de RWS70 is in de buurt. Grip 2 is gegeven met bijzondere bijstand.
ma 24 jan -   10:02  
brandweer uitgerukt voor schoorsteenbrand Middelburg
Middelburg - De vrijwilligers van de post Torenweg zijn vanavond uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Torentrans te Middelburg. Omstreeks 22:00 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit (4533)en ladderwagen (4550) onder prio 1 ter plaatse stuurde. De brandweer is direct een onderzoek gestart naar de brand. Of er schade aan de woning is ontstaan is niet bekend. Na een half uur konden de brandweerlieden weer terug keren naar de post. Foto's Melvin Kievit
zo 23 jan -   21:04  
Belg aangehouden met drugs in Breskens
Breskens - Zondag omstreeks 17.30 uur werd op het Veerplein in Breskens een 21-jarige automobilist uit Oostende aangehouden. De man die met de boot vanuit Vlissingen kwam en in zijn auto weg wilde rijden, had 6 gram weed bij zich. Ook bleek hij nog een onbetaalde boete van € 170 open te hebben staan. De Belg deed afstand van de drugs en moet nu dus in totaal een kleine zeshonderd euro aan boetes betalen.
zo 23 jan -   21:00  
Vermist meisje uit Middelburg weer terecht
Middelburg - De vermiste 17-jarige Shanfranca Dorothea uit Middelburg is terecht. Zij is zondag gevonden in Rotterdam. Het meisje werd vermist nadat ze op 14 januari in Middelburg op de trein was gestapt naar Rotterdam. Shanfranca was op weg naar haar moeder, maar is daar nooit aangekomen. Waar ze is gevonden in Rotterdam kan de politie niet zeggen. Ze blijft nog even bij haar moeder in Rotterdam, daarna komt ze terug naar Middelburg.
zo 23 jan -   20:56  
Eigenaar horecabedrijf mishandeld Vlissingen
Vlissingen - Bij een horecabedrijf op de Nieuwendijk in Vlissingen vond zondag rond 03.00 uur een ruzie plaats waarbij de eigenaar van een horecabedrijf en een groepje van ongeveer vijf personen betrokken waren. De ruzie mondde uit in een vechtpartij waarbij de horeca-eigenaar enkele klappen kreeg en letsel opliep in zijn gezicht en aan zijn pols. De aanleiding zou zijn dat de man een paar personen de toegang had geweigerd. Twee mannen, Vlissingers van 16 en 21 jaar, zijn aangehouden en in verzekering gesteld. De politie is nog met de zaak bezig
zo 23 jan -   20:53  
Aanhouding voor drugs Goes
Goes - In een horecabedrijf op de Oude Vismarkt in Goes werden zondag tusen 00.30 en 01.00 uur door de beveiliging twee Belgische mannen aangehouden ter zake verdovende middelen. Het betreffen een 24-jarige man uit Gent-Iderberg en een 22-jarige man uit Gent. Zij waren beiden in het bezit van cocaïne en hennep. De 24-jarige werd met de cocaïne op het toilet betrapt. Beide mannen zijn overgedragen aan de politie. Zij hebben op het politiebureau een verklaring afgelegd en afstand gedaan van de drugs. Er werd proces-verbaal gemaakt en de mannen zijn in vrijheid gesteld.
zo 23 jan -   20:51  
Inbraken in woningen in Hoofdplaat
Hoofdplaat - In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in twee woningen op de Hogeweg in Hoofdplaat. Van een van de woningen werd een raam opengebroken en de woning werd doorzocht. Er werden een televisie en enkele tientallen euro's gestolen. Van de andere woning werd een deur vernield. De bewoners hebben nog geen aangifte gedaan, zodoende is nog onbekend wat er er de woning werd weggenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 jan -   17:35  
Brommer in brand
oost-souburg - zondagmorgen is er een scooter in brand gestoken. Rond 03:27 uur kwam bij de meldkamer een melding binnen dat er aan de oranjestraat in oost-souburg een brand woedde. Onbekende(n) hadden de scooter in brand gestoken. De gealarmeerde brandweer van oost-souburg was snel ter plaatse en kon de brand met een straal hoge druk blussen. De scooter is total loss.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 23 jan -   17:19  
schoorsteenbrand vlissingen
Vlissingen - De brandweer is zaterdagavond uitgerukt voor een schoorsteenbrand. Rond 19:57 uur werd het blusvoertuig van Koudekerke en de ladderwagen van Vlissingen met spoed naar een woning in de Loudonstraat te Vlissingen gestuurd. In het rookkanaal van de woning was een brand ontstaan.
zo 23 jan -   14:44  
Man krijgt klap met bierfles in het gezicht
Middelburg - In een horecabedrijf op het Damplein in Middelburg werd een 23-jarige man uit Oost-Souburg zondag rond 02.00 uur met een bierfles in zijn gezicht geslagen. Nadat hij eerst een medebezoeker had aangesproken vanwege zijn gedrag, werd hij door een andere bezoeker met een bierfles in het gezicht geslagen.
zo 23 jan -   14:44  
Drugscontrole in bus
Breskens - Tijdens een drugscontrole, zaterdag rond 16.30 uur in een bus op het Veerplein in Breskens bleek een 20-jarige man uit Schellebelle (B) drugs bij zich te hebben. De Belg was in het bezit van 5 gram hennep en 4 gram hasj. Hij werd aangehouden en deed afstand van de drugs. Hij werd met een dagvaarding op zak weer in vrijheid gesteld.
zo 23 jan -   14:43  
Woninginbraak in Sas van Gent
Sas van Gent - Zaterdag tussen 15.00 en 20.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Prinsenkade in Sas van Gent. Men kwam door een raam de woning binnen en deze werd van onder tot boven doorzocht. De bewoners missen twee telefoons, foto- en videoapparatuur, twee navigatiesystemen, sieraden, waaronder enkele horloges en een laptop. Van de gestolen goederen is de waarde niet bekend.
zo 23 jan -   14:42  
Rijden onder invloed
Hoek - Een 37-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen moest zondag rond 04.30 uur op de Omloop in Hoek zijn rijbewijs inleveren omdat hij teveel had gedronken. Een blaastest wees uit dat de man ongeveer 2 1/2x de toegestane limiet had overschreden en dat kostte hem zijn rijbewijs.
zo 23 jan -   14:32  
Vrouw rijdt tegen betonnenpaal
's-Gravenpolder - Op de Goesestraatweg in 's-Gravenpolder reed zaterdag rond 01.00 uur een 45-jarige automobiliste tegen een betonnen paal. Waarschijnlijk verkeerde de vrouw onder invloed van alcohol, maar zij weigerde een blaastest. De vrouw werd daarop aangehouden en naar Torentijd gebracht. Haar rijbewijs werd in beslag genomen zij is later weer in vrijheid gesteld. De auto en de paal raakten beschadigd
zo 23 jan -   14:30  
Teveel alcohol op rijbewijs kwijt
Tholen - Op de Oud-Vossemeersedijk in Tholen werd zaterdagavond een 31-jarige automobilist uit ijt Tholende gemeente Tholen betrapt op rijden onder invloed. De man had bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.
za 22 jan -   17:57  
1e actie KNRM Neeltje Jans
Neeltje Jans - Vrijdagmorgen om kwart over zeven, werden de reddingboten van het reddingstation Neeltje Jans, voor de eerste maal in het nieuwe jaar, opgeroepen voor een hulpverlening.Men had vanuit Wissenkerke op Noord Beveland een vuurpijl boven de Oosterscheldekering waargenomen en dat gemeld aan de alarmcentrale.
za 22 jan -   13:07  
Rijbewijs ingevorderd van dronken automobilist
Oostburg - Door de politie is vrijdagavond het rijbewijs ingenomen van een 64-jarige automobilist uit Oostburg. Agenten zagen rond 20.30 uur op de rotonde van Schoondijke een personenauto tegen de vluchtheuvel rijden en vervolgens zijn weg vervolgen. De bestuurder werd op de Lange heerenstraat aan de kant gezet voor een blaastest. Bleek dat hij teveel alcohol had gedronken waarna hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Ondanks diverse malen proberen, is die niet gelukt waarop een bloedproef werd afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan is het rijbewijs van de 64-jarige man ingenomen.
za 22 jan -   13:05  
Dronken automobilist rijdt tuin in
Kapelle - Een 21-jarige man uit Kapelle is zaterdag met zijn auto een tuin ingereden aan de Biezelingsestraat. Hij was via een lantaarnpaal de tuin in gereden en tot stilstand gekomen door een houten sierverhoging en een boompje. Dit had de bewoner zo aangelegd omdat al eens eerder een auto bijna zijn woonkamer was binnengereden.
vr 21 jan -   19:52  
Ongeval met letsel Deltaweg Colijnsplaat
Colijnsplaat - Bij een kop/staartbotsing, waarbij drie auto's betrokken waren, is vrijdag rond 18.00 uur een 31-jarige vrouw uit Gouda gewond geraakt. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Goes.
vr 21 jan -   18:39  
Westerscheldetunnel tijdelijk afgesloten i.v.m berging vrachtwagen
Terneuzen - De westbuis van de Westerscheldetunnel is vrijdagavond een uur afgesloten geweest. Er moest een vrachtwagen worden geborgen. Die had 's middags om half vijf pech gekregen. Het verkeer werd vanaf die tijd over de linkerrijbaan van de tunnel geleid. Er is gewacht met de berging tot na de avondspits. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen weggesleept.
vr 21 jan -   18:35  
Traumahelikopter maakt noodlanding
Rotterdam - De Rotterdamse traumahelikopter heeft vrijdagmiddag rond 15:20 uur een noodlanding moeten maken. Het team was net gealarmeerd voor een ongeval in Uithoorn. Na het opstijgen deden zich problemen voor, waardoor de piloot de helikopter direct weer neer moest zetten. Dit gebeurde enkele tientallen meters verderop van hun basis, vlak naast de landingsbaan van het vliegveld.
vr 21 jan -   18:32  
Traumahelikopter maakt noodlanding
De Rotterdamse traumahelikopter heeft vrijdagmiddag rond 15:20 uur een noodlanding moeten maken. Het team was net gealarmeerd voor een ongeval in Uithoorn. Na het opstijgen deden zich problemen voor, waardoor de piloot de helikopter direct weer neer moest zetten. Dit gebeurde enkele tientallen meters verderop van hun basis, vlak naast de landingsbaan van het vliegveld. De bemanning van de helikopter raakte niet gewond; zij zijn direct met een auto vertrokken naar het incident. Het overige vliegverkeer kon ook gewoon doorgang vinden op het airport. Het is niet bekend wat er precies aan de hand was, en hoelang de helikopter buiten gebruik blijft.
vr 21 jan -   17:55  
Vlaketunnel tijdelijk afgesloten door ongeval
Vlake - Door een ongeluk in de Vlaketunnel is de A58 van Vlissingen naar Bergen op Zoom gesloten, meldt de ANWB. Hoeveel file er staat is nog niet bekend. Ook het verkeer op de Oude Rijksweg begint vast te staan, melden enkele weggebruikers. De verwachting is dat de tunnel 30 à 45 minuten dicht zal zijn. Volgense de politie gaat het om een kopstaartbotsing . Om 18.20 uur kon het verkeer weer door de tunnel.
vr 21 jan -   17:48  
Inbraak winkelpand Oosterland
Oosterland - In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een winkel in Oosterland. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 21.00 uur op donderdagavond en 07.00 uur vrijdagmorgen.
vr 21 jan -   17:46  
Winkeldievegge aangehouden in Goes
Goes - Vrijdagmiddag omstreeks 12.00 uur is in V&D in Goes een 16-jarig Middelburgs meisje betrapt op het stelen van kleding.
vr 21 jan -   09:55  
Vlissinger tweemaal aangehouden in één nacht
Vlissingen - Een 53-jarige Vlissinger is afgelopen nacht twee keer kort na elkaar aangehouden Een agent zag omstreeks 01.00 uur een scooter slingerend over de Kleverskerkseweg in Middelburg rijden. Hij had heel de rijbaan nodig en had moeite met het nemen van de rotonde. Een eindje verder werd hij aan de kant gezet voor een blaastest. Bleek dat hij teveel alcohol had gedronken en ging vrijwillig mee naar het politiebureau. Zijn scooter liet hij achter. Op het bureau bleek dat hij zoveel alcohol had gedronken dat zijn brommerrijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarna hij het bureau verliet.
vr 21 jan -   09:26  
Vrouw zwaargewond na aanrijding met auto
Breskens - Een 26-jarige vrouw uit Brugge is donderdagavond zwaargewond geraakt nadat ze was geschept door een personenauto. Ze fietste omstreeks 18.45 uur samen met een andere fietser over de parallelweg langs de Rijksweg tussen Schoondijke en Breskens. Een 40-jarige automobilist uit de gemeente Sluis kwam hen tegemoet gereden. Door nog onbekende oorzaak kwamen de fietsster en de auto frontaal met elkaar in botsing. De vrouw raakte daarbij zwaar gewond aan haar gezicht en been. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in Brugge.
vr 21 jan -   05:07  
autobrand in Middelburg
middelburg - Vanmorgen omstreeks 04:42 uur kwam er bij de alarmcentrale een melding van een autobrand op de Langevieleweg in Middelburg. De auto stond aan de achterkant in brand, maar de vuur verspreide zich heel snel door de auto waar door de auto helemaal in brand stond.
do 20 jan -   22:00  
Gewonde na aanrijding in Goes
Goes - Op de kruising Heernisseweg/Anjelierstraat in Goes heeft donderdagmiddag rond 15.15 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een fietser.
do 20 jan -   21:57  
Man gewond na bedrijfsongeval Ritthem
Ritthem - Donderdagmiddag rond 16.15 uur is een werknemer van een bedrijf aan de Engelandweg in Ritthem gewond geraakt als gevolg van een bedrijfsongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
do 20 jan -   21:54  
Jongen overleden in zwembad
Terneuzen - In een zwembad in Terneuzen is donderdagmiddag rond 16.45 uur een jongen van 12 jaar oud, afkomstig uit Axel, onwel geworden. De jongen is, na de onwelwording, direct uit het water gehaald en er is meteen gestart met het verlenen van eerste hulp en reanimatie. De politie is gewaarschuwd evenals ambulances. Ook werd een traumahelikopter opgeroepen.
do 20 jan -   18:09  
Update m.b.t. overval op 83-jarige vrouw Terneuzen
Terneuzen - Naar aanleiding van de overval op de woning van een 83-jarige vrouw uit Terneuzen volgt hier een aanvullend bericht met nieuwe informatie:
do 20 jan -   11:58  
Woninginbraken op Schouwen-Duiveland
Schouwen-duiveland - Op Schouwen-Duiveland is woensdag ingebroken in twee woningen. In een woning aan de Hersebekestraat in Bruinisse werd tussen 06.30 en 21.00 uur ingebroken. Alle kamers werden doorzocht en de dader(s) ging(en) er vandoor met een laptop, gsm en kleding. n de Roerdompstraat in Zierikzee werd tussen 12.00 en 21.30 uur ingebroken. Hier is nog niet duidelijk welke goederen hier zijn weggenomen. In beide gevallen waren de bewoners niet thuis.
do 20 jan -   11:51  
Brandweer druk bezig met nablussen grote brand Arnemuiden.
Arnemuiden - Aan de Calandweg bij Arnemuiden is donderdagochtend een schuur met aardappelen en machines in as gelegd. De loods van 25 bij 75 meter staat tegenover vliegveld Midden-Zeeland. De brand werd kort na 06.00 uur gemeld. De vlammen sloegen uit het dak. De brandweer uit Arnemuiden,Wolphaartsdijk, Middelburg en Heinkenszand zijn uitgerukt. De brandweer is op dit moment nog bezig met nablussen. De hulpdeinsten konden voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning. Uit onderzoek blijkt dat er geen asbest is vrijgekomen bij de brand.
do 20 jan -   08:36  
Grote brand in loods Calandweg Arnemuiden
Arnemuiden - Een grote uitslaande brand heeft vrijdagochtend een landbouwloods aan de Calandweg nabij vliegveld Midden-Zeeland verwoest. De brand werd rond kwart over zes gemeld. In de loods lagen aardappelen opgeslagen en stonden werktuigen. De brand ging gepaard met explosies in de schuur. De brandweer wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de naastgelegen vrijstaande woning. Er was sprake van veel rookontwikkeling. De rookpluim ging in de richting van de spoorlijn en de A58. De Calandweg is in verband met de brand afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 19 jan -   22:11  
schoorsteenbrand Serooskerke
Serooskerke - De brandweer van Serooskerke is woensdag morgen gealarmeerd voor een schoorsteenbrand. Rond 20:43 uur ontdekte de bewoner van een woning aan de Bisschopstraat in Serooskerke dat er in het rookkanaal van zijn openhaard brand was ontstaan. Direct werd het blusvoertuig van oostkapelle en de ladderwagen van de Stromenweg met spoed ter plaatse gestuurd.Toen de brandweer ter plaatse kwam hebben zij gelijk het vuur dat in de openhaard woedde gedoofd. Met de ladderwagen werd de het rookkanaal geveegd. Na ruim een uur kon de brandweer weer inpakken en terug
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 19 jan -   21:52  
Inbraken en diefstal
Zeeland - Inbraak, Zuidzande In een woning aan de Oostburgsestraat in Zuidzande is op dinsdag 18 januari ingebroken. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 15.00 uur en 20.30 uur. Om de woning binnen te komen heeft/hebben de dader(s) een deur geforceerd. Uit de woning werd een laptop meegenomen, evenals sieraden. Agenten van de Zeeuwse politie hebben een buurtonderzoek gehouden, maar tot nu toe is daar nog geen informatie uitgekomen. Ook heeft de technische recherche van de Zeeuwse politie een sporenonderzoek in en om de woning gedaan.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 19 jan -   21:50  
Verkeersongeval met letsel
Zierikzee - Op woensdagmorgen, omstreeks 08.30 uur, heeft een aanrijding plaatsgevonden op de N59. Bij deze aanrijding waren drie auto's betrokken. Op voornoemde weg reed een tractor. Daarachter reed een personenauto die bestuurd werd door een 30-jarige vrouw uit Zierikzee. Achter deze auto reed een personenauto waarin een 33-jarige Zierikzeese zat.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
wo 19 jan -   21:46  
Minderjarige vermist, Middelburg
Middelburg - Sinds vrijdagavond 14 januari wordt een minderjarig meisje vermist in Middelburg
wo 19 jan -   21:23  
Diverse Inbraken Wemeldinge
Wemeldinge - In Wemeldinge is in de nacht van dinsdag op woensdag op verschillende plaatsen ingebroken. In de Wilhelminastraat werd een woning door het dievengilde bezocht tussen dinsdagavond 22.30 uur en woensdagochtend 06.30 uur. Een deur werd opengebroken om de woning binnen te komen. Eenmaal binnen heeft of hebben de dader(s) niets buitgemaakt.
wo 19 jan -   19:59  
Grote container met vuil in de brand
Rilland - Vanmorgen omstreeks 10.45 uur is de brandweer van Rilland gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Bathseweg in Rilland. Bij aankomst stond er een grote vuilcontainer in brand. Het vermoeden is dat de inhoud al enige tijd aan het smeulen was geweest. De brandweer is enige tijd bezig geweest om de brand te blussen.
Gemaakt door: kees wesdorp
wo 19 jan -   19:29  
Aanrijding Kapelle
kapelle - Vanmiddag rond 17.00uur vond er een aanrijding plaats op de oude rijksweg in kapelle. Een van de bestuurders kwam op de verkeerde weghelft en schampte daarbij een tegemoetkomende auto. een achteropkomende auto zag dit te laat en botste er achterop. Er vielen geen slachtoffers. Er was 1 auto totall los de andere 2 liepen zware schade op. Het verkeer op de oude rijksweg liep enige vertraging op.
wo 19 jan -   19:24  
Eenzijdig ongeval in middelburg
middelburg - Vanavond omstreeks 18:24 uur is er op de Seissingel een eenzijdig ongeval gebeurt. De ambulance werd opgeroepen om met spoed ter plaatse te komen.
wo 19 jan -   18:40  
Winkeldieven aangehouden met geprepareerde jassen
Hulst - In Hulst zijn afgelopen dinsdag twee mannen, een 44-jarige man uit Weert en een 42-jarige man uit Valkenswaard, aangehouden op verdenking van winkeldiefstal bij het Kruidvat. Oplettend personeel had gezien dat er diverse goederen in een geprepareerde jas werden gedaan, waarna de daders zonder te betalen de winkel verlieten.
wo 19 jan -   18:38  
Vlissinger aangehouden voor diefstal
Koudekerke - Een 49-jarige Vlissinger is woensdag aangehouden voor de diefstal van een kratje bier. Hij had omstreeks 05.00 uur het kratje weggenomen uit een schuurtje bij een woning aan de Boisotstraat.
wo 19 jan -   08:40  
Terneuzense vrouw (83) ernstig gewond bij overval in haar woning
Terneuzen - Een 83-jarige alleenstaande vrouw is dinsdagmiddag ernstig verwond bij een overval in haar woning aan de Jan van Rompustraat in Terneuzen. Rond 14.00 uur schopten en sloegen een of meerdere overvallers haar. De vrouw belde daarna zelf de politie. Even later is zij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Wat zich precies heeft afgespeeld in haar huis is nog onduidelijk, mede omdat de vrouw vanwege haar verwondingen nog niet uitgebreid kan worden verhoord. Een ruit van de voordeur van het huis sneuvelde tijdens de overval. De politie deed tot gisteravond laat onderzoek. Daarvoor werden ook politiehonden ingezet. Vandaag wordt het speurwerk in de woning voortgezet. Ook over de buit van de overvaller(s) tast de politie nog in het duister. Voor het onderzoek was lange tijd een deel van de straat afgezet. In de avond meldden zich enkele getuigen bij de politie, die nog worden gehoord. De Jan van Rompustraat, een zijstraat van de drukke Axelsestraat, is over het algemeen rustig, meldden bewoners. Ze vragen zich af waarom iemand het gemunt zou kunnen hebben op hun oudere straatgenote. ,,Ze is nogal op d’r eigen’’, volgens een bewoner, ,,en zal ook niet snel de deur opendoen voor onbekenden.’’ ,,Je schrikt je kapot als zoiets in je straat gebeurt’’, aldus een andere bewoner. ,,Dat verwacht je niet.’’ De politie vraagt mensen die in de Jan van Rompustraat iets ongewoons hebben gezien zich te melden via 0900-8844.
wo 19 jan -   08:32  
Grote brand Kwadendamme
Kwadendamme - In Kwadendamme zijn zo’n honderd duiven gedood door een brand. Het duivenhok stond bij de monumentale boerderij De Rode Hoeve aan de Zwaaksedijk. Rond 1.30 uur in de nacht naar woensdag werd de brand gemeld. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar de boerderij, maar de duiven waren niet meer te redden. Omstreekt 02:00 uur werd het sein brandmeester gegeven.
di 18 jan -   18:40  
Brandweer blust containerbrand, Zierikzee
Zierikzee - De brandweer van de post Zierikzee heeft Maandag avond een containerbrand geblust. Deze container staat op het parkeerterein aan de Grevelingestraat terhoogte van de Aldi supermarkt. De brand is geblust met twee stralen hogedruk en later nog met één straal lagedruk. De brandweer kon na ongeveer een half uur weer terug naar de kazerne.
di 18 jan -   17:24  
11 drugsdealers aangehouden.
Zierikzee - Vanaf medio september 2010 tot heden is er een opsporingsonderzoek opgestart inzake drugsgebruik/-handel op Schouwen-Duiveland, hoofdzakelijk Zierikzee en omgeving. Dit betrof de handel in met name speed (amfetamine) en cocaïne, maar ook wiet en MDMA /XTC pillen. Al snel bleek dat het gebruik op Schouwen-Duiveland zich verder uitstrekte, tot de omgeving Middelharnis (Zuid Holland).
di 18 jan -   17:21  
Aanhoudingen in verband met overval Vlissingen.
Vlissingen - Politie Zeeland heeft, in verband met de overval op een woning aan de Rietkraag in Vlissingen, die op 25 oktober 2010 plaatsvond, de afgelopen week drie verdachten aangehouden. Op die maandag 25 oktober drongen rond 20.00 uur twee gewapende mannen de woning binnen en bedreigden de mannelijke bewoner en zijn 9-jarige zoon. De bewoner werd gedwongen geld en goederen af te geven.
di 18 jan -   13:48  
Eenzijdig verkeersongeval Sint Maartensdijk.
Sint Maartensdijk - Op de Provincialeweg bij Sint Maartensdijk gebeurde maandag rond 19.00 uur een eenzijdig verkeersongeval. Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Tholen kwam vanuit de richting van Stavenisse en is in een bocht de dijk afgereden en in de sloot terechtgekomen. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder onderzocht en deze is daarna uit voorzorg naar een ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Bij de man is een bloedproef afgenomen.
di 18 jan -   13:47  
Kabels gestolen bij twee bedrijven .
Middelburg - Tussen vrijdag 17.00 uur en maandag 07.30 uur werd ingebroken in een zeecontainer op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Bruinisse. Uit de container werden ongeveer 200 meter laskabel en een vaste kabel van 45 meter weggenomen. De gezamenlijke waarde bedraagt enkele duizenden euro's. Ook In de nacht van zondag op maandag werd van een bedrijfsterrein aan de Schependijk in Terneuzen ongeveer 30 meter elektriciteitskabel weggenomen. Het totaal heeft een waarde van enkele honderden euro's
di 18 jan -   11:30  
Brand bij De Betho waarschijnlijk niet aangestoken
GOES – De brand in Goes bij sociale werkplaats De Betho vorige week woensdag is zo goed als zeker niet aangestoken. Dat is een voorlopige conclusie van het politieonderzoek. Het onderzoek loopt nog. Het is nu gericht op het achterhalen van de oorzaak van de brand.
di 18 jan -   09:44  
Update Gaslek Sint-Maartensdijk gedicht
Sint Maartensdijk - SINT-MAARTENSDIJK – De bewoners die maandagavond hun huis uitmoesten vanwege een gaslek in Sint Maartensdijk konden rond 22.30 uur weer terug. Rond 17.15 uur roken mensen een gaslucht in de Beatrixstraat. De brandweer ontdekte daarna een klein gaslek; vermoedelijk is dat ontstaan door bestratingswerkzaamheden.
di 18 jan -   09:35  
Fietsenkijkdag bij politiebureau Oostburg
Oostburg - Donderdag 20 januari aanstaande wordt in het politiebureau aan de Trageldam in Oostburg een fietsenkijkdag gehouden. De fietsen zijn te bekijken tussen 09.30 en 16.30 uur. Als u komt kijken of uw gestolen fiets ertussen staat, neemt u dan wel uw aangifte mee.
ma 17 jan -   22:03  
Brandweer stanby tijdens gaslek Sint-Maartensdijk.
Sint Maartensdijk - SINT-MAARTENSDIJK - De bewoners van ongeveer tien huizen aan de Beatrixstraat in Sint-Maartensdijk hebben maandagavond tijdelijk hun woning moeten verlaten vanwege een gaslek. Dat lek is vermoedelijk ontstaan tijdens bestratingswerkzaamheden. "Het ging niet om een gewone huisaansluiting, maar om een grotere brandbemalingsbuis", stelt brandweercommandant Koos de Feijter. "Daarom kwam er wat meer gas vrij." Het blusploeg van Sint-Maartensdijk had maandagavond zijn oefenavond toen een bewoner van de straat kwam vertellen dat hij en enkele medebewoners gas hoorden sissen. De brandweermensen zijn direct poolshoogte gaan nemen en constateerden dat er inderdaad sprake was van een lek. Monteurs van Delta waren toen al onderweg. Ze zijn meteen aan de slag te gaan om een reparatie uit te voeren. De Feijter benadrukt dat er nooit sprake is geweest van noemenswaardig gevaar. Het besluit om de mensen tijdelijk te evacueren werd puur uit voorzorg genomen. Bron:pzc
Gemaakt door: 112zeeland
ma 17 jan -   21:01  
Gevaarlijk weggedrag, getuigenoproep
Krabbendijke - De politie is op zoek naar getuigen van een gevaarlijke verkeerssituatie die zaterdagmiddag rond 17.30 uur, op de Rijksweg A58 bij Krabbendijke plaatsvond. Rond genoemd tijdstip reed een 24-jarige automobilist uit de gemeente Veere over de Rijksweg A58 in de richting van Vlissingen. Toen hij een voor hem rijdende auto inhaalde bleef hij op de linker rijbaan rijden om het daarvoor rijdende voertuig (een auto met aanhangwagen) ook nog in te halen. Een roodkleurige auto die achter hem op de linker rijbaan reed begon hierop te bumperkleven en haalde de 24-jarige automobilist zelfs links in. Hierbij reed de rode personenauto tussen de vangrail/grasstrook en de linker rijbaan. Toen de rode personenauto naast de auto van de 24-jarige man reed stuurde de onbekend gebleven bestuurder plotseling naar rechts. Om een aanrijding te voorkomen moest de 24-jarige automobilist uitwijken naar rechts waar hij bijna in aanrijding kwam met de auto met aanhanger die hij net aan het inhalen was. Door weer uit te wijken naar links kon dit voorkomen worden. De bestuurder van de rode personenauto vervolgde zijn weg met hoge snelheid richting Vlissingen. De 24-jarige automobilist heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling / doodslag en gevaarlijk rijgedrag (artikel 5 van de Wegen verkeers Wet). De politie verzoekt de bestuurders van de twee voertuigen die de 24-jarige automobilist heeft ingehaald (een personenauto en personenauto met aanhanger) zich te melden. Ook andere getuigen worden verzocht zich te melden. Dit kan op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
zo 16 jan -   20:51  
Brandweer blust flinke buitenbrand Middelburg.
Middelburg - De vrijwilligers van de post Stromenweg zijn vanavond uitgerukt voor een buitenbrand aan het Marijkeplein te Middelburg. Omstreeks 19:25uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop tankautospuit (4535) onder prio twee alarmeerde ,door nog onbekende oorzaak kwam tankautospuit 4535 niet ter plaatse en werd tankautospuit (4530) gealarmeeerd die onder prio 2 ter plaatse kwam De brandweer heeft de buitenbrand geblust .
zo 16 jan -   15:54  
Vechtpartij bij horecagelegenheid
Vlissingen - In een horecagelegenheid op het Bellamypark in Vlissingen werd vrijdag tussen 01.30 en 02.00 uur een 20-jarige Vlissinger door enkele andere bezoekers in elkaar geslagen. Na een woordenwisseling tussen de 20-jarige en een andere bezoeker volgde een vechtpartij waarbij nog twee andere personen waren betrokken.
zo 16 jan -   15:53  
Medicijnen verloren in bus
Dreischor - In de bus van Rotterdam naar Dreischor is een van de reizigers in de nacht van zaterdag op zondag een toilettasje met medicijnen kwijtgeraakt. Het gaat om een blauw tasje met een rood randje van het merk Tommy Hilfiger. In het tasje zaten 7 stuks Temazapan, 7 stuks Soplicon (doorslaper) en 7 stuks Citralapram (antidepressiva).
zo 16 jan -   15:53  
Inbraak in woning
Koewacht - Tussen dinsdag 11 en zaterdag 15 januari werd ingebroken in een woning aan de Wouterij in Koewacht. Men kwam de woning binnen door een raam en daarna werd de hele woning overhoop gehaald. Er werden sieraden met onbekende waarde weggenomen.
zo 16 jan -   15:52  
Man overvallen en mishandelt in Middelburg
Middelburg - Zaterdag rond 20.00 uur werd een 25-jarige man uit Arnemuiden op het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg door twee mannen overvallen. De 25-jarige man fietste vanaf Middelburg in de richting van Vlissingen en ongeveer 200 meter voor de draaibrug bij Souburg stapten twee mannen het Jaagpad op.
zo 16 jan -   14:37  
Man rijdt 74 kilometer te hard
Terneuzen - Op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen moest een 22-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen zijn rijbewijs inleveren omdat hij teveel had gedronken en omdat hij veel te hard reed. Dit gebeurde op zondagnacht rond 00:30.
zo 16 jan -   14:37  
Automobilist rijdt door na aanrijding
Wolphaartsdijk - Op de Papeweg in Wolphaartsdijk werd zondag rond 00.30 uur een 44-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol verkeerde, was even daarvoor betrokken geweest bij een aanrijding en was daarna doorgereden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en hij is naar Torentijd gebracht. Hoeveel de man precies gedronken heeft en over schade aan de auto's is niets bekend.
zo 16 jan -   14:36  
Betrapt op rijden onder invloed
Groede - Op de Puijendijk in Groede werd zondag om 04.30 uur een 30-jarige automobilist uit de gemeente Sluis betrapt op rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de man meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken en dat kostte hem zijn rijbewijs.
zo 16 jan -   14:36  
Man rijdt 54 kilometer te hard
Yerseke - Op de Kanaalweg in Yerseke moest een 27-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal zondag om 00.15 uur zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te hard reed. De man reed over de Kanaalweg met een gecorrigeerde snelheid van 134 km/h; op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/h.
zo 16 jan -   14:35  
Woninginbraak in Kapelle
Kapelle - Zaterdag tusen 16.00 en 20.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Vroonlandseweg in Kapelle. In de woning werden meerdere kasten overhoop gehaald. Er werd een onbekend geldebedrag gestolen; ook missen de bewoners parfum en creme. Door de politie is inmiddels een buurtonderzoek gedaan.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 15 jan -   23:24  
Groot materiaal rukt uit voor brand in loods
Vlissingen - Vanmiddag is de brandweer met meerdere voertuigen uitgerukt voor een middelbrand in een bedrijfspand aan de Hermesweg in Vlissingen. De brand werd opschaald tot middelbrand omdat er mogelijk gevaarlijke stoffen bij betrokken waren. De brandweer heeft enige gasflessen die in het pand stonden in veiligheid gesteld en de brand geblust.
za 15 jan -   13:13  
Inbrekers actief in 's-Heerenhoek
's-Heerenhoek - In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in twee woningen aan de Pastoor Fronhoffstraat in 's-Heerenhoek. Uit één woning zijn enkele tientallen euro's en computerapparatuur met onbekende waarde weggenomen.
za 15 jan -   13:12  
Beschonken automobilist betrapt
Vlissingen - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.15 uur is een 22-jarige automobilist uit Middelburg, aan de Prins Hendrikweg in Vlissingen, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
za 15 jan -   13:11  
Inbraak in woning
Middelburg - Vrijdagavond tussen 18.15 uur en 23.45 uur is er ingebroken in een woning aan de Mazzinilaan in Middelburg. Uit de woning zijn beeldapparatuur en computerapparatuur met onbekende waarde weggenomen. Er is een raampje opengebroken.
za 15 jan -   13:10  
Vrouw drinkt 7 maal te veel
Middelburg - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 05.30 uur is een 19-jarige automobiliste uit de gemeente Veere, aan de Langevieleweg in Middelburg, gecontroleerd op het rijden onder invloed.
za 15 jan -   04:36  
Brandweer Zierikzee blust buitenbrand
Zierikzee - Om 03:00 kreeg de brandweer van Zierikzee een melding van een buitenbrand. Deze buitenbrand was op het terein van het kinderdagverblijf aan het Janneweken te Zierikzee. Terplaatse is de brand geblust met één straal hogedruk. En daarna kon de brandweer weer terug keren naar huis. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 15 jan -   01:35  
Brandje in vaatwasser
Vlissingen - De brandweer kreeg om 00.50 uur een melding van een binnenbrand in de Paul Krugerstraat in Vlissingen. De bewoners hebben zelf de brandweer gebeld.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
za 15 jan -   00:36  
Nieuw oefenterein brandweer Hulst
Hulst - Vanaf 1 januari 2011 heeft de Brandweer Hulst een ander oefenterrein. De prakische oefeningen en lessen vinden voorlopig plaats op het voormalige terrein van C1000 aan de Absdaalsweg 43 te Hulst.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 jan -   19:07  
Politie zoekt eigenaren van sieraden
Goes - In de brievenbus van het politiebureau in Goes zijn vrijdag 14 januari sieraden en horloges aangetroffen verpakt in een plastic zakje. De politie is op zoek naar de eigena(a)r(en) van de volgende goederen waarvan sommigen voorzien waren van een briefje met tekst.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 jan -   13:12  
Inbraken in zeeland
zeeland - Zeeuwsch-Vlaanderen Op woensdag 12 januari jl. trof de bewoner van een woning aan de Axelsestraat in Zaamslag een ravage aan in zijn woning.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
vr 14 jan -   12:20  
Potloodventer maakt wijk onveilig
Vlissingen - Bewoners van de Vlissingse Bloemenbuurt (Anjelierenlaan en omgeving) hebben al weken last van een potloodventer. De politie zoekt getuigen en hoopt de man op heterdaad te betrappen.Volgens een buurtbewoonster dringt de man achtertuinen binnen. Daar probeert hij de aandacht van bewoners te trekken en doet daarna zijn broek omlaag.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 jan -   15:55  
Event-Safe spreidt uit naar België
middelburg - De medisch hulpverlener bij evenementen Event-Safe gaat na het grote succes in Nederland ook België bedienen. De stichting Event-Safe is in 2009 opgericht om de medische hulpverlening bij evenementen te verbeteren. Event-Safe is vlug gegroeid en heeft mooie opdrachten gekregen. Een goed voorbeeld daarvan is de aankomst van de GIRO in Middelburg met 70.000 bezoekers en ruim vijftig vrijwilligers. Event-Safe werkt al geruime tijd samen met een groep Evenementen Hulpverleners uit Vlaanderen. Uit deze goede samenwerking is nu Event-Safe.be ontstaan. In België staat een grote groep enthousiaste en zeer vakbekwame vrijwilligers in de startblokken om te gaan werken onder de Event-Safe vlag. Voor het jaar 2011 staan al meer dan zestig evenementen op stapel in Vlaanderen. Event-Safe onderscheid zich van andere medische hulpverleners door alle zorgen uit handen te nemen van de evenementen organisator. Zo kunnen wij onder andere medische draaiboeken maken ten behoeve van gemeentes en politie en leveren wij portofoonnetwerken voor onze en uw organisatie. Het werkgebied van Event-Safe.be zal zich gaan richten op het Vlaamstalige deel van België.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 jan -   15:53  
Politie zoekt getuigen na greep uit kassa, Vlissingen
Vlissingen - Woensdagavond heeft een onbekende man een greep in de kassa gedaan van eethuis De Horizon in de Walstraat. Hij kwam rond 20:00 uur de zaak binnen en deed een bestelling. Tijdens het betalen daarvan deed hij een greep in de kassa. Een medewerkster kon dit voorkomen en begon te schreeuwen waarna de man de zaak uit rende richting de Nieuwstraat. In verband hiermee werd kort daarna een 22-jarige Vlissinger aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat hij niets met de zaak te maken had en is vandaag weer in vrijheid gesteld. De politie is nog steeds op zoek naar de dader. Dit is een getinte man van ongeveer 1.85 a 1.90 cm lang. Hij had een sikje en droeg een zwarte, halflange jas. Heeft u deze man gezien of heeft u meer informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de politie in Vlissingen via 0900 - 8844.
do 13 jan -   13:04  
Update grote brand Goes.
Goes - GOES – De brand in het gebouw van sociale werkplaats De Betho in Goes is omstreeks 11.40 uur nog niet volledig geblust. Twee derde van het pand is geblust en de brandweer is bezig met het resterende deel van het pand. Het blussen is lastig, omdat het gebouw erg instabiel is. Er is geen gevaar voor omliggende panden en er zijn voorralsnog geen gevaarlijke concentraties van gevaarlijke stoffen gemeten. Luister naar een gesprek met burgemeester René Verhulst over deze metingen:
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 jan -   11:39  
info over brand goes
Goes - Zeer grote brand bij De Betho in Goes In de nacht van woensdag 12 op donderdag 13 januari is het bedrijfspand van De Betho op het industrieterrein Klein Frankijk in Goes volledig uitgebrand. De brandweer schaalde op naar GRIP 1, zeer grote brand.
Gemaakt door: het zeeuwse nieuws
do 13 jan -   02:49  
Brandje bij Scheldepoort
Rithem - De brandweer heeft vannacht assistentie verleend aan de bedrijfsbrandweer van Scheldpoort in Vlissingen Oost. De brand was uitgebroken in een kabelgoot aan 1 van de kades.
Gemaakt door: Krukeltje
do 13 jan -   01:11  
Grote brand GRIP 1 de Betho Goes
GOES - Vannacht om 0:07 was er een automatische brandalarm bij de Betho aan de Frankrijkweg te Goes. Om 0:12 werd opgeschaald naar grote brand. Om 0:33 werd opgeschaald naar GRIP 1. Nu wordt er aan het groot water transport gewerkt. De brandweer is met man en macht bezig om het vuur te blussen. De precieze oorzaak is nog onbekend.Vanmorgen werd duidelijk dat het hele pand als verloren moet worden beschouwd. De brandweer heeft vannacht nog geprobeert het magazijn te redden maar dit is niet gelukt. Vanmorgen hadden bewoners in de buurt nog last van veel rook overlast. De rook werd constant gemeten afgelopen nacht hierin werden geen gevaarlijke stoffen gevonden. De brandweer is nog steeds bezig met blussen 2/3 is al in vlammen opgegaan, nu 10.15 worden de aanwezige brandweerlieden gewisseld door een nieuwe ploeg.
Gemaakt door: kees wesdorp
wo 12 jan -   19:32  
Overval op ALDI-supermarkt
Axel - Twee mannen hebben woensdagmiddag rond 17.40 uur een overval gepleegd op de ALDI supermarkt aan de Tuinstraat in Axel. Een van hen dwong een medewerkster geld af te geven. De andere persoon bleef buiten staan. Nadat ze het geld hadden verkregen zijn ze vertrokken.
wo 12 jan -   17:50  
Tasjesroven opgelost
Terneuzen - Door de politie zijn deze week drie jongens van 16-/17 jaar uit Terneuzen aangehouden. Ze worden ervan verdacht vorig jaar enkele tasjesroven te hebben gepleegd in hun woonplaats.
wo 12 jan -   17:49  
Verkeerscontrole
Terneuzen - Vanwege werkzaamheden die gehouden worden op de Mr. F.J. Haarmanweg in Terneuzen vond vanochtend een controle plaats. Tijdens deze controle is gelet op de verkeerslichten die tijdelijk geplaatst zijn vanwege deze werkzamheden.
wo 12 jan -   17:47  
Agressie
Vlissingen - Woensdagmiddag is in de Spuistraat in Vlissingen een 24-jarige Vlissinger bekeurd. Een agent van de Zeeuwe politie reed over de Coosje Buskenstraat toen hij plots een luid gebrom/lawaai hoorde afkomstig van een motorvoertuig.
wo 12 jan -   17:45  
Ongeval met beknelling
Sas van Gent - Op de Westkade in sas van Gent vond woensdagmorgen rond 11.00 uur een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobilist uit Zelzate reed over de Westkade komende uit de richting van Sas van Gent.
wo 12 jan -   16:54  
Meisje aangereden door automobilist.
Kapelle - Vanmiddag om 16:23 is een meisje aangereden op de Dijkwelseweg in Kapelle. Hierop zijn de 101 de 104 en de traumahelikopter uit Rotterdam Gealarmeerd de lifeliner is niet meer ter plaatse geweest. Op dit moment is de Dijkwelseweg afgesloten voor al het verkeer vanaf Vierwegen richting Kapelle inverband met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
di 11 jan -   13:36  
Persoon zwaargewond bij brand in woning
Kapelle - Bij een middelbrand in Kapelle is een man zwaargewond geraakt. De brand die rond 10.35 uur uitbrak in de keuken van de woning heeft de brandweer van Kapelle en Goes handen vol werk bezorgt. Er moest voor worden gewaakt dat de brand oversloeg naar een naastgelegen woning. De brandweer heeft dit kunnen voorkomen en was om 11.50 uur de brand meester. De woning heeft rook- en roetschade opgelopen.
di 11 jan -   00:44  
Brandweer assisteert politie, Zierikzee
Zierikzee - Maandag avond had de familie van een bewoonster aan de Balie zich ongerust gemeld bij de politie over het niet thuis zijn van een bewoonster op de Balie. De politie die polshoogte ging nemen trof de woning gesloten aan, maar signaleerde binnen ook gaskachels en hield rekening met mogelijk aanwezigheid van koolnonoxide.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jan -   23:21  
Verkeersongevallen door gladheid
zeeland - Maandagochtend tussen 07.00 uur en 10.00 uur hebben er in Zeeland verschillende verkeersongevallen, veroorzaakt door gladheid, plaatsgevonden. Op de Oost Westweg in Wissenkerke reed een auto door de gladheid de sloot in. Er was alleen materiële schade. Terwijl agenten bij dit verkeersongeval stonden raakte een auto die op de andere weghelft reed in de berm en kwam hier vast te zitten. Door de takelwagen, die er al was voor het eerste ongeval, is de auto uit de berm getrokken waarna de bestuurder zijn weg kon vervolgen. Een derde auto gleed enige tijd later in een bocht op de Oost Westweg van de weg en kwam in een greppel tot stilstand. Aan de Middelburgsestraat in Koudekerke gleed een auto van de weg en belandde in een sloot. Aan de Rondweg in Koudekerke raakte een taxibusje van de weg en belandde tevens in een sloot. De chauffeur van het busje en zijn drie inzittenden zijn door ambulancepersoneel nagekeken. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. Aan de Wemeldingse Zandweg in Wemelding gleed ook een auto de sloot in. Op de Oud Vossemeersedijk in Oud Vossemeer raakte rond 07.20 uur een 51-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen door gladheid van de weg en kwam onderaan de dijk op een fietspad tot stilstand. De vrouw raakte niet gewond en stapte uit om de hulpdiensten te bellen. Op dat moment raakte, op ongeveer dezelfde plek, een 23-jarige automobiliste uit de gemeente Tholen van weg en reed de dijk af. Hier botste haar auto tegen de auto van de 51-jarige vrouw. De 51-jarige vrouw, die nog bij haar voertuig stond. werd hierbij zelf ook aangereden en belandde hierdoor in een sloot. De 51-jarige vrouw is per ambulance, met letsel aan haar borstkas en long, overgebracht naar het Dijkzicht ziekenhuis in Rotterdam. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. De 23-jarige vrouw is met nekklachten per ambulance overgebracht naar ziekenhuis de Lievensberg in Bergen op Zoom.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jan -   18:54  
Fietsverlichtingscontrole, Goes
Goes - Maandag tussen 07.30 en 08.15 uur werd op de Patijnweg in Goes een fietsverlichtingscontrole gehouden. Er kregen 5 fietsers een bekeuring voor het niet of slecht voeren van verlichting, 1 fietser werd beboet omdat hij over het trottoir reed. Een automobilist werd bekeurd omdat hij met een brandende mistlamp reed.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jan -   18:53  
Rijden onder invloed, Zierikzee
Zierikzee - Zondag rond 23.00 uur moest een 52-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland op de Kerkhof in Zierikzee zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel teveel had gedronken. De man, die bijna 3x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken, was tegen een hekje aangereden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jan -   18:51  
Woninginbraak in 's-Gravenpolder
's-Gravenpolder - Zondag tussen 14.00 en 22.00 uur werd ingebroken in een woning in de Populierestraat in 's-Gravenpolder. Er werd een deur geforceerd en de woning werden sieraden met onbekende waarde weggenomen. Een buurtonderzoek leverde niets op.
ma 10 jan -   14:16  
Ernsig auto-ongeval Oud Vossemeersedijk
Tholen - Tholen - Door de gladheid is een vrouw van de weg geraakt en kwam met haar voertuig in de sloot terecht. Dit gebeurde op de Oud Vossemeersedijk in Tholen. De vrouw kon op eigen gelegenheid uit de auto komen. Daarna is zij door een ander voertuig welke ook in een slip raakte geschept naast haar eigen auto. Zij is ernstig gewond geraakt en in de sloot terecht gekomen. De vrouw is door de ambulancedienst met ernstig letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De verkeers ongevallen analyse van de politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht.
zo 9 jan -   18:38  
Identiteit stoffelijk overschot bekend, Zierikzee
Zierikzee - Zierikzee, 09-01-2011 • De identiteit van het stoffelijk overschot dat zaterdagmorgen in Zierikzee is gevonden is bekend. Familieleden hebben zich vandaag bij de politie gemeld. Het betreft een 58-jarige man uit de gemeente Goes. Op zaterdagmorgen 8 januari 2011 omstreeks 11.15 uur vond een wandelaarster op een klein strandje aan de Oosterschelde, vlakbij het havenhoofd in Zierikzee, het levenloze lichaam van de man. De vrouw heeft direct de Zeeuwse politie gewaarschuwd.
zo 9 jan -   15:18  
Jongen (16) slaat agent in gezicht
Goes - Zondag om 02.25 uur is in de Koningsstraat in Goes een 16-jarige jongen uit die plaats aangehouden. De jongen was ruzie aan het maken met een oudere man. Een agent sprak hem hierop aan en raadde hem aan naar huis te gaan en rustig te doen.
zo 9 jan -   15:17  
Getuigen gezocht van mishandeling
Hulst - De politie is op zoek naar getuigen van een vechtpartij die plaatsvond op 9 januari omstreeks 03.00 uur bij Hotel De Linde aan de Hulsterweg in Hulst. Twee personen hebben getracht de vechtersbazen uit elkaar te halen. De politie vraagt of deze personen zich willen melden.
zo 9 jan -   15:16  
Bestuurder verlaat plaats ongeval
Middelburg - Een getuige stond op haar balkon aan de Walensingel in Middelburg rond 05.20 uur een sigaretje te roken en hoorde een auto met harde muziek aan komen rijden. Daarna zag ze het voertuig uit de bocht vliegen en tegen een pand aanrijden. Na de aanrijding startte de bestuurder zijn auto en reed er vandoor, echter, zijn kentekenplaat was achterbleven.
zo 9 jan -   15:16  
Bestuurder onder invloed
Goes - Een 29-jarige automobilist uit Hansweert is zondag rond 04.30 uur op de Outhof in Goes aangehouden voor rijden onder invloed. De man trok de aandacht omdat hij harder ging rijden toen hij een politieauto zag rijden. Op de Outhof is hij staande gehouden. De man was onder invloed van alcohol.
zo 9 jan -   15:15  
Man aangehouden voor aanranding
Goes - Zaterdagmiddag is in de HEMA in Goes een 51-jarige Goesenaar aangehouden. De man had een 16-jarige meisje onzedelijk betast. Hij is ingesloten.
zo 9 jan -   12:06  
Nabluswerkzaamheden begonnen in Loods bij Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Vanmorgen rond 09:55 is de brandweer van Dreischor begonnen met het nablussen van de grote brand die gister aan de Velddamseweg in Nieuwerkerk was. Gisteravond was hier een grote brand in een loods. Hierin lagen uien en aardappels opgeslagen.
zo 9 jan -   11:39  
Dode man gevonden op strandje Zierikzee ( 2 FOTO'S )
Zierikzee - Op zaterdagmorgen 8 januari 2011 omstreeks 11.15 uur vond een wandelaarster op een klein strandje aan de Oosterschelde, vlakbij het havenhoofd in Zierikzee, het levenloze lichaam van een man. De vrouw heeft direct de Zeeuwse politie gewaarschuwd. Het lichaam is in beslag genomen en er is door de technische recherche onderzoek gedaan. Uit dat onderzoek is niet gebleken dat de man aan de gevolgen van een misdrijf is overleden. Hij heeft ook nauwelijks uiterlijke verwondingen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jan -   23:54  
Grote brand verwoest loods in Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Vanavond rond 23:20 is er een brand gemeld aan de Velddamseweg te Nieuwerkerk. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar een middel-brand. En enkele minuten later naar een grote brand. De brand was in een loods, hierin lagen diverse dingen opgeslagen waaronder uien. Er waren diverse brandweerauto's opgeroepen. Onder andere Dreischor, Oosterland, Zierikzee, Bruinisse en Burg-Haamstede.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jan -   22:01  
Caravan uitgebrand
Tholen - De brandweer van Rilland en Tholen zijn zaterdagavond uitgerukt voor een caravan brand. Rond 21:00 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er aan de Veerweg in Tholen een caravan in de brand stond. De alarmcentrale stuurde direct blusvoertuigen van Rilland en Tholen met spoed ter plaatse. De brandweer kon niet voorkomen dat de caravan, die op een verlaten plek stond, volledig uitbrandde.
za 8 jan -   21:20  
Brandweer assisteert tijdens kerstboomverbranding Koudekerke
Koudekerke - De brandweer heeft vanavond geassisteerd tijdens de jaarlijkse kerstboomverbranding te Koudekerke. Omstreeks 19:30 uur werd het vuur ontstoken.
za 8 jan -   21:15  
Kerstboomverbranding in Zierikzee
Zierikzee - Vanavond net iets na 19:00 uur heeft op het Hatfieldpark in Zierikzee de jaarlijkse kerstboomverbranding plaatsgevonden. Voordat de kerstbomen werden aangestoken is er eerst een kleine optocht geweest met lampionnen en brandweerwagens. De stapel met kerstbomen is aangestoken door de brandweer.
za 8 jan -   21:13  
Brandweer assisteert tijdens kerstboomverbranding Veere
Veere - De brandweer heeft vanavond geassisteerd tijdens de jaarlijkse kerstboomverbranding te Veere. Omstreeks 19:00 uur werd het vuur ontstoken. Door de flinke regenval van de afgelopen dagen branden de kerstbomen niet zo goed.
za 8 jan -   16:24  
Voorbereiding voor kerstboomverbranding in Zierikzee
Zierikzee - De brandweer van Zierikzee was vanmiddag druk bezig met de voorbereiding op de jaarlijkse kerstboomverbranding. Mensen konden hun bomen inleveren op verschillende punten in Zierikzee en kregen hier een kleine vergoeding voor. Onder andere kinderen waren druk met het brengen van de kerstbomen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 8 jan -   12:01  
Drie manen aangehouden in Middelburg
Middelburg - In Middelburg zijn zaterdag rond 01.15 uur in de Kalverstraat drie mannen aangehouden wegens belediging en het niet voldoen aan vorderingen van agenten. Bij de politie kwamen meldingen binnen van overlast in de Kalverstraat. Toen de politie ter plekke kwam en een groepje jonge mannen sommeerde te vertrekken werd hieraan niet voldaan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 7 jan -   23:11  
Auto in de sloot
Tholen - Vrijdagavond rond 22:46 uur is langs de Bartelmeetweg (N658) in Tholen een personenauto met een person in de sloot beland. De bestuurster van de auto raakte de macht over het stuur kwijt in een bocht. een ambulances, het blusvoertuig van Sint Annaland en de duikers van Tholen werden met spoed ter plaatse gestuurd.
vr 7 jan -   21:45  
Kokmeeuw vast in reclame scherm
Middelburg - Vanmiddag om 17:39 werd de ladderwagen van de brandweer Stadsgeweest op geroepen voor een kleine hulpverlening. Eenmaal ter plaatsen kwam de dierenambulance ook al aan gereden. Der was aan de boven kant van een reclame scherm een kok meeuw naar beneden gevlogen. De meeuw was de weg kwijt want hij wist niet meer hoe hij er in is gekomen.