Selecteer per datum:

Gemaakt door: Krukeltje
ma 31 dec -   17:11  
Crossauto brandt uit in bos Borsselsedijk Nieuwdorp
Nieuwdorp - Vanmiddag rond 15.15 brandde een crossauto uit in het bos(je) aan de Borsselsedijk te Nieuwdorp. Een tankautospuit ging ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 dec -   10:46  
Vrouw overleden na steekincident Clinge
Clinge - Clinge - Omstreeks 03.10 uur in de nacht van woensdag op donderdag kwam bij het Operationeel Centrum van de politie een melding binnen dat er een vrouw gewond op straat zou liggen in de De Ruyterlaan in Clinge. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse. De vrouw werd met ernstige verwondingen aangetroffen op straat. Zij is ter plaatse aan de verwondingen overleden nadat nog pogingen waren gedaan om haar te reanimeren. Door de politie is een onderzoek gestart, de plaats waar de vrouw werd aangetroffen is afgezet als ‘plaats delict’ (PD). De brandweer kwam ter plekke om schermen te plaatsen. Zowel technische als tactische rechercheurs kwamen naar de PD om onderzoek te doen. Er werd een buurtonderzoek ingesteld en er zijn meerdere getuigen gehoord. Ook wordt onderzoek gedaan in een woning aan de De Ruyterlaan. Om die reden zijn alle aanwezigen die in de woning waren tijdelijk elders ondergebracht. Verdachte aangehouden
Gemaakt door: Krukeltje
zo 23 dec -   18:40  
Klein brandje in woning aan Laan van Barbestein Heinkenszand
Heinkenszand - Vanmiddag rond 17.00 uur is een klein brandje ontstaan in een woning aan de Laan van Barbestein te Heinkenszand. Drie brand weervoertuigen gingen met spoed ter plaatse.
Agendapunt aangemaakt door: 112zeeland
Agendapunt:       za 22 dec
Jonge (18) internetoplichter aangehouden
Vlissingen - Vrijdagmiddag is een 18-jarige jongen buiten heterdaad aangehouden op verdenking van internetoplichting. Als via het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting zeven aangiftes binnenkomen van gedupeerden van oplichting via Marktplaats wordt een onderzoek gestart. Alle zeven slachtoffers lijken opgelicht te zijn door dezelfde persoon na een reactie op een verkoopadvertenties op Marktplaats. Nadat de koopafspraken met de verdachte zijn afgerond is vervolgens te goeder trouw geld overgemaakt. Alleen komt de verdachte zijn afspraken niet na en levert de gekochte spullen niet af
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 dec -   11:48  
Politie onderzoekt openlijke geweldpleging
Middelburg / Grijpskerke / West-Souburg - Middelburg / Grijpskerke / West-Souburg - De politie doet onderzoek naar een geweldsincident op het station van Middelburg waarbij meerdere jongeren betrokken waren. In het kader van dit onderzoek hield de politie in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december 2018 rond 02.00 uur in Grijpskerke vier jongeren aan. Het gaat om twee 17-jarige jongens uit Vrouwenpolder, een 18-jarige jongen uit Grijpskerke en een 16-jarig meisje uit Vrouwenpolder. Het viertal wordt ervan verdacht in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december 2018 rond 01.00 uur betrokken te zijn geweest bij een geweldsincident op het station van Middelburg. Daarbij zou een 18-jarige man uit Vlissingen zijn geslagen en zouden meerdere jongeren met een vuurwapen zijn bedreigd. De verdachten zouden na de openlijke geweldpleging en bedreiging zijn weggereden in een auto. Twee politie-eenheden die op de melding reageerden, zagen in Middelburg een soortgelijke auto rijden en wilden ‘m controleren. De bestuurder van de auto kreeg een stopteken, maar ging er met hoge snelheid en door rood licht vandoor. Hij reed met zeer hoge snelheid de A58 richting Vlissingen op en nam korte tijd later de afslag Oost-Souburg. Vervolgens reed de bestuurder met gedoofde lichten verder de Sloebrug over richting Vlissingen. Door de zeer hoge snelheid in combinatie met de gedoofde lichten verloren de politiemensen de auto uit het oog. Later die nacht trof de politie op de Maria van Bourgondiëstraat in West-Souburg de vermoedelijke vluchtauto aan. Vier inzittenden, twee 17-jarige jongens uit Vrouwenpolder, een 16-jarig meisje uit Vrouwenpolder en een 18-jarige jongen uit Grijpskerke zijn aangehouden en in de cel gezet. De auto is voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort, heeft inmiddels diverse getuigen gesproken en verhoort vandaag de vier verdachten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 16 dec -   11:23  
Waarschuwing voor malafide webwinkels
nederland - 16-12-2018 | 11:23 Nederland - Het Landelijk Meldpunt Internet Oplichting heeft de afgelopen weken meerdere aangiftes ontvangen van malafide webwinkels die misbruik maken van de naam van KPN, Tele2, Kijkshop en Coolblue. De domeinnamen waarin de namen van deze ketens worden misbruikt worden altijd aangevuld met een toevoegsel zoals deals, shop, actie, nl, nederland, uitverkoop, webshop, online en nl. De misbruikte domeinnamen eindigen altijd met .com.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 dec -   12:50  
Man met imitatiewapen zorgt voor onrust
Goes - 15-12-2018 | 12:50 Goes - Een 33-jarige inwoner van Goes heeft vrijdag 14 december 2018 rond 19.30 uur voor onrust gezorgd door met een imitatiewapen over straat te lopen. Rond 19.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Van Dusseldorpstraat een man zou lopen die een wapen bij zich had. Diverse politie-eenheden rukten uit en zochten naar de man. Meerdere getuigen spraken de politiemensen op straat aan over de verdachte man. Korte tijd later wezen zij een man die op de fiets richting de Bergweg reed aan. Agenten hielden de man aan, maar troffen geen (nep)wapen bij hem aan. Na verhoor bleek dat het in een woning in de De Graaffstraat zou liggen. Agenten troffen in de woning en in de schuur van de woning twee imitatiewapens aan. Het ging om speelgoedwapens. Ze hebben beide dingen meegenomen. De verdachte is later op de avond weer in vrijheid gesteld. Nepvuurwapens? Levensgevaarlijk! Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als mensen zich bedreigd voelen door een dergelijk wapen of als de politie zelf twijfelt over de echtheid van een wapen, grijpt de politie in. Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin de politie snel een beslissing moet nemen. Bij twijfel benadert de politie de gebruiker als vuurwapengevaarlijke verdachte. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Kermis en vakantie In de praktijk blijkt dat het nogal eens voorkomt dat mensen een nepvuurwapen in huis hebben. Ze hebben het meegenomen tijdens een vakantie in het buitenland of besteld via internet. De nepwapens worden vaak gekocht als speelgoed, maar kunnen ook voor andere zaken worden aangeschaft, bijvoorbeeld om mee te dreigen tijdens een overval. Nepvuurwapens zijn soms ook nog bij diverse kermissen in Nederland te winnen. Als het om goedgekeurd speelgoed gaat, te zien aan een CE-keurmerk, is het in huis hebben van een nepvuurwapen niet strafbaar. Kijk voor meer informatie op de speciale themapagina over nepvuurwapens.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 dec -   12:39  
Politiehond Barry vist verdachte uit ven
Hansweert / Goes - Hansweert / Goes - Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december 2018 rond middernacht op de A58 ter hoogte van Goes na een korte achtervolging een 26-jarige Tilburger en een 29-jarige Belg aangehouden op verdenking van (poging) bedrijfsinbraak. De mannen worden er van verdacht te hebben geprobeerd in te breken in een bedrijfspand aan de Tramperweg in Hansweert. De eigenaar van het bedrijf had door dat er werd ingebroken in zijn bedrijf, zag de inbrekers wegrijden in een auto, ging er achteraan en waarschuwde de politie. Agenten zagen de verdachte auto rijden op de N289 in de richting van Kapelle en zetten de achtervolging in. Op de rotonde van de N289, de Smokkelhoekweg en de Schoorse Oudedijk sprong een man uit de auto en rende weg. Deze verdachte, een 29-jarige Belg, kon even later door politiehond Barry uit een ven worden ‘gevist’ en worden aangehouden. Hij raakte daarbij wel gewond en is door een arts aan zijn verwondingen behandeld. De verdachte auto reed ondertussen verder en ging de A58 op richting Middelburg. Politiemensen konden de auto even later op de A58 tot stilstand brengen en de bestuurder ervan aanhouden. De twee verdachten zijn ingesloten in Torentijd. De auto waarin het tweetal reed, een Audi A6 Allround Quattro, wordt nader onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 dec -   12:21  
Bedrijvige winkeldief aangehouden
Zierikzee - Zierikzee - Winkelpersoneel van een drogisterij aan de Appelmarkt sloeg vrijdagochtend 14 december 2018 alarm toen zij in een winkelend stel met baby de plegers van een eerdere winkeldiefstal uit september 2018 herkenden. Dat zij het bij het rechte eind hadden, bleek wel uit de buit die agenten na onderzoek in de auto van de mannelijke verdachte, vermoedelijk een 40-jarige man uit Mongolië, aantroffen. Het winkelpersoneel meende het gezin, dat de winkel vrijdagochtend binnenkwam, te herkennen en wilde een tassencontrole uitvoeren. De vrouwelijke verdachte ging er daarop vandoor, winkelpersoneel hield de mannelijke verdachte staande en waarschuwde de politie. Agenten zagen dat de man een geprepareerde tas bij zich had. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. In overleg met Veilig Thuis is er een familielid gewaarschuwd voor de opvang van de baby. Tijdens de fouillering troffen agenten een autosleutel aan bij de verdachte. De auto zelf bleek op een parkeerplaats in Zierikzee, vlakbij de plek waar de verdachte is aangehouden, te staan. In de auto troffen de agenten een heleboel spullen, die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn, aan. Het gaat onder andere om: 15 stuks haarverzorgingsproducten van diverse merken, scheermesjes, een tondeuse, geurkaarsen, lampen, lego en heel veel make-up. De politie in Goes komt graag in contact met winkeliers die spullen missen. Na contact met de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), bleek dat de verdachte zich vermoedelijk van meerdere aliassen bediend en een uitzetbaar vreemdeling is. Zijn identiteit wordt nader onderzocht. De man zit in de cel en wordt zaterdag verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 dec -   10:43  
Politie onderzoekt meerdere inbraken
tholen - Laatste update: 15-12-2018 | 10:43 Tholen - De politie doet onderzoek naar een aantal woninginbraken. Vrijdag 14 december is er ingebroken in woningen in de Koningin Julianastraat, Jonkheer van Vredenburchlaan, Touwslagersdreef en de Pergola. In het laatste geval ging het om een poging, in de andere gevallen om geslaagde inbraken. In alle gevallen is de inbreker / zijn de inbrekers binnengekomen door een raam aan de achterzijde van de woning open te breken. Vrijdagavond rond 20.30 uur belde een inwoner van Tholen de politie en meldde dat twee mensen hadden geprobeerd in te breken in zijn woning aan de Pergola. De bewoners hoorden een hard geluid en gingen poolshoogte nemen. Toen zagen ze twee in het donker geklede verdachten wegrennen richting de Meanderlaan. Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving naar de verdachten, maar troffen helaas niemand aan. De politie komt uiteraard graag in contact met mensen die vrijdag iets verdachts hebben gezien of die vrijdagavond twee donker geklede mensen hebben zien rennen in de omgeving van de Pergola en/of de Meanderlaan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 dec -   13:54  
Oudere dame beroofd van haar geld
Vlissingen - Vlissingen - Een 77-jarige dame heeft zich kranig verweerd toen ze werd beroofd. Maar ze moest het afleggen tegen het geweld waarmee haar tasje werd afgepakt. Op vrijdag 14 december 2018 tussen 10.00 uur en 10.30 uur is een vrouw beroofd van haar tasje in de Burgemeester van Woelderenlaan in Vlissingen. Ze raakte daarbij lichtgewond. De vrouw, die uit Vlissingen komt, liep daar toen iemand probeerde haar tas af te pakken. Ze hield de tas zo stevig vast dat ze daardoor op de grond viel. Ook toen lukte het niet om de tas van haar af te pakken. Maar toen de dief enkele forse rukken aan de tas gaf moest ze hem loslaten. De hij vluchtte weg en liet de vrouw achter liggend op de grond. Nadat ze met moeite overeind kon komen is ze naar huis gestrompeld. Onderweg vond ze haar tas terug. De dader had er alleen contant geld uit kunnen halen want meer zat er niet in. De vrouw houdt zich sterk maar is toch heel erg geschrokken van het incident. Ze heeft familie die haar opvangt. Onderzoek en tips Natuurlijk wil de politie deze laffe berover zo snel mogelijk oppakken. Er is nog naar hem gezocht maar hij is niet meer gevonden. De recherche is direct een onderzoek gestart naar mogelijke vinger- of DNA sporen op de spullen van de vrouw. Maar het team hoopt ook op tips vanuit de omgeving van de plaats van het delict of van iemand die het signalement herkent van de dader. Het vond plaats in de omgeving van de fysiotherapie. De dader is na het stelen van de tas weggerend in de richting van de Vredehoflaan. Het slachtoffer gaf het volgende signalement op: een man met een donkerblauwe jas met capuchon. Hij zou een muts op hebben gehad. Hij had een trainingsbroek aan met een witte streep aan de zijkant. Misschien heeft iemand in de omgeving iets gezien van deze verdachte.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 dec -   10:40  
Beveiliger AZC bedreigd, verdachte aangehouden
Middelburg - Middelburg - Met de inzet van een diensthond is vrijdagmorgen een bewoner van het AZC aangehouden. Hij wordt er van verdacht een beveiligingsmedewerker bedreigd te hebben met een mes. Op vrijdag 14 december 2018 om 3.00 uur kwam de melding binnen van een bedreiging van een beveiliger van het AZC aan de Laurens Stommesweg. Verschillenden politie-eenheden werden die kant op gestuurd. De aangifte werd opgenomen en de agenten gingen met hond op zoek naar de verdachte met een hond en een schild. In het gebouw troffen ze de verdachte aan, hij had enkele wonden. De 31-jarige man werd aangehouden. De wonden, die hij zich zelf zou hebben toegebracht, werden door een dokter behandeld. Daarna is hij naar het bureau gebracht. Hij moest zich onderwerpen aan een blaastest waaruit bleek dat hij veel gedronken moest hebben(685 Ugl).
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 dec -   10:33  
Verdachte van stalking aangehouden
Middelburg - Middelburg - De politie heeft donderdag een verdachte van stalking aangehouden. De man wordt er van verdacht vanaf oktober zijn ex-vriendin lastig te vallen. Het gaat dan om vernielingen maar ook om bedreigingen. Op 30 oktober 2018 deed het slachtoffer, een inwoonster van Middelburg, aangifte van vernieling. Haar ex-vriend, een 33-jarige Belg, zou olie door haar brievenbus gegooid hebben. Ook had hij haar bedreigd. De politie had naar aanleiding van dit incident een brief aan de verdachte gestuurd dat hij geen contact mocht hebben met het slachtoffer. De agent kreeg daarover een boos telefoontje van de verdachte. Ook in dat telefoontje gaf hij aan geweld niet te schuwen. Onder andere om die reden besloot de officier van justitie dat de verdachte aangehouden kon worden. Op donderdag 13 december 2018 kwam er informatie dat de verdachte naar Middelburg zou komen. Hij werd opgewacht en kon worden aangehouden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 dec -   16:33  
Zeeuwse actie tegen money mules
Middelburg - Middelburg - De Zeeuwse politie heeft in de week van 3 tot 7 december vier onderzoeken gedraaid naar katvangers, ook wel money mules genoemd. Er werden 24 aangiften en zeven verdachte transacties onderzocht. De afgelopen week vond voor de vierde keer de ‘European Money Mule Action’ (EMMA)-week plaats. Deze week staat vooral in het teken van het opsporen en aanhouden van katvangers. Door de Zeeuwse rechercheurs werden er vier verdachten aangehouden, die inmiddels een (deels) bekennende verklaring hebben afgelegd. Deze mannen komen uit Hulst, Krabbendijke, Middelburg en Vlissingen (leeftijden 18, 32, 42 en 43 jaar). Eén man is spoorloos en kon nog niet worden verhoord. Deze verdachte staat nu gesignaleerd om te worden aangehouden voor dit feit. Altijd gepakt Het is bekend dat steeds vaker jongeren worden geronseld om hun bankpas af te staan, met name via social media. De politie en de banken roepen jongeren op om niet mee te werken aan deze vorm van oplichting. Jongeren worden een beloning in het vooruitzicht gesteld door de criminelen. Denk echter goed na, als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Het aanpakken van money mules is belangrijk, omdat op deze manier de criminelen - die erachter zitten - worden achterhaald.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 dec -   13:41  
Drugs in het verkeer
Vlissingen - Vlissingen, Oost-Souburg - Twee bestuurders werden vannacht betrapt op het rijden in hun auto terwijl zij onder invloed van drugs waren. In beide gevallen vielen de bestuurders op door hun rijgedrag en werden ze gecontroleerd door agenten. Op de President Rooseveltlaan moest een 41-jarige man uit Bergen op Zoom zijn rijbewijs inleveren. Uit de speekseltest die de man moest ondergaan bleek dat hij onder invloed was van cocaine. Door een arts is bloed afgenomen van de man, dat wordt onderzocht door het NFI. De uitslag wordt op een later moment bekend. Zijn rijbewijs wordt opgestuurd naar het CBR. Daar zal een onderzoek plaatsvinden naar of de man nog wel geschikt is om in een auto te rijden. In Oost-Souburg, in de Regentessestraat, kreeg een 45-jarige Vlissingse automobilist vannacht rond 01.30 uur een stopteken van surveillerende agenten. Hij voldeed daar niet aan en ging er met hoge snelheid vandoor. Uiteindelijk reed de man zich vast in de Vlissingsestraat en kon hij worden aangesproken door de agenten. De man moest een speekseltest ondergaan waaruit bleek dat hij onder invloed was van amfetamine. Een arts is naar het politiebureau gekomen om een bloedmonster af te nemen. Dat wordt opgestuurd naar het NFI voor verder onderzoek. Bij de man werd een zakje speed aangetroffen, dat is vernietigd. Hij is bekeurd voor het negeren van een stopteken en moest zijn rijbewijs inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 12 dec -   09:27  
Jongen omvergereden door elektrische step
Middelburg - Middelburg - Maandagmiddag raakte op de Henry Dunantlaan een fietser gewond bij een aanrijding met de bestuurder van een elektrische step. Het incident gebeurde rond 14.45 uur. Een fietser (11) uit Middelburg stond naast zijn fiets en werd plotseling door de elektrische step aangereden. De bestuurder reed daarna door richting de Griffioenstraat. Het slachtoffer is naar de huisarts gegaan. Signalement De step was zwart en had geen kentekenplaat. De man droeg een zwarte jas met een capuchon en een blauwe spijkerbroek. Hij is ongeveer 30 tot 40 jaar en heeft een donkere huidskleur.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 dec -   23:24  
Grote brand in loods `s-Heerenhoek
`s-Heerenhoek - `s-Heerenhoek. Dinsdagavond rond 22:45 uur is er brand uitgebroken in een van de vier loodsen gelegen aan de `s-Heerenhoeksedijk in`s-Heerenhoek. De brandweer was snel bij de loods om de brand te blussen een paar minuten later werd er opgeschaald naar grote brand. Er een grote rook ontwikkeling bij de brand. De naast gelegen loods liep flinke schade op. Het nablussen van de brand zal nog enige tijd vergen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 dec -   14:23  
Koperdief op heterdaad betrapt op bouwterrein
Goes - Goes - Afgelopen nacht is een 46-jarige Goesenaar in de Beukenstraat aangehouden op verdenking van koperdiefstal op een bouwterrein in de Iepenstraat/Meidoornstraat. Een oplettende getuige ziet omstreeks 02.30 uur een verdachte man rondscharrelen bij een gereedschapscontainer op het bouwterrein en belt de politie. Een opgeroepen eenheid benadert het bouwterrein met gedoofde lichten en verrast de verdachte volledig. Als deze beseft dat hij betrapt is, zet hij het op een lopen. Na een korte achtervolging wordt hij aangehouden in de Beukenstraat. In zijn fietstas worden kabels gevonden die vermoedelijke afkomstig zijn van het bedrijventerrein.
Gemaakt door: Krukeltje
za 8 dec -   10:19  
Ongeval met motorrijder Sloeweg Noord N254 Ritthem
Ritthem - Vanmorgen rond 9.20 vond er een ongeval met een motorrijder plaats op de Sloeweg Noord N254 te Ritthem. Twee ambulances gingen met spoed ter plaatse. Ook de traumaheli is opgeroepen maar kwam niet meer ter plaatse
Gemaakt door: 112zeeland
vr 7 dec -   16:47  
Samenwerking brandweer en politie tegen AED dief of heler
Rilland / middelburg - Rilland - Samenwerking tussen de brandweer en de politie heeft vrijdag geleid tot de aanhouding van een 71-jarige Belg. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het stelen of helen van minimaal 3 gestolen AED’s.Op donderdag 6 december was er contact tussen agenten van het team Walcheren en medewerkers van de brandweer van Middelburg. Eén van de vrijwillige brandweermannen gaf aan dat hij kortgeleden een AED had gekocht op een verkoopsite. Die AED bleek als gestolen geregistreerd te staan. Dat wist hij omdat hij bij een bedrijf werkt die AED’s verkoopt. Bij die koop, in België vanuit een camper, zag de koper nog meer AED’s liggen. Er werd opnieuw een afspraak gemaakt met deze verkoper maar dan nu op vrijdag 7 december 2018 in Nederland. De politie werd gebeld en een speciaal team wachtte de verkoper op. Op het moment dat de Belgische camper een parkeerplaats in Rilland op reed greep het team in en hield de bejaarde Belg aan. In zijn camper lagen nog twee AED’s die vermoedelijk van diefstal afkomstig waren. De recherche gaat de zaak verder onderzoeken. Levensredders
Gemaakt door: 112zeeland
vr 7 dec -   13:19  
groot politieonderzoek na vondst overleden persoon
Kloosterzande - Kloosterzande - De politie heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd met 20 rechercheurs nadat er een lichaam was gevonden op de Zeedijk. Het lichaam lag in de directe omgeving van een auto die in brand stond. Inmiddels is duidelijk dat het om een 41-jarige man uit het Belgische Temse gaat. Op donderdag 6 december om 22.01 uur kwam er een melding dat er een brandende auto stond op de Zeedijk. Brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen date en groot gedeelte van de auto uitbrandde. Tijdens het blussen ontdekten brandweerlieden dat er een levenloos lichaam in de directe nabijheid van de auto lag. Andere huldiensten werden opgeroepen en toen bleek dat het een overleden man betrof. Uit feiten en omstandigheden werd de conclusie getrokken dat het hier om een misdrijf gingen en de omgeving werd ruim afgezet.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 dec -   16:16  
straatrovers na onderzoek aangehouden
Terneuzen - 06-12-2018 | 16:15 Terneuzen - Woensdag jl. zijn twee jongemannen aangehouden voor een straatroof op 24 oktober jl. nabij de kruising van de IJsselstraat met de Zeldenrustlaan. Het gaat om een inwoner (17) uit Terneuzen en een inwoner (18) uit Axel. De verdachten zouden een 15-jarige jongen uit Terneuzen hebben dwongen om van de fiets te stappen. Daarna werd zijn telefoon afgepakt en gingen ze er vandoor. Vanwege de ernst van de zaak wordt het tweetal vrijdag a.s. aan de Rechter-Commissaris voorgeleid.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 dec -   11:23  
Bijna dertig bekeuringen tijdens controles fietsverlichting
Goes - 06-12-2018 | 11:23 Goes - De politie heeft dinsdagavond aan de Troelstralaan en de Van Hertumweg fietsers gecontroleerd op hun verlichting. De controle werd gehouden van 19.00 tot 22.00 uur. 25 Fietser kregen een bekeuring, omdat zij geen verlichting op hun fiets voerden. Verder kreeg een automobilist een bekeuring, omdat hij over een doorgetrokken streep reed. Drugs in het verkeer Tot slot werd een automobilist (34) uit Goes gecontroleerd. De agenten roken een sterke cannabis geur. De speekseltest testte positief op THC. Ondanks dat de man meerdere keren werd gevorderd om mee te werken aan een bloedonderzoek, weigerde hij voortdurend om hieraan mee te werken. Dit onderzoek is namelijk noodzakelijk om vast te stellen hoeveel en welke drugs hij had gebruikt. Deze weigering wordt hem zwaar aangerekend en aangemerkt als een misdrijf. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 dec -   13:29  
Twee verdachten aangehouden voor reeks brandstichtingen
Kloosterzande/Vogelwaarde - Kloosterzande/Vogelwaarde - Afgelopen maandag en dinsdag zijn twee mannen (22 en 31) uit de gemeente Hulst buiten heterdaad aangehouden. Zij worden verdacht van het aansteken van diverse branden in Kloosterzande en Vogelwaarde. De reeks brandstichtingen start begin januari jl. met een brand in een berging bij een woning in Kloosterzande. Daarna volgen nog een 7-tal brandstichtingen in en rondom dezelfde woning en één in Vogelwaarde en één in Overslag. De daders hebben het voornamelijk gemunt op bergingen/schuurtjes, schuttingen en voertuigen. Oplopend aantal incidenten Vanwege het oplopende aantal brandincidenten is de recherche een onderzoek gestart naar de daders. Gezien de complexiteit van een dergelijk onderzoek heeft dat geruime tijd in beslag genomen. Uiteindelijk heeft het geleid tot de aanhouding van de twee verdachten. Beide mannen zitten nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 dec -   13:33  
Twee woninginbraken in Sint Jansteen
Sint Jansteen - Sint Jansteen - In Sint Jansteen is maandag in twee woningen ingebroken. Uit een woning aan de Hoofdstraat zijn mogelijk geld en sieraden weggenomen en uit een woning aan de Geslechtendijk is computerapparatuur gestolen. De woninginbraak in de Hoofdstraat gebeurde tussen 16.00 uur en 20.45 uur. Hoe de inbrekers de woning zijn binnengekomen is niet bekend. De technische recherche gaat hier onderzoek naar doen. Ook zullen sporen onderzocht gaan worden in en om de woning. De inbraak in de woning aan de Geslechtendijk vond plaats tussen 07.45 uur en 17.30 uur. Hier werd door de inbrekers een deur geforceerd om de woning binnen te komen. Ook hier wordt door de politie technisch onderzoek verricht.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 3 dec -   09:50  
Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding
Terneuzen - Terneuzen - Surveillerende agenten werden zondagmiddag rond 16.45 uur ingehaald door een personenauto die met een rotgang langs hen reed. De agenten hebben de achtervolging ingezet. De snelheid van de personenauto is gemeten op 120 kilometer per uur. Na correctie bleef een overschrijding met 61 kilometer per uur over. De auto is door de agenten aan de kant gezet in de Guido Gezellestraat in Terneuzen en de chauffeur (21 uit Terneuzen) is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij is verhoord. Na zijn verhoor is de jongeman weer naar huis gestuurd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 3 dec -   08:47  
Mannen uit Zierikzee en Goes rijden onder invloed
Goes, Kortgene - Goes, Kortgene - Om ongeveer 02.50 uur in de nacht van zondag op maandag zagen surveillerende agenten een personenauto rijden over de Deltaweg thv Wilhelminadorp. Omdat hen ambtshalve bekend was dat de eigenaar van dit voertuig regelmatig onder invloed van drugs rijdt, en hij bovendien een rijontzegging heeft, besloten ze de auto ter controle van de bestuurder een stopteken te geven. De bestuurder voldeed hier niet aan en ging er vandoor. Er ontstond een achtervolging waarbij verschillende verkeersovertredingen werden begaan. Zo reed de bestuurder van de achtervolgde auto 170 waar hij 80 km/u mocht rijden en 100 waar hij 30 km/u mocht rijden, negeerde hij het rode verkeerslicht en reed verschillende keren op de verkeerde weghelft of in de berm. Uiteindelijk kon de auto in de Burgemeester Snellenstraat in Kortgene aan de kant van de weg worden gezet. De bestuurder, een 31-jarige man uit Zierikzee, is met enig verzet aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar is een GGD-arts gekomen om een bloedmonster van de man af te nemen. Uit een speekseltest die eerder bij hem was afgenomen bleek dat hij vermoedelijk onder invloed was van THC, amfetamine en meth-amfetamine. Het bloedmonster wordt opgestuurd naar het NFI, daar wordt onderzoek gedaan en gekeken naar de mate waarin de man onder invloed was. Zijn rijbewijs was de man al langer kwijt, dus dat kon niet worden ingenomen. Hij krijgt wel een bekeuring voor het rijden terwijl hij een rijontzegging heeft. Ook voor de andere feiten waar de man zich schuldig aan maakte wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 dec -   18:52  
Vermiste man dood in water gevonden
Yerseke - Yerseke - Zondagmiddag is in de haven bij de Meerpaalweg het stoffelijk overschot gevonden van een vermiste man uit Yerseke. De 53-jarige man was sinds zaterdagmiddag vermist. De politie werd zaterdag aan het begin van de avond geïnformeerd, waarna een zoektocht naar hem werd ingesteld. De man zat in een rolstoel en was slechtziend. Rond 20.00 uur werd in de haven bij de Meerpaalweg een rolstoelkussen in het water gevonden, waarvan aangenomen werd dat deze afkomstig was van de rolstoel van het slachtoffer. Zaterdag werd tot laat in de avond door agenten van de landelijke eenheid in de haven tevergeefs gedregd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 dec -   13:10  
Politie achtervolgt dronken automobilist
Vlissingen - Vlissingen - Zondagmorgen vroeg heeft de Vlissingse politie een gevaarlijke automobilist van de weg gehaald. Agenten zagen rond 5.00 uur dat een bestuurder door het rode verkeerslicht reed op de kruising van de Koudekerkseweg met de Badhuisstraat. De agenten gaven hem een stopteken, waaraan hij niet voldeed. Hierdoor ontstond een achtervolging, waarbij de politieauto het zwaailicht en de sirene gebruikten. Andere politie-eenheden snelden te hulp. Tijdens de achtervolging werden binnen de bebouwde kom snelheden gehaald van honderd kilometer per uur. Op de Nieuwe Vlissingseweg reed de man 140 kilometer per uur, waar 70 de maximum snelheid is.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 2 dec -   12:36  
Politie neemt vuurwerk en wapens in beslag bij dronken bewoner
Goes - Goes - Zaterdagavond werd in een woning aan de Koos Vorrinkstraat een partij vuurwerk en diverse wapens in beslag genomen. De politie kreeg rond 22.00 uur diverse meldingen van vuurwerkoverlast in deze straat. Diverse politie-eenheden gingen ter plaatse en troffen in een speeltuintje diverse restanten van zwaar vuurwerk aan. Het vuurwerk zou door een bewoner en twee kinderen zijn afgestoken.
Gemaakt door: 112zeeland
za 1 dec -   21:32  
Dode en gewonde bij eenzijdig auto-ongeluk
Hoek - Hoek - Zaterdagmiddag is bij een ongeluk op de N61 bij de rotonde Mauritshof een man om het leven gekomen. Een passagier raakte gewond. Het ongeluk gebeurde rond 16.25 uur. De auto met daarin het tweetal reed over de rotonde, raakte van de weg en kwam op het lager gelegen fietspad tot stilstand. De bestuurder, een man (61) uit het Belgische Niel overleed ter plaatse. De passagier, een man (36) uit het Belgische Vilvoorde is naar het ziekenhuis gebracht.