Selecteer per datum:

Gemaakt door: kees wesdorp
zo 31 mei -   23:54  
Jongen gewond na val van paard in Renesse
Renesse - Zondagmiddag omstreeks 15.10 uur is een 16-jarige jongen uit Overasselt van zijn paard gevallen.Hij reed op zijn paard op het ruiterpad op de Laone in Renesse. Het paard wat voor de jongen reed schrok ergens van waardoor het paard van de jongen ook schrok. Door de schrik draaide beide paarden om waardoor de jongen van het paard afviel. Vervolgens stapte het paard wat voor de jongen reed over de jongen heen.
zo 31 mei -   21:10  
Boot gezonken in haven van Zierikzee.
Zierikzee - Zondagmorgen rond de klok van 8.00 uur, kreeg de eigenaar van een vissersbootje de schrik van zijn leven. Het bootje is in de nacht van zaterdag op zondag gezonken in de Nieuwe Haven te Zierikzee.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 31 mei -   09:17  
Brandweer gealarmeerd voor brand in frituurpan
Oostkapelle - De brandweer van Oostkapelle is zaterdagavond uitgerukt voor een brand in een frituurpan. Rond 19:15 uur brak de brand uit in een woning aan de Beukenlaan.Het blusvoertuig werd met spoed ter plaatse gestuurd om de brand te doven.
za 30 mei -   22:48  
Drukke dag voor reddingsbrigade Westerschouwen
Brouwersdam - Vandaag was het een drukke dag voor de leden van de reddingbrigade Westerschouwen. Het begon `s morgens al met een kitesurfer die door de wind ver uit de kust terecht kwam, deze werd door de reddingbrigade weer terug naar het strand gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 mei -   10:41  
Scooterrijder rijdt tegen kar met marktkramen, Middelburg
Middelburg - Een 19-jarige Middelburger is vrijdag omstreeks 00.30 uur op de Markt in zijn woonplaats met zijn scooter tegen een kar met marktkramen gereden.De scooterrijder had de politie daarvoor al geruime tijd beziggehouden. Toen agenten omstreeks 23.40 uur door de Roozenburglaan reden, kwam hij op zijn scooter achter de auto aan. Hij had zijn helm half op het voorhoofd hangen en maakte een wheelie.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 mei -   10:31  
Bommelding, Middelburg
middelburg - Vrijdagochtend kreeg de politie een telefoontje waarbij een persoon dreigde een bom te plaatsen bij de Delta.De melding werd serieus genomen en de politie heeft gelijk een onderzoek ingesteld. Naar aanleiding van dit onderzoek werd vrijdagmiddag een 55-jarige man uit de gemeente Terneuzen in zijn woning aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zal nog nader verhoord worden. Het onderzoek is nog niet afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 30 mei -   10:29  
Aanhoudingen in verband met woninginbraak
Axel - In de maanden februari en april van dit jaar zijn, in verband met woninginbraken in Zeeuws Vlaanderen, een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 37-jarige man uit Axel aangehouden. Op zaterdag 31 januari jongstleden werd er ingebroken in een woning in Aardenburg. Bij deze inbraak werd o.a. een creditcard weggenomen waarmee diezelfde avond en de daaropvolgende nacht geld is opgenomen bij geldautomaten in Schoondijke, Axel en Venlo. Video-opnamen, die bij de geldautomaten van de (twee) pinners zijn gemaakt, zijn op
Gemaakt door: troetelbeer
vr 29 mei -   16:54  
Voetganger doodgereden in Goes
Goes - Op de Deltaweg bij Goes is vrijdag rond 15.40 uur een voetganger aangereden door een vrachtwagen. De voetganger is bij het ongeval om het leven gekomen.Een traumahelikopter en twee ambulances kwamen ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 mei -   23:48  
aanrijding op A58
Middelburg - Donderdagmorgen om 7:50 uur ontstond er een aanrijding op de zij weg van de A58 te hoogte van nieuw en sint joosland. Een van de bestuurders van de auto moest door de brandweer uit haar auto worden geknipt omdat ze last van haar nek had.Het slachtoffer is over gebracht naar het ziekenhuis.Beide autos zijn total los.Op de A58 ontstond er een lange file Hoe dit is gebeurd is niet bekent
Gemaakt door: troetelbeer
do 28 mei -   22:29  
zwaargewonde man overleden na brand
`s-Gravenpolder - De 33-jarige Vlissinger, die in de nacht van 14 mei zwaargewond raakte bij een brand in 's-Gravenpolder, is aan zijn verwondingen overleden. De man liep brandwonden over zijn hele lichaam op, toen het bedrijvencomplex waar hij was uitbrandde.De man werd in zeer kritieke toestand naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht.
Gemaakt door: kees wesdorp
do 28 mei -   21:59  
Zolderbrand Heinkenszand
Heinkenszand - De politie stelt een onderzoek in naar de brand in een woning aan de Ganzestraat Heinkenszand. Daar is donderdag rond 16.40 uur brand ontstaan in op de zolderverdieping.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 mei -   20:10  
Boetes voor te zware vrachtwagens, Middelburg
Middelburg - De politie heeft vanmorgen tijdens een controle op de Stationsbrug twee chauffeurs bekeurd omdat hun vrachtwagencombinatie te zwaar was voor de brug. De Stationsbrug is verboden voor voertuigen waarvan de totaalmassa hoger is dan 3,5 ton. Dit staat ter plaatse aangegeven.Verder werden zeven fietsers bekeurd voor het rijden door rood licht en drie automobilisten omdat ze de verplichte rijrichting negeerden. De controle werd gehouden tussen 07.30 en 08.15 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 mei -   23:02  
ontvoering van Katja Leendertz uit Ede
ede - 27-5-2009 - Beek (L) AMBER Alert uitgestuurd voor Katja Leendertz (8) uit Ede Het Korps landelijke politiediensten heeft vanmiddag een AMBER Alert uitgestuurd in verband met de ontvoering van de 8-jarige Katja Leendertz uit Ede. Het meisje werd meegenomen in een grijze Opel Zafira. De bij de ontvoering gebruikte auto is inmiddels gevonden door de politie
Gemaakt door: troetelbeer
wo 27 mei -   22:51  
Vrouw drie en een half uur vast in lift
Terneuzen - Een vrouw heeft woensdagavond drie en een half uur vast gezeten in een lift.Omdat bouwbedrijven een appartementencomplex aan de Fahrenheitlaan in Terneuzen aan het renoveren waren kon er geen gebruik worden gemaakt van de lift in de flat.Om toch met een lift naar boven te kunnen heeft het bouwbedrijf een bouwlift aan de buitenkant van de flat opgesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 mei -   22:46  
Eenzijdig verkeersongeval, Oost-Souburg
Oost-Souburg - Op de A58 bij Oost-Souburg belandde een 23-jarige man uit de gemeente Sluis woensdag om 15.15 uur met zijn Quad in de berm.De man verloor de macht over zijn voertuig en kwam in de berm tot stilstand. Hij viel van de Quad, maar raakte niet gewond.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 mei -   22:43  
Aanrijding in Middelburg
Middelburg - Op de Veerseweg in Middelburg werd woensdag rond 07.15 uur een 38-jarige fietser uit de gemeente Veere door een vrachtwagen aangereden.De bestuurder van de vrachtwagen, een 28-jarige man uit de gemeente Middelburg, Reed over de Veerseweg en sloeg rechtsaf de Nassaulaan in.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 27 mei -   16:47  
Onderzoek naar vermiste vrouw uit Goes
Goes - Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar de verdwijning van de 34-jarige Corry Sinke uit Goes. Zij is op donderdag 7 mei jl. omstreeks 21.30 uur voor het laatst in Goes gezien.Corry woont beschermd. Ze is makkelijk te beïnvloeden en erg fantasierijk.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 27 mei -   16:46  
Hennepkwekerijen opgerold
Middelburg - In een bedrijfspand aan de Cruijckelcreke in Wissenkerke is dinsdagmorgen een hennepkwekerij opgerold. Op het moment dat de politie ter plaatse kwam, waren er in het pand twee mannen van 26- en 49 jaar, afkomstig uit Breda, aanwezig. Zij zijn aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 27 mei -   16:43  
Politie vraagt getuigen vechtpartij
Hoek - Dinsdagmiddag rond 17.00 uur zijn op de Molendijk in Hoek een aantal personen met elkaar slaags geraakt i.v.m. een geschil.Een 38-jarige man uit Terneuzen is hierbij gewond geraakt en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.Twee personen t.w. een 20-jarige man en een 51-jarige man, beiden afkomstig uit de gemeente Terneuzen, zijn aangehouden.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 27 mei -   16:42  
Jongeren vast voor mishandelingen
Vlissingen - Politie Zeeland heeft onderzoek gedaan naar een aantal mishandelingen die gepleegd zijn door een groep jongeren uit de gemeente Sluis.Op 5 mei jl tijdens het bevrijdingsfestival in Vlissingen is een 22-jarige man uit de gemeente Sluis door een groep van ongeveer 12 personen aangevallen en mishandeld. Hij heeft hierbij een gebroken oogkas opgelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 mei -   21:39  
Auto rijdt verkeerslicht uit de grond
Middelburg - Op de Stromenweg is dinsdagmiddag rond 15.00 uur een personenauto op zijn kant beland.De bestuurder van de auto, een 69-jarige vrouw uit de gemeente Veere, verloor op de kruising met de Oosterscheldestraat de macht over het stuur. Hierdoor botste hetvoertuig tegen een vluchtheuvel en werd vervolgens gelanceerd tegen een verkeerslicht en een verkeerszuil.
Gemaakt door: troetelbeer
di 26 mei -   18:48  
Brandweer blust brand in pand Miniatuur Walcheren
Middelburg - De brandweer is dinsdagmiddag uitgerukt voor een brand op het terrein van Miniatuur Walcheren.Rond 16:30 uur werd bij de alarmcentrale gemeld dat er op het terrein waar Miniatuur Walcheren zat een brandje woedde.
di 26 mei -   17:11  
Wateroverlast Zeelandia, Zierikzee
Zierikzee - Vanmorgen iets over zes uur kreeg de Bedrijfsbrandweer van Zeelandia in Zierikzee een melding. Terplaatse bleek het te gaan om water overlast dit is gekomen door de hevige regenval van afgelopen nacht.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 mei -   10:57  
Veel meldingen m.b.t. het weer
Middelburg - Vanaf 03.10 uur heeft de Zeeuwse politie tientallen meldingen gehad van overlast door het noodweer dat de provincie teisterde.In de regio zijn drie blikseminslagen gemeld. (In Middelburg, Koudekerke en Breskens.) Er kwamen veel meldingen binnen van wateroverlast, vooral uit de omgeving van Hulst.
Gemaakt door: 112zeeland
di 26 mei -   10:54  
Aanrijding in Arnemuiden
Arnemuiden - Op de Calandweg in Arnemuiden vond gisteravond een aanrijding plaats. Rond 21.50 uur, net na het dodelijke vliegtuigongeval, reed een 21-jarige Middelburger in zijn auto over voornoemde weg. Hem tegemoet kwam een auto met een 24-jarige plaatsgenoot.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 mei -   21:26  
vliegtuigje neergestort op vliegveld Midden Zeeland
Arnemuiden - Bij een crash van een zweefvliegtuig op vliegveld Midden-Zeeland bij Arnemuiden is maandagavond een 61-jarige man uit Hengelo om het leven gekomen. Een 79-jarige Middelburger is zwaargewond met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het zweefvliegtuig stortte rond 21.00 uur neer op de landingsbaan van het vliegveld. Of het ongeval is veroorzaakt door het slechte weer, is nog onduidelijk.
Gemaakt door: Krukeltje
ma 25 mei -   19:50  
fietsertje gewond geraakt
Ovezande - Maandagmiddag rond 15.40 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Slake in Ovezande. Een 9-jarig jongetje uit de gemeente Borsele fietste achter een grote groep fietsers aan. Op een gegeven moment stak hij de weg over. Hij zag hierbij een personenauto die hem tegemoetkwam over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 mei -   12:10  
Inbreker rijdt politieauto aan
Oost-Souburg - Tegen 04.00 uur vanmorgen is een inbreker aangehouden in Oost-Souburg. Hij werd betrapt toen hij aan het inbreken was in een winkel aan de Oude Vlissingseweg in Middelburg. Het is nog niet bekend of hij ook daadwerkelijk goederen heeft meegenomen. De 39-jarige Vlissinger reed in een auto weg van de plaats waar de inbraak was gebeurd en kwam hierbij in aanrijding met een politieauto die juist ter plekke was.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 mei -   12:03  
Auto in brand gestoken
Oud Vossemeer - Vanmorgen omstreeks 05.00 uur is brand ontstaan in een personenauto die geparkeerd stond aan de Onder de Molen in Oud Vossemeer.De brand werd ontdekt door een passerende vrachtwagenchauffeur die de brand trachtte te blussen. De brandweer is in kennis gesteld van de brand en heeft nog nageblust.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 mei -   12:02  
Aanrijding in Rilland; politie zoekt getuigen
Rilland - Omstreeks 15.20 uur zondagmiddag reed een 31-jarige inwoonster van de gemeente Reimerswaal over de Bathseweg in Rilland.Zij zat samen met haar 6-jarig zoontje in de auto. Opeens reed er, vanuit een uitrit, een zwarte auto de weg op. De vrouw schrok hier ontzettend van en stuurde naar links om een aanrijding te voorkomen.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 25 mei -   00:07  
Fietser zwaargewond na ongeval, Biggekerke
Biggekerke - Bij een frontale botsing tussen twee fietsers is zondagavond rond 19.00 uur een 70-jarige Vlissinger gewond geraakt.Op het fietspad langs de Rondweg kwamen twee fietsers, de 70-jarige Vlissinger en een 80-jarige plaatsgenoot, elkaar tegemoet gefietst.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 25 mei -   00:05  
Aanhoudingen na ruzie in speeltuin, Vlissingen
Vlissingen - Door de politie zijn zaterdagmiddag in een speeltuin in Vlissingen drie personen aangehouden na een uit de hand gelopen ruzie.Het begon met een ruzietje tussen twee jongetjes van circa acht jaar. De ruzie werd gesust door een ouder meisje.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 24 mei -   20:25  
Auto beland tussen de bomen na uitwijkmanoeuvre
Rilland - Omstreeks 15.20 uur zondagmiddag reed een 31-jarige inwoonster van de gemeente Reimerswaal over de Bathseweg in Rilland.Zij zat samen met haar 6-jarig zoontje in de auto. Opeens reed er, vanuit een uitrit, een zwarte auto de weg op. De vrouw schrok hier ontzettend van en stuurde naar links om een aanrijding te voorkomen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 24 mei -   20:24  
16-Jarige joyrider aangehouden
Axel - Door de politie is zondag rond 03.00 uur ter hoogte van de Hulsterweg in Axel een 16-jarige Engelse jongen aangehouden.Agenten hadden even daarvoor in Axel een personenauto met een Engels kenteken met hoge snelheid zien wegrijden vanaf de Markt. Omdat ze de bestuurder hierop wilden aanspreken, gingen ze achter de auto aan.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 24 mei -   20:14  
Auto in de sloot na botsing in Kerkwerve
Kerkwerve - Een vrouw is zondagmorgen gewond geraakt nadat zij met haar auto in de sloot terecht was gekomen.De vrouw reed rond 11:50 uur over de Kakkersweelweg toen zij linksaf wilde slaan de Lokkersweg op.De vrouw had niet in de gaten dat zij op dat moment werd ingehaald door een andere auto.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 24 mei -   19:40  
Duitse auto in de sloot na stuurcorrectie
IJzendijke - Een Duitse auto is zondagmiddag in de sloot terecht gekomen na een stuurcorrectie.De auto reed over de N61 richting Terneuzen toen de bestuurster rond 13:50 uur ter hoogte van IJzendijke in de rechter berm terecht kwam.Toen de vrouw een stuurcorrectie deed kwam ze op de rijbaan van het tegemoet komend verkeer terecht waar op dat moment een auto reed.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 24 mei -   08:58  
Brandweer blust brandje bij miniatuur Walcheren
Middelburg - De brandweer is zaterdagmiddag uitgerukt voor een brandje op het terrein van miniatuur Walcheren.Rond 12:55 uur werd de brand ontdekt op het terrein aan de Koepoortlaan in Middelburg.Het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan werd zonder spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 mei -   05:33  
Buitenbrandje , Middelburg
Middelburg - Op de Langevielesingel in Middelburg is om 4.54uur een brandje ontdekt. Hier op is de brandweer gebeld. De brandweer die snel ter plaatsen was heeft het brandje geblust met een straal hoge druk.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 mei -   20:29  
Bestuurder gewond na auto over de kop, Middelburg
Middelburg - De bestuurder van een personenauto is zaterdagavond gewond geraakt nadat hij met de auto over de kop raakte.De man reed over de Koudekerkseweg in Middelburg toen hij door nog onbekende oorzaak rond 18:10 uur met de auto over de kop raakte.De bestuurder raakte gewond waarop er een ambulance met spoed ter plaatse werd gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 23 mei -   20:14  
Man gewond door ontploffende duikfles ,Renesse
Renesse - Op de Zeedistelweg in Renesse raakte zaterdag omstreeks 12.00 uur een 26-jarige man uit Leiden gewond door een ontploffende duikfles.De man had zijn duikflessen laten vullen en wilde deze in zijn auto plaatsen. Op dat moment vlogen door de druk de koppelstukken eraf en boorden de flessen zich in de achterbank van de auto. De man is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
za 23 mei -   17:58  
Brandweer blust buitenbrand Oosterland
Oosterland - Vrijdag avond kreeg de brandweer van oosterland een melding voor een buitenbrand aan de Hofweg in Oosterland.
za 23 mei -   16:16  
Inbraak in winkelpand Aldi, Zierikzee
Zierikzee - Politie Zeeland stelt momenteel een onderzoek in naar een inbraak in een winkelpand in de Grevelingenstraat in Zierikzee. De inbraak vond plaats zaterdag tussen 05.00 en 06.00 uur. Er werd met grof geweld gepoogd de kluis uit het pand te stelen, waardoor veel schade is ontstaan. Voor zover nu bekend werd er verder uit de winkel niets weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 23 mei -   09:05  
Brandweer blust brandje in Nollebos
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is vrijdagavond uitgerukt voor een brandje in het Nollebos in Vlissingen.Rond 22:45 uur werd het vuur ontdekt op een eilandje in het bos.Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het te gaan om een kampvuur.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 mei -   16:18  
NFI onderzoekt lichamen bedrijfsongeval Ritthem
Ritthem - Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt donderdag de lichamen van de twee mannen die vorige week om het leven kwamen bij een bedrijfsongeval bij chemisch bedrijf Thermphos in Ritthem (Zeeland). Dat heeft de politie laten weten. Het onderzoek richt zich nog steeds op de oorzaak van het ongeval en op de oorzaak van het overlijden van beide mannen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 mei -   15:08  
aanrijding bij Nieuwerkerk
Nieuwerkerk - Donderdag om 13.50 uur ontstond op de N59 bij Nieuwerkerk een aanrijding. Een 67-jarige man uit Meschede (D) reed met zijn auto met daarachter een caravan over de N59. Door de drukte van het verkeer moest de man afremmen. Een achter hem rijdende 40-jarige man uit Etten-Leur kon niet tijdig stoppen en reed tegen de caravan. Er was enkel materiële schade.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 mei -   15:06  
Aanrijding bij Nisse
Nisse - Op de Rondepolderdijk bij Nisse vond donderdag rond 13.00 uur een aanrijding plaats. Een 21-jarige man uit Goes reed over de Rondepolderdijk, komende uit de richting van 's-Gravenpolder. Voor hem reed een andere automobilist en daarvoor een 19-jarige man uit Kapelle. Op het moment dat de 19-jarige man linksaf sloeg, de Zwaaksedijk op, haalde de 21-jarige man de middelste auto in en kwam in botsing met de auto van de 19-jarige. Beide voertuigen liepen schade op.
Gemaakt door: troetelbeer
do 21 mei -   21:49  
Brandweer gealarmeerd voor brand in brievenbus
Oost-Souburg - De brandweer van Oost-Souburg is donderdagavond uitgerukt voor een brand in een brievenbus.Rond 20:20 uur hadden onbekende een vuurpijl in de brievenbus gedaan van een pand in de Doornluststraat in Oost-Souburg.
Gemaakt door: troetelbeer
do 21 mei -   21:43  
Voortgang onderzoek bedrijfsongeval Thermphos
Ritthem - In het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) wordt vandaag onderzoek verricht op de lichamen van de twee mannen die vorige week vrijdag om het leven kwamen bij een bedrijfsongeval bij Thermphos.
Gemaakt door: troetelbeer
do 21 mei -   19:56  
Brandweer blust diverse brandjes in bunkerbos
Vlissingen - De brandweer van de post Stromenweg is donderdagmiddag uitgerukt voor diverse brandjes in het bunkerbos.Rond 16:55 uur kwam bij de alarmcentrale en melding binnen dat er in een bunker in het bos aan de Handelsweg in Vlissingen een brandje woedde.
Gemaakt door: troetelbeer
do 21 mei -   18:21  
Brandweer uitgerukt voor automatisch brandalarm
Domburg - De brandweer van Domburg is donderdagmiddag uitgerukt voor een automatisch brandalarm. Rond 16:15 uur ging het alarm af in het pand van Badpaviljoen Domburg aan de Badhuisweg in Domburg.Het blusvoertuig 4641 werd met spoed ter plaatse gestuurd.
do 21 mei -   17:24  
Auto's bekeurd bij brandweerkazerne Burgh-Haamstede.
Burgh-Haamstede - Dit weekend wordt Schouwen-Duiveland weer overspoeld met toeristen vanwege het hemelvaartsweekend. Dit was de reden van de Gemeente Schouwen-Duiveland om extra te controleren op het fout parkeren in de omgeving van de westhoek.
do 21 mei -   13:44  
Kopstaart botsing, Oosterland
Donderdagmorgen omsteeks half twaalf heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelauto op de N59 ter hoogte van Oosterland. Door de drukte op de weg was er een sprake van langzaam rijdend verkeer op de weg richting Zierikzee en botste de bestelauto achterop de personen auto, waarbij 2 personen licht gewond zijn geraakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 mei -   12:27  
Getuigen gezocht van diefstal, Middelburg
Middelburg - De politie is op zoek naar getuigen van een diefstal die woensdag rond 12.30 uur werd gepleegd in een winkel aan de Markt.Een onbekende man zag kans in een onbewaakt ogenblik uit het magazijn van de winkel computerapparatuur weg te nemen ter waarde van een paar duizend euro.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 mei -   12:26  
Automobilist rijdt zonder geldig rijbewijs, Terneuzen
Terneuzen - Door de politie is afgelopen nacht een 36-jarige man uit Vlaardingen tweemaal betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs.Donderdag omstreeks 00.15 uur reed hij in zijn bestelbus over de Axelsestraat. Bij het zien van een politieauto doofde hij zijn verlichting en reed, tegen het verkeer in, de Van Steenbergenlaan in.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 mei -   00:50  
Brandweerman Hans Mol 'Uitvinder 2009'
Nederland - Hans Mol van de Brandweer Putten heeft een speciale kar uitgevonden voor het redgereedschap. Op deze kar zijn de spreider, de schaar, een lamp en klein gereedschap te vinden. Kortom alles wat nodig zou kunnen zijn bij het bevrijden van een slachtoffer. Met behulp van deze kar hoeven de brandweermensen niet heen en weer te rennen om alle spullen te pakken en aan te sluiten, de kar en één snoer naar het brandweervoertuig zijn voldoende om de spreider de schaar en de lamp gelijktijdig te kunnen gebruiken. Hierdoor kan er sneller gewerkt worden, waardoor het slachtoffer eerder bevrijdt kan worden uit zijn benarde positie en dit mogelijk mensenlevens kan redden.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 mei -   15:22  
Rijgedrag zorgt voor bekeuringen, Zierikzee
Zierikzee - Het rijgedrag van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Zierikzee leverde hem en zijn passagier woensdag omstreeks middernacht een bekeuring op. De politie, die op dat moment in de Weststraat was, hoorde al van ver een auto aankomen die heel hard optrok en zeer hard reed aankomen. De bestuurder kreeg een stopteken en werd aangesproken op zijn rijgedrag. Deze man en zijn passagier droegen beiden geen gordel waarvoor zij een bekeuring kregen. De passagier, eveneens afkomstig uit de gemeente Zierikzee, bleek nog twee openstaande boetes te hebben van in totaal € 364,-.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 mei -   15:17  
Vernielingen in Zierikzee
Zierikzee - Politie Zeeland onderzoekt een reeks vernielingen die plaatsvonden op maandagavond, 19 mei. In de Keetenstraat werd een afvalbak op de straat gegooid, in de Scheldestraat werd het bord van een verzorgingstehuis vernield, de bloemenbak van de rotonde bij de Scheldestraat werd in de sloot gegooid en in de Weststraat werd over diverse auto's gelopen. Er zijn geen schadebedragen bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 mei -   15:16  
Brandstichting, Vlissingen
Vlissingen - Op het politiebureau in Vlissingen werd woensdag om 04.30 uur een 19-jarige Vlissinger aangehouden.De man meldde zichzelf aan het bureau en vertelde dat hij had gepoogd brand te stichten in een woning in Westerzicht. Ter plaatse zag de politie dat de hal en de woonkamer vol rook stonden. De brandweer heeft daarna de woning, waar niemand aanwezig was, geïnspecteerd. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 20 mei -   15:15  
Man beroofd in Sas van Gent
Sas van Gent - Op Het Bolwerk in Sas van Gent werd woensdag omstreeks 02.15 uur een 59-jarige man uit Vlijmen beroofd van zijn portemonnee en zijn gsm.Rond 02.15 uur werd hij langs de achterkant besprongen door een onbekend aantal (vermoedelijk 2 of 3) personen. De man viel op zijn gezicht en zijn knie maar hij werd verder niet geschopt of geslagen. Wel liep hij door de val enkele kneuzingen op. Zijn portemonnee, met daarin persoonlijke papieren en enkele honderden euro's, en zijn gsm werden gestolen. De daders gingen er daarna vandoor.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 mei -   23:44  
Aanrijding 's-Heer Hendrikskinderen
's-Heer Hendrikskinderen - Omstreeks 10.22 uur vanmorgen heeft op de Nieuwe Rijksweg in 's_heer Hendrikskinderen een aanrijding plaatsgevonden.Een personenauto, bestuurd door een 24-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland reed over voornoemde weg. Achter hem reed een vrachtwagen uit Goes, deze werd bestuurd door een 53-jarige man uit Hoofddorp. Voor het verkeerslicht bij het café stonden wat auto's en beide voertuigen stopten daar netjes achter.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 mei -   23:43  
Aanrijding met letsel
IJzendijke - In IJzendijke, op de Mauritsweg, heeft om streeks 17.25 uur vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden.Een 48-jarige fietser uit de gemeente Sluis fietste in de richting van de Markt en uit tegenovergestelde rijrichting kwam een 72-jarige automobilist uit diezelfde gemeente.
Gemaakt door: troetelbeer
di 19 mei -   17:29  
Langer vast voor vrijheidsberoving
Vlissingen - Twee Vlissingers van 28 en 30 jaar blijven drie maanden langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer in Middelburg besloten. Ze worden verdacht van mishandeling en vrijheidsberoving in Vlissingen.
Gemaakt door: troetelbeer
di 19 mei -   17:28  
Auto vernietigd na rijden met ontzegging
Terneuzen - De auto van een 63-jarige man uit Terneuzen is vanmiddag vernietigd, nadat de politie hem rijdend had betrapt.De man was al een tijd niet meer in het bezit van een geldig rijbewijs. Dit was hem afgenomen door een rechter.
Gemaakt door: troetelbeer
di 19 mei -   03:27  
Opnieuw enkele coniferenhagen in brand gestoken
Middelburg - In Middelburg zijn in de nacht van maandag op dinsdag opnieuw enkele coniferenhagen in brand gestoken.Rond 00:40 uur werd de eerste brand opgemerkt op de hoek Koudekerkseweg met het Banckertplein.Tien minuten later werd een brandende haag opgemerkt in de IJsselstraat.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 mei -   00:24  
Stacaravan in de brand ,middelburg
Middelburg - De stadsgewestelijke brandweer is maandagavond uitgerukt voor een brand aan de Oude Veerseweg.Rond 23:00 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen van de brand. De alarmcentrale stuurde het blusvoertuig van de President Rooseveltlaan en de ladderwagen van de Stromenweg met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 mei -   00:20  
Twee 13-jarige verdachten coniferenbranden mogen naar huis
Middelburg - De twee 13-jarige Middelburgse jongens die vastzaten omdat ze worden verdacht van betrokkenheid bij een reeks coniferenbranden in Middelburg zijn weer thuis. De rechter-commissaris heeft maandag bepaald dat verlenging van de hechtenis niet nodig is. De jongens blijven wel verdachten in de zaak.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 mei -   00:12  
Aanrijding in Goes; politie zoekt getuigen
Goes - Een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Veere reed vanmiddag omstreeks 12.00 uur over de Vogelzangsweg in Goes.Hij kwam vanuit de richting van de Leliestraat rijden en uit tegenovergestelde richting kwam een fietser, een man, die op het midden van de weg reed. De bromfietser moest uitwijken voor deze (onoplettende) fietser om een aanrijding te voorkomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 mei -   01:49  
politie inval op mini camping Borssele
Borssele - Zondagmiddag rond 13.00 vond er een politie-inval plaats in Borssele. Politie voorzien van kogelvrije vesten deed een inval in een caravan op een mini camping achter de Westsingel in Borssele. Er speelde al dagen een conflictsituatie. Een man, die zich verschanst had in een caravan, is overmeesterd en gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Of er tijdens de inval is geschoten is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 mei -   00:41  
Aangehouden na bedreiging en dronken rijden
Hulst - Zaterdagmiddag tussen 16.30 en 19.30 uur heeft de Zeeuwse politie nogal wat bemoeienis gehad met een dronken automobilist.In eerste instantie kwam er een melding binnen dat er iemand was bedreigd in Hulst. Toen politieagenten het verhaal gingen aanhoren bleek dat een automobilist midden op de straat had staan plassen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 mei -   00:40  
Drugscontrole bij de veerboot ,Breskens
Breskens - Naar aanleiding van klachten heeft de Zeeuwse politie gistermiddag tussen 15.00 en 16.30 uur een controle gedaan bij de veerboot in Breskens.In de anderhalf uur dat de agenten daar hebben gestaan hebben zij bijna 60 gram softdrugs in beslag genomen. Alle 7 personen die zijn gecontroleerd betroffen Belgische 'toeristen'.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 mei -   00:36  
Brand in Graauw
Graauw - Twee mannen hebben gistermiddag rond 14.00 uur ademhalingsmoeilijkheden opgelopen bij een poging tot het blussen van een brand in een woning. De brand was ontstaan in een wasdroger op de zolder van een woning in de Rozenstraat. Alle bewoners hebben het pand veilig kunnen verlaten. Eén van hen ging met een buurman terug de woning in om de brand te blussen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 mei -   00:35  
Aanrijding met letsel, Bruinisse
Bruinisse - Vanmorgen omstreeks 11.05 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de rotonde van de N59 in Bruinisse.Hierbij is een 33-jarige wielrenner uit Vlaardingen gewond geraakt aan zijn hoofd. De man werd geschept door een 27-jarige Rotterdammer in zijn personenauto. Deze kwam uit de richting Grevelingendam en ging naar Zierikzee. De auto kon de fietser niet meer ontwijken en een botsing was het gevolg. De fietser is naar het ziekenhuis overgebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 mei -   00:34  
Aangehouden voor belediging
Borssele - Een 17-jarige jongen uit de gemeente Borssele is vannacht omstreeks 3.55 uur aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie.De jongen vond het nodig surveillerende agenten uit te schelden. Hij had geen verklaring voor zijn gedrag. Hij kreeg een proces-verbaal uitgereikt.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 mei -   00:32  
Boetes voor lopen op spoor
Goes - Zaterdagavond rond 21.00 uur kwam er een melding van de NS dat er jongeren op het spoor liepen ter hoogte van de Ploegweg in Goes.Politieagenten van de Zeeuwse politie gingen ter plaatse en troffen inderdaad wat jongens aan op het spoor. De melding was dat zij goederen op het spoor gooiden en dat er al sprake was van schade aan een trein.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 mei -   00:31  
Twee snelheidsduivels zijn rijbewijs kwijt
Rilland - Omstreeks 16.00 uur zaterdagmiddag reed een 25-jarige Vlissinger keihard over de A58. Ter hoogte van Rilland kreeg de man een stopteken. Hij voldeed hieraan en werd aan de kant gedirigeerd door een agent. Zijn snelheid was gemeten op 176 kilometer per uur en dat is 56 kilometer te hard. Hierom is het rijbewijs van de man ingenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 mei -   16:11  
450 bezoekers open dag gevangenis
middelburg - Ongeveer 450 mensen hebben zaterdag de open dag van de gevangenis Torentijd in Middelburg bezocht. Bezoekers moesten zich vooraf aanmelden. De groep bezoekers was dit jaar aanzienlijk kleiner dan in voorgaande jaren. Toen waren er veel klachten over lange wachttijden. Toch moesten ook dit jaar bezoekers soms lang wachten om binnen te komen.Volgens de directie heeft dat te maken met de verplichte controles en regels voor een bezoek aan de gevangenis.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 mei -   16:09  
Belgische kreeftenstroper bekeurd
. - Het Visstroperijteam Zuid-Nederland heeft vrijdag een man uit België betrapt op het stropen van kreeft. De man werd op heterdaad betrapt bij het Grevelingenmeer waar hij 17 kreeften uit had gehaald.Het stroperijteam is een samenwerking tussen de Algemene Inspectiedienst, de politie en de provincie Zeeland.De Belg heeft een bekeuring gekregen, het vistuig en de kreeften zijn in beslag genomen. De kreeften zijn weer teruggezet in het Grevelingenmeer.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 mei -   21:13  
Man aangehouden na eenzijdig ongeval in Kruiningen
Kruiningen - De bestuurder van een personenauto is zaterdagavond aangehouden na een eenzijdig ongeval.Man reed met de auto over de Oude Rijksweg toen hij vlak voor de rotonde met de Zanddijk door nog onbekende oorzaak de macht over de auto kwijt raakte en tegen een verkeersbord aanreed.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 mei -   21:01  
Brandweer knipt slachtoffer uit de auto
Rilland - De brandweer heeft zaterdagmiddag een bestuurder van een personenauto uit de auto geknipt.De man reed met zijn auto over de Vinkenissestraat toen hij rond 17:50 uur geen voorrang kreeg op de kruising met de Hoofdweg.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 mei -   12:26  
Brandweer uitgerukt voor melding binnenbrand
Terneuzen - De brandweer van Terneuzen is zaterdagmorgen uitgerukt voor een binnenbrand.Rond 10:15 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen van een voorbijganger die veel rook uit het Grieks restaurant kwam in de Korte Kerkstraat in Terneuzen.Direct werd het blusvoertuig, de hoogwerker en het Snel Interventie Voertuig (SIV) met spoed ter plaatse gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 mei -   10:12  
Ongeluk door drankrijder in Hoek
Hoek - Omstreeks 21.40 uur gisteravond heeft zich op de Hoekseweg in Hoek een verkeersongeval voorgedaan.Een 54-jarige vrouw uit Terneuzen reed in haar auto over voornoemde weg. Zij reed op een voorsorteerstrook om naar links te gaan. Opeens kwam er van links (vanaf het sluizencomplex) een auto aanrijden die op haar weghelft doorreed.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 mei -   10:08  
Hulppoging van agenten loopt uit op handgemeen
Grijpskerke - Vrijdagavond rond 22.30 uur reden agenten van de Zeeuwse politie over de Middelburgseweg in Grijpskerke.Langs de kant van de weg zagen zij een personenauto staan. Bij het passeren zagen de agenten dat er rook van onder de motorkap kwam. De agenten besloten de automobilist te gaan helpen en draaiden hun politieauto.
Gemaakt door: troetelbeer
za 16 mei -   10:06  
Agenten geschopt en geslagen na relatieconflict
Goes - Omstreeks 23.10 uur meldde een getuige een relatieconflict op de Grote Markt in Goes.Een 19 jarige man uit Vlissingen zou onenigheid hebben met zijn 41-jarige vriendin. Beide betrokkenen werden door agenten aangetroffen op de Grote Markt, waar de ruzie in een café zou zijn ontstaan.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 mei -   19:48  
Verdachten coniferenbrand moeten in de cel blijven
middelburg - De twee Middelburgse jongens, die verdacht worden van een reeks coniferenbranden, blijven minimaal tot en met maandag vast zitten.Verdachten van brand coniferen ontkennen De rechtercommissaris besliste vrijdag dat hun aanhouding rechtmatig is gebeurd. Ze werden dinsdagavond opgepakt. Maandag beslist de rechtercommissaris of ze nog langer moeten blijven zitten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 mei -   19:46  
Westerschelde uur gestremd geweest
Borssele - Het verkeer in de Westerscheldetunnel is vrijdagmorgen tussen 8.00 uur en 9.00 uur gestremd geweest in de richting van Zeeuws-Vlaanderen. In de tunnel had een vrachtwagen pech. In de file die daardoor ontstond voor de tunnel, gebeurde een ongeluk.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 mei -   19:42  
Explosief voor de kust opgezogen
Westkapelle - Voor de kust van Westkapelle heeft een zandzuiger vrijdagmorgen een mogelijk explosief aan boord gezogen.Het Explosieven Opruimings Commando is sinds 15.00 uur aan boord om het voorwerp te bekijken.Het schip ligt voor de Walcherse kust voor de zandsuppletie. Na de vondst van het voorwerp is meteen de waterpolitie ingeschakeld. Er is geen gevaar voor de omgeving.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 mei -   16:38  
Containers opengebroken
Wemeldinge - Donderdagochtend zijn een aantal containers op een terrein aan de Oude Polderweg in Wemeldinge opengebroken. In 1 van de containers is brand gesticht, in een andere container werd een gasfles opengezet. Verder zijn er vernielingen aangericht aan spullen die in de containers staan. Er is geluidsapparatuur weggenomen. De totale schade bedraagt enkele duizenden euro's.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 mei -   16:09  
Twee doden door ongeval Thermphos
Vlissingen - In de nacht van donderdag op vrijdag, rond 1.20 uur, zijn bij een ongeval in een bedrijf aan de Europaweg Zuid in Ritthem (Vlissingen-Oost) twee personen overleden. Een derde persoon ligt in het ziekenhuis. De mannen waren aan het werk in een oven, werden onwel en raakten buiten bewustzijn.
Gemaakt door: troetelbeer
do 14 mei -   22:55  
Overlast door noodweer Z-Vlaanderen
Koewacht - In Zeeuws-Vlaanderen heeft hevig noodweer overlast veroorzaakt. Door hoosbuien staan straten blank en zijn kelders ondergelopen. Er zijn onder meer meldingen uit Koewacht, Zaamslag, Hulst, Axel en Terneuzen.
Gemaakt door: troetelbeer
do 14 mei -   22:53  
Verdachten brandstichting blijven ontkennen
Middelburg - Twee dertienjarige jongens uit Middelburg blijven ontkennen iets te maken te hebben met de reeks coniferenbranden in hun woonplaats.
Gemaakt door: troetelbeer
do 14 mei -   20:34  
Onderzoek na brand ’s-Gravenpolder
`s-Gravenpolder - De politie heeft een onderzoek gedaan rond het pand in ’s-Gravenpolder waar donderdagmorgen een grote brand woedde.Om de oorzaak van de brand te kunnen achterhalen is de politie het onderzoek gestart.
Gemaakt door: troetelbeer
do 14 mei -   20:06  
Brandweer reinigt wegdek in Goes
Goes - De brandweer van ’s-Heer Arendskerke heeft donderdagmorgen een wegdek gereinigd.
Gemaakt door: kees wesdorp
do 14 mei -   19:44  
auto in de sloot A58 Goes
A58 thv Goes - GOES - Langs de afrit van de A58 bij Goes is donderdagavond een auto te water geraakt. De automobilist kwam er zonder ernstig letsel vanaf. Het ongeluk vond rond 17.30 uur plaats toen de bestuurder van de auto vanuit de richting Bergen op Zoom de afslag nam richting Goes.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 mei -   17:42  
Politiebureau Kruiningen sluit
Kruiningen - In verband met de geplande nieuwbouw van het politiebureau in Kruiningen sluit het oude bureau. Bezoekers kunnen vanaf 25 mei terecht op de politiebureaus in Kapelle, Goes en Tholen.Vanaf 2 juni houdt politie Zeeland van maandag tot en met donderdag, van 14.00 uur tot 16.00 uur, spreekuur. in het gemeentehuis in Kruiningen. 11 juni is er geen spreekuur vanwege sluiting van het gemeentehuis.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 mei -   17:41  
Twee mannen aangehouden in Vlissingen
Vlissingen - Politie zeeland heeft donderdagochtend rond 04.50 uur twee mannen aangehouden in de Scheldestraat in Vlissingen.De twee mannen, 33 en 46 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen, worden verdacht van diefstal van blikjes frisdrank.
Gemaakt door: troetelbeer
do 14 mei -   04:21  
Auto’s uitgebrand in Goes
Goes - Twee geparkeerde auto’s zijn woensdagmorgen volledig uitgebrand.Rond 02:20 uur belde een bewoner van de flat aan het Boszicht in Goes naar de brandweer om de brand te melden.
Gemaakt door: troetelbeer
do 14 mei -   04:09  
Man zwaargewond bij grote brand, `s-Gravenpolder
`s-Gravenpolder - Bij een grote brand in 's-Gravenpolder is donderdag een man zwaargewond geraakt.De brand ontstond rond 01:00 uur in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Spoorstraat. Tijdens de brand hebben zich verschillende explosies voorgedaan.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 13 mei -   22:06  
Motorrijder gewond na ongeval in Axel
Axel - Een motorrijder is woensdag aan het begin van de avond gewond geraakt na een botsing met een personenauto.Rond 18:05 uur reed de motor over de Kerkdreef in Axel toen hij door nog onbekende oorzaak aan de verkeerde kant van de weg raakte en frontaal tegen de auto aanreed.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 13 mei -   21:53  
Brandweer uitgerukt voor automatisch brandalarm
Terneuzen - De brandweer van Terneuzen is woensdagavond uitgerukt voor een automatisch brandalarm. Rond 19:30 uur ging het alarm af in een bouwcentrum aan de Kennedylaan in Terneuzen.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 13 mei -   21:41  
Dode man aangetroffen in Vlissingen
Vlissingen - In Vlissingen is woensdagmiddag een dode man gevonden in de achtertuin van een woning aan de Rembrandtlaan.De bewoners van de woning zeggen niet te weten wie de dode man is. De politie vermoedt dat het gaat om iemand die niet uit de buurt afkomstig is.
Gemaakt door: troetelbeer
di 12 mei -   23:06  
Twee jongens aangehouden na coniferenbrand
Middelburg - De politie heeft dinsdagavond twee jongens aangehouden voor brandstichting van een coniferenhaag.Rond 22:20 uur werd de brand opgemerkt achter een woning aan de Noordweg in Middelburg door een voorbijganger.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 mei -   12:43  
Getuigen mishandeling gezocht in Oost Souburg
Oost Souburg - Politie Zeeland zoekt getuigen van een mishandeling die plaatsvond op het Draaibrugpad in Oost Souburg zaterdag 9 mei tussen 22.30 uur en 23.00 uur.Een groep van 8 personen (4 jonge mannen en 4 jonge vrouwen) fietste over de Spoorstraat toen een groep van 10 a 15 personen, allen mannen, ter hoogte van een nabijgelegen frietzaak, tegen hen begon te schelden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 mei -   12:42  
Twee mannen aangehouden in 's Heer Hendrikskinderen
's Heer Hendrikskinderen - Bij de politie Zeeland kwam maandag om 18.51 uur de melding binnen dat er twee mannen met een geweer waren gezien bij de Schipperswegeling in Goes. De politie heeft om 19.25 uur de twee mannen, 23 en 29 jaar oud en afkomstig uit Goes en de gemeente Borssele, aangehouden op de Theuniswegeling in 's Heer Hendrikskinderen. Zij waren in het bezit van een paintballgeweer. In hun auto is paintballmunitie en een gaspatroon aangetroffen welke in beslag zijn genomen.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 11 mei -   23:49  
Weer brand in coniferenhaag
Middelburg - In Middelburg heeft maandagavond weer een brand gewoed in een coniferenhaag.Rond 22:30 uur ontdekte de bewoners van een woning aan de Buitenhove in Middelburg dat hun coniferenhaag in de achtertuin in brand stond.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 mei -   21:31  
Brandweer blust brandend snoeihout
middelburg - De brandweer van de Stromenweg is maandagmorgen uitgerukt voor een brand in een hoop snoeihout op het sportterrein de Voorborch aan de Breeweg in Middelburg.Rond 11:15 uur zag een voorbijganger rook uit een stapel snoeihout komen en belde daarop de brandweer.
ma 11 mei -   19:12  
motorrijder gewond na val ,Ouwerkerk
Ouwerkerk - Zaterdag middag omstreeks 12:30 is een motorrijder ten val gekomen op de Zuidijk te Ouwerkerk.De motorrijder was met zo'n 52 collega's een tocht aan het maken door Zeeland. De motorrijder raakte een beetje achter op de rest en liet zich even lekker gaan.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 mei -   15:07  
Ongeluk op nieuwe weg A58
Nieuw en Sint Joosland - Op het nieuwe weggedeelte van de A58 bij Nieuw en Sint Joosland is vanmorgen rond 10.00 uur een eenzijdig ongeluk gebeurd.Een 27-jarige automobilist uit Rotterdam reed over die weg. Toen hij werd ingehaald door een andere automobilist vloog er iets onder die auto vandaan. De Rotterdammer week daar voor uit en raakte een rood-wit bebakeningsbord. Hierna kwam zijn auto tegen een aarden geluidswal tot stilstand. De auto was behoorlijk beschadigd en is afgesleept door een takelbedrijf. De bestuurder zelf heeft geen verwondingen opgelopen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 mei -   15:06  
24-jarige VLissinger aangehouden
Vlissingen - Een 24-jarige Vlissinger is vannacht omstreeks 02.40 uur aangehouden, omdat hij dronken achter het stuur van een geleende auto zat.De man reed over de Spuikomweg in Vlissingen. Hij reed daar ongeveer 80 kilometer per uur, dus agenten besloten hem te controleren. Zij gaven hem een stopteken.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 mei -   15:05  
Motor gestolen in Vlissingen
Vlissingen - Tussen zaterdag 9 mei 21.00 uur en zondag 10 mei 11.00 uur is vanuit de Glacisstraat in Vlissingen een motorfiets gestolen. Het betreft een zwarte Honda Sabre voorzien van het kenteken MP-31-FV. De motor had geen accu, dus het is niet waarschijnlijk dat de dieven ermee weggereden zijn.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 11 mei -   15:04  
Alcoholcontrole in Sluis
Sluis - Zondagavond is tussen 17.00 en 22.00 uur een alcoholcontrole gehouden op de Rondweg in Sluis.Bij deze alcoholcontrole zijn 278 blaastesten afgenomen. Er werd voor 6 bestuurders een proces-verbaal opgemaakt en deze betrokkenen kregen allemaal een rijverbod. De resultaten van de blaastesten liepen uiteen van anderhalf tot tweeënhalf keer teveel gedronken.
Gemaakt door: kees wesdorp
zo 10 mei -   21:52  
Brandweer-wedstrijden Zierikzee
Zierikzee - Brand op een visserschip Engelse kade Zierikzee,melding voor de groepen die deelnamen aan de 112 baan. Bij aankomst bleek door werkzaamheden aan een ankerblok aan boord van de ZZ 4 een brandje te zijn ontstaan door een snijbranderset. Door deze werkzaamheden is het ankerblok losgeraakt en door de houten dekplanken van het schip gezakt,waarna de werknemer met ankerblok in het ruim zijn gevallen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 10 mei -   20:39  
Aanrijding tussen motor en fiets in Middelburg
Middelburg - Zaterdag om 14.35 uur vond op de Torenweg in Middelburg een aanrijding plaats tussen een bestuurder van een motor en een fietsster.De 37-jarige motorrijder afkomstig uit Middelburg sloeg rechtsaf op de Torenweg en raakte daarbij een 73-jarige fietsster, eveneens uit Middelburg, die rechtdoor reed.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 10 mei -   20:35  
Verkeerscontrole in Vlissingen
Vlissingen - Zondagmiddag, 10 mei 2009, is in Vlissingen een verkeerscontrole gehouden.De controleplaats was het parkeerterrein aan de Kenau Hasselaarstraat, net achter de boulevards.Het doel was het controleren van geluidsniveaus van uitlaten van auto's en bromfietsen, getinte ramen van auto's, constructiesnelheden van brom- en snorfietsen en voertuigdocumenten.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 10 mei -   20:33  
Man aangehouden voor mishandeling met stok
Tholen - Politie Zeeland heeft afgelopen vrijdag rond 12.30 uur een man aangehouden.Een 56-jarige man is in zijn woning aangehouden omdat hij ervan verdacht wordt even daarvoor een 39-jarige man met een stok te hebben geslagen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 10 mei -   20:31  
Racefiets total loss, fietser gewond in Ritthem
Ritthem - Zondag om 09.54 uur raakte een fietser gewond bij een botsing met een personenauto op de Schreeweg in Ritthem.De 45-jarige fietser uit Middelburg kwam links door de bocht van de Schreeweg.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 10 mei -   00:40  
Opnieuw coniferenhaag in lichte laaie
Middelburg - Zaterdagavond is in Middelburg opnieuw een coniferenhaag in brand gestoken.Rond 22:35 uur werd de brand ontdekt in de Arnelaan door een voorbijganger.Direct werd de brandweer gebeld en die kwam met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 mei -   16:24  
Buschauffeur geslagen, Wissenkerke
Wissenkerke - Op de Nieuweweg in Wissenkerke werd een buschauffeur, een 57-jarige man uit de gemeente Reimerswaal zaterdag omstreeks 07.30 uur, naar aanleiding van een verkeerssituatie, enkele keren geslagen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 mei -   16:23  
Wisseltruc, Terneuzen
Terneuzen - Zaterdag omstreeks 12.30 uur werd in de Bachlaan een 62-jarige vrouw uit Terneuzen door middel van een wisseltruc beroofd van haar geld. Nadat de vrouw voor de man geld had gewisseld, bleek even later dat er meer dan honderd euro uit haar portemonnee verdwenen was.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 mei -   01:53  
weer een coniferenhaag in de brand .Middelburg
middelburg - Aan de Zuidsingel in Middelburg is een coniferenhaag in brand gestoken. De brandweer was snel ter plaatsen. Toen de brandweer was gearriveerd stond de coniferenhaag al grotendeels in brand . De coniferenhaag is met twee hogedrukspuiten geblust. De brand was ondekt door voorbijgangers. Hoeveel de schade bedraagt is nog niet bekend.
Gemaakt door: troetelbeer
vr 8 mei -   19:20  
Scooterrijder gewond na val, Zierikzee
Zierikzee - Een scooterrijder is vrijdagmiddag gewond geraakt na een val van een scooter.De bestuurder kwam rond 15:30 uur ten val bij de kruising Kadeweg met de Blokweg in Zierikzee.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 mei -   17:01  
Gewonde bij ongeluk in 's Heer- Arendskerke
s-HEER ARENDSKERKE - Bij een ongeluk op de Nieuwe Rijksweg in 's-Heer Arendskerke is vanmiddag een automobilist gewond geraakt. Brandweerlieden moesten de bestuurder uit de auto bevrijden, nadat die door nog onbekende oorzaak in de sloot was geraakt. De bestuurder is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het wrak moest worden weggetakeld.
Gemaakt door: kees wesdorp
do 7 mei -   22:41  
tractor in de sloot Rilland
Rilland - RILLAND - De hulpdiensten zijn donderdagmiddag uitgerukt na een melding van een ernstig ongeluk op de Bergkilweg in Rilland. Rond 13.50 uur kreeg de alarmcentrale de melding binnen dat een tractor op zijn kop in een sloot lag. Aanvankelijk kregen de hulpdiensten de melding dat de bestuurder van de tractor bekneld was komen te zitten. Later bleek dat alles erg meeviel: het ongeluk was al even geleden gebeurd en de berging was al in gang gezet, maar de melder en de alarmcentrale waren daarvan niet op de hoogte. .
Gemaakt door: troetelbeer
do 7 mei -   19:46  
Brandweer haalt met spoed patiënt uit woning
Middelburg - De brandweer heeft donderdagmiddag een patiënt met spoed uit een woning gehaald voor de ambulancedienst.Rond 13:20 uur moest een ambulance met spoed een patiënt vanaf het Bastion in Middelburg naar het ziekenhuis brengen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 mei -   15:50  
met luchtdrukwapen op politie geschoten . Vlissingen
Vlissingen - Woensdagavond rond 22.20 uur heeft politie Zeeland, in een woning op 'het eiland' in Vlissingen een 15-jarige jongen en een 21-jarige man (beiden uit Vlissingen) aangehouden. Rond 22.15 uur ging de politie een kijkje nemen op 'het eiland' na een melding dat er op die locatie, met een luchtdrukwapen geschoten zou worden.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 mei -   15:48  
Rijden onder invloed, Zonnemaire
Zonnemaire - In de nacht van woensdag op donderdag rond 03.25 uur is een 40-jarige automobiliste uit de gemeente Schouwen-Duiveland, aan de Zuidweg in Zonnemaire, gecontroleerd op het rijden onder invloed.De vrouw werd aan de kant gezet nadat ze, toen een politieauto haar tegemoet reed, haar groot licht niet dimde en, toen de politie keerde en achter haar ging rijden, met 40 km/h over een weg reed waar 80 km/h is toegestaan.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 mei -   15:46  
Straatmuzikanten bekeurd, Middelburg
Middelburg - Donderdagochtend zijn drie straatmuzikanten uit Antwerpen, aan de Lange Delft in Middelburg, bekeurd. Het drietal (een 30-jarige vrouw, een 30-jarige man en een 35-jarige man) stond muziek te maken zonder hiervoor een vergunning te hebben. Hierop staat een bekeuring van 90 euro. Omdat de muzikanten de boete niet konden betalen zijn hun instrumenten in beslag genomen.
Gemaakt door: kees wesdorp
do 7 mei -   15:00  
112schouwen-duiveland.nl fotografen actief voor 112zeeland
Bijna alle fotografen van 112schouwen-duiveland.nl hebben hun werk voor de site 112schouwen-duiveland.nl stop gezet en gaan per direct foto en pers materiaal maken voor 112Zeeland.nl.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 mei -   11:40  
Hulpdiensten waren tijdelijk telefonisch onbereikbaar
zeeland - In de nacht van woensdag op donderdag waren de politie en de alarmcentrale van de brandweer en ambulancedienst tijdelijk via de algemene telefoonnummers niet bereikbaar. Het alarmnummer 112 was wel te bereiken.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 mei -   11:38  
Aanhoudingen in Vlissingen
vlissingen - In de Sarazijnstraat in Vlissingen werden woensdag rond 00.30 uur twee Vlissingers van 27 en 32 jaar aangehouden. Dit gebeurde nadat bleek dat de 32-jarige in het bezit was van een vuurwapen. Verder onderzoek wees uit dat de 27-jarige man geen wapen bij zich droeg. Hij werd weer in vrijheid gesteld, de 27-jarige man is overgebracht naar Torentijd.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 mei -   11:37  
15-Jarige jongen gewond na gooien vuurwerk, Goes
goes - Een 15-jarige jongen uit de gemeente Noord-Beveland is dinsdagmiddag gewond geraakt nadat er vuurwerk naar hem was gegooid. Hij fietste rond 13.30 uur samen met een vriend door het fietstunneltje aan de Zwembadweg in Goes. Voor het tunneltje, aan de kant van Goes, stond een groepje jongens van 16-/17 jaar. Eén van deze jongens gooide vuurwerk naar hen.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 6 mei -   19:27  
Jongetje zwaargewond na val van zolder
Rilland - Een jongetje is woensdagavond zwaargewond geraakt nadat hij van de zolder was gevallen. Het jongetje was op een zolder van een woning aan de Tweedeweg in Rilland aan het spelen toen hij rond 17:10 uur naar beneden viel.
Gemaakt door: troetelbeer
wo 6 mei -   19:06  
Patiënt uit woning gehaald door brandweer
Middelburg - De brandweer heeft woensdagmiddag een patiënt voor de ambulancedienst uit een woning gehaald.Rond 14:30 uur werd de ladderwagen van de Stromenweg zonder spoed naar de Amnestylaan in Middelburg gestuurd.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 mei -   10:36  
Ambulance mag wel over A58
Goes - Verloskundigen uit Vlissingen waarschuwen aanstaande ouders op Walcheren voor de afsluiting van de A58, komend weekeinde. Ze adviseren mensen die een kind verwachten en die naar het ziekenhuis in Goes moeten om de alternatieve route een keer te rijden. De snelweg is van vrijdagavond tot maandagmorgen afgesloten van Heinkenszand tot Middelburg. Verkeer wordt omgeleid door Vlissingen-Oost.
Gemaakt door: troetelbeer
di 5 mei -   11:46  
Brandweer uitgerukt voor gaslek
Middelburg - De brandweer is dinsdagmorgen uitgerukt voor een gaslek in Middelburg.Rond 09:55 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er bij een woning in de Oosterscheldestraat een gaslek was.Door graafwerkzaamheden in de tuin was de gasleiding kapot getrokken.
Gemaakt door: troetelbeer
di 5 mei -   11:29  
Brand verwoest vouwwagen
Zoutelande - Een brand heeft maandagavond een vouwwagen in de as gelegd.Rond 20:40 uur brak de brand uit in de vouwwagen op een camping aan de Westkapelseweg in Zoutelande.
Gemaakt door: troetelbeer
di 5 mei -   11:28  
Bromfietsen gestolen op Walcheren
Middelburg - Maandag werden op Walcheren twee bromfietsen gestolen.Tussen 14.40 en 15.00 uur werd in de Walstraat in Vlissingen een lichtblauwe bromfiets van het merk MBK, type Stunt, gestolen.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 4 mei -   22:27  
Brandweer haalt onder grote belangstelling patiënt uit woning
Middelburg - De brandweer heeft maandagmiddag onder grote belangstelling een patiënt uit een woning gehaald.Rond 14:10 uur werd een ambulance met spoed naar de Segeerstraat in Middelburg gestuurd om een patiënt naar het ziekenhuis te brengen.
Gemaakt door: troetelbeer
ma 4 mei -   20:29  
Brandweer uitgerukt voor schoorsteenbrand, Zoutelande
Zoutelande - Het blusvoertuig van Zoutelande en de ladderwagen van Middelburg zijn zondagavond gealarmeerd voor een schoorsteenbrand.Ron 19:05 uur zag een voorbijganger vonken uit de schoorsteen komen van een woning aan D Koddelaan in Zoutelande.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 3 mei -   18:32  
Man aangehouden voor stelen van portemonnee
Middelburg - Vanmorgen is in zijn woning in Middelburg een 35-jarige man aangehouden.De man wordt ervan verdacht op zaterdagmiddag in een bloemenkiosk in zijn woonplaats een portemonnee van een 76-jarige vrouw uit die plaats te hebben weggenomen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 3 mei -   18:31  
Mannen aangehouden voor plegen van vernielingen
Middelburg - Afgelopen nacht rond 05.00 uur zijn op een terrein aan de Veerseweg in Middelburg drie mannen aangehouden.Om 04.44 uur kwam bij de meldkamer van politie Zeeland een melding binnen dat een aantal jongeren vernielingen aan het aanrichten waren op en rond de zandopslag aan de Veerseweg in Middelburg.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 3 mei -   18:30  
15-jarige jongen mishandeld in Vlissingen
Vlissingen - Op het parkeerterrein van het Baskenburgpad in Vlissingen is zaterdagmiddag rond 15.20 uur een 15-jarige Vlissingse jongen mishandeld.De jongen fietste over het fietspad en werd vervolgens door drie jongens tot stoppen gedwongen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 3 mei -   18:27  
Alcoholcontroles in Zeeland
Middelburg - In de avond/nacht van vrijdag op zaterdag heeft de verkeersdienst van politie Zeeland gecontroleerd op alcoholgebruik aan de Zeeuwsvlaamse kust.Hier zijn 6 bekeuringen uitgedeeld.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 3 mei -   16:51  
Brandweer haalt met spoed patiënt uit woning
Vlissingen - De brandweer van Vlissingen is zaterdagmorgen met spoed uitgerukt om een patiënt uit een woning te halen.Rond 10:50 uur werden twee ambulances met spoed naar de Singel in Vlissingen gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 3 mei -   16:50  
Insluiper in bejaardenhuis
Sas van Gent - Politie Zeeland stelt een onderzoek in naar een insluiper die is binnengekomen in een bejaardenhuis in Sas van Gent.Gistermiddag kwam de melding binnen bij de Zeeuwse politie. Men had een man zien lopen die niet thuishoorde in het bejaardenhuis.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 3 mei -   00:10  
Brandweer blust containerbrand in Terneuzen
Terneuzen - De brandweer van Terneuzen is zaterdagavond uitgerukt voor een containerbrand.Rond 20:15 uur werd de containerbrand ontdekt aan de octrooiweg in Terneuzen.
Gemaakt door: troetelbeer
zo 3 mei -   00:06  
Brandweer uitgerukt voor automatisch brandalarm
Terneuzen - De brandweer van Terneuzen is zaterdagavond uitgerukt voor een automatisch brandalarm. Rond 18:55 uur ging het alarm af in Bioscoop Terneuzen in de Nieuwstraat.
Gemaakt door: troetelbeer
za 2 mei -   23:51  
Twee aanhoudingen na invallen
Vlissingen - De politie heeft zaterdagavond een inval gedaan bij een uitzendbureau en in een woning.De inval werd gedaan in een uitzendbureau aan de Scheldestraat in Vlissingen.
Gemaakt door: troetelbeer
za 2 mei -   16:34  
Auto te water in Middelburg
Middelburg - De brandweer is zaterdagmiddag gealarmeerd voor een auto te water.Rond 15:20 uur werden de duikers van de post Stromenweg en het blusvoertuig van de post President Rooseveltlaan naar de Leliendaalseweg tussen Middelburg en Sint Laurens gestuurd.
Gemaakt door: troetelbeer
za 2 mei -   14:10  
Nationale Reddingbootdag bij KNRM
Hansweert - Zaterdag was de nationale Reddingbootdag. Op de Zeeuwse reddingstations Cadzand, Breskens, Hansweert, Westkapelle, Veere en Noordland/Neeltje Jans konden belangstellenden een tochtje op een reddingboot maken.
Gemaakt door: troetelbeer
za 2 mei -   13:52  
Aangehouden na gebruik pepperspray
Middelburg - Een 36-jarige Goesenaar parkeerde zijn auto vannacht rond 02.45 uur op het Plein 1940 in Middelburg.Daar stond een agent die de man wilde controleren. De agent vroeg aan de man of hij zijn rijbewijs kon laten zien.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 mei -   23:41  
Aanrijding bij Zierikzee
Zierikzee - Op de kruising Nieuwe Koolweg / Laan van Sint Hilaire bij Zierikzee vond donderdag om 14.30 uur een aanrijding plaats.Een 24-jarige motorrijder kwam uit de richting van de rotonde en trok op toen het verkeerslicht op groen sprong. Hij had geen erg in een van links komende fietser, die de rijbaan overstak.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 mei -   10:54  
Aanrijding in Middelburg
Middelburg - Op het fietspad van de Walcherseweg in Middelburg vond donderdag om 16.00 uur een aanrijding plaats.Een 70 jarige man uit de gemeente Veere fietste samen met een 62-jarige Vlissingse vrouw over het fietspad in de richting van Middelburg. Een 16-jarige bromfietser uit de gemeente Veere, met achterop een even oude jongen uit dezelfde gemeente, kwam hen achterop.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 mei -   10:52  
Diefstal uit wietkwekerij, Middelburg
Middelburg - Donderdagochtend meldde een buurtbewoner dat er waarschijnlijk was ingebroken in een loods aan het Veersepad in Middelburg. Toen de politie er een kijkje ging nemen, bleek dat de toegangsdeur was opengebroken en dat zich in de loods een werking zijn hennepkwekerij bevond.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 mei -   00:54  
Redden van mens en dier , nisse
Nisse - Redden van mens en dier, een bekende kreet in het brandweerwereldje. Veelvuldig wordt geoefend in het redden van mensen, maar deze week waren bij brandweer Kapelle paarden aan de beurt! Regelmatig wordt de brandweer opgeroepen voor het bevrijden van deze viervoeters, paard vast in een sloot of ingeval van evacuatie bij brand.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 1 mei -   00:50  
Brandje Aardebolleweg te Wolphaartsdijk
wolphaartsdijk - WOLPHAARTSDIJK - I Om 14.54 werd de 47-46 verzocht tegaan naar de Aardebolleweg in wolphaartsdijk, waar een brand zou zijn.terplaatse gekomen bleek een cabine van een vrachtwagen in brand te hebben gestaan.