Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 sep -   12:35  
Bekeuringen uitgedeeld aan trouwstoet
Vlissingen - Vlissingen - Naar aanleiding van diverse overlastmeldingen zijn zaterdagmiddag verkeersboetes uitgedeeld aan deelnemers aan een trouwstoet. De trouwstoet reed aan het einde van de middag luid toeterend door Vlissingen. Vanwege de overlastmeldingen is besloten om de stoet te volgen. Een aantal voertuigen is staande gehouden waarna de bestuurders een bekeuring in ontvangst mochten nemen. De groep was onderweg naar Rotterdam. Om er zeker van te zijn dat niet opnieuw overlast zou ontstaan is de stoet door enkele politievoertuigen gevolgd richting de A58. Daar viel de groep uit elkaar en volgde iedereen zijns weegs.
Gemaakt door: 112zeeland
za 29 sep -   21:10  
Dealerhoeveelheid drugs gevonden in auto
Middelburg - Middelburg - Vrijdagavond zijn een 38–jarige Rotterdammer en een 31–jarige vrouw uit Goirle op het Podium aangehouden. Zij worden verdacht van overtreding van de Opiumwet. Omstreeks 23.25 uur reageren surveillerende agenten op een hen tegemoetkomende auto die het Podium oprijdt. Uit een snelle bevraging op het kenteken in de politiesystemen komt naar voren dat de Apk-keuring al enkele maanden is verlopen. De bestuurder krijgt om die reden een stopteken voor een algemene controle. Tijdens de controle worden tussen de voorstoelen en de achterbank een doosjes met enkele gevulde gripzakjes en een klein model digitale weegschaal gevonden. Daar blijft het niet bij. In totaal komen er 7,8 gram amfetamine, 0,5 liter GHB, 11 gram cocaïne, 150 verpakkingszakjes en een flink geldbedrag tevoorschijn. Zowel de bestuurder als de bijrijdster worden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiecellencomplex. De vrouw blijkt nog 11 gram cocaïne in haar handtas te hebben. Alle drugs, de weegschaal en het geld is in beslag genomen. Beide verdachten zitten nog vast.
Gemaakt door: yvaine
ma 24 sep -   18:53  
Ongeval op het spoor (foto)
s'heer hendrikskinderen - Even rond 18.10 uur is er op de spoor tussen goes en Middelburg een ongeval plaatse gevonden. De hulpdiensten zijn bezig met onderzoek. De trein staat 100 meter van de spoorweg overgang stil bij s'heer Hendrikskinderen. Wat er pressies is gebeurd is nog niet bekent. Tot zo ver nu bekent zou het gaan om een fietser op het spoor.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 19 sep -   10:54  
Bestuurder na onwelwording overleden
Sluiskil - Sluiskil - Dinsdagavond is op de Rondweg (N252) een auto van de weggeraakt. De bestuurder is in het ziekenhuis overleden. De hulpdiensten kregen rond 21.30 uur een melding dat een auto van de weg was geraakt en in een sloot was beland. Politie, ambulancedienst en brandweer gingen snel ter plaatse. De 54-jarige bestuurder uit Sluiskil werd door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, waar hij dinsdagavond overleed. De politie heeft een onderzoek ingesteld. De man blijkt door een medische oorzaak te zijn overleden. Het onderzoek is afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 sep -   15:44  
Hardnekkige winkeldief gegrepen door agent in vrije tijd
Terneuzen - Terneuzen - Vrijdagmiddag werd in een winkel aan de Lorentzlaan een man voor enkele winkeldiefstallen aangehouden. Een agent, die op dat moment vrij was, zag rond 16.15 uur in een winkel een man lopen, die hij herkende van meerdere winkeldiefstallen afgelopen week bij een winkel aan de Bellamystraat. Hij belde de officier van justitie, die toestemming gaf om hem aan te houden. Nadat de man de kassa's was gepasseerd, werd hij door de agent aangehouden. Bij de aanhouding bleek dat hij zojuist nog eens enkele blikken had gestolen. De 36-jarige man uit Terneuzen werd voor verder onderzoek naar een politiebureau gebracht, waar hij vrijdagavond een verklaring aflegde. De officier van justitie besloot dat de man voorlopig vast blijft zitten. Hij werd naar een politiecellencomplex gebracht. Begin volgende week wordt hij voorgeleid voor de rechter-commissaris.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 sep -   11:42  
Twee autobranden vermoedelijk aangestoken
Vlissingen - Vlissingen - Zaterdagmorgen vroeg is aan de Van Speijkstraat en aan de Schuitvaartgracht bij twee geparkeerde auto's brand ontdekt. Rond 1.20 uur kregen de hulpdiensten een melding van een autobrand aan de Van Speijkstraat. Deze brand was snel geblust. Er ontstond schade aan de rechter voorzijde. Rond 3.00 uur werd in een auto aan de Schuitvaartgracht brand ontdekt. De brandweer bluste deze. Dit voertuig werd door een bergingsbedrijf weggetakeld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 sep -   16:23  
Pistool in woning in beslag genomen
Vlissingen - Vlissingen - Vrijdagmorgen is in een woning aan de Jacob van Ruijsdaellaan de bewoner aangehouden. De politie stelde in de woning een onderzoek in vanwege het vermoeden dat de man een vuurwapen had. Inderdaad werd een pistool met patronen gevonden. Ook werd nog een taser gevonden. De spullen werden in beslag genomen. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Hij is vrijdagmiddag verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 sep -   15:58  
Agent breekt hand bij aanhouding man
Goes - Goes - Donderdagmiddag heeft een agent in een woning aan de 's-Heer Hendrikskinderenstraat zijn hand gebroken bij de aanhouding van een man. De politie kreeg rond 16.30 uur een melding van geluidsoverlast in een woning. De agenten hoorden inderdaad duidelijk vanuit een geopend raam harde muziek komen. De overlast werd door enkele mannen veroorzaakt. Een van hen wilde niet naar beneden komen en wilde zich niet legitimeren. De bewoner werd hierop aangehouden. Hij verzette zich tegen de aanhouding. Een van de agenten raakte hierbij gewond. Bij onderzoek bleek dat hij zijn hand had gebroken. De man werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij is vrijdagmorgen verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Rond 12.15 uur mocht hij het cellencomplex verlaten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 sep -   15:33  
bestuurders gecontroleerd op alcoholgebruik
Vlissingen - Vlissingen - Vrijdagmorgen zijn in het havengebied van Vlissingen-Oost ruim honderd professionele bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd. De controle was vooral gericht op het gebruik van alcohol door professionele bestuurders, omdat het bekend is dat zij 's morgens vroeg nog dronken achter het stuur zitten. Vaak komt dit door restalcohol van de avond ervoor. Tussen 6.00 en 10.30 uur controleerden agenten met opsporingsambtenaren van de douane de bestuurders van 70 vrachtwagens, bijna dertig bedrijfsbusjes, zeven personenauto's, een bestuurder van een heftruck en een bromfiets. Bij twee bestuurders werd nog restalcohol geconstateerd. Eén bestuurder zat boven de wettelijk toegestane limiet en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. De ander bleek net onder de limiet te zitten en kreeg een waarschuwing. De douane onderwierp verder een aantal voertuigen aan een controle vanwege het vervoer van douanegoederen. Er werden geen bijzonderheden ontdekt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 sep -   18:00  
Binnenvaarder maakt water in haven Breskens
Breskens - Breskens - De brandweer en de reddingboot van Breskens zijn donderdagochtend uitgerukt voor een binnenvaartschip in de haven. Het schip maakte water in de voorpiek. Donderdagochtend melden omstanders bij de schipper van de reddingboot dat een schip water maakt in de haven. Als de schipper polshoogte gaat nemen, geven de bemanningsleden van binnenvaartschip Marije G aan dat hun pompcapaciteit onvoldoende is en ze dringend hulp nodig hebben. De reddingbootschipper laat direct de brandweer en de reddingbootbemanning alarmeren om zo snel mogelijk meer pompcapaciteit ter plaatse te krijgen. De brandweer en reddingboot Zeemanshoop zijn snel ter plaatse. Beide eenheden zetten pompen over om de voorpiek leger te krijgen. Na een tijd pompen is de voorpiek al een stuk leger en komt het lek tevoorschijn. Een spoedige reparatie zal nodig zijn om herhaling te voorkomen. Wanneer later bergingsmaatschappij Multraship ter plaatse is, nemen zij over van de hulpdiensten. De situatie is op dat moment onder controle. Brandweer en reddingbootbemanning nemen de pompen terug en gaan retour naar kazerne en reddingstation.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 sep -   09:17  
Valse 50 euro biljetten in omloop
Domburg - Domburg - Een gedupeerde winkelier meldde maandagavond 3 september 2018 dat er betaald was met valse 50 euro biljetten. Bent u gedupeerd meldt u zich dan bij de politie. Een winkelier aan de Singel ontdekte zes valse biljetten tussen de dagopbrengst. De politie stelt een onderzoek in. Het is niet bekend waar het geld vandaan komt en hoeveel ondernemers gedupeerd zijn. Maandag is het markt in Domburg en mogelijk heeft men getracht om daar ook met vals geld te betalen. De politie komt graag in contact met gedupeerden via 0900-8844 onder vermelding van dossiernummer 2018208612.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 sep -   08:38  
geweld bij arrestatie na verduisteren van een kat
Middelburg - Middelburg - De politie moest maandagavond 3 september 2018 rond 19.00 uur op de Buitenhove hard ingrijpen tijdens de arrestatie voor het verduisteren van een kat. De 57-jarige verdachte uit Middelburg had de kat van de buren in zijn huis en wilde deze om onduidelijke redenen niet teruggeven. De politie trachtte te bemiddelen en de verdachte ging in eerste instantie het gesprek met de politie aan, maar hij wilde uiteindelijk niet meewerken. De agenten keerden met een machtiging terug. Op dreiging van het forceren van de deur opende de verdachte de voordeur en gaf een agent een kopstoot. De agent kon de slag nog net ontwijken. De verdachte verzette zich bij zijn arrestatie waardoor de politie geweld moest gebruiken. De verdachte werd geboeid en voor verhoor ingesloten. De kat ging terug naar de eigenaar en de agent deed aangifte van poging zware mishandeling. Geweld tegen de politie wordt niet getolereerd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 3 sep -   09:31  
grootscheepse controle bij sportvisserij
zeeland - Zeeland - Zondag heeft er een grootscheepse integrale controle plaatsgevonden gericht op de sportvisserij. In totaal zijn 93 vaartuigen gecontroleerd bij Breskens, de Westerschelde en bij Neeltje Jans. Er zijn diverse bekeuringen uitgeschreven en een aantal personen staat een vervolgonderzoek te wachten.Doel van deze grote controle is om beter zicht te krijgen op misstanden in de sportvisserijsector. Sportvissers zijn gecontroleerd op naleving van de Visserijwet, toezicht op het vangen van - en de aanvoer van zeebaars, ondermaatse vis en verboden vistuigen, op het voorhanden hebben van rode diesel, naleving van milieuvoorschriften, ondermijning, openstaande belastingschulden, uitkeringsfraude, identiteitsfraude, mensensmokkel en andere grensoverschrijdende criminaliteit. De controles zijn uitgevoerd op de Westerschelde, de wateren bij Breskens, de Roompotsluizen en Neetje Jans. Hieraan hebben Douane, Politie, Landelijke Eenheid, Koninklijke marechaussee, Zeehavenpolitie, Belastingdienst, UWV, NVWA en Sportvisserij Zuidwest Nederland deelgenomen.
Gemaakt door: Krukeltje
zo 2 sep -   21:10  
Westerscheldetunnel en Sluiskiltunnel korte tijd dicht door rookontwikkeling in technische ruimte
Borssele - Vanavond rond 18.10 was er een alarm binnenbrand aan de Tevixhoek in Borssele. Op dit adres bevindt zich het tolplein en bedienningsgebouw van de Westerscheldetunnel en Sluiskiltunnel. Diverse brandweervoertuigen gingen met spoed ter plaatse.