Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
za 21 jul -   12:43  
Gestolen smartphone terug door app
Bruinisse - Bruinisse - Vrijdagavond heeft de politie op de Parallelweg een vrouw aangehouden met een gestolen smartphone. De politie ontving een melding dat op de Korte Ring van een vrouw (18) uit Zierikzee rond 22.40 uur haar smartphone was gestolen. Ze deed aangifte en meldde dat ze met behulp van een andere telefoon met de app 'Zoek mijn iPhone' had ontdekt dat haar telefoon nog in Bruinisse was. Via de handhavers van de gemeente Schouwen-Duiveland werd de politie gewaarschuwd. Agenten namen de telefoon met de app mee en volgden de smartphone van het slachtoffer. Op de Parallelweg troffen ze een vrouw aan, die de telefoon bij zich had. De vrouw (38) uit Kaatsheuvel werd aangehouden en voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze is zaterdagmorgen verhoord en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Als je je iPhone, iPad, iPod touch of Mac verliest, kun je met de app 'Zoek mijn iPhone' een ander iOS-apparaat gebruiken om het op te sporen en je gegevens te beveiligen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 21 jul -   10:12  
auto in de gang
IJzendijke - IJzendijke - Vrijdagavond is op de Oranjedijk een auto van de weg geraakt en een woning binnengereden. De bestuurder was dronken. Het ongeluk gebeurde rond 22.45 uur. De auto stond in de voortuin. De gevel van het huis was zwaar beschadigd. Ook werd de brievenbus en een waterput omver gereden. De bewoonster stond tijdens het ongeluk juist in de gang, toen er plotseling een auto in de gang stond. Ze raakte niet gewond, maar schrok enorm. Ook de bestuurder bleef ongedeerd. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder (36), een inwoner uit de gemeente Sluis, teveel alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd een uitgebreide ademanalyse gehouden. Het resultaat was 690 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 20 jul -   10:36  
Passagier na eenzijdig ongeval aangehouden
Colijnsplaat - Colijnsplaat - Donderdagmorgen ontstond op de 1e Deltaweg een ongeluk met een auto. De passagier werd aangehouden voor vernielingen in de auto en het veroorzaken van gevaar op de weg. Het ongeluk gebeurde rond 11.15 uur. De auto reed van de dijk af en kwam in een sloot tot stilstand. De bestuurster raakte bij het ongeval gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De inzittende werd aangehouden en voor verder onderzoek en verhoor naar het politiebureau gebracht. Beide betrokkenen zijn afkomstig uit Kortgene. Het incident vond plaats in de relationele sfeer. Bij een speekseltest bleek dat de man amfetamine had gebruikt. Hierop werd een arts gewaarschuwd. De man weigerde daarna om mee te werken aan een bloedproef. Hij is donderdagmiddag verhoord en mocht rond 18.15 uur het cellencomplex verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 19 jul -   15:30  
Verdachte van woninginbraak aangehouden
Domburg - Koudekerke/Vlissingen - Woensdagochtend is een 27-jarige man uit Vlissingen aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Tramstraat in Koudekerke. De inbraak vond plaats op 11 maart jl. tussen 15.00 uur en 19.30 uur. De bewoners waren niet thuis. Toen zij tegen 19.30 uur weer bij de woning kwamen troffen ze een grote ravage aan. De woning was doorzocht en er waren verschillende goederen weggenomen. De inbreker of inbrekers hadden het onder meer voorzien op dure merktassen, sieraden en geld. De recherche stelde een onderzoek in. Door medewerkers van het team Forensische Opsporing (technische recherche) werden sporen afgenomen en de tactische recherche nam onder andere getuigenverklaringen op. Na verloop van tijd kwam er een verdachte bij deze woninginbraak in beeld. Dat betrof een 27-jarige Vlissinger. Hij is woensdagochtend vroeg aangehouden in een woning aan de Leeghwaterstraat in Vlissingen. Bij een doorzoeking in de woning zijn verschillende goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De man is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 18 jul -   12:12  
Dode man aangetroffen in flat Middelburg
Middelburg - Middelburg - De politie is een onderzoek gestart naar het overlijden van een 36-jarige man uit de gemeente Goes. Hij werd in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 03.15 uur zwaargewond aangetroffen door agenten. De man lag op de galerij van een flat aan de Driewegenhof in Middelburg. Op het moment dat de man door de agenten werd aangetroffen kwamen ook ambulancemedewerkers ter plekke. Zij zijn gestart met eerste hulp. Dat mocht niet meer baten, de man is ter plaatse overleden. Meteen is een ‘plaats delict’ afgezet op de galerij op de bovenste etage van de flat. Aan de overige bewoners van de galerij is te kennen gegeven dat zij tijdelijk hun woning niet mochten verlaten vanwege het politieonderzoek. In de woning waar de man eerder op de avond verbleef waren nog twee andere mannen aanwezig. Zij worden door de politie als getuige gehoord. De oorzaak van de dood van de man is nog niet duidelijk, de politie onderzoekt meerdere scenario’s. Het onderzoek naar de overleden man die vannacht werd aangetroffen op de galerij van een flat aan de Driewegenhof in Middelburg is afgerond. Uit sporen blijkt dat er geen sprake is van een misdrijf en ook niet van een ongeval. De politie bericht verder niet meer over deze zaak.
Gemaakt door: yvaine
di 17 jul -   15:36  
Middel brand op weiland lewedorp
Lewedorp - Door de droge is er op een wieland aan de lewedijk in lewedorp brand ontstaan. Het geen wat brand is gemijd gras. De brandweer doet zijn best om het zo snel mogelijk te doven.er is inmiddels middel brand gegeven om dat het door de wind moeilijk uit te krijgen is.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jul -   09:44  
Politie zoekt eigenaar van lood
Renesse - Renesse - Op de Vroonweg in Renesse werd in de nacht van maandag op dinsdag, rond 01.45 uur, door surveillerende agenten een bestelauto aan de kant gezet voor een controle. Bij aanspreken van de bestuurder zagen de agenten dat hij zich nogal zenuwachtig gedroeg. De man vertelde dat hij uit Dordrecht kwam en dat hij op weg was naar een camping. Toen de agenten door een raampje van de auto naar binnen keken zagen zij wat zaken achterin liggen die ze niet helemaal thuis konden brengen. De man gaf toestemming om achterin zijn auto te kijken. Daar troffen de agenten verschillende rollen lood aan. In totaal bleek het later zo’n 50 kilo te zijn. Ook zagen de agenten een kabelschaar achterin de auto liggen. De 54-jarige man vertelde drie verschillende verhalen over de herkomst van het lood, dat kwam dus niet heel geloofwaardig over. De agenten hebben, na overleg met de hulpofficier van justitie, het lood en de kabelschaar in beslag genomen. De man kreeg een bekeuring voor het vervoer van inbrekerswerktuig. Er wordt door de politie onderzoek gedaan waar het lood vandaan komt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 17 jul -   08:41  
Aangehouden op verdenking van drugshandel
Oost-Souburg - Oost-Souburg - Surveillerende agenten zagen maandagavond rond 20.20 uur een snorfiets rijden over de Burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg. Omdat deze, volgens de inschatting van de agenten, harder reed dan de toegestane 25 km/u besloten ze de snorfiets aan de kant te zetten en te controleren. De identiteit van de twee opzittenden van de snorfiets werd gecontroleerd en uit onderzoek bleek dat deze twee jongemannen (18 en 20 jaar oud en afkomstig uit Middelburg) vaker met de politie in aanraking waren geweest, onder meer voor overtreding van de Opiumwet. Een controle aan de kleding volgde en ook deden de agenten een onderzoek in de buddyseat van de snorfiets. Daar troffen zij een weegschaaltje aan en ruim 14 gram cocaine. De twee verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar worden ze dinsdag verder gehoord. De snorfiets wordt technisch onderzocht op het bureau. Met de rollentestbank zal worden gecontroleerd of de constructiesnelheid hoger is dan toegestaan.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   12:28  
Inbraak in bedrijf Nieuwvliet
Nieuwvliet - Nieuwvliet - Zondagochtend rond 09.00 uur ontdekte de eigenaar van een fiets- en bromfietsverhuurbedrijf aan de Zeedijk in Nieuwvliet dat er in zijn bedrijf was ingebroken. Bij aankomst zag hij dat er een deur was opengebroken door de inbrekers. Uit het bedrijf werd frisdrank, bier, een geluidsinstallatie en een onbekend geldbedrag meegenomen. Ook werd er schade aangericht aan apparatuur die in het bedrijf aanwezig was. Een schadebedrag is nog niet bekend. Vermoedelijk hebben de daders hun buit vervoerd in OLA-vuilnisbakken, want ook die zijn verdwenen. De eigenaar van het bedrijf heeft aangifte gedaan bij de politie. Die stelt een onderzoek in.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   12:18  
Dronken jongen rijbewijs kwijt en aangehouden
Goes - Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht rond 01.15 uur een bromfietser rijden over de Van Hertumweg. De jongeman op de brommer lag plat over zijn stuur en reed met ongeveer 70 kilometer per uur over de weg. De jongeman, 17 jaar en afkomstig uit Oudelande, is staande gehouden door de agenten en moest op het bureau een blaastest ondergaan. Hij blies 480 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd door de agenten. Na contact met zijn ouders mocht de jongen, met hun toestemming, het politiebureau weer verlaten. Verstoring van de openbare orde Helaas voor hem, zo bleek later, vond hij het een goed idee om nog even de stad in te gaan. Daar was hij even en was meteen op een negatieve manier aanwezig. De jongen liep constant te schelden en te vloeken en een hoop mensen gaven aan dat zij zich stoorden aan het provocerende gedrag van de jongen. De mensen deden hun beklag bij agenten die in de stad liepen. Aangehouden Zij hebben de jongeman vriendelijk doch dringend verzocht om het centrum te verlaten en naar huis te gaan. Meerdere malen maakte de jongeman aanstalten om dat te gaan doen, maar telkens kwam hij toch weer terug. Na een tweetal waarschuwingen belde de jongen 112, terwijl er niets aan de hand was. Omdat het risico dermate groot was dat de openbare orde door de jongen verstoord zou worden is hij aangehouden door de agenten. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex en wordt daar zondag gehoord.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   09:26  
zoveelste keer gereden zonder rijbewijs
Middelburg - Middelburg - Bij een controle in het kader van de Wegenverkeerswet is zaterdagmiddag rond 17.10 uur, op het Groene Woud in Middelburg, een bestelbusje in beslag genomen door de politie. De bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en was hiervoor al meerdere malen met de politie in aanraking geweest. De man, een 20-jarige Oosterhouter, verklaarde bij aanspreken door een agent meteen dat hij wist dat hij eigenlijk niet mocht rijden. Zijn rijbewijs was sinds juni van dit jaar volledig ongeldig verklaard. De man is aangehouden en er is contact geweest met de Officier van Justitie. Die gelastte de agenten om het busje in beslag te nemen. Mogelijk wordt het verbeurd verklaard. De verdachte is overgebracht naar een politiecellencomplex waar hij is gehoord. Rond 22.30 uur is hij, met een dagvaarding op zaak, weer de straat op gestuurd. Hij mag zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 15 jul -   02:43  
Auto volledig uitgebrand in Middelburg
Middelburg - Middelburg - Om 2.39 werd er melding ge maakt van een brand. Direct is de brandweer naar de safierplaats in Middelburg ge gaan. Daar aan ge komen staat er een auto volledig in brand. De brand was snel ge dooft. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend maar daar word onderzoek naar gedaan. Een naast geparkeerde auto liep ook schade op.
Gemaakt door: Krukeltje
ma 9 jul -   19:12  
Flinke aanrijding 2 auto's Europaweg Noord Ritthem / Finlandweg te Ritthem
Ritthem - Vanavond rond 18.35 vond er een aanrijding plaats tussen 2 auto's op splitsing Europaweg Noord / Finlandweg te Ritthem. Twee ambulances gingen met spoed ter plaatse
Gemaakt door: yvaine
do 5 jul -   15:02  
Grote brand bij kloosterboer ritthem
Ritthem - Bij het bedrijf kloosterboer aan de denemarkenweg in ritthem. Is er een flinke brand uit gebroken. De brand is ontstaan in een meterkast van het boven genoemde bedrijf. Rook ontwikkeling is groot. Ook zijn er hier en daar vlinke vlammen te zien.blijf uit de buurt van de rook. Deze is zeer giftig.
Gemaakt door: Krukeltje
wo 4 jul -   20:16  
Wielrenner onwel geworden Boerendijk Heinkenszand met traumaheli
Heinkenszand - Vanavond rond 18.45 is een wielrenner onwel geworden onder het viaduct aan de Boerendijk in Heinkenszand. Drie ambulancevoertuigen, een traumaheli en een politieauto gingen met spoed ter plaatse.