Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
zo 30 jul -   20:38  
man dreigt woning op te blazen
Stavenisse - Zondagavond is een 26-jarige man aangehouden nadat hij eerder gedreigd heeft om zichzelf en zijn woning aan de Wilhelminastraat op te blazen. Om zijn doel te bereiken heeft hij de gaskraan opengezet. Omstreeks 18.35 uur wordt bij de politie gemeld dat de bewoner zichzelf en zijn woning wil opblazen. Ook dreigt hij om met zijn luchtbuks naar mensen te schieten die te dicht bij de woning komen. Direct na de melding gaan er drie ambulances en diverse eenheden van de brandweer en politie naar de Wilhelminastraat. Ook een onderhandelaar en een traumaheli worden opgeroepen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 jul -   17:35  
Bewoner verdacht van brandstichting woning
Vlissingen - Vrijdagmiddag ontstond een uitslaande brand in een woning aan de Nieuwe Bonedijkelaan. De politie heeft de bewoner aangehouden, omdat hij verdacht wordt van brandstichting. Rond 14.10 uur werd melding gemaakt van een woningbrand. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, woedde er een uitslaande brand op de tweede etage. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een autoladder in. Ook was er voor de zekerheid een ambulance ter plaatse. Rond 14.30 uur gaf de brandweer het sein brand meester. De woning is eigendom van de woningbouwvereniging en liep forse schade op. Er waren geen personen of dieren aanwezig. De buren konden tijdig uit hun woning. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Vermoedelijk is deze opzettelijk aangestoken. Agenten hoorden diverse mensen over de brand. Rond 15.45 uur is de bewoner gearresteerd. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 jul -   15:50  
Twee mannen aangehouden in onderzoek naar gestolen spullen
Vlissingen - Vrijdagavond zijn in een woning aan de Sterkenburg twee jongemannen aangehouden tijdens een onderzoek naar gestolen spullen. De politie kreeg een melding dat een jongeman (19), woonachtig in Vlissingen in de woning aan de Sterkenburg vermoedelijk gestolen spullen bewaarde. Diverse agenten beveiligde de woning, zodat de Vlissinger niet kon ontsnappen. Hierbij was ook een politiehond met diens geleider aanwezig. Terwijl de agenten de aanhouding voorbereidden, wilde een jongeman (17), woonachtig in Yerseke uit de woning vertrekken. Hij had een tas bij zich, met mogelijk gestolen spullen. Hij weigerde om de agenten in de tas te laten kijken. Toen hij niet mee wilde werken, besloten de agenten om de tas in beslag te nemen, om te voorkomen dat anders misschien bewijs zou worden vernietigd. Hij verzette zich hierbij, waarop hij werd aangehouden. Vervolgens zijn de agenten naar de eerste etage van de woning gegaan, op zoek naar de andere man. Hij had zich in een kledingkast verstopt. Ook hij werd aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek en verhoor naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht en daar ingesloten. De politie heeft diverse spullen, zoals een bromfiets, enkele kentekenplaten en pasjes in beslag genomen, waarvan onderzocht zal worden of deze zijn gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 28 jul -   10:01  
Dode bij eenzijdig ongeval op A58
Rilland - Donderdagavond is op de A58 bij een eenzijdig ongeval met een bestelbusje een man om het leven gekomen. Het incident gebeurde rond 19.30 uur. Het busje reed richting Bergen op Zoom en reed bij de gecombineerde in- en uitvoegstrook na de parkeerplaats Het Rak door nog onbekende oorzaak via de vluchtstrook de berm in. Vervolgens reed de auto tegen een groot verkeersbord, waarna deze enkele keren over de kop sloeg. De hulpdiensten werden gealarmeerd en gingen met spoed naar de plaats van het ongeval. Ook de traumahelikopter kwam ter plaatse. De bestuurder, een 37-jarige man uit Oud-Gastel, overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
do 27 jul -   13:11  
Wielrenner zwaar gewond naar ziekenhuis
Rilland - Woensdagavond is een 48-jarige wielrenner uit Wuustwezel (B) op de Bathseweg gevallen en zwaar gewond naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht. De man rijdt omstreeks 21.30 uur met nog een 20-tal wielrenners op de Bathseweg. Met een gangetje van zo’n 40 km/u gaat de groep richting België. Hij ligt aan kop aan de linkerkant van de groep. Op een gegeven moment raakt het slachtoffer in onbalans door een beweging en raakt daarbij een groepsgenoot. Vervolgens slaat hij over de kop en komt hard op de straat terecht. Een arts van de traumaheli heeft de gewonde gestabiliseerd. Vervolgens is hij naar het Erasmus MC in Rotterdam overgevlogen. Onbekend is hoe het nu met de man gaat.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 26 jul -   09:50  
Jongen (17) verdacht van 21 inbraken
Hulst - Dinsdagochtend is een 17-jarige jongen uit de gemeente Hulst in zijn woning aangehouden. Hij wordt verdacht van 21 inbraken en diefstallen. Vanaf april jl. wordt in de omgeving van Hulst en Clinge veelvuldig ingebroken in woningen en bedrijfspanden. In het onderzoek naar al deze zaken komt op een gegeven moment de naam van de verdachte naar voren. Op 5 juli jl. is de verdachte ook al aangehouden voor een inbraak en diefstallen. Na verhoor is hij met een dagvaarding weer naar huis gestuurd. Nu blijkt dus dat hij vermoedelijk ook betrokken is bij nog vele andere zaken. De jongen is gisteren uitgebreid gehoord en heeft een 15-tal zaken bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
di 25 jul -   16:27  
Filmende gemeenteambtenaar niet elders actief
Vlissingen - Rechercheurs hebben de afgelopen dagen de handel en wandel van de gemeenteambtenaar nagelopen die heimelijk filmopnames heeft gemaakt in damestoiletten in het Vlissingse stadhuis. Op dit moment is er geen indicatie dat de man ook buiten het stadhuis actief is geweest. Om uit de sluiten dat de verdachte ook nog op andere plekken camera’s heeft geplaatst, is zijn doen en laten onder de loep genomen. Ook zijn computer is uitgebreid onderzocht. Op dit moment is er geen indicatie dat de man ook buiten het stadhuis actief is geweest. De verdachte is na diverse verhoren op vrije voeten gesteld. Zijn handelen is strafbaar, maar geen feit waarvoor je iemand langer in voorarrest kunt houden. De officier van justitie neemt binnenkort een beslissing over de verdere vervolging.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 jul -   18:56  
Huttenbranding middelburg ( foto's ) (video )
Middelburg - De brandweer heeft donderdagmiddag stand-by gestaan bij een grote palletverbranding. Op een veld aan de Geersesweg in Middelburg, was deze week de jaarlijkse huttenbouw week. Ter afsluiting werden donderdagmiddag alle pallets op een stapel gegooid en in brand gestoken. De jeugdbrandweer stond met enkele stralen lage druk stand-by.Tientallen mensen kwamen op de verbranding af.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 jul -   16:07  
Twee jongens aangehouden voor vernielen auto
Vrouwenpolder - Afgelopen nacht zijn twee jongens aangehouden op de Parallelweg N57 West. Zij worden verdacht van het vernielen van drie geparkeerde auto Dankzij een oplettende buurtbewoner zijn agenten snel ter plaatse en vangen de vandalen rond 03.00 uur op als deze hen op de fiets tegemoet komen rijden. De knullen hebben hun agressie dan al uitgeleefd op de geparkeerde auto’s. Een auto is flink toegetakeld. De buitenspiegels zijn geheel afgebroken en in de voorruit van het voertuig zitten over de gehele breedte sterren en barsten. Ook de ruitenwissers zijn afgebroken, de ruit van de bestuurdersportier ligt in stukjes door de gehele auto en de koplampen zijn ingeslagen. De twee andere auto’s zijn licht beschadigd. Nadat de verdachten zijn staandegehouden valt het de agenten op dat zij zich zeer zenuwachtig gedragen. De jongens hebben duidelijk te veel gedronken en spreken met dubbele tong. Eén van hen heeft een bloedende hand. Hoewel in alle toonaarden ontkend wordt dat zij iets te maken hebben met de vernielingen worden ze toch als verdachte meengenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Beiden zitten nog vast. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Ulvenhout en een 16-jarige jongen uit Breda. Eén van de auto-eigenaren heeft inmiddels aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 jul -   12:02  
Twee dronken vrouwen op motor aangehouden
Vlissingen - Vrijdagmiddag zijn op de President Rooseveltlaan twee buitenlandse vrouwen op een motor aangehouden voor dronken rijden. Ook kunnen zij geen identiteitsbewijs tonen. Omstreeks 16.15 uur zien surveillerende agenten twee dames zonder helm op een motor rijden. Zij krijgen een stopteken voor een controle. De bestuurster kan geen rijbewijs tonen en ook geen identiteitsbewijs. Ook de bijrijdster heeft geen papieren bij zich. Omdat er een sterke alcohollucht om de bestuurster heen hangt proberen de agenten haar een blaastest te laten doen. De vrouw is niet erg meewerkend. Beide vrouwen worden vervolgens meegenomen naar het bureau in Middelburg. Op het bureau wordt opnieuw een alcoholtest gedaan. De uitkomst daarvan is dat de bestuurster meer dan drie maal de toegestane alcohollimiet heeft overschreden (695 ug/l). Met behulp van een tolk wordt de identiteit van de dames achterhaald. Dan blijkt dat de 25-jarige bestuurster gesignaleerd staat voor uitlevering aan Polen en bovendien geen motorrijbewijs heeft. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast is ook de Vreemdelingenpolitie in kennis gesteld. Over de identiteit van de 29-jarige bijrijdster is nog veel onduidelijk. Zij komt vermoedelijk ook uit Polen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 jul -   10:33  
Medicijnen verloren op strand Groede
Groede - Afgelopen nacht is een vrouw tussen 00.35 en 03.00 uur haar slaapmedicijnen vermoedelijk kwijtgeraakt op het strand langs de Zeeweg nabij camping Groede. De medicijnen zijn bij verkeerd gebruik gevaarlijk voor de gezondheid. Het gaat om een doosje met ongeveer 30 tabletten. Hebt u de medicijnen gevonden? Meld dit dan bij de politie via 0900 8844. U kunt deze ook bij een apotheek of het dichtstbijzijnde politiebureau afgeven. Als u de medicijnen na de vondst heeft weggegooid willen wij dit ook graag weten.
Gemaakt door: 112zeeland
za 22 jul -   09:54  
kwekerij veroorzaakt gevaarlijke situatie na waterleidingbreuk
Sas van Gent - Vrijdagavond is in de Beneluxstraat een hennepkwekerij gevonden in een onbewoond afgesloten pand na een melding van wateroverlast vanuit het pand. Omstreeks 21.45 uur proberen agenten die ter plaatste komen de oorzaak van de wateroverlast te achterhalen. Om het onbewoonde pand binnen te komen wordt met een ram de voordeur ingedrukt. Het water stroomt vervolgens vrijelijk de straat op. Dan wordt in twee ruimtes op de 1ste verdieping een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt. In het hele pand staat water; ook de bodem van de stoppenkast staat onder water. Vanwege de gevaarlijke combinatie van elektriciteit en water wordt onmiddellijk de brandweer erbij gehaald en netbeheerder Enduris gewaarschuwd. Deze sluit voor de veiligheid een deel van de wijk af van stroom. Vervolgens kon de boel in het pand onschadelijk worden gemaakt. Na ongeveer een uur is de stroom in de wijk weer aangezet. Een ruimploeg heeft alle 273 planten en kweekmaterialen uit het pand gehaald. Deze worden vernietigd.
Gemaakt door: Krukeltje
do 20 jul -   20:46  
Berging grote kraan begonnen Westerscheldetunnelweg N62 Driewegen (foto`s )( video)
Driewegen - Vanavond rond 19.30 is de berging begonnen van de grote kraan die gistermiddag over de kop ging. Na het afsluiten van beide tunnelwegen reden een zeer grote 700 TON kraan, een andere kraan en meerdere trucks met onderdelen naar de gecrashte kraan. De berging gebeurt toch door Mammoet. De gecrashte kraan is afgeschermd met geblindeerde hekken. De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen zoals rijplaten leggen en houten balken om de kraan tweemaal op te leggen voor het omkeren. Verwacht wordt dat de hele avond en een gedeelte van de nacht nodig is voor de berging. Het verkeer wordt over een toegangsweg van de tunnel geleid, met verkeer aan beide kanten. Net voor de tunnel gaat het verkeer weer apart in de tunnelbuizen. Er geldt een lagere maximum snelheid

Gemaakt door: Krukeltje
wo 19 jul -   20:42  
Grote kraan slaat over de kop Westerscheldetunnelweg N62 Driewegen (foto`s )
Driewegen - Vanmiddag rond 17.49 is er een grote kraan over de kop geslagen op de Westerscheldetunnelweg N62 te Driewegen. Drie ambulances, drie brandweervoertuigen en de traumaheli gingen met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 jul -   17:09  
Busje in de brand van Duitse toerist (foto`s )
Oost-Souburg - Busje in de brand van Duitse toerist Om even rond 16.44 uur komt de melding binnen dat er op de schroeweg in Middelburg brand was ontstaan. Bij aankomst van de brandweer ,stond er een bestelbusje in de brand. Het busje was van een Duitse toerist. Er zijn geen gewonden gevallen. Maar het busje hat flink schade en is weg gesleept door een sleepbedrijf. Hoe de brand ontstaan is,is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 15 jul -   16:06  
Binnenbrand in woning oost-souburg (foto`s & video)
oost-souburg - Zaterdagmiddag omstreeks 15.30 uur is brand ontstaan in een woning aan de Padweg in Oost-Souburg. Brandweerlieden kwamen snel ter plaatse om de brand te bestrijden. Ongeveer een uur later werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brand ontstond in een van de woningen in een rijtje huizen aan de Padweg. Omdat de daken uit een stuk bestaan, in elkaar overlopen, was de brandweer bang dat de brand makkelijk zou kunnen overslaan naar de andere huizen in het rijtje. Dat is gelukkig voorkomen door de hulpverleners, er ontstond wel wat rookschade bij de naastgelegen huizen. Vermoedelijk is de brand ontstaan omdat er in de woning een hennepkwekerij aanwezig was. De bewoner van het pand is aangehouden door de politie. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet, de diefstal van stroom en het aanpassen van de apparatuur in de meterkast. Ook wordt de man verdacht van overtreding van het wetsartikel ‘Brand door schuld’. Met het in stand houden van de hennepkwekerij heeft de verdachte de algemene veiligheid van personen en goederen in gevaar gebracht. Er kan niet genoeg op gehamerd worden, een dergelijk incident bewijst het maar weer eens: Een hennepkwekerij in je buurt kan levensgevaarlijk zijn!
Gemaakt door: 112zeeland
vr 14 jul -   09:02  
Lichaam van vermiste zeiler aangetroffen
Vlissingen - Donderdagavond rond 20.00 uur is voor de kust van Vlissingen door vissers een stoffelijk overschot aangetroffen. Het vermoeden was dat het zou gaan om de nog altijd vermiste Terneuzenaar die betrokken was bij het zeilongeval dat op 1 juli jongstleden plaatsvond voor de kust van Oostende. door de politie is een onderzoek ingesteld. Daaruit bleek dat het aangetroffen lichaam inderdaad de 18-jarige zeiler is. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 jul -   14:16  
Zoekactie bij Vrouwenpolder naar vermist persoon. (foto`s & video)
Banjaard - Donderdagochtend vond er een grote zoekactie plaats tussen de stranden Banjaardstrand tussen Vrouwenpolder. Het vermoede was dat e een persoon werd vermist op het strand van de Banjaard. Hier op is de Kustwacht in kennis gesteld. Er werd gelijk goed alarm gegeven. Het was niet bekend of de persoon op het strand of in het water was. De strandwachtenvan de Banjaard, Domburg en Oostkapelle, de KNRM zocht me met de Fred en Koopmansdank van Neeltje Jans en de reddingsboot uly uit westkapelle en de Kustwacht een helikopter de kustlijn af er werd niets gevonden om 11.00 uur is de zoekactie gestopt.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 jul -   14:15  
Politie waarschuwt (mini)campings voor prostitutie
Gemeente Veere - Woensdag betrapten agenten op een minicamping in de gemeente Veere twee illegale prostitués. De politie kreeg een melding van een eigenaresse van een minicamping dat een Roemeense man en vrouw een chalet huurde. Ze vermoedde dat enkele vrouwen in het huisje voortdurend seks met vreemde mannen hadden. Tijdens de politiecontrole troffen de agenten van het team mensenhandel van de afdeling vreemdelingenpolitie, identificatie en mensenhandel twee mannen en twee vrouwen aan. De vrouwen prostitueerden illegaal vanuit het chalet. De politie sprak met de dames, die vertelden dat ze niet gedwongen werden tot dit werk. Ze kregen een waarschuwing voor deze illegale bezigheid. De campingeigenaar verwijderde het viertal van de camping. De politie waarschuwt andere (mini)camping- en huisjeseigenaren in de provincie Zeeland om bedachtzaam te zijn op prostitutie. Hebt u informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 jul -   13:42  
Gezamenlijke controle bij hotel
Aardenburg - Woensdag heeft er een integrale controle plaatsgevonden bij een hotel aan de Herendreef. Hierbij hebben diverse overheidsdiensten gezamenlijk een controle uitgevoerd op het gebied van brandveiligheid, voedselveiligheid en arbeidsomstandigheden. Voor de gemeente Sluis en de Inspectie SZW betrof het een hercontrole, omdat bij een vorige controle van het hotel al misstanden zijn aangetroffen. Ook bij de controle van gisteren zijn meerdere overtredingen geconstateerd. De Inspectie SZW onderzoekt meerdere zaken op het gebied van de Arbeidstijdenwet en de Wet Minimumloon. De politie trof een illegale vreemdeling in het hotel aan, deze is gevorderd Nederland te verlaten. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Egypte. De gemeente Sluis heeft meerdere bouwkundige tekortkomingen geconstateerd en een overtreding van de omgevingsvergunning vastgesteld. De NVWA heeft op het gebied van voedselveiligheid, hygiëne en temperatuur tekortkomingen geconstateerd en zal hiervoor een rapport van bevindingen en een schriftelijke waarschuwing opmaken.
Gemaakt door: 112zeeland
do 13 jul -   10:56  
Kwekerijen geruimd
zeeland - De politie heeft dinsdag 11 juli jl. samen met de gebruikelijke partners een opruimdag hennepkwekerijen gehouden in de hele politie-eenheid Zeeland – West Brabant. Vlissingen Van Dishoeckstraat: kweekmateriaal in beslag genomen. Middelburg Nassaulaan: 21 hennepplanten en kweekmateriaal in beslag genomen. Middelburg Nieuwe Vlissingseweg: 11 hennepplanten, 12 hennepstekken en kweekmateriaal in beslag genomen. Terneuzen Abeelstraat: 760 hennepplanten en kweekmateriaal in beslag genomen. Terneuzen Olmenstraat: twee lege kweektenten in beslag genomen. Sluiskil Vergaertstraat: lege kwekerij aangetroffen. Tegen de bewoners/eigenaren van de bovengenoemde woningen/loodsen wordt voor alle strafbare feiten een proces-verbaal opgemaakt. Men zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden. Bovendien krijgen alle betrokken een gepeperde rekening van de energieleverancier. Pas nadat deze betaald is komen zij weer in aanmerking voor een nieuwe energieaansluiting.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 jul -   15:22  
Nepwapen gevonden na arrestaties motorclubleden
Terneuzen - Dinsdagochtend 11 juli werden drie leden van motoclub Brotherhood The Kings, een supportclub van No Surrender, gearresteerd op verdenking van afpersing en bedreiging. Bij de zoekingen in de woningen van de verdachten hebben rechercheurs in één woning een nepwapen gevonden. Op twee locaties werd een geruimde hennepkwekerij aangetroffen. Het drietal wordt ervan verdacht dat zij de eigenaar van een horecagelegenheid onder bedreiging van (vuur)wapens hebben geprobeerd af te persen. De eigenaar is hier niet op in gegaan. De verdachten zijn toen naar de vader van de benadeelde gegaan en hebben hem bedreigd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 jul -   14:48  
Alsnog aanhouding in zedenzaak na DNA-hit
Appingedam - De politie heeft afgelopen donderdag een 52-jarige inwoner van Vlissingen aangehouden op verdenking van een ernstig zedendelict. Dit misdrijf vond plaats in 2007 nabij Appingedam. Een toen 7-jarig meisje werd hiervan slachtoffer. Dankzij een DNA-hit kwam de politie de verdachte alsnog op het spoor. Forensisch onderzoeker In 2007 werd nabij Appingedam een toen 7-jarig meisje aangereden door een automobilist. De bestuurder leek haar in eerste instantie te willen helpen, maar daar bleek geen sprake van. Het meisje werd slachtoffer van een ernstig zedendelict. Door de politie werd direct een onderzoek gestart. Een groot rechercheteam zette alles op alles om de zaak op te lossen. Daarbij werd ook de hulp van het publiek ingeroepen. Resultaat bleef helaas uit. De aangetroffen sporen, waaronder DNA, werden opgeslagen.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 jul -   10:34  
Bromfietser overleden na aanrijding met tractor
Yeseke - Een 17-jarige jongeman uit Yeserke is maandag10 juli om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Het ongeval vond rond 16.30 uur plaats op de Korringaweg. Het slachtoffer is met zijn bromfiets in aanrijding gekomen met een tractor met aanhangwagen. De opgeroepen hulpdiensten konden niets meer betekenen voor het slachtoffer. Hij overleed ter plaatse. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
di 11 jul -   08:52  
Verdachten afpersing gearresteerd
Terneuzen, Axel - Dinsdagochtend 11 juli zijn drie leden van Brotherhood The Kings, een supportclub van No Surrender aangehouden door het arrestatieteam. Het gaat om een 38-jarige man uit Axel en een 44-jarige en 34-jarige man uit Terneuzen. Zij worden verdacht van het afpersen van de eigenaar van een horecagelegenheid in Axel. arrestatieteam doet inval in pand De verdachten zouden betrokken zijn bij incidenten waarbij zij onder dreiging van een vuurwapen geld eisen van de horecaondernemer. Zij worden in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De woningen van de verdachten worden onder leiding van een Rechter-Commissaris doorzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jul -   15:00  
Beelden van overval op Lidl in Opsporing Verzocht
Sas van Gent - In het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht is op dinsdagavond 11 juli a.s. een reconstructie te zien van een gewapende overval op donderdagmorgen 11 mei jl. op de Lidl supermarkt aan de Tramstraat. Twee gewapende daders bedreigden eerst een chauffeur en overmeesterden de toegesnelde bedrijfsleider. Ook enkele personeelsleden moesten onder bedreiging mee naar de bedrijfskantine en kantoortje. Ze graaiden vervolgens geld uit enkele geldlades en de kluis en gingen er daarna met de hele buit vandoor. Ze vluchtten in een zwarte stationwagen richting België. De politie is op zoek naar de twee daders. Er worden in de uitzending bewakingsbeelden van de vluchtauto getoond. De camerabeelden van deze auto en signalementen van de overvallers staan in een speciaal opsporingsbericht (beschikbaar vanaf dinsdag 11 juli om 20.00 uur). (Her)kent u deze mannen of de vluchtauto? Bel dan de politie De live uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdag 11 juli vanaf 20.30 uur op NPO1. Op woensdag 12 juli kunt u nog een herhaling van de uitzending bekijken op NPO2 om 12.10 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jul -   13:24  
Twee aanhoudingen na aanrijding met materiele schade
Terneuzen - Een melding van een aanrijding met ‘slechts’ blikschade resulteerde zondagavond in de aanhouding van twee Terneuzense broers wegens het niet voldoen aan het bevel van politieagenten om weg te gaan. Twee agenten kregen zondagavond rond 22.00 uur een melding van een frontale aanrijding met materiele schade op de Nieuwediepstraat in Terneuzen. De politie hoeft bij dit soort aanrijdingen lang niet altijd ter plaatse te komen, omdat in de meeste gevallen door de betrokkenen zelf prima een schadeformulier kan worden ingevuld. Ook kan tegenwoordig de schade mobiel gemeld worden bij de verzekeringsmaatschappij. Er hoeft dan door de politie geen verder onderzoek ingesteld te worden. Een van de betrokkenen meldde nu echter dat beide partijen er samen niet uit kwamen en vroeg toch de hulp van de agenten. Toen de agenten bij de melder aankwamen zagen zij dat er echt alleen maar materiele schade was, dus was het zaak om beide voertuigen zo snel mogelijk van de weg af te halen, zodat het andere verkeer geen oponthoud zou hebben van de aanrijding. Het advies van de agenten was dan ook om foto’s te maken van de situatie, onderling gegevens uit te wisselen en de verzekeringsmaatschappijen in te lichten over het ongeval. Helaas ging maar een van de bestuurders hier direct mee akkoord en verplaatste op verzoek van de agenten zijn auto. De ander, een 20-jarige Terneuzenaar, liet zijn auto midden op de weg staan. Pas na lang aandringen en meerdere malen uitleggen waarom de auto verplaatst moest worden, besloot ook hij uiteindelijk toch zijn auto te verplaatsen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 10 jul -   10:13  
Snorscooterrijder overleden na ernstig ongeval
Serooskerke (W) - Zondagavond is in een ziekenhuis in Rotterdam de bestuurder van de snorscooter overleden Zondagmiddag rond 16.00 uur ontstond op de Eeperkweg een ernstige botsing tussen een auto en een snorscooter. Een 90-jarige bestuurder van de snorscooter, woonachtig in Vlissingen, reed over de Molenweg en stak de Eeperkweg over. Gelijktijdig reed een 63-jarige bestuurder uit Halsteren met de auto over de Eeperkweg richting de N57. Hierop ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. Diverse politie-eenheden en ambulances kwamen naar de Eeperkweg. Ook de traumahelikopter kwam naar de plaats van het ongeval. De bestuurder van de snorscooter werd ernstig gewond met een ambulance naar het ziekenhuis in Rotterdam gebracht, waar hij 's avonds overleed. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeluk. Zo zijn diverse getuigen gehoord en is een uitgebreid sporenonderzoek verricht. De automobilist zal later verhoord worden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 9 jul -   11:34  
Zes mannen aangehouden voor mishandeling in café
Vlissingen - Zaterdagavond rond 23.40 uur zijn zes mannen op het Bellamypark aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en mishandeling van een man en een vrouw. De verdachten hebben gedronken en vallen door hun gedrag in negatieve zin op. Kort voor de mishandeling rijden zij in hun auto met hoge snelheid het Bellamypark op. Niet gehinderd door de rotsblokkades die het verkeer tegen moeten houden, parkeren zij naast een café. De mensen op het terras schrikken zich een ongeluk omdat het lijkt alsof de auto recht op het terras afkomt. Daarna gaan de mannen met veel bombarie het café binnen. xxxxxx Diverse elleboogstoten xxxxxxxxxxxx Op dat moment zit ook een 22-jarige man uit Vlissingen met zijn vrienden in het café. Als zij naar buiten lopen om te roken roept één van de verdachten iets in het Engels naar hem. Als het slachtoffer zich vooroverbuigt om te luisteren wordt hij ineens bij zijn kraag gepakt en over het tafel heen getrokken. Nadat hij zich los heeft gewrongen vraagt hij verontwaardigd wat er aan de hand is. In plaats van een antwoord stompt een andere verdachte met een elleboog een tand door zijn lip. Hoewel de beveiligers er snel bij zijn weet een derde verdachte nog net een nekslag uit te delen. Hierdoor valt het slachtoffer met zijn achterhoofd tegen de rand van de bar. xxxxxxxxx Inzet politiehond xxxxxxxxxx Direct nadat de agressieve groep het café is uitgezet wordt de politie gebeld. De mannen zijn inmiddels in hun voertuig vertrokken en rijden recht in handen van de gealarmeerde agenten. Allen worden gesommeerd om uit te stappen en op de grond te gaan zitten. In afwachting van hun transport naar het politiecellencomplex staat een politiehond als afschrikmiddel dichtbij. De verdachten (tussen de 25 en 34 jaar) zijn afkomstig uit Litouwen, Roemenië en Letland en hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Hun auto is in beslag genomen. In de kofferbak vinden agenten nog twee losse Franse kentekenplaten. xxxxxxxxxxxx Verhoren xxxxxxxxxxxxxx Het rijbewijs van de 26-jarige bestuurder is afgenomen omdat hij met teveel alcohol op heeft gereden. De man heeft bovendien nog twee boetes openstaan. Tevens kan hij nog een schadeclaim van de gemeente tegemoet zien voor het verschuiven van de rotsblokken. Vandaag vinden de verhoren plaats om uit te zoeken wie klappen heeft uitgedeeld. Tot die tijd zitten de mannen nog vast. xxxxxxxxxx Oproep aan tweede slachtoffer xxxxxxxxxxx Getuigen hebben gemeld dat in het café ook nog een jonge vrouw is mishandeld door de mannen. Zij is echter voordat agenten met haar konden spreken weggegaan. Zij wordt dringend verzocht om zich te melden om aangifte te doen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 7 jul -   14:31  
Dure avond voor stel onder invloed
Middelburg - Donderdagavond is een Belgisch stel uit Brugge betrapt op het rijden onder invloed. Beiden hebben hiervoor een boete en een rijontzegging gekregen. Omstreeks 22.50 uur zien agenten op de Armeniaans Schuitvlot een voertuig rijden waarvan de bestuurster duidelijk niet binnen de lijnen van de weg kan blijven. Op de Koudekerkseweg krijgt de vrouw een stopteken en wordt samen met haar partner, die ook alcohol heeft gedronken, voor een ademanalyse meegenomen naar het politiebureau. Deze wijst uit dat zij de limiet bijna 1,2 maal heeft overschreden. Hiervoor krijgt zij een boete van 334 euro en een rijverbod tot 00.20 uur.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 7 jul -   11:13  
Politie zoekt dader mishandeling en poging beroving
Middelburg - Op vrijdag 30 juni 2017 rond 18.00 uur is een 39-jarige vrouw uit Vlissingen op het Jaagpad mishandeld door een onbekende man. De recherche is op zoek naar getuigen. Die vrijdag fietst het slachtoffer rond 18.00 uur op het Jaagpad ter hoogte van het gebouw van Rijkswaterstaat richting Vlissingen. Achter haar hoort zij een brommer dichterbij komen. Op het moment dat deze haar passeert, geeft de bestuurder een klap tegen haar fiets. Door de slagkracht raakt zij in onbalans en valt met haar fiets in de berm. De bromfietser rijdt vervolgens gewoon door. Nadat de vrouw is opgestaan ziet zij dat de bromfietser is omgedraaid en weer op haar afkomt. De man zegt dat hij haar telefoon en geld wil hebben. Het slachtoffer heeft echter niets bij zich. Doordat er niets te halen valt, raakt de straatrover gefrustreerd en geeft de vrouw een vuistslag in het gezicht. Daarna rijdt hij op zijn brommer weg richting Vlissingen. De recherche is een onderzoek gestart nadat de vrouw op 5 juli jl. aangifte heeft gedaan van dit incident.
Gemaakt door: 112zeeland
do 6 jul -   16:26  
Poging diefstal auto door bedreiging
Terneuzen - Op dinsdag 4 juli jl. omstreeks 21.45 uur stond een automobilist uit Terneuzen in zijn auto te wachten voor het verkeerslicht op de kruising Dokweg/Zuidlandstraat. Naast hem kwam een scooter te staan. Op de scooter zaten twee jongens. Voor hem parkeerde ook een scooter met twee jongens daarop. De bijrijder van de scooter die naast hem stond bedreigde de eigenaar van de auto met een scherp voorwerp en vertelde hem dat hij de auto wilde hebben. De automobilist liet dit niet over zijn kant gaan en gooide het portier van de auto open. Hierdoor kwam de scooter ten val. De bijrijder maakte stekende bewegingen naar de automobilist, die inmiddels uit de auto was, maar die stond zijn mannetje en gaf de jongen een flinke tik. Daarna sloeg hij het steekvoorwerp uit de handen van de jongen, stapte weer terug in de auto en is weggereden. Door de actie van de automobilist is zijn auto beschadigd, maar de poging om de auto van hem te stelen is in ieder geval bij een poging gebleven.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 jul -   17:18  
Man overschrijdt voorwaarden bij mishandeling
Goes - De politie heeft woensdag twee mannen aangehouden voor een mishandeling dinsdagavond laat op de Grote Markt. De politiemeldkamer kreeg rond 23.50 uur een melding van een mishandeling. Enkele agenten gingen naar de Grote Markt. Een 30-jarige man uit Goes was door twee plaatsgenoten geslagen en geschopt. Het slachtoffer werd door medewerkers van de ambulancedienst aan zijn verwondingen geholpen. Uit politieonderzoek bleek dat een van de geweldplegers in een van de café's in het centrum van Goes zat. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau in Goes gebracht. Deze 39-jarige man was vanwege een ander strafrechtelijk onderzoek onder bepaalde voorwaarden in vrijheid gesteld. Zo mocht hij onder andere geen alcohol drinken. Uit een ademanalyse bleek dat hij wel alcohol had genuttigd. De uitslag van dit onderzoek was 385 ugl. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg overgebracht en ingesloten. Woensdag is hij verhoord.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 5 jul -   10:30  
Dronken vrouw rijdt bejaarde man aan
Sluis - Dinsdagmiddag werd op de Kaai een voetganger door een auto aangereden. Het ongeluk gebeurde rond 16.00 uur. Een bejaarde man (88) uit Breda liep over de Kaai en werd aangereden door een auto, bestuurd door een inwoonster (54) uit de gemeente Sluis. De voetganger viel en raakte gewond. De bestuurster wilde gelijk wegrijden, maar werd door omstanders tegengehouden. De politie en de ambulancedienst werden gewaarschuwd.
Gemaakt door: 112zeeland
di 4 jul -   13:34  
Eenzijdig ongeval Sint Annaland
Sint Annaland - Maandagavond rond 19.45 uur meldde zich een vrouw met haar zoontje bij de brandweerkazerne in Sint Annaland. Ze vertelde dat ze even tevoren een eenzijdig ongeval had gehad en dat haar auto onderaan de dijk langs de Stoofweg lag. De brandweerlieden hebben meteen een ambulance en de politie gewaarschuwd en zijn zelf ook naar de plaats gereden waar het ongeval gebeurd was. In de auto zaten geen andere mensen meer, de enige inzittenden waren de vrouw en haar zoontje geweest. Zij zijn onderzocht door ambulancemedewerkers, maar hadden verder geen letsel opgelopen. Tijdens het onderzoek in de auto roken de brandweermensen een alcohollucht. De aanwezige agenten, die met de vrouw in gesprek waren, roken eveneens een alcohollucht. De vrouw, 37 jaar en afkomstig uit Sint Maartensdijk, is aangehouden en overgebracht naar het ziekenhuis voor een bloedproef. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd. De auto is weggesleept door een takelbedrijf. Een getuige die alles had zien gebeuren is gehoord door de politie. De vrouw is later op de avond weer op vrije voeten gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 3 jul -   15:11  
Politie gaat nieuw districtskantoor bouwen
Middelburg - n 2020 zal de politie Zeeland-West-Brabant op Walcheren een nieuw kantoor openen aan de Mortiereboulevard. De Nationale Politie heeft besloten om de Middelburgse politiebureaus Achter de Houttuinen, Buitenruststraat en Segeerssingel te vervangen door één nieuw gebouw in het Mortieregebied in Middelburg, naast de Schroeweg. Eind van dit jaar wordt begonnen met het ontwerp van het politiebureau. De beoogde oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2020. Het politiebureau zal plaats gaan bieden aan zo’n vierhonderd medewerkers.
Gemaakt door: 112zeeland
za 1 jul -   14:35  
Jeugdstranddag met een hulpverlening
Ouwerkerk - Zaterdag 1 juli 2017 was het voor de jongste leden van de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland een spannende dag. De jaarlijks terugkomende jeugdstranddag op het strandje van Ouwerkerk was weer aangebroken. Een dag gevuld met spelletjes en kleine hulpverlenigsoefeningen en spelen op het strand met als kers op de taart een stukje meevaren in de nieuwe reddingsboot Eb. xxxxxxxxxxxxxxxx