Selecteer per datum:

di 30 apr -   21:36  
Brand Nieuw en Sint Joosland
Nieuw en Sint Joosland - Om 21.08 uur werd de brandweer van Arnemuiden en Middelburg gealarmeerd voor een binnenbrand, aan de Oude Rijksweg te Nieuw en Sint Joosland. Enige minuten later werd ook een ambulance naar dit adres gestuurd, en nog eens 5 minuten later een tweede. Gezien de ernst van de situatie is ook de traumahelikopter uit Rotterdam onderweg. Deze is niet meer doorgekomen. Een gewonde man is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet bekend gemaakt.
di 30 apr -   19:03  
Brandje politiebureau Vlissingen
Vlissingen - Maandag avond werd de Vlissingse brandweer met spoed gevraagd bij het politiebureau in de Breestraat, hier was sprake van een kleine brand.
di 30 apr -   18:58  
Containerbrand Middelburg
Middelburg - Rond 16.00 uur is de Middelburgse branweer uitgerukt voor een brand in een bouwcontainer. De brand was erg hevig, zodat nagenoeg de hele inhoud bouwafval in as veranderde. Een er naast staande auto werd licht beschadigd.
di 30 apr -   18:25  
Bootje met motorstoring
Waarde (Westerschelde) - De reddingboot Jan van Engelenburg (K.N.R.M. Hansweert) is even na 18.00 uur uitgevaren, voor hulp aan "Bootje 2", wat kampt met motorstoring.Het bootje ligt voor de kust bij Waarde. De reddingboot heeft het bootje op sleep, en zal dit naar een veilige haven brengen. (info KWC)
Gemaakt door: 112zeeland
di 30 apr -   13:19  
Aanhoudingen na vernielingen
Middelburg - Dinsdag 30 april, omstreeks 01.00 uur, zijn vier Middelburgers aangehouden voor het vernielen van autospiegels. Kort daarvoor was door een oplettende getuige melding gedaan dat op de Vlissingsesingel de spiegels van auto's waren getrapt. De daders zouden vier jongens zijn op de fiets die waren weggereden richting de Zandstraat. Eén van hen had een opvallend signalement. Ter hoogte van de Lange Geere werd door agenten een groepje van vier personen aangetroffen waarvan één voldeed aan het opgegeven signalement. Het viertal, tussen de 15- en 18 jaar oud, zijn ter plaatse aangehouden. Tijdens de voorgeleiding bleek dat één van de jongens, de 18-jarige, geen vernielingen had gepleegd. Hij is in vrijheid gesteld. De vierde verdachte bleek een 14-jarige jongen uit Middelburg. Hij meldde zich later op het politiebureau en is ook aangehouden. in de omgeving van de Vlissingsesingel/Zandstraat zijn tot nu toe acht auto's aangetroffen met een kapotte buitenspiegel. Enkele gedupeerden hebben aangifte gedaan.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 29 apr -   18:17  
Bruse jeugdbrandweer naar halve finale
Afgelopen zaterdag 27 april 2013 hebben twee ploegen van de Bruse jeugdbrandweer deelgenomen aan de kwalificatie wedstrijden te Emmeloord. Zowel de junioren als de aspiranten behaalden beiden de tweede plaats.
Gemaakt door: Krukeltje
ma 29 apr -   17:07  
Aanrijding Dorpsstraat Heinkenszand
Heinkenszand - Vanmiddag rond 16.15 vond een aanrijding plaats tussen 2 auto´s op de kruising Dorpsstraat / Heinkenszandseweg. Een ambulance ging met spoed ter plaatse.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 apr -   18:25  
Motorrijder gewond
Scherpenisse - Zondag 28 april 2013 rond 12.45 vond op de Gorishoeksedijk in Scherpenisse een aanrijding plaats tussen een 48-jarige motorrijder uit Antwerpen en een 44-jarige automobilist uit de gemeente Tholen. De motorrijder is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. De politie onderzoekt de toedracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 apr -   13:20  
Rijverbod van 13 uur
Vlissingen - Zondag 28 april 2013 is op de Wildbaan in Vlissingen een 36-jarige automobilist uit Middelburg dronken aangetroffen in zijn voertuig. De politie werd getipt door weggebruikers dat de man met hoge snelheid over de weg reed en op de rotonde was gereden. Daar werd hij, half in slaap en onder invloed van alcohol, aangetroffen. Hij kreeg een rijverbod van 13 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 28 apr -   13:19  
Vandalen aangehouden
Middelburg - Zondag 28 april 2013 rond 02.00 uur zijn in de Koestraat in Middelburg twee 17-jarige jongens uit Arnemuiden aangehouden. Ze worden ervan verdacht in een horecagelegenheid aan de Vlasmarkt een brandblusser te hebben leeggespoten en bloempotten te hebben vernield. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau en voorgeleid.
zo 28 apr -   12:26  
K.N.R.M. Cadzand
Westerschelde W 4 - Om ongeveer 12.15 uur kreeg het kustwachtcentrum in den Helder een melding van het motor jachtje Bonito, op de Westerschelde t.h.v de boei Wielingen 4. Men heeft problemen met de voortstuwing. Vanuit het K.W.C. is hiervoor de reddingboot Winnifred van K.N.R.M. Cadzand gealarmeerd. De Bonito wordt door de reddingboot naar Breskens gesleept. Om 13.50 uur einde actie.
za 27 apr -   20:02  
Oost-Souburg binnenbrand in huisje / loodsje
Oost-Souburg - Om 19.10 uur werd de brandweer van Souburg en de hoogwerker van korps Vlissingen gealarmeerd voor een dakbrand in een huisje / loodsje in de Kanaalstraat te Souburg. Even later werd er nog een tankautospuit vanuit Vlissingen gestuurd. Alles blijkt mee te vallen, en men had het vuur snel onder controle. Veel rookontwikkeling, weinig vuur. Van het dak werden enkele pannen verwijdert .
za 27 apr -   13:40  
KNRM Westkapelle / Veere / Neeltje Jans / Hansweert
zeeland - In en rond het botenhuis te Westkapelle was het een toeloop van belangstellenden in de activiteiten van de K.N.R.M. Binnen stond een schaalmodel opgesteld voor waterloop onderzoek, door de T.U. uit Delft.Buiten kon men het strandhulpverleningsvoertuig en een wippertoestel bekijken. Voor de kleintjes is een luchtkussen neer gezet. Met de reddingboot kon men mee varen en de KHV reed met "passagiers " over het strand. Al met al een gezellige drukte.
za 27 apr -   12:35  
Voetballers gewond in Vlissingen
Vlissingen - In een kwartier tijd is de ambulancedienst 2x gealarmeerd voor een ongeval op een voetbalveld. Eerst bij de club GPC en later bij voetbalclub Vlissingen.
za 27 apr -   04:08  
Veere, vrachtauto in brand
Veere (Zanddijk) - Inwoners van Veere, zijn vanacht opgeschrikt doordat er wederom een vrachtwagen met hout in brand stond. Alleen de lading ging verloren, de vrachtwagen en trailer hebben geen schade opgelopen. Ditmaal was het te doen op het terrein van garage Poppe. De Veerse brandweer heeft de brand geblust. .
Gemaakt door: 112zeeland
za 27 apr -   01:14  
Open dag KNRM
Zeeland - Op zaterdag 27 april a.s. organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Het thema van dit jaar - “vrijwilligerswerk op zee” - wordt ingegeven door het Europees jaar van het vrijwilligerswerk! Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk. Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.100 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders. Voor wie? De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij werd in 1824 bij wijze van particulier initiatief opgericht. En nog altijd werkt de landelijke hulpverleningsorganisatie geheel zelfstandig, zonder subsidies van de overheid. 7 mei is een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM. Mede daarom is Reddingbootdag ook hèt moment voor het werven van nieuwe donateurs: “Donateur? Meevaren! Meevaren? Donateur worden!” Waar? Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt in 41 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid-Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden. Kijk hier op de website voor plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 apr -   16:35  
Grote verkeerscontrole
Goes - Donderdagmiddag -en avond heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden in de kern van Goes. tussen 15.00 uur en 18.00 uur zijn, aan de Van Hertumweg, 18 bromfietsers gecontroleerd. Door motoragenten werden bromfietsers naar de controleplaats gebracht waar, naast het vermogen ook andere zaken zoals het rijbewijs en kentekenbewijs zijn gecontroleerd. Negen bromfietsers zijn bekeurd omdat hun bromfiets teveel vermogen had, één van de bromfietsers reed zonder rijbewijs en één bromfietser had nog een bekeuring open staan van 800 euro (deze werd meteen betaald op het politiebureau). Tussen 19.00 uur en 22.30 uur is er, op de A. Joachimikade en de Middelburgsestraat, gecontroleerd op het rijden onder invloed van alcohol. Van de 502 gecontroleerde bestuurders bleken er twee teveel te hebben gedronken. Beide bestuurders kregen een bekeuring van 357 euro. bij deze alcoholcontrole is in Zeeland voor het eerst gebruik gemaakt van een nieuw apparaat genaamd de 'sniffer'. De sniffer is een apparaat wat aan de adem 'ruikt' of er alcohol is gebruikt. Alleen een pufje adem in een trechtertje volstaat om te bepalen of iemand teveel heeft gedronken. Ademanalyse op het politiebureau moet dan nog steeds verder uitwijzen hoeveel teveel iemand heeft gedronken.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 apr -   16:29  
Dief bekend nog meer feiten
Goes - In de nacht van 6 op 7 april 2013 zijn twee jongens van 17 jaar oud uit Goes aangehouden omdat zij er van verdacht werden een auto te hebben willen stelen in de Spinellihof in Goes. De twee aangehouden verdachten zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Zij zijn diverse malen door rechercheurs gehoord over hun betrokkenheid bij de autodiefstal. Tijdens die verhoren bekenden de verdachten ook dat zij in februari 2013 een personenauto in brand hadden gestoken aan de Fluitekruidstraat in Goes en dat zij, samen met een derde verdachte, in januari een poging hadden gedaan om een woning te overvallen in Goes. De derde verdachte, een 14-jarige jongen uit Goes is eveneens aangehouden. Naast de poging tot een woningoverval wordt de 14-jarige jongen niet in verband gebracht met de andere zaken. De jongen heeft een paar dagen vastgezeten en is na uitgebreid verhoor onder strikte voorwaarden, in vrijheid gesteld. De strikte voorwaarden houden in dat hij bijvoorbeeld geen contact mag hebben met de twee andere verdachten (doet hij dit toch, dan wordt hij weer aangehouden) en dat hij ter beschikking blijft van justitie en politie. Tijdens het vervolg onderzoek troffen agenten kinderporno aan op de telefoon van één van de 17-jarige verdachten. Door de rechter is besloten dat deze verdachte nog 30 dagen vast blijft zitten. De tweede 17-jarige verdachte is eveneens onder strikte voorwaarden dat hij ter beschikking blijft van Justitie en politie in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 26 apr -   14:39  
Verdachte ernstige bedreiging heengezonden
Middelburg - De 17-jarige jongen uit de gemeente Sluis is vrijdagmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. Hij wordt verdacht van bedreiging en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Aan het begin van donderdagavond werd hij aangehouden en in verzekering gesteld, omdat hij twee leeftijdgenoten op een ernstige manier zou hebben bedreigd op sociale media. In zijn woning is een huiszoeking gedaan op last van de rechter-commissaris. Er werd een computer in beslag genomen. Vrijdag is de jongen gehoord door rechercheurs. Tijdens het verhoor gaf hij aan nooit echt van plan te zijn geweest om zijn bedreigingen in daden om te zetten, maar handelde om de jongens, waarmee hij ruzie heeft, bang te maken. Hij heeft zich de impact van zijn bericht niet gerealiseerd. Bedreiging met geweld is strafbaar gesteld in artikel 285 van het Wetboek van Strafrecht. De maximum straf is twee jaar cel. Is er sprake van schriftelijk bedreiging dan is vier jaar cel mogelijk. Vooral jongeren realiseren zich vaak niet wat de gevolgen kunnen zijn van ongewenst gebruik van social media. Politie en Openbaar Ministerie nemen bedreigingen (ook via social media) zeer serieus. Je loopt de kans te worden aangehouden, dat je woning wordt doorzocht, je computer in beslag wordt genomen en op een strafblad. Gebruik je verstand en denk goed na voordat je iets op social media zet.
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 apr -   22:42  
Ernstige bedreiging op sociale media
Sluis - Aan het begin van de avond is een 17-jarige jongen uit de gemeente Sluis aangehouden omdat hij twee leeftijdgenoten op een ernstige manier zou hebben bedreigd op sociale media. De 17-jarige jongen is Donderdagavond om 18:00 uur aangehouden en overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Daar zal hij in ieder geval nog moeten blijven tot het politieonderzoek is afgerond. Hij is in verzekering gesteld. In zijn woning is een huiszoeking gedaan op last van de rechter-commissaris en er werd een computer in beslag genomen. Morgen wordt de verdachte gehoord door rechercheurs. De politie gaat verder met het onderzoek, getuigen zullen worden gehoord en van de jongens die door de verdachte werden bedreigd moet nog een aangifte worden opgenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 25 apr -   16:45  
Hennepkwekerij in woning in Sluiskil
Sluiskil - Donderdag 25 april 2012 is in een woning in de Frans Naereboutstraat in Sluiskil een hennepkwekerij aangetroffen. Een 56-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen is aangehouden. In totaal is 86,9 gram hennep gevonden in de woning. Ook is er in de woning harddrugs aangetroffen. Alle drugs is in beslag genomen. Er is tevens geconstateerd dat er sprake was van diefstal van elektriciteit.
do 25 apr -   06:26  
Nederlandse Spoorwegen vertraging
Roosendaal - Om ongeveer 06.10 uur heeft op de Kade te Roosendaal een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen een persoon en een trein. Vanwege dit fatale ongeval, rijdt er momenteel geen treinverkeer tussen Bergen op Zoom en Roosendaal. Dit geeft vertraging tot een uur tussen Vlissingen en Bergen op Zoom v.v. De verwachting is dat de treinen rond 09.30 uur weer gaan rijden.
Gemaakt door: Krukeltje
wo 24 apr -   19:03  
Aanrijding tussen fietsers Postweg Kapelle
Kapelle - Vanmiddag rond 17.15 uur vond er een aanrijding plaats tussen meerdere fietsers op het fietspad naast de Postweg, ter hoogte van de Noordweg in Kapelle. Twee ambulances, een traumaheli en een GGD-arts gingen ter plaatse.
wo 24 apr -   11:47  
Brandweer Sas van Gent ruimt chemicalien op
Sas van Gent - Vrijdagmorgen heeft een vrachtwagen de opslag van chemische middelen bij de Zeeuws-Vlaamse gieterij aangereden. Hierdoor zijn er enkele vaten gaan lekken. De brandweer is met spoed gevraagd deze op te ruimen. In "gaspakken" gehulde brandweerlieden hebben dit gedaan. Gezien de hoeveelheid en plaats, was er geen gevaar voor de volksgezondheid.
Gemaakt door: 112zeeland
di 23 apr -   00:41  
Verdachten grootschalige pinfraude aangehouden
Zierikzee / Amsterdam - De politie heeft twee verdachten aangehouden die met een gestolen bankpas pinden. Donderdagmiddag jl. werd een man op een politiebureau in Amsterdam aangehouden. De tweede verdachte werd vandaag om 11.00 uur in Amsterdam aangehouden. De verdachten kwamen in beeld na de uitzending in Opsporing Verzocht op 16 april jl. De eerste verdachte, een 24-jarige Amsterdammer meldde zich donderdag 18 april rond 17.00 uur op een politiebureau in Amsterdam, waar hij werd aangehouden. Hij is naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, daar is hij voor het eerst gehoord. Hij is in verzekering gesteld en zal dinsdag 23 april aan de Rechter-Commissaris worden voorgeleid. De tweede verdachte, een 27-jarige man uit Amsterdam liep maandagmorgen omstreeks 11.00 uur in zijn woonplaats tegen de lamp. Een getuige herkende de man van de beelden van Opsporing Verzocht en waarschuwde de politie. Zij vonden hem in een winkelcentrum en hielden hem aan. De verdachte is vandaag ook naar het cellencomplex in Middelburg gebracht. De Amsterdammers worden ervan verdacht dat zij vele malen onrechtmatig geld opnamen bij geldautomaten. Ze worden gezien als handlangers van de hoofdverdachte, een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze veelpleger had op 9 november jl. bij de Intertoys in Zierikzee een bankpas gestolen. Hij werd op dinsdag 9 april jl. in de provincie Gelderland aangehouden en zit sinds die tijd vast.
Gemaakt door: 112zeeland
di 23 apr -   00:31  
Terneuzenaar slachtoffer straatroof
Terneuzen - Een 17-jarige Terneuzenaar is zondagavond het slachtoffer geworden van een straatroof. Hij kwam van zijn werk af en fietste rond 22.30 uur langs het kanaal (westzijde). Net voor de brug Sluiskil sprongen plotseling vier personen uit de bossages. Zij droegen allen donkere kleding en waren ongeveer 18-/19 jaar oud. Eén van hen pakte zijn fiets vast zodat hij niet verder kon fietsen. De anderen schopten hem van zijn fiets waarna het slachtoffer op de grond viel. Toen hij op de grond lag, werd hij nog tegen zijn hoofd en lichaam geschopt. Hij moest zijn telefoon en geld afgeven waarna het viertal wegrende. De 17-jarige jongen hield aan de mishandeling meerdere blauwe plekken en schaafwonden over.
ma 22 apr -   02:16  
Zwaargewonde door roken
Vlissingen - De brandweer, ambulancedienst en de traumahelikopter uit Rotterdam, zijn vannacht uitgerukt, naar verzorgingshuis Scheldehof in Vlissingen. Een oude dame werd door de verzorging aangetroffen met brandwonden, die zij door roken heeft opgelopen. De vrouw is onder begeleiding van de trauma-arts, per ambulance naar het brandwondencentrum in Antwerpen gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 apr -   22:22  
Prima prestaties Jeugdbrandweer Zeeland
Oud-Gastel - Zaterdag 20 april heeft Jeugdbrandweer Goes en Vlissingen prima gepresteerd door beide de eerste plaats behalen. In Oud-Gastel bereikte de groep junioren uit Goes en de groep aspiranten uit Vlissingen hierdoor de halve finale die gespeeld wordt op 22 juni in Denekamp. Tevens werden de junioren Vlissingen 2e en mogen hier ook aan deelnemen aan de halve finale.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 21 apr -   22:17  
Domburgse Redders doen examen
Domburg - Vandaag werden de jaarlijkse zwembadexamens van de Domburgse Reddingsbrigade weer gehouden. In totaal 29 kandidaten in de leeftijd van 7 tot 17 jaar deden examen voor de diploma's Junior Redder 1, 3 en 4, Zwemmend Redder 1 en Life Saver 1. De diploma's kennen een opbouw in eisen waarbij de diploma's van de basislijn Junior Redder zich spelenderwijs richten op zelfredzaamheid en elementair zwemmen. De hogere diploma's Zwemmend Redder en Life Saver richten zich meer op de conditionele aspecten zoals tijdzwemmen en het redden van drenkelingen. Ook het alarmeren van bijvoorbeeld ambulance en politie neemt een prominente rol in de diplomaeisen in. Op één persoon na gingen alle junioren met een diploma naar huis. De uitslag was als volgt: Junior Redder 1: 1 geslaagde Junior Redder 3: 3 geslaagden Junior Redder 4: 7 geslaagden Zwemmend Redder 1: 14 geslaagden Life Saver 1: 3 geslaagden De zwembadexamens zijn traditioneel de afsluiting van de winterperiode en tevens het startsein voor het nieuwe strandwachtseizoen. Iedereen van 16 jaar en ouder is welkom om als lifeguard aan de slag te gaan bij de brigade. Geïnteresseerd? Meld je dan snel aan als vrijwillige strandwacht op het Banjaardstrand! Het nieuwe zwemseizoen van de Domburgse Reddingsbrigade start na de zomervakantie. Er wordt iedere woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 getraind in zwembad "De Parel" in Domburg.
zo 21 apr -   13:49  
Brandstofdiefstal uit wals
Ellemeet - De politie Oosterscheldebekken heeft zondagmorgen vroeg een man uit Goeree-Overflakkee aangehouden op verdenking van diefstal van dieselolie. De diesel is waarschijnlijk afkomstig van een wals van de Dura-Vermeer groep.
zo 21 apr -   05:41  
Brand in boerenschuur Koudekerke
Koudekerke - Zondagmorgen om 05.30 uur werd de Middelburgse brandweer gealarmeerd voor brand in een kleine schuur aan de Groeneweg te Koudekerke. Hierin is een groentenhandel gevestigd. Enige tijd later werd de Koudekerkse blusgroep en de waterwagen van Souburg ter assistentie gevraagd. Even later werd brand ontdekt in een grote schuur op enige afstand, hiervoor is de brandweer van Middelburg-noord in actie gekomen. Om 06.00 uur is een ambulance met spoed ter plaatse gevraagd (standby). Een tweede waterwagen is onderweg. In de schuur zijn een aantal tropische eekhoorns omgekomen. Omstreeks 06.45 uur werd het sein brand meester gegeven. Hoelang de nablussingswerkzaamheden gaan duren is niet bekend. Van onze fotograaf vernomen dat de schuur volledig is afgebrand. De technische recherche is een onderzoek begonnen naar de oorzaak van deze branden. Brandstichting is niet uitgesloten.
za 20 apr -   23:56  
Mogelijke brandstichting Veere
Veere - Om 23.00 uur werd de Veerse brandweer opgeroepen naar de Sandenburghlaan te gaan, om een beginnende brand van de lading op een vrachtwagen te blussen. De kleine brand was snel onder controle. Brandstichting wordt niet uitgesloten.
za 20 apr -   21:18  
Brandalarm Elanpomp Vlissingen
Vlissingen - Even na 17.00 uur werd de Vlissingsebrandweer gealarmeerd voor mogelijk brand bij het onbemand benzinestation Elan op de Sloeweg. Hier aangekomen werden de brandweermannen opgevangen door een onderhoudsmedewerker, die meldde dat het een storing was. Deze storing is ontstaan tijdens electrischschakelen.
za 20 apr -   19:08  
Auto in de sloot A 58
Goes - Om ongeveer 15.30 uur werden brandweer en ambulancedienst gealarmeerd voor een auto in de sloot op de A 58 t.h.v. Lewedorp. De bestuurder is door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren en hierdoor van de weg geraakt. Met onbekend letsel, is het slachtoffer naar het ziekenhuis in Goes gebracht.
za 20 apr -   11:19  
Containerbrand Middelburg
Middelburg - Zaterdagmorgen vroeg is op de Oude Vlissingseweg een papiercontainer in brand "geraakt" De vrijwilligers van post Stromenweg, later aangevuld met de waterwagen van Souburg, hadden ongeveer een uur nodig om de brand te blussen. Voor meer foto's
Gemaakt door: 112zeeland
vr 19 apr -   00:24  
Coniferenhaag in brand Middelburg
Middelburg - Donderdagavond stond in Middelburg opnieuw een coniferenhaag in brand. Rond 23:45 uur werd de brand ontdekt op de hoek van de Smaragd. Het blusvoertuig van de post Torenweg te Middelburg werd zonder spoed ter plaatse gestuurd. Toen de brandweer ter plaatse kwam branden de coniferenhaag fel. Hier op heeft de brandweer een straal hoogdruk gebruikt om wat nog brandde te blussen. Door het snelle optreden van de brandweer kon de rest van de haag bespaart blijven.
Gemaakt door: 112zeeland
do 18 apr -   20:56  
Grasbrand, Dishoek
Dishoek - Rond half zes kreeg de brandweer van Vlissingen een melding van een buitenbrand in het bosgebied van verlengde Dishoekseweg te Dishoek. Even later kreeg ook de brandweer van Oost-souburg een melding van de brand en dat men met de waterwagen moesten komen. Ter plaatse aangekomen bleek het om een grasbrand te gaan. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk.
Gemaakt door: 112zeeland
do 18 apr -   13:37  
180km/u over de N252 in Hoek
Hoek - Woensdag 17 april 2013 rond 20,15 uur is op de N252 in Hoek een 34-jarige motorrijder uit Maldegem (B) aangehouden. De man reed met een snelheid van 180 km/u over bovengenoemde weg. De overschrijding was 88 km/u. De man moest een boete betalen van € 800,00.
Gemaakt door: 112zeeland
do 18 apr -   13:34  
Aanhoudingen voor vernielingen
Vlissingen - Woensdag 17 april 2013 rond 20.00 uur zijn in Papegaaienburg in Vlissingen twee mannen aangehouden. De twee Vlissingers van 22 en 27 jaar vielen winkelpersoneel lastig en worden verdacht van het vernielen van een vuilnisbak en een bushokje aldaar. Ze worden er tevens van verdacht eerder die middag een ruit van een woning in de IJsselstraat in Oost Souburg te hebben vernield. Beiden zijn ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 18 apr -   11:44  
Dode man in woning gevonden in Sas van Gent
Sas van Gent - In een woning in de Baljuwstraat is donderdag rond 5.40 uur een dode man gevonden. Hij is vermoedelijk door een misdrijf omgekomen. De politie stelt een onderzoek in. De omgeving van de woning is met linten afgezet. Het mogelijke misdrijf wordt onderzocht door een rechercheteam. Getuigen worden door rechercheurs ondervraagd, daarnaast onderzoeken rechercheurs sporen en andere aanwijzingen, die worden gevonden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 apr -   23:53  
coniferenhaag in brand middelburg
Middelburg - Dinsdag, kort voor middernacht, is bij een woning in de Rustenhofstraat in Middelburg een coniferenhaag van zo'n 3 meter beed en 2 meter hoog, afgebrand. De brand was tien minuten later al door de brandweer geblust. De politie onderzoekt nog of er sprake is van brandstichting.
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 apr -   22:08  
Op heterdaad aangehouden
Goes - Maandagmiddag omstreeks 17:30 uur reed de eigenaar van een nieuw te bouwen woning in de Goese wijk Mannee, langs zijn huis aldaar. Voor de woning zag hij een bestelbus en twee onbekende mannen staan. Omdat hij zich afvroeg wat die bus en die mannen daar deden, is hij een kijkje gaan nemen. Hij ontdekte dat de twee mannen zogenoemde 'ribben' (houten balkjes) hadden weggenomen en in hun aanhanger hadden gelegd. De mannen reden vervolgens weg. De eigenaar van de houten balkjes is achter de bestelbus aangereden. Hij heeft nog geprobeerd om de auto te laten stoppen, maar de twee onbekende mannen reden door. Hierop belde de eigenaar de politie. Op de Van Hertumweg heeft de politie rond 17.45 uur het busje laten stoppen en zijn de twee mannen aangehouden wegens diefstal van de houten balken. De twee (Goesenaren van 29 en 38 jaar oud) zijn overgebracht naar het politiebureau en hebben daar een bekennende verklaring afgelegd. Later die avond zijn beide verdachten weer in vrijheid gesteld.
Gemaakt door: 112zeeland
di 16 apr -   22:04  
Evgjenia Qendro is vermist
Oost-Souburg - Vermist sinds:09-04-2013 Laatst gezien in:Oost-Souburg Evgjenia, bijnaam Enxhi, is op dinsdag 9 april voor het laatst gezien rond 15.00 uur. Zij droeg een grijze broek en een wit/paars geruite jas. Haar zwarte opoefiets (met een roze kettingslot aan het stuur) is voor het laatst gezien voor een supermarkt. Vragen Hebt u informatie, neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Gegevens Roepnaam:Evgjenia ('Enxhi') Naam:Qendro Geboortedatum:30-05-1996 Huidige leeftijd:17 Lengte:160 cm Haarkleur:Rood (geverfd) Oogkleur:Bruin Geslacht:Vrouw
ma 15 apr -   22:18  
Test M.I.R.G. voltooid
Vlissingen - In de oude machinefabriek van de "Schelde" hebben een aantal Zeeuwse brandweerlieden de laatste test voltooid van het nieuw op te richten M.I.R.G. (maritiem incident reponse groep) In mei worden 24 personen geselecteerd, die voor het M.I.R.G. in aanmerking komen. Vorige week was onze berichtgeving hierover niet geheel duidelijk. 112zeeland houdt u op de hoogte van de opleiding en activiteiten van het M.I.R.G.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 15 apr -   19:35  
Man komt om bij bedrijfsongeval
Sas van Gent - Bij een bedrijfsongeval dat vanmorgen plaatsvond in een bedrijfspand aan de Westkade in Sas van Gent is een 40-jarige man uit Oostburg overleden. Omstreeks 07:30 uur meldde een medewerker van het bedrijf bij de politie dat één van zijn collega's mogelijk was overleden. Uit onderzoek dat ter plaatse door politiemensen van Forensische Opsporing is gedaan is gebleken dat de man mogelijk bekneld is geraakt tussen de hoogwerker waarin hij stond en een balk aan het plafond van de bedrijfsloods. De inspectie SZW (voorheen de Arbeidsinspectie) stelt een onderzoek in. Voor de medewerkers van het bedrijf is Slachtofferhulp ingeschakeld.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 15 apr -   19:33  
Verkeerscontroles op Schouwen-Duiveland
Zierikzee, Ellemeet, Burgh-Haamstede, Nieuwdorp - Zondagmiddag en -avond hebben agenten verkeerscontroles gehouden op Schouwen-Duiveland. Naar aanleiding van klachten over hardrijders uit de omgeving hebben agenten tussen 14:30 en 17:00 uur in Ellemeet, op de Kuijerdamseweg, in een 30 km-zone gecontroleerd op snelheid. Hierbij werden in totaal 93 bestuurders gecontroleerd en kregen zeven een bekeuring omdat zij te hard reden. Ook op de Calandweg in Zierikzee, eveneens een 30 km-zone, is tussen 15:00 en 17:00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd. Hier passeerden 85 bestuurders de controlepost en kregen drie bestuurders een bekeuring wegens overschrijding van de maximum snelheid. Vanaf 17:00 uur vond een alcoholcontrole plaats in de Julianastraat in Zierikzee. Tien bestuurders zijn gecontroleerd en moesten een blaastest ondergaan. Hiervan werden twee bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Eén vrouw van 44 jaar oud uit Zierikzee had ruim vier keer teveel gedronken. Haar rijbewijs is direct ingevorderd. De officier van justitie beslist later wat er met het rijbewijs van de vrouw gebeurt. Een andere automobilist had de toegestane limiet overschreden. Hij kreeg, na overleg met de officier van justitie, een schikkingsvoorstel van € 357,- en betaalde dit meteen. Om 19:00 uur startte een alcoholcontrole op de rotonde bij de Serooskerseweg in Burgh-Haamstede. Hier moesten 133 bestuurders een blaastest doen. Aan één persoon werd een schikking aangeboden na overleg met de officier van justitie. Het schikkingsvoorstel bedroeg € 497,-. De bestuurder die dit voorstel ontving had anderhalf keer teveel gedronken. Later die nacht, om ongeveer 04:00 uur, is nog een automobilist zijn rijbewijs kwijtgeraakt, omdat hij betrapt werd op het rijden onder invloed. De 20-jarige jongeman uit Zierikzee werd langs de kant van de weg gezet door surveillerende agenten op de Laan van Sint Hilaire in Zierikzee. Uit de ademanalysetest die hij deed op het politiebureau bleek dat hij acht keer teveel gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de officier van justitie zal bepalen of deze beginnend bestuurder het nog terug krijgt. In de hele provincie is zondag ook gecontroleerd op motorrijders die de snelheid overschrijden. Er kwamen diverse meldingen van geluidsoverlast bij de politie binnen. In Nieuwdorp, op de Europaweg Noord werd één motorrijder bekeurd. Hij reed ruim 40 kilometer harder dan op die weg is toegestaan. Op dezelfde weg werd ook een automobilist bekeurd die net zo hard reed. Het boetebedrag wordt bepaald door de officier van justitie.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 15 apr -   19:30  
Aangehouden wegens vernieling
Sint Jansteen - zondagavond kwamen er, rond 23:00 uur, diverse meldingen binnen bij de politie over twee jongemannen die vernielingen pleegden in Sint Jansteen. Agenten zijn ter plaatse gegaan en troffen, op aanwijzingen van oplettende getuigen, het tweetal aan in de Zusterstraat. Het ging om twee jongens van 19 en 20 jaar oud, zij waren onder invloed van alcoholische drank. De jongens waren afkomstig uit Hulst en uit de gemeente Hulst. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongens zouden bloembakken, brievenbussen, een bankje en een afvalbak hebben vernield. Door agenten is onderzoek gedaan in de omgeving van de Brouwerijstraat, want daar zou het tweetal het meest hebben huisgehouden. Tijdens het onderzoek is een getuige gehoord, vandaag worden meer getuigenverklaringen opgenomen van de vernieling. Op het politiebureau zijn de twee verdachten gehoord, uit hun verklaringen bleek dat de 20-jarige jongen geen vernielingen had gepleegd. Hij is dan ook in vrijheid gesteld. De 19-jarige jongen zit nog vast. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 15 apr -   19:25  
Poging beroving
Goes - In de nacht van zondag op maandag werd rond 01:30 uur een 48-jarige Goesenaar bedreigd in de Cornelis Houtmanstraat in zijn woonplaats. Rond bovengenoemd tijdstip parkeerde de Goesenaar zijn auto in de Cornelis Houtmanstraat. Terwijl hij zijn auto afsloot zag hij vanuit zijn ooghoeken iemand op zich af komen. Het betrof een hem onbekende man waarvan verder geen goed signalement bekend is. Deze man bedreigde de Goesenaar met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en vroeg hem om geld.
za 13 apr -   17:21  
Binnenbrand Vlissingen
Vlissingen - Zaterdag eind van de middag werd de Vlissingse brandweer verzocht met spoed te gaan naar een flat in de Schaepmanstraat in Vlissingen. Op het adres aangekomen bleek het een "storm in een glas water" Men had de kip die op het vuur stond vergeten, en dit zorgde voor behoorlijk wat rookontwikkeling. Van werkelijke brand was dus geen sprake.
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 apr -   10:59  
Inbraak in woning
Middelburg - In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 april werd ingebroken in een woning in Buitenhove. Er werd een deur geforceerd en uit de woning werden twee gsm's, meer dan honderd euro en rookwaar gestolen.
Gemaakt door: 112zeeland
za 13 apr -   10:50  
Aanhoudingen in Goes
Goes - In de Pyntorenstraat werden zaterdag, 13 april, even na middernacht twee mannen aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit 's-Gravenpolder en een 28-jarige man uit Goes. De 27-jarige zou even daarvoor op de Grote Markt tijdens een handgemeen een 31-jarige man uit Goes geslagen hebben. Agenten troffen de 27-jarige, samen met de 28-jarige man aan in de Pyntorenstraat. De 27-jarige had geen ID-kaart bij zich en werd daarom aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Zijn 28-jarige metgezel was het niet eens met de gang van zaken en moest door enkele andere agenten op afstand worden gehouden. Eén van de agenten werd door hem in het gezicht geslagen. Ook deze man werd, na het nodige verzet en na het gebruik van pepperspray, aangehouden. Op het politiebureau in Goes zocht de 27-jarige man nogmaals de confrontatie en viel één van de agenten aan. De agent liep hierbij een gekneusde pols op. De 27-jarige hield er een bloedneus aan over. Beide mannen zijn overgebracht naar Torentijd waar zij gehoord zullen worden voor mishandeling.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 apr -   14:58  
Speciaal reddingsteam in opleiding
Vlissingen - De stadsgewestelijke brandweer heeft afgelopen woensdag een nieuwe oefening gedaan. redden op hoogte. Dit vond plaats in de oude machinefabriek van de Schelde te Vlissingen. Hier werd gekeken, welke mensen van de brandweer door kunnen naar het vervolgtraject. De brandweerlieden die doorgaan zullen in een speciaal team komen voor reddingen op hoogte en moeilijk begaande plaatsen. Het team kan ook ingezet worden elders in Zeeland. Onder de brandweerlieden zat het animo er goed in.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 apr -   13:15  
winkel insluiper aangehouden
Vlissingen/Harderwijk - Op 9 november jl. is door winkelmedewerkers van een drogist aan de Lange Zelke in Vlissingen een man op heterdaad betrapt terwijl hij zich in hun magazijn bevond. Hij was hier onbevoegd binnengekomen en sloeg op de vlucht toen hij werd betrapt. De politie werd gebeld en door agenten is een zoekslag gemaakt in het centrum van Vlissingen. Na enige tijd werd de man aangetroffen in het magazijn van een andere drogist aan de Walstraat in Vlissingen. De 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats (hij staat bekend als veelpleger) is door de politieagenten aangehouden en overgebracht naar het bureau. Omdat hij er van verdacht werd goederen te hebben gestolen uit diverse winkels (kantoorruimtes en magazijnen van winkels) in Vlissingen, is de man in verzekering gesteld en heeft hij vastgezeten tot 20 november 2012. Tot op dat moment konden de rechercheurs die met de zaak bezig waren niet voldoende bewijs vinden om de man nog langer vast te houden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 12 apr -   13:12  
Brand in caravan
Oosterland - In de nacht van woensdag op donderdag is brand ontstaan in een caravan die stond aan de Molenweg in Oosterland. Een omwonende hoorde een klap rond 01:00 uur en ging kijken wat er aan de hand was. Hij zag toen dat er een brandje woedde in de caravan. De buurman aarzelde geen moment en pakte een brandblusser. Door zijn doortastende optreden is voorkomen dat de caravan uitbrandde. De brandweer werd gebeld, maar die hoefden geen actie meer te ondernemen, omdat de brand al was geblust. Medewerkers van de afdeling Forensische Opsporing gaan technisch onderzoek doen in en om de caravan, de eigenaar van de caravan heeft aangifte gedaan van brandstichting. Van een getuige is een verklaring opgenomen door de politie.
wo 10 apr -   19:44  
Brand Burgh-Haamstede
Burgh-Haamstede - Om ongeveer half acht is de brandweer van Burgh-Haamstede gealarmeerd voor brand in vakantiehuis De "Vrijbuiter" aan de Hogeweg te Burg-Haamstede. Het zou een binnenbrand betreffen. Deze is om 19.42 uur opgeschaald naar "middel" brand. De brandweer met twee bluseenheden en een waterwagen ter plaatse, had het vuur snel onder controle. De forse rookontwikkeling was in de omgeving van Burgh-Haamstede goed te zien. Het chalet is volledig afgebrand, de oorzaak is voorals nog onbekend.
di 9 apr -   23:31  
Medische spoedoverplaatsing
Goes - Vanuit het ziekenhuis te Goes is een patient met spoed overgeplaatst naar een gespecialiseerder ziekenhuis. Gezien de urgentie werd dit door een helikopter gedaan. Het betreft het slachtoffer van een eerdere aanrijding in Middelburg.
di 9 apr -   17:59  
Binnenbrand Vlissingen
Vlissingen - In de van Dishoeckstraat te Vlissingen is omstreeks 17.30 uur brand ontstaan in de keuken van een beneden woning. De bewoner heeft eerst gepoogd zelf de brand te blussen, later werd dit door de brandweer overgenomen met een straal hogedruk.Voor de bewoner is een ambulance gewaarschuwd, mogelijk heeft hij door de blusactie teveel rook ingeademd, een medebewoner werd ook gecontroleerd op toxische stoffen.
di 9 apr -   10:33  
Binnenbrand IJzendijke
Yzendijke - Om 10.18 uur werd brandalarm gemaakt voor een binnenbrand in party centrum Mauritshof te Yzendijke. Enige tijd later werd ook een waterwagen naar het adres gestuurd. Wat er exact in brand stond is bij 112Zeeland nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 8 apr -   22:35  
Ernstig ongeval op N57
Ellemeet - Op de N57 ter hoogte van de afrit Ellemeet vond om ongeveer 15:30 uur een ernstig ongeval plaats. Daarbij is één persoon overleden. Daarnaast zijn er twee gewonden. Er werd een traumahelikopter opgeroepen. De identiteit van het dodelijk slachtoffer is nog niet bekend gemaakt. Op dit moment is de verkeersongevallendienst Rotterdam / Rijnmond, nog druk doende met de afhandeling van het ongeval.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 8 apr -   22:31  
Koperdieven aangehouden
Terneuzen - Zondagavond zijn in Terneuzen drie verdachten aangehouden vanwege de diefstal van een hoeveelheid koper uit een leegstaande woning. Een getuige meldde rond 20:00 uur dat hij drie mensen had gezien die een hoeveelheid koper hadden weggehaald uit een leegstaand pand in de Vlooswijkstraat in Terneuzen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 8 apr -   22:27  
Hennepkwekerij in woning
Oost-Souburg - In een woning aan de Hunzestraat in Oost-Souburg is zondagochtend om ongeveer 07:15 uur een hennepkwekerij aangetroffen door agenten. De agenten roken bij het passeren van de woning een henneplucht en vermoedden daarom dat er in de woning een kwekerij zat. Ze vroegen de bewoner of zij binnen mochten kijken en uiteindelijk ging de bewoner daarmee akkoord. Omdat de goedkeuring van de bewoner even had geduurd, vroegen de agenten intussen een zogenoemde 'machtiging tot binnentreden' aan bij een hulpofficier van justitie. Die machtiging bleek niet nodig te zijn, omdat de bewoner zijn toestemming inmiddels al gegeven had.
zo 7 apr -   06:40  
Autobrand Vlissingen
Vlissingen - Zondagmorgen vroeg is een auto uitgebrand op een parkeerplaats aan de Leeghwaterstraat in Vlissingen. Twee er naast geparkeerde auto's liepen brandschade op. Gezien enige tijd geleden ook twee auto's op dezelfde plaats in brand "vlogen" wordt door de politie nader onderzoek gedaan. Om 06.22 uur werd wederom brandalarm gegeven om naar dezelfde lokatie te gaan, ditmaal voor nablus werkzaamheden. Er bleek niets meer te branden, men had een lampje aan een hondenhalsband als "vuur" gezien.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 apr -   00:36  
Spoorongeval bij werkzaamheden
Arnemuiden - Zaterdagavond is er een man gewond geraakt die aan het spoor aan het werk was. Het spoor wordt op het moment voorzien van nieuw grind. Bij die werkzaamheden ging het mis. Het ongeval vond rond 18.08 uur plaats op het spoor bij de Doeleweg in Arnemuiden. De man is met spoed door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Wat de man heeft is nog niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 apr -   00:08  
weer een bermbrand Arnemuiden
Arnemuiden - De brandweer van Arnemuiden is zaterdagmiddag weer uitgerukt voor een bermbrand in Arnemuiden. Rond 16:05 uur werd de brand die woedde aan de Oranjepolderseweg gemeld. De brandweer heeft de brand gedoofd. Wat de oorzaak van deze brand is, is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 7 apr -   00:06  
bermbrand Arnemuiden
Arnemuiden - De brandweer van Arnemuiden is vrijdagavond uitgerukt voor een bermbrand in Arnemuiden. Rond 20:15 uur werd de brand die woedde aan de Keetweg gemeld bij de alarmcentrale. De brandweer was de brandweer snel ter plaatse. De brandweer heeft de brand gedoofd. De laatste tijd woedden er vaker buitenbranden in Arnemuiden. Wat de oorzaak van deze brand is, is niet bekend.
Gemaakt door: Krukeltje
za 6 apr -   16:52  
ongeval met motorcrosser Zeedijk Borssele
Borssele - Vanmiddag rond 15.15 vond er een ongeval plaats met een motorcrosser aan de Zeedijk te Borssele. Het was bij de Duintjes voor de kolen / kern-centrale.
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 apr -   16:40  
Verdachte aangehouden voor mensenhandel
Goes en Kapelle - De politie heeft vandaag drie woningen in Kapelle en Goes onderzocht. Hierbij is een Goesenaar (25) aangehouden, hij wordt verdacht van mensenhandel. De politie is al geruime tijd bezig met een onderzoek naar gedwongen prostitutie van jonge vrouwen. Dit heeft vandaag geleid tot een huiszoeking in Kapelle, ook zijn twee woningen in Goes doorzocht. In een van de woningen in Goes is de verdachte aangehouden.Het onderzoek is nog in volle gang. Later meer info
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 apr -   12:35  
Keukenbrand Vlissingen
Vlissingen - De brandweer is vrijdag aan het einde van de middag met spoed uitgerukt voor een keukenbrand. Rond 19:18 uur brak de brand uit in een woning in Westerzicht te Vlissingen. Het blusvoertuig en de hoogwerker gingen beiden ter plaatse om de brand te doven. Toen de brandweer ter plaatse kwam had de bewoner zich al in veiligheid gebracht, door naar buiten te gaan. Met een straal hoge druk werd de brand gedoofd. Nadat de brand gedoofd was heeft de brandweer de woning geventileerd. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 apr -   11:50  
Aanhouding voor diefstal ijzeren platen
Vlissingen - Vrijdag 5 april om 18.40 uur is op de Hellingbaan in Vlissingen een 52-jarige Vlissinger aangehouden. Passanten hadden gezien dat hij in de Irislaan in zijn woonplaats twee ijzeren platen wegnam. De platen liggen daar omdat men daar werkzaamheden aan het verrichten is. Hij had ze inmiddels al verkocht en moest het bedrag van € 15,00 afstaan aan de politie. De platen zijn terug naar de eigenaar en de man ontving proces verbaal. De politie kwam de man op het spoor omdat de melder het kenteken door had gegeven
Gemaakt door: 112zeeland
za 6 apr -   11:47  
automobilist rijbewijs kwijt na gevaarlijke rit
Goes - Op vrijdagavond 5 april liep een jonge bestuurder uiteindelijk tegen de lamp. Na een gevaarlijke rit door Goes werd hij door de politie aangehouden. Na een blaastest werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie kreeg vrijdagavond rond 18.00 uur een melding dat een auto door roodlicht reed en daarna schade veroorzaakte bij een benzinestation aan de Spiegelstraat. Even later meldde een getuige dat dezelfde auto een onderdeel was verloren in de Beatrixlaan. Gelukkig was het kenteken van de auto door iemand genoteerd. De politie besloot een kijkje te nemen bij de woning van degene op wiens naam de auto stond. Daar stond de auto, flink beschadigd. Onder andere waren beide rechterbanden lek en hing de kentekenplaat los aan de auto. In de omgeving werd de bestuurder gevonden. Na een eerste blaastest rees het vermoeden van alcoholgebruik. De Goesenaar (21) werd aangehouden. Op het politiebureau blies hij 785 ug/l. Deze waarde ligt ver boven hetgeen voor een zogenaamde beginnende bestuurder is toegestaan, namelijk 88 ug/l. Logisch dat het rijbewijs van deze jongeman werd ingevorderd. De zaak wordt voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.
za 6 apr -   05:14  
Duiker
Grevelingenmeer - Het lichaam wat vrijdagmiddag is gevonden in het Grevelingenmeer, is de op maandag vermiste 30 jarige duiker uit Wolphaarstdijk. Hij laat een zwangere vrouw achter.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 5 apr -   11:21  
Hoger beroep in zaak koperdiefstal
zeeland - Het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank op 4 februari 2013 in de zaak tegen een verdachte van koperdiefstal. In dit vonnis verklaarde de rechtbank het OM (gedeeltelijk) niet ontvankelijk omdat de verdachte ernstig letsel zou zijn toegebracht door geweld bij zijn aanhouding.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 5 apr -   11:18  
Man aangehouden voor wildstroperij
Arnemuiden - Op de Muidenweg is donderdagmorgen een 58-jarige Arnemuidenaar aangehouden op verdenking van wildstroperij. Afgelopen week was melding gedaan dat in de bossen langs de Kleine Piet verschillende wildstrikken waren aangetroffen. Door drie BOA's (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren van Provincie Zeeland, Staatsbosbeheer en een jachtopziener) is donderdagmorgen een postactie gehouden op de persoon die deze strikken had geplaatst. Na enkele uren werd hun wachten beloond en verscheen rond 10.00 uur een man die de wildstrikken vangklaar wilde stellen om een ree te vangen. Hij is op heterdaad aangehouden door de BOA's en overgedragen aan de politie. Door de BOA's ( werd het terrein nogmaals doorzocht en er werden in totaal acht wildstrikken aangetroffen. In zijn auto werden stroperswerktuigen aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. In zijn woning troffen agenten een reehuid (vel), een dode buizerd en een dode reiger aan. Hiervoor had hij geen vergunning. Tegen de 58-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake de Flora en Faunawet.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 3 apr -   00:27  
EOD en NFI doen onderzoek in Middelburg
Middelburg - In een woning aan de Nassaulaan in Middelburg is vandaag onderzoek gedaan door de EOD en nfi. Afgelopen weekeinde was daar een ontploffing. Dinsdagavond werd de woning onderzocht. De Nassaulaan werd tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. De bewoners van de naast gelegen appartementen moesten dinsdagavond ergens anders gaan slapen. Door de E.O.D. zijn er grondstoffen voor het maken van zwaar vuurwerk aangetroffen, deze zijn op het strand van Oostkapelle vernietigd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 1 apr -   12:47  
Buitenbrand te Wemeldinge
Wemeldinge - Vannacht om ongeveer 10 voor 5 is de Wemeldingse brandweer uitgerukt naar een vermoedelijke binnenbrand, aan de Wemeldingse Zandweg. Het bleek uiteindelijk te gaan om een buitenbrand aan de Plasweg. te Kapelle! Het ging om een aantal recentelijke gekapte bomen. Na ca. 40 m3 water was het ergste vuur bestreden en keerde de Wemeldingse brandweer terug naar de Kazerne.
ma 1 apr -   11:05  
Buitenbrand Middelburg
Middelburg - Om Ongeveer 11.00 uur is de Middelburgse brandweer (post Torenweg) uitgereden voor een brand op de spoordijk bij de Arnebrug te Middelburg. Men ontdekte een kleine brand, die vlug was geblust. Het treinverkeer heeft nagenoeg geen vertraging ondervonden.
ma 1 apr -   10:40  
Scharendijke (Kloosternol) duiker vermist
Scharendijke - Om 10.32 uur werd de brandweer van Brouwershaven, Renesse en de duikgroepen Goes en Spykenisse gealarmeerd voor een vermistte duiker in de haven van Kloosternol. Het mobiel medisch team uit Rotterdan is ook aanvliegend. Eveneens werd een ambulance zonder spoed naar de plaats des onheils gedirigeerd. Om 10.48 uur werd het ongeval opgeschaald, en assistentie vanuit Zeeuws-Vlaanderen opgeroepen. De reddingboten Griend en Baron van Lynden (K.N.R.M. station Ouddorp) nemen eveneens deel aan de zoekaktie.Vanwege pasen is er een enorme toeloop van publiek. Vanuit Koksijde (Belgie) is een Seaking reddingshelikopter onderweg. Deze gaat het gebied van den Osse tot de Brouwersdam afzoeken. Zoekaktie door Seaking om 12.17 beeindigd. De anderen zoeken verder.