Selecteer per datum:

Gemaakt door: 112zeeland
do 28 feb -   21:13  
Getuigen van mishandeling gezocht
Tholen - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die maandagavond tussen 20.30 uur en 20.35 uur, in het park in Tholen plaatsvond. Tussen genoemde tijdstippen liep een 17-jarige jongen uit Tholen door het park toen hij drie, voor hem onbekende, jongemannen tegenkwam. Toen hij hen voorbij was werd de Tholenaar plotseling van achteren aangevallen door het drietal. Hij is hierbij geschopt en/of geslagen. De jongen kon wegrennen maar moest, aan de Oudelandsepoort, gaan zitten. Door een voorbijganger is een ambulance gebeld die het slachtoffer met een klaplong overbracht naar ziekenhuis de Lievensberg in Bergen op Zoom. Getuigen van deze mishandeling worden verzocht zich te melden op het politiebureau of op telefoonnummer 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 feb -   21:11  
BMW gestolen
Nieuwdorp - In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf de Prinses Margrietstraat een auto gestolen. Het betreft een zwarte BMW coupé voorzien van het kenteken 72-HZ-ZH.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 feb -   21:09  
Auto rijdt dijk af
Scherpenisse - Op de Gorishoeksedijk is woensdag rond 22.30 uur een auto onderaan de dijk beland. De auto werd bestuurd door een 19-jarige man uit de gemeente Tholen, naast hem zat zijn 14-jarige broertje. De auto kwam aangereden uit de richting van de Schakelweg en sloeg linksaf. Bij het nemen van de bocht verloor de 19-jarige bestuurder de macht over het stuur. Hij belandde daardoor in de rechterberm waarna hij tussen twee bomen door de dijk afreed. Beide inzittenden zijn ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De auto is vermoedelijk total loss.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 feb -   21:06  
Auto rijdt tegen verkeersremmer
Kapelle - Op de Postweg is woensdagavond een 78-jarige man uit Yerseke met zijn auto tegen een verkeersremmer gereden. Agenten kregen rond 21.15 uur de melding om naar de Postweg te gaan voor een aanrijding. Daar aangekomen troffen ze een auto aan die tegen een verkeersremmer en een lantaarnpaal was gereden. De auto had forse schade en kon niet meer verder rijden. De bestuurder is naar de Huisartsenpost in Goes gegaan. Hij had verwondingen aan zijn hand.
Gemaakt door: 112zeeland
do 28 feb -   21:04  
Hardrijder is rijbewijs kwijt
Ellemeet - Woensdagavond is het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige automobilist uit gemeente Goeree-Overvlakkee omdat hij meer dan 50 km te hard reed. Hij reed rond 20.30 uur met een snelheid van 166 km/u over de N57/Brouwersdam. Omdat daar de maximumsnelheid 100 km is, werd de bestuurder aan de kant gezet waarna hij zijn rijbewijs moest inleveren.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 feb -   21:09  
Jongen aangevallen
Vlissingen - Een 16-jarige jongen uit Vlissingen is dinsdagavond aangevallen door enkele personen. De jongen fietste tegen middernacht ter hoogte van supermarkt Emté in Paauwenburg toen hij plotseling van achteren werd beetgepakt en ten val kwam. Vermoedelijk waren er meerdere personen bij betrokken. De jongen heeft even zijn bewustzijn verloren. Nadat hij bij kwam, is hij weggerend naar huis. Daar kwam hij erachter dat hij zijn gsm kwijt was. Zijn fiets is later vernield teruggevonden op het hoekje Thorbeckelaan/Mr. Van Maanenstraat.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 feb -   21:08  
Auto uitgebrand
Renesse - Aan de Emmaweg is dinsdagavond een auto uitgebrand. De eigenaar werd rond 21.30 uur door een buurtbewoner gewaarschuwd dat zijn auto in de brand stond. Hij probeerde zelf nog de brand te blussen met emmertjes water. Uiteindelijk was het de brandweer die de brand bluste. De eigenaar heeft aangifte gedaan van brandstichting.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 feb -   21:05  
Valse aangifte door 13 jarige jongen
Tholen - De 13-jarige jongen uit Tholen die aangifte deed van mishandeling en bedreiging op maandag 11 februari rond 13.00 uur bij de C1000 aan de Postweg in zijn woonplaats, heeft, bekend dat hij een valse aangifte heeft gedaan. De jongen vertelde dat hij door twee, ongeveer 15-jarige, jongemannen geschopt en geslagen was en dat hij het geld wat hij bij zich had af moest geven. Dit blijkt dus nu niet waar te zijn en er zal worden gepoogd om de eventuele schade (ingezette mensen / gemaakte uren) op de jongen te verhalen.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 27 feb -   21:02  
Aanhouding na snelheidsovertreding
Ellemeet - In de nacht van dinsdag op woensdag is een 22-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland rond 00.15 uur aan de Schelpweg in Ellemeet aangehouden. Kort daarvoor haalde de man, aan de Delingsdijk, met hoge snelheid een (opvallende) politieauto in. De agenten zetten meteen de achtervolging in en gaven de man verschillende malen een stopteken. Dit negeerde de automobilist echter, evenals de optische- en geluidssignalen die het politievoertuig voerde. Bij de achtervolging zijn gecorrigeerde snelheden gemeten van 155 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Vlak voor Ellemeet raakte de auto van de man in de berm, slipte en kwam tot stilstand. Hierop is hij aangehouden. Uit ademanalyse bleek dat de automobilist (die beginnend bestuurder is) ongeveer 7 maal teveel had gedronken. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 feb -   23:31  
Man over boord
. - Om 22.45 uur werd vanaf de veerboot Pride of York gemeld dat er een persoon over boord zou zijn geslagen ter hoogte van positie 51.59,9· noord 002,39.2 Oost. Dit is ongeveer 80 km van de Nederlandse kust gezien vanaf Hoek van Holland. Er zijn meerdere reddingboten, 2 helikopters,en Marine vaartuigen onderweg naar deze positie. Nadat passagiers en bemanning geteld waren, bleek er niemand vermist te zijn. De zoekactie werd om 23.54 uur afgeblazen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 feb -   16:44  
Katten vergiftigd in Tholen
Tholen - De afgelopen maanden zijn er meerdere meldingen gedaan van vergiftigde katten in Tholen. De politie is op zoek naar getuigen van deze vergiftigingen, die plaatsvinden in omgeving van de David van Orlien en Garnalenstraat in Tholen. De katten overlijden aan deze vergiftigingen. Bent u getuige of heeft u meer informatie omtrent de vergiftigingen wilt u dan bellen naar 0900-8844 of dit melden op het politiebureau.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 feb -   14:07  
Rijbewijs ingevorderd in Groede
Groede - Zondag 24 februari 2013 is in de Woordweg in Groede een personenauto uit de bocht gevlogen, vervolgens belandde deze via een hek in twee voortuinen.Ook is nog een andere auto geraakt. De 32-jarige bestuurder uit de gemeente Sluis, bleek ruim drie maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Zowel de tuinen als de personenauto's zijn beschadigd.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 25 feb -   14:04  
Buschauffeuse beroofd in Hulst
Hulst - Zondag 24 februari 2013 is rond 22.15 uur een buschauffeuse in de Zandstraat, in Hulst in een bus beroofd. Een jongeman stapte in en haalde een op een steekwapen gelijkend voorwerp tevoorschijn en eiste geld van de vrouw, waarop zij hem een tas meegaf. De man, vermoedelijk rond de 20 jaar en 1.65 lang, stapte daarna uit en verdween richting Willem Alexanderstraat.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 feb -   22:28  
Autobrand Vlissingen
Vlissingen - De brandweer is vanavond uitgerukt voor een autobrand in de Adriaen Coortelaan te Vlissingen. Omstreeks 21:03 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale, die daarop direct tankautospuit 4531 onder prio 1 stuurde. Hoe de brand is ontstaan is niets bekend, de auto moet als verloren worden beschouwd.Een auto die er naast geparkeerd was, heeft brandschade opgelopen. De politie heeft een onderzoek in gesteld naar de oorzaak van de autobrand.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 feb -   22:25  
Containerbrand Middelburg
Middelburg - De brandweer is zondagochtend gealarmeerd voor een containerbrand. Rond 02:53 uur was de brandweer ter plaatse om de 4 brandende containers te blussen. Deze stonden op de Noordweg te Middelburg. Er is brandschade ontstaan aan de containers. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Na tien minuten kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 feb -   16:56  
Inbreker op heterdaad betrapt
Vlissingen - Zaterdagavond 23 februari 2013, rond 23.30 uur, kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer een melding binnen, dat iemand aan het inbreken was in een woning aan de Nicolaes Honighstraat in Vlissingen. De man probeerde te vluchten. Hij rende het huis door van boven naar beneden en probeerde zelfs boven uit een raam te springen. Toen hij de agenten zag vluchtte hij de woning weer in. Uiteindelijk is hij met behulp van een politiehond in een tuin overmeesterd en aangehouden. De verdachte verzette zich hevig bij zijn aanhouding en hij sloeg meerdere keren in het gezicht van een politieagent. De verdachte, een veelpleger, is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 feb -   16:46  
Vrouw gewond bij ongeval
Schoondijke - Rond 06.00 uur zaterdag 23 februari 2013 vond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen op de Willemsweg in Schoondijke. De bestuurster van de personenauto, 26 jaar afkomstig uit de gemeente Sluis, is met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen vervoerd. De bestuurder van de vrachtwagen, een 30 jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland, bleef ongedeerd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 24 feb -   16:44  
16 jarige aangehouden voor mishandeling
Goes - Zondag 24 februari 2013, rond 00.15 uur, is op de Grote Markt in Goes een 16-jarige Goesenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige Middelburger. De 17-jarige jongen liep door de Sint Jacobstraat in Goes toen hij door de Goesenaar werd geslagen en geschopt. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. De jongens kennen elkaar.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 feb -   23:41  
Stanislaw wordt sinds 21-02-2013 vermist
Burgh-Haamstede - Zijn witte bestelbus is teruggevonden op een parkeerplaats in Hoogvliet. Op de dag van de vermissing van Stanislaw droeg hij een rode jas met witte letters "Thermecon", zwarte werkschoenen en een spijkerbroek Een ieder die informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Zeeland-West-Brabant tel. 0800-6070
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 feb -   15:58  
coniferenbrand in Middelburg
Middelburg - De brandweer is Vrijdagmiddag uitgerukt voor een coniferenbrand in Middelburg Rond 14:13 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er in een coniferenhaag een brand woedde aan het Hof van sintjan. Het blusvoertuig van de post Stromenweg is met spoed ter plaatse te gaan. De overburen waren gelijk begonnen met een tuinslang om de brand te doven. Toen de brandweer arriveerde was de brand nog niet gedoofd. De hele haag is verloren gegaan. Vermoedelijk is deze keer ook brandstichting.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 feb -   15:36  
Jerrycans gedumpt
Rilland - Afgelopen donderdag zijn langs de Westelijke Schelderijnweg 122 jerrycans aangetroffen. Vermoedelijk is de partij daar afgelopen week gedumpt. Het gaat om zwarte, lege jerrycans met een inhoud van 25 liter voorzien van gevarenlabel corrossief. Ook waren een aantal voorzien met Transport SZ 8%. Dit laatste wordt o.a. gebruikt voor het reinigen van metalen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 feb -   12:00  
Kopstaartbotsing op A58
Rilland - Vrijdagmorgen omstreeks 06.15 uur vond op de A58, richting Bergen op Zoom, een kop/staartbotsing plaats waarbij een personenauto tegen de achterzijde van een vrachtwagen was gereden. Bij het ongeval vielen geen gewonden. Het verkeer is tijdelijk omgeleid via de op en afrit. Omstreeks 09.00 uur is de weg weer vrijgegeven.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 feb -   11:55  
Auto weg na woninginbraak
Arnemuiden - Afgelopen nacht is na een inbraak in een woning aan de Tarweakker een personenauto weggenomen. Het betreft een blauwe VW Passat voorzien van het kenteken 31-PBN-7. Terwijl de bewoners lagen te slapen, werd ingebroken in hun woning. De benedenverdieping werd doorzocht waarna de autosleutel werd weggenomen. Hierna werd de auto gestolen vanaf de oprit bij het huis. Afgelopen week werden nog meer woninginbraken gepleegd. In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een woning in de Hobeinstraat in Vlissingen. Tijdens afwezigheid van de bewoners werd hun huis doorzocht. Ze missen nu sieraden en een laptop. Aan de Veersesingel in Middelburg werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken terwijl de bewoners lagen te slapen. Hier werden sieraden en geld buitgemaakt. In Goes werd de achterdeur geforceerd van een woning aan de Garnaetwei. Dit gebeurde tussen 16.30 en 19.00 uur. Hier zijn geen spullen weggenomen. Donderdag tussen 15.45 en 22.15 uur werd tevens ingebroken in een woning aan de Reggestraat in Terneuzen. Hier werd de achterdeur geforceerd waarna een klein geldbedrag en wat rookwaren werden weggenomen. Donderdagavond tussen 18.00 en 22.00 uur is ingebroken in een woning aan de Karmijnstraat in Kapelle. De woning werd via de achterzijde betreden waarna het hele huis werd doorzocht. Weggenomen zijn een laptop, sieraden en geld.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 22 feb -   11:08  
Auto in de sloot
Sluiskil - Op de Tractaatweg is vrijdag rond 03.00 uur een auto in de sloot beland. De bestuurster, een 18-jarige vrouw uit Goes, reed richting Axel toen ze door nog onbekende oorzaak in de rechterberm geraakte en in de sloot belandde. Ze is met onbekend letsel overgerbacht naar het ziekenhuis in Terneuzen. Later bleek uit navraag bij het ziekenhuis dat ze een lichte hersenschudding had overgehouden aan het ongeval. De auto waarin ze reed, had schade aan de rechterzijde en is weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 feb -   19:50  
Zwaar ongeval Kerkwerve
Kerkwerve - Om 18:59 uur kwam er een melding binnen voor brandweer en ambulancedienst, voor een middelhulpverlening op de Kakkersweelweg te Kerkwerve. De brandweer Kerkwerve en Brouwershaven en het hulpverleningsvoertuig van Bruinisse gingen naar het ongeval toe, ter plaatse bleek het te gaan om een personenauto met drie personen erin. Er is al 1 slachtoffer uit het voertuig. Er waren o.a. 5 ambulances ter plaatse, waaronder een ambulance uit Rotterdam. Er werd vastgesteld dat er een auto op een boom tegen het taluud gereden was, in de auto zaten meerdere personen. De traumahelikopter uit Rotterdam is ter assistentie ingezet. De brandweer heeft de slachtoffers uit de auto geknipt. de slachtoffers zijn naar diverse ziekenhuizen in de regio gebracht. update: De vier mannen die gewond raakten, zijn afkomstig uit Zierikzee en de gemeente Schouwen-Duiveland. Ze zijn 18 en 19 jaar oud. Hun letsel bestaat voornamelijk uit botbreuken.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 feb -   17:05  
Twee jongens aangehouden voor beroving
Oost-Souburg - De politie heeft twee jongens uit Vlissingen aangehouden voor de beroving van een 18-jarige vrouw uit Middelburg. Het slachtoffer fietste woensdagavond rond 20.45 uur over het Koopmansvoetpad richting Groot Abeele. Ter hoogte van de Zaanstraat kwam plotseling een persoon achter haar aan gerend. Het meisje werd gedwongen te stoppen. Een tweede persoon kwam erbij staan en ze moest onder bedreiging geld afgeven. Hierna rende het tweetal weg. Agenten gingen na de melding ter plaatse en zagen ter hoogte van de Burgemeester Stemerdinglaan twee jongens lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Ze draaiden hun surveillancevoertuig en zagen het tweetal direct daarop hard wegrennen. Eén van hen werd op het Ambachtsveld in zijn kraag gegrepen. Bleek te gaan om een 16-jarige jongen uit Vlissingen. De andere verdachte, een 15-jarige Vlissinger, is vanmiddag aangehouden. Het duo is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 21 feb -   11:53  
Dronken automobilist rijdt tegen gevel
Sint Maartensdijk - Een 27-jarige man uit de gemeente Tholen is woensdag rond 21.30 uur, in een dronken bui, met zijn auto tegen de gevel van een restaurant gereden. Hij had zijn gegevens achtergelaten bij een omwonende en was daarna verder gereden. Agenten gingen na deze melding ter plaatse. Tijdens het opnemen van verklaringen kregen zij de melding dat de betreffende auto op de Poortvlietsedijk in Scherpenisse van de dijk was afgereden. Daar aangekomen zagen ze dat de auto onderaan de dijk lag op het naastgelegen fietspad. Volgens omstanders was de bestuurder zelf uit de auto gekropen. De ambulance werd gewaarschuwd omdat de 27-jarige bestuurder zich niet lekker voelde. Tijdens het wachten, werd van hem een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom. Daar werd van hem een bloedproef afgenomen. In afwachting van de uitslag hiervan is zijn rijbewijs ingevorderd. Zijn auto is als gevolg van het ongeval total loss en is weggesleept.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 feb -   22:54  
Gerucht over kinderlokker niet waar
Zierikzee - Vandaag verscheen op Facebook een gerucht over een kinderlokker in Zierikzee. De verspreider van het bericht heeft bij de politie zijn excuus aangeboden. Het bericht is verwijderd. Op Facebook stond een verhaal over een oudere man bij een school, welke reed in een zwarte personenauto met een Nederlands kenteken. Het bericht hield de gemoederen in Zierikzee behoorlijk bezig. Nadat eerst het bericht was verwijderd, meldde even later een man zich op het politiebureau. Hij vertelde dat hij het bericht had verspreid en bood zijn excuus aan, omdat het bericht niet waar was en op een misverstand berustte. Het bleek dat hij de melding had gemaakt op basis van onjuiste informatie. De politie heeft de bewuste auto vanmiddag ook nog gecontroleerd, maar de bestuurder bleek hier niets mee te maken te hebben.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 feb -   22:51  
Aangehouden na bedreiging
Zierikzee - Op zondag 10 februari heeft een 24-jarige man uit Zierikzee aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging met de dood. De aangever liep een blauw oog en kneuzingen aan zijn gezicht op, nadat hij door zijn belager op zijn gezicht was geslagen. Ook de vriendin van de aangever heeft aangifte gedaan van bedreiging. Voor deze bedreiging en mishandeling is vandaag om ongeveer 11.30 uur een eveneens 24-jarige man uit Schouwen-Duiveland in zijn woning aangehouden. Omdat deze aanhouding buiten heterdaad plaatsvond (het gepleegde feit was immers al even geleden), is eerst contact geweest met de officier van justitie. Deze gelastte de aanhouding. De verdachte is overgebracht naar een politiecel in Torentijd en wordt daar gehoord. Hij is in verzekering gesteld en zit dus nog vast.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 feb -   22:43  
Diefstal van uniek collier
Graauw - Tijdens een inbraak in een woning in Graauw ,op 12 februari tussen 08:45 uur en 12:20 uur, is een uniek collier met een waarde van ongeveer € 750,= gestolen. In de vorm van het logo van het Zeeuws landschap. De vorm van de schakels is eigenlijk het logo van het Zeeuws Landschap. De politie wil graag in contact komen met mensen die informatie kunnen verstrekken over de verblijfplaats van het collier of misschien weten wie het te koop heeft aangeboden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 feb -   22:40  
Straatroof in Middelburg
Middelburger - Maandag rond 17.30 uur is een 56-jarige Middelburger slachtoffer geworden van een straatroof in de J. van Reigersbergstraat in Middelburg. De man was in zijn scootmobiel naar een geldautomaat in de J. van Reigersbergstraat gereden. Na het pinnen wilde hij het geld uit de gleuf pakken. Juist op dat moment pakte een onbekende man het geld weg en rende er vandoor.
Gemaakt door: 112zeeland
di 19 feb -   22:37  
Man in gestolen auto aangehouden
Terneuzen - Tijdens de surveillance hebben agenten dinsdag omstreeks 02.00 uur op de Scheldeboulevard in Terneuzen een 19-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden. De man lag te slapen in een auto die hij de dag ervoor had gestolen in Roosendaal. In de auto lag ook 34 gram hennep. Verder werd hij nog gezocht voor de mishandeling van zijn ex-vriendin op het station in Bergen op Zoom. De verdachte is ingesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 feb -   23:51  
Evaluatie GRIP3 Ouwerkerkse Kreek gereed
Ouwerkerk - Maandag heeft Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) het evaluatierapport ‘GRIP 3 Ouwerkerkse Kreek’ bekendgemaakt. Het COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, heeft de evaluatie in opdracht van VRZ uitgevoerd. De evaluatie geeft een beeld van hoe de diverse overheden de crisis die ontstond door de aanwezigheid van de giftige alg dinoflaggelaat in de Ouwerkerkse kreek en de Oosterschelde gezamenlijk hebben aangepakt. Tijdens de crisis zijn weloverwogen afwegingen gemaakt tussen het bewaken van de volksgezondheid en de economische belangen. Belangrijkste leerpunt is de wijze waarop crisiscommunicatie voor dit type crisis is georganiseerd. Begin augustus 2012 werd een grote hoeveelheid giftige alg (dinoflagellaat) aangetroffen in de Ouwerkerkse Kreek op Schouwen-Duiveland. Vanwege de noodzaak tot een multidisciplinaire aanpak, werd op 7 augustus besloten op te schalen naar GRIP 3. Om lering te kunnen trekken uit deze casus is een evaluatierapport opgesteld. Burgemeester Rabelink: “GRIP 3 is afgekondigd omdat er veel partijen betrokken waren, er mogelijk een risico was voor de volksgezondheid en de waterkwaliteit was in het geding. Daarnaast speelde ook de mogelijke economische impact van het incident op de schelpdierensector mee.” Uit de evaluatie blijkt dan ook dat het opschalen naar GRIP3 de juiste beslissing was. Aanbevelingen In de evaluatie staat een aantal nuttige aanbevelingen, onder andere op het gebied van crisiscommunicatie. Zo verdient communicatie een meer strategische rol binnen het crisismanagementproces. Daarnaast zouden communicatieadviseurs mandaat moeten krijgen om via social media snel en adequaat feitelijke informatie te verschaffen. Als elke bijdrage via social media geautoriseerd moet worden, verliest het middel zijn meerwaarde. Ook voor de GRIP-regeling als crisismanagementinstrument zijn aanbevelingen gedaan. De GRIP-regeling is in sommige gevallen te rigide uitgevoerd of beleefd. Het gaat hierbij om de locatiekeuze en de samenstelling van de teams en de rolinvulling van de betrokken partijen. De mogelijkheden om een GRIP-regeling flexibel toe te passen, bleef hierdoor onderbenut. Verder is door het COT naar voren gebracht dat beleidsteams de komende tijd naast het uitvoeren van oefeningen op klassieke rampen, zoals een grote brand, ook op scenario’s moeten oefenen waarvan het verloop minder voorspelbaar is en de maatschappelijke impact groot, waardoor oefeningen meer recht doen aan de praktijk van crisismanagement. In de casus Ouwerkerkse Kreek had een veelheid aan partijen een rol in het crisismanagement. Het betreft hier de ‘klassieke’ partijen, zoals politie, brandweer, GHOR en de gemeente, plus partijen uit het directe netwerk (Rijkswaterstaat, waterschap, provincie), landelijke partijen (departementen), onderzoeksinstanties en vertegenwoordiging vanuit de sector. Hoewel deze samenwerking goed tot stand is gekomen, is op dit vlak verbetering mogelijk. De voorbereiding op crisismanagement richt zich voor het grootste deel op de ‘klassieke’ partijen en het directe netwerk. Andere partijen zouden vaker moeten worden betrokken bij oefeningen. Evaluatierapport Het COT, Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, heeft de evaluatie uitgevoerd door middel van een documentenanalyse, interviews met sleutelfunctionarissen en een media-analyse. Gerrie Ruijs, Directeur Veiligheidsregio Zeeland: “We zijn tevreden over de leerpunten en hebben de aanbevelingen ter harte genomen. We zullen nog meer investeren in ons netwerk, nemen de aanbevelingen mee in onze oefeningen en trainingen en zullen waar nodig plannen en procedures aanpassen.”
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 feb -   23:45  
Politie tijdens achtervolging bekogeld
Hulst - De politie in Hulst is vannacht tijdens een wilde achtervolging van een bedrijfsauto met bouwmaterialen bekogeld. Wonder boven wonder zijn er geen gewonden gevallen. De inzittenden van de auto zijn aan het eind van de rit in De Klinge (België) gevlucht. De politie in Hulst stelt - samen met de Belgische politie - een onderzoek in. Rond 23.30 uur zagen politieagenten op de Zoutestraat vanuit de andere kant een bedrijfsauto aan komen rijden. Deze auto had een Brits kenteken. De politie wilde de auto controleren, maar deze ging er vandoor. Tijdens de achtervolging werd regelmatig het zwaailicht en sirene gebruikt maar dat had geen resultaat. De achtervolging verplaatste zich richting België. Tijdens de rit ontstonden gevaarlijke situaties, mede vanwege de hoge snelheden. Ook werden diverse spullen naar de politieauto gegooid. De politieagenten dachten in eerste instantie dat het om vuurwerk of een explosief ging. Later bleek dat het diverse bouwmaterialen waren. Om de politieauto van zich af te schudden, werd ook de verlichting van de vluchtauto uitgedaan, waardoor de situatie steeds gevaarlijker werd. Eenmaal in de buurt van De Klinge aangekomen, sprongen er - al rijdend - enkele mensen uit de auto. De auto kwam op een grasveld bij een privéterrein tot stilstand. Hierbij reed de auto dwars door een hekwerk. Toen de politieagenten de auto controleerden, bleek iedereen verdwenen. Een zoektocht in de omgeving leverde geen resultaat meer op.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 feb -   23:39  
Rijden met ongeldig rijbewijs
Vrouwenpolder - Op de Vrouwenpolderseweg werd maandag, 18 februari, even na 05.30 uur een 29-jarige automobilist, waarvan de woonplaats niet bekend is, betrapt op rijden met een ongeldig rijbewijs. Agenten zagen de man met hoge snelheid inhalen over de dubbel doorgetrokken streep op de locatie Veersegatdam in Vrouwenpolder. Toen de bestuurder op de Vrouwenpolderseweg werd staande gehouden, bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Dat bleek sinds 2006 ongeldig te zijn verklaard wegens rijden onder invloed van alcohol. Tevens bleek dat de man in december 2012 ook al was betrapt op het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs. De 29-jarige automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden met ongeldig verklaard rijbewijs en het inhalen over de dubbel doorgetrokken streep. Mocht de bestuurder voor de derde keer betrapt worden op dezelfde overtreding dan zal zijn auto in beslag worden genomen.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 18 feb -   23:37  
Auto's bekrast
Middelburg - In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 februari werden in de Schweitzerstraat en in de Roozenburglaan personenauto's bekrast. In de Schweitzerlaan werden 4 auto's bekrast en in de Roozenburglaan 1 auto. Hoe hoog de schadebedragen zijn is onbekend.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 feb -   01:03  
K.N.R.M.vaart uit voor visbootje
Neeltje Jans - De K.N.R.M. van Neeltje Jans is zaterdagmiddag uitgerukt voor het visbootje Ciara, dat in de problemen was gekomen. Rond 12.30 uur kreeg het bootje problemen met de motor waardoor het afdreef. Direct werd de reddingboot Koopmansdank met spoed er naar toe gestuurd. Het bootje lag op de Noordzee met meerdere vissers aan boord. Omdat de motorproblemen niet opgelost konden worden is de boot op sleep genomen en naar de steiger gebracht bij Neeltje Jans.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 17 feb -   00:19  
Politie doet onderzoek naar brand
Middelburg - De politie doet onderzoek naar de brand die eerder deze dag woedde, in een woning aan de Noordweg te Middelburg. Het onderzoek begon om 09:30 uur en duurde nog tot laat in de middag. Wat de oorzaak was is nog niet bekend. Geruchten deden de ronde dat er mogelijk wiet geteeld werd.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 feb -   23:19  
Ongeval in dichte mist A58
Nieuw en Sint Joosland - Om ongeveer 21.50 uur kwam bij de gemeenschappelijke meldkamer Zeeland / Brabant de melding binnen van een ongeval tussen twee auto's op de afslag A58 / N57 ter hoogte van Nieuw en Sint Joosland. (Afslag 38) Hiervoor werden 3 ambulances, de brandweer van Oost-Souburg, Arnemuiden en Middelburg opgeroepen. En natuurlijk de politie. Ook werd het mobiel medischteam uit Rotterdam geactiveerd, en weer gelijk gecancelled. Enige tijd later werd een vierde ambulance vanuit Zeeuws-Vlaanderen ook naar de plaats des onheils gedirigeerd. Door de mist was het moeilijk voor de hulpverleners de juiste plaats van het ongeval te vinden, en het werk uit te voeren Vier personen zijn gewond geraakt, waarvan een zwaar, deze zijn naar het ziekenhuis gebracht. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Dichte mist en de snelheid hebben zeker bij gedragen aan het ontstaan van de aanrijding.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 feb -   11:54  
Grote woning brand Middelburg
Middelburg - Om 00:46 uur is er een melding binnengekomen bij de alarmcentrale over een uitslaande woningbrand op de Noordweg in Middelburg. Hierop is de brandweer van Middelburg en Veere direct uitgerukt. De brandweer had ongeveer 11/2 uur nodig om het vuur te blussen. Dat er nogal wat tijd mee gemoeid was, kwam door een gasleiding, die door een monteur van Deltanutsbedrijven afgesloten moest worden. De brand heeft grote schade aangericht aan de woning.
Gemaakt door: 112zeeland
za 16 feb -   11:46  
Woninginbraken door 'gaatje boren'
Heinkenszand - In de wijk 'Over de Dijk' is afgelopen week ingebroken in een zestal woningen. In de meeste gevallen gebeurde dit overdag terwijl de bewoners niet thuis waren. De buit bestond o.a. uit laptops, foto-apparatuur en geld. De huizen werden bezocht door zogenaamde 'gaatjesboorders'. Vanaf de buitenzijde wordt naast het slot een gat geboord waarna met een speciale haak de sleutel, die aan de binnenkant op de deur zit, kan worden omgedraaid. Zo komen de inbrekers dan binnen. Dus laat niet uw sleutel aan de binnenzijde in het slot zitten als u weg bent! We zijn op zoek naar deze inbrekers en hebben daarbij uw hulp nodig. Heeft u afgelopen week in deze wijk iets verdachts gezien dat in verband kan worden gebracht met deze inbraken? Laat het ons weten.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 feb -   13:04  
Woningbrand was loos
Middelburg - De brandweer is vrijdag uitgerukt voor een woningbrand in Middelburg. Rond 08:54 uur werd het blusvoertuig en de ladderwagen van de post Stromenweg met spoed naar de Generaal Eisenhouwerlaan in Middelburg gestuurd omdat daar een brand zou zijn. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek het niet te gaan om woningbrand maar om stoom uit een schoorsteen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 feb -   13:00  
Auto met 19 uitlaten?
Rilland - In de nacht van donderdag op vrijdag om ongeveer 05:00 uur werd een personenauto gecontroleerd door agenten. Deze controle vond plaats op een parkeerplaats langs de A58, ter hoogte van Rilland. Surveillerende agenten controleerden de twee inzittenden, twee Litouwse mannen van 37 en 23 jaar. Ineens viel de agenten op dat er achterin de auto ontzettend veel uitlaten lagen. Toen de herkomst van deze in totaal 19 uitlaten werd gevraagd aan de mannen, konden zij geen duidelijke verklaring geven. De uitlaten zagen eruit alsof ze even tevoren gedemonteerd waren, dus wat eerst een normale controle was geweest, veranderde nu in een verdachte situatie. De mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal van de uitlaten. Ze zijn overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Zowel de auto waarin zij reden, als de uitlaten zijn in beslag genomen. Wie is de eigenaar? Uiteraard wil de politie er graag achter komen aan wie deze uitlaten toebehoren. Er is echter tot nu toe nog geen aangifte gedaan. Mocht u meer informatie hebben over deze zaak, dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 feb -   12:56  
Mediamarkt dief aangehouden
Middelburg - Een man van 34 uit Middelburg en een vrouw van 32 uit dezelfde plaats zijn donderdagavond om ongeveer 18:00 uur aangehouden in de Mediamarkt in hun woonplaats. Beide verdachten werden bij het verlaten van de winkel aangehouden door een medewerker toen deze controleerde of zij geen goederen gestolen hadden. Bij de man werd door hem een smartphone aangetroffen die hij niet had afgerekend. De twee zijn overgedragen aan de politie. Agenten hebben een aangifte opgenomen van de winkelmedewerker. Deze verklaarde dat de man eerder die dag ook al in de winkel was geweest. Dit was om ongeveer 14:00 uur 's middags en toen had hij mogelijk een computer meegenomen. Agenten brachten de twee verdachten over naar het politiebureau waar ze zijn verhoord. Tijdens het verhoor bekende de mannelijke verdachte allebei de diefstallen. Hij deed afstand van de eerder gestolen computer. De telefoon had hij al teruggegeven aan de winkel. Bij het verhoor van de vrouw bleek dat zij niets met de winkeldiefstal te maken had. Zij is in vrijheid gesteld. De man is naar huis gestuurd met een dagvaarding op zak. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 15 feb -   12:45  
schoorsteenbrand meeliskerke
Meliskerke - De brandweer is dinsdagavond uitgerukt voor een schoorsteenbrand in Meliskerke. Rond 21:20 uur werd het blusvoertuig van de post Zoutelande en de ladderwagen van de post Stromenweg met spoed naar de Moolenstraat in Meliskerke gestuurd omdat daar een brand onder het dak zou zijn. Toen de brandweer ter plaatse kam bleek het niet te gaan om woningbrand maar is om een schoorsteenbrand. Om de brand goed te kunnen doven heeft de brandweer het rookkannaal geveegd. Of er ook schade in de woning is ontstaan door de brand is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 feb -   14:18  
Wie herkent dit horloge?
zeeland - Wij zijn op zoek naar de eigenaar van een horloge wat zo goed als zeker van diefstal afkomstig is. Het betreft een "Superwatch" herenhorloge in een grijs sieradendoosje met opschrift "Citizen". Dit horloge is aangetroffen bij verdachten tijdens een doorzoeking en is zeker van diefstal afkomstig, vermoedelijk weggenomen bij een woninginbraak. Wil de eigenaar zich melden?
Gemaakt door: 112zeeland
do 14 feb -   11:48  
Aanhoudingen voor mishandeling
Schoondijke - Donderdag 14 februari 2013 rond 00.20 uur zijn op de N62 te Hoek twee mannen aangehouden. Ze zijn woonachtig in Breda en beiden 25 jaar oud. Ze worden verdacht van het mishandelen van een 20-jarige vrouw in een woning in Schoondijke. De vrouw en beide mannen zijn kennissen van elkaar.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 feb -   22:46  
Vrouw gewond bij steekpartij
Goes - In de Nieuwstraat is dinsdagavond rond half acht een vrouw gewond geraakt toen ze door een man met een mes werd aangevallen. De vrouw is gestoken in haar bovenlichaam. Omstanders hebben zich over haar ontfermd en eerste hulp verleend. Ze is aanspreekbaar en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte, die haar gestoken heeft, is in een auto gevlucht. De oorzaak van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. De politie stelt een onderzoek. In de Nieuwstraat wordt door een rechercheur van de forensisch opsporing een onderzoek verricht. Verder worden getuigen gehoord. Uiteraard is de politie op zoek naar de verdachte.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 feb -   22:42  
Verkeerscontrole
Middelburg - Dinsdag tussen 12.30 en 15.00 uur werd in de Grevelingenstraat een algemene verkeerscontrole gehouden. Er werden ongeveer 70 voertuigen gecontroleerd. Tien bestuurders werden bekeurd voor te hard rijden in een 30 km zone. Twee voertuigen voldeden niet aan de technische eisen. Eén bestuurder werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel en één bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen. Er werd ook nog een man aangehouden die nog 20 dagen gevangenisstraf moest uitzitten.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 feb -   22:32  
mishandeling 13 jarige jongen
Tholen - De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling en bedreiging van een 13-jarige jongen uit Tholen die plaatsvond op maandag 11 februari omstreeks 13.00 uur bij de C-1000 aan de Postweg. De 13-jarige werd door twee jongemannen geschopt en geslagen terwijl hij op de grond lag en hij moest het geld wat hij bij zich had aan hen afgeven. Zo ver kwam het echter niet want toen een medewerker van de supermarkt naar buiten kwam, gingen de twee belagers er vandoor en namen een handschoen van het slachtoffer mee. Beide jongens waren ongeveer 15 jaar oud, 1.60 m lang en spraken Nederlands. Ze droegen allebei een zwarte 'Nickelson' jas voorzien van een bondkraag en een pet met daarover heen hun capuchon. Op de petjes stonden de letters 'NY'. Ook droegen ze allebei een trainingspak broek. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij het politiebureau in Tholen, Simon Lindhoustraat 1, of te bellen naar 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 feb -   22:29  
Verkeersongeval met letsel
's-Heerenhoek - Dinsdag, even na 04.30 uur, vond op de kruising Heinkenszandseweg / Beeldhoeveweg een verkeersongeval plaats waarbij een 41-jarige Middelburgse automobilist gewond raakte. Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Noord-Beveland verleende op de kruising geen voorrang aan een taxi, bestuurd door een 41-jarige man uit Middelburg. Hierdoor ontstond de aanrijding waarbij de 41-jarige man met zijn auto tegen een boom botste en het bewustzijn verloor. Toen een passant de deur van de auto opende om eerste hulp te verlenen, kwam de bestuurder bij bewustzijn en trapte op het gaspedaal waarop de auto in de sloot belandde. Het slachtoffer is met een hoofdwond en met verder onbekend letsel naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De 18-jarige automobilist, een beginnend bestuurder, werd meegenomen naar het bureau in Goes waar hij een blaastest moest afleggen. Hieruit bleek dat hij meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs werd in beslag genomen. In de auto van de 18-jarige man zaten ook een 24-jarige man uit Goes, een 17-jarig meisje uit Goes en een 16-jarig meisje uit Yerseke. Voor zover bekend zijn zij geen van allen gewond geraakt.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 feb -   00:56  
Gaslucht was stof uit riool
Oost-souburg - Om 19:41 uur is de brandweer van Oost-souburg uitgerukt voor een gaslek. Een bewoner van de van Ginkelstraat klaagde over een vreemde lucht. Door onderzoek van de brandweren is uit gekomen dat het niet om gas ging. De lucht kwam uit het riool deze is door de brandweer gespoelt zo dat het weg was. Na het spoelen is de brandweer weer terug naar de kazerne geweest.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 feb -   00:13  
Schoorsteenbrand Vlissingen
Vlissingen - Rond 18:50 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen van iemand die vonken uit de schoorsteen zag kommen. De hulpdiensten zijn direct uitgerukt naar de Molenstraat in Vlissingen. De brandweer die erg snel ter platse was ging gelijk op onderzoek uit En doofde de brand. De schade kon beperkt blijven worden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 feb -   00:07  
derde verdachte steekpartij in vrijheid
Middelburg - De officier van justitie heeft vanmorgen besloten om de Bredaenaar (22), die nog vastzat voor een steekpartij op zaterdagmorgen in Middelburg, in vrijheid te stellen. Hiermee zijn alle drie de verdachten vrijgelaten. De officier van justitie besloot om de jongeman niet langer vast te houden, omdat er op dit moment te weinig bewijs is. Als de politie nog aanvullende en bruikbare tips ontvangt, zal de zaak verder onderzocht worden.
Gemaakt door: 112zeeland
di 12 feb -   00:04  
bedreiging in relationele sfeer
Middelburg - De politie stelt een onderzoek in naar een telefonische bedreiging en een bedreiging op Facebook van een vrouw uit Middelburg. De bedreiging is vermoedelijk door haar ex-partner geuit. Het feit vond maandagmorgen 11 februari plaats. De 30-jarige vrouw deed hierna aangifte bij de politie, die de zaak onderzoekt. Ook is haar woning in de wijk Dauwendaele onderzocht. De politie wil graag in contact komen met de ex-partner om de zaak verder uit te zoeken. Hij kan zich op het politiebureau in Middelburg melden.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 feb -   17:29  
Aanleiding steekpartij nog onbekend
Middelburg - De politie weet nog niet wat de aanleiding van de steekpartij is geweest, welke zaterdagmorgen omstreeks 01.50 uur in het centrum van Middelburg plaatsvond. De twee 17-jarige jongens uit Oost-Souburg en Vlissingen zijn in vrijheid gesteld. De Bredaenaar (22) zit nog vast. Uit het onderzoek is gebleken dat de twee 17-jarige jongens hebben gevochten met de andere verdachte, die deel uitmaakte van een groep. Wat de aanleiding is geweest en wat zich tijdens de vechtpartij heeft afgespeeld, is nog niet duidelijk. De jongens uit Oost-Souburg en Vlissingen worden niet langer als verdachte aangemerkt en zijn daarom zaterdagavond vrijgelaten.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 feb -   17:23  
3000 euro aan boetes
Goes - Dit kreeg een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats te horen nadat hij was aangehouden voor baldadig gedrag. Zondag om 02.00 uur was een melding binnengekomen dat een man zich agressief gedroeg op het Station in Goes. Hij zou tegen prullenbakken hebben geschopt. Agenten gingen ter plaatse en zagen bij het Stationspark iemand lopen. Bij het zien van de agenten rende hij hard weg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden op het Hollandiaplein. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een bekeuring kreeg voor baldadigheid. Maar dit was niet zijn eerste boete, bleek dat hij nog voor ruim 3000 euro aan openstaande boetes had. Die kon hij niet betalen waarna hij vervolgens is ingesloten in een politiecel in Torentijd.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 10 feb -   01:08  
Schoorsteenbrand in Overslag
Overslag - De brandweer is zaterdag uitgerukt voor een schoorsteenbrand. Rond 21:37 uur kwam bij de alarmcentrale een melding binnen dat er een schoorsteenbrand woedde in de Zuiddorpseweg te Overslag. Direct werd het blusvoertuig van Zuiddorpe 5646 en de brandweer van België op geroepen. Brandweer Zuiddorpe was als eerste ter plaatse. Daar bleek het om een schoorsteenbrand te gaan. De brandweer van Zelzate België nam het daar na over van Zuiddorpe. De brand was snel gedoofd. Door het snelle optreden van de brandweer kon de schade beperkt blijven. Hoe groot de schade is niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 feb -   14:10  
Onderzoek naar drie gewonden door messteken
Middelburg - Vannacht zijn drie jongemannen in het centrum gewond geraakt. Het is de politie niet duidelijk wat er is gebeurd. Twee slachtoffers zijn in het ziekenhuis behandeld en daarna door de politie aangehouden. Ook het derde slachtoffer is aangehouden. Rond 01.50 uur werd een jongeman (22) uit Breda op de hoek Nieuwstraat met de Kaai gewond aangetroffen. Hij was met een mes gestoken. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis in Goes gebracht, waar hij werd behandeld. Vanmorgen is hij daar door de politie aangehouden en voor nader onderzoek naar het politiecenllencomplex Torentijd gebracht. Rond diezelfde tijd werden twee jongens (beiden 17) uit Oost-Souburg en Vlissingen gevonden op de hoek Korte Delft - Nieuwstraat. Ook zij waren door een mes gestoken. De Vlissinger is na behandeling aan zijn verwondingen door de politie aangehouden en naar Torentijd gebracht. De jongen uit Oost-Souburg is eerst naar het ziekenhuis in Goes gebracht, nadien aangehouden en naar Torentijd gebracht.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 feb -   00:58  
Groote uitslaand brand in schuur Koewacht
Koewacht - De brand brak uit rond 21.05 uur aan de Emabaan te Koewacht. Bij aankomst van de brandweer uit Koewacht was de brand al uitslaant. Er is direct grote brand gemeld. Waar op de brandweer uit Terneuzen met de waterwagen, hulst met de hoogwerker, tankautospuit uit zuiddorpe en hulst is gekomen om te blussen. Ook de brandweer is uit Belgische Stekene is met een extra waterwagen gekomen. Er was sprake van asbest maar die is allen op het terein gebleven. In de schuur stonden allen landbouwvoertuigen. Hoe groot de schade is, zijn niet bekend.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 feb -   00:09  
Wie is zijn gereedschap kwijt?
s' Heer Abtskerke - Op 6 februari jl. werden tussen s' Heer Abtskerke en 's Gravenpolder enkele zakken met gereedschap gevonden. De spullen zaten in jute zakken en lagen in een zijpad van de Polderweg. Herkent u dit gereedschap als uw eigendom of weet u wie anders de eigenaar hiervan is? Kom dan langs op het bureau in Heinkenszand of bel 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
za 9 feb -   00:05  
Getuigen gezocht van een zedenmisdrijf
Vlissingen - Zaterdag 2 februari j.l. werd een 15-jarig Vlissings meisje op het Bossenburghpad in haar woonplaats het slachtoffer van een zedenmisdrijf. Het meisje fietste rond 23.00 uur in de omgeving van de draaibrug in Oost-Souburg en daar werd ze aangesproken door een man met een negroïde uiterlijk. Deze man was ongeveer 20 jaar oud en gekleed in een zilverkleurige jas. Uit opmerkingen die de man maakte, terwijl hij met het meisje praatte, leek het erop dat hij wist wie het meisje was. Dit heeft bij het meisje ook het vertrouwen in de man gewekt. De twee gingen samen, via West-Souburg/Westerzicht, door naar Vlissingen. Ter hoogte van de skatebaan op het Bossenburghpad heeft het zedendelict plaatsgevonden. Signalement Het signalement van de man luidt als volgt: het is een negroïde man van ongeveer 20 jaar oud. Hij is ongeveer 1.70 meter lang en heeft een normaal postuur. De man droeg een donkerblauwe spijkerbroek en een gladde, glimmende zilverkleurige jas tot op zijn heupen. De politie is op zoek naar mensen die de twee zaterdag 2 februari 2013 rond bovengenoemd tijdstip hebben zien lopen en/of fietsen. Misschien zijn er mensen die de man aan de hand van het signalement herkennen. Weet u iets? Hebt u iets gezien? Meld u dan op het politiebureau in Vlissingen, of bel 0900-8844.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 feb -   13:08  
Aangehouden na bedreiging met (nep)vuurwapen
Terneuzen - Donderdagavond om ongeveer 22.00 uur is een 33-jarige man uit Terneuzen aangehouden in een woning aan de Azaleastraat in zijn woonplaats omdat hij verdacht wordt van het bedreigen van een 26-jarige plaatsgenote. De 26-jarige Terneuzense vrouw was rond 20.45 uur in een woning aan de Van Bovenstraat in Terneuzen, toen er werd aangebeld door de verdachte. Volgens de vrouw bedreigde hij haar met een vuurwapen. Zij heeft ook aangifte gedaan van de bedreiging en agenten zijn op zoek gegaan naar de verdachte (een bekende van de vrouw). Verdachte aangehouden de politie trof hem aan in de woning waar hij is aangehouden en hebben hem overgebracht naar een politiecel in Torentijd. In de woning werd een nepvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Agenten zijn een onderzoek gestart en op dit moment wordt van de verdachte een verklaring opgenomen.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 feb -   13:07  
Veel Gevallen door gladheid
A58 - Op de A58, ter hoogte van Goes, Kapelle en Kruiningen, zijn vrijdagmorgen tussen 05.15 en 07.15 uur twaalf gevallen bij de politie gemeld. Tussen genoemde tijden werd het plotseling erg glad op de snelweg door sneeuw- en hagelbuien. Kennelijk werd het verkeer hier door verrast, want diverse auto's geleden van de weg en belandden in de berm. Voor zover nu bekend is bij geen van de gevallen ernstig letsel ontstaan en bleef het bij materiële schade.
Gemaakt door: 112zeeland
vr 8 feb -   12:54  
Een gulle gift voor KNRM Breskens
Breskens - Vandaag hebben we een delegatie van ABAB Accountants en Adviseurs ontvangen op ons reddingstation. Zij hadden een cheque bij zich met een heel mooi bedrag van € 5.000,- erop. ABAB is een allround accountancy– en adviesorganisatie met kantoren voornamelijk in het zuiden van het land. Elk jaar doneert ABAB € 5,- per kerstpakket aan een goed doel. Medewerkers van ABAB kunnen er ook voor kiezen om het volledige bedrag van het kerstpakket te doneren. Dit jaar was als goed doel de keuze op de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gevallen.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 feb -   21:13  
Man te water Aagtekerke
Aagtekerke - Donderdagavond is een man te water geraakt op de Kalfhoeksepat te Aagtekerke. Rond acht uur kwam de melding binnen waar naar de brandweer ambulance en de traumahelikopter uit Rotterdam snel ter plaatsen zijn gegaan. Het slachtofer was al snel uit het water ge haalt. De duikers van de brandweer Middelburg waren niet meer nodig geweest. Het slachtoffer heeft een half uur in het water gelegen waarna hij is gebrachd naar het ziekenhuis. Waarvoor de man in het water is gekomen is niet bekend. De hont van de man is mee genomen door de dierenambulancevoor naderonderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 feb -   18:02  
244 meldingen Zeeland bij Meld Misdaad Anoniem
Zeeland - De politie in Zeeland heeft vorig jaar 244 tips ontvangen via Meld Misdaad Anoniem. Van het aantal meldingen was 89 procent bruikbaar, waarvan 66 procent in onderzoek is genomen. Op basis van deze anonieme tips konden acht personen worden aangehouden en drie zaken worden opgelost. De meeste meldingen gingen over hennepkwekerijen (74), gevolgd door harddrugs (44), softdrugs (28), wapens (15) en overvallen (13). Het aantal meldingen via Meld Misdaad Anoniem is ten opzichte van een jaar eerder nauwelijks toegenomen. In 2011 ontving de politie drie meldingen minder.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 feb -   16:31  
eist twee jaar cel voor Marktplaats-oplichting
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag tot 24 maanden cel geëist tegen drie mannen vanwege oplichting van 49 personen via Marktplaats. De drie Amsterdammers boden op Marktplaats niet-bestaande kaarten te koop aan voor voetbalwedstrijden, musicals, wandeltochten, concerten en festivals. Slachtoffers maakten een overeengekomen bedrag over naar rekeningnummers van derden waar verdachten vervolgens het geld vanaf haalden. De kaarten werden nooit geleverd. Tegen een 21-jarige man eiste de officier van justitie oplegging van de ISD-maatregel (deze maatregel houdt in: plaatsing in inrichting voor stelselmatige daders, gedurende 2 jaar). Tegen de andere twee mannen (25 en 22 jaar) werd respectievelijk 24 maanden cel en 24 maanden, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 feb -   16:09  
Onderzoek na vondst dode vrouw
Koudekerke - In een woning in Koudekerke heeft de politie vanmorgen onderzoek gedaan na de vondst van een dode vrouw. Gebleken is dat de vrouw door een medische oorzaak is overleden. Rond 06.30 uur werden de hulpverleningsdiensten opgeroepen voor een incident in De Walestraat. Bij aankomst bleek de vrouw (46) in haar woning te zijn overleden. Omdat de doodsoorzaak niet onmiddellijk duidelijk was, heeft de politie een nader onderzoek ingesteld. Dit onderzoek bestond onder andere uit een forensisch onderzoek en het horen van diverse getuigen. Hieruit is gebleken dat geen sprake was van een misdrijf, maar dat de vrouw aan een medische oorzaak is gestorven. Hierna is het politieonderzoek afgesloten.
Gemaakt door: 112zeeland
do 7 feb -   14:36  
Binnenvaartschipper krijgt vaarverbod
Hansweert - De politie heeft woensdagavond 6 februari in Hansweert de schipper van een binnenvaartschip aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn schip bestuurde. Naast een proces-verbaal en invordering van zijn vaarbewijs kreeg de 41-jarige man uit Makkum een vaarverbod van 12 uur opgelegd. Kort na 20.00 uur meldde de Verkeerspost van Hansweert bij de waterpolitie dat een schip opmerkelijke vaargedrag vertoonde en dat ook de communicatie van de schipper nogal vreemd was. Mogelijk was er drank in het spel. Bij controle aan boord constateerde de politie via een blaastest dat de schipper inderdaad teveel alcohol in zijn bloed had. De man werd aangehouden en op het politiebureau bleek bij de ademanalyse dat het definitieve alcoholpromillage 2,2 bedroeg. Dat is ruim vier keer de toegestane hoeveelheid van een 0,5 promille. Het schip was met veevoeder onderweg naar België.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 feb -   22:47  
Auto frontaal op paal Middelburg
Middelburg - Op 6 februari vond rond 22.30 uur een éénzijdig ongeval plaats op de Nieuwe Vlissingseweg in Middelburg. Twee 18-jarige mannen uit Middelburg zijn hierbij gewond geraakt. Zij zijn met hun personenauto tegen het portaal van de bewegwijzering gereden ter hoogte van het gemaal in Middelburg op de Nieuwe Vlissingseweg. De bestuurder van de auto is uit de auto geknipt door de brandweer en naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Hij is later per helikopter naar een ziekenhuis in Rotterdam gebracht met vermoedelijk hoofdletsel. De inzittende is met een gebroken enkel naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Ambulances, de traumahelikopter, brandweer en politie zijn ter plekke geweest. Het voertuig is weggetakeld. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.
Gemaakt door: 112zeeland
wo 6 feb -   00:18  
Auto in de brand te Vlissingen
Vlissingen - De brandweer Vlissingen is vanmorgen uitgerukt voor een autobrand in schuitvaartgracht te Vlissingen. Omstreeks 03:36 uur kwam de melding binnen bij de alarmcentrale die daarop direct tankautospuit 4531 onder prio 1 ter plaatse stuurde. Toen de brandweer ter plaatsen kwamen stond de auto al volledig in brand. De brandweer heeft de autobrand geblust met twee stralen hoge druk. Waarom de brand is ontstaan is niets bekend, de auto moet als verloren worden beschouwen. Politie heeft een onderzoek in gesteld naar de oorzaak van de autobrand.
Gemaakt door: 112zeeland
di 5 feb -   23:18  
Drie verdachten van straatroof aangehouden
Vlissingen - Maandagochtend 4 februari zijn rond 06.00 uur drie verdachten van de straatroof die plaatsvond op 10 januari jl. in de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen aangehouden. Sleutels Een 33-jarige vrouw is op 10 januari rond 18.30 uur slachtoffer geworden van een straatroof waarbij een rode Fiat Panda naast haar stopte. Een man stapte uit en beroovde haar van haar tas waarna hij weer in de auto stapte en wegreed. Naast persoonlijke bezitingen zaten er in de tas ook sleutels van het bedrijf waar zij werkte. Diezelfde dag nog werd vastgesteld dat er met deze sleutels was getracht in te breken in de zaak waar zij werkten. Na intensief onderzoek is de politie erin geslaagd de verdachten te traceren. De drie verdachten zijn 16, 17, en 18 jaar oud en afkomstig uit Vlissingen en Oost Souburg. Zij zijn in hun woningen aangehouden met inzet van de ROG (Regionale Ondersteuningsgroep). De drie zijn in verzekering gesteld. De rode Fiat Panda, die bleek gestolen is te zijn en door de daders gebruikt bij de straatroof, is dezelfde dag in een woonwijk aangetroffen en in beslag genomen. Enkele op wapens geleikende voorwerpen die zijn aangetroffen in de woning van één van de verdachten zijn eveneens in beslag genomen worden.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 feb -   01:12  
veel spoed om kleine brand.
Middelburg - Om 13:38 kwam er bij 112 een melding binnen van een buiten brand. De brandweer van de toorenweg moest met spoed ter plaatsen. Een maal aangekomen in de Rentmeesterlaan te Middelburg was de brand zo geblust. Het ging om een klein stapeltje gelezen kranten.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 feb -   00:19  
Vlissinger aangehouden voor mishanddeleing
Vlissingen - Zaterdagmiddag ontstond ter hoogte van de Menno van Coehoorngracht een vechtpartij tussen twee Vlissingers van 24 en 29 jaar oud. Bij deze vechtpartij raakte de 29-jarige man lichtgewond, hij heeft aangifte gedaan van mishandeling en bedreiging. Als gevolg hiervan is 24-jarige aangehouden en ingesloten. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 feb -   00:16  
Sieraden en laptops weg na woninginbraken
Zeeland - Op verschillende plaatsen in Zeeland is afgelopen weekend ingebroken. Afgelopen zaterdag tussen 13.30 en 16.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Watervlietseweg in IJzendijke. Tijdens afwezigheid van de bewoners werd hun hele huis doorzocht. Ze missen o.a. een ipod en sieraden. Uit een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg werden in de nacht van vrijdag op zaterdag ook goederen weggenomen waaronder een laptop en een gsm. Hier zijn geen braaksporen aangetroffen. Afgelopen vrijdag werd rond het middaguur ook al ingebroken in een woning aan de Buitenhovelaan in Middelburg. Hier was de buit een laptop en sieraden
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 feb -   00:14  
Gestolen paard en trailer boven water
Rilland - Het paard en de trailer, die dinsdag bij een stal aan de Bathseweg zijn weggenomen, zijn weer terecht. Vrijdagavond zijn het paard en de trailer aan de aangeefster overgedragen. De diefstal moet gezocht worden in de relationele sfeer. Vrijdag nam een man (45) uit de gemeente Reimerswaal contact op met de politie en vertelde dat hij het paard en de trailer wilde terugbezorgen, wat ook gebeurde. De politie onderzoekt de zaak nog.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 feb -   00:09  
KAPITEIN ONWEL OP DE BRUG(KNRM BRESKENS)
Westerschelde - De vrijwillige reddingbootbemanning van KNRM Breskens heeft deze middag een kapitein geëvacueerd van een Maltees vrachtschip. De man, met hartklachten, is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis van Terneuzen. Een Maltees vrachtschip is rond de middag vanaf de Westerschelde de Noordzee opgevaren om koers te zetten naar Turkije. Eenmaal buitengaats blijkt dat de golven toch te hoog zijn voor de kustvaarder en besluit de kapitein om rechtsomkeer te maken en bij Vlissingen voor anker te gaan. Wanneer het schip weer richting Westerschelde vaart, zakt de kapitein voor de ogen van zijn bemanning en de loods ineens in elkaar. Na een korte tijd bewusteloos te zijn geweest, komt de man toch weer bij. Inmiddels heeft de loods natuurlijk al alarm geslagen. De Kustwacht alarmeert KNRM Breskens en een ambulance. Wanneer het ambulancepersoneel met apparatuur aan boord is, verlaat reddingboot Zeemanshoop snel de haven van Breskens om koers te zetten richting het Oostgat in de monding van de Westerschelde. Bij Dishoek kunnen we langszij bij het schip en stappen twee opstappers samen met de twee ambulancebroeders over. Eenmaal op de brug ontfermt het ambulancepersoneel zich over de patiënt, terwijl de opstappers de situatie bekijken hoe de man geëvacueerd kan worden. Na het maken van een hartfilmpje geeft de ambulancemedewerker aan dat het er niet best uitziet en hij met spoed naar Terneuzen moet. De man geeft aan wel te kunnen lopen, dus wordt, na het toedienen van pijnstillers, langzaam de gang vanaf de brug naar beneden genomen. Even later kan de Zeemanshoop de patiënt over nemen en op volle kracht koers zetten richting Breskens. Hier wordt overgestapt in de ambulance welke met zwaailicht en sirenes richting Terneuzen gaat.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 feb -   00:04  
LEGEROEFENING HAVEN VAN VLISSINGEN BEGONNEN
Vlissingen - Sinds zaterdag 2 februari is de legeroefening zichtbaar begonnen rond de Haven van Vlissingen. Alle toegangswegen waren afgezet door het Leger en de Nationale Reserve. Er was beperkte toegang mogelijk.
Gemaakt door: 112zeeland
ma 4 feb -   00:01  
HELER AANGEHOUDEN IN TERNEUZEN
Terneuzen - Sinds vorig jaar is de politie bezig met een onderzoek naar fietsendiefstallen in Terneuzen. Dit onderzoek resulteerde op 17 januari 2013 in de aanhouding van een 52-jarige man in de Julianastraat in Terneuzen. De man, woonachtig in het Franse Tourcoing, is aangehouden op verdenking van heling. Bij een doorzoeking van zijn woning in Tourcoing zijn acht fietsen aangetroffen die afkomstig zijn van diefstal. Deze fietsen zijn in beslag genomen en de 52-jarige man is in verzekering gesteld. In 2012 zijn in mei, juni en december vier mannen vanwege hun aandeel in de fietsendiefstallen in Terneuzen, aangehouden. Deze vier zijn allen afkomstig uit Terneuzen en 18, 30, 39 en 43 jaar oud.
Gemaakt door: 112zeeland
zo 3 feb -   23:47  
DIEFSTAL PAARD EN TRAILER
Rilland - Tussen dinsdagochtend 11.00 uur en dinsdagavond 23.00 uur zijn, bij een stal aan de Bathseweg in Rilland, een paard en paardentrailer weggenomen. Het gaat om een voskleurige merrie met drie witte voeten en een witte bles van het ras KWPN (Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland). Het paard is vervoerd in de trailer die tevens is weggenomen bij de stal aan de Bathseweg. Het gaat om een zilvergrijze I for Williams trailer met het kenteken 48-WB-NL.