do 12 aug - 22:58
De zomerperiode is een drukke periode voor de KNRM. De meldingen die binnenkomen zijn heel verschillend. De ene keer een motorjachtje met stuur/motor problemen, een andere keer een zeiljacht met gebroken mast. Gelukkig valt het vaak mee maar toch proberen we binnen acht minuten weg te varen. Zo verteld Bob Scheiberlich van Reddingsstation Westkapelle tijdens een van de openavonden die deze zomer worden georganiseerd. Het houden van openavonden begon een aantal jaar terug.

Toen stelden we ons boothuis open voor publiek tijdens onze oefenavonden. Tegenwoordig is er zo veel belangstelling dat we daarom tijdens deze openavonden een show weggeven, met als doel dat de mensen ons steunen en redder aan de wal worden.

Het bieden van hulp op het water wordt met veel ernst maar ook met plezier gedaan. De bemanning van het KNRM reddingsstation zet zich dan ook honderd procent in. We bieden niet alleen hulp op het water maar ook op het land, aldus Hanneke van Bokstel die met nog 3 andere vrijwilligers zich inzet als kusthulpverlener. We helpen bijvoorbeeld als er iemand gewond is op het strand en er een ambulance nodig is.

Het is dan ook een ware show als reddingsboot Uly die terugkomt van een uitruk door de trekker uit het water wordt gehaald. De kinderen staan er met hun neuzen bovenop om niets te missen. Ook als even later zowel reddingsboot de Uly als de Heek in het water worden gelaten staan niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen er weer boven op, ze willen niets missen. Het wordt is dan ook een prachtige show waarbij de bemanning de kneepjes van het reddingswerk laten zien.

Tekst en foto's: Arjan Versprille | Live! Press | www.livepress.nl

 

Ingezonden door: Anoniem
DSC05529.jpg
DSC05524.jpg
DSC05611.jpg
DSC05625.jpg
DSC05632.jpg