do 12 aug - 17:47
Woensdagmiddag is er een grote zoekactie geweest op het strand van Westenschouwen. Bij de reddingsbrigade Jan van Renesseweg van Westenschouwen kwam een man met de melding dat er 500m in de zee een persoon was gesignaleerd die vervolgens onder water verdween, een paar seconden later kwam er een mevrouw met hetzelfde verhaal waardoor de reddingsbrigade om 15:25 uur direct in actie kwam door middel van een grote zoekactie op het water.

Hier deden 5 boten van de reddingsbrigade Westenschouwen w.o. KNRM ouddorp, 1 privé-boot en een reddingsboot van Hoek van Holland aan mee, ook waren de 4x4 unimogs van de partij en werd het strand uitgekamd. Om 16:30 is ook de legerhelikopter van Koksijde bij de actie betrokken.

Om de zoekaktie succesvol te maken moesten alle badgasten uit zee komen of worden gehaald.Later in de middag is de zoekatie om 17:55 uur gestaakt en werd er geen persoon gevonden. Vermoedelijk ging het hier om een "dier - zeehond". Volgens de politie is er niemand rond het tijdstip van de zoekaktie als vermist opgegeven.

Indien er in deze zaak veranderingen optreden wordt dit uiteraard op deze site gemeld.

 

Ingezonden door: 112zeeland
1.jpg