wo 26 mei - 23:11
De groep Kapelle is woensdagmorgen rond vijf uur gealarmeerd i.v.m. een binnenbrand in verzorgingstehuis Cederhof aan de Cederlaan in Kapelle. In de zelfde minuut werd door de alarmcentrale al opgeschaald naar middelbrand zodoende werd ook de 47-34 van de groep `s-Gravenpolder gealarmeerd.

Tijdens het aanrijden werd duidelijk dat er brand woedde in een meterkast op de eerste etage, mogelijk moesten dus mensenworden geëvacueerd via de balkons.Om die reden is ook de ladderauto uit Goes en een tweetal ambulances ter plaatse gekomen.

Ter plaatse had personeel van Cederhof al twee bejaarden geëvacueerd waarna de brandweer nog eens 12 bejaarden in veiligheid bracht. Deze actie verliep voorspoedig niemand raakte gewond.Het mag dan ook geschreven worden dat het pesroneel van Cederhof uitstekend werk verrichte d.m.v. meldingstarten evacuatie opvang brandweer en nazorg.De brand was met één straal hoge druk snel geblust, de schade was mede door de forse rookontwikkeling aanzienlijk.Salvage is ter plaatse gekomen om één en ander verder af te handelen.

Tekst: brw Kapelle

 

 

Ingezonden door: 112zeeland
Binnenbrand_cederhof1.jpg
Binnenbrand_cederhof2.jpg
Binnenbrand_cederhof3.jpg
Binnenbrand_cederhof4.jpg
br1.jpg
br2.jpg