vr 30 apr - 18:05
"De Zeeuwen gaven ons Koninginnedag terug" Met deze uitspraak gaf Koningin Beatrix uitstekend weer hoe zij deze dag heeft beleefd. De samenwerkende overheidsdiensten kijken tevreden terug op Koninginnedag 2010, die in een goede sfeer verliep. De zeer gedegen voorbereiding heeft mede gezorgd voor een zeer succesvol feest, waar alle betrokkenen van hebben genoten. In Wemeldinge bezochten 7.000 mensen het feest, terwijl in Middelburg het bezoekersaantal op 30.000 personen wordt geschat. Hieronder volgen nog enkele bijzonderheden:

Wemeldinge

Wemeldinge is 's morgens een algemene opvanglocatie geopend voor met name de kinderen die aan het programma deelnamen, hun ouders en overig publiek in de OBS Wemeldinge aan de Spoorlaan 9. Daar konden mensen die aan het feestprogramma hadden deelgenomen, zich opwarmen en iets te drinken krijgen. Deze aankondiging is ook via een omroepinstallatie bekendgemaakt. In totaal zijn negen kinderen vanwege de kou opgevangen. Uiteindelijk bleek één kind onderkoelingsverschijnselen te hebben. De noodopvang bij OBS Wemeldinge is rond 12.30 uur gesloten. Mensen die daarna nog opvang nodig hadden, konden zich melden bij de EHBO posten op verschillende plaatsen in het dorp.

Middelburg

Vanwege de aanhoudende regen adviseerde de politie om het weerbericht in de gaten te houden en vooral warme kleding aan te trekken en voorzieningen mee te nemen om droog te blijven zoals regenpak en paraplu's. Om deze reden is door de gemeente in samenwerking met de geneeskundige hulpverlening ook een opvanglocatie in Middelburg in de Petrus en Paulus kerk aan de Bachtensteene/Lombardstraat geregeld. Deze opvanglocatie is rond 12.30 uur beëindigd, omdat na de weersverbetering er geen behoefte meer aan was.

Beide locatiesEen paar keer heeft de politie personen preventief gefouilleerd naar aanleiding van tips van burgers en eigen observatie.

Aantal arrestanten

1) In de Nieuwstraat in Middelburg werd rond 10.15 uur een man aangehouden. De man stond gesignaleerd en had nog drie dagen hechtenis tegoed. .

2) In Middelburg werd omstreeks 11.15 uur een persoon aangehouden voor het niet tonen van een identiteitsbewijs. Hij werd gesignaleerd door de spotters. Vervolgens werd hij aangesproken, wilde nergens aan meewerken, werd vervelend en kon daarna geen identiteitsbewijs tonen.

De preventieve fouillering heeft verder geen bijzonderheden opgeleverd. 

Bericht namens de samenwerkende overheidsdiensten
Ingezonden door: 112zeeland
mini-IMG_1200.JPG
mini-IMG_1109.JPG
mini-IMG_1119.JPG
mini-IMG_1176.JPG
mini-IMG_1222.JPG
mini-IMG_1256.JPG
mini-IMG_1344.JPG
mini-IMG_1422.JPG