za 27 feb - 20:36
Toeschouwers op de Ring van de Noordwelle voelden de grond een beetje trillen bij het voorbijtrekken van de stoet straorijders zaterdagmiddag. Geen wonder, want hoewel enkele van de 150 ruiters toen al waren afgehaakt, denderde er aan gewicht van circa '120.000 kilo paard' rond de kerk. De deelname aan de straoviering in Noordwelle zit aan zijn maximum. Het folkloristisch festijn onderscheidt zich in deze kern vooral door het grote aantal werkpaarden dat meeloopt in de stoet.

"Wij hebben een prachtige rit door de polder en over het strand gemaakt. Heel even is zelfs de zon doorgekomen", liet coördinator Rens Vermeer van de Strao Noordwelle weten bij terugkomst in het dorp. Dat enkele ruiters het bij aankomst in het dorp voor gezien hielden, is volgens Vermeer niet zo verwonderlijk. De rit langs het strand vergt immers behoorlijk wat inspanning. "En sommigen krijgen dan echt wel pijn in het kontje." De stoet was echter nog groot genoeg voor een indrukwekkende entree op het dorp. Burgemeester Gerard Rabelink ging (lopend) voorop en sprak vervolgens zijn waardering uit voor deze straoviering, die zulke mooie folkloristische plaatjes oplevert.

(Tekst PZC.nl)

De politie heeft geholpen bij het af zetten van de wegen zo dat de paarden met de ruiters veilig over de wegen konden van het dorp naar het strand.

 

Ingezonden door: Anoniem
IMG_2526-border.jpg
IMG_2511-border.jpg
IMG_2516-border.jpg
IMG_2518-border.jpg