vr 12 feb - 11:43
Op woensdag 10 februari rond 15.30 uur liep een echtpaar uit Oostburg van de Markt in de richting van de Destombestraat. De vrouw (71 jaar oud) had haar tas aan haar arm hangen. Van hun achterkant naderde een jongeman die, bij het passeren van de vrouw, heel hard aan de tas van de vrouw trok. Omdat zij haar tas heel stevig vasthield is de beroving die de jongeman gepland had, niet gelukt.

De jongen zette het hierna hard op een lopen. De echtgenoot aarzelde geen moment en rende achter de jongen aan. Hij raakte de jonge berover kwijt, maar zag nog wel dat hij weer terug liep in de richting van de Markt.

De politie zoekt getuigen van deze poging tot beroving. Door het echtpaar is namelijk aangifte gedaan en de politie wil deze zaak graag oplossen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Oostburg, of bellen met telefoonnummer 0900-8844.

 Een signalement van de verdachte luidt:Hij is ongeveer 1.95 meter lang, was gekleed in een grijze broek, een blauw jack en een blauwe muts. De jongeman is ongeveer 18 of 19 jaar oud en heeft een blanke huidskleur.

 

Ingezonden door: 112zeeland