za 6 feb - 23:01
De politie heeft samen met de douane een grote drugsactie gehouden in Breskens.Veel Belgen gaan met het fietsvoetveer naar Walcheren gaan om daar drugs te kopen.Omdat dit de laatste tijd veel overlast geeft in Zeeuws Vlaanderen heeft de politie zaterdag een drugsactie gehouden.Alle passagiers die van in Breskens van de boot kwamen en in de bus richting Brugge stapte kregen de controle.

Toen de passagiers waren ingestapt stapten ook twee agenten de bus in met de mededeling dat alle passagiers werden gecontroleerd.Op aanwijzing van de agent moest de chauffeur naar het terrein van Rijkswaterstaat op het veerplein rijden.Toen de bus op het terrein was gestopt ging gelijk een medewerker van de douane met een drugshond de bus in.Alle passagiers werden doorzocht en al snel had de hond iemand gevonden die drug bij zich had.Nadat de rest van de bus was doorzocht mocht de bus zijn route vervolgen.Ondertussen had een politieagent een personenauto aan de kant gezet en die moest ook naar het terrein van Rijkswaterstaat rijden om door de drugshond doorzocht te worden.De drugsactie begon rond 15:15 uur.Elk uur dat de boot vanuit Vlissingen arriveerde en de passagiers weer in de bus zaten werd de bus gecontroleerd door de drugshond en de politie.De actie duurde tot ongeveer21:15 uur.

Op die manier werden in totaal 15 Belgische drugstoeristen betrapt die in het bezit waren van softdrugs. In totaal is er 120 gram softdrugs in beslag genomen. De verdachten die de softdrugs in hun bezit hadden konden hun opgelegde boete van € 400,- meteen afrekenen. De politie had namelijk de beschikking over een mobiel pin-apparaat. Er werd een bedrag van € 3200,- direct geïnd. Twee verdachten kregen een dagvaarding en drie verdachten krijgen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus.De boete van € 400,- was van tevoren bepaald na overleg met een officier van justitie. 

Meer foto's op www.rbnn.nl

 

Ingezonden door: troetelbeer
IMG_6680_1 copy.jpg
2.JPG
IMG_6690_1 copy.jpg
IMG_6706_1 copy.jpg
IMG_6730_1 copy.jpg
IMG_6736_1 copy.jpg
IMG_6750_1 copy.jpg
IMG_6752_1 copy.jpg
IMG_6761_1 copy.jpg
IMG_6773_1 copy.jpg
1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG