zo 24 jan - 17:39
In de nacht van zaterdag op zondag is een 29-jarige Vlissinger aangehouden door agenten van de Zeeuwse politie. Hij voldeed om ongeveer 04.30 uur niet aan een bevel van de agenten om zich te verwijderen van de Nieuwendijk. De man stond voor een café waar hij, even tevoren, al ruzie had staan maken met de portier.

Hij wilde het café binnen, maar dat mocht niet meer. De man schreeuwde dat zijn jas nog binnen lag en dat hij die moest en zou krijgen, anders kon hij zijn woning niet binnen. Want volgens hem zouden zijn huissleutels in zijn jaszak zitten. Door het hevige tumult werd de aandacht getrokken van twee dienstdoende agenten. Zij hebben de man gevraagd of hij zich wilde verwijderen. Toen hij dit niet deed hebben de agenten hem gevorderd weg te gaan. Toen hij aan deze vordering ook niet voldeed is de man aangehouden.

Hij is overgebracht naar het bureau. Hier gaf hij al toe dat hij zich te agressief had gedragen. Alle verdachten die op het politiebureau terechtkomen worden door agenten gefouilleerd, zo ook deze meneer. Uit zijn broekzak kwamen de huissleutels die in zijn jaszak zouden zitten. De man heeft een verklaring afgelegd. Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden. Omstreeks 06.45 uur kon hij weerhuiswaarts keren.

Ingezonden door: troetelbeer