di 19 jan - 22:34
,,Ik neem m'n verlies, ik ben het strijden moe. Met deze woorden neemt Benjamin de Vos afscheid van de vrijwillige brandweer Schouwen-Duiveland. De Vos had nog graag verder gewild. ,,Het is mijn lust en mijn leven, maar ik ben niet meer welkom en ik weet niet waarom.''

Tien jaar is De Vos vrijwillig brandweerman geweest. Eerst bij de post Zierikzee en (na een verhuizing) nog acht jaar bij de post Brouwershaven. Toen hij om privé-redenen terug wilde naar Zierikzee vroeg hij om overplaatsing. Volgens De Vos kreeg hij van de toenmalig commandant de toezegging dat dit goed was. Later is die toezegging ingetrokken. ,,Ik zou overdag niet op het eiland werken maar ik ben zelfstandig ondernemer en bijna altijd hier." Ook zouden volgens de brandweerleiding de toekomstige collega's tegen zijn komst zijn. "Ik heb veel mensen van die groep gesproken maar die weten van niets."

 De Vos is eervol ontslag aangeboden maar dat werd later ingetrokken. Nu houdt hij de eer aan zichzelf en vertrekt met pijn in het hart. "Het is jammer en ik begrijp het niet. Er is veel geld in mij geïnvesteerd, ik heb alle opleidingen gehad en op Schouwen-Duiveland is nog altijd een tekort aan brandweervrijwilligers." Brandweercommandant Dirk-Jan Bestman wil desgevraagd niet op de zaak ingaan. Dit is een zaak van werkgever en werknemers."

(Tekst: PZC.nl

 

Ingezonden door: Anoniem