ma 18 jan - 18:32
Ondanks de lage temperatuur en het inleveren van een vrije zaterdagmorgen, was het voor de groep brandweerlieden van de post Colijnsplaat/Kortgene van Noord Beveland en de opstappers van reddingstation Neeltje Jans, geen probleem om samen op het water te gaan oefenen.

Het past exact in het convenant voor samenwerking tussen de Veiligheidsregio Zeeland, de kustwacht en de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij. Het convenant dat gesloten is op 14 september 2009. Voor de beide reddings- en hulpverleninginstanties een extra oefenochtend. De kennis making met elkaars materiaal en het oefenen daarmede, was op het reddingstation zelf, in de haveningang van Roompot Marina, op de reddingboot Koopmansdank en Harder en natuurlijk varend op de Oosterschelde. Op het water hebben de beide instanties elkaar hard nodig, gezamelijk oefenen is dan ook zeer belangrijk. Al enkele malen heeft er een gecombineerde hulpverlening's/reddingsactie plaatsgevonden. En zo lukte het zonder meer, dat de brandweermensen met de beperkte blusmogelijkheden van de reddingboten oefende en dat de opstappers van de reddingboten het materiaal van de brandweer bestudeerde. Een reddingboot is tenslotte geen blusboot.

Na afloop en onder het genot van een kop koffie werd het e.e.a. geëvalueerd en zaken voor de toekomst besproken. Bij de afsluiting overhandigde Aart van Oosten, de commandant van de brandweer Noord Beveland aan schipper Johannes Post nog een Wapenschild van de gemeenten Noord Beveland. In het kader van het convenant was de gezamelijke oefening een uitstekend idee en opzet en voor herhaling vatbaar.

 

Tekst: KNRM Neeltje Jans
Ingezonden door: 112zeeland
1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg