wo 13 jan - 15:34
In een woning aan de Adriaan van Ostadestraat is woensdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt bij een woningbrand. De brand werd door de bewoner zelf ontdekt. Hij probeerde eerst zelf de brand te blussen, toen dit niet lukte belde hij de brandweer. Bij het informeren over de toestand bij de bewoner, verklaarde hij een hennepkwekerij van ca. 90 planten op de zolder van zijn woning te hebben. Bewoner werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Gezien het grote gevaar dat de kwekerij opleverde voor omwonenden, is de bewoner in verzekering gesteld.

 De woning waarin de hennepkwekerij werd ontdekt, is een huurwoning van een woningbouwvereniging die het Convenant Ontmanteld heeft ondertekend. Zij starten een procedure tot ontbinding van de huurovereenkomst. Bovendien moeten de huurders de aangerichte schade herstellen en komen zij twee jaar lang niet in aanmerking voor een woning bij een andere corporatie.

 

Convenant Ontmanteld, stop hennepteelt

Gemeente, politie, woningcorporaties, Deltanetwerken NV en het Openbaar Ministerie treden samen op tegen hennepkwekerijen in Zeeland. Zij pakken de kweker gezamenlijk stevig aan. Hennepteelt is strafbaar, gevaarlijk, schadelijk voor woningen en woonomgeving. Hennepkwekerijen zorgen voor overlast in de wijk, onder meer door stank en ongewenst bezoek uit het criminele circuit. Meestal bevinden zich in woningen kwekerijen met honderden planten en wordt de stroom illegaal afgetapt. Jaarlijks ontstaan er in Zeeland branden in woningen door kortsluiting of oververhitting in een hennepkwekerij. Kortom, hennepkwekers tasten het leefklimaat in de woonwijken aan.

 

Ingezonden door: 112zeeland