vr 1 jan - 12:54
Tijdens de jaarwisseilng zijn door de politie 34 aanhoudingen verricht. Hieronder een selectie daaruit. Oosterscheldebekken - Bij het Nieuwjaarsfeest in de Zeelandhallen is rond 05.45 uur een 27-jarige Vlissingse vrouw aangehouden voor bedreiging. - Bij het Nieuwjaarsfeest in de Zeelandhallen is rond 04.00 uur een 19-jarige Middelburger aangehouden voor mishandeling. - Op de Grote Markt in Goes zijn rond 04.25 uur een 36-jarige man uit Kapelle en twee Goesenaren van 24- en 39 jaar aangehouden voor overtreding van de APV.

Zeeuwsch Vlaanderen

In het centrum van Terneuzen zijn een 19-jarige man uit Axel en een 23-jarige Terneuzenaar aangehouden voor mishandeling van een 19-jarige Terneuzenaar. Deze laatste werd in een café met een bierglas geslagen

Walcheren

- Donderdag rond 71.00 uur op de Molenweg in Arnemuiden is een 18-jarige inwoner van Arnemuiden aagnehouden omdat hij met eieren naar de politie gooide.

- Op de Nieuwendijk in Vlissingen is rond 03.40 uur een 23-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou in een café iemand hebben geslagen met een stuk glas. Hijzelf had later ook enige klappen gekregen.

- Op de Herenstraat in Middelburg is rond 02.00 uur een 16-jarige Middelburgse jongen aangehouden voor mishandeling van twee plaatsgenoten van 21- en 23 jaar. De 16-jarige jongen was naar hen toegekomen en had iets gevraagd. Toen ze hierop niet reageerden, werd de jongen heel boos en sloeg een van de jongens hard in het gezicht. Vervolgens zijn er diverse klappen over en weer gevallen.

- In de Walstraat in Vlissingen is een 32-jarige Vlissinger aangehouden voor bedreiging. Hem was de toegang geweigerd tot een horecagelegenheid aan het Bellamypark. De man werd vervolgens agressief, trok het terrasmeubilair omver en bedreigde een medewerker.

- Drie 19-jarige Vlissingers zijn rond 02.15 uur aangehouden. Zij worden ervan verdacht in de Hercules Segherslaan van twee portieken de brievenbussen te hebben opgeblazen met vuurwerk.

- In de Blikkenburg te Vlissingen is een 28-jarige Oost-Souburger aangehouden. Hij had rond 03.00 uur tegen een schutting getrapt waardoor deze werd vernield.

- Op het politiebureau in Vlissingen is rond 03.00 uur een 53-jarige Vlissinger aangehouden voor baldadigheid. Hij kreeg een boete van 150 euro.

- In Arnemuiden zijn donderdagavond rond 23.00 uur een 16-jarige jongen uit Vlissingen en een 16-jarige jongen uit Arnemuiden aangehouden. Zij hadden vuurwerk door de brievenbus gegooid van een woning aan de Helmkruidstraat.

- Op de Nieuwendijk zijn rond 04.45 uur twee Vlissingers van 17- en 18 jaar aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel. Zij bemoeiden zich met een bekeuringssituatie. Toen ze na zes waarschuwingen nog niet weg wilden gaan, werden ze aangehouden.

18.30 uur: vernielingen gepleegd in een leegstaande woning in Sterkenburg, Vlissingen. Alle ruiten werden vernield. Ook werd bij een leegstaand pand in Bonenburg het raam van een schuur vernield. De politie kwam ter plaatse om de schade te bekijken maar bij het weggaan kreeg één van de agenten een steen tegen het hoofd. De betrokkene liep geen letsel op.

Rond 01.00 uur werd in Sterkenburg, Vlissingen de brievenbus van een woning vernield.

In de nacht van donderdag op vrijdag werden nagenoeg alle prullen-/vuilnisbakken in de Scheldestraat in Vlissingen vernield.

Op het Oranjeplein in Oost-Souburg werden in de nacht van donderdag op vrijdag enkele vernielingen gepleegd.

Er werd een voordeurruit van een peuterspeelzaal vernield en de deur van een bankgebouw werd door vuurwerk zwaar beschadigd.

In de Langstraat in Zoutelande kreeg iemand rond 03.00 uur iets van vuurwerk in het oog. Deze persoon is behandeld door een oogarts omdat het oog zwaar beschadigd raakte. 

Op de Markt in Westkapelle werd rond middernacht een politievoertuig geraakt door vuurwerk. Door de klap kwamen de airbags uit de auto. De auto raakte ernstig beschadigd. (foto)

Donderdagmiddag is gepoogd om het station in Arnemuiden in brand te steken. Er werd brandbare vloeistof tegen de ramen gegooid en één van de ramen raakte beschadigd. Door de politie werd extra gesurveilleerd en er werden verder geen bijzonderheden waargenomen.

Door de politie werd rond 02.20 uur een brandje geblust op de Overloper in Middelburg. Plots werd een stuk illegaal vuurwerk naar de agenten gegooid wat tot ontploffing kwam. Eén van de agenten heeft te voet de achtervolging ingezet en kon de gooier staande houden in de voortuin van een woning in de Meanderhof. Toen de dader naar de dienstauto gebracht werd zag hij echter toch kans te ontsnappen.

 

 

Ingezonden door: troetelbeer
1.jpg
1.jpg