do 10 dec - 23:51
Er is een redelijke kans dat u tot die categorie mensen behoort, die het liefst vandaag nog een verbod op vuurwerk zou willen zien. Vuurwerk geeft overlast, het is niet goed voor het milieu, het is soms levensgevaarlijk en het eist slachtoffers. Toch kopen we ieder jaar meer en zwaarder vuurwerk. Met alle gevaren en overlast van dien. Om de gevaren op een aanvaardbaar niveau te houden, is er binnen politie Zeeland de komende maanden een vuurwerkteam actief. Dit team bestaat uit leden van het regionaal milieuteam (RMT).

Het vuurwerkteam richt zich op het opsporen van mensen die zich bezighouden met illegale handel en opslag van vuurwerk bij u in de wijk. Dit kunnen wij echter niet alleen. Om succesvol op te sporen hebben wij uw medewerking nodig. Want u bent immers de belangrijkste ogen en oren in de wijk! Wij doen daarom een beroep op uw medewerking.Alle informatie die wijst in de richting van illegale handel en opslag van vuurwerk bij u in de buurt is zeer welkom. Alle informatie wordt serieus bekeken en geanalyseerd. Wij houden u van de resultaten op de hoogte, via de mail of via de media.

Heeft u iets te melden? Mail dan naar vuurwerkteam@zeeland.politie.nl. U kunt uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900 8844 (24 uur per dag). U krijgt dan het servicecentrum aan de lijn die u zo nodig doorverbindt met iemand van het vuurwerkteam.

Gewone overlastmeldingen, zoals geluidsoverlast door vuurwerk, worden niet door het vuurwerkteam behandeld maar door de wijkpolitie. Die meldingen kunt u gewoon via 0900-8844 kwijt.

Het vuurwerkteam dankt u alvast voor uw medewerking!

 

Ingezonden door: troetelbeer