do 19 nov - 22:11
In navolging op de eerder deze maand gehouden inleveractie op de scholen, zijn vanaf vandaag ook een aantal Middelburgse horecagelegenheden in dit project betrokken. Burgemeester Schouwenaar overhandigde vanavond in Café Rooie Oortjes aan de eigenaren van de deelnemende horecabedrijven een politie-inleverkluis.

Vervolgens werd een overeenkomst getekend tussen Politie, gemeente Middelburg en de horecaondernemers.Gedurende het projectjaar hangen deze kluizen bij de horecabedrijven. Hierin kunnen jongeren voordat zij de horecagelegenheid betreden een wapen - tot het niveau van en vuurwapen - b.v. een mes, werpster, spuitbusje traangas, deponeren. Dit kan op eigen initiatief en vrijwillig en in dat geval ook anoniem en straffeloos. Wie daarna, b.v. bij fouillering door een horecaportier, nog een verboden wapen bij zich heeft, wordt overgedragen aan de politie.

 Voor de duur van het hele project staat ook een inleverkluis op het politiebureau Achter de Houttuinen 10 in Middelburg. De deelnemende horecabedrijven zijn Café Mambo's - Café Rooie Oortjes - Café Schuttershof en Club Zanzi-bar.

tekst Politie Zeeland

 

Ingezonden door: 112zeeland
wapen m.jpg