di 3 nov - 18:56
Afgelopen woensdag was het dan zover. Met een echte brandweerwagen werden de prijswinnaressen thuis opgehaald om vervolgens naar de kazerne te rijden. Daar aangekomen werden de kinderen ontvangen met limonade en taart! Brandweerman Levien wist te vertellen dat er van de 500 ballonnen 35 kaartjes terug waren ontvangen.

Veerle Smit (6 jaar) uit Kloetinge werd derde. Haar ballon vloog tot in de buurt van Hessen in Duitsland, 331.7 kilometer ver. Berdine Sinke (6 jaar) uit Kruiningen eindigde op de tweede plaats; 346.6 kilometer, ergens bij het plaatsje Nieder Olm (Koblenz) werd haar ballon gevonden.

 Mieke Sinke (9 jaar), zus van Berdine, werd eerste en mag zich winnares noemen van de wedstrijd! Met een afstand van 430 kilometer had haar ballon de grootste afstand afgelegd. Een inwoner van het plaatsje Bucher in de buurt van Mannheim stuurde tezamen met een leuk reactie het kaartje terug.

 Op de foto de winnaressen met hun prijs. (van links naar recht Berdine,Veerle & Mieke)

 De ballonnenwedstrijd was georganiseerd in het kader van het 75 jarig bestaan van de vrijwillige brandweer (korps Kapelle) en nam plaats tijdens de Kapelsedag in augustus dit jaar.

 link:75 jaar brandweer kapelle (kapelse dag)

 

Ingezonden door: 112zeeland
1.jpg
2.jpg