vr 26 jan - 15:28
Vlissingen/Rotterdam - De Zeehavenpolitie heeft in samenwerking met de politie Rotterdam een man uit die plaats aangehouden voor het ronselen en aansturen van uithalers in de haven van Vlissingen-Oost.

Afgelopen week hield de Zeehavenpolitie in nauwe samenwerking met de Douane en de Koninklijke Marechaussee acht zogenaamde uithalers aan. Deze personen waren vermoedelijk op zoek naar een partij cocaïne aan boord van een zeeschip wat in de haven lag afgemeerd. De mannen, waaronder twee minderjarigen, werden op heterdaad betrapt toen ze het haventerrein wilden betreden en richting een zeeschip liepen. Het schip waar de uithalers het vermoedelijk op hadden voorzien, is inmiddels vertrokken.

De Zeehavenpolitie heeft onder meer tot doel om de netwerken die achter de smokkel van cocaïne zitten te verstoren. Daarom werd een nader onderzoek ingesteld naar de opdrachtgever. Daaruit bleek dat de acht uithalers vermoedelijk zijn aangestuurd door een 56-jarige man uit Rotterdam. Hij werd op 25 januari 2024 in een café in Rotterdam aangehouden.

Zowel het café waar de man werd aangehouden als zijn woning werden door de Zeehavenpolitie doorzocht. In de woning vond de Zeehavenpolitie ruim zesduizend euro aan contant geld, een cocaïnepers en verschillende gegevensdragers. Het geld en de goederen zijn inbeslaggenomen.

De acht uithalers die eerder werden aangehouden, zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft beslist dat de mannen voor de komende 14 dagen vast blijven zitten. Ook de man uit Rotterdam zit vast en zal aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

Ingezonden door: 112zeeland