vr 26 jan - 11:04
Goes - Naar aanleiding van een melding dat een persoon met vuurwapen zou rondlopen op het station in Goes, zijn er drie verdachten aangehouden. De politie doet onderzoek naar wat er zich heeft plaatsgevonden.


Donderdagmiddag 25 januari 2024 rond 17.00u ontvangt de meldkamer een melding dat iemand een man met een vuurwapen ziet rondlopen. Op het moment dat de melder contact heeft met de politie zou de man wegfietsen richting het centrum, mogelijk zou er een ruzie zijn geweest tussen twee personen.

Als politiemensen ter plaatse komen rennen twee verdachten er in verschillende richtingen vandoor. Beide verdachten worden te voet achtervolgd. Na een korte achtervolging en waarschuwingen lost een politieman een waarschuwingsschot, waarna de eerste verdachte, een 19-jarige man uit Goes, in de Frans den Hollanderlaan wordt aangehouden. De andere verdachte, een 16-jarige jongen uit Middelburg, wordt aangehouden in de M.H. trompstraat nadat een andere politieman na diverse waarschuwingen ook een waarschuwingsschot lost. De derde verdachte, ook een 16-jarige jongen uit Helmond, wordt even later op het station aangehouden.

De drie verdachten zitten nog vast voor verhoor en verder onderzoek. Er is na fouillering geen wapen aangetroffen bij de verdachten.

Ingezonden door: 112zeeland