ma 27 jul - 19:49
Op dinsdag 9, dinsdag 16 en woensdag 17 juni vonden in Vlissingen berovingen plaats in de buurt van geldautomaten.De overvaller handelt telkens op dezelfde manier. Hij benadert zijn slachtoffers met de vraag wat de kortste weg naar het ziekenhuis is. Hij vertelt dan vervolgens dat hij is aangereden door een scooter en daarbij gewond is geraakt.

In alle gevallen bieden de slachtoffers aan hem naar het ziekenhuis te brengen.Eenmaal in de auto trekt de dader een mes en dwingt de slachtoffers geld te pinnen.Bij de overval op 16 juni ziet het slachtoffer kans zijn auto te ontvluchten.

 Het signalement van de dader is:

 - jonge man (leeftijd 24 à 25 jaar)

 - lengte 1.70 à 1.80 m

 - getinte huid

 - bruin krullend haar

  Kleding:

 - joggingbroek

 - gympen

 - trui of vest met capuchon

 - baseballpet

 Verder maakt de dader een beheerste en nette indruk en spreekt vrijwel accentloos Nederlands.

Opvallend is het volgende:

Een van de slachtoffers gaat in gesprek met de dader. Deze vertelt dan dat hij uit Kaapverdië komt. Het slachtoffer weet dat in Kaapverdië Portugees wordt gesproken. Omdat hij de taal zelf ook machtig is, vervolgt hij het gesprek in het Portugees. De dader gaat hierin moeiteloos mee.Hieruit kan de conclusie getrokken worden dat de dader mogelijk daadwerkelijk uit Kaapverdië komt.

Politie Zeeland verzoekt een ieder die meer informatie heeft over deze dader en de berovingen zich te melden bij het politiebureau in Vlissingen of te bellen naar 0900-8844.

 

Ingezonden door: troetelbeer