do 12 mei - 15:17
Terneuzen - De politie arresteerde maandagmiddag 9 mei op de Oude Vaart twee jongens. Ze worden in verband gebracht met een brandje van enkele bossen langs de Hogedijk. Het tweetal heeft vermoedelijk meer op hun kerfstok.

 


Een vrouw liet enkele honden uit. Plotseling reden een paar jongens haar bijna omver. Het leek erop of zij vluchtten van een brandje aan bosschage langs de Hogendijk. De getuige reageerde heel alert en belde onmiddellijk de hulpdiensten. De brandweer bluste de brand en de politie speurde naar de jongeren. Op de Oude Vaart troffen agenten twee jongens aan. Ze voldeden aan het signalement en werden opgepakt. Het ging om twee jongens van 13 en 14 jaar, beiden uit Terneuzen. De agenten bracht het tweetal naar het politiebureau voor verder onderzoek.


De recherche onderzocht hun telefoons. Hierop stonden twee filmpjes, waarop duidelijk te zien was dat het wegdek van een bruggetje en bosschage in brand werden gestoken. De jongens werden aan de tand gevoeld. Ze bekenden vanaf 29 april betrokken te zijn bij zeker acht branden, zoals enkele bankjes op straat en bij het crematorium. Ook staken ze verschillende bosjes in brand. Verder een picknicktafel op een schoolplein moest het ontgelden. Voor zeker vier branden rukte de brandweer uit om te blussen.


Maandagavond 9 mei is het tweetal in verzekering gesteld, wat inhoudt dat zij voorlopig ter beschikking moeten zijn voor het politieonderzoek. Vanwege hun jonge leeftijd ondergaan zij deze maatregel thuis. Het duo wordt vrijdag voor de rechter-commissaris geleid.

Ingezonden door: 112zeeland