vr 27 mei - 14:58
Tholen - Politiehond heeft vrijdag 27 mei 2022 omstreeks 02.10 uur op de Kreeftenstraat een 53-jarige Roemeense man opgespoord die verdacht wordt van betrokkenheid bij een inbraak in een bedrijfspand. De verdachte had zich verstopt in een dichte struik.

De politie kreeg vannacht een melding dat bij een bedrijf aan de Stevinweg een inbraak gaande was. Het zou gaan om drie mannen die tijdens het aanrijden van de politie waren weggerend. Agenten gingen in de omgeving op zoek naar de daders. Twee geleiders met hun honden pakten een spoor op langs de Nieuwe Postweg . Langs de route werden twee stofzuigers en enkele gereedschappen aangetroffen die bij dat bedrijf waren weggehaald.

Politiehond pakte daar een geurspoor op richting de Kreeftenstraat. Daar verliet de hond het pad, waarna in de dichte struiken een man werd aangetroffen die zich daar verstopt had. de hond beet de man in een been. Hij werd aangehouden en naar een arts vervoerd om zijn verwonding na te laten kijken. De andere twee verdachten zijn niet meer aangetroffen. De verdachte, is al vaker ter zake vemogensdelicten in Nederland aangehouden en moest zijn DNA nog afstaan. De politie stelt een nader onderzoek in naar de inbraak en bekijkt relevante camerabeelden.

Ingezonden door: 112zeeland