wo 19 jan - 17:04
Hoofdplaat - Bij een brand in een woning aan de Koningin Julianastraat is woensdagmorgen vroeg 19 januari de bewoner omgekomen. Tijdens onderzoek is vastgesteld dat er geen sprake is van brandstichting.

Het incident werd rond 00.30 uur door omwonenden gemeld. De brandweer schaalde op naar 'grote brand'. Ook werd de ambulancedienst gewaarschuwd. Rond 1.15 uur werd een man door de brandweer in de woning gevonden. Hij werd uit de woning gehaald, maar overleed ter plaatse. Het bleek te gaan om de bewoner. Rond 2.30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Rond 9.10 uur werd opnieuw een brand aan de achterzijde van de woning ontdekt.


Deze brand was rond 12.10 uur geblust, waarna de politie het onderzoek naar de oorzaak van de brand startte. Hierbij werd gebruik gemaakt van een politiehond en samengewerkt met een brandspecialist. Ook werden getuigen verhoord. Hoewel de exacte oorzaak van de brand niet kon worden vastgesteld, is wel geconstateerd dat er geen sprake is van brandstichting. Het politieonderzoek is hiermee afgesloten.

Ingezonden door: 112zeeland